:-8)
Feestelijke lenterecepten met Breydelham & Breydelspek:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Asperges op het menu
Met de lente voor de deur is ook het aspergeseizoen in aantocht. En geen chef-kok die niet verlekkerd is op deze mooie én gezonde groente. Reikhalzend uitkijkend naar 18 april serveert Vleeswarenproducent Antonio alvast vier verrukkelijke aspergerecepten met de ambachtelijke, ovengebakken specialiteiten Breydelham en Breydelspek. Zodat niemand straks nog verlegen zit om ideeën voor een feestelijk lentediner.
Aspergesoepje met rolletjes Breydelham met kruiden
Recept van Bert Deboeverie, restaurant Deboeveries, Deurle
Ingrediënten per persoon:
2 sneetjes Breydelham
beetje room
peper en zout
gehakte peterselie
Bereiding:
Snij de Breydelham in dunne ontvette schijfjes. Klop de room half op, kruid met peper en zout en meng er de gehakte peterselie onder.
Smeer de hamplakjes in met de kruidenroom en rol op. Laat de room opstijven in de koelkast en snij nadien in schijfjes. Koel bewaren.
Te gebruiken in verschillende soepjes: de room smelt en de peterselie verdeelt zich in de soep.
:wink:
|