Inhoud blog
  • Own Your Glow
  • La Biennale di Venezia
  • Weleda breidt manverzorging uit!
  • Aspria: technologische verzorging
  • Kartell & illycaffè
  • Water als centerpiece
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
  • Moederdag
  • Veritas Care(s) about you
  • gespot op light+ Building
  • Ga voor een tijdloze, duurzame zomer met Aware
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    17-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berde buurtwinkel Picard

    Derde buurtwinkel van PICARD Diepvries in Vlaanderen opent de deuren in Mortsel

     

    In navolging van de succesvolle opening van de eerste 10 winkels in België, zet Picard Diepvries zijn lancering op de Vlaamse markt verder met een derde winkel in de provincie Antwerpen. Deze winkel opende op 6 november de deuren in Mortsel.

    De diversiteit van het gamma – zowel de klaargemaakte gerechten als de basisproducten – en de gezelligheid van de winkels, lijken de kritische Belgische consumenten alvast te kunnen overtuigen: het nieuwe concept van de buurtwinkels wordt snel aangenomen.

    De nieuwe winkel is gelegen aan de Statielei 33 in 2640 Mortsel. De vestiging ligt aan een kruispunt, wat de visibiliteit en de toegankelijkheid zeker ten goede komen. De winkel is daarenboven zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Klanten kunnen eveneens gebruik maken van een parking, die binnen enkele weken zal klaar zijn. De winkel zelf beschikt over niet minder dan 850 verschillende producten en beslaat een oppervlakte van 170 M2.

    Na de bijna simultane opening van drie winkels in de provincie Antwerpen (Brasschaat, Antwerpen Nationalestraat en Mortsel), zal Picard op 21 november in Brugge eveneens een winkel openen. Vervolgens zal Picard zijn ontwikkeling in Vlaanderen verderzetten in functie van de resultaten van de eerste vier winkels.

    Met zijn dynamisch magazijnconcept wil Picard Diepvries met de klanten zijn knowhow delen en culinaire voedingservaringen bieden. In de winkel werd bijzondere aandacht geschonken aan de inrichting: warme oranje kleuren aan het onthaal en aan de verschillende afdelingen. Een blauwachtige sfeer begeleidt de klanten doorheen de winkel om het rijke aanbod producten in alle rust te ontdekken. Twee werelden worden hier gecombineerd: “Aan tafel” en “In de keuken”.

    De winkels van Picard Diepvries in België: Sint-Lambrechts-Woluwe -Saint-Lambert "Tomberg" – Georges Henrilaan 170 – Brussel; Ukkel "Bascule" – Waterloosesteenweg 670 – Brussel; Sint-Pieters-Woluwe "Stockel" – Hinnisdaellaan  14 – Brussel; Elsene "Fernand Cocq" – Steenweg op Elsene 135 – Brussel; Jette "Spiegel" – Leopold 1-straat 525 – Brussel; Ukkel "De Bue" – Alsembergsesteenweg 646 – Brussel; Waterloo "Faubourg" – Brusselsesteenweg 120 – Waals-Brabant; Wavre – Princeslaan 58 – Waver; Brasschaat – Bredabaan 525 – Antwerpen; Antwerpen “Nationalestraat” – Aalmoezenierstraat 2 – Antwerpen en nu ook Mortsel – Statielei 13 – 2640 Mortsel.

    17-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien jaar Paradiski
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jean-Charles de Castelbajac viert 10 jaar Paradiski

     

    Het skidomein Paradiski en Savoie (Les Arcs/Peisey- Vallandry en la Plagne) in het Parijse Musée Grévin kondigt een uitzonderlijke samenwerking aan met de wereldberoemde modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac. Hij zal de «Vanoise Express», de grootste skilift ter wereld voor een winter in een nieuw jasje steken.

    Voor zijn verjaardag gaf het tweede grootste skigebied ter wereld – Paradiski – «carte blanche» aan kunstenaar Jean-Charles de Castelbajac om de twee panoramische dubbeldekker-kabelbanen van de Vanoise Express aan te pakken. De Vanoise Express is van uitzonderlijk belang voor het skidomein want ze maakte het ontstaan van Paradiski 10 jaar terug mogelijk.

    Jean-Charles de Castelbajac drukte een onuitwisbare stempel op de modewereld van zijn tijd met vele creaties in 4 decennia. Hij heeft de opdracht om een uniek kunstwerk te creëren voor de grootste skilift ter wereld meteen aanvaard. Het kunstwerk van Jean-Charles de Castelbajac voor Paradiski werd onthuld tijdens een verjaardagsfeest « 10 jaar Paradiski » in het Musée Grévin.

    De volgende woorden zullen te vinden zijn op het kunstwerk :P artir rêver sur un fil, A ux merveilles d’une aube blanche, R enaitre, oiseau sur ma branche, A u coeur des vallées subtiles, D anse, beauté, nature magique, I les volantes d’une rive à l’autre, S ensuel Téléféerique, K ool, la poudreuse cosmonaute, I nviter l’ange à voler.

    Vanaf 21 december 2013 zullen duizenden passagiers een winterseizoen lang meereizen in de meest unieke skilift in de ‘winterwereld’: een kunstwerk aan de hand van de Franse kunstenaar Jean-Charles de Castelbajac.

    In het hart van de Savoie in de Franse Alpen ligt Paradiski, het op één na grootste skigebied ter wereld. Het domein bestaat uit de stations Peisey-Vallandry, La Plagne en Les Arcs en bevindt zich op een hoogte tussen 1.200 en 3.250 meter. Naast de 169 moderne mechanische liften die aanwezig zijn op het domein, worden de drie skistations onderling in minder dan 4 minuten tijd met elkaar verbonden door de grootste skilift ter wereld, de Vanoise Express. Wintersportliefhebbers kunnen zo nóg sneller nóg meer hellingen opzoeken. Het domein herbergt 2 snowparks, 5 boardercross- en 4 boarderglissparcours, 2 half pipes, 2 sleepistes, beginnerszones, en pistes waar zowel in alle rust en stilte kan geskied worden als uitdagende tracks voor gevorderde skiërs. In totaal heeft Paradiski zo’n 425 kilometer aan pistes voor wintersporters van elk niveau in huis.

    17-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yolo

    Yolo, chillen en swag? Niet als het van Keizer Karel afhangt!

     

    Tijdens een recente mediacampagne van Keizer Karel verkozen enkele duizenden bierdrinkers, voornamelijk tussen 25 en 45 jaar oud, yolo, chillen en swag als meest onvolwassen woorden.

    De Keizer Karel-bieren zijn verboden voor -35 jarigen, zo horen we althans geregeld via opvallende radiospots: Keizer Karel is op zijn best als ook diegene die hem drinkt al een beetje heeft kunnen rijpen. Volgens het biermerk is 35 jaar de gemiddelde leeftijd om als voldoende levenservaren te worden beschouwd.

    Tijdens de meest recente mediacampagne van de Keizer Karel-bieren werd nog een stapje verder gegaan. Leeftijd alleen bleek immers geen afdoende garantie te geven: al te vaak gebruiken zowel + als -35 jarigen ‘jongerenwoorden’, wat een duidelijk bewijs is dat ze (nog) geen ervaren levensgenieters zijn en dus geen Ommegang mogen degusteren.

    Om hen toch de kans te geven van een Ommegang te genieten werd hen gevraagd om een jongerenwoord definitief te verbannen op www.keizerkarel.be. De 3 meest verbannen woorden in de ‘NIET-lijst’ waren yolo, chillen en swag. Over enkele jaren zijn deze woorden misschien allemaal ingeburgerd, of net helemaal verdwenen. Want taalgebruik bij de jeugd is altijd al tijdsgebonden geweest.

    Daarnaast werden natuurlijk ook nog vele andere woorden genomineerd. Van de meer dan 5.000 deelnemers werden er 1.000 beloond met een flesje Ommegang en ‘de Slok’: een uniek klein glaasje om met mondjesmaat aan de complexe en geraffineerde smaak van het Ommegang-bier te wennen. www.haacht.com

     

    17-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelin city grip winter

    Veiliger de winter door dankzij de nieuwe MICHELIN City Grip Winter

     

    Michelin introduceert dit najaar de nieuwe MICHELIN City Grip Winter scooterband op de Europese markt. Hij is speciaal ontwikkeld voor veilig rijden op de natte en besneeuwde wegen die kenmerkend zijn voor onze winters. En deze band is het 7e belangrijke nieuwe product dat de Michelin Groep dit jaar uitbrengt voor gemotoriseerde tweewielers.

    De Michelin Groep bevestigt, met deze nieuwe band, nogmaals dat ze als fabrikant van banden kan voldoen aan de behoeften die alle gemotoriseerde tweewielergebruikers over de hele wereld hebben.

    Alle gebruikers? Ja, alle gebruikers! Met deze 7 nieuwe banden kunnen in alle landen ter wereld, van Zuid-Amerika tot Zuidoost Azië, zowel de meest krachtige sport-en trialmotoren worden uitgerust als de motoren met kleine of gemiddelde cilinderinhoud. Dit keer zijn het degenen die ’s winters scooter rijden die, dankzij de nieuwe MICHELIN City Grip Winter, toegang krijgen tot Michelin’s beste technologie. Die technologie biedt hen, winter na winter, ongekende prestaties qua grip en comfort. En dat is extra belangrijk omdat deze nieuwe band zich richt op extreem veeleisende gebruikers voor wie de scooter een onmisbaar vervoermiddel is in hun dagelijkse leven.

    Michelin’s ontwikkelingsstrategie is gefocust op innovatie. Innovatie heeft de Groep door de tijd heen geleid. De trend dat men voortdurend banden die nog beter presteren op de markt moet brengen, gaat steeds sneller.

    Michelin introduceerde 26 jaar geleden de eerste radiaalband voor motoren. 1986 en 2013; twee belangrijke momenten in de geschiedenis van banden voor gemotoriseerde tweewielers. Daartussen liggen 26 jaren. In die periode heeft Michelin laten zien dat ze zich constant inzet om ervoor te zorgen dat het rijden met deze voertuigen onder alle omstandigheden leuk en veilig is. Michelin ontwikkelt bandengamma’s die op elk gebied de beste prestaties leveren: grip op droog en op nat wegdek, feeling, stuurprecisie en een lange levensduur in kilometers. De MICHELIN City Grip Winter heeft daarnaast ook een goede grip op besneeuwde wegen. Het combineren van zulke eigenschappen, die theoretisch niet samen kunnen gaan, vergt toepassing van de meest vooruitstrevende technologieën. Dat is wat wordt bedoeld met MICHELIN Total Performance.

    De nieuwe MICHELIN City Grip Winter levert in drie opzichten uitzonderlijk goede prestaties: maximale grip (zelfs op een wat glibberige ondergrond), lange levensduur in kilometers en gebruikscomfort. De nieuwe MICHELIN City Grip Winter is gemaakt van een uniek thermo-actief compound dat ook bij temperaturen onder het vriespunt zijn flexibiliteit behoudt. De lamellen in het loopvlak functioneren als klauwen die de grip verbeteren.

     

    De nieuwe MICHELIN City Grip Winter heeft de markering “M+S” (Mud & Snow) op zijn zijwanden, hetgeen betekent dat hij voldoet aan de algemene vereisten voor winterbanden. Dankzij zijn sterk geprofileerde loopvlak maakt de nieuwe MICHELIN City Grip Winter het rijden in de winter een stuk veiliger. Daarmee kan men winterse situaties met een gerust hart tegemoet treden. De MICHELIN City Grip Winter heeft voor elk wegdek – droog en koud, nat of besneeuwd – de juiste technologische oplossing. Zo bestaat het loopvlak uit een groot aantal groeven en inkepingen om het water vanuit het midden van de band mee af te voeren naar de buitenzijden. De lamellen grijpen als klauwen in de sneeuw. Deze combinatie van technologieën resulteert in een betere grip, met name op natte en besneeuwde wegen.

    Michelin heeft bovendien een thermo-actieve rubber compound ontwikkeld, die zijn souplesse zelfs bij temperaturen onder het vriespunt behoudt. Ondanks de kou verhardt hij niet. Door deze combinatie van technologieën, functioneert de nieuwe MICHELIN City Grip Winter al goed vanaf de eerste meter die hij rijdt. De MICHELIN City Grip Winter heeft dezelfde handling en stuurprecisie als de MICHELIN City Grip. Hij biedt scooterrijders het hele jaar door comfort. Dat is een belangrijke eigenschap voor mensen die hun scooter elke dag nodig hebben. De nieuwe MICHELIN City Grip Winter is beschikbaar in de 7 meest populaire afmetingen om aan de grootste vraag te kunnen voldoen. Een 8e afmeting volgt binnenkort. Het aanbod loopt van 10 tot 14 inch en is dus evenzeer geschikt voor kleine stadsscooters als voor de grote GT toerscooters.

     

    16-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden medaille

    Gouden Medaille voor Prior Tongerlo op Brussels Beer Challenge 2013

     

    De Brussels Beer Challenge heeft tot doel de biersector te promoten op een referentie-en kennersmarkt (www.brusselsbeerchallenge.com). Op de editie 2013 werd Prior Tongerlo gelauwerd als beste (Belgian Style) Tripel in de categorie Pale & Amber Ale. Een bevestiging van de eerdere erkenningen die dit uitzonderlijke abdijbier in de wacht wist te slepen.

    De Brussels Beer Challenge, aan zijn tweede editie toe, brengt jaarlijks experten bijeen om op objectieve, onpartijdige en professionele manier de bieren in competitie te evalueren. Voor de editie 2013 van de Brussels Beer Challenge werden 592 bieren uit 15 deelnemende landen geproefd. Dit jaar waren de Belgische bieren prominent aanwezig met 188 bieren, afkomstig van 68 verschillende brouwerijen. Geen klein bier dus voor de 50 professionele en internationale juryleden!

    Prior Tongerlo van Brouwerij Haacht was één van de 592 bieren en behaalde meteen ook de Gouden Medaille in de categorie Pale & Amber Ale: (Belgian Style) Tripel. Al sinds zijn lancering in 2009 werd dit abdijbier door meerdere bierkenners met lof bezongen. Zo behaalde Prior Tongerlo reeds Goud op de World Beer Awards in 2011 en mocht het in 2012 ook de Crystal Taste Award in ontvangst nemen, uitgereikt aan producten die drie jaar op rij de hoogste onderscheiding van drie sterren behalen op de Superior Taste Awards.

    Prior Tongerlo, gebrouwen met zorgvuldig uitgekozen ingrediënten, is een krachtig, goudgeel bier (9% vol.alc.) met een romige schuimkraag. Zijn volmondige, fruitige aanzet vloeit uit in een kruidige en licht bloemige hopbitterheid. De hergisting op fles geeft het bier een rijker en intenser smakenpalet.

    Prior is verkrijgbaar in de drinkcenters en supermarkten, in flessen van 33cl en van 75cl met kurk. Ook een geschenkverpakking behoort tot het gamma. Prior wordt gebrouwen door Brouwerij Haacht, een nog écht Belgische, familiale en onafhankelijke brouwerij die ook bekend staat om haar andere biermerken, zoals Primus, Mystic en Keizer Karel. www.haacht.com

    16-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vars, wintersportoord waar skiën leeft

    Vars, een wintersportoord in de Hautes-Alpes waar skiën écht lééft.

     

    Vind je Vars wel erg ver? Geen nood, dan betalen wij je gewoon je kilometers terug! Volgens de legende is Hannibal zo'n 2200 jaar geleden met zijn leger en zijn olifanten uitgerekend via de Col de Vars naar Rome opgetrokken. Mythe of niet, deze gemeente in het noordoosten van de Hautes-Alpes verdient haar strepen vooral dankzij haar unieke ligging en haar buitengewone aanbod dat steeds meer echte skiliefhebbers en gezinnen verleidt. En deze winter zullen ze van nog verder komen!

    Kerstmis: hoe verder je rijdt, hoe minder je betaalt. Vars ligt op 155 km van Turijn en op 730 km van Parijs. Ook Belgen komen hier graag (990 km van Brussel). Dit jaar hebben uitgerekend de Belgen die van ver komen misschien nog meer geluk, want voor de kerstweek pakt Vars uit met een geweldige promotiestunt: de terugbetaling van de afstand tussen Vars en de woonplaats van de vakantieganger. Voor elke reservering van een verblijf via internet (www.vars.com/km) betaalt Vars € 0,05 per kilometer (heen en terug) voor elk verblijf met twee of drie skipassen voor 6 dagen, en € 0,10 voor elk verblijf met minstens vier skipassen voor 6 dagen. Je hoeft hiervoor echter ook weer niet halsoverkop naar Moskou te verhuizen: dit aanbod is beperkt tot een straal van 2100 km rond Vars…!

    Kilometers zonovergoten pistes in het witte woud. Vars, dat is in de eerste plaats een wintersportoord op mensenmaat, met meerdere gehuchten in de bergen. Tussen de toeristische seizoenen telt Vars amper 640 inwoners. In het piekseizoen loopt dat op tot 22.000! Logisch, want 83% van het skigebied – 116 pistes, verdeeld over een territorium van 540 hectare en gedeeld met buurstation Risoul, in een uitgestrekt larikswoud – ligt ruim 2.000 m hoog.  Het hele skigebied baadt in de zon dankzij het mediterrane klimaat dat de hoogte enigszins compenseert. Het resultaat is sneeuw van topkwaliteit. Deze toestand vertaalt zich met kilometers voorsprong: 185 km pistes voor alpineski, 10 km trajecten voor langlauf, en 34 km wandelwegen door de valleien voor sneeuwschoenlopers en wandelaars.

    Kilometer met vliegende start: de snelste sport ter wereld, vanaf 6 jaar. Alleen al de snelskipiste is een bezoekje waard… Alleen een bezoekje? De grootste durvers doen misschien meteen écht de afdaling… Hoe werkt het? Je start op een hoogte van 2.715 m en met een supersteile afdaling van 1.220 m daal je naar een hoogte van 2.220 m! Een hoogteverschil van 495 meter met een gemiddelde hellingshoek van 52,5% tot maximaal 98%! Een forse opstoot van adrenaline is gegarandeerd! Het snelheidsrecord is momenteel in handen van de Italiaan Simone Origone: 248,7 km/u. Het is echter niet nodig om zo snel te gaan voor enorme sensaties: er staat een bedreven team klaar dat initiaties geeft in snelheidsskiën, en dit vanaf de leeftijd van 6 jaar. Alles staat onder toezicht van Philippe Billy: een expert en voormalig recordhouder van deze piste, met een topsnelheid van bijna 244 km/u. Elk jaar wagen ongeveer 5000 skiërs zich aan deze krachtmeting. En wees gerust: er worden geen boetes gegeven voor overdreven snelheid.

    VarsPark: kilometers fun en sensaties. Vars is echt een paradijs voor snelheidsduivels, maar onderscheidt zich ook met een buitengewoon snowpark. In het Vars Park vind je niet minder dan zeven verschillende specifieke ruimtes voor freestyle. Zo kunnen de allerkleinsten vanaf 3 jaar terecht in het Kid Park, voor een voorzichtige initiatie. In het Girly Park pakken de meisjes modules met roze rails aan om aan de slide te beginnen. Aan het andere uiteinde ligt het Park des Écrins voor de ervaren riders: een van de beste spots voor training en perfectionering in heel Frankrijk. En 's avonds bij kunstlicht wordt het alleen maar sensationeler! Vars heeft de lat zo waanzinnig hoog gelegd dat profriders dit snowpark vandaag dé onbetwiste nummer 1 in Europa noemen. www.vars.com

    15-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppen in Zuid Engeland

    Shoppen in Zuid-Engeland

     

    De donkere weken van het jaar komen er aan, tijd om te genieten van lange avonden bij het haardvuur, van wandelingen, neus in de wind, van shoppen met het oog op de eindejaarsfeesten. De charmes van de winter kun je het best beleven in cosy Zuid-Engeland. Voeg daarbij dat een najaar- of kerstbreak in Engeland snel is geregeld en dat de reis naar de andere kant van het Kanaal helemaal niet prijzig is. Met de ferry van DFDS Seaways reis je vanuit Duinkerke of Calais naar Dover vanaf 29€ voor auto en 9 personen dagretour!

    Het hoeft niet altijd een grootstad als Londen te zijn want er zijn in het zuiden van Engeland best wat aardige stadjes. Je vindt er beslist een gezellig logies waar je ’s avonds inderdaad kunt genieten bij het haardvuur. Overdag ga je wandelen in de natuur of gezellig kuieren langs de winkels in de stad, het beste van Engeland proeven in oude pubs of in country restaurants.

    Canterbury, het hart van Kent. Op minder dan een uurtje rijden van de aanlegsteiger van DFDS Seaways in Dover ligt het historische Canterbury. Het is een toeristische trekpleister van formaat, ook in de aanloop naar het eindejaar. Op 6 december trekt de St. Nicholas Parade door de straten. Tijdens de Christmas Fair kun je typische producten en artisanale kunstwerkjes kopen. Theater- en muziekvoorstellingen staan in het teken van het Kerstgebeuren, straten en winkels zijn opgesmukt met de mooiste kerstversieringen. Christmas Shopping in Canterbury is super, vanwege de autovrije straten en de honderden aardige winkeltjes met verrassende snuisterijen.

    Waar overnachten in Canterbury? Er zijn zoveel mogelijkheden zoals het tweesterrenhotel The House of Agnes, eeuwenoud en vernoemd in de novelle David Copperfield van Dickens. Ook in de countryside rond Canterbury zijn er tientallen sfeervolle logiesmogelijkheden, in cottages met openhaard, in een leuke Bed & Breakfast rond Chatham en Godmersham.

    Ashford, tijdloos mooi! Een goede uitvalsbasis om het romantische landschap, de pittoreske stadjes, de historische landgoederen van Kent te bezoeken is Ashford. De Craft & Gift Fair bestaat al dertig jaar, opent op 14 november. Er zijn kerstconcerten, straatanimatie om de shoppers in de goede sfeer te brengen en de kerstman reist tijdens de weekends mee met de Kent & East Sussex Railway, een topper voor kinderen.

    Winterwandelen rond Ashford is fantastisch, bv. in de buurt van het middeleeuwse stadje Wye. Net als in Canterbury heeft ook de regio Ashford een groot aanbod sfeervolle logies, ideaal voor lange winteravonden, lekker in de warmte terwijl buiten de weergoden tekeer gaan. Van top klasse hotels tot hotels met spa faciliteiten, van gezellige Bed & Breakfast tot landhuisjes of verblijf op boerderijen met haardvuur, je vindt het allemaal in en rond het tijdloos mooie Ashford.

    14-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Hautes Alpes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Les Hautes-Alpes Winterseizoen 2013-2014_Kinderen boven in de Hautes-Alpes

     

    Een massa activiteiten voor jong en oud! Van de baby snow tot de Club Juni’Orres, en van de wellness in de spa tot de ponyslee: de wintersportlocaties in les Hautes-Alpes doen er alles aan om uw kinderen en pubers deze winter tevreden te stellen! Een blik op de verschillende activiteiten, in volgorde van leeftijd.

    Sneeuwpret voor de allerkleinsten

    Baby Snow –  Vanaf 1 jaar leren de allerkleinsten hun evenwicht te bewaren op een Baby Snow. Zo leren ze de kneepjes om te skiën als een hun ouders. Met de hulp van een ESF-monitor van Orcières 1850 of van hun ouders leren ze om te gaan met deze surfplank met een stuur en comfortabel zadel. www.esforcieres.com

    Baby Freestylers –  Amper 3 jaar oud hoeven kinderen te zijn voor deze kosteloze initiatie in Freestyle in het skistation van Vars. In het Kid Park werken ze in alle veiligheid een parcours af met modules die aangepast zijn aan hun lengte en hun niveau. www.vars.com

    Ponyslee – Vanaf 3 jaar -  Kinderen van amper een vuist groot kunnen al onbekend terrein verkennen met hun trouwe strijdros. Dat eerste avontuur verloopt absoluut veilig op de sneeuwschoenpistes van Ancelle. De pony wordt aangespannen voor een slee: de kinderen vinden het geweldig om naar nieuwe horizonten te glijden.  www.champsaur-valgaudemar.com

    Joehoe op de Yooner – Vanaf 5 jaar -  Niets beter om zich uit te leven in de sneeuw dan door nieuwe activiteiten uit te testen. In de Guillestrois amuseren kinderen én ouders zich te pletter op hun "yooner": zittend op 20 cm boven de sneeuw, op 1 schaats trek je bochtjes zoals op ski's: zo verslind je afdalingen in alle veiligheid.

    Club Juni‘Orres – Van 6 tot 12 jaar -  Les Orres heeft een droomplekje waar kinderen zich kunnen uitleven: de Club Juni’Orres! Elke namiddag van 14 tot 17 u staan er activiteiten op het programma: knutselen, een ontdekkingstocht in het gebergte, jagersuitstapjes…  Verveling? Geen seconde! De ouders kunnen zelfs één avond per week tot 22u genieten van een romantisch avondje uit.  www.lesorres.com

    Wie heeft de Sneeuwman meegenomen? – Vanaf 6 jaar -  Een raadselachtige verdwijning in de sneeuw... Onze jonge speurders lossen deze op! Op de piste van Les Alberts/Le Rosier in Val des Prés gaan de kinderen op zoek naar de verdwenen Sneeuwman. Wie zijn ogen openhoudt, en een neus heeft voor de sporen die de Sneeuwman heeft achtergelaten, zal snel het mysterie van zijn verdwijning oplossen. www.claree.fr

    Jong en voorbeeldig voorzichtig – Van 7 tot 14 jaar -  In Serre Chevalier Vallée worden tieners via een aangepaste initiatie opgeleid tot volwassen en gevaarbewuste skiërs. Deze stage leidt tot voorbeeldig gedrag op de pistes: jongeren verwerven inzicht in onvoorzichtig gedrag en maken zich de "cool attitude" eigen! www.serre-chevalier.com

    Sterren kijken in Le Buëch – Vanaf 10 jaar -  Kinderen en adolescenten die wel eens vaker de nachtelijke hemel afspeuren, móéten gewoon eens naar dit plekje dat uniek is voor Europa: het provinciale sterrenobservatorium van Les Baronnies. In de koepel wacht een indrukwekkende telescoop waarmee ze de kraters op de maan, de ringen van Saturnus en andere hemellichamen kunnen waarnemen.  

    14-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vicky Geunes varieert met mosselen

    VIKI GEUNES VARIEERT MET ZEEUWSE MOSSELEN - Topchef toont alternatieve culinaire bereidingswijzen

     

    Mosselen zijn lekker en in korte tijd gemakkelijk klaar te maken. Dat weten wij Belgen als geen ander: twee derde van de hele Zeeuwse oogst is bestemd voor de Belgische markt. Minder geweten is dat je met mosselen ook echte culinaire hoogstandjes op tafel tovert. Chef Viki Geunes van tweesterrenrestaurant ’t Zilte (MAS in Antwerpen) serveerde een mossel-inspiratielunch op 5 november.

    Het Mosselkantoor in Yerseke wil ondanks de aanhoudende populariteit van mosselen niet op zijn lauweren rusten en blijven vernieuwen. Als bakermat van de Zeeuwse mossel lanceerde het de campagne ‘Zeeuwse mosselen kunnen altijd’ om de consument op te roepen met mosselen te experimenteren. “Mosselen zijn enorm veelzijdig”, zegt Christine Fijnaut van het Mosselkantoor. “Tientallen bereidingen zijn denkbaar om je gezelschap mee te verrassen, van snelle hap tot culinair gerecht, van soep tot voor- en hoofdgerecht, op de barbecue, in de wok… Bovendien zijn mosselen in tegenstelling tot vroeger bijna het hele jaar rond beschikbaar, niet alleen tijdens de r-maanden. Dus ook gecombineerd met ingrediënten van het seizoen kunnen mosselen altijd”.

    Viki Geunes laat proeven, de tweesterrenchef serveerde drie culinaire gerechtjes met mosselen. Viki Geunes: “Mosselen zijn een dankbaar product, vanwege de goed gecontroleerde kweekcultuur, constante kwaliteit en mooi zoet vlees in de schelp. Gewoon zien, ruiken en voelen aan natuurlijke producten is de basis voor mijn inspiratie. Je kan veel soorten groenten, vis en schaaldieren perfect laten contrasteren of harmoniëren met de delicate smaak van de mosselen. Naast look in de klassieke bereiding, hou ik wel van licht zure en pittige smaken in complexere bereidingen.” Bij een traditionele goeie pot kiest Viki voor een frisse pint, bij andere bereidingen hij een strakke, mineraalachtige witte wijn.

    Mosselen zitten bomvol eiwitten (even veel of zelfs meer dan in vlees) en zijn lekker slank. Want met 1% is het vetgehalte te verwaarlozen. Bovendien behoort het grootste deel ervan tot de categorie van de meervoudige onverzadigde vetzuren en die werken cholesterolverlagend. Daarnaast zijn mosselen rijk aan vitaminen en mineralen als fosfor, ijzer, koper en seleen. Wanneer mosselen uit de verpakking komen, kunnen ze een beetje open staan. Hou deze mosselen met de bolle kant aan de onderzijde onder koud water en tik de schelp tegen de rand van het aanrecht. Na enkele tellen sluit de schelp zich. Mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is, gooi je best meteen weg.

    Mosselen die na het koken dicht blijven, kun je meestal gewoon eten. Deze mosselen hebben een wat sterkere sluitspier, waardoor de schelp stevig dicht blijft. Maak ze voorzichtig open met een mesje. Meestal bevatten deze mosselen prima vlees, maar heel af en toe gaat het om een ‘slikmossel’, een mossel die zich heeft volgezogen met zand. Daarom open je ze best niet boven de mosselpan!

    Mosselbouillonblokjes: Rauwe mosselen geven kookvocht af dat - zeker als je geurige smaakmakers aan het kookvocht hebt toegevoegd - heerlijk zilt en aromatisch is. Niet weggooien dus! Vries het in een ijsblokjesvorm in en je hebt krachtige bouillonblokjes die je kunt gebruiken in visgerechten en sauzen. En dan is er natuurlijk bier; een heel goede partner. Probeer eens een speciaal bier zoals Grimbergen dubbel of abdijbier, zeker als de mosselen ook in dit bier worden gekookt. maar een fris witbiertje of gewoon tapbier past er ook prima bij.

     





    12-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België in top 10

    België op de 8ste plaats in de top 10 ‘Best in Travel 2014’ van Lonely Planet

     

    Lonely Planet verleent België de 8ste plaats van niet te missen bestemmingen in 2014. Samen met de andere steden van het land wordt Brussel als een van de trekpleisters gepresenteerd. Volgens VISITBRUSSELS is dit wel degelijk het bewijs dat het toerismebeleid dat sinds enkele jaren wordt gevoerd haar vruchten afwerpt.

    Het is immers een feit dat het Brusselse toerisme de voorbije 5 jaar een uitgesproken groei kende. Zo is het aantal overnachtingen met meer dan 17% gestegen, waarbij meer dan 80% van de toeristen uit het buitenland komt. Brussel en haar omgeving nemen maar liefst 1/3de van het Belgische toerisme voor hun rekening. Daaruit blijkt dat de strategie die zowel door de regionale en gemeentelijke instanties als door het Brusselse toerismekantoor, VISITBRUSSELS, werd uitgedokterd haar vruchten afwerpt. De plaats in de Lonely Planet-top is hoogstwaarschijnlijk een voorbode van een nog sterkere groei in de nabije toekomst.

    Hoewel een dergelijke top meestal niet veel te betekenen heeft, is een plaats in de top 10 van Lonely Planet voor het toerisme vergelijkbaar met een ster in de Michelin-gids voor een restaurant. De rangschikking in deze top is echter geen toeval, maar wel het gevolg van ambitieuze cultuurprojecten (Margritte Museum, renovatie van het Atomium, toekomstige biertempel, museum voor moderne kunst) en investeringen in toeristische infrastructuur door openbare en private instanties, zoals het Square-conferentiecentrum of de aanleg van nieuwe hotels, zoals Thon Hotel (400 kamers), Pullman (270 kamers), Motel One (490 kamers),...

    Die projecten zijn stuk voor stuk te danken aan het besef van het bestuur en zijn partners dat toerisme een cruciale economische rol speelt en dat er voor deze sector een enorm toekomstpotentieel is weggelegd. Dankzij een gestructureerd aanbod, het verbond van toeristische spelers en een doelgerichte promotie naar professionals uit de toeristische sector en de internationale pers toe nam de toeristische ontwikkeling stilaan een professionelere gedaante aan. Dit alles ging hand in hand met een evenementenbeleid als aanvulling op de centrale strategie (Brussels Comic Festival, Brusselicious, Winterpret, Welkom Brussel,…)

    In 2010 verbond VISITBRUSSELS zich ertoe het aantal overnachtingen tegen 2020 te laten verdubbelen. Hoewel sommigen in die tijd zeer sceptisch tegenover die aankondiging stonden, kunnen we op heden enkel vaststellen dat iedereen erin gelooft. Wie had 4 jaar geleden ooit gedacht dat Lonely Planet België in zijn ‘Best in Travel’-gids zou opnemen?

    Brussel is dus duidelijk op de goede weg! Wanneer het toerisme in de toekomst aan de gewesten zal worden overgedragen, zou die positieve evolutie nog uitgesprokener moeten worden aangezien alle aspecten van het Belgische toerisme in de kijker zullen worden geplaatst.

    12-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baluwe port
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     “Blauwe” Port ter ere van de geboorte van ZKH Prins George van Cambridge
    Graham’s 1982 Single Harvest Tawny – limited edition


    Ter ere van de geboorte van de toekomstige koning presenteert W. & J.Graham’s Port de Single Harvest Tawny 1982, het geboortejaar van zijn ouders, als een limited edition.

    Deze Single Harvest Tawny heeft meer dan 30 jaar gerijpt in eiken vaten in de Graham’s Lodge in Porto. De geur is rijk, met intense aroma’s van noten, vanille, butterscotch en kweepeer, gecombineerd met exotische kruiden zoals kaneel en nootmuskaat. De smaak is fluweelzacht en elegant. Honing, rozijnen en karamel zijn perfect in balans met sinaasappelschil en zijdezachte tannines.

    Voor iedere verkochte fles 1982 levert W. & J. Graham’s een financiële bijdrage aan ‘Bagos D’Ouro’ - een instantie in de Douro, die verlaten en kansarme kinderen helpt.

    W. & J. Graham’s heeft een ongeëvenaarde naam als producent van de allerbeste vintage ports. Maar ook met zijn oude tawny’s onderscheidt het bedrijf zich van andere portbedrijven. In de afgelopen jaren werden Single Harvest Tawny’s uit 1961 en 1969 geproduceerd. Bovendien stelde Graham’s in 2012 de veelgeprezen Single Harvest Tawny 1952 beschikbaar voor het diamanten regeringsjubileum van Koningin Elizabeth II van Engeland.

    Voor België komt er in 2014 een beperkt aantal flessen Graham’s 1982 Single Harvest Tawny beschikbaar in een luxe, koninklijk blauwe geschenkdoos. De 1952 is al wel beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen  met The Nectar - http://www.thenectar.be  - www.grahams-port.com - malvedos.wordpress.com       www.thevintageportsite.com

    11-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobbel Palm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DOBBEL PALM, sinds 1947 dé klassieker onder de eindejaarsbieren, op de markt

     

    Brouwerij PALM maakt er een erezaak van om op het einde van het jaar hét feestbier Dobbel PALM aan te bieden! Meester-brouwer, Alfred Van Roy, lanceerde in 1947 Dobbel PALM, het was bedoeld als een feestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren. “Hij bood het zonder meerprijs aan, als attentie, om deel te nemen in de feestvreugde. Het bier was zo succesvol dat hij het later rond de eindejaarsperiode op de markt bleef brengen. Zijn opvolger, Jan Toye, zet samen met zijn brouwers deze mooie traditie nog steeds verder” zegt Peter Buelens pr-manager van Brouwerij PALM.

    “Dobbel PALM is een amberbier van hoge gisting, type Speciale Belge , met een nog meer uitgesproken mout- en hopkarakter dan PALM. Dobbel PALM is met een alcoholvolume van 5,7% hét ideale degustatiebier voor de eindejaarsdagen” aldus Buelens.

    DE AMBERMOUTEN VAN PALM: De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van Dobbel PALM: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces geschiedt naar de specifieke voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die er de specifieke smaak aan geeft. De mouten gebruikt voor het brouwen van Dobbel PALM hebben een diepere bruinkleuring ondergaan.

    DE PALM-GISTEN: Gist bepaalt in belangrijke mate het aroma. Door intensieve selectie heeft Brouwerij PALM een rijke collectie van verschillende giststammen aangelegd die elk een eigen fruitig karakter aan het bier geven. PALM wordt gegist met een symbiose van 3 verschillende giststammen die een nadrukkelijke fruitigheid geven.

    11-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slow cruising

    Slow Cruising met de formule Costa neoCollection

     

    Onder de noemer Costa neoCollection introduceert de Italiaanse rederij een nieuwe stijl van cruisereizen. Aan boord van de Costa neoRiviera en de Costa neoRomantica zal de nadruk komen te liggen op nog meer tijd nemen om te ontspannen, op een nog sterkere persoonlijke benadering van de klant, zodat er van elke reisminuut kan genoten worden.

    De formule slow cruise zal door Costa Cruises op verschillende manieren worden geconcretiseerd en dit is de essentie: tegemoetkomen aan de individuele wensen van elke reiziger op basis van zijn reisritme en zijn wensen, zowel aan boord als aan land. De cruiseroutes zijn bijzonder, weg van de grote, bekende vaarroutes, met kleinere schepen naar nieuwe bestemmingen. Komt daarbij dat men langer voor anker gaat in eenzelfde haven waardoor de reizigers meer mogelijkheden worden geboden om de havensteden en de regio grondiger te verkennen, onder meer het culturele erfgoed en het natuurschoon. Er zullen excursies op maat worden aangeboden, voor kleine groepen. Hiervoor wordt samengewerkt met gespecialiseerde partners zoals de Universiteit van de Gastronomische Wetenschappen in Pollenzo.

    Het project neoCollection gaat van start op 9 februari 2014 met een bijzondere cruise vanuit Dubai aan boord van de Costa neoRiviera. Deze Grand African Tour duurt 62 dagen en combineert de mooiste stranden van de Indische Oceaan met een safari in Zuid-Afrika. De Costa neoRiviera zal ook in de lente en de zomer van 2014 een nieuwe dimensie toevoegen aan cruises, tijdens 12 daagse reizen in de Middellandse Zee, weg van het massatoerisme. De neoCollection stijl zal ook op de Costa neoRomantica worden ingevoerd, met start op 1 juni 2014, tijdens een cruise in Noord-Europa, onder meer naar de Noordkaap en de mooiste Baltische steden.

    Costa Cruises gaat focussen op het gastronomische aspect van de reizen, zowel aan boord als aan land. Inherent aan slow food is de nadruk leggen op lokale producten en gastronomische tradities in de aanleghavens. Vandaar de regionale gerechten op de menukaart en de excursies in het teken van de lokale smaken en geuren.

    De kwaliteit van Costa Cruises wordt nog versterkt door de persoonlijke benadering van de klant en de gepersonaliseerde service. Dat begint reeds op het moment van de boeking waarbij een team van experten de cruise van elke reiziger gaat personaliseren door onder meer de excursies vast te leggen op basis van eigen smaak en interesse. Ook aan boord is er continu assistentie met het oog op het tegemoetkomen aan persoonlijke wensen zoals een romantisch diner onder de sterrenhemel, bij kaarslicht en met een gourmet menu. Aan boord van de Costa neoRiviera en neoRomantica kan men tussen 18.30-22.30 dineren wanneer men wenst zonder vooraf een seating te moeten vast leggen. www.costacruises.be

    10-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SunConnect

    NIEUWE BIERBROUWSELS ‘SINGLE’ BIJ DELHAIZE MET FOCUS OP DE GIST

     

    Delhaize bevestigt haar bierexpertise met 4 nieuwe bieren ‘Special Yeast’ in gelimiteerde oplage.

    Na het succes van de Single Hop en de Xtreme Hop, wil Delhaize deze keer de ongelofelijke invloed van gist op de smaak van het bier naar voor brengen. De bieren ‘Special Yeast’ hebben de bijzondere eigenschap dat ze gebrouwd worden met dezelfde hop en dezelfde malt, maar elk bier met een verschillende soort gist die een specifiek aroma aan het bier geeft: fruitig (type trappist), gerookt (type Duits), neutraal (type Engels) of funky (Brett-gist). De bierliefhebbers kunnen zo beter de unieke bijdrage van de gist in elk van hun bieren proeven. Het gaat hier over een beperkte uitgave met slechts 8000 flessen per type bier.

    Gist bepaalt de smaak : Bij Delhaize spelen innovatie en smaakonderricht een primordiale rol bij de ontwikkeling van producten. Daarom heeft de winkelketen twee jaar geleden een reeks bieren gelanceerd met als doel de consument te laten kennis maken met de invloed van verschillende ingrediënten van een bier op zijn aroma. En de liefhebbers waren duidelijk geïnteresseerd want de bieren Single Hop (2011) en Xtreme Hop (2013) (4000 flessen van elk type) die het belang van de hop benadrukken, waren al snel uitverkocht.

    Dankzij dit succes wil Delhaize nu het aspect “gist” in het bier naar voor brengen. De meeste brouwerijen hebben hun eigen ‘huisgist’, die een groot deel van het karakter aan het bier geeft en dus ook de herkenbaarheid van hun bieren verzorgt. Alle bieren van de serie ‘Special Yeast’ zijn met hetzelfde recept gebrouwen, enkel de gist is verschillend. De grondstoffen mout en hop geven de basisstructuur aan het bier terwijl de gist alcohol en een brede waaier aan typische aroma’s produceert. Sommige gisten zullen uit hetzelfde brouwsel meer alcohol en aroma creëren dan andere.

    En om te kunnen voldoen aan de sterke vraag van de liefhebbers van het concept ‘Single’ heeft Delhaize deze keer niet drie, maar 4 bieren gelanceerd. Om de bepalende invloed van gist op het bier te kunnen aantonen, stelt Delhaize haar klanten 4 nieuwe bieren voor, waarvan het aromatisch profiel varieert in fucntie van de gist: fruitig, gerookt, neutraal of funky. Ieder bier bevat eenzelfde hoeveelheid hop en wordt op dezelfde manier gebrouwen maar de gist verschilt, waardoor het gemakkelijker is om de impact van een gist op een smaakaspect in het bijzonder gemakkelijker te kunnen vergelijken.

    De Monk geeft de fruity touch: zeer kenmerkend voor veel Belgische bieren en vooral enkele Trappisten is het fruitige karakter. De gist in dit bier produceert aromacomponenten (esters) die sterk aan banaan doen denken. Opvallend is dat deze gist een lichte troebel in het bier veroorzaakt. 7,2% alcohol.  

    De German geeft de meer gerookte touch: veel Belgische bieren (vooral in de “blond” reeksen) hebben een kruidig en rokerig aroma. Beschrijvingen als kruidnagel en schouwgeur zijn vaak te horen. Deze aroma’s zijn tevens zeer duidelijk te vinden in de Duitse Weizenbieren.(witte bieren). 6,6% alc.

    De Englishman geeft de neutraliteit dat een gist kan hebben weer. Typisch voor de Engelse bieren is hun zeer neutraal karakter. Hierdoor komen de andere grondstoffen (mout en hop) beter tot hun recht. Deze gisten zijn in de loop der tijd geselecteerd door Engelse brouwers omwille van hun sterk uitklarend vermogen. De gist bezinkt heel snel na het fermentatieproces waardoor het bier van nature helder wordt. 6,9% alc.

    De Brett geeft de meer ‘funky’ touch: Een buitenbeentje bij de biergisten zijn de Brettanomyces gisten. In de meeste bieren zou een “Brett” aroma als een infectie gezien worden maar in bepaalde bierstijlen geven deze gisten net het gewenste aroma. De aroma’s zijn zeer organisch en doen denken aan “paard en stal”. 7,5% alcohol.

    De bieren ‘Special Yeast’ worden voorgesteld in flessen van 75cl en vanaf eind oktober verkocht aan een heel aantrekkelijke prijs van € 3,79 per fles. De bieren kunnen worden opgediend op een temperatuur van 6 tot 8 graden.

    Als bierspecialist vindt Delhaize het belangrijk om haar aanbod nieuwe producten regelmatig uit te breiden. Met meer dan 150 bierreferenties in het nationaal assortiment, kan elke bierliefhebber er zijn gading vinden: trappistbieren, abdijbieren, ... Hier wordt nog een assortiment lokale bieren aan toegevoegd, specifiek aan elke streek van het land. Zo kunnen de klanten in hun Delhaize-supermarkt het bier van de brouwerij van hun streek vinden. Een groot aantal bieren zijn bovendien exclusief bij Delhaize beschikbaar.

     





    09-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierre & Vacances in Benidorm

    Nieuwe residentie van Pierre & Vacances in het Spaanse Benidorm

     

    Pierre & Vacances blijft haar aanbod op het Iberisch schiereiland uitbreiden en kondigt de opening aan van residentie ‘Benidorm Levante’, aan de Costa Blanca. De nieuwe residentie opent de deuren op 29 november 2013.

    Deze eigentijdse residentie bevindt zich in de bruisende Levante-wijk, op een boogscheut van tal van winkels, bars en restaurants. Het centrum van Benidorm ligt op amper 650 m afstand, en Playa @evante op 800 m. De 98 ruime en hedendaagse appartementen werden in 2013 volledig gerenoveerd. De appartementen – 2 kamers (4 pers.) of 3 kamers (6 pers.) – beschikken over airconditioning, een volledig uitgeruste keuken en een balkon. In de appartementen met 3 kamers is er naast een badkamer met bad ook een badkamer met douche.

    De residentie biedt een brede waaier aan diensten die in de prijs zijn inbegrepen, zoals het beddengoed, de handdoeken en de schoonmaak na vertrek, om haar gasten een aangename vakantie of een ontspannend weekend zonder zorgen te garanderen. Een Baby Hit, de keuze van de ligging en een wifi-verbinding op het appartement zijn optioneel.

    Benidorm Levante beschikt ook over een buitenzwembad (niet verwarmd) dat het hele jaar door open blijft, en een overdekte parking (betalend).

    Tarieven: (vanaf) € 50 per nacht voor een 2-kamerappartement voor 4 pers. van januari tot mei 2014, € 60 per nacht voor een 3-kamerappartement voor 6 pers. van januari tot mei 2014. In Benidorm gaan natuur en moderniteit hand in hand. Het is bovendien een van de meest feestelijke bestemmingen aan de Costa Blanca. De zonnige regio tussen Valencia en Alicante is gekend voor haar zachte klimaat. Als toeristische bestemming biedt Benidorm een ruime keuze aan sport en ontspanning, op het water of aan wal, zowel in de winter als in de zomer. Elke vakantieganger vindt in deze bruisende badstad ongetwijfeld waar hij naar op zoek is, van het ochtendgloren tot in de vroege uurtjes. Bovendien zijn er in de stad verschillende thema- en waterparken die tot de beste ter wereld worden gerekend: Terra Mitica, Mundomar, Terra Natura, Aqualandia :

    Pierre & Vacances biedt in Spanje 27 bestemmingen en 39 residenties en Village Clubs aan. www.pierreetvacances.be

     

    08-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintersport in Savoie Mont Blanc
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van een riante chalet …naar de kleinste hoekjes van het paradijs! Wintersport in Savoie Mont Blanc, anders bekeken

     

    De Franse departementen Savoie en Haute Savoie, bekend om hun uitgebreide skidomeinen, zijn samen goed voor zo’n 111 skistations. Om de liefhebbers van sneeuw en bergen steeds beter te kunnen ontvangen en maximaal comfort aan te bieden, werden recent een heel aantal accommodaties – chalets en andere verblijfsmogelijkheden – gebouwd of gerenoveerd. De meer dan 38.000 gemeubelde en geclassificeerde gîtes en zo’n 2.700 chalets die het label ‘Gîtes de France’ kregen, vormen het perfecte alternatief voor drukbezochte hotels. Een snelle blik op enkele pareltjes in het aanbod!

    Luxe voor de hele familie. Gelegen in de hoogtes van Megève, biedt de chalet Javen (5 aren Gîte de France) alle pracht van de natuur in een rustige omgeving. Deze oude boerderij van 520 m² groot heeft een capaciteit van 12 personen en bestaat uit 6 slaapkamers en 7 badkamers. Aan comfort is er geen gebrek in dit authentiek decor: een binnenzwembad, spa, sauna én eigen cinemazaal zorgen voor luxueuze ontspanning. Bij een verblijf in Javen zijn ontbijt, butler- en schoonmaakservice inbegrepen en staat een chef-kok tot uw dienst!

    In het hart van het skidomein « Portes du Soleil » ligt de nieuwe chalet Grande Corniche die alles uit de kast haalt wat betreft stijl, luxe en technologie. 12 personen kunnen terecht in deze chalet met 6 slaapkamers, die elk over een plasmatelevisie en badkamer beschikken. In Petite Corniche, een bijgebouw van de chalet, kunnen nog 4 extra personen overnachten. Naast een modern interieur en onovertroffen uitzicht op de bergen, staan in de chalet ook een kok en chauffeur ter beschikking. Alles wordt voorzien om de bezoeker een volmaakte vakantie te laten doorbrengen: ontspanning in de sauna, sterren kijken in de buitenjacuzzi, gastronomisch genieten rond de piano...

    In Houches is het uitzicht op het massief van de Mont-Blanc vanuit de chalet Peter Pan fenomenaal. Deze oude Savoyaardse boerderij werd omgebouwd tot een luxueuze chalet voor 16 personen. Het hoofdgebouw telt 4 tweepersoonskamers en een ingerichte slaapzaal voor 9 personen. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Het bijgebouw dat aan het huisje grenst, heeft 7 slaapkamers. Zowel de grote leefruimtes als de bioscoopruimte, sauna en kwaliteit van service maken van een verblijf in Peter Pan een droomvakantie. Voor meer info : www.chaletpeterpan.com

    Als god in Frankrijk… bij de lokale bewoners ! In Beaufortain verbouwden Eliane en Jacques Maurin met de grootste zorg de schuur van de 19e eeuwse familiale boerderij tot een authentieke maison d’hôtes (4 aren). Deze bestaat uit drie ruime en comfortabele kamers, met elk een badkamer. Door de milieu-impact van het huisje zo laag mogelijk te houden, bieden de eigenaars hun gasten een ecologisch verantwoorde vakantie aan. Voor meer info: http://www.lagrangedemonpere.net/

    In Peisey Nancroix, aan de voet van het skigebied Paradiski, ligt de gîte Solan (3 aren Gîte de France) als deel van een typische boerderij uit het eind van de 18e eeuw. Deze werd zorgvuldig gerenoveerd en biedt twee kamers, goed voor 6 personen. Het is mogelijk om de 3 gîtes van het huis te huren, zo kunnen er 10 personen verblijven. De eigenaars bieden een ontbijtservice aan en maaltijden kunnen zowel afgehaald als ter plekke geconsumeerd worden. Solan is de ideale vertrekplaats om volop van wintersport en natuur te genieten. La Ferme des Lombardes in St Jean-de-Sixt (5 aren Gîtes de France) dateert uit 1903 en werd volledig gerenoveerd. De accommodatie straalt charme en karakter uit. De 5 appartementen bieden Savoyaanse charme en moderne luxe en comfort. Le Grenier, het 5-sterren appartement van de gîte, kan 14 personen herbergen op een oppervlakte van 275 m². Deze high class verblijfplaats biedt een excellente service, waaronder bed- en badlinnen (kamerjassen voor kinderen en volwassenen), dagelijkse en eindschoonmaak, huispersoneel en begeleide transfer naar de pistes. Voor meer info: www.lafermedeslombardes.com

    07-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Single' bierbrouwsels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    NIEUWE BIERBROUWSELS ‘SINGLE’ BIJ DELHAIZE MET FOCUS OP DE GIST

     

    Delhaize bevestigt haar bierexpertise met 4 nieuwe bieren ‘Special Yeast’ in gelimiteerde oplage.

    Na het succes van de Single Hop en de Xtreme Hop, wil Delhaize deze keer de ongelofelijke invloed van gist op de smaak van het bier naar voor brengen. De bieren ‘Special Yeast’ hebben de bijzondere eigenschap dat ze gebrouwd worden met dezelfde hop en dezelfde malt, maar elk bier met een verschillende soort gist die een specifiek aroma aan het bier geeft: fruitig (type trappist), gerookt (type Duits), neutraal (type Engels) of funky (Brett-gist). De bierliefhebbers kunnen zo beter de unieke bijdrage van de gist in elk van hun bieren proeven. Het gaat hier over een beperkte uitgave met slechts 8000 flessen per type bier.

    Gist bepaalt de smaak : Bij Delhaize spelen innovatie en smaakonderricht een primordiale rol bij de ontwikkeling van producten. Daarom heeft de winkelketen twee jaar geleden een reeks bieren gelanceerd met als doel de consument te laten kennis maken met de invloed van verschillende ingrediënten van een bier op zijn aroma. En de liefhebbers waren duidelijk geïnteresseerd want de bieren Single Hop (2011) en Xtreme Hop (2013) (4000 flessen van elk type) die het belang van de hop benadrukken, waren al snel uitverkocht.

    Dankzij dit succes wil Delhaize nu het aspect “gist” in het bier naar voor brengen. De meeste brouwerijen hebben hun eigen ‘huisgist’, die een groot deel van het karakter aan het bier geeft en dus ook de herkenbaarheid van hun bieren verzorgt. Alle bieren van de serie ‘Special Yeast’ zijn met hetzelfde recept gebrouwen, enkel de gist is verschillend. De grondstoffen mout en hop geven de basisstructuur aan het bier terwijl de gist alcohol en een brede waaier aan typische aroma’s produceert. Sommige gisten zullen uit hetzelfde brouwsel meer alcohol en aroma creëren dan andere.

    En om te kunnen voldoen aan de sterke vraag van de liefhebbers van het concept ‘Single’ heeft Delhaize deze keer niet drie, maar 4 bieren gelanceerd. Om de bepalende invloed van gist op het bier te kunnen aantonen, stelt Delhaize haar klanten 4 nieuwe bieren voor, waarvan het aromatisch profiel varieert in fucntie van de gist: fruitig, gerookt, neutraal of funky. Ieder bier bevat eenzelfde hoeveelheid hop en wordt op dezelfde manier gebrouwen maar de gist verschilt, waardoor het gemakkelijker is om de impact van een gist op een smaakaspect in het bijzonder gemakkelijker te kunnen vergelijken.

    De Monk geeft de fruity touch: zeer kenmerkend voor veel Belgische bieren en vooral enkele Trappisten is het fruitige karakter. De gist in dit bier produceert aromacomponenten (esters) die sterk aan banaan doen denken. Opvallend is dat deze gist een lichte troebel in het bier veroorzaakt. 7,2% alcohol.  

    De German geeft de meer gerookte touch: veel Belgische bieren (vooral in de “blond” reeksen) hebben een kruidig en rokerig aroma. Beschrijvingen als kruidnagel en schouwgeur zijn vaak te horen. Deze aroma’s zijn tevens zeer duidelijk te vinden in de Duitse Weizenbieren.(witte bieren). 6,6% alc.

    De Englishman geeft de neutraliteit dat een gist kan hebben weer. Typisch voor de Engelse bieren is hun zeer neutraal karakter. Hierdoor komen de andere grondstoffen (mout en hop) beter tot hun recht. Deze gisten zijn in de loop der tijd geselecteerd door Engelse brouwers omwille van hun sterk uitklarend vermogen. De gist bezinkt heel snel na het fermentatieproces waardoor het bier van nature helder wordt. 6,9% alc.

    De Brett geeft de meer ‘funky’ touch: Een buitenbeentje bij de biergisten zijn de Brettanomyces gisten. In de meeste bieren zou een “Brett” aroma als een infectie gezien worden maar in bepaalde bierstijlen geven deze gisten net het gewenste aroma. De aroma’s zijn zeer organisch en doen denken aan “paard en stal”. 7,5% alcohol.

    De bieren ‘Special Yeast’ worden voorgesteld in flessen van 75cl en vanaf eind oktober verkocht aan een heel aantrekkelijke prijs van € 3,79 per fles. De bieren kunnen worden opgediend op een temperatuur van 6 tot 8 graden.

    Als bierspecialist vindt Delhaize het belangrijk om haar aanbod nieuwe producten regelmatig uit te breiden. Met meer dan 150 bierreferenties in het nationaal assortiment, kan elke bierliefhebber er zijn gading vinden: trappistbieren, abdijbieren, ... Hier wordt nog een assortiment lokale bieren aan toegevoegd, specifiek aan elke streek van het land. Zo kunnen de klanten in hun Delhaize-supermarkt het bier van de brouwerij van hun streek vinden. Een groot aantal bieren zijn bovendien exclusief bij Delhaize beschikbaar.

     

    06-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland, cutuur, sport en ontspanning

    Nederland: tussen cultuur, sport en ontspanning

    Les Logis, het eerste netwerk van zelfstandige hotel-restaurants in Europa, aanwezig in acht landen waaronder België (26 locaties), Nederland (24) en het Groothertogdom Luxemburg (10), stelt enkele van zijn Nederlandse etablissementen voor. Van het idyllische platteland van de Achterhoek tot de pittoreske dorpjes van het Rivierenland biedt Les Logis een selectie authentieke en sfeervolle kwaliteitshotels.

    Les Logis is de partner bij uitstek voor een kort reisje tussendoor, met een groot aanbod van charmante hotels die garant staan voor comfort en een persoonlijk onthaal. Van hieruit zijn de toeristische parels die Nederland rijk is vlot te ontdekken. Cultuur opsnuiven, sporten of gewoon wat genieten aan het water – het ontbreekt er beslist niet aan gezellige en milieuvriendelijke activiteiten.

    Strandhotel Camperduin, op zo’n 50 km van Amsterdam, is een ideale plek voor wie van de natuur en de zee houdt. Het hotel ligt middenin een natuurgebied met stranden, polders en duinen. Kortom, het is een ideale uitvalsbasis voor lange wandelingen of fietstochten. Voor fans van watervogels ligt het vogelreservaat ‘De Putten’ niet ver weg.

    In het hartje van de Achterhoek voorziet Restaurant-Hotel De Tuinkamer 9 rustige kamers en suites, comfortabel ingericht voor een heerlijk ontspannen verblijf. De gastvrouw is een gediplomeerd wijnexpert. Zij geeft dan ook uitstekend wijnadvies bij elke maaltijd in het gastronomisch restaurant van het hotel, dat onlangs een ‘Bib Gourmand’ kreeg in de Michelingids. De talloze paden en wegen rond dit vredige oord vormen het perfecte decor voor wie graag wandelt en/of fietst. Ook de motorrijder kan in dit gebied zijn hart ophalen.

    Het Wildthout Hotel & Restaurant is ideaal gelegen om lange trektochten te maken in Salland, een stukje natuurparadijs in het hart van de provincie Overijssel. Het etablissement biedt dan ook formules gebaseerd op een verblijf van 5 nachten inclusief fiets- of wandeltochten. Sportieve gasten worden verwend met wandelkaarten en lekkere picknicks, met zorg bereid door de chef-kok van het Wildthout Hotel & Restaurant.

    Op enkele kilometers van de Belgisch-Nederlandse grens, in het historische dorpje Thorn, bereidt Hotel-Restaurant Crasborn zijn gasten een warm onthaal voor. De tiende-eeuwse benedictijnenabdij met zijn imposante kerk en de typische witte gevels in het historisch centrum brengen de rijke culturele geschiedenis voor uw ogen tot leven. Van een verandering van omgeving gesproken!

    Hotel - Brasserie De Zwaan in het authentieke stadje Delden is een uitgelezen plek voor cultuurliefhebbers. Enthousiaste wandelaars zullen de straatjes met de vele kunstgalerieën en winkels die ambachtelijke producten verkopen met belangstelling verkennen. Fietsers zijn kilometers lang zoet op de vele paden die zich kriskras over het nabijgelegen landgoed van het kasteel van Twickel uitstrekken. Ook de elegante baroktuinen van het kasteel zijn beslist een bezoek waard. www.logishotels.com

    06-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Picard vestigt zich in Vlaanderen

    PICARD Diepvries vestigt zich in Vlaanderen en opent eerste winkel in Antwerpen

     

    Na de geslaagde opening van de eerste 9 winkels in België, opende Picard Diepvries op 23 oktober zijn eerste winkel in Antwerpen. De diversiteit van het gamma – zowel de klaargemaakte gerechten als de basisproducten – en de gezelligheid van de winkels, hebben in minder dan een jaar de Belgische consumenten kunnen overtuigen: het nieuwe concept van de buurtwinkels werd snel aangenomen. Na de ontwikkeling van het concept in Brussel, de hoofdstad van België en Europa, was de strategische volgende stap de producten aan te bieden in Antwerpen.

    Ter gelegenheid van de officiële opening van de winkel “Picard Nationalestraat” verklaart Philippe Pauze, voorzitter en algemeen directeur van Picard Diepvries: “de kwaliteit van onze producten, de originaliteit van onze recepten, de kwaliteit en het unieke karakter van ons gamma, zullen de nieuwsgierige en veeleisende Antwerpse consumenten zeker behagen. Picard is uitermate tevreden dat de keten zich in Vlaanderen kan vestigen. Wij zijn ervan overtuigd dat we hier evenveel succes zullen hebben als in de andere Europese regio’s.

    Na de bijna simultane opening van drie winkels in Antwerpen (onlangs in Brasschaat, in de Nationalestraat op 23/10, en in Mortsel op 06/11), zal Picard op 21 november in Brugge eveneens een winkel openen. Vervolgens zal Picard zijn ontwikkeling in Vlaanderen verderzetten in functie van de resultaten van de eerste vier winkels.

    In de winkel “Nationalestraat” kunnen de klanten in onze buurtwinkel van 150 m2 de 750 diepvriesproducten van Picard ontdekken: van het ontbijt of de lunch tot het avondmaal, voor één persoon of voor de hele familie. U vindt er alles – zowel dagdagelijkse producten als voor feestelijke aangelegenheden. De winkel ligt in de Aalmoezenierstraat 2, op de hoek met de Nationalestraat en is geopend van 13u00 tot 20u00 op maandag, van 09u00 tot 20u00 van dinsdag tot zaterdag en van 09u00 tot 13u00 op zondagochtend.

    Met zijn dynamisch magazijnconcept wil Picard Diepvries met de klanten zijn knowhow delen en culinaire voedingservaringen bieden. Bijzondere aandacht werd geschonken aan de warme oranje kleuren aan het onthaal en van de verschillende diensten. De blauwachtige sfeer begeleidt de klanten doorheen de winkel om het rijke aanbod producten in alle rust te ontdekken. Twee werelden worden hier gecombineerd: “Aan tafel” en “In de keuken”.

    Waarom kiezen voor Picard? Een smaak voor elke dag van de week: Picard tracht zijn bezoekers alle mogelijke smaken en variatie te bieden. Het bedrijf beschikt over meer dan 1.200 producten en 200 recepten, die elk jaar worden vernieuwd. Natuurlijke en verse producten: Groenten worden gekweekt in open veld, het fruit wordt geplukt wanneer het perfect rijp is, en het invriezen gebeurd zo snel mogelijk (zelfs binnen de dag voor delicate groenten zoals spinazie, wortelen, erwten, …) om alle vitamines te bewaren. Alle vis wordt binnen enkele uren na de vangst ingevroren. Grondige kwaliteitscontroles: Elke jaar voert Picard meer dan 50.000 controles uit op zijn producten in zowel eigen als onafhankelijke laboratoria. Sinds maart 2013 worden eveneens DNA-controles uitgevoerd om de conformiteit van de vlees- en visproducten te controleren. Onze planeet respecteren is een dagelijks engagement: De producten van Picard worden niet met het vliegtuig vervoerd en 70% van de producten wordt in Frankrijk geproduceerd. Binnen het assortiment garanderen wij een veertigtal bio-producten. Bij onze visproducten bieden wij 20 producten aan met een MSC-label, wat garant staat voor duurzame visvangst en visbeheer. Door de kwaliteit en de houdbaarheid van onze producten wordt minder dan 1% weggegooid – en dat tegen een gemiddelde van 20% van de voedingsproducten in Frankrijk. U bespaart tijd én geld: Schillen, snijden, in plakjes snijden, pellen, ontbenen, … Stop! Picard doet het voor u. Inkopen doen is zeer gemakkelijk: Met meer dan 900 winkels in Frankrijk, en een steeds groeiend aantal in België, is er altijd wel een Picard in de buurt. U doet uw inkopen in alle rust – in winkels op mensenmaat en zonder lange wachtrijen aan de kassa’s. Goede raad en een glimlach zijn inbegrepen: Onze teams staan steeds met de glimlach klaar om op uw vragen te antwoorden. En onze klantendienst staat te uwer beschikking om te luisteren naar vragen, suggesties en kritiek – zowel per telefoon, post of email.

    De winkels van Picard Diepvries in België: Sint-Lambrechts-Woluwe -Saint-Lambert "Tomberg" – Georges Henrilaan 170 – Brussel; Ukkel "Bascule" – Waterloosesteenweg 670 – Brussel; Sint-Pieters-Woluwe "Stockel" – Hinnisdaellaan  14 – Brussel; Elsene "Fernand Cocq" – Steenweg op Elsene 135 – Brussel; Jette "Spiegel" – Leopold 1-straat 525 – Brussel; Ukkel "De Bue" – Alsembergsesteenweg 646 – Brussel; Waterloo "Faubourg" – Brusselsesteenweg 120 – Waterloo; Wavre – Princeslaan 58 – Waver; Brasschaat – Bredabaan 525 – Brasschaat; Antwerpen “Nationalestraat” – Aalmoezenierstraat 2 – Antwerpen; Mortsel opening 06/11  en Brugge, opening 21/11.

     

     

    05-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amateursommelier

    AMATEURSOMMELIER 2013 VAN BELGIE IS EEN BRUSSELAAR

     

    Vincent Deschoenmaeker heeft de tweede editie van de Beste Amateur Sommelier van België gewonnen, een organisatie van Delhaize en Megavino

    Op het internationale wijnsalon Megavino vond de tweede editie plaats van de Beste Amateur Sommelier van België, georganiseerd in samenwerking met Delhaize. In de hoop te kunnen doorstoten naar de finale hebben meer dan 400 personen een aantal westrijdvragen beantwoord op de website van Delhaize. 45 finalisten bleven over en zij hebben het afgelopen zondag tegen elkaar opgenomen in theoretische en praktische proeven. Een jury van experts heeft Vincent Deschoenmaeker uit Brussel uitgeroepen tot Beste Amateursommelier van België 2013.

    Meer dan 400 kandidaten wilden kans maken op de titel van Beste Amateursommelier van België. De wedstrijd, die eind september gelanceerd werd door Delhaize en het grootste internationale wijnsalon van de Benelux, Megavino, was een groot succes bij de wijnliefhebbers. Na een strenge selectie die bestond uit een reeks vragen over de wijnwereld op de website van Delhaize, werden de 45 beste kandidaten uitgenodigd voor de grote finale afgelopen op Megavino.

    Onder toezicht van een jury experts bestaande uit Eric Boschman (Belgische journalist en sommelier met veel onderscheidingen achter zijn naam waaronder “Beste sommelier van België 1988”), Baudouin Havaux (journalist en general manager van Vino Magazine), Dirk Rodriguez (journalist en eindredacteur van Vino Magazine) en Alain Pardoms, aankoper wijnen bij Delhaize, moesten de deelnemers binnen een bepaalde tijd een reeks kennisvragen beantwoorden over de wijnwereld.

    Vervolgens namen de 6 beste halvefinalisten het tegen elkaar op in drie theoretische proeven in de stijl van professionele sommelierwedstrijden, namelijk wijn opdienen, blind degusteren en de juiste wijnen met gerechten combineren.

    Vincent Deschoenmaker uit Brussel heeft zich dus gekroond tot beste Amateur Sommelier van België 2013. De winnaar, die al 15 jaar met wijn bezig is, heeft de jury duidelijk geïmpressioneerd. “Het is de tweede keer dat ik aan deze wedstrijd meedoe en ik ben blij dat ik, omringd door deze professionals; op het hoogste schavot van het podium sta. Als liefhebber van Spaanse wijnen en reizen, kijk ik er nu al naar uit om de regio van Somontano te gaan bezoeken.”

    Diego Mur van het wijnhuis Vinas del Vero (Somontano) overhandigde de trofee van beste Amateur Sommelier van België aan dhr. Deschoenmaker. Daarnaast ontving hij een verblijf in de regio van Somontano (Noord-Spanje) voor twee personen. Tijdens dit verblijf kan hij genieten van de kennis en expertise van de wijnhandelaars en kan hij verschillende wijnhuizen gaan bezoeken. De twee andere finalisten, Philippe Polo Fritz uit Jette en Ludo Cuypers uit Stabroek ontvingen elk ook enkele grote wijnen van Somontano, waaronder de excellente Blueca. 

    05-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!