EUROFERIA ANDALUZA
Vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei 2006
Met 140.000 toeschouwers tijdens de 13de editie van Euroferia Andaluz maken voorzitter voorzitter Frédérico Gallo en heel wat medewerkers zich op voor de grootste Feria in Europa (buiten Andalucia). Feria staat voor cultuur, folklore, gastronomie en paardensport. Een brede waaier dus aan activiteiten die zo universeel zijn dat van vrijdag 19 mei 12 uur, tot en met zondag 21 mei 2006, 24 uur, heel wat ogen gericht zijn op dit Europees evenement. Ontegensprekelijk is het ook één van de grootste van ons land. De place to be is het prachtige Elisabethpark aan de voet van de basiliek van Koekelberg.
Drie dagen feesten is het motto met als ingrediënten cultuur, folklore, dans en gastronomie. De editie 2006 draait rond tien patios: Euroferia, Latino, Movida, Espana, Caballos, Jacques Pivin, Simonis, Europa, Andalucia en Calle del Infierno. Elke patio is een verzamelplaats van talrijke artiesten en casetas waarbij het culturele en gastronomische gedeelte de bovenhand halen goed gekruid met dans en allerlei leuke activiteiten.
Wie naar de Euroferia Andaluza komt waant zich op vakantie. De sfeer van het Spaanse Andalusië met de traditionele decoratie in de casetas met farolillos en de organisatie in de verschillende patios zorgen voor een uniek gegeven. Flamencodansers naast schitterende Spaanse volbloedpaarden en optredens in traditionele klederdracht brengen de bezoekers helemaal in een kleurrijke vakantiestemming. In de verschillende cacetas treffen we immers een uitgelezen en harmonieuze mengeling van Andoulische en Europese gastronomische specialiteiten zoals Pata Negra, gambas, pescaito frito, paella, mezè en voor de lekkerbekken zeker niet te vergeten de churros met chocolade. Met de manzilla of de typische Sherrywijn uit Sa de Barrameda (Càdiz) geeft een extra cachet aan deze festiviteiten. De Feria Andaluza is immers een familiefeest voor groot en klein, voor oud en jong en dit bovendien met gratis toegang. De combinatie tussen de diverse dansspektakels, de gastronomie en de unieke paardenshow maken van Euroferia Andaluza een uniek gegeven.
De Euroferia Andaluza 2006 is op de sporen gezet, de logistieke en administratieve dwarsliggers glijden stilaan op hun plaats. Een enthousiaste groep gaat opnieuw de uitdaging aan om van deze veertiende editie een ongelooflijk boeiend spektakel te maken, stelt voorzitter Frédérico Gallo fier. www.euroferia.net
|