Inhoud blog
  • Van New york naar landbouw op kasteeldomein
  • Michael Kors
  • Franke ziet het glas halfvol .. warm en gefilterd
  • Parador vakantieparken
  • Beosysteem 9000C
  • DEBA meubelen trekt alles uit de kast!
  • Het combi-shirt van Mayerline
  • Arte en Moooi openen deuren van Green House
  • Own Your Glow
  • La Biennale di Venezia
  • Weleda breidt manverzorging uit!
  • Aspria: technologische verzorging
  • Kartell & illycaffè
  • Water als centerpiece
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
  • Moederdag
  • Veritas Care(s) about you
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    26-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedselveiligheid

    Galactic en Quality Partner, zij aan zij in de strijd voor de kwaliteit en de veiligheid van voeding

     

     

     

    Galactic en Quality Partner werken voortaan samen voor een betere kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen. Galactic is marktleider in de productie van melkzuur en andere fermentatieproducten die de levensduur van levensmiddelen kunnen verlengen. Gecombineerd met de DNA-techniek metagenomica van Quality Partner, specialist in kwaliteitscontrole voor voeding en cosmetica, openen zich volledig nieuwe wegen voor de voedingsmarkt.

     

    In een tijd waarin consumenten zich zorgen maken over de inhoud van hetgeen op hun bord komt, trachten bedrijven uit de voedingssector de kwaliteit en veiligheid van hun producten te waarborgen. Daarom zijn ze voortdurend op zoek naar de beste analysetechnieken en oplossingen. Galactic en Quality Partner willen optimaal aan deze behoefte in de sector tegemoetkomen door de handen in elkaar te slaan.

     

    Als pionier in Europa heeft Quality Partner via metagenomica een innoverende technologie ontwikkeld, die het mogelijk maakt om in één analyse het volledige DNA van de aanwezige micro-organismen in een ecosysteem te identificeren. Oorspronkelijk bestemd voor de medische wereld, wordt deze revolutionaire techniek nu toegepast op de studie van voedingsmiddelen. Metagenomica maakt het onder meer mogelijk om de micro-organismen, verantwoordelijk voor het bederf van een product, te identificeren. Daarnaast geeft de techniek professionelen uit de voedingsmiddelensector de mogelijkheid om op potentiële problemen te anticiperen en om de houdbaarheid van producten te verlengen.

     

    Galactic speelt dan weer een belangrijke rol in de volgende fase van het proces. Met jarenlange ervaring op het gebied van bewaring van voeding, biedt deze Belgische vennootschap een volledige reeks producten aan om de groei van de bacteriën te bestrijden, voedingsmiddelen beter te conserveren of hun levensduur te verlengen. Het gericht gebruik van deze organische componenten is een voortreffelijk middel om een eventuele bacteriologische besmetting te voorkomen. Melkzuur en lactaten hebben immers hun deugdelijkheid bewezen in talrijke voedseltoepassingen, zoals bijvoorbeeld vlees, brood, zuivelproducten, groenten en fruit.

     

     

     

     

    26-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vlees met het logo Meritus, Certus of BCV, gegarandeerd veilig en streng gecontroleerd.

     

     

     

    Vanaf 18 maart brengt VLAM de kwaliteitslabels Meritus (rundvlees), Certus (varkensvlees) en BCV (kalfsvlees) onder de aandacht. Deze inlandse vleeslabels garanderen de consument een mals en lekker stukje vlees dat volledig traceerbaar en extra gecontroleerd is.


    Als kritische consument wil je weten wat je eet. Genieten van een stukje vlees begint met de zekerheid dat de kwaliteit van wat op je bord ligt, gewaarborgd is. Dat kan alleen door een integrale ketenbewaking en integrale kwaliteitszorg, van diervoeder tot eindproduct.


    België staat aan de absolute wereldtop wanneer het over traceerbaarheid en voedselveiligheid gaat. Het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) voert controles uit in veebedrijven en slachthuizen om de voedselveiligheid te garanderen. Zo kan je met een gerust gevoel van je stukje vlees genieten.

    Voor inlands rundvlees, varkensvlees en kalfsvlees bestaan kwaliteitslabels. Meritus-rundvlees, Certus-varkensvlees en BCV-kalfsvlees ondergaan extra controles, uitgevoerd door externe onafhankelijke controleorganen, bovenop de wettelijke controles die het FAVV uitvoert. Deze controles worden uitgevoerd bij de verschillende schakels in de keten: de veehouders, de slachthuizen, de uitsnijderijen en de verkooppunten. Voor Certus bijvoorbeeld ging het in 2012 om 3.938 controles, bij Meritus om 3.051 controles.


    De kwaliteitslabels Meritus, Certus en BCV hebben bijzondere aandacht voor de kwaliteit van het voeder, het dierenwelzijn en de hygiëne. Die extra aandacht komt de kwaliteit van het vlees ten goede. Immers, een dier dat in optimale omstandigheden wordt gehuisvest, zo weinig mogelijk stress ondervindt en onder strikte hygiënische omstandigheden wordt geslacht en versneden, levert kwaliteitsvol vlees op dat mals en sappig is. Ook de rassenkeuze en leeftijd van de dieren, die streng afgebakend zijn in het lastenboek, hebben een positieve invloed op de vleeskwaliteit. En dat het vlees op Belgische bodem werd geproduceerd en dus maar weinig voedselkilometers heeft afgelegd, is mooi meegenomen.

    Info over de specifieke kwaliteitslabels en de controles: www.kwaliteitsvlees.be 

     

    26-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Montagne Alternative

    PAASVAKANTIE OF VOORJAARSBREAK IN “MONTAGNE ALTERNATIVE” !

     

     

     

    De lentemaanden komen er aan met paasvakantie, verlengde weekends en voorjaarsvakanties. Ben je op zoek naar een reisbestemming om die mooiste tijd van het jaar in te vullen dan is het Zwitserse MONTAGNE ALTERNATIVE een uitstekende keuze!

     

    Droom je van een rustige, unieke shortbreak vakantie midden de pracht van de Alpen en wil je als extraatje genieten van een luxueus verblijf dan kies je voor Montagne Alternative. Het dorpje Commeire ligt in het kanton Valais, niet zo ver van Genève, handig voor wie met vliegtuig reist (goedkoop met Brussels Airlines en Easyjet + autohuur of trein). Ook met de auto kom je er makkelijk en snel. Commeire was nog niet zo lang geleden een actief boerendorp maar is nu een reisbestemming die je zonder overdrijven als een geheimtip kunt bestempelen. De oude Valaisiaanse huizen zijn met duurzame materialen prachtig gerestaureerd. Het resultaat is een hotel – enig in zijn soort – met alle moderne comfort.

     

    Sublieme natuur – Luxe - Exploratiemogelijkheden

    In Montagne Alternative kan men de lente en het voorjaar op een fantastische, intense manier beleven. Eenmaal de sneeuw van de bergflanken verdwenen is het alsof de natuur ontploft, in geen tijd zijn de Alpenweiden getooid met een indrukwekkende bloemenpracht. Zo kun je in de lentemaanden wandelen door uitgestrekte velden met tienduizenden krokussen. Aan wandelpaden geen gebrek want rond Montagne Alternative is er een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde wandelroutes en ook voor fietsers/mountainbikers zijn er tal van mogelijkheden.

     

    Na elke tocht geniet je verder in Montagne Alternative. Het luxe hotel heeft in totaal 16 kamers, verdeeld over vijf woningen. Het is daar dus allesbehalve druk en wie in groep reist kan ook een volledige woning huren en zelfs het volledige dorp. Via www.montagne-alternative.com krijg je een goed beeld van de pracht en de luxe van het hotel en van de kamerverdeling per woning.

    Gasten kunnen zich ook inschrijven voor ateliers zoals yoga en koken en er worden diverse massagebehandelingen aangeboden. In Montagne Alternative beleef je tijdens de paasvakantie en voorjaarsweekends de short break waarvan je al lang droomt. Speciale aanbieding 3 nachten package in april, mei, juni.

    www.montagne-alternative.com

     

     

     

    26-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thomas Cook & Gigatour

     

    De reisbureaugroepen Thomas Cook Travel Shops en Gigatour slaan de handen in elkaar en zullen voortaan onder 1 dak opereren. Hiervoor gaan beide organisaties een belangrijk partnership aan. Thomas Cook Travel Shop treedt ook in het bestuur van Gigatour.

     

    De reisbureauketens Gigatour en Thomas Cook Travel Shop slaan in België de handen in elkaar en vormen voortaan één van België’s belangrijkste organisaties op dat niveau. Omzetmatig wordt Thomas Cook Travel Shop - Gigatour de grootste reisbureauketen in België. Thomas Cook Travel Shop en Gigatour zijn overtuigd dat beide organisaties samen een nog sterker consortium zullen vormen en de klant in de toekomst nog beter zullen kunnen dienen en bereiken door samen één te worden.

     

    Philippe Hagelstein: “Dankzij deze sterke samenwerking met Thomas Cook Travel Shop en het lidmaatschap in Gigatour zullen de bestaande Gigatour kantoren genieten van de sterke voordelen die touroperator Thomas Cook en zijn reisbureaus bieden.”

    “Anderzijds geloven we in de naamsbekendheid van Gigatour in Franstalig België, en zien we heel wat voordelen in een vergevorderde samenwerking”, stelt Alain Brossé, sales director bij Thomas Cook Belgium.

     

    Concreet behouden de TCTS kantoren hun naam én krijgt Thomas Cook in de bestaande Gigatour kantoren een vergevorderde visibiliteit. Alle distributie- en marketingacties van Thomas Cook Travel Shop en Gigatour zullen voortaan ook onder de gezamenlijke koepel  gebeuren. In totaal telt de nieuwe organisatie 186 kantoren in België.

     

     

     

    25-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Thaise Nieuwjaar

    HET THAISE NIEUWJAAR: EEN WATERFESTIJN !

     

     

     

    Thailand is een geliefde toeristische bestemming. Het komt door de exotische sfeer en omdat er ontzettend veel te zien en te beleven is. Denk maar aan het Thaise Nieuwjaar in de maand april. Dat feest moet je minstens één keer in je leven meemaken, omdat het zo uitbundig wordt gevierd, met zeer veel water, en omdat gans Thailand dan feestelijk op zijn kop staat!

     

    Songkran, zo heet het Thaise Nieuwjaar, vindt plaats op 13, 14 en 15 april. De naam Songkran komt uit het Sanskriet en betekent ‘verplaatsen’ waarbij verwezen wordt naar de zon die van positie verandert. Aanvankelijk was Songkran vooral een religieus feest maar in het moderne Thailand is het ook een wereldlijk gebeuren, een gigantische happening waaraan jong en oud deelnemen.

     

    Toeristen die met Songkran in Thailand verblijven of er speciaal voor naartoe reizen leren zeer veel over de Thaise cultuur en zullen aan die feestdagen onnoembaar veel plezier beleven. Het meest kenmerkende van Songkran is het kwistig gooien met water naar elkaar. Langs de weg staan families met emmers water, tuinslangen, waterpistolen om voorbijgangers nat te maken. Anderen rijden rond met een pick-up of een vrachtwagen met grote tonnen water waarbij ook iedereen wordt nat gegooid. Nog anderen mengen een soort kalkpoeder – Din Saw Phong – met water en smeren dat in het gezicht van voorbijgangers, ook van de toeristen.

     

    Thailand heeft indrukwekkende boeddhistische tempels die je beslist moet bezoeken tijdens Songkran. In Bangkok bijvoorbeeld waar je in Wat Phra Kaeo, Wat Pho, Wat Saket en in andere tempels ziet hoe naar aanleiding van het Thaise Nieuwjaar de boeddha’s door de monniken worden gewassen om een goede rijstoogst af te smeken. Overal in het land zie je bijzondere rituelen die niet zelden een godsdienstige betekenis hebben. Er worden vogels en vissen vrijgelaten als symbool van komend geluk. Uit respect voor de ouderen wordt water over hun handpalmen gegoten. Kortom, tijdens de feestdagen van Songkran maak je op een heel bijzondere en unieke manier kennis met Thailand.

     

    In alle grote steden is er een driedaags Songkran Festival. Dat van Chiang Mai, in het noorden van het land, is bijzonder populair. Er gaan processies door de stad waarin zelfs de olifanten water spuiten, er wordt een Miss Songkran gekozen en naarmate de uren verstrijken wordt er alsmaar meer water gegoten. Niet alleen in het noorden wordt gefeest maar bijvoorbeeld ook op het strand in het zuidelijke Phuket. In zowat iedere toeristische plaats is er ook Songkran feest zoals in Sukhothai, Phitsanulok en Nakhon Phanom aan de Mekong. Er zijn volksspelen en op grote markten met tientallen eetstalletjes kun je het beste van de Thaise keuken proeven.

     

    Toeristen opgelet! Doe met Songkran niet je mooiste pak aan, stop je camera en andere waardevolle zaken in een plastiek tas, gooi altijd met zuiver water want het is een religieus ritueel, toon in alles wat je doet respect voor de Thai en hun cultuur.

     

    Thailand, feesten en tradities

     

    Bekijk de feestkalender van Thailand en je stelt vast dat er het ganse jaar, verspreid over alle regio’s van het land, boeiende feestelijke evenementen zijn die je als reiziger best in je programma opneemt, niet alleen voor de fun maar omdat die feesten je zoveel leren over de Thaise eigenheid en cultuur. Op 30 juli wordt Asalha Puja gevierd. Het is de dag van de volle maan in de achtste maand van de  hindoe kalender. Op 17 november is het Loi Krathong, het feest van het licht. Op deze en nog vele andere momenten van de traditionele feestkalender worden prachtige festivals georganiseerd die je vakantie in Thailand en grote meerwaarde geven.

    www.toerismethailand.be

    25-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomertrends Eider


    Eider, progressive outerwear - sinds 1962! Dit is het motto voor de nieuwe zomercollectie 2013 van Eider. Het Franse bedrijf met passie en knowhow in de bergsport presenteert voor de zomer een vooruitstrevende en prestatiegerichte collectie. Het moderne en innovatieve design valt helemaal buiten het traditionele outdoorkader.  De nieuwe collectie van Eider laat het hart van elke outdoorliefhebber sneller slaan, dankzij de modieuze snit, de doordachte styles en het maximum aan comfort.

     

    In de zomercollectie 2013 zijn de thema’s ‘ademend vermogen’ en ‘lichtheid’ zeer belangrijk! Eider zet deze zomer een grote stap voorwaarts als het gaat om vochttransport: Met Polartec® NeoShell®, Gore-Tex® Active Shell en Defender® Cocona beroept Eider zich op de beste en meest geavanceerde Breathability-concepten ter wereld en komt met een collectie die aan de meest uiteenlopende verplichtingen en strengste eisen voldoet.

     

    De OUTDOOR-lijn richt zich op alle outdoorsporters die veel belang hechten aan flexibiliteit en functionaliteit. De producten uit deze collectie zijn geschikt een hele reeks van activiteiten: van avonturen in de vrije natuur over tripjes naar de stad tot verre buitenlandse reizen. De outdoorstijlen scoren met hun modieuze snit, comfortabele pasvorm en een pittig design.

     

    De materialen van de Outdoor-lijn zijn technisch en functioneel, elastisch, sneldrogend en bieden bovendien UV-bescherming. De stoffen voelen aan als katoen en scoren naast  absoluut gevoelscomfort met hun actieve uitstraling en functionaliteit. Ook hier spelen lichtgewichtproducten een belangrijke rol!

    Eider introduceert in zijn zomercollectie van 2013 een nieuwe lijn van T-shirts uit biologisch katoen, voorzien van het GOTS-label (Global Organic Textile Standard). Met dit label, een wereldwijd erkend label voor textielproducten, bevestigt het bedrijf dat alle stadia van de productie en de verwerking van het door GOTS gecertificeerde textiel maatschappelijk verantwoord en milieuvriendelijk zijn. De Thyria Tee W, Savio Tee M en de Savio Spirit Tee M zijn Eiders ‘groene’ highlights van de zomercollectie van 2013.

     

    Trendy kleuren geven de outdoorlijn voor mannen en vrouwen een modieus tintje. Bij de mannen, overheersen de klassieke kleuren zoals Outdoor Mink (licht camel), Faint Brown, Kaki, Silverstone, Dark Shadow, Night Blue en Pearl Grey en worden ze aangevuld met contrasterende kleuren zoals Chili Red, Orange, Sun en Blueberry. Bij de vrouwen gaat het er veel kleurrijker aan toe! Hier domineren felle kleuren zoals Ice Green, Fresh Emerald (donker turquoise), Fresh Coral en Hot Coral. Ze kunnen perfect worden gecombineerd met Dark Shadow, Pearl Grey, Simply Taupe, Mink, Night Blue en White.

    www.eider-world.com
     

     





    24-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomisch Corsica

    Gastronomisch Corsica, op vakantie én thuis

    Ik heb mijn wagen volgeladen…vol met Corsicaanse specialiteiten!

     

     

     

    Als er één eiland is in de Middellandse Zee dat de naam ‘toeristische allrounder’ verdient dan is het wel Corsica. Van de natuurpracht en de culturele rijkdom van l’Ile de Beauté wisten we al maar dat het eiland daarenboven uitmunt in eerlijke gastronomische producten is misschien minder geweten.

    Met SNCM, ferryspecialist op Corsica, kun je van al dat lekkers maximaal profiteren al was het maar omdat je je wagen kunt volstouwen met zoveel Corsicaanse lekkernijen als je maar wilt zonder beperkingen op gewicht of vloeistoffen. En ook aan boord heeft SNCM de menu’s een Corsicaans tintje gegeven…

     

    Corsicaanse gastronomie aan boord

    Aan boord van de SNCM ferries kun je reeds de Corsicaanse gerechten proeven, een voorsmaakje van wat je tijdens je reis in tal van leuke eethuisjes en marktjes zal ervaren. Hoe kom je beter in de vakantiestemming door gedurende je overtocht Corsicaanse specialiteiten te degusteren. Bijvoorbeeld middels het ‘Menu Corse’ te verkrijgen in zowel het restaurant ‘Les Saveurs du sud’ vanaf €22,50, het self-service restaurant vanaf € 18,50 of de Bar vanaf € 5. Indien je die maaltijden meteen bij de reservatie van je reis boekt, geniet je ook nog eens van een korting.

     

    Een reis naar Corsica is makkelijk geregeld. Via de Franse autoroutes raak je snel in Marseille, Toulon of Nice van waar talloze ferryboten van SNCM uitvaren richting diverse havens op Corsica. Als je tijdig kan boeken reis je goedkoper, dankzij de Prima Corsa formule van SNCM waarbij je tot -55% korting kan opstrijken en zo dus meer vakantiebudget overhoudt. Bij Via Corsa Reizen, een partner van SNCM, kan je terecht voor de reservatie van zowat elk type vakantie op Corsica. Dat is handig want dankzij de combinatie SNCM-Via Corsa Reizen is in één klap je transport en je verblijf geregeld.

     

    Gastronomie op het eiland

    Puur genieten, echt vakantie beleven, dat doe je op de talloze levendige voedingsmarkten die in zowat ieder Corsicaans dorp worden gehouden. De marktkramers hebben producten uit eigen regio mee, zelfs de oogst uit hun eigen moestuin. Er is een overaanbod aan kruiden, charcuterie (coppa en figatellu), geiten- of schapenkazen, honing, kastanjemeel, vijgen, olijfolie van de Festa de l’OliuNovu en tal van andere producten die lang bewaren en die je terug thuis doen herinneren aan die heerlijke vakantie op Corsica maar waar je uiteraard ook van geniet op je vakantieadres zelf. Ook niet te vergeten is dat L’Ile de Beauté bekend staat om zijn wijnen, bijvoorbeeld uit de Propriano streek. Die smaakvolle drank kun je kopen bij de wijnboer zelf of op een van de vele markten.

    www.lesamoureuxdelacorse/tour-des-saveurs-corses.

    www.sncm.be

     

     

     

     

    23-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pur Natur

    Nieuw bij Pur Natur: heerlijk roomijs en gezonde plattekaas

     

     

     

    Pur Natur is helemaal klaar om er een zonnige lap op te geven. De lente is in zicht, hoog tijd dus om opnieuw te denken aan heerlijk roomijs of smaakvolle plattekaas. Als hapje, dessert, of gewoon omdat je ‘goesting’ hebt. Doe gerust, want Pur Natur lanceert ze allebei, in april. Hmmmm…

     

    Roomijs : Heerlijk, kwalitatief Belgisch roomijs. Het is een primeur voor Pur Natur. In 2 verschillende verpakkingen, en gemaakt van de allerbeste biologische koemelk. Smaakvol en smeuïg, en vooral niet te vergeten op zomerse tafels, als dessert of vieruurtje. 450 ml (320 gram) - met hersluitbaar deksel - 145 ml (100 gram) - in mooie doosjes per 6

     

    Plattekaas : In 2 verschillende verpakkingen stelt Pur Natur de plattekaas voor, een volle roomkaas - gemaakt met Belgische biomelk - die essentiële voedingstoffen en bouwstenen bevat voor ieders lichaam. Zo levert plattekaas een belangrijke bijdrage in de opname van hoogwaardige eiwitten (goed voor het onderhoud van de lichaamsweefsels) en bevat het een belangrijke hoeveelheid calcium. Calcium is op zijn beurt van essentieel belang in zowel de botontwikkeling als in het onderhoud van de botstructuren. Zo draagt plattekaas dus meer dan zijn steentje bij aan de algemene gezondheid. Om 1 liter plattekaas te maken, heb je al snel 3 liter melk nodig. : 450 gram natuur - met hersluitbaar deksel - 150 gram natuur, vanille, rode vruchten (ingemengd fruit)

     

     





    22-03-2013 om 21:42 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mariteam atelier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Maritiem Atelier : een succesvol initiatief tegen de stroom in !

     

     

     

    De vzw Maritiem Atelier, welke vorig jaar werd opgericht met als doel boten te bouwen en te renoveren om ze ter beschikking te stellen van jeugdorganisaties, heeft tijdens haar eerste werkingsjaar meer dan 600 man-dagen zeilplezier kunnen schenken aan minder gegoede jongeren.

     

    Het werkingsprincipe van de vereniging is eenvoudig: ze stelt haar boten gratis ter beschikking van de jongeren; in tegenprestatie komen ze een handje helpen voor het onderhoud van de boten en stellen ze wat van hun vrije tijd ter beschikking als skipper voor andere jongeren.

     

    Het idee werd ontwikkeld door Nicolas Joschko, een zeilvijftiger die reeds lang begaan is met zeilen, scheepsbouw en sociale actie. Vaststellend dat jongeren geen toegang hebben tot het zeilen met zeiljachten en dat anderzijds dergelijke boten met mos begroeid in de achterhavens liggen te slapen, stichtte hij het Maritiem Atelier met 7 andere zeilvijftigers met de doelbewuste wil minder gegoede jongeren toe te laten zich te ontplooien rond een verantwoord nautisch project.

     

    “Als je een boot kan beheren, dan kan je ook je leven beheren” verklaart de enthousiaste voorzitter van het Maritem Atelier. Je moet leren je reisproject voor te bereiden, in team leren werken, anticiperen, verantwoorde beslissingen nemen, projecten hebben en ze verwezenlijken, en vooral : leren om op hun beurt tijd en energie te schenken aan andere en minder gelukkige jongeren. “We zijn vorig jaar beginnen werken met de verschillende Brusselse Sea Scouts eenheden, gelet op het feit dat deze reeds over zeilervaring beschikken en ze een cultuur van delen en beschikbaarheid hebben. Zodra ze het hanteren van de boten onder de knie hadden, hebben ze deelgenomen aan activiteiten die gericht waren naar jongeren uit de sociale woonwijken. De volgende stap is Kinderen van de Rechter mee in de bemanningen te integreren en wij hopen vanaf 2015 over gebrevetteerde skippers uit hun midden te kunnen beschikken, die op hun beurt minder gegoede jongeren toegang zullen geven tot het zeilen”. Het doel is dus een opwaartse spiraal te hebben, welke de jongeren zelf ontwikkelen en versterken.

     

    Sinds het opstarten van het initiatief kon de vereniging rekenen op de actieve steun van de Haven van Brussel, de BRYC, het Hoofdstedelijk Gewest…en eigenaars van boten. Naast de twee boten die ter beschikking werden gesteld kreeg de vereniging een Zodiac, een zeiljacht van 7m50 en meer recent, een zeewaardig zeiljacht van 10m, dat reeds een decennium lang op de kade lag te slapen. Telkens worden de jongeren actief betrokken bij de vernieuwingswerken van de boten waarmee ze zelf zullen varen. Een ander project dat de vzw op stapel zette is de bouw van een 11m60 lange houten ‘Bantry Bay Yawl’, voorzien voor een bemanning van 13 man.

    Alle hens aan dek, licht de ankers en behouden vaart !

    www.maritiematelier.be

     

    22-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vertigo , kunst van het koelen

    VERTIGO, DE KUNST VAN HET KOELEN

    KitchenAid innoveert met flexibele combinatie van koelkast en wijnkoeler

     

     

     

    KitchenAid heeft het nieuwe jaar ambitieus ingezet met Vertigo, een flexibele oplossing om voedsel en wijn uitstekend te bewaren. Multifunctionele lades die je kan inzetten om te koelen of in te vriezen. Verstelbare draagplateaus om je koelkast perfect op maat in te delen. En een klimaatbeheersing die knipoogt naar een ondergrondse wijnkelder.

     

    Flexibiliteit is de rode draad van Vertigo. Dit modulaire systeem van KitchenAid biedt het allernieuwste op het vlak van koelkasten en wijnkoelers. Daarbij kan je alle kanten uit, wat design en installatie betreft. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een dubbele koelkast, een vrijstaande wijnkoeler of een combinatie van koelkast en wijnkoeler. Volledig geïntegreerd, als vrijstaande modellen of als inbouw – uiteraard volgens de stijlvolle KitchenAid-normen met een strakke en luxueuze uitstraling.

     

    Met Vertigo teken je voor de beste bewaaromstandigheden. De koelkasten zijn dan ook uitgerust met slimme functies. Erg vernieuwend is bijvoorbeeld de ‘Multi Temperatuur-lade’, die dienst kan doen als extra koelruimte, als vriezer of als ‘Dynamic 0°’-compartiment. Deze functie creëerde KitchenAid speciaal om specifieke ingrediënten te bewaren, zoals verse groenten & fruit, vlees, vis en zuivelproducten. Het geheim zit hem in de lage temperaturen (in te stellen tussen -2 en +2°C) en de automatisch aangepaste luchtvochtigheid.

     

    De verstelbare draagplateaus maken de indeling van je koelkast flexibeler dan ooit. Zo creëer je in een handomdraai alle ruimte die je nodig hebt – voor je wekelijkse grote aankopen of voor borden vol met culinaire hapjes. De volautomatische ijsmachine met waterfiltering geeft je altijd zuivere, geurloze en smaakloze ijsblokjes. Terwijl de ledverlichting ervoor zorgt dat je alles vlot vindt en de vernuftige lades met één lichte aanraking zachtjes sluiten. Het spreekt voor zich dat Vertigo ook is uitgerust met de functie ‘snel koelen en vriezen’ en met het handige ‘Total No Frost’-systeem.

     

    Daarnaast is Vertigo een wijnkoeler van formaat – goed voor ruim 80 flessen op de legplanken. Met een precisiecontrole van de temperatuur en de luchtvochtigheid leent het compartiment zich bij uitstek voor het bewaren en laten verouderen van rode wijnen, net alsof ze liggen te rusten in je eigen ondergrondse wijnkelder. De efficiënte isolatie van de compressor garandeert volledige bescherming tegen trillingen. De wijnkoelers zijn voorzien van een deur met driedubbele, bronskleurige beglazing: een maximale bescherming tegen schadelijke uv-stralen en plotse schommelingen van de omgevingstemperatuur.

    www.KitchenAid.be

     





    21-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tawny
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    THE TAWNY, SO FRESH !

    THE TAWNY, DE PORT DIE JE KOEL KUNT DRINKEN!

     

     

     

     

    Port is soms meer dan zomaar port. Naast de ruby, tawny, LBV en Vintage die de verschillende porthuizen in Portugal maken, is er The Tawny, van Graham’s. Een bijzondere Reserve port, die je koel kunt drinken.

     

    Het druist misschien helemaal in tegen de bekende port etiquette, maar het is verrassend lekker. Een glas The Tawny en dan rechtstreeks uit de koelkast. Het zou zo maar de nieuwe zomerse trend kunnen worden. Geen bubbelende Prosecco of zoete rosé, maar een gekoelde The Tawny. De fles is overigens net zo bijzonder als de inhoud. De smaak van deze port is rijk en complex met een zacht aroma van geroosterde amandelen, sinaasappelschil en kaneel. The Tawny heeft een stevig karakter met een evenwichtige zuurtegraad en zachte tannines. Deze port heeft 7 à 9 jaren op speciale houten vaten gerijpt! Op de Quinta dos Malvedos, waar deze port vandaan komt, serveren ze The Tawny in de zomermaanden altijd gekoeld na de lunch of diner.

     

    EEN BIJZONDERE CREATIE VAN PETER SYMINGTON

    The Tawny is ontwikkeld door Peter Symington, zesvoudig Fortified Wine Maker of the Year in de International Wine Challenge. Hij wilde naar eigen voorkeur en ervaring een gerijpte tawny maken, met een mooie balans tussen fruit en hout, zonder zich te hoeven houden aan de wettelijk vastgelegde criteria voor aged tawnies (10, 20, 30 en 40 jaar oude tawny ports). Het resultaat mag er zijn. Het is een unieke premium tawny port die dus alleen door Graham’s wordt gemaakt, en ook niet in een bepaalde categorie past. Voor hen die graag nieuwe trends als eerste signaleren, zich net als deze wijnmaker niet altijd aan de regels willen houden, maar wel gaan voor kwaliteit en iets bijzonder in hun glas.

     

    Graham’s is een van de grote merken in port en behoort kwalitatief tot de absolute top. Dit bedrijf, opgericht in 1820 in Oporto door William en John Graham, werd in 1970 overgenomen door Symington Family Estates.

    Consumentenadviesprijs van Graham’s The Tawny Reserve is € 15,95

    www.grahams-port.com

     

    21-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Detoxologis

    Welkom in DetoxoLogis!

     

     

     

    De voorbije winter hebben we met z'n allen lichaamsonvriendelijke stoffen opgestapeld. Hoog tijd om te herbronnen en onze body weer te ontgiften: het Logis-netwerk van hoteliers-restaurateurs pakt uit met een gevarieerde waaier van voorjaarsbestemmingen: ideaal om er eens uit te zijn en te ontspannen. Massage, sauna, bodycare, … Welkom in DetoxoLogis!

     

    Nu het grauwe en grijze weer stilaan verdwijnt, is het belangrijk om onszelf te verwennen met enkele momenten van wellness zodat ons organisme klaar is om totaal ontspannen en opgeknapt de lente tegemoet te gaan. De Logis zijn uw ideale partner om uw topvorm terug te vinden: uitgelezen adressen waar bezoekers genieten van een welverdiende en verkwikkende pauze.

    "Ons lichaam heeft de neiging om in de winter op waakvlam te draaien en daardoor allerlei toxische stoffen vast te houden die onze energie lijken weg te vreten. Een ontgiftingskuur is dus ideaal om onze body te prikkelen", verduidelijkt Michel Son, voorzitter van Les Logis België. "Onze vestigingen combineren een kleine structuur en een knusse wellnessruimte tot een echte oase van rust; onze gasten komen er weer helemaal tot zichzelf. Dit is dé basis voor een verkwikkend herstel."

     

    Hotel Glenmore ligt ideaal, dicht bij de zee en dicht bij het centrum van Oostende. U ontdekt er de weldaden van gelaatsverzorging, een algenpakking of een hotstone massage. Sauna, jacuzzi, hammam, … alle ingrediënten zijn verenigd om te genieten van unieke ontspannings- en comfortmomenten.

    In het hartje van het Luxemburgse "Klein Zwitserland" presenteert Hotel Dimmer massages met warme chocolade of essentiële oliën voor een absoluut ontspannend pauzemoment. Ideaal om even wég te zijn en alle zintuigen opnieuw scherp te stellen!

     

    Hostellerie de La Claire Fontaine in La Roche-en-Ardenne verwelkomt u in een groen stukje paradijs, ideaal voor verademing ... De privésauna vlak bij het terras biedt momenten van rust en sereniteit. Bezoekers genieten er van de weldadige warmte van de sauna en van de louterende Ardense lucht, terwijl ze nippen aan een verfrissing.

    In het charmante stadje St. Vith, is Hotel Pip Margraff het adres voor gasten die op zoek zijn naar relaxatie: het hotel beschikt over een complete infrastructuur om de dagelijkse ratrace even te vergeten.

    Een sfeer van rust en welbehagen vindt u in hotel Bütgenbacher Hof in Bütgenbach (Oostkantons). Het nieuwe zwembad met bubbelbad, de infraroodcabine, de hydrojetmassagebank en het fitnesscenter bieden de gasten de gelegenheid om te onthaasten en weer tot rust te komen.

    www.logishotels.com

     

     

    20-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.idillyum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IDILLYUM - Een natuurlijk & zeldzaam genoegen met een laag caffeine gehalte !

     

     

     

     

    Een chocolade aroma met karamel nuances, een perfecte balans tussen zure en zoete ondertonen en een natuurlijk laag cafeïne gehalte; dit zijn de karakteristieken van Idillyum. De eerste mono origine koffie van en door illy. Deze Arabica Bourbon koffie (Coffea Arabica Laurina) wordt gecultiveerd in El Salvador en is het resultaat van meer dan twintig jaar onderzoek.

     

    De ontwikkeling van Idillyum begon in Brazilië, echter na tegenvallende resultaten werd de productie naar El  Salvador  verplaatst.  De  vulkanische  grond,  rijke  vegetatie  en  het  groeien  in  natuurlijke schaduw bleken de juiste ingrediënten voor deze kwaliteitskoffie. In 1999 begon illy daarom een samenwerking met een lokale teler. Samen werd gezocht naar de ideale dichtheid van de koffieplanten op het veld en de perfecte snoeitechnieken. Het resultaat is een exclusieve koffie met een natuurlijk laag cafeïne gehalte. De oogst is nu gelimiteerd verkrijgbaar als capsules voor illy’s Iperespresso Systeem.

     

    De prijs van Idillyum is € 10,29 per blik à 21 capsules en is exclusief verkrijgbaar op shop.illy.com.

    Dit is de 4de single origin die illy introduceert in België & Luxemburg. De 3 andere ‘single origin’ arabica’s van illy hebben elk hun eigen karakter en kosten € 9,45 per blik à 21 capsules.

     

    20-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasmarkt Alkmaar

    Gaatje in de agenda? Kaasmarkt!

     

     

     

    Kaasliefhebbers opgelet! Zet met rode stip deze uitstap in je agenda, want vanaf 5 april kan je weer elke vrijdag naar de traditionele kaasmarkt in Alkmaar. Een belevenis op zich, met kaas boren, proeven, onderhandelen met handjeklap, wegen en kaasdragers die met een berrie uit de maat lopen. In de hoofdrol de enige echte Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel, een karaktervolle kaas van de weidemelk van zwartbonte koeien. Say cheese!

     

    Noord-Hollandse Gouda, kaas met een verhaal

    De echte kaasmeesters wonen in Noord-Holland, waar sinds de 15e eeuw met veel liefde en gevoel voor vakmanschap kaas gemaakt wordt. De enige echte Noord-Hollandse Gouda, erkend door de Europese Unie, herken je aan het Rode Zegel. Deze karaktervolle kaas wordt vandaag nog altijd natuurlijk gerijpt op houten planken, volgens de oorspronkelijke receptuur.

     

    Noord-Hollandse Gouda smaakt lekker romig en natuurlijk zilt. Deze kaas – van Jong tot Overjarig – is dan ook voor 100% gemaakt van weidemelk, opgehaald bij boeren die zorg dragen voor dier en natuur. De zwartbonte Holsteinkoeien staan van voorjaar tot najaar minstens 120 dagen, minimaal 6 uur per dag, in de weide. En dat vertaalt zich naar een unieke melk en een unieke smaak. Net zoals topwijn een speciaal keurmerk krijgt, herken je de enige echte Noord-Hollandse Gouda aan het geregistreerde Rode Zegel.

     

    Op de kaasmarkt in Alkmaar – goed voor 2.200 kaaswielen of 30 ton kaas – kom je alles te weten over deze ‘kaas met een verhaal’. Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor dit plein vol kaas en sjouwende kaasdragers. Het is dan ook een belevenis op zich. Keurmeesters bekloppen de kaas en halen er met een speciale kaasboor stukjes uit. De kaas wordt tussen de vingers verkruimeld: om te ruiken, te proeven en de verhouding tussen smaak, vet- en vochtgehalte te beoordelen. Het onderhandelen over een partij kaas gebeurt nog altijd via handjeklap. Zodra de koop is gesloten en de kaas is gewogen, dragen de kaasdragers de kazen de markt over. Het lopen met een berrie, al snel 130 kg, is een hele kunst. De kaasdragers hebben daarvoor een speciale dribbel uitgevonden, een loopritme uit de maat om de berrie zo stil mogelijk te houden.

     

    De Kaasmarkt Alkmaar (Waagplein) start vanaf 5 april en loopt tot en met 30 augustus 2013, elke vrijdag van 10 tot 12.30 uur.

    www.rodezegel.be - www.kaasmarkt.nl

     

     





    20-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.delacre geniet van nieuwigheden

    Geniet in 2013 van de leuke momenten met Delacre!

     

     

     

    Delacre krijgt een nieuw gezicht. In 2013 moderniseert de koekjesfabriek, die ruim 120 jaar geleden door Charles Delacre werd gesticht, haar imago. Terwijl het trouw blijft aan de erfenis van zijn oprichter, verrijkt het Huis Delacre zijn assortiment met maar liefst drie nieuwe creaties en hult het twee van zijn overheerlijke klassiekers in een nieuw jasje.

     

    Een trio van toekomstige beroemdheden

    Sinds 1891 brengt Delacre tijdloze lekkernijen op de markt die eindeloos gesmaakt worden door klein en groot. Ditmaal wendde Delacre zijn mix van expertise en authentieke recepten aan om enkele unieke creaties in verschillende smaken en vormen uit te werken.

     

    Drie nieuwe koekjes maken voortaan deel uit van de bekende Tea Time-dozen, die in de loop van de jaren het gevierde embleem van het merk geworden zijn. Ontdek de nieuwe Maltao, Tango en Bélize: heerlijk krokant en onweerstaanbaar lekker!

    De nieuwe Maltao is een rond, knapperig koekje met een heerlijke smaak van mout en karamel, overgoten met melkchocolade en bestrooid met pure chocoladevlokken. Laat je je verleiden door de rechthoekige Tango? Maak kennis met een onweerstaanbare lekkernij. Een hemels evenwicht tussen een koekje van zanddeeg en een bedje van melkchocolade met een verrukkelijke cacao- en amandelsmaak. Scrunch!

    Benieuwd naar de nieuwe Bélize? Dit koekje draagt letterlijk de zegel van het Huis Delacre. Een fijn, goudomrand koekje met een verleidelijk laagje melkchocolade en een hemels fijne botersmaak. Wauw!

     

    … en een bejubeld duo!

    In zijn eindeloze zoektocht naar het volmaakte koekje zet het Huis Delacre twee van zijn geliefde klassiekers opnieuw in de schijnwerpers: de Dôme Truffé en de Obsession. De Dôme Truffé is knapperig, heeft een intense smeuïge vulling van pure chocolade en is overgoten met smeuïge karamel. De Obsession is een fijn koekje met een verrukkelijk laagje van intens pure chocolade.

     

    Maltao, onweerstaanbaar...

    Terwijl de nieuwe Tango en Bélize deel uitmaken van het beroemde Tea Time-assortiment, is de nieuwe Maltao apart verkrijgbaar in een verpakking van 115 g (richtprijs: €1,89).

    Brazil, een zalig zacht zandkoekje...

    Ook de Brazil – het heerlijk fijne zandkoekje met een intens laagje Belgische chocolade – is afzonderlijk verkrijgbaar in een verpakking van 140 g (richtprijs: €1,89). Twee onweerstaanbare nieuwigheden om met iedereen te delen... of om lekker voor jezelf te houden!

     

    Het Belgische Huis Delacre moderniseert zijn imago op een erg geraffineerde manier. Het nieuwe logo is eigentijds en levendig. De ronde vormen doen meteen denken aan een greep uit het assortiment Delacrekoekjes en “knallen” letterlijk als vuurwerk uit hun doos. Voortaan zijn de koekjes te verkrijgen in beige en goudkleurige verpakkingen, die doen denken aan heerlijk krokante boterkoekjes, vers uit de oven. Ook het nieuwe design van het lettertype versterkt de moderne identiteit van het merk. En de vermelding van het oprichtingsjaar legt de nadruk op de authenticiteit, de knowhow en de erfenis van het merk.

     

    Voor Gunther Deckers, Marketing Manager bij Delacre, drukt het nieuwe logo meer dan ooit het plezier uit, dat een Delacrekoekje te bieden heeft: « Met plezier kijken mensen uit naar dat moment van lekkernij – of ze nu alleen van onze koekjes genieten of ze delen met familie of vrienden. Het merk Delacre is onlosmakelijk verbonden met die dagelijkse, kleine lekkernijen. Dat heeft zich voor ons ook vertaald in onze nieuwe slogan: “Geniet van de leuke momenten met Delacre”. »

     

    Het Huis Delacre is opgericht in 1891 door Charles Delacre en vereeuwigt al meer dan 120 jaar traditionele recepten en artisanale knowhow. Het Huis Delacre is benoemd tot Gebrevetteerde Hofleverancier en heeft een plaatsje als Belgische ster veroverd in de harten van alle lekkerbekken. Iconische Delacrekoekjes zoals de Cigarette Russe, de Marquisette, de Matadi en de Biarritz maken deel uit van de alom bekende Tea Time-collectie. Die bevatten een assortiment van maar liefst 16 verschillende koekjes en geven het merk een gerenommeerde positie.

    Daarnaast opende Delacre een exclusieve koekjeswinkel in hartje Brussel. Daar stelt het merk originele lekkernijen voor, die ter plaatse in een warme en authentieke sfeer door de meester-patissier gebakken worden”

     

     

     

     







    19-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsjechie

    TSJECHIË IN TREK BIJ GOURMANDS

    Rijke eetcultuur met foodfestivals, wijnroutes en haute cuisine

     

     

     

    Niet alleen voor de 12 werelderfgoederen van UNESCO, maar ook voor de gastronomie ga je naar Tsjechië. Geniet van haute cuisine in Praag of probeer een vers gebrouwen streekbiertje met traditionele goulash in Pilsen. Fietsliefhebbers fietsen langs de rijke wijnakkers en maken kennis met de grootste en oudste wijnkelders van Zuid-Moravië.

     

    De Tsjechische keuken is een samensmelting van tradities en culturen. Je vindt veel invloeden uit de Hongaarse, Poolse en Duitse keuken terug in authentieke recepten. Fijnproevers maken kennis met de Tsjechische keuken via CzechSpecials, een initiatief van het verkeersbureau van Tsjechië. Op deze website vind je de beste restaurants en maak je kennis met de voornaamste streekgerechten.

     

    De Tsjechische hoofdstad richt zich steeds meer op bezoekers met een voorliefde voor gastronomie. Dit voorjaar organiseert Praag diverse culinaire festivals waar je kennis maakt met de moderne én de traditionele Tsjechische keuken. Jaarlijks terugkerend is het Praagse Restaurant Festival waar gasten voor een prikkie bij een luxe restaurant eten. In mei organiseert de hoofdstad het Praagse Food Festival. Tijdens dit festijn kun je niet alleen genieten van Tsjechische gerechten maar ook maaltijden uit de Franse en de Aziatische keuken. Praag kent uiteraard ook haute cuisine. Restaurants La Degustation Bohême Bourgeoise en Alcron werden vorig jaar voor het eerst beloond met een Michelinster.

     

    Zowel in Bohemen als in Moravië worden al eeuwenlang wijnen geproduceerd. Zuid-Moravië is de streek van historische stadjes, authentieke dorpjes en een zeer uitgebreide wijncultuur. Populaire wijngebieden zijn Mikoluv en Znojmo, waar met name witte wijnen zoals Gruner Veltliner, Rijn Riesling, Pálava, Sauvignon Blanc en Muller Thurgau populair zijn. In deze Tsjechische variant van Toscane zijn ontzettend veel wijnroutes die je per fiets kunt ontdekken: de Brno wijnroute (130 km), de Mikulov wijnroute (55 km) en de Greenway wijnroute (425 km in totaal) die zich uitstrekt van Praag tot Wenen. Deze route doet ruim 70 wijnstadjes aan. Zuid-Moravië is gezegend met prachtige natuur en heeft zelfs een UNESCO monument: het schilderachtige landschap Lednice-Valtice op de grens met Oostenrijk.

     

    Met ruim 170 duizend inwoners is Pilsen de vierde grootste stad van Tsjechië. Zeg je Pilsen (Plzen in het Tsjechisch), dan zeg je bier. Toeristen vanuit de hele wereld komen naar de hoofdstad van de regio om het bekende Pilsner Urquell bier te proeven. In augustus wordt er een grootschalig Pilsner Bier Fest georganiseerd. Wie niet van bier houdt, kan zich tegoed doen aan alcoholvrije drankjes, zoals limonades op basis van het zuivere water uit de bossen van Šumava. De Pilsener keuken heeft haar eigen streekgerechten zoals forel en goulash, op smaak gebracht met biersauzen en geserveerd met hluchec (aardappelkoekjes).  

    www.czechtourism.com - www.czechspecials.com  

    19-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diner des grands chefs

    Dîner des Grands Chefs

     

     

     

     

    Na Versailles en New York hebben de Grands Chefs van Relais & Châteaux nu Londen gekozen voor hun 3de jaarlijkse Dîner des Grands Chefs “All the World’s a Kitchen by the Thames”

     

    Op 22 april is het zover: dan komen de grootste sterren uit de culinaire wereld opnieuw samen, deze keer om het allerbeste van Britse bodem te bezingen in het thema “All the World’s a Kitchen by the Thames”. Vanuit het prestigieuze Old Billingsgate, vroeger de grootste vismarkt ter wereld, hebben de genodigden een vrij uitzicht over Londen, de Theems en de London Bridge terwijl ze genieten van een unieke gastronomische ervaring.

     

    45 Grands Chefs uit de hele wereld verenigen hun virtuositeit per team van 3 om volkomen originele menu’s uit te werken, die worden begeleid door de beste vintage champagnes van het huis Pommery.

    Zo ontstaan er 15 unieke menu’s, gepersonaliseerd en gehandtekend door 3 Grands Chefs, die op maat en voor het oog van de gasten worden bereid. De vertegenwoordigers van het Verenigd Koninkrijk worden aangevoerd door Raymond Blanc en Gary Jones (Le Manoir aux Quat’ Saisons), Andrew Fairlie (Restaurant Andrew Fairlie) en Claude Bosi (Hibiscus). Zij geven het tempo aan voor de hele meute Grands Chefs, om hun genodigden opnieuw te verrassen en te betoveren op de melodie van “food Britannia”, geïnspireerd door de Londense spirit. Ze laten zich hierbij vergezellen door talenten uit de hele wereld: Patrick O’Connell (The Inn at Little Washington, VS), Emmanuel Renaut (Flocons de Sel, Frankrijk) en Lanshu Chen (Le Moût Restaurant, Taiwan).

     

    Grand Chef Raymond Blanc: “Relais & Chateaux koos Londen als locatie om de uitzonderlijke evolutie van de Britse gastronomie in de kijker te zetten. Aan de bron van deze vernieuwing ligt enerzijds de hoge kwaliteit van de producten, en anderzijds de betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel van de hedendaagse generatie chef-koks. Steeds meer wordt Londen een culinaire bestemming van wereldformaat, waar de creaties van de chef-koks de multiculturele essentie van de wereldstad weerspiegelen. Ik werk nu 30 jaar in Groot-Brittannië en heb altijd al een zwak gehad voor deze eigenheid én eigenwijsheid, net zoals ik ook volledig achter de waarden van Relais & Châteaux kan staan, L’Art de Vivre en het respect voor het milieu en voor biodiversiteit.”

     

    In samenwerking met Action against Hunger zal er een gesloten veiling worden georganiseerd voor de genodigden. De opbrengst gaat integraal naar deze liefdadigheidsorganisatie die de Chefs nauw aan het hart ligt.

    www.relaischateaux.com

     

     





    19-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delacre 120

    Delacre, al meer dan 120 jaar authentieke smaak

     

     

     

    Of je er nu alleen, met twee, met de hele familie of met al je vrienden van geniet: een Delacrekoekje maakt deel uit van de kleine pleziertjes des levens. In het ruime assortiment van Delacre kan iedereen een stukje puur geluk naar eigen smaak vinden. En omdat geluk in de kleine dingen zit, maakt Delacre het leven elke dag een beetje mooier. Geniet van de leuke momenten met Delacre!

     

    Ontdek de geschiedenis van het Huis Delacre. Een verhaal over meer dan 120 jaar passie voor de creatie van unieke patisseriekoekjes, die jong en oud bekoren. In de Rue Montagne de la Cour in Brussel, dichtbij het Koninklijk Paleis, opende apotheker Charles Delacre (°1826), zijn eerste farmacie.

     

    Chocolade werd in die eeuw vooral voorgeschreven als oppepper of geneesmiddel. Beetje bij beetje veroverde het cacaoproduct echter de harten van vele zoetekauwen, waaronder ook dat van Charles Delacre. De apotheker opende al gauw een tweede zaak op de Rue de La Madeleine, dicht bij de Grand Place. Daar vestigde hij een chocolaterie, die al snel een groot succes bleek.

     

    Om te kunnen meedraaien met het ongekende succes van zijn nieuwe zaak verhuisde Charles Delacre zijn onderneming in 1872 naar een grotere vestiging in Elsene. Een jaar later tilde hij de chocolaterie naar een nog hoger niveau en liet hij de eerste merknamen registreren. Vanaf dan was de ‘Chocolat Delacre’ officieel eigendom van Charles Delacre, net zoals de ‘Chocolat Roi et Reine’ (met koning Leopold II en koningin Marie-Henriette op de verpakking), de ‘Chocolat Duchesse’, de ‘Chocolat des Navigateur’ en de ‘Chocolat Vénitien’.

     

    Omdat er regelmatig leden van de koninklijke familie op de dozen van Delacre verschenen, kreeg Charles Delacre in 1879 de titel van ‘Hofleverancier’. Die prestigieuze titel is vandaag nog steeds te zien op de Delacreverpakkingen.

     

    Al gauw was ook de fabriek in Elsene te klein om aan de groeiende vraag te kunnen beantwoorden. In 1880 kwam Charles Delacre met de oplossing: een nieuwe fabriek in Vilvoorde. De nieuwe vestiging in Vilvoorde kende een gunstige groei, maar Charles Delacre mikte op meer. Als koekjesfabrikant bracht hij in 1891 het eerste Delacrekoekje uit, dat als ‘Pacha Delacre’ in de winkels te vinden was.

     

    In 1906 droeg Charles Delacre de fakkel definitief over aan zijn zoon, Pierre Delacre. Die besliste in 1945 om zich vanaf dan te richten op het maken van verfijnde patisseriekoekjes van de allerhoogste kwaliteit. Alle ingrediënten werden uiterst precies gedoseerd en de meesterbakkers gebruikten enkel nog de allerbeste, natuurlijke producten. Daaruit ontstond een nieuw assortiment verfijnde koekjes, zoals de ‘Cigarettes Russes’, de ‘Suprêmes Sablés’ en de ‘Biarritz’.

     

    De nieuwe koekjes vormden een waar succes. Europa liep helemaal warm voor Delacre (de koekjes werden en worden verkocht in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Zwitserland,...) en al gauw zwichtte ook Noord-Amerika voor de Belgische lekkernijen. De grote oversteek was mogelijk dankzij een samenwerking met ‘Pepperidge Farm Inc’, een lokale fabrikant van bakkerijmateriaal, die niet lang daarna overgenomen werd door de Amerikaanse groep ‘Campbell Soup Inc’. In 1998 werd Delacre opgekocht door de groep ‘United Biscuits’, die op dat moment ook andere merken onder haar hoede had, zoals Mc Vities, Sultana, Verkade en BN (Biscuiteries Nantaise).

     

    Vandaag kan je in hartje Brussel de enige echte Delacre koekjeswinkel, waar authenticiteit en knowhow - twee waarden waar het merk prat op gaat - centraal staan, terugvinden. Voor Delacre is de winkel een stap terug in het verleden, want de zaak bevindt zich in dezelfde buurt als die waar het voor Charles Delacre en zijn allereerste chocolaterie destijds allemaal begon. Je kan er originele producten vinden, die enkel in de Delacrewinkel te koop zijn en die ter plaatse worden gemaakt door de meesterbanketbakker van Delacre. Bovendien kan je er ook je eigen assortiment samenstellen door je favoriete doos uit te kiezen.

     

    Dit jaar vervoegen drie nieuwe, heerlijke varianten van smaken en sensaties het Delacre-assortiment. Ontdek met de nieuwe ‘Maltao’, de ‘Tango’ en de ‘Bélize’ een waar smaakgenot!

    Voor echte lekkerbekken is de Maltao in een individuele doos te verkrijgen. Ook de Brazil - een heerlijk, fijn zandkoekje met een intens laagje Belgische chocolade - is vanaf nu verkrijgbaar in zijn eigen individuele verpakking! « Geniet van de leuke momenten met Delacre »

     

     





    17-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.colour blocking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Colour blocking, van catwalk naar keuken

    Brabantia vertaalt populaire modetrend naar drie afvalemmers met pit

     

     

     

     

    Brabantia zet saaie keukens voorgoed buitenspel. En daar hebben de drie nieuwe kleuren voor de Touch Bin® alles mee te maken. Caribbean Blue, Pansy Purple en Radiant Rose lijken zo van de catwalk weggelopen en geven je keuken een vrolijke vonk. Met deze drie pittige tinten speelt Brabantia eigentijds in op de trend van colour blocking én straalt je afvalemmer een en al gedurfde klasse uit!

     

    Kleur, kleur en nog eens kleur, bij voorkeur in de meest opvallende combinaties. De modetrend van de laatste seizoenen verschuift langzaam maar zeker naar het interieur. En dus ook naar de keuken dankzij Brabantia. De gekende Touch Bin® zet haar eigentijdse design nog meer in de verf met de drie nieuwe flashy kleuren Pansy Purple, Caribbean Blue en Radiant Rose. Voor interieurliefhebbers met lef!

     

    Zo kan je je keuken instant een cool accent geven. Of een ‘colour block’-contrast creëren met wanden en meubilair. Inspiratie genoeg alvast voor een trendy look. Tegelijk ben je zeker van de vertrouwde Brabantia-kwaliteit.

     

    Alle Touch Bins® zijn uitgerust met de unieke ‘soft touch’-techniek van Brabantia, waardoor ze moeiteloos openen en sluiten. De afvalemmers zijn gemaakt van roestbestendige materialen en hebben een duurzame deksel in glanzend staal, voor een gemakkelijke reiniging ook. De beschermende bodem van de Touch Bin® voorkomt schade aan de vloer en dankzij de stevige handgreep aan de achterkant kan je de afvalemmer vlot verplaatsen. Elke Touch Bin® wordt geleverd met bijpassende afvalzakken met trekbandsluiting.

    www.brabantia.com

     

    17-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.michelon zomerbanden

    MICHELIN ENERGYTM Saver+ als beste beoordeeld in ADAC zomerbandentest 2013

     

     

    De MICHELIN ENERGYSaver+ heeft de eerste plaats behaald in de nieuwe zomerbandentest van de ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club). Er werden 19 verschillende zomerbanden getest in de bandenafmeting 185/60 R 15 H, die veel wordt gebruikt voor kleine, compacte en middenklasse auto’s.

    Hij is bijvoorbeeld geschikt voor de Volkswagen Polo, de Peugeot 208 en de Renault Clio. De prestaties van de verschillende zomerbanden werden getest op onder meer grip op droog en nat wegdek, brandstofverbruik en slijtage. Met een totaalscore van 2,0 punten behaalde de MICHELIN ENERGYTM Saver+ het hoogste resultaat “goed”. De MICHELIN ENERGYTM Saver+ wordt in 59 verschillende afmetingen aangeboden: van 165/60 R 14 t/m 215/60 R 16.

     

    Bij het testonderdeel slijtage liet de MICHELIN ENERGYTM Saver+ de concurrenten heel duidelijk achter zich. In deze test werd de geringe slijtage en de daaruit voortvloeiende lange levensduur beloond met het droomcijfer 0,8. De op één na beste band die in het totaalklassement “goed” scoorde, haalde op dit onderdeel een cijfer van slechts 1,8.

    Verder noteerden de ADAC-experts: “Een zeer evenwichtige band die ook goed is op nat wegdek.” De uitstekende prestatie van de Michelin band in deze uitgebreide ADAC test is een voorbeeld van de hoge eisen die het bedrijf stelt aan haar producten: steeds meer prestatie-eigenschappen op een zo hoog mogelijk niveau verenigen in één band. Deze productfilosofie, Michelin Total Performance genoemd, hanteert de bandenproducent zowel bij de ontwikkeling van banden voor serieproductie als in de autosport.

     

    Ook de MICHELIN Pilot Sport 3 wordt beoordeeld met het resultaat “goed”.

    Met het eindoordeel “goed” realiseerde de voor sportieve wagens ontwikkelde MICHELIN Pilot Sport 3 een topresultaat. Er werden 19 banden getest. “Hij is bijzonder goed op nat wegdek, maar ook goed op droge ondergrond, zeer evenwichtig”, zo luidde het oordeel van de ADAC over de MICHELIN Pilot Sport 3.

    Deze uitstekende band is ontwikkeld voor een breed spectrum wagens dat van middenklasse modellen tot aan sportwagens en de allerhoogste klasse reikt. De MICHELIN Pilot Sport 3 wordt in 45 afmetingen, van 195/45 R 16 t/m 285/30 R 20 aangeboden. De test werd uitgevoerd met banden in de afmeting 225/45 R 17.

     

    De ADAC let bij het testen vooral op evenwichtige eigenschappen. Alleen banden die op alle criteria voldoen aan zware minimumeisen kunnen een goed eindoordeel behalen. Daarmee worden ze aangeduid als zeer aanbevelenswaardig. Deze uitgebreide zomerbandentest wordt gepubliceerd in verschillende automotive vakbladen en consumentenbladen in de Benelux.

     

     

     





    16-03-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!