Inhoud blog
  • BLOG WALTER'S AUTO CAHIERS STOPT VANDAAG.
  • EVERFUEL SLUIT WATERSTOF TANKSTATIONS IN SKANDINAVIË
  • OLIGARCH, NIET NOODZAKELIJK NEGATIEF, EERDER SLACHTOFFER VAN JALOERSHEID ?
  • TRANSPORAMA WINT NOG ABONNEES DANKZIJ GEDEGEN TESTVERSLAGEN
  • GP VAN JAPAN ZONDAG ZAL NIEUWE VRAGEN BEANTWOORDEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Walter's Auto Cahiers

    26-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SIMON PAGENAUD WINT 500 MIJLEN VAN INDIANAPOLIS

    Trainingsnelste Fransman die eerder al de Indy 500 won, heeft vandaag de 103de uitgave van de snelste race ter wereld voor de tweede keer gewonnen. Hij kwam het best door een massacrash in de 177ste ronde waarbij o.a. Helio Castroneves betrokken was. Zoals bekend kon Fernando Alonso zich niet kwalificeren binnen de eerste 33.(wr)

    26-05-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON WINT NIPT VOOR GESTRAFTE VERSTAPPEN DE GP VAN MONACO

    Lewis Hamilton heeft in zijn Mercedes met brio de GP van Monaco gewonnen. Het "brio" ervan school in het feit dat hij met mediumbanden een sterke Max Verstappen in zijn Red Bull-Honda nipt achter zich hield op harde banden. Toen Max in de voorlaatste ronde in de remzone van de chicane na de tunnel een aanval inzette, reed de Brit rechtdoor in de chicane en nam Max nog een beetje de lijn van de pist. Hun wielen hebben elkaar weliswaar geraakt en een onderzoek van de sportcomissarissen moet winst of verlies uitmaken. Ten gunste van een derde, Vettel, een diskwalificatie uitspreken is niet mogelijk.

    Plaatselijk favoriet Charles Leclerc startte op de vijftiende plaats, en in zijn rushnaar voren tikte hij een andere auto aan: rechterachterband plat, hard doorrijden naar de pits en daar bleken de bandenslierten de Ferrari hard te hebben beschadigd hebben. Buiten Bottas, vierde en Gasly, vijfde, waren alle deelnemers veroordeelt tot een figurantenrol. Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton versterkt zijn positie in de WK-stand, net als Max Verstappen die bijna Honda deed winnen in het Prinsdom.

    Toch staat de Nederlander pas op de vierde plaats. Tijdens een bandenwissel onder safetycar veroorzaakte het team Red Bull wat men noemt een "unsafe relaese" waardoor Max Verstappen links naast Bottas buiten reed in de pitstraat en zich voor Bottas plaatste bij het buitenrijden. Max kreeg daarvoor 5' straftijd wat zijn reële tweede plaats in de uitslag omzette in een vierde. Daardoor kwam Sebastien Vettel derde na Bottas te staan en besteeg hij voor het eerste dit jaar het podium. (Walter Rombauts)

    WK-stand:

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)                              137 punten

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                               120

    3. Sebastien Vettel (Ferrari)                                  82                               

    4. Max Verstappen (Red Bull-Honda)                      78                    

    5. Charles Leclerc (Ferrari)                                    57

    Winnaar Lewis Hamilton legde de 260,52 km af in 1h43'28"437/1000ste, hetzij een gemiddelde snelheid van 151 km/h !

    26-05-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON - MERCEDES - RIJDT 85STE POLE EN ZEGT DANKE NIKI.

    Het heengaan van Niki Lauda weegt op heel Monaco. Het is alsof de Formule 1 na 70 jaar is blijven stilstaan. Een groot autocoureur, zeker bij "DE" grootsten, een toffe gast en een groot mens laten een leemte en leegte na in wat in wat eind 2020 de na-oorlogse historische F1 zal worden genoemd. Vanaf 2021 mag eigenaar Liberty Media ermee doen wat ze willen. De Concorde-Accorden bestaan dan niet meer. De Formula E zal doorgezet worden, de Amerikanen zullen belangrijkere markten berijden zoals Azië, dan het schimmig Europa nog te bieden heeft.

    Dat alles gaat door mijn hoofd als ik zie hoe Lewis Hamilton zijn 85ste pole-position in zijn loopbaan reed: 1'10"118 ! Ooit vroeg de pers aan Senna hoe hij zo'n bliksemronde reed. "Ik sprak met God", antwoordde hij dan in alle eenvoud. Wellicht heeft Lewis "Danke Niki" gepreveld. De Oostenrijker heeft immers ook op Mercedes zijn stempel gedrukt. Hij was graag gezien en zag iedereen op zijn beurt graag. Vriend en concurrent.

    In Q2 stond Max Verstappen nog bovenaan, maar de Belgische Nederlander zei tevreden te zijn met de derde chrono. "De Mercedessen zijn me nog te snel" liet hij zich ontvallen.  Hij staat bovendien op de stargrid voor viervoudig wereldkampioen Vettel in de Ferrari. Voor de Duitser, die in zijn snelle ronde toch weer even de vangrails kuste, paralell aan zijn banden zodat geen schade werd opgelopen.

    Snelste man van de oefeningen Charles Leclerc is door zijn eigen Ferrari-maat in Q1 uit het spel gekegeld. In Q1 raakte Vettel weer een vangrail en zette na herstel in de pits zich in een ultieme snelle ronde vooraan, waardoor Leclerc zakte naar de zestiende plaats. Voor de Monegask wordt het voor egen publiek een inhaalrace. Ferrari is - zoals heel de F1-geschiedenis door - weerom drama van de bovenste plank. Morgen komt er figuurlijk onweer boven het Prinsdom. Hopelijk geen echt.

    Maar in beide gevallen zullen geheime krachten zoals ze ook in het Casino tegenover Hotel de Paris daar spelen, winst of verlies bepalen. Wie de beste "croupiers" in de teams heeft kan na 80 ronden uit handen van Prins Albert van Monaco onder spuitende champagne de winnersbeker ledigen. Vier gasten hebben er oog op: WK-leider Hamilton, verbeten Bottas, verstandig geworden Verstappen, gefrustreerde Vettel en natuurlijk ook Pierre Gasly die netjes aanpikt. Het mirakel wordt wel van Charles Leclerc verwacht. Hij moet vegen voor eigen deur.(Walter Rombauts)

    Startgrid:

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)                            1'10"166

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                             1'10"252

    3. Max Verstappen (Red Bull)                            1'10"641

    4. Sebastien Vettel (Ferrari)                              1'10"947

    5. Pierre Gasly (Red Bull)                                  1'11"041

    25-05-2019 om 18:31 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LECLERC -FERRARI - SNELST IN FP3, VETTEL CRASHT IN ST.DEVOTE !

    Op het einde van de derde vrije trainingen heeft Sebastien Vettel zijn mecaniciens een zware opdracht gegeven. Hij plette de linkervoorkant van de Ferrari op de muur. Het is dus de vraag of ze de bolide nog klaar krijgen voor de kwalificaties. De FP3 zag in de Monegask Charles Leclerc de snelste man. Hij reed voor zijn voordeur 1'11"265. Verwacht wordt dat straks één van de onderstaande vijf onder de 1'10" zal duiken.(Walter Rombauts)

    FP3:

    1. Charles Leclerc (Ferrari)                        1'11"265

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                     1'11"318

    3. Lewis Hamilton (Mercedes)                    1'11"478

    4. Max Verstappen (Red Bull)                    1'11"539

    5. Pierre Gasly (Red Bull)                          1'11"378

    25-05-2019 om 13:37 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SIMON PAGENAUD START IN POLE VOOR 500 MIJLEN VAN INDIANAPOLIS

    Wat Fernando Alonso en Mc Laren al twee keer niet is gelukt, met name de 500 Mijlen van Indianapolis winnen, gaat minder showachtige figuren beter af. De Fransman Simon Pagenaud start zondagavond om 18.30 uur onze tijd in Pole op de "backyard". Hij legde beslag op de eerste plaats met een gemiddelde snelheid van 370,136 km/h over het 4 km lange "ovaal". Volgens Sebastien Bourdais wordt het hele traject plankgas gereden, zonder de voet te heffen, tenzij het niet anders kan door "verkeer" op de baan. Sebastien Bourdais, zogenaamd mislukt in de F1 maar meervoudig Indy-kampioen, neemt ook deel aan de komende 24 Uren van Le Mans op 15 en 16 juni met een GT Ford. In Indianapolis start de Fransman die in Le Mans is geboren, op de zevende plaats in weerwel van een eerdere crash tegen 330 km/h...Sebastien is een bescheiden en toegankelijk iemand. Niet iemand als Alonso die een halfgod denkt te zijn.(Walter Rombauts)

    24-05-2019 om 09:49 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON BLIJFT DE HOGE TOON ZETTEN IN FP2 IN MONACO

    De tweede vrije oefeningen voor de GP van Monaco stond voor de meest teams al in functie om de juiste configuratie voor de kwalificaties van zaterdagnamiddag te zoeken. Max Verstappen (Red Bull-Honda) sukkelde dit keer wat met de banden, nalijk geen grip. Dat overkwam ook Carlos Sainz (Mc Laren) die het verschijnsel "graining" overkwam. Dat treedt op als de rubbercompound te hard is voor het asfaltoppervlak en de coureur er niet in slaagt de band op bedrijfstemperatuur te houden. Dan onstaan kleine korreltjes die zich vasthechten op het banoppervlak waardoor mindere grip onstaat omdat de auto er - figuurlijk gesproken - op wegrolt. Vervelend verschijnsel en niet direct via engineering op te lossen. Pirelli heeft hard, medium ebn soft ter beschikking in het Prinsdom waar het tegen anders iets frisser is.(Walter Rombauts)

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)                                1'11"118

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                                 1'11"199

    3. Sebastien Vettel (Ferrari)                                  1'11"881

    4. Pierre Gasly (Red Bull-Honda)                           1'11"938

    5. Alexander Albon (Toro Rosso-Honda)                 1'12"031

    23-05-2019 om 16:58 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON NIPT VOOR VERSTAPPEN IN FP1 VOOR GP VAN MONACO

    Zondag wordt de GP van Monaco gereden over 78 ronden of 260,286 km. Vanochtend zijn de eerste vrije trainingen gereden. Lewis Hamilton (Mercedes) klokte met 1'12"106 de snelste tijd in zijn Mercedes. Hij wordt wel nipt op de hielen gezeten door Max Verstappen (Red Bull-Honda) die zich daarmee gesandwicht ziet tussen de Mercedes van Bottas en die van de vijfvoudige wereldkampioen Lewis. De Monegask die voor eigen deur rijdt, Charles Leclerc zette zijn Ferrari andermaal voor die van viervoudig wereldkampioen Vettel. Straks bleven we de FP2 en morgen, vrijdag komt de F1 traditioneel niet op de baan. De FP3 en de Kwalificaties zijn voor zaterdag in petto gehouden.(Walter Rombauts)

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)                       1'12"106

    2. Max Verstappen (Red Bull-Honda)             1'12"165

    3. Valtteri Bottas (Mercedes)                        1'12"178

    4. Charles Leclerc (Ferrari)                           1'12"467

    5. Sebastien Vettel (Ferrari)                         1'12"823

    23-05-2019 om 13:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIKI LAUDA, EEN MONUMENT VAN DE F1 IS OVERLEDEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was op 1 augustus 1976 dat de GP van Duitsland op de oude Nürburgring in de tweede ronde werd gestopt. Wereldkampioen 1975, Niki Lauda overkwam een verschrikkelijk ongeval door in Bergwerk een wiel van zijn Ferrari te verliezen. Ik heb hem persoonlijk na de brand als een mummie ingewikkeld voor mijn ogen zien afvoeren naar het ziekenhuis. Verbrand tot in de derde graad. Maar de Oostenrijker kwam op karakter terug en zes weken later in de GP van Italië in Monza finishte hij alweer vierde terwijl het bloed vanonder zijn helm vloeide...Dat seizoen werd de Brit James Hunt wereldkampioen met één punt voorsprong op Niki Lauda die in de GP van Japan, de laatste race, zijn Ferrari aan de kant zette omdat over Fuji een ware zondvloed kwam. Mocht hij toen gewoon doorgereden hebben zo hij sowieso toch nog wereldkampioen zijn geworden. In 1977 werd hij opnieuw wereldkampioen met Ferrari en in 1984 nog eens met een Mc Laren TAG Porsche. 

    Niki Lauda zijn loopbaan uit 13 seizoenen in de Formule 1. Hij sprokkelde 24 pole-positions bijeen, stond 31 keer op de eerste startrij en won 25 Grand Prix's, evenveel als Juan Manuel Fangio. Als mens heb ik hem net als Senna heel toegankelijk en open van geest gekend. Zowel Senna als Lauda werden drie keer wereldkampioen. Voor mij zijn ze als monumenten vergelijkbaar. De mooiste herinnering die ik van Niki heb overgehouden is een kartrace bij Inkart in Puurs. Daarin nam hij het op tegen een clubje journalisten. Buiten wat gekscheren onder elkaar over het motorvermogen overklaste hij iedereen. Ik heb de zaligheid gekend tweede te worden achter Niki. Later hebben we in de F1 veel babbels gehad. Niki Lauda werd 70 jaar en is overleden aan de gevolgen van een longtransplantatie die achteraf moeilijkheden bracht om uiteindelijk door de nierfuncties de duimen te moeten leggen tegen het leven dat altijd in hem bruiste. (Walter Rombauts/Foto:Ferrari)

    21-05-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAN LAMMERS DIRECTEUR VAN DUTCH GRAND PRIX IN 2020 IN ZANDVOORT

    Jan Lammers, ex-Formule 1 coureur en winnaar van de 24 Uren van Le Mans met een Jaguar XJR12 in 1988 in gezelschap van Andy Wallace en Johnny Dumfries, wordt sportief directeur van de "Dutch Grand Prix" die volgend jaar wellicht in mei zal worden gereden. Daarmee is Zandvoort na 34 jaar terug op de kalender en is een historisch duinencircuit terug op de kalender. Chase Carey, bigboss van het Formule One Management (FOM) is het contract komen tekenen. Het hoeft nauwelijks gezegd dat het fenomeen Max Verstappen hiervoor de inspiratie heeft gegeven.

    Het - terechte - Hollandse chauvinisme dat de postkaartVlamingen véél te kort komen, heeft dank zij sponsors als Heineken, Jumbo en anderen Red Bull's, voor dit mirakel gezorgd.  Als Honda zijn motor blijft oppeppen en hem duurzaam maakt kan 2020 wel eens het jaar worden waarin Max écht meedoet voor de eerste wereldtitel die nog nooit een Nederlander te beurt viel. Nu staat Max derde in de WK-stand, maar het is een illusie dat hij met de Red Bull de Mercedes kan verslaan. Ferrari rijdt al met het schaamrood op de wangen rond hem... De laatste keer dat een GP doorging in Zandvoort was in 1985 toen Niki Lauda met een Mc Laren TAG-Porsche won voor Alain Prost. (Walter Rombauts)

    14-05-2019 om 14:39 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEWIS - THE BOSS - ZET PUNTJES OP DE I IN SPANJE EN LEIDT OPNIEUW WK

    In de start verraste Lewis Hamilton polesitter en ploegmaat Valtteri Bottas en nam de leiding. Hij zou die nooit meer afstaan. Max Verstappen strikte zowel Vettel als Leclerc en zette een zéér vruchtbare race om in een podiumplaats. In de stand om het WK staat Lewis Hamilton weer wat ruimer aan de leiding. Max Verstappen komt de eer toe in dat voorlopig klassement nu derde te staan voor viervoudig wereldkampioen Sebastien Vettel. Diens zwanezang is nu definitief ingeluid bij Ferrari. Eind van het jaar komt Mick Schumacher - weerom geen zege in de F2 maar wel knappe race - naast Charles Leclerc voor 2020.

    In de 46ste van de 66 te rijden ronden zorgden Lando Norris (Mc Laren) en Lance Stroll (Williams) voor hetgene waar de Amerikanen al lang op wachtten: een botsing die een gele vlag én reële Safety Car uitlokte. Weerom veel te lang. Dat bracht het veld terug samen, gedubbelden mochten zich ontdubbelen, en na vijf lange te trage ronden kon de meute dicht opeen dan een "restart" nemen. Lewis Hamilton zette zogoed als direct een snelste ronde neer. Eerst 1'19"850, vervolgens 1'18"492 wat hem een WK-punt extra oplevert bovenop die 25 gekoppeld aan de eerste plaats. Max Verstappen is terecht "driver of the day" uitgeroepen. De rest ? Meer dan 160.000 toeschouwers in Barcelona zagen hoe slechts vijf coureurs om de wereldtitel kampen dit jaar.

    Eigenlijk maar twee. Bottas, nog niet definitief verslagen, en Hamilton die een zesde titel aanvoelt. Instinctief, zoals een F1-coureur ineen zit, streelt hij hem al in zijn slaap. De volgende GP binnen twee weken is die van Monaco, de stratenomloop die geen enkel foutje vergeeft. Dat weten de grootsten, van heden en verleden (Ascari,Senna, Brabham...) In het Prinsdom is tractie in de bochten het voornaamste. Maar regen of geen regen kan het wedstrijdbeeld daar kompleet veranderen. In een natte GP daar hebben mindere goden al verrast. Uit het geheugen gepikt, Jarno Trulli en Jean-Pierre Beltoise. Maar terug naar het heden.

    De Formule 1 volgens de historische gedachte loopt op zijn eind. Zoals Ross Brawn onlangs nog zei "De show heeft prioriteit !" Dat hebben de nieuwe eigenaars van de F1 - Liberty Media sinds maart 2017 - alvast bereikt. Naar het einde toe, zoals vandaag in Spanje, een restart. Daar staan de "500 Mijlen van Indianapolis" sinds 1911 al voor bekend. Er zijn dan ook 300.000 toeschouwers, het dubbele van de F1. Dat commerciële doel willen ze bereiken met volgend jaar een GP van Vietnam (Hanoi) en opnieuw, dank zij Max, een GP van Nederland in Zandvoort. Nu eerst naar Monaco, waar het goed is te leven. (Walter Rombauts)

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)                    1 uur 35'50"443 (de 307,890 km afgelegd tegen 192 km/h gemiddeld)

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                     + 4"074

    3. Max Verstappen (Red Bull-Honda)          + 7"679

    4. Sebastien Vettel (Ferrari)                      + 9"167

    5. Charles Leclerc (Ferrari)                        + 13"361

    WK-stand voor Monaco:

    1. Hamilton                           112 punten

    2. Bottas                               105

    3. Verstappen                          66

    4. Vettel                                  64

    5. Leclerc                                57

    12-05-2019 om 17:48 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTTAS POLE WAS 222 KM/H GEMIDDELD !

    In de autosportjournalistiek ziet men veel namen, tijden tot zelfs op duizendsten van een seconde. Maar zelden zie je nog tegen welk gemiddelde snelheid een pole of een race is gereden. Walter's Auto Cahiers gaat dat vanaf nu terug invoeren. Zo is de gemiddelde snelheid waarmee Bottas op de Circuit de Catalunya dat 4,665 km lang is 222 km/h ! Bottas heeft zelf gezegd dat een perfecte ronde was, dus de enige ideale lijn gestuurd. Dat de snelheidswijzer daarbij gestaag boven de 300 km/h gaat in de rechte lijnen is de evidentie zelve. Over die lange rechte lijn voor de pits gesproken.

    Als het waar is dat de Ferrari's in puur aerodynamisch- én motorvermogen boven Mercedes zouden staan, dan kan dat bij de start in die lange rechte wel voor een verrassing zorgen voor de twee Mercedessen die eerst staan. In een gespannen sfeer weliswaar, want Bottas zal geen vinger toegeven aan Hamilton.

    We zijn benieuwd wat het stermanagement - lees Toto Wolff en in de schaduw nog altijd uittredend bigboss Dieter Zetsche en "onzichtbare" Niki Lauda daar zal mee doen. Het team wil een vergiftigde sfeer zoals van 2014 t/m 2016 tussen Rosberg en Hamilton kost wat kost voorkomen. Hamilton is vijf keer wereldkampioen. Daarmee heeft hij aan de onderhandelingstafel in zekere zin een "eis" op voorrang. Bottas kan alleen "verzoeken" tot....

    Straks om 15.00 al een eerste gedeeltelijk antwoord daarop met de start van de vijfde GP van het seizoen in Spanje. Bij Ferrari heerst iets minder duidelijk hetzelfde probleem tussen viervoudig wereldkampioen Sebastien Vettel en Charles Leclerc. Eind van het jaar komt Mick Schumacher nog meespelen.(Walter Rombauts)

    12-05-2019 om 09:29 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTTAS - MERCEDES - POLE EN NIEUW RONDERECORD IN BARCELONA

    Met een kanontijd van 1'15"406 heeft de Fin Valtteri Bottas de pole-position voor de GP van Spanje F1 binnengehaald. Bovendien vestigde hij ook een nieuw ronderecord. Lewis Hamilton zette de andere Mercedes op de tweede plaats, voor Vettel (Ferrari) en...Max Verstappen (Red Bull-Honda). Monegask Charles Leclerc neemt morgen genoegen met de vijfde startplaats.

    De Q1 zag Nico Hülkenberg (Renault) als voornaamste uitvaller omdat hij verkeerd remde en schade moest laten herstellen in de pits. In Q2 liet Carlos Sainz voor eigen publiek in de Mc Laren-Renault zich uitschakelen terwijl zijn debuterende ploegmaat, de rookie, Lando Norris hem twee plaatsen voorafging. Ook Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) strandde in de Q2.

    Morgen is het dus een duel Mercedes-Ferrari, maar eveneens Hamilton-Bottas. De Brit ziet in zijn Finse ploegmaat nu wel afgetekend een concurrent voor de wereldtitel. Lewis had zo in zichzelf al besloten een zesde titel te behalen, richting Michaël Schumacher die er zeven verzamelde... Nu kunnen de kansen anders liggen. Bottas is WK-leider voor de vijfde GP van het seizoen. Hij reed in Montmelo tevens de derde pole op rij dit seizoen.

    De start en de bandenstrategie, afhankelijk van een safetycar zelfs een "gok" soms, zullen mee doorslaggevend zijn. En dan is er toch die Max Verstappen die zich onder de wereldkampioenen mengt. Altijd onvoorspelbaar...Spannend voor de race van morgen. Wat die banden betreft. Pirelli bracht de hardste compounds mee naar Spanje. Maar natuurlijk zijn ze nog gradueel zacht, harder en hardst. Dus voor de toeschouwer nog steeds "rood", "geel" en "wit". (Walter Rombauts)

    1. Valtteri Bottas (Mercedes)                   1'15"406

    2. Lewis Hamilton (Mercedes)                  1'16"040

    3. Sebastien Vettel (Ferrari)                    1'16"272

    4. Max Verstappen (Red Bull-Honda)        1'16"357

    5. Charles Leclerc (Ferrari)                      1'16"588

    WK-stand piloten:

    1. Bottas                          87 punten

    2. Hamilton                      86

    3. Vettel                          52

    4. Verstappen                  51

    5. Leclerc                        47

    WK-stand Constructeurs:

    1. Mercedes                    173 punten

    2. Ferrari                          99

    3. Red Bull-Honda             64

    11-05-2019 om 17:25 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTTAS SLIPT, HAMILTON SNELST, CRASH RUSSELL MAAKT FP3 KORTER

    Dit keer is het George Russell in de Williams die vier minuten voor het einde van de FP3 een rode vlag uitlokte.Hij crashte, zonder erg voor hemzelf. Een half uur eerder slipte ook Bottas in zijn Mercedes op koude banden en zag zijn kans op een derde snelste tijd in FP3 teloorgaan. Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gaf daarna een rijles die iedereen in de schaduw stelde met een tijd van 1'16"568 !

    Kevin Magnussen en Romain Grosjean presteerden in hun Haas min of meer evengoed, lees lichtjes beter, dan de Red Bull's van Max Verstappen en Pierre Gasly. Het beloven straks om 15 uur onze tijd bijzonder spannende kwalificaties worden. Globaal kan gezegd dat de Mercedessen de beste zijn maar de Ferrari's de hoogste snelheid op de rechte lijn halen. Er zijn drie types banden: hard (C1-rood), harder (C2-geel) en hardst (C3-wit). De snelste tijd voor de pole moet dicht tegen 1'16"00 rond liggen. In 2018 was de pole 1'16"173. (Walter Rombauts)

    FP3:

    1. Hamilton (Mercedes)                     1'16"568

    2. Leclerc (Ferrari)                            1'17"099

    3. Bottas (Mercedes)                         1'17"123

    4. Vettel (Ferrari)                              1'17"172

    5. Grosjean (Haas-Ferrari)                 1'17"192

     

    11-05-2019 om 13:14 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STROLL SLUIT FP1 AF MET CRASH IN DE MUUR, BOTTAS SNELST IN FP1 IN BARCELONA

    Het eerste deel van de eerste vrije trainingen voor de GP van Spanje in Barcelona was vrij geanimeerd. Leclerc, Vettel en uiteindelijk Bottas (1'17"990) zetten de snelste chrono's neer. De conclusie daaruit is dat de Ferrari-Mercedesstrijd de exclusiviteit op de affiche van zondg zal blijven. Gekruid weliswaar met een extra duel tussen de Fin Valtteri Bottas en zijn ploegmaat, vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Die is niet meer gelukkig. Mercedes verwisselde de ingenieurscrew in de pits en de ex-ingenieur van de Brit leert nu Bottas hoe die Mercedes sneller te laten rijden.

    Op het eerste gezicht is daar met name teambaas Toto Wolff niet zo gelukkig mee. Hij vreest een nieuwe "giftige" relatie tussen de beide coureurs zoals die bestond van 2014 t/m 2016 toen Nico Rosberg er een punt achter zette door wereldkampioen te worden. Eén ding is zeker, de taaie Fin Valtteri Bottas heeft zijn zinnen op een eerste wereldtitel gezet. Tot groot ongenoegen van Hamilton die de druk mentaal en fysiek voelt. Er hangt iets in de lucht...

    Het tweede gedeelte van de FP1 gebeurt er zogoed als niets meer. Hülkenberg die de Renault stuntelend door de bochten stuurde, Verstappen - en ook Bottas - die hydraulische lekken aan hun auto's kregen. Lewis Hamilton deed niet veel moeite zich in een chronorun te mengen en bleef eerder achteraan rijden. De crash van Lance Stroll in de laatste minuut van de sessie in Turn 9, pardoes op de muur na eerst in het gras grip te zijn verloren. Meteen rode vlag en sessie gedaan.

    Wat Stroll toonde is hetzelfde als vorig jaar Hartley en Gasly voordeden. Straks is er de FP2. Tijdens het middagmaal zullen de messen scherper geslepen zijn en zien we verrassingen graag tegemoet. Liever dan 40' stilte op de baan omdat de teams hun tweede set banden pas laat inschakelen. Rood (soft), geel (medium) en wit (hard) bepalen nog steeds de chrono's. Het is belangrijk straks om zoals Bottas op rood te proberen.(Walter Rombauts)

    1. Bottas (Mercedes)                     1'17"951

    2. Vettel (Ferrari)                          1'18"066

    3. Leclerc (Ferrari)                        1'18"172

    4. Hamilton (Mercedes)                 1'18"575

    5. Grosjean (Haas)                       1'18"943

    10-05-2019 om 14:21 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FP2 : BOTTAS MET MERCEDES IN BARCELONA.

    Geen enkele ophefmakende gebeurtenis, behalve de ondermaatse prestatie van de Fransman Pierre Gasly met een ongeziene stommiteit waardoor in bocht 1 de Australiër Daniël Ricciardo in zijn Renault bijna verongelukte, of er was geen enkele attractie voor F1-minnend publiek voorhanden ! Saai, dat is het WK F1 2019. Met vooraan Mercedes en Ferrari. Max Verstappen - met nieuwe motor wegens olielek - zal wat kruiden en voor de rest is er het middenveld met ademloze Haas', Racing Point, Alfa Romeo, Toro Rosso en achteraan natuurlijk de heroptredende Robert Kubica in de Williams. Morgen is er de derde vrije oefening en de kwalificaties voor de pole. Vijf mannen komen ervoor in aanmerking: Bottas, Verstappen, Vettel, Leclerc en Hamilton. De rest is opvulsel.(Walter Rombauts)

    1. Bottas (Mercedes)                        1'17"284

    2. Hamilton (Mercedes)                    1'17"333

    3. Leclerc (Ferrari)                           1'17"585

    4. Vettel (Ferrari)                             1'17"673

    5. Verstappen (Red Bull-Honda)        11'18"035

    10-05-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAZDA MOTOR BELUX NEEMT DEEL AAN NIEUWE MX-5 CUP 2019

    Na jaren de zeer succesvolle Mazda MX-5 NA Cup (eerste generatie MX-5) te hebben ondersteund, heeft Mazda Motor Nederland besloten om een nieuwe Cup op basis van de MX-5 ND (de huidige generatie) in het leven te roepen. Deze Mazda MX-5 Cup Racer wordt voor de circuitracerij door Intrax Suspension Technology omgebouwd.

    De auto is voorzien van een ingelaste rolkooi met FIA-certificaat en een aangepast onderstel met Intraxschokdempers, goed voor een gewicht van 960 kg en 135 kW (184 pk) onder de motorkap. Voor wie het zou vergeten zijn: de Mazda MX-5 is de best verkochte roadster ter wereld die een viercilinder vooraan heeft die de achterwielen aandrijft. Tijdens zes meetings op Circuit Zolder, Spa-Francorchamps, Zandvoort en het TT-Circuit van Assen worden telkens twee sprintraces gereden van 30 minuten.

    Ook Mazda Motor Belux kocht een auto aan. Die zal ter beschikking worden gesteld van de "autopers" om vanop de eerste lijn van deze nieuwe MX-5 Cup te proeven. Mazda Belux is daarmee niet aan zijn proefstuk want er werd de afgelopen vier jaar al een "perswagen" succesvol ingezet in vier edities van de 24 Uren van Zolder.

    Vorige maandag werd in Zandvoort in Nederland de auto voogesteld en daar kregen de deelnemers gedurende een vier uur durende testsessie de auto te leren kennen. Voor Mazda Motor Belux waren dat Maxim Pasture en Hans Dierckx. Die twee zullen de eerste sprintjes rijden over twee weken in Zandvoort. De auto is ondergebracht in het MSTC-team van Jan Wouters die de grootste beroepsvaardigheid biedt opdat de "journalisten" de beste resultaten over het seizoen kunnen scoren. (Walter Rombauts/Foto's:Mazda Motor Belux)

    De kalender:

    18-19 mei : Familiedagen Circuit Zandvoort

    31 mei - 1 en 2 juni : Zolder Superprix

    12-13-14 juli : Blancpain GT Series Circuit Zandvoort

    16-17-18 augustus : Racing Day TT Circuit Assen

    4-5 oktober : TCR 500 Spa-Francorchamps

    18-19-20 oktober : Finaleraces TT Circuit Assen

    09-05-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-05-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHARLES LECLERC KAN EEN RECORD VAN JACKY ICKX BREKEN BIJ FERRARI

    De jongste coureur ooit in de F1 bij Ferrari was de Mexicaan Ricardo Rodriguez. Hij was negentien. Maar in zijn "home" Grand Prix verongelukte hij een jaar later in zijn eigen Lotus. Ferrari nam er niet aan deel omdat die GP niet telde voor het wereldkampioenschap. Daardoor werd Jacky Ickx door zijn eerste GP zege in het Franse Rouen, toen hij 23 was, de jongste winnaar van een GP in een Ferrari. Nu bij de Scuderia jong bloed als de Monegask Charles Leclerc haast met zekerheid dit jaar een GP gaat winnen, kan die dus het record van Jacky Ickx uit 1968 bij Ferrari breken.

    Als Leclerc het record van Jacky breekt zal het 51 jaar hebben stand gehouden bij Ferrari. Dat van Ricardo Rodriguez heeft 55 jaar stand gehouden en is op 15 maart 2015 gebroken door Max Verstappen die op 17-jarige leeftijd deelnam aan de GP van Australië met Toro Rosso. Max Verstappen, in Hasselt geboren, blijft echter de jongste GP winnaar ooit. Een detail, die immer zal achterhaald worden omdat de "verse" autocoureurs steeds jonger in het zitje geraken. Een mogelijke reden daarvoor is dat ze kilometers malen in de simulators en al thuis zijn als ze de eerste keer op een circuit aan de slag gaan.(Walter Rombauts/Fotos:Ferrari)

    01-05-2019 om 16:27 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANDRE LOTTERER POOGT ESTEBAN MUTH VIA F.RENAULT EUROP NAAR F1 TE LOODSEN.

    Gisteravond heeft André Lotterer zijn "poulain" Esteban Mutz in de "Club des V" in Brussel, een hoekje voor puristen, voorgesteld aan de pers. De eerstgenoemde won drie keer de 24 Uren van Le Mans met Audi en de tweede heeft Mick Schumacher al ontmoet in zijn kartingdebuut. De manager van Esteban heeft ook F1-ervaring gehad, zestien jaar geleden weliswaar, bij Caterham en als testrijder bij Jaguar F1. Ik had met beiden een boeiend gesprek over minstens tien onderwerpen die ik hier om de twee dagen zal brengen. Het zal via de Formula Renault Europe zijn dat de opgang naar de F1 wordt gezocht. Formule 4 reed Esteban al.

    Hij heeft ook het racegedrag van Mick Schumacher ervaren. Volgend weekend rijdt hij in Silverstone. Hij traint zich al gek op de simulator. Maar die doet het niet alleen. Esteban vertelt hoe het er in de auto écht aan toe gaat. Formule Renault Europe, morgen meer over die éénzitters met viercilinder Méganemotor die 300 pk opbrengt tegen 8000 t/m. Er wordt een nieuwe Belgische F1-belofte gekneed. Door André lotterer, die in het slechtste geval Esteban nog in een Le Mans-zitje kan plaatsen....Voor het geval dat een jongensdroom niet zou uitkomen...(Walter Rombauts/Foto:wr)

    01-05-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GIOVANNI VAN LIL STAPT TIJDENS ZOLDER SUPERPRIX IN DE FORD FIESTA SPRINT CUP

    Volgens en recent Fordbericht zal een 24-jarige Antwerpenaar op 31 mei a.s deelnemen aan de vrije trainingen tijdens de Zolder Superprix. Daarin is in het omlijstingsprogramma twee races opgenomen van de "Ford Fiesta Sprint Cup". Volgens insiders de instapklasse bij uitstek voor jong talent. Op 2 juni 2019 dan - dag dat Stoffel Vandoorne deelneemt aan de Testday in Le Mans - zal normaliter Giovanni Van Lil deelnemen aan zijn eerste race. Hoewel hij al wat hobby-ervaring heeft in karting en circuit blijft het toch een spannend vooruitzicht.

    "Racen kost geld", zegt de jongeman, "en dus kan ik niet genoeg Frédéric Op de Beeck en Vincent Vijt van DAXperience bedanken die het respectabele budget rondkregen." Erkentelijkheid staat altijd netjes en siert dus de Fordrijder die net niet te oud is om ook de "Junior Ford Fiesta Sprint Cup" te betwisten. Daarin neemt hij het op tegen evenzeer debutanten als handige stuurjongens Nathan Vanspringel en Alexander Borgmans. (Walter Rombauts/foto bijlage: Ford)

    29-04-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTTAS DOMINEERT HAMILTON, LECLERC SCOORT SNELSTE RONDE IN AZERBAIJAN

    De Fin Valtteri Bottas heeft na de pole-position ook de GP van Azerbaijan gewonnen. Hij domineerde vooral in de slotfase ploegmaat Lewis Hamilton. Er kan niet worden gezegd dat Bottas de hele race aan de leiding reed. Dat deed Charles Leclerc tot vijftien ronden voor het einde. Dan moest de Monegask willens nillens nieuwe banden halen en hij koos voor "softs" om een gok te wagen naar de snelste ronde (1'43"009-nieuw record) wat hem lukte.

    Tijdens de pitstop van Leclerc kon Sebastien Vettel (Ferrari) naar de derde plaats rijden. Hij reed verstandige Max Verstappen (Red Bull-Honda) zonder spanningen voorbij. Meteen zag Vettel zijn WK-kansen nog niet gans verdwenen. Evenwel staat Verstappeen slechts 1 punt achter hem in de WK-stand. Maar Mercedes slaagde wel in de vierde dubbelzege van het nieuwe seizoen...! Uiteraard rijden de "zilverpijlen" voor het zesde jaar op rij naar de wereldtitel bij de constructeurs.

    Nadat de Australiër Daniël Ricciardo (Renault) in een gemiste remzone belandde en de Rus Daniil Kvyat (Toro Rosso) tot stilstand dwong gebeurde er een parkeer-incident tussen hen beiden. Kvyat wachtte om terug de baan op te rijden voor een andere deelnemer. Op dat moment zette Ricciardo zijn Renault in "marche-arrière" - Renault is Frans - en bonkte tegen de linkerachterzijde en dito wiel van de Rus. Komisch bijna, iets voor Chaplin of "de-dikke-nek-en-de-dunne"...

    Maar het werd nog gekker. Pierre Gasly parkeerde zijn defect gereden Red Bull-Honda netjes in een uitloopstrook en de gele vlag wapperde. Erger nog, de Virtuele Safety Car flikkerde aan. Voor niets !!! Sinds de dood van Charlie Whiting voor de GP van Australië kan de nieuwe koersdirecteur Mati zeer in vraag worden gesteld. In die mate dat een verbolgen Max Verstappen via de radio vroeg waarom/waarvoor er een VSC aanflikkerde ? Kort na de vraag van de Nederlander ging het VSC-licht uit.

    In de slotfase zette vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton leider Bottas nog onder druk. Bottas antwoordde met een snelste ronde. Maar dat ene WK-punt werd hem door een Charles Leclerc niet gegund. Bottas neemt wel de leiding in de WK-stand met 87 punten tegen Hamilton met 86. Vettel blijft derde en Verstappen vierde. Max is dit jaar geschiedenis aan het schrijven en zijn naam kan niet meer stuk bij Honda.

    Het merk dat de twee vorige seizoenen niet in de verf kwam in handen van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. Misschien moet Renault ook zo'n fenomeen vinden, want het historische merk dat meer dan 120 jaar autosporthistorie schreef en mee beheerste, rijdt in de schaduw. Dat kan zeker niet zijn omdat ze Lada (Astovaz) hebben opgegeven in Rusland. De volgende GP is die van Spanje in Barcelona. Daarmee begint op 10 mei a.s. met de vrije trainingen het Europese luik van de F1 2019.(Walter Rombauts)

    1. Valtteri Bottas (Mercedes)                             1 uur 31'52"942

    2. Lewis Hamilton (Mercedes)                            + 1"524

    3. Sebastien Vettel (Ferrari)                              + 11"739

    4. Max Verstappen (Red Bull-Honda)                  + 17"493

    5. Charles Leclerc (Ferrari)                                + 1'09"107

    WK-stand:

    1. Bottas                               87 punten

    2. Hamilton                           86

    3. Vettel                               52

    4. Verstappen                       51

    5. Leclerc                             47

    28-04-2019 om 16:47 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!