Inhoud blog
  • Weleda breidt manverzorging uit!
  • Aspria: technologische verzorging
  • Kartell & illycaffè
  • Water als centerpiece
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
  • Moederdag
  • Veritas Care(s) about you
  • gespot op light+ Building
  • Ga voor een tijdloze, duurzame zomer met Aware
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    30-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vitro grill
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fulgor Vitro Grill

     

    Mobiel en lief voor de lijn en de cholesterol

     

     

    Een echte Belg houdt van lekker eten. En neemt er graag de tijd voor. Helaas, in een tijd waar elke minuut kostbaar is, blijft er steeds minder tijd over voor het bereiden van een lekkere en gezonde maaltijd. Gevolg: jonge mensen grijpen vaker naar fastfood. Snel klaar, maar bovendien heel vet en dus ongezond. Vitrogrill geeft de mogelijkheid om snel, maar vooral gezond te koken. 

     

    Wat is heerlijker dan de dag te beginnen met een stevig ontbijt? Spiegeleitje, verloren brood of een pancake American style. De Vitro Grill kan moeiteloos alle hongerige magen aan. Bakken is ‘een eitje’ op de gladde vitrokeramische plaat. Maar ook voor het grotere werk steekt de Vitro Grill zijn hand graag in het vuur: vlees, groenten en vis worden rechtstreeks op de plaat gegrild waarna ze op een lagere temperatuur kunnen nagaren. Door de regelbare temperatuurknop bakt onze keukenprins het nooit te bruin. Bovendien worden bij het bereiden in de Vitro Grill veel minder vetstoffen gebruikt dan bij het bakken in een braadpan. Lief voor de lijn en de cholesterol, dus.

     

    Een maaltijd bereiden op de Vitro Grill gaat ontzettend snel: binnen één minuut is de kookplaat grillwarm. Op de grote kookoppervlakte kunnen verschillende gerechten tegelijkertijd bereid worden. Gedaan met een overvloed aan potten en pannen en bergen afwas! De handvaten blijven koud, zelfs als het toestel in werking is. Zo verhuist de Vitro Grill na het koken moeiteloos van de keuken naar de tafel waar de gastheer onder het goedkeurend oog van de gasten het vlees versnijdt. Rechtstreeks op de plaat, want het vitrokeramische oppervlak is krasbestendig.

     

    Het onderhoud van de Vitro Grill is simpel, gewoon even reinigen met een vochtige doek of zachte spons. Hardnekkig vuil kan verwijderd worden met de schraper die bij het toestel geleverd wordt. Genieten zonder gedoe, daar is het hem bij de Vitro Grill uiteindelijk om te doen.

     

    De handgrepen en het toestel zijn gemaakt uit geïsoleerd roestvrijstaal met een vitrokeramisch glas als bakoppervlak. De Vitro Grill is verkrijgbaar in vier modellen: Ideal, Smart, Duo en Design. RVH.

    www.fulgor.be.

     

    30-10-2006 om 21:24 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (17 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.finnair
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Finnair verdubbelt haar vluchten naar Tokyo

    en vliegt vanaf 30 oktober drie keer per week naar New Delhi

     

    Omdat de economische groei in Azië bijzonder hoog blijft, stijgt de behoefte aan vlotte verbindingen met dit continent. Daarom verdubbelde Finnair haar vluchten naar Tokyo en lanceert het jaarlijks twee nieuwe routes op Azië.

     

    BRUSSEL-HELSINKI-BEIJING IN 13 UUR.

    Als u van Brussel naar Azië wil, bent u bijna altijd verplicht om onderweg over te stappen. Ook zo bij Finnair. Alleen verloopt dat in de kleine luchthaven van Helsinki bijzonder vlot en zijn de wachttijden erg kort. Bovendien ligt Finland al op weg naar Azië. Het is voor ons de kortst mogelijke route! Zo vliegt u al in 7 uur en 40 minuten van Helsinki naar Beijing. Dat is twee uur minder dan de meeste maatschappijen. Het totale traject van Brussel tot in China of Japan legt u af in 13 tot 14 uur.

     

    EXPANSIE OP AZIë NIET TE STOPPEN

     

    Finnair vliegt op de belangrijkste Chinese steden: Beijing, Shanghai, Guangzhou en Hongkong, alsook naar de Japanse steden Nagoya, Osaka en Tokyo. Belangrijk om weten; Finnair gaat vanaf december vier maal per week naar Tokyo vliegen. Daarnaast zijn er de dagelijkse verbindingen naar Bangkok en Singapore. Vanaf 30 oktober vliegt Finnair bovendien drie keer per week op New Delhi en vanaf mei 2007 wordt ook Kuala Lumpur aangedaan. Nu reeds haalt het bedrijf  30% van haar omzet uit haar vluchten op Azië. Dat cijfer kan alleen maar stijgen als u weet dat Finnair jaarlijks twee nieuwe bestemmingen op Azië opent!

     

    PS DE WERELD IS ROND!

     

    Vanuit Brussel, via Helsinki, naar het Verre Oosten is de kortst mogelijke route. Korter dus dan vanuit Frankfurt, Parijs, Londen of Amsterdam. Helsinki - New Delhi doet Finnair al in 6 uur en 35 minuten. Helsinki is dus nooit een omweg. Gewoon omdat de wereld rond is!

     

    www.finnair.com

     

     

     

     

    30-10-2006 om 21:23 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dobbel palm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    DOBBEL PALM beschikbaar !

     

    De grootste familiale en onafhankelijke brouwer van het land, PALM Breweries, maakt er nog steeds een erezaak van om tijdens de eindejaarsperiode hét feestbier Dobbel Palm aan dezelfde prijs als Speciale Palm aan te bieden!

    Alfred Van Roy, die inmiddels 93 is geworden, lanceerde 59 jaar geleden Dobbel Palm, het was bedoeld als een feestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren. Hij bood het zonder meerprijs aan, als attentie, om deel te nemen in de feestvreugde. Het bier was zo succesvol dat hij het later rond de eindejaarsperiode op de markt bleef brengen.

    Zijn opvolger, Jan Toye, zet deze mooie traditie verder,  het populaire eindejaarsbier Dobbel Palm zal vanaf 23 oktober bier in het café en in de winkel geïntroduceerd worden. Dobbel Palm is een karaktervol amberbier van hoge gisting,  volmondig met een uniek aroma en specifieke smaakaccenten. Dobbel Palm is met een alcoholvolume van 6 %  het ideale degustatiebier voor de eindejaarsdagen.  Dit jaar wordt het in een 33cl fles gepresenteerd en voor de winkels en de drinkcenters zijn er handige draagkoffertjes met 12 flesjes ontwikkeld.

     

    PALM Breweries: Belgian ▪ Unique ▪ Independent

     

    PALM Breweries is een Belgische onafhankelijke familiale brouwerijgroep (familieholding Diepensteyn), met vestigingen in België, Nederland en Polen. Zij hebben een gezamenlijke productiecapaciteit van 2,5Mio HL en een geconsolideerde omzet van 120Mio euro.

    PALM Breweries is de enige brouwerijgroep ter wereld die Belgische authentieke bieren produceert volgens de 4 aloude gistingswijzen hoge, gemengde (zure), spontane (zure) en lage gisting en heeft hiermede een unieke positie.

    Zij is in oorsprong brouwer van Brabantse hoge gisting bieren onder het merk PALM (Spéciale, Dobbel en Royale) en is daarmee ruim marktleider in de Benelux in het segment van de amberbieren. De overname van brouwerij DE GOUDEN BOOM te Brugge in 2001 verruimde het aanbod hoge gisting bieren in het zware segment met Brugge Tripel, Brugge Blond en de abdijbieren van Steenbrugge. Een 50/50 joint venture met brouwerij Duvel-Moortgat creëerde het Brabants witbier Steendonk.

    Uit haar bewogenheid voor het Belgisch bierpatrimonium verwierf ze de brouwerij RODENBACH, bekend voor haar “flemish red-brown” bieren van gemengde (zure) gisting (RODENBACH, RODENBACH Grand Cru en Redbach) en haar unieke foederzalen, waar de bieren  gedurende twee jaar rijpen op eiken vaten.

    De 50/50 joint venture met de geuzebrouwer Frank Boon beschouwt ze als haar cultuurproject voor het behoud van de onvervalste traditionele geuze-lambiek van spontane gisting met langdurige rijping op eiken vaten en hun dito fruitversies.

    Met de gedurfde sprong naar Polen, de grootste groeimarkt voor bier in Europa, en de bouw in 1998 in Kielce van een gloednieuwe brouwerij van 1,5Mio HL werd definitief de internationalisering ingezet. Browar Belgia is op heden de 4e brouwerij van Polen.  Zij heeft een niche strategie, hoofdzakelijk met bieren van lage gisting en het imago van innoverende brouwerij. Opmerkelijke creaties zijn de smaakbieren Gingers (gember), Lemon’s, Wojak superstrong en Frater, het eerste Poolse abdijbier.

    Dit rijke portfolio, gebaseerd op unieke Belgische traditie, innovatie en knowhow is de troef voor verdere groei in de twee thuismarkten en in export.rvh.

    www.palmbreweries.com

    30-10-2006 om 21:16 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.restaurant Meerdael
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Restaurant Meerdael:

     

     

    De start van het nieuwe wildseizoen is voor Jean Marc Cosijns volop de gelegenheid zijn creatieve signatuur tentoon te spreiden. Restaurant Meerdael, een ietsje ten zuiden van Leuven, is een kleine maar verfijnde eetgelegenheid aan de rand van het Meerdaelwoud.

     

    De rustige, huiselijk en intieme sfeer van dit restaurant krijgt versterking van een prachtig terras dat het Meerdaelwoud als achtergronddecor heeft. Dat de menu’s van dit restaurant dan ook bij uitstek bindingen maken en raakpunten vertonen met de natuur, het woud en het wild zal niemand verbazen. Van het terras kan men in herfst en winter jammer genoeg geen gebruik maken. Ann heeft evenwel een verassing in petto en creëert een unieke sfeer dank zij een imposante open haard die gretig en lustig zijn kleurrijke gensters de schouw injaagt. Gezelligheid troef bij het onthaal, maar ook de gerechten brengen je in vervoering.

     

    Toen Ann en Jean Marc hun restaurant een 10-tal jaar terug opstartten, werd de directe binding met de natuur trouwens de rode draad die door hun aanbod zou lopen en nog steeds loopt. Voor Jean Marc een prima gelegenheid om zijn streven naar continue kwaliteit en verse producten kracht bij te zetten. Anderzijds een ideale opportuniteit om de menukaart in sinologie met de wisselende kleurenpracht van het woud, op regelmatige tijdstippen nieuwe producten en dito bereidingen mee te geven. De klassieke Franse toets die Jean Marc aan zijn ruime waaier van vis- en vleesgerechten meegeeft, zorgt voor geurende, aromarijke suggesties die menig lekkerbek begeesteren.

     

    Wij genoten van een heerlijk Meerdael-menu waarin Jean Marc diverse verrassingen verborg. De driehoek van paella met chorizo en tijgergarnaal en zachte knoflookmayonaise was niet alleen een streling voor het oog, maar ook onze smaakpaletten genoten optimaal. De geklaarde bouillon van kalfsschenkel met kleine groentjes was perfect. Kwamen de moeilijke keuzes, tussen een gebakken ganzenlever met gekonfijte kippenvleugels, chutney en koriander of een gegrilde zeetongfilet met een coulis van paprika en opgevulde inktvis met ratatouille wordt niet altijd evident gekozen. Dan maar beide maar wie de beste keuze maakte blijft een geheim aangezien iedereen volop genoot van een zalige degustatie.

     

    Bij de hoofdschotel was de keuze al even moeilijk, wildliefhebbers kunnen moeilijk een wilde eend links laten liggen in ruil voor een tarbotfilet, dus opnieuw beide. De wilde eendenfilet kreeg een zachte met limoen gebonden jus mee met enige winterse groenten en fijne aardappelkroketjes. De tarbotfilet viel een ragout van cocobonen en cantharellen en een lichte jus met olijfolie te beurt. Beide partijen kregen een prachtige decoratieve schotel, boordevol topproducten die een absoluut rijk aromapalet ten beste gaven. Als voorbereiding op een kunstzinnig dessert was er een assortiment van Belgische en Frans kazen. Het dessert zelf een parfait van bittere chocolade met amaretto-ijs en cocosmousse kaderde prachtig in het sfeervolle interieur.

     

    Het nieuwe decennium dat Ann en Jean Marc met hun restaurant opstarten is geen lofkreet van bejubelde successen, integendeel. De toekomst van Restaurant Meerdael ligt aldus Jean Marc zonder de minste twijfel geborgen in een continue streven naar creatieve vernieuwingen en het bereiden van dagverse natuurlijke producten waardoor de gasten van een intens smaken- en aromapalet kunnen genieten.

     

    Het lopende wildseizoen brengt Jean Marc een schitterend “meesterkok” wildmenu met o.m. bosduif met een slaatje van rode kool en okkernoten, ganzenlever en een chutney van mango; gebraden fazant met stoemp van spruiten en saus van jeneverbes, geglaceerde zeetongfilets met Zeeuwse mosselen en garnalen of gebakken Sint Jacobsvruchten met pompoen, knolselder en blanke boter. Als topdessert biedt hij verloren brood met appeltjes en huisbereid vanille-ijs naast een confituur van melk.

     

    Gastronomische topmomenten die mede dankzij het rustbrengende buitendecor van het Meerdaelwoud, een destresserende werking hebben. De wintermenu’s van restaurant Meerdael zorgen zonder enige discussie voor prachtige degustatieve momenten in een uitzonderlijk kader waar de knetterende haard alle zorgen opbrandt. RVH.

    Restaurant Meerdael – Naamsesteenweg 90 – 3052 Blanden – 016-402 402

    www.meerdael.be

     

     

     

    24-10-2006 om 22:12 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bistro de la mer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Bistro de la Mer.

     

     

    Jef de Galas, alias Jef Stoemp, die in Brussel o.m. ’t Kelderke, La Roue d’Or en Le Cerf  oprichtte, heeft zijn actieradius naar Knokke verlegd. Het pand op het Oosthoekplein, waar tot voor kort restaurant The Griffin’s een onderkomen vond, heeft hij tot de Bistro de la Mer getransformeerd. Het Oosthoekplein heeft zijn gezellige drukte van weleer behouden, mede onder impuls van moeder Siska die hier een wafelimperium uitbouwde en ooit de bekendste en beste Brusselse wafels bakte.

    De kracht van het Oosthoekplein schuilt in het feit dat het de jaren heeft weten te trotseren zonder zijn landelijke karakter prijs te geven. Naast moeder Siska vestigden er zich enkele andere waardevolle vazallen zoals het Hof van Vlaanderen, de fruithandel Castel, het restaurant la Sapinière, het kwaliteitshuis De Oosthoek en een echte Vlaamse bistro van weleer, De Vier Wegen.

     

    Een paar kleine ingrepen van binnenhuisarchitecte Dominique Koch zorgen voor een verrukkelijke poëtische bloemendecoratie en prachtig interieur dat samen met de heerlijke combinaties voor fijngevoeligheid en tact zorgt.  

    De nieuwe inrichting is betoverend. Een zwarte ‘buiskachel’, typische tegels, oude lampen, hengels en visnetten hebben allemaal hun plaatsje gekregen, terwijl de wanden en het plafond precies de kastanje- en chocoladebruine tinten vertonen die je vroeger in de cafés aan de zee placht te zien. Op geruite tafelkleedjes is met wit bistroservies gedekt en de gestreepte bekleding van de stelen draagt bij aan de onvervalst antieke stijl. Met haar aandacht voor zelfs de kleinste details, heeft Dominque Koch ook de veranda aan de voorkant gewijzigd door het een dak met oude pannen te geven. Heel apart is ook een 19e eeuws schilderij dat het gastronomisch genot toont uit de tijd toen er nog niet van diëten gesproken werd.

     

     

    Jef doet in de keuken van Bistro de la Mer een beroep op Annie Plumat die de laatste jaren, na diverse ervaringen o.m. in het Casino van Knokke, in The Griffin’s aan de zijde stond van meesterkok Pierre Fonteyne, chef die haar enkel culinaire geheimpjes toevertrouwde. Deze magistrale bereidingen brengt ze thans met tal van andere gerechten die de uitgebreide kaart sieren, tot volledige culinaire ontplooiing.

    De pittige roodharige Annie Plumat geboren in de buurt van Bergen, ging eerst naar school in Hornu. Op 14-jarige leeftijd was ze reeds in de horeca actief, gevolggevend aan een onweerstaanbare roeping. Acht jaar vestigt ze zich in Knokke waar ze trouwt met de chef-kok van het Casino, Freddy Varilone. In de volgende jaren perfectioneert ze zich in de bediening alvorens haar man  in de keuken bij te staan, nadien verzeilt ze in The Griffin’s.

     

    Op het menu een uitgebreid assortiment vis- en vleesgerechten, zowel bij de voorgerechten als de hoofdschotels. Kiezen wordt echt moeilijk, was het een voorgevoel of gewoon toeval, maar de gemarineerde tonijn met kruiden, op een bedje van sla en zoetzure vinaigrette, stijl Sashimi, was gewoonweg verrukkelijk en bood ruimschoots de kans tot heerlijk degusteren boordevol smaak en aroma. Als hoofdgerecht kozen we  voor een gebakken roggevleugel met kappertjes, peterselie en citroen. Opnieuw een pleiade van smaakcombinaties en aroma’s alhoewel de eigenheid van de rog toch behouden bleef.

    Andere merkwaardige voorgerechten zijn o.m. fijn gesneden rauwe zalm met kruiden op een bedje van griesmeel en krab; een coppa van Parma, notensla, tomatenbeignets, pecorino en truffelvinaigrette of gebakken reuzengarnalen met basilicum, gekonftijte tomaten en pesto op een gemengde sla.

    Bij de hoofdgerechten vinden we o.m. filet van zeebaars, gegrild à la plancha op een bedje van venkel en tomaten met Oscarlino olie en grenaille aardappeltjes; een gecarameliseerd varkenshammetje met salade van witloof en een lamskroon met tijm, fijne boontjes en aardappelgratin dauphinois.

     

    Chris en Jef, een beroemd koppel van de Belgische gastronomie, hebben vaak samengewerkt. Of het nu was in La Roue d’Or, of in ’t Kelderke. Nu bestaat hun rijk uit Le Cerf in Brussel en Bistro de la Mer in Knokke. Chris heeft een aangeboren gevoel voor goed ontvangen, je mag het zelfs een kunst noemen zoals ze tact, fijngevoeligheid en discretie weet te combineren met een praktische aanpak. Omdat ze ook nog een bijzonder aantrekkelijke vrouw is, voegt ze aan dit alles een grote charme toe die bij het veeleisend cliënteel van Knokke bijzonder in de smaak valt. RVH.

    Le Bistro de la Mer – Oosthoekplein 2 – 8300 Knokke–Heist – tel 050/62 86 98

     

    Pas geopend maar terugblikkend op Jef’s reputatie groeit deze zaak op korte tijd in het mondaine Knokke tot the place to be.

     

     

    24-10-2006 om 22:11 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nutradia - delhaize brood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    DELHAIZE INTRODUCEERT DOOR NUTRADIA ONTWIKKELD VEZELBROOD OP DE BELGISCHE MARKT.

    Brood rijk aan vezels en arm aan calorieën

     

     

    Gezondheid is sinds jaar en dag een strategische prioriteit van Delhaize. Delhaize kiest er bewust voor om haar klanten ertoe aan te zetten om voor gezonde voeding te kiezen. In het kader van deze focus op gezondheid lanceerde Delhaize zopas, samen met Nutradia, een nieuw gezond brood dat uniek is op de markt door zijn rijkdom aan vezels.

     

    Delhaize is een pionier op het vlak van gezonde voeding en de promotie daaromtrent. Er worden dan ook elk jaar tal van acties gelanceerd rond evenwichtige voeding. Zo worden de recepten van de bereide maaltijden aangepast zodat ze evenwichtige maaltijden vormen en krijgen ze ook een logo om dit weer te geven. Daarnaast zijn er verschillende andere nutritionele logo’s ontwikkeld die de klant aangeven welke producten weinig vet of suiker bevatten of rijk zijn aan vitaminen, omega 3, enz. Bovendien kunnen mensen met specifieke voedingsbehoeften er terecht als ze op zoek zijn naar producten zonder gluten, zonder zout, enz. De klant kan zich uitgebreid informeren over gezonde voeding met de talrijke brochures die in de Delhaize-winkels worden verspreid. Samen met de Olympic Health Foundation spoort Delhaize bovendien jongeren aan om gezonder te eten en meer te bewegen. De samenwerking met de jonge onderneming Nutradia past dan ook perfect binnen deze strategie.

     

    De voordelen van vezels

    De lancering van het nieuwe vezelbrood van Nutradia past perfect binnen de aandacht voor gezondheid, dit brood is niet alleen lekker maar biedt bovendien een nutritionele meerwaarde. De vezels die het brood bevat, vormen een essentieel onderdeel van een evenwichtige voeding. Vezels houden de darmflora in evenwicht en dragen bij tot de darmtransit. Daarenboven geven ze een gevoel van verzadiging en bevorderen ze de vertering. Het vezelbrood van Nutradia is een kwaliteitsproduct dat zowel geschikt is voor mensen die kiezen voor evenwichtige voeding als voor diabetici.

     

    Het vezelbrood van Nutradia bestaat in drie varianten: wit brood, bruin brood en meergranenbrood. Aangezien het brood arm is aan suikers en vetten, bevat een snede minder dan 47 kcal. Een snede normaal brood daarentegen bevat gemiddeld zo’n 55 kcal.

    Het brood is uiterst rijk aan vezels en bevat tot 3 tot 8 keer meer vezels dan een normaal brood. Zelfs het witte vezelbrood bevat 15% vezels terwijl een normaal wit brood slechts 1 à 2%* vezels bevat. Eén snede van zo’n vezelbrood dekt maar liefst 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels van een volwassene.

     

    Het vezelbrood van Nutradia is exclusief te verkrijgen in alle supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, City Delhaize en Shop’n Go-winkels. Dit komt neer op meer dan 580 verkooppunten. De prijs bedraagt 1,89 euro voor een brood van 400 gram.

     

    Nutradia en Delhaize als partners

     

    Delhaize heeft ervoor gekozen om samen te werken met Nutradia omwille van haar expertise binnen de ontwikkeling van producten met een nutritionele meerwaarde. Bovendien ondersteunt deze jonge organisatie verschillende diabeticiverenigingen in België. RVH.



     

    24-10-2006 om 22:09 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.champérard gids
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    JUBILEUMEDITIE CULINAIRE

    GIDS “CHAMPÉRARD”

     

    Met de nodige fierheid werd de 25e editie van de culinaire Champérard gids voorgestel. Marc de Champérard verwees hierbij naar de enorme evolutie die de topgastronomie de voorbije decennia doormaakte, toch is de begeleidende taak van de gidsen nog lang niet uitgespeeld.

     

    De theologische vervreemding van de doorsnee burger voor de gastronomie is aldus Marc de Champérard eerder symbolisch, meer dan ooit verwachten gastronomen en fijnproevers dat de culinaire gidsen de nodige ondersteuning geven. Anderzijds is de consument heel wat bewuster geworden en wil hij zijn persoonlijk smaakpalet uittesten, verrijken en vooral verfijnen. De opdracht van de gidsen blijft dan ook een objectieve en eerlijke informatie.

     

    Opmerkelijk alleszins dat in deze jubileumeditie, de hegemonie van de Parijse topgastronomie verder afzwakt ten voordele van de restaurants in het Franse binnenland. Een andere vaststelling is de verdere terugloop van het kransje van absolute toppers. Een directe conclusie kan men niet trekken al speelt de overstap van sommige topchefs naar andere voedingsformules ongetwijfeld een belangrijke rol. Ook de veranderde eetgewoontes spelen ongetwijfeld mee. De steile opgang van een terugkeer naar absolute smaak en eigenheid van de basisproducten wordt als extra argument naar voren geschoven.

     

    De nieuwe generatie chefs die zich aanmeldt staat borg voor hoopgevende resultaten. Hun credo is en blijft het respect voor de versheid en diversiteit van de basisproducten met het herlanceren van ‘verwaarloosde’ groenten. Bovendien moet elke regio, elk land zich vol overtuiging richten naar de authenticiteit van de eigen producten. Een meesterkok moet er zich aldus Marc de Champérard van bewust zijn dat hij kookt voor het plezier van zijn gasten, dat hij hen telkenmale opnieuw moet verrassen. Een permanente herbronning en bijscholing is dan ook onontbeerlijk voor een nieuwe bloei van de topgastronomie.

     

    Ook de ambachtelijke voedingssector is een onbetwistbaar onderdeel van de gastronomie. Dit jaar werden maar liefst 345 nieuwe ambachtslui in de gids opgenomen. Gids die de voorbije jaren is uitgegroeid tot een volwaardige encyclopedie met maar liefst 4800 restaurants, 4500 producenten en ambachtslui, 1800 hotels en 800 droomweekends.

     

    In Busnes, departement Nord-Pas de Calais, werden enkele vooraanstaande prijzen uitgereikt aan nabijgelegen horecazaken. Marc Meurin, Château de Beaulieu, Busnes, werd laureaat in de CIDIL-competitie terwijl Christophe Scherpereel de trofee beste jonge chef van Badoit in ontvangst mocht nemen. Delphine Mémain, La Pléiade in Calais, kreeg de trofee Peugeot als beste kelner terwijl Nicole Germond, Restaurant Sébastopol in Lille als beste sommelière, de trofee Metro kreeg toegereikt.

     

    Jongeren staan te trappelen om zich de topgastronomie eigen te maken. Elke gids blijft dan ook een leidraad die mensen rondom de rijkdommen van een culinaire tafel samenbrengt, hun een intens genot bezorgt maar ze tevens dichter bij mekaar brengt. RVH.

     

     

     


    24-10-2006 om 22:07 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.halloween
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Halloween kan ook griezelig lekker zijn!

    Breydelham presenteert Halloweenreceptjes om in de sfeer te komen



    Decoraties met heksen, spinnen en pompoenen verraden dat het griezelfeest Halloween opnieuw voor de deur staat. Om helemaal in de sfeer te komen, stelt vleeswarenproducent Breydelham creatieve receptjes voor om je familie en vrienden te verrassen tijdens Halloween. De combinatie tussen pompoen en ovenverse Breydelham is té lekker om niet van het moment te profiteren!


    Halloween is een oud-Keltisch feest dat oorspronkelijk alleen in de Verenigde Staten werd gevierd. In de laatste nacht van oktober (aanstaande zondag) verkleden vooral kinderen zich in allerlei griezelige en mysterieuze figuren. Ze gaan daarbij van deur tot deur en vragen de bewoners om iets lekkers (‘treats’), zoniet zullen ze het huis beheksen en kattekwaad uithalen (‘trick’). Vandaar de keuze die ze aan de bewoners laten: ‘trick or treat?’. Traditioneel valt Halloween samen met de pompoenenoogst. De uitgeholde pompoenen waarin een gezicht wordt gekerfd en een kaarsje wordt geplaatst, is uitgegroeid tot het symbool van dit griezelfeest. Al even traditioneel, gaat Halloween gepaard met een gezellig samenzijn in de tuin, rond een houtvuur. In dit vuur worden dan spiesjes met ‘marshmallows’ (schuimachtig suikerwerk of ‘spekken’) of andere lekkernijen geroosterd. Vrij recent waaide de Halloween-traditie over naar Europa, waar dezelfde sfeer wordt gecreëerd door de organisatie van allerlei thematische activiteiten.



    Breydelham met pompoen en kampernoelies, fusillipasta en  parmesankaas


    Ingrediënten voor 4 personen
    :

    500 gr breydelham, 500 gr pompoenblokjes, 250 gr kampernoelies, 500 gr fusilli, olijfolie, 4 teentjes look, 2 uien, 50 gr gehakte peterselie, 500 cc gevogelte- of groentebouillon
    250 cc magere room, peper en zout, gemalen nootmuskaat, versgemalen parmesankaas

    Bereidingswijze:
    Verwarm de olijfolie en voeg de geperste look en versnipperde ui toe. Voeg de pompoenblokjes toe en laat eventjes meebakken. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
    Bevochtig het geheel met de bouillon en laat de pompoenblokjes bijna gaar koken. Giet alles door een zeef en kook het vocht met de magere room tot sausdikte.

    Kook de pasta “al dente” gaar in ruim gezouten water. Meng de pasta, de pompoenblokjes, de gebakken champignons, de gehakte peterselie en de reepjes Breydelham met de saus. Giet alles in een vuurvaste schaal. Bestrooi alles met parmesan en laat gratineren in de oven.
     

    Kaasfondue uit de pompoen met Breydelham en grotpaddestoelen:

    Recept van Felix Alen


    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 kleine pompoen - 1/2 l melk - 2 el roux - 350 g kaasmix voor fondue - 2 dl room - peper en zout - muskaatnoot - 300 g Breydelham - 300 g gebakken grotpaddestoelen


    Bereidingswijze:

    Snijd een deksel uit de pompoen en hol hem een beetje uit. Dat gaat best met een eetlepel. Snijd daarna ongeveer 300 g van het pompoenvlees in stukjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en maal dit in de keukenrobot tot een zeer gladde puree.


    Breng de melk aan de kook en doe er peper en zout bij. Bind met wat roux en voeg er de kaassoorten, room, muskaatnoot en de pompoenpuree bij. Voeg eventueel wat melk of pompoenkookvocht bij als de bereiding te dik zou zijn. Giet de kaassaus in de pompoen, zet het deksel er terug op en verpak het geheel met aluminiumfolie. Maak buiten een houtvuur aan, waarop je kan grillen. Zet vervolgens de pompoen gedurende minstens een uur aan de zijkant van het vuur, zodat de inhoud terug zacht kan worden. Rijg ondertussen de in blokjes gesneden ham en de paddestoelen op stokjes en grill ze boven het houtvuur. Open de pompoen en laat de gasten hun spiesjes doppen in de kaassaus. Smakelijk! RVH.

    www.breydelham.be  of www.breydelspek.be

       

            

     

    22-10-2006 om 21:47 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.radisson dubai
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

    RADISSON SAS NEEMT OUDSTE VIJFSTERREN HOTEL IN DUBAI OVER

    Een strategische locatie voor de verdere uitbreiding van het merk in de regio

     

    Radisson SAS Hotels & Resorts, het eerste klasse merk van het in Brussel gebaseerde Rezidor SAS Hospitality, heeft het beheer overgenomen van het InterContinental Hotel Dubai, het oudste vijfsterren hotel op de Emiraten in het hart van het zakendistrict van de stad. Het hotel opende drie decennia geleden en is sindsdien een mijlpaal aan de Deira Creekside.

     

    Dit is het derde Radisson SAS Hotel in de Verenigde Arabische Emiraten, bovendien zijn er nog drie andere hotels in ontwikkeling waaronder het hotel op de The Palm in Jumeirah.

     

    “Het Deira Creek hotel is van levensbelang voor onze expansiestrategie. Het is één van de meest prominente hotels op de emiraten en het is een uitstekend visitekaartje naar toeristen en zakenreizigers toe. Dubai blijft groeien als een regionale zaken- en toeristische trekpleister en daar wil Radisson SAS aan meewerken. Met momenteel 15 succesvolle hotels in acht landen in het Midden Oosten, zijn we duidelijk aan groei toe” zegt Jean-Marc Busato, Vice President Midden Oosten, Rezidor SAS Hospitality.

     

    Het Radisson SAS Hotel, Dubai Deira Creek heeft 287 kamers, inclusief 39 suites, 16 restauratie- en drankgelegenheden en talrijke vergaderfaciliteiten.

     

    “Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons en wij kijken er naar uit om de Radisson SAS waarden als onze ‘Yes I Can!’ dienstenfilosofie en 100% guest satisfaction guarantee te delen met medewerkers en gasten,” zegt Andreas Fluckiger, General Manager, Radisson SAS Hotel, Dubai Deira Creek. “Dit hotel is geliefd bij zowel zakenreizigers als toeristen en we zullen ons blijven richten tot deze marktsegmenten.”

     

    Rezidor SAS kijkt er naar uit om tegen 2010 zijn merkenportefeuille in het Midden Oosten verder uit te breiden met nieuwe Radisson SAS, Park Inn, Regent en Missoni hotels. RVH.

     

    21-10-2006 om 21:34 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ducktrail -eendenrallye

     

     

     

     

     

     

    Avontuur tijdens een Eendenrallye
    Ducktrail nu ook te boeken vanuit Spa in België

     

    De eerste internationale Ducktrail is een feit. Vanaf heden is de Eendenrally ook te boeken vanuit de Radisson SAS Hotels in Spa, België. Bij het hotel staan minimaal 8 Eenden klaar om een middagrit door de Belgische Ardennen te maken. Deze zeer gevarieerde rit komt door bekende plaatsen als Coo en Stavelot. Dit is te combineren met een diner of overnachting in het Radisson SAS Balmoral Hotel of het Radisson SAS Palace Hotel.

     

    Ducktrail is een Nederlands initiatief. Met behulp van 47 nostalgische 2 CV's (“Lelijke Eenden”) en een unieke limousine Eend organiseert Ducktrail BV bedrijfsevenementen voor groepen van 30 tot 50 deelnemers, voornamelijk in Nederland. Elk programma is uitgezet in een fraaie omgeving. Geen doorgaande wegen, alleen smalle straatjes, dijkjes, bospaadjes, etc. De tochten kenmerken zich door de vele stops onderweg die de autorit extra aantrekkelijk maken. Ook komt men hindernissen zoals een veerpont of een kudde schapen op de weg tegen. Oefeningen met de auto's, vragenlijsten én klassementsproeven bij lokale bezienswaardigheden zorgen voor de nodige spanning bij de deelnemers.

     

    Sinds kort steekt Ducktrail ook de Belgische grens over en organiseert in samenwerking met het Radisson SAS Balmoral Hotel en het Radisson SAS Palace Hotel in Spa een origineel arrangement om de Belgische Hoge Venen te ontdekken.

     

    Inbegrepen zijn: Welkomstkoffie bij aankomst, de Ducktrail route met een drankje en een hapje onderweg en een passage op of rondom het F1 circuit van Spa-Francorchamps, een picknick, een prijsuitreikings ceremonie, een driegangenmenu in één van beide hotels en een overnachting met ontbijtbuffet. RVH.

     

    Ducktrail BV info@ducktrail.nl,

    Radisson SAS Balmoral Hotel info.spa@radissonsas.com of Radisson SAS Palace info.spapalace@radissonsas.com.

     

     

     

    21-10-2006 om 21:20 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nederland

     

     

     







     

    Meer Duitsers en Belgen bezoeken Nederland

    Inkomend toerisme groeit eerste half jaar met 13%

    In het eerste half jaar van 2006 is het aantal inkomende toeristen naar Nederland gestegen met 13%. Dit is de hoogste groei sinds de jaren negentig. Met name Belgen, Duitsers, Scandinaviërs en Zuid-Europeanen hebben in de eerste zes maanden van 2006 een sterke groei laten zien. Het aantal bezoekers uit België en Duitsland is gestegen met respectievelijk 13 en 16%. Met name het goed lopende Rembrandt 400 jaar, het groeiend aantal low cost vliegverbindingen en de gunstige vakantiespreiding van de Belgen en de Duitsers zijn redenen voor de positieve stijging.

    De verblijfsrecreatieve accommodaties (bungalows en campings) hebben van de stijging geprofiteerd, het aantal gasten is met 25% toegenomen. Daarnaast is het aantal buitenlandse gasten in hotels met 11% gestegen.

    Duitsland, dé belangrijkste herkomstmarkt voor het inkomende toerisme naar Nederland, is in het eerste half jaar met maar liefst 16% gestegen. Vooral het toerisme naar de kust en het ‘groene achterland’ is gegroeid. Voor de Duitsers is Nederland een bestemming waar vaak in het voor- en najaar de tweede of derde vakantie wordt gehouden. Nu de Duitse economie weer wat aantrekt, heeft de Duitse consument ook meer te besteden en dit is gunstig voor Nederland vakantieland.  RVH.

    21-10-2006 om 21:20 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eurostar

     

     

     

    EUROSTAR REALISEERT RECORDRESULTATEN TIJDENS

    DERDE TRIMESTER 2006

     

     

    Eurostar, de hogesnelheidsoperator die België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, realiseerde tijdens het derde trimester van 2006 een uiterst sterke groei in reizigersaantallen en ticketverkoop en behaalde daarnaast een recordpunctualiteit.

    Tussen juli en september van dit jaar, kozen 2,15 miljoen reizigers voor Eurostar. Dit is het hoogst gerealiseerde reizigersaantal ooit voor een derde kwartaal en betekent een stijging van 9,9% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar.

     

    De totale verkoop tijdens het derde trimester van 2006 bedroeg £130,4 miljoen, wat een stijging van 21% betekent in vergelijking met de £107,9 miljoen die in dezelfde periode van vorig jaar werd gerealiseerd. De zakenmarkt blijft het, dankzij een stijging van de verkoop van business tickets met 27%, uiterst goed doen.

    In het derde trimester van dit jaar bedroeg de punctualiteit van Eurostar voor al haar routes samen 91,4%. Dit resultaat omvat eveneens de week in september waarin Eurostar haar beste wekelijkse punctualiteit ooit van 98% behaalde. Eurostar blijft het met deze resultaten beter doen dan vele van de concurrerende luchtvaartmaatschappijen op haar routes.

     

    Simon Montague, Directeur Communicatie van Eurostar, verduidelijkt: "Het is een uitzonderlijk derde trimester geweest voor Eurostar. We hebben een sterke toename van onze reizigersaantallen gekend, en meer in het bijzonder van onze zakenreizigers die voor Eurostar blijven kiezen voor hun reis naar Londen." RVH.

    21-10-2006 om 21:18 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.accor services

    Accor Services prikkelt beslissingnemers:
    hebben zij zin voor prioriteit?

    Voor zijn nieuwe reclamecampagnes voor Ticket Restaurant® en Ticket Compliments®, heeft Accor Services België een beroep gedaan op het reclameagentschap Shake, dat voor een resoluut uitdagende toon opteerde.

     

    Accor Services heeft als marktleider inzake dienstencheques besloten om de beslissingnemers te prikkelen door hun zin voor prioriteit centraal te stellen in haar nieuwe campagne. Inderdaad, in de huidige sociaal-economische context, zijn sociale voordelen - zoals Ticket Restaurant® en Ticket Compliments®, een gamma geschenkcheques waarvan Supreme Award de meest verspreid in België is – een middel geworden om werknemers aan zich te binden en te belonen eerder dan een louter motiveringsmiddel.

     

    Deze nieuwe campagne van Accor Services wordt toegepast in diverse media en speelt op een humoristische manier met de argumenten.  In elke aankondiging is een baas heel fier zijn werkenemers zijn beloning aan te kondigen :

    -          voor Ticket Restaurant® : een bijenkorf, westernlaarzen als werfschoenen en Marguerite de koe!

    -          voor Ticket Compliments® : een mechanische stier, een kerstkalkoen en een doedelzakband!

     

    Zou hij zin voor prioriteit hebben, dan zou hij aan Ticket Restaurant® en Ticket Compliments® denken. Rvh.

    www.mijnprioriteit.be

     

     

     

    21-10-2006 om 21:17 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mandalloween
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mandalloween:

     

     

     

    Een bloednieuwe en gloednieuwe creatie van mandarine Napoléon, speciaal voor de komende Halloweenfeesten. Kortom een bloederige cocktail voor spookachtige nachten.

     

    Nodig: glas long drink, 8 cl sap van bloedappelsienen, 9 cl tonic en 3 cl Mandarine Napoléon.

     

    Giet de Mandarine Napoléon in een longdrinkglas dat gevuld is met ijsblokjes. Voeg het sinaasappelsap en de tonic eraan toe. Versier met een muntblaadje en een schijfje sinaasappel.

     

    20-10-2006 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frisk

     

    Verstuur je uitgesproken quote naar FRISK en win je eigen reclamecampagne!

     

    FRISK®, het bekende merk van ademverfrissers, daagt je uit! In een creatieve maar vooral interactieve wedstrijd wordt gezocht naar de allerleukste slogan. Die mag zelfs een beetje gewaagd zijn... De aankondiging van deze actie gebeurt via TV-spots, Boomerang-postkaarten, mousepads en advertenties in Metro. Via deze laatste kunnen quotes worden ingestuurd per SMS. De winnaar mag zich verheugen op de volledige uitwerking van zijn quote tot een grootse mediacampagne. Het initiatief past in een ruimere marketingactie die FRISK® heeft opgezet onder de titel 'Don't be afraid to open your mouth'.

     

    Stout, assertief, gewaagd,... dat is de richting waarin je mag zoeken om een leuke quote te verzinnen. Wil je op een creatieve manier je ongezouten mening kwijt? Of je gezonde frustratie omzetten in een spitse formulering? Laat dan je fantasie de vrije loop!

     

    Deelnemen is heel eenvoudig. Tot 13 november (12u) surf je naar www.frisk.com, waar je je originele vondst kan 'neerpennen'. Hier vind je tevens de quotes die de andere deelnemers hebben ingestuurd. Achter elke inzending staat een stemknop waarmee je een beoordeling kan achterlaten. Ofwel hemel je de beste ideeën op, ofwel sabel je de concurrentie gewoon neer. Op die manier wordt er elke week een top 10 samengesteld met de meest geapprecieerde quotes. De weekwinnaar valt al meteen in de prijzen en krijgt van FRISK® 5 t-shirts met zijn slogan erop.

     

    Uit de 50 beste inzendingen (de top 10 van 5 weken) kiest FRISK® uiteindelijk de grote winnaar. Zijn (of haar!) quote zal gebruikt worden om een grootschalige mediacampagne mee te voeren. Zo zal de vondst van de winnaar reuzengroot geprojecteerd worden op de gevel van een gebouw, zullen er krantenadvertenties gepubliceerd worden en zal de quote massaal verspreid worden via postkaarten.

     

    Deze actie werd uitgewerkt door 'These Days' en kende al veel succes in Nederland en Zwitserland. Ze past bovendien in een ruimere mediacampagne van het internationale reclameagentschap BBH. Onder de slogan 'Don't be afraid to open your mouth' loopt sinds juni een reeks van initiatieven die iedereen aanzet om zijn mond te openen. RVH.

     

    16-10-2006 om 11:51 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dippies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DIPPIES !

     

     

    Goed nieuws voor de Belgische kids: voor het eerst in Europa strijken de Dippies neer in ons kleine Belgenland. Dippie Tommie en Dippie Eggy zijn twee speelse dippotjes waarin je P’tits Heinz Ketchup en P’tits Heinz Mayo saus kan doen. Hun vrolijke kleuren en guitig karakter maken van elke maaltijd een leuk moment! En wedden dat groenten eten voor je kids een stuk makkelijker gaat met Dippie Tommie en Dippie Eggy.

     

    Dippen is fun! En je kan groenten of gerechten er snel en makkelijk dat extra tikkeltje smaak door geven. P’tits Heinz  lanceert deze olijke dippotjes om het eetplezier van kinderen aan tafel te vergroten. Hun felle kleuren en grappige lichaampjes geven elke gezonde maaltijd bestaande uit vlees of vis, groenten en aardappelen, een vrolijke toets.

     

    P’tits Heinz Ketchup bevat de gekende rode Heinz Tomato ketchup en is dus even lekker en rijk aan tomaten en bevat ook vitamince C, een hoog lycopeengehalte en slechts 0.1% vet. P’tits Heinz Mayo saus is een licht en smakelijk mayo-recept speciaal voor kinderen, even lekker als echte mayonaise, maar met 40% minder vet. RVH.

    www.heinz.be

     

    16-10-2006 om 11:27 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salon van het culinaire boek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    SALON VAN HET CULINAIRE BOEK

     

     

    Het Brussels salon van het Culinaire boek is een ontmoetingsplaats voor auteurs, chefs en het grote publiek. Dit salon loopt van 20 tot en met 22 oktober in De Markten, Oude Graanmarkt in Brussel.

     

    De enorme evolutie die het culinaire boek de laatste jaren heeft ondergaan, stijging van de verkoopscijfers met 29%, is eigenlijk de aanleiding om dit salon te organiseren. Dat Brussel als locatie werd gekozen heeft natuurlijk alles te maken met de sterke reputatie die de stad op culinair gebied heeft opgebouwd. Toch is het principe van het salon is heel eenvoudig: gezelligheid en dialoog tussen exposanten en bezoekers rondom de tafels waarop de culinaire werken worden uitgestald.

     

    Net zoals de schilderkunst, de muziek en de poëzie, is aldus Philippe Decloux, schepen van handel en toerisme van de stad Brussel, het koken een kunst die zowel lichte als hevige emoties losmaakt, gaande van genot tot ongenoegen, zintuiglijk verlangen tot weerzin, plezier tot ergernis… Geurige en kleurrijke recepten die uw smaakpupillen prikkelen, die uw lichaam doordringen, die uw neusvleugels strelen met hun aroma’s die zich verspreiden zoals een nevelsluier. De kunst van het koken met een groot palet van kleuren en smaken is een plaats waar alles samenkomt. Alle rijkdommen die de natuur ons biedt, nemen deel aan een groot feest met als kers op de taart de laatste sublieme en spontane ingeving van de meester zelf, de chef-kok en van iedereen die de gerechten bereidt met zoveel liefde en toewijding, een kleurrijke mengeling van aroma’s en geuren voor alle liefhebbers.

    Het omgaan met smaakbeleving, de nieuwsgierigheid van alle betrokkenen en het ontdekken van de ander dragen bij tot de kwaliteit van het geheel. Het genot van het koken, schillen, ontpitten, fijnsnijden, snijden, paneren, met eigeel bestrijken en vervolgens bewonderen, opsnuiven, smaken, proeven en delen vormen de hoofdingrediënten van een voortreffelijke keuken.

     

    Nieuwigheden dit jaar zijn o.m. een grote en uitzonderlijke openingsconferentie in Ceria, de komst van meerdere grote buitenlandse chefs, o.m. Pierre Gagnaire, Michel Troisgros, Pascal Barbot, Olivier Roellinger, maar ook de deelname van de Belgische topchefs zoals Peter Goossens, Frank Fol, Yves Mattagne, Wout Bru .. Een culinair parcours langs verschillende restaurants in de omgeving van Markten die met producten uit Nîmes werken een keuken waar koude bereidingen worden gedemonstreerd en een conferentieruimte in de schoot van het salon.

    Het Brusselse salon van het Culinaire boek wil een gezellige manifestatie zijn voor het grote publiek waar de dialoog tussen bezoeker en auteur geen loze belofte is, kortom een plek zijn  waar iedereen dezelfde passie deelt. De chef, buiten de vertrouwde omgeving van zijn keuken, zal gedurende deze drie dagen, in direct contact staan met zijn talloze bewonderaars.

     

    Tijdens het salon worden eveneens talrijke seminaries georganiseerd. Exacte uren en dagen waarop de diverse gastsprekers aanwezig zijn worden weergevonden op de website www.hetculinaireboek.be. De seminaries handelen o.m. over gastronomie, dieetleer, wijn, gezondheid …Aan deze gratis seminaries nemen zowel binnen- als buitenlandse chefs deel.

    In het “dorp van smaken” kan je je smaakpupillen laten botvieren en je tanden zetten in de artisanale producten van vreemde en eigen bodem. Artisanale werkwijze en kwaliteit staan hier centraal.

     

    Voor de 2de editie werd de regio Nîmes als gastregio uitgekozen. Producten en gastronomie uit deze regio met o.m. kazen, wijnen, charcuterie, olijven, olijfolie, tapenades, cartagène en brandades krijgen extra aandacht.

     

     

     

     

    Voor de 2de editie van het Salon van het Culinaire boek wordt een openingsconferentie gegeven voor Hervé This, de grootmeester van de moleculaire keuken en dit op vrijdag 20 oktober te 15 uur in het auditorium Jacques Brel in de hotelschool Ceria.

     

    Praktisch: salon van het culinaire boek, De Markten, Oude Graanmarkt te 1000 Brussel op vrijdag 20 oktober van 19 tot 22.30uur, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober telkens van 10 tot 18 uur. Toegangsprijs 5€n senioren 4€. Uitgesproken doelgroep: lesgrage gastronomen, levensgenieters, gepassioneerde foodies, professionele en hobby koks. RVH.

    www.hetculinaireboek.be

     

    12-10-2006 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ventre Saint Gris
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wonderlijke donderdagen van

    Ventre Saint Gris

     

     

    Al enkele jaren bekoort Ventre Saint Gris de lekkerbekken met zijn overheerlijke en tegelijk oogstrelende Franse keuken, evenals met zijn wijnkaart, waarop een aantal vondsten van kleine gepassioneerde wijnbouwers. Gedreven door de zin voor uitmuntendheid, nodigt het restaurant voortaan elke donderdagavond zijn klanten uit voor een nieuwe culinaire ontdekkingstocht. Deze donderdagavonden in Ventre Saint Gris draaien rond themamenu’s met 3 of 4 gangen tegen een uiterst aanlokkelijke prijs : 35 euro, wijnen inbegrepen ! Een unieke gelegenheid om de geneugten te ontdekken van de Catalaanse keuken, de "salades folles", de Kretenzische keuken, de kanalen van Damme, de nieuwste trends uit de Elzas en tal van andere regio’s waarbij steevast de platgetreden paadjes worden verlaten.

     

    De naam van de zaak werd oorspronkelijk ontleend aan… een paard ! Destijds wist
    de toenmalige eigenaar niet eens dat die woorden ook de geliefde vloekuitspraak waren van de beroemde Hendrik IV, de koning die zijn volk de "poule-au-pot" leerde eten, de lekkerbek bij uitstek die de geschiedenis inging als de man van de overdadige braspartijen waaraan
    zijn hof zich vaak drie tot vier dagen ononderbroken te goed deed.

     

    Die achtergrond verklaart meteen ook de koers die werd gezet toen de zaak werd overgenomen door de huidige eigenaars, drie dertigers die elkaar wonderwel aanvullen.

    Fabian Henrion domineert met zijn 1,90m op een joviale manier de zaal, waar hij zijn feilloze kennis van de Franse wijnen maar al te graag ten dienste stelt van de klanten.  Fabian Henrion steekt het niet onder stoelen of banken: hij heeft een bijzondere voorliefde voor de Loirevallei, de Languedoc en de Roussillon. Hij deed ervaring op in de grote eethuizen van de Europese hoofdsteden, van Claridge’s in Londen tot het Hilton in Brussel.

    Vincent Vandeuren ontfermt zich over de financiële aspecten en de public relations.
    Hij is de initiatiefnemer van de wonderlijke donderdagen van Ventre Saint Gris.

    Mike Bravin zwaait de plak in de keuken, hij maakte de glorietijd van het Ceria/Coovi mee, liep o.m. stages bij Comme chez Soi en la Villa Lorraine. Hij begon zijn beroepscarrière in la Maison du Bœuf, deed ervaring op in de Verenigde Staten, m.n. in de chique restaurants van Beverly Hills. Na zijn terugkeer in België ging hij aan de slag in Prince de Liège ; nadien werkte hij mee aan de opening van restaurant Kolya, hotel Manos Ier, alvorens hij in zee ging met Vincent en Fabian.

     

    De twee naast elkaar liggende zalen zijn fris, goed verlicht, voorzien van airconditioning en ademen een koloniaal sfeertje uit, dat wordt geaccentueerd door de vensterluiken en de Amerikaanse stores. De roomkleurige muren met witte lambrisering zijn versierd met een verzameling oud papier en ingelijste oude hotelrekeningen, prestigieuze menu's en vroegere kaarten van vermaarde etablissementen. Zo prijkt de kaart van het restaurant "Cul Blanc" naast menu's van de vorige eeuw uit het zuiden en het noorden van het land, waaruit je bijvoorbeeld kan opmaken dat een eetfestijn destijds werd afgesloten met schaaldieren in Wallonië, en met terrines en foie gras in Vlaanderen.


    De bezieling van de kaart:

    Tijdens de zomerperiode zijn olijfolie, balsamicoazijn, "barigoule", verfrissende groenten en heerlijke asperges volop aan de orde. In de winter gaat de voorkeur eerder uit naar hartige gerechten. De eigenlijke kaart biedt een ruime keuze aan lekkernijen met een tiental voorgerechten en evenveel hoofdgerechten. De hoofdgerechten kiezen resoluut voor smaak en structuur. Doordachte combinaties waarbij de seizoensproducten nog steeds een belangrijke rol krijgen toebedeeld.

    Naast die ruime aandacht voor groenten worden ook de sauzen zeer doordacht uitgekozen, van de béarnaise en de lamsjus tot de sjalottenroomsaus met porto voor het parelhoen
    of nog de tzatziki met verse munt voor de tempura van grote garnalen met een slaatje van geroosterde courgettes en aubergines.

     

    Er worden ook maandelijks en wekelijks verschillende menu's aangeboden : van maandag tot vrijdag betaal je voor de lunch (voorgerecht en hoofdgerecht) 12,50 euro ; het halfmaandelijks menu van 25 euro biedt de keuze uit twee voorgerechten, twee hoofdschotels en twee nagerechten. Ten slotte is er ook nog een menu van de maand, dat voor 32,50 euro een voorgerecht naar keuze, hoofdgerecht en nagerecht biedt of voor 39,50 euro twee voorgerechten, hoofdgerecht en nagerecht. Of u nu à la carte eet of voor een menu kiest, de producten worden steeds met de grootste zorg uitgekozen. Daarvoor werkt het huis uitsluitend met leveranciers van topkwaliteit.

     

    Uit het herfstmenu dat loop tot midden januari kozen we als voorgerecht een cappucino van wilde bospaddestoelen zacht gebakken St Jacobsvruchten met notensluier en een klassiek ‘aards’ product, zijnde eendenleverpastei, gebakken met appeltjes en in de vorm van een croque-monsieur gecombineerd met peperkoek. De Chardonnay Vieilles vignes ‘les murelles’ 2002 Domaine Roux was een perfecte metgezel. Voor het hoofdgerecht viel de keuze enerzijds op een suprême van Landeskippetjes met gratin van aardappelen en Comtékaas met morilles, witloof en saus van gele wijn. Anderzijds kozen we voor nootjes van Arlequinhert met herfstgarnituur zijnde appel, aalbessen, witloof en winterse kroketten met notensnippers. De Givry 1er cru 2002 Domaine Ragot ‘ La grande berge’ uit de Bourgognestreek prutelde aanvankelijk tegen, maar eens hij voldoende lucht meekreeg ontplooide de wijn zich tot een aangename partner met diepe smaak en fijne nadronk. Inzake desserts was er de bijna traditionele moelleux au chocolat – blijft voor elke chef een aartsmoeilijke opdracht - en de Brie kaasbeignets met notensla en schijfjes golden. Enig nagerecht vol overgave en diepe, nazinderende smaakaroma’s.

     

    Tot slot geven we nog even mee dat elke fles die u in het restaurant bestelt, zorgvuldig ingepakt wordt zodat u ze thuis rustig kan leegdrinken. U krijgt ze mee in een discrete, praktische kartonnen verpakking op maat, voorzien van een handvat en versierd met het logo van Ventre Saint Gris.

     

    Thema’s van de wonderlijke donderdagen van Ventre Saint Gris zijn de komende weken: 19 oktober: opening jachtseizoen, 26 oktober: pompoen en reuzekalabas, 2 november: de nieuwigheden uit de Elzas, 9 november: bos- en veldpaddestoelen, 16 november: pluimen en veren, 23 november: koken met bier, 30 november les millefeuilles, 7 december: gestoei met slachtafval, 14 december: Scandinavisch menu en Kerstmis op 21 december. Ongetwijfeld talloze topgerechten met verrassend tintje om heerlijk te degusteren. RVH.

     

    Restaurant Ventre Saint Gris - Diepestraat 10 - 1180 Brussel - Tel. : 02/375.27.55

    www.ventresaintgris.com

    Open het hele jaar door, 's middags en 's avonds, van 12.00 u tot 14.30 u en van 19.00 u tot 22.30 u., Wekelijkse sluitingsdag : maandag

    11-10-2006 om 22:12 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy en Marianne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Restaurant Willy en Marianne :

    Opvolging, smaken en traditie

     

     

    Gedurende bijna een kwarteeuw, heeft Marianne deel uitgemaakt van het lekkerbekkige landschap van Ukkel hetgeen haar een Bib heeft opgebracht bij Michelin. Het huis heeft zich een reputatie van overtreffelijkheid gesmeed waaraan Stéphane Champion, chefkok gedurende de twee laatste jaar, heeft meegewerkt. Sinds december 2005, heeft hij het restaurant overgenomen samen met Céline Moermans, goed gekend door de vaste bezoekers van les 2 Frères waar zij gedurende drie jaar de zaal heeft geleid. Het is zeggen dat de opvolging zich onder de beste voortekenen aankondigt, aangezien het jonge paar de kaart van de voortzetting speelt, met de fabuleuze verhouding prijs-genot die altijd de vaste bezoekers en kenners bekoort. .

     

    Stéphane Champion, 35 jaar, is van Normandische afkomst maar heeft altijd in België gewoond. Hij heeft zijn studies in het Ceria-Instituut en aan de hotelschool van Ukkel gedaan. Hij heeft achter verscheidene fornuizen van Ukkelse huizen gestaan om nu deze in handen te nemen waarvan hij de eigenaar is. Erfgenaam van een huis met faam dat steeds de kwaliteit tegen slimme prijzen heeft gesponnen, wil hij alles voortzetten in dezelfde weg, terwijl hij het toegankelijker wil maken voor een jonger cliënteel die de echte waarden waarderen. Zijn partner Céline, 25 jaar, zet heel haar charisma ten dienste van de klanten die de kleine attenties appreciëren waarvan zij blijk geeft.

     

    De kleine zaal voor 35 personen heeft een tiental jaren geleden haar laatste verandering gekend. Fris en fleurig met zijde met Provençaalse motieven op de muren, geeft het restaurant een vrolijke toon. Men komt niet aan een omgeving die deel uitmaakt van de faam van een huis, temeer de klanten er hun gewoontes hebben. Het interieur is in de Provençaalse stijl met de bar, de zolderbalken et de rustieke stoelen, terwijl de tafels zorgvuldig voorzien zijn van witte tafellakens met daarop tafellakens van licht oranje, kleur die men terugvindt in de stoffen servetten.

     

    Zoals in het recente verleden, wil de keuken de gemoedsstemming van de seizoenen en de markt volgen waarbij zij het beste van de Franse keuken vereist en dit met enkele vrijwillige zuiderse tinten. De menukaart, met een maandelijkse toerbeurt, vertoont doorheen een tiental voorgerechten en hoofdgerechten naar keuze een voordelige formule : een viergangenmenu aan 32 euro met daar inbegrepen een welverzorgde mise-en-bouche, een voorgerecht, sorbet, hoofdgerecht en nagerecht. Er is ook de viergangenlunch die zowel voorgesteld wordt in de week als op zaterdagmiddag. 

    De lente is het favoriet seizoen van de chef die de zomerse uitweidingen vermenigvuldigd : grote St-Jacobsnoten en gebraden scampi met boter en geblust met balsamicoazijn, ganzenlever in terrine, carpaccio van tonijn op smaak gebracht met truffelolie, tartaar van zalm en grijze garnalen met een avocadomousse.

     

    Wat de hoofdgerechten betreft, doet dezelfde winnende strategie de nauwgezette toer van
    de traditie : gebraden liesstuk van hoentje met asperges en spaanders van ganzenlever,
    verse tagliatelle met parmaham en gegrilde courgettes, ribstuk van lam met groene punten, gegrilde kalfsmedaillons gegratineerd met mozzarella … Vis, waarvoor de chef een passie heeft zoals een jeune premier, maakt eveneens deel uit van de feestelijkheden, de gegrilde zeebaars met lentesla, kleine tong gevuld met scampi en basilicumsaus, gegrilde zalm op
    een bedje van krokante groenten en een schijfje van linguini.

    Kwaliteit, versheid, prijs en smaken zijn, zoals in het verleden, de troeven van een keuken
    die haar klassieken onderhoudt en die de olijfolie verkiest, alsook de in huisgemaakte fumets en fonds die de basissen zijn van alle sauzen.

     

    Jachtspecialiteiten

     

    De grote specialiteit van het huis blijft de jacht met een goudbruine kaart op de loer voor
    het beste wild. De kalender wordt stipt nageleefd en er ontbreekt geen enkele opportuniteit op het appel : reebok met bospaddestoelen, hazenrug met jagers-, harlekijn- of pepersaus, fazant op Brabantse wijze, jong everzwijn met pepersaus, hindemedaillons met cantharels of opgevuld met ganzenlever. Daar ook doen de huisfonds wonderen en men dient te noteren dat in de formule aan 32 euro, alles inclusief, zowel het verse wild als enkele suggesties voor
    de fijnproevers, zoals de krokante asperges met papaverzaad, kookvocht met honing en tuinkruiden, geen enkel supplement vorderen. Men zal tenslotte opmerken dat de nagerechten deel uitmaken van dezelfde gedachtegang door zich tevens op een hoog niveau te plaatsen : chocolademousse, profiteroles met vanille-ijs en chocolade, crème brûlée en andere heerlijke lekkernijen waarvan de assiette gourmande een synthese voorstelt van een mini crème brûlée, een mini tiramisu, profiteroles, witte en zwarte chocolademousse, fruitsla of ijs.

     

    Tijdens onze test kregen we als proevertjes een 3-deling bord met huisgemarineerde zalm, tomatenroomsoep met preisnippers en een glaasje Noordzeegarnalen. Als voorgerecht opteerden we voor heerlijk gegrilde St. Jacobsvruchten gegarneerd met een fijn speklaagje en een carpaccio van eend met aromarijke trufelolie en enkele snippers ganzenlever. De citroensorbet was een mooie prelude op wat komen moest.

    Al hoofdgerecht was er een heerlijke kabeljauwmoot met gambadecoratie en roomsausje en een boterzachte contrefilet met groene pepersaus en handgesneden Amerikaanse frieten. De suggestieve wijnen, een Chablis vieilles vignes – Château Maligny 2002 voor de visgerechten en een Bourgeuil 2002 Cuvée les Bizard Domaine des Forges voor de vleesgerechten waren een prima aanvulling op de zeer fijne bereidingen.

     

    Achter de eerder beperkte dessertkaart gaan evenwel prachtige afsluiters schuil, de moelleux au chocolat bewees dat Stéphane heel wat culinaire talenten in zich draagt, terwijl zijn ‘assiette gourmande’ iedereen bekoort. Een mousse van zwarte en eentje van witte chocolade, een tiramisu van het huis, notenijs met basilicumtouch en een heerlijke crème brulée zijn niet te versmaden.

     

    Het kelderboek verrijkt zich elke maand en ontdekkingen worden gedaan naargelang de wijnproeverijen. De privileges voor het ogenlik zijn de Chileense, Australische en Afrikaanse, maar de keuzesuggesties blijven vast aan Frankrijk. Halve flessen en flessen van 50 cl versterken tevens de keuze van de etiketten.

     

    Restaurant Willy en Marianne, al zou een naamwijziging in restaurant Stéphane en Céline, zeker niet misstaan, biedt een perfecte combinatie van zeer lekkere gerechten aan best betaalbare prijzen. Anderzijds vormt de charmante en attentievolle bediening, een volwaardig toetje. Absoluut aanbevolen. RVH.

     

    Restaurant Willy en Marianne - Alsembergsesteenweg 705 - 1180 Ukkel.  02/343.60.09

    Gesloten dinsdagavond en woensdag.

     

    11-10-2006 om 22:11 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Ferme du Bois d'Arpes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    LA FERME DU BOIS D’ARPES

     

     

     

    Op slechts enkele kilometers van Brussel, bevindt zich een charmant eethuis met tuinterras dat u een unieke sfeer biedt in een authentiek kader. De Bois d’Arpes maakt deel uit van de restaurants die men toevallig ontdekt maar waar men zeker naar terugkomt. Restaurant ‘Bois d’Arpes’ combineert gastvrijheid en verfijning in een landelijk en bucolisch kader. Wellicht één van de beste tafels van Nijvel.

     

     

    Benoit Bertrand heeft zich niet vergist toen hij, meer dan 16 jaar geleden,
    deze hoeve, een pand met een ziel, daterend uit 1755 heeft gekocht. Deze jonge, pas afgestudeerde restaurateur besefte snel dat dit pand een rijk potentieel bezat. Vandaag is de Ferme du Bois d’Arpes tegelijkertijd een restaurant, een banketzaal en het adres bij uitstek voor de organisatie van seminaries en allerlei evenementen. De verzorgde inrichting is de eerste troef van dit restaurant.

     

    De charme van het gebouw werd bewaard en wordt geaccentueerd door de bakstenen muren en houten balken, de gekozen stoffen en de comfortabele stoelen. De tafels die gedekt zijn met stoffen tafelkleden en  het porseleinen servies in Engelse stijl zorgen voor een warme en behaaglijke sfeer.

    Een charme die verdergaat op de eerste verdieping met een zaal die plaats biedt  aan een 30-tal personen in een uiterst huiselijk en warm decor. Deze oase van rust en groen heeft haar authentiek karakter bewaard zonder af te glijden naar het kitsche en het ouderwetse.

     

    Andere sleutel tot het succes, een Franse, inventieve keuken afgestemd op
    het genot van de  ogen en van de tafel. De chef, Salvatore Di Vanni, een echte purist, heeft zijn team de zorg voor details overgedragen. Hij verbaast zijn gastronomische klanten met een vooruitstrevende keuken maar ook met klassiekers.

     

    De kaart bruist van creatieve en subtiele ideeën. Een paleis van heerlijkheden tegen zachte prijzen. Absolute aanraders : het 3-gangen menu voor 40 € (keuze uit 6 verschillende voorgerechten, hoofdschotels en nagerechten) of het Prestige Menu voor 35 € of 62 € met aperitief, wijn, water en koffie. De 3- gangen lunch voor 25 € is ook de omweg waard.

     

    Een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, gecombineerd met het permanente streven naar een constante kwaliteit op alle vlakken. Enkel de beste kwaliteitsproducten worden hier gebruikt. De voorkeur van de Chef gaat o.m. uit naar St-Jacobsvruchten, ganzenlever en jonge duif.

     

    In dit gastronomisch restaurant kan u genieten van de allerfijnste seizoengebonden gerechten. Als voorgerecht kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen krokantjes met Normandische camembert met een frivool slaatje van gekonfijte ganzenmagen en kreeft of St-Jacobsnoten en rivierkreeftstaartjes met fleur de sel, oriëntaalse groentewok, kokosmelksaus en gele curry. Als hoofdgerecht hebt u onder meer de keuze tussen een gegrilde Chateaubriand “Blanc Bleu Belge” met gekonfijte sjalotten in Maury wijn en een bundeltje oesterzwammen. Of een gebraden kalfskroon met morilleroomsaus en tagliatelli, gegarneerd met een mousseline van aardappelen, gerookte spekjes en witloof.

     

    Alle nagerechten worden in eigen huis bereid en er is voor elk wat wils. Absolute aanraders zijn de echte ‘Comédie Française’ pannenkoek of een moelleux van chocolade.

     

    De Bois d’Arpes beschikt tevens over een uitgebreide wijnkaart. Deze omvat een stevige keuze goede wijnen tegen betaalbare prijzen alsook een mooie selectie champagnes en dessertwijnen.

     

    Wij kozen voor een ‘menu prestige’. Een dromerige scampi, een compote van zalm en rabarber en ganzenlever met vijg vormden de proevertjes. Als voorgerecht een Schotse huisgerookte zalm met een crème van Oscietrakaviaar gepresenteerd op Moskouse wijze, zijnde een glaasje heerlijke wodka. De filet van jonge duif met spinazie, fijne sjalotjes,  Girollespaddestoelen en romige oude Portosaus, ging de sorbet vooraf.

    Een filet van speenvarken met zuiderse kaviaar, schitterende groenteassortiment en een groene pepersaus naast de estragonsaus vormde een prachtig hoofdgerecht met verrassend smaakpalet. De Gandujabavarois en de Sao Toméchocolade vormden waardige afsluiters. Ook de wijnen een Sauvignon blanc 2004 Piller Henry en de rode Château Les Hivers Cote de Blés – Bordeau 2004 bleken ondanks hun eerder jonge leeftijd van uitstekende kwaliteit met zachte, fruitige nasmaak.

     

    Deze uitermate inventieve keuken krijgt een extra dimensie door het vriendelijk en gastvrij onthaal, aangevuld met een uitstekende service. De Maître d’hôtel, Stéphane Constantin verwent u met talrijke attenties gedurende de hele maaltijd die ervoor zorgen dat u zich hier thuis voelt.

     

    Bij mooi weer kunt u genieten van het eten op het terras, in de volle natuur. Bovendien zijn kinderen  welkom, wat eerder zeldzaam is voor restaurants van dergelijk niveau. Terwijl u rustig en gezellig tafelt, kunnen uw kleine kapoenen zich volledig uitleven in de speelruimte alvorens van de speciaal voor hen bereide gerechten te proeven.

     

    La Ferme du Bois d’Arpes staat voor…

    ·         een kwaliteitsrestaurant met ruime parking vlakbij Brussel

    ·         een geraffineerde Franse keuken

    ·         een persoonlijk onthaal en een uitstekende service

    ·         een terras voor een 30-tal gasten en een boomrijke tuin met
    een kinderspeelruimte

    ·         een gedroomd decor voor seminaries, banketten en recepties

    ·         vlotte bereikbaarheid vanaf de autoweg (autosnelweg E19 Brussel-Charleroi, Bergen, uitrit 19 Arquennes-Nivelles Sud)

     

    Samen met zijn chef Salvatore di Vanni, opteert Benoit Bertrand resoluut voor een kwalitatieve en dagverse keuken, waarbij alle ingrediënten volop hun smaakaureool kunnen vrijgeven. Ondanks de hoogstaande gastronomische lekkernijen koestert hij geen sterambities omdat hij de gerechten op elk ogenblik wil aanpassen aan de seizoensproducten en de culinaire creatieve kwaliteiten van alle medewerkers optimaal wil ontplooien tot gastronomisch jolijt van zijn gasten-fijnproevers. RVH.

     

    La Ferme du Bois d’Arpes - Bergensesteenweg 30 - 1400 Nijvel - Tel : 067 21 16 37

    www.boisdarpes.be

     

     

    11-10-2006 om 22:10 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!