Eindelijk is de zomer daar ! Laten we er meteen van genieten voor die weer weg is. Het is hét moment om de plancha van Forge Adour aan te steken en dit origineel recept klaar te maken dat North Sea Chef Ilse d'Hooge creëerde : gekruide lotte met geroosterde aardappeltjes, rode ui en rucola.
Forge Adour zal je smaakpapillen doen opleven !
Pittige zeeduivel met gebakken krieltjes, rode ui en rucola:
Voor 4 pers • 35 min: 4 moten zeeduivel van 180g • 1 el korianderzaadjes • 1 kl chilivlokken • 1 teentje knoflook • handvol basilicumblaadjes • handvol korianderblaadjes • sap van 1 citroen • olijfolie • 400 g gekookte krieltjes in kwartjes • 1 kleine rode ui, in ringen • 100 g rucola. Dressing: 1 el gehakte peterselie • 5 el olijfolie • 2 el citroenap • 2 el kappertjes
1/ Doe de korianderzaadjes, chilivlokken, knoflook in een vijzel, maak fijn. Voeg er geleidelijk de basilicum en korianderblaadjes bij en blijf fijnmaken. Voeg citroensap en peper en zout toe. Wrijf de zeeduivel in met het kruidenmengsel langs beide kanten.
2/ Maak een dressing. Meng de olijfolie en citroensap met de kappertjes en gehakte peterselie, breng op smaak met peper en zout.
3/ Verhit de plancha, neem een beetje keukenpapier en drenk in olijfolie, wrijf er de hete plaat mee in.Bak de krieltjes kort op de plancha. Hussel de gebakken aardappelen met de rode ui en rucola door elkaar.
4/ Gril de zeeduivel langs beide kanten goudbruin. Maak de salade aan met de vinaigrette en serveer met de zeeduivel.
Spatel lang voor vis Forge Adour - € 22 - Plancha Sukaldea Forge Adour - vanaf € 399
|