:-D
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Feestelijke lenterecepten met Breydelham & Breydelspek:
Asperges op het menu
Ragoût van Mechelse asperges, Breydelspekreepjes met gepocheerd ei en hollandaisesaus
Recept van Bert Deboeverie, restaurant Deboeveries, Deurle
Ingrediënten voor 4 personen:
1 bundel dikke witte asperges
4 dagverse eieren
azijn
4 dikke sneden wit brood
200 g Breydelspek
bieslook
1 eierdooier
een scheutje witte wijn
citroensap
200 g geklaarde boter
peper en zout
Bereiding:
Schil de asperges met een dunschiller en snij ze schuin in stukken van 2 cm. Stoom of kook ze gaar. Snij de korst van het brood en snij het brood vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak deze bruin in een hete pan met wat olijfolie en een beetje boter. Snij ook het spek in
kleine blokjes en bak deze mee met de broodcroutons.
Maak een hollandaisesaus door een eigeel met een scheutje witte wijn en wat citroensap op het vuur stevig op te kloppen. Roer dit mengsel verder op met wat geklaarde boter tot je een mooie saus krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Pocheer de eitjes gedurende ongeveer 3 minuten in water (net onder het kookpunt) waar je een scheutje azijn aan toevoegt. Doe ze schrikken in koud water.
Dresseer de borden met de ragout van asperges, leg daarop het gepocheerde ei met een lepeltje hollandaise-saus erover en daar rond enkele broodcroutons met spek. Werk het bord af met enkele sprietjes bieslook.
:roll:
|