Inhoud blog
  • 111 jaar VZUG
  • Muyu collectie
  • Litouwse tradities
  • Quick-Step make-ôver
  • All-over natuursteen
  • Terug naar school
  • Betoverende elegantie
  • Aalto tafels en banken
  • Buiten water?
  • Watches & wonders: drie elegante meesterwerken
  • Swatch Neon collectie keert terug
  • Olympéa Le Parfum
  • Invictus Parfum
  • Quick Step presenteert baanbrekende vloerencategorie Lumic
  • Citizen super Titanium
  • Alpina lanceert revolutionaire horloges
  • By the numbers
  • Schakelaar of street art?
  • Tour d'Anvers
  • Fietsen Schouwen-Duiveland
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    10-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.petermolen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    PETERMOLEN

    Outdoor cooking

     

     

     

    Dit nieuwe boek van Peter De Clercq is een uitnodiging om eerst languit te liggen lezen en daarna nog heel vaak ter hand te nemen om familie en vrienden te overtuigen van je kookkunst. Het is evenzeer een mooi kijkboek, dankzij de schitterende foto’s van Lennert Depretere (gerechten) en Magali Sibille (locaties).

     

    Dit boek is veel meer dan een schitterend grill- en barbecueboek, geschreven door de absolute BBQ-kampioen Peter De Clercq. Jawel, er staan heel wat bereidingen in die de creativiteit van Peter, perfect combineren met het feit dat iedereen ze makkelijk zelf kan klaarmaken. Een boek, gewoonweg boordevol ideeën uit het brein van een culinaire meester die gepassioneerd is door vuur.

    Daarenboven biedt het boek ook een boeiende en niets verhullende kijk achter de schermen van de programmareeksen ‘Petermolen’ die aanvankelijk op een aantal regionale zenders te zien waren en latere edities nationaal op S.televisie. Het boek toont de bekende Vlamingen die aan het programma deelnamen, de sfeer voor en achter de camera, onze eigen Belgische kust, maar meer nog in de prachtige streek van Elounda op Kreta waar de S.televisiereeks ‘Petermolen op de rooster’ werd opgenomen. BV’s werden figuurlijk op de rooster gelegd, terwijl Peter het roosteren letterlijk uitvoerde.

     

    Peter De Clercq is eigenaar en chef-kok van restaurant Elckerlyc in Malgedem, waar grillen en barbecuen de specialiteit van het huis zijn. Met sprekend gemak temt hij de vlammen tot een rode gloed; hij slaagt er steeds weer in perfecte gegrilde en gebarbecuede gerechten te serveren. Zijn geheim is geen geheim: kennis van zaken en ingrediënten van topkwaliteit.

    Eerder publiceerde hij bij Roularta Books de Eigentijdse barbecuen; Grill & barbecue voor alle seizoenen, Roken en Barbecue de wereld rond.

     

    Petermolen – Outdoor Cooking

    Uitgeverij Roularta Books

    ISBN 978 90 8679 061 6 – prijs 20€

     

    Petermolen is een uitdaging en een aansporing. Jezelf overtuigen van je kookkunst en lekker dagdromend genieten van talloze gezellige momenten en van heerlijke gezonde bereidingen.

     

    10-04-2007 om 09:15 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.exki
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nieuw bij exki: “EKiLIBRE by DIETEO”

     

     

     

    EXKi is op nauwelijks enkele jaren uitgegroeid tot een snelkeukenconcept van topkwaliteit met aandacht voor natuurlijke en verse producten.

     

    Het concept steunt op vier belangrijke pijlers: EXKi, natural, fresh & ready. EXKi betekent de beste ingrediënten die door meesterkok Frank Fol in overheerlijke recepten werden samengebracht. Door deze kwaliteitsaanpak met absoluut streven om de authentieke smaak van haar producten te behouden en te bevorderen, werd EXKi zelfs opgenomen in de vereniging van Eurotoques.

     

    Dagverse producten zijn beter voor de gezondheid, EXKi heeft hierbij resoluut geopteerd voor groenten. In het moderne voedingspatroon heerst een absoluut chronisch tekort aan groenten, bij EXKi voeren ze de boventoon. Verder wordt het vetgehalte verlaagd en gebruikt EXKi geen boter of mayonaise, maar wel tapenades, légumaises® en verse pesto van groenten.

     

    In opdracht van EXKi werden gedurende 18 maanden door Dieteo, de Informatiedienst voor diëtisten en hun patiënten, samen met het CIRIHA, het centrum voor informatie en onderzoek omtrent voedseltolerantie en gezonde voeding, analyses uitgevoerd die als basis moesten dienen voor de ontwikkeling van een nieuw, duidelijk en nauwkeurig systeem voor voedingsinformatie:  EKiLIBRE by DIETEO.

     

    De voedselpiramide is het uitgangspunt met als resultaat dat bij EXKi, elk product een duidelijke analysefiche meekrijgt met voor de klant erg precieze informatie over wat hij eet.

    De informatieve fiches vermelden tevens de caloriewaarde van elk product. Alle informatie werd in een voedingsbijbel van meer dan 100 blz. gebundeld, maar is eveneens op het internet consulteerbaar via www.exki.com

     

    In het nieuwe lentegamma worden andermaal enkele topproducten verwerkt. De toevoeging van o.m. truffelbereidingen en gerookte eend tijdens de feestperiode, heeft overduidelijk aangetoond dat de EXKi-klanten doelbewust kiezen voor gezonde producten met zelfs een luxueus tintje.

     

    De opening van een exploitatie in Parijs, augustus 2006, is bijzonder succesvol. Parijzenaars zien gezonde voeding duidelijk anderzijds dan de Belgen. Klanten maken geen keuze uit enkele losse hapjes, maar stellen doelbewust en geconcentreerd een ‘gezond’ menu samen.  Parijs krijgt nog dit jaar een 2de exploitatie, co-founder Nicolas Steisel stipt aan dat ook Gent zijn exploitatie krijgt. Nog dit jaar komen er bovendien twee nieuwe exploitaties in Wallonië en wellicht ook eentje aan de kust.

     

     

    10-04-2007 om 09:13 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drie generaties

     

    De Belgen en hun vakantie, de nieuwe trends

     

    DRIE-GENERATIE-VAKANTIE STEEDS POPULAIRDER blijkt uit stijging boekingen met twintig procent binnen drie jaar

     

     

     

    De Belgische gezinnen opteren steeds meer voor de vakantieformule “de drie-generaties”. Die conclusie kan men trekken naar aanleiding van een representatieve opiniepeiling die, in opdracht van Center Parcs, door DirectResearch werd uitgevoerd in drie landen, waaronder België. Het versterken van de familiale banden voor de grootouders, een vergrote vrijheid voor de ouders en de mogelijkheden om nieuwe dingen te ontdekken voor de kinderen. Dat zijn de argumenten die de bevraagde mensen het meeste naar voren brengen.

     

    Al geruime tijd signaleert Center Parcs een stijgende behoefte aan groepsvakanties. In vergelijking met 2004 is sprake van een stijging met ongeveer 20 procent.

    Voor Center Parcs weerspiegelt dit fenomeen zich dan ook in de cijfers: steeds meer reserveren de gasten cottages die ruimer zijn of die naast elkaar gelegen zijn. Ook de vraag naar activiteiten die men in groep kan uitoefenen blijft groeien. Zich goed bewust van deze evolutie, gaven de verantwoordelijken van Center Parcs de opdracht aan een onderzoeksbureau om een enquête uit te voeren naar het concept de “drie-generatie-vakantie”. Deze enquête werd uitgevoerd in drie landen: België (Wallonië en Vlaanderen), Nederland en Duitsland.

     

    Grootouders steeds belangrijker

    Uit dit onderzoek komt duidelijk naar voren dat deze vakantie in opmars is in België. Een gezamenlijke vakantie versterkt de band tussen de drie generaties zegt 45 procent van de Vlamingen en 44 procent van de Walen. ‘’ Grootouders spelen een steeds belangrijkere rol in het leven en de opvoeding van hun kleinkinderen”,licht Willy Faché, emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Gent en specialist vrije tijd en toerisme toe. Daarnaast geven alle kinderen aan vooral heel veel plezier te maken met opa en oma en vinden ze het natuurlijk fijn extra verwend te worden.

     

    Maatwerk voor groepen

    Center Parcs speelt in op de populariteit van de ‘drie-generatie-vakantie’ door in haar aanbod onder de noemer GetTogether maatwerk aan groepen te bieden. Zo biedt zij cottages voor twee tot twaalf personen. De laatste zijn voorzien van onder meer flatscreens, een grote zitruimte en voorzieningen voor spelactiviteiten, zoals een tafeltennistafel en een BBQ buiten. Als de groep groter is, kunnen gasten ook meerdere cottages boeken die dichtbij elkaar zijn gelegen. Daarnaast hebben gasten een ruime keuze aan activiteiten waaraan iedereen, jong en oud, kan meedoen, van een avontuurlijke speurtocht, Nordic Walking  en een bowlingtoernooi tot tal van andere sportieve en gezellige groepsactiviteiten. Uit onderzoek blijkt dat de driegeneraties het zeer waarderen als hierbij een deel van de organisatie uit handen wordt genomen. Daarom heeft Center Parcs in alle categorie vijf parken personen speciaal opgeleid voor de functie van Personal Planner. Hierdoor beschikken gasten over één contactpersoon die alles regelt: van het bezorgen van taart in de cottage tot en met het regelen van een GPS-speurtocht en allerlei andere activiteiten. De ervaring leert daarnaast dat de drie generaties een duidelijke voorkeur hebben voor gemeenschappelijke activiteiten en het delen van ervaringen. Daarom heeft Center Parcs een aantal nieuwe activiteiten ontwikkelt, waaronder de Park Olympics – waarbij families een sportieve krachtmeting met elkaar aangaan – en de GPS-speurtocht.

     

    10-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sleepy

    'Het leven is beter in bed'.

     

     

     

    Sleepy, marktleider op het vlak van slaapcomfort, heeft voor deze campagne de handen in elkaar geslagen met Saatchi & Saatchi - The Ideas Company. "Slapen wordt in onze Vlaamse cultuur al te vaak als tijdverspilling bekeken. ‘De ochtendstond heeft goud in de mond’, ‘slaapkop’, ‘wie uit wil gaan moet kunnen opstaan’,...

     

    We kennen het allemaal wel, en we hebben er ons gedrag vaak ook aan aangepast: pochen over de minimale hoeveelheid slaap die we nodig hebben, we hebben het allemaal wel eens gedaan. Er zijn ook weinig goede voorbeelden: het heersende rolmodel voor de Vlaming is de harde werker die bij voorkeur zo weinig mogelijk tijd in bed doorbrengt. Kijk maar naar onze regering tijdens het begrotingsconclaaf, de regeringsvorming of ander topoverleg.

     

    Als marktleider in slaapoplossingen weigert Sleepy zich neer te leggen bij deze houding. Natuurlijk is een goede nachtrust nodig voor ons lichamelijk en geestelijk welzijn, maar er is meer. Slapen is daarnaast ook gewoon genieten, en het wordt tijd dat onze slaapkamer ook terug in die zin wordt geappreciëerd. En dat is wat de campagne moet gaan doen: mensen terug van hun bed leren genieten: of je er nu in leest, slaapt, vrijt, werkt, eet,...

    Dat is de attitudewijziging die we willen bewerkstelligen: net zoals je van een goede maaltijd kan genieten, of van een aangename reis, mag je dat ook doen met die schaarse uren in je bed. En hopelijk komen mensen dan tot de conclusie dat die iets minder schaars mogen worden.

     

    Sleepy. Het leven is beter in bed. "

     

     

    09-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bestemming vlaanderen

     

     

    "Bestemming Vlaanderen":

    nieuw toeristisch magazine op alle regionale TV-omroepen

     

     

     

    Donderdag 22 maart startte op alle Vlaamse regionale TV-omroepen een nieuw toeristisch magazine 'BESTEMMING VLAANDEREN' waarin de kijkers wekelijks tips krijgen geserveerd over uitstappen in Vlaanderen.

     

    Bestemming Vlaanderen is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Telenet, Toerisme Vlaanderen, de 5 Provinciale toeristische organisaties (Westtoer, Toerisme-Oost-Vlaanderen, Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Limburg en Toerisme Vlaams-Brabant) en de Vlaamse regionale TV- omroepen (verenigd in NORTV).

     

    Verleden zomer overlegden de regionale televisiezenders met minister Bourgeois met het oog op de toeristische promotie van Vlaanderen op de binnenlandse markt. Via een aanbod van Telenet komt er nog geen jaar later al een gloednieuw toeristisch magazine op antenne. Doel: de promotie van "vakantie in Vlaanderen".

     

    In elke uitzending (20 min.) zitten 5 reportages, telkens in een andere Vlaamse provincie. Het nieuwe magazine sluit naadloos aan bij de nieuwe marketingstrategie van Toerisme Vlaanderen voor de binnenlandse markt. "Toerisme Vlaanderen dient de komende jaren nog meer te fungeren als centraal platform voor de toeristische sector, als aanstuurder en realisator van de plannen en inspanningen van iedereen, binnen én buiten het toerisme. Bestemming Vlaanderen brengt die samenwerking mooi in de praktijk" stelt de toerismeminister.

     

    De koppeling aan een digitaal platform biedt heel wat nieuwe mogelijkheden voor de toeristische sector. Met digitale en interactieve applicaties kan op termijn niet alleen info vergaard worden via het televisietoestel, maar kunnen ook tickets besteld worden en zelfs hotelverblijven geboekt worden. Bestemming Vlaanderen vormt voor de sector een uitgelezen laboratorium om alle mogelijkheden te kunnen verkennen.

     

     

    07-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aoste recept2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    • Pastasalade met Aoste Authentique Kalkoengebraad

    Ingrediënten
    240 g Aoste Authentique Kalkoengebraad (2 pakjes), 200 g ongekookte pasta, 750 ml kippenbouillon, 1 teentje knoflook, 8 takjes dragon, 10 groene olijven, 1 1/2 roze pompelmoes, 1 eetlepel frambozenwijnazijn, 2 eetlepels dressing, max. 40% vetgehalte, peper en zout

    Bereiding
    Breng de kippenbouillon met de knoflook en 4 takjes dragon aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze gaar. Verwijder de dragon en de knoflook. Snijd het kalkoengebraad in reepjes en meng met de frambozenwijnazijn, de dressing en de rest van de dragonblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Pel de pompelmoes en snijd in partjes. Meng de pasta met de olijven, de pompelmoespartjes en de kalkoenreepjes. Dien koud of lauwwarm op.



    07-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spatel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    De spatelklopper van Cuisipro:

    conventioneel keukenhulpje in een niet-conventioneel jasje



     

    De klopper is al generaties lang een onmisbaar instrument in de keuken. Nochtans is zijn design heel eenvoudig: een aantal metalen draden wordt gebogen en samengehouden door een greep. Nieuwe materialen zoals silicone hebben de bescheiden klopper nog krachtiger gemaakt. En nu zorgen nieuwe onconventionele vormen voor een nog betere efficiëntie. Maak kennis met de spatelklopper van Cuisipro!

    Zoals zijn naam laat vermoeden, is de spatelklopper van Cuisipro, gemaakt van roestvrij staal en hittebestendig silicone, niet zomaar een klopper. Naast het kloppen van sauzen, eieren of room, kan je het voedsel namelijk ook omspatelen en de pot schoonschrapen. Door de elliptische vorm geeft deze klopper meer weerstand bij het kloppen en volgt hij perfect de rondingen van de pot of pan.

    Deze klopper met silicone heeft dezelfde eigenschappen als een roestvrijstalen klopper maar maakt geen krassen. Bovendien is hij hittebestendig tot 400°C en dus uiterst geschikt voor gebruik in bakpannen met een antikleeflaag.

    Materiaal: roestvrij staal, 5 draden omwikkeld met silicone. Verkrijgbaar in 2 afmetingen en in de kleuren rood en transparant.

    06-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.handrasp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rap geraspt
    Cuisipro stelt assortiment handraspen met gepatenteerde technologie voor



     

    Raspen, het kan een strijd zijn: de rasp die uit je handen schiet, mesjes die niet scherp genoeg zijn, taaie ingrediënten die niet meewillen... Cuisipro maakt voortaan komaf met al deze problemen en introduceert een uitgebreide collectie handraspen die zelfs de hardste kaas en stugste groente in een mum van tijd een kopje kleiner maken.


    De raspen van Cuisipro functioneren op een heel andere manier dan de traditionele raspen. Ze zijn voorzien van de gepatenteerde Accutec®-technologie waarbij de kleine, scheermesachtige kantjes zijn aangebracht met een etsprocédé en niet, zoals meestal, door het metaal geslagen. Bovendien zijn de mesjes langs twee zijden scherp gemaakt. Gevolg is een uiterst efficiënte werking waarbij je in een handomdraai zelfs de hardste ingrediënten klein krijgt.


    De meeste raspen scheuren het voedsel waardoor een gedeelte van de smaak verloren gaat. Dankzij de Accutec®-technologie glijden de mesjes als het ware over het te raspen ingrediënt, waardoor alle smaak behouden blijft.


    Cuisipro heeft verschillende handraspen in haar assortiment, elk ontwikkeld voor een bepaalde toepassing. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben een ergonomische, ronde tot ovale greep voor meer comfort. Bovendien zijn ze voorzien van een antislipvoet. Plaats de rasp over een kom of schuin op het aanrecht en het raspen kan beginnen.


    Om de vingers te beschermen biedt Cuisipro ook een handbeschermer aan die perfect past op de handraspen van Cuisipro. Hij glijdt over de rasp heen en beschermt zo niet alleen je vingers maar houdt ook het voedsel stevig op zijn plaats, zodat je meer van het ingrediënt kan raspen.




    06-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fietsroutes

     

    1800 km LF-fietsroutes volledig digitaal beheerd

     

     

    De bekende LF-routes, de langeafstandsfietsroutes die Vlaanderen verbinden met de buurlanden, worden voortaan digitaal beheerd. In Vlaanderen gaat het om 1.800 km LF-traject, bewegwijzerd met 4.000 palen en 7.000 borden. De vrijwilligers die de kwaliteit van de paden controleren, kunnen onderhouds- en reparatieaanvragen en andere bemerkingen via een speciale webapplicatie invoeren, en zo meteen bij de juiste dienst terechtkomen. Dat maakte Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois zopas bekend op de wandel- en fietsbeurs in Roeselare.

    Hij nodigt de provinciale toeristische organisaties uit om mee te stappen in dit systeem en zo op termijn een volledig digitale fietskaart van Vlaanderen te tekenen. Dit moet in de toekomst zelfs GPS-gestuurde fietstochtjes in heel Vlaanderen mogelijk maken.

     

    De fietstoerist zorgt jaarlijks voor een omzet van honderden miljoen euro's en is goed voor duizenden arbeidsplaatsen, zo blijkt uit studies. "Als we meer toeristen willen om Vlaanderen vanop de fiets te ontdekken, moeten onze fietsroutes er altijd piekfijn bijliggen," weet minister

    Bourgeois. In zijn Fietsactieplan 2006-2010 is de kwaliteit van de bewegwijzering en de routes dan ook een van de strategische doelstellingen. "Ons nieuw digitaal systeem garandeert snelle onderhoudsingrepen en voortdurende verbeteringen aan de LF-routes. 1.800 km fietsplezier in Vlaanderen zit nu al verankerd in de databank. De komende jaren willen we die vervolledigen met alle provinciale fietslussen en netwerken." Ook de randinfrastructuur, zoals fietsverhuur, fietsvriendelijk logies, fietsinrijpunten ... kan moeiteloos in het systeem worden opgeslagen.

     

    Het landelijke fietsroutenetwerk krijgt de komende maanden bovendien een ingrijpende facelift. Bourgeois heeft 800.000 euro uitgetrokken voor de kwaliteitsbewaking en optimalisering ervan. Daarmee worden nieuwe bordjes geplaatst en komen er een aantal trajectwijzigingen in functie van veiligheid en het fietscomfort.

     

    06-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.restaurant cedric knokke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    RESTAURANT CEDRIC - KNOKKE

     

     

     

     

     

    Sinds 2000, het jaar waarin Cédric Poncelet zijn restaurant opende, is hij niet meer weg te denken uit het leven van Knokke. Zijn kooktalent, zijn spontane vriendelijkheid en het respect voor zijn beroep hebben hem niet alleen verzekerd van een trouwe plaatselijke klantenkring, maar ook van het geregeld bezoek van gastronomen uit Brussel, Luik, Antwerpen, Brugge, Gent….

     

    Cédric behoort tot de generatie van jonge chefs die zichzelve voortdurend in vraag stellen. Vanuit deze optiek en de bekommernis om steeds beter te presteren, vernieuwde hij de inrichting van zijn zaak  en wijzigde hij de infrastructuur van zijn restaurant. De structurele wijzigingen zijn overduidelijk. Het terras ontworpen door Peter van Roy is een bijzonder leuke aanvulling, het dak kan ’s zomers zelfs worden opengeschoven. Het heeft zonder enige twijfel de aantrekkingskracht enorm versterkt en talloze gasten vinden er een aangenaam plekje om rustig van Cedrics’ rijke tafelen te genieten.

     

    De extra ruimte van het terras, bood de kans om in de eetzaal een behaaglijk salon in bibliotheekstijl uit te bouwen, waar de klanten desgewenst van het aperitief en de koffie kunnen genieten. Herwig Hostens, verantwoordelijk voor de binnenhuisinrichting, opteerde voor lichtgrijze en tabaksbruine tinten, waardoor het chique meubilair beslist tot zijn recht komt. De antieke kroonluchters zorgen voor een geraffineerde sfeer en kronen zich tot verzamelobject. Het cosy gevoel wordt extra onderlijnd door sobere muurversieringen, terwijl de lichtgrijze overgordijnen de intimiteit van het interieur extra aanvullen. Het elegant gedrapeerde, smetteloos witte tafellinnen en het boeket verse bloemen doen je vol verwachting uitkijken naar de komende tafelgenoegens.

     

    In de zaal heerst Olivier Dereu die tevens als volleerd wijnkelner fungeert. Olivier debuteerde als ‘commis de salle’ bij Pierre Romeyer, nadien was hij twee jaar ‘chef de rang’ en wijnkelner in Comme chez Soi bij Pierre Wijnants. Dezelfde functies vervult hij gedurende vijf jaar in de Villa Lorraine, de lokroep van de kust beantwoordt Olivier door gedurende vier jaar als maître d’hôtel aan de slag te gaan in L’Esmeralda in Knokke. De culinaire loopbaan van Olivier wordt aangevuld met stages in L’Oasis van Michel Bleys, Chez Marius en Provence en Lucas-Carton in Parijs. Voor chef Cédric Poncelet is het dan ook een makkie om zich volop op zijn domein, de keuken te concentreren.

     

     

    Cedric werd in 1975 geboren en volgde de middelbare school in Dison, omdat hij zich aangetrokken voelde tot de gastronomie liep hij van 1990 tot 1993 school in de Notre Dame in Heusy en deed zijn eerste horeca-ervaring op in ‘Aux Etangs de la Vieille Ferme’ in Herve. Toch trok vooral Knokke hem aan en hij speelde het klaar om aan de slag te gaan in La Réserve. Vrij snel keert hij naar Brussel terug en vindt werk in de Villa Lorraine, restaurant waar hij ontdekt wordt door Michel Haquin, deze biedt hem een plaats in Le Trèfle à Quatre van het Château du Lac in Genval.

    Cédric Poncelet wou evenwel internationale ervaring opdoen en werd assistant-manager van het restaurant Le Gavroche in Londen, om nadien sommelier te worden in het restaurant Windows van het Hilton Park Lane London. Nadien verzeilt hij als manager-kok in het restaurant Les Champs-Elysées op Cyprus. Op aanraden van Pierre Fonteyne volgt hij een stage bij Bruneau om nadien samen met Pierre Fonteyne een bar-restaurant ‘The Griffin’s’ op het Oosthoekplein in Knokke te leiden. Hier vindt hij een geschikte locatie en opent zijn eigen restaurant “Cédric”.

    Actief in een open keuken waardoor de gasten alle bereidingen kunnen volgen, serveert Cédric permanent twee verschillende menu’s, nl het menu prestige en het menu de la Mer. De samenstelling van deze voltreffers, verandert om de veertien dagen. Er is eveneens een dagelijkse lunch, samengesteld op basis van dagverse marktproducten en de gasten kunnen er eveneens à la carte eten. Allerhande visbereidingen zijn Cédric’s favorieten maar ook tal van vleesbereidingen vormen een aangename verrassing. Bij tal van gelegenheden verrast Cédric zijn gasten met speciale menu’s die zowel productgebonden, bv hoppescheuten of asperges in het daglicht stellen maar evengoed Valentijn, Carnaval, Pasen of andere thema’s meekrijgen.

    Proevertjes en desserten tovert Cédric met grote creativiteit op het bord, maar ook deze ‘kleine’ recepten zorgen voor een rijk smaakaroma en een aanlokkelijk kleurenpalet.

    Restaurant Cédric – Koningslaan 230 a – 8300 Knokke – tel 050-60 77 95

    06-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oklahoma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Oklahoma’s Barbecues : De Rolls Royce van de barbecues

    Eenmaal in uw tuin geparkeerd, lopen uw barbecuefeestjes als een trein

     

     

    Hij ziet er uit als een sierlijke treinlocomotief maar vergis u niet : de Oklahoma is een stevig uit de kluiten gewassen barbecue. Op de Oklahoma barbecue grilt u naast ­  en niet boven - de warmtebron waardoor het vlees niet alleen gezonder maar ook sappiger blijft. Dat het voedsel niet in contact komt met het vuur, is zowat de grootste troef van de Oklahoma.

    Aangezien alle roosteractiviteiten gebeuren onder gesloten deksel verleent dit barbecuestel zich tot gebruik in alle seizoenen. Regen of sneeuwval, niets zal je nog belemmeren om te barbecuen. Lekker eten en achteraf niet afruimen wie wil dat niet ? De Oklahoma vraagt weinig onderhoud. Hier geen vettige aangekoekte roosters in het bakgedeelte. Alleen het stookgedeelte vraagt wat onderhoud.

     

    "Niets is gezelliger dan buiten koken. De aangename en relaxte sfeer hierbij draagt bij tot een meer dan geslaagde zomeravond. Let wel, barbecuen vereist een noodzakelijke kennis van zaken en begint reeds bij de aanschaf van degelijk materiaal. Na zorgvuldig testen zijn we tot de conclusie gekomen dat de Oklahoma barbecue het summum is voor elke houtskoolliefhebber. Aangezien de Oklahoma nergens in België te verkrijgen was rees onmiddellijk het idee om dit gerenommeerde Amerikaanse merk in te voeren. Amerika is het land van de barbecue! Heel wat Amerikanen leven grotendeels in hun tuin, rond de barbecue. De culinaire verwachtingen zijn  misschien niet zo hoog als bij ons, toch hanteren ze dezelfde criteria qua gebruiksgemak, snelheid en kwaliteit" aldus Charly Van den Bosch.

     

    Het was Joe Davidson uit Stillwater, Oklahoma USA, die het revolutionair barbecuesysteem van de Oklahoma bedacht, nl. een multifunctioneel toestel van echt koolstofplaatstaal. Drie buisvormige elementen zijn op elkaar gemonteerd : in de laag gemonteerde horizontale haardbox stook je met hout of houtskool, de horizontale roosterkoker grilt en houdt de bereidingen warm en de verticale rookschouw, gemonteerd op de roosterkoker, recupereert de warmte en de rook om vlees of vis lekker te roken.

    Door zijn vooruitstrevende techniek, roosteren naast de warmtebron, voldoet de Oklahoma barbecue bijna aan de perfectie. Het voedsel komt niet in direct contact met het vuur en blijft hierdoor sappiger. Ook raken de producten niet oververhit, zoals bij een klassieke barbecue, waardoor zich ook geen kankerverwekkende stoffen (PCAK's) ontwikkelen. Ook is de Oklahoma barbecue voorzien van een snel hanteerbaar takelsysteem om de rooster hoog boven de hittebron te brengen. Verder zijn alle Oklahoma's uitgerust met een speciaal systeem om het afdruipend vet te verwijderen waardoor het verbranden wordt tegengehouden.

     

    Voedsel niet in contact met het vuur en dus sappiger

     

    Charly Van den Bosch : “De basisregels voor de barbecue blijven dezelfde voor iedereen gelijk welk toestel je gebruikt. Altijd eerst vrij hoge temperaturen aanmaken en die dan laten zakken. Maar de Oklahoma is een belevenis op zich. Het grote voordeel van de Oklahoma is de scheiding tussen de vuurhaard, waar de houtblokken branden, en het gedeelte waar het voedsel gegaard wordt. Het eigenlijke bakken gebeurt met de hete stoom die zich via de rookzuil door de barbecue naar het bakgedeelte verspreidt. Het gaat dus om een indirecte manier van bakken. Vlees of vis komen dus nooit rechtstreeks in contact met het vuur waardoor je alle risico¹s op verbranding uitsluit.

    Vermits het bakgedeelte gesloten is, kan je ook blij slecht weer aan de slag. En de hele Oklahoma is opgetrokken uit een stevige legering van staal en koolstof, een ideale combinatie om de warmte van het vuur vast te houden en te geleiden. Ander groot voordeel van de Oklahoma is dat je de temperatuur perfect kan regelen en dat je dus ook bij lage temperatuur kan bakken. Daardoor blijven vlees en vis veel sappiger en smaakvoller”

     

    Volgens Charly kan je al zalm roken bij een temperatuur van 29 graden. In dat geval heb je wel geen vuur maar alleen wat rook. Charly gebruikt dan geen hout, maar zagemeel vermengd met wat kruiden. Ook van een gewoon stukje ham kan je op die manier een een culinaire lekkernij maken. Daar heb je dan wel tijd voor nodig en niet overhaast te werk willen

    gaan. “ Maar wat is er zaliger dan ‘s morgens een stukje zalm of hesp op de rooster te leggen die tegen de avond subtiel en lekker gerookt is ?’, aldus Charly Van den Bosch.

    Oklahoma’s hebben ook het voordeel dat je echte houtsblokken bij voorkeur gebruikt wat toch een invloed heeft op de smaak van de bereide gerechten. Het moet wel hard hout zijn zoals eik en beuk en het hout moet poederdroog zijn om rookvorming te voorkomen. Elke houtsoort heeft zijn eigen specifieke smaakaccent.”

     

    Je hoeft  zeker geen prof te zijn om met de Oklahoma overweg te kunnen maar je moet wel een passie voor barbecuen hebben. Voor wie de knepen van het barbecuen onder de knie wil krijgen, zijn er verschillende cursussen te volgen bij de Smoky Charly Club.

    www.oklahoma.be en www.smokycharly.be

     

    05-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (25 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vacansoleil
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vacansoleil maakt uitstap Disneyland goedkoper

    Tijdelijk extra korting voor kampeervakantie nabij Parijs

     

     

    Gezinnen die een uitstap met de kinderen plannen, worden in mei extra in de watten gelegd. Speciaal voor hen biedt Vacansoleil een extra voordelig arrangement aan in “Le Chêne Gris”, een topcamping op een kwartiertje rijden van Disneyland Parijs. Dicht bij de stad, en toch in het groen.


    Een betaalbare vakantie …

    Vacansoleil, bekend van de luxueuze kampeervakanties, verlaagt van 28/04 tot en met 31/05 de prijs van een verblijf nabij Disneyland Parijs. Met camping “Le Chêne gris”, gelegen in het Franse plaatsje Pommeuse, biedt Vacansoleil een waardig alternatief voor de dure hotels in de regio. Tijdens de actie-periode betaal je voor een verblijf slechts € 74 per nacht per stacaravan  (6 personen) . Voorwaarde is wel dat je minstens twee nachten blijft slapen. Communicantjes en hun familie doen nog meer voordeel. Zij betalen slechts € 69 en krijgen er met het hele gezin een gratis pizza bovenop. Het aanbod van Vacansoleil is ideaal voor late beslissers. Boeken kan tot 21 april, op het nummer 089 464 000 onder vermelding van code DIS.


    … in alle rust en comfort

    Camping “Le Chêne Gris” ligt in een rustige, groene omgeving en werd onder impuls van Vacansoleil volledig opgefrist. De gasten beschikken er over een verwarmd overdekbaar zwembad, een kinderbad, een vernieuwd sanitair blok en een prima bar en restaurant. Bovendien is er vanuit Pommeuse een rechtstreekse treinverbinding naar Parijs. Het aanbod op “Le Chêne Gris” bestaat uit een stacaravan van het type Bali of Tahiti. Beide types bieden plaats aan vier volwassenen en twee kinderen. Ze beschikken over een volledig uitgeruste keuken, airconditioning en één of twee douches en toiletten. In het voor- en najaar gelden extra kortingen. Boek je langer dan een paar dagen, dan krijg je 7 nachten voor de prijs van 6 of 14 nachten voor de prijs van 10.


     

    05-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.steunpunt

     

     

    Steunpunt Buitenlands Beleid, Toerisme en Recreatie van start

     

     

    Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Toerisme Geert Bourgeois opende de allereerste vergadering van het gloednieuwe steunpunt Buitenlands Beleid, Toerisme en Recreatie. Dit steunpunt moet de kloof tussen wetenschap en overheidsbeleid verkleinen en de Vlaamse regering wetenschappelijke ondersteuning bieden in de beleidsdomeinen Buitenlands Beleid en Toerisme.

     

    Het Steunpunt zal werken rond twee sporen: Internationale Samenwerking enerzijds en Toerisme anderzijds. Beide sporen worden telkens door een stuurgroep aangestuurd. Daarin zijn, naast het departement en het betrokken agentschap (Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking en Toerisme Vlaanderen), verschillende grote Vlaamse universiteiten en hogescholen vertegenwoordigd.

     

    In de stuurgroep Toerisme en Recreatie is Peter Cabus van de K.U.Leuven aangesteld als wetenschappelijk coördinator. Andere wetenschappers in deze stuurgroep zijn Dominique Vanneste (K.U.Leuven), Filip Van Roye (Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende) en Marc Declercq (Katholieke Hogeschool Mechelen). In de stuurgroep Buitenlands Beleid coördineert Koen Defeyter van de Universiteit Antwerpen. In het wetenschappelijke team zitten daarnaast Hendrik Vos (Universiteit Gent), Caroline Pauwels (VUB) en Jan Melissen (Universiteit Antwerpen).

     

    De stuurgroepen sturen beleidsrelevant wetenschappelijk onderzoek aan. Een beheersovereenkomst (2007-2011) tussen het Steunpunt en de Vlaamse Regering bepaalt met een Meerjarenplan per stuurgroep, de lange termijn opdrachten. Voor het spoor Toerisme focust de stuurgroep op onderzoek naar permanente meetsystemen, de relatie tussen toerisme en economie, de beeldvorming van bestemming Vlaanderen en duurzaam toerisme.

    Voor het spoor Buitenlands Beleid situeert het onderzoek in de thema's: Europese en mondiale verhoudingen; culturele diversiteit en subsidiariteit; mensenrechten; globalisering en ontwikkelingssamenwerking.

     

    Daarnaast kan de bevoegde minister opdrachten geven voor korte termijn onderzoeken. Die opdrachten mogen ten hoogste 30% van de beschikbare werktijd van het Steunpunt omvatten.

     

     

    05-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.la fille d'emma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LA FILLE D’EMMA

     

     

    In een van de langste verkeersaders van Brussel, de Vanderkinderestraat, bevindt zich een charmante bistro die met een eindeloze charme, grootmoeders keuken uitstraalt. De streekgerechten en gerechten van vroeger vallen erg in de smaak van het hedendaags publiek. Niet alleen de gerechten, maar ook de eeuwenoud klinkerweg, naast het terras, intrigeert velen. Dit stukje Ukkel, de Groene Jagerswijk, ontsnapte tot dusver aan de interesse van historici, maar krijgt ooit voldoende interesse om de oorsprong van deze unieke klinkerweg en enkele andere getuigenissen te achterhalen.

     

    La Fille d’Emma wordt gerund door Dany Burgeon en Martine Pauwen, de dochter van Emma. Dany kreeg zijn opleiding op het COOVI en wordt na zijn studies onmiddellijk in dienst genomen in L’Huitrière, enige tijd nadien door de meest authentieke figuur uit het Brusselse horecamilieu, Jef de Gelas, net bij de opstart van L’Auberge des Chapeliers.

    Met reeds enige ervaring in het achterhoofd durft Dany ‘Il Giardino’ in Ukkel overnemen, enige tijd later verplaatst hij zijn interesse naar La ferme Rouge op de hoek van de Dolezlaan. Toch komt hij opnieuw bij Jef terecht wanneer deze La Roue d’Or opent. De drang om een eigen zaak te runnen blijft bij Dany voor onrust zorgen, hetgeen resulteert in de opening van Evergreen in Evere in 2004. Jacques Veulemans, de dynamische patroon van ‘Aux Armes de Bruxelles’ treedt op als raadgever wanneer Dany beslist om samen met Martine Pauwen het restaurant ‘La Fille d’Emma’ te exploiteren.

     

    Martine is inderdaad de dochter van Emma die samen met haar ouders La Ligne Droite in de Beenhouwersstraat hebben uitgebaat. Haar vader, Emile Pauwen, was de slager die de winkel ‘Le Grain d’Or’ in de Predikherenstraat runde en tevens een van de oprichters van de Vrije Gemeente van het Ilot sacré, en dit samen met Jean Van Calck, Polle Bunne, Léon Demol en Stans, alle meer dan legendarische personages van het Oude Brussel. Martine, groot geworden in de wereld van de restauratie, heeft dat milieu nooit verlaten.

     

    De kleine eetzaal van la Fille d’Emma, roept herinneringen op van romantische plekjes van vroeger. De wanden in pasteltinten en de kleine witte bar met een sierlijke benaming, zorgen voor een gezellige intieme sfeer. Het zwart houten meubilair met het wit-roze tafellinnen brengt dan weer een frisse noot.

    Ter bevestiging dat La Fille d’Emma in het oude Brussel ligt, meerdere oude stadsgezichten aan de muur die o.m. de Eikstraat, de Kandelaarstraat en de Sint Nicolaaskerk voorstellen, beelden die stuk voor stuk de verbondenheid met het oude rasechte Brussel bevestigen. Ook het schilderij van Vertong verstevigt die band, het werk geeft de charme van het Sint Kathelijneplein weer met de door Poelaert ontworpen kerk.

    Bijzonder kleurig is dan weer de aardige collecte borden met veelkleurige afbeeldingen van vogels, collectie die de huiselijke sfeer van het restaurant onderlijnt. ‘Huiselijk’ is wellicht de beste term om La Fille d’Emma te omschrijven, aangezien naast Dany en Martine, ook Gaëtan, de zoon van Dany en zijn echtgenote in het restaurant werkzaam zijn, zij nemen de bediening in de zaal voor hun rekening.

     

    Dany staat aan het fornuis en is verantwoordelijk voor de dagsuggesties en de Brusselse, maar Franse streekkeuken al durft hij af en toe een Italiaans accentje in zijn bereidingen verankeren. Rasechte Brusselaars vallen bij de voorgerechten, voor de bloedpens à la bruxelloise en de escargots de bourgogne. Tussen hoofdgerechten zitten o.m. de stoemp van de dag met worst, balletje smet tomatensaus en l’onglet met sjalot. Heerlijk is evenzeer het geitenkaasje met tijm en honig en de ‘echte’ Brusselse garnaalkroketten. Jammer genoeg zijn de kikkerbilletjes in Provençaalse saus bij het serveren uitgedanst, maar toch  bezorgen ze de smaakpupillen een subtiel aroma. Aanraders te over dus, zelfs al zorgt Dany ervoor dat de kaart erg regelmatig wijzigt vermits hij zijn specialiteiten tegelijkertijd én aan hun regio én aan versheid van de seizoenen wil koppelen.

    Zonder evenwel erg grote wijnen te vermelden, biedt de wijnkaart een ruim overzicht van de belangrijkste Franse wijnregio’s en werden we bij onze degustatie, meer dan eens verrast door de fijne aroma’s en verantwoorde afdronk. Prijs-kwaliteit alleszins een voltreffer, al doemt het spook van mogelijke controles bij elke restaurantganger op. Matig genieten verwent evenwel evenzeer de levensgeneugten.

    La Fille d’Emma – Vanderkinderestraat 406 –1180 Ukkel - Tel 02/343 39 69

     

     

    05-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aspergekoker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Asperges, lekker tot in de puntjes

    Demeyere brengt verticale aspergekoker op de markt



     

    Mooi, gezond en vooral heel erg lekker. De asperge wordt niet voor niets de koningin der groenten genoemd. Op 18 april gaat het aspergeseizoen officieel van start. Culinair specialist Demeyere geeft nu al het startsein met een unieke verticale aspergekoker. Voor een geslaagd resultaat.


    Asperges zijn het beste te bereiden in een hoge, cilindrische pan met deksel waarin ze rechtop kunnen worden klaargemaakt. De zachte punten komen dan boven het water uit en worden gestoomd in plaats van gekookt. De aspergekoker van Demeyere leent zich hier perfect toe.

    Het is een hoge, smalle kookpot met twee handgrepen, een deksel en een aspergemandje met haakje waardoor je het op de rand van de kookpot kan hangen. Uniek aan deze aspergekoker: hij is niet alleen ideaal voor het verticaal koken van groenten zoals asperges of witloof, maar ook voor het bereiden van pasta. Bovendien kan je erin blancheren, koken en stomen.

    De asperge-/pastakoker is gemaakt van roestvrij staal 18/10 en is voorzien van een 3-lagige capsulebodem van 4 mm dikte voor een goede warmtegeleiding. De pot zelf is mat gepolijst, het deksel is blinkend. Hij is vaatwasserbestendig en geschikt voor alle vuren, ook voor inductie. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie (niet geldig voor professioneel gebruik).

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frankrijk

    Uitstapjes in Frankrijk

     

     

     

     

    Zin om er eens helemaal tussenuit te zijn gedurende een weekendje of langer? Zoekt u een onvergetelijk charmeverblijf, gastronomische verwennerijen, of totale ontspanning in de natuur?

     

    Vanaf nu is het mogelijk om al uw weekends en korte vakanties voor te bereiden op

     

    www.uitstapjesinfrankrijk.be

     

     

    Op deze webaginga vindt u ...

    Gevarieerde verblijfsformules geselecteerd door 12 Franse partners

     

    U houdt van « bucolische wandelingen » ? Ontdek dan de uitzichten van de Ardennen, de bossen van Franche-Comté of van Aube en Champagne, of bezoek de natuurreservaten van Lorraine. Naar het Oosten zullen de bekoorlijke landschappen van Bas-Rhin de trekkers zeker verheugen. Als u gewoon een behoefte hebt aan gejodeerde lucht, kunt u de richting nemen van de stranden van Pas-de-Calais of van Calvados, waar de landing zich afspeelde. En wat denkt u van een schelpenkuur in de verschillende badplaatsen en vissersdorpjes van de Manche? In Rhône-Alpes zult u de dolce vita van het Zuiden kunnen ervaren; maar als u eerder « farniente » bent, zou u er beter aan doen naar Riviera  en de prachtige streek Provence-Alpes-Côte d’Azur te gaan. Ow wilt u vooral tijd voor uzelf? Waarom geen wellnesskuur? De enige moeilijkheid is de grote keuze!

     

    Meer dan 100 aanbiedingen, die het hele jaar door worden bijgewerkt en aangepast!

     

    De meeste formules bieden verblijven van 3 dagen / 2 nachten aan met halfpension en verschillende originele activiteiten: gastronomie, cultuur, avontuur, wellness, ...

     

    Makkelijk te gebruiken informatie op Internet

     

    Kaarten, illustraties, praktische informatie… alles om uw zoeken gemakkelijker en aangenamer te maken.  U kan alle nodige informatie in enkele kliks vinden.

     

    De informatie maakt het u mogelijk het verblijf rechtstreeks te boeken bij de hoteliers of de reserveringscentrales van de departementen.

     

     

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.databank cultuur

    Toerisme en cultuur in één databank

     

     

     

    Op initiatief van Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois en Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux wordt het culturele en toeristische aanbod in Vlaanderen voortaan gebundeld in een geïntegreerde databank. CultuurNet Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen zorgen in een eerste fase voor een geïntegreerd overzicht van alle evenementen. Voor organisatoren uit de toeristische sector komt er één loket, het 'Digitaal Vrijetijdsloket Vlaanderen', om gegevens in te voeren en op te vragen.

     

    Wat doen we dit weekend? Om ideetjes op te doen voor de ideale vrijetijdsbesteding, raadpleegt u ongetwijfeld soms de agenda's en vrijetijdsrubrieken van uw krant, favoriete tijdschrift of bepaalde websites. Die media halen hun informatie vaak uit speciale databanken die het vrijetijdsaanbod in Vlaanderen verzamelen.

     

    Zowel CultuurNet Vlaanderen als Toerisme Vlaanderen zetten in de voorbije jaren een eigen vrijetijdsdatabank op. Ze verzamelen, beheren en ontsluiten gegevens over respectievelijk het culturele en toeristische aanbod in Vlaanderen en Brussel. Beide projecten overlappen elkaar gedeeltelijk. Dat betekent dubbele kosten en moeite. Maar ook voor toeristische diensten, verenigingen en commerciële organisatoren, die gegevens willen invoeren of publiceren zorgt dit voor meer werk en onduidelijkheid.

     

    Daarom brachten Anciaux en Bourgeois de beheerders van deze databanken samen. In een eerste fase gaan CultuurNet Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen samenwerken voor informatie over evenementen. Gegevens hierover worden enkel nog verzameld in de cultuurdatabank, die ook toegankelijk wordt voor toeristische spelers zoals gemeentelijke en provinciale diensten voor toerisme. Toerisme Vlaanderen voert het kwaliteitsmanagement uit over gegevens die voor de toeristische sector van belang zijn. Vanaf de tweede jaarhelft moet de nieuwe situatie in werking treden. De definitieve integratie van beide databanken is gepland voor eind volgend jaar.

     

     

     

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aoste recept1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Aoste Authentique spijst assortiment

     


    Recepten

    De échte smaak van vroeger is gemakkelijk in hedendaagse gerechten te verwerken. Met deze  overheerlijke recepten brengt Aoste Authentique Kalkoengebraad de unieke, originele smaak van weleer op je bord. Gemakkelijk te bereiden en vooral: een waar genot voor wie van authentieke, culinaire ervaringen houdt. Smakelijk!


    • Toastjes met Aoste Authentique Kalkoengebraad en sinaasappel

    Ingrediënten
    8 fijn gesneden plakjes Aoste Authentique Kalkoengebraad (1 pakje), 2 sinaasappels, 1 eetlepel sinaasappelzest voor de afwerking, 10 groene olijven, ontpit en in schijfjes gesneden, 1/2 sjalot fijngesneden, 1 eetlepel olijfolie, 1 koffielepel wijnazijn, snuifje zout, versgemalen zwarte peper, 2 volkoren pistolets

    Bereiding
    Was de sinaasappels en rasp dunne sliertjes schil voor de afwerking. Verwijder de rest van de schil en ook de vliezen van de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng er de olijfolie, wijn-azijn, sjalot en olijven door en kruid met peper en zout. Snijd de pistolet horizontaal doormidden en snijd elke helft vervolgens in 4 gelijke stukjes. Plaats de krokante zijde naar onder. Beleg ze elk met een plakje kalkoengebraad en daarop de sinaasappelsalade. Werk af met sinaasappelzest.

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.low fare

    Brussels Airport breekt door in lagekostensegment

     

    Vanaf het nieuwe zomerseizoen dat over enkele dagen aanvangt, biedt Brussels Airport een zeer uitgebreid netwerk aan rechtstreekse lagekosten-bestemmingen. Zowel voor citytrips als voor een uitstapje naar de zon vindt de passagier op Brussels Airport de keuze uit een netwerk van 120 verschillende lagekostenbestemmingen.

     

    Voor de meeste reizigers is dit uitgebreid aanbod verrassend nieuws. Lagekosten worden nog steeds ten onrechte beschouwd als een product voor kleine regionale luchthavens, vaak afgelegen en moeilijk bereikbaar. Daarom is het voor veel passagiers een verrassing dat een luchthaven met ons profiel tegelijk het meest aantrekkelijke lagekosten-aanbod kan bieden. Het feit dat Brussels Airport sedert enkele jaren behoort tot de meest kwalitatieve luchthavens van Europa (eerste in ACI categorie Best Airport in Europe 2005, tweede in ACI categorie Best Airport in Europe 2006, vriendelijkste luchthaven van Europa ACI “Airport People Award” voor 2006) doet geen afbreuk aan de inspanningen van de luchthaven om de passagier een aantrekkelijk aanbod te brengen. We willen tegelijk de beste dienstverlening bieden van heel Europa, én kampioen zijn op het vlak van lage tarieven”.

     

    “Passagiersgroei zit vooral in het low-fare segment van de markt”, licht CEO Wilfried Van Assche toe. “De doorgedreven inspanningen van Brussels Airlines om uit te pakken met een specifiek lagetarievenproduct spelen in op deze vraag. Zelfs hard-core lageprijzenmaatschappijen zoals easyJet en Sky Europe vinden steeds meer hun weg naar grote internationale luchthavens zoals Brussels Airport. Lagekost wordt ten onrechte geassocieerd met het minder aantrekkelijke product van niche-spelers. De reiziger wil vandaag tegelijk een klasseproduct, voor een scherpe prijs. We bieden drie keer zoveel lagekostenbestemmingen als alle andere Belgische luchthavens samen, met vaak keuze uit meerdere vluchten per dag per bestemming. Vandaag kan je zowat heel Europa op de meest goedkope manier bereiken vanaf Brussels Airport. Goedkoper dan via andere luchthavens, goedkoper dan met de trein, zelfs goedkoper dan met de auto”.

     

    Brussels Airport laat de promotie van deze lage tarieven niet enkel over aan de luchtvaartmaatschappijen zelf; ze pakt voor het eerst zelf uit met een campagne. Uitgebreide postercampagnes op de luchthaven en de luchthavenwebsite verwijzen naar een nieuwe brochure waarin de passagier een overzicht vindt van de goedkope bestemmingen die rechtstreeks kunnen gevlogen worden vanaf Brussels Airport.

     

    De brochure www.brusselsairport.be/nl/mowfare geeft een overzicht : van 120 bestemmingen voor minder dan 100 euro, 24 luchtvaartmaatschappijen, maar liefst 83 bestemming hiervan voor minder dan 50 Euro en zelfs 4 bestemmingen vanaf 19 euro; alle tarieven zijn enkele reis, taksen inbegrepen. Een groter aanbod, meer frequenties en vooral Wie vroeg boekt, vliegt goedkoper.

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gallery
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GALLERY

     

     

     

    In 1988 realiseerde Tam Nguyen haar eerste hightech Aziatisch restaurant volgens de traditionele waarden met opgedofte interieurs, verplichte draken en rode tinten. De Gallery etaleerde grote glaspartijen en metaal met overwegend blauwe en grijze mozaïeken. Met het nieuwe Millennium gaf ze het restaurant Gallery evenwel een prachtige designstijl mee en herschikte de kaart. Ietwat beknopter spitste ze zich toe op dagsuggesties zonder daarbij evenwel de natuurlijke smaken van de eigen Vietnamese keuken en de geur van Thaise kruiden opzij te schuiven.

     

    Het decor en meubilair, door de eigenaar ontworpen in samenwerking met een architectenbureau uit Saigon, trekt de minimalistische, gedempte kaart zonder het comfort over het hoofd te zien. Uit het verleden werden slechts enkele elementen bewaard, in de nieuwe homogeniteit zijn de zetels bekleed met beige leder temidden een meubilair in zwart beuken en wit marmer. De rijk aandoende combinatie van zwart en wit worden in het midden van de zaal hernomen, hier wordt het centraal bankje opgesmukt met schilderijen van Boeddha in zwarte, houten kaders. Het derde deel van het restaurant herneemt dit thema in het licht van de zwarte banieren, bedrukt met het logo van de Gallery. Achteraan de zaal, maakt een aparte ruimte, omgeven door lederen bankjes, meer vertrouwelijke bijeenkomsten mogelijk.

     

    Dit nieuwe gevoel voor volume geeft de kaart de nodige marge om zich anders te ontplooien. In de kaart vinden we accenten terug van een gemengde, natuurlijk of pikantere keuken, ze werd onder toezicht van de charmante Lanh, de echtgenote van Tam Nguyen, in een nieuw jasje gestoken en biedt ook diverse suggesties zoals de raviolisoep met langoustines op ‘Pakse’-wijze, een gesauteerde kip met cajounoten en verse ananas of gegrilde Angus beef met ‘lop’-bladeren, dit recept wordt eveneens een Saigonversie aangeboden. De suggesties omkaderen een korte, precieze en geparfumeerde kaart. Alle huisspecialiteiten zijn onderverdeeld in dim-sum, soepen, zeevruchten, gevogelte, vlees, rijst en groenten. Bij de uitbouw werd absolute prioriteit gegeven aan een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

     

    Verse vruchten en kruiden krijgen de voorkeur. Net als gegrild, gesauteerd, gelakt en gestoomd. De langoustines worden op Indische wijze gegrild, met citroenkruid, of bereid met groene curry in een halve ananas; de zeeduivel wordt opgediend in satévorm in limoenblaadjes of als filet in een caquelon op Saigonwijze. Gegrilde kip en gesauteerde eend worden bereid met kokos en curry, met vers citroenkruid of Sechouanpeper zonder echter de gelakte Pekingeend of de tchi tchi-saus naar de achtergrond te verdringen.

     

    Bij de voorgerechten vinden we op de juiste plaats de dim-sum, nems met krab en langoustines en andere gefrituurde “Gallery”-assortimenten, ook een smakelijke Vietnamese carpaccio op basis van nuoc-nam, limoensap, gegrilde pindanoten en fijngesnipperde basilicumblaadjes, geeft present. Daarnaast vinden we verscheidene Thaise soepen en zeevruchtenbereidingen met kokos of rode curry.

    Alhoewel de suggesties deel uitmaken van de nieuwe initiatieven blijft de lunch heel aantrekkelijk want hij omvat een voorgerecht en hoofdschotel voor 9.5 Euro.

     

    Tijdens onze degustatie werden we bij het voorgerecht alvast heerlijk verrast door een schitterend assortiment Dim Sum heerlijke Keizerlijke krabkroketten. De aspergesoep met krab was bijzonder lekker, maar onze smaakpupillen werden vooral begeesterd door de soep Tom Kha Kai met kip en kokosmelk. Zowel de kip met gele curry en aubergines met rijst als de gelakte Pekingeend gaven ruime bevestiging van het rijke smakenpalet van de Gallery. Bij de wijn hadden we iets minder geluk, de eerste fles Chardonnay Walter Blass 2003 droeg overduidelijke stopselsporen, ze werd evenwel prompt en zonder morren door een andere vervangen. Een degelijke keuze bleek achteraf want de combinatie van het rijke aroma en kruidenpalet van de Vietnamese-Aziatische keuken met wijnen uit de Australische regio werd een voltreffer van formaat.

     

    In de Gallery hebben vooral de Loire, Elzas en Provence recht op roséwijnen, terwijl qua rode wijnen, de meest passende bij de Aziatische keuken werden geselecteerd: Saumur Champigny, château de Villeneuve; Sancerre rouge Henri Brochard; Beaujolais Brouilly, Pisse Viel de Loron & fils. Bij de Bordeaux vinden we bovendien de 1ers côtes de Blaye, Medoc cru Bourgeois evenals een Pauillac 5ème cru classé château Haut Bages Liberal. Ook enkele wereldwijnen uit Chili, Argentinië, Australië en Zuid-Afrika sieren de kaart. Men kan er eveneens Champagne Deutz proeven of genieten van een hele horde cocktails zoals Mai Thai, Mojito of Saigon Sunset.

     

    Uitgesproken pluspuntjes van de Gallery zijn de kwaliteit van de service en het sympathieke onthaal dat model staat voor de nauwe familiebanden die ook binnen het bedrijf van kracht zijn. Tam Nguyen en zijn echtgenote Lanh, leiden de zaak en staan achter het fornuis terwijl Ngoc, Tam’s broer de bar en de zaal beheert.

    Gallery – Grote Hertstraat 7 – 1000 Brussel – tel 02/511 80 35

     

     

     

     

     

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!