Inhoud blog
  • BLOG WALTER'S AUTO CAHIERS STOPT VANDAAG.
  • OLIGARCH, NIET NOODZAKELIJK NEGATIEF, EERDER SLACHTOFFER VAN JAOERSHEID ?
  • EVERFUEL SLUIT WATERSTOF TANKSTATIONS IN SKANDINAVIË
  • TRANSPORAMA WINT NOG ABONNEES DANKZIJ GEDEGEN TESTVERSLAGEN
  • GP VAN JAPAN ZONDAG ZAL NIEUWE VRAGEN BEANTWOORDEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Walter's Auto Cahiers

    13-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VETTEL EN RAÏKKÖNEN DOMINEREN FP1 IN BARCELONA

    Onder een afwisselend bewolkte en zonnige hemel werden de eerste vrije trainingen voor de GP van Spanje afgemaald. Direct bij het ingaan van de anderhalf uur durende sessie plaatsen Rosberg en Hamilton zich in hun Mercedessen boven de tabellen. Gekende koek. Dus uitkijken naar een Max Verstappen die beslist zijn "entréé" bij Red Bull niet miste. Hij reed lang sneller dan teamgenoot Daniël Ricciardo, maar die kon naar het einde van de training toe de eer redden door zich vijfde te plaatsen, net voor Max...die de zesde plaats innneemt !

    Om precies 11.10 uur zette viervoudig wereldkampioen Sebastien Vettel de puntjes op de chronowijzers. Snelste tijd in 1'23"951 voor ploegmaat Kimi Raïkkönen in de Ferrari, beiden rijdend op softschoeisel. Rosberg en Hamilton hielden zich gedeisd op de derde en vierde plaats, wat doet vermoeden dat bij Mercedes deze ochtend niet één keer op softs werd gereden. Wel op mediums. Dus hangt er straks voor de tweede vrije training hoogspanning in de lucht, want als teamleider van Mercedes Toto Wolff beslist ook op softs wedstrijdomstandigheden te simuleren, kunnen de tabellen helemaal worden omgegooid.

    Hamilton's "W07" kreeg een nieuwe turbo en een nieuw MGU-H-systeem, wat de Brit nieuw vertrouwen geeft. Ondertussen zette Kevin Magnussen met de Renault de eerste kilometers neer met een eerste, ietwat onzekere evolutie van de Renault die - dat is bekend - pas in 2017 zijn ware gelaat kan tonen. Aan die bolide wordt nu koortsachtig gewerkt en de Deen Magnussen haalde met een elfde chrono de eerste eer binnen met de evoluerende troeven van de auto. De Spanjaard Fernando Alonso zette de Mc Laren-Honda voor eigen publiek op de tiende plaats en zijn landgenoot Carlos Sainz jr in de Toro Rosso (met Ferrarimotor van 2015) plaatste zich achtste. Er deden zich geen noemenswaardige spectaculaire aspecten voor op het Circuit de Catalunya. Straks vult de tijdtabel zich wellicht met andere naamschakeringen.(Walter Rombauts/foto's:Renault en Mercedes)

    13-05-2016 om 11:51 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MORGEN TESTDAG TCR BENELUX IN ZANDVOORT

    Iets meer dan een jaar na de officiële en digitale lancering wordt morgen, op 12 mei 2016 op het Circuit Park Zandvoort het startschot gegeven van de TCR-Benelux, de heropstanding van een sterk sprintkampioenschap in de Lage Landen. Eén week voordat de TCR Benelux zich opmaakt voor de eerste meeting op het Circuit van Spa-Francorchamps, krijgen de deelemers de gelegenheid om samen op het prachtige Nederlandse duinengebied te testen en de concurrenten kunnen daarbij elkaar al eens aan de tand voelen.(wr)

    Kalender TCR Benelux 2016

    12 mei - Testdag Park Zandvoort

    20-21-22 mei - International GT Open - Circuit Spa-Francorchamps

    15-16-17 juli - DTM - Circuit Park Zandvoort

    18 - 20 augustus - 24 Hours of Zolder - Circuit Zolder

    24 - 25 september - Luxembourg Trophy - Colmarberg

    22 - 23 oktober - Formido Final Races - TT Circuit Assen

    30 oktober - Kronos 10 Hours of Mettet - Circuit Jules Tacheny de Mettet

    11-05-2016 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROSBERG PAKT POLE VOOR VETTEL, HAMILTON BEGINT VIERDE INHAALRACE !

    Er hangt een doem boven Lewis Hamilton's hoofd. Hij kreeg motorproblemen en de FIA ging ook spijkers op laag water zoeken door Lewis in Q1 te beschuldigen niet correct langs een paaltje weer de piste te zijn opgereden. Jaloerse mensen zijn gevaarlijke mensen. Ook - en misschien vooral - binnen de FISA. Morgen in de GP van Rusland begint de Brit vanop de tiende plaats zijn vierde inhaalrace van het seizoen. Nico Rosberg reed met 1'35"417 in de Mercedes W07 de snelste tijd, 0,706" sneller dan Sebastien Vettel in de Ferrari. Verrassend derde werd Vallteri Bottas in de Williams-Mercedes.

    Daarmee ging hij zijn landgenoot Kimi Räïkkönen vooraf in de Ferrari. Omdat Vettel vijf plaatsen achteruit moet omwille van het wisselen van een versnellingsbak, start hij 7de. Bottas start daarom van plaats 2, "naast" Rosberg. Dat het weer een boeiende race wordt moet eigenlijk al niet meer worden gezegd. Al zijn de hoofdrolspelers wel versleten aan het geraken. Op die sakkerse Max Verstappen na, de tiener die vanaf de 9de plaats vertrekt, net voor Hamilton. De toekomst behoort de jeugd, dat bewijst die Max nog maar eens.(wr)

    30-04-2016 om 18:54 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON BLIJFT VISITEKAARTJE AFGEVEN IN FP3

    De koorts stijgt naar de kwalificaties toe. Terwijl Nico Rosberg voor morgen van een vierde opeenvolgende overwinning droomt gaf drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zijn visitekaartje af met daarop 1'36"403. Na Rosberg volgden Vettel en Raïkkönen in de Ferari's. Ze hebben allen hun tijd neergezet op supersofts. Massa en Bottas, in die volgorde, trokken de aandacht weer op de Williams-Mercedessen die duidelijk last berzorgen aan o.a. de Australiër Daniël Ricciardo in de Red Bull-Renault. Voor wat Renault betreft heeft de teamleiding gemeld dat voor Sirotkin - die gisterochtend voor het eerst reed - in de nabije toekomst meer testsessies zullen worden voorzien. Binnen twee uur zijn er de kwalificaties.(wr)

    30-04-2016 om 12:20 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON ZET DE SNELSTE CHRONO IN FP2 IN RUSLAND

    De tweede vrije trainingen om de GP van Rusland die zondag wordt gereden was opnieuw een kat- en muisspelltejes tussen Ferrari en Mercedes. Even leek het erop dat Sebastien Vettel de rapste wijzerstand ging behouden. De viervoudige wereldkampioen viel met een elektrische panne stil, en daardoor kwam er kort een virtuele dafetycar.

    Hamilton zette twee minuten voor het einde 1'37"583 neer en daar legde iedereen zich bij neer. Zondag is het 22 jaar geleden dat Ayrton Senna in de Tamburellobocht in Imola verongelukte. Morgen zijn er de derde vrije trainingen en in de namiddag dan de kwalificaties voor de "pole". Op de manier van 2015.(wr)

    29-04-2016 om 14:58 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROSBERG ZET SNELSTE TIJD IN FP1 IN RUSLAND

    Zo goed als direct plaatsten de twee Mercedessen van Rosberg en Hamiton zich aan de spits van de eerste vrije tariningen om de GP van Rusland die zondag wordt gereden in Sochi. De Ferrari's van Kimi Räikkönen en Sebastien Vettel volgden op plaats drie en vier, maar met nog een duidelijke kloof met de Duitse sterwagens. Ricciardo in de Red Bull-Renault en Bottas in de Williams-Mercedes zochten duidelijk aansluiting, maar in hun ritme was nog geen echte kadans te vinden. Straks worden de tweede vrije trainingen gereden.(wr)

    29-04-2016 om 10:53 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAZDA PRODUCEERDE ZIJN MILJOENSTE ICOON MX-5
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mazda heeft vandaag bekend gemaakt dat het zijn miljoenste legendarische MX-5 heeft geproduceerd. De meest verkochte roadster ter wereld, bekroond met ontelbare "awards", bereikt daarmee een historisch hoogtepunt. Geen enkel ander merk doet dat na. Sinds het jongste Salon van Tokio 2015 is de nieuwe MX-5 verkrijgbaar met de Sky-Activ-motortechniek in een 1,5 liter versie en een 2.0 liter uitvoering. Er is ook de nieuwste die met een elektrisch bediend openend dak op de markt is. Kwestie van meer open-air-liefhebbers naar het merk van Hiroshima te lokken.(wr)

    Bijlagen:
    Mazda produceert zijn miljoenste MX-5.jpg (156.4 KB)   

    25-04-2016 om 22:54 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VANDAAG STELT RENAULT ZIJN NIEUWE KOLEOS VOOR IN PEKING

    "Groupe Renault Chaiman and CEO Carlos Ghosn, stelt vandaag op de "Beijing Internationale Automobile Exhibition" de nieuwste Koleos voor die de Renault "Captur" en "Kadjar" vervoegt, maar er als SUV-eindproduct bovenuit torent. De nieuwe Koleos is binnenin nog ruimer, achteraan werd zelfs 289 mm knieruimte gewonnen. De zit is hoog in de Koleos, die alle voorzieningen als rij- en parkeer-assistentie in de overtreffende trap overneemt van de Kadjar.

    Omdat de Koleos ook is voorzien van de 2WD, de 4WD "Auto" en de differentieelblokkering voor het ruwste terreinwerk, is hij een auto met meerdere karakters diezowel als luxueuze promenadepaard - met verwarmd stuurwiel desgewenst - kan worden gereden, of spiervol door moeilijk terrein kan worden gestuurd. En tja...voor degenen die er echt kaas hebben van gegeten geeft de 213 mm grondspeling in combinatie met een lange veeruitslag topwerk in het terrein. Tijdens dat schommelen door onbegaanbaar gebied dienen ook de handgrepen die aan de middenconsole werden als extra houvast. De Renault Koleos is voorzien van o.a. een zijdelingse hulp bij parkeren omdat gevaarsdreiging rondom heel het voertuig wordt gedetecteerd.

    Tijdens het rijden is er een waarschuwing als de auto van zijn lijn afwijkt, een noodremstop-assistentie, een signaal (in te stellen) wanneer de wettige snelheid wordt overtreden. De BOSE-Audio installatie maakt van het smaakvol ingerichte interieur ook nog eens een gevulde concertzaal indien gewenst. Uiteraard is er een handfree-phone en wie in die Koleos troont als bestuurder heeft een ruime blik over de weg, een onweerstaanbaar effect van meesterschap over die weg. Als de auto wordt gereden in de 4WD-modus is de verhoogde grip van de vier wielen goed te voelen. Als een motorkoppel over vier wielen wordt verdeeld kan iedere band een grotere zijdelingse kracht opnemen en dat doet zich gevoelen in een stabielere wegligging, een wegmagneet zouden we zeggen.

    De Renault Koleos die nu aan het hoofd staat van de stoet Captur en Kadjar, zal op 80 markten worden verkocht. Voor al die afzetgebieden wordt de auto in Zuid-Korea gemaakt en voor de eigen Chinese markt is dat in de modernste fabrieken op gebied van milieu in Wuhan.(Walter Rombauts)

    25-04-2016 om 11:39 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NA DE STERIELE F1 STAAN DE ROBOTRACEWAGENS ER !

    Robotiek zal alles overnemen. Mensen, de zogenaamde "human beiings" die alles aandrufden trekken zich terug ! Elon Musk wil naar Mars en dan zeggen vaarwel aarde. Red Bull stelde hun "Halo-systeem" voor om het hoofd van de coureur te beschermen...Mag er aan een moeiijk vak - zoals ook dat van chirurg - nog een gevaarszone grenzen ? Een uitdaging. Of gaan we naar een steriele Formule 1 waarvoor de Robotauto's klaar staan. Back to Scalextric, zonder gevaar, alleen wat lachen... Einde historische F1 waarin ingenieurs, coureurs, mecaniciens en industrieën zich engageerden. Salontoestanden, pitpoezen en champagne, wat later op de avond al wat minder...voor wie het begrijpt. Salue, wonderbaarlijke historie van het presteren. Als de HEER Bernie Ecclestone zijn 85-jarig hoofd komt te leggen sluit hij een geschiedenis af die zijn voorgaande niet ken hervinden. Heren als...de controversiële Max Mosley en de teruggetrokken Jean Todt kunnen dan nog wat geven en nemen. Maar met Elon Musk en zijn Tesla, en de paraatheid van de Formula "e", wordt in 2017 een einde gemaakt aan een historisch monument/ de enige  echte Formule 1. Geschreven in 1946, eindigend na 66 jaren in 2017.(wr)

    24-04-2016 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE DUIZEND GEZICHTEN VAN DE RENAULT KADJAR

    Renault bevolkt mee met de Kadjar de drukke markt van de SUV's. Iedereen wil een "Sportly Utility Vehicle". Het idee van de SUV's en de Crossover's is uit de marktvraag ontstaan die naar de ingenieurs toe de wens uitte een terreinauto te hebben die het comfort van een limousine benadert en daarbovenop nog eens de emotionaliteit van een sportwagen op de straatstenen zet. Als opdracht niet min, maar omzeggens alle autoconstructeurs hebben aan die verzuchting van Koning Klant kunnen voldoen. Voor iets meer dan €37000 rijdt je in een Kadjar met al dan niet permanente vierwielaandrijving, handgeschakelde zesversnelligsbak, verwend door alle luxe- en veiligheidsvoorzieningen die men zich kan indenken. Deze meest uitgeruste versie reed Walter's Auto Cahiers onlangs

    In de Kadjar zit men hoog. De grondspeling om in het echte ruwe terrein onstakels te nemen, speelt mee in die wagenhoogte. Anderzijds komt dat "troongevoel" dat in die lange auto overheerst tegemoet aan de ijdelheid van veel automobilisten. Mensen zien zich graag gekroond op een troon. Doordat de 4WD liefst niet permanent moet ingeschakeld zijn heeft men de keuze uit een zuinige tweewielaandrijving, of een heuse wegmagneet als de vier wielen happen en de differentieelblokkering, laat toe de grofste onbegaanbare paden te doorschommelen. Het spreekt voor zich dat in de gewone tweewielaandrijving - de voorwielen - het zuinigst wordt gereden. Met een gewicht van kg, een wielbasis van 4,25 meter en alle last die zo'n krachtpatser kan meesleuren door terrein en verkeer is 6,7 l/100 km bescheiden in die 130 pk sterke onwaarschijnlijke kleine viercilinder-turbomotor van 1198 cm3.

    Het partnership van Renault en Nissan is bekend. Een alliantie die al meer dan tien jaar duurt en vruchten afwerpt. Daarom ligt het in de logica dat één en ander technisch wordt uitgewisseld. Dat is kostenbesparend, een grote zorg voor iedere constructeur, zeker voor volume-constructeurs. In het geval van de Kadjar is dat met zekerheid het CMF-platform dat evengoed voor de Nissan Qashqai geldt, er gevoelsmatig zelfs van is overgenomen. Net zoals de nieuwste Renault Koleos op datzelfde platform is getekend door een klinkende naam als Laurens van den Acker. Het moet voor hem een moeilijke klus zijn geweest de "badge-engineering" tussen zo'n twee kanjers van merken te klaren.

    De 1381 kg die de auto weegt moeten "met verstand worden meegesleurd". Dat wil om te beginnen zeggen dat er "mikpunten" zijn. De eerste versnelling dient enkel om het gevaarte - met excuses, maar zo komt de Kadjar over bij iemand die door vlotte, snelle, sportieve laagzitters is verwend -uit rust op gang te krijgen. Het is aangeraden snel naar tweede te gaan en altijd op koppel van 205 Nm tegen 2000 t/m de zesde ingrijpende overdrive te bereiken. Anders is het hoger genoemde brandstofverbruik niet te realiseren.

    Wie de zogenaamde sportnoot van deze SUV wil gebruiken, ziet een afschrikwekkend verbruik. En gezien de cilinderinhoud, het motorvermogen en het leeggewicht laat dat geen enkel verstandig mens twijfelen. Meer spierkracht zou de Kadjar ten goede komen. Maar kopers van dergelijke wagens zijn vooral gefascineerd door de veronderstelde macho-allure van deze - overigens indrukwekkende - auto. Zich boven de medemens verheffen mag iets kosten, al is het maar voor de schijn. Dat is het profiel van niet alleen Kadjar-kopers, maar van àlle eigenaars die zich met dit soort auto's in de files bevinden. Op het echte terrein zie je ze niet...(Walter Rombauts/Foto's:wr)

    24-04-2016 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GP VAN RUSLAND BELANGRIJKER DAN WELKE TOP OOK

    Als op 1 mei 2016 de GP van Rusland - binnen een week - als vierde race om het WK F1 2016 zal worden gereden, is dat een speciale gelegenheid. Zelfs in de wereldpolitiek. Bernie Ecclestone (85) is een goede vriend van Vladimir Poetkin. Dat is geen geheim. En als ze zo samen zitten te keuvelen zal Bernie, in de knie van Poetkin knijpend, en hem woordelijk zeggen "dat mensen het goed hebben is belangrijk Vladimir." De andere zal knikken en aan zijn glas champagne nippen.  In zijn gedachte nodigt hij misschien zelfs President Obama uit om "zijn" Amerikaanse team HAAS eens te ontmoeten. Met Grosjean en Guitterez. Zo worden grenzen gesloopt, zo worden mensen vrij. Wereldijd heeft iedereen er belang bij. Merkel zal de afwas wel doen.

    Ondertussen is die sakkerse Duitser Nico Rosberg (Mercedes W07) na drie overwinningen de uitdager voor ploegmaat Lewis Hamilton, driemaal wereldkampioen. Maar viervoudig wereldkampioen Sebastien Vettel, (Ferrari) wil daar een stokje voor steken. Hij wil Mercedes verslaan. CEO van Fiat-Chrysler raakt er zelfs van uit de bol" Als Elon Musk de Tesla 3 doet slaan, dan kopiëer ik me en geef hem een dagelijks Italiaan s tintje... Prachtig Sergio, genieeën als jij zijn er niet veel. Maar Alon Musk (CEO Tesla) heeft al kantklare batterijen voor thuis om de zonnen-panelen-energie op te slaan. Musk wil ook naar Mars. Musk werkt aan een terugkerende raket naar aarde.

    Elon Musk, zoals alle diepdenkende wetenschappers, enigszins verlegen om de aandacht, jong, geniaal is onder te verdelen in figuren als daar waren Newton; Einstein; Edison's en andere Farady's. Dit is de zacht aanvoeldende aanloop naar de GP van Rusand, een auto-industrieel bepalend gegeven. Mogelijk van wereldformaat. Onder het motto "Heren, gebruik allen jullie verstand" Een global "understanding" is niet meer weg te denken. Dank aan de Dames én Heren met verstand.. Zondag is het de GP van Rusland, 'k wou dat ik naast Poetkin mocht zitten. Ik heb hem iets belangrijks te vertellen. Met een tolk, maar wel schouderschuddend. En hij - Mister Vladimir Poetkin - zal het nooit vergeten. "Zijn " Rus Daniil Kvyatt kan zondag in de Red Bullu niet winnen. Renault heeft nog even een adempauze nodig. (Walter Rombauts/foto's: Renault er wr)

    23-04-2016 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NICO ROSBERG (MERCEDES) WINT GP VAN CHINA

    In de start verraste de Australiër Daniël Ricciardo vanop zijn tweede startplaats pole-sitter Nico Rosberg in de Mercedes. Onder de twee Ferrari's die vanop de tweede lijn startten, ontstond geharrewar, in die mate zelfs dat Kimi Raïkkönen de voorvleugel van ploegmaat Vettel beschadigde doordat deze op zijn beurt de Rus Kvyat moest ontwijken. Vettel kon naar de stands en aan een inhaalrace beginnen die hem uiteindelijk op de tweede trapje van het podium bracht.

    De viervoudige Duitse kampioen was niet te spreken over het incident tussen hem en Kimi. "Zonder dat had ik hier gewonnen !" zegde hij kordaat. Wellicht was dat zo, want terwijl Nico Rosberg als in een zetel aan zijn derde seizoenoverwinning reed, was zijn landgenoot in de Ferrari duidelijk snediger.

    Lewis Hamilton die helemaal achteraan vertrok reed voor wat hij waard was, maar kon zijn bravourstukje van Hongarije in 2014 - zijnde dan nog een podium halen - niet overdoen. Hij kwam daarvoor teveel "duellisten" tegen op zijn rush naar voren en één daarvan was o.a. Raïkkönen, maar ook Max Verstappen (Toro Rosso-Ferrari) die weerom knap 8ste eindigde en dus opnieuw in de punten.

    Alonso en Button reden de Mc Laren's naar de spits van peloton, maar bleven buiten de punten. Bij Mc Laren is in die zin vooruitgang geboekt dat de auto's nu al een race-afstand aankunnen. Met deze derde seizoenszege scoort Nico Rosberg 25 punten bovenop de 50 die hij al oogstte in Melbourne en Bahrein. Hamilton heeft er 39. Het embryo voor een eerste wereldtitel vormt zich voor de zoon van Kéké Rosberg die in een Williams-Ford in 1982 wereldkampioen werd. De volgende wedstrijd is op 1 mei en dat is de GP van Rusland.(wr)

    17-04-2016 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROSBERG PAKT POLE, HAMILTON RIJDT GEEN TIJD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wegens de regen werd gewacht tot het wat opdroogde eer "het oude kwalificatieformat" uit 2015 op gang kwam. Met zo'n 25" minuten vertraging. Onmiddellijk zette Sebastien Vettel een kanontijd in 1'37"001. Zowat iedereen viel die chrono direct aan, behalve drievoudig én regerend wereldkampioen Lewis Hamilton.

    Hij had duidelijk een "baaldag" zoals hij die voor het laatste kende in Hongarije 2014. Nog voor de Q1 voorbij was stapte de Brit uit zijn Mercedes, zonder chrono en met vijf plaatsen terug op de grid. Morgen kan Lewis voor de derde opeenvolgende keer dit nieuwe seizoen aan een inhaalrace beginnen...

    Felipe Nasr in de Sauber verdrong in de laatste seconden Kevin Magnussen, die daarmee als laatste afvaller werd aangeduid en de zestiende plaats bezet. Daarna laat het lijstje lezen: Guiterrez, Palmer, Haryanto, Wehrlein en...een beetje onwezenlijk Lewis Hamilton.

    In Q2 zette de Fin Kimi Raïkkönen de Ferrari SF16H direct in voorlopige pole met een tijd van 1'36"118. De tijd leek onaanvechtbaar waardoor de Fin opnieuw in "pole" zou staan sinds 2008...! Zelfs ploegmaat Seb Vettel strandde op 0"065 van zijn ploegmaat in de andere Ferrari. Afvallers in de Q2 waren een duidelijk ontgoochelde Fernando Alonso (11de), Jenson Button (12de), Roamin Grosjean (13de), Ericsson (14de) en Nasr (15de). De Duitser Nico Hulkenberg in de Force India-Mercedes staat op de tiende plaats en hield het daarbij. Net voor het einde van de Q2 ging zijn linkervoorwiel aan de haal. Het wiele leidde honderden meters een eigen leven zonder evenwel iets of iemand te schaden. De winnaar van de 24 Uren van Le Mans 2015 start dus vanop de tiende plaats.

    In de Q3 tenslotte maakte eerst opnieuw Raïkkönen het mooie weer met 1'35"972, maar wrong Nico Rosberg er zich toch weer langs met zijn Mercedes W07 met 1'35"402. De Australiër Daniël Ricciardo in de Red Bull-Renault wist zich als een wig tussen Rosberg en Raïkkönen te drijven en pakte de tweede plaats op de eerste rij. Omdat Vettel vierde werd, is de tweede rij bloedrood van de Ferrari's. Vervolgens staat er een sterke Vallteri Bottas, een al even puntenhongerige Daniil Kvyat, de Rus en in één adem dan Sergio Perez, Carlos Sainz jr., Mx Verstappen en NicoHulkenberg. Alleen al omwille van de inhaalrace van Hamilton wordt er morgen zondag een spectaculaire GP verwacht, de derde in een reeks van éénentwintig.(Walter Rombauts/foto:Mercedes)

    16-04-2016 om 11:22 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VETTEL SNELST IN DOORREGENDE FP3 IN SHANGHAI

    De derde vrije oefeningen voor de GP van China ging onder stortregens door. Met 1'57"351 liet Sebastien Vettel op intermediaires de beste tijd optekenen. Op 0"710 volgde hem Bottas in de Williams-Mercedes. Zowat iedereen hield zich gedeisd in de regen sessie. De nodige glijpartijen werden geregistreerd met één van mooiste van de Fransman Roamin Grosjean die een 180°-spin maakte, zonder erg. Renaultrijder Kevin Magnussen voelde zich beter op het nat nu zijn RE16 van veel kommer en kwel is hersteld en zette de zevende tijd. Max Verstappen de negende. Straks zijn er de kwalificaties voor de "pole" en als de nattigheid aanhoudt beloven die minstens spectaculair te worden.(wr)

    16-04-2016 om 08:04 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIMI EN SEB ZETTEN FERRARI OP 1-2 IN FP2 IN SHANGHAI

    Er was maar een uur nodig om Kimi Raïkkönen (1'36"896) en Sebastien Vettel als 1 - 2 aan de spits te brengen van de tweede vrije oefeningen in Shanghai. Niet dat daarmee is bedoeld dat Mercedes "sukkelt", want de eerste twee vrije trainingen zijn en blijven altijd een pokerspel dat geen zicht laat op het verloop van de heuse kwalificaties, laat staan de race zelf. Rosberg en Hamilton bezetten braaf de derde en de vierde plaats, maar de Australiër Daniël Ricciardo zette met de Red Bull-Renault zoveel druk dat hij de vijfde chrono pakte en een andermaal verrassende tiener Max Verstappen (Toro Rosso-Ferrari) op de zesde plek plakte.

    Door de Red Bull-prestatie werd Renault als motorleverancier en constructeur in het vizier gebracht. Want de beide eigen Renault's blijken lang niet van hun kinderziekten verlost. Jolyon Palmer en Kevin Magnussen hebben dan ook handen, voeten en hoofd vol om de ingenieurs overvloedig van data te voorzien opdat "de kist" naar de voorste gelederen kan worden gebracht. Heroptredende Fernando Alonso zette de Mc Laren-Honda netjes op de elfde plaats, net voor ploegmaat Jenson Button. Morgenochtend zijn er de derde vrije oefeningen, die al meer een beeld geven rond het dynamiet van de namiddag waarin de kwalificaties worden gereden volgens de regels van 2015 en niet meer rond "het nieuwe format...(sic).

    Met drie bandencompounds, mediums, softs- en supersofts wordt het een denkwerk van jewelste. Eerst om de "pole" en in de race voor de zege. Zoals Hamilton met minstens vijf plaatsen terug op de grid vertrekt, kan men veronderstellen dat hij opteert te starten op mediums. Zo kan hij een vroege pitstop voorkomen. Er mogelijk op rekenend dat de soft-boy's vroeg te pits in moeten en het veld voor hem enkele seconden ruimen...Strategieën als nooit eerder zullen zondag te zien zijn. De derde GP van het seizoen wordt gereden over 56 ronden van 5,451 km op asfalt dat ongeveer 45°C warm zal zijn in een omgevingstemperatuur van plusminus 25°C. Wie de winnaar wordt moet men zich niet afvragen, want journalistiek met een vraagteken is altid bedenkelijk, onzeker gekribbel.(Walter Rombauts)

    15-04-2016 om 10:16 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NICO ROSBERG SNELST DOORHEEN BANDBOMMEN IN CHINA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste vrije trainingen met het oog op de GP van China zijn twee keer onderbroken geweest door bandenbrokken op de baan. Al heel kort na het op gang schieen van de bolides in Shanghai kreeg Felipe Massa een lekke band waarmee hij de Williams in de kattenbak moest sturen. Hij sloeg erin de auto uit het grind te bevrijden en de pits te halen. Opnieuw gestart kreeg hij alweer snel een linkerachterband die leegliep. Toen ook Kevin Magnussen met de Renault RE16 lek reed begon iedereen onraad te ruiken en werden de trainingen onderbroken.

    Bandenleverancier PIrelli startte direct een onderzoek naar de oorzaken. Met geen duidelijke aanwijzingen voor technisch falen als eindresultaat. Besloten werd dan de vrije trainingen een tweede keer te onderbreken en een tractor met een breed schoonveegnet over de baan alle "rommel" te laten opkuisen. Toen de groene vlag weer te voorschijn kwam restten er nog slecht een achttal minuten.

    De Duitser en WK-leider reed daarin met Mercedes het snelst in 1'38"037 voor zijn ploegmaat Lewis Hamilton in 1'38"183.  Hamilton ziet zich zondag hoe dan ook bestraft met vijf plaatsen achterwaarts  op de grid omdat hij zijn versnellingsbak moest laten wisselen. Die wissel was een noodzaak na een aanrijding in de startchaos van Bahrein waarin de drievoudige wereldkampioen meer schade opliep dan werd vermoed.

    Derde werd Sebastien Vettel in de Ferrari SF16H met 1'38"665 voor Daniël Ricciardo in de Red Bull-Renault. Kimi Räïkkönen werd vijfde in de tweede Ferrari. Fernando Alonso kreeg rijtoelating en tikte aan op de twaalfde chrono, twee plaatsen achter Max Verstappen in de Toro Rosso die de tiende tijd liet opschrijven.(wr/foto:Mercedes)

    15-04-2016 om 06:57 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDAG WORDT DE GP VAN CHINA IN SHANGHAI GEREDEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl het ondertussen bekend is dat de kwalificaties zaterdag 16 april zullen gereden worden volgens de regels van 2015, haasten de grote kopstukken van de F1 zich toch om een eensluidende nieuwe formule te vinden voor het seizoen 2017. Dat moet principieel op 30 april rond zijn. Het beoogde doel is het spektakel te verhogen door meerdere inhaalmaneuvers op de piste te zien. Veel daarvan wordt verwacht van een nieuwe aeroynamica die de bolides vloeiender door de rijstroom moeten swingen. Iedereen is benieuwd wat er uit de bus komt. Gelukkig hebben de technici hier het grotere woord dan de ceo's. Verrassingen zijn verzekerd !

    Wat nog niet helemaal zeker is dat de Spanjaar Ferando Alonso aan de start zal zijn. Er is nog twijfel en misschien komt er eo een "tweede kans" voor onze Stoffel Vandoorne. Maar niet voorbarig zijn: niets is beslist. Wat haast wel zeker is, is dat de Renault RS 16 RE van Jolyon Palmer en Kevin Magnussen alles hebben ingepropt gekregen wat in die veertien dagen mogelijk is. In Bahrein reed Jolyon Palmer na de formatieronde de pits binnen met een hydraulisch probleem. Kevin Magnussen, te zwaar gestraft, moest de race vanuit de pits aanvangen om uiteindelijk aan "de poort van de punten" - de elfde - plaats te bezetten na een verbeten race.

    Ook van het Amerikaanse Haasteam met Romain Grosjean en Esteban Guittérez mogen nieuwe exploten worden verwacht. Natuurlijk ook van Max Verstappen die het el heel gewoontjes vindt tussen de grootste wereldkampioenen te rijden. Soms er zelfs voor...Vrijdagvrije trainingen, zaterdag vrije training en kwalificaties voor de pole en zonder de derde wedstrijd voor het WK waarin  de Duitser Nico Rosberg met 50 punten het veld aanvoert voor drievoudig en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton.(wr)

    12-04-2016 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAZDA MX-5 IN RACE-OUTFIT OP LAGUNA SECA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De iconische Mazda MX-5 blijft het voorwerp van intiatieven naar de racerij toe. Bijgaand fotootje toont de rijdende legende op het vermaarde circuit van Laguna Seca in Amerika. Zelf reden we er ooit een RX7 met Wankelmotor (rotary-engine), en het circuit biedt én attractie én verrassingen genoeg voor wie een robbertje met zichzelf wil doen. Zopas stelde Mazda in New York ook de Mazda MX-5 met elektrisch bediende hardtop voor waardoor meer openluchtrijders zich tot het betaalbare collectors-item zullen aangtrokken voelen.

    Mazda richt een MX-5 Cup in doorheen Europa onder de noemer "Friends of MX-5". In meerdere races zullen de besten worden weerhouden en kans maken om op hogergenoemd circuit in Californië de finale te rijden.(wr/foto:Mazda)

    Bijlagen:
    Mazda snoeft terecht in New York met een indrukwekkend nieuwe MX-5 RF i25316.jpg (4.4 MB)   

    07-04-2016 om 11:24 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NICO ROSBERG WINT, VANDOORNE BEKROONT DEBUUT MET WK-PUNT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alleen het stukgaan van de turbo in de Ferrarimotor van Vettel in de formatieronde ontsierde de giganten-affiche van de GP van Bahrein die bij kunstlicht werd gereden als tweede race voor het WK 2016. In de start was Rosberg snelst weg en geraakte Lewis Hamilton zijn rechtervoorvleugel stuk in een betwistbare botsing met Vallteri Bottas in de Williams. Kimi Raïkkönen voelde de hele druk van de Scuderia op zijn schouders, en zijn rijgedrag was dan ook dat van een groot kampioen. Rosberg was buiten schot maar de Fin hield een knap teruggekomen Lewis Hamilton achter zich. De eerste zeven maakten allemaal drie pitstops, daarbij gebruik makend van de wisselende effecten van medium-, soft- en supersoftcompounds.

    Romain Grosjean stal op supersofts de show door de Haas op de vierde positie te brengen. Uiteindelijk finishte hij knap vijfde achter Daniël Ricciardo in de Red Bull-Renault. Wie ook aandacht trok was de Deen Kevin Magnussen die - wellicht te zwaar gestraft - vanuit de pitsstraat de race moest aanvangen. Hij bracht de gele Renault op z'n minst onder de spots in Bahrein. Kevin Magnussen maakt deel uit van een nieuwe jonge generatie, sommigen nog tieners, zoals Max Verstappen die z'n Toro Rosso op de zesde plek plakte.

    Onze landgenoot Stoffel Vandoorne bracht in zijn debuut-GP de Mc Laren-Honda naar een tiende plaats op één ronde van winnaar Rosberg. Zijn grootste verdienste daarbij is dat hij 1. de "ezel-van-een-auto" die Mc Laren-Honda heet ongeschonden de wedstrijd uitreed en 2. hij meteen zijn eerste WK-punt binnenhaalt. Dat al vanaf zijn eerste Formule 1 race. De 24-jarige GP2-kampioen heeft hiermee voor zichzelf letterlijk de rode loper uitgerold bij Mc Laren. BigBoss Ron Dennis kan weer lachen ! Fernando Alonso bekeek het allemaal wat sip en Jenson Button was vroeg in de race al verraden door falende elektronika in de tweede Mc Laren-Honda.

    Nico Rosberg verstevigt uiteraard door deze tweede zege in het nieuwe seizoen zijn positie voor de wereldtitel. Met nog 19 races te gaan is nu al viktorie kraaien te vroeg. Het is het langste seizoen uit de 66-jarige F1-geschiedenis. Op 17 april wordt er in China in Shangai gereden. Of Alonso er dan al weer bij zal zijn is nu niet bekend. Mc Larenbaas Ron Dennis was ontstemd over het feit dat de F1-dokters vrijdag geen nieuw onderzoek wilden doen bij de Spanjaard. Mogelijk komt dat er eerstdaags en dan is het de vraag of we Stoffel Vandoorne opnieuw in het WK aan het werk zien. Achter zijn naam staat echter nu al: grote onderscheiding.(Walter Rombauts/Foto:Mercedes)

    03-04-2016 om 19:18 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON PAKT POLE, VANDOORNE OP TWAALFDE PLAATS !

    Met 0"077 reed regerend wereldkampioen Lewis Hamilton in de Mercedes sneller dan ploegmaat Nico Rosberg in de Q3 in Bahrein. Hamilton's tijd: 1'29"493 op - uiteraard - supersofts. Over de manier van de nieuwe kwalificaties zal nog veel te doen blijven, maar feit is wel dat de eerste rij daar in de woestijn morgen zilver kleurt. Als de sterren aan de inktblauwe woestijnhemel. Sebastien Vettel staat derde, Kimi Raïkkönen vierde in de rode Ferrari's waarvan Toto Wolff van Mercedes toch veel scherpe aanvallen verwacht. Onze debuterende landgenoot Stoffel Vandoorne bezet de twaalfde plaats. Daarmee gaat hij "thuisrijder" bij Mc Laren, Jenson Button, vooraf. "Absolute klasse" wist Niki Lauda...

    De manier van de nieuwe kwalificaties daargelaten, kondigt de race van morgen zich zeer spannend aan. Principieel is het een duel tussen Mercedes en Ferrari als merken. Op gebied van coureurs is er dan een mogelijke tweestrijd tussen Sebastien Vettel en Kimi Raïkkönen bij Ferrari. Maar teammanager aldaar, Mauricio Arrivabene, zal een "broedertwist" niet dulden. Zowel bij de blinkende ster als bij het Steigerende Paard, zal de uitgezette strategie bepalen wie de race wint. Wat kan zo'n strategie inhouden ?

    Wel, twee of drie bandenstops, en niet te vergeten welke Pirelli-schoenen men telkens zal aanwenden. Er is keuze uit mediums, softs en supersofts. De breinen in de teams hebben het voor het zeggen. De coureurs ook natuurlijk, maar zij weten ook niet of er uit één of ander zwart gat op de piste een...Alonso... (bijvoorbeeld...) als een komeet zou inslaan en een rood vlag zou uitlokken.

    In zo'n geval, zoals in Australië, zouden alle kaarten moeten worden herschud. Zwarte pieten worden na de race uitgedeeld. Dat is altijd zo geweest. In Bahrein, het land zonder alcohol, maar met vele dronken sjeiks zal dat niet anders zijn. 't Is morgen vooral uitkijken naar Stoffel Vandoorne, zomaar iemand van bij ons. "In de bescheidenheid kent men de meester", zei Goëthe ooit. Hij kreeg met die spreuk heel vaak gelijk.(Walter Rombauts)

    02-04-2016 om 18:39 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!