Inhoud blog
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    06-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.thai festival

     

     

     

    Astrid Park Plaza ANTWERPEN gaat de Thaise toer op:

    Eerste Thais Festival verwent met culinaire specialiteiten

     

    Het Astrid Park Plaza hotel aan het Koningin Astridplein in Antwerpen gaat de Thaise toer op in mei! Van vrijdag 5 mei tot zondag 21 mei 2006 wordt u er verwend met een exclusief THAIS FESTIVAL. Voor de gelegenheid wordt chef kok Ekapon Onnompun uit Bangkok overgevlogen om een waaier aan Thaise menu’s, brunches en hapjes te presenteren. Verder worden de hotellobby en het Restaurant, The Square, aangekleed met een sfeervol Thais decor en kunt u er op bepaalde dagen genieten van extra animatie zoals originele Thaise dans, Thaise massages, enzovoort.

     

    Op zondag 7, 14 en 21 mei is er telkens van 11.30 u  tot 14.30 u een uitgebreide Thaise brunch. Het Astrid Park Plaza biedt een waaier aan Thaise lekkernijen aan om je vingers bij af te likken. Helemaal in de Thaise zen-sfeer, kan je er dan ook genieten van authentieke Thaise relaxmassages en aromatherapie door de Thaise mevrouw Pismai Luesiri. Voor de brunch betaal je € 35 per persoon of € 17,50 per kind tussen 6 en 12 jaar, gratis voor kinderen van 0-6 jaar.

     

    Reserveren is aan te raden voor de Thaise brunches. Dit kan op het nummer 0032 (0)3 203 12 46 of via appbanq@parkplazahotels.be!

     

    Een onverwachte Thaise hap?

    Voor wie onverwacht zin krijgt in de Thaise keuken, biedt The Square, het restaurant op het gelijkvloers van het Astrid Park Plaza, gedurende de hele festivalperiode een speciale Thaise kaart aan. Hieruit kan je à la carte en naar eigen smaak kiezen uit typische Thaise gerechten. Tot slot is er in de bar van The Square elke vrijdag en zaterdag van 17u tot 21u een Happy Hour van exclusieve Thaise cocktails en gratis bijpassende hapjes.

     

    Kortom, het Astrid Park Plaza hotel en The Square bieden in mei een uniek evenement voor iedereen die de Thaise cultuur en keuken wil (her)ontdekken. Mis deze gelegenheid niet om heel even (figuurlijk) weg te glippen naar het exotische Thailand!

     

    Het THAIS FESTIVAL wordt georganiseerd in samenwerking met de “Office of Agricultural Affairs” en de “Office of Commercial Affairs” van de Royal Thai Embassy, met de Tourism Authority of Thailand van België en Nederland, met China Airlines, de Thai Shop, Asia Import en Pismai Luesiri.RVH.

     

     

    06-05-2006 om 22:55 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.euroferia andaluza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EUROFERIA ANDALUZA

    Vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei 2006

    Met 140.000 toeschouwers tijdens de 13de editie van Euroferia Andaluz maken voorzitter voorzitter Frédérico Gallo en heel wat medewerkers zich op voor de grootste “Feria” in Europa (buiten Andalucia). Feria staat voor cultuur, folklore, gastronomie en paardensport. Een brede waaier dus aan activiteiten die zo universeel zijn dat van vrijdag 19 mei 12 uur, tot en met zondag 21 mei 2006, 24 uur, heel wat ogen gericht zijn op dit Europees evenement. Ontegensprekelijk is het ook één van de grootste van ons land. De place to be is het prachtige Elisabethpark aan de voet van de basiliek van Koekelberg.

    Drie dagen feesten is het motto met als ingrediënten cultuur, folklore, dans en gastronomie. De editie 2006 draait rond tien patio’s: Euroferia, Latino, Movida, Espana, Caballos, Jacques Pivin, Simonis, Europa, Andalucia en Calle del Infierno. Elke patio is een verzamelplaats van talrijke artiesten en casetas waarbij het culturele en gastronomische gedeelte de bovenhand halen goed gekruid met dans en allerlei leuke activiteiten.

    Wie naar de Euroferia Andaluza komt waant zich op vakantie. De sfeer van het Spaanse Andalusië met de traditionele decoratie in de “casetas” met “farolillos” en de organisatie in de verschillende “patios” zorgen voor een uniek gegeven. Flamencodansers naast schitterende Spaanse volbloedpaarden en optredens in traditionele klederdracht brengen de bezoekers helemaal in een kleurrijke vakantiestemming. In de verschillende “cacetas” treffen we immers een uitgelezen en harmonieuze mengeling van Andoulische en Europese gastronomische specialiteiten zoals “Pata Negra”, gambas, “pescaito frito, paella, mezè en voor de lekkerbekken zeker niet te vergeten de “churros met chocolade”. Met de “manzilla” of de typische Sherrywijn uit Sa de Barrameda (Càdiz) geeft een extra cachet aan deze festiviteiten. De Feria Andaluza is immers een familiefeest voor groot en klein, voor oud en jong en dit bovendien met gratis toegang. De combinatie tussen de diverse dansspektakels, de gastronomie en de unieke paardenshow maken van Euroferia Andaluza een uniek gegeven.

    “De Euroferia Andaluza 2006 is op de sporen gezet, de logistieke en administratieve dwarsliggers glijden stilaan op hun plaats. Een enthousiaste groep gaat opnieuw de uitdaging aan om van deze veertiende editie een ongelooflijk boeiend spektakel te maken”, stelt voorzitter Frédérico Gallo fier. www.euroferia.net

    26-04-2006 om 22:57 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    25-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oregon uv

    OREGON SCIENTIFICLANCEERT DRAAGBARE

    UV-DETECTOR/TESTER

    Een wereldprimeur die deze zomer furore zal maken

    De mooie dagen komen eraan en velen willen zo snel mogelijk een mooie zomerteint. Daar is absoluut niets mis mee, op voorwaarde dat men zich doeltreffend beschermt tegen de kwalijke gevolgen van de zon. De blootstelling aan de zonnestralen kan immers erg gevaarlijk zijn. Te lang in de zon zitten, brengt bepaalde huidrisico’s met zich mee. Vandaag spreekt iedereen erover en is zowat iedereen via artikels in de pers of medische reportages op de hoogte van de risico’s. Maar niet iedereen begrijpt even goed hoe hij of zij zich afdoend kan beschermen. Dankzij de nieuwe UV-detector/tester van Oregon Scientific kan men voortaan onbezorgd zonnen.

    Verkoopprijs: € 35 in de 1200 Belgische verkooppunten die vermeld zijn op de site www.oregonscientific.be. De producten zijn eind mei beschikbaar. RVH.

    25-04-2006 om 22:58 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.creneau - quick
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CRENEAU INTERNATIONAL EN QUICK OPGENOMEN IN HET D&AD BOOK

    D&AD, opgericht in 1962 in het Verenigd Koninkrijk, is een liefdadigheidsorganisatie die zich wereldwijd bezighoudt met het promoten van creativiteit. Zij organiseren jaarlijks onder meer de prestigieuze D&AD Awards. De geselecteerden voor deze prijs worden steevast opgenomen in het D&AD book.

    Spijtig genoeg geen nominatie voor de Belgische inzendingen, maar wel drie Belgische werken die in het D&AD jaarboek opgenomen zullen worden. Naast Duval Guillaume Brussels en LG&F werd ook Creneau International geselecteerd voor haar ontwerp van de Quick Hamburgers Restaurants in de categorie Environmental Design/Leisure Tourism.

    Het ontwerp van Creneau International voor Quick heeft een uitgesproken Europees karakter, een element dat niet vaak voorkomt in de sector van de fast service. Het POP HOME NATURE concept wordt onderverdeeld in drie ruimtes, elk aangepast aan een eigen doelpubliek van Quick.

    NATURE is de ruimte voor de kinderen en wordt overheerst door de kleur groen. Picknickeilandjes, grastapijt en speelse grafische elementen zijn alom aanwezig. Jongeren kunnen zich dan weer perfect terugvinden in de loungy atmosfeer van de POP ruimte die voor hen werd ontworpen. De combinatie van hoge tafels en trendy kleuren (overwegend rood) zorgt voor een echt clubbing gevoel. HOME is de ruimte voor de volwassenen. Intieme kleuren (bruine tinten), comfortabele zetels en zachte verlichting zijn kenmerkend.

    www.creneau.com

    25-04-2006 om 22:57 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weide rund

    Kwaliteitsketen "Weide Rund", lekker, authentiek rundvlees

    Voortaan overal in België verkrijgbaar bij Carrefour en GB.

    Sinds woensdag 19 april is de Kwaliteitsketen "Weide Rund" verkrijgbaar in alle Carrefour en GB winkels. De lancering van ' Weide Rund' is het resultaat van een hecht partnerschap tussen Belgische veetelers en Carrefour Belgium. Aldus stellen Carrefour en GB naast de traditionele kwaliteitsketen "Belgisch Wit-Blauw", ook dit bijzonder mals en sappig rundvlees voor, dat donkerder is van kleur en door zijn doorregen textuur een uitzonderlijk smaak biedt. Carrefour en GB verheugen zich hun klanten dit kwaliteitsproduct te kunnen aanbieden, dat de betrokkenheid illustreert van 50 Belgische veetelers, die elke dag opnieuw alles in het werk stellen om deze nieuwe vleesvariëteit op de markt te brengen.

    "Weide Rund" is een kwaliteitsketen die oorspronkelijk werd ontwikkeld door Waalse kwekers. De strikte naleving van het lastenboek liet geen voldoende grote productie voor het hele land toe. Dit rundvlees werd daarom initieel slechts aangeboden in de winkels in de Waalse en Brusselse regio. Diverse Vlaamse veetelers hebben nu echter ook besloten om hun dieren volgens de eisen van de Kwaliteitsketen "Weide Rund" groot te brengen, waardoor dit rundvlees in heel België kan worden aangeboden.

    "Weide Rund" is ideaal voor recepten die de grootste vleesliefhebbers zullen verbluffen. Doordat de dieren op de wei worden grootgebracht, verkrijgt men mals en sappig vlees met een betere smaak. Bovendien draagt de voeding op basis van gras en samengeperst lijnzaad bij tot een evenwichtige verhouding tussen Omega-6 et Omega-3 in het vlees. De Kwaliteitsketen "Weide Rund" is het antwoord dat Carrefour en GB bieden aan de consument die op zoek is naar vlees met een sappige smaak. De consument kan kiezen uit: steak, beenhouwerssteak, gehakte steak, stoofvlees, roast beef, entrecote 3 en 6 -rib en dunne lende zonder been.

    In België zijn er in de winkels Carrefour en GB, 25 Kwaliteitsketens die garant staan voor de kwaliteitseisen van de consumenten:

    Belgische Kwaliteitsketens: Belgisch varkensvlees, Belgisch Wit-Blauw rundvlees, Belgisch Wit-Blauw kalfsvlees, Rundvlees "Bleue des Près", Mechelse koekoek, Hoevekip, Hoevekonijn, Witlof uit volle grond, Wortelen uit leemgrond, Aardappelen en Pinova appelen.

    Internationale kwaliteitsketens verkrijgbaar in België: Golden appels uit de Limousin, Druiven Italia uit Italië, Charentais meloen uit Haut-Poitou, Perziken en nectarines uit Frankrijk, Sinaasappelen uit Spanje, Atlantische zalm uit Noorwegen, Gekweekte kabeljauw, Mosselen van Bouchot Forel uit Bretagne, Normandische holle oesters, "Fine de Clair" oesters van Marennes-Oléron, Roze garnalen uit Brazilië, "Crottin de Chavignol" hoevekaas, Munster hoevekaas, Reblochon met rauwe hoevemelk, Parmezaanse kaas, Camembert en Serrano ham.RVH.

    25-04-2006 om 22:56 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.novotel brugge

    Novotel Brugge Zuid viert zijn 30-jarig bestaan!

    30 jaar van comfort en gezelligheid

    voor de familiale en professionele klanten

    In juni 2006 viert Novotel Brugge Zuid zijn 30-jarige bestaan. Voor die gelegenheid hult het eerste hotel dat Accor in Brugge opende zich in een nieuw kleedje en staat het najaar van 2006 in het teken van een uitgebreid renovatieprogramma.

    Novotel Brugge Zuid telt 101 kamers en is gelegen in een bos van 5 hectares, iets verwijderd uit het centrum van Brugge en op enkele minuutjes van de grote verkeersassen naar Parijs, Rijsel, Brussel, Gent en Kortrijk. Samen met een parking van 72 gratis parkeerplaatsen maakt deze ideale ligging van Novotel Brugge Zuid één van de belangrijkste hotels van Brugge voor dagseminaries.

    Dankzij de 185 m² vergaderruimte kan Novotel Brugge Zuid seminaries tot 150 personen aan. De vijf geklimatiseerde zalen hebben allemaal een natuurlijke lichtinval, zijn uitgerust met WIFI-technologie en worden beheerd door een domoticasysteem.

    Voor de ontspanning biedt Novotel Brugge Zuid een verwarmd buitenzwembad, een speelplein en een petanqueterrein. Qua catering beschikt het hotel over een restaurant met 75 plaatsen. Tijdens de zomermaanden kunnen de klanten op het terras (ook 75 plaatsen) genieten van een prachtig zicht op de tuin. Het hotel heeft ook een bar, “De Klipper”, met 33 plaatsen.

    De voorbije 30 jaar tijd hebben de 35 medewerkers talrijke gekende genodigden ontvangen. In het totaal overschreden zo’n 1.200.000 personen de drempel van het hotel sedert de oprichting ervan. Na de zomer van 2006 gaat Novotel Brugge Zuid van start met een uitgebreid renovatieprogramma dat begint met de invoering van het nieuwste kamerconcept van Novotel, Novation. Vanaf 2007 worden ook de lobby, de gemeenschappelijke ruimtes, het restaurant en de bar opnieuw ingericht. www.novotel.com RVH.

    25-04-2006 om 22:55 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terre de lune
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terre de Lune.

    Een zestal maanden terug nam een nieuwe directie de touwtjes in handen van het restaurant “Terre de Lune” en dit met het vaste voornemen zo snel mogelijk binnen te dringen in de hitlijst van de betere eethuizen. Nadat de sfeer, de kleuren en de verlichting werden aangepakt, wordt nu ook de onzichtbare zijde van “Terre de Lune”, maar ook de meest belangrijke, nl de keuken, onthuld aan de fijnproevers.

    Binnen treden in het satijnzachte interieur is meteen ondergedompeld worden in een sfeer van rust. De twee zalen, respect. 34 en 14 zitplaatsen, zijn door de grote doorkijkbar van mekaar gescheiden en worden beide geïnspireerd door een driekleurencombinatie: kwartsgrijs, frambozenrood en gebroken wit. Deze eenheid van kleur wordt nog kracht bijgezet door de kaart die in een grijze basistint is getooid, evenals door het strokleurige tafellinnen dat een perfecte harmonie vormt met het geheel. De ambiance is knus en verfijnd, de pasteltinten zorgen voor een subtiel cachet, net als het plafond met zijn gebroken witte gewelven die dankzij de intieme wandverlichting perfect tot hun recht komen. Al deze elementen creëren dan ook een bijzonder hoge culinaire verwachting…

    De nieuwe bazen, die overigens geen huwelijksband hebben, maar wel bogen op een 30-jarige vriendschap, hebben elk een heel eigen beroepscarrière achter de rug en besloten hun krachten in een gemeenschappelijk project te bundelen dat volledig losstaat van hun vroegere beroepservaringen. Andrie Harvie komt uit de filmwereld en was hoger kaderlid in een wereld van glitter en glamour, Gisele Hotek commercieel directrice in de petrochemie, had evenmin directe bindingen met de horeca. Wel hebben beide diverse toprestaurants bezocht en besloten met hun eigen project diverse tekortkomingen weg te werken en de gasten een gastronomisch festijn aan te bieden afgerond met een hoogstaand onthaal en puike gerechtpresentaties.

    Een opdracht met ongetwijfeld tal van valkuilen. Hun gastronomische keuken moet van hoogstaande kwaliteit zijn en daarom werden meerdere prioriteiten bepaald: contact met hun klanten, waarbij welzijn en comfort de trefwoorden worden in hun aanpak. Een moeilijk te bewandelen gulden middenweg tussen familiariteit en het koele, stijfdeftige. Op het bord krijgen de gasten verse kwaliteitsproducten aangeboden terwijl hun gezamenlijke passie voor de fijn Franse en Italiaanse wijnen ook tot ontwikkeling komt, al schuwen ze evenmin de nieuwe wereldwijnen zodat een kaart ontstaat met diverse exclusiviteiten. Extra element is het feit dat ze de prijzen redelijk en doordacht willen houden met als referentie een “menu van ’t moment” voor 35€. Andere projecten zitten in een studiefase zoals het organiseren van kookcursussen, een wijnseminarie op verjaardagen, wijncursussen op maat edm.

    Achter het fornuis van Terre de Lune staat Frederic Robin, afkomstig uit Pauillac en opgegroeid in het restaurantmilieu. Ondanks zijn jeugdige leeftijd, 29, heeft hij in Frankrijk tal van culinaire watertjes doorzwommen bij meerdere gastronomische sterren, om na een ommetje in Corsica, in Brussel te belanden, waar hij bij Bruneau aan de slag ging. Terre de Lune is zijn 2de Belgische vestiging, nu kan hij, met succes trouwens, zijn eigen prioriteitenlijstje samenstellen: zuivere smaken, kwaliteitsproducten, vindingrijkheid met de klemtoon op het gebruik van fijne sauzen en olijfolie, het herontdekken van vergeten groenten en de visuele presentatie op het bord.

    Het zorgvuldige vakwerk toont zijn voorliefde voor de smaken van de Sud-Ouest en de Méditerranéé, waarbij traditie wordt opgefleurd met een vleugje fantasie en enkele Oosterse accenten met het contrast van zoet en zout.

    Twee menu’s vormen de kers op de taart van een aantrekkelijke en overheerlijke kaart: het ‘menu van het moment’ bestaat uit drie gangen naar keuze voor 35 euro, terwijl het gastronomisch creatief 5-gangenmenu met bijpassende wijnen, voor amper 55 euro wordt aangeboden. Wat meteen opvalt is dat er niet de minste herhaling te bespeuren valt in de producten en toespijzen, en dat de beschrijvingen bewust, bondig werden gehouden.

    De voorgerechten roepen een sfeer op van verfijning: gegrilde poonfilets met curryboter en fijn zanddeeggebakje met snijbieten en venkel of een carpaccio van paarse artisjokken en kreeft met hazelnootemulsie en krokant parmezaankoekje. De hoofdgerechten worden gekenmerkt door hetzelfde universele karakter met o.m. een Noordzeetong met boulangère van topinambours of een jonge duif met groenten van weleer en Maderasaus. Geen enkel element van de presentatie is verwisselbaar, elk product met eigen sausje: de tartaar van scheuten en braadvocht voor de ongletbiefstuk met sechuanpeper, of het mangosap bij de gebakken kalfsreepjes. Ook bij de desserts is vindingrijkheid troef, wie kan een krokant gebakje met frambozen en limoen met honingsausje of een maracujasoufflé met een emulsie van pistachenoten weigeren?

    Onze gastronomische ontdekkingsmenu bestond uit een carpaccio van langoustines met emulsie van passievruchten als proevertje, als eerste voorgerecht kregen we een julienne van asperges, hoppescheuten en courgettes met balsamico en fijne ganzelevercarpaccio. De St. Jacobsnootjes met kleine kaasravioli en bijhorend tomatenemulsie was een onbetwistbare delicatesse, de tot dusver erg smaakvolle Sauvignon blanc, 2004, Pays d’Oc Domaine de Valensac werd hier geruild voor een Chardonnay Monte Chieti 2003 van het huis Caldera. Deze wijn werd een uitstekende cavalier voor de Dorade royale in zijn korst van zeezout, rozemarijn en fijne seizoensgroentjes. De kalfsfilet met morillen, ganzenlever en een kruidige tagliatelle kreeg een Crianza 2000 van het huis San Pedro in Rioja als gezel. Wijn die ook uitstekend samenging met het dessert, nl een met peper van Sechouan gebakken banaan gerijpt in een speculoossaus. Smaakaroma’s, kleurschakeringen, presentatie en bediening, een vlekkeloos parcours, dat zonder overdrijving een 9/10 verdient.

    Terre de Lune is geen dagdromerij bij maneschijn meer fraaie benamingen zonder inhoud. Integendeel tijdens dit gastronomisch creatief menu, genoten we volop van heerlijke, harmonieuze soms verrassende gerechten, aangeboden in prachtige kleurcombinaties met het onontbeerlijke koloriet als diepgang. Zonder meer aanbevelenswaardig en heerlijk degustatief genieten. RVH.

    Terre de Lune, Prekelindenlaan 25 , 1200 Brussel, tel 02-732 18 37

    Open van maandag tot vrijdag van 12 tot 14.30 en van 19 tot 22u30, zaterdagavond van 19 tot 22u30, gesloten op zondag. www.terredelune.be

    24-04-2006 om 23:04 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cap sablon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CAP SABLON.

    De Cap Sablon behoort met 15 jaar ervaring tot het kransje van niet te missen eethuizen op de Zavel. Het is een van die schaarse plekjes waar men vooraf zeker is van een warm onthaal en een uitgelezen maaltijd. Waar een favoriet gerecht elke keer opnieuw precies even verrukkelijk smaakt …

    De Cap Sablon is evenzeer een gezellig oord waar je een koffie gaat drinken, nieuwtjes uitwisselt of de krant leest. Waar je afspreekt voor een babbel bij een prima maaltijd en een goede fles. Kortom, een kostbaar plekje om te koesteren.

    De Cap Sablon heeft met de jaren, en dankzij de nieuwe impulsen van de eigenaars, een solide reputatie van prima eten verworven, en zorgt voor een perfecte harmonie van klassieke gerechten, streekgerechten, maar ook – wellicht te weinig bekend – meer gedurfde suggesties, complexere en zeer geraffineerde combinaties van smaken.

    Wie in de Cap Sablon binnenstapt, is meteen gewonnen voor de ongekunsteld vriendelijke ontvangst die bovendien rekening houdt met de taal en de nationaliteit van de klanten. Dit is dubbel belangrijk in een kosmopolitische omgeving zoals de Zavel.

    Neem plaats rond de tafels in licht hout met zwarte steen, op stoelen, met een lederen zitting. De vormen doen denken aan art deco, aan een klassiek modernisme. Deze definitie geldt eigenlijk voor de hele inrichting met een mooie soberheid, de ware kwaliteit van de gebruikte materialen, de werkelijk geraffineerde details zoals het schitterde vogelmotief tegen een van de buitenmuren. Het hangt er als sinds de opening en is in zekere zin de huismascotte geworden.

    Kwaliteit is overigens een kernwoord in een beschrijving van de Cap Sablon: en die waarde wordt ook en vooral gecultiveerd in de keuken: mooie producten, elke dag vers aangevoerde vis, vlees van onbesproken herkomst.

    De kaart toont heel wat variatie met suggesties die afhankelijk zijn van de inspiratie van de chef, maar evenzeer van de marktaanvoer. Er is bv excellente boerenworst met de stoemp van de dag en een tartaar van versgehakte biefstuk met gebakken aardappeltjes of de filet pur of entrecote van Argentijnse “Cube Toll”. Bij het marktaanbod hoort een originele, heerlijk knapperige verse sint-jakobsschelp met geitenkaas en kruiden of een farandole van gegrilde groenten met verse tijm. Gezelligheid, eenvoud en smaak, vinden we tevens terug in de meest uiteenlopende salades zoals een Thaise salade met gemarineerde kip, rode kerrie, soja, gehakt aardnoten, tomaat en kiwi of de salade bellissimo met parmaham, breseola, mozzarella, parmezaankrullen, gedroogde tomaten en olijven.

    Even ruimte laten voor de zeer verleidelijke, huisbereide desserts met een Brusselse crème brûlée op kop, een echte dame blanche maar vooral de tatin-taart, een uitgelezen portie van een overheerlijk dessert.

    Wij genoten van verse Mechelse asperges à la flamande als voorgerecht, een uitmuntende keuze maar tevens een vrij uitgebreid voorgerecht, asperges kunnen in diverse bereidingen worden bekomen, kan zelfs als hoofdgerecht geserveerd. Nadien volgde een heerlijk gebraden kabeljauwrug met fijne groentjes, natuuraardappelen en licht gecitronneerde botersaus, de andere keuze viel op een pave van zalm gebakken in een zoutkost en geserveerd met knapperige tuinsalades en kleine aardappeltjes in de schil. De bijgaande Australische Chardonnay, Hill of Gold van Golden Vintages, 2001, zorgde voor een extra aroma. Voor de desserten opteerden we voor een moeulleux van chocolade, zacht en smeuïg geserveerd met als toetje enkele rauwe appelschijfjes en vanille-ijs. De tarte-tatin was zonder meer overheerlijk, op flinterdunne bodem, heerlijk zacht gebakken appels met een onverwacht toetje in de vorm van vanille-ijs en appelschijfjes. De desserts zijn niet alleen van uitmuntende kwaliteit maar bovendien zijn de porties behoorlijk groot.

    Cap Sablon: elke dag, 7 op 7, geopend van ’s middags tot 23.30 u. Een mooie wijnkaart met uiterst genietbare en betaalbare flessen, een middaglunch met voorgerecht en hoofdgerecht voor slechts 10.90€. In de zomer een terras met directe betrokkenheid bij de intense bedrijvigheid van de Zavel.

    Jammer dat de culinaire gidsen deze kleine brasserie die best de vergelijking met de gezellige eethuizen en typische bistro’s uit Lyon kan doorstaan, nog niet hebben ontdekt. Hoe dan ook aan te bevelen voor zijn eigentijds architecturale benadering, vriendelijkheid en dienstverlening, maar vooral op het culinaire vlak. RVH.

    Cap Sablon, Lebeaustraat 75 , 1000 Brussel – tel 02/512 01 70

    24-04-2006 om 23:01 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herakles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    HERAKLES,

    “Griekse” kwaliteitsbrasserie.

    Bij de opstart van het restaurant enige tijd terug, hadden Yannis Golfinos en zijn echtgenote reeds de typische Griekse overlast van plaasteren standbeelden en fresco’s van het Panthenon achterwege gelaten. Toch bleef de sfeer traditioneel met vele open ruimten, waar tradities, gezelligheid en veel babbels voorlopers werden van een moderne vormgeving.

    Het vernieuwde interieur van de Herakles is hedendaags, tegelijkertijd elegant en stijlvol met uitgesproken evenwicht in de gebruikte materialen zoals metaal, inox, leder, exotisch hout, arduin, … Deze eerde sobere decoratie wordt extra ondersteunt door grijze en zwarte tonen met het molbont als decoratief element, tenvolle in de schijnwerpers geplaatst door de indirecte verlichting.

    De nieuwe inrichting biedt evenzeer ruimte voor een terras, zwevend tussen hemel en aarde, waar men genietend van de zon, in openlucht, gezellig keuvelend, een lunch of diner kan degusteren. Het keukenteam dat voor tal van verrassende combinaties zorgt staat olv. Yannis Laios, terwijl in de zaal Kosta Trevlopoulos de figuurlijke scepter zwaait. De glimlach van zijn team vervloeit in een attente dienstverlening en uiterste efficiëntie waardoor het restaurant Herakles uitgroeit tot een stukje Griekenland met gulle, gezellige mensen die hospitality hoog in het vaandel voeren.

    Gulheid is een passende omschrijving voor de keuken. Met tal van traditionele trekjes in een leuk hedendaags kleedje en een puike selectie van dagverse schotels, krijgt men globaal een aangename verpozing. De overladen soms kilometerlange kaart, werd ingeruild voor oerdegelijke kwalitatieve producten.

    Tussen de voorgerechten ontdekten we de Meze Herakles, een assortiment van fijne proevertjes, een schotel die met de seizoenen evolueert. Aan te bevelen zijn evenzeer de scampi’s Herakles samen met fijne spekreepjes of een carpaccio van schaap op basilicum. Moussaka behoort net als de Griekse grillades tot de traditionele specialiteiten, maar ook een visbrochet of een fijne gegrilde zwaardvis zorgen samen met een Ierse entrecote voor culinaire topmomenten. In het dagverse assortiment zorgt de chef voor unieke combinaties van o.m. seizoensgroenten, wild, asperges, … Smaakhuwelijken tussen Belgische en Griekse producten hebben telkens weer een aangenaam, verrassend smaakaroma. Enkele “dubbele” schotels bieden een bijzonder uitgebreid gerecht waarvan twee volwassenen volop kunnen genieten, topper is en blijft de lamsschotel maar de ‘chef’s schotel’ zorgt voor afwisseling en leuk culinaire genot.

    De middaglunch, voorgerecht, hoofdschotel en koffie wordt binnen de 45 minuten geserveerd en kost amper 12.50€. Een bewijs dat de smaakpupillen ook op een snelle en best ludieke manier tot heerlijk degusteren kunnen aangespoord worden.

    De wijnkaart brengt een ruime keuze van kleine Griekse wijngaarden die kwaliteit en prijs binnen aanvaardbare perken houden. Het bewijst dat de pogingen die Griekenland sedert een 20-tal jaren onderneemt om waardevolle witte en rode wijnen te produceren, vruchten afwerpen. Tot de betere witte wijn behoort o.m. de Samaropetra Domaine Kir-Yanni €22.90, terwijl zowel de Nemea 200 Tselepos uit de Peleponesus, van 100% Agiorgitikodruif,€22 en de Domaine Tselepos 2002, €31.90 mogen aanbevolen worden. Het aanbieden van de wijn in een karaf is een oude Griekse traditie waardoor de wijn lucht meekrijgt en de aroma-ontwikkeling zich ten volle manifesteert.

    Restaurant Herakles is alle dagen geopend van 12 tot 15 uur en van 18 tot 24 uur behoudens op 24 december. Speciale menu’s voor groepen vanaf 10 personen en banketten vanaf 30 couverts. RVH.

    Restaurant Herakles, Dielegemsesteenweg 145, 1090 Jette tel 02-478 25 92 (Vlakbij de Place de l’Ancienne Barrière) www.restaurantherakles.be

    Quotering:

    Leuke en uitgebreide gerechten die soms in het drukke, iets te luidruchtige gewoel, deels hun waarde inboeten. Jammer dat ook keukengeuren tot in de gelagzaal doordringen.

    Gidsnoteringen:

    Delta: geen bouzouki of gebroken borden, wel goede keuzemogelijkheden voor lekkerbekken en wijnliefhebbers.

    24-04-2006 om 22:59 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.le petit prince
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Le Petit Prince.

    Restaurants die onafgebroken, gedurende 30 jaar met dezelfde uitbater, een groeiend cliënteel aantrekken zijn eerder zeldzaam. Francis Lefèvre runt sinds 1976 de Ukkelse ‘Petit Prince’ en dankt zonder enige discussie het overleven van zijn zaak aan het feit dat hij al die tijd, een uitzonderlijk enthousiasme tentoonspreidde maar vooral nooit het direct contact met zijn gasten verloor.

    Het buurtrestaurant met huiselijke sfeer dat Francis in 1976 opende, werd in de loop der jaren in een groter complex geïntegreerd. Het huiselijke, landelijke, met houtvuur en schouw bleef evenwel en is nog steeds bijzonder geschikt voor speciale gelegenheden zoals intieme grillparties. De aankoop van een aanpalende woning in 1986 geeft meer armslag en de bouw van een veranda enkele jaren nadien, zorgt ervoor dat “Le Petit Prince” in meerder zaaltjes kan worden opgesplitst, elk met eigen sfeer en charme, waardoor tegelijkertijd, een zeer verscheiden publiek van de uitgebreide menukaart kan genieten.

    De naamgeving verwijst voor één keer niet naar het verhaal van Saint-Exupéry, maar wel naar de Prins de Ligne, eveneens klein van gestalte. Charles-Joseph de Ligne was raadsheer van keizer Jozef II en van keizerin Catherina II en was tevens een briljant figuur. Met het typische kosmopolitisme van de 18de eeuw zorgde hij voor een erg genuanceerde analyse van het Ancien Régime samengebundeld in een 34-delig boekwerk “ Mélanges militaires, littéraires et sentimentaux”, een werk dat trouwens nog altijd wordt herdrukt.

    De keuken van Le Petit Prince is al even indrukwekkend en getuigt overduidelijk van mediterrane invloeden al duiken ook regelmatig exotische aroma’s en dito kleurschakeringen op. Kruiden en specerijen worden vakkundig gebruikt en resulteren o.m. in een brochette van St. Jakobsschelpen met zoutbloempjes uit Noirmoutier, een shii-take met Thaise curry en kokosmelk, en fazant op traditioneel Brabantse wijze of een exotisch Paaslam. Toch blijft elke overdreven “fusion” van ingrediënten achterwege en kiest Francis Lefèvre doelbewust voor de basisprincipes van de Frans-Belgische keuken met dagverse kwalitatieve producten. Kroketten met grijze garnalen uit Zeebrugge of een Belgisch kusttongetje, bewijzen ook hier het perfecte vakmanschap.

    De uitgebreide wijnkaart, zowat 250 vermeldingen, getuigt van een mengeling van traditie en nieuwe wereldwijnen. Een intense mix dus van de rijkdom van Franse en andere Europese wijngaarden met ontluikende en geapprecieerde aroma’s uit Argentinië, Chili, Australië en andere nieuwe wijnlanden.

    De menukaart van Le Petit Prince laat tal van persoonlijke keuzes toe, gaande van een eenvoudige schotel tot de absolute bestseller, het gastronomisch menu. Ook het marktmenu met een keuze uit 5 voorgerechten, 5 hoofdschotels en 5 desserts is een voltreffer, kostprijs 25€, met bijhorende wijnen 35€ en met aperitief en koffie 42€.

    Degusteren in het nieuwe okerkleurige decor van Le Petit Prince is zonder meer leuk. De Zuiderse ambiance imponeert onmiddellijk en laat de nodige ruimte voor eigen harmonieuze interpretaties zoals Italiaanse parfums en Provençaalse aroma’s. Meubilair, verlichting, wanddecoraties o.m. een collectie prachtige doeken van Fabienne Christyn, zorgen voor zonnige, culinaire momenten.

    Le Petit Prince, 16 Prins de Lignelaan, 1180 Brussel (Ukkel). Tel 02-374 73 03

    Open van 12 tot 14 uur en van 19 tot 22h30. Gesloten op zondagavond en maandag de ganse dag. www.lepetitprince.be

    Kwotering: aangenaam en leuk decor, verrassende presentaties van aromarijke maar vooral smaakvolle gerechten. Prijs/kwaliteit absoluut aanvaardbaar. Zelfs in minder drukke momenten ebt de hospitality attentie bij het personeel af en toe weg. Tov vergelijkbare restaurants 7.8/10.

    Gidsenappreciatie:

    Lemaire: 80 punten, zeer elegant decor

    GaultMillau: 12 punten, ontspannend uitnodigend decor

    Michelin: 1 bestek, leuk familiaal restaurantje, traditionele keuken

    Delta: goede verhouding kwaliteit/prijs

    24-04-2006 om 22:58 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.restauratieconcepten mercure
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mercure: 4 nieuwe restauratieconcepten..

    Mercure laat traditie en gastronomie samen gaan met modernisme. Het merk lanceert vier nieuwe formules zodat echt iedereen iets naar zijn zin en honger ontdekt op de Mercure-kaarten.

    Mercure, dat zijn stuk voor stuk verschillende hotels, met garantie voor unieke momenten… Het merk biedt alle voordelen van een netwerk wat betreft kwaliteit en service, terwijl het unieke karakter van elk hotel behouden blijft, een afspiegeling dus van de omgeving, de regionale en culturele verankering van elk hotel  … Mercure, dat zijn ook lekkere tafelwijnen: regionale aroma’s voor fijnproeversmomenten, of de “Grands Vins Mercure”: een selectie grote wijnen tegen een zacht prijsje.

    Dit jaar rijmen traditie en smaak in België meer dan ooit met vernieuwing. Inderdaad: om de kwaliteit van het onthaal en het comfort voor zijn klanten nóg te verbeteren, huldigt het merk twee volledig gerenoveerde hotels in, lanceert een nieuw Business Flat-concept en betrekt het zowel hotelgasten als niet-hotelgasten in zijn culinaire uitbouw door de introductie van vier nieuwe  restauratieconcepten.

    De “Fijnproeversglazen”, koude gerechten, en de “Stoofpotjes ”, warme bereidingen, bieden een origineel, culinair alternatief voor snacks. De “Fijnproeversglazen” en de “ Stoofpotjes ”, staan het hele jaar door op de kaart of bij de suggesties en zijn beschikbaar in alle Belgische Mercures. De recepten van de “Fijnproeversglazen” en de “ Stoofpotjes ” laat men over aan de creativiteit van elke chef. Ze variëren naargelang de seizoenen en volgens de streekproducten van de regio waar het hotel is gevestigd.

    De “Fijnproeversglazen”, voorgesteld in een hoog glas met een lange lepel, zijn zoete of zoute koude gerechten die ogenblikkelijk worden klaargemaakt om de kleine honger te stillen op elk moment van de dag. Zo ontdekt men o.m. Mousse van bloemkool met tartaar van zalm; Guacamole met garnaaltjes; Meloensoep of een Chocolademousse.

    Geserveerd in authentieke pannetjes in aardewerk, stellen de “Stoofpotjes” op elk moment van de dag een warme en snelle maaltijd voor, bv. Kalfszwezeriken op traditionele wijze, Pastaschotel in de oven of een Kabeljauwschotel met puree

    Degustatieborden:

    Dit 100% Belgisch concept, laat de gasten kennismaken met diverse specialiteiten op één bord. Dat degustatiebord wordt tegen dezelfde democratische prijs aangeboden in alle hotels van het Belgische net. Voor elk seizoen bedachten de chefs een “Degustatiebord” dat in alle Mercures van België op hetzelfde moment en tegen dezelfde prijs wordt aangeboden (tussen 20 en 25 euro naargelang het thema). Tot midden mei wordt een “visdegustatiebord” aangeboden dat bestaat uit: Victoriabaars in een korst van chorizo, Medaillon van zeeduivel met spek en tijminfusies, Garnalencrème met kervel, Tomaat met garnaaltjes uit Zeebrugge en een Forelsoufflé met groene aspergepunten en beurre blanc met abdijbier

    In de zomer (midden mei tot juni) volgt een degustatiebord “primeurgroenten”, een stuk vlees met vijf bereidingen van primeurgroenten. Paddestoelbereidingen zijn in de vroege herfst (september) aan de beurt, terwijl in de de winter (van november tot midden december) een “Wilddegustatiebord” wordt voorzien, een afwisseling van warme en koude bereidingen.

    Ook het slotakkoord van de maaltijd wordt bij Mercure voortaan een bevoorrecht moment. In samenwerking met Douwe Egberts werd een nieuwe, speciale kaart ontwikkeld met een ruime keuze aan koffievariëteiten. Bovendien serveert men bij elke koffie Café Tasse chocolade die de perfecte harmonie met de specifieke aroma’s van elke koffie onderlijnt. RVH.

    23-04-2006 om 18:49 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STREEKPRODUCTEN VLAM

     

     

     

    STREEKPRODUCTEN MET VLAAMS LABEL

     

    Mooie tradities uit heel diverse sectoren worden weer in de kijker gezet: een paasbier, Antwerpse handjes, de Vlaamse grijze garnaal… Met deze 10 nieuwe erkenningen telt Vlaanderen intussen 40 erkende traditionele streekproducten. Nieuw is dat twee traditionele streekproducten het Vlaamse label als overgangslabel gebruiken terwijl ze een Europees dossier voorbereiden: de Vlaamse grijze garnaal en de Poperingse hopscheuten.

     

    De stuurgroep streekproducten van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, kende het label STREEKPRODUCT.BE toe aan de volgende producten:

     

    - Oost-Vlaams paasbier

    Aangeboden als Slaghmuylders Paasbier door Brouwerij Slaghmuylder nv, Ninove - www.witkap.be

    - Poperingse hopscheuten

     “De Poperingse Hopscheuttelers”, Reo-Veiling N.Keersebilck

    - oude Geuze uit het Pajottenland

    Twee verschillende producenten kregen een erkenning voor hun Oude Geuze:

     “Oude Geuze 3 Fonteinen” aangeboden door AD Bieren bvba, Beersel - www.3fonteinen.be

     “Oude Geuze De Cam” aangeboden door Geuzestekerij De Cam, Gooik - http://users.belgacom.net/gc762821/NL/brouwers/decam/decam.htm

    - Oude Kriek uit het Pajottenland

    Aangeboden als “Oude Kriek 3 Fonteinen” door AD Bieren bvba, Beersel - www.3fonteinen.be

    - Koffie uit de Leiestreek

    Aangeboden als “Grootmoeders Koffie Extra Dessert & Special Mokka” door Grootmoeders Koffie bvba, Gullegem - www.grootmoederskoffie.be

    - Antwerpse Handjes

    Syndikale Unie voor Brood-, Banket-, Chocolade- en IJsbedrijf vzw - www.s-u.be

    - Vlaamse grijze garnaal

    cvba Vlaamse Visserij Vereniging; Oostende, Nieuwpoort, Zeebrugge - Willy Versluys,

    - Vlaamse gedroogde hesp

    Aangeboden als Ganda ham door Corma nv, Gent - www.ganda.be

    - Vlaams gerookt rundvlees

    Schepers Vleesbedrijf nv - www.schepersnv.com

     

     Europees

     

    Vlaams minister-president Yves Leterme keurde onlangs de aanvraag goed voor een Europese erkenning van drie streekproducten:

    ▪ Gentse azalea’s: dossier opgesteld door Vereniging voor de Vlaamse Azaleatelers,

    ▪ Vlaams-Brabants grondwitloof: dossier ingediend door vzw Brussels Grondwitloof,

      Vlaams-Brabantse tafeldruif: dossier ingediend door “De Sterredruif”,

     

    VLAM begeleidde deze drie producentenverenigingen bij de opmaak van de dossiers en zal deze producten ook meenemen in haar promotie rond streekproducten. Intussen werkt VLAM verder aan Europese aanvragen voor de Poperingse hopscheuten, de Vlaamse grijze garnaal en de traditionele runderrassen zoals de Vlaams-Brabantse witblauw dubbeldoel-runderen en de West-Vlaamse rode runderen.

     

    Meer informatie over het Vlaamse en de Europese labels is te vinden op de nieuwe website www.streekproduct.be. Binnenkort zijn hier ook de fiches van de tien nieuwste streekproducten te vinden. RVH.

    22-04-2006 om 18:01 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlam : bioproducten

     

     

     

    BIO: groeiend aantal kopers.

     

     

    Het thuisverbruik van biologische voedingsproducten kende in 2005 een omzetstijging van 2,1%. Deze omzetgroei is te danken aan een groeiend aantal kopers en enkele sterk groeiende plantaardige segmenten zoals brood, deegwaren en ontbijtgranen. 70% van de Belgische bevolking kocht in 2005, tegenover 69% in 2004, wel eens een bioproduct.

     

    Het totale marktaandeel van de biologische voeding bedroeg vorig jaar 1,4%, goed voor een omzet van 201 miljoen euro. Biogroenten blijven met een aandeel van 21% veruit de belangrijkste categorie binnen de totale biologische voedingskorf. Het belang van biologisch vlees en gevogelte neemt verder af. Deze producten scoorden in 2001 en 2002 goed dankzij de verschillende voedselcrisissen, maar intussen is het vertrouwen van de consument opnieuw hersteld en neemt dit effect af.  Biologische vleeswaren daarentegen deden het in 2005 wel goed en zagen hun aandeel groeien van 3,6 naar 4%. Deze bevindingen blijken uit onderzoek dat GfK Panel Services Benelux uitvoerde in opdracht van VLAM.

     

    De totale omzet van biologische versproducten voor het thuisverbruik bedroeg in 2005 201 miljoen euro. De bio-omzet groeide vorig jaar met 2,1% terwijl de totale voedingsomzet (inclusief andere dagelijkse producten) slechts met 0,5% toenam. De bestedingen aan bioproducten per kopend gezin bleven vorig jaar stabiel op 65 euro maar het aantal kopende gezinnen steeg wel. Biogroenten behouden met 21% het grootste marktaandeel binnen de biokorf, gevolgd door vlees en brood met elk 14%. Fruit komt met 12% op de vierde plaats.

    Vooral de marktaandelen van brood en ‘overige bioproducten’ waaronder de meer verwerkte bioproducten (o.a. deegwaren, koekjes, ontbijtgranen…) stegen vorig jaar sterk. Vorig jaar kocht 15% van de Belgische gezinnen wel eens biobrood en een kopend gezin besteedde er gemiddeld 41 euro aan.

     

    Biokoper is iets ouder en grijpt vooral naar bio-groenten

    70% van de Belgische gezinnen kocht in 2005 minstens 1 keer een biologisch versproduct. Een biokoper is een intensieve koper en besteedt gemiddeld 4 à 5% meer aan algemene voeding in vergelijking met de gemiddelde Belg. Meestal gaat het hier om welgestelde gezinnen met kinderen en welgestelde gepensioneerden. Het marktaandeel van bio ligt relatief gezien het hoogst bij oudere alleenstaanden en welgestelde gepensioneerden.  De welgestelde huishoudens met kinderen bieden een enorm potentieel voor bio. Zij zijn immers verantwoordelijk voor 28% van de totale versomzet maar betekenen slechts 22% van de totale bio-omzet.

     

    Samen met BioForum en de ganse sector lanceert VLAM vanaf midden mei een biocampagne onder de noemer ‘Bio, mijn natuur’. Het hoogtepunt is de bioweek van 3 tot 11 juni. In deze mediacampagne voert VLAM bekende en minder bekende Vlamingen op die uitzonderlijk presteren en bekennen dat zij ‘straf spul’ gebruiken. Dat ‘straf spul ‘ is natuurlijk biovoeding. De biosector speelt hierin de intrinsieke waarden van bio uit om de vraag naar bio te blijven stimuleren. VLAM benadrukt in deze nieuwe campagne vooral dat bio de echte smaak aan voeding teruggeeft en kwaliteit in je leven brengt. www.vlam.be

     

    22-04-2006 om 08:23 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warwick fashion

     

    HELEMAAL FASHION !

     

     

    Apotheose van het concept  : Xavier Delcour en Christian Wijnants zullen de twee laatste Fashion Rooms van het Royal Windsor Hotel Grand Place ontwerpen. Hiermee leggen zij de laatste hand aan een reeks van 12 kamers waarin de mode u op een wel heel bijzondere manier probeert te verleiden !

     

    De Brusselse Fashion Rooms bieden een bijzondere kijk op de hotelkamer. Het Royal Windsor Hotel Grand Place, de initiatiefnemer ervan, wil op die manier veel meer dan een luxehotel zijn, naar het voorbeeld van grote modemerken. U krijgt de extreme luxe van de ultieme verpersoonlijking aangeboden via kamers die elk een uniek kunstwerk zijn van een Belgische modeontwerper.  

    Eersten in de rij waren Marina Yee, Jean-Paul Knott, Mademoiselle Lucien en Gérald Watelet. Vanaf de herfst van 2004 stelden zij hun creativiteit ten dienste van het hotel, hun virtuositeit als couturier maar ook hun hang naar esthetiek. Elk van hen gaf zo op zijn of haar manier een stuk intimiteit prijs. Ze ontwierpen ‘hun’ kamer, net zoals hun opvolgers dat met evenveel emotie en even waarheidsgetrouw deden :  Nicolas Woit, Romy Smits, Kaat Tilley, Nina Meert, Pascale Kervan, Haider Ackerman. Hun Fashion Rooms weerspiegelen hun persoonlijkheden, geboetseerd door hun modeontwerpen, de eisen die ze stellen, hun manier van leven en reizen.

    Vanaf het begin stond vast dat er twaalf Fashion Rooms zouden komen, niet een meer ! Ook nu weer zijn de ontwerpers die de twee laatste Fashion Rooms zullen bedenken volledig verschillend. Christian Wijnants is een Brusselaar die zijn opleiding aan de Antwerpse Academie kreeg en zich in de Vlaamse metropool settelde.  Hij staat voor een sensuele, vloeiende en delicate modelijn. Hij houdt van frisse kleuren en bloemenkleedjes die vrouwen nog vrouwelijker maken, los van tendenzen en een te so(m)bere esthetiek. 

    Xavier Delcour stond tot voor kort voor voornamelijk zwarte, dynamische en sexy mannenmode, maar hij kleedt nu ook vrouwen. Seizoen na seizoen maakt deze Belgische ontwerper het mooie weer op de bekendste modepodia. Hij laat zich inspireren door de rockcultuur en is gefascineerd door night-clubbing. Een uiterst precieze snit is zijn handelsmerk. 

    Een kamer in noir-obscur … ? Zacht met enkele etnische accenten …? Is de meimaand niet het ideale moment om deze nieuwigheden in het Royal Windsor Hotel Grand Place te komen ontdekken ? RVH.                

    Fashion Rooms by Royal Windsor Hotel Grand Place - Duquesnoystraat 5,

    1000 Brussel - Tel. 02 505 55 55   www.warwickhotels.com

     

     

    22-04-2006 om 08:21 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radisson Style hotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Style Hotel in Wenen viert eerste verjaardag met de tekening van een contract met Radisson SAS

     

     

    Het Style Hotel in Wenen viert zijn eerste verjaardag met de ondertekening van een managementcontract met Radisson SAS.

     

    Algemeen Directeur Alfio Bernardini en zijn team kijken terug op een succesvol eerste jaar met een gemiddelde bezettingsgraad van 60,2% en een gemiddelde kamerprijs van 155 euro per nacht. Het hotel, het restaurant en de bar reflecteren internationaal design met een mediteraanse invloed – een harmonieus geheel dat van bij de start bij Weense en internationale gasten in de smaak viel !

     

    Sinds 15 januari 2006 kreeg het Style Hotel een internationale succesvolle partner aan zijn zijde. De WSF groep, eigenaar van het Style Hotel tekende een managementcontract voor een termijn van 20 jaar met Rezidor SAS. Voortaan zal het hotel dan ook als Radisson SAS Style Hotel door het leven gaan.

     

    Met zijn topligging aan de Herrengasse, is het prestigieuze Radisson SAS Style Hotel dé place-to-be voor een jong, stads, design georiënteerd publiek. Het is sluit dan ook perfect aan bij het meer traditionele Radisson SAS Palais Hotel aan de Ringstrasse.

     

    Rezidor SAS Hospitality, één van de snelst groeiende hotelbedrijven in de wereld heeft momenteel 267 hotels, met meer dan 50.000 kamers, in beheer of onder constructie in 48 landen, met het doel om 700 hotels ontwikkelen binnen zijn verschillende merken tegen het jaar 2015. RVH. www.rezidorsas.com.

    22-04-2006 om 08:21 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.missoni hotels

     

     

     

    REZIDOR SAS KONDIGT DE EERSTE DRIE MISSONI HOTELS AAN

     

     

    Rezidor SAS Hospitality is verheugd zijn eerste 3 Missoni hotels - in Edinburgh, Koeweit en Dubai - aan te kunnen kondigen. In november 2005 reeds tekende de groep een licentie overeenkomst met het Italiaanse modehuis Missoni om het Missoni hotelmerk wereldwijd te ontwikkelen. Deze eerste drie hotels zijn alvast een stap in de goede richting van het gestelde objectief om tegen 2010 een dertigtal Missoni Hotels in portefeuille te hebben.

     

    “Niettegenstaande verschillende lifestyle en boetiekhotels deze markt reeds betreden hebben, geloven wij toch dat dit marktsegment klaar is voor een puur, algemeen en toch individualistisch lifestyle merk als Hotel Missoni” zegt Kurt Ritter, President & CEO, Rezidor SAS Hospitality. “Missoni is één van de weinige modemerken met een inherente en direct herkenbare look. Dit juist leunt perfect aan bij ons objectief om een puur merk te creëren, met een constante kwaliteit en standvastigheid in design en dienstverlening, wat dan weer moeiteloos de authenticiteit van een merk aanvult en ondersteunt,” voegt hij hieraan toe.

     

    Rezidor SAS wil, gebaseerd op de gewoonlijk doordachte en dynamische ontwikkelingsstrategie, het merk ontwikkelen in bruisende cosmopolitische steden en resorts in de hele wereld, te beginnen met Europa en het Midden Oosten, gebied waar Rezidor SAS zich thuisvoelt.

    Hotel Missoni Koeweit, aan het Symphony Complex, zal de eerste belangrijke lifestyle ontwikkeling in de stad Koeweit zijn. Het hotel, met spectaculair zicht op de Arabische Golf, zal 200 stijlvolle kamers, een Missoni Cucina, Mocha Missoni, Missoni Lounge en Missoni Spa, een fitnesscentrum met zwembad, tal van boardrooms en een grote evenementenhal bieden. Het hotel is voorzien te openen in 2007.
    Hotel Missoni Edinburgh wordt één van de meest belangrijke hotelontwikkelingen in de stad sinds jaren worden. Het hotel ligt aan de beroemde Royal Mile aan Victoria Terrace en de George IV Bridge.. en biedt 130 elegante kamers, een Bar Missoni, Missoni Cucina met privé eetplaats, een kleine spa en fitness, en mooi uitgeruste vergaderzalen. De voorziene opening is eind 2008.
    Hotel Missoni Dubai heeft een toplocatie op het Crescent van het befaamde Palm Island met prachtig zicht op de Golf. Het hotel, met meer dan 250 kamers, zal als een Mediterraans dorp met private haven gebouwd worden. De typische Missoni kenmerken komen aan bod in de Missoni Cucina, de Bar Missoni en de Missoni Spa. Het hotel zal ook een klein fitnesscentrum met zwembad en een aantal vergaderzalen bieden. De opening is gepland eind 2008. RVH.

    www.rezidorsas.com.

     

     

    22-04-2006 om 08:18 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LE CRABE FANTOME
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Le Crabe Fantôme, geopend in 1979, was ongetwijfeld één van de eerste zaken waarvan de menukaart de koppeling maakte van een uitgelezen Franse gastronomie met de exotische keuken van het koninkrijk Siam, Thailand in modernere tijden.

    Dit voortdurend heen en weer reizen aan dezelfde tafel blijft, naast de decoratie die geïnspireerd is op de lange omvaart, één van de originele aspecten van het restaurant. De decoratie roept trouwens de herinnering op aan de grote oceaanovertochten en nodigt uit om de trossen los te gooien. Toch houdt Le Crabe Fantôme de steven gericht op een feilloze gemengde kwaliteitskeuken.

    Le Crabe Fantôme heeft wind in de zeilen met een nieuwe kaart en vernieuwde sfeer. Het verfrissende decor ademt de sfeer uit van opstattend zeewater en het oneindige van de oceaan en dit doorheen de zes zalen. Verre zeereizen staan centraal waarbij de vissershut, uitgebeeld door een omgekeerde kano aan het plafond, plagen van koordenladders en oude kreeftenvissersmanden, wedijvert met de geverniste voorsteven van een door de zon getaande roeiboot. Grote vierkante planken lijken wel met zeezout ingesmeerd, effect dat nog wordt versterkt door de witte tafellakens en de kraakwitte stoelhoezen. Mooie schepen met kostbare houtsoorten of de honingkleurige lambrisering en lederen bankjes van de kapiteinzaal en navigatiezaal wijzen naar het kwartier van officieren en gentlemen. De verdieping, uitgebouwd als promenadedek, is een droomplek voor zonneblinden, tropisch wit hout en eindeloze dromen.

    Hervé Mignot, de Franse chef, en Shaweewan, zijn Thaise collega, brengen elk van hun kant, schitterende specialiteiten op tafel. De kaart, geflankeerd door een portret van de kapitein, brengt talloze alternatieven: soepen, voorgerechten en salades uit de Thaise keuken, staan zij aan zij met de Noordzeekrab en rode tonijn. Idem dito bij de hoofdschotels waar een gebraden Anjouduif met gecarameliseerd witloof of een crème van foie gras met Armagnac, staat naast scampi’s met groene curry, eendengehakt met rode curry en Thaise groene asperges. Het menu van de kapitein, 29.5 € zonder wijn en 34.5€ met wijn, biedt de gast een multiple choice, bovendien verandert het maandelijks.

    Als voorgerechten kozen wij voor een tartaar van rode tonijn met papaya en jeudige groene uitjes, een tartaar van grijze crevetten met guacamole. Als hoofdschotel werd het deels exotisch Aziatisch, deels Franse keuken, met kabeljauw als thema. Noedels en gearomatiseerde sojascheuten sierden de kabeljauwsoufflé in bananenbladeren, de Franse kabeljauwfilet kreeg een sesamkorstje, olijfolie verrijkt met groene citroen, zongedroogde tomaten en luciferaardappelen. Smakelijke, lekkere gerechten, ietwat kruidig soms exotisch soms traditioneel met verse producten in een ruime portionering en fraaie presentatie.

    Le Crabe Fantôme blijft baanbreker in verschillende domeinen, Le Crabe lanceert nu een originele traiteurdienst met een chef bij u thuis, voor zij die hun genodigden in alle rust willen ontvangen. Voor een minimum van 8 couverts stuurt Le Crabe Fantôme een chef bij u thuis en dit op basis van een menu aan 30 euro per persoon.

    Magie, mise-en-scène, zin voor decor, Patrick De Wael heeft de koers bijgestuurd en mikt op een verjonging die het dromen van verre reizen bevordert. Le Crabe Fantôme ademt in zijn totaliteit de sfeer uit van de volle zee met cabinepersoneel in topvorm. Een dubbele koksmuts voor Frankrijk en Siam, in de schaduw van een honderdjarige lindeboom, samengebracht in een der fleurigste locaties van de hoofdstad. Dit alles op nauwelijks een boogscheut van het terkamerenbos en de Franklin Rooseveltlaan.

    Le Crabe Fantôme, Terkamerenboslaan 17c – 1170 Brussel

    Tel 02- 660 81 45 www.resto.be/crabefantome

    Open 7 dagen op 7, van 12 tot 14u30 en van 19 tot 22u30

    Enkel een vermelding in de gids Lemaire: zeer elegant restaurant met opmerkelijke keuken, 73 punten.

    27-03-2006 om 23:14 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LE FOURNEAU
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    het Fornuis waarvan Evan droomde…

     

     

     

    Evan Triantopoulos verleidde al heel wat gastronomen in zijn ‘Grill aux Herbes d’Evan’ in Wemmel… bracht al menige fijnproever in verrukking in zijn ‘Empire des Sens’,  gaf het een publiek weer een gevoel voor smaakcombinaties in zijn ‘Switch’ aan de Vlaamsesteenweg… En nu vestigt Evan Triantopoulos opnieuw de aandacht op zich met zijn ‘Le Fourneau’ op het Sint-Katelijneplein.

     

    Het fornuis van het beroemde merk Charvet is speciaal op maat gemaakt voor dit restaurant. En het staat midden in de ruimte die vroeger de bekende drogisterij Desmecht vormde. Je vindt hier, net als in het ‘Atelier’ van Joel Robuchon (een Franse grootmeester en sterrenkok voor wie hij een zekere bewondering koestert, grootmeester die er trouwens bij elke gelegenheid in slaagt om de meest onverwachte smaakcombinatie tot overheerlijke aquarellen uit te bouwen) eigenlijk geen echte tafels - op twee na voor de onverbeterlijken die intimiteit zoeken of voor kleine groepjes. Wat je wel vindt, is een lange toog, waar je een mooie kijk hebt op de bezigheden van de medewerkers van Evan die zich onvermoeibaar richten naar uw mate van honger, klein of groot. Want behalve met deze speciale inrichting onderscheidt ‘Le Fourneau’ zich ook door het systeem van de kaart. Hier geen klassieke schotels met hun garnituur. Hier een opeenvolging van kleine hapjes, die per stuk of per gewicht geprijsd zijn. Ze worden verdeeld over de rubrieken ‘Principal’ (basisgerechten), ‘Indispensable’ (het onvermijdelijke garnituur) en ‘Superflu’ (de heerlijkheden die het hele verschil uitmaken).

     

    Het concept berust op de waarachtige gastronomische drie-eenheid, die Evan in het begin van zijn loopbaan is ingefluisterd door zijn leermeester Michel Haquin en die altijd zijn culinaire credo is gebleven: gerecht, garnituur, saus. Afhankelijk van de seizoenen worden in deze originele en toch erg aantrekkelijke ruimte uitsluitend de edelste en oorspronkelijkste ingrediënten gepresenteerd. Van één principe wijkt men niet af: de eenvoudige bereiding, waarmee men de oorspronkelijke smaak van het product maximaal tot zijn recht wenst te laten komen. Het absolute respect voor de gaartijden vormt hier inderdaad de voornaamste culinaire troef, hetgeen een subtiel gebruik van kruiden niet in de weg staat, zolang deze meer dienen om de ware aard van de dingen te onderstrepen dan om die te verdoezelen.

               

    Uitgaand van deze filosofie is alles mogelijk: een licht en luchtig dineetje in een moderne versie van de tapas of daarentegen een al even rijkelijke als originele culinaire ervaring. Ieder vindt wat hij zoekt, naar zijn appetijt en zijn middelen. Hebt u heel eenvoudig zin in een pastahapje en een kleine lamskotelet uit Pauillac of lekker royaal in een smeuïge aardappelpuree in de stijl van Robuchon en boontjes met truffel? Voor alles wordt gezorgd in ‘Le Fourneau’ om aan uw eisen van het moment te voldoen…

    Al die wonderen die voortkomen uit de fantasie van Evan, worden bereid onder het toeziend oog van Laurent Fouquet, een jonge chef-kok die onder meer onder Alain Deluc in ‘Barbizon’ heeft gewerkt en onder Yves Mattagne in het Radisson SAS Hotel.

     

    Opdat hierbij de juiste wijnen worden gedronken, geeft het restaurant opnieuw blijk van eenzelfde verbeelding. Men stelt een mooie reeks wijnen per glas voor. Ze komen uit alle klassieke wijnstreken uiteraard, maar de heer des huizes heeft, zoals je verwachten kon, ook een zwak voor een aantal ten onrechte miskende en verleidelijke wijnen uit zijn geboorteland Griekenland…

     

    Iedereen met veeleisende smaakpapillen alsook een ludieke instelling zal hier aan zijn trekken komen. En dan ook nog met de prettige gedachte dat hij precies kan eten op de manier en in de hoeveelheid die hem bevalt… RVH.

     

    Le Fourneau, Sint-Katelijneplein 8, 1000 Brussel, tel. 02-513 10 02.

    Geopend van 12.00 tot 14.30 en van 18.30 tot 23.00 uur.

    Gesloten op zondagmiddag en dinsdag.

     

    27-03-2006 om 23:13 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L'ESTAMINET
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tafelen met authenticiteit en gezelligheid!

    L’Estaminet, het restaurant van het hotel Ibis Brussels Centre Gare du Midi, biedt u voortaan de gelegenheid om van een maaltijd met het gezin, onder vrienden of collega’s, de typische atmosfeer van de echte oude bistro’s te beleven en er de geur van de heerlijke traditionele gerechten op te snuiven. Belevenissen die zelfs de meest veeleisende fijnproevers kunnen bevredigen.

    Gezelligheid troef!

    Ibis zet zich in om catering aan te bieden die gevarieerd en aangepast is aan de verwachtingen van de klanten en telt dan ook zo’n 200 restaurants wereldwijd. Zo benut de 2-sterrenketen van Accor met succes zijn voorliefde voor gevarieerde sferen en gecombineerde smaken in het voordeel van alle fijnproevers. In dit kader past ook het concept van l’Estaminet: naast het comfort van het Ibis Brussels Centre Gare Du Midi biedt dit nieuwe restaurant iedereen de kans om te genieten van een omgeving vol charme, authenticiteit en een kaart met overheerlijke streekgerechten, allemaal opgebouwd rond een centraal thema: traditie!

    Rode en witte servetten zorgen voor een typisch Franse toets en verwelkomen zowel de hotelgasten als de reizigers van het Brussels Zuidstation maar ook de niet-gasten. Alle kunnen ze zonder uitzondering, genieten van de geneugten van l’Estaminet. Het concept combineert een origineel decor met een unieke kaart en illustreert perfect de knowhow van Ibis op het vlak van catering. Op het menu: een volstrekt onweerstaanbare verhouding kwaliteit / prijs / genot!

    De kaart zorgt voor een feilloze aanvulling van het decor. Traditionele gerechtjes, typische Estaminet-schotels of originele menuformules, alle het uittesten waard. De Estaminet-schotels variëren naargelang het seizoen, vis, gevogelte, vlees, … en wedijveren met de echt traditionele gerechtjes (kippenfricassee met Maroilles-kaas en frietjes, quenelles van snoek met saus van rivierkreeftjes en Basmati-rijst, kraaibiefstuk). Niet alleen een erg leuke maar vooral lekkere bedoening zijn de gerechten geserveerd op plankjes. Er is keuze uit een plankje eend, een plankje land en zee, het slagersplankje en het plattelandsplankje.

    In het totaal bevat de kaart van het huis meer dan dertig verschillende gerechten, die gemiddeld tussen de 16 en 20 Euro kosten, glimlach inbegrepen! De wijnen worden, zoals vroeger, geschonken met een liniaal. Ook hier is de keuze groot: er is een wijn voor iedereen. Voor wie op zijn of haar lijn let, toont de mascotte “Gustino” de evenwichtige dieetgerechten.

    Voldoen aan elke eetlust …

    Elk Ibis-hotel beschikt over een cateringoplossing die aangepast is aan de behoefte, de geografische ligging en de verwachtingen van de klanten. De Ibis-hotels beschikken over drie types catering: de Bar, de Cafés en de Restaurants. Ze hebben allemaal een traditionele of een moderne bar waar doorlopend snacks geserveerd worden. De vestigingen waar geen behoefte is aan lunch worden voorzien van Cafés die ’s avonds geopend zijn. Overal waar nodig wordt een specifiek cateringrecept ingevoerd.

    Catering is écht een prioriteit op alle niveaus van de 2-sterrenketen van Accor. In enkele jaren tijd heeft Ibis de traditionele formules van zijn hotels vervangen door een gamma gloednieuwe cateringconcepten. Gezelligheid, een afwisselende sfeer en talrijke smaken zijn de kernwoorden van deze aanpak. L’Estaminet bezorgt de fijnproever alvast tal van heerlijke rustpauzes in een bijzonder stressloos kader in het hart van een zakenbuurt in volle bloei en vlakbij het Zuidstation waar internationale reizigers overstappen op de Thalys en de Eurostar. RVH.

    Restaurant L’Estaminet, Engelandstraat 2 te 1060 Brussel, is een uniek concept voor België en is open van 12u tot 14u30 en van 19u tot 22u30, elke dag van de week!

    26-03-2006 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I PRIMI PIATTI

     

    Een nieuw adres, weliswaar volledig Italiaans getint, midden de Vlaamsesteenweg in Brussel, zorgt niet alleen voor erg lekkere schotels en verrassingen, maar heeft tevens een originele formule in petto.

    De naam van dit restaurant betekent ‘de eerste schotels’. In Italië bestaan er namelijk oneindig veel voorgerechten. Wij besteden meestal veel te weinig aandacht aan de voorgerechten, maar in I primi Piatti krijgen ze nu extra veel aandacht. Het wil niet zeggen dat men hier niet wat uitvoerigere schotels kan bestellen, integendeel. Alleen wordt het wat anders geformuleerd.

    Men stelt simpelweg een ‘risotto con osso buco’ voor, of een ‘fettucine con vitello alla milanese’. Het is een goed idee want het bevalt de klanten die niet zo diep in de beurs willen tasten. In ons land ontbreekt het niet aan liefhebbers van de Italiaanse keuken, en zelfs niet aan echte fans. Deze schotels brengen, zelfs in hartje winter, ons ook iets dat we dan hier juist zo missen en dat Italië in zo’n overvloed heeft: kleur en zon. Kleur en zon blijft in de keuken van I Primi Piatti gewaarborgd, onafhankelijk van het seizoen; Bovendien mogen we niet vergeten dat Lucullus een Romein was. Bij bepaalde schrijvers uit de klassieke Oudheid valt heel wat over gastronomie te vinden, helaas ook over excessen.

    In ‘Het feestmaal van Trimalchio’ van Petronius krijg je reeds een uitbundig voorsmaakje van Rabelais. En de gasten van Agathon in ‘Het feest’ van Plato waren ook niet bepaald ondervoed. Op de antieke vraatzucht moest wel de bijna wetenschappelijke benadering van de keuken volgen die we aan de Renaissance te danken hebben. Hoe dan ook, de Italiaanse keuken is nu in feite de derde van Europa, met Frankrijk als eerste en België op een fraaie tweede plaats.

    Ligging en inrichting

    Rond het Sint-Katelijneplein en de Vismarkt bevindt zich de ‘buik van Brussel’ – en niet, zoals wel eens ten onrechte wordt beweerd, in het ‘Îlot Sacré’, dat op een paar uitzonderingen na (als ‘Aux Armes de Bruxelles’, ‘Vincent’, ‘Scheltema’ of ‘L’Ogenblik’) nog slechts lijkt te bestaan voor de merguez, de sis kebap en de pizzacultus. Met z’n kerk die door Poelaert gebouwd is, z’n Zwarte Toren en z’n klok met gouden cijfers is het Sint-Katelijneplein een van de zeldzame pleinen in de hoofdstad waarvan één gehele zijde in de 17e tot 18e eeuw verrezen is. Op de gevels kan men dan ook jaartallen als 1658 of 1740 lezen. Met z’n groentestallen lijkt dit plein een ode aan het goede eten te vormen.

    Net als de Nieuwe Graanmarkt is het plein helemaal gerenoveerd en weer geplaveid als vroeger. Wat de Vlaamsesteenweg betreft, deze kan zich beroemen op een van de mooiste gevels van onze hoofdstad, namelijk op de binnenplaats van het ‘Maison de Bellone’ dat dankzij de zeer betreurde Serge Creuz nu geheel aan de wereld van het toneel is gewijd.

    Het restaurant waar het ons ditmaal om gaat, heeft altijd een Italiaanse keuken gehad. Eerst was hier namelijk ‘L’Osteria del Barone’, een waar instituut, en vervolgens ‘Florian da Luna’, dat het een lange tijd volhield. Dit huis uit de 18e eeuw – de eerbiedwaardige oude balken in ruw hout getuigen ervan – is gerenoveerd van de zolder tot de kelder. Overal is het nu even fris, van de banketzaal op de eerste verdieping tot de ruimten op de begane grond. De tafels zijn smaakvol gedekt en er hangen vrolijke gordijnen met zomergroenten als motief. Felgeel en paars zijn de overheersende tinten in dit keurige interieur. Zoals in elke typisch Brussels huis betreft het drie in elkaar overlopende vertrekken.

    De chef-kok : Salvatore BELLIA

    De chef werd in 1957 geboren op Sicilië. Salvatore volgt de middelbare school, en belandt op vijftienjarige leeftijd jaar in het restaurant van zijn ouders. Hier leert hij alle knepen en geheimpjes van de Italiaanse keuken, van geurige voorgerechten, tot knapperige pizza’s, maar ook de kruidige trucjes van de lokale Siciliaanse keuken. Als hij de Italiaanse keuken onder de knie heeft, raadt men hem aan naar België te komen. Het grote voorwendsel is het feit dat hij hier, in ruime gastronomische omgeving, ook makkkelijk de geheimpjes van de Franse keuken ontdekt. In België ontdekt hij evenwel een zeer brede culinaire basis, doorspekt van de meest uiteenlopende keukens en invloeden. Toch poogt hij aan het fornuis van Fin de Siècle enkele graantjes van de Franse successtory op te pikken.

    De lokroep naar het authentieke, het gedrevene, het warmbloedige van de Italiaanse keuken haalt evenwel de bovenhand en vinden Salvatore o.m. terug in ‘L’Ascoli’, ‘Casanova’ en ‘Al Dente’. Sinds 3 januari 2006 zwaait hij de scepter in de keuken van het spiksplinternieuwe ‘I Primi Piatti’.

    Primi:

    Enkele aan te bevelen schotels zijn o.m.: tortellini in brodo ( bouillon van met vlees versierde deegwaren), duo di bruschette e focaccia ( geroosterd brood, look, tomaat, basilicum, olijfolie en raketsla), melenzane alla parmiggiana (aubergine, tomaat, basilicum en parmesan), carpaccio di bue ( met citroen gemarnieerd rauw vlees, parmesan, raketsla en olijfolie) en de carpaccio di pesce 3 coloris ( zalm, staartvis, met citroen gemarineerde spinazie, raketsla en olijfolie).

    Een spaghetti puttanesca ( tomaat, paprika’s, anchovis, karpers en olijven), een tagliatelle paglia e fieno ( groene en witte deegwaren, room, champignons en rauwe hesp) of een bucatini amatriciana ( tomaat, italiaanse bacon en uien), blijft evengoed mogelijk. Tot de uitgesproken specialiteiten van het huis behoren de sfogliate di pasta al merluzzo ( een milles feuilles van deegwaren met kabeljauw) en een insalata di roquette con patate e tagliata di Manzo ( raketsla met aardappelen en rundvlees uit Manzo).

    Op de wijnkaart niet alleen de lekkere, maar prijzige Barolo en Brunello di Montalconi, maar ook stevige en karaktervolle en vooral betaalbare rode wijnen zoals een Montepulciano d’Abruzzo, Nero d’Avola en Barbera d’Asti.

    Buon Appetito!

    I PRIMI PIATTI, Vlaamsesteenweg 26, 1000 BRUSSEL - Tel./Fax: 02-511 79 43

    Buffet van antipasti, Banketzaal (35 couverts)

    Gesloten op zondag

    23-03-2006 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!