Inhoud blog
  • Tulpentijd in Flevoland
  • Slaaptoerizzzzzzme in je eigen slaapkamer
  • Good Gorl blush elixir
  • Van zonnige lentedag tot fancy avondfeest
  • Sunny Cars innoveert
  • Designer outlets: Een lente met nieuwe collectie
  • DIY met Jung en MattoBoard
  • Marie's Corner
  • Bristol Mode to bright up your day
  • Mikado, developed by Vitra in Zwitserland
  • Jack & Jones
  • Doorkijker
  • Veritas retro club
  • Peace and love (voor stoffen):
  • Anita's Care SS24
  • Aloha Arte bottelt het paradijs
  • Camille brengt nieuwe 'Magie'-kledingscollectie uit met JBC
  • Het exterieur ontwaakt
  • Gespot door Pearle opticiens
  • LolaLiza lanceert zesdelige podcast
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    12-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pur Natur authnetieke karneboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Vers gekarnd, iedere dag! Innovatie, gestoeld op respect voor de aarde, de planten en de dieren, brengt Pur Natur op nieuwe paden. Als toonaangevende producent van biologische yoghurt, verse kaas, room en desserten, brachten we onlangs ons Pur Natur roomijs op de markt. Sinds eind vorig jaar zijn we de trotse eigenaar van alle room- en boteractiviteiten van de Büllinger Butterei, een activiteit gelegen in Belgische Ardennen. Hierbij worden we ook in het botersegment een unieke speler op de Europese markt voor echte, traditioneel gekarnde boter.

    Vers gekarnd, iedere dag: Pur Natur introduceert dan ook een echte karneboter van onbetwistbare kwaliteit. De biologische boter wordt op traditionele wijze gemaakt en bevat een vetgehalte van 82%. Na de rijping van de room wordt de boter dagelijks vers gekarnd in karntonnen, net zoals vroeger. Hierdoor behoudt de smeuïge boter zijn volle, heerlijke smaak. Breng deze authentieke smaken terug in de keuken met een pakje van 200g lekkere Pur Natur boter.

    NV Pur Natur, een familiebedrijf gesitueerd aan de voet van de Vlaamse Ardennen, staat garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten onder de merken Pur Natur en Mik. De Pur Natur yoghurt en verse kazen genieten een ongeëvenaarde smaakbeleving op basis van zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten.

    www.butterei-purnatur.eu

    12-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anders op de boer in Zuid Tirol

    - Overnachten in stijl op de designboerderijen van Rode Haan

     

    Geniet je tijdens je vakantie graag van luxe en design? Kies dan zeker voor een verblijf in een van de designboerderijen van Rode Haan in het Italiaanse Zuid-Tirol. Je leest het goed: een vakantieboerderij staat niet haaks op een verfijnd interieur in een architecturaal hoogstaand verblijf! Een aantal boerderijen combineren een modern design feilloos met de traditionele en historische elementen van de hoeve.

    Een wijn- of wellnessboerderij? Een fiets-, wandel- of ruiterboerderij? Of – nieuw in het aanbod – een designboerderij? Het ‚Rode Haan‘-label groepeert meer dan 1.600 gespecialiseerde vakantieboerderijen in het Italiaanse Zuid-Tirol. Afhankelijk van de ligging en het seizoen heeft iedere boerderij haar eigen specialiteiten waar elke gast z‘n gading vindt. De verblijven trekken volop de kaart van het ecotoerisme en leveren het bewijs dat verantwoord omgaan met de natuur prima te combineren is met genieten van luxe. Respect voor de natuur en eerlijk en gezond eten is er een onderdeel van het dagelijkse leven. Dat begint al bij het ontbijt met zelfgemaakte producten zoals spek, verse almkaas, honing, confituur en ovenvers brood.

    Net als in de hotelindustrie beloont Rode Haan z’n boerderijen met een aantal sterren – of in dit geval: bloemen. Vier bloemen is het maximum dat toegekend kan worden aan een boerderij. Deze ‘luxe’verblijven beschikken over extra faciliteiten zoals bijvoorbeeld een zwembad of –vijver, de voor de streek typische wellnessbehandelingen zoals hooi- en melkbaden,...

    Een duurzame vakantie op de boerderij St. Quirinus: De in 2012 geopende vakantieboerderij St. Quirinus (Caldaro/Kaltern) is niet meteen wat je van een bioboerderij zou verwachten. Een modern staaltje architectuur met glaspartij werd er aan het oorspronkelijke gebouw toegevoegd. Door het raam kijk je uit op het zwembad en de groene tuin rondom. Binnenin voorzag de familie Sinn alle mogelijke comfort: strak ingerichte badkamers, slaapkamers met een view, en een privé-terras aan elk van de vier ruime appartementen. Zoals het een ecologische boerderij betaamd, is elk van de appartementen helemaal zelfvoorzienend wat betreft energie. Daarnaast is St. Quirinus ook een wijndomein, dus wie ter plekke helemaal verknocht raakt aan de plaatselijke biowijn, kan zijn voorraadje inslaan in de boerderijwinkel.

    Als een moderne villa torent de designboerderij Weingut Stuck in Appiano/Eppan boven de wijngaarden uit. Deze nieuwe biologische wijnboerderij combineert moeiteloos traditionele met moderne elementen en wordt gerund door Kathrin Ebner en haar familie, zij verzorgen hun gasten tijdens hun verblijf tot in de puntjes. Appiano ligt aan de Zuid-Tiroolse Wijnroute en heeft een mediterrane uitstraling. Het ligt temidden van een landschap met wijngaarden, pittoreske wijndorpjes en ontelbare burchten.

    In het rustige dorpje Tscherms in de mooie ‘Etschtal/Val d’Adige’ ligt het Oberglunigerhof verscholen tussen de wijn- en boomgaarden. De eerste vermeldingen van deze boerderij dateren al van 450 jaar geleden. In 2009 werd het Oberglunigerhof compleet omgebouwd met milieuvriendelijke en natuurlijke materialen. Het resultaat is een traditioneel uitzicht met een moderne inrichting dat gezien mag worden: vier moderne en comfortabele appartementen die volgens de Feng Shui principes werden ingericht. De familie Platter is er al jaren actief in de biologische fruitteelt en wijnbouw. Naast fietsen, wandelen en andere sportieve activiteiten, kunnen cultuurzoekers hun hart ophalen in Merano.

    Rode Haan vakanties staan synoniem voor kwaliteitsvolle en onvergetelijke boerderijvakanties in Zuid-Tirol. Het vlaggenschip van de Rode haan boerderijen is de gastvrijheid en kwaliteit van de dienstverlening die wordt gewaarborgd door strenge criteria, bijvoorbeeld de beperking van maximum 4 appartementen of 6 tweepersoonskamers per boerderij. Een andere sterkhouder zijn de streekgebonden producten (verse melk, jam, vruchtensappen ...) die aan de gasten worden aangeboden. Alles komt rechtstreeks uit de tuinen en de wijn- en boomgaarden van de landbouwers zelf. Voor meer informatie: www.rodehaan.it





    12-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier Pasen met Pur Natur Stracciatella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pur Natur stracciatella scoort op het paasontbijt! Als ontbijt, als gezond dessertje of als romig tussendoortje is de Pur natuur yoghurt met chocolade een geslaagde combinatie. De heerlijke, biologische yoghurt wordt nog lekkerder met de extra zoete toets van krokante schilfers chocolade. Wie graag tweemaal geniet, geen probleem. De glazen potjes hebben een hersluitbaar deksel. 500g puur genot, 500 g Pur Natur!

    Pur Natur Stracciatella is winnaar van Golden Archer voor ‘Nieuwe Producten 2013’

    Pur Natur Yoghurt Stracciatella werd in bloemetjes gezet en wint een Golden Archer in de categorie ‘Bio producten’. Deze prijs wordt door het ‘Koninklijk Belgisch Comité voor Distributie’ en het tijdschrift ‘Distributie Vandaag’ uitgereikt aan de beste nieuwe voedings- non-food-producten die op de Belgische markt werden geïntroduceerd.

    NV Pur Natur, een familiebedrijf gesitueerd aan de voet van de Vlaamse Ardennen, staat garant voor hoogwaardige kwaliteitsproducten onder de merken Pur Natur en Mik. De Pur Natur yoghurt en verse kazen genieten een ongeëvenaarde smaakbeleving op basis van zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten. Voor meer informatie: www.purnatur.be

    11-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hannover is oh so british

    Noord-Duitse stad herdenkt 'vorstelijke' band met Groot-Brittannië

     

    In 2014 zal het exact 300 jaar geleden zijn dat George Lodewijk I als keurvorst van Hannover de Britse troon besteeg. Het was het begin van 120 jaar overheersing van Hannoverse vorsten over het Britse rijk. Ter gelegenheid van deze verjaardag zal de Noord-Duitse stad het ganse jaar Brits kleuren. Onder de noemer ‘The Hanoverians on Britain’s Throne: 1714-1834’ zullen er tal van tentoonstellingen plaatsvinden die in het teken staan van de unieke band tussen Hannover en het Britse rijk. Daarnaast zullen ook een aantal concerten, festivals en andere evenementen ‘very British’ ingekleed zijn. Het Britse jaar van Hannover gaat officieel van start op 17 mei, wanneer de tentoonstelling in het staatsmuseum van Niedersachsen zijn deuren opent.

    De Hannoverse monarchie in Groot-Brittannië gaat van start in 1714, na de dood van koningin Anna van Groot-Brittannië. De Act of Settlement verbood namelijk dat er katholieken op de Britse troon terecht zouden komen. George Lodewijk I was via de familietak van zijn grootmoeder de dichtst levende protestantse verwante van Anna. Zo werd George Lodewijk I van Hannover ‘King George I’. Doordat hij enkel Duits sprak en door de Britten als onintelligent aanzien werd, zou tijdens zijn regeerperiode de politieke invloed van de monarchie stilaan afnemen ten voordele van het huidige parlementair systeem met volksvertegenwoordigers. George I sterft in 1727 en wordt opgevolgd door diens zoon George II, de laatste in Duitsland geboren vorst die over het Britse Rijk zal regeren. Na hem volgen George III, George IV (wiens dochter Charlotte in 1816 huwt met Leopold van Saksen-Coburg, onze eerste Belgische vorst) en Willem IV. Wanneer deze sterft in 1837 en geen wettige kinderen achterlaat, komt er een einde aan de vorstelijke band tussen Hannover en Groot-Brittannië.

    5 vorstelijke tentoonstellingen

    Om de unieke band tussen de koninkrijken van Hannover en Groot-Brittannië te herdenken worden er dit jaar tal van evenementen georganiseerd die bezoekers inzicht zullen verschaffen in deze bijzondere periode. Zo vindt er in het Landesmuseum van Niedersachsen de tentoonstelling ‘When the Royals came from Hannover’ plaats, die de uitwisseling van kunst tussen beide koninkrijken in de kijker zet en ondermeer toont hoe de Duitse componist Händel van groot belang is geweest voor het Britse rijk of hoe Britse mode zijn stempel drukte op hoe men zich in Hannover kleedde.

    In het recent gerenoveerde paleis van Herrenhausen wordt een unieke collectie van graaf Johann Ludwig von Wallmoden-Gimborn, de onwettige zoon van George II, tentoongesteld en krijg je een beeld van hoe het leven aan het hof er moet uitgezien hebben zo’n 200 jaar geleden. In het Historisches Museum van Hannover wordt de koninklijke koets tentoongesteld die in 1782 gebouwd werd voor de opening van het parlement in Londen, terwijl in het Wilhelm Busch museum voor Karikatuur en Tekenkunst een internationale tentoonstelling loopt over hoe de Duitse vorsten met al hun gebreken en zwakheden als karikaturen werden voorgesteld. Karikaturen waren in die tijd wijdverspreid en beïnvloedden in grote mate de publieke opinie.

    Ook het Schloss Marienburg is absoluut een bezoekje waard. Het neogotische kasteel, een cadeau van Koning George V aan zijn echtgenote Marie van Saksen-Altenburg en momenteel in handen van Prins Ernst August van Hannover, zal van 1 mei tot 9 november de tentoonstelling ‘The path of the Crown’ huisvesten. Voor de eerste keer zal de koninklijke kroon van de vorsten van Hannover er tentoongesteld worden voor publiek.

    Naast deze bijzondere tentoonstellingen zullen een aantal jaarlijkse evenementen in Hannover een Brits tintje krijgen. Zo zal ‘1st Galaxy Fireworks’ op 31 mei Groot-Brittannië vertegenwoordigen op het Internationale Vuurwerkfestival, dat naar goede gewoonte doorgaat in de Herrenhausen Garten. Daarnaast zullen ook het ‘Fête de la Musique’ in het centrum van Hannover op 21 juni en het ‘KunstFestSpiele’ in Herrenhausen dit jaar volledig in het teken van Groot-Brittannië staan met tal van Britse artiesten. In de Opera van Hannover zal het stuk ‘George’ vertoond worden, dat teruggrijpt naar het excentrieke leven van George IV. En in het staatstheater van Hannover loopt het stuk ‘A midsummer night’s dream’, geschreven door de Brit Benjamin Britten. Een meer hedendaagse interpretatie van de bijzondere band tussen Hannover en Groot-Brittannië vindt plaats tijdens de modeshow ‘Anglomaniacs & Union Jacks’ en een aantal Britse tijdelijke tentoonstellingen in het Sprengel Museum voor moderne kunst. Tot slot zal voor het Herrenhausen Garten festival de Engels geïnspireerde ‘George garten’ ingericht worden naar het thema ‘Urban gardening – London special’ en de rijke geschiedenis van de Engelse stadstuinen belichten.

    www.royals-aus-hannover.de/en & www.visit-hannover.com/en/verybritish

    Hannover ligt op zo’n 490 km van Brussel, maar vanaf de Duits-Nederlandse grens is het nog zo’n 3 uurtjes rijden. De vlotte verbindingen via de A2 en A7 autosnelwegen, de ruime parkeergelegenheid en het vlot toegankelijke stadscentrum zorgen ervoor dat Hannover dichterbij is dan je denkt. Wie liever met de trein reist staat op 5 uurtjes in het centrum van Hannover. Overstappen doe je in Keulen. Boeken en info via www.nmbs-europe.com

    10-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cruisen met de hele familie

    Costa Cruises heeft heel wat reizen die super gezellig zijn voor de hele familie, ideaal voor gezinnen met kinderen die zich minstens even goed amuseren als de volwassenen.

    Het leven aan boord van een Costa cruiseschip is kindvriendelijk en heel wat activiteiten zijn speciaal op kinderen gericht. Er is het Fun&Sea programma voor kinderen met allerlei activiteiten waarbij zelfs de allerkleinsten een onvergetelijke cruise ervaring beleven. De jonge reizigers amuseren zich rot tijdens de Pizza Party, de Schattenjacht, tijdens grimesessies en leuke verkleedpartijtjes. En intussen zijn de ouders op hun gemak, luierend in de zon bij het zwembad op het dek of genietend van een cocktail in de sfeervolle bars. En wees gerust want de kinderen zijn in goede handen van ervaren Costa Cruises animators die elke leeftijdscategorie weten te begeleiden. De dienst is collectief en gratis en er zijn vier categorieën: de Mini-club voor kinderen van 3 tot 6 jaar, de Maxi-club voor kinderen van 7 tot 11 jaar. De Teen-Junior en de Teen Club zijn respectievelijk gericht op jongeren van 12 tot 14 en van 15 tot 17 jaar.

    Focus op kinderen en jongeren: Het aantal en de variatie van activiteiten voor kinderen tijdens de cruises van Costa is indrukwekkend. Een greep uit het aanbod: kostuums maken voor thema-avonden, pedagogische activiteiten, collectieve danslessen, ludieke quiz, tafeltennistoernooi, bowling, speciale evenementen naar aanleiding van Halloween, een Piratenavond en een super leuke soirée met roomijs. Voeg bij al deze speciale acties, het leven aan boord van een Costa Cruiseschip dat sowieso de kinderen boeit, de nodige infrastructuur zoals een speelzaal met een piratenschip, videospelen en een lego-afdeling. Er zijn ook kindvriendelijke excursies aan land en als de ouders deelnemen aan een uitstap, dan geniet het jonge volkje zorgeloos van spelactiviteiten of van de Squok Club.

    Kortom, jong en oud, kinderen en volwassenen hebben het tijdens een cruise met Costa lekker naar hun zin. Iedereen geniet en de kleinsten kunnen zelfs toevertrouwd worden aan een babysitdienst. De Costa Favolosa is een van de betere schepen van de vloot voor families met kinderen. Dit schip vertrekt op 30 juni voor een zevendaagse reis vanuit Savona, een schitterende tour van de Middellandse Zee met als aanleghavens Civitavecchia (nabij Rome), Palermo (Sicilië), Palma de Mallorca, Ibiza en Barcelona. Als je nu boekt geniet je van een voordeelprijs: € 839 voor volwassenen, € 150 voor kinderen. Info www.costacruises.be

    09-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actieve treinvakanties in Graubunden

    Rhätische Bahn, treinmaatschappij van Graubünden, bestaat 125 jaar!

     

    In 2014 bestaat de Rhätische Bahn 125 jaar. De beroemde rode treinstellen van de spoormaatschappij van het Zwitserse Graubünden vinden gemakkelijk hun weg door het majestueuze berglandschap van Zwitserland. Door honderden tunnels en over viaducten die diepe kloven overspannen. Sommige spoortrajecten zijn architecturale meesterwerken, zo imponerend dat ze als Werelderfgoed zijn erkend. Er zijn reisformules voor de rustige genieter achter het raam en voor de actieveling die het reizen met de trein wil afwisselen met wandelingen, een hotelverblijf en/of culturele bezoeken.

    Fietsen naar het Albula treinmuseum: De Albula bergpas verbindt het dal van de Albula rivier met het Engadindal waarin het mondaine St. Moritz ligt. Vanaf het station Preda is het zalig fietsen naar Bergün, een van de mooiste dorpen van Graubünden. Je kunt er het Bahnmuseum bezoeken dat pas vorig jaar werd geopend. Het museum is een hoogtepunt voor alle treinliefhebbers. Aan de hand van originele en heel bijzondere museumstukken wordt de geschiedenis van de Albulaspoorlijn belicht. Het Bahnmuseum is ook een attractie voor kinderen, bijvoorbeeld met een treinsimulator in de cabine van de machinist (www.bahnmuseum-albula.ch). In Bergün kun je terug op de trein stappen, of terugfietsen naar Preda.

    Nieuw: Vanaf het treinstation van Preda kan je het Treinbelevenissenpad volgen naar Bergün. Het is een makkelijke wandeling, dus ook voor kinderen, en voor de zes kilometer heb je circa 2,5 uur nodig. Het hoogteverschil tussen begin- en eindpunt bedraagt 420 meter. Het gaat dus vanuit Preda altijd in dalende lijn en in Bergün kun je terug op de trein stappen. Langs dit Treinbelevenissenpad maak je kennis met de geschiedenis van de Albula treinroute. De wandeling voert door mooi natuurschoon, langs een wilde rivier en af en toe passeert de trein richting Chur of St. Moritz.

    Onderdeel van de Rhätische Bahn is de wereldberoemde Bernina Express. De panoramische rijtuigen voeren je tijdens een dag van St. Moritz, hoofdstad Chur of Davos naar Tirano. De opstapplaats kies je helemaal zelf. Bijzonder aan de route zijn de Albula- en Berninalijn die aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO zijn toegevoegd. De Berninalijn vind je tussen Tirano en St. Moritz en de Albulalijn tussen Thusis en St. Moritz. Deze trajecten kennen zich door bijzondere panoramatochten door alpine hooggebergte, over viaducten, langs meren en authentieke bergdorpjes. Tevens bijzonder is het dat je van gletsjers en de hoogste bergtop van Graubünden ‘Piz Bernina’ (2.253m) tot aan palmbomen in Italië reist. Indien je van Tirano uit reist, dan reis je in 90 minuten van 429 tot 2253 meter boven zeeniveau! Boeken van tickets kan via www.rhb.ch of via Touroperator Imagine Travel.

    Meerdaagse Werelderfgoed trein/wandelbeleving ‘Via Albula/Bernina’: De bovengenoemde UNESCO trajecten Albula en Bernina kan je tevens te voet afleggen. Langs deze adembenemende routes loopt namelijk een wandelpad. Je gaat met een gerust gevoel op pad, want word je moe, dan kan je nog altijd op de trein verder reizen. De Rhätische Bahn heeft verschillende tickets voor een 3-daags en een 5-daags avontuur (incl Bernina én Albula route). Inclusief de ticketkosten zitten de hotels, de treintickets, een reisgids en bagagetransport.

    Een vakantie in Graubünden is perfect mogelijk zonder auto want in de buurt van talloze verblijfplaatsen is er altijd wel een charmant stationnetje waar de knalrode trein geregeld stopt. Daarenboven is het netwerk van de Rhätische Bahn perfect aangesloten op het globale Zwitserse spoor. Zo is er vanuit Basel om het uur een sneltrein naar Chur, hoofdstad van Graubünden, waar je overstapt op het smalspoor van de Rhätische Bahn. Nog meer voordelen: er bestaan handige meerdaagse treinpasjes voor gans Graubünden en in elke trein is er plaats voor fietsen. Vanuit Brussel is er ook eenmaal per dag een trein naar Chur te boeken via de NMBS.

     

    08-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Travelbird in zee met Touring

    Reisverzekeraar Touring en online reisaanbieder TravelBird hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Touring biedt haar annulatieverzekering aan de klanten van TravelBird aan. Wie een reis boekt bij TravelBird kan voortaan dus zonder zorgen toeleven naar zijn vakantie, zelfs indien die door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan.

    Wie een reis boekt bij online reisaanbieder TravelBird kan er voortaan ook optioneel een annulatieverzekering van Touring bijboeken. Op die manier geniet men steeds van de best mogelijke bescherming tegen een onvoorziene annulering van zijn vakantie. “De producten van Touring zijn al jaren de beste op de Belgische markt”, zegt Erik Kuijpers, Country Manager Belgium bij TravelBird. “Wij zijn dan ook blij dat we onze klanten de optie kunnen bieden om van deze extra dienstverlening te genieten. Als reisaanbieder willen we natuurlijk dat al onze klanten kunnen terugkijken op een geweldige ervaring. En blijkt dit door omstandigheden niet mogelijk te zijn, dan proberen we hun leed zo veel mogelijk te verzachten.”

    De annulatieverzekering bedraagt 4,8% van de totale reissom en kan optioneel bijgeboekt worden bij iedere vakantie van TravelBird.

    07-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasklokken luiden in Walibi Belgium
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl Walibi, Squad, Fibi en de anderen hun muziek maken, ondergaan de attracties testritten en nemen de teams hun plaats weer in. Enkele dagen voor de start van het seizoen 2014 is Walibi Belgium een echt mierennest geworden! En terecht want het nieuwe seizoen brengt een heleboel verrassingen voor de bezoekers met zich mee.

    Op het programma in 2014: De Psyké Underground, Walibi Connect, Walibi’s Secret, de 4D-cinema Surprise, de 10.000 Paaseierenzoektocht, nieuwe liedjes van W.A.B en The SkunX en, niet te vergeten, de meest sensationele attracties van België... reden genoeg om buiten adem te raken.

    PASENSPECIAL: Een, twee, drie… REN! De lente is er weer. Het is dus tijd om de benen te strekken en de kinderen buiten te laten rennen. Om de (zonnige) traditie te hervatten, organiseert Walibi Belgium de hele paasvakantie een grote paaseierenzoektocht. In een sprookjesachtig labyrint, moeten de kinderen zigzaggen tussen de konijnen, de bloemen en de gigantische eieren, raadsels oplossen en op zoek gaan naar de lekkernijen die ze zo graag eten. Meer dan 10.000 van die traktaties moeten de deur uit! Alle dagen in de Paasvakantie, van 13u30 tot 16u30, tegenover de attractie Tuf Tuf Club. In partnership met Kinder.

    PSYKE UNDERGROUND: trotseert zijn eerste seizoen.

    Over de Psyké Underground, ingehuldigd eind seizoen 2013, zijn alle bezoekers het eens. Deze krankzinnige attractie heeft in enkele maanden bewezen dat hij in zijn volledig nieuwe versie, alles te bieden heeft. Met zijn vernieuwend lanceersysteem, zijn traject in absolute duisternis, zijn muziek en zijn nieuwe aankleding, nemen de sensaties een totaal nieuwe wending. Passagiers worden tot 45 m hoog de tunnel in geschoten aan 85 km/u in minder dan 3 seconden – door de looping heen en terug– genoeg om zich PSYKEdelisch te voelen. Nergens anders ter wereld en ongeëvenaard.

     

    07-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mypainindex
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mypainindex.com: de revolutionaire ‘pijnsoftware’ van Medispar

     

    Medispar, verdeler van medische producten en apparaten, ontwikkelde een revolutionaire pijnsoftware die het voor de patiënt en de behandelende arts mogelijk maakt om de toestand van de patiënt beter op te volgen.

    Mypainindex.com is in staat om de evolutie van pijn, de pijnervaring en de activiteiten door de dag consequent op te volgen. Dankzij de persoonlijke monitor kan de patiënt zijn eigen gezondheidsstatus controleren: zijn medische geschiedenis, de vooruitgang van het genezingsproces, maar ook de bloeddruk en nog belangrijker: pijn. Het overzicht van die status kan vervolgens worden verzonden naar de behandelende arts. Hierdoor blijft de patiënt zelf volledig geïnformeerd en kan de arts de behandeling elke keer opnieuw aanpassen. De software wordt als extra service gratis aangeboden aan de klanten van Medispar.

    Meer info: www.mypainindex.com en www.medispar.eu

    07-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen in Historium Brugge

    Beleef Pasen in de Middeleeuwen in Historium Brugge - Gratis paasactiviteiten tijdens paasvakantie

     

    Met een middeleeuws paasevenement wil de historische belevingsattractie Historium niet alleen de sfeer van Pasen oproepen, maar ook jong en oud laten kennismaken met de oorspronkelijke paasbeleving tijdens de Middeleeuwen. Historium zal niet alleen aangekleed worden met middeleeuwse paasversiering maar ook bol staan van (gratis) activiteiten.

    Zij die Historium bezoeken tijdens de paasvakantie, van zaterdag 5 april tot zondag 27 april, worden door de paasdecoratie meteen in de paassfeer gebracht. Bloemstukken, paaskruisen met buxustakken (verwijzing naar de kruisiging van Jezus en diens overwinning, foto in bijlage), geschilderde eitjes, gemaakt door Brugse schoolkinderen, zullen het gebouw sieren. Op infopanelen in het Historium-gebouw vindt de bezoeker informatie met leuke weetjes over Pasen in de Middeleeuwen, zoals wat is de betekenis van paaseieren en hoe lang bestaat het gebruik al? Wat is de betekenis van de dagen voor Pasen? Hoe komen we aan de paashaas? Wat zijn de ingrediënten van een paasbrood en hoe wordt het gebakken? Het Historisch Comité van Historium graaft in de geschiedenis en geeft de bezoeker het antwoord.

    Het entertainment-programma bestaat uit een reeks terugkerende gratis activiteiten zoals de verdeling van paasbrood (na de vasten reeds sinds de Middeleeuwen een feestelijk krachtvoer), een middeleeuws muziekoptreden door studenten van de stedelijke academie en er komen zelfs acrobaten en narren-met-Paasgrillen op het toneel. Bezoekers kunnen deelnemen aan een schriftelijke Paasquiz, paasdecoratie workshops en Jo Berten, van de Brugse Koninklijke Gidsenbond, zal zijn vertelkunst tentoonspreiden met uiteraard ‘Pasen in de Middeleeuwen’ als centraal onderwerp. Het volledige dag-tot-dag activiteitenprogramma op www.historium.be

    Voortdurend vernieuwen : In het kader van Pasen en de naderende paasvakantie heeft Historium niet alleen een paasevenement op poten gezet, maar ook een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Nieuw per 27 maart is onder meer een bewegende pop (foto in bijlage) die als middeleeuwse bellenman de bezoekers verwelkomt aan de ingang (in het Nederlands, Frans en Engels). De koetspoort is omgetoverd tot loodsruimte van de Waterhalle (de vroegere functie van het gebouw waarin Historium is gevestigd). Voorts staan er nu ook bij de ingang monitoren met touchscreens voorzien van bezoekersinformatie. De onthaalruimte is vanaf nu ingericht als middeleeuwse troonzaal met de troon die ook terugkomt in het schilderij van Van Eyck. Bezoekers kunnen zich hierop zetten en een leuke foto maken. De moeite waard dus om aan Historium een bezoekje te brengen tijdens de Paasvakantie! Meer praktische info en tickets via www.historium.be

    06-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auberge Le Moulin Hideux

    Auberge du Moulin Hideux: topgastronomie met subtiele regionale accenten

     

    Vanaf 1 april serveert Brussels Airlines maaltijden van de hand van sterrenchef Julien Lahire van Le Moulin Hideux in Noirefontaine aan haar Business Class passagiers op langeafstandsvluchten naar de VS en Afrika. De chef heeft vier menu’s gecreëerd, gebaseerd op lokale ingrediënten en streekproducten uit de regio Luxemburg.

    Julien Lahire is chef-kok en eigenaar van Hostellerie Le Moulin Hideux in Noirefontaine in de provincie Luxemburg nabij Bouillon. Hij studeerde af aan de hotelmanagementschool in Namen en perfectioneerde zijn culinaire vaardigheden zes jaar lang onder de vleugels van befaamde chef-koks in heel Europa. Hij deed o.m. ervaring op bij Jacques Thorel in La Roche-Bernard, Michel Bras in Laguiole, Michel Troisgros in Roanne maar ook bij Nadia Santini in Dal Pescatore in Italië en Jannis Brevet in Inter Scladis in Nederland. Langzamerhand spreidde de jonge chef zijn vleugels en nam hij het familierestaurant over, waar hij zich concentreerde op koken met streekproducten. Het familiedomein was het eerste lid van Relais & Châteaux buiten Frankrijk sinds 1960. Met zijn vernieuwde visie over gastronomie veroverde hij een Michelinster en sinds 2011 is hij lid van de Vereniging van Meesterkoks van België. Sinds 2005 ontvangen Julien en zijn vrouw Yolande gasten in hun elegante 17de eeuwse molen die werd omgebouwd tot hotel Le Moulin Hideux.

    Het is een intieme ‘auberge de charme’ met 10 kamers en 2 suites waar men de tijd kan nemen om te genieten van heerlijke momenten en van de stilte, in een uitzonderlijk bosrijke omgeving. Ook culinair uiteraard! Julien Lahire, de jonge chef en eigenaar, ontplooit zijn talent met verve in deze betoverende omgeving. Julien serveert een schitterende, verleidelijke keuken waarin hij op een intelligente manier klassieke en hedendaagse ideeën met elkaar combineert.

    Het is ook een uitdaging van formaat om dit mooie familiehuis te beheren. Charme en authenticiteit is er alvast in overvloed. Gasten worden extra geholpen met de discrete blik van de vrouw des huizes, Yolande. Zij verzekert een warm onthaal met een professionele savoir-faire.

    Voor deze zomer stellen Julien en Yolande enkele nieuwigheden voor : lekker genieten van een zomermenu met streekproducten. Het hotel is tevens een prachtig beginpunt voor een mooie cultuur- of boswandeling in de vallei van de Semois. Julien bereidt graag uw zelfgevangen vis die u daarna op het terras kunt nuttigen. Men kan ook volop genieten aan het zwembad met eventueel een massage voor of na het stoombad of een sauna. Op het terrein staat een bijenkorf, de producten ervan worden in de keuken gebruikt (pollen, honingraat, honing, ...), bovendien wordt om nog meer bijen aan te trekken ook een bloementuin aangelegd.

    Het was bij onze degustatie onmiddellijk duidelijk dat de chef de voorbije maanden, Auberge du Moulin Hideux is tijdens de wintermaanden gesloten, zijn batterijen heeft herladen en nieuwe ideeën in grandioze bereidingen voorbereidde. De proevertjes met garnalen en krab doen de smaakpapillen tintelen van ongeduld. Voor de proeverij zelf, prepareerde Julien een aantal mini gerechten die een globale indruk geven van het rijke gastronomisch aureool van het huis.

    Opener werd een creatie van ganzenlever met mango en gerookte paling en een gezouten notenmengeling met wasabi. Een succulente bereiding met subtiele zouterige accenten die gecompenseerd werden door de leuke tartaar van mango met fijne wasabidressing. Lekker en mooi decoratief gepresenteerd. De ballotine van Mechelse koekoek kreeg het gezelschap van walnoten met fijne espelette kruiden, heerlijk, boordevol smaak. De koninklijke ganzenlever kreeg een mooie compote van witloof, leuk op smaak gebracht met Bister mosterd en groeide uit tot een absolute smaakmaker van formaat. Met een gelakte kalfszwezerik met bier Leopold 7, een subtiele bereiding, mooi knapperig en lichte zoetsmaak grijpt Julien terug naar uitzonderlijke regionale producten. Leopold 7 is een lichtkleurig amberbier met mooi evenwicht tussen bloemige aroma’s en citrustonen met aangename prikkeling achter in de mond, intens romige schuimkraag en licht bittere afdronk.

    De delicate bereiding van zalm, gekonfijt met hooi, beurre blanc en safraan uit de Gaumeregio, is evenzeer een culinaire voltreffer en een smaakbom bij uitstek. Als afsluiter serveerde Julien een brownie van chocolade, een parfait glacé van speculoos en een espuma van koffie. Overheerlijk!

    Auberge du Moulin Hideux – Moulin Hideux 1 – 6831 Noirefontaine

    Tel 061- 46 70 15 – www.moulinhideux.be – woensdag gesloten

    Culinaire commentaren:

    A la carte: 4 minutes

                            spetterende locatie

                            luxueuze inrichting

                            attente bediening

                            uitzonderlijk smaakpalet

     

    Michelin: 1 ster

                            topproducten in hedendaagse bereidingen

                            verfijnd en elegant gepresenteerd

    GaultMillau: 15/20

                            genereuze keuken

                            persoonlijke toets aan gerechten

    liefelijke kamers

    schitterend zomerterras

    Delta: 4 mutsen

                            uitstekend adres

                            weelderig decor

                            onberispelijke bediening

                            gastronomie met totaal meesterschap

               





    06-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Château Lestage

     

    Een wijnkasteel met een culturele bagage? Inderdaad, de actie start in een roman uit de collectie ‘ La sang de la vigne’ van Pierre Alaux en Noël Balen, waarbij de held, ‘oenoloog Benjamin Cooker’, zijn actieterrein uittekent tussen Wenen en Boedepast.

    Château Lestage werd midden de 19de eeuw opgetrokken temidden de wijngaarden in het hartje van de Medocregio en is thans in handen van de familie Chanfreau. Het domein, 42 ha groot, is één groot aaneensluitend geheel op de flanken van de Puy de Menjon, het hoogste punt van de Médoc. De ondergrond van graves van de Pyreneeën rust op een sokkel van kalk en kalk-argilo residuen. De aanplantingen omvatten 56%Merlot, 40% Cabernet Sauvignon en 4% Petit Verdot. De ranken worden geteeld met absoluut respect voor een absoluut evenwicht tussen plant en zijn natuurlijke omgeving met luchtige bebladering zodat de bessen volop kunnen rijpen in de herfstzon.

    Bij de oogst is er een zorgvuldige selectie per perceel zodat de bessen in de chai makkelijk van de ranken kunnen ontdaan worden. Na een lichte pressing gaat de wort in kleine thermogereguleerde tanks zodat een controle van de fermentatie maar ook de rijpheid en aromatische toetsen van elk perceel mogelijk wordt. De cuvaison neemt 20 tot 25 dagen in beslag, terwijl de wijn oudert in merran eik en dit minstens 12 maand. De assemblage gebeurt pas op het einde van de rijping bij de botteling van de wijn.

    Château Lestage, cru bourgeois 2010, is een karaktervolle wijn met ruim aandeel van de Merlot die zorgt voor kracht en rondheid. De stevige rode kleur zorgt voor leuke tannines, lichtjes gekruid, die een aangename afdronk in petto hebben van een toch wel uitzonderlijke millésime. Hij is alleszins een prettige compagnon bij een gekonfijte lamschouder of een kruidige filet mignon.

     

    06-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koelers bekennen kleur

     

    Kleur is niet enkel decoratie, het is een uitstekende manier om zich uit te drukken. Het drukt een emotie, een gevoel uit, is een uiting van persoonlijkheid. Gewoonweg de filosofie die le Creuset symboliseert in het assortiment Colors van Screwpull® en zijn knalkleuren!

    Kleuren beïnvloeden het gedrag. Geel, groen, rood, paars, oranje of roze, de ene kleur werkt inspirerend, een andere kalmerend of opwekkend, ontspannend of opwindend. Vind de kleur die u verkiest, degene die bij u past, laat u gaan, toon uw karakter en ga volop voor kleur!

    Paars, grijs en rood! De LM 150 is onweerstaanbaar. Na paars en grijs heeft de “Jet” zich in een nieuw kleedje gestoken: rood! Rood is een fascinerende kleur die de Jet van Screwpull® als gegoten zit. Een originele kurkentrekker die een ergonomische en functionele vorm heeft. Dankzij de “Rotation Technology” opent u moeiteloos alle flessen. De rode LM 150, voor zij die temperament hebben!

    6 knalkleuren die goed samengaan! De ‘deco’-toets die alles verandert, ook de koeler en vacuümpomp Screwpull® bekennen kleur! Roze, rood, oranje, groen, geel en paars zijn de stralende kleuren van het Colors assortiment. De fun koelers vrolijken de tafel op en gaan perfect samen met elke decoratie. De vacuümpomp zorgt ervoor dat het boeket aroma’s van uw wijn bewaard blijft! Verzamel alle kleuren om uw interieur een boost te geven. Laat ze harmoniëren of juist contrasteren voor een stijlvolle decoratie! Koeler roze, rood, oranje, groen, geel of paars: 18,90€, beschikbaarheid: april 2014. Vacuümpomp roze, rood, oranje, groen, geel of paars: 19,90€, beschikbaarheid: april 2014

    Vind verkoeling in Parijs, Londen en New York! De nieuwe koelers van Screwpull® nodigen uit tot reizen. Het Vrijheidsbeeld, de Eiffeltoren en de Big Ben hebben een plekje gevonden op de koelers. De beroemdste monumenten van de drie grote steden, New York, Parijs en Londen, zijn eregasten en zorgen voor sensatie op uw etentjes onder vrienden. Zo wordt het degusteren van een goede wijn tevens een moment om even weg te dromen. Koeler Monument: 22,90 € : Vrijheidsbeeld, Eiffeltoren, Big Ben- Beschikbaar: april 2014

    Verlies nooit meer uw glas! De nieuwe glasmarkeerders, allemaal even kleurrijk, zijn onmisbaar op uw feesten. Ze zijn vervaardigd uit silicone, zijn afwasbaar en herbruikbaar en hoeven enkel met behulp van hun kleine zuignap op de glazen bevestigd te worden. Om ze op te bergen kunnen ze aan elkaar geklikt worden. Heeft u 24 gasten? Voor elke gast zijn eigen kleur! Doos met 24 glasmarkeerders: 14,90€, beschikbaarheid: mei 2014

     





    04-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij Kees

    Kees Vissers opende zijn restaurant begin juni 2013. Restaurant dat in het centrum van Zierikzee achter een ogenschijnlijk traditionele gevel verscholen ligt, maar toch plaats biedt aan een 80-tal personen.

    Kees was hier na zijn opleiding reeds een vijftal jaren actief in het restaurant De Rief dat indertijd op dezelfde locatie was ingeplant. Nadien deed hij diverse ervaringen op o.m. bij het Hof van Oranje, maar besliste begin 2013 een eigen restaurant op te starten mocht een geschikte locatie worden gevonden. Het vrijkomen van het pand op de Lammermarkt was meteen een dubbelslag, enerzijds een perfecte locatie en anderzijds het teruggrijpen naar de allereerste ervaring als zelfstandige kok. Kees krijgt bij de uitbouw van zijn restaurant volop steun van echtgenote Astrid Janssens die zorg draagt voor het onthaal en een attente bediening.

    Kees vertrekt vanuit het principe om originele en lekkere producten te serveren die op het bord kunnen worden omgetoverd tot echte, pure en eerlijke gerechten van topniveau. Een tikkeltje creativiteit en een personal touch zijn complementaire maar leuke extra’s. Met zijn moderne benadering van spijs en drank wist Kees recent een derde plaats te veroveren op de jaarlijkse Nederlandse competitie van de gouden koksmuts.

    De kaart suggereert een 10-tal gerechten die regelmatig wisselen maar alle een uniforme kostprijs van 9.90€ meekrijgen. Alle gerechten zijn individueel verkrijgbaar maar kunnen tevens als een 4, 5 of 6-gangen verrassingsmenu, 35 tot 55€, al dan niet met bijpassend bierarrangement, worden gedegusteerd. Het bierarrangement omvat o.m. Swindels top, Drie bij Kees, Brand premium pilsener, Vedette wit, Omer en Urthel Samaranth bieren. Met het aangepast bierarrangement zorgt Kees voor een perfecte pairing spijs/bier waardoor de globale kostprijs iets lager ligt. Het bierarrangement sluit anderzijds de pairing spijs/wijn niet uit, integendeel. Kees is echter van mening dat de pairing spijs-bier even lekker is dan de traditionele pairing spijs-wijn. Anderzijds heeft Kees ook oog voor vegetariërs en zorgt ervoor dat ook zij via aangepaste bereidingen maximaal van hun restaurantbezoek kunnen genieten.

    Wij genoten bij onze degustatie van een leuke bisque van krab aangevuld met Hollandse garnalen en een Zeeuwse kruidenlikeur. Het voorgerecht werd een Oosterscheldezeebaars met gamba’s, lamsoor, zeeuws spek ,Oosterschelde zeewier en avocado. Een succulente bereiding met erg breed maar evenwicht smaakpalet die het gezelschap kreeg van een Franse Pouilly Fumé 2011.

    Als hoofdgerecht serveerde Kees een kabeljauw met aardpeer. Leuke helwitte kabeljauw, perfect gegaard op vel met bleekselderij, truffel, salami en ansjovis en een leuke smeuïge puree van aardpeer. Hierbij en leuk biertje Drie bij Kees, dat het aroma van het gerecht mooi ondersteunde en voor een fijne afronding zorgde. Als afsluiter een sorbet van Zeeuwse bolus, een eigen creatie van de chef, met perfecte combinaties van lokale smaakaccenten.

    Bij Kees biedt een leuk en gezellig sfeervol interieur met enkele moderne versieringen met een traditionele benadering van de Franse gastronomie. Achter de kleine gevel openbaart zich een erg rijk smaakpalet met hedendaagse creaties die de inventiviteit van de jonge chef een onmiskenbare boost bezorgen. Een absolute aanrader in het centrum van Zierikzee.

    Bij Kees – Lammermarkt 18 – 4301 ET Zierikzee

    Tel 00 31 111 45 13 45 – www.bijkeesinzeeland.nl

    Culinaire commentaren:

    6 minutes:

                3 minutes

                heerlijke verse ingrediënten

                leuke presentatie

                mooie paring spijs-bier en spijs- wijn

    eigentijds gezellig interieur

                attente bediening

     

     

     







    04-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amethist zal uw hart veroveren

    Amethist, zal uw hart veroveren …De nieuwe kleur van “Mate à Croquer”

     

     

     

    Het Mate à Croquer assortiment van Le Creuset zal u ongetwijfeld nu nog meerbekoren …De nieuwe kleur Amethist, is eenvoudigweg onweerstaanbaar! Exclusief, smakelijk en trendy -Amethist maakt het verschil!

     

    Amethist is een exclusief paars dat perfect samengaat met de andere kleuren van het Mate à Croquer assortiment. Natuurlijke kleuren die een harmonieus geheel vormen. De collectie in mat email geeft keukengerei verfijning en originaliteit. Ze leent zich bovendien voor al het keukengerei van Le Creuset®: geëmailleerd gietijzer, aardewerk en silicone. De sobere en elegante kleuren passen in iedere keuken. Amethist, een zachte kleur voor een warme keuken.

     

    Het vakmanschap van de gietijzeren stoofpan van Le Creuset® verenigd met een mooie vormgeving: koken wordt kunst! Bovendien een buitengewone presentatie die uw tafelgenoten jaloers zal maken! Het assortiment Mate à Croquer breidt zich uit met meer kleuren en maten : de kleuren mineraalblauw, sisal en katoen zetten hun succesverhaal verder en steken nog ander kookgerei in een chic en trendy jasje. Een uitdaging om eigen recepten te verzinnen en een “tea time” te bereiden met het nieuwe kookgerei van Mate à Croquer:

     

    Recepten :

    Lichtjes zuur:Citroen

    (Voor 4 ministoofpannen)

    • 2 citroenen • 3 eieren • 100 g. suiker • 1 potje natuuryoghurt • ½ yoghurtpotje olie • 200 g. bloem • 2 tl gist • 50 g. amandelpoeder • 50 g. gekonfijte citroenen

    Verwarm de oven voor op 180°. Schil en pers de citroenen. Klop de eieren en de suiker op tot een wit mengsel. Roer er de yoghurt, de olie, de citroenschillen en het citroensap onder. Voeg de gezeefde bloem en gist toe en vervolgens het amandelpoeder. Voeg de gekonfijte citroenen toe die u reeds op voorhand in kleine stukjes hebt gesneden. Giet de bereiding in de ministoofpannen (lichtjes ingevet met boter). Plaats gedurende 20 minuten in de oven op 180°.

     

    Wild:Blauwe bessen

    (Voor 4 ministoofpannen)

    • 3 eieren • 1 potje natuuryoghurt • 120 g. olie • 240 g. suiker • 240 g. bloem • ½ zakje gist • 4 g. zout • blauwe bessen

    Klop de eieren los, voeg de yoghurt toe en klop op. Giet al roerend de olie erbij en voeg vervolgens de suiker toe. Voeg de bloem, de gist, het zout en de blauwe bessen toe. Giet in de ministoofpannen die op voorhand lichtjes ingevet zijn met boter. Plaats gedurende 20 minuten in de oven op 180°.







    03-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Petits chefs en herbe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze interscholenwedstrijd die door executive chef Pascal Marcin, Dolce La Hulpe, vorig jaar werd gelanceerd, krijgt op zaterdag 5 april een verlengstuk op het Domaine d’Achêne in Achêne (Ciney).

    De leerlingen van het 5e en 6de leerjaar van de federatie Brussel-Wallonië konden zich voor dit pedagogisch initiatief inschrijven door middel van een recept van vis uit de duurzame visserij, bereidt met twee regionale producten uit de onmiddellijke omgeving van de school.

    Nadat een eerste selectie werd doorgevoerd, strijden 6 teams voor de zege, elk van deze teams wordt door een meesterchef gecoacht: Nathalie Thion, Pierre Résimont, Thierry Stasink, Jean-Jacques Danthine, Fréderic Roppe en Régis Alexandre zijn de coaches. In de jury zitten o.m. Pierre Fonteyne, voorzitter, Jean Castadot, Maître Albert Hankenne, Stéphane Graulois en Pascal Fauville.

    De bereiding van het gerecht en de presentatie mogen maximaal één uur in beslag nemen, bovendien beoordeelt de jury niet alleen de smaak en de presentatie, maar heeft ze ook oog voor de afvalbeheersing. De prijzenpot is erg rijk, maar blijft geheim, wel staat vast dat elke leerling een koksvest met zijn naam als aandenken meekrijgt.

    De wedstrijd op zich is in feite slechts een onderdeel van een grote familiedag, die start om 9 uur, waarop men in tal van ludieke ateliers kan kennismaken met diverse aanverwante culinaire beroepen en activiteiten.

     

    02-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-jarige blogger brengt bakboek uit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Bakboek met zoete én hartige recepten die voor iedereen haalbaar zijn, ligt vanaf volgende week in de boekhandel. Auteur is de succesvolle blogger Louie Van Nieuwenborgh, amper 17 jaar oud, die nu al de ‘Oost-Vlaamse Jamie’ genoemd wordt. Met originele recepten zoals oreopasta, amarettocupcakes en homemade tortillachips

    Historiek:

    2001: Louie Van Nieuwenborgh is vier jaar oud en krijgt zijn eigen speelgoedkeuken.

    2010: Verslaafd aan bakken, start Louie met een blog waarop hij zijn recepten voor taarten, koekjes, muffins… deelt: http://bakedlouies.blogspot.be .

    2013: Louies blog wordt genomineerd voor de Weekend Knack Awards. - Chef-kok Wim Ballieu ontdekt Baked Louie’s en deelt de blog met zijn volgers.

    Eind maart 2014: Louie is amper 17 jaar oud en zijn eerste bakboek verschijnt: “Baked Louie’s – alles wat in de oven past”

    Oreotaart, huisgemaakte twixrepen, speculaastruffels of applecrumblepasta… Deze heerlijke gerechten kan je binnenkort zelf uit de oven toveren. Met Baked Louie’s schreef Louie Van Nieuwenborgh een no-nonsense bakboek waarin de smaak centraal staat en waarvan de originele recepten voor iedereen haalbaar zijn. Ook wie geen zoetekauw is, vindt inspiratie in dit boek. Louie werkte een hoofdstuk uit met hartige snacks, zoals homemade tortilla chips, pizza of quiche. Zin in zoet maar weinig tijd of geduld? Dan kan je aan de slag met de recepten waarin je met de microgolfoven op enkele minuten tijd een brownie of koekje maakt.

    Als kind was hij druk in de weer in z’n eigen speelgoedkeuken en sindsdien experimenteert hij erop los. Louie Van Nieuwenborgh (Erembodegem) is slechts 17 jaar, maar blogt al meer dan drie jaar over bakken. En met succes! Zijn blog werd genomineerd in de categorie Food van de Knack Weekend Blog Awards 2013 en behaalde de overwinning in de categorie Fresh Talent. Zijn leukste en lekkerste creaties, aangevuld met nieuwe recepten bundelt hij nu in Baked Louie’s.

    Baked Louie’s is een uitgave van Davidsfonds Uitgeverij, telt 164 p. en kost €24,95. Het boek ligt vanaf 26 maart in de boekhandel.  

    Blog: http://bakedlouies.blogspot.be - Twitter: @bakedlouies - Op http://bit.ly/1fJa4lw zie je Louie aan het werk tijdens een workshop.

    02-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel Amigo: cadeaubonnen

    Met de creatie van een aantal cadeaubonnen wil het Brusselse Amigo Hotel een nog ruimer Belgische klienteel aantrekken, een unieke gelegenheid trouwens voor fijnproevers om ook de geraffineerde keuken te ontdekken.

    In de eerste plaats zijn er de cadeaubonnen Bar Amigo: hier worden huisbereide cocktails & hapjes voor twee aangeboden die een volmaakt ontspaningsmoment creëren in de gezellige warme sfeer van Bar Amigo. Kostprijs 40,00€ voor twee cocktails en een selectie hapjes; voor 80€ wordt het een fles Laurent Perrier-champagne met hapjes.

    De Cadeaubonnen Ristorante Bocconi omvatten een lunchmenu, drie gangen voor tweepersonen, 90€ voor een formule zonder wijn en 150€ voor een formule met een fles wijn geselecteerd door de sommelier, water en koffie. Voor een identieke prijs zijn er ook driegangendiners met of zonder wijn. Alle menu’s worden bereid met de beste Belgische ingrediënten, aangevuld met geraffineerde mediterrane smaken en dit in her meermaals bekroonde Ristorante Bocconi. Reserveren volgens beschikbaarheid.

    Cadeaubonnen voor een verblijf in Hotel Amigo

    Cadeaubon Weekend Break, één of twee overnachting(en) voor twee personen - € 256,28 of €512.56: de Weekend Break-cadeaubon geeft recht op één of twee nacht(en) in een standaard tweepersoonskamer in het mooiste vijfsterrenhotel van Brussel, een glas champagne bij aankomst, wifi en ontbijt. U kunt overnachten op vrijdag, zaterdag of zondag. Boeken volgens beschikbaarheid. Lokale belasting inbegrepen.

    Cadeaubon Dining Break, één overnachting en diner voor twee personen - € 396,28: De Dining Break-cadeaubon geeft recht op een driegangendiner in Ristorante Bocconi met een fles wijn geselecteerd door de sommelier, een overnachting in een standaardkamer, wifi en ontbijt in Hotel Amigo, voor twee personen. Cadeaubon Celebration Gift Experience, één overnachting voor twee personen - € 292,28 : De cadeaubon Celebration Gift Experience geeft recht op een overnachting in een standaard kamer voor twee personen, een fles champagne en een doos pralines in de kamer. Boeken volgens beschikbaarheid. Lokale belasting inbegrepen.

    Men kan de cadeaubonnen tefeonisch bestellen op 02 547 47 47 , ze ter plaatse, aan de receptie van het hotel ophalen of Online: https://www.roccofortehotels.com. Klik op MENU – GIFTS en kies Hotel Amigo. De cadeaubonnen zitten in een mooie zilverkleurige vierkante doos : U kunt de cadeaubox per post naar een adres naar keuze laten sturen, U kunt de cadeaubox ophalen in Hotel Amigo of U kunt de bon thuis afdrukken (in dat geval ontvangt u geen cadeaubox).





    02-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hilton Frankfurt airport
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hilton Frankfurt Airport wint ‘Skytrax Passenger Choice Award’: Hotel bekroond tot ‘Best Airport Hotel in Europe’ en wereldwijd gerangschikt op de vijfde plaats!

     

    Hilton Frankfurt Airport ontving de onderscheiding ‘Best Airport Hotel in Europe’ tijdens het gerenommeerde ‘Skytrax World Airport Awards’-gala in Barcelona. Het hotel bekleedt tegelijkertijd ook de vijfde plaats van de meest populaire luchthavenhotels ter wereld.

    ‘Skytrax World Airport Awards’ wordt beschouwd als de meest prestigieuze prijs in de wereldwijde luchthavenindustrie. Meer dan 12 miljoen passagiers uit 160 verschillende landen selecteren de prijswinnaars in ‘s wereld grootste klantentevredenheidsenquête over 385 luchthavens en 400 luchthavenhotels wereldwijd. Deze zogenaamde ‘Passengers’ Choice Awards’ worden gezien als dé globale maatstaf voor productkwaliteit en service van luchthavens.

    “Sinds de opening van het hotel streeft het volledige team er voortdurend naar om het verblijf van de gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Hun motivatie en toewijding zorgden voor dat extraatje meer waardoor we deze topspot konden winnen. Wij zijn bijzonder trots op deze prijs. Dit is een rechtstreekse erkenning van reizigers uit bijna alle uithoeken van de wereld.” aldus Charles Muller, Cluster General Manager bij Hilton Frankfurt Airport en Hilton Garden Inn Frankfurt Airport.

    Hilton Frankfurt Airport staat bekend als één van de luchthavenhotels van de volgende generatie met zijn moderne vergader- & evenementenfaciliteiten. Hilton Frankfurt Airport combineert futuristisch design met oprechte gastvrijheid. Het hotel dat al meerdere prijzen in de wacht sleepte, is ideaal gelegen boven het internationale treinstation voor de Intercity-Expresstrein. Bovendien biedt het hotel een directe verbinding met Frankfurt Airport dankzij een skywalk.

    Het hotel werd eerder uitgeroepen tot ‘Best Airport Hotel in the World’ door Business Traveler magazine en tot ‘Europe’s Leading Airport Hotel’ tijdens de ‘World Travel Awards’ en zette zichzelf hiermee op de kaart binnen dit segment. Tijdens de ‘International Hotel Awards’ behaalde Hilton Frankfurt Airport twee jaar achtereenvolgens de onderscheidingen ‘Best Airport Hotel in Germany’, ‘Best Airport Hotel in Europe’ en ‘Best International Airport Hotel’. Op online beoordelingswebsites kennen zowel zakelijke als vrijetijdsgasten het hotel eveneens hoge scores toe.

    01-04-2014 om 09:18 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benelux ketens

    Benelux-ketens Novotel en Suite Novotel ontvangen ISO 14001 certificering

     

    Alle Novotel- en Suite Novotel-hotels in de Benelux zijn sinds deze maand officieel ISO 14001 gecertificeerd. Dit betekent dat het milieumanagementsysteem van alle 20 Novotel-vestigingen en één Suite Novotel vestiging bijdraagt aan het minimaliseren van milieu-impact van de bedrijfsvoering. Verder toont het aan dat de hotels doorlopend werken aan de verbetering van hun milieuprestaties.

    Binnen Accors eigen duurzaamheidsprogramma Planet 21 ging al veel aandacht uit naar het verminderen van water- en energieverbruik en het reduceren van afval. Mede hierdoor kwam de hotelketen in aanmerking voor de onafhankelijke en internationaal erkende certificering, uitgereikt door auditbureau Veritas. “Externe erkenning om trots op te zijn”, vindt Noortje Groothuizen, Accors Quality & Sustainable Development Manager Benelux. “Vooral nu gasten alsmaar kritischer worden is het belangrijk dat een gestandaardiseerd keurmerk je certificeert. Zo maken wij aan onze gasten kenbaar dat wij continu bezig zijn om onze environmental footprint te minimaliseren.”

    “Steeds meer gasten laten zich tegenwoordig in hun hotelkeuze beïnvloeden door zaken als duurzame bedrijfsvoering. Dit zagen we eerder al terug in sectoren zoals voeding en transport, maar dit is nu ook duidelijk zichtbaar in de hotelsector. Daarnaast dienen wij als sector verantwoordelijkheid te nemen voor onze impact op het milieu. Deze certificering laat, samen met ons Planet 21-programma, duidelijk zien welke concrete stappen Accor neemt op het gebied van duurzame bedrijfsvoering. Denk aan het gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen en fair trade producten.” aldus Groothuizen.

    Met het milieuprogramma Planet 21 heeft Accor 21 doelen voor zichzelf opgesteld die bijdragen aan een beter milieu en aan een betere wereld. Voorbeelden zijn: het verminderen van water- en energieverbruik, promoten van verantwoord eten en het verbeteren van de kwaliteit van de werkomgeving. De ISO 14001-norm is een initiatief van de International Organization for Standardization (ISO). Deze organisatie bestaat uit nationale normeringsinstituten uit verschillende sectoren in de industrie en de dienstverlening. De ISO 14001-norm geeft aan waaraan een goed milieumanagementsysteem zou moeten voldoen. Hierdoor kunnen organisaties hun activiteiten op het milieu minimaal maken om vervolgens een voortdurende verbetering van hun milieuprestaties te realiseren.

    01-04-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!