NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • GIACOMO AGOSTINI HERNEEMT ZEGEREEKS IN GP VAN BELGIË - GVA 1973
 • FORMULE 1 VOOR DE WOII, TOPIC OP MERCEDES-BENZ 3 LITER W154 UIT 1939
 • NIEUWE PORSCHE 911, DE ACHTSTE GENERATIE, STEELT SHOW IN L.A.
 • ACHTSTE GENERATIE VAN PORSCHE 911 VANDAAG IN WERELDPREMIERE IN L.A.
 • HAMILTON SLUIT SEIZOEN AF MET ZEGE IN ABU DHABI
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Walter's Auto Cahiers

  08-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NISSAN ROEPT LINSCHOTEN UIT TOT FAVORIETE EV-PLAATS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nissan heeft Linschoten aangewezen als de meest "ingeschakelde" plaats van Europa ! Om het anders te zeggen: Linschoten is de plaats die de meeste steunbetuigingen voor elektrisch autorijden ontving tijdens Nissan's campagne "The Big Turn On". Als hoofdprijs ontvangt Linschoten van Nissan een nog nader te bepalen aantal snelladers. Daarmee kunnen bezitters van een elektrisch aangedreven voertuig, zoals bijvoorbeeld de ronduit fantastische Nissan LEAF, in slechts 30' de batterij voor 80% opladen. Minstens genoeg voor de dagelijkse verplaatsingen van de gemiddelde Nederlander.

  De Nissan-campagne "The Big Turn On" had als doel consumenten in Nedereland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk uit te dagen de voordelen van elektrisch rijden in ogenschouw te nemen. Uiteraard presenteerde de actie de Nissan LEAF als een veilige, milieuvriendelijke (uitstoot=zero) en betaalbare auto. Wat Nissan er vergat bij te vertellen is dat de LEAF uitzonderlijk plezant rijdt, minstens even aangenaam als benzine- en dieselverslindende klassieke auto's met verbrandingsmotor die veelal het label "sportief"dragen.

  Uit testen die we met de LEAF konden doen bleek de sportieve verzuchting evengoed aanwezig als in de beste "verbrander". Er komt nog een ijdel puntje bij: een elektromotor levert vanaf zijn eerste omwenteling het maximum koppel. Wat als gevolg heeft dat men bij het wegrijden aan een groen licht altijd bij de snelsten, zoniet de snelste wegkomt. Je moet er geen sport van maken, want uiteraard ontfutselt iedere "pole-position" in het verkeer energie aan de batterij. Maar het is wel leuk om weten en nuttig als zo'n sprint in defensieve verkeerssituaties toch eens nodig mocht blijken.

  Het oorspronkelijke doel van het experiment was om binnen honderd dagen een miljoen consumenten op de "Turn On"-knop te laten klikken op de speciale website en via de sociale media. De unieke campagne bleek echter zoveel aandacht te trekken, dat Nissan dat aantal al bereikte op 21 juni j.l., ruim twee weken voor de afsluitdatum.

  De Quick Chargers die Nissan aan Linschoten schenkt maken deel uit van de serie van 400 exemplaren die Nissan voor het einde van 2012 wil geven aan uiteenlopende steden overal in Europa. De snelladers zijn voorzien van het CHAdeMO-keurmerk. Dat is een standaard die is ingevoerd door de Japanse autoindustrie. Nissan wil met de donatie van snelladers de Europese infrastructuur in een stroomversnelling brengen. Daarmee getuigt nogmaals een autoconstructeur verder te denken dan de politici. Dat is niet de eerste keer. De autoconstructeurs, steunend op hun visionaire ingenieurs, hebben al honderden keren de weg getoond. Maar wat baten kaars en bril als de uil(en) niet zien wil(len). Logica is een vak dat je kan leren. Domheid is een vervelende eigenschap waarmee velen worden geboren.

  Die politici van alle slag en kleur klagen en zagen dat "men op zoek moet gaan naar de auto van de toekomst". Wel heren van luxueuze tijdverspilling in salons allerhande, er is héél goed nieuws: de AUTO van MORGEN is er VANDAAG al. De inleidende hybridewagen die definitief de brug zal slaan naar de puur elektrische auto. In de 24 Uren van Le Mans heeft een Audi Hybrid verbrandingsmotor + elektromoto) dit jaar gewonnen. Als er straks naar het voorbeeld van Nissan, Renault, Mercedes en andere Tazzari's genoeg oplaadpunten zijn (infrastructuur) is het best mogelijk dat nog dit decenium een elektrische auto de 24 Uren van Le Mans wint. Zeker nu het vliegwiel is herontdekt. In combinatie met Continu Variabele Transmissies (CVT's) kan het in iedere auto worden gemonteerd. Ook in racewagens. Daadkracht in plaats van gezwets is daarvoor wel vereist. Geen crisisvoer.(wr/Foto's:Nissan en wr)
  Bijlagen:
  Nissan is klaar met de EV, de regeringen met infrastructuur niet i8812.jpg (4.1 MB)   

  08-08-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET VLIEGWIEL OPNIEUW UITGEVONDEN...!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De jongste dagen wordt “Eureka” geschreeuwd in kranten en tijdschriften. Punch Powertrain heeft het vliegwiel opnieuw uitgevonden. De toepassing ervan in combinatie met een Continu Variabele Transmissie (CVT), zou een conventionele verbrandingsmotor tot 30% brandstof kunnen doen besparen. Het is kinetische vertragingsenergie die het vliegwiel “oplaadt”, zonder dat er batterijen komen bij kijken. Bij weer accelereren geeft het vliegwiel – naar verluidt 10 kg zwaar – de energie weer vrij en moet de motor minder inspanning doen. Dus minder brandstof verbruiken Het principe van het vliegwiel bestaat al naar schatting minstens twee eeuwen.

   

  Maar alweer twee jaar geleden is Porsche in de 24 Uren van de Nürburgring  afgekomen met een vliegwiel dat in een behuizing van koolstofvezel draait (36.000 t/m) en opgesteld is naast de coureur die de laboratoriumwagen van Porsche, de 911 GT3 R Hybrid – die later de 918 RSR werd. Het vliegwiel “by…Williams !) bestaat eigenlijk uit een stator waarop magnetisch geladen composiet is bevestigd en die rond een binnenas draait die op keramiek lagers scharniert. Dit om minimale wrijvingsverliezen te hebben. Remenergie wordt zo in elektriciteit omgezet. Op afroep van de piloot levert de condensator gedurende 8” de energie weer af naar de in dit geval twee elektromotoren op de voorwielen. Audi won dit jaar de 24 Uren van Le Mans met een Hybrid (Fässler-Lotterer-Treluyer) die het systeem van Porsche overnam. Concurrent Toyota gebruikte de Prius-techniek als basis en dus wel echte batterijen. Geen vliegwieltechniek. Toyota kende brute pech die niets te maken heeft met de opnieuw oplaaiende strijd tussen batterij-opslag van electriciteit of via een vliegwiel.

   

  Vijftig jaar geleden was een “volant” op het front van de motor, aan de distributiekant, een vast gegeven. Het moest de motor een soepeler loop geven. Hem gemakkelijker over de onderste en bovenste dode punten helpen. Vandaag is – los van Williams, Porsche en Audi -, het vliegwiel opnieuw uitgevonden. Omdat “Punch Powertrain” in Limburg is gevestigd, zegt men dat de Limburgers het warm water opnieuw hebben uitgevonden.

   

  Wie wat ruimer denkt weet dat Punch Powertrain zowat de enige fabrikant is van de CVT (Continu Variabele Transmissie), de meest onderschatte transmissie omdat ze binnen nul en een vastgesteld maximum toerental altijd de enig juiste overbrengingsverhouding aflevert volgens de bestuurders voet op de gasplank. Punch Power zal er dus wereldwijd wel iets over te vertellen hebben. Maar in tegenstelling tot hoger genoemde voorbeelden is er geen competitiedoel mee vooropgesteld. Het dient om de ouwe getrouwe klassieke Otto- en Dieselmotoren wat minder te belasten. Met leuk resultaat aan de pomp. Vrolijk nieuws dus.(Tekst en foto:Walter Rombauts)

   

   

   

   

   

   

  07-08-2012 om 18:07 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPECIAL OPEN TROPHY BRENGT COCKTAIL VAN EXOTISCHE KNUFFELAUTO'S
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De nakende 24 Uren van Zolder, tweede weekend van september, wordt mogelijk de belangrijkste editie van de veeleisende etmaalrace. Circuit Zolder is voor mens en machine een zwaargewicht. Constant accelereren en remmen, vooral in de nachtelijke uren, doen een kadans ontstaan die soms ook slaapverwekkend is. Drugs als zodanig zijn niet aangewezen om daar tegen te vechten. Maar Red Bull's, sterke koffie, kunnen helpen om een pienter zicht op de schemerige situaties te behouden.

  Maar dat is natuurlijk niet de essentie waarom deze 24 Uren van Zolder zo belangrijk is. Het is het flexibele reglement dat verscheidenheid van wagenconcepten vergroot. Niet noodzakelijk duels van David tegen Goliath's. Eerder experimenten hoe toerismewagens groot-toerismewagens zich met elkaar kunnen meten. De piloot achter het rad zal daarin een grote rol spelen. In mijn dagdromen zie ik de tofste race-situaties ontstaan. Fantasie mag, in slaap vallen niet. Dat kan ook niet echt want rond de omloop is het één groot feest. Discosfeer, schone madammen, spetterend leven. Zoals het leven voor iedereen zou moeten zijn: vreugdevol.

  In het voorprogramma van de 24 Uren van Zolder is er een "Special Open Trophy Sprint" waarvoor al 22 wagens zijn ingeschreven met - sorry - voor een leek als ik zo goed als onbekende piloten. Maar dat kan geen bezwaar zijn want ze sturen een cocktail van exotische knuffelauto's over het asfalt. Zoals Radical's, Westfield's en andere Norma's. De organisatie laat overigens weten dat er nog enkele van die exclusieven te huur zijn. Er is zelfs een Norma M20B EVO te koop voor €35.000. De foto-inzet linksboven toont hem. Het is de auto van Philip Daniëls van PHD Racing.

  Mogelijk kunnen gegadigden best info@specialopentrophy.com  gebruiken om te reserveren of ook een kijkje nemen op www.specialopentrophy.com en via die weg het deelnemersveld nog wat aandikken. In ieder geval wordt deze "SOT"-race op 6 september 2012 een welkome verstrooiïng terwijl de koorts stijgt naar de start van de 24 Uren van Zolder. Iedereen met een groot autosporthart mag dit weekeinde niet missen. Het is de inleiding naar het feest van 50 jaar Zolder in 2013. Een unieke geschiedenis.(Tekst:Walter Rombauts/Foto-inzet: Philip Daniëls)

  07-08-2012 om 13:21 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EVEN DE PUNTJES OP THIERRY NEUVILLE EN NICOLAS GISOUL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Terwijl Sebastien Loeb en Daniël Elena het stilaan zelf vervelend beginnen te vinden dat ze hun Citroën DS3 ook weer in de Rally van Finland als eerste op het podium plaatsten, eindigde onze landgenoot Thierry Neuville elfde !!! Zijn navigator Nicolas Gisoul zorgde ervoor det hun Citroën DS3 naar Loeb's voorbeeld mooi aan de finish kwam. Loeb voor met 171 punten de stand in het WK aan, voor Mikko Hirvonen met...128 eenheden. Thierry Neuville staat daarin zeer verdienstelijk achtste met 32 punten. Niet vergeten dat Thierry nog piepjong is en nog maar kort geleden voor de rallyleeuwen in het WK werd gegooid. Mooi.(wr/Foto's: Willy Weyens, RACB en Citroën)

  Bijlagen:
  Loeb pakt goud in Finland i7812.jpg (198.8 KB)   

  07-08-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief
 • Alle berichten


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!