Inhoud blog
  • BR03 horizon: in de lucht en op de grond
  • Designer Outlets: 11 dagen Black friday
  • Winter is coming
  • Peur sur le Parc
  • Pilootproject tegen honger op school
  • Artek lanceert Crafted through time
  • It's beginning to look like christmas
  • Alpiner Extreme Skeleton Automatic
  • Een badkamer op maat van je gezin
  • littala lanceert AW24 Kaamos collectie
  • Heritage automatic
  • MSC zonnige winterbestemmingen
  • Hip hip hoera!
  • Proef der herfst
  • Punic:
  • Classic Tourbillon Manufacture
  • Nieuw: Tegen rimpels: lift-collagene
  • Cocoonen op je nazomerterras
  • Duurzaamheid als drijvende kracht
  • Classics Moonphase Date manufacture
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    20-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BR03 horizon: in de lucht en op de grond

    Met de nieuwe BR 03 Horizon zet Bell & Ross een van de meest iconische vluchtinstrumenten van het dashboard van een vliegtuig om op de pols. Essentieel voor piloten, de kunstmatige horizon maakt ruimtelijke oriëntatie. Origineel en speels, dit horloge, gelimiteerd tot 999 stuks, met een unieke esthetiek, completeert de collectie van concept horloges direct geïnspireerd door instrumenten aan boord.

    Een specifieke display

    De kunstmatige horizonindicator is een van de meest kenmerkende instrumenten op het dashboard van een vliegtuig. Het combineert de afbeelding van de aarde met het silhouet van het vliegtuig en symboliseert de filosofie van het instrumentvliegen. Deze figuratieve voorstelling heeft de vorm van een bol die wordt verdeeld door een lijn. Het bovenste deel, blauw, stelt de lucht voor, terwijl het onderste deel, donker, de aarde symboliseert. In het midden is het vliegtuig schematisch weergegeven met de vleugels door twee rode lijnen. De buitenste schaalverdeling geeft de laterale kantelhoek van het vliegtuig aan, terwijl de middelste de verticale hoek aangeeft. Door de combinatie van de ronde en de vierkante vorm, de identiteitsvorm van het Huis, bootst de BR 03 Horizon het ontwerp na van dit zeer symbolische luchtvaartinstrument dat in alle cockpits aanwezig is.

    Een noodzakelijke functie voor piloten: De kunstmatige horizon

    Cockpitinstrumenten werden uitgevonden om de taken van de piloten te vergemakkelijken. Vroege piloten konden alleen op zicht navigeren. Voor hun luchtvaartnavigatie konden luchtvaartpioniers zich nauwelijks anders oriënteren dan door het observeren van natuurlijke elementen, met name bergen of de zee, en vaak moesten ze spoorlijnen op de grond volgen om hun route te traceren. Maar hoe navigeer je 's nachts of in de wolken, vooral bij hoge snelheden? Om het gebrek aan natuurlijke informatie te compenseren, vonden ingenieurs een fundamenteel gyroscopisch cockpitinstrument voor navigatie uit: de kunstmatige horizon-indicator. Samen met de luchtsnelheidsmeter, hoogtemeter, bochtaanwijzer, gyrokompas en verticale snelheidsmeter maakt de standaanwijzer - zijn andere naam - deel uit van de essentiële instrumenten op een dashboard. Dankzij deze gyroscoop met verticale as kan de piloot altijd de stand en helling van het vliegtuig controleren, omdat het instrument in real-time de hoek van de neusstand of duikvlucht ten opzichte van de horizon aangeeft.

    Intuïtieve leesbaarheid

    Op het eerste gezicht is de nieuwe BR 03 Horizon intuïtief en gemakkelijk af te lezen dankzij de twee wijzers die zijn aangepast aan de fijn gegradueerde binnenring. De grote witte wijzer geeft de minuten aan. De grote tweekleurige wijzer, zwart-wit gestreept, geeft de seconden aan. De uuraanduiding wordt direct weergegeven door de centrale schijf die de wijzerplaat vormt. Het heeft een grote centrale pijl die dient als uurmarkering. Leesbaarheid is een van de belangrijkste zorgen van ontwerpers van luchtvaartinstrumenten. Alles moet duidelijk zijn voor de piloot. Eenvoudig en toch precies. De uitdaging is niet anders bij het ontwerpen van een horloge. Voor Bruno Belamich, creatief directeur van Bell & Ross, is de duidelijkheid van een wijzerplaat, zelfs als deze complex is, essentieel.

    Een actuele tijdsindicator

    De BR 03 Horizon, die doet denken aan het universum van de luchtvaart, is ook een stijlelement en een indicator van een gedeelde passie voor avontuur in de lucht. Technisch is de 41 mm kast, waterdicht tot 100 meter en versierd met een antireflecterend saffierglas, uitgevoerd in microgestraald zwart keramiek. Efficiënt, dit horloge is uitgerust met het automatische mechanische uurwerk BR.CAL-327. De zwarte rubberen band is robuust en geïnspireerd op pilotenuitrusting, en kan worden afgewisseld met een oranje klittenband. De nieuwe BR 03 Horizon is gelimiteerd tot 999 stuks en stelt de drager in staat om op elk moment zijn exacte positie in de tijd te weten. De afwerking, die voldoet aan de hoogste Zwitserse normen, maakt het ook een origineel uurwerk voor liefhebbers van design en luchtvaart.

    BR 03: De familie van instrumenthorloges

    De BR 03 serie is de ultieme instrument horloge collectie en vormt het hart van Bell & Ross creaties sinds 2010. De volledige omvang van de creativiteit van het Frans-Zwitserse horlogehuis komt hier tot uiting in het succesvol overbrengen van dashboard indicators van vliegtuigen naar de pols. De BR 03 lijn, een identiteitsstuk van Bell & Ross, staat bekend om zijn vorm, met specifieke elementen zoals de vier schroeven in de hoeken van de vierkante kast, en wordt erkend om zijn functionaliteit die rechtstreeks geïnspireerd is op het luchtvaartuniversum. Vorig jaar gaf het BR 03 Gyrocompass horloge een horologische interpretatie van het gyrokompas, een ander essentieel navigatie-instrument voor piloten. Bell & Ross blijft vandaag zijn dashboard van uurwerkinstrumenten samenstellen met een nieuw horloge dat rijk is aan symboliek.







    20-09-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Designer Outlets: 11 dagen Black friday

    Dit najaar in Designer Outlets Roermond, Roosendaal en Roubaix: herfstcollecties met fikse kortingen en 11 dagen lang Black Friday

     

    De Designer Outlet Centers in Roermond, Roosendaal en Roubaix, gelegen net over de Nederlandse en Franse grens, zijn ook dit najaar dé plekken om designer outfits te vinden tegen aantrekkelijke prijzen. Het uitgebreide aanbod van designermerken en de vele extra aanbiedingen en shoppingevenementen tijdens de herfst, zoals Late Night Shopping en 11 dagen Black Friday, maken deze outlets een must-visit. De winkelparadijzen zijn 7 dagen per week geopend, inclusief zon- en feestdagen zoals 1 en 11 november.

    Designer Outlet Roermond: luxe-herfstmode met korting

    Designer Outlet Roermond in Nederlands Limburg biedt meer dan 200 designermerken, van high-end luxelabels zoals Gucci, Prada en Burberry tot populaire merken zoals Tommy Hilfiger, Levi’s en Isabel Marant. Het hele jaar door kun je er shoppen met kortingen tot 70% op de retailprijs. Onlangs opende Alexander McQueen hier zijn allereerste outletwinkel van de Benelux. Diverse services, zoals Premium Parking dicht bij de hoofdingang en Personal Shopping met adviesgesprekken en persoonlijke styling, zorgen voor een comfortabel bezoek.

    Evenementen dit najaar: Luxury Week: van 7 tot en met 13 oktober - Late Night Shopping: van 25 tot en met 27 oktober - Christmas Shopping: vanaf 8 november - Black Friday Days: van 22 november tot en met 2 december - Last Minute Christmas Shopping: van 20 tot en met 24 december

    Designer Outlet Roermond ligt op een uurtje rijden van Hasselt en beschikt over tal van bars en restaurants (Wagamama, Starbucks, La Place…), een ruime parkeerplaats met elektrische laadpalen, en een overdekte kinderspeeltuin. Via een wandeltunnel is het center verbonden met het stadscentrum, ideaal voor een gecombineerd bezoek aan de pittoreske binnenstad. Adres: Stadsweide 2, Roermond (Nederland) - www.designeroutletroermond.com   

    Designer Outlet Roosendaal: nu ook met hotel en wellness vlakbij

    Designer Outlet Roosendaal, net over de grens boven Antwerpen, biedt meer dan 100 designermerken waaronder BOSS, Guess, Karl Lagerfeld, Lacoste, Nike, Levi’s, Tommy Hilfiger en vele andere. Recent zijn ook Michael Kors en Falke aan het lijstje toegevoegd. Hier kun je het hele jaar door shoppen met kortingen tot 70% op de retailprijs.

    Evenementen dit najaar: Denim & Sneaker Weekend: trendy denim, (customized) sneakers en extra kortingen op 14 en 15 september - Men’s Weekend: 12 en 13 oktober - Late Night Shopping: 1 november - Christmas Shopping: vanaf 1 november - Black Friday Days: van 22 november tot en met 2 december - Last Minute Xmas Shopping: van 20 tot en met 24 december

    Designer Outlet Roosendaal ligt op 45 minuten rijden van Antwerpen en biedt een ruime (overdekte) parkeerplaats met elektrische laadpalen, een overdekte kinderspeeltuin en diverse bars en restaurants (waaronder Frites Atelier, Illy’s Casa del Caffè, La Place…). In het nabijgelegen Leisurepark Roosendaal vind je tal van ontspanningsfaciliteiten op wandelafstand zoals een zwembad, escape room, minigolf, indoor skydiving en Playdôme Roosendaal met activiteiten voor het hele gezin (zoals hyperbowlen, lasergamen en playkarten). Recent opende het Otium Wellness Hotel, perfect voor een ontspannend verblijf met wellnessbezoek vlakbij. Adres: Rosada 70, Roosendaal (Nederland) - www.designeroutletroosendaal.nl

    Designer Outlet Roubaix: 25e verjaardag met extra aanbiedingen

    Designer Outlet Roubaix, net over de grens in noord-Frankrijk, biedt meer dan 80 topmerken waaronder Claudie Pierlot, IKKS, Lacoste, Levi’s, Sandro en Zadig & Voltaire.

    Evenementen dit najaar: Happy Fridays: elke vrijdag in september krijgen McArthurGlen Club-leden 30% extra korting op een selectie artikelen - Crazy Days: 50 tot 70% korting van 27 tot en met 29 september - Christmas Shopping: vanaf 4 november - Black Friday Days: van 22 november tot en met 2 december

    Daarnaast wordt het 25-jarig bestaan van het center gevierd tijdens de Herfstpromoties van 18 oktober tot en met 3 november. Gedurende deze twee weken zijn er tal van aanbiedingen in de winkels en activiteiten voor kinderen.

    Designer Outlet Roubaix ligt in het centrum van de stad, op 30 minuten rijden van Kortrijk en is makkelijk bereikbaar met de metro vanuit Lille. Het center biedt een ruime parkeerplaats en heeft tal van foodtrucks en bars. Adres: 44 mail de Lannoy, Roubaix (Frankrijk) - www.mcarthurglenroubaix.fr

     

     









    20-09-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter is coming

    » BOOST JE WEERSTAND MET PURASANA

    Ochtendmist, uitgebloeide bloemen, het is duidelijk dat de zomer ten einde loopt. We hebben gelukkig nog even de tijd om onze weerstand en ons lichaam wat extra liefde te geven voordat Koning Winter arriveert. De producten van Purasana ondersteunen je gezondheid op allerlei manieren, en helpen je zo die typische winterkwaaltjes tegen te gaan op een natuurlijke manier.

    Wonderen voor de weerstand : Wanneer de temperaturen beginnen te dalen, draag je maar beter zorg voor je weerstand, want voor je het weet zit je vast aan een verkoudheid waar je maar niet vanaf komt. Deze drie krachtige producten van Purasana vormen hét trio voor een winterproof weerstand. De eerste van de drie is het superfood açaibessenpoeder, dat rijk is aan antioxidanten, vitamine A, kalium, calcium en ijzer. Deze componenten zorgen stuk voor stuk voor een echte ‘berry boost’ en zijn bovendien overheerlijk in een tal van gerechten. Heb je last van je lucht- of urinewegen? Echinacea Forte to the rescue! Ook om verkoudheden te voorkomen is dit voedingssupplement op basis van kruidendruppels en bloemenknoppen een puur natuurlijke remedie. De multivitaminen capsules van Purasana zorgen dan weer voor net dat beetje extra. Door een gezonde balans in ons systeem te waarborgen met behulp van allerlei vitamines en mineralen, werkt ons lichaam precies zoals het hoort.

    Eat, sleep, powerfood, repeat : Het geheime wapen van Purasana tegen vermoeidheid: Digestion Pro Energy. Eén miljard levende bacteriën gaan samen met onder andere guarana en vitamine C aan de slag om jouw spijsvertering en energieniveau op peil te houden. Enzymen, rode biet, vezels, bacteriën en meer: een gouden combo om vol energie aan de volgende maanden te beginnen. Purasana verwerkte ook de paddenstoel ‘lion’s mane’ tot een powerful poeder. De traditionele Chinese geneeskunde omarmde de zwam als medicijn, en met Purasana ervaar je ook zelf de werking van deze all-round superfood op je welzijn. Lion’s Mane staat bekend om zijn vermogen om mentale focus en helderheid te bevorderen, wat het tot een uitstekend alternatief voor koffie maakt. Elk duwtje in de rug is welkom als je zo een winterdip kan tegengaan.

    Tijd voor detox : Een wissel van de seizoenen is een uitstekend moment voor een detox. Op die manier kan je met een gezond lichaam en nieuwe energie aan de eindejaarsperiode beginnen, en alle feestelijkheden die daarbij horen. De PuraD-Tox pilletjes zijn een super eenvoudige en laagdrempelige manier om je spijsvertering en leverfunctie te ondersteunen ter voorbereiding op het najaar. De formule op basis van onder andere zwarte peper, vitaminen en plantenextracten stimuleert je lichaam om afvalstoffen af te voeren, waardoor je systeem zichzelf op natuurlijke wijze reinigt. Om je lever verder te beschermen, te ondersteunen en te ontgiften kan je ook het mariadistelextract en -poeder van Purasana toevoegen aan water of andere drankjes. https://purasana.com

     







    19-09-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peur sur le Parc

    KOMT TERUG VAN 5 OKTOBER TOT 11 NOVEMBER 2024

     

    NIEUW SPOOKHUIS “DE HEL VAN POMPEÏ”

    Dit najaar dompelt het Asterixpark de bezoekers onder in een angstaanjagende totaalervaring. ‘Peur sur le Parc’ komt terug van 5 oktober tot 11 november en heeft heel wat (enge) verrassingen in petto. Zo opent in de Romeinse zone het nieuwe spookhuis “Les Enfers de Pompéi” waar bezoekers in een heuse chaotische vulkaanuitbarsting terechtkomen. Dit jaar zijn er 9 nocturnes op 12, 19, 25, 26, 30 en 31 oktober en op 1, 2 en 9 november, telkens van 19u tot 1u ’s nachts. Op 30 en 31 oktober en op 1 en 2 november zijn reservaties verplicht om het Park te kunnen bezoeken.

    NIEUW SPOOKHUIS: VLUCHT WEG UIT DE HEL VAN POMPEÏ

    De bezoekers wanen zich in 79 na Christus in de stad Pompeï waar totale chaos heerst na de allesverwoestende uitbarsting van de Vesuvius. De bewoners zijn als het ware uit de hel verrezen en terroriseren alles wat op hun pad komt. Het zijn tergende taferelen, een echte hel van Pompeï. Vastgeklemd tussen leven en dood storten deze gruwelijk verminkte slachtoffers zich op de laatste overlevenden in de hoop hen te kunnen verslinden of een uitweg te vinden voor hun tragische lot. Dit nieuwe spookhuis in de Romeinse zone bestaat uit 7 ruimtes waar de bezoekers macabere en onheilspellende ontmoetingen hebben. Rook, geluidseffecten, de geur van zwavel en indrukwekkende decors maken van dit avontuur een beangstigende ervaring. Betalend: 5 € (niet aanbevolen voor bezoekers jonger dan 16 jaar).

    ‘LE TOMBEAU DES DIEUX’ , EEN SPECTACULAIR PAD

    De Egyptische zone herbergt een multisensoriële en immersieve ervaring: ‘le Tombeau des Dieux’. Hier rusten de meest kwaadaardige zielen uit de geschiedenis van Egypte. De goden Sobek, Anubis en Apophis staan te popelen om chaos te zaaien onder de bezoekers. Wie het aandurft om naar binnen te gaan, moet 9 uitdagingen trotseren, onder meer in de klaaggang, de put der verdoemenis, de necropool van Anubis of nog de Vortex van de zielen. (niet aanbevolen voor bezoekers jonger dan 14 jaar).

    DE MUST-SEE SPOOKHUIZEN

    De Catacomben, een spookhuis voor de durfallen onder ons, zijn een angstaanjagende expeditie naar de donkerste krochten van de kelder. De bezoekers gaan het spookhuis binnen via een grote grafkelder in ondergrondse tunnels en worden onder leiding van een doodgraver naar een geheime ingang gebracht in het hart van het kerkhof. Al snel zullen ze beseffen dat ze in de val zijn gelokt… Instorting massagraf, tunnels, lijken… geen enkele bezoeker wordt gespaard terwijl die zijn of haar weg zoekt naar de uitgang. Dit 300 m² grote spookhuis bestaat uit 14 ruimtes waar de bezoekers van de ene in de andere onaangename verrassing vallen. Rook, geluidseffecten, wind, lichtspel en zelfs geuren vormen een cocktail van dit ongeziene recept. Toegang inbegrepen in het toegangsticket.

    In ‘De Woede van Anubis’ kunnen de bezoekers een collectie artefacten uit het oude Egypte bekijken, maar opgelet: er zijn enkele verstoorde geesten vrijgelaten… Als ze worden uitgedaagd, dan weet niemand hoe ze zullen reageren. Op deze plek ben je beter op je hoede. De ervaring ‘Mission Perdue’ leidt de bezoekers naar een ruimtemissie op zoek naar een vermiste bemanning op een vreemde planeet. De hele ervaring is in 3D, inclusief de vreemde wezens. Het spektakel ‘Métamorphosis’ toont de live metamorfose van een man in een angstaanjagend wezen, duurt 15 minuten en vindt plaats in het Théâtre de la Fontaine.

    DE TERUGKEER VAN DE CLANDESTIENE BAR “SANGLIER BORGNE”

    Heb je de geruchten gehoord? Ze zeggen dat er op een geheime locatie in het park een clandestiene bar is geopend tijdens dit horrorseizoen. Een plek waar je cocktails kan drinken of whisky’s op basis van een eeuwenoud recept. Mauricette, de eigenares, is ondanks haar pittige karakter bereid om de bezoekers alle rust te gunnen… op voorwaarde dat ze haar regels respecteren. Haar dienaren, Mimil en Fernand, waren ooit ongedurige klanten die nu voor de eeuwigheid spijt zullen hebben. Ontdekt de bezoeker deze mysterieuze schuilplaats met behulp van de aanwijzingen in het park? De oplossing voor het raadsel (dat elke dag verandert) is de sleutel tot de bar…

    DE VLOEK VAN SIRIUS

    Het Asterixpark verwelkomt een mysterieus schip dat al bijna een eeuw vermist is: de Sirius. De passagiers, al lang verondersteld schipbreuk te hebben geleden, verheugen zich op het idee om aan land te gaan en de bezoekers te ontmoeten. Getroffen door een onbekende ziekte die de verdwijning van het schip veroorzaakte, nemen ze bezit van deze nieuwe, angstaanjagende zone. Dit artistieke avontuur omvat twee shows, "De dans van de Schipbreukelingen" en "De laatste dans van de Sirius", evenals eetgelegenheden. Tijdens de avondopeningen is er een live DJ-set om de bezoekers en de mysterieuze passagiers te laten dansen in een duistere sfeer.

    EEN HORRORBUFFET IN HET ‘RESTAURANT DU CIRQUE’

    De eetervaring is ook een centraal onderdeel van "Peur sur le Parc". Het Horrorbuffet in het ‘Restaurant du Cirque’ is een mooi voorbeeld. Na zijn ontslag uit het circus waar hij werkte, besluit Le Maître, een voormalige circusartiest, wraak te nemen door zijn eigen horrorcircus te openen. Bezoekers krijgen de kans om nieuwe, vreemde en gevaarlijke personages te ontmoeten, zoals Jingo de Terreur; de kannibalistische clown; Carmen, het gekwelde medium; en een nieuwe ‘circasienne’. Deze personages zitten opgesloten in kooien en worden gepresenteerd door Le Maître tijdens het Horrorbuffet.

    Op het menu staan zowel lekkere als angstaanjagende gerechten. Denk maar aan de culinaire avocado in de vorm van een hersentje, genaamd ‘bébé cacamole’, mini hotdogs die lijken op heksenvingers, of everzwijnworstjes met Soissons-bonen, bereid in de hondenkom. Voor het dessertbuffet kunnen bezoekers genieten van panna cotta met knapperige karamel sprinkhanen, zich tegoed doen aan een bloederige fontein, of smullen van lekkernijen uit een miniatuur kerkhof van snoepjes.

    Het ‘restaurant du Cirque’ biedt lunches aan (32,90 € en kinderen: 12,50 €) in een hartelijke en losse sfeer waar angst evenwel om de hoek loert. ’s Avonds gaat het om een volledige onderdompeling met bijhorende personages. (diner: 34,90 €). Vooraf te reserveren.

    ANIMATIE VOOR HET HELE GEZIN

    Ook dit jaar hult het Asterixpark zich in herfstkleuren met maar liefst 14 ton pompoenen en 3.000 maïsplanten en strobalen verspreid over de paden van het park en de hotels. Om iedereen een zo aangenaam mogelijke ervaring te bieden, zijn de schrikzones zorgvuldig afgebakend in het hele park, aangegeven met verkeerslichten die het angstniveau aangeven: "Kleine rilling" voor de jongsten, "Matige schrik" voor het hele gezin, en "Grote terreur" voor de durfals.

    De kleintjes kunnen zich ook vermaken door een parcours te verkennen met een levendig tuindecor in het bos La Forêt d'Idéfix, waar een fascinerende plantenwereld wezens tot leven brengt die levensechter zijn dan ooit.

    In het Dorp van de Onverzettelijken wacht een kabouter op de kleine Galliërs voor een geanimeerd verhaal vol verrassingen. Er is genoeg om bezoekers van alle leeftijden te verwonderen tijdens dit herfstseizoen in het Asterixpark. Er zijn ook verschillende schminkworkshops.

    DE MONSTERS ZIJN TERUG IN HET PARK

    Te midden van angstaanjagende monsters en levende doden zullen 300 artiesten dagelijks de ervaring "Peur sur le Parc" tot leven brengen voor de bezoekers. De straten van Parijs blijven fascineren door de verschijning van diverse personages: zombies, heksen, wilde beesten en tempeliers uit een andere tijd zullen de dappersten verrassen, en natuurlijk mag de iconische "man met de kettingzaag" niet ontbreken. Tot slot, elke dag bij het sluiten van het park, zal de Monsterparade zowel jong als oud verbazen, met onder andere een nieuwe praalwagen waarop Carmen de waarzegster, de meester van het circus en de kannibalistische clown hun opwachting maken.

    UITZONDERLIJKE NOCTURNES : Op 12, 19, 25, 26, 26, 30 en 31 oktober en 1, 2 en 9 november worden er negen nocturnes georganiseerd die duren tot 1u ’s nachts. Op het programma? Een licht- en geluidshow op de prachtige gevel van de attractie ‘Oziris’, de Omzwerving van de Monsters, alsook een DJ-set en een waterspektakel in de zone van Sirius. Telkens van 19u tot 1u.

    OPENINGSUREN, VERPLICHTE RESERVATIE EN PRIJZEN

    • Openingsuren van het Park (zie kalender op http://parcasterix.fr) : Overdag van 10u00 tot 19u00 - Dagen met nocturnes: van 9u00 tot 18u00: 12, 19, 25, 26, 30 en 31 oktober en 1, 2 en 9 november - Nocturnes: van 19u00 tot 1u00

    • Réservaties: om een kwalitatief hoogstaande ervaring te waarborgen, is het verplicht om vooraf te reserveren voor de 4 dagen van het Halloween-weekend (30, 31 oktober en 1 en 2 november) voor klanten die een niet-gedateerd ticket hebben. Gelimiteerde quota’s. Bezoekers met een gedateerd ticket hoeven niet te reserveren. Er is geen verkoop aan de kassa op die dagen. Op de andere dagen van Peur sur le Parc’ is het park toegankelijk zonder reservatie. Zie voorwaarden op de website http://parcasterix.fr - Tarieven van de tickets en Filotomatix (filevrij ticket) (zie aanbod en mogelijkheden op http://parcasterix.fr) - Futéticket : ouder dan 12 jaar: 54€ - kind van 3 tot 12 jaar: 51€. Meer dan 7 dagen op voorhand reserveren. Beperkte plaatsen. - Libertéticket: ouder dan 12 jaar: 62€ - kind van 3 tot 12 jaar: 54€ - Tributicket: uniek tarief voor 5 tot 15 tickets: 51€. Meer dan 5 dagen op voorhand reserveren. Beperkte plaatsen. - Nocturneticket: in voorverkoop: 49€ en 52€ ter plaatse, beperkte plaatsen - Filevrij (toegang zonder wachten): Filotomatix Peur: 25€ of ‘Filotomatix combiné’ (attracties en spookhuizen): 69€

    Illustraties – parc asterix-s.cambon





    19-09-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pilootproject tegen honger op school

    HEMA en Nora Gharib samen met GO! Scholengroep Brussel : pilootproject tegen honger op school met een voedzaam én betaalbaar weekmenu   

     

    Een ongezonde en vaak ontoereikende middagmaaltijd op school is in Brussel nog steeds een groot probleem.  Met een nieuw pilootproject wil Scholengroep Brussel (GO!), samen met HEMA en ambassadrice Nora Gharib, de bevoegde overheden aanzetten tot een actieve strijd tegen de honger op school. Een kind met honger kan zich moeilijk concentreren in de klas, wat vaak leidt tot gedragsproblemen. Om de schrijnende situatie voor te veel schoolgaande kinderen onder de aandacht te brengen zorgen Nora Gharib en HEMA voor honderden lunchdozen met een betaalbare inhoud en een gezond weekmenu om ouders te inspireren. Nora Gharib gaf deze middag in de GO! Basisschool De Buurt in Schaarbeek het startschot van het project.

    Volgens recente armoedecijfers groeit in Brussel 1 op de 5 kinderen op in materiële armoede, aanzienlijk meer dan de 13% van de kinderen in de rest van het land die in armoede leven. Dit maakt de situatie in de hoofdstad ernstiger dan elders. In Brussel heeft een aanzienlijk aantal kinderen geen volwaardige en gezonde middagmaaltijd op school, wat hun concentratie beïnvloedt. Daarom neemt de Scholengroep Brussel (GO!) met steun van HEMA het heft in handen om de problematiek hoger op de politieke en publieke agenda te plaatsen. 

    “Bij HEMA maken we elk jaar van het terug naar school gaan een feest voor de kinderen. Het is dan ook ontstellend dat zoveel kinderen in Brussel en in de rest van het land de dag met honger moeten doorkomen.  Met deze actie willen we net zoals we dat ook als bedrijf doen, een verschil maken. We doen dat bovendien samen met de HEMA-klanten die een brooddoos doneren, waardoor we ook bij hen het bewustzijn vergroten. Zo kunnen de kinderen van GO! Basisschool De Buurt een heel schooljaar lang genieten van een gevulde en gezonde brooddoos. En hopen we dat het project navolging krijgt in heel het Brusselse gewest en daarbuiten,” zegt Carla Velghe, Country Director van HEMA Belux.

    Nora Gharib als gezicht van de campagne

    Tv-persoonlijkheid, actrice en moeder Nora Gharib, die in haar leven van dichtbij veel armoede heeft gezien, leidt de campagne als ambassadeur. "Het is cruciaal dat kinderen toegang hebben tot gezonde maaltijden, vooral tijdens hun groeiproces," benadrukt Nora Gharib. "Deze actie ligt mij persoonlijk na aan het hart, omdat ik vroeger op school heb gezien hoe het is om zonder voldoende middelen op te groeien. Ik steun dit initiatief volledig”.

    Nora Gharib stelde samen met HEMA een gezond weekmenu samen, gebaseerd op de voedingsdriehoek, als leidraad voor ouders om voedzame en betaalbare lunchopties voor hun kinderen te bereiden. Op deze manier willen HEMA en Nora motiveren dat het best makkelijk en leuk kan zijn om aan democratische prijzen een creatieve brooddoos te vullen voor de hele schoolweek.

    MAANDAG : volkoren wrap met smeerkaas, kipfilet & tomatenplakjes, vakje met kiwi - DINSDAG : sneetjes volkoren brood met smeerboter en kaas, vakje komkommerschijfjes en partjes mandarijn - DONDERDAG : sneetjes volkoren brood met smeerkaas en tomaatjes, vakje met kiwi en banaan in bananendoos – VRIJDAG: sneetjes volkoren boterhammen met smeerboter en kipfilet, vakje komkommerschijfjes en vakje gesneden appeltjes









    18-09-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artek lanceert Crafted through time

    Herintroductie van fauteuil 45 naast Aalto-klassiekers voor veelzijdige interieurs. Sinds de oprichting in 1935 is Artek toegewijd aan het creëren van interieurs waarin functie en artistieke expressie samengaan. In lijn met deze filosofie heeft Artek "Crafted Through Time" geïntroduceerd, een collectie meubels en verlichting die de diepte van gelaagde ruimtes viert. Deze collectie omvat speciale edities, herinterpretaties en geliefde klassiekers, die allemaal Artek's toewijding weerspiegelen om interieurs te creëren die vol zijn van karakter en persoonlijke betekenis. Deze producten sluiten naadloos aan op verschillende omgevingen en verrijken ruimtes met hun mix van materialen en tijdloos design.

    Artek heeft vernieuwde versies van klassieke meubelproducten ontworpen door Alvar Aalto onthuld, waaronder de herintroductie van Fauteuil 45 in de Artek collectie. De stoel werd oorspronkelijk ontworpen door Alvar Aalto in 1947 en brengt warmte en verfijning in hedendaagse interieurs. De stoel is veelzijdig en past moeiteloos rond een eettafel, achter een bureau of als middelpunt in een woonkamer.

    De A110 "Hand Grenade" en A333 "Turnip" hanglampen hebben een nieuwe interpretatie gekregen in een nieuwe duotone "linen" kleurstelling. Deze lampen zijn sculpturaal van vorm en hebben een esthetische aantrekkingskracht, of ze nu aan of uit staan, wat teruggrijpt naar Aino Aalto en haar streven naar esthetische schoonheid in elk aspect van interieurontwerp. Gebaseerd op haar uitgebreide reizen en een scherp oog voor design, weerspiegelt "Crafted Through Time" haar geloof in het gebruik van natuurlijke materialen en het mixen van verschillende stijlen om comfortabele leefruimtes te creëren. Aino's visionaire werk is te zien in de eclectische interieurs van Villa Mairea in Finland en het Savoy restaurant in Helsinki. Beide worden nu gezien als modernistische meesterwerken en herinneren ons eraan dat haar ideeën vandaag de dag nog steeds relevant zijn. Aino's benadering van interieurs en nauwgezette aandacht voor details blijven de missie van Artek inspireren.

    Nieuw: Fauteuil 45

    Fauteuil 45 is volledig gemaakt van natuurlijke materialen en het lichtgewicht ontwerp wordt gecompleteerd door ambachtelijke details. Het Finse berkenhouten frame is bekleed met gewatteerd leer voor ultiem comfort of met natuurlijk linnen voor meer informele en ontspannen omgevingen. De veelzijdigheid van Fauteuil 45 en zijn potentieel voor commercieel gebruik in eetzalen, vergaderzalen en werkruimtes werd aangetoond door Alvar Aalto die vaak een met leer beklede versie gebruikte in zijn Tiilimäki studio, zoals te zien is op vele archieffoto's.

    Nieuw: Aalto Tafel Rond 91 walnootbeits & Aalto Tafel Rechthoek 83 walnootbeits. De Aalto tafel is nu verkrijgbaar met een walnootkleurige beits die diepte toevoegt aan een interieur. De Aalto Tafel Rond 91 en Aalto Tafel Rechthoekig 83 hebben een rijkelijk gearceerd blad van eikenfineer dat warmte uitstraalt in een eetkamer en plaats biedt aan respectievelijk vier en zes gasten. Deze producten zijn aanpasbaar en geschikt voor verschillende omgevingen, zoals entree ruimtes of woonkamers. De speciale afwerking is een perfecte aanvulling op de walnootkleurige versie van Fauteuil 45.

    Nieuw: A110 "Hand Grenade" / A333 "Turnip" in duotone "linnen" kleurstelling. De A110 "Hand Grenade" en A333 "Turnip" hanglampen zijn nu verkrijgbaar in een nieuwe "linnen" kleur, die is geïnspireerd op de vintage textielen lampenkappen die door de jaren heen deel hebben uitgemaakt van de meubelcollectie van Artek. Het contrast tussen de bovenste en onderste delen van de lampen versterkt het zachte, indirecte licht dat kenmerkend is voor Aalto interieurs. Deze lampen hebben een sculpturale kwaliteit en zijn voorzien van details zoals een geperforeerde messing rand die het licht in meerdere richtingen verspreidt, waardoor een natuurlijk lichteffect ontstaat.

     







    18-09-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.It's beginning to look like christmas

    » KERSTPECIAL - » DECO & DIY

    Op zoek naar inspiratie om je huiskamer om te toveren tot een kerstparadijs? Met de stoffen van Mondial Tissus kun je alle kanten op, of je nu een interieur wil dat lijkt op Santa’s workshop of op een kamer in een kerstig ijspaleis. Kies je favoriete stoffen uit en maak er een prachtig tafelkleed van, gebruik ze om je cadeaus in te pakken of knutsel erop los. Geen zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Mondial Tissus is je hoogstpersoonlijke kerstelf en kan met de op-maat-service al dat moois voor jou maken.

    Merry and bright

    Hou je van kerst, maar ben je minder fan van uitbundige decoraties? Dan is een Scandinavische kerst vast en zeker jouw ding. Rood en groen maken plaats voor zachte kleuren zoals zilver, amandelgroen en crème. In plaats van drukke decors staat in dit interieur minimalisme op de voorgrond. Ga in tegen de donkerte van de najaarsperiode door vooral rust en licht in je woning te brengen met heldere kleuren en natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor linnen en katoenen stoffen en combineer deze met meubels of versieringen in natuurlijk hout, ruw aardewerk of riet. Door heel bewust te decoreren en opzichtige weelde links te laten liggen, word je geconfronteerd met waar de kerstperiode echt om draait. Zo is de gezelligheid van je ruimte en vieren met familie of vrienden in Scandinavische landen veel belangrijker dan uitbundige versieringen. Het tafelkleed met gestileerde dennenbomen, gouddraad en rode accenten nodigt je gasten spontaan uit om aan tafel te komen voor een fika-moment met een warme kop chocomelk en heerlijk kruidige kanelbullar. Al deze elementen dragen bij aan die typische hygge-sfeer waarbij gezellig samenzijn centraal staan.

    Deck the halls

    Wil je toch all-out gaan met kerstkleuren en gouden accenten? Door het vertrouwde kerstrood te combineren met meer onverwachte kleuren zoals paars of blauw behoud je die typische sfeer, maar dan met een modern kantje. Het kleurencontrast brengt een vleugje intensiteit en barok in je interieur terwijl je ook dat iconische, warme kerstgevoel oproept. Door drukke motieven achterwege te laten en vooral te spelen met glanzende, kleurrijke stoffen blijft het geheel toch erg elegant. De ruimte wordt ondertussen gevuld met schitteringen van kerstballen en gouden elementen waarin de flikkering van kaarsjes zich weerspiegelt. Deze vreugdevolle decoratie met bonte kleuren doet je denken aan een nostalgische kerst, en vult je hart met evenveel Christmas spirit als een kind op kerstochtend.

    Build your own Christmas

    Zin om volledig in de kerstsfeer te komen, of zoek je een leuke activiteit voor jong en oud met toffe resultaten? Mondial Tissus to the rescue! Het merk heeft verschillende tutorials ontwikkeld zodat je je eigen winterse decoratie kan maken. Bovendien is de najaarsperiode een uitstekend moment om tijd te spenderen met de mensen waarvan je het meeste houdt, en hoe kan dat beter dan met een leuk kerstproject? Versier de boom met je eigen stoffen peperkoekenhuisjes, naai je eigen kabouterdeurtje of decoreer de feesttafel met DIY-sterren en kerstservetten. Geef je zelfgemaakte werkjes een plekje in je huis, of geef ze door als cadeau en verspreid zo de kerstvreugde!

    www.mondialtissus.nl









    17-09-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alpiner Extreme Skeleton Automatic

    de mechaniek blootgelegd in een kussenvormige kast van 39 x 40,5 mm

    De Alpiner Extreme krijgt een nieuw gezicht, misschien wel de meest onverwachte esthetische wending: bevrijd van de wijzerplaat legt het uurwerk zijn Swiss Made mechaniek bloot. Twee versies in gepolijst stalen kast voor de eerste keer in 39 x 40,5 mm geven deze compositie een nog technischere en horlogemakersstijl. De eerste is 100% staal, kast en armband, terwijl bij de tweede de flens, kroon en rubberen band in blauw zijn uitgevoerd.

    Er bestaat een mysterieuze traditie in het contrasteren van sporthorloges en skelethorloges, robuustheid en delicatesse. De twee nieuwe Alpiner Extreme Skeleton Automatic-modellen bewijzen het tegendeel.

    Dit is de eerste keer in zijn geschiedenis dat de Alpiner Extreme Automatic-collectie wordt aangeboden in een skeletversie, met een verkleinde kast van 39 x 40,5 mm, in plaats van 41 x 42,5 mm. Het idee is om de iconische kussenvormige kast, ontworpen voor exploratie, te contrasteren met de finesse van het automatische kaliber van Zwitserse makelij dat het aandrijft.

    De strakke, nerveuze lijnen van deze compacte, krachtige geometrie worden geëvenaard door de rondingen van de hoofdveer, de voluten van de tandwieltrein en de subtiele afwisseling van de echappement die 's middags zichtbaar is. Een groot deel van het kaliber is opzettelijk geskelet tussen 8 en 1 uur om het licht door te laten dringen tot het hart van het uurwerk, wat ook mogelijk wordt gemaakt door de saffieren achterzijde van de kast.

    Tegelijkertijd onthult dit mechanische venster de afwerkingen. Ze zijn afwisselend gepolijst en satijnachtig geborsteld en onthullen de complexiteit van de Swiss Made kunst van het versieren. Tussen 4 en 6 uur ziet het kritische oog de grote loop die 38 uur autonomie biedt: er is geen looptijdindicator nodig, deze skeletversie zorgt ervoor dat het energieniveau van het horloge in realtime te zien is.

    De eerste variant van de nieuwe Alpiner Extreme Skeleton Automatic is monochroom grijs. Het weerspiegelt het minerale karakter van de Alpiner Extreme, een uurwerk dat historisch is afgeleid van de uitlopers van de Alpen waar Alpina, het bedrijf, ook zijn naam aan ontleent. Vijftig tinten grijs sieren de verhoging en minutencirkel, tot aan de greep op de schroefbare kroon, die is ontworpen om hem gemakkelijk vast te houden, zelfs tijdens het verkennen. De uurmarkeringen zijn allemaal met de hand aangebracht. In deze nieuwe skeletconfiguratie lijken ze in de ruimte te zweven, waardoor een unieke diepte in de wijzerplaat ontstaat. De drie centrale wijzers zijn met de hand afgewerkt. De uren en minuten zijn lichtgevend. De secondewijzer is afgewerkt met Alpina's iconische rode driehoek. Dit komt discreet terug in de hele bezel, dankzij de zes schroeven die de bezel sieren, waarvan de koppen ook in de Alpina-driehoek zijn uitgevoerd.

    Het horloge wordt gedragen op de gloednieuwe stalen armband die exclusief voor de Alpiner Extreme is ontwikkeld. Deze armband, die sinds vorig jaar in de collecties aanwezig is, versterkt de kracht van het horloge dankzij een enkele oversized centrale schakel. In overeenstemming met de kast wisselt ook deze armband gepolijste en gesatineerde oppervlakken af.

    De tweede versie verlaat het 100% mineraalgrijze terrein om een marineblauw alternatief te bieden - nog een knipoog naar een uurwerk dat net zo geschikt is voor de bergen als voor de volle zee, dankzij de gegarandeerde waterdichtheid tot 200 meter. De tint wordt gebruikt op de verhoging, de minutencirkel, de kroon en de band, hier van getextureerd rubber met een veilige vouwsluiting. Het contrast tussen het mineraalgrijs en het marineblauw zorgt voor een veelzijdiger uurwerk, tussen land en zee, waarbij de architectuur van het skelet duidelijker naar voren komt.





    16-09-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een badkamer op maat van je gezin

    » GEZINSVRIENDELIJKE BADKAMERS MET X2O

    Een badkamer op maat van elk gezinslid? Met X2O is dat kinderspel. Dankzij de meubels van deze badkamerspecialist heb je het allemaal: genoeg opbergruimte, slimme technologieën, betaalbare en kwaliteitsvolle stukken, een stijlvolle badkamer en meer. Laat je inspireren door al het moois dat X2O te bieden heeft.

    Opgeruimd staat netjes

    In een gezinsbadkamer is voldoende opbergruimte een must. De Storke Ribs-kast van X2O is dan ook een stijlvolle oplossing. De zwevende kast onder je wastafel ziet er goed uit en is ook de perfecte plaats voor je toiletzakken, haarborstels en meer. De lades zijn 100% uitrekbaar, en de softclose scharnieren zorgen ervoor dat kast zelfs in de meest chaotische ochtendrush niet hard toeklapt maar altijd zachtjes inschuift. Het strakke design van de kast combineer je bijvoorbeeld met de Storke Mata-dubbele wastafel. Deze wastafel past niet alleen mooi bij de wandkast uit ruwe eik, maar ook in je drukke leven. Dankzij de solid surface en ingebouwde waskommen is de Storke Mata namelijk erg eenvoudig te onderhouden.

    Om vervolgens wat contrast in je badkamer te brengen, kun je ervoor kiezen om je witte wastafel te matchen met de matzwarte Blaufoss Bodan-kraan. De duurzame kraan is opnieuw makkelijk schoon te maken en voorzien van EcoStart-en EcoWise-technologie waardoor je bij gebruik zowel energie als water bespaart. Dankzij een vernieuwende coatingtechniek zie je bovendien minder snel vingerafdrukken op je kraan, en veeg je ze meteen weer af. De Blaufoss Noma- en de Blaufoss Noma Small-handdoekhouder zijn twee opties die het contrastaccent van de kraan doortrekken in de rest van de badkamer. Ben je op zoek naar nog een extra stijlvolle opbergplek die bijdraagt aan de look van je ruimte? De zwevende badkamerkast van Storke met een open rand en ingebouwde spiegel geeft een ruim gevoel terwijl je in de open rand allerlei spullen kwijt kunt.

    Spik en span

    Is je gezinsbadkamer wel compleet zonder bad? Het Luca Varess Laguna-bad voor twee personen toont dat je bij X2O een praktische badkamer kunt creëren zonder te hoeven inleveren op esthetisch vlak. De zachte lijnen en rondingen maken dit bad zowel comfortabel als stijlvol. Bij dit model kun je bovendien kiezen voor ledverlichting en airmassage. Dat maakt je family-time extra leuk en je me-time stukken rustgevender. De matzwarte thermostatische kraan Blaufoss Apollo past mooi bij de badkuip, en dankzij de SafeTouch-technologie hoef je je nooit zorgen te maken over of de kraan te heet is om aan te raken. Maak de set compleet door ook de Blaufoss Round-handdouche en de Blaufoss Tilli-wandplank te installeren.

    De regendoucheset Blaufoss Bodan 250 past naadloos bij dit geheel en is voorzien van allerlei snufjes, zoals eenvoudig schoon te maken sproeiers, SafeTouch-technologie en een vingerafdrukvrije matzwarte finish. De Linie-douchegoot brengt dit alles samen.

    Geen damp, geen gedoe

    In de ochtendrush wanneer verschillende mensen de badkamer gebruiken is een aangedampte spiegel niet erg welkom. Dat probleem is zo opgelost met de Luca Varess Bridge-spiegel, die een speciale antidampfunctie heeft. De interne verlichting klaart de donkerste ochtend zo op, en op het kader kun je verschillende spullen plaatsen. Zo praktisch was een spiegel nog nooit!

    Alle bovenstaande producten zijn exclusief verkrijgbaar bij X²O Badkamers -- www.x2o.be 









    15-09-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.littala lanceert AW24 Kaamos collectie

    Iittala lanceerde Kaamos, de tweede collectie onder de creatieve leiding van Janni Vepsäläinen, op een exhibitie tijdens de Helsinki Design Week. Deze tentoonstelling ging dieper in op de inspiratie achter de collectie die het kruispunt van tegenstellingen verkent wanneer ons eindeloos zomerlicht verandert, niet in monotone duisternis, maar in even eindeloze schakeringen van schemering.

    “De collectie viert het rijke erfgoed van Iittala en het vakmanschap van onze eigen glasfabriek. Iittala staat voor het samenkomen van kunst, design en vakmanschap. Als integraal onderdeel van de creatieve visie van het merk versterken we onze toewijding aan kunst en ambacht, koesteren we ons erfgoed als pionier op het gebied van glas en brengen we de Iittala glasfabriek en haar ambachtslieden naar de voorgrond van het merk en haar creatieve kern”, deelt Iittala’s creatief directeur Janni Vepsäläinen.

    The Kaamos Exhibitie

    De Kaamos-tentoonstelling toonde de nieuwe collectie, waaronder tien unieke glassculpturen die met de hand zijn gemaakt door de meester-glasblazers van het merk. De enorme schaal en het karakter van deze mond geblazen sculpturen staan in contrast met de delicate aard van glas en belichamen de tegenstellingen die in de Finse natuur te vinden zijn. Na de tentoonstelling worden deze unieke objecten tentoongesteld in de Iittala Esplanadi flagship store in Helsinki.

    De tentoonstelling vond plaats in Kulttuuritalo (het Huis van de Cultuur) in Helsinki, een monumentaal gebouw ontworpen door de Alvar Aalto en geopend in 1958. Kulttuuritalo onthult een nieuwe ruimte, KULT, in de winter van 2024. De Kult-ruimte doet dienst als nachtclub en concertzaal.

    Een viering van vakmanschap

    De Kaamos-collectie omvat zowel archiefstukken als nieuwe ontwerpen en kleurschakeringen, waarbij kunstobjecten worden gecombineerd met alledaagse voorwerpen.

    In de jaren 1960 brachten de Finse designiconen Tapio Wirkkala en Timo Sarpaneva een revolutie teweeg in Iittala’s glasontwerp door een esthetiek van ruw glasoppervlak te introduceren in zowel kunstglas als alledaagse voorwerpen. De Kaamos collectie brengt deze esthetiek van ruw glas opnieuw tot leven met een reeks archiefstukken: de Pallas (1969) en Arnica (1974) vazen en de Ice Floe schalen (1976), allemaal oorspronkelijk door Tapio Wirkkala. De collectie introduceert ook geselecteerde items uit de Ultima Thule-serie (Wirkkala, 1968) in een nieuwe amberkleurige uitvoering.

    De vazen Palla en Arnica en de Ice Floe schalen belichamen de kenmerkende stijl van Wirkkala, geïnspireerd door het smeltende ijs van Lapland. De Ice Floes, gemaakt met behulp van de giettechniek, zijn veelzijdige decoratieve stukken die perfect zijn voor het serveren van kleine lekkernijen zoals sushi of chocolade of het tentoonstellen van persoonlijke schatten zoals sieraden.

    De collectie bracht ook de prachtige Kanto-vaas terug, een artistieke uitdrukking van Wirkkala’s diepe verbondenheid met de natuur. De 140 millimeter grote vaas keert terug in doorschijnend, amberkleurig en donkergrijs glas. Deze vaas werd oorspronkelijk gemaakt in 1947 en oogstte internationale bewondering op de Triënnale van Milaan in 1951.

    Limited Editions en nieuwe ontwerpen

    Iittala herintroduceert ook drie kostbare objecten uit Timo Sarpaneva's i-glass serie, oorspronkelijk ontworpen in de jaren 1950, als een gelimiteerde editie verkrijgbaar tot eind 2024. De Bird fles (1956) in twee verschillende vormen en de i-glass kom (1958) keren terug in elegant mosgroen, mond geblazen in de Iittala glasfabriek. Het zijn elegante decorstukken voor in huis. De kom fungeert ook als een prachtig serveerobject - bijvoorbeeld voor fruit. Het oorspronkelijke idee achter de serie was om de elementen van kunstglas en praktische alledaagse voorwerpen te combineren.

    Daarnaast maken twee Birds by Toikka - Ransuil en Leppäinen vogel, ontworpen door Oiva Toikka - een comeback in nieuwe groene kleurschakeringen. De groene kleur is ook aanwezig in twee vormen van de prestigieuze limited-edition Aalto-vazen, ontworpen door Alvar Aalto, die dit seizoen verkrijgbaar zijn. Deze gelimiteerde, genummerde editie vazen zijn gemaakt van lokaal Fins zand, dat op natuurlijke wijze een prachtige groene kleur geeft zonder toegevoegde pigmenten.

    Als nieuw ontwerp in de collectie introduceert Iittala een wollen deken dat de extra warmte nodig voor het seizoen belichaamt. Het ontwerp van het deken is geïnspireerd op de weerspiegeling van het ijskoude water van het Inari-meer en is voorzien van het cijfer 8, dat symbool staat voor het oprichtingsjaar van Iittala, 1881. Het ontwerp kan ook worden gezien als het getal 8 verdeeld in twee kleurvlakken, als symbool voor het tijdstip half negen: de overgang van schemering naar nacht of van dageraad naar dag. Het grafische symbool belichaamt ook oneindigheid.

    De Iittala AW24 'Kaamos' collectie toonde de voortdurende toewijding van het merk aan uitzonderlijk design en vakmanschap, en weerspiegelt Iittala's diepe verbondenheid met de Finse natuur en tradities.

    Illustraties littala/kaamos







    15-09-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 16/09-22/09 2024
  • 09/09-15/09 2024
  • 02/09-08/09 2024
  • 26/08-01/09 2024
  • 19/08-25/08 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 05/08-11/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 22/07-28/07 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!