Inhoud blog
  • BLOG WALTER'S AUTO CAHIERS STOPT VANDAAG.
  • OLIGARCH, NIET NOODZAKELIJK NEGATIEF, EERDER SLACHTOFFER VAN JAOERSHEID ?
  • EVERFUEL SLUIT WATERSTOF TANKSTATIONS IN SKANDINAVIË
  • TRANSPORAMA WINT NOG ABONNEES DANKZIJ GEDEGEN TESTVERSLAGEN
  • GP VAN JAPAN ZONDAG ZAL NIEUWE VRAGEN BEANTWOORDEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Walter's Auto Cahiers

    03-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTTAS WINT THRILLER, HAMILTON ZESDE KEER, ALBON GROOTS, VETTEL IN DRAMA

    Een kruiwagen papier is niet genoeg om de GP van Amerika in al zijn facetten te beschrijven. Polesitter Valtteri Bottas was snelst weg, met in zijn schaduw na de eerste bocht...Max Verstappen ! De Fin leidde solied, maar toch was de lucht vol bedreigingen door Hamilton, Leclerc en Norris. In het startgewoel tikten Carlos Sainz en Alex Albon elkaar aan en de nieuwe Red Bull-rijder kon naar de pits om een nieuwe neus. Hij kon achteraan aan een indrukwekkende inhaalrace beginnen die hem de vijfde plaats opbracht en naar mijn gevoel de titel van "Driver of the Day".

    Voor Sebastien Vettel (Ferrari) was de start slecht. Hij kon niet tegen het jonge geweld van ploegmaat Leclerc en ook dat van Lando Norris op. Als zevende brak hij op de curbstones in sector 2 ook nog de rechter-achterophanging van de Ferrari. Vettel was out, zero punten en opnieuw voorbij gestoken door Max Verstappen in de WK-stand.

    Bandenwissels, de ene al slimmer dan de ander maakte de GP tot een ongemeen kijkspel. Zelfs in die mate dat Lewis Hamilton, wat futloos vanuit vijfde positie gestart, de leiding in handen nam en op een overwinning afstevende. Maar Bottas replikeerde met een nieuw stel mediums en kwam terug op Hamilton. Die bleef Bottas van zich afhouden tot zijn banden duidelijk minder waard werden. In de 52ste van 56 ronden "wipte" Bottas opnieuw over Hamilton en reed naar een zege. Hamilton scheen zich te schikken.

    Toch kwam er nog een apart duel. In zijn spiegels zag hij Max Verstappen - en dat rond Haloweentime  - die met zevenmijlsbanden dichter en dichter kwam en de dan al zesvoudige wereldkampioen wilde voorbij rijden. Zover kwam het net niet. Kevin Magnussen was zo vriendelijk in de laatste twee ronden nog een gele vlag uit te lokken door een stomme "sortie".

    Concluderend was Bottas groot, Verstappen groots en Hamilton natuurlijk grootser dan iedereen. Als pleister op het houten been haalde Charles Leclerc nog rode, zachtste banden om de snelste ronde en één WK-punt te scoren. Ferrari stond plots weer nergens meer. Het WK F1 is gespeeld. Volgende GP is die van Brazilië op Interlagos, waar de geest van Senna rondwaart. Hij herinnert eraan dat in contradictie met het gezegde de afwezigen ook groots zijn. Zoals Michaël Schumacher, die zeven titels bijeen reed.

    Of Hamilton dat ook wil/kan doen is vanaf nu een open vraag. Want volgend jaar wordt de laatste keer F1 gereden zoals in 1950 historisch is begonnen. De V6 Turbo Hybrid-motoren die in 2014 in gebruik werden genomen blijven dienen tot 2025. Mercedes is sinds 2014 nu al de zesde keer wereldkampioen bij de constructeurs. Gaat Daimler die intentie voortzetten, of accenten in de Formula E leggen. Onder druk van China, lees: Geely, kunnen bij Daimler-Benz rare beslissingen vallen. De Chinezen hebben 10% in Daimler, hebben de Smartafdeling overgekocht en tot overmaat van ramp dreigt de milieu-religie alle motoren met interne verbranding tot schroot te veroordelen.

    Ook die aspecten beïnvloeden het aanwezig zijn iin de F1. Dat het maximum jaarbudget vanaf 2021 "maar" 175 miljoen dollar mag bedragen is een goede verdienste van Liberty Media, de nieuwe eigenaars sinds maart 2017. Of de "nieuwe auto's" dat ook zullen zijn is de vraag. Maar één ding is zeker. De puristen zijn allemaal zeventig jaar, gepensioneerd, dood, vergeten of hebben hun leven voltooid. De generatiewissel van de ouderen naar de jongeren (Verstappen, Albon, Norris, Sainz, Leclerc) die we vandaag in Austin hebben gezien is voer voor een nieuwe autosportwereld voor de jonge mensen. Die gaan alles wat komt aanvoelen alsof het nooit anders is geweest. (Walter Rombauts)

    1. Valtteri Bottas (Mercedes)                       306,320 km in 1 uur 33'55"653 / 195,67 km/h gemiddelde snelheid

    2. Lewis Hamilton (Mercedes)                     + 4"148

    3. Max Verstappen (Red Bull-Honda)           + 5"002

    4. Charles Leclerc (Ferrari)                         + 52"239

    5. Alex Albon (Red Bull-Honda)                   + 1'18"038

    De WK-stand

    1. Hamilton         381

    2. Bottas            314

    3. Leclerc           249

    4. Verstappen     235

    5. Vettel            230

    03-11-2019 om 23:16 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAX VERSTAPPEN HIJST NEDERLANDSE VLAG IN FP3 IN AUSTIN

    Zijn het de bobbels op het 5,513 km lange tracé in Austin die het deelnemersveld dooreen rammelt ? Dat Max Verstappen net iets sneller was in FP3 is nog uit te leggen, maar dat Lando Norris met een Mc Laren-Renault de derde stek op de tabellen invult is wel nieuw en onverwacht. Bottas en Hamilton op respectievelijk vier- en vijfde plaats laten vragen rijzen over de kwalifcaties van straks 22.00 uur, onze tijd. Daarin moeten de motoren natuurlijk hun maximum kunnen geven. Hopelijk krijgen de Ferrari-ingenieurs de auto van Charles Leclerc tijdig in orde. De Monegask viel met rokende motor stil op minuut 22 van de 60 beschikbare in FP3. Dat zijn ongeveer de accenten waarmee de kwalificaties voor de pole tegemoet worden gezien.(wr)

    1. Max Verstappen (Red Bull-Honda)                  1'33"305

    2. Sebastien Vettel (Ferrari)                              1'33"523

    3. Lando Norris (Mc Laren-Renault)                   1'33"818

    4. Valtteri Bottas (Mercedes)                             1'33"904

    5. Lewis Hamilton (Mercedes)                           1'33"923

    02-11-2019 om 20:48 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTTAS - MERCEDES - IN POLE, HAMILTON START VIJFDE IN AUSTIN

    Het is een héél spannende kwalificatie geweest waaruit de Fin Valtteri Bottas met een rakettijd van 1'32"029 als polesitter voor morgen tevoorschijn kwam. In de Q1 was het opnieuw Max Verstappen die de snelste chrono liet afdrukken, maar dat beviel Lewis Hamilton allerminst. Geërgerd door de Belgische Hollander zette hij de wijzers wat meer naar zijn hand en 1'33"454 bleef dan ook de snelste tijd in de Q1 waar Verstappen op 1"33"549 "strandde". Charles Leclerc kreeg een ouwe, gereviseerde motor in zijn Ferrari. Door dit maneuver kan men hem geen gridpenalty geven om een nieuwe motor te gebruiken. Voor we het vegeten, Lando Norris plaatste zich even op de eerste plaats, waardoor Mc Laren, samen met Carlos Sainz figureerden in de top zes. De Q1 zag Giovinazzi, Räikkönen, Russel, Perez en...Kubica als twintigste afvallen.

    De Q2 werd even letterlijk opgeschrikt doordat Alex Albon 1'32"898 klokte en zich aan de spits van de tabellen zette in de Red Bull-Honda. Zijn truuk was de zachtste banden te gebruiken terwijl zogoed als iedereen op mediums reed. Maar zijn tijd bleef overeind. Zg maar kunstmatig want hij kwam de pits niet meer uit en werd snel "overreden" door de jongens die het mooie weer zouden gaan maken in de Q3. Om de pole. De Q2 zag Gasly, Hülkenberg, Magnussen, Stroll en natuurlijk ook Grosjean afvallen. Tijdens dit tweede luik ontston er herrie omdat iemand wat "fake-news" verspreidde dat enkele coureurs in bocht 19 het niet zo nauw namen met de tracklimits en dus tijd wonnen...Koersdirecteur Michaël Masi nam er toch wel nota van en beloofde een scherper toezicht.

    De Q3 ten slotte was snel afgehaspeld voor Bottas die in zijn eerste run die kanontijd verwezenlijkte. Wat de anderen ook uitvoerden, ze bleven allemaal in hun eigen netten gevangen zitten. In die mate zelfs dat LewisHamilton afzag nog verder te proberen. Hij start vijfde, redelijk comfortabel als men bedenkt dat hij als achtste mag eindigen terwijl Bottas zou winnen om morgen voor de zesde keer wereldkampioen te zijn. De GP van Amerika is de derde laatste race voor het WK 2019. De race over het 20 bochten tellende, bobbelend, circuit van 5,513 km wordt 59 keren afgelegd. Benieuwd hoe het afloopt, want Vettel, Verstappen, Leclerc zitten slechts enkele duizendsten van een seconde van elkaar. Willen winnen zit in hun genen en zal gensters geven. (Walter Rombauts)

    1. Valtteri Bottas (Mercedes)                    1'32"029

    2. Sebastien Vettel (Ferrari)                     1'32"041

    3. Max Verstappen (Red Bull-Honda)         1'32"096

    4. Charles Leclerc (Ferrari)                       1'32"137

    5. Lewis Hamilton (Mercedes)                   1'32"321

    02-11-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAX VERSTAPPEN BESTE CHRONO IN FP1 VOOR GP VAN AMERIKA

    Max Verstappen heeft met de Red Bull-Honda de snelste tijd gereden in de eerste vrije oefeningen voor de GP van Amerika in Austin. Vettel in de Ferrari werd tweede. Merkwaardig genoeg komen de Mercedessen niet vooraan in de tabellen. Er werd met nieuwe banden getest, prototypes zeg maar. Even kwam Lewis Hamilton naar het einde toe even op de vierde plaats "piepen", maar dan doofde de ster opnieuw. Alex Albon verrastte opnieuw met een derde plaats, voor Pierre Gasly en Daniël Ricciardo. Zoals altijd zegt een FP1 niets. Hamilton werd 8ste en Bottas 17de.

    Uiteraard gaat alle aandacht uit naar Lewis Hamilton die hier voor de zesde keer wereldkampioen kan worden. In de wereldpers blijft ook het gehakketak tussen Vettel, Hamilton en Verstappen aandacht trekken. Maar zoals gisteren gezegd is "van adrenaline druipende Max" nog niet droog achter de oren en is het wel degelijk de Brit die wel al vijf keer wereldkampioen is. Het zal echter een andere wereldkampioen zijn. Die van de nieuwe F1 die in 2021 aanvangt. Vraag is of een wereldtitel daarin nog evenveel historische waarde zal hebben als deze van de voorbije zeventig jaar ? Straks is er de FP2 (wr)

    1. Max Verstappen (Red Bull-Honda)            1'34"057

    2. Sebastien Vettel (Ferrari)                        1'34"226

    3. Alex Albon (Red Bull-Honda)                    1'34"316

    4. Pierre Gasly (Toro Rosso)                        1'35"008

    5. Daniël Ricciardo (Renault)                       1'35"263

    01-11-2019 om 19:31 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON TOONT ZICH GROOTMEESTER IN FP2 IN AUSTIN

    De vriendelijke, onderschatte, maar tegelijk foutenrijke Romain Grosjean had beter stierenvechter geworden dan autocoureur. De tweede vrije oefeningen ging de Fransman toch weer uit de baan in "Esses" en blokkeerde met een rode vlag de FP2 voor tien minuten. De Haas-Ferrari was fel beschadigd aan de neus - plastiek en onbeduidend - maar ook de voorophanging werd genoegzaam beschadigd. Hoe Haas dat blijft nemen van Grosjean begrijpt geen mens ? Het was met 15°C en nattigheid niet echt leuk in Austin.

    Na tien minuten hernam de FP2 en werd als in een ballet een bandenshow opgevoerd. Lichtvoetig, wat steviger tot betoverende bewegingen. Tot die Lewis Hamilton na 45' - de helft van de vrije training - een kanontijd neerzette van 1'33"232, op softs natuurlijk. Maar niemand verbeterde hem. Iedereen berustte ook. Zelfs na een uur "tuffen" op hards, mediums en softs, gaf iedereen het op. Met nog een half uur te toeren zette de teams in op de zogenaamde "race-conditions", meestal met volle tanks en dus zwaar, en Lewis zette daarin een tijd die boven iedereen uitstak: 1'39"7. Zelfs Charles Leclerc meldde langs de radio dat "hij zoiets onmogelijk kon waarmaken".

    Dat duidt op een banden- en voetenspel waarin Lewis Hamilton zich steeds groter toont. Een beetje als Senna. Een grootmeester, getooid met een niet altijd aangenaam kapsel, tatouages en oorbelen, kruisjes, ringen en dies meer. Maar daarom niet minder diep menselijk. En perfectionist. Op het laatst van de FP2 ging hij twee keer buiten de baan. In de race zou dat een bestraffing met zich brengen. De stewards hebben immers aangekondigd dat "binnen het tracé blijven" vanaf nu nauwlettend zou gevolgd worden. Terecht. Lewis zal het ook proberen. Morgen FP3 voor de kwalificaties voor de "pole". (Walter Rombauts)

    FP2:

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)              1'33"232

    2. Charles Leclerc (Ferrari)                  1'33"533

    3. Max Verstappen (Red Bull-Honda)    1'33"547

    4. Sebastien Vettel (Ferrari)                1'33"890

    5. Valtteri Bottas (Mercedes)               1'34"045

    01-11-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MORGEN BEGINT GP VAN AMERIKA IN AUSTIN

    Toto Wolff van Mercedes heeft de poging om de F1-grid om te draaien en de polesitter dus achteraan doen starten kunnen afwimpelen. "Om het DNA van de F1 te redden", zo heeft hij letterlijk gezegd. En of hij gelijk heeft ! Sinds 1950 is de tweede, na-oorlogse F1-periode over 70 jaar een bron van technische vernieuwingen geweest. Dat is vandaag niet echt meer en eind 2020 is die historische periode teneinde. De Formula E gaat op 20 november zijn zesde seizoen in en sluit eerder aan bij een wereldwijde - al dan niet juiste - trend van elektrodenken.

    Tot er in de nabije toekomst geen elektriciteit meer zal zijn wegens overconsumptie, materialen-schaarste, geopolitieke spelletjes en hopelijk komt daaruit geen derde wereldoorlog. A propo, Renault speelde al vijf jaar een hoofdrol in de Formula E. Niet verwonderlijk dat het management wegens de contradictie ervan met de F1 zich wil terugtrekken na 2020.

    Morgen stapt vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton in zijn Mercedes met ouderwetse V6 Turbo Hybridmotor - die nog tot 2025 zal worden gebruikt....! - en zal in een zetel naar zijn zesde wereldtitel rijden. Ploegmaat Bottas zal wat tegenwringen, Verstappen heeft beloofd verstandiger te worden, Vettel weet hoe laat het is en Charles Leclerc zal trachten de show, de pole en de zege te stelen. Met die ingrediënten beginnen morgen de eerste vrije oefeningen in Austin, Texas voor de GP van Amerika die zondag wordt gereden. Er is een gevaarlijk spanningsveld tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen.

    Waarbij de negativiteit van de in Hasselt geboren Limburger komt. Grasduinend over wat er zoals verschijnt over de F1 stootte ik op een artikel met als titel "Max ergert zich aan Hamilton". Mijn bescheiden mening zegt dat zoiets te vroeg is. Lewis Hamilton komt uit een achtergestelde Londense wijk, vader deed drie jobs om Lewiskartingkansen te betalen, en Lewis is wat hij is geworden: straks zes keer wereldkampioen. Max komt uit een rijk nest, zeg maar super verwend nest, het is hem ook aan te zien, en best laat ik iedere verdere vergelijking stoppen. "De meester erkent men in de bescheidenheid". Van Goëthe dacht ik. Max heeft niet de wijsheid die ontwerpt, alleen maar de kracht die botst en dus nooit in schoonheid zal kunnen eindigen.

    Tot slot zijn vandaag de nieuwe regels en nieuwe F1's voorgesteld door de FOM en de FIA. Ze gaan in op 1 januari 2021 en de nieuwe eigenaars van de F1 hebben bedongen dat het maximale budget 175 miljoen dollar mag bedragen. Verder zijn er dezelfde motoren als nu maar met 7 in plaats van 8-gangen versnellingsbakken, 18" wielen en lagere Pirellibanden. De wagenbodem moet een grondeffect creëren, niet zo sterk als weleer en er zijn kleine wielkappen voorzien die de koeling van de remmen moet verbeteren. De Amerikanen hebben kunnen bekomen dat zowel de FOM als de FIA - en de slippendragende pers - de nieuwe F1 een "revolutie" noemen. (Walter Rombauts)

    31-10-2019 om 23:59 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NA DE STOOMMACHINE IS ONZE AUTO OOK RIJP VOOR HET MUSEUM

    In 1769 kon men met de "fardier" van de Fransman Nicolas Cugnot spreken van een eerste "automobiel", uit het Grieks vertaald "zelfbeweger". Natuurlijk was de zeilwagen van Simon Stevin in de jaren 1500 al een eerdere zelfbeweger...als er wind was, veel wind was, want het vierwielige ding woog nogal wat. Na de stoommachine kwam er op gebied van auto de elektrische auto. De meeste pionierconstructeurs pakten er mee uit en ook de eerste Porsche - de Löhner Porsche - was een elektrische.

    Omdat Gottlieb Daimler en Carl Benz in 1896 de motor met inwendige verbranding uitgevonden hadden, kunnen we nu gemakshalve van 125 jaar "auto" spreken. Na deze toch lange tijd bevindt de emotionele auto zoals we die hebben mogen beleven terug in het jaar "0". Geen enkele constructeur weet naar de nabije toekomst toe van wat hout pijlen maken. De teloorgang van het Westen en zijn Westerse autonijverheid is vandaag een feit. En de patstelling in de wereld komt an een heel andere hoek dan verwacht. Met name van de Artificiële Intelligentie....

    Google wil zelf niet echt een auto maken. Maar via Waymo zouden ze wel hun software voor de zelfrijdende auto aan de man willen brengen. Nu Fiat-Chrysler-Peugeot-Citroën-Opel samenklissen uit radeloosheid, kan het ook met andere merken. Mercedes en BMW kochten lang geleden al aandelen in Tesla om iets van diens "know how" te vernemen. Elon Musk is mogelijk een fantast, verdient nog niet veel geld, maar maakt in Fremont in Californië via duizenden knalrode robotten 100.000 Tesla's 3 per kwartaal. De montagehall beslaat 50 Hectaren en de medewerkers die er nog lopen zijn allen in het zwart gekleed. Symbolisch om de "begraving" van de diesel- en benzinemotoren te syboliseren. Musk gaat zelfs zover dat hij een religieus karakter aan zijn onderneming. Aan de ingang hangt een gigantische slogan: "Accelerate the world's transition to sustainable Energy" (De overgang van de Wereld naar duurzame Energie"....

    Op dit eigenste moment denken de Duitse autobouwers Mercedes, VW en BMW eraan samen te spannen om een zelfrijdende auto te concretiseren. Volgens analisten is Waymo (van Google dus) 250 miljard dollar als marktwaarde waar. Dat is Daimler, BMW en VW tesamen. Bovendien rijden er honderden zelfrijdende auto's "in de tuinen van Google" die slechts om de 18.000 km een menselijke ingreep eisen. In de proeftuinen van BMW moet al na 65 km worden ingegrepen.

    Het is de bedoeling van de software-giganten de vooral Westerse autoindustrie op de knieën te krijgen opdat ze hun technologie zouden moeten aankopen. Het is moeilijk te geloven, maar dit jaar "0" van een emotieloze is zéér nakend. Is het niet 2020, dan is het in 2021 (waarin de F1 nog altijd met die ouwe rommel rijdt). Renault brengt volgend jaar al een elektrische auto voor €10.000 op de markt...(wordt vervolgd)  (Walter Rombauts)

    30-10-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!