NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • EEN NIEUW AUTOJAAR MET VEEL RARITEITEN, FUN EN FORMULE 1 EN 2 + LE MANS
 • JACKY ICKX WORDT VANDAAG 74 JAAR
 • MORGEN IS HET VIJF JAAR GELEDEN DAT MICHAËL SCHUMACHER VERONGELUKTE
 • PORSCHE 70 JAAR MET APOTHEOSE IN AUTOWORLD IN BRUSSEL
 • GIACOMO AGOSTINI HERNEEMT ZEGEREEKS IN GP VAN BELGIË - GVA 1973
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Walter's Auto Cahiers

  11-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN NIEUW AUTOJAAR MET VEEL RARITEITEN, FUN EN FORMULE 1 EN 2 + LE MANS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het nakende Brusselse autosalon 2019 dat op 20 januari e.k. opent voor het grote publiek kan niet worden gezien als de aftrap van een nieuw denderend autojaar. Eerder dat ex-Renault directeur en ook die van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi de jaarwisseling in een Japanse gevangeniscel heeft doorgebracht. Een paar dagen geleden is hij - zichtbaar gebroken - geboeid, op plastiek sleffers en een touw rond zijn middel als een topcrimineel de rechtbank in Tokio binnengeleid. "Monsieur" Carlos Ghosn - dat was hij voor héél de wereld - moet boeten omdat hij zijn reëel inkomen voor de fiscus zou hebben verborgen gehouden.

  Wat de rechtbank direct vergat is dat hij de redder van een zo goed als failliete Nissan was... Maar sinds Mitsubishi zich bij de weldra al 20 jaar (27 maart 1999) jonge Alliantie  Renault-Nissan heeft gevoegd, vinden de Japanners dat de Fransen (lees:Renault) een te grote vinger in de pap heeft te brokken. Een onderhuidse tegenstelling, niet zichtbaar in de chemie van het hersendenken, tussen Oost en West hebben de 64-jarige man beschadigd en er wordt 10 jaar gevangenisstraf voor hem geëist. Wegens "financieel wangedrag" heet het. Kan ook zijn omwille van jaloersheid ten aanzien van een persoonlijkheid die zich de geneugten van het leven niet ontzegde. Eerder voor de Alliantie was hij ook al door GM gevraagd bij hen te komen werken.

  Michaël Schumacher is op 3 januari j.l. 50 jaar geworden. Hoewel de buitenwereld zogoed als niets weet over zijn skiongeval van 5 jaar geleden is de zevenvoudige Duitse wereldkampioen bij de fans en Ferrari nog niet vergeten. Vele herdenkingen hebben plaats gevonden. De enige band die de familie met de autosportwereld opnieuw heeft is dat zoon Mick Schumacher dit jaar in de Formule 2 rijdt. De "anti-chambre" van de Formule 1. Als hij daarin presteert zoals vorig jaar en hij kampioen zou worden dan zullen de deuren en poorten van Ferrari voor hem openzwaaien. Of hij vader na zal doen is een andere vraag.

  Die "papa" was een streng gedisciplineerd iemand, puur egoïst (zoals autocoureurs moeten zijn), die bij Ferrari in die succesjaren niet altijd geliefd was. Volgens Luca de Montezemolo, die 18 jaar het team succesvol bestuurde, waren er die tot vijfmaal toe de Duitser buiten wilde gooien. Maar omringd door vrienden als Jean Todt en Ross Brawn was dat een illusie voor die tegenstanders van Michaël Schumacher. Statistisch is hij de grootste. Inzake menselijkheid moest hij onderdoen voor een Ayrton Senna en zelfs een Alain Prost.

  Van "papa's" gesproken, Jos Verstappen, vader van de in Hasselt geboren Max Verstappen, is weer vader geworden. Mas "le terrible", zoals zijn vader, krijgt er dus een broertje bij. Max krijgt in dit seizoen dat op 17 maart in Australië begint de Fransman Pierre Gasly als ploegmaat. Frans en Hollands gaan niet écht samen. Bovendien is heel het Red Bull-team ondersteboven van de komst van die fel bekommentarieerde Honda-motor.

  Daniël Ricciardo is naar Renault gegaan en moet zich meten met de - briljante - Duitser Nico Hülkenberg. Renault's topman zit in Tokio in de gevangenis. Renault verliest een beetje zijn identiteit. Net zoals Nissan en Mitsubishi. Maar die laatsten hun deemstering is al enkele jaren geleden ingezet. Nu gaan we naar het Autosalon van Brussel. Een verkoopssalon waarop Porsche zijn in Los Angeles gepreseteerde nieuwe 911 toont alsook de nieuwe Porsche 718 Cayman "T". Mazda pakt als hoofdprijs uit met de nieuwe serie "3". Mogelijk foto's hieronder. Oh ja, de banken ijveren onder elkaar om de gunstigste autolening aan te bieden. Pas op voor banken, pas op ook voor handel met Peugeot. Inzonder dan hun lenings- en verkapte privé-leasings. Ze kunnen misbruik van vertrouwen bevatten. Zoals virussen in een PC. (Walter Rombauts/Foto's: Mazda, Porsche, Mercedes, Renault en wr)

  Bijlagen:
  Nico Hülkenberg ziet de Australiër Ricciardo aan zijn zijde dit jaar bij Renault i13119.jpg (1.3 MB)   
  Porsche type 997 van 2004 tot 2012 - i2711186.jpg (2.1 MB)   

  11-01-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JACKY ICKX WORDT VANDAAG 74 JAAR
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Geboren op 1 juni 1945 wordt Jacky Ickx vandaag dus 74 jaar. Hij won zesmaal de 24 Uren van Le Mans. Twee keer werd hij vice-wereldkampioen en won 8 GP's. Jacky Ickx is statistisch onze beste Belgische autocoureur ooit. (WR)

  01-01-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MORGEN IS HET VIJF JAAR GELEDEN DAT MICHAËL SCHUMACHER VERONGELUKTE

  Morgen, 29 december, is het vijf jaar geleden dat de zevenvoudige Duitse wereldkampioen F1 Michaël Schumacher zijn verschrikkelijk skiongeval overkwam in Meribel nabij Grenoble. De ware toestand van de Duitser is voor de wereld niet bekend. Doordat de familie momenteel een proces voert tegen het Duitse blad "Bunte" wegens het valselijk berichten hierover, heeft hun advocaat voor deze zaak, Mr. Felix Damm iets van de sluier - moeten - oplichten. Volgens hem is de ware toedracht dat Michaël Schumacher (50 nu) niet zelfstandig kan staan of gaan.

  In eerder berichten had Mevrouw Corinna Schumacher al de hoop uitgedrukt dat Michaël toch weer de "oude" zou worden. Maar de juiste waarheden die buitensijpelen wijzen op een ijdele hoop in die zin. Het is zeker dat niemand van buitenaf wordt toegelaten bij hem. Alleen Jean Todt, voorzitter van de Fédération Internationale de l'Automobile, mag eens op bezoek komen. Dat is zeker. Maar vermoedelijk ook topingenieur en huidig sportdirecteur van de F1, de Brit Ross Brawn zal hem kunnen/mogen bezoeken. Zij waren zijn naaste vrienden in de vijf gloriejaren bij Ferrari.(Walter Rombauts)

  28-12-2018 om 07:40 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PORSCHE 70 JAAR MET APOTHEOSE IN AUTOWORLD IN BRUSSEL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een Expo "Porsche 70 years" sluit de verjaardag van het legendarische merk af tot 27 januari 2019 in Autoworld in Brussel. De tentoonstelling met indrukwekkende modellen door de jaren heen, werd geopend in aanwezigheid van Dr. Wolfgang Porsche. De expo maakt ook duidelijk dat D'Ieteren Porsche Import en Porsche AG hun samenwerking naar de toekomst verlengen.

  Vijf jaar geleden presenteerde Autoworld het verhaal van Professor Ferdinand Porsche en zijn opvolgers. Vanaf de eerste elektrische Porsche tot de 918 Spyder. Deze keer staat de geschiedenis van het merk zelf in de kijker. Gecreëerd door Ferry Porsche, de tweede zoon van Professor Porsche, begint zijn geschiedenis na WOII wanneer Ferry zich op het construeren van uitzonderlijke sportwagens werpt, bolides die technisch zijn gebaseerd op de Volkswagen.

  De tentoonstelling loopt tot 27 januari 2019 in het Jubelpark 11 in Brussel. De inkom voor volwassenen is €12, senior €10, student €9, minder dan 11 jaar €5, gratis onder de zes. Voor de "kleintjes" zal de Big Brick Lego Porsche 911 Turbo 3.0 héél aantrekkelijk zijn en de vaders - en moeders - van een echte 911 doen dromen. Als decor is er de nagebouwde schuur waarin de eerste 356-ers werden gebouwd en gestald.(Walter Rombauts/Foto's:Porsche)

  Bijlagen:
  De eerste iconische Porsche's, de 356-serie i301218 1.jpg (231.9 KB)   

  19-12-2018 om 00:00 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. GIACOMO AGOSTINI HERNEEMT ZEGEREEKS IN GP VAN BELGIË - GVA 1973

  In 1973 moest ik de GP van België voor Moto's verslaan voor de Gazet van Antwerpen. Het motormilieu was veel toegankelijker dan dat van de autosport. Toch ging mijn hart en mijn pen terug naar de vierwielers. Naar de autosport die me samen met de autoindustrie een even dramatisch als feestelijk leven bezorgde. In de beginjaren van mijn achtenveertig jarige loopbaan als journalist, alleen van mijn pen levend, schreven uitgevers steevast mijn naam verkeerdelijk met een "o". Het moest RombAuts zijn. Was het maar met een "o" geweest, dan was is misschien nazaat geweest van een bekend koffiemerk. (wr)

  Bijlagen:
  Giacomo Agostini herneemt zegereeks in GP van België 2773 1.pdf (1.8 MB)   

  29-11-2018 om 23:08 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FORMULE 1 VOOR DE WOII, TOPIC OP MERCEDES-BENZ 3 LITER W154 UIT 1939

  Ontstond het begrip "GP" dan in 1906 in en rond Le Mans, de eerste wereldoorlog vertroebelde héél die wetenschap. Na WO II hernam de sportieve confrontatie tussen de grote autoconstructeurs en werd het begrip Grote Prijs van... weer in ere hersteld. Naar WO II waren de racewagens van Auto Union - het latere Audi - en Mercedes  krachtbeesten van jewelste. Daarentegen waren de Alfa's met o.a. Tazio Nuvolari maar speeltuigen. Hitler wilde een hakenkruis op de Duitse auto's en zo geschiedde.

  In de huidige musea zijn die hakenkruisen (in India "zonnewielen" genoemd) met fotoshop verwijderd. In mijn miniatuurcollectie heb ik er nog mét het gehate en tegelijk misbegrepen teken. Afhankelijk vanuit welk gezichtspunt het wordt aanschouwt. Hoe dan ook wil ik iets vertellen over de Mercedes 3 liter W154 die een motortype M 163 had. Een drieliter twaalfcilinder met een boring x slag van 67 x 70 mm die bij 7800 t/m (355 kW) 483 pk uitbraakte...De motor was in een V-vorm van 60° gebouwd waardoor de torsiekrachten gedemt werden in de lange zevenmaal gelagerde krukas. Daarmee begint het verhaal.

  Om bovenstaande reden was de ontstekingsvolgorde 1-8-5-10-3-7-6-11-2-9-4-12. De motor lag voorin, dus zat de coureur achter een lange gewichtsvolle neus. Daardoor had de auto een onderstuurneiging die alleen met de wielgeometrie op de wielen voldoende te wijzigen was naar neutraal tot overstuurd. Achter de coureurs vormde een benzinetank met 233 liter inhoud voor het geheel. In die jaren hebben Rudolf Carraciola, Hermann Lang en andere Manfred's von Brauschitz het mooie weer gemaakt met deze opmerkelijke Mercedes. In die tijd was een echte compressor en geen turbo de norm. In de W154 zat er ook een dubbele die vanaf de eerste motoromwenteling via een maximale cilindervulling al het maximale koppel van 50 mkg gaf. In Newtonmeter (Nm) dat nu internationaal wordt gebruikt is dat 490 Nm.(wr)

  Bijlagen:
  W 154 1.bmp (902.3 KB)   
  W 154 2.bmp (675.1 KB)   

  29-11-2018 om 00:00 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE PORSCHE 911, DE ACHTSTE GENERATIE, STEELT SHOW IN L.A.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Motorshow van Los Angeles staat in lichterlaaie omwille van de voorstelling van de niuewste Porsche 911, deze voor 2019 waarmee  de achtste generatie wordt ingeluid van een icoon in de autobouw dat 55 jaar geleden werd gecreëerd en eigenlijk nimmer zo'n essentiële navolging kreeg inzake sportwagenconcept dat niet hoeft vertaald te worden naar een agressief "object" op de weg. Wie een Porsche standingvol rijdt kan best binnen de lijntjes van de verkeerswetgeving kleuren.

  De nieuwe 911 kiest omzeggens "timeless" ondubbelzinnig voor het design-DNA van Porsche. Dit keer met een gespierder uiterlijk en een interieur dat voorzien is van een 10,9" groot touchscreen, wat dan weer het aspect "bijdetijd" accentueert. De combinaties van intelligente controle- en chassis-details met innovatieve rijhulpsystemen geven een bijzondere rijdynamiek waarvoor deze sportauto met motor achterin zo beroemd is, terwijl hij in deze achtste generatie helemaal voldoet aan de eisen van de hedendaagse digitale wereld.

  De nieuwste generatie van de flat six-turbomotoren is nog verder doorontwikkeld en komt krachtiger dan ooit voor de dag met 331 kW (450 pk) voor de S-modellen. Het rendement van de zescilinder boxermotor is verhoogd door een verfijnde injectietechniek die ook het brandstofverbruik mede drukt, terwijl de variabele turbo's die de laadlucht naar de brandstofkamers brengen een nieuwe lay-out kregen. Het motorkoppel en dito vermogen wordt via een nieuw ontwikkelde achtversnellingsbak met dubbele koppeling naar de achterielen geleid.

  Bijkomende aandachtspunten zijn o.a. de nieuwe rijhulpsystemen inclusief Porsche's Wet-modus waarmee nog veiliger wordt gereden op natte wegen. "Night Vision Assist" met warmtebeeldcamera en een alles omvattende connectiviteit die nu ook gebruik maakt van zwermintelligentie. De lijst met digitale items wordt afgerond met de webgebaseerde Porsche Impact-uitstootberekening om uw individuele C02-voetafdruk te neutraliseren.

  Carrera S-modellen vanaf 450 pk... De turbo-geladen zescilinder boxermotor van de 911 Carrera S en 911 Carrera 4S produceert vanaf nu 331 kW (450 pk). Dat is 22 kW (30 pk) meer in vergelijking meer in vergelijking met het voorgaande model. Beide nieuwe 911-versies blijven onder de vier secondengrens voor - onnodig geworden - sprint vanuit stilstand naar 100 km/h ! De achterwielaangedreven Coupé heeft hiervoor 3"7 voor nodig en de 911 Carrera 4S, de permanent vierwiel aangedreven versie dus, heeft daarvoor slechts 3"6 nodig. Leuk om weten, speciaal voor degenen die er op omloop willen mee gaan toeren, maar op de gewone weg complete bijzaak geworden. Deze prestaties zijn precies 0"4 seconden sneller dan de vorige, zevende, generatie.

  Dit verschil kan nog worden aangescherpt met nog eens 0"2 seconden sneller door te opteren voor het optionele Sport-Chrono-pack. De topsnelheid ligt dan voortaan op 308 km/h voor de 911 Carrera S en 306 km/h voor de vierwielaangedreven variant. Die boet 4 km/h in door het hogere gewicht én interne wrijving van de vierwieloverbrenging. Daarentegen ligt deze als een magneet op de weg omdat de banden door het motorkoppel te verdelen in vier een grotere zijdelingse kracht kunnen opnemen.

  Het brandstofverbruik (afgeleide NEDC-waarden) van de 911 Carrera S ligt - met een korreltje zout - op 8,9 l/100 km en dat voor de Carrera 4S op 9,0 l/km.Deze constructeurscijfers gaan voor beide versies over zowel een gecombineerd brandstofverbruik - lees gemiddeld - als een gecombineerde CO2-uitstoot van respectievelijk 205 g/km en 206 g/km.

  Designtaal voor sterke personalisering, zo zou ik de nieuwe vormgeving typeren. Meteen een beklemtoning van de stap vooruit die de 911 type 992 zet op gebied van prestaties. Zichtbaar bredere wielkasten herbergen 20"-wielen vooraan en 21" achteraan. De achterkant is voortaan ook even breed voor alle modellen in het gamma en zet het ranke middelste deel van de auto in de verf. Vooraan nam de koetswerkbreedte toe met 45 mm. De gestroomlijnde weggewerkte uitklappende deurklinken benadrukken het taps toelopende en naadloze profiel. Tussen de nieuwe ledkoplampen ligt een motorkap met een uitgesproken koetswerkplooi die verwijst naar de design van de eerste generaties 911. Op alle modellen wordt de achterzijde gedomineerd door de aanzienlijk bredere achterspoiler met variabele positiemogelijkheden en door de naadloos ingewerkte lichtstrip. Op het voorste en achterste gedeelte na, is de carrosserie verder in aluminium uitgevoerd. (Walter Rombauts/Foto's: Porsche)

  Bijlagen:
  De nieuwe Porsche 911 steelt in Los Angeles de show. Trouw aan het pioniersdesign van 55 jaar geleden. i281118.jpg (2.9 MB)   
  De nieuwe Porsche heeft vooraan 20 en achteraan 21-duims wielen waardoor hij een taps toelopend profiel heeft i291118.jpg (3.3 MB)   
  Porsche 911 in Los Angeles, 55 jaar onnavolgbaar design i281118.jpg (3.5 MB)   

  28-11-2018 om 00:00 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACHTSTE GENERATIE VAN PORSCHE 911 VANDAAG IN WERELDPREMIERE IN L.A.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanochtend om 8 uur is op de Motorshow van Los Angeles de achtste generatie van de legendarische Porsche 911 voorgesteld. Dat is 55 jaar nadat de eerste Porsche 911 werd gelanceerd en waarvan er nu meer dan een miljoen exemplaren van zijn verkocht. Hierbij geven we de vorige zeven modellen van deze "objecten" in de 70-jarige geschiedenis van het merk.(Walter Rombauts/Foto's:Porsche)

  Bijlagen:
  Eerste Porsche 911 i271118 1.jpg (3.6 MB)   
  Porsche 911 type 964 i271118 3.jpg (2.2 MB)   
  Porsche 911 type 991 sinds 2011 - i271118.jpg (1.9 MB)   
  Porsche 911 type 993 van 1993 tot 1998 - i2711184.jpg (2 MB)   
  Porsche type 996 van 1997 tot 2005 - i2711185.jpg (2.1 MB)   
  Porsche type 997 van 2004 tot 2012 - i2711186.jpg (2.1 MB)   

  27-11-2018 om 00:00 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON SLUIT SEIZOEN AF MET ZEGE IN ABU DHABI
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Buiten de opgave van Kimi Räikkönen en de indrukwekkende koprol van Nico Hülkenberg kunnen we van een saaie bedoenings preken in Abu Dhabi. Daniël Ricciardo leidde lang de dans maar na een bandenwissel nam de vijfvoudige wereldkampioen Lewis Hamilton het commando over. Sebastien Vettel achtervolgde Hamilton naar best vermogen. Maar de Ferarri was niet snel genoeg. Werd overigens nog naar het einde toe bedreigd door Max Verstappen die ook - spectaculair weerom - Bottas (Mercedes) naar de vierde plaats verwees. Zo eindigde de GP van Abu Dhabi met een 78ste zege voor Hamilton en daarvan de 52ste met Mercedes.

  Stoffel Vandoorne eindigde veertiende omdat Kimi Räikkönen, Nico Hulkenberg, Ericsson, Gasly en Esteban Ocon moesten opgeven. Fernando Alonso die zijn laatste F1-race reed, kon niet in de punten finishen. De Formule 1 in 2019 zou naar verluidt veel beloftevolle aspecten inhouden. Schermen in plaats van buitenspiegels ? Robert Kubica bij Williams,Charles  Leclerc bij Ferrari ? Pierre Gasly naast Max Verstappen bij Red Bull ? Daniël Ricciardo in de echte Renault ? Tot februari 2019 hebben we tijd om te zien wat de nieuwe eigenaars van de F1, Het Amerikaanse Liberty Media, ervan bakt. Nieuwigheden komen er sowiezo. Dank voor 21 GP's op een jaar. Maar teams, mecaniciens, journalisten en vooral de coureursvrouwen hopen dat er niet méér bijkomen. De Amerikanen denken eraan. Hun show must go on. (Walter Rombauts/Foto:Mercedes)

  01. Lewis Hamilton (Mercedes)

  02. Sebastien Vettel (Ferrari)

  03. Max Verstappen (Red Bull)

  04. Valtteri Bottas (Mercedes)

  14. Stoffel Vandoorne (Mc Laren-Renault)

  25-11-2018 om 16:47 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON EN BOTTAS KLEUREN EERSTE RIJ STERZILVER IN ABU DHABI

  Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton was de beste in de FP3 en ook in de kwalificaties gunde de Brit niemand glitter. Even klokte Sebastien Vettel in de Ferrari tweede, maar Valtteri Bottas in de tweede zilverpijl ging erover en kleurt samen met "Ham" - niet Jambon - de eerste startrij zilver. Vettel vetrekt vanop de derde plaats. Max Verstappen kon het niet waarmaken de jongste polesitter allertijden te zijn. In de Formule 1 natuurlijk. Wat hij ook deed, hij bleef hangen in de chronowijzers. Alonso en Vandoorne rijden beiden hun laatste F1 race. Voor de overroepen Spanjaard met een dubieuze tweede wereldtitel, was er zelfs Q3 niet bij. Morgen met de GP van Abu Dhabi om 14.10 uur onze tijd rijdt hij zijn laatste Formule 1 race uit een welgevulde carrière.(wr)

  01. Lewis Hamilton (Mercedes)                                     1'34"794

  02. Valtteri Bottas (Mercedes)                                      1'34"956

  03. Sebastien Vettel Ferrari)                                         1'34"125

  04. Kimi Räikkönen (Ferrari)                                         1'35"365

  05. Daniël Ricciardo (Red Bull)                                      1'35"401

  18. Stoffel Vandoorne (Mc Laren-Honda)                        1'38"577

  24-11-2018 om 20:34 geschreven door walter rombauts

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief
 • Alle berichten


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!