:wink:
Kerstavond of Nieuwjaarsdag, xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
feest met wijnen uit de Graves! (3)
Door de wijnen uit de Graves te drinken aan tafel geven we onze gasten naast een culturele trip, ook een culinaire ontdekking, een feest dus dan hen gegarandeerd zal bijblijven!
Enkele suggesties en voorproefjes voor een fantastische combinatie:
Droge witte Graves eenvoudig, fris en fruitig : oesters, zeevruchtenschotels, schaal- en schelpdieren
Droge witte Graves rijk, complex en jonger dan 3 jaar : Rockefeller-oesters, gegrilde of in court-bouillon gekookte krab of schaaldieren, gebakken jakobsschelpen met of zonder room
Droge witte Graves rijk, complex en ouder dan 3 jaar : Schotels met kazen met gekookt zuivel: Comté, oude Mimolette, Salers, Beaufort, Pyrénées, Appenzeller enzovoort. Kreeft Armoricaine
Graves Supérieures fris en vinnig :
Terrine van foie gras: enkele mooie plakken bestrooid met fleur de sel en peper van de molen en geserveerd met gegrilde plakken peperkoek. Profiteer van de gelegenheid om zo verschillende soorten peper te proeven!
Crumble van foie gras: gebakken foie gras bestrooid met een crumble van hazelnoten, pijnboompitten en gedroogde abrikozen
Graves Supérieures gestructureerd en complex
Schotels met blauwschimmelkazen: Gorgonzola, Blue Stilton, Blue Shropshire, Roquefort enzovoort.
Ofwel gevogelte en vederwild, bereid met zoete witte wijn, noten, gedroogd fruit en room. RVH. www.vins-graves.com
|