NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • GIACOMO AGOSTINI HERNEEMT ZEGEREEKS IN GP VAN BELGIË - GVA 1973
 • FORMULE 1 VOOR DE WOII, TOPIC OP MERCEDES-BENZ 3 LITER W154 UIT 1939
 • NIEUWE PORSCHE 911, DE ACHTSTE GENERATIE, STEELT SHOW IN L.A.
 • ACHTSTE GENERATIE VAN PORSCHE 911 VANDAAG IN WERELDPREMIERE IN L.A.
 • HAMILTON SLUIT SEIZOEN AF MET ZEGE IN ABU DHABI
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Walter's Auto Cahiers

  24-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond sloot de 88ste European Brussels Motor Show zijn deuren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De voorbije editie kon rekenen op in totaal ongeveer 606.000 bezoekers, dat is iets meer dan het aantal van 600.000 dat organisator FEBIAC ambieerde. Deze kijkt dan ook zeer tevreden terug op het voorbije Salon. De grote opkomst is echter niet het enige opmerkelijke. Het Salon van Brussel was immers een van de enige salons van de afgelopen maanden dat kon rekenen op de aanwezigheid van ongeveer alle auto- en motormerken. Het feit dat Brussel altijd al de naam heeft gehad een commerieel gericht salon te zijn, heeft de auto- en motormerken zeker aangezet om aanwezig te zijn. Deelnemen aan het Salon van Brussel loont en is de beste manier om het nieuwe jaar goed in te zetten.

  Die commerciële resultaten zijn over het algemeen boven verwachting. De goede verkoopsresultaten zouden zich de komende weken en maanden moeten vertalen in inschrijvingscijfers van nieuwe voertuigen die hoger zijn dan verleden jaar. Opmerkelijk was ook de grote aandacht die zowel de organisatie als de deelnemende merken besteed hebben aan milieuvriendelijke voertuigen en nieuwe aandrijfconcepten. Meer dan ooit te voren waren er elektrische voertuigen te bewonderen op het Salon, vele nog in het stadium van prototype, maar enkele ook al klaar voor de verkoop.

  Duidelijk was ook de grotere interesse van de bezoekers in deze voertuigen; zo draaide de testpiste voor elektrische auto’s en bromfietsen heel het salon lang op volle toeren. Op de elektrische go-kartpiste werd 6600 km gereden en op die voor de testen met elektrische wagens, ook in Hall 11, werden 1900 km afgelegd. Tenslotte werd ook erg duidelijk dat de consument volop begint te kiezen voor auto’s met een zeer lage CO2-uitstoot. De fiscale incentives die hiervoor bestaan blijken erg efficiënt en door de zeer snelle technische evolutie van de auto’s zelf, wordt het aanbod en de keuze steeds groter.

  24-01-2010 om 18:59 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GM paviljoen voor wereldtentoonstelling in Shanghai bekroond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De wereld draait door en het Nieuwe General Motors moet tegen astronomische snelheden verder. Dat is dus ook present zijn daar in het Chinese Shanghai waar dit jaar een wereldtentoonstelling doorgaat. Het GM-paviljoen (zie in bijlage) werd met de architectonische prijs als “Most Excellent Public Building Prize” bekroond. Het was overigens het enige paviljoen dat een prijs kreeg toegewezen… GM is samen met VW één van de sterkste spelers daar op de markt.

  In dat paviljoen staan uiteraard de modernste technologische snufjes in de richting van o.a. de Chevrolet Volt die straks op de markt rijdt. Maar ook "kanjers" uit de Golden Sixties waarvan de Chinezen nu wél kunnen dromen en er mits de economie verder stijgt zoals nu er misschien één kunnen kopen. We doelen op de Chevrolet Camaro die nu als "New Green Machine" wordt gelanceerd en enkele Awards won.

  De auto is vormgegeven op basis van de eerste Camarogeneratie die van 1967 tot 1969 is geproduceerd. Maar door zijn prestaties en de stuggere ophanging nu die de vroegere "deinerige" vervangt lost hij de verwachtingen in voor de 21ste eeuw. Voor markten waar "groen" wel in de lucht hangt maar waar toch nog aan "Freude am Fahren" mag worden gedacht. En waarvoor ook nog de ruimte beschikbaar is.

  Standaard heeft de Camaro een 3,6 liter V6 motor van (304 pk) en doet de sprint van 0 naar 100 km/h in 6"1. De SS-uitvoering heeft twee beschikbare 6,2 liter V8 motoren die respectievelijk 294 kW (400 pk) en 313 kW (426 pk) leveren. In beide gevallen halen ze vanuit stilstand 100 km/h in 4"7. China is Smiling(wr)

  Bijlagen:
  GM Paviljoen in Shangai i24110.jpg (1.8 MB)   

  24-01-2010 om 11:32 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elmonet showde de Think City in Brussel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De naam staat voor Electric Mobility Netherlands. In Paleis 11, tegen de stand van Clean Week 2020 aangeplakt, staat de Think City die door onze Noorderburen wordt gecommercialiseerd. Het leuke compleet elektrische wagentje uit Aurskog in Noorwegen waar de productie-eenheid ook al helemaal CO2-neutraal is. De geschiedenis van de “Think” begon in 1990 en het is opmerkelijk dat Ford aanvankelijk de grote drijfveer was achter het elektrische project. Toen Ford het bedrijfje overliet aan Noorse investeerders kreeg het – met hulp van Porsche Consulting – allure. Nu wordt het in het Nederlandse Eelde verdeeld en zo te zien ligt de weg naar succes open.

  Wat de Think zo uniek maakt is dat de opbouw modulair is en de stadsauto onderdak kan bieden aan uiteenlopende technieken (EV, Waterstof, Brandstofcellen en uiteenlopende batterij-chemische samenstellingen. Zoals daar zijn Natrium, Nikkelmetaalhydryde en op Lithium gebaseerde accu’s. Afhankelijk van de batterij is de actieradius verzekerd tot 180 km eer een laadpunt nodig is. Omdat de batterijen onder de vloer zijn ondergebracht heeft de “Think City” een laag zwaartepunt en dus een plezierige wegligging. Think-City ligt ’s nachts aan de stekker en staat iedere dag monter klaar voor zijn bezitter.(wr)

  23-01-2010 om 22:22 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc Duez wordt ambassadeur van RACB
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “De jongeren laten profiteren van mijn ervaring”

  Dat is het motto waarmee race-legende Marc Duez de jongeren zal ontvangen en toelaten in zijn rijke ervaring als zowel rally- als circuitcoureur. Marc Duez kruipt af en toe nog eens achter het stuur van een race-bolide, maar de veelzijdige Ardennees zal zich vooral opwerpen als “meester” van de RACB Racing School, die kortelijks zal worden opgestart.

  “Gezien de veelvuldigheid aan activiteiten die RACB gaat lanceren, hebben wij Marc Duez gekozen als ambassadeur”, licht Frédéric Maeyens, Algemeen Directeur RACB Club, de komst van Duez toe. “Zij eerste taak is het opstarten en uitbouwen van de RACB Racing School. Wij zijn van oordeel dat een verfijnde opleiding steeds meer noodzakelijk is, alvorens jongeren zich lanceren in de autosport of hen na het behalen van het rijbewijs de baan te laten opgaan. Vandaar de noodzaak van de creatie van de RACB Racing School en het aantrekken van een ervaren man als Marc.”

  Marc Duez zelf leerde de eerste knepen van het vak in de historische en toen zeer unieke Renschool van de betreurde André Pilette op Circuit Zolder. “Het Circuit van Mettet, waar het merendeel van de activiteiten zal plaatsvinden, is de ideale piste om opleidingen te geven en aspirant-rijders de knepen van het vak te leren,” stelt Duez. “De inplanting van het circuit en het aanbod van de meest verschillende bochten maakt dat je er op de meest veilige wijze goed les kan geven. Voor mij is het een unieke gelegenheid om jongeren, maar ook mensen die hun rijstijl willen verbeteren te laten profiteren van mijn ervaring. Het is daarom dat ik de leiding neem over de RACB Racing School en deze ook verder wil ontwikkelen door samen te werken met verschillende professionele en ervaren instructeurs.”En als we het over jongeren hebben, denken we automatisch aan de autosportbond en het RACB National Team, een structuur waarin Marc een nog meer belangrijke rol speelt.

  “Alleen zou ik mij niet kunnen ontfermen over het begeleiden van jonge piloten,” zegt de coach van het RNT. “In het kader van het RACB National Team vormen wij één team met Geoffroy Theunis, Bas Leinders, Christophe Distexhe en Dominique Eloy en heb ik bepaalde taken die mij perfect liggen. Ik hoef mij niet over alles te bekommeren. Jongeren zonder veel middelen hebben begeleiding nodig en ook daar kan ik hen met raad en daad bijstaan, omdat ik ondertussen weet wat er nodig is om carrière te maken in de autosport.(wr)

  23-01-2010 om 17:07 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste Belgische autocoureurs op het Autosalon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Royal Automobile Club of Belgium is zeer actief aanwezig tijdens het 88ste Auto- en Motosalon dat nog loopt tot nu zondag in Brussel.

  Zaterdag 23 januari krijgt het aanwezige publiek om 14.00 uur de gelegenheid kennis te maken met de beste Belgische beloften van de éénzitterij. Deze ontmoeting vindt plaats op de stand van RACB in Paleis 8 van de Heizel.

  Sinds 14 januari draait het Auto- en Motosalon op volle toeren. Het is het eerste groot evenement in ons land en elke dag tellen we duizenden bezoekers voor het Autosalon. Een event waar de Royal Automobile Club of Belgium niet kon ontbreken. In samenwerking met Febiac en met de steun van L’Oréal, organiseert RACB een indoor karting voor elektrische karts!

  Vandaag 23 januari geeft RACB om 14.00 uur afspraak in Paleis 8, want daar krijgen de toeschouwers de kans om de beste Belgische beloften in de éénzitterij – allen vertegenwoordigers van het RACB National Team - te ontmoeten tijdens een handtekeningsessie.

  Bertrand Baguette, die recentelijk proefdraaide in de Formule 1, Jérôme D’Ambrosio, die in het voorprogramma van de Grote Prijzen verdergaat in de GP2, Duits Formule 3-kampioen Laurens Vanthoor, , Benjamin Bailly, Kampioen in de Formul’Academy Euro Serie en Stoffel Vandoorne, de winnaar van het Stuurwiel RACB National Team, tekenen aanwezig.

  De eerste honderd bezoekers die een handtekening vragen, ontvangen een pet of een tas van het RACB National Team. Om 14.30 uur begeven de jonge rijders zich naar Paleis 11. Daar bevindt zich immers de RACB Indoor Karting en zullen de beloften kennismaken met de elektrisch aangedreven karts. We mogen er zeker van zijn dat ook zij zullen aantonen dat deze groene karts even vinnig kunnen zijn als hun tegenhangers die rijden op meer conventionele brandstof. Herinneren we eraan dat bezoekers vanaf 14 jaar in Paleis 11 zelf kunnen kennismaken met deze elektrische karts en dit voor slechts 8 €.(wr)

  23-01-2010 om 15:29 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicolas Sarkozy zet zijn rug onder de EV
  Bij Renault zitten er vier puur elektrische auto’s in de “pipeline”. Evenveel fabrieken zullen die vanaf 2011 – dat is straks – als een feestvuurwerk uitspetteren. Renault is waarneembaar de eerste constructeur bij wie de gedachte opkwam de dure batterijen van EV’s zelf te beheren in plaats van ze met de auto mee te verkopen en ook aan “Quickdrop”-stations heeft gedacht waar de automobilist in drie minuten lege tegen volle accu’s kan wisselen. Als we vandaag nog de klassieke fossiele brandstoffen tanken duurt dat ook plusminus die tijd.

  Wat Renault aan bevoorradingspunt voorstelt in Brussel (morgen laatste dag !) is een soort brug waarop de EV parkeert. Robotisatie haalt de lege batterij langs onderen uit de auto en zet er een volle accu voor in de plaats. Klaar is Kees en de auto rijdt verder de brug af. Wat in Brussel wordt getoond lijkt op een hydraulische garagebrug zoals we die overal kennen. Dat Renault het op hun stand niet beklemtoont heeft te maken met het feit dat het nog even wachten is op de echte EV-mobielen.

  De batterijen ervoor worden in Flins in Frankrijk gemaakt. Renault komt voor hetzelfde wetenschapsprobleem te staan als Toyota. Lithium-Ion, Lithium-Polymeer of Nikkelmetaalhydride gebruiken. Recent is de batterijchemie weer in vraag gesteld. Nikkel blijkt een hogere densiteit te geven, dus meer capaciteit, minder gewicht en dus een langere levensduur. Zopas heeft Panasonic daarmee Tesla overtuigd. Geen kleine jongens dus die de weg trachten wijzen.(wr)

  Bookmark and Share
  Jan
  22

  Tesla verovert stormerderhand Detroit

  Tesla Detroit i21110

  Op de stand staat de…duizendste (!) productiewagen die voor de gelegenheid in “Millenium White” is gespoten. Tesla schenkt de opbrengst van $175.000 die deze auto verzekerd aan drie goede doelen in Detroit. Op dezelfde stand staat ook een “vuile” Tesla. Hij draagt het productienummer “750” en is niet vuil omdat jij niet compleet elektrisch en dus met ZERO-uitstoot rijdt. Hij was “dirty” omdat hij een tocht van 5.792 km aflegde vanuit Los Angeles naar de legendarische Cobo Hall in Detroit waar Joe Lewis zich onder de bokslegendes vocht.

  Medewerkers van Tesla legden die afstand af door negen staten, in zomer en winterweer, daarbij drie tijdszone’s doorkruisend. In de sneeuw verkoos het merk de Pirelli winterbanden. Opladen van de accu gebeurde in hotels, openbare parkings, aan huizen en een enkele keer bij een vriend waarlangs de Tesla zoemde. Weliswaar voorlopig nog geklopt door Daihatsu, rijdt de Tesla toch op zijn zuinigst 500 à 511 km eer een stekker weer spierkracht brengt. Getekend door de toch wel lange, harde rit en zonder één druppel fossiele brandstof, liet Tesla de auto op de stand, besmeurd met slijk en dooizout. Alsof hij net de Rally van Monte Carlo zou hebben gewonnen. Nummer 750 in de Roadsters. In Detroit stonden er ook spots op de Tesla S die nu wordt gepromoot. Tesla is helemaal een elektrische rijdende realiteit.(cw)

  Bookmark and Share
  Jan
  21

  Nieuwe Mazda 5 draagt bij tot groen Genève 2010

  Nieuwe Mazda 5 voor groen Genève 2010ste “European Brussels Motor Show” die tot zondagavond op de Heizel loopt. Niet echt triomferen, maar wel hoop koesteren dat de cijfers die de voorbije dagen zijn genoteerd wijzen naar die broodnodige relance die de autosector zo nodig heeft. Zondagavond als alle toeters en bellen gaan kennen we het verdict van 2010.

  Groen zeker, elektrisch al duidelijk opdoemend, hybride en plug-in hybride gewoon in de startblokken, haasten de constructeurs zich al naar een nog groener Salon van Genève begin maart. Gezien het concrete onvermogen om een hele markt direct aan de stekker te leggen, zijn alle andere technische ingrepen veroorloofd om die C02 naar beneden te halen. BlueEfficiënties, BlueMotions, Econetic’s…Hopen verzamelnamen om het eerste verweer tegen CO2 te bekrachtigen.

  In Genève 2010 legt Mazda daarop de klemtoon in de nieuwe Mazda 5 die fijn is gestroomlijnd, plaats biedt aan zeven personen en gebruik maakt van een i-stop zoals in de Mazda 3. Ook zijn er twee schuifdeuren achteraan. De echte fijne kunst zit hem echter in het terugdringen van de koolstofdioxyde met 15% door een nieuw ontwikkelde 2.0 liter DISI benzinemotor die zijn koppel naar een handgeschakelde zesversnellingsbak stuurt. In de wijze overdrive-verhoudingen schuilt de brandstofbesparing.

  Voor wie het is vergeten: een overdrive is een verhouding waarin de wielen sneller draaien dan het motortoerental dat nogal drastisch daalt. Daardoor is er minder brandstofverbruik, minder motorgeluid en minder sleet. De steeds “langere” transmissiewaarden worden mogelijk door een beter motormanagement dat completere en dus minder vervuilende verbrandingen mogelijk maakt. Daarop speelt Mazda in de nieuwe “5”. Te volgen vanaf maart 2010, maar vandaag al bekend.(cw)

  Bookmark and Share
  Jan
  20

  Nicolas Sarkozy zet zijn rug onder de EV

  Nicolas Sarkozy i19110

  Maar Renault, in de persoon van Patrick Pélata, Gedelegeerd Generaal bestuurder van de Operaties Renault, was er als de kippen bij tijdens de bijeenkomst Nicolas Sarkozy (foto) in een Fluence Z.E. te laten plaatsnemen. De constructeur werkt koortsachtig aan vier EV’s die in 2011 en 2012 worden gecommercialiseerd. Renault is ook pionier in de gedachte batterijen aan klanten te verhuren in plaats van ze te koppelen aan de aankoop van een EV. Renault meent ook – en demonstreert dat op het Autosalon – in stations in drie minuten lege tegen volle batterijen te wisselen.

  Samen met de groeiende overheidsbelangstelling ontstaan nieuwe afkortingen en een terminologie die meer naar chemie dan autotechnologie neigt. Op de Grote Bijeenkomst waren dan ook als betrokkene aanwezig buiten Nicolas Sarkozy en Renault, de firma’s EDF, GBH (Groupe Bernard Hayot), Total Réunion, GE Money en agentschap GERRI (Grenelle de l’Environment à la Réunion – Réussir l”Innovation). Het geheel van de wens om van hernieuwbare energie, in het bijzonder zonne-energie, gebruik te maken, kadert in het Project VERT. Dat staat voor “Véhicules Electriques pour une Réunion Technologique”. Samen hebben ze met ook nog ADEME (Agence de l’Environment et de la Maîtrise de l’Energie) die intentieverklaring getekend.(cw)

  Bookmark and Share
  Jan
  20

  Andalousië tekent intentieverklaring met Alliantie Nissan-Renault

  Nieuwe Mégane i20110

  Daarin is ondermeer overeengekomen dat Malaga snel de eerste “SmartCity” van Andalousë wordt en de Twizy Z.E. Concept voor productie in het land van de appelsienen in aanmerking komt. Renault heeft vier fabrieken in Spanje en is ook marktleider met 10,9% van de markt en de Mégane is er het populairste merk.

  Ook heeft Renault daareen productie-eenheid die versnellingsbakken maakt die wereldwijd worden gebruikt. Er werken 1100 mensen. De Alliantie Nissan-Renault, die nu tien jaar bestaat, maakte en verkocht in 2009 liefst 6.090.304 voertuigen. De EV waarvan Renault snel een eersteling wil commercialiseren wordt ook in Spanje vol ongeduld verwacht.(cw)

  Bookmark and Share
  Jan
  19

  Elmonet showt de “Think-City” in Brussel

  Elmonet's Think-City i19110

  Wat de Think zo uniek maakt is dat de opbouw modulair is en de stadsauto onderdak kan bieden aan uiteenlopende technieken (EV, Waterstof, Brandstofcellen en uiteenlopende batterij-chemische samenstellingen) Zoals daar zijn Natrium, Nikkelmetaalhydryde en op Lithium gebaseerde accu’s. Afhankelijk van de batterij is de actieradius verzekerd tot 180 km eer een laadpunt nodig is. Omdat de batterijen onder de vloer zijn ondergebracht heeft de “Think City” een laag zwaartepunt en dus een plezierige wegligging. Think-City ligt ’s nachts aan de stekker en staat iedere dag monter klaar voor zijn bezitter.(cw)

  Bookmark and Share
  Jan
  19

  Mitsubishi stelt Compact Crossover ASX voor in Genève

  Mitsubishi Geneva 1

  Eén van de beschikbare motoren in de Europese versie, is de nagelnieuwe 1.8 turbo diesel met directe injectie en die voldoet aan de Euro 5 norm. Specifiek voor België komt er ook een fiscaal interessante versie met 85Kw of 115 pk. Deze specifieke motorconfiguratie is het resultaat van de samenwerking tussen MMC en Mitsubishi Heavy Industries Ltd. De motor is standaard uitgerust met een Automatic Stop & Go systeem en een manuele 6-versnellingsbak, waardoor de uitstoot en het verbruik tot een minimum beperkt blijven. Door het Stop & Go Systeem en de iets langer gemaakte vier hoogste versnellingen, is de uitstoot van koolstofdioxyde fel gedrukt zodat de imposante Mitsubishi groen getint raakt.(cw)

  Bookmark and Share
  Jan
  18

  Sparen met Audi A3 1,6 TDIe in Brussel

  Audi A3 i18110

  In Frankfort was de Audi e-tron een nog uit de kluiten gewassen auto. Een rode.In wat eens het Mekka van de Amerikaanse autoindustrie was heeft de e-tron II de proporties aangenomen van ongeveer een TT en is blauw. Hij verbruikt minder omdat hij minder weegt. Dustrekken de wolken weg en kleurt de lucht blauw. Minder lang (330 mm), een kortere wielbasis (220 mm) en 250 kg minder “dik”.

  “Leichtbau”kampioen Audi doet zijn reputatie daar alle eer aan. Maar natuurlijk ook in Brussel. Zondag konden…50.000 bezoekers zich daarvan overtuigen. Zo is er bijvoorbeeld de Europese première van de derde generatie van de Audi A8. Een prestigieuze berline die heel wat troeven kan uitspelen. Comfort, veiligheid en een beperkt verbruik (voor dit type van wagen uiteraard) zijn een van de nieuwigheden in vergelijking met de vorige versie van de A8.

  In een ander segment kan u ook de Belgische première ontdekken van de Audi A3 1.6 TDIe, een wagen die zorgt voor een uitstoot van slechts 99g/km aan CO2. Daardoor is er staatstoelage en van de catalogusprijs van €21.950 inclusief btw blijft na aftrek van alle premies nog €18.447,50 over. Audi verliest niets uit het oog. Geen techniek, geen ecologie en geen economie.

  Terwijl het voor de wereldpremière van de Audi A1 nog even wachten is tot 2 maart, het moment waarop de wagen (ook via internet) op het Salon van Genève zal worden voorgesteld, is Audi Import erin geslaagd om het prototype van de Audi A1 Sportback naar zijn stand te halen. Dit prototype zou in feite een tweede variant kunnen zijn van de nieuwe A1… Het model dat in Paleis 5 staat, wordt bovendien voorgesteld met een hybride aandrijving met een 1.4 liter TFSI-motor van 110 kW (150 pk) en een 19,8 kW (27 pk) sterke elektromotor. Bij het ‘boosten’,met namede synchrone aandrijving door de TFSI- en de elektromotor leveren beide krachtbronnen samen een indrukwekkende aandrijfkracht, een koppel eigenlijk dat een onvermoede, sportieve rijstijl toelaat en dus de emoties van het autorijden bewaart. Mocht U ook al staan te popelen van ongeduld om de nieuwe Audi A1 te ontdekken, kijk dan alvast op www.audi.be/A1 waar al een tipje van de sluier wordt opgelicht.(cw)

  Bookmark and Share
  Jan
  17

  CO2 onder de grond opslaan nu al een feit

  dd2

  Dat CO2 ook al geruime tijd wordt aangewend om zandolie in Canada naar boven te persen is sinds 1970 door EnCanaC02 toegepast. De in Noord-Dakota vrijgekomen CO2 bij de productie daar van de chemische processen, o.a. het produceren van “Synthetic Natural Gas”, wordt via een pijplijn onder een druk van 2700 bar naar Canada gepompt. Het vijftig jaar oude “olieveld” van Weyburn, derde grootste zandolieproducent in Canada, spuit CO2 onder hoge druk in de rotsporieën waardoor de resterende olie wordt gewonnen.

  Pionier in de CO2-aanwending én opslag was Statoil in het Noorse Sleipner, Momenteel overtreft Canada hun capaciteit. In die mate zelfs dat wordt geopperd dat Canada na Saoedi-Arabië de tweede grootste oliereserves ter wereld zou hebben. Alleen wordt de kost om ze naar boven te halen steeds gecompliceerder en dus duurder. Maar door de 15 miljoen ton die in het Canadese Weyburn wordt verwerkt en de 30 miljoen verwachte ton tegen 2020, heeft dat wel hetzelfde effect als één jaar 6,7 miljoen auto’s van de weg halen…

  Wat Total nu doet door CO2 onder de grond te stokkeren is iets waar de wereld met argusogen naar kijkt. Opvangen en onder de grond ermee. Hopelijk is het meer dan struisvogelpolitiek. De enige logische (productie-) weg is natuurlijk CO2 uitstoot verminderen door industrie, verkeer en huishoudelijk verbruik van fossiele brandstoffen te vervangen door hernieuwbare energie. Het verhaal is bekend, de illustraties een beetje, de toekomst ervan niet te overzien.(cw)

  Bookmark and Share
  Jan
  16

  Quantum Fuels Systems toont ware gezicht in Detroit

  GM-Equinox

  Quantum is van alle markten thuis. Zowel in zonne-energie, brandstofcellen, batterijen, propere gasachtige brandstoffen, niets ontgaat het consortium. Zelfs het militaire niet. In de oorlogsvoering wordt blijkbaar het muisstil benaderen van de vijand een topprioriteit. We hebben er al over bericht. Maar in Detroit staat zo weer een voorbeeld. Een Quantum hybrid jeep. Naast een Chevrolet Equinox op brandstofcellen, die we omwille van zijn vredelievendheid eerder geneigd zijn af te drukken. Maar zowel in de Fisker Karma als in andere merken zullen we de Q-HybridDrive nog tegenkomen. Snel.(cw)

  Bookmark and Share
  • Poll

   How often do you visit this blog?

   View Results

   Loading ...Loading ...

  23-01-2010 om 00:00 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief
 • Alle berichten


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!