Inhoud blog
  • Inside Blinds bewijst veelzijdigheid met gordijnen
  • Ga voor een zonnige touch up met Bristol
  • Van New york naar landbouw op kasteeldomein
  • Michael Kors
  • Franke ziet het glas halfvol .. warm en gefilterd
  • Parador vakantieparken
  • Beosysteem 9000C
  • DEBA meubelen trekt alles uit de kast!
  • Het combi-shirt van Mayerline
  • Arte en Moooi openen deuren van Green House
  • Own Your Glow
  • La Biennale di Venezia
  • Weleda breidt manverzorging uit!
  • Aspria: technologische verzorging
  • Kartell & illycaffè
  • Water als centerpiece
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    06-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fattoria La Madia

    Net buiten het té drukke historische hartje van Firenze kan je op diverse locaties kennismaken met authentieke pizzeria’s en trattoria ’s waar je slechts af en toe een verdwaalde toerist tegen het lijf loopt.

    In de Via del Giglio ontdekten we eerder toevallig deze ogenschijnlijk kleine trattoria die het aandurfde om in februari een terras te presenteren. Eens binnen ontplooide zich echter een behoorlijk grote ruimte waar makkelijk een 60-tal personen kunnen plaatsnemen. Traditioneel is de inrichting alleszins, tafelkleden in rood/witte ruitjes sieren de zware houten tafels, aan de muren een traditionele overvloed van decoraties, foto’s, edm. met aansluitend geverfde kerkstoelen om aan te schuiven. Kleine aaneensluitende lokalen verbergen een discrete charme en vanzelfsprekende gezelligheid terwijl de bar in een aparte hoek het figuurlijke privé domein is van de stamgasten, al is ze vanzelfsprekend ook toegankelijk voor een aperitiefje, maar vooral voor een piepkleine, dampende espresso die met een heerlijke grappa wordt overgoten. Ook hier veelvuldige decoraties, maar een overdaad aan decoraties illustreert nu eenmaal de typische exploitaties in de regio Firenze, de gastvrijheid gelukkig evenzeer.

    La Madia wordt al sinds 1956 door dezelfde familie uitgebaat, het restaurant werd regelmatig vernieuwd en aangepast aan de nieuwe normen maar behield toch zijn authenticiteit. Sinds het ontstaan opteert men voor typisch Toscaanse specialiteiten die een behoorlijk culinair palet aanbieden en heel makkelijk door vele wijncombinaties kunnen worden aangevuld.

    In september 2000 kwam Gennaro Fabbrocino aan het roer te staan van het restaurant. In een vorig leven was hij als chef actief in Australië, voor hem een passionele bestemming die echter het heimwee naar Italië niet kon voorkomen. Heimwee waaraan hij evenmin kon ontsnappen wanneer hij zijn Australisch avontuur inruilde voor een job als chef op de cruiseschepen van P&O. In Firenze voelt hij zich thuis en kan hij zijn inventiviteit en creativiteit maximaal laten renderen. In dit uniek kader droomt hij weliswaar soms nog van zijn avonturen, maar hij is vooral blij dat hij in eigen contreien zowel de lokale bevolking als de enkele tientalen toeristen die hij jaarlijks over de vloer krijgt, kan verrassen met geurige en smaakvolle gerechten op een hoog culinair niveau en hun smaakpapillen weet te verwennen.

    Wij lieten ons bij de keuze van de gerechten bijstaan door de zaalmeester, een leuke joviale man, sympathiek en volrond met buikje die in zijn enthousiasme a.h.w. de ganse kaart aanprijst. Uiteindelijk kozen we voor een fruto di mare en de huisspecialiteit, een gegrilde Côte à l’os.

    Bij het aperitief enkele leuke toastjes met tomatenkwartjes, pittige olijfolie en peterseliesnippers. Onze fruto di mare werd een overweldigende schotel, geurig en kleurrijk met mosselen, inktvis, garnaal en scampi’s. Opgefleurd door olijven, rucola, gegrilde aubergines, bieslook en kappertjes een geheel met mooie aroma’s, pittige en fijne toetsen en olijfolie, naar werd beweerd, uit eigen tuin. Als wijnsuggesties serveerde Gennaro een Poliziano Rosso di Montepulciano 2011, 14.5% alc, die een leuke aanvulling vormde bij het voorgerecht en naar later zou blijken ook een perfecte compagnon was bij het hoofdgerecht. Voor een fles van 37.5 ml moesten we 12€ neertellen.

    Ons hoofdgerecht was keurig van het been ontdaan en werd perfecte gegrild en mooi rosé gehouden, gepresenteerd in fijne reepjes met mooi garnituur van rucola. Pittig maar smaakvol gekruid, kan je het vlees voorzien van extra parmiggiano, kruidige olijfolie of balsamico. Geen pasta of aardappel, wel een knapperig broodje. Toch blijft deze bereiding optimaal wanneer je ze enkel lichtjes met kaas bestrooid. Prima kruidig en lekker smaakaureool als basisprincipes. Desserts schuif je bij deze selecties probleemloos terzijde al kan een piepkleine koffie met een stevige grappa, tussen 42 en 47 % alc, een leuke proeverij bezegelen.

    In dezelfde building werd recent een aantrekkelijke B&B ondergebracht die meer verloren gelopen toeristen naar de trattoria wil begeleiden.

    La Madia – Via del Giglio 14 – 50126 Firenze

    Tel 39 -55 – 218 563 – www.trattorielamadia.com

    Culinaire commentaren:

    À la carte: 4 borden

                     authentiek kader en decor

                       dagverse kwalitatieve gerechten

                       attente en vriendelijke bediening

                       kwalitatieve maar betaalbare wijnkaart

                       Betaald 40€                  

     





    06-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conte Ferdinando Guicciardini

    Conte Ferdinando Guicciardini

     

    Castillo di Poppiano is een indrukwekkende middeleeuwse vesting opgericht rond het jaar 1000 ter verdediging van de stad Firenze. Ze is sedert ruim 900 jaar in handen van de familie Guicciardini.

    Het landgoed omvat momenteel ruim 265 ha waarvan 130 ha wijngaarden en 47 ha olijfbomen en wordt volledig uitgebaat met respect voor de natuurlijke omgeving en locatie. Tot de eigendommen van de familie behoort ook Massi di Mandorlaia waar wijnen worden geteeld in een kustregio met heuvels en eerder wilde landschappen die een eigen karakter bezitten. De exploitatie van ruim 110 ha biedt 56 ha wijngaarden waarvan er 46 worden voorbehouden aan de teelt van Morellino di Scansano DOCG.

    Geproefd: Il Cortile Chianti Colli Fiorertini DOCG 2009

    80% Sangiovese, melange van Merlot en Cabernet 10%, Canailo 5% en Colirono 5%. De fermentatie van deze wijn vindt plaats in inoxvaten met gecontroleerde temperatuur gevolgd door een maceratie van 14 dagen. De maturatie en oudering gebeuren deels in inox, deels in eiken vaten en dit gedurende 4 tot 6 maanden, nadien volgt een verdere oudering op fles wat een wijn geeft van 13-13.5% alc. Het resultaat is een leuke volle wijn met dieprode kleur en stevig karakter.

    Geproefd: Mandorlaia Reserve 2010 – Morellini do Scansano DOCG

    85% Sangiovese en melange van 15% Alicante, Merlot en Cabernet, de exacte samenstelling van deze melange is varaibel van jaar tot jaar. De fermentatie in inoxkuipen gebeurde bij 28-29°C onder gecontroleerde temperatuur met aansluitende maceratie tussen 15 en 18 dagen. De maturatie en oudering van minstens 24 maand vinden plaats op Franse eik (Allier) en wordt op fles afgerond. Dit geeft een wijn met vrij hoog alcoholpercentage 14%. De mooie druivenselectie bij het begin van de oogst zorgt voor een stevig eindproduct met geconcentreerde en aangename aroma’s die een complex palet van smaaktoetsen aanbieden.

    Op de proeftafel: La Historia di Italia 2009, Tuscana IGT

    Deze wijn verwijst met een duidelijke knipoog naar Francesco Guicciardini die als staatsman op rust als allereerste de geschiedenis van Italië neerschreef. De wijn wordt geproduceerd in Poppiano en is een leuke melange van 70% Merlot en 30% San Giovese.

    De fermentatie van de bessen gebeurt in inox onder gecontroleerde temperatuur, 27-28°C en krijgt als sluitstuk een maceratie tussen 18 en 20 dagen. De maturatie en oudering gebeuren aanvankelijk in inox waarna de wijn wordt overgepompt in Franse eiken vaten (Allier). Hier volgt een rijping van minstens 12 maand, rijping die na de botteling nog minimaal 4 maand op fles wordt voortgezet vooraleer hij in het verkoopcircuit wordt gebracht.

    In het glas krijgen we een mooie dieprode kleur die in de neus zorgt voor stevige fruitige aroma’s, zwart rijp fruit voert de ondertoon. Bij de afdronk krijgen we opnieuw mooie fruitige toetsen die door subtiele fijne tannines worden onderbroken hoewel de wijn zijn frisheid en elegantie blijft bewaren.





    06-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Château Lascombes - slot

    Chevalier de Lascombes

     

    De wijnen van Château Lascombes worden uitsluitend geproduceerd met volmaakte druiventrossen. Trossen van iets minder uiterlijke kwaliteit komen dan ook terecht in het circuit van een tweede wijn van het kasteel, nl Chevalier de Lascombes. Deze nochtans behoorlijke wijnen kunnen kwalitatief niet tornen aan de heerschappij van Château Lascombes.

    Chevalier de Lascombes 2010:

    Biedt een mooie purperkleurige mantel in het glas terwijl in de neus fruitigheid, kruidigheid en florale toetsen tot ontwikkeling komen. De zure kers zorgt hier voor mooie aromatische toetsen.

    In de mond ontdekken we levendige accenten van fruit, toetsen van koffie en vanille. Deze wijn spreekt voornamelijk het middenpalet aan waarbij de aangename tannines zorgen voor een lange aromatische afdronk. Een wijn met veel frisheid die het traditionele accent van Château Lascombes respecteert.

    Melange van 55% Cabernet sauvignon en 45% Merlot, die en koude maceratie op 8°C van een week meekreeg en 4 maand op lies rijpte met nadien 16 maand oudering op Franse eik.

    Op de proeftafel Chevalier de Lascombes 2009:

    Deze wijn biedt in het glas een intense purperen kleur met leuke schitteringen. In de neus ontwikkelen zich duidelijke toetsen van zure kers die worden aangevuld met een delicate kruidigheid, maar evenzeer een subtiele toets en zweem van boter.

    In de mond komen doelbewust aroma’s van fijne tannines tot ontplooiing die volrond worden aangevuld door rood fruit en accenten van chocolade die zorgen voor een aangename afdronk. Ondanks het label ‘2de wijn’ een hoogstaande kwaliteit en fruitigheid die de naam van het wijnhuis enkel kan versterken. Het is bovendien een mooi bewaarwijn.

    Bestaat uit een evenwaardige melange van Cabernet sauvignon en Merlot en kreeg een koude maceratie van een week op 8°C, rijpte 4 maand op lies en werd nadien met een oudering van 16 maand op Franse eik bedacht.

     

     





    06-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbecuen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Barbecueën was nog nooit zo makkelijk dankzij Broil King

     

    Gedaan met uren te verspillen aan de barbecue om dat vlees toch maar de perfecte ‘cuisson’ te geven. Dankzij de gasbarbecues van Broil King kan je in no-time uitzonderlijke bakprestaties neerzetten!

    Broil King onderscheidt zich van andere gasbarbecues dankzij het unieke grillsysteem: Extra diepe ovens: de ovens worden gemaakt uit gietaluminium, geëmailleerd staal of roestvrij staal. Daardoor kan de warmte langer worden vastgehouden, wat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en een langere levensduur. Massieve braadroosters: Deze roosters houden de warmte het beste vast en zorgen voor een uitstekende schroeikracht. De vleessappen en de smaak blijven in het vlees. De roosters zijn erg duurzaam en eenvoudig in onderhoud. Flay-R-Wave: Dit roestvrij stalen baksysteem vangt de vleessappen op en doen het onmiddellijk verdampen. Die verdampte vleessappen geven uw vlees de typische barbecuesmaak. Roestvrij stalen Dual Tube of Super 8 Branders: Deze gepatenteerde brandertechnologie zorgt voor een verbetering van het bakresultaat: de hitte verdeelt zich met een gelijkmatige gasdruk en vlamhoogte. Gedaan dus met te hete of te koude plaatsen.

    06-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels airlines

    Brussels Airlines voert dit zomerseizoen 2.486 extra vluchten uit

     

    Brussels Airlines biedt tijdens het zomerseizoen, dat in de luchtvaartsector op 30 maart van start gaat, 11 nieuwe bestemmingen aan. Het aanbod wordt deze zomer in totaal met 2.486 extra lijnvluchten uitgebreid.

    Brussels Airlines staat klaar om aan het drukke zomerseizoen te beginnen. De vliegtuigvloot wordt uitgebreid en bijkomende cabin crew leden werden de voorbije weken aangeworven en getraind om de expansieplannen te realiseren die voor dit zomerseizoen zijn gepland. Tijdens het zomerseizoen plant Brussels Airlines in vergelijking met vorig jaar 2.486 meer vluchten en 400.000 meer vliegtuigzetels.

    Europese netwerk: In vergelijking met vorig jaar duiken er 11 nieuwe bestemmingen op in de zomerdienstregeling. Het gaat om Alicante, Athene, Bari, Bastia, Cagliari, Figari, Krakau, Malta, Montpellier, Sevilla en Warschau. Daarnaast worden de vluchtfrequenties op heel wat bestaande routes uitgebreid. Zo kan er deze zomer vaker gevlogen worden tussen Brussels Airport en Catania, Faro, Firenze, Lissabon, Madrid, Malaga, Marseille, Palermo, Marrakesh en Stockholm Bromma. Naar goede gewoonte zet Brussels Airlines deze zomer ook weer koers richting Porto. De stad draagt dit jaar de titel van ‘Europe’s Best Destination’. Het korte- en middellangeafstandsnetwerk bestaat deze zomer in totaal uit 58 bestemmingen en wordt nog verder aangevuld met codeshare bestemmingen die door partnermaatschappijen worden verzorgd.

    Langeafstandsnetwerk: Het langeafstandsnetwerk van Brussel wordt deze zomer verder geoptimaliseerd met bijkomende vluchtfrequenties. Zo worden er 3 in plaats van 2 vluchten per week verzorgd naar Luanda (Angola) en Bujumbura (Burundi). Naar Nairobi (Kenia) komt er een extra, vijfde wekelijkse vluchtfrequentie bij. Het intercontinentale netwerk bestaat in totaal uit 2 Amerikaanse en 19 Afrikaanse bestemmingen.

    Charteractiviteit: Brussels Airlines is deze zomer opnieuw erg actief in de chartermarkt. Voor rekening van Belgische en buitenlandse reisorganisatoren worden vakantievluchten verzorgd naar Mediterrane zon-bestemmingen. Grote Belgische klanten zijn Thomas Cook en Club Med. Ook vanuit Franse en Zwitserse luchthavens voert Brussels Airlines vakantievluchten uit. In totaal zijn er voor het zomerseizoen 1044 vakantievluchten gepland.

    06-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toscaanse wijnen popelen ...

    Toscaanse wijnen popelen om Belgische markt te veroveren.

     

    Buy Wine in Firenze is op enkele jaren uitgegroeid tot een onbetwistbare topreferte voor alle liefhebbers van Toscaanse wijnen. De voorbije jaren werden nog aparte sessies gehouden met een aantal anteprimes, maar de Fortezzo da Basso, een complex dat enige vergelijking met Tour & Taxis kan doorstaan, bood ditmaal onderdak aan de totaliteit van de Toscaanse wijnen.

    Kleinschaligheid is een absoluut kenmerk van de Toscaanse wijnhuizen, maar liefst 78% heeft minder dan 10 werknemers in dienst, terwijl amper 3% meer dan 50 werknemers in dienst heeft. De turnover van de van de wijnhuizen is dus eerder laag, 85% blijft onder de grens van 2 miljoen euro; slechts 2.8% van de bedrijven realiseert een zakencijfer van meer dan 10 miljoen euro. Ietwat in tegenstelling met het inkomen is de kwaliteit van de Toscaanse wijnen, maar liefst 44% produceert wijnen met het predicaat ‘hoge’ of ‘extra hoge’ kwaliteit, terwijl amper 5% het houdt bij de productie van alledaagse wijnen. Kwaliteit is nauw gekoppeld aan de geproduceerde hoeveelheid, 53% van de wijnboeren produceert maximaal 1000hl/ jaar, 8 % van hen produceert meer dan 10.000hl hetgeen betekent dat de kwaliteit onder strenge eisen wordt gegarandeerd.

    Toscaanse wijnen staan anderzijds gekend om hun grote aantrekkingskracht in het buitenland, 98% van de wijnboeren voert minstens één wijn uit, terwijl voor 69.3% van de bedrijven de export goed is voor meer dan 50% van hun inkomsten. Nagenoeg alle Europese landen voeren Toscaanse wijn in, 64% vindt in de US een afzetmarkt en 24% exporteert naar Aziatische landen. De globale export van Toscaanse wijnen was in 2013 goed voor een omzetcijfer van meer an 750 miljoen euro.

    België is in deze exportcijfers een uitgesproken achterblijver, situatie die in Toscane niet al te best wordt begrepen. Belgen staan bekend als fervente wijndrinkers maar kunnen de Toscaanse markt amper beroeren, dit ongeacht of het gaat om traditionele regio’s zoals Bolgheri, Val di Cornia of Chianti of om meer welluidende en kwalitatieve benamingen zoals Chianti Classico, Vino Nobile di Montepulciano, Brunello di Montalcino of Vernaccia di San Gimignano.

    Toscana Promozione is erover verwonderd dat het vinden van degelijke invoerders in België een aartsmoeilijke klus is en blijft. Wellicht zorgt de kleinschaligheid van de producten waardoor ze niet deelnemen aan grote wijnevenementen voor enige terughoudendheid, maar net dit aspect wordt in andere landen sterk geapprecieerd. Bovendien zou het feit dat Toscane qua beschikbare wijnoppervlakte groter is dan de Bordeaux-streek, toch meer belangstelling moeten losweken.

    In het vooruitzicht van het eerste jubileum van Buy Wine, wordt naar mogelijkheden uitgekeken om de Toscaanse wijnen ook in België tot hun recht te laten komen.





    05-03-2014 om 16:27 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Château Lascombes /2

    Château Lascombes:

     

    Met de aparte proeverij van de Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, oogst 2013 zorgde Château Lascombes voor een wel speciale introductie waarbij we ook de eerste melange van de drie wijnrassen kregen aangeboden. Frisheid en fruitigheid zijn alvast kenmerken die het wijnjaar 2013 zullen ondersteunen, wijnjaar dat wellicht nooit een uitzonderlijke millésime wordt, maar, na voldoende rijping en oudering toch voor aangename aroma’s kan zorgen.

    Château Lascombes 2007:

    De donkere purperen mantel van deze wijn krijgt in het glas vlotte en sterke glinsteringen met mooie violetkleur. De aanvankelijk gesloten aroma’s geven in de neus een vermoeden van getorrifeerde accenten die bij aeratie langzaam hun complexiteit onthullen. Mooie toetsen van rijp zwart fruit waarbij de zwarte kers toch dominant blijft op de discrete houttoetsen.

    In de mond noteren we een ietwat bruske aanval op de smaakpapillen. Toch nemen finesse en elegantie langzaam hun plaats en ontwikkelt zich een leuke rondheid met eigen karakter, enig vermoeden dat deze millésime neigt naar vooral een vrouwelijke belangstelling. Verdere rijping zal wellicht nog voor enkele minder scherper kantjes zorgen. Een wijn met lange afdronk en fruitige ondertoon.

    Melange Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 45% en Petit Verdot 5%. Gerijpt op 85% nieuwe Franse eik en maximale opbrengst 40.5hl/ha.

    Château Lascombes 2001:

    Een wijn met mooie dieprode kleur en leuke schitteringen. In de neus komen vrijwel onmiddellijk complexe aroma’s tot ontwikkeling die gedomineerd worden door rijp zwart fruit, terwijl de harmonieuze houttoetsen zorgen voor aangename delicate accenten.

    In de mond worden de smaakpapillen aangesproken door krachtige, ronde en ietwat vettige toetsen die met grote elegantie een mooi harmonieus samengaan vormen van fruitige en kruidige accenten terwijl de subtiele houttoetsen behoedzaam op de achtergrond blijven. Een wijn met mooie lange afdronk en subtiele chocoladetoetsen.

    Château Lascombes is een modelwijn van charme en rondheid van Merlot met de klassieke toetsen van Cabernet Sauvignon met mooi evenwicht en stijl. Een wijn die ongetwijfeld nog meerdere bewaarjaren voor de boeg heeft. Het is een melange van 55% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon en 5% Petit Verdot die 18 maand rijpte op Frans eik en een rendement van 30hl/ha liet noteren.

    Op de proeftafel Château Lascombes 2004:

    In het glas krijgen we een wijn met een intense roodkleurige mantel en leuke purpuren schakeringen. In de neus zorgt deze wijn voor grote complexiteit en finesse dit van een wijnjaar dat volgens specialisten erg uitzonderlijk was gezien de bessen volop konden rijpen. Het resultaat zijn subtiele toetsen van rijp zwart fruit die vermengd worden met lichte kruidige accenten.

    In de mond ontdekken we een krachtig geconcentreerde wijn waarbij de accenten van zwart rijp fruit en chocolade lichtjes de aangename tannines domineren. Deze wijn zorgt voor een mooie lange afdronk met mooi smaakpalet.

    Melange van 44% Merlot, 53% Cabernet Sauvignon en slechts 3% Petit Verdot, die voor 100% rijpte op nieuwe Franse eik. Rendement 44 hl/ha.





    05-03-2014 om 16:23 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jubileum Epicuriales Luik

    Jubileum Epicuriales in Luik

     

    Voor de 10de editie en meteen jubileumeditie van de Epicuriales in Luik keert deze culinaire manifestatie terug naar Tivoli, de plaats waar hat allemaal begon.

    De site Tivoli ligt in het hartje van de stad en wordt omgord door monumenten die mede de geschiedenis van Luik uittekenden, nl het stadhuis, het Prinsbisschoppelijk Paleis en het Perron, het vrijheidssymbool van de stad. Deze 10de editie loopt van donderdag 5 tot en met maandag 9 juni en omsluit dus het ganse Pinksterweekend.

    Dit jubileum accentueert zich tevens op het basisidee, in 14 tenten kan de bezoeker kennismaken met geselecteerde en kwalitatieve realisaties van vooraanstaande chefs en traiteurs uit de stad. Luikse gastronomie ten voeten uit op het bord van de klant.

    Dit jaar wordt bovendien extra aandacht besteed aan het verschijnsel ‘bistronomie’. Eregast wordt daarbij Stéphane Jego, chef van het Parijse restaurant L’Ami Jean, 7e arrondissement, en gedreven leerling van Yves Camdeborde, oprichter van de bistronomie, die als Bretoen van origine, het oudste Baskische restaurant van Parijs overnam en het transformeerde in een onbetwistbare gastronomische tempel echter in zuivere bistrostijl. Stéphane wil met zijn visie op bistronomie Luikenaars en andere foodliefhebbers overdonderen en hen laten kennismaken met de uitzonderlijke kwaliteiten en troeven van dit keukentype.

    Epicuriales van donderdag 5 tot en met maandag 9 juni, telkens van 12 tot 01 uur, donderdag echter pas vanaf 18 uur. Foodfestival met gratis ingang, consummaties worden betaald met ‘epis’ ter waarde van 2€ die aan de ingang kunnen worden aangekocht. www.epicuriales.be

     

    05-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Château Lascombes

    Château Lascombes

     

    Deze wijnen kunnen op nagenoeg 400 jaar tradities en ervaring terugblikken. Met zekerheid kan men zeggen dat Ridder Antoine de Lascombes geboren in 1625, eigenaar was van deze wijngaarden.

    Eveneens in de 17de eeuw vervoegde het domein Durfort, dit van de familie Lascombes, de hertogen van Durfort waren o.m. eigenaar van veel panden in Frans Guyana. Het is voornamelijk Jean Francois Lascombes, lid van het Parlement van Bordeaux, procureur des konings, admiraal en lid van de Franse academie, die zijn fortuin veil heeft om de kwaliteit van de wijnen van Château Lascombes een kwalitatieve boost te geven. Met succes trouwens.

    Na een stabiele periode gedurende vele tientallen jaren, komt Château Lascombes de voorbije decennia enkele malen in andere handen terecht. In 1952 aangekocht door Alexis Lichine, wordt de Britse brouwer Bass Charrington eigenaar van het domein in 1971. De groep Colony Capital wordt dan weer in 2001 eigenaar. Onder impuls van Dominique Befve komt er een restructuratie, worden vinificatiemethoden aangepast en zorgen de nieuwe installaties voor hoge kwalitatieve wijnen. In 2011 koopt de groep MACSF, mutuelle d’assurance du corps de santé français, het domein Lascombes, terwijl Dominique Befve aan het roer blijft, meer dan ooit wordt kwaliteit een onbetwistbaar hoofddoel.

    Château Lascombes produceert jaarlijks zowat 300.000 flessen topwijn en ruim 200.000 flessen van de tweede kasteelwijn, Chevalier de Lascombes. Deze wijnen ouderen tussen 18 en 24 maand op Franse eiken vaten waarbij 80% nieuwe vaten. De wijnen Château Lascombes zijn een mix van Merlot, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. De inbreng van deze laatste druif is miniem, terwijl er percentages van de twee overige wijnrassen variabel zijn, rekening houdende met meerdere kwalitatieve parameters van elk wijnras en de jaarlijkse oogst.

    Op de proeftafel :Château Lascombes 2009

    In het glas zorgt deze figuurlijk jonge wijn voor een intense rode kleur met mooie violette glinsteringen. In de neus komen vooreerst frisheid en fruitigheid tot ontwikkeling, gevolgd door een aantal delicate aroma’s, om uit te monden in subtiele noten van kruiden en zwart fruit.

    In de mond biedt Château Lascombes een zachte benadering van de smaakpapillen waarbij hij duidelijk inspeelt op het middenpalet met leuke en elegante accenten van rijp fruit. Enkele lichte houtaccenten spelen subtiel in op de finesse en zorgen voor mooie tannines, deze wijn biedt reeds een complexe en lange afdronk.

    Château Lascombes 2009 is figuurlijk een monster in een kanten kleed waarvan de frisheid en aroma’s nu reeds borg staan voor een lange bewaartermijn. Samenstelling Merlot en Cabernet sauvignon, beide 48% en 4% Petit Verdot, gerijpt op 90% nieuwe Franse eiken vaten, maximaal rendement van de oogst 43hl/ha.





    04-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holday inn Turkije

    Holiday Inn nu ook op Turkse markt

     

    Met de opening van drie nieuwe hotels zorgt de Holiday Inn brand van de IHG-groep voor een opmerkelijke rentree. De nieuwe hotels zijn het Holiday Inn Ankara Cukurambar, Holiday Inn Istanbul Tuzla Bay en Holiday Inn Istanbul Kadikoy.

    Holiday Inn Ankara opent nog voor de zomer de deuren van de ruim 140 kamers, het wordt een hotel in franchise met Aska Otomotiv ve Petrol Urunlevi Tic SA. Het hotel ligt vlakbij diverse ministeries en overheidsgebouwen pal in het business centrum van de Turkse hoofdstad Ankara. Naast de kamers komen er een banket room van 660m², meerdere vergaderzalen, relaxing spa met gym, bar en restaurants.

    Holiday Inn Istanbul Kadikoy is een gloednieuwe building met 127 kamers waarvan 4 suites, een mini gym, bar en restaurant. Ook dit hotel wordt in franchise uitgebaat en moet eind 2014 de deuren openen. In het business district Kadikoy bevinden zich meer dan 400 bedrijven, bovendien wordt deze interessante locatie aangevuld door de nabijheid van bars, restaurants, ziekenhuizen en het stadium van Fenerbahce FC.

    Holiday Inn Istanbul Tuzla Bay wordt opgetrokken aan de overzijde van de Bosphorus in het Aziatische deel van de stad, het wordt het eerste internationale hotel in deze nieuwe businesspool van Istanbul. Het hotel krijgt 140 kamers die genieten van een 180° zeezicht en panorama over het oude mysterieuze Istanbul. De opening is gepland voor 2016 waarbij Holiday Inn ook transport voorziet vanuit het hotel naar het centrum van Istanbul en de oude stad

    04-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holiday Inn Rio

    Holiday Inn vestigt zich in Rio de Janeiro

     

    Met de bouw van twee nieuwe hotels in Rio de Janeiro zorgt Holiday Inn voor een opmerkelijke retour in deze bruisende Braziliaanse stad.

    Beide nieuwe hotels krijgen 32 verdiepingen en worden gebouwd in het hartje van het stadsdeel Porto Maravilha. Het Holiday Inn Porto Maravilha krijgt 244 kamers en het Holiday Inn Express Porto Maravilha maar liefst 350 kamers. Musea, parken en restaurants in de onmiddellijke omgeving worden aangepast en gerenoveerd met het oog op de Olympische zomerspelen die in 2016 in Rio plaatsvinden. De streefdatum voor de opening van de nieuwe hotels is juli 2016, net voor de aanvang van de olympische competities.

    De bouw van de nieuwe hotels ligt aldus Alvaro Diego, COO Latijns Amerika en Caraiben, volledig binnen de expansiepolitiek van de IHG-groep. Design, infrastructuur en amenities beantwoorden aldus Alvaro aan de nieuwe Holiday Inn eisen en bieden zowel de leisure als de businessklant een aangenaam comfort. Het interieur loopt trouwens parallel met lokale decoratie terwijl met het oog op de combinatie werk-ontspanning, de kamers worden uitgerust met ergonomische workstations evenals de noodzakelijke dataports.

    04-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels Airlines & rode Duivels

    Brussels airlines, officiële luchtvaartmaatschappij van de Rode Duivels

     

    Brussels Airlines zal de volgende jaren de Rode Duivels op regelmatige basis aan boord verwelkomen. Vandaag werd een partnership afgesloten met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), waardoor het nationale elftal exclusief met Brussels Airlines vliegt tot midden 2016. Hoogtepunt dit jaar is de Rode Duivels vlucht SN2014 naar Brazilië voor het WK. Brussels Airlines zet hiervoor éénmalig koers naar São Paolo met één van haar Airbus A330 toestellen, waarop ook supporters zullen kunnen meereizen.

    Brussels Airlines heeft een hart voor de Belgische sporters. De voorbije jaren vloog de luchtvaartmaatschappij al Belgische atleten, basketbalspelers, mountainbikers, golfers, volleybalspelers, wielrenners en voetbalploegen uit de nationale competitie naar Europese of wereldkampioenwedstrijden in het buitenland dankzij een intense samenwerking met sportclubs en sportfederaties. Vanaf vandaag worden er aan boord van de Brussels Airlines vluchten ook zetels gereserveerd voor ’s lands meest populaire sportteam: De Rode Duivels.

    Brussels Airlines vlucht SN2014: Het partnership dat werd afgesloten tussen de KBVB en Brussels Airlines houdt in dat de Rode Duivels de volgende jaren voor al hun vliegtuigverplaatsingen voor Brussels Airlines kiezen. Op 10 juni zal Brussels Airlines daarom voor de eerste keer in haar geschiedenis koers zetten naar São Paulo, om de Rode Duivels naar de aftrap van het wereldkampioenschap in Brazilië te brengen. De speciaal gecreëerde vlucht ‘SN2014’ heeft ook 150 zetels beschikbaar voor supporters, om mee naar het WK te vliegen samen met de spelers én om alle WK matchen van de Rode Duivels bij te wonen. Daarvoor werd een speciaal reispakket samengesteld, dat te koop zal zijn vanaf midden maart. Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven via brusselsairlines.com/sn2014.

    Ook voor de EK kwalificatiewedstrijden in Israël, Cyprus, Andorra, Bosnië en Wales en hopelijk ook voor het EK 2016 in Frankrijk stappen de Duivels aan boord van een Brussels Airlines vlucht. De maatschappij zal ook voor deze wedstrijden de fans de kans bieden om hun ploeg te volgen en vluchten aanbieden naar de matchen.

    Europese verplaatsingen: Het partnership met de Belgische Voetbalbond houdt ook in dat de talrijke Duivels die in het buitenland spelen hun verplaatsingen naar Brussel met Brussels Airlines maken. De Brussels Airlines bemanningen zullen de volgende jaren bijvoorbeeld regelmatig Thibaut Courtois en Toby Alderweireld verwelkomen op de Madrid vluchten. Radja Nainggollan zal regelmatig met Brussels Airlines tussen Rome en Brussels Airport vliegen, Steven Defour tussen Porto en Brussel, Christian Benteke tussen Birmingham en Brussel, Axel Witsel tussen Moskou en Brussel, Romelu Lukaku/Marouane Fellaini/Vincent Kompany/Simon Mignolet tussen Manchester en Brussel.

    Ook de andere nationale voetbalteams zoals de Belgian Red Flames en de nationale jeugdteams van de KBVB, vliegen vanaf nu met Brussels Airlines. Om het sportieve partnership in de kijker te zetten, krijgt een derde Brussels Airlines vliegtuig (Een Airbus A330 langeafstandstoestel) een speciaal Rode Duivels kleedje met de Belgische driekleur.





    03-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curacao kleurt blauw

    Curaçao kleurt blauw

    Van een kleurrijk carnaval tot een nieuw blauw hotel, Blue Curaçao likeur en blauwe onderwatergrot...

     

     

    Het Caribische eiland Curaçao, een all-year-round zonbestemming, heeft een sterke link met de kleur blauw. Niet alleen vanwege de blauwe lucht en helderblauw zeewater, maar ook de door de serie Breaking Bad steeds populairder wordende Blue Curaçao likeur, door nieuwe ‘blauwe’ hotels, zoals het Bij Blauw hotel en blauwe (land)huizen. De blauwe facetten van Curaçao maken het eiland tot een ideale vakantiebestemming voor elke periode van het jaar.

     

    Blauwe baaien en een nieuw blauw hotel…Onlangs opende in de wijk Pietermaai in hoofdstad Willemstad het hotel Bij Blauw. Dit charmante boutiquehotel op loopafstand van het centrum van de stad is gevestigd in 2 prachtig gerenoveerde monumentale panden. De 9 kamers bieden uitzicht over de blauwe Caribische zee. www.bijblauw.com

     

    Curaçao heeft ook een baai genaamd ‘Blauwbaai’. Deze baai ligt aan de westkust en dankt zijn naam aan de eigenaar van de vroegere plantage, Anno Blaauw. Er werden daar laraha sinaasappels geoogst, één van de basis ingrediënten van de likeur Blue Curaçao. Later werd er ook de luxe blauwe kleurstof indigo verbouwd. Vandaag kun je er zwemmen en genieten op de brede palmenstranden van het Blue Bay Resort. Het strand loopt geleidelijk af in zee en is daarom een aanrader voor families met kinderen.

     

    Aan de hele zuidkust van Curaçao vind je 38 baaien met superblauw water zoals je ze in reisbrochures ziet. De ene baai is nog blauwer dan de andere. Je kan dus elke dag van je verblijf op Curaçao een andere baai verkennen. Vergeet er ook de onderwaterwereld niet, prachtige (blauwe) koralen en (blauwe) vissen wachten op jou om ontdekt te worden. Bezoek als je de tijd hebt zeker de baaien Playa Porto Marie, Grote Knip, Playa Kalki, Playa Jeremi, Cas Abao, Daaibooibaai, Jan Thiel Beach en Playa Forti.

     

    De onderwatergrot bekend als de ‘Blauwe Kamer’ is één van de ‘Must see’s’ van het eiland. Je vaart er naartoe met de watertaxi van de prettig gestoorde Captain Goodlife, die tevens een begrip op Curaçao is. Via een kleine spleet kom je in een schitterende verborgen grot. Binnen zwemmen grote scholen piepkleine visjes die naar alle kanten uitzwermen als je er snorkelend voorbij komt. Het mooiste wonder van de Blauwe Kamer zijn de zonnestralen op het blauwe water die de grotingang oplichten. Door de weerspiegeling van het water kleuren ook de wanden van de grot blauw. Na het zwem- of snorkelgenot neemt Juni Obersie, dat is de echte naam van de kapitein, je mee naar een van de mooiste plekjes aan de blauwe baai van Santa Cruz.

     

    The one and only Blue Curaçao Een vakantie op Curaçao is onlosmakelijk verbonden met een bezoek aan het landhuis Chobolobo, met het museum en de kleine fabriek waar de wereldberoemde en enige echte Blue Curaçao wordt gemaakt. De likeur wint aan bekendheid door de ook op Canvas uitgezonden serie Breaking Bad waar de likeur een rolletje in heeft. De likeur is gemaakt van de laraha sinaasappel, meer bepaald van de gedroogde schil van de vrucht die enkele dagen in alcohol wordt gelegd. Nadien worden kruiden toegevoegd om te destilleren. Blue Curaçao kun je puur of met ijs drinken maar is door zijn blauwe kleur bijzonder geschikt om te mixen in diverse cocktails. Hoe de likeur smaakt en in welke mixen de Blue Curaçao wordt geserveerd zal je zeker ontdekken tijdens je verblijf op het eiland, wellicht in een strandbar met uitzicht op de blauwe zee onder de blauwe lucht. www.curacaoliqueur.com

     

    Blauwe huizen en vlag. Nog meer blauw zie je in de koloniale panden die overal op het eiland te vinden zijn, op vroegere plantages, maar ook langs de beroemde Handelskade in Willemstad die door UNESCO is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Het is niet verbazend dat ook de vlag van Curaçao overwegend blauw is. Het bovenste deel staat symbool voor de blauwe lucht, het onderste voor de blauwe zee. Beide delen zijn van elkaar gescheiden door een gele zonnestraal. Mooi toch! www.bezoekcuracao.nl

    03-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mas Amiel terres rares

    Mas Amiel – Terres Rares

     

    De Mas Ariel is de perfecte weerspiegeling van een historisch patrimonium gekenmerkt door de diversiteit van zijn terroirs, zijn landschappen en ruim 130 unieke percelen.

    Olivier Decelle beschermt deze terroirs en laat hun identiteit op een unieke manier openbloeien. Perceel Sainte Eugenie 1900, perceel Calirole 1949, … elk van hen zorgt ervoor dat de druiventrossen op een geëigende en zorgvuldige manier kunnen worden gevinifieerd. Het resultaat zorgt voor millésimes die de genen van Mas Amiel verrijken. Het palmares van Mas Amiel werd recent met 4 nieuwe topcreaties uitgebreid, nl Alt 433m, Légende, Vers le Nord en Vol de Nuit.

    Op de proeftafel: Vers le Nord, millésime 2012

    Geteeld op het perceel La Devèze, 2ha met rijke en erg varieerde ondergrond, krijgen de wijnen een stevige basisstructuur en tonen ze tegelijk een enorme dynamiek. Syrah, circa 8%, vormt hier een aanvulling op de oude Grenache wijnranken en biedt de wijn extra frisheid.

    In de neus ontwikkelt zich een leuk aroma van sinaasappel, zeste van pomelo, dat vrij snel naar zwart fruit evolueert. Bovendien is er een weelde aan extra toetsen van thym, laurier, eucalyptus, maar ook zijn er kruidige en florale toetsen die zorgen voor de nodige frisheid en finesse.

    In de mond blijft de dynamiek overvloedig aanwezig, met een opmerkelijke frisheid waarbij men figuurlijk het fruit kan knabbelen. Aromatische overvloed zorgt voor een leuke afdronk van een grote Grenache, meteen een mooie droge Maury.

    Deze wijn wordt terecht aanbevolen bij magret van eend en rosbief. Prijs TTC 19.5€

    Kenmerken van de andere nieuwkomers:

    Alt 433m: geteeld op de hoogste gelegen en meest spectaculaire percelen van Mas Amiel. Op een ondergrond van graniet en micachiste worden hier Grenache en Lladoner Pelut, een lokale variatie van Grenache noir verbouwd. Deze druiven bieden een ronde rode wijn vol levendigheid en harmonieuze elegantie die uitstekend past bij o.m. fazant. Millésime 2012 – TTC 25€

    Légende: de percelen van Cabirou samen zowat 2 ha, op kalkachtige chistegronden bieden een perfecte voedingsbodem voor de gemengde aanplantingen Grenache noir en Carignan. Légende millésime 2012 bevat 80% Grenache noir en 20% Carignan en vormt als eerste droge Maury een complexe en harmonieuze wijn ietwat kruidige met aangename toetsen van rood fruit. Aanrader bij tajine van lam en ui en boeuf bourguignon. TTC 16.5€

    Vol de nuit: een 100% Carignanwijn, de vrucht van drie oude percelen alle zuidoost gericht, Sainte Eugénie: 5280 ranken uit 1900; Mas Raphaël, 3300 ranken uit 1925 en Colle del Beou, 6500 ranken eveneens uit 1925, zijn de leveranciers voor deze wijn. Carignan werd lange tijd verwaarsloosd maar Mas Ariel beschermde deze ranken als een natuurlijk erfgoed. De 3 percelen meer dan 100 jaar oud, leveren nog steeds de druiven voor deze uniek wijn boordevol frisse levendigheid. Absolute aanrader bij wild. TTC 29€.

     

     

     





    02-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vueling

    Vueling neemt een vliegende start in België en zoekt ambassadeurs

    Luchtvaartmaatschappij zoekt gezicht voor eerste Belgische campagne

     

    Na de eerdere aankondiging dat Vueling 7 nieuwe rechtstreekse lijnen vanaf Brussels Airport aanbiedt, doet de maatschappij er nog een schepje bovenop met de lancering van haar eerste reclamecampagne in België. Met deze 360° virale campagne wil de luchtvaartmaatschappij haar nieuwe gezicht vinden en wees gerust, je zal er niet naast kunnen kijken!

    Vanaf mei 2014 biedt Vueling 7 nieuwe rechtstreekse lijnen aan vanaf Brussels Airport. Deze uitbreiding brengt het totaal aantal directe bestemmingen vanuit Brussel op 11, waarbij Vueling voor de eerste keer Brussel rechtstreeks met Italië en Portugal zal verbinden.

    Vueling voorziet vanaf dit voorjaar dagelijks rechtstreekse vluchten naar Barcelona, Rome-Fiumicino en Lissabon en vliegt daarnaast vijf keer per week naar Valencia, Malaga, Alicante en Venetië, 4 keer per week naar Porto, drie keer per week naar Santiago de Compostela en twee keer per week naar Ibiza en Palma de Mallorca. De luchtvaartmaatschappij is sinds 2004 actief op Brussels Airport en bleef al die jaren onverminderd groeien. Voor het tweede jaar op rij kondigt Vueling nu een uitbreiding van het aanbod aan vanuit Brussel. In 2013 vervoerde de maatschappij in totaal 336.024 passagiers van/naar Brussels Airport. Voor 2014 voorziet ze een groei van 108% tot in totaal 698.580 passagiers met 11 rechtstreekse verbindingen.

    Dankzij haar nieuwe Europese hub in Rome-Fiumicino kan Vueling passagiers die van/naar Brussel reizen een nog betere verbinding met Zuid-Europa aanbieden: het zuiden van Italië met Sardinië en Sicilië, de Griekse eilanden (Mykonos, Rhodos en Santorini) en meer dan 500 mogelijke aansluitingen.

    Ambassadeurs : een grootse reclamecampagne. Vueling bevestigt de sleutelrol die Brussels Airport speelt in haar expansiestrategie en wil de zaken groots aanpakken: daarom lanceert het vandaag een wervingscampagne voor de eerste Vueling-ambassadeurs van België.

    Een maand lang zal Vueling in alle media op zoek gaan naar twee ambassadeurs voor België. De winnaars krijgen 50 vliegtickets om naar de 117 Europese bestemmingen van de luchtvaartmaatschappij te reizen en worden het gezicht van Vueling in België.

    Op de website www.vuelingambassadeurs.com of de Facebook-pagina van de luchtvaartmaatschappij www.facebook.com/vueling.eu kunnen deelnemers een foto van hun gezicht plaatsen, dat misschien wel het gezicht van Vueling in België wordt.

    Premium low cost maatschappij: Het aanbod van voordelige tarieven in combinatie met een ruime waaier van kwaliteitsvolle diensten, werpt Vueling op als de nieuwe norm op het vlak van low cost luchtvaartmaatschappijen. Zo beantwoordt de maatschappij aan de behoeftes van allerlei reizigers, met betere en meer gevarieerde, aangepaste oplossingen. Vueling is ook helemaal mee met de laatste trends en maakt dan ook gretig gebruik van de diverse mogelijkheden van nieuwe technologieën. De maatschappij, die voor 40% zakenreizigers vervoert, staat al langer bekend om haar flexibele en uitmuntende business-aanbod met vluchten vanaf/naar de belangrijkste zakelijke bestemmingen in Europa, zoals Parijs, Londen, Milaan, Frankfurt, enz.

    Vueling werd in juli 2004 opgericht. Met een vloot van twee Airbus A320-toestellen wou het een uitmuntende service tegen zeer competitieve prijzen aanbieden. Tien jaar later vliegt de maatschappij op meer dan 260 Europese, Afrikaanse en Midden-Oosterse bestemmingen. Ze telt nu 17 basissen en vervoerde al meer dan 75 miljoen passagiers. Met een marktaandeel van 36% is Vueling, dat deel uitmaakt van de IAG-groep, de toonaangevende maatschappij op de luchthaven van Barcelona-El Prat. Vanaf deze zomer zal Vueling beschikken over een vloot van 90 Airbus-toestellen (model A319 en A320). Vueling biedt 11 rechtstreekse vluchten van Brussel naar Spanje, Italië en Portugal aan, goed voor 698.580 plaatsen. Sinds 2014 heeft de maatschappij 2 Europese hubs, nl. Barcelona en Rome-Fiumicino. Dat maakt van Vueling de enige low cost maatschappij die het hele Middellandse Zeegebied bestrijkt.

     

     

     

    02-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St Patricks Day

    ST. PATRICK’S DAY IN IERLAND SCHRIJFT GESCHIEDENIS

     

    Op 17 maart vieren de Ieren hun patroonheilige St. Patrick en heel Ierland zal dan weer groen kleuren. Geniet van de culturele activiteiten of leef je uit op de ‘biggest party of all’.

    Het levensverhaal van St. Patrick spreekt tot de verbeelding. Hij is geboren in Wales, in de vierde eeuw, van waar hij naar Ierland trok om daar het christendom te verspreiden. St. Patrick is nu de patroonheilige van Ierland en 17 maart is de Nationale Feestdag.

    Op maandag 17 maart om 12 u trekt de St. Patrick’s Day Parade door de straten van de Ierse hoofdstad, een kleurrijke optocht met duizenden muzikanten, dansers, en toneelspelers. Hoogtepunt van de dag is het skyfest, een spectaculair vuurwerk.

    Het vierdaagse festival St. Patricks Festival in de hoofdstad begint al op 14 maart en het programma is historisch en cultureel gekleurd waardoor je als bezoeker nog beter Ierland en zijn gastvrije bewoners leert kennen. Onder de noemer ‘I love my city’ worden concerten, tentoonstellingen, straatanimatie, openluchtshows, workshops geprogrammeerd en belangrijke culturele en historische sites in de kijker geplaatst. Er is ook een super gezellige Beer & Food markt en de sportievelingen nemen deel aan de Road Race, een loopwedstrijd van 5 kilometer door Georgian Dublin. Zelfs de burgemeester doet mee! www.stpatricksfestival.ie

    Ierland kleurt Groen: Naar aanleiding van St. Patricks Day kleurt het groene Ierland nog groener want overal in het land wordt gefeest en groen is de feestkleur. Zo ook in het graafschap Kerry, dat kan uitpakken met de oudste carnavaleske Parade. In de Derry-Londonderry wordt het Irish Language Festival georganiseerd en in Limerick, Ierland’s City of Culture, stappen de beste internationale bands door de straten en ruim 1000 muzikanten dingen mee aan de 43ste International Band Championship op 16 maart. Kortom, waar je gaat langs Ierse wegen kom je het feest van St. Patrick tegen en precies daarom is het een fantastische tijd om Ierland te ontdekken.

    Tourism Ireland - Louizalaan 66 - 1050 Brussel - T 02 275 01 71

    e-mail : info.be@tourismireland.com

    Website: www.ireland.com, de officiële website van Tourism Ireland

     

     

     

    02-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veuve Clicqout & Yellow Bistro
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Veuve Clicquot & Yellow Bistro : Een tijdelijk concept van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens.

     

    Van 28 februari tot 31 mei 2014 werkt het champagnehuis Veuve Clicquot mee aan het Yellow Bistro-project van De Mangeleer en Joachim Boudens, respectievelijk de chef-kok (Europese Chef van het jaar 2014) en de sommelier (Eerste sommelier van België in 2005) van het beroemde driesterrenrestaurant Hertog Jan. Hertog Jan spitst zich toe op de subtiele ontdekking van smaken in een sfeer van vernieuwing.

    Yellow Bistro – een tijdelijk restaurant annex champagnebar in Brugge – wordt het podium waarop deze twee gastronomische alchemisten hun gecombineerde talenten tot uitdrukking laten komen, gesteund door de knowhow van een eeuwenoud champagnehuis. De naam van deze unieke plek, ‘Yellow’, verwijst naar de typische gele kleur van het huis Veuve Clicquot.

    De gebundelde talenten van Gert De Mangeleer, Joachim Boudens en Veuve Clicquot houden de fundamentele waarden van de champagne hoog met de selectie van onvergetelijke champagnes: Veuve Clicquot Brut Carte Jaune, Rosé, Vintage Blanc 2004, Vintage Rosé 2004, Demi Sec, La Grande Dame 2004, La Grande Dame Rosé 2004 en nog tal van andere parelende pareltjes.

    Met Yellow Bistro, een concept uitgedacht en ontwikkeld door Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, willen de heren voluit de nadruk leggen op hun zoektocht naar ‘eigentijds eten’, in de gezellige en gastvrije omgeving van een historisch gebouw in hartje Brugge. De gerechten dragen de signatuur van Gert, die steeds bewust kiest voor lokale, verse seizoensproducten. Joachim koppelt de smaken van de gerechten aan de intensiteit van de wijnen.

    Yellow Bistro zal elke middag en elke avond open zijn voor een smakelijke en ongedwongen maaltijd, een snelle lunch, of een ontspannen avond met vrienden rond een heerlijke waaier van tapas in de ‘Yellow Bar’. Die laatste is trouwens ook dé ideale plek voor een aperitief of om jezelf te verwennen met een glas Veuve Clicquot. De ideale gelegenheid om even te ontsnappen aan het jachtige leven van alledag.

    Het prestigieuze Franse wijn- en champagnehuis werd in 1772 opgericht door Philippe Clicquot. Na de dood van haar man, zeven jaar later, nam de weduwe Clicquot het bedrijf over, en gaf het haar naam. Toegewijd aan de waarden en de uitzonderlijke kwaliteit van de oprichter tilde ze het huis naar het uitmuntende niveau waarvoor het al twee eeuwen bekendstaat.

    Yellow Bistro, Braambergstraat 10, Brugge. Van 28 februari tot 31 mei, van 12 u. tot 15 u. en van 18 u. tot 22 u. Voor praktische informatie en reservaties: www.yellowbrugge.be

    01-03-2014 om 20:09 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holiday Inn Monterrey

    Nieuw Holiday Inn-hotel in Monterrey

     

    Het nieuwe Holiday Inn hotel Monterrey geniet van een geprivilegieerde locatie in het avantgardistische hart van de San Pedro Garza Garcia wijk, een metropole zone in het Mexicaanse Monterrey.

    Dit 10de IHG hotel in Monterrey biedt 198 kamers waarvan 7 suites. Verder zijn er naast het verwarmde zwembad en fitness center, ook 5 vergaderzalen die makkelijk een 80-tal gasten kunnen verwelkomen. Restaurant Los Alcatraces biedt een gevarieerde keuken van lokale specialiteiten tot internationale gerechten, terwijl ook rustig kan relaxen in Bar El Refugio del Pintor. Het design van de publieke ruimtes en kamers is trendy maar tegelijk warm en onthaalvriendelijk terwijl de kameruitrusting aan alle verwachtingen voor een comfortabel verblijf beantwoordt.

    In de onmiddellijke omgeving vindt men niet alleen talrijke businessunits, maar evenzeer de exclusieve shopping centra San Augustin en Valle Oriente, evenals enkele gerenommeerde privé-schol en afdelingen van de politieschool Tecnologico en de universiteit. Even verderop kunnen gasten terecht in het Chipinque National park en de ecologische reserve. Op de flanken van de Mont Chipinque geniet men van panoramische vergezichten niet alleen over Monterrey, maar tevens over de rest van het nationaal park en het aangrenzende Cumbres national park Monterrey.

     





    01-03-2014 om 20:08 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holland America Line

    Holland America Line

     

    Wereldvermaarde Australische chef Mark Best vervoegt Holland America Line’s prestigieuze Culinary Council:

    Holland America Line heeft sinds 2010 een Culinaire Raad (Culinary Council) die bestaat uit internationaal bekende top chefs, waaronder Jonnie Boer van het drie sterren restaurant De Librije in Zwolle. Deze raad adviseert Holland America Line omtrent haar menu’s en food concepten aan boord van haar 15 schepen. Onlangs vervoegde de Australische top chef Mark Best zich tot deze Culinaire Raad tijdens een welkom event aan boord van het ms Amsterdam in de haven van Sydney. Het ms Amsterdam is momenteel bezig met een 115 dagen durende wereldcruise. Met Best’ zijn expertise is de Culinary Council weer een stukje sterker geworden. Hij zal een selectie van zijn Frans-geïnspireerde signature gerechten toevoegen aan Holland America Line’s menu’s en met de voorzittende chef Rudi Sodamin en de andere council leden het Culinaire Concept van Holland America Line verder vormgeven.

    Bouw nieuw Pinaccle Class schip Holland America Line gestart voor oplevering februari 2016: Op 4 februari jongstleden vierde Holland America Line de start van de bouw van een nieuw Pinaccle Class schip. Het schip wordt gebouwd door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri in Italie. Zij bouwden eerder al 14 andere schepen voor de rederij. De laatste dateert van juli 2010 en betrof het ms Nieuw Amsterdam. Het nieuw te bouwen schip moet opgeleverd worden in februari 2016 en zal het grootste schip van Holland America Line’s vloot worden met ruimte voor 2.648 passagiers.

    01-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinair genieten bij P&V

    Culinair genieten bij Pierre & Vacances

    Het beleven van een ‘heerlijke vakantie’ wordt bij Pierre & Vacances wel heel letterlijk genomen. Het Premium label van Pierre & Vacances staat naast comfortabele residenties en ontspannende wellnessfaciliteiten ook in het teken van culinaire kwaliteitsservices. Een uitkomst voor diegenen die een gastronomisch tintje aan hun verblijf willen geven.

    Welverdiend ontbijt: Ontbijten bij Pierre & Vacances wordt heel gemakkelijk gemaakt dankzij de ontbijtservice die iedere ochtend verse producten bezorgt, waaronder verse warme en koude dranken, zoete en hartige broodjes en diverse soorten beleg. Naast een klassiek Frans ontbijt kan ook voor een English breakfast worden gekozen. Een speciale bakkerij staat tevens ter beschikking voor de lekkerste vers gebakken broodjes en zoetigheden. Een dag van tevoren bestellen betekent gegarandeerd vers genieten aan de ontbijttafel.

    Traiteur: Ook warme maaltijden worden door Pierre & Vacances persoonlijk bezorgd via een traiteurservice. Bestel de maaltijd een dag van tevoren aan de receptie en geniet van de vele regionale specialiteiten. In Normandië wordt bovendien een heerlijk plateau zeevruchten aangeboden voor culinair genot aan zee.

    Online boodschappen doen: Voor diegenen die hun boodschappenmand graag zelf samenstellen, biedt Pierre & Vacances Premium de mogelijkheid online boodschappen te doen. Met slechts enkele muisklikken vul je de keukenkast met de heerlijkste producten. Geen gesjouw met tassen; alle boodschappen worden aan de residentie bezorgd.

    Een selectie van de Pierre & Vacances Premium residenties beschikt over een eigen restaurant waarin gekozen kan worden voor een half- of volpension inclusief Amerikaans ontbijtbuffet, lunch en diner gedurende het hele verblijf. Indien maaltijden tegelijk met de accommodatie worden gereserveerd, is men altijd verzekerd van een goede plek.

    01-03-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!