Inhoud blog
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
  • Swatch X Tate gallery collection
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    27-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze 10 kerstspecialiteiten vind je enkel inNedersaksen

    Voor de ultieme kerstervaring moet je al enkele jaren in Nedersaksen zijn. In haar 9 romantische stadjes, alle gelegen in een straal van maximaal 120 km rond deelstaathoofdstad Hannover, is de diversiteit aan kerstmarkten nergens groter. Ook op culinair vlak behoren de kerstmarkten in Nedersaksen tot de meest gevarieerde ter wereld. Van geflambeerde Rattenstaarten in Hameln en Jägerwein in Wolfenbüttel tot Mumme glühwein in Braunschweig en – zowaar – Belgisch glühbier in Göttingen. Klaar voor een culinaire reis door de wondere kerstwereld van de 9 romantische stadjes van Nedersaksen? Wunderbar!

    1 – Mumme glühwein in Braunschweig: Voor één van de charmantste Duitse kerstmarkten, moet je in Braunschweig zijn. Specialiteit hier is de “Mumme glühwein”, een speciaal maltbrouwsel in de vorm van warme wijn. En met uitzicht op het sprookjesachtige kasteelplein in het centrum smaakt dit geestrijke drankje extra lekker.

    2 – Rattenstaarten in Hameln: In Hameln staan meer dan 60 houten kerststalletjes je op te wachten in een gezellig, winters decor. Hameln is natuurlijk bekend van het sprookje van de Rattenvanger. In Restaurant Rattenfängerhaus kan je terecht voor een portie ‘rattenstaarten’. Dit zijn geflambeerde varkenslapjes die in reepjes gesneden worden. Althans, dat is toch wat ze de toeristen wijsmaken.

    3 – Pumpernickel in Hildesheim: Een steenworp verder vind je het charmante stadje Hildesheim. Hier kun je een verfijnd amandelkoekje proeven, dat naar de al even verfijnde naam “Pumpernickel” luistert. Kerstfeestje in je mond!

    4 – Belgisch Glühbier in Göttingen : In Göttingen laten ze de traditionele glühwein achterwege en verrassen ze je met een glas glühbier. En niet zomaar bier: Belgisch bier! In hun recept van glühbier is Liefmans Kriek namelijk het hoofdingrediënt. Santé!

    5 – Pfefferrolle in Goslar: Wie het liever wat pikanter heeft moet beslist naar Goslar gaan. Daar vind je een speciale versie van de Duitse bratwurst: de Pfefferrolle. Een pikante peperworst met kruiden bereid, die perfect past bij de kloosterlikeur die in het nabijgelegen klooster “Wölteringerode” wordt gebrouwen.

    6 – Jägerwein in Wolfenbüttel Wolfenbüttel is de heimat van Jägermeister. Het wereldbekende kruidendrankje wordt dan ook in zowat alle lokale gerechten en specialiteiten gebruikt. Op de kerstmarkt van de stad kun je bijvoorbeeld de Jägerwein proeven, een glühweinvariant op basis van Jägermeister. Drinken met mate(n) is ten zeerste aangewezen!

    7 – Je eigen baumkuche in Celle: In Celle kun je terecht voor Baumkuchen: een ronde laagjescake die aan een spit gebakken wordt. Het recept komt niet uit Celle zelf, maar het is wel de enige kerstmarkt waar je je eigen Baumkuche kunt maken. Als dat na al die glühweinvarianten nog een optie is, natuurlijk.

    8 – Zout uit eigen bodem in Lüneburg: Lüneburg kent heel wat specialiteiten, maar hun zout steekt daar met kop en schouders bovenuit. Door in de middeleeuwen zout te ontginnen uit de mijnen, kon de stad rijkdom en macht verwerven. Anno 2016 kun je hun zout – en speciaal ontworpen zoutlampen - nog steeds verkrijgen op de kerstmarkt! Als je langer blijft, kun je ook in hun zoutmuseum en -spa terecht.

    9 - Lüttje Lage in Hannover! Naast de winterse charme van de romantische stadjes moet je beslist ook even stoppen in Hannover zelf. Hier kun je je rondje Nedersaksen afsluiten met een bezoek aan de WinterZoo, het ‘Wishing Well Forest’ én een laatste lokale speciliteit proeven: Lüttje Lage. Het drankje is een combinatie van schnapps en bier en is de officiële feestdrank voor de Hanoveranen.

    Extra – VW Currywurst in Autostadt Wolfburg: In Autostadt Wolfsburg zullen je ogen vooral op auto’s gericht staan. Maar van auto’s turen krijg je honger. Tijdens de kerstperiode kan je in Autostadt je honger stillen door een speciale “Volkswagen Currywurst” te eten. Eens je maag weer gevuld is, staat er een heus winterdorp met professionele schaatsers op je te wachten.

    Praktisch

    Wie deze kerstperiode richting Nedersaksen wil trekken, kan de verschillende kerstmarkten op volgende data bezoeken:Braunschweig: 23/11 – 29/12; Celle: 24/11 – 27/12; Göttingen: 23/11 – 28/12; Goslar: 23/11 – 30/12; Hameln: 23/11 – 23/12; Hannover: 22/11 – 23/12; Hildesheim: 24/11 – 26/12; Lüneburg: 23/11 – 23/12, Wolfenbüttel: 22/11 – 23/12 rn Winterdorp Autostadt: 25/11 – 08/01 .

     

     

     

     

     









    27-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas kapoentje, leg wat in mijn schoentje

    Binnenkort is het weer tijd voor pakjes en mandarijntjes in overvloed. Ook snoep en zoetigheden mogen niet ontbreken in de zak van Sinterklaas. Zet jij je schoentje klaar om wat lekkers te krijgen op 6 december?

    Nieuwe sinterklaasfiguren in melk-, pure of witte chocolade, een lettermix, chocolademuntjes, … Al deze producten dragen het UTZ-label. Dit betekent dat de boeren met de ondersteuning van UTZ hun cacaobonen op een productievere en milieuvriendelijkere manier verbouwen. Over duurzaamheid gesproken! En psssst, niemand is te oud om te smullen van deze lekkere chocolade van Boni Selection. Prijzen: vanaf 0,95 euro

    Boni Selection gaat voor UTZ-gecertificeerde cacao

    Colruyt Group streeft ernaar zoveel mogelijk duurzame producten op te nemen binnen zijn eigen merken. In dat kader richt het zich nu ook op de cacaobonen. Alle Boni Selection-producten die chocolade bevatten – van chocopasta tot ijsjes en van koekjes tot chocolade tabletten - zullen tegen juni 2017 gecertificeerd zijn met het UTZ- of fair trade label.

    Wat is een UTZ-certificaat?

    UTZ is een certificaat voor koffie, cacao en thee. Dankzij het UTZ-programma kunnen landbouwers de kwaliteit van hun product verbeteren en hun productiviteit verhogen. Ze doen dit bovendien met respect voor mens en omgeving. De algemene doelstelling is om de levensstandaard in de landbouwgemeenschappen te laten stijgen.

    Boni Selection doet mee

    Beetje bij beetje biedt Boni Selection via zijn cacaoproducten een ruimer aanbod van UTZ-gecertificeerde producten. Na de chocoladepaaseieren maakt ook de sinterklaaschocolade hier nu van deel uit. De pure- en melkchocoladetabletten van biologische oorsprong dragen dan weer het fair trade logo.

    Meer info over Colruyt Group en duurzaamheid: www.simplysustainable.com.

     

     

     





    25-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nehaus leverancier van Sinterklaas

    De avond van 5 december nadert met rasse schreden en zonder Neuhaus smaakt het Sinterklaasfeest toch niet hetzelfde. Het Belgische huis stelt haar vakmanschap en haar passie ten dienste van klein en groot met de creatie van een uitgebreide reeks lekkere geschenkideeën.

    Heerlijke figuurtjes in artisanale chocolade, marsepein en speculaas in schattige doosjes in de vorm van beertjes en huisjes die momenten van emotie en geluk brengen om met elkaar te delen.

    NIEUW! Een huis met tal van facetten

    Dit doosje in de vorm van een huisje is gevuld met kleine juweeltjes: chocoladefiguurtjes, karamellen en Bonbons van Neuhaus. Als al het lekkers op is kan het huisje beginnen aan een tweede leven als spaarpot. Prijs : € 22

    NIEUW! Meneer en mevrouw Sneeuwpop

    Meneer en mevrouw Sneeuwpop dragen hun mooiste marsepeinen kleren. Ze vervolledigen het assortiment marsepeinen figuurtjes dat bestaat uit biggetjes, vruchten en de befaamde “aardappeltjes”. Prijs : € 4,8/100g

    NIEUW! Een schat van chocolade

    Neuhaus biedt u een ware schat aan. De munten met de beeltenis van Sinterklaas en Zwarte Piet of met de N van Neuhaus zijn een vaste waarde. Prijs : € 6,8/100g

    NIEUW! Krokante beertjes om van te smullen

    Gevuld met Bonbons van Neuhaus zijn deze twee beertjes een vaste favoriet in de zak van Sinterklaas. Prijs : € 14

    NIEUW! De adventskalender voor verfijnde smaakpapillen

    Sinterklaas is nauwelijks de deur uit of er wordt al ongeduldig gewacht op de verschijning van de Kerstman. Met een praline van Neuhaus lijkt de tijd sneller voorbij te gaan. Deze adventskalender, gevuld met pralines en grappige figuurtjes, onthult de geheimen van het atelier van de Kerstman. Prijs : € 25

    Ontdek de collectie vanaf 14 november in alle Neuhaus boetieks.





    24-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.illycaffè: Emilio Pucci tekent de nieuste illy Art Collection

    “Cities of the World” - geïnspireerd op 6 exclusieve, handgetekende sjaalprints van Emilio Pucci. Emilio Pucci en illy, twee koplopers in Italiaanse excellentie, zijn blij hun eerste samenwerking bekend te maken. Het in Firenze gevestigde modemerk en het koffiebedrijf uit Triëst zijn samen in zee gegaan om een speciale collectie bedrukte koffiekopjes te maken. Die behoren tot illy’s gegeerde Art Collection en halen inspiratie uit 6 exclusieve, handgetekende sjaalprints - “Cities of the World” - van Emilio Pucci met scènes uit grootsteden overal ter wereld. Een ervan werd in 1957 ontworpen door Markies Emilio Pucci zelf.

    De Emilio Pucci – illy Art Collection is te koop in sets die verpakt zijn in een speciaal daartoe ontworpen Pucci-doos waarop de verschillende monumenten van de “Cities of the World”-ontwerpen in elkaar verweven zijn tot één denkbeeldige wereldwijde skyline op een achtergrond van felle Pucci-kleuren.

    Deze kopjes zijn veel meer dan gegeerde objecten. Ze worden zelfs beschouwd als kleine kunstwerkjes om dagelijks met bewondering te bekijken en gebruiken. Elk ervan is genummerd, getekend en beschikbaar in beperkte oplage. Te koop via selecte kanalen, zoals de winkels van illy, enkele zorgvuldig gekozen designwinkels en pop‑up shops overal ter wereld. Ook via de online flagship van Pucci www.emiliopucci.com in Europa. Deze collectie is beschikbaar vanaf November, perfect als kerstgeschenk.

    “Het is de eerste keer dat we met een modemerk samenwerken”, aldus Carlo Bach, Art & Creative Director van illy en meesterbrein achter het succesvolle kunstprogramma van het bedrijf. “Emilio Pucci was beslist ook een kunstenaar en het was dus logisch om zijn levenslange visie en onmiskenbare stijl tot leven te brengen.”

    “Mijn vader was altijd aan het schetsen, tekenen of creëren”, aldus Laudomia Pucci, dochter van wijlen de Markies en huidig Image Director van het modemerk. “Hij was eigenlijk evenveel kunstenaar als modeontwerper. Het is geweldig om zijn werk in de rij te zien met befaamde moderne artiesten die voor illy ontwierpen.”

    Sinds zijn ontstaan in 1992 werkte de illy Art Collection samen met honderden toonaangevende kunstenaars, inclusief topnamen uit de kunstwereld zoals Marina Abramović, Robert Rauschenberg, Jeff Koons, Julian Schnabel, Anish Kapoor en Daniel Buren. Ieder van hen stelde zijn of haar creativiteit ten dienste van illy met een aparte afdruk op de kopjes. Het resultaat is een prachtige reeks verzamelobjecten die elke tafel flatteren. Het espressokopje, ontworpen door architect Matteo Thun in 1991, is nu alomtegenwoordig in Italië en de rest van de wereld als onmiddellijk herkenbaar symbool van topkwaliteit en bevlogen aandacht voor detail.

    De Emilio Pucci - illy Art Collection heeft zes verschillende prints op drie verschillende formaten: espresso, cappuccino en beker. De grillige prints die Firenze, Rome, Milaan, New York, Londen en Parijs portretteren, werden geselecteerd uit de populaire “Cities of the World”-collectie van Emilio Pucci. Het verhaal van deze opmerkelijke prints begint in 1957, wanneer Markies Emilio Pucci zijn eigen iconische Battistero-illustratie neerpende, een bijzondere tekening van de Piazza Santa Maria del Fiore in Firenze met vluchtige, felle accenten van helder citroengeel, mandarijnoranje, “Emilio” roze en diepfuchsia. Oorspronkelijk gemaakt voor zijn chique sjaals in zijdetwill, was deze print bedoeld als een draagbare postkaart. Noem het een liefdesbrief aan de thuisstad van de Markies en een souvenir dat zijn klanten konden meenemen bij hun terugkeer naar huis.

    De originele tekening, met haar ruwe lijnen en felle kleurblokken, heeft de typische signatuur van Pucci en zijn onnavolgbare stijl. Het is de blauwdruk geworden voor de andere handgetekende steden die de voorbije jaren volgden.

    Prijs: illy Art Collection Emilio Pucci is beschikbaar in 3 verschillende grootte van tassen: Set met 2 espresso tassen : 33 €, Set met 6 espresso tassen : 99 €, Set met 2 Cappuccino tassen : 43 €, Set met 6 Cappuccino tassen : 129 €, Set met 2 mugs : 38 €. Verkoopunten : illycaffè France Belux: tel : 0800 16 832







    22-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaarwel warme choco, welkom wintercocktail

    Cocktails shaken aan de kerstboom met Drankenwereld! Wie denkt dat zwoele cocktailparty’s deze winter moeten wijken voor donsdekens en warme chocolademelk, heeft het gelukkig bij het verkeerde eind. Dankzij de webshop én gloednieuwe app van Drankenwereld kan je op je kerstfeestje uitpakken met heerlijke cocktails op basis van dranken die nergens anders in België verkrijgbaar zijn! Doe hier alvast wat inspiratie op met vier wintercocktails, gecreëerd door Boris Wassenaar, drankenfanaat en tevens ook bezieler van Drankenwereld.

    Boris Wassenaar, oprichter van Drankenwereld, is zodanig gepassioneerd door dranken dat ook zijn reizen volledig in het teken staan van de zoektocht naar unieke “beverages”. De verschillende exclusieve dranken en smakencombinaties die hij ontdekt tijdens deze buitenlandse trips wil hij samen met zijn zus Katja voor het grote publiek toegankelijk maken via Drankenwereld. Naast de webshop runnen broer en zus sinds kort ook een winkel in Wijnegem waar klanten het enorme gamma aan unieke dranken kunnen ontdekken. "Tastings worden almaar belangrijker en vanuit mijn ervaring vind ik het uiteraard fantastisch om mensen te begeleiden in het selecteren van dé ideale drank voor bijvoorbeeld een cadeau, een bijzondere gelegenheid of om een speciale cocktail te maken", legt Boris uit.

    Cocktails kunnen volgens Boris best wat gewaagder zijn deze winter. Denk aan royale cocktails met kruidige en krachtige toetsten. Niet bang zijn te experimenteren is de boodschap! "Vergeet niet dat het oog ook wat wil en werk met donkerdere kleuren (cfr smokey bastard)."

    Eerder fan van een simpele gin & tonic? Geen probleem, de klassiekers zijn uiteraard ook te verkrijgen. Boris heeft alvast enkele tips voor het stockeren van de barkast: “Absolute musts zijn een fijne fles wodka en vermouth. Beide zijn lekker puur en zeer veelzijdig in het gebruiken voor cocktails. Een goede jigger (kleine professionele maatbeker) kan hierbij niet ontbreken. Naast wodka en vermouth is een fles gin natuurlijk onmisbaar, neem best een ‘London Dry’ type. Verder is ijs en wat fijne premium frisdranken noodzakelijk voor het maken van een delicieuze cocktail”.

    Vermijd vervolgens ook lange wachtrijen in de supermarkt (zeker rond de feestdagen kan dit echt een domper zijn) en koop de dranken via de webshop en/of de app van Drankenwereld. Heel simpel en de volgende dag al in huis. Je vindt op de website ook altijd een overzicht van de nieuwste dranken en prijzen. Binnenkort komen er een hoop promo’s aan die enkel via de app gelden dus houd die zeker en vast in de gaten en berg die dozen chocomelk maar op!

    Ontdek hier de wintercreaties van Boris:

    1.Sinners Tea-Tonic: Sinners gin / Monin Citron Vert / White thee / Fever tree Clementine & Cinnamon tonic / Zoethout en een paars viooltje als finishing touch

    Werkwijze: Zet als voorbereiding eerst een kopje witte thee waarbij het water niet kokend hoeft te zijn. Laat de thee maximum 1 minuut trekken (bij te lang trekken wordt thee snel wrang door de tannine) en koel die daarna af in de koelkast. Neem enkele ijsballen in een Coppa glas en giet 4 cl Sinners gin in het glas. Voeg 4 cl witte thee 2 cl Monin Lime erbij en roer alles al even met een barlepel. Schenk 20 cl tonic er zachtjes bij en roer nog een keer het glas, garneer met een kaneel stok in het glas en werk af met de bloem.

    2 Mezcal in Red: Mezcal Vida / Big Tom tomatensap / Selder stengel / 1 een rode minipeper / Piment poeder om het glas te decoreren

    Werkwijze: Givreer een longdrink glas met piment: snij een citrus vrucht in de helft en laat de rand van het glas al draaiend overal contact maken met het vruchtvlees. Demp het glas daarna zacht in een schaaltje waarin piment poeder ligt zodat er een fijn rood randje ontstaat. Giet voorzichtig 5 cl Vida Mezcal in het glas en neem de koude Big Tom. Schud het flesje nog een keer goed zodat alle pulp gelijkmatige verdeeld is en schenk dit in het glas. Roer even met een barlepel en garneer met een fijne selder stengel zodat hiermee later nog geroerd kan worden.

    3 Afrikaanse Negroni: Bloedlemoen handcrafted gin / St Petroni Vermouth / Campari / Zeste van sinaasappel en een partje

    Werkwijze: Neem 3 cl Bloedlemoen gin, 3 cl St Petroni Vermouth en 2 cl Campari en meng alles zachtjes met een barlepel. Giet de drank door een zeef direct in een tumbler glas waar drie blokken ijs of een ijsbal in zit. Garneer met een partje en of krul sinaasappel zeste.

    4 Smoky Basterd: Meteoro Mezcal / Lapsang souchong Thee / Organische Agave Siroop / Kaneelstok en Kumquat

    Werkwijze: Neem de kumquat en boor een gaatje zodat de kaneelstok hierin gestoken kan worden. Zorg eerst voor de thee: neem bijna kokend water, zet de thee en laat dit maximum 1 minuut (bij te lang trekken wordt thee snel wrang door de tannine) trekken en koel dit dan in de koelkast. Gebruik een cocktail glas voor deze cocktail. Koel een maatbeker met ijs en giet dan het smeltwater weg. Neem 5 cl Meteoro mezcal, 10 cl Lapsang souchong en ½ cl Agave siroop in de maatbeker en roer even rustig. Giet direct in het Cocktail glas door een zeef. Maak een snee in de kumquat en schuif deze rustig op de rand. Steek de kaneelstok aan met een brander of een aansteker en serveer smeulend. www.drankenwereld.be









    21-10-2016 om 12:56 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Origineel: Kerstmis of Nieuwjaar aan boord van Costa Cruises

    Het is nu tijd om te denken aan de kerstvakantie. Inspiratie nodig voor een originele reis? Costa Cruises heeft alvast gezorgd voor een aantal fascinerende cruises tijdens de feestdagen.

    Een combinatie van: Kerstvakantie + Kerst/Nieuwjaar + winterzon + ontdekken van steden, landen. Wat mag je dan aan boord van de schepen van Costa Cruises verwachten? (alle schepen wereldwijd, behalve die in Azië)

    Kerstcruises: Er wordt aan de kinderen gevraagd om zich te kleden in kerstkleuren.        De bemanning zal goed gemutst zijn; met een kerstmuts natuurlijk. De muzikanten zullen bij de kerstboom kerstliedjes spelen. Er zal een misviering zijn waarbij enkele bemanningsleden voor een kerstevocatie zullen zorgen. Op Kerstmis is er een kerstboompluk. Aan elk gast wordt gevraagd om een cadeautje mee te brengen voor een andere gast. Speciaal vijfgangen kerstmenu. Speciale cocktails.

    Nieuwjaarscruises: Wat is een cocktail countdown? Vanaf de 27ste december is er elke dag een nieuwe cocktail tot aan het nieuwe jaar. Oudejaarsavond met bruisend entertainment. Dance party's in alle lounges en groot feest met deejays en laserlichten bij het zwembad of in het atrium. De countdown naar middernacht zal overal in het schip te volgen zijn. Op oudejaarsavond kan je een tafel reserveren. Dat kost 20 euro per persoon. En natuurlijk zal er een speciaal vijfgangen nieuwjaarsmenu zijn.

    Deze cruises zijn ideaal voor het ganse gezin, van kleinkinderen tot grootouders, maar ook voor koppels en soloreizigers. (aan boord van een cruiseschip is het veel makkelijker om nieuwe mensen te leren kennen). Tip: wacht niet met boeken! Kerst- en nieuwjaarscruises zijn erg geliefd en altijd uitverkocht. Hou er ook rekening mee dat vluchten rond deze periode snel duurder worden.

    Enkele voorbeelden van kerst- en nieuwjaarscruises:

    Kerst op een klassieke westelijke Middellandse Zee cruise - Vertrek 20 december, 7 nachten vanuit Barcelona, met COSTA MEDITERRANEA. Barcelona-Marseille-Savona-Napels-zeedag-Palermo-Palma de Mallorca-Barcelona

    Kerst in Rome: Vertrek 23 december, 7 nachten vanuit Savona, met COSTA LUMINOSA. Savona, Kerstavond en Kerstmis in Civitavecchia (Rome), zeedag, Athene, zeedag, Napels, Savona.

    Kerst op Costa’s vlaggenschip: Vertrek 24 december, 7 nachten vanuit Barcelona, met COSTA DIADEMA. Barcelona-zeedag-Cagliari-Civitavecchia (Rome)-La Spezia-Savona-Marseille-Barcelona

     

    Kerstbomen en palmbomen, in de Caraïben: Vertrek uit Guadeloupe op 23 december, 7 nachten, met COSTA MAGICA. Trinidad en Tobago, Grenada, Barbados en St. Lucia.

    Oudejaarsavond in Barcelona: Vertrek 30 december, 9 nachten vanuit Marseille, met COSTA DIADEMA. Marseille- Barcelona-Palma-Cagliari-Civitavecchia-La Spezia-Savona-Marseille.

    Laatste dag van het jaar in Rio de Janeiro. Nieuwjaar op Braziliaans strand. Vertrek 28 december uit Buenos Aires, Argentinië, met COSTA PACIFICA.

    www.costacruises.be

     

    20-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwvakanties in de bergen: enkele Logis-topadressen

    De Fédération Internationale des Logis, de belangrijkste keten van zelfstandige hoteliers-restauranthouders in Europa, heeft uit haar charmeadresjes enkele van haar mooiste hotels aan de voet van de pistes geselecteerd. Het zijn stuk voor stuk topadressen om een weekend lang met het gezin of met vrienden de zuivere berglucht op te snuiven en te genieten van de positieve effecten ervan.

    1. Argelès-Gazost, Midi-Pyrénées - Logis-Hotel Villa Bon Repos: Logis- Hotel Villa Bon Repos in de Pyreneeën dichtbij de Col d’Aubisque is een huis in de prachtige streek Bigorre. Dit karaktervolle etablissement verwelkomt zijn gasten in een van de tien comfortabele, knusse kamers met een schitterend uitzicht op de bergen. De bloementuin, het verwarmd zwembad en de gezellige sfeer van dit Logis maken het idyllisch plaatje compleet. Vroeger was Hotel Villa Bon Repos een trekpleister voor kuurgasten, tegenwoordig komen er sportliefhebbers over de vloer die op zoek zijn naar nieuwe vrijetijdsactiviteiten.

    Dit hotel is ideaal gelegen om tochten te maken op de beroemde Col du Tourmalet, te skiën en de Pic du Midi de Bigorre of het nationaal park te bezoeken. Vanaf: 65 €/nacht in tweepersoonskamer

    2. Laruns, Aquitaine - Logis-Hotel du Pourtalet: Te midden van het nationaal park Pyrénées, op 1800 meter hoogte, vind je Logis-Hotel du Pourtalet. Dit hotel telt 10 kamers en onthaalt zijn gasten in een landelijk kader, waar oud en nieuw hand in hand gaan. Je belandt er in het hartje van het cirque d'Anéou en geniet een schitterend uitzicht op de imposante Pic du Midi d'Ossau.

    Het hotel ligt op amper enkele meters van het Spaanse skioord Formigal en aan het vertrekpunt van tal van wandelroutes, een ideale uitvalsbasis dus om de streek te verkennen. Na een sportieve dag kunnen de gasten zich ontspannen in Cascade, een ontspanningsruimte die in natuurlijk licht baadt met een spa, sauna en verzorgingsruimte. De ideale plek om voluit te genieten en te ontstressen. In het panoramarestaurant Le Sorbier serveert chef Thibaut Repéto traditionele gerechten met streekproducten.

    Om een souvenir mee te nemen van deze vakantie waar de tijd even stilstaat, biedt de boetiek streekproducten aan die de chef gebruikt in zijn keuken (kazen van de Vallée d’Ossau, de Alpen of Italië, confituren van confituurmeester enz.) Vanaf: 83 €/ nacht in tweepersoonskamer

    3. Embrun, Provence-Côte-D'Azur – Logis-Hotel & Spa La Robeyère: In het hartje van de Hautes-Alpes, hoog boven de vallei van de rivier Durance en omgeven door de bergen, ligt Logis-Hotel & Spa La Robéyère met zijn 34 kamers. Het ademt romantiek en rust uit. Dit Logis combineert tradities en natuur. Het is gelegen op nauwelijks 20 minuten van het skistation Embrun, het grootste skigebied ter wereld. Het restaurant van kasteel La Robéyère is ondergebracht in de vroegere paardenstallen. Het is verdeeld in twee gewelfde ruimtes uit de 18de eeuw, die uitgeven op een zonovergoten terras met een panoramisch uitzicht op de bergen.

    Gasten proeven er van een traditionele, copieuze keuken. In de spa ‘Bains de la Robeyère’ kom je volledig tot rust dankzij een ruim aanbod lichaamsverzorgingen. Vanaf: 74 €/ nacht in tweepersoonskamer

    4. Brides-Les-Bains, Rhônes-Alpes - Logis-Hotel Amélie-Restaurant Les Cerisiers: Te midden van het olympisch complex van Brides-les-Bains en tegenover de kabelbaan die rechtstreeks toegang biedt tot Trois Vallées tref je Logis-Hotel Amélie aan. Dit hotel met een veertigtal kamers in een rustgevende omgeving ligt op maar 20 km van het skistation Courchevel en op 12 km van Méribel.

    Restaurant ‘Les Cerisiers’ serveert dieet-, traditionele of typische gerechten van de Savoie in een vriendelijke, stijlvolle sfeer. De chef heeft een verfijnde kaart samengesteld met combinaties van streekproducten. Vanaf: 90€/ nacht in tweepersoonskamer

    5. La Bresse, Lotharingen - Maison by Logis Hotel Le Chatelminés: Maison by Logishotel Les Chatelminés in La Bresse in het regionaal natuurpark Ballons des Vosges bestaat uit 18 kamers en drie chalets van steen en hout. Deze cosy chalets zijn gebouwd in 2012. Met hun 110 m² oppervlakte en twee verdiepingen bieden ze onderdak aan max. 10 personen, perfect dus voor een familie- of vriendenbijeenkomst mét hotelservice.

    In de buurt liggen 3 skistations, wandelpaden en mountainbikeparcours. Een ideaal adres om te cocoonen en warme momenten met elkaar te delen. Restaurant ‘Chez Gustave’ biedt een copieuze en authentieke keuken in een elegant kader aan de haard. Vanaf: 250€/nacht, huur van de chalet

    Maison by Logis: Sinds januari 2016 biedt Logis villa’s, appartementen, vakantiehuizen enz. aan voor langere vakanties, met het gezin of met vrienden, in alle vrijheid (je kunt zelf koken) maar met de hoteldiensten van Logis (schoonmaak en opgemaakte bedden bij aankomst, welkomstproducten) en à la carte ontbijt.

    De Fédération Internationale des Logis (FIL) is het belangrijkste netwerk van onafhankelijke hoteliers in Europa, met in totaal 2.400 etablissementen. Ruim 60 jaar na zijn oprichting in Frankrijk, meer bepaald in de Auvergnestreek, blijft FIL groeien, niet alleen in Frankrijk, maar ook in Duitsland, België, Groothertogdom Luxemburg, Italië, Spanje, Andorra en Nederland. Elke Logis heeft zijn eigen karakter. De eigenaar verwelkomt zijn gasten zelf en helpt hen om de streek te verkennen. De Logis zijn ingedeeld in 1, 2 of 3 ‘schoorsteentjes’ of Logis d’Exception, de luxecategorie. Allemaal zetten ze zich in om kwaliteitsvolle logies in een authentiek kader te bieden. De restaurants zijn gerangschikt met 1, 2 of 3 stoofpotten en serveren een regionaal geïnspireerde keuken met streekproducten. In 2016 zijn 88 restaurants door een jury van gastronomische experts geselecteerd als ‘Table Distinguée’, het hoogste niveau van tafelkunst bij de Logis. Sinds januari 2016 heeft Fédération Internationale des Logis zijn aanbod uitgebreid en gediversifieerd met twee nieuwe merken: Maison by Logis (villa’s, appartementen en gîtes) en Insolite by Logis (bubble-tenten, woonwagens, joerten enz.). www.logishotels.com

     

    19-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Green immersion' bij het Brenners Park-hotel & spa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De natuur rondom het Brenners Park-Hotel & Spa heeft een frisse geur van dennenbomen en eikenbomen die aan aromatherapie doen denken. «Forest bathing», een trend van Japanse afkomst, wordt beoefend in het nationaal park van het Zwarte Woud. Zintuigelijk genieten en sporten herontdekken in het bos staan bij deze trend centraal om het welzijn en de gezondheid te verbeteren.

    Na een eerste glimp op de wandel- en fietsroutes samengesteld door het Brenners Park-Hotel & Spa, is de omvang van Zwarte Woud meteen duidelijk. De verschillende activiteiten van de Masterpiece van Oetker Collection, dat gefascineerd is door de natuur, voldoen aan ieders wens.

    De « green therapy » van Brenners Park-Hotel & Spa omvat een waaier aan activiteiten als wandelingen, mountainbiken, klimtochten of toeren in een oldtimer.

    Ontdek unieke landschappen tijdens een buitengewone rijervaring in één van de drie oldtimers die aangeboden worden door de Brenners Fleet. Geniet tevens van een heerlijke pick-nick als lunch op een afgelegen locatie.

    18-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Greek style yoghurt op een bedje van fruit of honing

    Verleng nog even dat zuiderse zomergevoel met de smeuïge, delicieuze Greek Style yoghurt met fruit of honing van Pur Natur. Na de succesvolle lancering van de kleine porties vorig jaar is onze intussen befaamde Greek Style yoghurt natuur nu ook verkrijgbaar op een bedje van fruit. Het ideale tussendoortje op het werk of als smakelijk dessert. Aan jou de keuze: ga je voor de klassieker, aardbeien, of ben je eerder in the mood voor perzik?

    De yoghurt op een bedje van honing is een echte smaakmaker en ook de limited edition sinaas-limoen-versie is eentje om zeker in huis te halen!

    Dankzij het unieke productieproces waarbij de yoghurt rijpt in de pot is de Greek Style yoghurt zacht en fris van smaak met een heerlijk volle, romige, vaste structuur. Zoals alle andere Pur Natur-producten is de Greek Style yoghurt vervaardigd op basis van gepasteuriseerde verse biologische melk, ongesuikerd maar perfect in harmonie met het fruit of de honing. Verkrijgbaar in packs van 2 x 150g.

    www.purnatur.eu





    17-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Secrte Escapes: de populairste bestemmingen voor het mooiste najaar

     

    WEG NA DE ZOMER: BOEK JE HERFST BIJ SECRET ESCAPES. Het is herfst; bomen verkleuren naar oranje, geel en rood, bockbiertjes worden getapt en kastanjes gepoft. Wie ultiem wil genieten van dit kleurrijke jaargetijde zonder daarvoor ook de bankrekening in het rood te zetten, surft naar Secret Escapes. En om het kiezen wat makkelijker te maken, zetten we de toppers van vorig jaar in het najaarszonnetje. Zo zijn Den Haag en Rotterdam bij onze noorderburen populaire citytrips, internationaal worden Parijs, Milaan, Rome en New York het meest geboekt. Op zoek naar een hidden gem in de toch al Secret Escapes? Ga dan voor een rondreis IJsland, voor maximaal ongerepte herfstnatuur!

    Escape bij de buren: Met z’n allen naar Amsterdam? Nee, juist hofstad Den Haag en havenstad Rotterdam worden het meest bezocht door de Secret Escapers vanuit België en Nederland. Ga lekker struinen door de sfeervolle straten rondom het Binnenhof, winkel je wintergarderobe bij elkaar op de Grote Marktstraat of waai uit aan het strand van Scheveningen. In Rotterdam gaat een heel andere wereld voor je open. De oude haven ademt nog altijd de sfeer van de grote overtochten naar Amerika, de moderne gebouwen zijn het toonbeeld van Dutch Design. Ook heerlijk om rond te stappen dus, of je nu komt voor de nostalgie of juist voor futuristische ontwerpen. En daarna lekker eten, want het restaurantaanbod is even indrukwekkend als de skyline.

    Herfst vol sfeer en schwung: Dit seizoen spreekt ook tot de verbeelding in the city that never sleeps, met het Central Park vol felgekleurde bomen en een ware shop till you drop-cultuur in de winkelstraten. Wat dichterbij is het ook genieten, in prachtig Parijs, fashionable Milaan of romantisch Rome. Perfect voor alleen met je lief of juist met een groep vrienden. De herfst geeft deze historische steden nog net dat beetje extra sfeer en schwung. Wie eens iets heel anders wil boekt een najaarstrip naar IJsland, waar je escape gevuld is met gletsjers, noorderlicht en vulkanische baden.

    Secret Escapes biedt leden tot 70% exclusieve korting op luxe hotels en vakanties. Het online reisplatform werkt samen met geselecteerde reisbureaus en luxe hotels wereldwijd. Met meer dan 19 miljoen leden is Secret Escapes de Europese marktleider in members-only online luxe hotel- en reisaanbiedingen. Aanmelden is gratis en de deals geven gegarandeerd de laagste onlineprijzen. Naast exclusieve kortingen worden ook extra’s kamer-upgrades, fles champagne of spabehandelingen aangeboden. Secret Escapes is actief in Nederland, België, UK, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië, Polen, Italië, Spanje, de V.S., Singapore, Hong Kong, Maleisië en Indonesië. www.secretescapes.nl of www.secretescapes.be





    16-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minicruises voor Miniprijzen

    Wij kennen P&O Ferries als de maatschappij die ons vlot en voordelig naar Engeland brengt, van Calais naar Dover. Dat P&O Ferries ook vanuit Zeebrugge naar Engeland vaart is al iets minder bekend en dat er op die lijn naar Hull ook minicruises worden aangeboden moet dringend aan de grote klok worden gehangen. Zeker als je weet dat je voor dit avontuur slechts een heel klein prijsje betaalt.

    “Minicruises voor een miniprijs”, je kunt het niet beter omschrijven. Stel je voor, een reis over zee, een mini avontuur van drie dagen dat begint zodra je aan boord stapt in Zeebrugge.

    Twee nachten genieten van alles wat er op de ferry te beleven valt: live entertainment, een drankje in een van de bars en lounges, een uitstekende maaltijd en dito wijnen in de restaurants, een spannende bioscoopfilm, amusement in het casino. Tevreden en voldaan ga je nadien rusten in een comfortabele hut maar eerst moet je nog even het dek op, om de open sterrenhemel te bewonderen. Zorg dat je wensen in voorraad hebt want vallende sterren zijn er in overvloed.

    Dag twee van je minicruise kom je uitgerust aan in Hull en ben je klaar om aan land te gaan, voor een glimp van Engeland. Wat wil je zien, het historisch bezienswaardige York of de maritieme stad Hull, een levendige universiteitsstad die in 2017 met recht en reden de Culturele Hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk wordt. Maak je keuze en P&O Ferries zorgt voor vlot en handig busvervoer. Vergeet in York de traditionele Engelse tearooms niet en ga niet weg uit Hull zonder de Yorkshire Pudding te hebben geproefd. Kortom, je minicruise naar Engeland krijgt ook een culinair tintje.

    De miniprijs van deze minicruises zou je ook een mini-miniprijs kunnen noemen want al vanaf € 49 per persoon beleef je dit unieke avontuur. In de prijs zit een retour overtocht met twee nachten in een standaard 2-persoonshut én busvervoer in Engeland. Ben je nog op zoek naar iets heel bijzonder voor het najaar (1 oktober – 29 december) dan ga je met P&O Ferries op stap.Info: www.poferries.com

     

    15-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breng je najaar op smaak

    Nieuwe aluminium bakpannen van Demeyere gaan geen culinaire kwestie uit de weg. Het wildseizoen staat voor de deur. En straks de feesten. De chef-koks onder ons kijken reikhalzend uit naar deze spannende culinaire tijden. Om beloftevol te starten, stelt Demeyere maar al te graag haar nieuwe reeks voor: Alu Pro Duraglide Titanium. Aluminium bakpannen die hun vorm én materiaal mee hebben.

    Award Baanbreker: Toegegeven, een mond vol die nieuwe ‘Alu Pro Duraglide Titanium’. Maar eigenlijk komen we nog superlatieven te kort om deze innovatieve bakpannen te beschrijven. Dat zag ook de professionele jury van Horeca Expo, dé vakbeurs voor horeca in België, die de reeks uit 170 inzendingen haalde en bekroonde met een ‘Baanbreker’-award.

    Innovatieve bodemtechnologie: Wat de nieuwe aluminium bakpannen van Demeyere zo uitzonderlijk maakt? De bodemtechnologie. De Radiant-bodem garandeert je een snelle opwarming en gelijkmatige hittespreiding. Dankzij de zeer unieke vorm hebben de pannen een betere connectie met alle typen vuren, inclusief inductie. Demeyere tekent zo ook voor extra stabiliteit: geen vervorming van de bodem. De gekende TriplInduc®-technologie, een speciale combinatie van 3 legeringen die onderaan de bodem wordt aangebracht, kan verder uitzonderlijke magnetische eigenschappen uitspelen – goed voor tot 30% snellere opwarming of een derde meer rendement op inductie.

    Revolutionaire antikleeflaag: Een andere troef van de nieuwe Alu Pro Duraglide Titanium is de ptfe-antikleeflaag, met een extra basislaag van titaniumplasma voor een nog langere levensduur en krasbestendigheid. Naar de praktijk vertaald: deze pan leent zich bij uitstek voor delicate ingrediënten die snel kleven – denk aan een stukje witte vis of gepaneerde kip. Zo kan je met weinig veststof zonder zorgen bakken, en dan vooral zetmeelrijke of eiwitrijke producten. De vrij rechte wanden van de bakpannen vergroten bovendien het bakoppervlak – ideaal om sauterend te bakken.

    Samengevat, met de nieuwe aluminium bakpannen van Demeyere haal je topkwaliteit in je keuken, toegankelijk geprijsd bovendien.

    Praktisch: aluminium body van 5 mm voor een perfecte warmtespreiding, innovatieve antikleeflaag met extra basislaag van titaniumplasma voor een nog langere levensduur, TriplInduc®-technologie, roestvrijstalen greep met roestvrijstalen rivetten voor nog stevigere bevestiging, handwas aanbevolen, richtverkoopprijs: vanaf 79 euro en 5 jaar garantie.







    14-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curieuze contrasten bij Leo

    Hout versus synthetische materie, kurk en bamboefibres versus roestvrij staal, speelse pasteltinten versus solide materialen, … Ontdek Leo: een collectie van traditionele ontwerpen met een speelse twist door de hand van jonge leeuw Pieter Roex. Deze creatieveling kwam eerder al in het nieuws met zijn RON-collectie voor BergHOFF, die werd bekroond met enkele Red Dot Awards. “De essentie van mijn ontwerpen? Sober, puur, praktisch en mooi.” “Elk materiaal werd zorgvuldig gekozen voor de look en de functionaliteit” – Pieter Roex

    Holy Ravioli

    De mooiste ravioli bekom je met de mooiste stamps. De Leo raviolistempels liggen goed in de hand en ogen nog mooi ook. Met één simpele beweging haal je een perfect gevuld pasteitje uit je deeg. Leuk als volwaardig gerecht of als gevulde deeghapjes! Oh ja, de stamps gingen aan de haal met een Red Dot Award. Vanaf 7.30 euro

    A mash made in heaven

    Puree: de lievelingskost van vele Belgen. Leo masher: de lievelingsstamper. De garde is perfect om sauzen of dessert tot de juiste textuur te krijgen. Verkies je ‘m liever met een houten of met een zachte handvat? De keuze is aan jou.10.80 euro

    Slice does matter

    Waag jij je wel eens aan het maken van een pizza ‘from scratch’? Met deze houten plank plaats je je culinaire creatie makkelijk in de oven en haal je ‘m er bij het zoemen van de timer weer uit. De plank kan ook dienen als serveerbord en de groefjes maken het snijden van de pizza in gelijke stukken kinderspel. De keramische steen houdt de warmte van je pizza perfect vast, verdeelt deze geleidelijk over de gehele oppervlakte en absorbeert het vocht van het deeg. Resultaat? Een lekker, knapperige korst. De handige 2-in-1 tool fungeert zowel als pizzames als kaasrasp. 52.50 euro

    Grind, crush, chop and store

    Of het nu voor home-made pesto, salsa of guacamole is: met deze vijzel vermaal je kruiden en specerijen in een handomdraai. De mortier staat prachtig op een gedekte tafel en als je jezelf ervan hebt kunnen weerhouden het potje leeg te likken, bewaar je overschotjes simpelweg met het mooie deksel erop. Zo behoudt je goedje zijn aroma en smaak. De kruidensnijder ziet er niet alleen supermooi uit, hij is ook handig in gebruik. Tip: haal verse kruiden zoals tijm simpelweg door 1 van de 3 gaatjes en rit de blaadjes van het takje. 30.90 euro

    You are just grate!

    Gember en knoflook raspen wordt een makkie met deze tool. De silicone handgreep zorgt voor een perfecte grip terwijl het raspoppervlak makkelijk schoon te maken is met een eenvoudige spoelbeurt. 9.60 euro

    Meet the Tremendous Trio

    Met deze ‘all-in-one slicer’ versnijd je groenten en fruit alsof het niets is. De scherpe, wisselbare bladen snijden moeiteloos door je appel, mango of aardappel. 24.30 euro

    Squeeze me tight

    Voeg wat extra smaak toe aan je gerechten met versgeperst citroen- of limoensap. Pitloos weliswaar, door een design met pit. 7.80 euro

    More than a peeling

    De ergonomische handgreep van deze dunschiller maakt groenten voorbereiden lekker makkelijk. De Y-dunschiller heeft zelfs een geïntegreerde tool om de oogjes van aardappelen te verwijderen. Vanaf 7.40 euro

    Love me sweet, love me tender

    De ijsschep en vleeshamer delen dezelfde esthetische kenmerken. De ijsschep glijdt zo door je lievelingssorbet en de vleeshamer heeft twee unieke kantjes: één stompe, om vlees te pletten en één met tandjes, om vlees zacht te maken. Ijsschep 14.90 euro - Vleeshamer: 20.50 euro

    Measure in love

    De antikleefeigenschappen en groefjes van deze ronde en rechthoekige cakevormen gaan de ergste nachtmerrie van ‘baking queens’ tegen. Zo hoef je immers niet meer te vrezen dat je bakcreaties aan de vorm blijven plakken. De taartsnijhulp maakt het verdelen van je gebak ‘as easy as pie’ en met de schraper (aka ‘pannenlikker’) haal je al het deeg uit je kom. Rechthoekige cakevorm (28 cm) 18.00 euro,
    ronde cakevorm (22 cm) 16.00 euro, taartsnijhulp 5.90 euro

    I’m on a roll

    ‘Fabulous & functional. Do we need to say more?’ 19.50 euro

    www.berghoff

     

     

     









    13-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live To Travel lanceert unieke rondreis in Virunga National Park

    Ontdek de overweldigende natuur uit de Eén-reeks ‘Flying Doctors’ - Het Virunga Nationaal Park in Oost-Congo doet bij velen ongetwijfeld een belletje rinkelen. Afgelopen jaar diende het park als decor van de Eén-reeks “Flying Doctors” – waarvan eind augustus het tweede seizoen van start ging. Na een reeks natuurrampen en burgerconflicten, werkt het Virungapark actief aan de heropbouw. Afrikaspecialist Live To Travel speelde hierop in en ontwierp een 8- en 10-daagse rondreis in één van de laatste wildernissen op onze planeet. “Nu het massatoerisme er nog niet aanwezig is, is het park de ideale uitvalsbasis voor wie op zoek is naar een stukje ongerepte natuur”, klinkt het bij Bruno De Lathauwer, Managing Director van Live To Travel, het zusterbedrijf van Reizen De Lathauwer.

    Als natuurlijke habitat voor een vierde van de resterende populatie berggorillas, is het Virunga National Park uitgegroeid tot UNESCO-werelderfgoed. Tijdens de unieke rondreis die Live To Travel uitwerkte, kom je rechtstreeks in contact met de dieren – zonder ze uit hun natuurlijke leefomgeving te halen. “Een uniek concept dat de mix tussen natuur en dier, cultuur en beweging aanbiedt”, geeft De Lathauwer mee. “Een goede conditie is ook zeker niet overbodig: op dag 7 beklimmen we immers de adembenemende Nyiragongo vulkaan” (al kan deze berg ook gewoon van beneden worden bewonderd).

    Live To Travel stelde twee formules op, die respectievelijk 8 of 10 dagen duren. Formule twee duurt iets langer, omdat er een bezoek aan rivierstadje Lulimbi bij zit.

    Rondreis deel 1: Meet and greet met de gorilla’s: Na aankomst aan de grenspost Grande Barrière, begeleidt een Live To Travel gids je naar Bukima. Daar geniet je eerst nog van een dag vrijaf, met adembenemende uitzichten op de Nyirangongo en Nyamalagera vulkanen.

    ’s Anderendaags gaat het gorilla-avontuur echt van start. Vergezeld door een ervaren ranger ga je drie tot vijf uur lang op trekking om uiteindelijk een uur met de gorilla’s te spenderen. In de namiddag geniet je van een portie welverdiende rust. Nog niet genoeg van je close encounter met de berggorilla’s? Niet getreurd: op dag 3 staat er alweer een nieuwe gorilla-trektocht op de planning.

    Rondreis deel 2: Cultuur, vulkaanbeklimming en heerlijke rust: Tussen je kennismaking met de dieren en de actieve vulkaanbeklimming, heb je de optie om wat cultuur op te snuiven. Je kiest tussen drie opties: een stevige wandeling naar een koffieplantage, een korte tocht naar een dierencentrum waar gorillaweesjes voorbereid worden op hun terugkeer naar de natuur of een bezoek aan de anti-stropers eenheid met een demonstratie van de Congo Hounds.

    Na dit culturele intermezzo, word je verwacht uitgerust te zijn voor het sportieve hoogtepunt van de rondreis: de beklimming van de Nyiragongo vulkaan. Afhankelijk van de fitheid van de groep, duurt de klim zo’n 4 tot 6 uur. De beloning op de top is een zicht op het grootste actieve lavameer ter wereld, een ervaring die je verbeelding ver zal overtreffen. Wanneer je je vervolgens aan de vier uur durende afdaling waagt, mag je al beginnen dromen van de rust die je te wachten staan op het paradijslijke Tchegera eiland. Een sublieme afsluiter van je reis.

    Optioneel: safari in Lulimbi: Wie 2 dagen meer tijd heeft en graag tussendoor ook olifanten en ander wildlife spot, kan voor een alternatieve formule kiezen. Hier ga je vóór de vulkaanbeklimming nog naar Lulimbi, gelegen aan de oevers van de Ishahsha rivier. De twee dagen die je hier doorbrengt, worden gevuld met ranger-uitstappen in een 4x4 jeep op zoek naar olifanten en chimpansees.

    De unieke rondreis in het Virungapark is beschikbaar vanaf 2940€, inclusief transfers van en naar de luchthaven, transport in 4x4, verblijf, alle maaltijden, parkgelden, gorilla vergunningen en de entree voor de beklimming van de vulkaan. Meer info: www.livetotravel.be . Safariliefhebbers die het bezoek aan Lulimbi graag nog erbij willen, kunnen de 10-daagse reis vanaf € 3690 boeken.

    Kom alles te weten over Virunga op zondag 16 oktober in Kaai 17 te Aalst: Naar goede jaarlijkse gewoonte organiseren Reizen De Lathauwer en zusterbedrijf Live To Travel een infodag rond hun aanbod aan Afrikareizen. Deze infodag vindt dit jaar plaats op zondag 16 oktober van 13u30 tot 18u30 in Kaai 17 in Aalst. Naast een ontmoeting met de standhouders kan je er tal van presentaties en workshops volgen over de verschillende Afrikaanse bestemmingen uit het aanbod van Live To Travel. De inkom voor deze infonamiddag is gratis. Je vindt er ook de 6 nieuwe brochures 2017 van Live To Travel terug, het grootste aanbod in de markt (Zuid-Afrika, Namibïe, Drifters avontuurlijke rondreizen, Droomstranden, Afrika en Oceanië). Meer info: www.reizendelathauwer.be

    Live to Travel is een niche touroperator gespecialiseerd in groepsreizen en individuele rondreizen naar het Afrikaanse continent. Live to Travel heeft het grootste aanbod in België op bestemmingen als Zuid-Afrika en Namibië. Daarnaast biedt Live To Travel ook bestemmingen als Botswana, Kenia, Tanzania, Zambia, Ethiopië, Oeganda, Madagascar, Zimbabwe, Réunion, Rwanda, Congo en Malawi aan. Live To Travel telt 15 medewerkers in het hoofdkantoor in Aalst en 3 in Almere. Meer info: www.livetotravel.eu.











    13-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pak uit met Brabantia. Laat je inspireren met leuke cadeaus en eindejaarsideeën

    Aftellen naar het nieuwe jaar met Brabantia? Slim bekeken, want zo scoor je straks twee keer. Met een verrassend cadeautje voor je gasten, maar ook met je zin voor smaak & stijl. Want de nieuwigheden van Brabantia laten je keukenkunsten helemaal tot hun recht komen.

    Topduo: koekjestrommel en theecarrousel. Een team vormen ze, de nieuwe koekjestrommel en theecarrousel van Brabantia. Deze stapelbare glazen voorraadpotten haal je met plezier boven tegen desserttijd. De koekjestrommel heeft een inhoud van 2 liter – ideaal in gezelschap – en een siliconen deksel om je huisgemaakte lekkernijen lang vers te houden. Ook de theecarrousel, met eenzelfde deksel in zacht mint, is slim ontworpen met 6 vakjes voor telkens 10 theezakjes. Geen probleem trouwens als de voorraadpotten leeg zijn, want ze kunnen zo in de vaatwasmachine.

    Praktische info: Materiaal: glazen opberger met siliconen deksel - Inhoud: 2 l - Kleur: mint (deksel) - Garantie: 10 jaar - Richtprijs:18,95 euro (voorraadtrommel) en 19,95 euro (voorraadtrommel voor theezakjes)

    Toptrio: raspen Tasty Colours

    Je familie of vrienden een kleurrijk jaar toewensen? Daarvoor lenen de vrolijke raspen uit de ‘Tasty Colours’-collectie zich bij uitstek. Maar ook in je eigen keuken zijn ze meer dan nuttig. De fijne rode handrasp brengt instant verfijning aan je gerechten – denk aan knoflook, kruiden of citroenzeste. De gele schaaf is ideaal voor Parmezaanse kaas, maar ook voor komkommer en wortel in plakjes. Zelfs chocoladevlokken lukken voortaan perfect. En de grove mintkleurige rasp, de grootste van het trio, kan zowel taaie ingrediënten aan (kool, appel) als zachtere (kaas, aubergine). Alle drie hebben ze een antisliphandvat en vlijmscherp geëtst blad.

    Praktische info : Materiaal: roestvrij staal (blad), kunststof (handvat) - Speciale inkeping op de achterkant om rasp vast te zetten - Kleur: rood (fijne rasp), mint (grove rasp), geel (schaaf) - Garantie: 5 jaar - Richtprijs: 9,95 euro

    Brabantia, gestart in 1919, is uitgegroeid tot een internationaal designmerk van praktische en stijlvolle keukenaccessoires en huishoudelijke artikelen. Met hun verrassend ontwerp maken deze producten voor elke dag het leven mooier: ‘Designed For Living’, van ‘laundry care’ en ‘food enjoyment’ tot ‘waste management’ en ‘bathroom’. Het familiebedrijf houdt daarbij rekening met de volgende generatie, door innovatieve producten te ontwerpen die duurzaam worden gemaakt.

              







    12-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recent onderzoek bevestigt link tussen verzadigde vetten en risico hart- en vaatziekten wel

    Eerder dit jaar werd de invloed van verzadigde vetten op hart- en vaatziekten in vraag gesteld door een Brits onderzoek1. Dit wordt nu tegengesproken door een zeer recente studie2 waarbij de data van een langdurig onderzoek (25 tot 30 jaar) naar de voedingsgewoonten van 84.628 vrouwen en 42.908 mannen verder in detail werden geanalyseerd. De onderzoekers vonden dat het risico op hart- en vaatziekten in deze groep daalde met 25% wanneer verzadigde vetten in de voeding werden vervangen door meervoudige, onverzadigde vetzuren of omega 3- en 6-vetzuren. Of in mensentaal: smeer je boterham maar beter met een zachte margarine of bak en braad met olie of een vloeibaar bak- en braad product in plaats van met boter of harde margarine. Professor Ernst Rietzschel, specialist in preventieve cardiologie, is tevreden met de langetermijnstudie van Wang: “Dit zijn harde data en we kunnen op basis hiervan zeggen dat verzadigde vetten te mijden zijn”.

    Verzadigde vetten vervangen door onverzadigde beter voor hartgezondheid

    De ‘echte boter’ van Jeroen Meus mag dan wel lekker zijn; zachte, onverzadigde vetten zijn gezonder. Dit bewijst een Amerikaanse studie met harde cijfers. Mensen halen energie (calorieën) uit suikers, vetten, eiwitten en niet te vergeten bij sommigen ook alcohol. Volgens de officiële richtlijnen van de Hoge Gezondheidsraad zouden we best niet meer dan 30-35 procent van deze energie uit vet halen en maximum 10% uit verzadigd vet.

    Uit de studie blijkt bovendien het verzadigd vet best niet door om het even welke andere energiebron wordt vervangen. De onderzoekers vonden namelijk dat het vervangen van 5% van de energie uit verzadigde of harde vetten door dezelfde hoeveelheid energie uit onverzadigde (zachte of vloeibare) vetten leidt tot een beduidende verlaging van het risico op hart- en vaatziekten.

    Dat risico daalt met 25% bij vervanging door omega 3- en 6-vetzuren uit bijvoorbeeld zonnebloem-, koolzaad-, lijnzaad en notenolie, maar ook uit producten op basis van deze oliën zoals zachte en vloeibare margarines. Het risico daalt met 15% bij vervanging door enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die we onder meer terugvinden in olijfolie en arachideolie. Het vervangen van 5% van de energie uit verzadigde of harde vetten door dezelfde hoeveelheid energie uit volkoren graanproducten leidt eveneens tot een daling van het risico op hart- en vaatziekten met 9%.

    In mensentaal: hoe kan je die 5% energie uit onverzadigde vetten of omega 3- en 6-vetzuren halen?

    Als consumenten dagelijks bij het koken 20g boter zouden vervangen door 20g vloeibare olie (met uitzondering van olijfolie) of vloeibare bak- en braadmargarine, dan hebben ze 5% energie uit verzadigde vetten vervangen door 5% energie uit overwegend onverzadigde vetten. Zo kunnen consumenten op eenvoudige wijze hun risico op hart- en vaatziekten met 15% verlagen.

    Volgens het onderzoek kan dit zelfs tot 25% verlaagd worden door het vervangen van verzadigde vetten met omega 3- en 6-vetzuren. Hiervoor kan je noten, granen en zaden toevoegen aan je voeding of zonnebloem-, koolzaad- en lijnzaadolie gebruiken of voedingsproducten op basis van deze oliën, zoals zachte en vloeibare margarines, mayonaise, ... . Zet ook regelmatig vette vis (zalm, makreel, haring, etc....) op het menu. Zij bevatten namelijk de lange keten omega 3 visvetzuren EPA en DHA.

    Professor Rietzschel overtuigd van positieve effect op volksgezondheid

    “Het zijn de kleinere effecten die allemaal samen een groter effect kunnen hebben op de volksgezondheid. De consument heeft gewoon een duidelijke boodschap nodig die gebaseerd is op harde cijfers en die toepasbaar is op een groot deel van de bevolking. Het onderzoek van Wang is momenteel the best data we have en die strookt ook met wat wij als specialisten ervaren in de praktijk”, aldus Rietzschel.

    11-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als gezelligheid in een klein hoekje schuilt ...

    Spaas & Mistral Home brengen dit najaar veel sfeer in weinig ruimte

     

    Met de feesten in zicht, hangt er altijd een beetje stress in de lucht. Zeker als je wat kleiner woont en dit jaar de gasten ontvangt… Maar geen paniek, sfeerspecialisten Spaas en Mistral Home laten je zien hoe relatief ruimte is als het op gezelligheid aankomt. Laat je inspireren door kleine tips met een groots effect – van een knusse aperitiefhoek tot een stoer terras voor een winterpicknick.

    Creëer een verrassende aperitiefhoek

    • Meteen aan tafel schuiven voor een lange avond zitten? Nergens voor nodig. Laat je gasten rustig binnenkomen en settelen… waar je plaats hebt. Met een beetje verbeelding en veel kussens, zachte plaids en speelse poefjes creëer je overal een onverwachte aperitiefhoek. Een saaie salontafel maak je instant feestelijk met een leuke loper en trendy transparante theelichtjes. Is je tafellaken te groot voor je bijzettafel, leg dan gewoon knopen in de hoeken. Klaar om te klinken, zo allemaal dicht bij elkaar?

    • Beperk je niet tot een kleur, maar durf gerust te combineren. Mix & match op je gevoel en gebruik verschillende dessins door elkaar. Dierenprints vinden vandaag vlot hun weg van de catwalk naar het interieur. Leg enkele opvallende kussens op je sofa en vul rijkelijk aan met zachte, monotone tinten. De fotokussens van Mistral home hebben trouwens een effen achterkant, zodat je ze kan omdraaien wanneer je wilt.

    • Kaarsen brengen altijd sfeer. Zet ze apart of combineer in groepjes. Wat dacht je van een grote glazen schaal of ouderwetse weckpot op tafel met daarin verschillende hoogtes en kleuren? Veilig en verrassend! Ook op je kasten, vensterbank of schouw brengen kaarsen snel sfeer. Zin om je kaarsen helemaal af te stemmen op je tafeldecoratie? Neem het buitenste dunne papierlaagje van je servet en wikkel dit rond de kaars. Knip overtollig papier weg en strijk zachtjes (strijkijzer op lage stand) op de kaars. Dankzij de waxine kan dit geen kwaad en smelt het servetpatroon mooi in de kaars.

    • En vergeet ook zeker het allerkleinste kamertje niet! Met heerlijke geurkaarsjes maak je van je toilet op slag een gezellige ruimte én maskeer je vakkundig onaangename geurtjes. Twee vliegen in één klap!

    Hou een winterpicknick op je terras

    • Een aperitiefhoekje binnen is één, een klinkplekje buiten twee. Maak je buitenmeubilair extra uitnodigend met zachte kussens en warme plaids. Ook rond een lage tafel kan je gezellig poefs plaatsen. Hou een mand met extra dekens bij de hand, voor als het frisser wordt.

     

    • Kaarsen brengen de sfeer van binnen zo naar buiten. Voor de fans van schattig: maak met een simpel touw een guirlande van glazen potjes en kleurrijke theelichtjes. Of strooi bloemen en drijfkaarsjes in je drankkoeler voor extra romantiek. Voor de fans van stoer: leef je uit met kaarsenfakkels en grote glazen schalen waarin je verschillende kaarsen kan combineren.

    • Kinderen in de buurt? In een-twee-drie bouw je een winterse schuilhut op je terras! Knoop wat plaids aan elkaar, hang ze over een touw, maak vast met wasknijpers… en je hebt meteen een spannende tent om samen te spelen of geheimen te delen. Vergeet uiteraard de berg kussens niet, wat dekens en speelgoed!

    Van feesttafel tot ontbijt op bed

    • Dineren bij kaarslicht, dat werkt altijd. Combineer kaarsen van verschillende groottes voor een speels effect. Meng zachte kleuren door elkaar en stem af op je tafellinnen. Of ga voor eenvoud en breng met witte lange tafelkaarsen een stijlvolle toets. Even gezellig: zet op elk servet een trendy theelichtje als hartelijk welkom voor je gasten!

    • Servetten maken een feesttafel compleet. Naast de traditionele servetring zijn er natuurlijk nog heel wat mogelijkheden: plooi het servet netjes in het glas (handig als je een kleinere tafel hebt) of klem het servet tussen twee borden en laat het stof over de tafelrand hangen. Durf gerust van de klassieke tafelopstelling af te wijken!

    • Feest achter de rug? Zet de gezellige sfeer de volgende morgen gewoon verder. Verras je huisgenoten met een ontbijt op bed, mét kaarsje erbij, in een glazen potje of in een papieren vouwzakje. Nog beter: geef ’s avonds een hint voor ontbijt op jouw bed…

    www.spaas.eu : In 1853 gestart als lokale kaarsenfabrikant in Hamont, is Spaas vandaag uitgegroeid tot een belangrijke speler in de internationale kaarsenmarkt. Spaas is marktleider (250 werknemers) in België en heeft in tal van Europese landen een sterke positie uitgebouwd. Vandaag staat de vijfde generatie aan het roer. Naast de productie-eenheid in Hamont is er ook een nieuwe fabriek in Polen. De Spaas-vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn louter salesgericht.

    www.mistralhome.com : Mistral Home is een toonaangevend familiebedrijf in de sector van bed en tafeltextiel. Dankzij hun eigen creaties, hoge kwaliteitsnormen, sterke sourcing en logistiek, gaan zij er prat op de belangrijkste Europese retailers tot hun klanten te mogen rekenen. Vanuit hun kantoren en distributiecentrum in Nazareth (nabij Deinze/Gent) exporteren zij naar 27 landen.

     

              









    10-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sri Lanka nieuwe verre bestemming van Corendon

    Vanaf dit najaar twee keer per week non-stop naar Colombo. Reisorganisatie Corendon breidt vanaf dit najaar haar aanbod verre bestemmingen uit met Sri Lanka. Vanaf eind oktober biedt de touroperator twee keer per week een non-stop vlucht aan op Colombo, te vertrekken vanuit Amsterdam-Schiphol. “Vanuit België worden er geen rechtstreekse vluchten naar Sri Lanka aangeboden. Vertrek vanuit Schiphol is dus een goed alternatief voor de Belgische consument die steeds vaker naar Azië reist”, aldus Steven Van der Heijden, CEO Corendon. Wie bij Corendon boekt kan kiezen uit een assortiment aan reisformules, gaande van een all-in strandvakantie tot een volledig uitgewerkte rondreis.

    Wonder of Asia: Sri Lanka, ook wel Wonder of Asia genoemd, heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Je vindt er nog een ongerepte jungle, uitgestrekte theevelden, indrukwekkende tempels en prachtige goudgele stranden. Het eiland heeft bovendien een rijke en boeiende geschiedenis met talloze overblijfselen die onder andere herinneren aan de bloeiende VOC handel in het toenmalige Ceylon. Steven Van der Heijden: “Sri Lanka is een perfecte aanvulling op ons aanbod verre bestemmingen. Het leent zich bij uitstek voor een rondreis in combinatie met een strandvakantie, heeft een indrukwekkende natuur, cultuur en prachtige stranden.”

    Ruim aanbod aan Corendon accommodaties : Verspreid over de plaatsen Bentota, Beruwela, Hikkaduwa, Kalutara, Marawila, Negombo, Wadduwa, Waikkal en Waskaduwa heeft Corendon een ruim aanbod van accommodaties. Van kleinschalige logies met ontbijt tot luxe vijfsterren all inclusive resorts. Bovendien biedt de reisorganisatie rondreizen (met gegarandeerd vertrek) over het eiland aan die allemaal te combineren zijn met een strandvakantie. Je boekt al een vakantie naar Sri Lanka vanaf € 549,-. Een rondreis is te boeken vanaf € 1099.-

    De eerste vlucht naar Colombo staat gepland op maandag 31 oktober. Vanaf dat moment zal er wekelijks op maandag en vrijdag naar Sri Lanka gevlogen worden. De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner met een capaciteit van 294 stoelen. Meer informatie over een Corendon vakantie op Sri Lanka: www.corendon.be/sri-lanka

    Corendon, opgericht in 2000, is een snelgroeiende en toonaangevende touroperator, luchtvaartmaatschappij en hotelketen op de Nederlandse en Belgische markt. In 2015 verzorgde Corendon met veel plezier de reis voor meer dan 750.000 vakantiegangers naar tientallen zonbestemmingen binnen en buiten Europa. Onder Corendon vallen Corendon Vliegvakanties, Corendon Airlines met een vloot van 14 vliegtuigen, Corendon Hotels & Resorts, Corendon Golf, Corendon Foundation, Corendon Groups & Incentives, GoFun jongerenreizen, Maris Life en Karin’s Choice. Corendon staat sterk in de markt door de scherpe prijzen, het no-nonsense karakter en de grote ervaring in het inkopen van accommodaties. Hierdoor kan Corendon in combinatie met de lage overhead kosten de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbieden als het om vakanties gaat. De slogan van Corendon luidt: Altijd de beste vakantiedeals!





    09-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griezelig leuke uit-tips voor de herfstvakantie

    Griezelen, ‘Monumenten van de dood’ en Foodtrucks aan zee

     

    De badplaats Koksijde-Oostduinkerke pakt tussen 28 oktober en 7 november 2016 uit met een volle agenda, boordevol activiteiten voor kinderen, foodies en cultuurliefhebbers.

    Griezelen voor de kids: Hou je van griezelen? Dan moet je deze herfst in de badplaats Koksijde-Oostduinkerke zijn. Van 29/10 tot 6/11 kun je lekker aan griezelen gaan in het Griezeldoolhof op het strand van St-Idesbald. Durft je spruit meer aan, dan bezoek je ook de spookhuizen The Thriller en Freak Circus, eveneens in St-Idesbald. Het is immers Halloweentijd in Koksijde dat tijdens deze herfstvakantie volledig in de ban is van geesten en spoken. Maar liefst negen dagen lang worden tal van leuke en huiveringwekkende activiteiten georganiseerd!

    Ook niet te missen is Pop-up Halloween, griezelige doe-workshops voor kinderen, van 31/10 tot 05/11 (Strandlaan 318 St-Idesbald). De creatieve kinderworkshops richten zich tot de kleinste Halloweenfanaten (4 tot 12 jaar). Elke workshop focust op één Halloween-thema aan de hand van vertellingen, knutselen, poppenkast, goochelen en Halloween-hapjes maken. Op 31/10, om 19 u, kan je ook nog deelnemen aan een Grote Halloweenwandeling. Meer info over de Halloween-activiteiten: http://visitkoksijde.be/nl/halloween

    Voor de Foodies: Foodtruckfestival ‘Goesting’

    Op 3, 4, 5 en 6 november 2016 is het smikkelen en smullen tijdens het Food Truck Festival ‘Goesting’ op het Theaterplein in Koksijde. Het is reeds de tweede editie en het belooft wederom een smakelijke editie te worden. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/goestingkoksijde

    Expo ‘Monumenten voor de dood’ – Kunstencentrum Ten Bogaerde

    Koksijde-Oostduinkerke is uiteraard nog veel meer dan griezelen met Halloween. Het gaat er rustiger en vooral minder eng aan toe in de musea. Alhoewel de tentoonstelling ‘Zalige Idesbald en de 1000 skeletten’ in het Abdijmuseum Ten Duinen misschien ook een beetje voor kippenvel kan zorgen… In ieder geval is deze expo een bezoek waard en zo ook de nieuwe kunstexpo ‘Monumenten voor de dood’ in het nieuwe Kunstencentrum Ten Bogaerde, die aansluiting vindt bij de expo van het Abdijmuseum Ten Duinen. Drie hedendaagse Vlaamse kunstenaars – Stief Desmet, Cindy Wright en Renato Nicolodi – gaan aan de slag met de beeldtaal van het skelet. De expositie opent zijn deuren op 29 oktober, dus bij de start van de herfstvakantie. Geopend van dinsdag t.e.m. vrijdag van 10.00 – 17.00, in het weekend en feestdagen van 14.00-17.00.

    Meer info via http://tenduinen.be/nl/expo-zalige-idesbald-en-de-1000-skeletten en http://www.koksijde.be/kunstencentrumtenbogaerde

    Spetterende afsluiting

    Als klap op de vuurpijl van die boordevolle uit-agenda wordt er een groots vuurwerk georganiseerd op 4 november om 19 u op het strand van St-Idesbald. Meer informatie: www.visitkoksijde.be

     

    09-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.halloween CenterParcs

    Tot 30 november maken talloze griezels de Europese domeinen van Center Parcs onveilig. Decoratie, spannende animatie en engefiguren… Center Parcs is in de ban van Halloween. Onbevreesde vakantiegangers worden ondergedompeld in een mysterieuze sfeer, omringd door pompoenen, spoken en krijsende kollen. Bibber en beleef samen met vrienden of familie tijdens deze unieke ervaring.

    Geen Halloween zonder pompoenlampions : Creativiteit alom! Vlijmscherpe tanden, turende ogen of een grimmige glimlach. De kleinste spookjes kunnen hun creativiteit voluit botvieren op een pompoen.

    Halloween Pool Party: Een spectaculaire Halloween Pool Party in Aqua Mundo maakt de Halloweenervaring compleet! Niet voor doetjes!

    Leerling-tovenaars aan zet:

    Met hun toverstok in de aanslag ontdekken de kinderen de kneepjes van het vak, in een interactief en buitengewoon magisch verhaal. Een ervaren tovenaar wijst hen de weg tijdens deze mysterieuze en wonderlijke reis. Zolang hij de ouders maar niet doet verdwijnen!

    Trick or treat!?

    Afspraak op de avond van 31 oktober in de Market Dome voor een onvergetelijke snoepjesjacht! Zowel de ouders als de kinderen kunnen bij de handelaars op het domein op zoek naar lekkers. Wie weigert, wordt in de loer gelegd!

    Griezelparade

    Niets zo spannend als een avondwandeling bij volle maan! Zodra de avond valt, trekken jong en oud hun griezeligste vermomming aan en maken ze samen het domein onveilig. Heksen, skeletten en zombies komen tot leven en gaan op pad met Orry en zijn vrienden, de mascottes van Center Parcs. Spanning verzekerd!

     

    09-10-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!