Inhoud blog
  • DEBA meubelen trekt alles uit de kast!
  • Het combi-shirt van Mayerline
  • Arte en Moooi openen deuren van Green House
  • Own Your Glow
  • La Biennale di Venezia
  • Weleda breidt manverzorging uit!
  • Aspria: technologische verzorging
  • Kartell & illycaffè
  • Water als centerpiece
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
  • Moederdag
  • Veritas Care(s) about you
  • gespot op light+ Building
  • Ga voor een tijdloze, duurzame zomer met Aware
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    18-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels airlines

    Brussels Airlines serveert beste wijn en champagne

     

     

     

    Brussels Airlines serveert de beste champagne en wijn in Business Class. Dat is het oordeel van een internationale wijnjury tijdens de jaarlijkse ‘Wines on the Wing’ competitie van het Amerikaanse professionele reismagazine Global Traveler. Zowel in de categorieën Business Class champagnes als wijnen behaalde Brussels Airlines de eerste prijs.

     

    De wijnkeuze die Brussels Airlines haar Business Class passagiers aanbiedt valt opnieuw in de prijzen. Nadat vorig jaar Brussels Airlines al de eerste prijs haalde in de categorie ‘beste Business Class wijnselectie’ wordt ook dit jaar dat resultaat bevestigd tijdens de bekende Wines on the Wing competitie van Global Traveler. Daarnaast sleepte Brussels Airlines met haar Laurent Perrier Brut champagne ook de eerste prijs in de wacht in de categorie beste Business Class champagnes.

     

    Aan de jaarlijkse wijnwedstrijd van Global Traveler namen dit jaar 34 internationale luchtvaartmaatschappijen deel.  Brussels Airlines won van bekende concurrenten uit Azië, het Midden-Oosten, Europa en de States. De 25 juryleden – allemaal wijnexperts die actief zijn in gerenommeerde restaurants, hotels, wijnkelders en de gespecialiseerde media  - waren vol lof over de wijnen die Brussels Airlines haar Business Class passagiers aanbiedt tijdens de lange afstandsvluchten naar de States en Afrika. 

     

    De wijnkaart die Brussels Airlines aan haar passagiers aanbiedt wordt samengesteld door cateringmanagers Philip Mortier en Johan Duwijn die zélf een someiller opleiding volgden. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Belgische Master of Wine Fiona Morisson en een proefpanel dat is samengesteld uit personeelsleden en passagiers die vaak vliegen. In het wijnaanbod zit steevast een bekend Frans chateau, een wijn uit de nieuwe wereldlanden en een wijn van de maand.  Zo serveren de Brussels Airlines crews momenteel ondermeer de Franse Bourgondische Château des Jaques Clos de Loyse (2011), Chateau la Grangère (2009) uit de St-Emilion, de Californische Kendall Jackson (2011), Ken Forrester Chenin Blanc van de Zuid-Afrikaanse Kaap regio, Chileense Mones Alfa Syrah (2010) en  El Albar Barricas (2008) uit het Spaanse Castilla y León.

    Daarnaast neemt Brussels Airlines sinds enkele jaren ook Belgische wijnen mee aan boord, wat zeer gesmaakt wordt door de passagiers.  In het najaar worden onder andere Entre Deux Monts (2011), Aldeneycke Pinot Gris (2011) en De Kluizen Kerner (2010) geserveerd.

     

    “We besteden veel zorg aan de selectie van onze wijnen die zowel met de gerechten als met de gewijzigde smaakervaring in de lucht moeten matchen”, zeggen Philip Mortier en Johan Duwijn.  “Daarnaast is ook de feedback van onze passagiers zeer belangrijk in onze wijnselectie. De twee Wines on the Wing Awards zijn een bekroning voor onze inspanningen maar ook een uitdaging om ook in de toekomst een kwalitatief hoogstaande en gevarieerde wijnkaart samen te stellen.”

     





    18-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierland per fiets

    ONTDEK IERLAND PER FIETS

     

    Het groene Ierland is een fantastische reisbestemming om met de fiets te ontdekken, niet alleen het idyllische en gevarieerde platteland maar ook de steden met hun fietsvriendelijk imago.  Je vindt er fietsroutes voor iedereen en overal zijn er duidelijk bewegwijzerde routes.

     

    Voor de recreatieve fietser die rustig wil genieten is het graafschap Leitrim een uitgelezen reisbestemming. Vanuit een vaste verblijfplaats kun je makkelijk fietsen langs de Shannon-Erne waterweg, tot bij levendige plaatsen als Carrick-on-Shannon of tot bij het vissersdorpje Dromod. In Leitrim is elke fietstocht een topper, temeer omdat je kunt verpozen op de mooiste plekjes, bijvoorbeeld in een pub langs de rivier waar je ook een hengel kunt uitwerpen.

     

    Ierland heeft zoveel goede fietsregio’s dat het moeilijk is om te kiezen. Een van de favorieten is het Shannon gebied, vanwege het gevarieerde landschap een topbestemming voor fietsers. Het graafschap Clare werd door Lonely Planet in de Top 10 van ’s werelds beste fietsbestemmingen geplaatst. Hoogtepunt is het traject tussen Miltown Malbay en Doolin, langs gouden stranden tot bij de machtige Cliffs of Moher.

     

    Ierse steden bezoeken met de fiets! Dat is heerlijk en je ziet veel in korte tijd, in Dublin, Derry-Londonderry en Belfast die alsmaar fietsvriendelijker worden. Dublinbikes is een handig verhuursysteem, een zelfbediening van huurfietsen in 44 fietsstations, verspreid over de stad. De fiets kan ook gratis mee met het openbaar vervoer van de Ierse hoofdstad.

      

    Voor een meerdaagse fietsreis over een lange afstand fietspad reis je naar Noord-Ierland. Een tocht langs de Kingfisher Trail is een onvergetelijke belevenis. De route door het graafschap Fermanagh is circa 400 km lang en voert over rustige, verkeersarme landwegen door een betoverend landschap en langs tal van bezienswaardigheden zoals Marble Arch Caves, Belleek Pottery en Crom Estate.

     

    Met zijn bergketens, bosgebieden en adembenemende kustlandschappen biedt het noorden van Ierland een fantastisch decor om te mountainbiken. Daarom zijn recent nieuwe mountainbike routes aangelegd, maar liefst 100 kilometer lang. Neusje van de zalm is het netwerk van routes in Davagh Forest, volgens insiders het beste dat ooit voor mountainbikers werd ontworpen, avontuurlijk, spectaculair en onvergetelijk!

     

    Ook voor de meer sportieve fietser die een moeilijk parcours, mét stevige kuitenbijters, niet vreest zijn er tal van mogelijkheden. Fietsen door de Antrim Glens of langs de Giant’s Causeway is inspannend maar onvoorstelbaar mooi. En wat te denken van een tocht door Connemara, langs de spectaculaire Twelve Bens, de hoogste toppen van West-Ierland.

    www.ireland.com

    17-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames in de schijnwerper

    Parmentier zet dames in de schijnwerpers: vrouwelijkheid centraal thema in de herfst-wintercollectie

     

     

    Het Huis Parmentier, gespecialiseerd in prêt-à-porter pelscreaties en ontwerpen in omgekeerd lam, regenmantels met bontvoering en kasjmier met afwerkingen in bont, stelt in haar herfst-wintercollectie 2013-2014 comfort, elegantie en luxe centraal. Els Tibau, model en presentatrice –  en ex-Miss Belgian Beauty- showt de twee nieuwe lijnen die  stylisten van het Huis Parmentier creëerden. 

     

    De nieuwe collectie bestaat uit vier kleurtinten – camel, parelkleur, grijs en bruin - en combineert verfijning en vrouwelijkheid, steeds in lijn met de nieuwste trends. De stylisten van Parmentier hebben deze elementen in een hedendaagse collectie gegoten die bestaat uit twee lijnen, speciaal ontworpen voor moderne en veeleisende vrouwen. De eerste, die de naam New Naturalist meekreeg, kan gezien worden als een tegengewicht voor ons snelle en drukke leven, en is tevens een eerbetoon aan Moeder Natuur.  Elk stuk werd uit natuurlijke materialen samengesteld en straalt comfort en authenticiteit uit. Natuurlijk en glanzend nertsbont of de specifieke structuur van karakul lam zijn de dominerende texturen in deze collectie. De capes zijn beschikbaar in een kleurenpalet gaande van hout- en chocoladebruine tinten tot wolkengrijs en zwart.

    De tweede trend, Modern Vintage, bouwt verder op de voorbije collectie en is geïnspireerd op de vrouwelijke elegantie van de jaren ’40 en ’50. De sfeer van klassieke luxe wordt opgehaald met als grote voorbeeld de na-oorlogse New Look-collectie van Christian Dior. De lijn wordt aangevoerd door 3/4e mouwen en de kleuren champagne, camel, tabakbruin en zilvergrijs voor de pelzen van de zilvervos, gekleurde witte vossen, chinchilla of sabelbont. 

     

    Parmentier werd in 1962 opgericht door Marthe en Robert Parmentier, en groeide uit tot een referentie voor pels. Het Huis heeft vijf eigen Belgische verkooppunten. Het grote aanbod aan bont wordt aangevuld met ontwerpen in omgekeerd lam, capes en regenjassen gevoerd en afgewerkt met bont, en met kasjmieren stukken met bonten afwerking. Een gamma dat speciaal ontwikkeld werd voor de moderne vrouw die luxe, elegantie en comfort hoog in het vaandel draagt. Moderne en actieve vrouwen genieten van het leven en zetten hun vrouwelijkheid in de kijker met elegantie en stijl. Luxe en comfort gaan hierbij hand in hand. De stylisten van het Huis Parmentier combineren een perfecte snit met vrouwelijke lijnen, voor een creatie die aanvoelt als een tweede huid. Zelfs tijdens zachte winters zijn de ontwerpen aangenaam om te dragen. 

     

    Voor Parmentier is de kwaliteit van de materialen onlosmakelijk verbonden met de schoonheid van het kledingstuk. Daarom staat het Belgische Huis erop om pelzen, omgekeerd lam, kasjmier, gabardine en zijde te gebruiken van de hoogste kwaliteit die op de markt aangeboden wordt. Parmentier gebruikt maximaal pelzen die met het O.A.-label (Origine Assured) zijn gecertificeerd, wat garandeert dat de huiden enkel afkomstig zijn uit landen waarvan de pelsproductie onderworpen is aan erkende en gevestigde regelgeving en normen.

     





    16-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puressentiel verzorgende massageoliën

    Puressentiel® verzorgende massageoliën

     

     

     

    De Puressentiel bio verzorgende massageoliën bieden de kracht van de essentiële oliën en de mildheid van plantaardige oliën. Alle ingrediënten komen uit de biologische landbouw en deze massageoliën zijn op cosmetisch, ecologisch en biologisch vlak gecertificeerd met het Ecocert-label, een extra garantie voor wie houdt van puur natuur! 

     

    Puressentiel® spierinspanning is geschikt voor zowel de occasionele als de beroepssporter. Voor de inspanning via een stimulerende massage voor de opwarming, om de spieren zo al te ‘verwarmen” en het risico op spierverrekkingen te voorkomen, na de inspanning via een meer diepgaande massage om spieren te ontgiften en te ontspannen en spierpijn te beperken en bij pijn via een grondige massage op de pijnlijke zone.

    Puressentiel® prachtige huid : de essentiële oliën van rozenhout, geranium, kerrieplant, lavendel en ylang ylang, mild voor de gevoelige verzwakte en droge huid, bundelen hun krachten met de plantaardige oliën van muskusroos, teunisbloem, bernagie en sesam. De vochtinbrengende en verzachtende eigenschappen helpen de gevolgen van veroudering en huiduitdroging tegen te gaan. Deze herstellende olie wordt gebruikt in een dagelijkse massage van gezicht, bovenlichaam en lichaam. Dit ware schoonheidsserum verfraait en verstevigt, en laat de slappe en vermoeide huid weer stralen, niet irriterend voor de ogen.

     

    Puressentiel® afslanker: de desinfiltrerende en verstevigende essentiële oliën van citroen,  pompelmoes, mandarijn, niaouli, petit grain, rozemarijn en ylang ylang werken in synergie met de verzachtende en vochtinbrengende plantaardige oliën van jojoba, macadamia, sesam, venkel en kamille om zo cellulitis te verminderen, de huid te verstevigen en de microcirculatie te bevorderen. De modellerende en drainerende massage maakt de huid glad, stimuleert de uitwisselingen van het huidweefsel om de futloze huid weer elasticiteit en energie te geven en gaat tekenen van verslapping en striemen tegen.

    Puressentiel® ontspanning: deze massageolie koppelt de weldaden van een massage aan de eigenschappen van lavendel, neroli, romeinse kamille, marjolein, petit grain en ylang ylang. Ze verzacht dagelijkse spanningen, maakt  u rustig en bevordert de nachtrust. De kracht van een unieke combinatie van essentiële en plantaardige oliën. De voedende en verzachtende plantaardige oliën van sesam en zoete amandel staan garant voor een zachte en ontspannende massage, voor groot en klein de meest aangename manier om stress te verdrijven!

     

    Puressentiel® haar: de stimulerende kracht van de essentiële oliën van atlasceder, niaouli, citroen, rozemarijn, sinaasappel, lavendel en tijm werken samen met de plantaardige oliën van argan en sesam. Deze rijkdommen revitaliseren en beschermen de haarvezel en versterken zo de schoonheid en glans van vermoeid, beschadigd, futloos, gespleten, vettig en dof haar. Deze voedende haarolie is een ideale bondgenoot in de strijd tegen haaruitval.

    Puressentiel® zinnenstreling: een delicaat, heerlijk geurend elixir voor puur zintuiglijk genot, dat elke aanraking nog sensueler maakt. De geneugten van de essentiële oliën van rozenhout, benzoë, gember en ylang ylang geven de massage een strelende en stimulerende kracht. De opwekkende en stimulerende eigenschappen van gember, gekoppeld aan de ontspannende werking van ylang ylang, prikkelen werkelijk alle zintuigen. De voedende en verzachtende plantaardige sesamolie bevordert een vlotte en relaxerende massage, die de huid zo de ideale ontspanning belooft.

    Puressentiel® biologische verzorgende massageoliën, doeltreffendheid in alle puurheid.

    www.puressentiel.be

     

     

     

     

     





    15-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puressentiel gewrichten

    Puressentiel gewrichten: de pijn verlichten, de spieren ontspannen

     

     

     

    Thermotherapie is en oude methode om pijn tegen te gaan met warmte en de effecten zijn ontelbaar. Ze verlicht de gewrichtspijn van mensen met artrose, discushernia, spierspasmen. Tijdens de herstelfase van de sportman, kan thermotherapie sneller de vrijgekomen toxines afvoeren.

     

    Blikvangers in dit assortiment zijn de verwarmende pleisters en de kalmerende balsem. De nieuwe Puressentiel® verwarmende pleisters zijn de eerste pleisters die in hun formule zowel de pijnwerende, bewezen doeltreffende werking door de 14 essentiële oliën hebben, als het natuurlijk verwarmende effect van de capsicum.

    De Capsicum is een natuurlijk extract van rode peper waarvan de actieve molecule, capsaïcine, een sterk alkaloïde, zorgt voor het verwarmende en pijnstillende effect. De capsaïcine stimuleert de TRPV1 receptoren, ter hoogte van de huidcellen, die zorgen voor het verplaatsen van pijnprikkels. Dit plaatselijk warmte gevoel gaat de pijnreceptoren hinderen en een natuurlijk pijnstillend effect geven.

     

    De Puressentiel® verwarmende pleisters kunnen in de gewenste grootte worden gesneden en door hun rekbaarheid passen ze zich aan aan alle lichaamsdelen ( nek, knieën, enkel, polsen, rug, kuiten) en aan alle bewegingen. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen zonder geur en comfortabel. Gedurende 8 uur verlicht de pijnwerende werking van de14 essentiële oliën en het natuurlijk verwarmende effect, en ontspannen en kalmeren de gespannen of pijnlijke spieren. Ideaal om pijngevoelens te verlichten van artrose, gewrichtsontsteking, spierpijn, peesontsteking, reuma, spierspasmen, stijfheid, stijve nek, lendenpijn en rugpijn.

     

    De nieuwe Puressentiel® gewrichten kalmerende balsem heeft een unieke en 100% natuurlijk formule met een pijnwerende werking van 14 essentiële oliën. De kamfer en natuurlijke menthol geven een warm/koud effect, ze verlichten de pijn van gevoelige zones en maken gespannen spieren losser.

    Deze balsem is ideaal voor massage voor en na de inspanning – dit dankzij de voedende bestanddelen (o.m. karitéboter, bijenwas, zonnebloemolie), het verlichten van spier- en gewrichtspijnen, voor sporters en senioren en verbeteren de alledaagse activiteit. De balsem getest onder dermatologische omstandigheden is zeer huidvriendelijk, heeft een ideale textuur voor een zachte massage en aangename geur.

    Het hele gamma van Puressentiel® is beschikbaar in de apotheek. www.puressentiel.be

     

     





    14-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puressentiel: zuivere doeltreffendheid

    Puressentiel: zuivere doeltreffendheid

     

     

     

    Puressentiel® ontstaat in 2005, uit de passie die Isabelle en Marco Pacchioni hebben voor natuurlijke producten en voor aromatherapie. Het merk was amper op de Franse markt en het gooide reeds de gewoontes in de war en maakte de slapende atomen van de aromatherapie wakker. Zij zoeken doeltreffende natuurlijke producten die veilig en gebruiksvriendelijk zijn en toegankelijk voor iedereen. Het wordt tijd om te vernieuwen en, in de eerste plaats, om essentiële oliën beschikbaar te maken voor iedereen.

     

    Het assortiment Puressentiel®, verkrijgbaar bij de apotheker, biedt een oplossing voor de dagelijkse kwaaltjes van het hele gezin dankzij gebruiksklare, praktische producten, die niet moeten worden bereid en waarvoor men geen gebruiksdeskundige nodig heeft. Dit alles door producten aan te bieden die ons echt plezier doen door hun aangename geur, textuur en praktisch gebruik.

     

    Puressentiel® haalt op een verantwoorde, ecologische manier het beste uit de natuur, om zo de natuur op de meest zuivere en essentiële wijze aan de gebruikers terug te geven. Aromatherapie beschikbaar maken voor iedereen is het credo van Puressentiel®. ‘Wij zijn de eersten die complexe producten samenstellen met innoverende en praktische galenische middelen, zoals de rollers, en zorgen voor een aangename geur. We maken aromatherapie toegankelijker door onze gebruiksrichtlijnen waarop het toepassingsgebied duidelijk vermeld is. Elk product is een zuivere concentratie van natuurlijke actieve bestanddelen en bevat geen nutteloze stof’ voegt Isabelle eraan toe.

    “De producten van Puressentiel® zijn bestemd voor het merendeel van de mensen, voor het hele gezin: vrouwen, kinderen, sportbeoefenaars …Ze bereiken zelfs mensen die niet weten wat aromatherapie of essentiële oliën zijn, maar die de producten waarderen en op een natuurlijke en doeltreffende wijze zorg dragen voor hun gezondheid” weet Marco Pacchioni.

     

    Het geheim van Puressentiel® gaat deels schuil in een formule van heel wat ingrediënten waarvan passie het belangrijkste is. Op natuurlijke wijze voor zichzelf zorgen is een filosofie. Isabelle en Marco kennen de eigenschappen van de verschillende essentiële oliën bijzonder goed en willen hun  kennis in dienst stellen van zoveel mogelijk mensen. Het doel is duidelijk: synergieën van essentiële oliën aanbieden voor de dagelijkse noden. Praktische galenische middelen, formules met wetenschappelijk geteste en gevalideerde formules, verpakkingen aangepast aan iedere behoefte, duidelijk beantwoorden aan de verwachtingen van de gebruikers. Kwaliteit van de producten, respect voor het milieu, gebruiksgemak van het gamma. Kortom een luisterend oor en betrouwbaarheid hebben de markt van de aromatherapie, die we te lang hebben laten slapen en die tot nu toe was voorbehouden aan de ingewijden, wakker geschud …

     

    Kwaliteit maakt deel uit van het fabrieksmerk Puressentiel®. Alle schakels van de ketting dragen bij tot het bekomen van het best mogelijk eindproduct. De producten kunnen in volgende categorieën worden opgesplitst: biologische verzorgende massageoliën, ademhaling, luchtzuivering, slaap en ontspanning, gewrichten, anti-luisen, afslanken en alledaagse kwaaltjes. Puressentiel® biedt dus een compleet gamma dat alle segmenten van de dagelijkse gezondheid omvat. Een totale inzet voor de kwaliteit van de producten met het kwaliteitshandvest Puressentiel® voor producten. Evenzeer een totale inzet voor de bescherming van het milieu door het gebruik van 100% natuurlijke of biologische actieve bestanddelen en een bewezen natuurlijke doeltreffendheid vormen de basis van deze producten.

     

    Puressentiel: het beste van de essentiële oliën en de natuurlijke en biologische cosmetica voor de gezondheid, de schoonheid en het welzijn van iedereen. www.puressentiel.com





    13-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eat Brussels: partnerregio's

    eat! BRUSSELS : partnerregio’s 2

     

     

    Bratislava vormt een echte grensregio die gelegen is aan Hongarije, Oostenrijk en Tsjechië. Hoewel het de kleinste Slowaakse regio is, met een oppervlakte van 2.053 km² en iets meer dan 600.000 inwoners vormt het de economische motor van het land. Geografisch gezien verdelen de bergen van de Malé Karpaty of de Kleine Karpaten het gebied in 2 laaglanden: het Záhorie-laagland en het vruchtbare Donau-laagland. Het gebied van de kleine Karpaten vormt een rijk wijngebied dat doordrongen is van een verbazend rijke wijncultuur. Zo biedt een wijnroute een kijk op de aloude wijntraditie. Maar ook culinair heeft de regio van Bratislava heel wat te bieden. Te beginnen met een rijke verscheidenheid aan groenten in alle kleuren van de regenboog over gans met een stoofschotel van rode en witte kool tot gevulde snoek en meervalsoep tot lokše, een soort pannenkoek, en gebakjes met welluidende namen als fánky en koblihy.

     

    Rabat-Salé-Zemmour-Zaër is de regio van Marokko waarvan de hoofdplaats ook de hoofdstad van het land is, namelijk Rabat. De culinaire kunst van de hoofdstad van Marokko staat hoog aangeschreven. De beroemdste specialiteit van Rabat is lams- of schapenvlees aan het spit (mechoui) of in een stoofpot (tajine). Bij deze langdurig bereide ragout met hartige vruchten zoals dadels, pruimen of citroen, wordt meestal couscous geserveerd. Dadels en melk zijn trouwens de basisvoedingsmiddelen van de regio. De gastronomie van de Regio Rabat-Salé-Zemmour-Zaër is gestoeld op mengelingen van pittige kruiden, onder meer kama, een mix van nootmuskaat, zwarte peper, gember, kurkuma en komijn. De typische drank, de muntthee, is erg lekker bij de Marokkaanse gebakjes zoals de ghoriba of de pannenkoeken in laagjes. De Regio wordt vertegenwoordigd door traiteur Samraa uit Rabat.

     

    Peking, de hoofdstad van de Volksrepubliek China, is een megapolis van 16 800 km² en 20 miljoen inwoners. De Pekinese gastronomie is complex, verfijnd, hartig en vol smaak. Het is een keuken waarin zowel het varken als het schaap zijn plaats heeft, sinds de Yuan- en vervolgens de Ming- en de Qing-dynastie. Dat is onder meer toe te schrijven aan de invloed van de Mongoolse en Mantsjoerijse eetgewoontes. Maar in feite put ze uit alle grote Chinese culinaire tradities, in het bijzonder deze van Shandong, die tot de belangrijkste acht keukens van China behoort. De overheerlijke gerechten worden bereid met eenvoudige ingrediënten en zeer aangename smaakgevers. Dit jaar is het Beijing Golden Million Restaurant de vertegenwoordiger.

     

    Québec telt 7 700 000 inwoners voor een territorium dat 51 keer groter is dan België. In Québec heeft de passie voor goede maaltijden de loop der tijden doorstaan en leeft ze er meer dan ooit in de 21ste eeuw. Als smeltkroes van Franse, lokale en Britse invloeden kenmerkt de keuken van Québec zich tot op heden door een verscheidenheid aan lokale producten en de vindingrijkheid van zijn koks en vaklui.

    Tijdens het Festival stelt Kanata u voor Québec te ontdekken met zijn bieren, thee en infusies, ahornsiroop, zoetigheden, sterke drank en andere streekproducten. De deelnemers kunnen het typische “maïspelfeest” proeven tijdens de maaltijden.

     

    Sofia, hoofdstad van Bulgarije, heeft 1,4 miljoen inwoners, of 17 % van de nationale bevolking. Het is tegelijk het politiek, cultureel en industrieel hart van het land, maar ook een groot universitair centrum. De keuken van Sofia is doordrongen van Slavische en mediterrane invloeden. Het is een zeer gezonde keuken, die veel plaats inruimt voor groenten, kruiden en andere smaakmakers, zoals knoflook, ui, chubritza, peterselie, munt en dille.

    Sofia wordt dit jaar vertegenwoordigd door het beroemde restaurant Shades of Red van het Grand Hotel Sofia en zijn talentvolle chef Joro Ivanov. Hij behaalde zijn diploma aan het befaamde French Culinary Institute in New York en beoefende zijn kunst daarna in Frankrijk, Duitsland en Italië. Hij nam twee keer deel aan de prestigieuze wedstrijd Bocuse d’Or. Joro Ivanov heeft trouwens nauwe banden met Brussel, want hij was vroeger de chef van sterrenrestaurant La Truffe Noire. Hij biedt een schitterende fusion keuken aan met heerlijke Bulgaarse toetsen.

     

     

    13-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eat Brussels deelnemende restaurants

    eat! BRUSSELS : de deelnemende restaurants

     

     

     

    2012 was, op initiatief van de Regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, werkelijk hèt jaar van de gastronomie, onder het label Brusselicious. En het Festival eat! BRUSSELS dat bij die gelegenheid voor het eerst werd opgezet, was ongetwijfeld meteen één van de orgelpunten.

    Aan de editie 2013 nemen volgende restaurants deel: Atelier du Sushi, Bab Dar, Callens Café, El Vasco, Garuda, Guignol, Jaïpur, Jaloa (Brasserie), L'Hirondelle d'Or, La Cité du Dragon, La Soeur du Patron, La Truffe Noire, Le Chalet Robinson, de Martin's group Restaurants Genval les Bains, La Sucrerie and Icones, Le Tibet, O Liban, Restaurant Big Boss, Restaurant de l'Atomium, Ricotta & Parmesan, Strofilia, Tram Experience, Villa Natka en WY Brasserie. Sinds de lancering in februari 2012 kent de Tram Experience een daverend succes en moest het gebeuren dus duidelijk een plaatsje krijgen tijdens eat! BRUSSELS. De gerechten ter gelegenheid van het festival werden samengesteld door de peter van het project, Lionel Rigolet, de chef van het mythische Comme Chez Soi.

     

    Het festival in deze internationale en kosmopolitische stad en regio is de kans bij uitstek om volop de schijnwerpers te richten op de wereldkeukens die in Brussel aanwezig zijn. De regio’s, provincies en steden-partners die op het voorstel ingingen, krijgen dus een plaats in het culinaire dorp om er hun specialiteiten en lokale producten voor te stellen.

    Partners uit alle hoeken van de wereld zijn o.m. Szechuan is een provincie in het westen van China met een oppervlakte van 485 000 km², 90 miljoen inwoners en heel wat hulpbronnen. In de voorbije jaren, en ondanks de grote aardbeving van 2008 en de internationale financiële crisis, wist het land de economische problemen te overwinnen. Szechuan staat bekend voor zijn panda’s, maar zeker ook voor zijn gastronomie. Zijn keuken behoort tot de belangrijkste acht van China. onomie. De ‘Szechuanese’ gastronomie zal schitterend vertegenwoordigd zijn door de chefs van het zeer vermaarde restaurant Daronghe in Chengdu.

     

    Met haar 497.000 km² en bijna 6 miljoen inwoners is de provincie Katanga, in het zuiden van de Democratische Republiek Congo, al even pluricultureel als uitgestrekt.

    De Katangese keuken is een keuken van de zon, met veel pit, maar vooral ook gemoedelijk en familiaal! Katanga wordt vertegenwoordigd door een typisch Katangese keuken in Brussel, namelijk deze van Madame Jeanine Mwadi van het Café Baraka in Elsene.

     

    In Boedapest zijn, op de twee oevers van de Donau, Boeda en Pest, duizenden restaurants, bars, cafés en plekjes om te feesten te vinden. Hongarije biedt het beste van Boedapest op het vlak van gastronomie en wijnbouw. Meesterchef Áron Barka fascineert het Brusselse publiek met zijn recepten op basis van ganzenlever, goulash in ‘nouvelle cuisine’ stijl en traditionele Hongaarse strudel met maanzaad en krieken, terwijl meester-sommelier Jim Bauters een waaier aan Hongaarse wijnen voorstelt.

    Dit jaar biedt Boedapest ook zijn traditionele Hongaarse goulash van de grote vlaktes van Hongarije, bereidt door een echte schaapherder volgens de oeroude traditionele techniek. De Hongaren zullen voor eens en altijd bewijzen waarom Budapest het Parijs van het Oosten wordt genoemd.

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot wijnonderzoek

    GROOT ONDERZOEK : DE BELG EN ZIJN WIJNVOORKEUREN

     

     

     

    Distributeur Delhaize maakt naar aanleiding van de ‘Maand van de Wijn’ de resultaten bekend van het onderzoek bij 1000 Belgische consumenten omtrent hun wijnvoorkeur. Het resultaat is klaar en duidelijk: de Belgen zijn grote wijnliefhebbers en zijn ook van plan dat in de toekomst te blijven.

     

    De grootste wijntrends : één op drie drinkt minstens eenmaal per week wijn, Belgen beschouwen wijn niet als een duur (8%) of ontoegankelijk (1%) product, het gemiddeld budget per fles gaat van 4 tot 8€, terwijl de supermarkt als favoriete adviseur (51%) wordt aangestipt. De Belgen houden van wijn en zijn behoorlijk grote wijnconsumenten, aangezien meer dan een Belg op drie (34%) minstens eenmaal per week wijn drinkt en meer dan de helft van de ondervraagde personen meermaals per maand wijn drinkt. Het gedrag varieert echter in functie van de gelegenheden. Thuis is de voorkeur voor wijn, bier of alcohol gelijkmatig verdeeld. Wijn geniet echter de voorkeur bij een maaltijd met vrienden of familie (70%). Daarentegen wordt wijn minder gedronken in cafés (6%), in tegenstelling tot bier dat daar de populairste alcoholische drank blijft (57%). Ten slotte kiezen Belgen wijn eerst en vooral omdat ze ervan houden (63%), maar ook uit gewoonte (25%) of om een bijzondere gelegenheid te vieren (18%). Ten slotte linkt minstens de helft van de ondervraagden wijn aan een gelukkige gebeurtenis, gezelligheid en feest.

     

    De Belgen zijn unaniem te vinden voor een glaasje wijn, maar hun voorkeur verschilt behoorlijk opvallend naargelang de streek. Uit het onderzoek blijkt dat op nationaal vlak de meest populaire wijnsoort rode wijn blijft (34%), gevolgd door witte wijn (31%), bubbels (19%) en rosé (15%). In Vlaanderen staat witte wijn op kop (35%), gevolgd door rode wijn (31%), bubbels (23%) en rosé (11%). In Wallonië houden de mensen echter meer van rosé (23%) dan van bubbels (13%). In Brussel zijn ze dan weer verzot op rode wijn (40%) en is er geen voorkeur tussen rosé of bubbels (17% in beide gevallen).

     

    Wat betreft de populairste regio’si blijft Frankrijk de onbetwiste nummer één voor alle soorten wijn, daarna richten de consumenten hun blik op een ruim palet met o.m. wijnen uit Italië, Chili, Argentinië, Zuid-Afrika, Spanje en Luxemburg. De biowijnen, natuurwijnen en wijnen uit eerlijke handel sluipen de consumptiegewoontes binnen. Ongeveer 38% van de ondervraagden heeft al een biowijn of fairtrade-wijn gekocht, tegenover 26% voor de natuurwijnen.

    Om wijn te kopen, gaan de consumenten vooral naar hun supermarkt (65%) en in mindere mate naar een buurtwinkel (8%) of een kelder (7%). Deze trouw tegenover de supermarkten kan verklaard worden door het gemak om boodschappen te doen, maar ook door het vertrouwen en de tevredenheid van de klanten. In 85% van de gevallen vinden de Belgen het assortiment in de supermarkten immers gevarieerd en vinden ze dat ze ontdekkingen kunnen doen in de wijnrayon (69%)i.

     

    Op de vraag hoe zal uw wijnconsumptie evolueren in de toekomst, antwoorden de Belgen dat ze niet minder zullen drinken, maar meer aandacht zullen besteden aan de kwaliteit (39%) en aan de oorsprong van de producten die ze kopen. Zo bijvoorbeeld willen naast de prestigieuze wijnen (54%) de consumenten ook graag natuurwijnen (30%), fairtrade-wijnen (25%) en biowijnen (21%) ontdekken. 

     

    Ook al blijft Frankrijk de voorkeur van de ondervraagden genieten om wijnen te ontdekken, toch lijken ook de wijnen uit de Nieuwe Wereld steeds meer Belgische consumenten aan te trekken, met voorop Australië en Nieuw-Zeeland. Ze stellen bovendien dat ze in de toekomst waarschijnlijk meer naar niet-Europese wijnen zullen neigen (20% tegenover 10% voor de Europese wijnen), maar ook naar kleinere producenten (16%).

     

    De ‘Maand van de Wijn’ loopt van 12 september tot 9 oktober 2013, tijdens deze periode genieten de klanten van kortingen, gaande tot 30% per fles op meer dan 230 wijnen uit verschillende regio’s. De nadruk ligt op de Bordeauxwijnen van 2010, met meer dan 40 wijnen beschikbaar, waaronder langverwachte grand cru’s, en op wijnen uit Italië, Spanje en Portugal. Op www.delhaizewineworld.com , de virtuele wijnkelder van Delhaize, vinden de consumenten tientallen exclsuieve promoties

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragout knolselderpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept: reeragout met knolselderpuree



    Ingrediënten (voor 4 personen): 1 kg reeragout, 1 teentje knoflook, 200 g gerookte spekblokjes,  200 g champignons, 50 g boter voor de reeragout, 40 g boter voor de puree, 50 ml room voor de puree, 1 reep donkere chocolade, 2 stukken peperkoek,  peper, zout, nootmuskaat,  ½ knolselder, 5 grote aardappelen, 1 wortel, 1 stengel selder,  2 uien,  1 fles rode wijn, laurier en 10 zwartepeperbollen.


    Bereiding:
    Snij het vlees in gelijke stukken. Snij de wortel, uien en selder in brunoise. Maak de marinade met de wijn, wortel, selder, uien, laurier en peperbollen en marineer het vlees gedurende 12 uur. Haal de stukken ree uit de marinade en wrijf ze droog met keukenpapier.

    Bak de spekblokjes zonder vetstof in de cocotte en haal ze uit de pan. Smelt de 50 g boter in dezelfde cocotte en bak de stukken ree goudbruin aan, samen met het gesneden teentje knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Giet het marinadevocht door een zeef en voeg het bij het vlees wanneer het bruin gebakken is. Voeg nu ook de spekblokjes terug toe. Laat de stoofpot sudderen op een zacht vuurtje tot het vlees zacht is – ongeveer 1,5 à 2 uur. Voeg 15 minuten voor het einde de champignons in schijfjes toe. Breng op smaak en maak de saus aan door de reep chocolade en de stukken peperkoek te verbrokkelen in de cocotte.


    Snij de knolselder en de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en voeg een flinke klont boter en 50 ml room toe. Stamp alles tot puree met een stamper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.



    12-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antarctica Patagonie

    Luxe cruise rederij Seabourn lanceert cruises naar Antarctica en Patagonië.

     

     

    Het schip Seabourn Quest vaart tussen november 2013 en januari 2014, vier keer naar dit uitgestrekte witte continent. Gasten genieten aan boord van de luxe van de Quest en ontdekken aan wal de bezienswaardigheden die Antarctica en Patagonië te bieden hebben.

     

    Seabourn is één van de weinige cruisemaatschappijen die haar gasten een bezoek aan Antarctica biedt. Op slechts 1,5 dag varen vanaf het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika doemt het continent al op. Onder begeleiding van een ervaren expeditie-team gaan de gasten 5 maal aan land voor een unieke ervaring en krijgen ze meer uitleg over dit ongerepte stukje natuur.

     

    "Kapitein Bjarne Larsen en expeditieleider Robin West hebben een lijst met bijzondere landingsplaatsen samengesteld waarvan ze zeker weten dat onze gasten er van zullen genieten" zegt Richard Meadows, directeur van Seabourn. "Ons team heeft een jarenlange kennis en ervaring opgebouwd, wat heeft geresulteerd in een uitstekend programma voor een onvergetelijk Antarctica avontuur.’’

     

    Met de expeditie tochten naar Antarctica krijgt men een zeer volledig beeld op dit witte continent. Gasten kunnen verschillende diersoorten observeren in hun natuurlijk habitat waaronder pinguïns, zeehonden en walvissen en verscheidene historische en wetenschappelijk interessante plekken bezoeken. Al varend genieten zij van de meest spectaculaire zichten met ijsbergen en indrukwekkende passages. De expeditie in Antarctica duurt vijf dagen en iedere dag is er een andere uitstap voorzien.

     

    Er wordt gevaren met de Seabourn Quest, het nieuwste schip van de rederij, met een capaciteit van slechts 450 passagiers. De cruises vertrekken vanuit verschillende havens en duren minimaal 21 dagen. Tijdens deze afvaarten wordt ook aangelegd in enkele top bestemmingen in Zuid-Amerika zoals de uitgestrekte Chileense kust, het adembenemende nationale Park Torres del Paine en Kaap Hoorn.

     

    De Seabourn klanten genieten van een uitstekende service en een ongekende luxe. Alles is inclusief, van eten en drankjes tot de fooien. Er zijn open bars, uitstekende wijnen bij de lunch en het diner en er heerst een ontspannen, gezellige sfeer. Wie met Seabourn reist, voelt zich zeker thuis in de ruime, zorgvuldig ingerichte suites.

     

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eat Brussels

    eat! BRUSSELS – Het Brusselse Restaurantfestival

     

     

     

    3 dagen lang, van 13 tot 15 september 2013, komen een dertigtal restaurateurs uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook 8 partnersteden, -provincies en regio’s samen in het Ter Kamerenbos om tijdens eat! BRUSSELS hun knowhow en passie voor lekkere producten te delen met fijnproevers en lekkerbekken die steeds op zoek zijn naar uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook naar nieuwe smaaksensaties en -avonturen.

     

    eat! BRUSSELS bracht tijdens haar eerste editie in 2012 zo’n 30 restaurateurs en 7 partnerregio’s samen. eat! BRUSSELS geeft hierdoor een mooi beeld van de gastronomische diversiteit die Brussel rijk is. Op het menu, een smeltkroes aan ontdekkingen uit de 4 windstreken. Restaurants en producten uit Europa, Afrika, Azië, het oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om alle bezoekers, jong en oud, te verrassen en te verwennen. En dankzij de kleinere porties kan de bezoeker in één maaltijd van meerdere keukens genieten en als het ware dus een reis maken langsheen een resem verschillende kookculturen. De creaties die de chefs van de restaurants bekokstoven, zijn te proeven tegen democratische prijzen (vanaf 6€) in de vorm van ter plaatse bereide degustaties. Elk restaurant zorgt voor één of meerdere gerechten.

     

    eat! BRUSSELS in het ideale kader van het Terkamerenbos. Het is de bedoeling dat meer dan 30.000 deelnemers kunnen genieten van deze vier onvergetelijke dagen. Het Terkamerenbos, recent gerenoveerd en met een nieuw plan van aanleg in voorbereiding, is het ideale kader voor dit festival. Het Terkamerenbos straalt charme uit, is centraal gelegen, dichtbij de universiteiten en studentenbuurten, beschikt over een goede infrastructuur qua wegen en prachtige grasvlaktes rond een meer. Gemakkelijk toegankelijk en ideaal voor voetgangers en sportbeoefenaars.

    Net als vorig jaar werd er ook voor deze editie van eat! BRUSSELS beslist om te werken met recycleerbaar materiaal en een individueel systeem voor afvalbeheer. Het bestek en de bordjes van het festival zijn volledig biologisch afbreekbaar en de verschillende types glazen zijn van herbruikbare materialen.

     

    Praktische informatie

    De toegang tot eat! Brussels is gratis en de ingang is aan de Gespanhoek in het Ter Kamerenbos. Het festival wordt geplaatst op het grasplein voor het meer van de Chalet Robinson. Hapjes en drankjes worden verkregen door middel van jetons die in voorverkoop op www.eatbrussels.be en ter plaatse te koop zullen worden aangeboden. Er bestaan 3 soorten jetons: appelgroene jeton 1 met een waarde van € 1, witte en fuchsia jeton 5 met een waarde van € 5 en de fuchsia jeton 10 met een waarde van € 10. Deze jetons zijn geldig voor alle degustaties, aankopen of dranken die verkocht worden op de festivalsite. Ze zijn geldig in alle restaurants, bars en ambachtelijke kraampjes. Gekochte jetons zijn niet terugbetaalbaar, maar ze zijn het hele festival lang geldig, van donderdag 12 tot en met zondag 15 september 2013.

     

     

     

    11-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel toeristisch

    BRUSSEL: Het toeristisch aanbod groeit aan en de vraag is goed gevolgd

     

     

    Sinds het begin van het vorige jaar steeg het Brussels hotelaanbod van 16 700 naar 17 420 kamers (de grootste twee toevoegingen zijn Pullman Zuid met 237 kamers en Meininger met 150 kamers en 719 bedden). Dat komt neer op een verhoging van 4,3%.

     

    Uit de cijfers die de hotelhouders voor de vakantieperiode meedeelden, blijkt een gemiddelde bezettingsgraad van de kamers van 70%, net als vorig jaar. Dat stelt VISITBRUSSELS tevreden, die zo een stijging van bijna 4% van het aantal toeristen in Brussel in juli en augustus kan melden, rekening houdend met het bijkomend aanbod van bedden. Vergeleken met de zomer van 2012 gingen de gemiddelde kamerprijzen met 4% de hoogte in.

     

    Opvallend voor deze zomer: enkele markante evenementen hadden een impact op de bezetting, zoals de feestdag van 21 juli die 500 tot 600.000 mensen naar Brussel bracht (meestal voor één dag), Floraliëntime: een hogere bezetting met 6.5 punt ten opzichte van de jaren zonder Bloementapijt op de Grote Markt en, natuurlijk Tomorrowland (van 26 tot 28/07 - 180.000 festivalgangers – goed voor een geraamd aantal van 8.000 overnachtingen per dag in Brussel): de bezettingsgraad klom sterk in Brussel, +13 punt op vrijdag 26/7 en + 9.5 punt op zaterdag 27 en zondag 28/7. Voor de drie weekenddagen werd dan een bezetting van ongeveer 82,5% gehaald.

     

    De Brusselse evenementen, Brussel Bad, het Brussels Summer Festival en de Zuidfoor, hebben allemaal een record aantal bezoekers genoteerd. De toeristische attracties bleven niet achter, met stijgende bezoekersaantallen van zowat 10%. De enige kleine domper kwam van het geringer museumbezoek in juli, wat zonder twijfel toe te schrijven is aan het stralende juliweer.

     

    Voor de Brussels Hotels Association (BHA) maakte deze groei van het vrijetijdstoerisme in Brussel in juli en augustus het mogelijk om de uitbreiding van het aanbod op te vangen en om het globale bezoekersaantal van de hotels in Brussel te behouden. De grote uitdaging voor de komende maanden zal er in bestaan om het zakentoerisme op te trekken, dat het sinds het begin van het jaar moeilijk heeft maar wel onmisbaar is voor de rentabiliteit van de sector.

     

    11-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pegase cruises

    Pegase brengt eerste wintereditie 'Pegase Cruises', met exclusieve Pegase service

     


    Na de lancering van een eerste zomeraanbod Cruises, brengt Pegase nu ook een wintereditie Cruises op de markt. In het 44 pagina tellende minireisboek kiest men uit de absolute crème de la crème van de cruiseschepen, onder de vlag van de meest prestigieuze rederijen ter wereld. Mét de gekende Pegase service.


    Het nieuwe minireisboek Pegase Cruises biedt een uitgebreid gamma cruises om duimen en vingers bij af te likken: luxecruises, naar wereldwijde bestemmingen, met topgastronomie aan boord en vaak all-inclusive. Men kan 1 à 2 weken naar de Caraïben, de Middellandse Zee en het Midden-Oosten, maar nog opvallender zijn de cruises naar avontuurlijker of paradijselijker oorden als het Verre Oosten, Australië, Nieuw-Zeeland, Frans-Polynesië, Zuid-Amerika, Galapagos, of Antarctica. Wie all the way wil gaan, kan kiezen om de zeven wereldzeeën te doorkruisen aan boord van de Queen Elizabeth, op een wereldcruise van 124 dagen, vanaf 18.500 euro per persoon, met vertrek op 8 januari vanuit Hamburg.


    Pegase biedt cruises aan in samenwerking met volgende rederijen: • Seabourn • Seadream Yacht Club • Silversea • Star Clipper • Cunard • Azamara Cruises • Crystal Cruises • Compagnie du Ponant • Hapag-Lloyd Cruises


    Een cruise is een zalige manier om u te laten verwennen aan boord van een drijvend droomresort. Met Pegase is bovendien extra service en comfort inbegrepen. Klanten genieten de gratis Pegase Airport Service, indien zij ook de boeking van de vlucht naar de vertrek- en aankomsthaven van het schip aan Pegase toevertrouwen. Reizigers worden thuis opgehaald in een luxewagen door de chauffeur van Pegase en ook na de reis aan de luchthaven verwelkomd om te worden thuisgebracht. Of, als men liever zelf rijdt, bieden wij gratis parking aan de luchthaven mét valet service, gedurende heel het verblijf. Op Brussels Airport maken alle Pegase reizigers bovendien gebruik van de Fast Lane voor een snelle doorgang aan de douane, en hebben ze gratis toegang tot de Lounges waar ze rustig het vertrek afwachten bij een hapje en een drankje

    10-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wildseizoen geopend

    Wildseizoen geopend!

     

     

    Hinde, everzwijn, haas, fazant, eend… gastronomische lekkerbekken kunnen niet wachten tot half oktober, wanneer traditioneel het wildseizoen van start gaat. Demeyere opent nu al de jacht met handige potten, pannen en keukenhulpjes van de merken Demeyere, Cuisipro, Staub, GreenPan™ en Zwilling. En om je nog meer te doen watertanden serveren we midden oktoker een inspirerend recept van reeragout met knolselderpuree.


    Zachtjes gescrubd: Champignons een delicatesse? Absoluut. Maar ook een tijdrovende klus om ze proper te maken… Cuisipro ontwierp daarom een flexibel borsteltje op maat van deze fragiele groente. Zo is het borsteltje stevig genoeg om alle aarderestjes te verwijderen en tegelijk zacht genoeg om de champignons niet te beschadigen. Tel daarbij het ergonomische design, in een vrolijk rood, en je champignons zijn in een handomdraai schoon. www.cuisipro.com


    Demeyere… is de beste saus: Het hoge sauspotje van Demeyere mag er dan eenvoudig uitzien, geen topchef of hobbykok die zonder kan. Je kan al je sauzen perfect op voorhand bereiden en op het fornuis warm houden. Dankzij de handige greep en gietrand kan je rechtstreeks op het bord serveren. www.demeyere.be


    Kaneel & mosterdgeel :Wie najaar zegt, zegt sudderende stoofpotjes op het vuur. Staub brengt extra gezelligheid aan tafel met pittige herfstkleuren. Want na de warme mosterdtint van vorig jaar, zijn de befaamde gietijzeren cocottes er nu ook in kaneel. Een intense kleur voor een vleugje exotisme in de keuken. De collecties Mosterd en Kaneel omvatten ronde en ovale cocottes in verschillende afmetingen. www.staub.fr


    Geknipt voor gevogelte: Serveer je kip, gans of kalkoen? Dan komt de wildschaar van Zwilling J.A. Henckels heel goed van pas bij de voorbereiding. Met deze robuuste schaar – met sterke lemmeten van roestvrij staal en zwarte handvatten van stevig kunststof – kan je gemakkelijk kracht zetten. De bottenkraker en de getande sneden verdelen het gevogelte mooi in porties. www.zwilling.com


    Je passie voor koken kan je volop beleven met de braadslee Industry van Demeyere. Een robuust design dat even mooi oogt als praktisch is. Ideaal om een mooi stuk vlees of vis te bereiden, zelfs met aardappelen of groentjes. Je kan alles perfect eerst aanbraden op het vuur en daarna verder laten garen in de oven. www.demeyere.be


    Waauwww… wonderwok! Een ambitieuze kok? Die vraagt om een veelzijdige wok! Met de wonderwok van GreenPan™ – uitgerust met accessoires en een regelbare stoomuitlaat – kan je wokken, roerbakken, stomen en frituren. Bovendien is hij gemakkelijk op te bergen (dankzij de inklapbare greep) én ecologisch verantwoord krasbestendig (dankzij de gezonde keramische antikleeflaag Thermolon™ Rocks). www.greenpan.be





    08-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevarieerd najaarsweekend aan zee

    Gevarieerd najaarsweekend aan zee

     

     

    Laat de zomer maar wat uitlopen, lekker met zijn tweetjes of met het ganse gezin, tijdens de nazomerse weekends. Koksijde-Oostduinkerke is er de ideale bestemming voor, een badplaats die ook tijdens het najaar kan uitpakken met een verrassend toeristisch-cultureel aanbod.

     

    De troef van Koksijde-Oostduinkerke is de leuke mix van natuurschoon, culturele bezienswaardigheden en gastronomische hoogstandjes. Vandaar dat een verblijf in de badplaats vol afwisseling steekt. Van een wandeling over het strand en een stoeipartij met de kinderen in de duinen gaat het richting natuurreservaat of museum. Het welslagen van een weekend is er dus niet alleen afhankelijk van het weer want in Koksijde-Oostduinkerke is er zoveel te doen en te beleven, ook als de weergoden ons niet goed gezind zijn.

     

    In het kunstenaarsdorp St Idesbald kun je een ganse dag doorbrengen, wandelend door de mooie villawijken, van de ene culturele plek naar de andere. Uiteraard ga je naar het Paul Delvaux Museum met de grote verzameling schilderijen, oliepanelen en schetsboeken van de Belgische surrealistische schilder. Je passeert Villa Kerkepanne, de woning van Willem Elsschot, en Annekesnest waar Karel van de Woestijne verbleef.

     

    Met het culturele erfgoed van Koksijde-Oostduinkerke maak je kennis tijdens een erfgoedwandeling. Je kunt die wandelingen op eigen houtje maken, met een handige brochure, verkrijgbaar in de toeristische kantoren, of met een gids. De wandelingen focussen op architectuur en streekhistoriek en zijn thematisch samengesteld, o.a. ‘Oostduinkerke, van vissersdorp tot badplaats’ en ‘Schrijvers te St-Idesbald’. Er zijn ook erfgoedwandelingen zoals ‘Uit Vriendschap’, een kennismaking met Paul Delvaux en George Grard en vooral met de plaatsen in Koksijde die in hun leven belangrijk waren.

    Het parcours van de wandelroutes is afwisselend en daarom lopen ook de kinderen graag mee. Speciaal voor kinderen is er ‘Te Gek’, een boek over de geschiedenis van Koksijde-Oostduinkerke. ‘Te Gek’ is eigenlijk een educatief pakket dat je met de ganse klas kunt gebruiken maar het erfgoed-doe-boek is ook leuk om tijdens een wandeling met de ouders bij te hebben. Kinderen zullen huiveren bij een griezelige legende, verwonderd opkijken bij de weetjes over de vissers en dus is het leuk om mee te nemen op een heuse ontdekkingstocht tijdens een nazomers weekend aan zee. Het boek is tegen betaling van 20 € verkrijgbaar bij de dienst toerisme.

     

    Als je de schrijver van Villa des Roses beter wil leren kennen, ga dan een weekend naar Koksijde-Oostduinkerke. Maak de erfgoedwandeling ‘Willem Elsschot aan Zee’, voel de sfeer van de badplaats ‘Coxyde 1900’ én proef écht van Elsschot in een van de restaurants die de gerechten uit zijn boek ‘Villa des Roses’ op de menukaart hebben geplaatst. Dit leuke en originele initiatief heet ‘Elsschot op je bord’ en loopt nog tot 30 september. Je krijgt overigens nog een mooi aandenken mee, een exemplaar van het bekende boek, precies honderd jaar geleden gepubliceerd, én een culinair boekje met recepten uit de roman.

    www.koksijde.be

    08-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookmakkelijk

    KOOKmakkelijk blaast nieuw leven in de Belgische keuken

     

     

     

    Wat eten we vandaag? Een vraag die dagelijkse kost is bij vele gezinnen. KOOKmakkelijk beantwoordt deze vraag met een vernieuwend concept: zij stellen wekelijks huisgemaakte, gevarieerde recepten samen, doen de boodschappen én leveren vervolgens alle nodige ingrediënten én receptjes aan huis. Gedaan met eindeloos nadenken over “wat gaan we eten?” of “wie gaat er naar de winkel?”.

     

    Thuis koken, niet zo eenvoudig als het lijkt. Geen gebrek aan goodwill in Vlaanderen om een “goede maaltijd” op tafel te zetten, wel een gebrek aan tijd en inspiratie. Hoewel drie vierde van de warme maaltijden in Vlaanderen thuis worden klaargemaakt, zit er toch een zekere “sleur” in de variatie van de bereidingen. Slechts een beperkt aantal recepten zijn goed gekend en worden regelmatig op tafel gebracht. Vandaar het succes van “Dagelijkse Kost” en “SOS Piet”, waarin stap voor stap recepten worden uitgelegd. Maar daarmee zijn de boodschappen nog niet gedaan!

     

    Hoe “KOOKmakkelijk-en”?

    Het concept, van Zweedse origine en daar reeds door 40.000 gezinnen gebruikt, is eenvoudig: surf naar www.kookmakkelijk.be ; kies je tas: aantal maaltijden (voor 3 of 4 dagen) en aantal personen (van 2 tot 4); plaats je bestelling; KOOKmakkelijk doet de boodschappen en de bestelling wordt op maandag aan huis geleverd. Aan de slag, kookplezier verzekerd! Prijzen variëren tussen €58 (3 maaltijden voor 2 personen) en €95 (4 maaltijden voor 4 personen).

     

    Wat zit er allemaal in de boodschappentas?

    Afhankelijk van je keuze krijg je voor 3 of 4 verschillende maaltijden zowel de ingrediënten als de receptjes om deze klaar te maken. De bereidingen zijn zeer duidelijk uitgelegd en makkelijk te volgen. Bovendien zorgt KOOKmakkelijk voor evenwichtige recepten met veel verse groenten en een gezonde afwisseling tussen vis, vlees en gevogelte. “Lekker” gecombineerd met “gezond” en “makkelijk”! Tip: Je kan al gaan spieken/watertanden bij “menu komende weken”.

     

    Wie zijn ze?

    Een tweekoppig, Leuvens team is de drive achter KOOKmakkelijk. Relinde Eerlingen ontwikkelt en test de recepten. Zij heeft een achtergrond in voeding en gezondheid en heeft jarenlang ervaring opgebouwd in het ontwikkelen van nieuwe voedingsproducten voor Campbell Foods Belgium. Met zijn grote kennis van management en verkoop, verzorgt Frank Adriaenssens de logistieke en commerciële zaken bij KOOKmakkelijk. Zin in een voorsmaakje?

    www.KOOKmakkelijk.be

     

    08-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oostkantons

    Het goede weer zorgt voor een succesvolle zomer in de Oostkantons

     

    De Oostkantons waren in de zomer 2013 een zeer populaire vakantiebestemming. Volgens een enquête bij de partnerbedrijven van Toeristisch Agentschap Oost-België bereikten de hotels tijdens de zomermaanden een bezettingsgraad van gemiddelde 65 procent. In vergelijking met vorig jaar is dat een stijging van ongeveer vijf procent. Ook attracties en campings konden rekenen op een goed tot zeer goed bezoekersaantal.

    Voor de familiehotels in de regio is die bezettingsgraad een zeer goed resultaat.  De meeste hoteluitbaters van de Oostkantons, die aan de enquête van het Toeristisch Agentschap deelnamen, waren “tevreden” met de zomerbezetting en spraken van een “goed seizoen”. Een logement van 1 tot 3 nachten is relatief kort.  Hierdoor wordt bevestigd dat de Oostkantons een populaire vakantiebestemming zijn voor korte tripjes. De favoriete vrijetijdsbesteding van de hotelgasten was wandelen en fietsen. De hotels en gastenverblijven hebben hoge verwachtingen voor het herfstseizoen, dat in de Oostkantons traditioneel veel gasten lokt door het wildaanbod en de gastronomische weekends.

    Vlamingen maken het grootste deel uit van de bezoekers

    Met een bezettingsgraad van 80 procent sluiten de verhuurders van vakantiewoningen de zomerperiode af.  Volgens een enquête onder de partners van het Toeristisch Agentschap zijn het ook hier de Vlamingen die het grootste deel uitmaken van de bezoekers. Terwijl in de kleinere vakantiewoningen (2 tot 6 personen) meestal oudere personen boven de 50 jaar logeren, trekken de grotere “gîtes” een jonger publiek aan.  Hier bedraagt de verblijfsduur een tot twee weken

    De partners van het Toeristisch Agentschap die gastenkamers verhuren en ook de familie- en jeugdherbergen volgen de positieve trend. 70 % van de mensen die in een herberg logeerden, bleven 1 tot 4 nachten. De kampioen in de enquête van het Toeristisch Agentschap waren de campings.  Met een bezetting van ongeveer 90 procent waren de campinguitbaters zeer tevreden. De grote meerderheid van de kampeerders komt volgens de enquête uit Vlaanderen.  De gemiddelde leeftijd ligt tussen 30 en 50 jaar, en de meerderheid van de bezoekers kwam met kinderen.

    De Vennbahn is een populaire bestemming

    Goed weer in de Oostkantons, veel bezoekers in de regio - dat was ook de analyse van de toeristische diensten in de Oostkantons.  De hoofdattracties van deze zomer waren zeker de Vennbahn en het RAVel-fietsnetwerk.  Veel bezoekers hadden hun fiets meegebracht, reisden met de trein of lieten hun auto tijdens hun verblijf in de Oostkantons staan.

    Vooral de attracties onder blote hemel profiteerden optimaal van het goede weer.  Aan de meren van Bütgenbach en Robertville werden bij goed weer dagelijks meer dan 1.000 bezoekers geteld. In het Natuurcentrum van Botrange en Terrnell bleef het bezoekersaantal in vergelijking met vorig jaar ongeveer hetzelfde.

    07-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleurrijke herfst

    GENIETEN VAN EEN KLEURRIJKE HERFST IN GROOT-BRITTANNIË

     

     

     

    Nergens anders kun je zo genieten van de kleurenpracht van de herfst dan in de countryside van Groot-Brittannië. Daarenboven zijn Engeland en Schotland niet eens ver weg, want met de ferries van DFDS Seaways reis je er vlot én voordelig naartoe.

     

    DFDS Seaways vaart met comfortabele schepen vanuit Duinkerke en Calais naar Dover, de poort naar Kent en naar het prachtige zuiden van Engeland. Er zijn meerdere overzetten per dag in beide richtingen. Minder bekend maar beslist even handig is de route IJmuiden-Newcastle met vertrek om 17u30 en aankomst de volgende dag om 9 u. Zeehaven IJmuiden ligt ter hoogte van Amsterdam, slechts 1,5 uur rijden vanuit Antwerpen. Met Newcastle kan men zich geen betere uitvalsbasis indenken om onder meer de Scottish Borders te verkennen die in het najaar betoverend mooi zijn.

     

    Na een korte overtocht vanuit Duinkerke of Calais met DFDS Seaways kan je herfstvakantie in Dover meteen beginnen. Je bent in Kent, wereldwijd bekend als de Tuin van Engeland en kan je alle kanten op, langs de krijtrotsen met brede panorama’s over de zee, door het golvende landschap langs sfeervolle stadjes. Van september tot november geniet je van een unieke kleurenpracht, in bossen en kasteelparken. In de herfst worden de vruchten geplukt en gaan de jagers op pad. Dat betekent genieten van culinaire specialiteiten zoals tijdens de Wild Boar Week (26/10-03/11) in het middeleeuwse stadje Rye. Twintig verschillende restaurants serveren de beste everzwijngerechten (www.wildboar.org.uk/). Hou je van vis, in het bijzonder van haring, reis dan op 9 en 10 november naar Hastings voor de Herring Fair.

     

    Na een nacht aan boord van de ferry van DFDS Seaways vanuit IJmuiden, in een comfortabele hut, kom je uitgerust aan in Newcastle upon Tyne. Net als in Dover zijn ook in Newcastle de bezienswaardigheden dichtbij en de najaarszon maakt de herfstkleuren nog mooier. September en oktober zijn traditioneel goed-weer-maanden en je hebt helemaal geen last van de zomerdrukte en van de prijzen. Neem je camera mee, voor de mooiste foto’s van het kleurenpallet, in de bossen van Perthshire en The Trossachs. Dit is Schotland op zijn mooist en langs Loch Lomond zal je genieten van het uitzicht op het meer, met daarachter de machtige bergen. Voor de ‘glorious autumn colours’ komen ook de Schotten naar buiten en na een dagje in de natuur kun je met hen verbroederen, bij een verwarmende whisky, in een sfeervolle, authentieke pub.

     

    Reis je met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle dan kun je meteen een handig reispakket boeken. DFDS Seaways werkt samen met hotels in Schotland en Noord-Engeland. Voor een unieke vakantie en een vorstelijke ontvangst kies je Lumley Castle. Het kasteel is zeshonderd jaar oud en ligt dichtbij het stadje Durham. Dit romantische weekend, een vierdaagse autovakantie, kan je vullen met een fascinerend programma: wandelen door de Yorkshire Dales of het National Park Northumberland, gezellig kuieren langs de winkeltjes van Durham, dineren bij kaarslicht, verwend worden door personeel in middeleeuwse klederdracht. Hou je van kastelen, burchten, middeleeuwse en betoverende herfstlandschappen, kies dan voor  het Aston Hotel in Dumfries & Galloway. Deze Zuid-Schotse regio is ook een uitstekend fietsgebied. Voor dit vijfdaagse arrangement kun je dagelijks vertrekken, tot 27 december 2013.

     

    Reizigers die met DFDS Seaways naar Newcastle varen, kunnen ook nog genieten van een bijzonder aanbod. Iedereen die een arrangement boekt naar het Winnock Hotel (5 daagse reis), Brunston Castle (7 daagse reis), Old Churches House Hotel (5 daagse reis) of Lochend Chalets (10 daagse reis) krijgt één nachtje gratis. De verschillende accommodatie eigenaren ter plaatse nodigen iedereen op deze manier uit om voordelig kennis te maken met hun prachtige land. Op het blog van DFDS Seaways vertellen zij tevens waarom herfst in hun omgeving nou zo mooi is (blog.dfds.nl).

     

    INFO :www.dfdsseaways.be  Tel 02/ 514 09 91* (B)

    * € 5 toeslag voor telefonische boekingen.

     

     

     

     

    06-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire kaashapjes

    Culinaire kaashapjes!

     

     

    Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel serveert je smakelijke najaarsideeën. Kaas in sneetjes, blokjes, frietjes… Ook traditionele kaas kan verrassend uit de hoek komen. Wat smaak betreft, want 100% weidemelk laat zich proeven. Maar ook wat culinaire hapjes aangaat. Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel schotelt je een gezellig najaar voor met kindvriendelijke kaasvingers, knapperige broodjes en gemarineerde kaasblokjes.


    3 x najaar met Noord-Hollandse Gouda:

    Als straks het najaar inzet en het leven zich weer meer naar binnen verplaatst, maakt Noord-Hollandse Gouda het mee gezellig met lekkere culinaire creaties. Van een eenvoudig broodje als lunch tot een speels idee voor het verjaardagsfeestje van je zoon of dochter.


    Wedden dat iedereen die eerlijke, pure smaak van Noord-Hollandse Gouda weet te smaken? Achter deze unieke kaas schuilt dan ook eeuwen vakmanschap, een ambachtelijke rijping op houten planken en een originele receptuur op basis van 100% weidemelk. De zwartbonte Holstein-koeien grazen van voorjaar tot najaar minstens 120 dagen, minimaal 6 uur per dag, in de weide. En dat vertaalt zich naar die typische smaak, lekker romig en natuurlijk zilt. Het kwaliteitskeurmerk ‘het Rode Zegel’ is daarvan het beste bewijs.


    Kaas-pestofrietjes van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel


    Ingrediënten (voor 10 stuks): 150 g boter, 180 g bloem, 150 ml water, 40 g groene pesto,  snuifje zout,  0,75 l culinaire room, 250 g Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen,  40 g eierdooiers (+/- 2 stuks), 15 g bladgelatine, 125 g bloem, 50 g eieren (+/- 1 stuk),  125 ml panko


    Bereiding
    Smelt de boter in een pan en maak een roux door de gezeefde bloem toe te voegen. Voeg pesto en water toe en gaar tot de boter begint los te laten. Zet koud. Verwarm de room, rasp de kaas en meng tot een homogene massa. Voeg de geweekte gelatine toe en meng met de eierdooiers. Voeg de massa toe aan de koude roux en meng tot een egaal geheel. Verdeel het mengsel in vormen en zet gedurende 12 uur in de koelkast. Vries de massa even in en snijd in de gewenste frietdikte. Paneer de frieten dubbel door bloem, ei en panko-broodkruim. Bewaar in de vriezer en frituur op 180°C.
    Serveertip: Druk leuke kindertekeningen af en vouw puntzakken om de frietjes in te serveren.

    Gemarineerde kaasblokjes van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel


    Ingrediënten (voor 10 personen): 1.200 g Noord-Hollandse Gouda Jong Belegen, 250 g olijven,  500 ml ciderazijn, roze peper, takjes tijm, teentjes knoflook, 250 g suiker,  500 ml water en 10 g zout


    Bereiding
    Snij de kaas in gelijke blokjes en doe samen met de olijven in een weckpot. Breng water, suiker en zout aan de kook, voeg knoflook, peper en tijm toe. Laat 10 minuten trekken, haal van het vuur en voeg azijn toe. Giet het mengsel over de kaas-olijvenmix en bewaar in de koelkast. Na een week zijn de kaasblokjes optimaal van smaak.

    Serveertip: Serveer als borrelhapje bij een tripelbier.


    Giant Sandwich van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel


    Ingrediënten (voor 10 personen): 400 g Noord-Hollandse Gouda Belegen, 3 avocado’s,  300 g kipfilet (charcuterie), 200 g tomaten, 1 Lollo Rosso-salade, 1 kg zuurdesembrood,  10 ml witte wijnazijn, 10 g sirachasaus, 10 g tomatenpulp, teentje knoflook,  200 ml culinaire room, 10 g platte peterselie, 20 g suiker, 0,5 g xanthaangom en zout


    Bereiding
    Was de sla, snij de tomaten en avocado’s. Snij de kipfilet en kaas op de snijmachine op stand 2-3. Breng de room aan de kook en los er de suiker en het zout in op. Haal van het vuur en voeg de sirachasaus toe, knoflook, tomatenpulp, azijn, peterselie en xanthaan. Beleg het brood met sla, tomaat, kipfilet en avocado. Voeg de saus toe en beleg royaal met kaas. Verdeel eventueel nog een kleine hoeveelheid op de bovenkant van het brood. Snij doormidden en serveer.


    Praktisch
    Het assortiment Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel telt 6 varianten: Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud, Overjarig. Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel is voorverpakt of vers verkrijgbaar in de supermarkt, op de markt of bij de zelfstandige winkel (www.rodezegel.be). Let op het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel bij aankoop van Noord-Hollandse Gouda.








    05-09-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!