Inhoud blog
  • Weleda breidt manverzorging uit!
  • Aspria: technologische verzorging
  • Kartell & illycaffè
  • Water als centerpiece
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
  • Moederdag
  • Veritas Care(s) about you
  • gespot op light+ Building
  • Ga voor een tijdloze, duurzame zomer met Aware
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    24-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlam lekker

    VLAM lanceert www.lekkervanbijons.be

     

     

     

     

     

    De receptensite www.lekkervanbijons.be is online. Op deze site vindt u gerechten waarin producten van eigen bodem de boventoon voeren.

    U vindt er zowel traditionele Vlaamse klassiekers als eigenzinnige recepten, die ook inspelen op de huidige trend naar gezonde en eigentijdse gerechten. De kwaliteitsproducten van de Vlaamse landbouw, tuinbouw en visserij spelen steeds de hoofdrol. Uiteraard ook aandacht voor de buitenlandse keuken met het opduiken van vreemde elementen.

     

    Bij elk recept zit een smakelijke foto, terwijl men door in te tekenen op de nieuwsbrief, op de hoogte blijft van nieuwe keukenideeën.

     

    24-02-2007 om 21:55 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.campings

     

    Milieuvriendelijke campings krijgen 'Groene Sleutel'

     

     

     

    Kampeerterreinen die zuinig omspringen met energie en water, aan afvalpreventie en -sortering doen, en werknemers én bezoekers aanzetten tot een zo milieubewust mogelijk gedrag, kunnen het ecolabel 'Groene Sleutel' in de wacht slepen. Zo wil Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois de toeristische sector aansporen om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Bond Beter Leefmilieu (BBL) beheert het label en Toerisme Vlaanderen zet een intensief begeleidingstraject op voor kandidaten.  'Groene Sleutel'-campings worden extra gepromoot op www.groenesleutel.be, de internationale webstek www.green-key.org, via de kanalen van BBL, in de brochures van Toerisme Vlaanderen en op de Vlaanderen Vakantieland-webstek. Eind deze zomer reikt Bourgeois de eerste 'Groene Sleutels' uit.

     

    "De idee achter de Groene Sleutel is niet enkel dat de toeristische sector zich, zoals iedereen, bewust moet zijn van de gevolgen van hun activiteiten voor het milieu. Duurzaam uitbaten brengt ook op. Een lager energieverbruik en een kleinere afvalberg, zorgen al voor directe besparingen. Daarenboven let de consument steeds meer op die ecologische dimensie. Verblijven hebben absoluut te winnen bij een imago als milieuvriendelijke bestemming. Andersom ben ik ervan overtuigd dat milieuvriendelijke vakanties heel wat gezinnen kunnen stimuleren om ook thuis wat meer hun best te doen," aldus minister Bourgeois.

     

    De Groene Sleutel maakt deel uit van het 'Green Key' programma, het internationale ecolabel voor toeristische accommodaties. Meer dan 450 hotels, campings en recreatiedomeinen in Frankrijk, Denemarken, Nederland, Zweden, Estland, Litouwen en Groenland hebben dit prestigieuze keurmerk al in de wacht gesleept.

    In Vlaanderen start de 'Groene Sleutel' dit jaar voor de kampeersector. Kampeerterreinen kunnen zich tot 15 mei kandidaat stellen. In 2008 wordt dit uitgebreid met de groepsaccommodaties en de recreatiedomeinen, vanaf 2009 kunnen hotels, gastenkamers en B&B een Groene Sleutel aanvragen.

    Vanop de internationale webstek (www.green-key.org worden ook buitenlandse toeristen de weg gewezen naar de Vlaamse milieubewuste logiesuitbaters.

     

    Criteria voor campings

     

    Om het ecolabel in de wacht te slepen, moeten de kampeerterreinen aan een hele reeks criteria voldoen (www.groenesleutel.be ). Groene Sleutel kampeerterreinen hebben een ambitieus milieubeheer, milieubewuste medewerkers, springen zuinig om met water en energie, doen aan afvalpreventie en -sortering en informeren hun gasten over het gevoerde beleid. De uitbaters hebben ook oog voor groenonderhoud en voldoende open ruimte, beperken het verkeer op het terrein en organiseren activiteiten rond het thema milieu.

     

    De 'Green Key' gaat uit van de Foundation for Environmental Education (FEE), een internationale NGO die ook de programma's als 'Blue Flag' organiseert. De Groene sleutel in Vlaanderen wordt beheerd door Bond Beter Leefmilieu dat de controles uitvoert. Toerisme Vlaanderen begeleidt de kandidaten om de knelpunten één voor één wegwerken. De jaarlijkse toekenning van de Groene Sleutels gebeurt door een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieu-organisaties en de toeristische sector.

     

    Studiedag

    Op woensdag 21 maart organiseren Toerisme Vlaanderen en BBL een studiedag over het label.  Alle criteria en de procedures worden vanaf 13.30 toegelicht in hotel Serwir te Sint-Niklaas.

    24-02-2007 om 21:54 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bifiene
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    BIFIENE

     

     

    Yakult België introduceert een nieuwe probiotische zuiveldrank: Bifiene Bifiene bevat de unieke Bifidobacterium breve Yakult. Deze bifidobacterie is vooral actief in de dikke darm. Bifidobacteriën zijn belangrijk voor een goede darmwerking.

     

    Met dit nieuwe product komt Yakult tegemoet aan de groeiende vraag naar producten die bijdragen aan gezonde darmen. Ouder worden, stress en een ongezond voedingspatroon kunnen ervoor zorgen dat het aantal bifidobacteriën in de dikke darm vermindert. Door de hoeveelheid bifidobacteriën aan te vullen, draagt Bifiene bij aan een gezonde darmflora van de dikke darm en zo wordt een goede darmwerking bevorderd.

     

    Bifiene heeft een unieke 100ml tetraverpakking die, in combinatie met een telescopisch rietje en het vulligsproces, ervoor zorgt dat het contact met de zuurstof door de zuurstofgevoelige bifidobacteriën wordt geminimaliseerd.

     

    24-02-2007 om 21:51 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Feestelijke lenterecepten met Breydelham & Breydelspek:

    Asperges op het menu

     

     

    Aspergerollade met Breydelham, komkommer en notendressing

    Recept van Bert Deboeverie, restaurant Deboeveries, Deurle

     

     

    • Ingrediënten per persoon:

    1 sneetje Breydelham

    een tweetal asperges

    1 schijfje komkommer (snede in de lengte)

    sla naar keuze

    pijnboompitten

    notenvinaigrette (1/3 notenolie, 1/3 olijfolie, 1/3 slaolie, peper en zout

     

     

    • Bereiding:

    Wikkel het sneetje Breydelham en het schijfje komkommer samen rond een paar gare asperges.

    Schik het geheel op een bedje van sla en besprenkel met wat notenvinaigrette.

    Bestrooi met pijnboompitten.

     

    18-02-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Feestelijke lenterecepten met Breydelham & Breydelspek:

    Asperges op het menu

     

     

    Met de lente voor de deur is ook het aspergeseizoen in aantocht. En geen chef-kok die niet verlekkerd is op deze mooie én gezonde groente. Reikhalzend uitkijkend naar 18 april serveert Vleeswarenproducent Antonio alvast vier verrukkelijke aspergerecepten met de ambachtelijke, ovengebakken specialiteiten Breydelham en Breydelspek. Zodat niemand straks nog verlegen zit om ideeën voor een feestelijk lentediner.

     

    Aspergesoepje met rolletjes Breydelham met kruiden

    Recept van Bert Deboeverie, restaurant Deboeveries, Deurle

     

    • Ingrediënten per persoon:

    2 sneetjes Breydelham

    beetje room

    peper en zout

    gehakte peterselie

     

    • Bereiding:

    Snij de Breydelham in dunne ontvette schijfjes. Klop de room half op, kruid met peper en zout en meng er de gehakte peterselie onder.

    Smeer de hamplakjes in met de kruidenroom en rol op. Laat de room opstijven in de koelkast en snij nadien in schijfjes. Koel bewaren.

     

    Te gebruiken in verschillende soepjes: de room smelt en de peterselie verdeelt zich in de soep.

     

    16-02-2007 om 21:01 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hot chilli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Duyvis lanceert Hot Sweet Chilli & Asian Five Spices

     

     

     

     

    Groot nieuws voor alle fans van Duyvis en voor liefhebbers van de Oosterse keuken. Duyvis, producent van de bekende pindanootjes in een knapperig jasje, herlanceert het Crac-a-Nut assortiment en tovert twee nieuwe smaakmakers bij met een Oosters tintje: Hot Sweet Chilli en Asian five Spices.

     

    De nieuwe Crac-a-Nut’s van Duyvis combineren al het onweerstaanbare van pinda’s in een jasje met twee heerlijke smaaksensaties. Hot Sweet Chilli bestaat uit een zoete smaak met onweerstaanbare spicy en chilli toetsen, Asian Five Spices is een wervelende mix van de beste Aziatische spices.

     

    Plannen om dit jaar naar het Verre Oosten op vakantie te gaan en nog inspiratie nodig? Droom weg bij de nieuwe smaken van Duyvis en u bent in gedachten zo in Azië! .

     

    16-02-2007 om 20:59 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.destination adventure

                                                              

     

    www.destinationadventure.be

    De 1ste stop voor elke geslaagde reis

     

     

     

    Elke reis, of deze naar een bestemming binnen of buiten Europa is, om te ontspannen of puur avontuur, vereist een goede voorbereiding. Zo wordt vaak kommer en kwel vermeden. Gaat er toch iets mis, kan men voorbereid en zelfstandig ingrijpen, om de vakantie zo snel mogelijk opnieuw aangenaam en relax te maken.

    www.destinationadventure.be biedt informatie voor de voorbereiding van een vakantie en geeft nuttige tips voor wat er kan mislopen. Naast het verkrijgen van informatie kan men via een vragenlijst zijn reisprofiel te weten komen. Zit het avontuur je in de genen? Waag dan je kans op een trektocht door de Peruviaanse jungle.

     

    Of men nu binnen Europa blijft of een reis maakt naar een ander continent, een goede voorbereiding is essentieel om zo optimaal mogelijk van de vakantie te kunnen genieten. De nieuwe website biedt antwoord op praktische vragen als hoe een rugzak efficiënt in te pakken, wat te doen bij slangen – of insectenbeten, hoe uitdroging te voorkomen etc.

     

    Bij een reis komt veel kijken. Op de site van Destination Adventure kan men een uitgebreide linkenpagina raadplegen die verschillende aspecten beslaat: reizen met kinderen, reisverzekeringen, interessante lectuur, noem maar op. Destination Adventure is de ideale stop om elke vakantie goed voor te bereiden.

     

    Voor wie een vakantie heeft vastgelegd, maar niet goed weet wat mee te nemen en hoe zich voor te bereiden, biedt deze website een oplossing. Door op de website in het luik “mijn reisprofiel” een vragenlijst in te vullen, leert elke reiziger zijn reisprofiel kennen en komt hij te weten wat hij exact moet meenemen, niet alleen voor een bepaald type vakantie, maar ook voor de bestemming.

     

    Zin in een compleet andere reis?

    Wie zin heeft om dit jaar een compleet andere reisweg in te slaan, kan deelnemen aan de uitdaging van Destination Adventure. Vorig jaar trokken reeds twee winnaars door de jungle van Peru. Hun avonturen zijn in beeld en tekst te raadplegen op de website. Dit jaar maken 4 winnaars kans op een unieke zoektocht naar een verborgen tempel in het Peruviaanse oerwoud. De wedstrijd loopt tot en met 8 april 2007.

     

    De initiatiefnemers willen boendien de theorie aan de praktijk koppelen, mede omdat verre bestemmingen een aantal risico’s met zich, risico’s waarop men zich terdege kan voorbereiden.

    16-02-2007 om 20:58 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cargo bru airport

    Cargo B Airlines de nieuwe Belgische 747 vracht luchtvaartmaatschappij op Brussels Airport

     

     

    Cargo B Airlines, wordt een nieuwe vracht luchtvaartmaatschappij met als basis Brussels Airport. Cargo B Airlines zal dagvluchten uitvoeren naar de belangrijkste  markten wereldwijd zoals het Midden en Verre Oosten, Afrika en Zuid-Amerika. Onder voorbehoud van de gebruikelijke luchtvaartformaliteiten zullen de vluchten met twee gehuurde B747 vracht vliegtuigen in oktober 2007 van start gaan. Eén van beide toestellen zal volledig worden ingezet terwijl het tweede toestel gedeeltelijk stand-by blijft tijdens de startup periode van drie maanden. Het plan is om in april 2008 een derde toestel in de vloot op te nemen. 

    Vanaf 2010 is de strategie deze vliegtuigen te vervangen door moderne,  economische en milieuvriendelijke toestellen. De eerste twee Boeing 747s zijn reeds aangekocht door 3P Air Freighters Ltd, een maatschappij speciaal opgericht om te investeren in vliegtuigen die gecontroleerd wordt door de bekende Belgische investeringsbank Petercam NV. Cargo B Airlines zal opereren onder een Belgisch Aircraft Operating Certificate en voornamelijk Belgische werknemers in dienst nemen.

     

    De drie oprichters van de nieuwe luchtvaartmaatschappij zijn:

    Chief Executive Officer Robert Kuijpers, heeft jarenlange ervaring in de luchtvaartbusiness als voormalig Executive Chairman van SN Brussels Airlines en daarvoor als CEO van DHL Worldwide Express.  Captain Arno Broes heeft verschillende senior management functies bekleed bij luchtvaartbedrijven en wordt Executive VP Operations.  Niek Van Der Weide kan bogen op een succesvolle loopbaan in airline cargo sales, is Executive VP Sales and Marketing. Voor de overige functies wordt al druk naar kandidaten gezocht om klaar te zijn voor de start in oktober 2007.

     

    Brussel is niet alleen het hart van de Europese Unie, maar is door zijn ligging, ideaal, als operationele cargo hub zowel voor export als import. Brussel beschikt over uitstekende, snelle weg en spoorverbindingen maar ook over een wereldwijd netwerk van internationale vluchten. Via een nauwe samenwerking met de luchthavenautoriteiten, afhandeling maatschappijen, internationale en locale expediteurs en andere luchtvaartmaatschappijen, zal Cargo B Airlines de gewenste “main deck” vracht capaciteit bieden om zo aan de marktvraag tegemoet te komen en tevens de rol van Brussels Airport als één van de belangrijkste handels en cargocentra van de wereld versterken.

     

     

     

    16-02-2007 om 20:57 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bru ailrines zomers

     

     

    Brussels Airlines biedt deze zomer wekelijks  3.700 bijkomende zetels aan naar

    Oost-Europese bestemmingen

     

     

    Brussels Airlines biedt vanaf dit zomerseizoen wekelijks 3.700 bijkomende zetels aan naar Oost-Europese bestemmingen. Op jaarbasis gaat het om ruim 150.000 extra vliegtuigzetels. De luchtvaartmaatschappij verhoogt vliegfrequenties naar zowel Boedapest als Praag en start vanaf eind maart een lijnverbinding tussen Brussels Airport en Krakau. Dankzij de nieuwe b.light lowfare reisformule dalen de ticketprijzen gevoelig.

     

    Vanaf 25 maart verstevigt Brussels Airlines haar aanbod tussen Brussels Airport en Oostelijk Europa gevoelig. In totaal verzorgt Brussels Airlines naar Praag, Boedapest, Krakau, Wenen,  Warschau en Boedapest meer dan 150 vluchten per week. Dit is een toename met bijna een derde in vergelijking met het jaar 2006. Er worden wekelijks ruim 15.000 vliegtuigzetels aangeboden. Dat zijn er ruim 4.000 meer dan vorig jaar.

     

    De voormalige Poolse hoofdstad en culturele schatkamer Krakau wordt aan het aanbod toegevoegd en vijf keer per week aangevlogen met Boeing 737 toestellen (148 of 168  zetels per vlucht).

     

    Frequentieverhogingen

     

    Naar Praag en Boedapest breidt het aanbod uit dankzij bijkomende vliegfrequenties en grote vliegtuigtypes. Zo vliegt Brussels Airlines vanaf 25 maart dagelijks vier in plaats van drie keer tussen Brussel en de hoofdstad van Tsjechië. Het vluchtaanbod naar Boedapest wordt geoptimaliseerd dankzij een betere uurregeling, meer frequenties en grotere vliegtuigtypes. Brussels Airlines vliegt zélf twee keer per dag tussen Brussel en de Hongaarse hoofdstad  en dankzij de samenwerking met partner Malev hebben passagiers zelfs de keuze uit vier dagelijkse afreismogelijkheden.

     

    De uurregeling van de vluchten naar Warschau wordt verbeterd zodat Brussels Airlines klanten meer tijd kunnen spenderen in Brussel of in de Poolse hoofdstad.

     

    Dankzij de nieuwe strategie van Brussels Airlines worden naar zowel Praag, Boedapest als Krakau tickets aangeboden vanaf 49, 99 euro enkele reis en alle taksen inbegrepen.  De 49, 99 euro tickets maken geen deel uit van een vluchtige prijsactie, het is een permanente verlaging van de ticketprijs.

     

    Lowest price guarantee

     

    Executive Vice President Commercial Ursula Silling: “We zijn ervan overtuigd dat we met de verhoogde vluchtfrequenties en onze nieuwe lowfare prijzenfilosofie over een uitstekend aanbod beschikken voor wie naar Oost-Europa wil reizen. Niemand biedt vanuit Brussels Airport meer vluchtfrequenties of meer goedkope, vliegtuigzetels aan naar Praag, Boedapest, Wenen en Krakau. Dankzij onze lowest price guarantee garanderen we onze klanten ook dat ze bij Brussels Airlines voor vergelijkbare vluchten altijd de laagste prijs vinden.”

     

    Brussels Airlines

     

    Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die trendsettend is in de luchtvaart en het grootste aanbod van  vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. Op haar short haul Europese verbindingen biedt Brussels Airlines zowel een low cost product aan met de laagste prijsgarantie als een reisformule voor wie op zoek is naar comfort en tijdswinst. De 2.800 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 50 Europese premium luchthavens.  Brussels Airlines verzorgt ook een longhaul aanbod naar 13 Afrikaanse bestemmingen en biedt verder ook nog longhaul vluchten naar Noord-Amerika, de Verenigde Arabische Emriaten en China aan.

    Brussels Airlines werd op 7 november 2006 geboren dankzij het samengaan van de grootste Belgische full service luchtvaartmaatschappij SN Brussels Airlines en Virgin Express, de eerste low cost maatschappij die in Europa meer dan tien jaar geleden werd opgericht. De eerste vlucht van Brussels Airlines vindt plaats op 25 maart 2007.  Tot die datum wordt het vluchtprogramma verzorgd en gecommercialiseerd door SN Brussels Airlines en Virgin Express.

     

    16-02-2007 om 20:57 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rotisseur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    GASTRONOMISCH RESTAURANT LA MADELEINE

    ONTVANGT ORDETEKEN VAN DE CHAINE DES ROTISSEURS.

     

     

    La Madeleine, het VIP-restaurant van het Grand Casino Brussels, is op nauwelijks één jaar tijd, uitgegroeid tot een vast adres voor iedere fijnproever. Niet voor niets zijn de hele week door alle tafels bezet. Wie er terecht wil, moet van tevoren reserveren.

     

    Als liefhebbers van het goede leven en van culinair genot waken de leden van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs sinds jaar en dag over datgene wat de gastronomie kenmerkt: de kunst van het tafelen. Dankzij de lunches en diners die de Confrérie regelmatig in gerenommeerde restaurants organiseert, wordt er menige voortreffelijke keuken en talentvolle kok ontdekt.

     

    Restaurant La Madeleine is uniek gelegen in het Grand Casino Brussels, op een halfverdieping met een schitterend uitzicht op de speelzaal, en staat onder de kundige leiding van Michel Doukissis. In 1997 won deze keukenmeester de Prosper Montagné-prijs en werd daarmee uitgeroepen tot de beste kok van België.

    Het restaurant heeft een open keuken, waar de gasten met eigen ogen kunnen volgen hoe de kok hun schotels bereidt. De specialiteit van het restaurant bestaat uit streekgerechten, die dan ook tot in de puntjes worden verzorgd. Bovendien stelt de chef-kok er een eer in bijzonder decoratieve gerechten te bereiden waarin de dagverse ingrediënten volop tot hun recht komen.

     

    Al deze inspanningen gaven de leden van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, voldoende elementen om de kandidatuur van la Madeleine te onderzoeken. Er werd een eenparig gunstig advies uitgebracht en de onderscheiding toegekend. Het ordeteken van de Chaîne des Rôtisseurs is een eervolle erkenning en getuigt van de hoogstaande kwaliteit die in het restaurant wordt aangeboden en dit zowel op het vlak van wijnen en gerechten, maar ook van onthaal en bediening.

     

    Voor een intiem diner, een etentje onder vrienden of een zakenmaal bent u altijd aan het juiste adres bij La Madeleine, een bijzonder restaurant waar u en uw genodigden van harte welkom zijn van 19u tot 1u ’s nachts.

     

    Het Grand Casino Brussels biedt vermaak en verrassing, maar ook opperst culinair genot, kortom een trendy uitgaangsgelegenheid!

    La Madeleine - Grand Casino Brussels - Duquesnoystraat 14 te 1000 Brussel

     

     

     

     

     

    15-02-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.museumbrasserie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Museumfood:

    Een concept dat alle verwachtingen overtreft

    Naar het voorbeeld van andere toonaangevende cultuurhuizen in het buitenland, waren ook de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België het aan hun stand verplicht om hun faciliteiten uit te breiden met een culinair aanbod van hoge kwaliteit.

     

    Het concept dat daarbij uitgedokterd werd, en zelfs de meest stoutmoedige verwachtingen overtreft, draagt de naam MuseumFood. Een trilogie, Gespreid over een MuseumCafe, een MuseumBrasserie et een MuseumShop, betekent het project niet alleen een bijkomende troef voor één van de belangrijkste aantrekkingspolen is van de Europese Hoofdstad, maar zal het ongetwijfeld ook het cultureel en zakelijk toerisme in Brussel zelf, een sterke impuls en nieuwe dynamiek weten mee te geven.

     

    Talent huwt talent

    Koken, tafelen enerzijds, en de manier waarop men dat alles in een passende omgeving zo goed mogelijk tot zijn recht kan laten komen,  anderzijds - niemand die nog zal ontkennen dat het hier gaat om heel bijzondere kunstvormen. Van daaruit is het maar een kleine stap naar de overtuiging van Fernand David dat in Brussel een instelling als de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België het heiligdom bij uitstek was waar het huwelijk tussen beiden kon worden voltrokken.

     

    Fernand David was onvoorwaardelijke aanhanger van de keuken van de met drie sterren bekroonde Peter Goossens, al van toen deze laatste met zijn Hof van Cleve zijn eerste stappen als chef in de gastronomie gezet had. Hij was bovendien een even grote fan van de al even begaafde als befaamde interieurarchitect Antoine Pinto, met wie hij het concept voor de Ostend Queen had uitgewerkt.

    Directeur-generaal Michel Draguet van de Koninklijke Musea, zag onmiddellijk de meerwaarde die dit MuseumFood project voor zijn instelling kon opleveren. Voeg daar ook de savoir faire aan toe van de grote smaakmaker in de Belgische catering, traiteur Jean-Michel Loriers, die ondermeer prat kan gaan op de titel van hofleverancier, en de ervaring van Eric Boschman, de meest befaamde Belgische sommelier.

    Het team ter plekke

    Met ervaring in projecten Rosa en Genval-les-Bains, had Jean-Philippe Kriers eerder ook een al flinke reputatie verworven met een serie druk bijgewoonde cursussen in koken. Het is een bezigheid die meteen ook zijn passie voor een publiek duidelijk maakt. Gewapend met een inventiviteit die nooit ten koste van de kwaliteit gaat, bleek deze jonge chef de ideale persoon om de dagdagelijkse coördinatie op zich te nemen van dit toch wel uiterst veeleisende project.

    Xavier Aldon , die ook bij de opening van de Belga Queen de leiding van de keuken op zich nam, beheerst volmaakt het gastronomisch repertoire dat in culinaire kringen intussen als belgo-belge naam heeft verworven. Dat maakt van hem een gedroomde chef om de interpretatie die Peter Goossens van de locale keuken heeft vooropgesteld, ook in dagdagelijkse praktijk om te zetten.

     

    Het culinaire aanbod

    Leidraad bij het uitwerken van het concept voor het MuseumCafe was voor Peter Goossens het feit dat hij museumbezoekers, eerder toevallige passanten, of andere klanten die enkel naar het museum komen om met het MuseumFood concept kennis te maken het beste van het beste wil serveren.

    Naast broodjes, waarvan de samenstelling een ode is aan de verbeelding, en die zelfs de meest gehaaste gasten even tot rust brengen, kan men er zich ook te goed doen aan sushi rolls, soepen, Italiaanse pasta, een zakje frieten met pickles of mayonaise, een authentieke Belgische steak met frieten, en een keuze aan de salades die voor de ogen van de klant worden bereid. Naar het einde van de middag toe transformeert de ruimte zich in een tearoom.

    Wie over meer tijd beschikt en de echte smaak van België wil herontdekken, kan in de MuseumBrasserie terecht, waar Peter Goossens zijn hoogstpersoonlijke interpretatie brengt van de culinaire traditie van de eigen streek. Eén van de troeven van deze plek is de “TartaarBar”, waar niet alleen het rundvlees, maar ook tonijn, langoustines en zalm kraakvers en à la minute tot tartaar worden versneden.

    Naast deze nieuwigheid, bevat de kaart een serie Belgische klassiekers, die door Goossens naar zijn hand werden gezet, en helemaal herdacht. Zo zijn er de garnaalkroketten, de paling in het groen, en het gepocheerde ei, begeleid door garnalen en een puree die met karnemelk werd bereid. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog de gepocheerde kabeljauw en de rundsfilet met friet en béarnaisesaus. Of heeft men ook nog de keuze uit kalfsniertjes met Gentse mosterd, de salade van ossenstaart, de roggevleugel met kappertjes en citroen, gegrilde kip, karbonades, blanket, vol au vent à la Riche, en natuurlijk ook – want dit is tenslotte Brussel- gebraden piepkuikens.

    Bij de zoeternijen kan men zich ondermeer door de wafels laten verleiden, Brussels of Luiks, roomsoezen en smoutebollen, rijstpap, flan met karamel, pannenkoeken, jubilee kersen of de Tiramisu op zijn Belgisch, op basis van speculoos. En uiteraard zijn er nog de vele variaties met chocolade, onvermijdelijk in een Belgische context, en opgediend als mousse, taart of in trio.

    In het verlengde van de boekhandel, en door een riant verlichte trap met de MuseumBrasserie verbonden, vormt de Mezzanine CoffeeLounge een uitgelezen plek voor het organiseren van evenementen. Ideaal voor wie tijdens het museumbezoek even een korte pauze wil inlassen, in een al even ontspannen als elegant decor, en dit in het gezelschap van overheerlijke zoetigheden.

    Zelf omschrijft Peter Goossens de culinaire filosofie die hij in deze nieuwe constellatie hanteert als volgt:  « Met meer smaak maar lichter, lichter verteerbaar ook, wordt het geheel in wit vaatwerk gepresenteerd, om ook die manier de ingrediënten nog meer tot hun recht te laten komen…”

    Een en al eenvoud, en toch…

    MuseumFood praktisch:

    MuseumBrasserie, Koningsplein 3, 1000 Brussel

    MuseumCafe & MuseumShop, Regentschapsstraat 3, 1000 Brussel

     www.fine-arts-museum.be  en  www.museumfood.be

     

    15-02-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gallery
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GALLERY

     

     

     

    In 1988 realiseerde Tam Nguyen haar eerste hightech Aziatisch restaurant volgens de traditionele waarden met opgedofte interieurs, verplichte draken en rode tinten. De Gallery etaleerde grote glaspartijen en metaal met overwegend blauwe en grijze mozaïeken. Met het nieuwe Millennium gaf ze het restaurant Gallery evenwel een prachtige designstijl mee en herschikte de kaart. Ietwat beknopter spitste ze zich toe op dagsuggesties zonder daarbij evenwel de natuurlijke smaken van de eigen Vietnamese keuken en de geur van Thaise kruiden opzij te schuiven.

     

    Het decor en meubilair, door de eigenaar ontworpen in samenwerking met een architectenbureau uit Saigon, trekt de minimalistische, gedempte kaart zonder het comfort over het hoofd te zien. Uit het verleden werden slechts enkele elementen bewaard, in de nieuwe homogeniteit zijn de zetels bekleed met beige leder temidden een meubilair in zwart beuken en wit marmer. De rijk aandoende combinatie van zwart en wit worden in het midden van de zaal hernomen, hier wordt het centraal bankje opgesmukt met schilderijen van Boeddha in zwarte, houten kaders. Het derde deel van het restaurant herneemt dit thema in het licht van de zwarte banieren, bedrukt met het logo van de Gallery. Achteraan de zaal, maakt een aparte ruimte, omgeven door lederen bankjes, meer vertrouwelijke bijeenkomsten mogelijk.

     

    Dit nieuwe gevoel voor volume geeft de kaart de nodige marge om zich anders te ontplooien. In de kaart vinden we accenten terug van een gemengde, natuurlijk of pikantere keuken, ze werd onder toezicht van de charmante Lanh, de echtgenote van Tam Nguyen, in een nieuw jasje gestoken en biedt ook diverse suggesties zoals de raviolisoep met langoustines op ‘Pakse’-wijze, een gesauteerde kip met cajounoten en verse ananas of gegrilde Angus beef met ‘lop’-bladeren, dit recept wordt eveneens een Saigonversie aangeboden. De suggesties omkaderen een korte, precieze en geparfumeerde kaart. Alle huisspecialiteiten zijn onderverdeeld in dim-sum, soepen, zeevruchten, gevogelte, vlees, rijst en groenten. Bij de uitbouw werd absolute prioriteit gegeven aan een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

     

    Verse vruchten en kruiden krijgen de voorkeur. Net als gegrild, gesauteerd, gelakt en gestoomd. De langoustines worden op Indische wijze gegrild, met citroenkruid, of bereid met groene curry in een halve ananas; de zeeduivel wordt opgediend in satévorm in limoenblaadjes of als filet in een caquelon op Saigonwijze. Gegrilde kip en gesauteerde eend worden bereid met kokos en curry, met vers citroenkruid of Sechouanpeper zonder echter de gelakte Pekingeend of de tchi tchi-saus naar de achtergrond te verdringen.

     

    Bij de voorgerechten vinden we op de juiste plaats de dim-sum, nems met krab en langoustines en andere gefrituurde “Gallery”-assortimenten, ook een smakelijke Vietnamese carpaccio op basis van nuoc-nam, limoensap, gegrilde pindanoten en fijngesnipperde basilicumblaadjes, geeft present. Daarnaast vinden we verscheidene Thaise soepen en zeevruchtenbereidingen met kokos of rode curry.

    Alhoewel de suggesties deel uitmaken van de nieuwe initiatieven blijft de lunch heel aantrekkelijk want hij omvat een voorgerecht en hoofdschotel voor 9.5 Euro.

     

    Tijdens onze degustatie werden we bij het voorgerecht alvast heerlijk verrast door een schitterend assortiment Dim Sum heerlijke Keizerlijke krabkroketten. De aspergesoep met krab was bijzonder lekker, maar onze smaakpupillen werden vooral begeesterd door de soep Tom Kha Kai met kip en kokosmelk. Zowel de kip met gele curry en aubergines met rijst als de gelakte Pekingeend gaven ruime bevestiging van het rijke smakenpalet van de Gallery. Bij de wijn hadden we iets minder geluk, de eerste fles Chardonnay Walter Blass 2003 droeg overduidelijke stopselsporen, ze werd evenwel prompt en zonder morren door een andere vervangen. Een degelijke keuze bleek achteraf want de combinatie van het rijke aroma en kruidenpalet van de Vietnamese-Aziatische keuken met wijnen uit de Australische regio werd een voltreffer van formaat.

     

    In de Gallery hebben vooral de Loire, Elzas en Provence recht op roséwijnen, terwijl qua rode wijnen, de meest passende bij de Aziatische keuken werden geselecteerd: Saumur Champigny, château de Villeneuve; Sancerre rouge Henri Brochard; Beaujolais Brouilly, Pisse Viel de Loron & fils. Bij de Bordeaux vinden we bovendien de 1ers côtes de Blaye, Medoc cru Bourgeois evenals een Pauillac 5ème cru classé château Haut Bages Liberal. Ook enkele wereldwijnen uit Chili, Argentinië, Australië en Zuid-Afrika sieren de kaart. Men kan er eveneens Champagne Deutz proeven of genieten van een hele horde cocktails zoals Mai Thai, Mojito of Saigon Sunset.

     

    Uitgesproken pluspuntjes van de Gallery zijn de kwaliteit van de service en het sympathieke onthaal dat model staat voor de nauwe familiebanden die ook binnen het bedrijf van kracht zijn. Tam Nguyen en zijn echtgenote Lanh, leiden de zaak en staan achter het fornuis terwijl Ngoc, Tam’s broer de bar en de zaal beheert.

    Gallery – Grote Hertstraat 7 – 1000 Brussel – tel 02/511 80 35

     

     

     

     

     

    15-02-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ciccio bello
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CICCIO BELLO

     

     

     

    Het Léopold Wienerplein in Watermaal-Bosvoorde wordt door talloze mensen omschreven als het “Gemeenteplein”, niet ten onrechte trouwens. Hier huist het Gemeentehuis en het plein straalt nog heel wat provinciale charmes uit. Schuin tegenover het Gemeentehuis en het Hooghuis, staat een herenhuis met mansardedak, dat met grote zorg in een Italiaans restaurant werd omgetoverd. De woorden ‘pizza, pasta, vino’ zeggen voldoende over Ciccio Bello. Rare naam? Gewoonweg een personage uit de commedia dell’arte, een pop, die je in Venetië gewoon kan aankopen….

     

    Italianen hebben de reputatie dat ze geraffineerde vormen weten te kiezen, niet alleen in de mode maar ook in de architectuur. De eetzalen van Ciccio Bello, die zich over twee verdiepingen uitstrekken, zijn dan ook ingericht met een opvallend frisse smaak. Op de benedenverdieping, waar twee niveaus in elkaar overgaan, laten de okergele muren met sjablonen zeer goed het ruwe hout uitkomen, dat knap gemodelleerd is en enkele fresco’s in pasteltinten omlijst. Ook op de bovenverdieping dezelfde art deco-zuilen. Men kan zich voorstellen hoe de binnenhuisarchitect hier al zijn inspiratie heeft gebruikt om een resultaat te bereiken dat in de smaak valt bij een cliënteel dat gevoel heeft voor echte ambachtskunst. Ook het balkon met gietijzer en hout dat we via een tussenverdieping betreden, getuigt van een identieke inrichting.

     

    Ciccio Bello bestaat reeds een aantal jaren, maar toen de grote aanpalende bakkerij op de hoek van het plein definitief werd gesloten, was dat de gedroomde gelegenheid op het restaurant dat meer dan eens met plaatsgebrek kampte, te vergroten. Dit kon gewoonweg door een tussenmuur te verwijderen. In de nieuwe, lange zaal kan men extra gasten ontvangen en er was ook plaats voor een bar en, voor Italianen niet onbelangrijk, een enorme pizza-oven. Deze zaal baadt door de talrijke ramen in een aangenaam daglicht.

     

    Marie Fanara staat sedert acht jaar een het roer van Ciccio Bello. Haar vader, Vincenzo Fanara, stichtte indertijd in de Vredestraat in Elsene ‘A zia teresa’, destijds een van de beste Italiaanse restaurants in Brussel. Nadien vervolmaakte ze zich in Pasta Commedia in Ukkel. Ook van moederszijde kreeg Marie ruime horeca inspiratie vermits zij destijds Les Jardins d’Agrippine in Overijse oprichtte en leidde.

     

    Keukengeheimpjes:

     

    Laten we niet vergeten dat Lucullus in Rome leefde. Heel wat auteurs uit de Oudheid hebben uitvoerig over de gastronomie geschreven, waarbij soms wel wat te ver gegaan werd. In ‘het gelag bij Trimalchio’ van Petronius kondigt Rabelais zich reeds aan. En de gasten van Agathon in ‘Het gastmaal’ van Plato waren niet bepaald ondervoed. Op deze antieke vraatzucht moest wel de overwogen etenswijze van de Renaissance volgen. Toch raakt de Italiaanse keuken vooral bekend in Frankrijk, en nadien ook in onze contreien, vooral toen Catherina de Medici met haar Florentijnse koks naar Parijs afzakte.

    Wat de pasta betreft die hier overvloedig wordt aangeboden: het goed bereiden daarvan is een grotere kunst dan wel eens gedacht. Weinigen weten het toch zo belangrijke onderscheid te maken tussen de macaroni van Napels, de tortellini van Bologna of de spaghetti zoals die bv. in Venetië geserveerd wordt. Twee leuke actrices hebben boeken gewijd aan de keuken van de Italiaanse zon, nl Sophia Loren met ‘Koken op z’n Italiaans’ en Macha Méril met ‘Vrolijke Pasta’. Terwijl de Italianen en de Aziaten nog steeds redetwisten over wie de uitvinder is van de pasta, heeft dit product ondertussen een geweldige internationale bekendheid gekregen en verschijnt die nu in alle landen van de wereld op tafel.

    Pasta is niet langer een garnituur, maar speelt een voorname rol in tal van hoofdschotels. Zowel de zachte als de neutrale smaak ervan laat immers de overige ingrediënten volledig tot hun recht komen. Pasta is origineel en past overal bij, in die mate zelfs, dat ook de traditionele Franse keuken plaats voor de pasta heeft vrijgemaakt.

     

    Armando staat aan het fornuis sinds het restaurant acht jaar geleden werd opgericht. Hij begon zijn loopbaan in ‘Arlecchino’, waar hij drie jaar werkte alvorens in dienst te worden genomen in “Au Repos des Chasseurs”. Bij de opening van Ciccio Bello maakte hij meteen zijn overstap. Armando maakte tevens naam met de bereiding van specialiteiten uit de klassieke Italiaanse keuken.

     

     

    Ciccio Bello – Leopold Wienerplein 4 – 1170 Watermaal Bosvoorde – 02/672 32 30

     

    15-02-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croquant finesse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Croquant Finesse, een nieuw lekker en licht tussendoortje …

     

     

    Gayelord Hauser is geen legende, maar een vermaarde diëtist en de grondlegger van de moderne dieetleer in de jaren 50. De dieetproducten van Gayelord Hauser hebben 4 onmiskenbare voordelen: doeltreffendheid, snelheid, vitaliteit en begeleiding.

     

    Het nieuwste product van het assortiment heet Croquant Finesse. Dit is een krokant en mager tussendoortje met granen en chocolade dat ons weg doet smelten van plezier. Deze kleine chocoladereep heeft nog meer in zijn mars: met minder dan 45kcal verschaft Croquant Finesse intens genot dankzij de smaak van donkere chocolade en krokante granen van gepofte rijst.

    Naast de lekkere smaak draagt Croquant Finesse bij tot een goed voedingsevenwicht door de toevoer van magnesium, ijzer en vitamine C.

    www.gayelord-hauser.be

     

    15-02-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.la fille d'emma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LA FILLE D’EMMA

     

     

    In een van de langste verkeersaders van Brussel, de Vanderkinderestraat, bevindt zich een charmante bistro die met een eindeloze charme, grootmoeders keuken uitstraalt. De streekgerechten en gerechten van vroeger vallen erg in de smaak van het hedendaags publiek. Niet alleen de gerechten, maar ook de eeuwenoud klinkerweg, naast het terras, intrigeert velen. Dit stukje Ukkel, de Groene Jagerswijk, ontsnapte tot dusver aan de interesse van historici, maar krijgt ooit voldoende interesse om de oorsprong van deze unieke klinkerweg en enkele andere getuigenissen te achterhalen.

     

    La Fille d’Emma wordt gerund door Dany Burgeon en Martine Pauwen, de dochter van Emma. Dany kreeg zijn opleiding op het COOVI en wordt na zijn studies onmiddellijk in dienst genomen in L’Huitrière, enige tijd nadien door de meest authentieke figuur uit het Brusselse horecamilieu, Jef de Gelas, net bij de opstart van L’Auberge des Chapeliers.

    Met reeds enige ervaring in het achterhoofd durft Dany ‘Il Giardino’ in Ukkel overnemen, enige tijd later verplaatst hij zijn interesse naar La ferme Rouge op de hoek van de Dolezlaan. Toch komt hij opnieuw bij Jef terecht wanneer deze La Roue d’Or opent. De drang om een eigen zaak te runnen blijft bij Dany voor onrust zorgen, hetgeen resulteert in de opening van Evergreen in Evere in 2004. Jacques Veulemans, de dynamische patroon van ‘Aux Armes de Bruxelles’ treedt op als raadgever wanneer Dany beslist om samen met Martine Pauwen het restaurant ‘La Fille d’Emma’ te exploiteren.

     

    Martine is inderdaad de dochter van Emma die samen met haar ouders La Ligne Droite in de Beenhouwersstraat hebben uitgebaat. Haar vader, Emile Pauwen, was de slager die de winkel ‘Le Grain d’Or’ in de Predikherenstraat runde en tevens een van de oprichters van de Vrije Gemeente van het Ilot sacré, en dit samen met Jean Van Calck, Polle Bunne, Léon Demol en Stans, alle meer dan legendarische personages van het Oude Brussel. Martine, groot geworden in de wereld van de restauratie, heeft dat milieu nooit verlaten.

     

    De kleine eetzaal van la Fille d’Emma, roept herinneringen op van romantische plekjes van vroeger. De wanden in pasteltinten en de kleine witte bar met een sierlijke benaming, zorgen voor een gezellige intieme sfeer. Het zwart houten meubilair met het wit-roze tafellinnen brengt dan weer een frisse noot.

    Ter bevestiging dat La Fille d’Emma in het oude Brussel ligt, meerdere oude stadsgezichten aan de muur die o.m. de Eikstraat, de Kandelaarstraat en de Sint Nicolaaskerk voorstellen, beelden die stuk voor stuk de verbondenheid met het oude rasechte Brussel bevestigen. Ook het schilderij van Vertong verstevigt die band, het werk geeft de charme van het Sint Kathelijneplein weer met de door Poelaert ontworpen kerk.

    Bijzonder kleurig is dan weer de aardige collecte borden met veelkleurige afbeeldingen van vogels, collectie die de huiselijke sfeer van het restaurant onderlijnt. ‘Huiselijk’ is wellicht de beste term om La Fille d’Emma te omschrijven, aangezien naast Dany en Martine, ook Gaëtan, de zoon van Dany en zijn echtgenote in het restaurant werkzaam zijn, zij nemen de bediening in de zaal voor hun rekening.

     

    Dany staat aan het fornuis en is verantwoordelijk voor de dagsuggesties en de Brusselse, maar Franse streekkeuken al durft hij af en toe een Italiaans accentje in zijn bereidingen verankeren. Rasechte Brusselaars vallen bij de voorgerechten, voor de bloedpens à la bruxelloise en de escargots de bourgogne. Tussen hoofdgerechten zitten o.m. de stoemp van de dag met worst, balletje smet tomatensaus en l’onglet met sjalot. Heerlijk is evenzeer het geitenkaasje met tijm en honig en de ‘echte’ Brusselse garnaalkroketten. Jammer genoeg zijn de kikkerbilletjes in Provençaalse saus bij het serveren uitgedanst, maar toch  bezorgen ze de smaakpupillen een subtiel aroma. Aanraders te over dus, zelfs al zorgt Dany ervoor dat de kaart erg regelmatig wijzigt vermits hij zijn specialiteiten tegelijkertijd én aan hun regio én aan versheid van de seizoenen wil koppelen.

    Zonder evenwel erg grote wijnen te vermelden, biedt de wijnkaart een ruim overzicht van de belangrijkste Franse wijnregio’s en werden we bij onze degustatie, meer dan eens verrast door de fijne aroma’s en verantwoorde afdronk. Prijs-kwaliteit alleszins een voltreffer, al doemt het spook van mogelijke controles bij elke restaurantganger op. Matig genieten verwent evenwel evenzeer de levensgeneugten.

    La Fille d’Emma – Vanderkinderestraat 406 –1180 Ukkel - Tel 02/343 39 69

     

     

    14-02-2007 om 17:54 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de proosdij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Proosdij

     

     

    Ruim 15 jaar terug vestigde Anny Smets zich als restaurateur na een drukke loopbaan als traiteur-beenhouwer, in een historisch pand in hartje Diest. Het restaurant kreeg de wel zeer toepasselijke naam ‘De Proosdij’, verwijzend naar de oorspronkelijke historische functie van de woning, nl een kerkelijk gerechtshof.

     

    Dit kerkelijk gerechthof is voltooid verleden tijd en vorige eeuw nog kende het pand een eerste binding met de culinaire wereld toen er een brouwerij werd ondergebracht. Samen met haar man François Didden, toverde Anny dit pand om tot een zeer stemmig en sfeervol restaurant waar muren, zoldering en stoffen pronken met de intense tonen van groen, paars en blauw. De prachtige schilderijen van Bart Verschaeren accentueren voor zover dit nog nodig mocht zijn, het gevoel voor culinair welbehagen.

     

    Bij de aankoop van het pand in 1992 werd aanvankelijk een restaurant met een 60-tal couverts uitgetekend en uitgewerkt met in het achterhoofd de overtuiging dat zoon Luc na het einde van zijn studies en opdoen van enige ervaring, het geheel zou overnemen. Enkele onverwachte complicaties zorgden er evenwel voor dat dit project niet kon worden gerealiseerd. Dit is trouwens de basisreden waarom eind vorig jaar enkele veranderingen werden doorgevoerd en het restaurant werd uitgebouwd tot een knus en gezellig salon met een 20-tal couverts.

     

    Kwalitatief kan Anny bogen én op haar ervaring in de beenhouwerij en bijhorende traiteurszaak én op haar extra opleiding die ze kreeg bij de Zuidfranse topchef Roger Vergé. Hier kon Anny zich als gastkok, de praktijk en geheimen van de vinaigrettes en sauzen eigen maken, maar ontdekte ze tevens alle keukengeheimen van de Provençaalse gerechten. Andere keukengeheim ontdekte ze bij Alain Ducasse en Yves Thuries in de “Cordes du Ciel”.

    Anny zorgt voor een verrassend veelzijdige keuken met puike combinaties van natuurlijke ingrediënten. Haar liefde voor de Provence komt in fijne gerechten tot uiting die met een extra sausprikje tot fijne kunstwerken uitgroeien.

     

    Haar kwalitatieve keuken kent dan ook een ruime belangstelling en ging evenmin voorbij aan de organisatoren van de wedstrijd “Food from Britain”. Een absolute challenge voor Anny om als 5de generatie beenhouwers, gerechten op punt te stellen met Quorn als basisingrediënt. Qourn is immers een plantaardige vleesvervanger absoluut cholesterolarm, die bovendien weinig calorieën en vetten bevat, maar wel rijk is aan vezels. Toch biedt het product diverse mogelijkheden en Anny zorgde voor een perfecte uitstraling met enkele verrassende gerechten. De titel ‘Lady Chef of the year’ is zonder meer een bekroning voor haar niet aflatende inzet en verdere uitbouw van kwalitatieve gerechten. Tevens een aanmoediging om de culinaire en gastronomische rijkdommen te koppelen aan eenvoud, aromarijke gerechten en fijne presentaties.

     

    De perfecte zaalservice wordt ingevuld door François Didden die tezelfdertijd als zeer deskundig sommelier optreedt. Wijnen zijn steeds een passie geweest voor François die alle vrije tijd opofferde aan studies over wijnen, wijndegustaties en wijncursussen. François’ keuze gaat naar de dieprode Bordeauxwijnen die hij meteen centraal plaatste in zijn aanbod. Ook tal van andere betere Franse wijnen sieren de kaart die vrij recent van 350 tot 280 referenties werd gereduceerd. Deels uit noodzaak omdat enkele wijnen zijn uitgeput en  anderzijds omdat sommige wijnen aldus Francois onbetaalbaar worden. Hij blijft erbij dat Frankrijk het wijnland bij uitstek is, maar verrijkte de kaart met erg lekkere Duitse, Spaanse,  Australische, Italiaanse en andere wereldwijnen. Smaken en preferenties durven aldus François al eens verschillen en een restaurant moet in ruime mate beantwoorden aan de verwachtingen van de gasten. Het globale wijnaanbod bevat naast de toppers ook kwalitatief degelijke en populaire wijnen die binnen een beperkter economisch budget thuishoren. De stelling dat de wijnen in de Proosdij gewoonweg ‘te duur’ zijn is alleszins een globale misvatting.

     

    Wij hadden het genoegen om nog voor de bekroning als “ladychef” enkele andere specialiteiten te degusteren. De ganzenlever op toast werd vergezeld van een schitterende Sauternes, La Tour Blanche 1996, zoet en fruitig maar perfect op temperatuur, een zachte streling voor de tong en smaakpupillen. De reefilet met puree van knolselder, appel met veenbessen en gekarameliseerd witloof vormde een terechte voltreffer qua smaakpalet, sauscombinaties en aroma’s. De Pomerol, Château la Pointe 1995, gaf extra dimensie aan dit prachtig gerecht en was meer dan een bekoring om alle Bobcampagnes een halt toe te roepen. Hij deed het trouwens perfect als metgezel van het notenijs met Xeres en bleef met zijn fijne afdronk, gewoonweg nakleven.

     

    Het ‘Lady Chef menu 2007’ bestaat uit een mousseline van palmharten met tartaar van verse en gerookte Schotse zalm, geserveerd met een Chardonnay 2004 Vins du Pays vendage de Nuits. Een cappuccino van wintreprei met Quorn-snippers met identieke wijnselectie. Als hoofdschotel is ern een medaillon van Engels lamsgigot met lasagne van zuiderse groentjes en tijmbordelaise waarbij een A.O. Minervois C. Château du Donjon “Cuvée prestige” 2003 wordt aangeboden. Een torentje van chocolade met Engelse room en schotse whisky (Single Lowland Malt Glenkinchie) en mokka met versnaperingen, gelden als afsluiter.

     

    Vijftien jaar culinaire ervaring getuigen in de Proosdij alvast van Anny’s heerlijke keuken en vormen steeds opnieuw een onweerstaanbare drang om al het lekkers bij herhaling te proeven en degusterend maximaal te genieten.

    De Proosdij – Cleynaertstraat 14 – 3290 Diest – tel 013/31 20 10

    www.deproosdij.be

     

     

     

     

    14-02-2007 om 17:51 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.business

     

    BCD Travel:

    Top business bestemmingen 2006

    New York nummer 1 bestemming voor zakenreizigers

     

     

    BCD Travel, marktleider in zakenreismanagement, geeft een lijst vrij van populairste bestemmingen bij Belgische zakenreizigers. In de top-vijf van het afgelopen jaar vinden we verschillende bank- en financiële centra terug: New York staat op nummer één, gevolgd door Frankfurt en Munchen. Londen volgt op plaats vier en de top-vijf wordt vervolledigd door het Zwitserse Zurich.                             

    In vergelijking met 2005 spelen de eerste twee steden haasje-over, stijgt Munchen drie plaatsen, moet Londen één plaats terrein geven en wint Zurich aan populariteit. De steden Madrid en Milaan doen het nog iets beter dan in 2005 wat het aantrekken van zakenreizigers betreft terwijl Praag en Washington DC een paar plaatsen zakken. Tenslotte verdringt nieuwkomer Genève Tokyo uit de top-tien.    

     

     

    De volledige lijst of rangschikking met meest bezochte zakenreisbestemmingen voor 2005 – 2006:

     

     

    2005

     

    2006

    1

    Frankfurt

    1

    New York

    2

    New York

    2

    Frankfurt

    3

    Londen

    3

    Munchen

    4

    Washington DC

    4

    Londen

    5

    Praag

    5

    Zurich

    6

    Munchen

    6

    Madrid

    7

    Zurich

    7

    Praag

    8

    Madrid

    8

    Washington DC

    9

    Tokyo

    9

    Milaan

    10

    Milaan

    10

    Genève

     

    Als vooraanstaand leverancier van zakenreismanagement vereenvoudigt en geeft BCD Travel vorm aan het reisgebeuren op wereldschaal. Dit bezorgt de klant op ieder vlak een voordeel: van de resultaatgerichte tot de doorwinterde zakenreiziger. BCD Travel is werkzaam in 90 landen, verspreid over 5 continenten, realiseert een totale omzet van 12 miljard en stelt wereldwijd meer dan 12.000 mensen tewerk. BCD Travel maakt deel uit van BCD Holdings NV.  www.bcdtravel.com

     

    14-02-2007 om 17:50 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.center parcs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Xavier ‘Jack’ de Longueville komt aan het hoofd van

    Marketing & Sales bij Center Parcs Belux

     

     

    Center Parcs, marktleider in kortverblijven, kondigt de benoeming aan van Xavier ‘Jack’ de Longueville (36 jaar) tot Marketing & Sales Director Belux. Hij krijgt de opdracht om bij Center Parcs nieuwe ideeën te ontwikkelen om de naambekendheid van Center Parcs in Wallonië op te voeren en het marktaandeel in het noorden van het land te consolideren.

     

    Na zijn studies in de Verenigde Staten en België ging Jack aan het werk in de ICT-sector. Eerst bij IBM, vervolgens bij Belgacom en Banksys, waar hij instond voor de lancering van nieuwe projecten voor het marketingdepartement en waarbij “change management” telkens een belangrijke rol speelde. Vandaag neemt hij een bocht van 180° en maakt hij zijn intrede in de toeristische sector.

     

    Deze benoeming kadert in de ontwikkeling van de Belgische entiteit. Center Parcs Belgium wordt een volwaardige Business Unit en het is in deze context dat het departement Marketing & Sales zijn intrek neemt in de nieuwe kantoren in Diegem. Jack zal eerst commerciële medewerkers en marketeers aanwerven om zijn team te versterken en zich daarna toeleggen op de ‘lancering’ en de promotie van het nieuwe park van Lac d’Ailette in Laon, op een twintigtal kilometer van Reims.

     

    Over Center Parcs

    Sinds meer dan dertig jaar neemt Center Parcs een toonaangevende positie in op de Europese markt van de kortverblijven in uitgestrekte vakantieparken in de volle natuur. De groep bezit 16 vakantieparken waarvan 8 in Nederland, 2 in België, 2 in Frankrijk en 4 in Duitsland.

    Center Parcs staat voor een uniek concept in de recreatiesector door accommodatie op hoog niveau aan te bieden in combinatie met uitgebreide sport- en recreatiemogelijkheden, boetieks, bars en restaurants, en dit het hele jaar door. De vakantieparken van Center Parcs Europe worden elk jaar bezocht door 3,2 miljoen gasten.

     

    14-02-2007 om 17:49 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coca light men
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    NIEUWE COCA-COLA LIGHT MAN

    DOET VROUWENHARTEN SNELLER SLAAN

     

     

     

    De onbekende acteur Xavier François is op nauwelijks twee weken tijd razend populair geworden in Groot-Brittannië. De Franse acteur werd er in no time de chouchou van het publiek.

     

    De reden van die plotse hype? Xavier François is de nieuwe Coca-Cola light man in de nieuwe ‘Coke light. Live life light’ campagne van Coca-Cola light. Xavier treedt hiermee in de voetsporen van de eerste Coca-Cola light man, Lucky Vanous, die in 1996 wereldberoemd werd. Uit consumentenonderzoek bleek dat de vrouwelijke doelgroep terug naar een nieuwe Coca-Cola light man verlangde. Daarom besloot Coca-Cola hem na 8 jaar afwezigheid eindelijk terug te brengen.

     

    De zoektocht naar de nieuwe Coca-Cola light man heeft zes maanden geduurd. De ideale opvolger voor het succesnummer uit 1996 werd uiteindelijk gevonden in de sexy maar timide 28 jarige Xavier François uit Rijsel. Met deze man wil Coca-Cola light opnieuw de harten van de vrouwen veroveren.

     

     

    Volgens trendguru Nina De Man is het succes van de nieuwe Coca-Cola light man niet te verwonderen. ‘Xavier is drop-dead gorgeous! Hij beantwoordt helemaal aan het nieuwe manbeeld: een twintiger die spontaan door het leven gaat en toch de volle verantwoordelijkheid neemt voor z’n daden. Hij ziet er intelligent, sportief en gevoelig  uit. En hij heeft vooral een goed gevoel voor humor. Voor die combinatie smelten vrouwen gewoon.’

     

    Nina is er gerust in dat de nieuwe Coca-Cola light man ook in België een succes wordt. ‘Vrouwen in België zijn niet zoveel anders dan in de UK. De ideale man is een universeel gegeven. En laten we eerlijk zijn: hij heeft hét echt wel.’

     

    Vergeet dus de nieuwe man. Hier is de nieuwe Coca-Cola light man!

     

     

    14-02-2007 om 17:48 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.skrei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Noorse Skrei

    in liefdesnestje

     

     

    Voorbereiding: 30 min. - Rusten: 2 u - Bereiding: 15 min.

     

    Ingrediënten voor 2 geliefden:

    • 300 gr Noorse Skrei -  100 gr Noorse Garnalen - 2 tomaten -  1 kleine courgette • 1 kleine aubergine • 1 ui • 1 gekonfijte citroen • 40 gr Parmezaanse kaas • 5 cl olijfolie • 3 gelatineblaadjes • 2 eetlepels mayonaise • 2 eetlepels vloeibare room • Zout en peper van de molen

     

    Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 240°C (th7).

    • Olie een bakplaat met antikleeflaag in en verdeel er 2 kleine hoopjes Parmezaanse kaas op in een schijfje en schuif ongeveer 10 min in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

    • Pel de Noorse garnalen en spoel ze.

    • Hak de ui, de courgette en de aubergine in kleine blokjes en stoof ze samen met de garnalen snel aan in wat olijfolie. Voeg anderhalve tomaat in kwartjes toe, kruid met zout en peper en laat gedurende 20 min tot moes sudderen.

    • Week de gelatineblaadjes in koud water en wring ze uit wanneer ze zacht geworden zijn. Vermeng ze in de moes en laat in de pan lauw worden. Giet deze bereiding in kleine ronde vormpjes en laat koud worden.

    • Spoel ondertussen de Noorse Skrei, laat uitlekken en snij de vis in grote stukken. Doe de vis in een pan. Giet er water bij tot de vis bedekt is. Breng aan de kook, zet daarna het vuur wat zachter en laat zachtjes sudderen gedurende 5 min. Laat de vis in het kookvocht afkoelen.

    • Snij de gekonfijte citroen in dunne plakjes en leg ze als bloemblaadjes op de serveerborden. Ontvorm daarna de moes en leg bovenop het geheel het uitgelekte en losgewerkte skreivlees.

    • Meng de room met de mayonaise en meng er 1 eetlepel fijngehakte gekonfijte citroen en kleine tomatenkubusjes door. Kruid met zout en peper.

    • Leg een koekje van Parmezaanse kaas op de vis en werk af met enkele kubusjes tomaat. Breng rondom rond het bord een streepje saus aan en versier met een blaadje basilicum.

     

    Smakkelijk.

    www.poissons-de-norvege.com

     

     

    12-02-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!