Inhoud blog
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    15-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S Pellegrino stelt voor: exclusieve magnum-fles

     

    Met het feestseizoen in aantocht laat S.Pellegrino het bruisen op tafel met een nieuwe, reuzengrote Magnumfles: 1,5 liter feestplezier. Na een eerste maal op te duiken op The World’s 50 Best Restaurants Awards 2014 is de S.Pellegrino Magnumfles nu klaar om wereldwijd het hart van de meest verfijnde tafels te veroveren.

    De gloednieuwe S.Pellegrino Magnum-fles, staat op het punt zijn debuut te maken op de tafels van de meest gerenommeerde restaurants ter wereld. Na de special edition met Missoni, Bulgari en Pavarotti is het nu de beurt aan deze klepper van formaat. En dat mag u best letterlijk nemen.                  

    Met zijn champagnefles-achtige kurk -en bodem en een inhoud van 1,5 liter is S.Pellegrino het eerste mineraalwater dat deze iconische vorm introduceert in de gastronomische wereld. Dit bewijst eens te meer het unieke talent om sprankelend en verrassend uit de hoek te blijven komen. Na zijn korte verschijning op The World’s 50 Best Restaurants Awards 2014, zal de Magnum fles komende weken verdeeld worden in een groot aantal landen. Je kunt hem bestellen in de meest verfijnde restaurants en hotels. De nieuwe Magum-flessen kun je in België ontdekken in de beste horecazaken voor € 12. Ook bij delicatessenwinkels en speciaalzaken kan je de Magnum-fles verkrijgen voor € 6,90.

     





    15-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coca-Cola life komt naar België
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Coca-Cola life, de eerste Coca-Cola met minder calorieën en uitsluitend zoetstoffen van natuurlijke oorsprong, wordt in januari 2015 gelanceerd in België. Coca-Cola life is gezoet met een mix van zoetstoffen uit stevia (steviolglycosiden) en suiker, maar met een derde minder suiker en calorieën dan de gemiddelde suikerhoudende cola. (* 33% minder calorieën vergeleken met het gemiddelde van de gesuikerde cola’s in de Benelux, door een vermindering van de suikers met 33%, dankzij zoetstoffen uit stevia). Acht jaar na Coca-Cola Zero wordt het aanbod dus opnieuw verbreed, ‘zodat iedereen een bewuste keuze kan maken, die past bij een evenwichtige levensstijl.’ Deze nieuwe Coca-Colavariant werd in 2013 in Chili en Argentinië geïntroduceerd en is sinds september van dit jaar voor het eerst verkrijgbaar in Europa.

    Coca-Cola life is de grootste lancering in het gamma sinds Coca-Cola Zero in 2006. Coca-Cola life bevat 33% minder suiker en calorieën dan een gewone cola*, dankzij een mix van suiker en stevia-extract. Een 330 ml blikje Coca-Cola life bevat 89 calorieën (tegenover 139 calorieën voor Coca-Cola) en zal met zijn opvallende groene label een volwaardige plaats krijgen naast Coca-Cola, Coca-Cola Zero en Coca-Cola light. Coca-Cola life komt er uiteraard niet zomaar. Het is een doordachte assortimentsuitbreiding waarbij veranderende trends en consumentengedrag centraal staan, net als het streven van Coca-Cola om meer mensen aan te zetten tot een evenwichtige levensstijl.

    Guy Wollaert, SVP Chief Technical & Innovation Officer van The Coca-Cola Company legt uit: “Het gaat erom te kunnen kiezen wat voor jou belangrijk is. Wil je geen suiker en geen calorieën, of vind je vooral ingrediënten van natuurlijke oorsprong belangrijk? Of blijf je trouw aan de originele Coca-Cola? Consumenten zijn steeds meer bezig met hun levensstijl en voeding, en willen dus een bewuste keuze kunnen maken. Coca-Cola life is een perfecte aanvulling op het bestaande gamma, dankzij de combinatie van stevia-extract en suiker, maar mét de vertrouwde smaak van de bekendste drank ter wereld.”

    De grootste innovatie ligt in de gebruikte zoetstof, afkomstig van de steviaplant. Deze calorievrije zoetstof van natuurlijke oorsprong wordt momenteel ook al gebruikt in de Coca-Colamerken Nestea, Sprite en FÏNLEY op de Belgische markt. Guy Wollaert: “Stevia wordt al eeuwen gebruikt als zoetstof, en heeft 200 keer meer zoetkracht dan suiker. In een evenwichtige balans met suiker moet je ook op het vlak van smaak geen toegevingen doen”.

    De lancering van Coca-Cola life past ook in het ambitieuze streven van Coca-Cola om mensen te helpen kiezen voor een evenwichtige levensstijl. “Coca-Cola heeft een globaal bereik en wil zijn verantwoordelijkheid opnemen om een bijdrage te leveren tot een evenwichtige en gezonde levensstijl. In Europa hebben we de ambitie om tegen 2020 10 miljoen Europeanen – dat is driemaal zoveel als nu – meer en vaker te laten bewegen, ieder op zijn of haar manier. Hiertoe willen we blijven inspireren via onze merkencampagnes en nog meer investeren in beweegprogramma’s zoals Mission Olympic in België. Daarnaast breiden we ons aanbod aan dranken met minder calorieën verder uit. Hierin heeft de komst van Coca-Cola life met zijn lager suikergehalte en dus minder calorieën zijn plaats.”

    In België wordt 43% van het totale verkoopvolume van Coca-Cola gerealiseerd met dranken zonder suiker en zonder calorieën. Over de laatste 5 jaar werd de totale ‘calorie-voetafdruk’ in België verminderd met 9%.

    70% van de Coca-Colaproducten die in België worden verkocht, wordt in Belgische productievestigingen gemaakt. Voor Coca-Cola life zal dit ook zo zijn en wordt er lokaal geproduceerd in Antwerpen, Gent en Duinkerke. Coca-Cola life zal beschikbaar zijn vanaf eind januari 2015 in een 20 cl glazen fles, 330 ml blik, 500 ml pet-fles, 1,5 l pet-fles, 6 x 330 ml blik multipack, 6 x 500 ml pet-fles multipack en 4 x 1,5 l pet-fles multipack.

     

    15-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET ITALIAANSE GERECHT BIJ UITSTEK OP COSTA CRUISESCHEPEN: PIZZA PROEVEN IN AUTHENTIEKE PIZZERIA

     

    Costa Cruises biedt aan boord van zijn schepen een uitgebreide keuze internationale gerechten aan en de Italiaanse traditie speelt daarin een centrale rol. De Costa-schepen gelden wereldwijd als de ambassadeurs van Italië. Aan boord vind je dan ook de Italiaanse levenswijze terug, van zijn hartelijke sfeer en de warme gastvrijheid tot de Italiaanse keuken met authentieke gerechten. De pizza neemt daar een belangrijke plaats in en geldt als een van de pijlers van de culinaire Costa-ervaring.

    De Costa neoRomantica was de eerste die met een originele pizzeria werd uitgerust. Wegens groot succes wordt de formule nu naar andere Costa-schepen uitgebreid. Gasten kunnen zo een honderd procent puur Italiaanse pizza proeven, met keuze uit veertien verschillende smaken. De lekkernij wordt ter plaatse bereid door Italiaanse ‘pizzaioli’, die hun opleiding genoten aan de gerenommeerde “Accademia Italiana della Pizza” (www.pizzaitalianacademy.com/).

    Het geheim van het succes zit in de authentieke recepten en de kwaliteitsvolle ingrediënten die worden gebruikt zoals de mozzarella fiordilatte, in het rijzen van het deeg en het bakken in de stenen oven op het scheepsdek. Elke avond van 18.30 tot 23 uur kunnen Costa-gasten terecht in de Pizzeria die is gelegen nabij het selfservice restaurant. De plek is uitgerust met tafels aangekleed met rood en wit geruite kleden, Extra Virgin olijfolie en Balsamico-azijn, kortom alles om de sfeer van Little Italy en een typische maaltijd te ervaren. Voor een zacht prijsje kun je er niet enkel je favoriete pizza volledig op maat en smaak laten maken maar ook kiezen uit een ruim aanbod van salades en heerlijke desserts zoals de gekende Italiaanse Tiramisù.

    Reserveren is voor de Pizzeria niet nodig, gasten kunnen zich aanmelden wanneer ze maar willen. Om de maaltijd compleet te maken is er een kaart met wijn per glas en bier van het vat, door de Costa-experten speciaal uitkozen. Voor wie zijn kookkunsten wilt verrijken, zijn de exclusieve Costa Happenings een aanrader: van acrobatische pizzademonstraties en kooklessen tot Pizza- en Tiramisù-workshops waarop je al cruisende je kookkunsten kunt demonstreren en uitbreiden.

    De exclusieve Costa Pizzeria vind je voortaan aan boord van de Costa Fascinosa, Costa Favolosa, Costa neoRomantica, Costa neoRiviera, Costa Deliziosa, Costa Pacifica, Costa Luminosa, Costa Serena, Costa Magica, Costa Fortuna, Costa Mediterranea en Costa Classica. Info: www.costacruises.be

    15-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedbad in Océade tijdens herfstvakantie

    Waterpark kleurt rood voor Halloween - Tijdens de herfstvakantie is het opnieuw griezelen geblazen in Océade. Dagelijks kleurt het water er omstreeks 15u rood, waardoor je je in een echt bloedbad waant.

    Van maandag 27 oktober tot en met zondag 2 november kan je in Océade niet alleen terecht voor het grootste aanbod van glijbanen in België, maar ook om te griezelen! Dagelijks wordt er om 15u een bloedbad aangericht in het waterpretpark. Door de toevoeging van een speciaal product kleurt de 1.680.000 liter water van het subtropische zwembad rood. Het gaat om een natuurlijk product dat niet schadelijk is voor de gezondheid of zwemkledij en dat oplost in het water. Dit effect blijft zo’n drie kwartier te zien. Ook de animatie sluit aan bij Halloween: tussen 14u en 16u toveren schminksters je om in jouw favoriete griezelfiguur. Mis Halloween in Océade niet!

    Naast Mini-Europa vind je Océade, het grootste tropische waterpretpark van België. De grootste troeven van het waterpretpark zijn haar glijbanen - alles samen goed voor 640m - door hun verscheidenheid (traag, snel, met banden, 1, 2 of 3 plaatsen,…) en hun exclusiviteit in België. Daarnaast vind je er onder andere een golfslagbad en jacuzzi’s. Océade is ook het enige waterpretpark met een saunaruimte die in de prijs inbegrepen is. Océade is er in de eerste plaats voor families die op zoek zijn naar plezier en ontspanning.

    Tarieven Océade (geldig voor 4 uur): €18 voor een volwassene / €15 voor een kind (grootte: 1m15 tot 1m30) - €111 voor een kaart voor 10 bezoeken. Er zijn speciale groepstarieven.





    15-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Vlaamse streekproducten

    Bij de start van de herfst hoort een erkenningsronde voor Vlaamse traditionele streekproducten. En toeval of niet, het seizoen van twee van de negen nieuw erkende producten start nu ook, net zoals dat van al erkende Vlaamse streekproducten als grondwitloof, klaaskoeken, sneeuwballen, congolaiskes, balkenbrij, …Trippen met suiker (Zottegem), pensen uit het Halse, kaantjesworst uit het Meetjesland, genaaide filet d’Anvers (Antwerpen), natuurlijk mineraalwater uit de Vlaamse Ardennen (Dikkelvenne), semoele koeken uit Zuid-West-Vlaanderen (Reningelst), koffie uit het Waasland (Sint-Niklaas) zijn de nieuwste aanwinsten.

    Drie maal per jaar neemt de Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten de erkenningsaanvragen voor traditionele Vlaamse streekproducten onder de loep. De uiteindelijke toekenning gebeurt door de sectorgroep Streekproducten van VLAM. De najaarsronde van 2014 levert negen erkenningen op. De erkende producten voldoen aan de vijf voorwaarden om het Vlaamse label te kunnen krijgen: zij worden bereid met streekeigen grondstoffen, de producten worden door de lokale bevolking of door een breder publiek aanvaard als een traditioneel streekeigen product, traditionele streekproducten worden naar ambachtelijke wijze vervaardigd volgens de streektraditie, ze worden bereid in hun streek van oorsprong en de producten kennen een traditie, d.w.z. ze genieten een langdurige of historische bekendheid als streekspecialiteit van minimaal 25 jaar.

    De nieuwe erkende Vlaamse traditionele streekproducten:

    Trippen met suiker - Aangeboden door Kwaliteitsslagerij Chris & Carina

    Voor mensen van buiten de Vlaamse Ardennen is het ondenkbaar maar hier lust men zijn witte pensen of beter gezegd witte trippen graag zoet. Eenvoudig gezoet met suiker, maar er is ook een zoetere variant. Daarbij worden bleke kandijsuiker, rozijnen en de smaakmakers rum en kaneel toegevoegd.

    Andere kruiden komen niet te pas aan de trippen met suiker, zelfs geen peper en zout. Kwaliteitsslagerij Chris & Carina koestert deze traditie en bereidt de witte trippen met suiker, tot grote vreugde van lokale bevolking, van september tot Pasen. Kwaliteitsslagerij Chris & Carina - 9620 Zottegem - www.chrisencarina.be

     

    Zwarte, witte en bloedpensen uit het Halse - Aangeboden door Slagerij Pieters

    Op de Beestenmarkt in Halle houdt de familie Pieters reeds sinds 1954 een slagerij. De recepten werden er van generatie op generatie doorgegeven, zo ook het recepten van de pensen. In Halle en omstreken hebben ze 3 soorten pensen: bloedpensen en witte en zwarte pensen. De zwarte pensen in het Halse zijn vrij uniek en zorgen af en toe voor de nodige spraakverwarring: ze zijn niet zwart gekleurd maar grijs. In de streek rond Halle verwerkt men restjes vlees met nog wat bloed, vroeger werd ook de “lichtlever” (longen) toegevoegd, tot grijze pensen. Deze pensen zijn goed gekruid met een stevige toets kruidnagel. Dankzij deze traditie kan je in Halle appelmoes eten met 3 verschillende kleuren pensen!

    Zwarte pensen en bloedpensen verschillen omdat de zwarte pensen slechts zeer weinig bloed bevatten en dus grijs gekleurd zijn. De bloedpensen zijn dan weer een seizoensproduct tussen september en mei. De bloedpensen van Slagerij Pieters hebben een vrij fijne structuur, zijn smeuïg en gekruid met muskaatnoot en kruidnagel. De witte pensen zijn fijn van structuur en hebben een knapperige beet; ze zijn goed gekruid en kregen een vleugje foelie. Slagerij Pieters - 1500 Halle

     

    Kaantjesworst uit het Meetjesland - Aangeboden door Slagerij Johan & Inge

    Een vergeten worst vindt terug zijn weg naar het bord dankzij een samenwerking tussen de Orde van de Smoutpot en Slagerij Johan & Inge.

    Enkele heemkundigen uit Oosteeklo gingen op zoek naar lokale culinaire tradities rond het varken en de kaantjesworst sprong er uit als een delicatesse. En toch stamt de traditie uit tijden van schaarste waarbij alle restjes verwerkt werden. Door het toevoegen van de kaantjes, vleesrestjes uit de smoutbereiding, had men met minder vlees meer worst. En meer smaak: de goed gekruide worst in combinatie met de kaantjes is een smaakbom. Dankzij Slagerij Johan & Inge kan men van deze traditie uit het Meetjesland opnieuw het jaar rond genieten. Om zowel warm als koud te serveren. Slagerij Johan & Inge - 9940 Ertvelde - www.slagerij-johaneninge.be

     

    Genaaide filet d’Anvers - Aangeboden door L.Michielssen bvba

    Bij de erkenning van de filet d’Anvers is VLAM zeer streng, het moet de spier van het muisstuk zijn. Nu maakt L.Michielssen nog als enige een oude variant van de filet d’Anvers, namelijk de genaaide filet d’Anvers, waarbij een stuk van de muis zelf meegenomen wordt. Dit levert niet alleen een groter snijvlak maar maakte de kostprijs ook lager en dus toegankelijker voor een breder publiek. Zeker eind 19de eeuw en tot de jaren '70 waren de runderen kleiner en was het naaien van de spier veelvoorkomend. Zelfs in die mate dat genaaide filet d’Anvers veel meer werd verkocht in Antwerpen dan de zuivere spier van het muisstuk.

    Bij L.Michielssen gebruikt men voor de genaaide filet d’Anvers de spier van het muisstuk van kleinere runderen en wordt nog met de hand opgenaaid tot een mooi stuk vlees dat verder gezouten, gerookt en gedroogd wordt. L. Michielssen bvba - 2900 Schoten - www.lmj.be

    Natuurlijk mineraalwater uit de Vlaamse Ardennen - Aangeboden door Christiana bvba

    Dikkelvenne bevindt zich aan een natuurlijke steile wand die de overgang vormt van de Scheldevallei naar de Vlaamse Ardennen. Het was steeds een bronnenrijk gebied, het dorp kende ooit niet minder dan 3 bronnen die commercieel werden uitgebaat. Christiana Bronnen blijft als enige over; het bronwater werd echter in 1989 vervangen door natuurlijk mineraalwater. Natuurlijk mineraalwater onderscheidt zich door zijn natuurlijke samenstelling en een oorspronkelijke zuiverheid. Dit water wordt opgepompt op 100m diepte, gefilterd om zanddeeltjes te verwijderen en gebotteld. Puur natuur! Christiana Bronnen BVBA - 9890 Dikkelvenne - www.christiana.be

     

    Semoele koeken uit Zuid-West-Vlaanderen - Aangeboden door Koeken ‘t Bakkertje

    Semoele koeken zijn zoete ronde koeken waarbij “semoele” verwijst naar een bepaald type suiker nl. griessuiker en niet naar griesmeel. In Poperinge en omstreken worden ze ook wel eens “papkoeken” genoemd en in Roeselare “eierkoeken” hoewel ze geen eieren bevatten.

    De oorsprong van deze koeken is niet duidelijk, midden jaren zestig waren ze reeds goed ingeburgerd bij het ontbijt. De verspreiding bleef echter beperkt tot West-Vlaanderen, in Poperinge en omstreken zijn ze het populairst. Semoele koeken kan je kopen in 2 maten: de grootste van ca. 13 cm diameter zijn de meest traditionele, de kleinere van 8 cm worden nu meer verkocht. Koeken ’t Bakkertje - 8970 Reningelst Poperinge

     

    Koffie uit het Waasland - Aangeboden door Van Poeck

    Koffie Van Poeck heeft een lange geschiedenis die terug gaat tot 1866. Naast de groothandel in “koloniale waren” werd er steeds koffie gebrand voor handel en particulieren. Na WOII bedacht Jos Van Poeck de naam “krans” koffie geïnspireerd op op de typische “koffiekransen”. Nog steeds worden dagelijks en in kleine hoeveelheden, bonen uit Brazilië, Colombia en Guatemala gebrand gedurende 20 à 22 minuten tot 220°C. Resultaat is een medium/light gebrande koffie met een volle smaak. Van Poeck - 9100 Sint-Niklaas - www.vanpoeck.com











    14-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Play Doh cake mountain
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EEN TAART ZOALS IN DE GROOTSTE ATELIERS!

     

    Welke jonge keukenprins of keukenprinses droomt er niet van om ooit een taart te maken zoals een echte meester patissier? Wel die droom kan nu werkelijkheid worden. Play Doh biedt je de kans je eigen patisserie te openen, met een aanbod dat al even uitgebreid is als de verbeelding van kinderen.

    Voeding is een thema dat vaak terugkeert in he Play Doh-gamma. En nu cupcakes, cake pops en andere gesuikerde lekkernijen populairder zijn dan ooit, kunnen aanstormende culinaire talenten zich eindeloos uitleven door de grote chef-koks en hun ouders te imiteren. Met deze 2-in 1 speelset kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en zelfs een wedstrijd organiseren wie de mooiste taart maakt. Maar deze nieuwe Play-Doh set stimuleert niet alleen de creativiteit en de fantasie. Wanneer kinderen zulke complexe meesterwerken maken, komt daar ook heel wat concentratie en precisie bij kijken! Bovendien is het goed voor de ontwikkeling van hun grove en fijne motoriek.

    De Play-Doh cake mountain is een grote ‘pièce montée’ die uit verschillende verdiepingen bestaat. Elke laag is bedekt met verschillende vormen waarmee ontelbare variaties lekkernijen kunnen worden gemaakt. De bovenste verdieping is een pers met drie vormen. In een handomdraai tover je een prachtige taart op tafel die je kunt versieren met de decoraties die je op de zijkanten van de ‘pièce montée’ vindt. Of binnenin, want de onderste verdieping van de taart kun je losmaken en daarin zitten nog meer decoraties. Een laagje glazuur (Play-Doh pasta) maakt het helemaal af.

    Echte lekkerbekken zullen de buitenkant van de Play Doh taart verder willen versieren door er Play-Doh cake pops op te zetten. De set bestaat uit een pastaspuit, zes cake pops, een mesje, twee borden en 4 potjes soepele en super zachte Play-Doh boetseerklei waaronder 2 potjes Play-Doh plus, die nog fijner en smeuïger is dan de klassieke pasta, voor fijne details en een realistische touch. Kunnen bepaalde ontluikende patissiers het niet laten om toch even van hun schitterende creaties te proeven? Dan stellen we de ouders gerust: hoewel Play Doh niet lekker smaakt, is het absoluut niet gevaarlijk als de pasta eens in een kindermondje terechtkomt. Geschikt vanaf 3 jaar.

     

     

    13-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannen op maat van elke chef

    Demeyere splitst vernieuwd pannenassortiment op volgens bodemtechnologie. Pannen en pannen zijn twee. Dat weten ze bij Demeyere maar al te goed. Als Belgisch familiebedrijf heeft Demeyere heel wat wereldinnovaties op zijn naam staan. Het vernieuwde pannenassortiment gaat verder op de technologische knowhow. En zo tilt Demeyere koken een culinair niveau hoger, met pannen op maat van elke chef, gemakkelijk te herkennen aan de gouden, zilveren en grijze markering op de verpakking.

    Ambitie in de keuken? Goud: Ambitieuze hobbykoks en professionele chefs zweren al langer bij Demeyere. De bakpannen — in roestvrij staal, zonder antikleeflaag — zijn dan ook echte toppannen voor het beste bakresultaat. De vernieuwde reeksen Multiline en Multifunction zijn gemaakt van 7PlyMaterial® (een unieke technologie van zeven materiaallegeringen met onder meer roestvrij staal en een hart van aluminium) en afgewerkt met volle grepen van gegoten roestvrij staal. Dankzij TriplInduc® – dit zijn de drie onderste lagen van het 7PlyMaterial® – kan je op elk moment van type warmtebron overschakelen en geniet je een hoger rendement (tot 30%) op inductie. Multiline en Multifunction zijn behandeld met Silvinox® voor een zilverwit roestvrij staal, ook na jaren intensief gebruik.

    Multiline bakpan van 20 cm 149 euro tot 32 cm 209 euro. Multifunction bakpan van 20 cm 149 euro tot 32 cm 209 euro

    Degelijke dagelijkse kost? Zilver: Voor iedereen die graag met kwaliteitsmateriaal werkt — van gewone amateurkok tot gepassioneerde hobbykok — heeft Demeyere ook een reeks bakpannen uitgewerkt. Deze bakpannen zijn vervaardigd van 5 lagenmateriaal, 3 tot 3,3 mm dik. Zo ben je zeker van een uitstekende warmtegeleiding én kan je moeiteloos bakken op een lage stand. Daarnaast tekent de specifieke oppervlaktebehandeling Silvinox® voor een eenvoudige reiniging. Naast de roestvrijstalen bakpannen zijn er nu ook pannen met een antikleeflaag. Daarbij heb je keuze uit twee varianten.

    De keramische antikleeflaag Ceraforce Ultra staat synoniem voor krokant bakken zonder kleven of krassen. Ideaal voor gepaneerde producten, wit vlees of knapperige groentjes – zelfs met weinig vetstof. De traditionele antikleeflaag Duraslide Ultra blinkt uit in gebruiksgemak en kreeg een keramische versterking voor een nog langere levensduur. Deze nieuwe generatie antikleeflaag is zeer geschikt voor het bakken van eierproducten of delicate vis.

    Industry Ceraforce Ultra bakpan: van 20 cm 129 euro tot 32 cm 179 euro. Industry Duraslide Ultra bakpan van 20 cm 129 euro 32 cm 179 euro.

    Keukenkriebels? Grijs: Demeyere schuift drie goede redenen naar voor waarom de nieuwe Ecoglide-pannen de ideale instappannen zijn. Allereerst, ze zijn gemakkelijk in gebruik. Daarnaast zijn ze voldoende performant en hebben ze een goede prijs-kwaliteitverhouding. Grote troef is de bodem uit meerlagenmateriaal tot aan de rand, wat een optimale en gelijkmatige warmtespreiding garandeert over het totale oppervlak. De Ecoglide-pannen hebben een duurzame antikleeflaag, Ceraforce Ultra (keramisch) of Duraslide Ultra (traditioneel).

    Ecoglide Ceraforce Ultra bakpan van 20 cm 89 euro tot 32 cm 149 euro. Ecoglide Duraslide Ultra bakpan van 20 cm 89 euro tot 32 cm 149 euro. Ecoglide Duraslide Ultra pannenkoekenpan van 24 cm 109 euro tot 28 cm 119 euro

    Wist je dat…

    … Demeyere als enige producent ter wereld zijn pannen aanpast aan het kookproces? De technische vereisten voor koken, bakken, wokken, braden, roosteren… lopen dan ook sterk uiteen, waardoor het design en de materialen per producttype worden aangepast.

    … productvernieuwing en spitstechnologie in het dna van Demeyere vervat zitten? In de late jaren zestig was Demeyere pionier in het gebruik van een sandwichbodem met zuiver aluminium. Later volgde de revolutionaire oppervlaktebehandeling Silvinox® – die nog altijd uniek is. Meest recente innovaties zijn TriplInduc®, 7-PlyMaterial® (met een dikte aangepast aan het typische kookproces), InductoSeal® en ControlInduc®.

    … bakken zonder vet naast een goede pan gewoon geduld vraagt? De roestvrijstalen pannen van Demeyere lenen zich bij uitstek om te bakken zonder vet… en zonder aankleven. Volg wel de regels van de kunst! Leg je ingrediënt pas in de pan als deze op temperatuur is. Het stuk vlees, gevogelte of vis hecht zich automatisch vast, maar… kalmte! Pruts niet met een vork in de pan, maar wacht gewoon een aantal minuten tot het vanzelf loslaat. Draai dan om en laat verder garen tot de gewenste bakgraad.

    … Demeyere als familiebedrijf begon in 1908 in Herentals en vandaag is uitgegroeid tot een wereldreferentie inzake de fabricatie van culinair kookgerei in roestvrij staal? Het merk geldt als standaard voor professionele chefs én hobbykoks. Generatie na generatie bekommert Demeyere zich dan ook om de topkwaliteit van zijn producten, zowel op het vlak van prestatie en levensduur als wat betreft comfort, veiligheid en gezondheid. De liefde voor design maakt tot slot het keukenplezier compleet.

    … Demeyere daarbij een zelf ontwikkelde, geavanceerde en aangepaste technologie toepast? Alle producten worden ontworpen naargelang hun gebruik voor verschillende kookmethodes. In dat opzicht zijn de producten van Demeyere uniek in de wereld en bieden ze een antwoord op de meest diverse en complexe kookvragen.







    12-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reizen naar Afrika interessanter dan ooit

    Verlaagde vluchttarieven en gunstige wisselkoers maken reizen naar zuidelijk en oostelijk Afrika goedkoper

    Ebola in Westelijk Afrika, gewelddadige opstanden in Egypte, Boko Haram in Nigeria….het Afrikaanse continent was het afgelopen jaar nauwelijks uit de actualiteit weg te denken. Vooral de Ebola-crisis doet veel mensen twijfelen om naar Afrika te reizen. “Onterecht”, zegt Bruno De Lathauwer, Afrikaspecialist en Algemeen Directeur van Reizen De Lathauwer en Live To Travel. “Reizen naar oostelijk en zuidelijk Afrika is even veilig dan pakweg een jaar terug. Meer nog, vluchttickets op bestemmingen als Kenia, Namibië of Zuid-Afrika zijn goedkoper dan ooit. En door een beperkte toestroom aan toeristen kan men nu in alle rust op safari gaan. Tot slot spelen ook de huidige wisselkoersen in het voordeel van de Europese toerist. Wie dus plannen heeft om naar het zuiden of oosten van Afrika te reizen moet echt niet langer wachten.” Om de Belgische consument te overtuigen en te informeren over de veiligheid en diversiteit van Afrika organiseren Reizen De Lathauwer en Live To Travel een grootse Afrikabeurs op vrijdag 10 oktober in Kaai 17 in Aalst. Meer info: www.reizendelathauwer.be

    4.800 km, dat is de afstand tussen ons land en het met ebola besmette gebied in westelijk Afrika. Dat is zowat 800 km minder verder dan de afstand tussen het Masai Mara National Park in Kenia en het met ebola besmette gebied. Nochtans krijgen touroperators die reizen aanbieden naar Kenia steeds meer ongeruste telefoontjes met vragen of het er wel veilig is en of men er niet besmet kan raken. “Mensen beseffen vaak niet wat een enorm continent Afrika is of gaan ervan uit dat opeens heel Afrika rampgebied is”, zegt Bruno De Lathauwer. “Maar niets is minder waar. De landen waar ebola momenteel een massa slachtoffers maakt is een ‘no go-zone’ geworden voor zowat alle luchtvaartmaatschappijen, ook binnen Afrika. De kans dat de besmetting dus uitbreekt in een land als Namibië is even groot dan dat ze zou uitbreken in België.”

    Hoe erg de Ebola-crisis ook is, voor de toerist heeft ze mogelijk een positief neveneffect. “Alles is kwestie van vraag en aanbod”, zegt Bruno De Lathauwer. “De vraag naar vluchten in Afrika daalt door de negatieve berichtgeving in de media. Dus passen de luchtvaartmaatschappijen hun prijzen aan. Met Brussels Airlines kan je bijvoorbeeld al voor 600 Euro heen en terug naar Nairobi. Een ticketje Kaapstad kost je momenteel zo’n 800 Euro. Dat is toch al gauw 10 tot 20% goedkoper dan normaal. Een ander positief effect is dat wie graag op safari gaat dit nu kan zonder de grote drukte die er normaal heerst. Tot slot staan de Zuid-Afrikaanse Rand en Namibische Dollar historisch laag ten opzichte van de Euro. Wie dus plant om naar oostelijk of zuidelijk Afrika te gaan kan momenteel gouden zaken doen.”

    Om de Belgische toerist te informeren over het diverse aanbod aan Afrika-reizen organiseren Reizen De Lathauwer en zusterbedrijf Live To Travel op vrijdag 10 oktober een Afrikabeurs in Aalst. Nooit eerder kwamen zoveel toeristische diensten, uitbaters van hotels en lodges, touroperators en luchtvaartmaatschappijen uit Afrika bijeen in ons land. Vanaf 15.00u tot 22.00u kan je in Kaai 17 terecht voor presentaties en filmvoorstellingen van ondermeer Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania, Zanzibar, Kenia, Botswana en de prachtige eilanden van La Réunion, Mauritius en Seychellen. Verder kan je informatie over pakketten en programma’s inwinnen bij de zowat 40 standhouders. Inkom is gratis. www.reizendelathauwer.be    

    Bruno De Lathauwer richtte in 2004 Reizen De Lathauwer op, een reisbureau dat quasi alle bekende touroperators aanbiedt, waaronder ook het eigen Live To Travel. Reizen De Lathauwer groeide al snel uit tot een begrip in de reiswereld en telt momenteel 3 vestigingen: Aalst, Lede en Gavere. Reizen De Lathauwer stelt 8 mensen te werk. Live to Travel is een niche touroperator gespecialiseerd in groepsreizen en individuele rondreizen naar het Afrikaanse continent. Live to Travel heeft het grootste aanbod in België op bestemmingen als Zuid-Afrika en Namibië. Daarnaast biedt Live To Travel ook bestemmingen als Botswana, Kenia, Tanzania, Zambia, Ethiopië, Oeganda, Madagascar, Zimbabwe, Réunion, Seychellen, Mauritius en Malawi aan. Sinds 2014 is ook Australië toegevoegd aan het aanbod. Live To Travel telt 12 medewerkers in het hoofdkantoor in Aalst en 4 in Almere. Meer info: www.livetotravel.eu.

    11-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstexcursies over de 'Schreve' ...

    Net over de Frans - West-Vlaamse grens ligt de regio Pays de Flandre/Frans Vlaanderen. Het toeristisch aanbod ‘over de schreve’ kun je makkelijk ontdekken tijdens een korte break of een herfstweekend. Voor authenticiteit, rust, couleur locale, fietsroutes en nog veel meer reis je naar Pays de Flandre waar Vlamingen zelfs genieten van een thuisgevoel.

    Pays de Flandre verzamelt elf diensten voor toerisme, in het gebied tussen Rijsel, Duinkerke, Ieper en Saint-Omer. Veel van de dorpsnamen zijn ons bekend en ze verwijzen naar Vlaamse identiteit. De plaatsen behoorden tot de Nederlanden toen ze in de 17de eeuw door Lodewijk XIV werden veroverd en het Vlaams als streektaal werd vervangen door het officiële Frans. Hondschoote, Bergues, Watten, Volckerinckhove, Esquelbecq, Wormhout, Cassel, Steenvoorde, Hazebrouck zijn maar enkele van de vele dorpen en stadjes die bekoren met historische rijkdom, gezelligheid en nog steeds wat Vlaamse identiteit. Overigens liggen deze pareltjes in een super mooi landschappelijk gebied dat zich uitstekend leent voor excursies, fiets- en wandeltochten.

    Het mooie aan Pays de Flandre is de grote concentratie cultuurhistorische bezienswaardigheden. In die streek moet je dus nooit grote afstanden afleggen om iets moois te zien. Het kan heel divers zijn zoals de schitterende Moulin de la Roome in Terdeghem of de Beiaard en de St-Vaast kerk van Hondschoote. Je kan in een handomdraai een boeiend reisparcours samenstellen, langs tal van plaatsen waar de bezienswaardigheden getuigen van een rijke geschiedenis zoals in Renescure, Watten, Warhem, Oxelaëre, Godewaersvelde en Berthen. Ook niet te missen zijn onder meer de abdij Notre Dame du Mont in Watten, het Ecomuseum in Ghyvelde, het Wijnmuseum in Hondschoote, de kasteeltuinen in Nieppe en het Radiomuseum in Boeschepe.

    Ook voor zij die houden van lokale gerechten is Pays de Flandre een leuke bestemming. De soorten bieren, kazen, terrines en andere ‘plaisirs gourmands’ zijn nauwelijks te tellen, evenals de gezellige kroegen en restaurants waar je al die heerlijke specialiteiten kunt ruiken en proeven. Ook het logiesaanbod wordt gekenmerkt door landelijke gezelligheid en wat is het heerlijk om een weekend door te brengen in een van de super gezellige chambres d’hôtes.

    MADE IN FLANDRE- Feest op de Grens – Hondschoote/12 oktober. Op zondag 12 oktober wordt in Hondschoote Made in Flandre gevierd. Het wordt een grootse gebeurtenis die de Vlaamse identiteit van de grensstreek in de verf wil zetten. Dat gebeurt met een goedgevuld programma van concerten, tentoonstellingen, kinderanimatie, parades van reuzen, een markt met streekproducten en een kinderdorp. Het wordt dus een niet te missen feest voor ouders en kinderen waarbij gans Hondschoote wordt omgetoverd in een uniek decor, met de zalen van het stadhuis die veranderen in sfeervolle estaminets, met vrachtwagens waarop historische scènes worden geëvoceerd, met tenten en sfeervol versierde straten. Kortom, het wordt een niet te missen evenement op de grens van Frankrijk en Vlaanderen. www.300ansdefrontiere.eu

    Info: www.paysdeflandre.fr of www.frans-vlaanderen.be

    10-10-2014 om 08:54 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugal gastland op Megavino
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na Spanje vorig jaar, staat buurland Portugal van 24 tot 27 oktober in de kijker op de 16e editie van het internationaal wijnsalon Megavino in Brussels Expo.

    « A world of difference » luidt de slogan van de overkoepelende organisatie Vini Portugal die op een hippe en open groepsstand zowat 50 producenten voorstelt uit alle regio’s van het schiereiland. Verschillend omwille van de kwalitatieve progressie dat het land de voorbije jaren gemaakt heeft. Tal van nieuwe en jonge bedrijven die erg knappe en vooral hypermoderne wijn maken, vaak op basis van traditionele rassen, al dan niet geblend met meer internationale variëteiten, en die vooral aan een breed smaakprofiel beantwoorden. Reken daar nog andere trendy regio’s als Alentejo en Lisboa bij, samen met de belangrijkste Belgische invoerders, en je begrijpt dat Megavino dit jaar echt wel Portugees kleurt met een bijzonder ruim aanbod wijnen.

     

    Nog aan te stippen : op het centraal paviljoen van gastland Portugal komt een meer dan 100m2 tellend ‘proeftheater’ waar de bezoeker vier dagen lang becommentarieerde proeverijen kan bijwonen. En die zijn best wel origineel want de wijnen van Madeira zijn het hoofdthema van de masterclasses. www.viniportugal.pt

     

    Opnieuw worden zo’n 370 exposanten verwacht uit 32 verschillende landen en zullen er niet minder dan 10.000 wijnen kunnen ontdekt en geproefd worden. Naast Portugal nemen traditioneel Frankrijk, Spanje en Italië de grootste paviljoenen voor hun rekening. Frankrijk groepeert enkele belangrijke regio’s als Bordeaux, Beaujolais, Champagne en Rhône, maar ook producenten uit de Elzas, Loire, Bourgogne, Provence, Corsica en uiteraard de Languedoc-Roussillon tekenen present. Nieuw zijn de paviljoenen van Fronsac dat foodpairing aan de hand van workshops in de kijker stelt, en Bergerac dat naast producenten ook met een hippe wijnbar uitpakt.Spanje weet opnieuw te verrassen met een gloednieuw paviljoen en een mix van de beste invoerders in ons land en tal van producenten. Ook het cava instituut maakt weer haar opwachting, net als de regio Navarra die er voor het eerst bij is. Nog aan te stippen : het eigen Spaanse proeftheater waar de bezoeker de klok rond proeverijen kan bijwonen.

     

    Italië, ook al met een gloednieuwe stand, kent een bonte mix van producenten en invoerders, terwijl verschillende regio’s een eigen paviljoen voor hun rekening nemen. Terug van weggeweest is Duitsland met een trendy en loungy stand en vooral jonge producenten. Ook Luxemburg is er opnieuw bij, net als Oostenrijk, Californië, Chili, Argentinië, en zelfs de voormalige oostbloklanden als Bulgarije, Hongarije en Tsjechië.

     

    Maar Megavino is zoveel meer dan louter ‘maar’ een wijnsalon. Niet minder dan een 80-tal proeverijen, masterclasses, demo’s en workshops, zowel in onze trendy loungezalen als op de diverse landenpaviljoenen, zullen tijdens deze vierdaagse plaatsvinden en kunnen door de bezoeker gratis bijgewoond worden. Portugal, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Chili tot zelfs Bulgarije en Pisa, allemaal hebben ze hun eigen degustatietheater. Op voorhand inschrijven hoeft niet, gewoon aanmelden ter plaatse.

    Eén activiteit springt er zonder meer uit omdat ze zo origineel is : het ‘jongeren en wijn event’, georganiseerd door de Pays d’Oc wijnen op de openingsavond van Megavino. Niet minder dan 1000 jongeren zullen kunnen kennismaken met een uitgebreide selectie Pays d’Oc wijnen in een heuse loungeruimte, voorzien van trendy meubilair en verlichting, passende gerechtjes en swingend op de beats van DJ CRazy Sir G, één van de sterren op de voorbije editie van Tomorrowland !

     

    Praktische Info :

    Megavino 2014, van vrijdag 24 tot en met maandag 27/10, Paleis 1, Brussels Expo, www.megavino.be , toegang 10€, degustatieglas en beursplan inbegrepen.

     

     

     

    10-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France – rode wijnen - slot – Vignobles & Signatures
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Pinot noir 2010 – Domaine Paul Blanck – Alsace

    Robijnkleurige mantel met purperen accenten. Biedt in de neus een aantal subtiele aroma’s van zwart fruit, afgewisseld met kers. Heeft in de mond een intens, verzorgd karakter met leuk evenwicht en lange afdronk. Gaat mooi samen met gevogelte van Bresse en diverse wildbereidingen. TTC 21€

    Graves - Châtau Haut Selve Réserve 2010 – Laubade & domaines associés

    Melange van 53% Cabernet Sauvignon en 47% Merlot. Presenteert een mooie donkerrode kleur. Deze wijn biedt na 18 maand rijping op hout, in de neus mooie fruitige aroma’s en accenten van o.m. zwarte bes, moerbei en zwarte en blauwe pruimen. De mooie aroma’s transformeren zich in de mond tot een volumineus geheel met een licht vettige aciditeit, zonder afbreuk te doen aan een subtiele mineraliteit die samengaat met leuke tannines. Bij het drinken is karaferen een aanrader. De concentratie en kracht van de wijn gaan mooi samen met grillades en licht kruidige gerechten. TTC 20€.

    Arbois – Memorial 2008 Domaine Rolet & Fils

    Melange van Trousseau en Pinot Noir die in het glas, zorgt voor granaatkleurige accenten van kers. In de neus aroma’s van zoethout, kers, komijn en kruidig muskaat, die langzaam samenvloeien, ook enkele subtiele accenten van kaneel maken hun opwachting. In de mond krijgen we een ruime aanzet met royale smaak en leuke fruitige frisheid. Verzorgde tannines wisselen af met accenten van zwarte peper terwijl toetsen van rijp rood fruit permanent om aandacht vragen. Is een leuke metgezel voor magret van eend, boerenhesp, Reblochon en St Félicienkaas. TTC 10.50€

     

     

    09-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween in Historium Brugge

    Brugge kende in de 15de eeuw gouden tijden. Deze middeleeuwse stad kende echter ook een donkere kant, van bijgeloof en magie, sagen en legenden, demonen en heksen. Voor een dagje griezelen met de hele familie ben je tijdens de Herfstvakantie aan het juiste adres bij de belevingsattractie Historium. Hier reis je van 25 oktober tot 2 november naar het duistere, middeleeuwse Brugge. Op 31 oktober zijn er allerhande Halloween activiteiten gepland voor jong en oud.

    Met een wel afgewogen mix van pure Halloween met enge schrikmomenten enerzijds en een familiale sfeer anderzijds biedt Historium met haar 2de Halloween editie opnieuw bezoekers de mogelijkheid om iets bij te leren over de oorsprong van Halloween, alsook om de middeleeuwen in Brugge nog intenser te beleven. Het hele gebouw wordt gedecoreerd tijdens de week van 25 oktober tot 2 november, waarbij de mooist versierde pompoenen niet zullen ontbreken!

    De niet te missen hoogdag van Halloween @Historium is 31 oktober. Die dag kan je deelnemen aan knutselworkshops onder begeleiding van kakelende heksen of meedoen aan de grime- en schmink sessies waarbij jong en oud gegarandeerd iedereen de stuipen op het lijf zullen jagen! Nieuw tijdens de Halloween Happening van Historium is de spektakel show van Ramza de magiër. Wanneer deze mysterieuze man, komende uit een andere wereld, plots verschijnt in Historium, schrikken de mensen even! In zijn kristallen bal kan hij ook de meest magische dingen zien… Ramza wordt vergezeld van een klein lief giftig slangetje en samen kunnen ze alles in rook laten opgaan. Ramza zal vrijdag 31 oktober op regelmatige tijdstippen hun show uitvoeren. Halloween in Historium wordt een onvergetelijke ervaring, voor groot en klein, speels, met hier en daar een vleugje thrillergehalte. Kom dus langs tijdens de Herfstvakantie en kijk, ruik, luister en huiver. Ontelbare verrassingen geven bezoekers gegarandeerd een ervaring waarbij je tegelijkertijd op je hardst schreeuwt en op je luidst lacht.

    Na de griezel van Halloween is het tijd voor wat variatie. Historium participeert op 11 oktober aan het event Iedereen Klassiek. Kom die dag naar Historium en speel naar hartelust op de vleugelpiano van Historium want ‘klassiek is van en voor iedereen’. Op 19 oktober kent Historium Brugge een nieuwe primeur. Die dag zullen 5000 deelnemers van de Urban Trail loopwedstrijd onder meer het binnenplein van Historium verkennen! Info: www.historium.be

    09-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France – rode wijnen 6 – Les Vignes Olivier Decelle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Fronsac – Château Haut Ballet 2011

    Merlot 100%. Intense robijnkleurige mantel. In de neus komt een harmonieus samenspel van aroma’s tot ontwikkeling die een grote elegantie aantonen en zich baseren op toetsen van rijp zwart fruit. De harmonie en versheid vloeit over in de mond en worden versterkt door een leuke aciditeit. Het geheel zorgt voor een erg karaktervolle wijn. Mooie compagnon voor haas, rund bourguignon en kaas Saint Nectaire. TTC 17€

    Beaune 1er Cru Clos du Roi 2012

    Een 100% Pinot noirwijn - violetkleurig. In de neus een leuke expressie van rijp rood en zwart fruit gemengd met kirsch, samenspel dat een grote finesse tot uiting brengt. In de mond affirmeert zich een mooie structuur met elegante en aangename tannines terwijl de nog jonge wijn duidelijk zijn evenwichtige structuur en intense kracht laat uitstralen. Is een perfecte aanvulling bij varkensgebraad en meerdere kazen. TTC 39€.

    Maury Sec – Alt. 433M 2012

    Melange van Grenache en Lladoner pelut op graniet. Wijn met opmerkelijke frisheid die eerst zijn vrouwelijke en florale kanten aantoont en nadien aroma’s van rozenblaadjes luchtig mengt met aromatische toetsen. In de mond gaan de ‘bruisende’ tannines over in finesse en elegantie om zich bij de lange afdronk, om te zetten in een harmonieus samenspel van smaken en aroma’s. Aanbevolen bij fazant, kalf met morieljes of boschampignons. TTC 25€

     

    08-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.benidorm zet inop fietstoerisme tijdens de winter

    Na professionele wielerploegen wil Spaanse badplaats nu ook recreatieve fietsers aantrekken

     

    Toen Miguel Indurain in de jaren ’90 uitgroeide tot één van de grootste wielerhelden ooit was Benidorm al zijn uitvalsbasis. Nu heeft hij er nog altijd een buitenverblijf. Benidorm is sindsdien uitgegroeid tot een populair trainingsoord voor professionele wielrenners, dankzij haar ideale klimaat en bergachtig hinterland. Maar ook de recreatieve fietser komt steeds meer aan zijn trekken in Benidorm met gespecialiseerde fietshotels, georganiseerde fietstours, fietswinkels, herstellers en events. Wie dus ook tijdens de wintermaanden graag wat kilometers maalt is in Benidorm aan het juiste adres. Viva la bicicleta, viva Benidorm!

    Omega Pharma Quick-Step, Lotto Belisol, Vacansoleil Pro Cycling, Saur-Sojasun, Movistar,….de lijst met professionele wielerteams dat de afgelopen jaren haar winterstage in Benidorm inlaste is schier eindeloos. De trainingsomstandigheden in Benidorm zijn dan ook ideaal: een constante temperatuur van 20°C tijdens de wintermaanden, 300 dagen zon per jaar en een uitermate gevarieerd landschap dat zware trainingen in de bergen, alsook vlakke trainingen langs de kust toelaat. En dat op amper twee uurtjes vliegen. Reken daar nog de uitstekende accommodaties en vele ontspanningsmogelijkheden bij en je zit met Benidorm gebeiteld als fietsbestemming.

    Benidorm wil dan ook verder inzetten op het fietstoerisme voor amateurwielrenners. Want net zoals de professionals kunnen ook zij van al de natuurlijke voordelen van Benidorm en omgeving genieten. Daarnaast zijn er steeds meer hotels en organisaties die zich focussen op de wielerfanaat. Zo kan je bij RH Hotels, eigenaar van zo’n 6 hotels in Benidorm, terecht voor meerdaagse wielerarrangementen, inclusief overnachting in één van hun hotels op basis van half pension, een GPS met een tiental voorgeprogrammeerde routes en toegang tot spa en wellness. http://www.biciescapadas.com Bij Pierre & Vacances verwelkomen ze fietsliefhebbers in hun residenties aan Poniente Beach in Benidorm. Je verblijft er in een appartement voor 3 personen en kan er gebruik maken van een bewaakte fietsenstalling, werkplaats, wasruimte en hotelservice en je ontvangt er een informatiepakket over mogelijke fietsroutes in de omgeving. Meer info: http://www.pierreetvacances.com/fr-fr

    Dat fietsen in Benidorm meer is dan gewoon wat kilometers malen in het hooggebergte blijkt uit het aanbod aan fietsbelevingen. Zo kan je voor begeleide fietstochten ondermeer terecht bij Marco Polo Expeditions, een organisatie onder leiding van de Belg Marc Dobbelaere. Je kan er kiezen uit een downhill experience, een mountainbiketour in het heuvelachtige binnenland of een vlakke fietstocht met het ganse gezin. Meer info: http://www.marcopolo-exp.es/en/activities-benidorm/on-the-ground-benidorm/mountain-bike-tour-benidorm

    Naast Marco Polo Expeditions kan je nog op verschillende andere locaties in Benidorm terecht voor fietsverhuur, herstellingen en aankoop van fietskleding. Meer info: http://nl.visitbenidorm.es/ver/760/Fietstoerisme.html. Op de website van de Benidorm Cycling Association, http://www.ucbclub.org/rutas/rutas.php, vind je een aantal officiële routes terug.

    Voor zij die het fietsen liever wat competitiever aanpakken heeft Benidorm jaarlijks ook een aantal fietswedstrijden. Zo is er van 22 tot en met 25 januari 2015 de Costa Blanca Bike Race, een vierdaagse mountainbikewedstrijd die plaatsvindt in Benidorm en haar omliggende dorpen. Iedere dag staat er een tocht van maximum 60 km op het programma. De route wordt op voorhand niet bekendgemaakt, zodat iedere mountainbiker op gelijke voet vertrekt. Ideaal dus als je je een keertje wilt meten met de lokale Filip Meirhaege. Meer info: http://www.costablancabikerace.net/

    Naast de vele sportieve mogelijkheden die Benidorm rijk is, heeft de badplaats ook een indrukwekkend logiesaanbod. Na Madrid en Barcelona telt Benidorm het grootste aantal hotelbedden van Europa. Meer dan 125 hotels, gaande van 1 tot 5 sterren, zijn voorzien van alle modern comfort. Bij sommige kan je zelfs fietsen huren. Wie liever kampeert kan terecht op één van de 10 campings rondom Benidorm. Tenslotte zijn er nog zo’n 6.000 appartementen die verspreid over de stad gelegen zijn. Het volledige hotel-, kampeer- en appartementenaanbod vindt men terug via http://nl.visitbenidorm.es/ver/2911/-Waar-te-verblijven.html

    Benidorm ligt 38 km ten zuiden van Alicante en 106 km ten zuiden van Valencia. De eenvoudigste manier om Benidorm te bereiken is dan ook met het vliegtuig. Momenteel zijn er vier luchtvaartmaatschappijen die bijna dagelijks vluchten aanbieden naar Alicante: JetairFly (https://www.jetairfly.com) biedt zowel vluchten vanuit Brussel, Charleroi, Luik als Oostende aan naar Alicante. Vanaf begin 2015 zal Jetairfly ook tweemaal per week vanuit Antwerpen op Alicante vliegen. Ryanair (http://www.ryanair.com/nl) vliegt zowel vanop Charleroi als Brussel richting Alicante.     Vueling (http://www.vueling.com/nl) heeft rechtstreekse vluchten vanaf Brussels Airport en Brussels Airlines (http://www.brusselsairlines.com/com/) vliegt rechtstreeks van Brussel naar Alicante. Wie liever met de auto naar Benidorm reist dient zo’n 1.860 km te overbruggen vanuit Brussel.

    Meer informatie over de bestemming Benidorm, haar attracties en logiesaanbod vindt men terug op http://www.visitbenidorm.be







    08-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France – rode wijnen 5 – Vallée du Rhône – Nord-Sud – Sud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Vacqueyras 2012

    Melange van 50% Grenache, 30% Syrah en 20% Mourvèdre. Zorgt in het glas voor een imposante zwaar rode mantel met zwarte schakeringen. In de neus domineert de Syrah met accenten van viooltjes en zwart fruit, maar melden zich eveneens subtiele toetsen van thym en kreupelhout. In de mond openen suikers de smaak maar krijgen vrij snel het gezelschap van leuke tannines. In het middenpalet en bij afdronk opnieuw accenten van kreupelhout die evenwel in een leuke structuur samenvloeien. Past bij charcuterie, de barbecue, rood vlees, kaas en diverse koude vleesbereingen TTC 15.8€

    Cairanne Côtes du Rhône Villages – Les Travers 2012 – Domaine Brusset

    Grenache 60%, Syrah 20%, Mourvèdre 15% en Cinsault 5%. In het glas, purperen tot violetkleurige mantel. In de neus mooie fruitige aroma’s aangevuld met accenten van vijg, muskaatnoot, blonde tabak en zelfs enkele toetsen van balsamiek. In de mond een mengeling van verse en gekonfijte aroma’s, licht kruidige tannines maar ook toetsen van zoethout. Bij de afdronk duiken pepergepigmenteerde toetsen op. Gaat mooi samen met tajine van lam, brie en varkensgebraad. TTC 9.5€

    Rasteau – Domaine de Pisan 2009

    Melange van 6% Grenache, 20% Mourvèdre en 20% Syrah. Robijnrode kleur met toetsen van kers. In de neus aanvankelijk aroma’s van bosbes en cassis die een leuke ondersteuning krijgen van aroma’s van eucalyptus en vanille en zelfs enkele delicate accenten van zoethout laat optekenen. In de mond een toets van gegrild brood die wordt aangevuld met toetsen van muskaatnoot waardoor de wijn zijn complexiteit meekrijgt. Het kruidige karakter wordt ondersteund door fijne tannines, terwijl in de finale ook accenten van zwarte peper en cacao opduiken. Is een leuke compagnon bij terrines van wild, zwarte pens met kastanjes, lamscarré en brie. TTC 13€

    07-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintercollectie Frankrijk 7 en slot

    Culturele vakanties – slot

     

    De îles du Salut, de herinnering aan de strafkolonie in Frans-Guyana: In de voetsporen van Papillon. De eilanden liggen een vijftiental kilometer in zee, ter hoogte van Kourou. Het vraagt niet meer dan een uur om ze te bereiken met een van de zeilboten die regelmatig de verbinding maken tussen de eilanden en het vasteland. Onderweg maken de bruin getinte golven van de kust plaats voor het blauwe water van de Atlantische Oceaan, terwijl zich aan de horizon de profielen aftekenen van drie eilandjes die nu beplant zijn met kokospalmen en bougainvilles. Bij dit fraaie plaatje heeft men moeite om zich voor te stellen dat bijna 70.000 gevangenen – waaronder Alfred Dreyfus en Henri Charrière, ook Papillon genoemd – tot kort na de Tweede Wereldoorlog naar hier werden gedeporteerd. Een episode waarvan Royale, Saint-Joseph en het île du Diable nog tal van overblijfselen bewaren, sommige gerestaureerd, andere overwoekerd door de natuur. Terwijl men vooruit ploetert langs de kustpaden, ervaart men gaandeweg de zachtheid en de sereniteit die vandaag op deze plaatsen heerst. www.tourisme-guyane.com

    Tahiti en zijn eilanden: tatoeages en tiaré bloemenkransen : Een eeuwenoude culturele rijkdom. Frans-Polynesië staat bekend voor de gastvrijheid, hartelijkheid en vriendelijkheid van zijn inwoners. De kransen met verse en geurige tiaré-bloemen, typisch voor Tahiti, vormen slechts één van de vele attenties van de eilandbewoners tegenover hun gasten. Andere voorouderlijke tradities ontdekt men in de nabijheid van de stranden en diep in het woud met zijn weelderige plantengroei. Men vindt er heilige plaatsen zoals de marae’s, altaren die bestemd waren voor offerandes en tempels waar voorouderlijke rituelen plaatsvonden. Deze archeologische sites getuigen van het vroegere leven van de autochtone Polynesiërs.

    Ook de gewoonte om belangrijke evenementen van het leven weer te geven door lichaamstatoeages is een erfenis van de voorouders, vooral van de Markiezen. Het woord ‘tatoeage’ komt overigens van het Tahitiaanse ‘tata’u’. Dans en muziek waren een communicatiemiddel voor de eerste eilandbewoners. De missionarissen die in de 18e eeuw in de streek verschenen, deelden deze visie niet en beschouwden ze als heidense riten. De traditie ging echter niet verloren en werd in het geheim voortgezet, zodat het gezang en de dansen de eeuwen overleefden. Vandaag winnen dans en muziek opnieuw aan interesse en populariteit. Getuigen daarvan zijn de Haka (dans) van de Markiezen en het jaarlijkse muziekfestival Heiva i Tahiti, dat plaatsvindt in juli. www.tahiti-tourisme.be

    Levenskunst op La Réunion : Een cultuur, een gastronomie, een muzikaal tussendoortje… De levenskunst van La Réunion, gevoed door tradities en authenticiteit, treft de bezoeker steeds opnieuw. Men zegt wel eens dat de hartelijke en gastvrije bevolking de kleuren heeft van de regenboog. De natuurlijke facetten van het eiland zijn even divers als de gezichten van de inwoners, die afkomstig zijn uit drie continenten en die zich eeuwenlang vermengd hebben.

    Schilderachtige dorpen nestelen zich op de hoogtes van het eiland. De verblijven gaan er gepaard met klanken van de ‘maloya’ en de ‘ séga’, de twee belangrijkste muzikale erfenissen van La Réunion. De creoolse huisjes, opgesmukt met lambrekijn (nagebootste draperie) en voorzien van een veranda, geven uit op de tuinen die oases zijn van tropische geuren.

    De culturele versmelting proeft men ook op de borden. De keuken van La Réunion is een van de meest aantrekkelijke troeven van het eiland. Alle smaken zijn er verenigd. Proeven begint eigenlijk al bij de kraampjes op de markten, waar geuren zweven van fruit, specerijen, vanille en van geraniums.

    De lokale ambachtslui spitsen zich toe op het cultureel erfgoed van het eiland: meubelwerk, vlechtwerk, borduurwerk, mozaïekwerk… Men , vindt hun realisaties in galerijen, op markten, in expositiezalen, in dorpen waar ambachtslui wonen en op handwerk-salons. www.reunion.fr, www.resa.reunion.fr

    Alle toeristische informatie over Frankrijk is beschikbaar op www.rendezvousenfrance







    07-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo’s Franse wijnoogst 2014 – 12 – Domaine de l’Hortus – Pic Saint Loup en Languedoc
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    De oogst kon op 29 september worden beëindigd, amper enkele uren vooraleer onweder en regen de regio Montpellier teisterden. Alleszins een oogst met spannende momenten, emotie en stress.

    De verwachtingen waren dermate positief dat de oogst van de witte wijnen reeds eind augustus kon worden opgestart, nadien volgde de rode wijnen, maar hier werd de oogst, amper 2/3 was binnengehaald, op 17 september bruusk onderbroken door zware regenval, 148 mm in 24 uur, de ergste sinds 1966. Pas op 21 september kon de manuele pluk van de Clos des Prieur worden hernomen, met vervolgens de Mourvèdre en de afsluitende Syrah op 29 september. De opbrengst is bevredigend met sterk geconcentreerde sappen met finesse en elegante fruitigheid en leuke aciditeit. Bij Jean Orliac spreekt men van een zeer goed millésime zowel kwantitatief maar zeer zeker kwalitatief.

    06-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France – rode wijnen 4 – Vallée du Rhône – Nord – Nord-Sud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cornas 2012 – bio

    Een 100% Syrahwijn uit de bioteelt. Mooi purperkleurig in het glas met enkele mauve glinsteringen. In de neus aanvankelijk accenten van zwarte peper, aroma’s die evenwel worden aangevuld met toetsen van rijp zwart fruit, ook enkele delicate noten en een minerale toets komen tot uiting. Deze wijn geeft bij aanzet in de mond een mooi vettig gevoel dat erg volumerijk overkomt, langzaam komen ook enkele tannines tot ontwikkeling, terwijl bij de afdronk een groot potentieel aanwezig is en een excellente matureiteit van de druiven zich aanbiedt. Mooie volle wijn die perfect past bij wild, rood vlees en zwarte chocolade. TTC 21€

    Vinsobres La Piade 2011 – bio

    Melange van Grenache, Syrah en Cinsault. Ontwikkelt in de neus volle en leuke aroma’s van rode vruchten en fijne kruiden die zich in de mond omzetten tot nobele tannines, een evenwichtige wijn boordevol finesse en elegantie die op leuke wijze samengaat met charcuterie, kazen en wild. TTC 7€.

    Gigondas – La Font des Griéres 2012

    Melange van Grenache noir, Syrah en Mouvèdre. Geeft in het glas een mooie granaatkleurige wijn met leuke violette glinsteringen. In de neus overheersen de aroma’s van rijp rood fruit terwijl ook aangename maar subtiele toetsen van zoethout worden weergevonden. In de mond krijgen we overduidelijke bevestiging van deze aroma’s op leuke manier aangevuld met accenten van zwarte bes, zelfs van mooi gerijpte moerbes. Is een wijn die perfect samengaat met zwaardere gerechten zoals een bereiding van everzwijn of een saupiquet van haas. TTC 9€  

     

    06-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintercollectie Frankrijk 6

    Culturele vakanties

     

    Châtel, van het dorp naar het skistation Châtel, op een steenworp van Zwitserland, is een skistation dat zich gaandeweg heeft ontwikkeld maar toch zijn oorspronkelijke identiteit heeft behouden: die van een dorp. Châtel, waar men traditie combineert met moderniteit, ligt in de Vallée d’Abondance, die het label ‘Land van Kunst en Geschiedenis’ kreeg, in het hart van een befaamd internationaal skigebied dat verbonden is met Les Portes du Soleil (12 Frans-Zwitserse skistations en 650 km pistes).

    Dat de traditie nog levendig is, bewijzen de oude typische boerderijen van de vallei, met hun geciseleerde balkons, de landbouw die nog steeds zichtbaar aanwezig is, een uitgebreide gastronomie… En ook de bergkaas Abondance (AOC) die dagelijks vakkundig wordt bereid en de basis vormt van heerlijke specialiteiten die men overal kan proeven.

    De moderniteit wordt gekenmerkt door de uitrusting van de laatste generatie, de grote evenementen, de activiteiten en de vrijetijdsvoorzieningen die zorgen voor een onvergetelijke vakantie met het gezin of met vrienden. Overigens heeft het skistation ook het label ‘Famille Plus’. www.chatel.com

    Megève, ambassadeur van de Franse levenskunst Een authentieke, unieke en tijdloze bestemming. Megève, symbool van de Franse levenskunst, met zijn geplaveide straten, zijn koetsen, zijn goed bewaarde gebouwen, zijn vele winkels en spa’s, is ook ambassadeur van de Alpijnse gastronomie, dankzij een waaier befaamde restaurants met op kop drie sterrenchefs, en zijn kwaliteitsvolle lokale producten uit de talrijke, nog actieve boerderijen.

    Megève is de wieg van de wintersporten. Het is veel meer dan een skistation, het is een bijzondere ervaring, een dorp dat elke seizoen intens leeft, met culturele en sportevenementen die een stempel drukken op het lokale leven. Het is een dorp dat een verhaal vertelt via zijn ongewoon erfgoed, een dorp met een ziel en een geestesgesteldheid die het wil delen…www.megeve.com

    Nieuw-Caledonië: ontdekking van de Kanak-cultuur : Het bezoek aan een Melanesische gemeenschap wordt zeer op prijs gesteld door toeristen. Het vormt een gelegenheid om het dagelijkse leven en de tradities te ontdekken, via bepaalde dagelijkse bezigheden: het vlechten, de keuken, het werk op het veld, de visvangst… Het is gebruikelijk om aan de chef van de gastheren een klein geschenk te geven, als teken van respect. Dat noemt men hier “faire la coutume”.

    Lokale gidsen organiseren tochten rond bepaalde thema’s, zoals de botanische tuinen, de geneeskrachtige planten, verhalen en legendes… Deze bezoeken gaan gepaard met het proeven van de ‘bougna’, een traditioneel Kanak-gerecht, of een schotel zeevruchten uit de lagune. Bij een bezoek aan een gemeenschap is het logies eenvoudig en authentiek: een ‘case’ (huisje), een bungalow of een strohut, alleen of gedeeld met andere bezoekers, al naargelang de structuur.

    De seizoenen kennen tal van feestelijkheden waarin traditionele zang en dans een belangrijke rol spelen: het feest van de yamswortel (wortelknol en basisvoedsel) vanaf de maand februari, het feest van de langoest in april, van de avocado in mei, van de lagune in juni, van de sandelboom en de walvis in augustus. En dan is er nog de jaarmarkt van de îles Loyauté in september en het feest van de vanille in oktober. Allemaal ontmoetingen en evenementen die onvergetelijk zijn voor de bezoeker!

    www.visitenouvellecaledonie.com

    De eilanden van Guadeloupe, land van tradities : De rijkdom en de diversiteit van hun erfgoed hebben alle eilanden van Guadeloupe gemeen. Dat uit zich in de folklore, de taal, de muziek en het geloof. De archipel van Guadeloupe vertoont invloeden uit Afrika, Europa, India en Amerika en dat bezorgt de bevolking een veelvoudige identiteit waarin plaats is voor Indische riten, Afrikaanse herinneringen en zelfs quadrilles van de 17e-eeuwse kolonisten.

    Tal van feesten en tradities geven ritme aan het leven van de eilandbewoners, zoals: het Carnaval, een emblematisch evenement dat begint op de eerste zondag van januari en eindigt op Aswoensdag. Het telt twee hoogtepunten: ‘lundi gras’ met defilés in pyjama en defilés ’s avonds, en ‘mardi gras’ (Vastenavond), de dag van de grote parade die niet moet onderdoen voor de grote carnavals. De feesten van Pasen en Pinksteren worden gevierd volgens de traditie. Ook Allerheiligen is een grote dag. Bij het vallen van de nacht op de dag van de herdenking van de overledenen, bedelven de inwoners de graven onder de kaarsen. Vooral de begraafplaats van Morne-à-L’Eau wordt bij deze gelegenheid bezocht door toeristen. De traditionele en patroonsfeesten zijn nauw verbonden met het leven op de eilanden. De ‘lewoz’, de feesten van de verschillende gemeenten, de ‘chantés nwel’ (chanter Noël) en de trekwedstrijden voor ossen zijn allemaal gelegenheden om elkaar te ontmoeten. www.lesilesdeguadeloupe.com

    Geschiedenis en tradities op Martinique : Martinique, kruispunt van uitwisselingen, ontmoetingen en culturen, heeft een rijk historisch erfgoed. Saint-Pierre, stad van Kunst en geschiedenis, vertoont de sporen van de tragische uitbarsting van de Montagne Pelée op 8 mei 1902. De creoolse architectuur getuigt van de vermenging van Europese, Franse, Afrikaanse en Indische culturen. Overal verrassen religieuze gebouwen door hun kleuren en vormen, zoal de kleine ‘Sacré Coeur’ in Balata. Musea, herdenkingsmonumenten, plantagehuizen, distilleerderijen… dragen de tradities van het eiland. In Rivière-Pilote evoqueert het getuigenismuseum (écomusée) de geschiedenis van het eiland, van de Indiaanse prehistorie tot het begin van het koloniaal tijdperk en van de periode van de slavernij tot de plantage-economie.

    Martinique mag uitpakken met een unieke en traditionele ambachtskennis, van vlechtwerk en aardewerk tot creoolse juwelen. De markt van Fortde-France trekt de aandacht van iedere bezoeker door het kleurenmozaïek van de specerijen, fruit, groenten en bloemen. Carnaval, culturele festivals, de ‘Tour des Yoles rondes’ (traditionele bootjes), religieuze en patroonsfeesten… Martinique organiseert ook een resem evenementen die men niet mag missen. Martinique is een eiland waar moderniteit harmonieus samengaat met authenticiteit. www.martiniquetourisme.com

    Alle toeristische informatie over Frankrijk is beschikbaar op www.rendezvousenfrance








    06-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo’s Franse wijnoogst 2014 – 11 – Domaine Rolet Père et Fils
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu de oogst op Domaine Rolet, 63 ha, op 16 dagen met een 80-tal vendangeurs, meestal lokale mensen, werd binnengehaald, kan men voor het eerst op de resultaten vooruitblikken. Het globale rendement blijft eerder aan de lage kant maar kwalitatief zijn de vooruitzichten gunstig mede door de hogere temperaturen van begin september. Terwijl de Poulsard, andermaal deficitair is gezien deze druif de slechte zomerstart niet meer kon ophalen tijdens de laatste weken, zorgen de Trousseau en Pinot noir voor mooie bevredigende structuren, zij profiteerden wel van de septemberhitte.

    De witte wijnen ogen uitstekend. De selectieve oogst voor de Vin de Paille die ruim een week voor de traditionele ingreep plaatsvond, droogt ondertussen op de speciale zolders van 2 maal meer dan 200m². Ook de Savagnin, bestemd voor het ouderen van de Vin Jaune gaf een mooie opbrengst. Om het kwalitatieve resultaat te kunnen zullen we evenwel

    05-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!