:wink:
Wijnkoeler Ravi schenkt wijn op de juiste temperatuur.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De serveertemperatuur is een beslissende factor om van wijn te kunnen genieten en hem tot zijn recht te laten komen. Rode wijn wordt vaak te warm geschonken. De alcohol wordt op die manier geaccentueerd en het fruitige karakter van de wijn wordt gecamoufleerd. Het resultaat is dat de wijn aan evenwicht, persoonlijkheid en karakter moet inboeten.
De wijnkoeler ravi werd eerst exclusief voor rode wijn ontwikkeld om de wijn in een oogwenk van kamertemperatuur tot keldertemperatuur te brengen, tussen 12 en 18 graden. De ravi kan ook witte wijn of rosé afkoelen die te lang op kamertemperatuur ligt. Na minstens 6 uur in de diepvriezer te hebben gelegen, kan hij op de hals van de fles worden gezet op het moment van het serveren. De wijn loopt door de roestvrije, stalen buis van het apparaat en koelt zo af.
De serveertemperatuur kan worden gecontroleerd dankzij een luchtklep. Door de vinger op de klep te plaatsen, kan het debiet verkleind worden. Hoe langer de wijn in de Ravi blijft, hoe koeler hij eruit zal komen.
De Ravi is eenvoudig te reinigen met water. De binnenleiding is gemaakt in roestvrij staal dat ook gebruikt wordt bij het gistingsproces tijdens het maken van de wijn. Hierdoor heeft het toestel geen enkele invloed op de smaak en de geur van de wijn. RVH.
www.girbal.be of www.lesoinduvin.com
|