Inhoud blog
  • DEBA meubelen trekt alles uit de kast!
  • Het combi-shirt van Mayerline
  • Arte en Moooi openen deuren van Green House
  • Own Your Glow
  • La Biennale di Venezia
  • Weleda breidt manverzorging uit!
  • Aspria: technologische verzorging
  • Kartell & illycaffè
  • Water als centerpiece
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
  • Moederdag
  • Veritas Care(s) about you
  • gespot op light+ Building
  • Ga voor een tijdloze, duurzame zomer met Aware
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    31-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laurent perrier cuvée rose

    Cuvée Rosé Brut van Laurent Perrier

     

     

    De nieuwe sensuele metalen verzameldoos van de Cuvée Rosé is een en al verleiding met een overvloed van parelende champagnebellen tegen een wervelende achtergrond van pioenen en papavers. Een pracht van een geschenk voor alle feestelijke gelegenheden: bovendien geeft Delhaize in de week van 19 juni ook nog gratis aardbeien bij elke fles Rosé Brut. Deze speciale editie is de zevende verzameldoos van Laurent-Perrier en is verkrijgbaar tegen een adviesprijs van 46 Euro.

    La Cuvée Rosé Brut Laurent-Perrier is een fruitige champagne, die een sterke sensatie van rode vruchten oproept: we vinden noten van aardbed, aalbes, framboos en cassis, met een toets van krieken. De zalmkleurige champagne is elegant terwijl een uitzonderlijke frisheid deze grote champagnewijn domineert. RVH.

    31-05-2006 om 21:17 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sofitel imperial mauritius
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-05-2006 om 13:34 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sofitel imperial mauritius
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-05-2006 om 13:33 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sofitel imperial
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    INDRUKWEKKENDE ZEN-ARCHITECTUUR.

    Sofitel IMPERIAL Mauritius

     

     

    Gouden zandstranden en eindeloze blauwe zeeën vormen het decor van het kijkboek waarin het Sofitel Imperial hotel werd ingeplant. Temidden deze oase van groen, een smeltkroes van miljoenen Indische, Chinese, Afrikaanse en Westerse creaturen. De Zen-architectuur waarin het complex werd opgetrokken zorgt in Flic en Flac, voor een luxueus geheel dat openstaat voor de zon, de zee, de natuur en de mens …

     

    Lekkerbekken horen ongetwijfeld in dit hotel thuis. Restaurants en eetgelegenheden te over in het Sofitel Imperial. In La Ravinale worden uiteenlopende themabuffetten gepresenteerd waar de gasten kunnen kennismaken met o.m. de Creoolse  en Mediterrane keuken naast seafoodspecialiteiten, ook andere exotische items worden voorzien. Fijnproevers kunnen terecht in het gastronomisch restaurant Jacaranda dat concurrentie krijgt van de schitterende Chinese eettempel Le Ming Court en Le Teppanyaki waar men sprankelende, soms pittige Japanse gerechten serveert.

    Diversiteit in gastronomie is aldus Frédéric Clément, General manager, slechts een miniem onderdeel van de globale opleiding “keuken en restaurant”. Net het ruim aanbod vergt van alle medewerkers een permanente alertheid aangezien alle bereidingen stijlvol en met de nodige disciplines aan de gasten moeten worden geserveerd.

     

    Exotische bestemmingen bieden evenwel meer dan lekker eten en drinken, zo ook het Sofitel Imperial op Mauritius. Stranden, restaurants, de kamerselecties, kortom al elementen werden zorgvuldig samengebracht tot een indrukwekkend geheel, recentelijk verrijkt met een Asian-style wellness “Spa”-center. Bezoekers worden er gewoonweg ondergedompeld in een rustbrengende atmosfeer zodat ze volop van de kwalitatief hoogstaande hospitality en dito comfort kunnen genieten.

     

    Cijfermatig gezien oogt het Sofitel Imperial hotel met zijn 191 kamers vrij groot, doch de architecturale inplanting in units van 2 verdiepingen naast een Aziatisch hoofdgebouw, geeft nergens een druk, beklemmend gevoel, integendeel. Het aanvankelijke project voorzag in 148 kamers plus een presidentiele suite. De ‘Superior’ rooms geven uitzicht op de tuin of de zee, de ‘deluxe’ rooms kregen een balkom met eindeloos oceaanzicht.

    Recent werd het complex verruimd met 42 “Imperial garden suites’, speciaal voor families met kinderen ontworpen. In deze suites kunnen makkelijk twee volwassenen en 2 kinderen terecht, de infrastructuur is met een slaapkamer, een ruim salon met slaapbank, een badkamer, een aparte shower room, 2 aparte toiletten, 2 televisies en tal van andere items, voldoende ruim om hen zorgeloos te herbergen. De gelijkvloerse suites hebben eigen terras dat op de tuin uitzicht en toegang geeft, terwijl op de verdieping, het terras voor een erg ruim balkon wordt geruild.

     

    Sofitel Imperial poogt de klant maximale voldoening te bieden. Meestal zit in de diverse arrangementen ook de uitgebreide sportinfrastructuur van het hotel begrepen, deze omvat o.m. tennis, tafeltennis, windsurfen, zeilen, kajak, waterskilling, duiken, boogschieten of dinghies. Zon, zee en watersporten vloeien in het Sofitel Imperial in mekaar over omdat ze gewoonweg het hotelaureool complementeren.

     

    De Sofitel Imperial Spa is een onbetwistbaar heiligdom waar men volop tot rust komt, hier overheersen stilte, geborgenheid, intimiteit en well-being. A la carte of diverse rituals met Zen, Ying en Yang, en Tai-Chi, ontladen je volledig en geven je een totaal nieuw en spetterend dynamisme.

     

    Sofitel Imperial is aldus General manager Frédéric Clément, een nooit verwelkende, maar steeds opnieuw openbloeiende bloemknop die de geur van het overvloedig aanwezig exotische hout intens vermengt met Aziatisch geïnspireerde tradities. Het verslavende, meeslepende Zen-decor is zonder meer dominant en toch ontspannend. RVH.

    30-05-2006 om 13:32 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.saint alexis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-05-2006 om 22:14 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.saint alexis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-05-2006 om 22:12 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.saint alexis mauritius
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LE SAINT-ALEXIS,

    NAUTISCH PRESTIGEHOTEL.

     

     

     

    Genesteld aan het mooie onderwindse strand van Boucan-Canot op La Réunion, bekoort het charme- en prestigehotel Saint Alexis door zijn originaliteit, gezelligheid en comfort een veeleisend cliënteel dat vooral gecharmeerd is door de traditionele waarden van gastvrijheid.

     

    De charme van het hotel werd vooral nautisch geïnspireerd door het schip dat varende langsheen de specerijenroute, de eerste Franse veroveraars naar het eiland bracht. Andere bekende passanten waren Dina Morgabim, Santa Appolonia, Mascerenbas, Bourbon en Bonaparte. De opeenvolgende naamswijzigingen kwamen in 1848 tot halte toen het eiland definitief Réunion werd. Een 60-tal elegante en comfortabele kamers verwennen de gasten die er beschikkien over airco, telefoon, safes, minibar, satelliettelevisie, haardrogers en vele andere attenties. De suites zijn ontworpen als echte appartementen, terwijl talrijke kamers een rechtstreekse toegang bieden tot het unieke zwembad. De ruime badkamers in Saint-Alexis zijn uitgerust met een jacuzzi wat extra charme meegeeft.

    De fitness ruimte van het hotel bevindt zich onder het rotondeterras en baadt in een duikbootsfeer door toedoen van de grote patrijspoorten, deze doorkijkvensters geven zicht onder de waterspiegel van het zwembad. Dit complex volledig gewijd aan relaxatie, biedt naast een echte ‘fitnessruimte’ ook een hammam, sauna, douches en kleedkamers.

     

    Tafelen kan er in een van de vele restaurants of leuke panoramische balkons die ofwel uitzicht bieden op het zwembad of de idyllische kust met indrukwekkend oceaanzicht als decor hebben. Fijnproevers kiezen uit een verbeeldingsrijke kaart die uitnodigt tot intense degustatie, de creatieve meesterkoks zorgen voor een wekelijks wijzigend ontdekkingsmenu  dat los staat van de andere ontdekkingen. Alles nodigt uit tot ontspannend relaxeren, zwembad, individuele terrassen of de kamerbalkons, de patio, terwijl de tuin het hotel omarmt zowel aan de strandzijde, de binnenpatio of het “deck” een immens panoramisch terras door palmbomen is omringd. Men reikt er ahw. vanuit het hartje van het hotel de hand aan de oceaangasten.

     

    In dit exotische kader zorgt het hotel Saint Alexis voor unieke meetingfacilities. Er zijn drie geacclimatiseerde vergaderruimtes waar men incentives, vergaderingen, seminaries, meetings en tentoonstellingen tot 80 personen kan organiseren. De twee grootste ruimtes, La rose des Vents en Le Grand Largue bieden klas, theater, U of rechthoekvormmeetings. Elke ruimte beschikt over een complete standaarduitrusting die op eenvoudig verzoek met laserwijzer, videoprojector en andere high tech apparatuur kunnen uitgerust worden.

    Een infrastructuur die communicatie als trefwoord heeft en de incentivetrip ongetwijfeld meer dynamisme meegeeft. De Saint-Alexis, aanwezig in het landschap van La Réunion sedert 1993, biedt de mogelijkheid om sterke emoties te beleven, kent bijzonder goed de rijkdommen van het eiland. Deze smeltkroes van grote etnische en culturele verscheidenheid naast de veelheid van vrijetijdsmogelijkheden maakt van elke meeting een voltreffer van formaat.

     

    De omgevingstemperatuur schommelt tijdens de zomer tussen de 28 en 35°, in de winter loopt hij ietwat terug tussen 21 en 29°, gezien La Réunion in de zuidelijke hemisfeer ligt zijn de seizoenen net het tegenovergesteld van onze Westerse klimaten. Het strandwater schommelt tussen de 24° in de winter en 28° in de zomer. Toeristen krijgen wel de raad om tijdens de winteravonden een iets warmere kledij te voorzien vermits de temperatuur mogelijk beneden de 21° C terugvalt.

     

    Het eiland Réunion is een jonge, exotische en nieuwe toeristische bestemming die  de gasten de kans biedt om zorgeloos van de meetings, de zon en het strand te genieten. De combinatie vergaderen, zonnekloppen en actieve do-meetings is perfect mogelijk.

    Een mini-cruise op zoek naar dolfijnen zorgt voor een fijne verrassing, een tochtje per ULM over een der drie gigantische keteldalen (caldera’s of cirques) en het strand, is een onvergetelijke belevenis met exclusieve vergezichten. Een wandeling naar de krater van de Piton de La Fournaise, een vulkaan die reeds meerdere honderden jaren is ingeslapen mag evenmin gemist worden. Vakantiegangers die een absolute kick willen beleven moeten naar Cilaos, een bergdorpje dat aan het einde ligt van een haarspeldroute met meer dan 400 bochten en kunnen hier aan canyoning doen. Een afdaling langsheen de bergwand, doorheen een waterval, een riviertje en een meertje. RVH.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    29-05-2006 om 22:11 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.restaurant de notelaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DE NOTELAAR

     

    Na zijn humaniora-opleiding besliste Eddy Verstreken om vooraleer te gaan werken, eerst een keukenopleiding in het Coloma-instituut in Mechelen te volgen. Een beslissing die zijn leven een belangrijke wending gaf, hij ontmoette er niet alleen zijn latere echtgenote Agnes Van Ham, maar hun gemeenschappelijke interessesferen zorgden voor een denderende opleiding zowel in de keuken als in de zaal.

     

    Een figuurlijke harmonie dus van geuren en kleuren die het echtpaar samen tot ontwikkeling brengt. Meestal samen maar soms ook apart kregen ze in de late jaren 70, begin der 80-er jaren meerdere restaurants op smaak, zo o.m. de Zeester in Leuven, het Wit Paard in Bonheiden, de Veeboer in Grimbergen en ’t Molenveld in Elewijt. Alhoewel de klanten hun keuken en service naar waarde wisten te appreciëren, voelde noch Eddy, noch Agnes zich gelukkig, hun creativiteit kon immers niet altijd openbloeien, terwijl ze anderzijds ook meer dan eens in het aanbod werden beperkt.

     

    Eind 1986 ontdekken ze per toeval een te koop staande oude hoeve in het Brabantse Buken, een piepklein dorpje dat rustig verscholen ligt naast het kanaal Leuven-Mechelen, dorpje dat evenwel bruist van landelijke activiteiten met ruime kwalitatieve groentenkrans als resultaat. Voor beide een unieke buitenkans om een eigen restaurant uit te bouwen. Nochtans vraagt het gebouw een grondige renovatie die ze samen met beider ouders realiseren zodat het restaurant anno 1987 de deuren kan openen. In de tuin overleeft een veel vruchtendragende notenboom de renovatiestorm en Agnes kiest als benaming ‘De Notelaar’, boom die symbolisch zijn vruchten het ganse jaar door laat degusteren.

     

    De kwaliteit van het eindproduct in hoofdzakelijk Eddy’s keuken die af en toe niet ontsnapt aan de invloeden van Agnes, groeide de voorbije jaren bestendig. Nu staat De Notelaar bekend voor degelijke en typische Brabantse streekgerechten met dagverse groenten, deels uit eigen kweek, deels door aankoop op de Brusselse vroegmarkt. Voor Eddy is en blijft de vroegmarkt de aangewezen aankoopplaats voor alle chefs vermits men hier de kans heeft om zelf zijn identiteit te bepalen en niet afhankelijk is van een productkeuze door leveranciers. Iedereen wil immers zijn creativiteit af en toe de vrije teugel laten en een marktmenu kan op deze manier enkele keren in de week wijzigen. Bovendien specialiseerde het echtpaar zich in oester- en kreeftmenu’s. Kreeft wordt de ganse maand juni het hotitem in De Notelaar en dit na een maand waarin de Brabantse asperges het hoge woord voerden.

     

    De Notelaar kreeg zopas een opfrisbeurt waarbij niet alleen de keuken, maar ook de bar en de zaal werden gerenoveerd. Door het verplaatsen van de oesterbak kon ook het sanitair worden uitgebreid en krijgt men ook hier een bijzonder relaxerend en kleurrijk gevoel door het perfect op mekaar inspelen van het buitenlicht en de gekleurde lampen. Gans de renovatie dompelt de consument meteen onder in een rustige, charmante sfeer waar alle kommer en last wegvalt.

     

    Ook op het culinaire vlak zijn er enkele nieuwigheden. Streekgerechten met verse kwalitatieve producten en kenmerkende Brabantse groenten blijven belangrijk. Op maandagavond is er voortaan een 5-gangen degustatiemenu waarbij Eddy in samenspraak met Agnes, culinaire toppers serveert voor 30€. Met inbegrip van aperitief, wijnen, water en koffie wordt dit 50€.

    Het kreeftfestival van de maand juni, krijgt elke vrijdagavond een feestelijk tintje bestaande uit een in de oven gebakken kreeft met tuinkruiden, een kreeft op een groentebedje ‘fine champagne’, sorbet, bouillabaisse van kreeft en noordzeevis en het dessertassortiment van het huis. Kostprijs 46€, met aperitief, wijnen en dranken wordt het 62€.

     

    Het uittesten van een 4-daagse werkweek verliep succesvol zodat De Notelaar voortaan geopend is van vrijdagmiddag tot en met maandagavond. De feestzaal staat ook de andere dagen ter beschikking voor feesten, evenementen en seminaries, faciliteiten die o.m. door de ruime parking mogelijk worden gemaakt.

     

    In het najaar lanceert Eddy opnieuw Brabants wild terwijl in het kader van de nakende 20ste verjaardag nog enkele andere projecten op het programma staan. Ondertussen kunnen fijnproevers evenwel volop genieten van een kwalitatieve keuken met dagverse producten waarbij een vleugje Brabants romantisme gekruid met de nodige nostalgie, nooit ver weg is.

     

    Restaurant De Notelaar – Bukenstraat 142 – 1910 Kampenhout (Buken) – tel 016- 60 52 69

    info@denotelaarbuken.be - www.denotelaarbuken.be

     

     

     

     

     

    25-05-2006 om 22:53 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.thai foto

     

     

    Topfotograaf Henk Van Cauwenbergh stelt Thaise foto’s ten toon

     

     

    Het Astrid Park Plaza hotel aan het Koningin Astridplein in Antwerpen pakt van 5 tot 21 mei uit met een exclusief THAI FESTIVAL. Het startschot werd gegeven op vrijdag 5 mei met een GRAND OPENING DINER. Als kers op de taart, temidden een waaier aan typische Thaise lekkernijen die gastchef Ekapon Onnompun, voor de gelegenheid overgevlogen uit Bangkok, stelt topfotograaf Henk Van Cauwenbergh er een selectie van zijn mooiste foto’s uit Thailand ten toon!

     

    Henk van Cauwenbergh zorgt voor Thaise schoonheid in hotelbar

    The Square, restaurant, brasserie & terrace van het Astrid Park Plaza hotel, is tijdens het hele THAI FESTIVAL dé plek om à la carte de Thaise keuken te ontdekken. Naast een speciale Thaise kaart zijn er ook prachtige foto’s te ontdekken van fotograaf Henk van Cauwenbergh. Henk heeft een bijzondere band met Thailand. Zijn vrouw is Thaise en hij maakte er eind 2004 persoonlijk de tsunami mee.  Als fotograaf slaagt hij er in de natuurlijke schoonheid en emoties van zowel professionele als niet professionele modellen eenvoudig en wondermooi op papier vast te leggen. Enkele van zijn foto’s, gemaakt in Thailand, zullen tijdens het THAI FESTIVAL te bewonderen zijn in The Square. Een lust voor het oog!

     

    Bezoek alvast www.henkvancauwenbergh.be voor een voorsmaakje. Het Astrid Park Plaza hotel en The Square bieden in mei in ieder geval een uniek evenement voor iedereen die de Thaise cultuur en keuken wil (her)ontdekken. Mis deze gelegenheid niet en glip heel even (figuurlijk) weg naar het exotische Thailand! RVH.

     

    06-05-2006 om 22:56 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.thai festival

     

     

     

    Astrid Park Plaza ANTWERPEN gaat de Thaise toer op:

    Eerste Thais Festival verwent met culinaire specialiteiten

     

    Het Astrid Park Plaza hotel aan het Koningin Astridplein in Antwerpen gaat de Thaise toer op in mei! Van vrijdag 5 mei tot zondag 21 mei 2006 wordt u er verwend met een exclusief THAIS FESTIVAL. Voor de gelegenheid wordt chef kok Ekapon Onnompun uit Bangkok overgevlogen om een waaier aan Thaise menu’s, brunches en hapjes te presenteren. Verder worden de hotellobby en het Restaurant, The Square, aangekleed met een sfeervol Thais decor en kunt u er op bepaalde dagen genieten van extra animatie zoals originele Thaise dans, Thaise massages, enzovoort.

     

    Op zondag 7, 14 en 21 mei is er telkens van 11.30 u  tot 14.30 u een uitgebreide Thaise brunch. Het Astrid Park Plaza biedt een waaier aan Thaise lekkernijen aan om je vingers bij af te likken. Helemaal in de Thaise zen-sfeer, kan je er dan ook genieten van authentieke Thaise relaxmassages en aromatherapie door de Thaise mevrouw Pismai Luesiri. Voor de brunch betaal je € 35 per persoon of € 17,50 per kind tussen 6 en 12 jaar, gratis voor kinderen van 0-6 jaar.

     

    Reserveren is aan te raden voor de Thaise brunches. Dit kan op het nummer 0032 (0)3 203 12 46 of via appbanq@parkplazahotels.be!

     

    Een onverwachte Thaise hap?

    Voor wie onverwacht zin krijgt in de Thaise keuken, biedt The Square, het restaurant op het gelijkvloers van het Astrid Park Plaza, gedurende de hele festivalperiode een speciale Thaise kaart aan. Hieruit kan je à la carte en naar eigen smaak kiezen uit typische Thaise gerechten. Tot slot is er in de bar van The Square elke vrijdag en zaterdag van 17u tot 21u een Happy Hour van exclusieve Thaise cocktails en gratis bijpassende hapjes.

     

    Kortom, het Astrid Park Plaza hotel en The Square bieden in mei een uniek evenement voor iedereen die de Thaise cultuur en keuken wil (her)ontdekken. Mis deze gelegenheid niet om heel even (figuurlijk) weg te glippen naar het exotische Thailand!

     

    Het THAIS FESTIVAL wordt georganiseerd in samenwerking met de “Office of Agricultural Affairs” en de “Office of Commercial Affairs” van de Royal Thai Embassy, met de Tourism Authority of Thailand van België en Nederland, met China Airlines, de Thai Shop, Asia Import en Pismai Luesiri.RVH.

     

     

    06-05-2006 om 22:55 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.euroferia andaluza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EUROFERIA ANDALUZA

    Vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei 2006

    Met 140.000 toeschouwers tijdens de 13de editie van Euroferia Andaluz maken voorzitter voorzitter Frédérico Gallo en heel wat medewerkers zich op voor de grootste “Feria” in Europa (buiten Andalucia). Feria staat voor cultuur, folklore, gastronomie en paardensport. Een brede waaier dus aan activiteiten die zo universeel zijn dat van vrijdag 19 mei 12 uur, tot en met zondag 21 mei 2006, 24 uur, heel wat ogen gericht zijn op dit Europees evenement. Ontegensprekelijk is het ook één van de grootste van ons land. De place to be is het prachtige Elisabethpark aan de voet van de basiliek van Koekelberg.

    Drie dagen feesten is het motto met als ingrediënten cultuur, folklore, dans en gastronomie. De editie 2006 draait rond tien patio’s: Euroferia, Latino, Movida, Espana, Caballos, Jacques Pivin, Simonis, Europa, Andalucia en Calle del Infierno. Elke patio is een verzamelplaats van talrijke artiesten en casetas waarbij het culturele en gastronomische gedeelte de bovenhand halen goed gekruid met dans en allerlei leuke activiteiten.

    Wie naar de Euroferia Andaluza komt waant zich op vakantie. De sfeer van het Spaanse Andalusië met de traditionele decoratie in de “casetas” met “farolillos” en de organisatie in de verschillende “patios” zorgen voor een uniek gegeven. Flamencodansers naast schitterende Spaanse volbloedpaarden en optredens in traditionele klederdracht brengen de bezoekers helemaal in een kleurrijke vakantiestemming. In de verschillende “cacetas” treffen we immers een uitgelezen en harmonieuze mengeling van Andoulische en Europese gastronomische specialiteiten zoals “Pata Negra”, gambas, “pescaito frito, paella, mezè en voor de lekkerbekken zeker niet te vergeten de “churros met chocolade”. Met de “manzilla” of de typische Sherrywijn uit Sa de Barrameda (Càdiz) geeft een extra cachet aan deze festiviteiten. De Feria Andaluza is immers een familiefeest voor groot en klein, voor oud en jong en dit bovendien met gratis toegang. De combinatie tussen de diverse dansspektakels, de gastronomie en de unieke paardenshow maken van Euroferia Andaluza een uniek gegeven.

    “De Euroferia Andaluza 2006 is op de sporen gezet, de logistieke en administratieve dwarsliggers glijden stilaan op hun plaats. Een enthousiaste groep gaat opnieuw de uitdaging aan om van deze veertiende editie een ongelooflijk boeiend spektakel te maken”, stelt voorzitter Frédérico Gallo fier. www.euroferia.net

    26-04-2006 om 22:57 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    25-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oregon uv

    OREGON SCIENTIFICLANCEERT DRAAGBARE

    UV-DETECTOR/TESTER

    Een wereldprimeur die deze zomer furore zal maken

    De mooie dagen komen eraan en velen willen zo snel mogelijk een mooie zomerteint. Daar is absoluut niets mis mee, op voorwaarde dat men zich doeltreffend beschermt tegen de kwalijke gevolgen van de zon. De blootstelling aan de zonnestralen kan immers erg gevaarlijk zijn. Te lang in de zon zitten, brengt bepaalde huidrisico’s met zich mee. Vandaag spreekt iedereen erover en is zowat iedereen via artikels in de pers of medische reportages op de hoogte van de risico’s. Maar niet iedereen begrijpt even goed hoe hij of zij zich afdoend kan beschermen. Dankzij de nieuwe UV-detector/tester van Oregon Scientific kan men voortaan onbezorgd zonnen.

    Verkoopprijs: € 35 in de 1200 Belgische verkooppunten die vermeld zijn op de site www.oregonscientific.be. De producten zijn eind mei beschikbaar. RVH.

    25-04-2006 om 22:58 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.creneau - quick
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CRENEAU INTERNATIONAL EN QUICK OPGENOMEN IN HET D&AD BOOK

    D&AD, opgericht in 1962 in het Verenigd Koninkrijk, is een liefdadigheidsorganisatie die zich wereldwijd bezighoudt met het promoten van creativiteit. Zij organiseren jaarlijks onder meer de prestigieuze D&AD Awards. De geselecteerden voor deze prijs worden steevast opgenomen in het D&AD book.

    Spijtig genoeg geen nominatie voor de Belgische inzendingen, maar wel drie Belgische werken die in het D&AD jaarboek opgenomen zullen worden. Naast Duval Guillaume Brussels en LG&F werd ook Creneau International geselecteerd voor haar ontwerp van de Quick Hamburgers Restaurants in de categorie Environmental Design/Leisure Tourism.

    Het ontwerp van Creneau International voor Quick heeft een uitgesproken Europees karakter, een element dat niet vaak voorkomt in de sector van de fast service. Het POP HOME NATURE concept wordt onderverdeeld in drie ruimtes, elk aangepast aan een eigen doelpubliek van Quick.

    NATURE is de ruimte voor de kinderen en wordt overheerst door de kleur groen. Picknickeilandjes, grastapijt en speelse grafische elementen zijn alom aanwezig. Jongeren kunnen zich dan weer perfect terugvinden in de loungy atmosfeer van de POP ruimte die voor hen werd ontworpen. De combinatie van hoge tafels en trendy kleuren (overwegend rood) zorgt voor een echt clubbing gevoel. HOME is de ruimte voor de volwassenen. Intieme kleuren (bruine tinten), comfortabele zetels en zachte verlichting zijn kenmerkend.

    www.creneau.com

    25-04-2006 om 22:57 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weide rund

    Kwaliteitsketen "Weide Rund", lekker, authentiek rundvlees

    Voortaan overal in België verkrijgbaar bij Carrefour en GB.

    Sinds woensdag 19 april is de Kwaliteitsketen "Weide Rund" verkrijgbaar in alle Carrefour en GB winkels. De lancering van ' Weide Rund' is het resultaat van een hecht partnerschap tussen Belgische veetelers en Carrefour Belgium. Aldus stellen Carrefour en GB naast de traditionele kwaliteitsketen "Belgisch Wit-Blauw", ook dit bijzonder mals en sappig rundvlees voor, dat donkerder is van kleur en door zijn doorregen textuur een uitzonderlijk smaak biedt. Carrefour en GB verheugen zich hun klanten dit kwaliteitsproduct te kunnen aanbieden, dat de betrokkenheid illustreert van 50 Belgische veetelers, die elke dag opnieuw alles in het werk stellen om deze nieuwe vleesvariëteit op de markt te brengen.

    "Weide Rund" is een kwaliteitsketen die oorspronkelijk werd ontwikkeld door Waalse kwekers. De strikte naleving van het lastenboek liet geen voldoende grote productie voor het hele land toe. Dit rundvlees werd daarom initieel slechts aangeboden in de winkels in de Waalse en Brusselse regio. Diverse Vlaamse veetelers hebben nu echter ook besloten om hun dieren volgens de eisen van de Kwaliteitsketen "Weide Rund" groot te brengen, waardoor dit rundvlees in heel België kan worden aangeboden.

    "Weide Rund" is ideaal voor recepten die de grootste vleesliefhebbers zullen verbluffen. Doordat de dieren op de wei worden grootgebracht, verkrijgt men mals en sappig vlees met een betere smaak. Bovendien draagt de voeding op basis van gras en samengeperst lijnzaad bij tot een evenwichtige verhouding tussen Omega-6 et Omega-3 in het vlees. De Kwaliteitsketen "Weide Rund" is het antwoord dat Carrefour en GB bieden aan de consument die op zoek is naar vlees met een sappige smaak. De consument kan kiezen uit: steak, beenhouwerssteak, gehakte steak, stoofvlees, roast beef, entrecote 3 en 6 -rib en dunne lende zonder been.

    In België zijn er in de winkels Carrefour en GB, 25 Kwaliteitsketens die garant staan voor de kwaliteitseisen van de consumenten:

    Belgische Kwaliteitsketens: Belgisch varkensvlees, Belgisch Wit-Blauw rundvlees, Belgisch Wit-Blauw kalfsvlees, Rundvlees "Bleue des Près", Mechelse koekoek, Hoevekip, Hoevekonijn, Witlof uit volle grond, Wortelen uit leemgrond, Aardappelen en Pinova appelen.

    Internationale kwaliteitsketens verkrijgbaar in België: Golden appels uit de Limousin, Druiven Italia uit Italië, Charentais meloen uit Haut-Poitou, Perziken en nectarines uit Frankrijk, Sinaasappelen uit Spanje, Atlantische zalm uit Noorwegen, Gekweekte kabeljauw, Mosselen van Bouchot Forel uit Bretagne, Normandische holle oesters, "Fine de Clair" oesters van Marennes-Oléron, Roze garnalen uit Brazilië, "Crottin de Chavignol" hoevekaas, Munster hoevekaas, Reblochon met rauwe hoevemelk, Parmezaanse kaas, Camembert en Serrano ham.RVH.

    25-04-2006 om 22:56 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.novotel brugge

    Novotel Brugge Zuid viert zijn 30-jarig bestaan!

    30 jaar van comfort en gezelligheid

    voor de familiale en professionele klanten

    In juni 2006 viert Novotel Brugge Zuid zijn 30-jarige bestaan. Voor die gelegenheid hult het eerste hotel dat Accor in Brugge opende zich in een nieuw kleedje en staat het najaar van 2006 in het teken van een uitgebreid renovatieprogramma.

    Novotel Brugge Zuid telt 101 kamers en is gelegen in een bos van 5 hectares, iets verwijderd uit het centrum van Brugge en op enkele minuutjes van de grote verkeersassen naar Parijs, Rijsel, Brussel, Gent en Kortrijk. Samen met een parking van 72 gratis parkeerplaatsen maakt deze ideale ligging van Novotel Brugge Zuid één van de belangrijkste hotels van Brugge voor dagseminaries.

    Dankzij de 185 m² vergaderruimte kan Novotel Brugge Zuid seminaries tot 150 personen aan. De vijf geklimatiseerde zalen hebben allemaal een natuurlijke lichtinval, zijn uitgerust met WIFI-technologie en worden beheerd door een domoticasysteem.

    Voor de ontspanning biedt Novotel Brugge Zuid een verwarmd buitenzwembad, een speelplein en een petanqueterrein. Qua catering beschikt het hotel over een restaurant met 75 plaatsen. Tijdens de zomermaanden kunnen de klanten op het terras (ook 75 plaatsen) genieten van een prachtig zicht op de tuin. Het hotel heeft ook een bar, “De Klipper”, met 33 plaatsen.

    De voorbije 30 jaar tijd hebben de 35 medewerkers talrijke gekende genodigden ontvangen. In het totaal overschreden zo’n 1.200.000 personen de drempel van het hotel sedert de oprichting ervan. Na de zomer van 2006 gaat Novotel Brugge Zuid van start met een uitgebreid renovatieprogramma dat begint met de invoering van het nieuwste kamerconcept van Novotel, Novation. Vanaf 2007 worden ook de lobby, de gemeenschappelijke ruimtes, het restaurant en de bar opnieuw ingericht. www.novotel.com RVH.

    25-04-2006 om 22:55 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terre de lune
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terre de Lune.

    Een zestal maanden terug nam een nieuwe directie de touwtjes in handen van het restaurant “Terre de Lune” en dit met het vaste voornemen zo snel mogelijk binnen te dringen in de hitlijst van de betere eethuizen. Nadat de sfeer, de kleuren en de verlichting werden aangepakt, wordt nu ook de onzichtbare zijde van “Terre de Lune”, maar ook de meest belangrijke, nl de keuken, onthuld aan de fijnproevers.

    Binnen treden in het satijnzachte interieur is meteen ondergedompeld worden in een sfeer van rust. De twee zalen, respect. 34 en 14 zitplaatsen, zijn door de grote doorkijkbar van mekaar gescheiden en worden beide geïnspireerd door een driekleurencombinatie: kwartsgrijs, frambozenrood en gebroken wit. Deze eenheid van kleur wordt nog kracht bijgezet door de kaart die in een grijze basistint is getooid, evenals door het strokleurige tafellinnen dat een perfecte harmonie vormt met het geheel. De ambiance is knus en verfijnd, de pasteltinten zorgen voor een subtiel cachet, net als het plafond met zijn gebroken witte gewelven die dankzij de intieme wandverlichting perfect tot hun recht komen. Al deze elementen creëren dan ook een bijzonder hoge culinaire verwachting…

    De nieuwe bazen, die overigens geen huwelijksband hebben, maar wel bogen op een 30-jarige vriendschap, hebben elk een heel eigen beroepscarrière achter de rug en besloten hun krachten in een gemeenschappelijk project te bundelen dat volledig losstaat van hun vroegere beroepservaringen. Andrie Harvie komt uit de filmwereld en was hoger kaderlid in een wereld van glitter en glamour, Gisele Hotek commercieel directrice in de petrochemie, had evenmin directe bindingen met de horeca. Wel hebben beide diverse toprestaurants bezocht en besloten met hun eigen project diverse tekortkomingen weg te werken en de gasten een gastronomisch festijn aan te bieden afgerond met een hoogstaand onthaal en puike gerechtpresentaties.

    Een opdracht met ongetwijfeld tal van valkuilen. Hun gastronomische keuken moet van hoogstaande kwaliteit zijn en daarom werden meerdere prioriteiten bepaald: contact met hun klanten, waarbij welzijn en comfort de trefwoorden worden in hun aanpak. Een moeilijk te bewandelen gulden middenweg tussen familiariteit en het koele, stijfdeftige. Op het bord krijgen de gasten verse kwaliteitsproducten aangeboden terwijl hun gezamenlijke passie voor de fijn Franse en Italiaanse wijnen ook tot ontwikkeling komt, al schuwen ze evenmin de nieuwe wereldwijnen zodat een kaart ontstaat met diverse exclusiviteiten. Extra element is het feit dat ze de prijzen redelijk en doordacht willen houden met als referentie een “menu van ’t moment” voor 35€. Andere projecten zitten in een studiefase zoals het organiseren van kookcursussen, een wijnseminarie op verjaardagen, wijncursussen op maat edm.

    Achter het fornuis van Terre de Lune staat Frederic Robin, afkomstig uit Pauillac en opgegroeid in het restaurantmilieu. Ondanks zijn jeugdige leeftijd, 29, heeft hij in Frankrijk tal van culinaire watertjes doorzwommen bij meerdere gastronomische sterren, om na een ommetje in Corsica, in Brussel te belanden, waar hij bij Bruneau aan de slag ging. Terre de Lune is zijn 2de Belgische vestiging, nu kan hij, met succes trouwens, zijn eigen prioriteitenlijstje samenstellen: zuivere smaken, kwaliteitsproducten, vindingrijkheid met de klemtoon op het gebruik van fijne sauzen en olijfolie, het herontdekken van vergeten groenten en de visuele presentatie op het bord.

    Het zorgvuldige vakwerk toont zijn voorliefde voor de smaken van de Sud-Ouest en de Méditerranéé, waarbij traditie wordt opgefleurd met een vleugje fantasie en enkele Oosterse accenten met het contrast van zoet en zout.

    Twee menu’s vormen de kers op de taart van een aantrekkelijke en overheerlijke kaart: het ‘menu van het moment’ bestaat uit drie gangen naar keuze voor 35 euro, terwijl het gastronomisch creatief 5-gangenmenu met bijpassende wijnen, voor amper 55 euro wordt aangeboden. Wat meteen opvalt is dat er niet de minste herhaling te bespeuren valt in de producten en toespijzen, en dat de beschrijvingen bewust, bondig werden gehouden.

    De voorgerechten roepen een sfeer op van verfijning: gegrilde poonfilets met curryboter en fijn zanddeeggebakje met snijbieten en venkel of een carpaccio van paarse artisjokken en kreeft met hazelnootemulsie en krokant parmezaankoekje. De hoofdgerechten worden gekenmerkt door hetzelfde universele karakter met o.m. een Noordzeetong met boulangère van topinambours of een jonge duif met groenten van weleer en Maderasaus. Geen enkel element van de presentatie is verwisselbaar, elk product met eigen sausje: de tartaar van scheuten en braadvocht voor de ongletbiefstuk met sechuanpeper, of het mangosap bij de gebakken kalfsreepjes. Ook bij de desserts is vindingrijkheid troef, wie kan een krokant gebakje met frambozen en limoen met honingsausje of een maracujasoufflé met een emulsie van pistachenoten weigeren?

    Onze gastronomische ontdekkingsmenu bestond uit een carpaccio van langoustines met emulsie van passievruchten als proevertje, als eerste voorgerecht kregen we een julienne van asperges, hoppescheuten en courgettes met balsamico en fijne ganzelevercarpaccio. De St. Jacobsnootjes met kleine kaasravioli en bijhorend tomatenemulsie was een onbetwistbare delicatesse, de tot dusver erg smaakvolle Sauvignon blanc, 2004, Pays d’Oc Domaine de Valensac werd hier geruild voor een Chardonnay Monte Chieti 2003 van het huis Caldera. Deze wijn werd een uitstekende cavalier voor de Dorade royale in zijn korst van zeezout, rozemarijn en fijne seizoensgroentjes. De kalfsfilet met morillen, ganzenlever en een kruidige tagliatelle kreeg een Crianza 2000 van het huis San Pedro in Rioja als gezel. Wijn die ook uitstekend samenging met het dessert, nl een met peper van Sechouan gebakken banaan gerijpt in een speculoossaus. Smaakaroma’s, kleurschakeringen, presentatie en bediening, een vlekkeloos parcours, dat zonder overdrijving een 9/10 verdient.

    Terre de Lune is geen dagdromerij bij maneschijn meer fraaie benamingen zonder inhoud. Integendeel tijdens dit gastronomisch creatief menu, genoten we volop van heerlijke, harmonieuze soms verrassende gerechten, aangeboden in prachtige kleurcombinaties met het onontbeerlijke koloriet als diepgang. Zonder meer aanbevelenswaardig en heerlijk degustatief genieten. RVH.

    Terre de Lune, Prekelindenlaan 25 , 1200 Brussel, tel 02-732 18 37

    Open van maandag tot vrijdag van 12 tot 14.30 en van 19 tot 22u30, zaterdagavond van 19 tot 22u30, gesloten op zondag. www.terredelune.be

    24-04-2006 om 23:04 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cap sablon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CAP SABLON.

    De Cap Sablon behoort met 15 jaar ervaring tot het kransje van niet te missen eethuizen op de Zavel. Het is een van die schaarse plekjes waar men vooraf zeker is van een warm onthaal en een uitgelezen maaltijd. Waar een favoriet gerecht elke keer opnieuw precies even verrukkelijk smaakt …

    De Cap Sablon is evenzeer een gezellig oord waar je een koffie gaat drinken, nieuwtjes uitwisselt of de krant leest. Waar je afspreekt voor een babbel bij een prima maaltijd en een goede fles. Kortom, een kostbaar plekje om te koesteren.

    De Cap Sablon heeft met de jaren, en dankzij de nieuwe impulsen van de eigenaars, een solide reputatie van prima eten verworven, en zorgt voor een perfecte harmonie van klassieke gerechten, streekgerechten, maar ook – wellicht te weinig bekend – meer gedurfde suggesties, complexere en zeer geraffineerde combinaties van smaken.

    Wie in de Cap Sablon binnenstapt, is meteen gewonnen voor de ongekunsteld vriendelijke ontvangst die bovendien rekening houdt met de taal en de nationaliteit van de klanten. Dit is dubbel belangrijk in een kosmopolitische omgeving zoals de Zavel.

    Neem plaats rond de tafels in licht hout met zwarte steen, op stoelen, met een lederen zitting. De vormen doen denken aan art deco, aan een klassiek modernisme. Deze definitie geldt eigenlijk voor de hele inrichting met een mooie soberheid, de ware kwaliteit van de gebruikte materialen, de werkelijk geraffineerde details zoals het schitterde vogelmotief tegen een van de buitenmuren. Het hangt er als sinds de opening en is in zekere zin de huismascotte geworden.

    Kwaliteit is overigens een kernwoord in een beschrijving van de Cap Sablon: en die waarde wordt ook en vooral gecultiveerd in de keuken: mooie producten, elke dag vers aangevoerde vis, vlees van onbesproken herkomst.

    De kaart toont heel wat variatie met suggesties die afhankelijk zijn van de inspiratie van de chef, maar evenzeer van de marktaanvoer. Er is bv excellente boerenworst met de stoemp van de dag en een tartaar van versgehakte biefstuk met gebakken aardappeltjes of de filet pur of entrecote van Argentijnse “Cube Toll”. Bij het marktaanbod hoort een originele, heerlijk knapperige verse sint-jakobsschelp met geitenkaas en kruiden of een farandole van gegrilde groenten met verse tijm. Gezelligheid, eenvoud en smaak, vinden we tevens terug in de meest uiteenlopende salades zoals een Thaise salade met gemarineerde kip, rode kerrie, soja, gehakt aardnoten, tomaat en kiwi of de salade bellissimo met parmaham, breseola, mozzarella, parmezaankrullen, gedroogde tomaten en olijven.

    Even ruimte laten voor de zeer verleidelijke, huisbereide desserts met een Brusselse crème brûlée op kop, een echte dame blanche maar vooral de tatin-taart, een uitgelezen portie van een overheerlijk dessert.

    Wij genoten van verse Mechelse asperges à la flamande als voorgerecht, een uitmuntende keuze maar tevens een vrij uitgebreid voorgerecht, asperges kunnen in diverse bereidingen worden bekomen, kan zelfs als hoofdgerecht geserveerd. Nadien volgde een heerlijk gebraden kabeljauwrug met fijne groentjes, natuuraardappelen en licht gecitronneerde botersaus, de andere keuze viel op een pave van zalm gebakken in een zoutkost en geserveerd met knapperige tuinsalades en kleine aardappeltjes in de schil. De bijgaande Australische Chardonnay, Hill of Gold van Golden Vintages, 2001, zorgde voor een extra aroma. Voor de desserten opteerden we voor een moeulleux van chocolade, zacht en smeuïg geserveerd met als toetje enkele rauwe appelschijfjes en vanille-ijs. De tarte-tatin was zonder meer overheerlijk, op flinterdunne bodem, heerlijk zacht gebakken appels met een onverwacht toetje in de vorm van vanille-ijs en appelschijfjes. De desserts zijn niet alleen van uitmuntende kwaliteit maar bovendien zijn de porties behoorlijk groot.

    Cap Sablon: elke dag, 7 op 7, geopend van ’s middags tot 23.30 u. Een mooie wijnkaart met uiterst genietbare en betaalbare flessen, een middaglunch met voorgerecht en hoofdgerecht voor slechts 10.90€. In de zomer een terras met directe betrokkenheid bij de intense bedrijvigheid van de Zavel.

    Jammer dat de culinaire gidsen deze kleine brasserie die best de vergelijking met de gezellige eethuizen en typische bistro’s uit Lyon kan doorstaan, nog niet hebben ontdekt. Hoe dan ook aan te bevelen voor zijn eigentijds architecturale benadering, vriendelijkheid en dienstverlening, maar vooral op het culinaire vlak. RVH.

    Cap Sablon, Lebeaustraat 75 , 1000 Brussel – tel 02/512 01 70

    24-04-2006 om 23:01 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herakles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HERAKLES,

    “Griekse” kwaliteitsbrasserie.

    Bij de opstart van het restaurant enige tijd terug, hadden Yannis Golfinos en zijn echtgenote reeds de typische Griekse overlast van plaasteren standbeelden en fresco’s van het Panthenon achterwege gelaten. Toch bleef de sfeer traditioneel met vele open ruimten, waar tradities, gezelligheid en veel babbels voorlopers werden van een moderne vormgeving.

    Het vernieuwde interieur van de Herakles is hedendaags, tegelijkertijd elegant en stijlvol met uitgesproken evenwicht in de gebruikte materialen zoals metaal, inox, leder, exotisch hout, arduin, … Deze eerde sobere decoratie wordt extra ondersteunt door grijze en zwarte tonen met het molbont als decoratief element, tenvolle in de schijnwerpers geplaatst door de indirecte verlichting.

    De nieuwe inrichting biedt evenzeer ruimte voor een terras, zwevend tussen hemel en aarde, waar men genietend van de zon, in openlucht, gezellig keuvelend, een lunch of diner kan degusteren. Het keukenteam dat voor tal van verrassende combinaties zorgt staat olv. Yannis Laios, terwijl in de zaal Kosta Trevlopoulos de figuurlijke scepter zwaait. De glimlach van zijn team vervloeit in een attente dienstverlening en uiterste efficiëntie waardoor het restaurant Herakles uitgroeit tot een stukje Griekenland met gulle, gezellige mensen die hospitality hoog in het vaandel voeren.

    Gulheid is een passende omschrijving voor de keuken. Met tal van traditionele trekjes in een leuk hedendaags kleedje en een puike selectie van dagverse schotels, krijgt men globaal een aangename verpozing. De overladen soms kilometerlange kaart, werd ingeruild voor oerdegelijke kwalitatieve producten.

    Tussen de voorgerechten ontdekten we de Meze Herakles, een assortiment van fijne proevertjes, een schotel die met de seizoenen evolueert. Aan te bevelen zijn evenzeer de scampi’s Herakles samen met fijne spekreepjes of een carpaccio van schaap op basilicum. Moussaka behoort net als de Griekse grillades tot de traditionele specialiteiten, maar ook een visbrochet of een fijne gegrilde zwaardvis zorgen samen met een Ierse entrecote voor culinaire topmomenten. In het dagverse assortiment zorgt de chef voor unieke combinaties van o.m. seizoensgroenten, wild, asperges, … Smaakhuwelijken tussen Belgische en Griekse producten hebben telkens weer een aangenaam, verrassend smaakaroma. Enkele “dubbele” schotels bieden een bijzonder uitgebreid gerecht waarvan twee volwassenen volop kunnen genieten, topper is en blijft de lamsschotel maar de ‘chef’s schotel’ zorgt voor afwisseling en leuk culinaire genot.

    De middaglunch, voorgerecht, hoofdschotel en koffie wordt binnen de 45 minuten geserveerd en kost amper 12.50€. Een bewijs dat de smaakpupillen ook op een snelle en best ludieke manier tot heerlijk degusteren kunnen aangespoord worden.

    De wijnkaart brengt een ruime keuze van kleine Griekse wijngaarden die kwaliteit en prijs binnen aanvaardbare perken houden. Het bewijst dat de pogingen die Griekenland sedert een 20-tal jaren onderneemt om waardevolle witte en rode wijnen te produceren, vruchten afwerpen. Tot de betere witte wijn behoort o.m. de Samaropetra Domaine Kir-Yanni €22.90, terwijl zowel de Nemea 200 Tselepos uit de Peleponesus, van 100% Agiorgitikodruif,€22 en de Domaine Tselepos 2002, €31.90 mogen aanbevolen worden. Het aanbieden van de wijn in een karaf is een oude Griekse traditie waardoor de wijn lucht meekrijgt en de aroma-ontwikkeling zich ten volle manifesteert.

    Restaurant Herakles is alle dagen geopend van 12 tot 15 uur en van 18 tot 24 uur behoudens op 24 december. Speciale menu’s voor groepen vanaf 10 personen en banketten vanaf 30 couverts. RVH.

    Restaurant Herakles, Dielegemsesteenweg 145, 1090 Jette tel 02-478 25 92 (Vlakbij de Place de l’Ancienne Barrière) www.restaurantherakles.be

    Quotering:

    Leuke en uitgebreide gerechten die soms in het drukke, iets te luidruchtige gewoel, deels hun waarde inboeten. Jammer dat ook keukengeuren tot in de gelagzaal doordringen.

    Gidsnoteringen:

    Delta: geen bouzouki of gebroken borden, wel goede keuzemogelijkheden voor lekkerbekken en wijnliefhebbers.

    24-04-2006 om 22:59 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.le petit prince
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Le Petit Prince.

    Restaurants die onafgebroken, gedurende 30 jaar met dezelfde uitbater, een groeiend cliënteel aantrekken zijn eerder zeldzaam. Francis Lefèvre runt sinds 1976 de Ukkelse ‘Petit Prince’ en dankt zonder enige discussie het overleven van zijn zaak aan het feit dat hij al die tijd, een uitzonderlijk enthousiasme tentoonspreidde maar vooral nooit het direct contact met zijn gasten verloor.

    Het buurtrestaurant met huiselijke sfeer dat Francis in 1976 opende, werd in de loop der jaren in een groter complex geïntegreerd. Het huiselijke, landelijke, met houtvuur en schouw bleef evenwel en is nog steeds bijzonder geschikt voor speciale gelegenheden zoals intieme grillparties. De aankoop van een aanpalende woning in 1986 geeft meer armslag en de bouw van een veranda enkele jaren nadien, zorgt ervoor dat “Le Petit Prince” in meerder zaaltjes kan worden opgesplitst, elk met eigen sfeer en charme, waardoor tegelijkertijd, een zeer verscheiden publiek van de uitgebreide menukaart kan genieten.

    De naamgeving verwijst voor één keer niet naar het verhaal van Saint-Exupéry, maar wel naar de Prins de Ligne, eveneens klein van gestalte. Charles-Joseph de Ligne was raadsheer van keizer Jozef II en van keizerin Catherina II en was tevens een briljant figuur. Met het typische kosmopolitisme van de 18de eeuw zorgde hij voor een erg genuanceerde analyse van het Ancien Régime samengebundeld in een 34-delig boekwerk “ Mélanges militaires, littéraires et sentimentaux”, een werk dat trouwens nog altijd wordt herdrukt.

    De keuken van Le Petit Prince is al even indrukwekkend en getuigt overduidelijk van mediterrane invloeden al duiken ook regelmatig exotische aroma’s en dito kleurschakeringen op. Kruiden en specerijen worden vakkundig gebruikt en resulteren o.m. in een brochette van St. Jakobsschelpen met zoutbloempjes uit Noirmoutier, een shii-take met Thaise curry en kokosmelk, en fazant op traditioneel Brabantse wijze of een exotisch Paaslam. Toch blijft elke overdreven “fusion” van ingrediënten achterwege en kiest Francis Lefèvre doelbewust voor de basisprincipes van de Frans-Belgische keuken met dagverse kwalitatieve producten. Kroketten met grijze garnalen uit Zeebrugge of een Belgisch kusttongetje, bewijzen ook hier het perfecte vakmanschap.

    De uitgebreide wijnkaart, zowat 250 vermeldingen, getuigt van een mengeling van traditie en nieuwe wereldwijnen. Een intense mix dus van de rijkdom van Franse en andere Europese wijngaarden met ontluikende en geapprecieerde aroma’s uit Argentinië, Chili, Australië en andere nieuwe wijnlanden.

    De menukaart van Le Petit Prince laat tal van persoonlijke keuzes toe, gaande van een eenvoudige schotel tot de absolute bestseller, het gastronomisch menu. Ook het marktmenu met een keuze uit 5 voorgerechten, 5 hoofdschotels en 5 desserts is een voltreffer, kostprijs 25€, met bijhorende wijnen 35€ en met aperitief en koffie 42€.

    Degusteren in het nieuwe okerkleurige decor van Le Petit Prince is zonder meer leuk. De Zuiderse ambiance imponeert onmiddellijk en laat de nodige ruimte voor eigen harmonieuze interpretaties zoals Italiaanse parfums en Provençaalse aroma’s. Meubilair, verlichting, wanddecoraties o.m. een collectie prachtige doeken van Fabienne Christyn, zorgen voor zonnige, culinaire momenten.

    Le Petit Prince, 16 Prins de Lignelaan, 1180 Brussel (Ukkel). Tel 02-374 73 03

    Open van 12 tot 14 uur en van 19 tot 22h30. Gesloten op zondagavond en maandag de ganse dag. www.lepetitprince.be

    Kwotering: aangenaam en leuk decor, verrassende presentaties van aromarijke maar vooral smaakvolle gerechten. Prijs/kwaliteit absoluut aanvaardbaar. Zelfs in minder drukke momenten ebt de hospitality attentie bij het personeel af en toe weg. Tov vergelijkbare restaurants 7.8/10.

    Gidsenappreciatie:

    Lemaire: 80 punten, zeer elegant decor

    GaultMillau: 12 punten, ontspannend uitnodigend decor

    Michelin: 1 bestek, leuk familiaal restaurantje, traditionele keuken

    Delta: goede verhouding kwaliteit/prijs

    24-04-2006 om 22:58 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.restauratieconcepten mercure
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mercure: 4 nieuwe restauratieconcepten..

    Mercure laat traditie en gastronomie samen gaan met modernisme. Het merk lanceert vier nieuwe formules zodat echt iedereen iets naar zijn zin en honger ontdekt op de Mercure-kaarten.

    Mercure, dat zijn stuk voor stuk verschillende hotels, met garantie voor unieke momenten… Het merk biedt alle voordelen van een netwerk wat betreft kwaliteit en service, terwijl het unieke karakter van elk hotel behouden blijft, een afspiegeling dus van de omgeving, de regionale en culturele verankering van elk hotel  … Mercure, dat zijn ook lekkere tafelwijnen: regionale aroma’s voor fijnproeversmomenten, of de “Grands Vins Mercure”: een selectie grote wijnen tegen een zacht prijsje.

    Dit jaar rijmen traditie en smaak in België meer dan ooit met vernieuwing. Inderdaad: om de kwaliteit van het onthaal en het comfort voor zijn klanten nóg te verbeteren, huldigt het merk twee volledig gerenoveerde hotels in, lanceert een nieuw Business Flat-concept en betrekt het zowel hotelgasten als niet-hotelgasten in zijn culinaire uitbouw door de introductie van vier nieuwe  restauratieconcepten.

    De “Fijnproeversglazen”, koude gerechten, en de “Stoofpotjes ”, warme bereidingen, bieden een origineel, culinair alternatief voor snacks. De “Fijnproeversglazen” en de “ Stoofpotjes ”, staan het hele jaar door op de kaart of bij de suggesties en zijn beschikbaar in alle Belgische Mercures. De recepten van de “Fijnproeversglazen” en de “ Stoofpotjes ” laat men over aan de creativiteit van elke chef. Ze variëren naargelang de seizoenen en volgens de streekproducten van de regio waar het hotel is gevestigd.

    De “Fijnproeversglazen”, voorgesteld in een hoog glas met een lange lepel, zijn zoete of zoute koude gerechten die ogenblikkelijk worden klaargemaakt om de kleine honger te stillen op elk moment van de dag. Zo ontdekt men o.m. Mousse van bloemkool met tartaar van zalm; Guacamole met garnaaltjes; Meloensoep of een Chocolademousse.

    Geserveerd in authentieke pannetjes in aardewerk, stellen de “Stoofpotjes” op elk moment van de dag een warme en snelle maaltijd voor, bv. Kalfszwezeriken op traditionele wijze, Pastaschotel in de oven of een Kabeljauwschotel met puree

    Degustatieborden:

    Dit 100% Belgisch concept, laat de gasten kennismaken met diverse specialiteiten op één bord. Dat degustatiebord wordt tegen dezelfde democratische prijs aangeboden in alle hotels van het Belgische net. Voor elk seizoen bedachten de chefs een “Degustatiebord” dat in alle Mercures van België op hetzelfde moment en tegen dezelfde prijs wordt aangeboden (tussen 20 en 25 euro naargelang het thema). Tot midden mei wordt een “visdegustatiebord” aangeboden dat bestaat uit: Victoriabaars in een korst van chorizo, Medaillon van zeeduivel met spek en tijminfusies, Garnalencrème met kervel, Tomaat met garnaaltjes uit Zeebrugge en een Forelsoufflé met groene aspergepunten en beurre blanc met abdijbier

    In de zomer (midden mei tot juni) volgt een degustatiebord “primeurgroenten”, een stuk vlees met vijf bereidingen van primeurgroenten. Paddestoelbereidingen zijn in de vroege herfst (september) aan de beurt, terwijl in de de winter (van november tot midden december) een “Wilddegustatiebord” wordt voorzien, een afwisseling van warme en koude bereidingen.

    Ook het slotakkoord van de maaltijd wordt bij Mercure voortaan een bevoorrecht moment. In samenwerking met Douwe Egberts werd een nieuwe, speciale kaart ontwikkeld met een ruime keuze aan koffievariëteiten. Bovendien serveert men bij elke koffie Café Tasse chocolade die de perfecte harmonie met de specifieke aroma’s van elke koffie onderlijnt. RVH.

    23-04-2006 om 18:49 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!