NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • GIACOMO AGOSTINI HERNEEMT ZEGEREEKS IN GP VAN BELGIË - GVA 1973
 • FORMULE 1 VOOR DE WOII, TOPIC OP MERCEDES-BENZ 3 LITER W154 UIT 1939
 • NIEUWE PORSCHE 911, DE ACHTSTE GENERATIE, STEELT SHOW IN L.A.
 • ACHTSTE GENERATIE VAN PORSCHE 911 VANDAAG IN WERELDPREMIERE IN L.A.
 • HAMILTON SLUIT SEIZOEN AF MET ZEGE IN ABU DHABI
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Walter's Auto Cahiers

  16-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicolas Vouilloz op tweede Peugeot 207 S2000 voor het IRC
  Nu bekend is dat de Rally van Monte Carlo voor 2009 op de kalender van de Intercontinental Rally Challenge zal komen rijst terecht de vraag over het voortbestaan van het WRC. In het IRC melden zich steeds meer constructeurs aan die brood zien in wat nu nog een alternatief rallykampioenschap is.

  Freddy Loix en navigator Robin Buysmans krijgen nu in dat kampioenschap ploegmaten. Het zijn de Fransen Nicolas Vouilloz (32) die de tweede auto van Peugeot België-Luxemburg zal besturen. Zijn co-piloot wordt zijn landgenoot Nicolas Klinger (31). Deze twee vorrnaamgenoten wonnen al drie rally's van het IRC-kampioenschap in 2007. Ook deze Peugeot wordt technisch verzorgd door Kronos Racing, de tuner die in 2006 Sebastien Loeb aan zijn derde weredltitel hielp toen Citroën - officieel - niet meedeed en de komst van de C4 afwachtte.

  Peugeot verdedigt dit jaar zijn titel van 2007 die werd behaald voor Fiat met de Spaanse Enrique Garcia Ojeda. Nicolas Vouilloz moet met drie zege's - Barumrally, Rally van Istanbul en Rally de Valais - niet onderdoen. Onze "fast Freddy" (gisteren nog aan de leiding in de Legend Boucles de Spa) zal vanaf het begin van het kampioenschap (4-6 april Istanbul) op zijn tellen moeten passen. Zijn ploegmaat is geen groentje.

  Het Belgisch hoogtepunt van het IRC is natuurlijk de Rally van Ieper op 27 en 28 juni. De Westhoek die onder de betreurde Frans Thévelin WK-ambities had, maar met een Europese waardering genoegen moest nemen, kan nu die oude droom waarmaken. Intercontinental Rally Challenge wordt een referentie naar de toekomst toe. Overigens helemaal gecovered door Eurosport. Noteren i de agenda's ! (wr)

  De IRC kalender 2008

  04 - 06 april               : Turkije (gravel)
  09 - 10 april               : Portugal (gravel)
  27 - 28 juni                : België (asfalt)
  11 - 12 july                : Rusland (gravel)
  01 - 02 augustus         : Madeira (asfalt)
  22 - 23 augustus         : Tsjechië (asfalt)
  12 - 13 september      : Spanje (asfalt)
  25 - 27 september      : Italië (asfalt)
  23 - 25 oktober          : Zwitserland (asfalt)
  07 - 09 november       : China (gravel)
  16-02-2008 om 14:57 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motegi, waar Nico Verdonck het moet waarmaken
  Nico Verdonck heeft nog geen appartement gehuurd in Gotemba, in de buurt van de Mont Fuji in Japan, naast Carlo Van Dam die voor Toyota Tom's het Japanse F3 kampioenschap rijdt. De Nederlander Carlo Van Dam is vorig jaar Duits kampioen geworden in ATS F3 en werd in Macau vorig jaar gecontacteerd door Susumi Koumi van Tom's. Ondertussen reed de Vlaardinger al de snelste tijd in de eerste testen op de Fuji Speedway. Maar het serieuze werk begint op 20 en 21 februari op de Twing Ring van Motegi, eigendom van Honda en geconstrueerd in 1997 omgeven door sparrebomen. "Fusion of Human, Nature en Mobility", een gedachte van Honda toen is uitgeroeid tot een bedevaartsoord van de autosport en biedt voor de 100.000 toeschouwers die iedere race te tribunes vullen ook een uniek attractiepark zoals ook in Suzuka, de tuin van Hond's fabriek.

  Het is een combinatie van een ovaal en een 4,8 km lange "road-track". Het ovaal is 1,549 mijl (2,585 km) lang en hindert voor de toeschouwers vanaf de tribune een beetje het zicht op het spektakel dat op de roadtrack wordt gegeven. Het ovaal werd op 28 maart 1998 ingehuldigd met een CART-race die is gewonnen door Adrian Fernandez. Motegi is het enige ovaal dat Japan heeft. Op die "binnenbaan" moet Nico Verdonck het na een verdienstelijk maar eerder ongelukkig ATS F3-seizoen in Duitsland waarmaken. Hij is met een hoog moreel vanochtend naar Japan afgereisd.

  Hij zal daar een nieuwe wereld ontdekken. Japanners zijn rare gasten. In den dag "robotachtig", zonder enige afwijking een vooropgezet schema afwerken en 's avonds links en rechts het feestbeest uithangen. De bouw van die "rovaltrack" zoals ze dat in de USA noemen is nog beslist onder de directie van Nabuhiko Kawamoto, één van de knapste motoreningenieurs die het land van de Rijzende zon ooit kende en na jaren in Research & Devlopment voor kleine mirakels te hebben gezorgd bevorderd tot general Manager. Hij was een uitzonderlijke beminnelijke figuur die naast motorenvoer ook vele menselijke eigenschappen bezat. Onder andere die van vergeving als "een robot" het eens gortig maakte. Hij was mede het brein achter de befaamde robot P3 die in 1998 in Motegi aan de internationale pers is voorgesteld.

  Gevraagd naar de zin van die robot's legde Kawamoto het volgende op tafel. "We zijn met velen (125 miljoen) op dit kleine Japan dat als een appendix aan de buik van Azië hangt. We exporteren landgenoten naar plaatsen in de wereld waar we produceren en in de grote steden - zoals Sao Paulo 100.000 Japanners telt - ontstaan Japanse gemeenschappen. Stel nu dat we wereldwijd zo verspreid raken dat we in het thuisland te weinig ongeschoolde werkkrachten zouden hebben, dan kunnen robotten die eenvoudige taken aan. Eerder dan vreemden te importeren om onze simpele arbeid te doen..." Japan heeft zoals bekend een trauma overgehouden van Korea en heeft eveneens "angst" van China. De Hondarobotten zijn op de grote Autosalons, zoals weldra dat van Genève (6-16 maart 2008), een welkome attractie voor de bezoekers. het is verbijsterend wat ze allemaal kunnen. Maar de gemiddelde Japanner blijft de vaardigste robot voor de industrie. Gedisciplineerd, respect hebbend voor de hiërarchie in een bedrijf en trouw. Ze missen dus de meest essentiële factor van wat een autocoureur tot een groot kampioen maakt: diepgaand, meestal knap verstopt egoïsme. Wie zich in Motegi aandient bij bijvoorbeeld dat Toyota Tom's team met alle vier die eigenschappen in zich wordt ongetwijfeld uitverkoren.

  Als Nico Verdonck slaagt in zijn ingangsexamen voor de Japanse F3 dan hebben we de twee opponenten uit het Duitse F3 kampioenschap, de aartsnelle Fréderic Vervisch en de intrinsiek even snelle Nico Verdonck terug op de "Buhne"" van de wereldautosport. Michel Deraemaeker heeft gisteren nog bericht over de snelste tijd van Vervisch in het Aziatische Batanga. Als de beslissing van het FIA-tribunaal in het voordeel van Vervisch uitvalt is de kans groot dat deze winterse competitie door hem wordt gewonnen. Wie het Aziatisch F3-kampioenschap wint mag een test doen bij Forca India in een F1. Van die ervvaring droomt zowel de ene als de andere. De ene van een Aziatische F3-titel, de andere van een Japanse. 's Nachts worden ze er wakker van. (Tekst: Walter Rombauts/Foto's: Honda)


  15-02-2008 om 14:31 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PGO geeft in Genève (aard-) gas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat aardgas of CNG (Compressed Natural Gas) niet overal te tanken is heeft Opel het initiatief genomen om voor €5000  thuisvulinstallaties te leveren. Volgens de constructeur kost een volle bak aardgas 55% minder dan een vergelijkbare benzinetank. Aardgas bestaat voor 90% uit methaan waardoor in de uitlaatgassen bijzonder weinig stikstofoxyden en fijnstof zijn terug te vinden. Twee boosdoeners die nogal snel worden vergeten onder de verhitte discussie over de CO2 die verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Aardgas inspireert trouwens niet alleen Opel in zijn Zafira en Combo. Ook Mercedes heeft zijn E 200 NGT en VW zijn Touran CNG.

  Op het Autosalon van Genève (6-16 maart in de PalExpo) stelt replicabouwer PGO een "Cévennes Roadster Turbo CNG" voor die op aardgas rijdt. Dit Franse even excentrieke als historisch rijke merk maakt van de aanwezigheid van tankinstallaties bij onze zuiderburen gebruik om die sportwagen te lanceren. Het gaat om een tweezitter die wordt aangedreven door een 1,6 liter turbo viercilinder die 110 kW (150 pk) levert en gemiddeld 118 g/km CO2 uitstoot. Gemiddeld omdat wie altijd tracht te accelereren van 0 naar 100 km/h of de topsnelheid van 210 km/h als leefregel neemt, die gunstige waarde verkracht. De actieradius van 450 km op aardgas komt dan eveneens in het gedrang.

  In 1980 stichtten Pierre, Gérard en Olivier Prévot, respectievelijk een slager, bakker en mecanicien, het merk PGO waarin de eerste letters van de voornamen werden gebruikt. Het hoeft niet gezegd dat het autoverslaafden waren, dromend van sportwagens...Zelf een sportwagen ontwerpen lag naturlijk niet zomaar voor de hand. Dus werd besloten replica's te bouwen. Niet zomaar wat flauwekul maar wel AC Cobra's, Lotus Superseven en...Porsche 356. Die laatste werd de oogappel en ook de doorn in het oog van - jawel - Porsche zelf.

  Nadat in 1998 de mallen voor de carrosserie van Apal werden overgenomen onder impuls van twee Fransen die ook PGO van de stichters overnamen begon het automobielavontuur pas echt. Met in 2000 de "Speedster 2" met 356-look te lanceren haalden Laurent Skrzypczak en Oliviet Baudoin de toorn van de reus uit Weissach over zich. Die Porsche kon niet anders dan een plagiaat zijn van wat wellicht de meest tot de verbeelding sprekende na-oorlogse sportwagen mag worden genoemd. Wat aanvankelijk stoere taal van Porsche was tegenover PGO werd bijna commercieel dodelijke ernst. Na de homologatie in 2003 voor kleine series, spande Porsche in 2004 in Parijs een proces aan tegen de lilliputter PGO.

  In 2004 stonden in een Parijse rechtbank een Porsche 356 en een PGO Speedster 2 naast elkaar en hadden de rechters hun monocle opgezet om tot in het kleinste detail de twee objecten op vergelijk te analyseren. Voorzitters van 356-clubs over heel de wereld waren naar de lichtstad afgereisd en vulden met ingehouden adem de rechtszaal. De advokaten van Porsche haalden details aan om hun gelijk te halen maar die bleken dan van een Oostenrijks patent te zijn. Porsche was het zijne erop vergeten aan te vragen...Bijgevolg was het geen signature Porsche. Plagiaat is een bijzonder ingewikkelde materie in de rechtspraak. De rechter zocht in de dikke boeken om een precedent te vinden. Hij vond er tien, maar geen enkel sloeg terug op "auto". De rechter besliste "dat er geen genoegzame punten van complete overeenkomst waren tussen de twee auto's" om PGO van plagiaat beschuldigd te zien. Wrevel bij Porsche, opluchting bij het Franse merkje waar die dag wel een fles champagne is gekraakt.

  Nu lag de weg open naar een nieuwe start. Vorig jaar stelde PGO een Concptcar voor in Frankfurt en normaal gesproken moet tegen de "Mondial de l'Automobile" (oktober in Parijs) een PGO met gesloten vast dak als wereldpremière klaar zijn. Wereldwijd klinkt mogelijk op het eerste gezicht wat hoogdravend. Toch staan nu Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland, Engeland en...Dubai op het marktlijstje. Marktnorm Euro 4 overigens, wat in mensentaal wil zeggen dat je zo'n auto van fabriek uit in die landen zonder complimenten inschrijft. Dubai, waar één of andere sjeik-met-geld (zijn er andere ?) graag met PGO's speelt en er misschien  zo nu en dan wat dollars in pompt speelt in de moderne geschiedenis van PGO duidelijk een rol. Rijke oompjes zijn altijd goed voor de zinnen.

  Nu Genève. PGO op aardgas. Met Opelmotoren. Streefdoel in de nieuwe fabriek nabij Alès in Frankrijk: 300 stuks in 2008 om in 2010 met een marktveroverend model uit te pakken dat een jaarproductie van 1000 stuks moet verzekeren. Het woord "replicabouwer" zal dan beslist achterhaald zijn. In Genève kijkt net als in Detroit, Frankfurt en Tokio de hele wereld toe. Ook op die salons zijn de Europese Botsingen van Brussel aanwezig. Genève barst uit het Europese keurslijf van 27 lidstaten waarvan slechts een minderheid autoproducent is. Maar meer dan elders gaat Genève "global". Wereldwijde kapitalen liggen er in de banken opgeslagen. Daarom komt een sjieke sjeik daar ook wel eens kijken. Want aardgas, fossiele brandstof afkomstig uit de winning van aardolie, dat ruikt naar winst en macht. Alleen daarmee kan je autofantasieën waarmaken. (Tekst: Walter Rombauts/Foto's:PGO)   

  14-02-2008 om 17:50 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Volvo ReCharge Concept Car zonder langdradigheid
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de Chicago Motor Show toont Volvo die ReCharge Concept Car die ook in Brussel stond. Het is een auto die in ieder wiel een elektromotor heeft die door een lithium-polymeer batterij in de bagageruimte worden aangedreven. Die batterij kan opgeladen worden via een draad-met-stekker in het gewone elektriciteitsnet. In drie uur heeft men een volle lading die goed is voor 100 km puur elektrisch rijden. Wie niet veel tijd heeft en maar één uur oplaadt kan er toch nog 50 km mee afleggen alvorens de 1,6 liter viercilinder het werk op de klassieke manier overneemt van de elektromotoren. Eens die verbrandingsmotor is gestart laadt hij weer de batterij op. Als je thuis komt en de stekker weer inplugt moet niet persé drie uur opgeladen worden. De klassieke motor heeft daar dus tijdens het rijden al mee voor gezorgd.

  Die motor draait op flexifuel. Dat is een mengeling van bio- en gewone brandstof. In een verhouding van 15% fossiele brandstof en 85% bioéthanol. Dus weerom toekomstgericht en milieuvriendelijk. Voor de rest is deze Volvo helemaal trouw aan de kwaliteit waarvoor het merk sinds 1927 beroemd is geworden. Straf als je bedenkt dat het eigenlijk van Ford is geworden en die reus de overname van Jaguar niet succesvol heeft kunnen afronden maar dat Zweeds juweeltje wel fier op zijn kroon kan prikken. Vroeger wees Ford de weg, maar nu duidt Volvo de toekomst aan. Dat is meer gebeurd in de geschiedenis van de naam die wil zeggen "Ik rijd". Weldra elektrisch. (Tekst:wr/Foto:Volvo)

  13-02-2008 om 15:24 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BMW met M3 GT in 2009 in de ALMS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Chicago Motor Show zou ons Europees zieltje niet raken ware het niet dat BMW daar deze week een M3 GT voorstelt. De Bayerische Motor Werke zullen daarmee in 2009 de American Le Mans Series rijden in de GT2-klasse. Rahal Letterman Racing zal de goede zorgen om succes te oogsten op zich nemen. De basis voor die dubbelgespierde van BMW Motorsport is natuurlijk de onwaarschijnlijk knappe M3 die een V8 motor herbergt waarvan vele componenten rechtstreeks zijn afgeleid van de Formule 1 bolide. Toen dit "beest" onlangs in Europa werd gelanceerd stelde menigeen zich de vraag of het zomaar kon worden losgelaten op de openbare weg. Maar de homologatieregels gelden voor iedereen. Dus ook voor BMW, zijnde groen licht !

  Het is bijgevolg niet uitgesloten dat we later BMW eens zouden zien in de echte 24 Uren van Le Mans. De GT2-klasse is ook daar erg bevochten. Voor de editie van 14 en 15 juni 2008 zijn alvast 25 GT2's aangemeld naast de 22 GT1's, de 15 LMP2's en de...26 LMP1's. Gezien de aanwezigheid van Corvette's, Aston Martin en Ferrerai's in die klasse zal BMW Motorsport het aan zichzelf verplicht zijn zich mogelijk al volgend jaar te melden op de grootste autokrachtpatserij in de wereld. Zodra we technische gegevens binnen hebben spelen we ze door op a.be. De nu beschikbare straatversie beschikt over een 4 liter V8 motor die 304 kW (414 pk) uitbraakt, de krachtigste vierdeurs M3 ooit. De GT-versie heeft twee portieren, een imposante achtervleugel en een neus met vlindervleugeltjes die al even sterk aan F1-aerodynamica doen denken. Nog één jaar wachten op de confrontatie met een nieuwe realiteit voor Munchen. (Tekst:wr/Foto:BMW)  12-02-2008 om 14:49 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief
 • Alle berichten


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!