NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • GIACOMO AGOSTINI HERNEEMT ZEGEREEKS IN GP VAN BELGIË - GVA 1973
 • FORMULE 1 VOOR DE WOII, TOPIC OP MERCEDES-BENZ 3 LITER W154 UIT 1939
 • NIEUWE PORSCHE 911, DE ACHTSTE GENERATIE, STEELT SHOW IN L.A.
 • ACHTSTE GENERATIE VAN PORSCHE 911 VANDAAG IN WERELDPREMIERE IN L.A.
 • HAMILTON SLUIT SEIZOEN AF MET ZEGE IN ABU DHABI
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Walter's Auto Cahiers

  12-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PASTOR MALDONADO IN POLE VOOR GP VAN SPANJE
  Pastor Maldonado erft de "pole" van Hamilton. Aanvankelijk startte de Brit Lewis Hamilton met zijn Mc Laren-Mercedes vanuit pole-position voor de vijfde race van het WK Formule 1 2012. Hij klokte af in 1'22"302 en ging daarmee de jonge revelatie Pastor Maldonado in zijn Williams-Renault vooraf. Zo zou het moeten zijn geweest. Maar omdat Hamilton's Mc Laren de eindstreep niet haalde, werd zijn pole afgestraft met een startplaats achteraan het veld. Mocht een vreemde aan de eerste vijf GP-zege's morgen winnen, dan is het van 1983 geleden dat in de eerste vijf GP's van het seizoen ook vijf verschillende winnaars zijn. Toen waren dat Nelson Piquet (Brabham), John Watson (Mc Laren), Alain Prost (Renault), Patrick Tambay (Ferrari) en Kéké Rosberg (Williams).

  De GP van Spanje zal gespeeld worden met een drie- of vier pitstop-strategie. De Duitsers Nico Rosberg en Michaël Schumacher, beiden in een Mercedes W03, huiveren voor de Pirellibanden.
  Naar meerdere coureurs - ook de stoïcijnse Kimi Räikkönen - zeggen is de standtijd van de banden niet te bepalen. Kwatongen beweren dat Pirelli opgedragen is die onberekenbaarheid in te bouwen.

  Maar daar kan moeilijk geloof aan worden gehecht, aangezien de bandenwisselstrategie, het gebruik van KERS en DRS al genoeg "spielerei" met zich brengt. In ieder geval moet men de archieven raadplegen om nog een dergelijk spannend WK in herinnering te brengen. Met er bovenop nog een duidelijke generatiewissel. Jongeren die (op-) komen en oudjes die gaan. Mooi !

  Hoogspanning morgen, zondagnamiddag om 14 uur met plaatselijk ambassadeur Fernando Alonso op de derde startplaats naast...Romain Grosjean en met achter zich "Icemen" Kimi Räikkönen. Mister "Dynamiet, de Mexicaan Sergio Perez in de Sauber-Ferrari C31 wil die allemaal direct in de start voorbijrijden...(wr/Foto:Mercedes)


  12-05-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE HEROPBOUW VAN HET BELGISCH CIRCUITSEIZOEN IS BEGONNEN

  Binnen enkele dagen wordt het Circuit van Zolder met de Belgian First Races net startschot gegeven van het Belgisch Omloopkampioenschap. Iedereen weet ondertussen dat Kronos Events als promotor van BRCC (Belgian Racing Car Series) aan een enorme opdracht is begonnen. Aan de vooravond van de aftrap kunnen we vaststellen dat er vanuit de thuishaven in Naninne zeer hard is gewerkt.

   

  “Als we het lijstje van de formaties overlopen die zeker van de partij zijn voor de Belgian First Races, dan mogen we gezien de omstandigheden, niet ontevreden zijn”, zegt Jacky Andrzejewski, de man die de troepen leidt. “Buiten de namen die we ondertussen kennen, mogen we ervan uitgaan dat er nog andere rijders en teams weldra hun deelname zullen bevestigen. Enkele verrassingen zijn niet helemaal uitgesloten, dewelke ons zouden moeten toelaten een dertigtal auto’s op de startgrid te mogen verwelkomen voor de eerste wedstrijd, de Première op Circuit Zolder. Dat aantal willen we nog verhogen tijdens het seizoen.”

  Aan de spits vinden we alvast de ProSpeed Porsche 911 GT3 RS van Fred Bouvy, ex-Belgisch kampioen, Christian Kelders en Damien Coens. Nog een Porsche van ProSpeed, maar dan een 911 GT3 Cup komt er voor Didier Grandjean, Pascal Muller en Chris Mattheus. Andere bolides van Stuttgart zijn er voor Dirk Van Elslander, het Belgium Racing, Euroseal of het onuitgegeven trio Edouard Mondrom-Silvano Caïra-Stéphane Lémeret. Naast de meute Porsche's verheugen we ons in de GT over de komst van de Scuderia Monza met een Ferrari F430 voor Frank en Hans Thiers.

  "Wij waren van oordeel dat we niet mochten ontbreken op deze eerste afspraak", zegt Fred Bouvy "Ik sta in bewondering voor Kronos Events dat een zeer moeilijke opdracht heeft aanvaard. Omdat ik hen een beetje ken weet ik dat zij zogoed als zeker de circuitracerij uit deze zeer diepe dip zullen halen. Ze zullen de specialiteit laten heropleven en alleen daarom al verdienen ze onze steun", besluit Bouvy.

  "Les autres", zijn alvast de Viper, de Lamborghini en Mini van het Willebroekse DVB Racing, ook de Chevrolet Kruze van Yves de Groote, de Saker van Tom Snyers, de Mini van Tom Van Laere, de Spork Seat van Heman Adriaenssens. Verder is er nog de Audi A3 van het trio Nelissen-Poncelet-Melotte, de BMW Silhouette van E-Race. Het lijstje ratekt verder de Ginetta van Prime Racing voort af, de Seat Leon van Allure Team, de Clio van Racing for Fun, een Lotus Exige van AM Racing met José Close, de unieke Abarth 695 van Neri Competition en - last but not least - de Opel Astra van Guy Katsers en Michel Plenneveaux.

  Hier wil de redactie van Walter's Auto Cahiers wel een bedenking doorvoeren. Aannemend dat het vaardige, buiten discussie staande Kronos Events, deze mixed bijeen brengt om op de piste hoogspannend spektakel te verzekeren, rijst de vraag hoe de genieën - gebruiken we de woorden maar terecht - die namen aan het Grote Publiek gaan leren kennen. Het is een uitdaging die deelnemers via kranten, TV, internet tot figuren te kneden die het publiek "smaakt". Vergroot gerust de importantie van een Fred Bouvy, een Stéphange Lémeret. Vergroot ze uit tot wezens van vlees en bloed. Met ze alleen de rol te doen spelen van stuurrobot, trek je het publiek niet aan. Ze - de "piloten" - zitten daar gezellig anoniem in hun racekarretje, gemaskerd met een brandmasker en een helm.

  Geen mens die voor een autorace wil betalen kent ze. Wie ? Wie zei je ? zal Jan met de Pet vragen. Nochtans wordt hij in Zolder voor centen en applaus verwacht. Geef hem die "figuren". En mochten ze niet meer bestaan, laat ons ze dan opnieuw uitvinden en door de strot van makke hoofdredacteurs duwen, met Gigabytes de laptops en tabletten opblazen tot het scherm dreigt te breken. Maak opnieuw fratsenmakers, vertel heroïsche dingen uit het leven van - bijvoorbeeld - Guy Katsers, de Luikenaar die al DERTIG jaar meedraait. Maak hen net als de F1-boy's tot vedetten. Dat is eerder een taak dan anoniem rondjes afmalen op een omloop. Dat is fun onder deelnemers, niet onder het publiek. Tot daar een intuïtief gevoel.

  Op zaterdag 19 en zondag 20 mei (toegang is gratis, er wordt alleen €10 parking aangerekend) zijn er twee trainingsritten van telkens 45'. Op zondag volgen dan 's ochtends met eerste start om 10.15 uur (wie wil daarvoor vroeg opstaan ?) twee "shortraces" van 30'. En in de namiddag de "Long Race" van drie uur of 180'. Naar gevoel van ondergetekende te gespreid over een dag om de bezoeker te boeien. Maar het is uiteraard een proficiat waard dat Kronos Events het totale failliet van de Belgische autosport heeft voorkomen. Daarover kan geen meningsverschil bestaan.

  Wie zich via de website www.circuit-zolder.be aanmeldt, maakt kans op één van de 5 "hotlaps" als passagier. Winnaars worden geselecteerd via loting en de namen ervan gepubliceerd aan het Race Control Center op Circuit Zolder op 20 mei. Bedoeling is dat het geen oude wijn in nieuwe zakken wordt maar wel een heropstanding van het Belgisch Circuitkampioenschap. Aanwezig zijn is bijna een vaderlandslievende plicht.(Tekst:Walter Rombauts/Foto's:Kronos Racing)
   

  Bijlagen:
  De Viper VDB Racing is al een publieksmagneet binnen BRCC i11512.JPG (742.7 KB)   

  11-05-2012 om 18:18 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUTTON GAAT VETTEL VOORAF IN FP2 IN BARCELONA
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Even zag het ernaar uit dat Fernando Alonso en zijn verbeterde Ferrari bljvend de Spanjaarden zouden doen rechtveren. Dit kwam om de tweevoudige wereld kampioen (2005 en 2006) in de eerste vrije traingen vanochtend voor de GP van Spanje snelst bleek. Maar in de namiddag, tijdens de tweede "Free Practice" zette eerste Vettel de toon, met Kobayaschi (Sauber-Ferrari) in zijn kielzog, maar finaal werd alles dooreengerommeld en zette Jenson Button (Mc Laren-Mercedes) op zijn beurt Sebastien Vettel (Red Bull RB8-Renault) op een tweede plaats. De Lotusboy's Kimi Räikkönen en Romain Grosjean klommen naar respectievelijk de vijfde en zesde chrono. Michael Schumacher bleef, voor zijn kunne, ondermaats. Nico Rosberg, winnaar in China, realiseerde een derde chrono en Hamilton een vierde. Alonso strandde op een veertiende plek, twee plaatsen na ploegmaat Massa. Morgenochtend vinden de derde vrije oefeningen plaats en vanaf 14 uur in de namiddag is het de strijd om de definitieve pole-position en de plaats op de startgrid.(wr/Foto:Jenson Button)

  11-05-2012 om 16:14 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET GP VAN SPANJE RIJDT F1 DE EUROZONE BINNEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag wordt met de GP van Spanje de vijfde race om het WK F1 gereden. De eerste in de Eurozone en in Barcelona op het 4,665 km lange circuit daar in Catalonië. Het land behoort sinds kort tot de PIGS-landen (Portugal, Italië, Griekenland en Spanje) die overmatige schuldenlast op hun hoofd hebben. In Spanje kan je nu een appartement kopen en er een studio bijkrijgen. In Spanje leven is niet meer hetzelfde als voorheen. Alhoewel... Maar mensen moeten er zich ook hoeden voor graaicultuur van de zogenaamde noblesse, Hertogen en Graven Bankiers, die meestal alle spaar- en belastigsgeld hebben verbrast. Door riskante affaires te doen met geld van anderen. Door hoogmoed.

  Op sportief vlak vallen er geen klappen te vrezen. De veiligheid zal wel oplettend zijn, maar de F1-crews moeten geen benzinebommen ontwijken, haat tegen het Westen is er minder, messen worden voor andere doeleinden geslepen. De échte voor het vlees, de symbolische voor de piste. Want ieder coureur, iedere teamboss en weet dat na vier races met vier verschillende winnaars (Button, Alonso, Rosberg en Vettel) alle wegen naar de titel nog openstaan. Bovendien rijdt Fernando Alonso met de verbeterde Ferrari F2012 voor eigen publiek. Dat alleen al steekt de Spanjaarden een hart onder riem. Die Alonso staat "maar" 10 punten achter WK-leider Sebastien Vettel die er 53 telt. Hamilton staat tweede met 49, Webber derde met 48, en Button vierde met 43 eenheden, ex-aequo met "matador" Alonso.

  Rosberg en Raïkkönen zoeven in die sfeer waarin al een zekere kloof met voornoemden is opgebouwd, maar aansluitin ermee helemaal niet is uitgesloten. Daarbovenop is Romain Grosjean (Lotus E20-Renault) bij machte zich helemaal voorin te mengen en uitslagen "overhoop" te gooien, laat staan platweg te winnen. Wie ook die zegeweg kan opgaan is Sergio Perez met de Sauber-Ferrari C31. Vraag alleen daarbij is of Ferrari dat zal toelaten ? In Bahrein werden de eerste vier plaatsen bezet door bolides die worden aangedreven door de 2,4 liter V8 atmosferische motor RS27 van Renault. Hij behoort tot de beste krachtbronnen van het hele veld dat verder Mercedes en Ferrari-namen in de chassis duwt. In Barcelona moeten ze allemaal aan enkele vereisten voldoen.

  Barcelona is een omloop met een 1 km lange lijn voor de pits. Waaruiteraard de topsnelheid en dus de stroomlijn meespeelt. Over één ronde wordt gemiddeld 60% maximum capaciteit van de motoren gevraagd. Op die lange rechte lijn bereiken de F1's meer dan 300 km/h. Per ronde zal het Kinetic Energy Recovery System (KERS) wellicht twee keer door de coureurs worden aangesproken. Twee keer 60 kW (82 pk bijkomend aansprekend over maximum 7"66. Het systeem weer opladen door vertragen en afremmen kan voor bocht 1, de 4de en de 10de. Verder moeten de ingenieurs ook rekening houdend met de wisselende windrichtingen. Als we luisteren naar Mark Webber's uitleg zouden de meeste teams kiezen voor korte versnellingsbak-verhoudingen.

  Daarmee wordt snel de topsnelheid bereikt, maar ligt die iets lager op de lange rechte lijn. Toch is het dat waard, want er worden wat hondersten van een seconde gewonnen door tijdens het sterk afremmen - bijvoorbeeld voor bocht 1) de achtertrein te stabiliseren. Maar dat kost ook weer wat meer brandstof. F1 motoren mogen maximaal 18.000 t/m draaien. Erover gaan wordt belet door een toerentalbegrenzer. Door de bobbels op de lange rechte lijn kunnen de banden van de drijvende achtertrein even contact verliezen, draait de motor onder plankgas "door" en doet de begrenzer hem milliseconden afslaan. Samen met de Pirelli-banden verraderlijke keuzes. Scumacher en Brawn vinden dat Pirelli er een kansspel van maakt. "Strategie als dusdanig is niet mogelijk. Gelijk welk type rubber is onbetrouwbaar in duurtijd en gedrag. Dit is erover" vindt men bij Mercedes Grand Prix.(Tekst:Walter Rombauts/Foto's: Mercedes en Renault)  Bijlagen:
  Petrov Vitaly stuurt de Caterham-Renault CT01 in GP van Spanje i10512.jpg (855.6 KB)   

  10-05-2012 om 12:16 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAGNA GAAT VOLLEDIG INFINITI ASSEMBLEREN
  Magna Steyr zal vanaf 2014 de Infiniti in zijn geheel assembleren. Dat is de superauto van Nissan zoals Lexus de superwagen van Toyota is. Het akkoord is met onmiddellijke ingang bevestigd en Andy Palmer zei "dat het nieuwe voertuig sleutelmarkten zal moeten bereiken in Wes-Europa". Magna, bekend van het Opel-overname-verhaal van Antwerpen, is blij met deze deal. Het ziet zijn reputatie van zowel autobouwer als fabrikant van auto-onderdelen bevestigd. De Infiniti werd samen met de Toyota Lexus in 1989 tijdens het Salon van Detroit" in wereldpremière voorgesteld. Nissan's Infiniti sloeg toen in design de bal mis, liet het project maar aanmodderen, waardoor Lexus een begrip werd. Nissan's achterban wil Infiniti de achterstand laten bijkoersen. Een eerste poging daartoe is mogelijk een PR-equipe maken die mensen kennen die aan het imago kunnen sleutelen. Op de Red Bull RB8 van tweevoudig wereldkampioen Sebastien Vettel "plakt" alvast de naam Infiniti. 't Is een goed begin, maar een foto ervan kunnen we niet meegeven. Infiniti's public relationsdienst is namelijk onbestaande in Belgenland.:Tekst:Walter Rombauts/Foto:Red Bull)

  10-05-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHEVROLET CORVETTE ZR1 23ste KEER PACE-CAR IN INDY
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Binnen zeventien dagen wordt voor de 96ste keer de "500 M ijlen van Indianapolis" gereden. Zondag 27 mei starten 33 wagens met daarin onder andere Mister...Rubens Barrichello, beslist één van de grootste autocoureurs ooit. Maar hij scoorde altijd hoger als mens dan als stuurrobot en daarom is hij nooit geen wereldkampioen kunnen worden. Michaël Schumacher is zeven keer wereldkampioen F1, maar durft wellicht niet wat de Braziliaan die zondag wil laten zien. Favoriet is in hoofdzaak de heer Helio Castroneves. Op motorengebied is er Chevrolet, Honda en Lotus.

  Om al dat geweld in toom te houden tijdens de formatieronde is er voor de 23ste keer een Chevrolet Corvette gesolliciteerd. Het is het 2013 model van de ZR1 die ineens zijn 60ste verjaardag viert. Het is de auto die ook het veld zal leiden tijdens mogelijke neutralisaties na - bijvoorbeeld - een ongeval. De auto die deze editie wordt ingezet heeft een V8 turbomotor van 6,2 liter - de LS9 - die de Nordschleife van de Nürburgring kan afleggen in 7'19"630 en een topsnelheid van 342 km/h haalt. De eerste keer dat een Chevrolet in de 500 Mijlen van Indianapolis als pacecar werd gebruikt was in 1948.(wr/Foto:Chevrolet USA)

  09-05-2012 om 17:57 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BE TROPHY START BINNEN VIER WEKEN IN FRANCORCHAMPS
  De start van het kampioenschap "BE Trophy" is gepland op 8, 9 en 10 juni 2012. Dit op het circuit van Spa-Francorchamps, blijvend Mekka van autosportliefde. Teams en coureurs stoffen ijverig hun bolides af. Ze trappelen van ongeduld om na een veel te lange winter opnieuw te snorren. Promotor en organisator van dit nieuwe kampioenschap, Kronos Events, maakt alles in gereedheid om die eerste en alle latere manches tot een feestelijke happening te maken.

  "Het is geen kleine uitdaging en we beseffen maar al te goed dat er ons nog heel veel werk te wachten staat", zet Jean-Pierre Mondron uiteen. Hij is bestuurder van Kronos Events en kent het klappen van de zweep in autosportland. "We beschikken echter over een meer dan degelijk team. Ronduit vakmannen, die dag en nacht hun best doen om ervoor te zorgen alle aspecten nog voor de eerste wedstrijd helemaal in orde zijn. Hoewel we al weten dat de deelnemers aan de BE Trophy ons enkele mogelijke schoonheidsfoutjes zullen vergeven. Bij zo'n eerste wedstrijd is er altijd wel iets dat niet altijd geolied loopt. Ons doel is dat deze formule krijgt wat ze verdient, met name de best mogelijke organisatie."

  Aan de technische kant heeft de RACB ondertussen het officiële reglement voor 2012 gepubliceerd. Het is te raadplegen en te downloaden op www.betrophy.be. Daaruit wordt afgeleid dat er geen grote verrassingen zijn, want de reglementen zijn wat ervan werd verwacht. Ze zijn in overeenstemming met de grote monomerkencups die in Europa worden georganiseerd. Kort samengevat moet het buizenschassis met een glasvezel carrosserie, de diesel- (95 kW/160 pk) of benzinemotor (117 kW/130 pk), de banden (Uniroyal Rainsport 2), versnellingsbak, remmen en ophangin comform zijn aan de homologatiefische van de RACB. Deze zal nauwlettend toezien op comformiteit zodat er een evenwaardigheid is tussen de auto's en de aanstormende debutanten zich kunnen meten met de trukken van ouwe rotten. Dat is de essentie die Kronos Events gisteren in hun werkplaats in Nannine bekendmaakte.(wr/Foto:Kronos Events)

  Bijlagen:
  Het object dat in de BE Trophy een aardbeving op wielen zal uitlokken i9512.jpg (1007.4 KB)   

  09-05-2012 om 16:43 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET OPEL MOKKA OP FIETSVAKANTIE
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het door GM erg geplaagde Opel blijft toch dapper vindingrijkheid aanbieden. Zoals op de Mokka, de geheel nieuwe SUV van het merk, is weldra een verbeterde FlexFix-fietsendrager van de tweede generatie verkrijgbaar. Daarop kunnen tot drie fietsen worden meegevoerd. Het uitgebreide draagsysteem - exclusief voor Opel - is in de achterbumper van het voertuig geïntegreerd en daardoor altijd beschikbaar. Het is bijzonder leuk voor de look dat als het niet wordt gebruikt, het helemaal in de achterbumper verdwijnt en dus niet meer zichtbaar is. Geheel in overeenstemming met de compacte en toch indrukwekkende styling van de auto die jeugdigheid uitstraalt. Ook als de auto is volgeladen kan de FlexFix-fietsendrager zo worden gekanteld dat de achterklep gemakkelijk kan worden geopend. Een snelle, vrije toegang tot de bagageruimte is gewaarborgd. Het draagsysteem kan ook worden vergrendeld waarmee de tweewielers gewapend zijn tegen pikkedieven.(wr/Foto:Opel)

  Bijlagen:
  Nieuwe revolutionnaire fietsendrager op de Opel Mokka i8512.jpg (568.8 KB)   

  08-05-2012 om 15:59 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THIBAUT EXELMANS WINT GOUDEN SLEUTELHANGER
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De 43ste editie van de legendarische "Gouden Sleutelhanger" is gewonnen door Kempenaar Thibaut Exelmans. Educam organiseerde dit keer de fel bevochten wedstrijd tussen liefst 29 scholen in Lokeren. De "Beste Leerling Autotechniek" opsporen is dermate van belang om de eenvoudige reden dat de autosector zoekt naar de "witte raven" in deze materie. Honderden arbeidsplaatsen zijn vacant en het is ook FEDERAUTO die daar de klemtoon op legt.  Dit jaar viel die eer te beurt aan Thibaut Exelmans van Syntra Turnhout die Bram Bogaert uit het Scheppersinstituut Wetteren naar een eervolle twee plaats verwees. De winnende school Syntra Turnhout ontvangt van de constructeur van het oefenmodel een auto voor educatieve doeleinden. Onlangs hoorden we in autosportmiddens nog zeggen dat de "Gouden Sleutelhanger" op de teruweg was...Niet is minder waar. Hij zou overigens het best worden uitgebeid naar - ja - ook de autosporttuning. Ook daarin liggen vetbetaalde fulltime-jobs hongerig op kennispersoneel te wachten.(Tekst:Walter Rombauts/Foto:Federauto)

  Bijlagen:
  Thibaut Exelmans wint 4ste Gouden Sleutelhanger i7512.jpg (1.2 MB)   

  07-05-2012 om 12:52 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VETTEL SNELST IN THRILLERAHTIGE FP3 IN BARCELONA
  Het begon met een asfalt dat 28°C warm was en het eindigde met 29°C. Sergio Perez (Sauber-Ferrari C31) en Pastor Maldonado (Williams-Renault) hielden lang de snelste chrono's in handen. Eevn kwam Rosberg (Mercedes W03) in de eerste drie "piepen", maar moest al snel terrein prijsgeven aan Jean-Eric Vergne, vervolgens aan Kobayashi (Sauber-Ferrari) die dan weer de eer moest laten aan Pastor Maldonado (Williams-Renault) om in de laatste minuut tweevoudig wereldkampioen Sebastien Vettel in zijn Red Bull RB8-Renault met een finale 1'23"168 Maldonado en Kobayashi op hun plaats te zetten.

  Mark Webber (Red Bull RB8-Renault) pakte de vierde plaats. Romain Grosjean (Lotus E20-Renault) kon maar twee ronden rijden alvorens een olielek hem aan de kant zette. Onbegrijpelijk genoeg bracht Michaël Schumacher er weer niets van terecht. Fernando Alonso kreeg ook niet zijn gewenste resultaat. Tijdens zijn opwarmingsronde groette hij zijn duizenden supporters die op het Circuit van Catalonië aanwezig zijn. Hij hoopt ze straks bij de echte kwalificatie (14.00 uur) voor "pole" en startgridposities te kunnen begeesteren.(wr/Foto:Renault)

  12-05-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief
 • Alle berichten


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!