Inhoud blog
  • BLOG WALTER'S AUTO CAHIERS STOPT VANDAAG.
  • OLIGARCH, NIET NOODZAKELIJK NEGATIEF, EERDER SLACHTOFFER VAN JAOERSHEID ?
  • EVERFUEL SLUIT WATERSTOF TANKSTATIONS IN SKANDINAVIË
  • TRANSPORAMA WINT NOG ABONNEES DANKZIJ GEDEGEN TESTVERSLAGEN
  • GP VAN JAPAN ZONDAG ZAL NIEUWE VRAGEN BEANTWOORDEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Walter's Auto Cahiers

    07-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITLOKKEN RODE VLAG ZOU ZWAAR MOETEN WORDEN BESTRAFT IN F1

    Iedereen die gisteren zag hoe onbesuisd de Monegask Charles Leclerc zijn Ferrari SF-23 over het asfalt in het "Hard Rock Stadium" stuurde, wist dat dit fout zou aflopen in de pole-poging. De sessie werd met nog 1'36" te gaan door de koersdirectie afgesloten. Max Verstappen zag daarmee zijn kans ontglippen om ploegmaat Sergio Pérez sneller af te zijn. Die vetrekt nu straks op "pole", met iets achter zich Fernado Alonso in de Aston Martin. Ze maken samen "de eerste lijn" van de startgrid uit. Sinds Liiberty Media in maart 2017 de Formule 1 heeft overgenomen, zijn er nooit eerder zoveel rode vlaggen en safety cars geweest die het "DNA" van de sport in essentie schaden. Pijnlijkste voorbeeld Abu Dhabi 2021 waar Max Verstappen een - bij kenners - voor altijd dubieuze wereldtitel zal hebben behaald.

    Stefano Domenicali, F1-directeur, windt er geen doekjes om dat de drie vrije oefeningen in het huidige klassieke GP-format moeten verdwijnen. "De ingenieurs hebben er iets aan", zegt hij, "maar het publiek vindt het saai." Hij is dus, net als zijn werkgever Liberty Media, geneigd meer sprintraces in te voeren. Dit jaar hebben we er al één gehad. Die heeft overigens Sergio Pérez geen windeieren gelegd ten nadele van ploegmaat en veronderstelde nummer één, Max Verstappen bij Red Bull. Tot overmaat van ramp wint de Mexicaan dan ook nog de snelle straatrave in Baku, Azerbeidsjan en is tot op 6 punten genaderd van zijn "kopman" Max in de voorlopige stand om de wereldtitel 2023. Dat zijn de nuchtere feiten.

    Hoever teambazen, ingenieurs en de héél zwijgzame FIA het wijzigen van het "DNA" van de F1 verder gaan verwerken is niet helemaal duidelijk. De FIA heeft al toegevingen moeten doen inzake gridstraffen door meer onderdelen te vervangen dan toegelaten. Teambazen hebben terecht gewezen op de grotere sleet, de vermeerderde kans op accidenten en de daaruit vloeiende schade die veel geld kost. In die mate zelfs dat het huidige budgetplafond van $145.000.000 niet meer zal volstaan om volwaardig een seizoen af te werken. 23 races + 6 sprintraces en men wil er nog meer. De kermis moet draaien.

    Zouden er tussen die hooggeleerde heren, bijvoorbeeld een monument als Helmut Marko (80) puik, succesvol ex-coureur, of een Toto Wolff, en andere Fréderic Vasseurs geen te vinden zijn die het uitlokken van een rode vlag of zelfs safety car zwaarder op de grid willen bestraft zien ? Zoals gisteren, en niet de eerste keer, Charles Leclerc, andere rijders op ultieme momenten hun rijtijd afnemen ? Charles Leclerc start nu op de zevende plek...en Max Verstappen negende... Mocht ik reglementenmaker zijn vertrok Leclerc gewoon achteraan, als leerling-coureur die moet proberen de auto op de baan te houden, hem heel aan de meet te brengen, de essentie van "Autoën" zoals Winkler Prins begin de vijftiger jaren autorijden en autokoersen in hun encyclopedies omschreef. (Walter Rombauts)

    WK-stand Piloten voor de GP van Miami, vijfde race van 2023.

    1. Verstappen                           93

    2. Pérez                                   87

    3. Alonso                                 60

    4. Hamilton                              48

    5. Sainz                                   34

    Bijlagen:
    Helmut Marko, de wijze man bij Red Bull 7523 1.jpg (22.6 KB)   

    07-05-2023 om 14:53 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAX VERSTAPPEN GEEFT IEDEREEN RIJLES IN GP VAN MIAMI

    Gestart vanuit negende positie heeft Max Verstappen voor de tweede keer de GP van Miami gewonnen. Hij overklaste iedereen en versterkt zijn positie in de voorlopige stand om de wereldtitel. Maximaal aantal punten, plus één voor de snelste ronde ! (1'29"708) Hij totaliseert daarmee 119 punten tegenover een in pole gestarte Sergio Perez die tweede blijft met 105 eenheden. Max maalde in de Red Bull liefst 45 ronden af met harde rubbers om dan naar de pits mediums te halen. Toen kwam Sergio Perez (Red Bull) opnieuw even aan de leiding, zoals hij eerst was gestart, maar het was een makkie voor de regerende wereldkampioen zijn ploegmaat voorbij te rijden, wiens harde banden geen weerstand meer hadden. Het was een boeiende wedstrijd, waarin andermaal Fernando Alonso (Aston Martin) uitblonk door weerom op het podium te klimmen. Zonder gele of rode vlag dit keer. Zonder safety car ook.

    Enkel een ondermaatse Charles Leclerc moet worden vermeld en een eerder ongelukkige Carlos Sainz die zijn Ferrari te snel de pits instuurde en andermaal 5" straftijd moest incasseren. George Russel en Lewis Hamilton in de Mercedes W14 omringden Sainz bij de aankomst met respectievelijk een vierde en een zesde plaats. Alpine verbeterde fel in deze vijfde race van 2023. De volgende GP is die van "Emilie-Romagne" op 21 mei op het 4,909 km lange circuit van Imola waar op 1 mei 1994 Ayrton Senna het leven liet. Gezien zijn zege in 2022 aldaar is Max Verstappen ook hier de favoriete onderwijzer als stuurgenie voor al zijn rivalen. Wie doet daar beter ? is de enige vraag die men zich nog kan stellen. In Miami was hij wereldwijd gekozen als de "The Driver of the Day) (Walter Rombauts/foto:Alpine)

    De uitslag:

    1. Max Verstappen (Red Bull)                            308,326 km in 1 uur 27'38"241 (211,092 km/h gemiddeld)

    2. Sergio Pérez (Red Bull)                                 + 5,384

    3. Fernando Alonso (Aston Martin)                     + 26"305

    4. George Russell (Mercedes)                            + 33"229

    5. Carlos Sainz (Ferrari)                                    + 42"511

    WK-stand bij de Piloten:

    1. Verstappen                                                   119

    2. Pérez                                                           105

    3. Alonso                                                           75

    4. Hamilton                                                        56

    5. Sainz                                                             44

    WK-stand van de Constructeurs:

    1. Red Bull                                                        224

    2. Aston Martin                                                  102

    3. Mercedes                                                        96

    4. Ferrari                                                            78

    5. Alpine en Mc Laren ieder                                  14

    Bijlagen:
    Beide Alpine's in de punten, Gasly achtste en Ocon negende, gelijk met Mc Laren in Constructeursstand 8523.jpg (4.3 MB)   

    07-05-2023 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAX VERSTAPPEN MET RAKETVAART NAAR SNELSTE TIJD IN FP3 IN MIAMI

    Is het omdat Elon Musk hem bij Red Bull een bezoek bracht ? In ieder geval pakte de regerende wereldkampioen Max Verstappen na 40' resoluut het commando van de derde vrije training in handen. Hij verbeterde telkens zijn eigen tijd tot uiteindelijk niemand nog aan de 1'27"535 kon tippen. Charles Leclerc (Ferrari) sprong in het gat van 0,5" dat Sergio Pérez (Red Bull) liet met zijn kopman. Straks wordt in de kwalificaties duidelijk wie van "pole" vetrekt morgen.(wr)

    FP3:

    1. Max Verstappen (Red Bull)                     1'27"535

    2. Charles Leclerc (Ferrari)                        1'27"941

    3. Sergio Pérez (Red Bull)                          1'28"050 

    4. Carlos Sainz (Ferrari)                             1'28"125

    5. Esteban Ocon (Alpine)                           1'28"407

    06-05-2023 om 19:44 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAX VERSTAPPEN - RED BULL - OVERKLAST IEDEREEN IN FP2 IN MIAMI

    Eerst was het Alonso (Aston Martin) die wat aandrong voor de snelste tijd, daarna Norris (Mc Laren) maar om precies te zijn zette Max Verstappen (Red Bull) de absolute besttijd met 1'27"930. Met 28° C omgevingstemperatuur en 40°C op het asfalt. Toen iedereen na bijna een half uur in de FP2 op softs ging was het bedisseld. Carlos Sainz (Ferrari) drong nog wat aan, maar onbeduidend en "het impotente talent" van Monegask Charles Leclerc (Ferrari) zorgde acht minuten voor het einde van FP2 nog voor een rode vlag... Toch wer er met nog 4' te gaan nog een herstart gegeven. Geen mens stelde er nog belang in. Max Verstappen is de beste. Morgen nog de FP3 en de Kwalificaties om de pole voor de race van zondag. (wr)

    FP2:

    1. Max Verstappen (Red Bull)               1'27"930

    2. Carlos Sainz (Ferrari)                      1'28"315               

    3. Charles Leclerc (Ferrari)                  1'28"398

    4. Sergio Perez (Red Bull)                   1'28"419

    5. Fernando Alonso (Aston Martin)       1'28"660

    06-05-2023 om 00:45 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SERGIO PEREZ - RED BULL - IN POLE NA ZOVEELSTE CRASH VAN LECLERC

    Het had er alle schijn van dat Max Verstappen met zijn messcherpe tijden in Q1 en Q2 met alle gemak de "pole" zou halen voor de GP van Miami. Maar in zijn eerste poging  ging hij even te wijd en verknalde hij zijn rondetijd. Terwijl hij in de pits overlegde gebeurde er van alles. Sergio Pérez in de Red Bull klokte een moordchrono met 1'26"841. Max Verstappen moest die zien te verbeteren maar alles verliep wat trager dan verwacht. De nestor van het veld Fernando Alonso plakte de Aston Martin op de tweede plaats, voor Carlos Sainz (Ferrari), Kevin Magnussen (Haas) en...Pierre Gasly (Alpine).

    Max moest nog een poging doen, Charles Leclerc ook, want die verknalde zijn eerste poging in Q3 door zijn banden vierkant te remmen ! Dus minder dan drie miniten te gaan reed de Monegask de baan op voor zijn tweede pole-poging. Sneller dan razendsnel, zodat het geoefende oog van de purist kon voorspellen wat er ging gebeuren... hij knalde op hoge snelheid tegen de muur - de tweede keer dit weekeind - en de koersdirectie gaf rood en besliste met nog 1'36" te gaan, de kwalificatie af te breken.

    Max Verstappen kreeg geen kans meer zijn ploegmaat van de pole weg te duwen. Morgen is er dus een spannende GP van Miama (de tweede in de F1 geschiedenis) te verwachten, met als toemaatje dat er kans op onweer is. Hamilton vertrekt achteraan voor een inhaalrace, Verstappen in zekere zin ook, dus... De F1-directie heeft al vele rode vlaggen bijbesteld. (Walter Rombauts/foto:Alpine)

    De kwalificatie:

    1. Sergio Pérez (Red Bull)                 1'26"841

    2. Fernando Alonso (Aston Martin)     1'27"202

    3. Carlos Sainz (Ferrari)                    1'27"349

    4. Kevin Magnussen (Haas)               1'27"767

    5. Pierre Gasly (Alpine)                     1'27"786

    9. Max Verstappen (Red Bull)

    13. Lewis Hamilton (Mercedes)

    Bijlagen:
    De twee Alpine's, Gasly vijfde, Ocon achtste, sloten weer aan met de beste tien in de Q3 in Miami 7523 1.jpg (2.7 MB)   

    06-05-2023 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RUSSELL EN HAMILTON ZETTEN MERCEDES BOVENAAN IN FP1 IN MIAMI

    De eerste grote attractie in de eerstez vrije oefeningen om de GP van Miami was een - zoveelste - schuiver van Nick De Vries die daarmee ineens achteraan bengelde. De twee was dat Nico Hülkenberg (Haas) de eerste plek pretendeerde maar iets over halverwege de oefening in bocht drie spinde en Rood uitlokte gedurende liefst acht minuten omdat er rommel op de baan lag. De vuilkar hier ten huize kuist dat sneller op maar, enfin, het is nu éénmaal de nieuwe F1. Nadat groen was gegeven prikte Max Verstappen (Red Bull) 1'30"549 op de tabellen, goed voor P1.

    Fernando Alonso naderde op plek 3 met 1'31"231, maar het mocht niet baten. Alexander Albon (Williams) lokte nog kortstondig geel uit en dan maakte Lewis Hamilton van de Mercedes een soort raket die van Elon Musk's voorraad moet zijn gekomen en pakte met 1'30"337 de eerste chrono. Net voor de zwartwit-geblokte vlag viel zette ploegmaat George Russell die scherpe tijd nog venijniger met 1'30"337. Max Verstappen in de Red Bull - met nieuwe "livery", zéér belangrijk, plakte meteen vierde achter Charles Leclerc (Ferrari) in de eerste vrije training in Miami. (Walter Rombauts/foto:Alpine)

    FP1:

    1. George Russell (Mercedes)                     1'30"125

    2. Lewis Hamilton (Mercedes)                    1'30"337

    3. Charles Leclerc (Ferrari)                        1'30"449                 

    4. Max Verstappen (Red Bull)                     1'30"549

    5. Carlos Sainz (Ferrari)                            1'30"724

    05-05-2023 om 21:19 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MORGEN BEGINT DE GP VAN MIAMI IN EEN ANGSTIGE SFEER VOOR SLECHT WEER

    Weersvoorspellingen maken het F1-circus wat nerveus. Vandaaf beginnen de eerste vrije trainingen op de GP van Miami, de vijfde race van het WK F1 2023. In het Alpine-kamp hebben Pierre Gasly en Esteban Ocon op hun geschonden kinderziel moeten beloven de Alpine 523 terug aansluiting te doen vinden bij het treintje dat voor de wereldtitel bij de Constructeurs strijdt. De race wordt àver 57 ronden van 5,412 km gereden met een totaalafstand van 308,326 km.

    De FIA heeft korte DRS-zones voorzien wat maakt dat inhalen moeilijker wordt. Overigens zal de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) - en dus ook kermismakers Liberty Media - zich stilaan moeten over gaan bezinnen dat als de wedstrijdleiding telkens de uitslag van een GP door een Safety Car te laten beslissen, ze er misschien beter mee ophouden om van een "wereldkampioenschap" te spreken en er het woord "SC-Casino" voor in de plaats te zetten. Het woord "stewards" kan dan ook Casinogewijs worden aangepast.

    Vorig jaar reed Charles Leclerc de pole en won Max Verstappen de eerste GP van Miami voor ploegmaat Sergio Pérez. Voor wat de tweede editie betreft mag de ruzie, of beter gezegd, het onbehagen, voor Max Verstappen dat Sergio Pérez op zes punten van zijn leidersschap zit voor de titel een nieuw duel kruiden. Historisch gewijs is Miami fonkelnieuw, maar als oudere purist moet ik toch opmerken dat op 12 december 1959 ook een GP van Amerika plaats vond die werd gewonnen door Stirling Moss in een Cooper Climax. En in Sebring, dus als eerste race in Florida werd gereden. Andere Amerikaaanse steden buiten Florida zijn herhaaldelijk aan de beurt geweest, Long Beach, Las Vegas, Phoenix... Dit jaar staat Las Vegas op 18 november opnieuw op de kalender. Tijd dus om een kamer te reserveren in Ceasars Palace aldaar.

    Vergeten we ook niet dat de "500 Mijlen van Indianpalois" vanaf 1950 liefst elf keer is opgenomen geweest op de WK-kalender. Als F1 spetakelmaker en F1-eigenaar nog meer sensatie wil doorméér sprinraces in 2014 kunnen ze misschien de snelste race ter wereld ook trachten opnieuw op te nemen op de F1 kalender 2024. Nu Cadillac door GM en Andretti Racing er toch aan komt... Audi kan dan misschien opnieuw een GP van Duitsland afdwingen. (Walter Rombauts/Foto: Alpine)

    Bijlagen:
    De Alpine 523 moet door Gasly en Ocon in Miami terug aanpikken voor de constructeurstitel 4523.jpg (2.6 MB)   

    04-05-2023 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASTON MARTIN, MERCEDES EN FERRARI VECHTEN VOORT IN GP VAN MIAMI

    De gemoederen over een andermaal nogal chaotische GP van Azerbeidzjan zijn nog niet gesust of de GP van Miama dient zich volgend weekend al aan. Te rijden - tot vandaag toch nog - volgens het klassieke F1 format. Dat wil zeggen dat er vrijdag de eerste vrije trainingen zijn, zaterdagochtend de derde en in de namiddag de kwalificatie voor de "pole" van zondag voor de race. F1-eigenaars, Liberty Media, vullen het omrandingsspektakel in, straffer nog naar het schijnt dan vorig jaar. Met echte jachten en echt water... Hoe het ook zei, de Amerikanen lusten koek van eerder show dan sport.

    Maar wat in de GP van Miami gaat gebeuren op sportief vlak, staat los van het duel Verstappen-Pérez dat de plotse bikkelharde rivaliteit tussen de twee Red Bulls-coureurs een feit is. Daarmee vervalt Red Bull terug in een situatie van destijds met Sebastien Vettel en Mark Webber. Maar dat waren uiteindelijke twee gentlemen, geen gifmengers, wat ook niet kan worden gezegd van Sergio Pérez die vorig weekend én de sprintrace én de GP van Azerbeidzjan won. Zijn zesde GP zege en naderend tot op zes punten van Max Verstappen, die van Pérez als ploegmaat vanaf wil. Kwaadheid doorzindert de éénmalige wereldkampioen, een familietrek. Zoals Felipe Massa de eerste wereldtitel van Lewis Hamilton in 2008 in vraag stelt, kan dan ook de titel van de Limburger Verstappen in 2021 zéér in vraag worden gesteld. Puristen zullen het nooit anders vertellen.

    Maar ondertussen heeft Red Bull na vier races met 180 punten een al zo goed als niet meer te overbruggen voorsprong opgebouwd in de stand om het WK van de Constructeurs. Ze worden "achtervolgd" door Aston Martin (87), Mercedes (76), Ferrari (62) en Mc Laren (14). Alpine, vorig jaar nog vierde bij de Constructeurs krijgt de A523 niet aan het vliegen met slechts 8 punten... Erger nog voor Haas, Alfa Romeo, Alpha Tauri en Williams. Dus zullen we in de GP van Miami een fikse strijd zien tussen Aston Martin, Mercedes en Ferrari voor de Constructeurs' ere-titel. En we zijn dan nog maar vijf van de 23 GP's en één sprintrace ver...  De drie merken hebben nog een illusionaire kans dichter bij Red Bull te geraken als Christian Horner de onderlinge rivaliteit tussen kwaadaardige Max Verstappen en de ietwat menselijker en logischer Sergio Pérez niet zou beheersen. Van die mogelijkheid zien we in de GP van Miami, vrijdag beginnend, de eerste balans wel. (Walter Rombauts/Foto:Alpine)

    Bijlagen:
    Alpine kon in Baku alleen een figurantenrol spelen 2523 1.jpg (3.9 MB)   

    02-05-2023 om 10:03 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!