Inhoud blog
  • BLOG WALTER'S AUTO CAHIERS STOPT VANDAAG.
  • OLIGARCH, NIET NOODZAKELIJK NEGATIEF, EERDER SLACHTOFFER VAN JAOERSHEID ?
  • EVERFUEL SLUIT WATERSTOF TANKSTATIONS IN SKANDINAVIË
  • TRANSPORAMA WINT NOG ABONNEES DANKZIJ GEDEGEN TESTVERSLAGEN
  • GP VAN JAPAN ZONDAG ZAL NIEUWE VRAGEN BEANTWOORDEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Walter's Auto Cahiers

    07-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPECIAL OPEN TROPHY BRENGT COCKTAIL VAN EXOTISCHE KNUFFELAUTO'S
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De nakende 24 Uren van Zolder, tweede weekend van september, wordt mogelijk de belangrijkste editie van de veeleisende etmaalrace. Circuit Zolder is voor mens en machine een zwaargewicht. Constant accelereren en remmen, vooral in de nachtelijke uren, doen een kadans ontstaan die soms ook slaapverwekkend is. Drugs als zodanig zijn niet aangewezen om daar tegen te vechten. Maar Red Bull's, sterke koffie, kunnen helpen om een pienter zicht op de schemerige situaties te behouden.

    Maar dat is natuurlijk niet de essentie waarom deze 24 Uren van Zolder zo belangrijk is. Het is het flexibele reglement dat verscheidenheid van wagenconcepten vergroot. Niet noodzakelijk duels van David tegen Goliath's. Eerder experimenten hoe toerismewagens groot-toerismewagens zich met elkaar kunnen meten. De piloot achter het rad zal daarin een grote rol spelen. In mijn dagdromen zie ik de tofste race-situaties ontstaan. Fantasie mag, in slaap vallen niet. Dat kan ook niet echt want rond de omloop is het één groot feest. Discosfeer, schone madammen, spetterend leven. Zoals het leven voor iedereen zou moeten zijn: vreugdevol.

    In het voorprogramma van de 24 Uren van Zolder is er een "Special Open Trophy Sprint" waarvoor al 22 wagens zijn ingeschreven met - sorry - voor een leek als ik zo goed als onbekende piloten. Maar dat kan geen bezwaar zijn want ze sturen een cocktail van exotische knuffelauto's over het asfalt. Zoals Radical's, Westfield's en andere Norma's. De organisatie laat overigens weten dat er nog enkele van die exclusieven te huur zijn. Er is zelfs een Norma M20B EVO te koop voor €35.000. De foto-inzet linksboven toont hem. Het is de auto van Philip Daniëls van PHD Racing.

    Mogelijk kunnen gegadigden best info@specialopentrophy.com  gebruiken om te reserveren of ook een kijkje nemen op www.specialopentrophy.com en via die weg het deelnemersveld nog wat aandikken. In ieder geval wordt deze "SOT"-race op 6 september 2012 een welkome verstrooiïng terwijl de koorts stijgt naar de start van de 24 Uren van Zolder. Iedereen met een groot autosporthart mag dit weekeinde niet missen. Het is de inleiding naar het feest van 50 jaar Zolder in 2013. Een unieke geschiedenis.(Tekst:Walter Rombauts/Foto-inzet: Philip Daniëls)





    07-08-2012 om 13:21 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EVEN DE PUNTJES OP THIERRY NEUVILLE EN NICOLAS GISOUL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Terwijl Sebastien Loeb en Daniël Elena het stilaan zelf vervelend beginnen te vinden dat ze hun Citroën DS3 ook weer in de Rally van Finland als eerste op het podium plaatsten, eindigde onze landgenoot Thierry Neuville elfde !!! Zijn navigator Nicolas Gisoul zorgde ervoor det hun Citroën DS3 naar Loeb's voorbeeld mooi aan de finish kwam. Loeb voor met 171 punten de stand in het WK aan, voor Mikko Hirvonen met...128 eenheden. Thierry Neuville staat daarin zeer verdienstelijk achtste met 32 punten. Niet vergeten dat Thierry nog piepjong is en nog maar kort geleden voor de rallyleeuwen in het WK werd gegooid. Mooi.(wr/Foto's: Willy Weyens, RACB en Citroën)

    Bijlagen:
    Loeb pakt goud in Finland i7812.jpg (198.8 KB)   

    07-08-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEISJES VERSIEREN MET DE DATSUN 160 J SSS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Herrinerend dat deze tussen 1977 en 1992 geproduceerde sportieve Datsun in feite een concurrent was van de succesvolle Toyota Carina, komen vele leuke beelden opdoemen. Autojournalisten snorden er pronkend mee rond en menig meisjeshart ging sneller slaan. Eerder voor de auto en de veronderstelde glitter ervan dan voor de bezitter. Ik plakte er in mijn archief "1990" op. Dat moet het tijdstip zijn geweest waarop ik op mijn beurt gewichtig mocht doen over die sierlijke auto. Met achterwielaandrijving en onafhankelijke achterwielophanging. Dat was al iets in die tijd. De wagen werd gebouwd in Hiratsuka en Oppama in Japan en kende ook succes in de USA onder de naam 710.

    Vergeleken met wat Datsun later als Nissan op de markt bracht, was deze auto een zeilboot. Vooral in de autocinéma was de panoramische voorruit erg handig om al vrijend niets te missen van het spektakel op het witte doek. Alle gekheid op een stokje, deze auto kan het voorwerp zijn van een onuitputtelijke studie. Seherezade zou er Duizend én Eén Nacht over kunnen vertellen. Ik houd het hierbij. "Fun" van die wagen is als een parfum op mijn netvlies blijven hangen.Er bestond ook een "bravere" 140 J versie van (foto-inzet). De diepgaande studie ervan laat ik verder aan de geschiedschrijvers over.(wr/foto:DATSUN)


    Bijlagen:
    Datsun 140 J i30712 2.jpg (794.6 KB)   
    Datsun 160 J SSS i30712.jpg (1.7 MB)   

    30-07-2012 om 18:13 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAZDA STELT NIEUWE 6 VOOR OP SALON VAN MOSKOU
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren is het Autosalon van Moskou geopend voor het grote publiek. Mazda maakt er gebruik van om de nieuwe "6" in wereldpremière voor te stellen. Heel veel geeft Mazda er nog niet van prijs. Dat zal pas tegen eind augustus zijn. Maar de designtaal is diegene die Kodo wordt genoemd. Japanners geven er de  "Ziel van beweging" aan. Dat is naar het schijnt de betekenis ervan. De Mazda CX-5 die natuurlijk ook in Moskou blikvanger is, werd volgens dezelfde schoonheidsgedachte ontworpen. Onderhuids wordt alles aan de "SkyActiv" ontleend. Met de verzameling van deze componenten wil Mazda volgend jaar - in een racewagen dan - terugkeren naar de 24 Uren van Le Mans die op 15 en 16 juni 2013 op het Circuit de la Sarthe doorgaat.

    Uiterlijk moet de racewagen dan klaar zijn tegen zaterdag 1 juni want 's anderendaags gaat de ondertussen legendarische "La journée Test" door. Traditioneel veertien dagen voor de etmaalrace zelf. Even terug naar de nieuwe "6": in Moskou staat hij te pronken met een tweeliter viercilinder benzinemotor, maar er komt ook een 2,2 liter turbodiesel naar onze contreiën. Het zijn beiden SkyActiv-motoren, wat in Mazdataal wil zeggen dat zowel de benzine- als de diesel dezelfde compressieverhouding hebben. Tot nu toe is Mazda de enige constructeur ter wereld die in dat technisch hoogstandje is geslaagd.(wr/foto:Mazda)

    30-07-2012 om 17:08 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 UREN VAN ZOLDER, EEN PIRATENKOERS ALS GEEN ANDER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Binnen bijna 40 dagen worden de 24 Uren van Zolder gereden. Er zijn momenteel 30 inschrijvingen binnen, "voor een unieke confrontatie" zo luidt een goed gesteld persbericht. Er wordt gemikt op nog meer auto's aan te trekken. Daarvoor worden bijzondere middelen boven gehaald. Die slaan terug op "vrijheid van reglement". Dat wil in de praktijk zeggen dat de racewagens die aan de start komen niet zo nauw moeten voldoen aan een star, onwrikbaar voorschrift. Ze moeten niet beantwoorden aan soms nogal absurde details die dikbuikige neuspeuteraars op papier fantaseren. En toch is de volgende editie géén piratenkoers zoals ondergetekende nogal uitdagend titelde. Integendeel !!!!

    Met een heuse vrijheid van reglement kan mogelijk een bonte cocktail aan renwagens worden aangetrokken die het publiek best kan smaken. Alles dooreen laten rijden ! Zonder restricties. Een soort uitvinderskoers waarin de fantasie van jongelingen voor spectaculaire creaties kan zorgen. Koersen, tanken, banden wisselen, terug koersen, allemaal zonder poespas. Gewoon doen. Zich niet laten beïnvloeden door een dikke Ferrari, zelfs al zit je in een oude (nu verdwijnende) TVR of een gammale BMW M3. Wél sportief vrije doorlaat verlenen als zo'n krachtbeest voorbij wil. Niet botsen, wel elkaars vaardigheid meten. Vakmanschap van onderschatte mecaniciens in de pits laten wedijveren met de salonsleutelaars van die dure beesten.

    't Is een stukje fantasie. Natuurlijk. Maar 't is ook - en kan ook - een experiment zijn. Autoracen met wat je wil, hoe je wil, en puur de beste willen zijn. Prototype's, GT's, Toerismewagens. Terug naar de pionierstijd toen "piraten" zelfs status verwierven. Stropdas en kostuum zoals ooit hoeven niet meer. Mogelijk nog wel als gentlemen's agreement. Een afspraak tussen mannen van eer zonder wettelijke kracht. Met zo'n race kan Zolder - straks 50 jaar jong - een sportconfrontatie doen ontstaan die weer aanpikt met de gloriedagen. Deze 24 Uren van Zolder zijn een uitdaging als nimmer tevoren.(T:wr/foto:BRCC)

    30-07-2012 om 16:48 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON OVERKLAST IEDEREEN IN HONGARIJE

    Hoewel de laatste vijf ronden onder de gele vlag de posities vastspijkerde, zou ook zonder “geel” de uitslag dezelfde zijn geweest. Lewis Hamilton heeft de hele weekeinde van de GP van Hongarije beheerst. In de vrije trainingen, voor de “pole” en vandaag de zege van start tot finish. Zijn Mc Laren-Mercedes leek een wegmagneet. Als grote Seigneurs kwamen Kimi Räikkonen en Romain Grosjean als respectievelijk twee en drie het podium met Hamilton delen. Op een gegeven moment plakten Kimi en Romain in hun sublieme Lotus-Renault’s tegen elkaar. Een botsing dreigde. Maar de Fransman week net op tijd uit. Een verstandig maneuver dat latere misverstanden in het team zal voorkomen. Zich boven de boss wanen, zeker als die al eens het zoete van wereldkampioen heeft gesmaakt, is nog nooit en nergens een goede zaak geweest. Fernando Alonso schonk zichzelf een “rustige” race op zijn 31ste verjaardag en versterkt zijn leidersplaats voor het wereldkampioenschap. Hij gaat Mark Webber met 40 punten vooraf. Dat is een groot verschil. De verheven Australiër ziet zijn WK-kansen verbleken, maar zal tot het einde doorvechten. Er zijn nu vier weken rust en begin september is er de GP van België, twaalfde race van het seizoen. Nimmer voordien was F1 zo boeiend als nu.(wr/foto’s:Mercedes en Renault)

     

    Bijlagen:
    Rosberg eindigde roemloos tiende in Hongarije i29712.jpg (1.1 MB)   

    29-07-2012 om 18:59 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KARTHIKEYAN'S HRT DEED GELE VLAG HANDHAVEN
    De Indiër Narain Karthikeyan (35) sukkelde met zijn HRT van de baan. De ophanging was er of de oorzaak of het gevolg van. Dus reed de "stoet" met Lewis Hamilton naar de finish onder een gehandhaafde gele vlag. Ieder gezellig op zijn vastgespijkerd plaatsje. Want het sukkelkarretje van de sympathieke Indiër werd gewoon niet weggehaald. Geen kraanwagentje, geen echte kraan. Alleen maar wat drukdoende baancommissarissen, wreed gestikulerend maar met doelgerichtheid "nul". De organisatie bleef gewoon in gebreke.

    Het was geenszins het geval, maar stel nu eens dat die sakkerse Kimi Räikkönen toch een gaatje langsheen Hamilton zou hebben gezien. Dan mocht die er gewoon niet voorbij...! We  kunnen ook direct na de start een hele race lang gele vlag geven, zodat ongeveer de stargrid in volgorde blijft behouden...Voor het geval er een vlieg aan de bolide zou hangen kan in zo'n dramatisch geval de Safety Car de hele race voorrijden. Zonder GPS, dat wel. Iets risico moet er blijven. Anders is het geen sport van mannen meer.(wr)

    29-07-2012 om 18:11 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AUDI WINT MET PICCINI-RAST-STIPPLER 24 UREN VAN SPA
    De 24 Uren van Francorchamps zijn gewonnen door de Phoenix Audi die werd bestuurd door Piccini-Stippler-Rast. Ook de tweede plaats ging naar een Audi. Deze van het WRT, een Audi R8 LMS Ultra. Christopher Haase, Christopher Mies en Stéphane Ortelli reden hem doorheen een incidentrijke etmaalrace (méér dan vier uur achter Safety Car...) onder de spots. BMW kon een derde eindplaats opeisen door het trio Greg Franchi-Kechele en Mathias Lauda. Het droomteam Fässeler-Kristensen-Lotterer zag zijn zekere zegkansen aan diggelen rijden toen een onoplettende deelnemer hun Audi ronduit vernielde. Cracks zoals ze zijn, hebben ze nog getracht te remonteren. Maar tegen overmacht is niets bestand. Het is een etmaalrace geweest van regen en ongevallen. Gelukkig met een winnende auto die zijn marktpopulariteit alleen maar bevestigd.(wr/foto:Audi)

    29-07-2012 om 17:28 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALEXIS VAN DE POELE WINT MET VOLVO SHORT RACE 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De zoon van Eric Van de Poele heeft in het kader van het BRCC de tweede short race op zijn naam geschreven. Hij deed dat met een Volvo S60 V8 Silhouette zowel piloot als auto wonnen "met verve". Michaël Schmetz werd tweede in de Aston Martin DBRS9 en hij kon zijn ontgoocheling niet goed wegsteken. De gebroeders Thiers in de Ferrari 430 GT3 voelden de regenrace eerder als een bedreiging aan omdat de wegligging van de auto niet zo optimaal was. Verstandige jongens als ze zijn, drongen ze niet aan om de Aston Gulf en zeker niet de Volvo S60 trachten op te houden. Als leiders, na vier races, in de stand om het BRCC-kampioenschap (332 punten), voelen ze wel de hete adem van Stéphane Lémeret in hun nek. Die staat na zijn zege in Short Race 1 met 318 eenheden op de tweede plaats.(wr/foto:BRCC)

    Bijlagen:
    Alexis Van de Poele won Short Race 2 i30712.JPG (759.6 KB)   

    29-07-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AUTOREDDERTJE HOLLANDE IS EEN LACHERTJE !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de paniek die is losgebroken rond een bar slechte Europese autoverkoop leest men in talloze “reddingsplannen” dat denkcellen voor “de auto van de toekomst” moeten worden opgericht. Nu duidelijk is dat Peugeot zich van minstens 8.000 werknemers moet ontdoen en Ford Genk en/of Southampton onder vuur ligt in Amerika, willen de verlichte geesten inzetten op de hybride- én elektrische auto. Die beide varianten zijn vandaag al werkelijkheid.

     

    Meer nog: de elektrische auto IS klaar. In plaats van te zoeken naar “de auto van morgen” zou de nieuwe president van Frankrijk beter de leveranciers en installateurs van oplaadpalen en oplaadsystemen in het algemeen aanspreken. Als er genoeg infrastructuur is zal de elektrische auto in al zijn varianten wel worden gebruikt. Overigens komen er tot €4000 subsidies aan te pas bij aankoop. Dat geld zal worden gerecupereerd op bestaande én nieuwe vervuilende wagens. Kwestie van een evenwicht in uitgaven en inkomsten na te streven. Of deze ingreep echter voldoende zal zijn om de Franse, zeg maar de Europese auto-industrie te redden of minstens weer op peil te brengen is een heel andere discussie.

     

    Wat in weerwil van het drama van Fukushima weer wél is gebeurd is dat Toyota opnieuw de grootste autofabrikant ter wereld is. De groep verkocht 300.000 wagens meer dan de Amerikaanse gigant General Motors en ligt 520.000 eenheden voorop ten overstaan van Volkswagen. Dat is de grootste Europese autoconstructeur. Toyota verkocht 4,97 miljoen auto’s. Dat is 34% meer dan het jaar voordien. Wat Toyota nog durfde dit eigenste jaar 2012 was Audi in de 24 Uren van Le Mans uitdagen.

     

    Met – net als Audi – een hybride LMP1 waarvan de principetechniek is gebaseerd op de alombekende pioniersauto Prius. In Le Mans won Audi de eerste keer in de geschiedenis met een hybride-racewagen. Iets wat mogelijk ook weggelegd was voor Peugeot. Maar geldnood noopte de constructeur op 18 januari 2012 het project af te blazen. Hollande was toen nog geen president, en dus stekeblind voor evoluties in één van de meest werkverschaffende industrieën ter wereld. Daarmee is het verhaal niet af. Neen, het begint er pas mee. Dit was maar een eenvoudige inleiding als aanloop naar een bezoek aan de adderpoel waarin de wereldwijde economie zich heeft getransformeerd. Bankiers en politici hebben lichtzinnig omgesprongen met geld dat de kleine man bijeen harkte.

     

    Of zoals de kwaliteitskrant “De Tijd” het uitdrukte: “wie voor iets teveel gaat eten riskeert een monsterboete. Als iemand een bank over de kop laat gaan, gokt men op een monsterbonus.” Het begint nog maar. Peugeot, Ford, Fiat, Opel – nog net niet Renault – zijn allemaal in hetzelfde bedje ziek. Als echte oplossing zijn er inderdaad de kleine elektrische auto’s als Smart, Leaf, Twizy, Lumeneos en andere, Citroën en Peugeot Ion.

     

    Om maar lukraak enkelen te citeren van de reeds tientallen merken die klaar zijn. Zeker als het om hybridewagens gaat. Dan staat de industrie superklaar. Alleen weet het Europees “gezag” er geen raad mee. Ze kijken ernaar als kinderen naar een kermismolen en weten waar ze precies willen gaan zitten. Op een paard, in een pompiersauto, of toch maar in die leuk geschilderde tram. Eens gezeten draait de molen voort, jolijt alom. Geen zorgen om morgen. Echt Europees.(Tekst en foto’s:Walter Rombauts)

     

    Bijlagen:
    1899 - Aanvankelijk dachten constructeurs aan elektrische auto's - kopie.JPG (524.5 KB)   

    29-07-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOUVY-COENS-KELDERS WONNEN LONG RACE IN BRCC
    Om organisatorische redenen werd de "Long Race" in het kader van het BRCC ingekort van 180' naar 60'. Waar de "Super Pole" omwille van een zondvloed over Francorchamps werd geannuleerd, reden de auto's uit het nieuwe Belgian Race Car Championship normaal rond. Het talrijk opgekomen publiek kon genieten van een Porsche 996 GT3 R die door de trioploeg Bouvy-Coens-Kelders naar de zege werd gestuurd. Het duo Schmetz-Grivegnée prikten hun prachtige Aston Martin DBRS9 op de tweede plaats. Grootmeester Eric Van de Poele, gekoppeld aan van der Straten werden derde in die indrukwekkende Volvo S60 V8 Silhouette. Het BRCC-kampioenschap, gedirigeerd door Kronos Events, heeft in Francorchamps bewezen zijn bestaansrecht te hebben. Over de eerste en tweede Short Races (eerste gewonnen door Stéphane Lémeret in een Volvo S60) geven we in de komende uren een apart berichtje.(wr/foto's:BRCC)

    Bijlagen:
    Porsche 996 GT3 R van Bouvy-Coens-Kelders i28712.jpg (955.4 KB)   

    28-07-2012 om 15:46 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AUDI ZET REGENDRUPPELS ALS PUNTJES OP DE I
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De warm-up voor de 24 Uren van Francorchamps werd op een doorregende baan gereden. Een snoepje voor de winnaars van de 24 Uren van Le Mans. Marcel Fässler, Tom Kristensen (achtmaal !) en André Lotterer. Ze stuurden de indrukwekkende Audi R8 LMS Ultra met het nummer "6" naar de snelste tijd. Tom Kristensen is geneigd een overwinning in de etmaalrace van Spa toe te voegen aan zijn indrukwekkende Le Mans-lijst. Het professionalisme van dit drietal mag de concurrentie terecht doen huiveren voor de komende 24 uren avontuur, spanning en sport van het hoogste gehalte.(wr/foto:AUDI)

    28-07-2012 om 15:37 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOON NIKI LAUDA IN POLE VOOR 24 UREN VAN FRANCORCHAMPS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Omdat een hevige regenbui heel Francorchamps onder water zette bleven de chrono's van gisteren overeind. Konkreet betekent dat Mathias Lauda, Gregory Franchi en Frank Kechele in een BMW Z4 vanuit pole-position de etmaalrace aanvatten. De tweede plaats is in handen van klasbak Bas Leinders, met Maxime Martin, Pattlata ook al in een BMW Z4 (foto-inzet). Mathias Lauda is de zoon van drievoudig wereldkampioen Formule 1, Niki Lauda en is dus uiteraard Oostenrijker.

    Hij werd geboren op 30 januari 1981 en maakte in 2002 zijn debuut in de autosport langs de Formule Nissan 2000. Hij reed tevens F3000 en GP2, maar echte overtuigende resultaten bleven uit. Voor de 24 Uren van Francorchamps krijgt zijn status wel een nieuwe dimensie. Plots behoort hij met de beide geroutineerde ploegmaats tot de favorieten. Vader Lauda was vorige week nog in Hockenheim waar hij Fernando Alonso (31) ging feliciteren. De Spanjaard legde daar de basis voor een derde wereldtitel. Senna en Lauda zijn de grote voorbeelden. Niki Lauda werd wereldkampioen in 1975, 1977 en 1984.

    Niki Lauda moet nu in Francorchamps ongetwijfeld stilstaan bij de toerwagenduels die hij daar uitvocht. Speciaal dat ene waarin Jochen Mass met een azuurblauwe Ford Capri reed en hijzelf in een oranje BMW 635 CSi. Ze gaven elkaar geen meter toe. Iedere ronde veerde het publiek rond de toen 14,1 km lange omloop als één massa op. Lauda won. Purist als hij is, kon dat bijna niet anders aflopen. Hij is de enige coureur overigens die Il Commendatore Enzo Ferrari baas kon. Hij is ook de enige autocoureur die op 1 augustus 1976 een verschrikkelijk ongeval op de Nürburgring met brandwonden in de derde graad overleefde en zes weken later alweer reed: GP van Italië in Monza 1976.

    Hij verloor dat jaar met één punt tegen James Hunt. Dat kwam omdat hij onder de gutsende regen in de GP van Japan (Fuji) zijn Ferrari aan de kant zette. "Waanzin", of iets dergelijks moet hij hebben gezegd. Enzo Ferrari kreeg bijna een hartaanval. Het jaar daarop - in 1977 - werd Niki Lauda voor de tweede keer wereldkampioen. In een Ferrari. Morgen rijdt zoonlief de "24 Uren van Francorchamps". Niet als "fils-à-papa", eerder zoals vader zelfdenkend, wars van wat anderen daar van vinden. Grote Johann Wolfgang von Goethe noemde dat persoonlijkheid. Het hoogste goed dat een mensenkind kan bezitten. Of je nu eerste wordt of niet in Francorchamps zondagnamiddag.

    In Hongarije bleef Lewis Hamilton in de twee vrije trainingen aan de spits met de Mc Laren-Mercedes. Zondag wordt de elfde GP van het WK F1 gereden. Fernando Alonso verdedigt er zijn leidersplaats in de voorlopige stand. Mark Webber staat tweede en hoopt minstens op een podium. Schril contrast met de piloten in de "24 Uren van Francorchamps". Die in Spa zijn nog net van vlees en bloed. Die op de Hongaroring leven allemaal al als buitenaardse wezens. Gedirigeerd nog altijd door één - sterfelijke - God, Mister Bernie Ecclestone die ook overal is als je hem niet ziet. Gek planeetstelsel.(wr)



    27-07-2012 om 18:59 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MORGENMIDDAG EERSTE SHORTRACE BRCC IN FRANCORCHAMPS
    Morgen om 12.55 uur start in Francorchamps de eerste Short Race van 30' van het nieuwbakken en blijkbaar geslaagde Belgian Race Car Championship. Om organisatorische redenen is de "looptijd" van de Long Race teruggebracht naar 60', maar daarin blijven de twee verplichte pilotenwissels van kracht. Deze nek-aan-nek-race wordt op gang geschoten om 16.25 uur, direct na de Super Pole voor de 24 Uren van Francorchamps. De kers op de taart in de BRCC-inbreng in Francorchamps wordt dan de tweede koers over 30' op zaterdag aan het begin van de namiddag. Dit onder het oog van de tienduizenden fans die zijn afgezakt naar het historische lint voor de 24 Uren van Francorchamps die zaterdag en zondag iedereen in de ban zullen houden. De GP van Hongarije F1 kan door iedereen via TV worden gevolgd zodat niets aan het oog zal verloren gaan.

    Bepaald omdat er zoveel toeschouwers worden verwacht is het niet verwonderlijk dat piloten zoals Dylan Derdaele, Sarah Bovy of het Saker-team beslisten om voor deze ene keer ook deel te nemen aan de Short Race's. Hun sponsors zijn daarover in hun nopjes want meer in de kijker kan je niet meer lopen of rijden. Omdat er zoveel media-aandacht is, zijn enkele bekende namen aangetrokken zoals Grégory Servais die Sarah Bovy zal bijstaan in één van de drie Gomez GC10 Silhouette's. Vervolgens zijn er Alexis Van de Poele en Raphaël van der Straten die Stéphane Lémeret komen assisteren in de Volvo S60 V8 Silhouette van Delahaye Racing !

    De zoon van Eric, vijfvoudig winnaar van de 24 Uren van Francorchamps en vorig jaar laureaat in de BTCS aan het stuur van een Solution F in categorie S2, heeft bijzonder hard gewerkt om zich te verzekeren van een deelname aan deze uitzonderlijke meeting van het BRCC. "Het is een kans uit de duizend !" placht hij te zeggen. "Met het beperkte budget waarover ik beschik geef ik liever de voorkeur om in de BRCC-happening vooraan te rijden dan tijdens de 24 Uren ergens in het peleton anoniem verloren te rijden...", besluit hij verstandig. (wr/foto:BRCC)


    26-07-2012 om 10:47 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRCC KNOOPT NA 24 JAAR WEER AAN MET TRADITIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmiddag gaat in het altijd feeërieke Spa-Francorchamps de pilotenparade door. Dat zijn de mannen - zeg wel - die volgend weekeinde deelnemen aan de 24 Uren van Francorchamps. Dat is ruwweg gezegd de tegenhanger van de 24 Uren van Le Mans, maar dan enkel voorbehouden aan GT's. Het nieuwbakken "Belgian Racing Car Championship" (BRCC) dat vakkundig wordt geleid door Kronos Events, strijkt nu voor de derde opeenvolgende keer neer in de paddock van het Circuit Spa-Francorchamps. Dit keer gaat het om de vierde meeting van het nieuwe kampioenschap. Deze is voorzien als onderdeel van het voorprogramma op de "Total 24 Hours of Spa" die de aandacht zal verdelen tussen de GP van Hongarije F1 en de tastbaardere bolides die de uitloper van de Eifel een weekend lang zullen bevolken.

    De 35 deelnemende teams en hun sponsors in het BRCC kunnen zaterdag om 13.15 uur voor het talrijk verwachte publiek hun kleuren laten schitteren in de proloog op de etmaalrace. In de BRCC meute gaat het om de zogenaamde "short race", sprintrace, die in Francorchamps altijd voor spetters zorgt. Zoals Kronos Events terecht opmerkt moet men terug in de tijd tot in 1988, weeral 24 jaar geleden, om nog een manche van het toenmalige Kampioenschap voor Productiewagens in een voorprogramma van de 24 Uren te noteren.

    Dankzij het dynamisme van Kronos Events kunnen de BRCC-teams al aanwezig tekenen voor het grote feest van de 24 Uren van Francorchamps door deel te nemen aan de traditionele parade, heden namiddag 16 uur, die i het centrum van Spa wordt gehouden. De eerste "short race" is gepland op vrijdag om 12.55 uur en de "Long Race" - dit keer uitzonderlijk over 60' wordt  vrijdag op gang geschoten om 16.25 uur, vlak na de Superpole van de 24 Uren van Francorchamps. Een autosport-overgoten weekend staat in het vooruitzicht. Het begint NU op dit eigenste moment in Spa.(wr/Foto:BRCC)


    25-07-2012 om 18:52 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALONSO LEGT BASIS VOOR DERDE WERELDTITEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 2005 en 2006 heeft hij het met Renault al voorgedaan: een ongezien talent waarop alleen Flavio Briatore enige bezoedeling bracht in de GP van Singapore. Daar liet de Italiaanse teambaas van het Franse merk zoontje Nelson Piquet geënsceneerd crashen zodat de “Safety Car” opdook. Fernando Alonso kon zo “beschermd” deze GP winnen. Het bekwam Briatore en ook Piquet niet echt. Het “incident” maakte voor beiden een eind aan hun F1 loopbaan.

     

    Dit jaar zou de Spanjaard zo niet meer willen winnen. Hij won zojuist met de GP van Duitsland zijn derde GP van het seizoen. Na die van Maleisië en “Europa” (Valencia) verstevigt hij met 154 punten zijn leidersplaats voor een derde wereldtitel. Alonso’s Ferrari sloeg in het begin van het seizoen nergens op. Maar de matador maakte van een ezelsauto een “winningcar”, opnieuw een steigerend paard ! Volgende week in de GP van Hongarije zal de concurrentie rood van achtervolgingswaanzin zien. Dit F1-seizoen is een echte “grand cru”. Snoep voor puristen.

     

    Vettel werd tweede door een “illegaal” inhaalmaneuver” met Button. De wedstrijdleiding gaf hem 20” straftijd waardoor hij finaal vijfde werd. Vettel vocht de beslissing aan, maar kreeg uiteraard geen gehoor. Het wedstrijdreglement is duidelijk: de vier wielen moeten zich op en niet naast de baan bevinden tijdens het maneuver. Meteen blijft Mark Webber op de tweede plaats in het kampioenschap staan.(wr/foto:Ferrari)

     

     

    22-07-2012 om 21:22 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AUDI VORST GING ER 8% OP VOORUIT IN SLINKENDE MARKT

    “t Kan verkeren”, zei ooit Bredero. En zie de autofabriek in Vorst die nog maar enkele jaren geleden met sluiting was bedreigd blijkt vandaag met de Audi A1 en maximum aan flexibele inzet van 2.250 werknemers de meest succesvolle te zijn van de drie (…) autofabrieken die in ons land nog functioneren. Waar Ford in weerwil van €54 miljoen overheidsubsidies fors achteruit ging (-16%) en Volvo in een overgangsjaar naar een nieuw model slechts -0,7% moest prijsgeven, maakte Audi Vorst 8% vooruitgang. Dame Christine Germain, terecht fiere woordvoerster van het merk, zei te mikken op 120.000 A1’s die van de band zullen rollen dit jaar. Dat zijn er dan 2.000 meer dan vorig jaar.(wr)

     

     

    21-07-2012 om 12:44 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEER DAN 5000 MINIATUURAUTO'S IN AUTOWORLD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds Eric Janssen met pensioen ging bij Toyota (daar meteen de laatste PR was die naam waardig) kon hij het klussen niet laten. In de kortste keren werd hij artistiek directeur van Autoworld in Brussel. Vanaf dan is de autotempel het toneel geweest van opeenvolgende activiteiten en festiviteiten. Eind vorige maand werd Citroën-Icoon Luc Lion er nog gevierd als kersvers gepensioneerd, na een leven die alleen de beste, grootste PR's kunnen voorleggen. Zijn naam wordt toegevoegd aan deze als Jan Herdies Humaan Renaultmonument, tevens cultuurbeest, Roger Tripnaux, Meesterschaker bij Nissan en Volvo en ondankbaar behandeld bij GM) en ook Dames als daar zijn Olga Rémy (Volvo, Mitsubishi, Peugeot) en straks ook wel Mevrouw Marie-Louise Van Dyck (Nissan is haar levenslange dank verschuldigd).

    Vanaf NU en t/m 26 augustus 2012 lanceert Eric Janssen een tentoonstelling van liefst 5000 miniatuurwagens die in zeventig schitterende vitrines zijn te bewonderen. De meeste zijn van hemzelf. Als ik mijn Moleskine-notaatjes doorneem moet hij d'r zo'n 15.000 bezitten. Waaronder de hele Ford-collectie van Antwerps autogigant Oscar - de enige echte - Permeke ! Wie naar Autoworld gaat -waar gratis kan worden geparkeerd voor de deur - zal ogen te kort komen. Erik Janssen stelt daar tentoon. Van ieder modelletje weet hij de hele geschiedenis. Zijn passie was al aan de gang toen in 1978 het eerste Vlaamse autoblad op de markt kwam. In "Keesings Automagazine" begeesterde hij jong en oud. Altijd met de lach en klasse die hem een leven lang hebben vergezeld. Een aanrader daar in Brussel ! Voor verdere informatie Model Car Festival @ Autoworld of www.autoworld.be (wr)




    Bijlagen:
    Patrick Depailler Zolder 1973 (wr).jpg (316.6 KB)   

    21-07-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOYOTA MAAR -1,1% GEDAALD IN EU-AUTOVERKOOP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgende maand op 6 augustus zal het 67 jaar geleden zijn dat de eerste atoombom op Hiroshima is afgeworpen. Precies 130 meter boven een ziekenhuis waarvan het skelet als oorlogsmonument is bewaard gebleven. Zes dagen later volgde een twee bom op Nagasaki. In februari 2011 verwoeste een aardbeving en een moderne zondvloed de kerncentrale van Fukushima in Japan. Alle Japanse autoconstructeurs deelden in de klappen. Toch rolde de vorige dagen een nieuwe, zo mogelijk nog mooiere Mazda MX-5 uit de assemblagefabrieken van Hiroshima.

    In een totaal 7% gedaalde Europese autoverkoop over de eerste zes maanden van 2012 genomen daalde Toyota met maar 1,1%. Nog maar iets meer dan een maand geleden legde de firma uit Nagoya het legendarische Audi het vuur aan de schenen in de 24 Uren van Le Mans. De Japanners die na dertien jaar naar La Sarthe weerkeerden voor een nieuwe uitdaging op het hoogste industriële autoniveau verloren. Audi realiseerde de eerste zege van een Hybrid in Le Mans."Facts." Losjesweg.

    Volgend jaar bestaat het historische asfaltlint van Terlamen (Zolder) precies 50 jaar. Ijverige pennenridders reppen zich de nachten en archieven door om een ongetwijfeld boeiend boek onder de Kerstboom te kunnen leggen. Exact evenveel jaar geleden werd in Omika, Oyama-cho, Sunto-gun in de Prefectuur Shizuoka in Japan de "Fuji International Speedway Co" gesticht. (afgekort: FISCO). Waar in Zolder in 1963 al razende races in vliegende kratten werden gehouden, duurde het in Fuji tot december 1965 eer vier- en tweewielers over het asfaltlint konden snorren. De officiële opening gebeurde in januari 1966. Zoals Zolder ook tien jaar de Formule 1 te gast kreeg is die eer ook Fuji te beurt gevallen. 

    Met een dramatisch hoogtepunt in oktober 1976 waarop Niki Lauda onder gutsende regen zijn Ferrari aan de kant zette en daardoor James Hunt met 1 WK-punt zijn eerste en laatste WK-titel deed winnen. Eerder, op 1 augustus 1976, was de Oostenrijker dramatisch verbrand tijdende GP van Duitsland toen hij op "Bergwerk", een plek op de Oude Ring, een wiel verloor. Brett Lunger was het eerst bij hem om te trachten eerste bluswerk uit te voeren. Zes weken later reed Niki Lauda vierde in de GP van Italië in Monza, terwijl het bloed vanonder zijn baksteenrode helm stroomde. Alleen in Japan vond hij het te gortig. Maar wezenlijk was het zelfrespect dat hem de voet op het rempedaal deed zetten. Het was goed geweest. Het jaar daarop - in 1977 - werd hij voor de tweede keer met Ferrari wereldkampioen F1. Of hoe een mens door alle avonturen heen nooit zijn opperste rechter mag verloochenen. Opdat hij bij het buigen voor overmacht en tegenslagen niet zou breken. Net zo min als de Japanners. "Facts".(Tekst en foto's:Walter Rombauts)





    Bijlagen:
    De nieuwe Mazda's uit Hiroshima MX-5 soft- en hardtop i18712.jpg (1.7 MB)   
    Hiroshima 6 augustus 1945, lang voor Fukushima (wri17312).jpg (310 KB)   
    Leven na vijftig jaar waanzin i19712.JPG (141.9 KB)   
    Straks 50 jaar auto- en autojournalistiek en dan...gedaan ! - kopie.JPG (2.1 MB)   

    18-07-2012 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BERNIE ECCLESTONE NEEMT HET EREWOORD MEE IN ZIJN GRAF
    Het "erewoord" is verloren. Verloederde politici hopen het opnieuw te vinden in de pluchen salons van banken en bedrijven. Of verder... Wellicht vergeefs. Want toen gold dat "a gentlemans word is his bond" was zeker een Ecclestone gestoeld op integriteit en een niet te verbreken erecode. Degenen die vissen naar de geheimnis van de nieuwe Francorchamps-deal zullen het nooit weten. Het is afgesloten tussen twee mannen-met-ruggengraat. Bernie Ecclestone (81) zal het erewoord mee in zijn graf nemen en nooit zal iemand het ooit kunnen doorgeven aan de nieuwe generatie integeren waarvoor de wereld de hemel om smeekt.

    De Grote Manitou - met al zijn onhebbelijkheid die die status met zich brengt - zal deze planeet verlaten met een leegte achterlatend die sinds het begin van de echte racerij - bakermat Engeland - zijn gelijke niet zal kennen. Wil men een nieuwe Ecclestone vinden, dan zal dat minstens even moeilijk zijn als is gezocht naar het Higgs-deeltje: uitzonderlijk klein, maar zo groots in wat het bepaalt. Bernie kon je als gestalte niet als de grootste herkennen. Wat zijn inborst betreft is deze wereld te eng voor hem. In een jungle integer blijven, is weinigen gegeven.(T&F:Walter Rombauts)

    13-07-2012 om 21:49 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!