:roll:
Beste Sommelier van Belgie-Sommelier Trophy-Bollinger 2009 xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De wedstrijd »Beste Sommelier van België -SommelierTrophy-Bollinger »2009 kan terecht worden aangestipt als een »grand cru »van de sector.
Het Radisson Blu Royal Hotel was reeds voor de zesde opeenvolgende maal het prachtige kader voor deze wedstrijd. Niet minder dan 15 kandidaten, allen werkzaam in hoogstaande restaurants, namen deel aan de theoretische en praktische proeven van de halve finale. In het bijzonder is de aanwezigheid van enkele jonge elementen uit de juniorwedstrijd verheugend en veelbelovend voor de toekomst van het beroep.
In de finale moesten de 3 finalisten, de juiste combinatie bespreken tussen wijnen en gerechten, de techniek van het decanteren van een fles rode wijn beheersen, fouten uit een wijnkaart aantonen en 3 wijnen en 5 brandewijnen proeven en identificeren. De wedstrijd stond verder onder toezicht van Meester Victor Van den Mooter, gerechtsdeurwaarder.
Meer dan 200 genodigden namen deel aan van het traditioneel banket waarvoor Yves Mattagne, Chef van het gerenommeerd restaurant Sea Grill een heerlijk menu had voorzien. Tijdens de maaltijd dankte William Wouters, President van de Gilde van Belgische Sommeliers iedereen die een steentje bijdroeg tot het welslagen van de wedstrijd.
De Beste Sommelier van Belgie-Sommelier Trophy-Bollinger 2009 is Tim Vande Put van restaurant Vintage Hôtel te Brussel, de 2de plaats gaat naar Wouter De Bakker van restaurant Dôme te Antwerpen terwijl Kris Lismont van restaurant Ambrozijn te Borgloon de 3de plaats behaalde. RVH.
|