:roll:
Dîner des Grands Chefsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Na Versailles en New York hebben de Grands Chefs van Relais & Châteaux nu Londen gekozen voor hun 3de jaarlijkse Dîner des Grands Chefs All the Worlds a Kitchen by the Thames
Op 22 april is het zover: dan komen de grootste sterren uit de culinaire wereld opnieuw samen, deze keer om het allerbeste van Britse bodem te bezingen in het thema All the Worlds a Kitchen by the Thames. Vanuit het prestigieuze Old Billingsgate, vroeger de grootste vismarkt ter wereld, hebben de genodigden een vrij uitzicht over Londen, de Theems en de London Bridge terwijl ze genieten van een unieke gastronomische ervaring.
45 Grands Chefs uit de hele wereld verenigen hun virtuositeit per team van 3 om volkomen originele menus uit te werken, die worden begeleid door de beste vintage champagnes van het huis Pommery.
Zo ontstaan er 15 unieke menus, gepersonaliseerd en gehandtekend door 3 Grands Chefs, die op maat en voor het oog van de gasten worden bereid. De vertegenwoordigers van het Verenigd Koninkrijk worden aangevoerd door Raymond Blanc en Gary Jones (Le Manoir aux Quat Saisons), Andrew Fairlie (Restaurant Andrew Fairlie) en Claude Bosi (Hibiscus). Zij geven het tempo aan voor de hele meute Grands Chefs, om hun genodigden opnieuw te verrassen en te betoveren op de melodie van food Britannia, geïnspireerd door de Londense spirit. Ze laten zich hierbij vergezellen door talenten uit de hele wereld: Patrick OConnell (The Inn at Little Washington, VS), Emmanuel Renaut (Flocons de Sel, Frankrijk) en Lanshu Chen (Le Moût Restaurant, Taiwan).
Grand Chef Raymond Blanc: Relais & Chateaux koos Londen als locatie om de uitzonderlijke evolutie van de Britse gastronomie in de kijker te zetten. Aan de bron van deze vernieuwing ligt enerzijds de hoge kwaliteit van de producten, en anderzijds de betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel van de hedendaagse generatie chef-koks. Steeds meer wordt Londen een culinaire bestemming van wereldformaat, waar de creaties van xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />de chef-koks de multiculturele essentie van de wereldstad weerspiegelen. Ik werk nu 30 jaar in Groot-Brittannië en heb altijd al een zwak gehad voor deze eigenheid én eigenwijsheid, net zoals ik ook volledig achter de waarden van Relais & Châteaux kan staan, LArt de Vivre en het respect voor het milieu en voor biodiversiteit.
In samenwerking met Action against Hunger zal er een gesloten veiling worden georganiseerd voor de genodigden. De opbrengst gaat integraal naar deze liefdadigheidsorganisatie die de Chefs nauw aan het hart ligt.
www.relaischateaux.com
|