Inhoud blog
  • BLOG WALTER'S AUTO CAHIERS STOPT VANDAAG.
  • OLIGARCH, NIET NOODZAKELIJK NEGATIEF, EERDER SLACHTOFFER VAN JAOERSHEID ?
  • EVERFUEL SLUIT WATERSTOF TANKSTATIONS IN SKANDINAVIË
  • TRANSPORAMA WINT NOG ABONNEES DANKZIJ GEDEGEN TESTVERSLAGEN
  • GP VAN JAPAN ZONDAG ZAL NIEUWE VRAGEN BEANTWOORDEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Walter's Auto Cahiers

    31-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RICCIARDO NU DERDE NA ZWARE STRAF VOOR VETTEL

    De GP van Mexico heeft een lang, draconisch, staartje gekregen. Nadat Max Verstappen van het podium was weggehaald na 5" straftijd wegens "moving under braking", wat sinds een week wél in het reglement is ingeschreven werd ook na de podiumceremonie Vettel aangepakt. Wegens "gevaarlijk rijden" in strijd met de Australiër Daniël Ricciardo (Red Bull). Ook de viervoudige wereldkampioen zou daarbij van zijn lijn zijn afgeweken tijdens het afremmen.

    De wedstrijdleiding besloot Vettel 10" straftijd te geven waardoor de Duitser op de vijfde plaats belandde, achter Max Verstappen (4de) en Daniël Ricciardo als derde wordt ingeschreven in de GP van Mexico. Opdat het geheel op geen "vaudeville" zou gaan lijken kreeg Vettel ook twee strafpunten op zijn superlicentie. Daarop stonden er al 4. Ricciardo bekloeg zich over Vettel, Vettel over Verstappen, of hoe potten de ketels verwijten. Met wanklanken als gevolg.(Walter Rombauts)

    31-10-2016 om 11:32 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON BEHOUDT WK-KANS MET ZEGE IN GP VAN MEXICO

    De Brit Lewis Hamilton heeft in een Mercedes foutloos van start tot finish de GP van Mexico gewonnen. Zijn ploegmaat Nico Rosberg werd tweede en ziet zijn tegenstander tot op 19 punten van zijn leidersplaats houden. Max Verstappen reed een sterke race, zette Rosberg onder druk waarop deze door zijn ingenieur werd ingelicht. De Duitser voelde dat natuurlijk maar antwoordde met de nogal naïeve woorden "waarom doet hij dat....?" Enfin, Max Verstappen loste geen gas maar verloor voeling met de titelpretendent en nam genoegen met een podiumplaats achter de Mercedesboy's.

    Althans zo leek de race in peis en vree te zullen eindigen. Tot...viervoudig Duits wereldkampioen Sebastien Vettel pitte en op supersoft oprukte naar de eerste drie. Daarbij nog een goed afgelopen botsing met Daniël Ricciardo overleefde en op de rijdende muur Max Verstappen stuitte. De arrogante Nederlander zag in zijn spiegeljes het rode Steigerende Paard van Vettel opdoemen , steeds groter wordend. Op het moment dat Vettel in zijn Ferrari de ultieme aanval op Verstappen inzette, wisselde Max weer misdadig van lijn in de remzone. Waardoor Vettel een podium aan zijn neus zag voorbij gaan.

    Het reglement verbiedt uitdrukkelijk zo'n maneuver. Het was ongeschreven letter in de geest van ieder weldenkend autocoureur ingeprent, maar na eerder gelijkaardige voorvallen met Max Verstappen (o.a. met Lewis Hamilton), werd het wél ingeschreven in het reglement, met de expliciete toevoeging dat de sportkommissarissen zo'n daad zouden sanctioneren. Dit keer gebeurde dat concreet. De sport-stewards bekeken de aanrijding Vettel-Ricciardo als "in incident de course", maar gaven Max Verstappen 5" straftijd, waardoor die zijn podium verloor en met hangende staart weg moest om plaats te ruimen voor een terechte derde, Sebastien Vettel.

    Toen de zwartwit-geblokte vlag Hamilton als winnaar aanduidde, ging Vettel naast Verstappen rijden en deed met de wijsvinger teken naar Verstappen dat zoiets fout was. Waarop de Hollander de middenvinger naar Vettel opstak. Het siert de Formule 1-regie dat deze maatregel écht is uitgevoerd. Er kan veel in de nu 66-jarige geschiedenis van de hoogste autosportdiscipline, maar elkaar bewust in levensgevaar brengen staat niet op het lijstje. Spijtig dat vader Jos Verstappen zijn zoontje niet leert dat hij ook zonder die ongeoorloofde capriolen al een meer dan waardevolle autocoureur is. Maar tja, dat zal typisch eigen zijn aan onze noorderburen.

    Rosberg kan in Abu Dahbi - zonder tegenslag - wereldkampioen worden, en in het uiterste geval Hamilton als die de twee resterende races wint. Om dan kampioen te zijn moet Rosberg minstens één keer tweede en één keer derde eindigen, en Hamilton niet winnen in de twee laatste confrontaties.(Walter Rombauts/Foto:Mercedes)

    01. Lewis Hamilton (Mercedes)                     1 uur 40'31"402

    02. Nico Rosberg (Mercedes)                                  + 08"354

    03. Sebastien Vettel (Vettel)                                   + 17"313

    04. Daniël Ricciardo (Red Bull Renault)                    + 20"858

    05. Max Verstappen (Red Bull Renault)                    + 21"323

    06. Kimi Räikkönen (Ferrari)                                   + 49"376

    07. Nico Hülkenberg (Force India)                           + 58"891

    08. Vatteri Bottas (Williams-Mercedes)                   + 1'05"612

    09. Felipe Massa (Williams-Mercedes)                     +1'16"206

    10. Sergio Perez (Force India)                                +1'16"798

    WK-stand met nog twee races te gaan:

    1. Nico Rosberg (Mercedes)                           349

    2. Lewis Hamimton (Mercedes)                      330

    3. Daniël Ricciardo (Red Bull Renault)             239

    4. Sebastien Vettel (Ferrari)                           192

    5. Kimi Räikkönen (Ferrari)                            178

    30-10-2016 om 23:15 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STEPHANE LEMERET - HONDA - EERSTE TCR-KAMPIOEN

    In Mettet heeft journalist-piloot Stéhane Lémeret zich in de Honda Civic tot de eerste TCR-kampioen gereden. Daarmee sluit Kronos-Events een historisch 2016 af. Onder een herfstzonnetje bego Norbertn het in Mettet als volgt. Een Qualifying en vier Sprints op één en dezelfde dag. Zoals verwacht was de strijd bijzonder hevig, en het was Stéphane Lémeret (Honda Civic Boutsen Gionion Racing #5) eens te meer bijgestaan door de Hongaar Norbert Michelisz, die met de eerste titel in de geschiedenis van de nieuwe Benelux-competitie naar huis ging.

    De zon was van de partij tussen Samber en Maas toen de bolides begonnen aan de Qualifying Long Race van één uur op zondagochtend. De Hongaar Norbert Michelisz (Honda) vertrok op "pole" met in zijn kielzog de Opel Astra DG Sport Opel Team Belgium # van Pierre-Yves Corthals, tot de race een eerste keer werd geneutraliseerd na een aanrijding tussen de Fransman Grégoire Demoustier (VW Golf WRT #52), afkomstig uit het WTCC, en de jonge Stienes Longin (VW Golf Milo Racing #21) die daarmee zijn race ten einde zag.

    Vooraan waren de Honda #18 en de Opel #23 niet weg te slaan. Stéphane Lémeret en Fred Caprasse namen met succes het stuur over van hun respectievelijke teamgenoten. De rijder-autojournalist kwam als grote winnaar over de eindmeet, een veelbelovend resultaat voor de nabije toekomst. "Het is één van mijn mooiste zege's, speciaal omdat ik geen enkele fout mocht maken", legde Stéphane achteraf uit. "Bovendien heb ik mijn ambities voor de nabije toekomst duidelijk gemaakt."

    De strijd voor het derde podiumtrapje was onvoorspelbaarder. De bronze medaille leek in eerste instantie voor de broers Edouard en Guillaume Mondron (Seta Leon Delahaye Racing #2). Laatstgenoemde ging echter in de fout en veroorzaakte een twee tussenkomst van de Safety Car. Bij de herstart namen Lémeret en Caprasse opnieuw het voortouw, terwijl Sam Dejonghe (Seat Leon RNT#7), teamgenoot van Denis Dupont, de derde plaats veilig stelde, voor de beste VW Golf # van Alexis Van de Poele en Romain De Leval.

    Pech was er daarentegen voor de Alfa Romeo Renga Charleroi on Tracks #27 van Philippe Manage en Fabio Marchiafava, die vroegtijdig van de baan gingen en vervolgens een tweede keer de zandbak opzocht. Dit als gevolg van een doorboorde radiator en schade vooraan op de Italiaanse auto. Een dubbel incident dat de rode renwagen zou weghouden uit Sprint 1 en 2.(wr/foto's:Kronos Events)

    Bijlagen:
    Stéphane Lémeret is eerste TCR-kampioen in 2016 i291016.png (5 MB)   

    30-10-2016 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON - MERCEDES - IN POLE VOOR GP VAN MEXICO
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lewis Hamilton heeft in de kwalificaties om de pole, tijdens de Q3, zijn titel-ambities duidelijk gemaakt. Hij verdrong Max Verstappen van de eerste plaats en Nico Rosberg had de grootste moeite om over de Nederlander de tweede plaats te veroveren. Twee Mercedessen staan op de eerste lijn, twee Red Bull Renault's op de tweede rij en een Force India (Nico Hülkenberg) en Ferrari (Kimi Räikkönen) op de derde lijn. Een explosieve cocktail die morgen een boeiende GP van Mexico waarborgt. Als Nico Rosberg wint en Hamilton eindigt tiende of buiten de tien, dan is Nico Rosberg morgenavond wereldkampioen. De hypothese is gewaagd. Lewis is zo sterk !

    De Q1 begon met 21 auto's omdat het chassis van de Renault van Jolyon Palmer een scheur vertoonde. In de Q2 haalde Carlos Sainz zijn landgenoot Fernando Alonso van een tiende plaats. Daardoor kon hij deelnemen aan de Q1, maar verbeterde zijn eigen tiende plaats niet. Sainz start dus vanaf de vijfde lijn, iets achter Massa.(wr)

    01. Lewis Hamilton (Mercedes)                        1'18"704

    02. Nico Rosberg (Mercedes)                           1'18"958

    03. Max Verstappen (Red Bull Renault)             1'19"054

    04. Daniël Ricciardo (Red Bull Renault)             1'19"133

    05. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes)     1'19"330

    06. Kimi Räikkönen (Ferrari)                            1'19"376

    07. Sebastien Vettel (Ferrari)                          1'19"381

    08. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)            1'19"551

    09. Felipe Massa (Williams-Renault)                 1'20"032

    10. Carlos Sainz jr (Toro Rosso-Ferrari)            1'20"378

    29-10-2016 om 22:07 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAX VERSTAPPEN ZET VIJF WERELDKAMIOENEN EEN NEUS IN FP3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een in Hasselt geboren tiener met Nederlandse nationaliteit, luisterend naar de naam Max Verstappen, heeft in de derde vrije trainingen (Free Practice 3) vijf wereldkampioenen een neus gezet. Met 1'19"137 ging hij drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton vooraf die in een laatste poging, eveneens op supersofts, 1'19"231 neerzette. Daniël Ricciardo, de ploegmaat van Verstappen bij Red Bull, moest genoegen nemen met een derde plaats. 

    De "groten" waren letterlijk de kluts kwijt van Verstappen's demonstratie. Titelpretendent Nico Rosberg raakte er lichtjes van overstuur wat resulteerde in ideale lijnen die nu en dan de bochten uitswingden. Maar hij pikte nog wel de vierde chrono in. Jenson Button en Fernando Alonso bengelen achteraan. Een zwart seizoen voor Mc Laren en Honda.

    Straks is er de kwalificatie voor de "pole". Als Max-V daarin zijn krachttoer kan herhalen dan is het zijn eerste "pole". Hij schrijft dan een pakkend hoofdstuk in de 66-jaar dikke boeken van de Formule 1. Wat Max opvoert is nimmer gezien.(Walter Rombauts/foto:Renault)

    01. Max Verstappen (Red Bull Renault)                 1'19"137

    02. Lewis Hamilton (Mercedes)                             1'19"231

    03. Daniël Ricciardo (Red Bull Renault)                 1'19"370

    04. Nico Rosberg (Mercedes)                                1'19"818

    05. Vallteri Bottas (Williams-Mercedes)                 1'19"811

    06. Sebastien Vettel (Ferrari)                               1'19"937

    07. Kimi Räikkönen (Ferrari)                                1'19"994

    08. Felipe Massa (Williams-Mercedes)                   1'19"997

    09. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes)          1'20"255

    10. Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari)                    1'20"325

    29-10-2016 om 21:22 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VETTEL LAAT FERRARI'S PAARD OVER MERCEDES SPRINGEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Il Commrendatore", Enzo Ferrari, heeft ooit eens gezegd dat er maar dertig mensen in de wereld zijn die een Formule 1 auto naar een zege kunnen racen. Van die dertig zei hij dat er maar zes of acht wereldkampioen konden worden. Het monument, de moeilijke mens, sprak daarmee geschiedenis. Want kijk naar wat vandaag is gebeurd in de tweede vrije oefeningen voor de GP van Mexico.

    Drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zag het Steigerend Paar uit Maranello over zijn ongenaakbare geachte Mercedes springen. De jockey heet Sebastien Vettel, viervoudig wereldkampioen die op supersofts deze chrono neerzette. Gebruik makend van een langzaam vullend asfalt van rubberlagen, die de baan steeds sneller maken. Sebastien Vettel won in de FP2 een fantastisch pokerspel.

    Titelkandidaat Nico Rosberg belandde op de derde chrono. Niet mis, maar een beetje anoniem, zoals in verhouding zijn bescheiden persoonlijkheid schril afsteekt tegenover de "poeha" van Lewis Hamilton. De tweede vrije traingen om de GP van Mexico lieten een andermaal schitterende Kimi Räikkönen (Ferrari) zien en een door Renaultcontract voor 2017 een geweldige Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) zien. Morgen zijn er de derde vrije oefeningen.

    De maskers vallen dan af, pokeren is er minder bij, want de auto-configuratie moet dienen om in de namiddag de kwalificaties om de pole te rijden. Verstoppertje spelen kan niet meer. De naakte waarheid is weerzinwekkend en als een magneet zo sterk. Sergio Marchionne, CEO van Fiat-Chrysler, zal vannacht goed slapen. Er is tenminste een belang van Fiat ingevuld. Verbeten Sebastien Vettel is er de kiem van. Teamleider Maurizo Arrivabene zal ook beter slapen. Hij is getekend door de strijd tegen de zilverpijlen. Het moet niet meer gezegd dat de GP van Mexico spannender is dan ooit. Dankzij Vettel.(Walter Rombauts/Foto:Fiat)

    01. Sebastien Vettel (Ferrari)                      1'19"790

    02. Lewis Hamilton (Mercedes)                    1'19"794

    03. Nico Rosberg (Mercedes)                       1'20"225

    04. Kimi Räikkönen (Ferrari)                        1'20"259

    05. Daniërl Ricciardo (Red Bull-Renault)       1'20"448

    06. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) 1'20"574

    07. Max Verstappen (Red Bull-Renault)        1'20"619

    08. Vallteri Bottas (Williams-Mercedes)        1'20"629

    09. Carlos Sainz jr (Toro Rosso-Ferrari)       1'20"974

    10. Fernando Alonso (!) (Mc Laren-Honda)   1'20"003

    28-10-2016 om 23:59 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON GEEFT PSYCHOLOGISCHE TIK AAN ROSBERG IN MEXICO
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lewis Hamilton heeft in zijn Mercedes 1'20"914 laten opschrijven en is daarmee de snelste in "Free Practice 1" voor de GP van Mexico. Ploegmaat Nico Rosberg klokte de zevende tijd en kreeg meteen weer een psychologische tik uitgedeeld. De Duitse WK-leider weigert over zijn mogelijke eerste wereldtitel te praten en concentreert zich op de negentiende wedstrijd van het seizoen: de GP van Mexico. Die wordt gereden in de "Autodromo Hermanos Rodriguez".

    Voor wat Rosberg's titelkansen betreft liggen de kaarten als volgt. Mocht hij in Mexico winnen en Lewis Hamilton tiende worden of lager, dan is hij zondagavond wereldkampioen. Een andere mogelijkheid is nog dat hij in de drie resterende wedstrijden tweemaal tweede wordt en één keer derde. Ook in die combinatie is zijn eerste wereldtitel verzekerd. De grootste mokerslag is natuurlijk te verwachten van drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Niet alleen in de auto, maar ook daarbuiten. Lewis heeft duidelijk geen druk in zijn hoofd.

    Bij het begin van de FP1 was enkele minuten de Heer Fernando Alonso in de Mc Laren-Honda als snelste te zien. Maar het feest ging niet door en de tweevoudige wereldkampioen (2005-2006) zakte weg in de grijze zone van het 22-koppige peloton. Max Verstappen (Red Bull) kreeg met remproblemen af te rekenen en plaatste zich veertiende. Even reed Max-V op de derde plaats, zomaar tussen de wereldkampioenen. Straks zijn er de tweede vrije oefeningen. Daarin zit al een verhoogd pokergehalte.(wr/foto:Mercedes)

    01. Lewis Hamilton (Mercedes)                              1'20"914

    02. Sebastien Vettel (Ferrari)                                 1'20"993

    03. Kimi Räikkönen (Ferrari)                                  1'21"072

    04. Sergio Perez (Force India-Mercedes)                 1'21"200

    05. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes)           1'21"409

    06. Vallteri Bottas (Williams-Mercedes)                   1'21"447

    07. Nico Rosberg (Mercedes)                                 1'21"673

    08. Daniël Ricciardo (Red Bull)                               1'21"727

    09. Felipe Massa (Williams-Mercedes)                     1'21"836

    10. Daniil Kvyat (Toro Rosso-Ferrari)                      1'22"215

    28-10-2016 om 19:23 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STRAKS EERSTE VRIJE OEFENINGEN VOOR GP VAN MEXICO

    Straks beginnen de eerste vrije oefeningen voor de GP van Mexico, negentiende race van het WK. De leider in de voorlopige stand,Nico Rosberg, kan daar al wereldkampioen worden als...hij wint en rivaal Lewis Hamilton geen punten scoort. Spannend dus.(wr)

    28-10-2016 om 14:34 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN DALEN - RICHARD SLUITEN TCR-SEIZOEN IN METTET AF

    Didier Van Dalen en Amaury Richard gaan met optimisme naar de 10 Uren van Mettet die deze weekend wordt gereden. Het Belgische-Franse duo besturen een Volkswagen GTI #3 en behaalden dit seizoen zes podiums. In Mettet zullen ze trachten tijdens de TCR-finale races binnen de eerste drie te finishen, iets wat hun eerder al vier keer is gelukt.(wr/Foto's:Kronos Events)

    Bijlagen:
    Didier Van Dalen en Amaury Richard optimist naar Mettet i271016.JPG (1.4 MB)   
    Van Dalen - Richard blikken terug op een bewogen maar succesvol TCR-Benelux-seizoen i271016.JPG (1.2 MB)   

    27-10-2016 om 12:29 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEIJER - DETRY KUNNEN 10 UREN VAN METTET STUREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een Nederlands-Belgisch koppel. Ze zijn respectievelijk...16 en 19 jaar jong. Ze heten Willem Meijer en Mathieu Detry. Ze rijden in de 10 Uren van Mettet, een Kronos-organisatie, een Seat Leon van "Ferry Monster Autosport". De Nederlander won eerder een zitje in de "CityBugCup", een instapklasse in zijn thuisland. De Belg miste op een haar na "un volant" in het RACB National Team, waarin Sam Dejonghe met eer ging lopen.

    Hoewel de grote blikvanger Stéphane Lémeret met zijn Honda Civic zal zijn, kunnen de tieners het verloop van de "10 Uren van Mettet" beïnvloeden. Ze sturen allebei meesterlijk. Na het voorbeeld van Max Verstappen lijkt er wel een papklas-categorie te ontstaan in de autosport. Met als instaplimiet de plechtige communie te hebben gedaan.

    Leider in de voorlopige stand om de TCR Benelux, Stéphane Lémeret, kan ze zondagavond mogelijk met champagne dopen. Er is echter iets op te verwedden dat de verdienstelijke tieners daar al van hebben gesmaakt. De "10 Uren van Mettet", een Kronos-evenement, kondigt zich spannend aan. Het Jules Tacheny-circuit aldaar herneemt hiermee zijn historische glorie.(wr/Foto:Kronos)

    Bijlagen:
    De Seat Leon van Ferry Monster Autosport i261016.png (4.8 MB)   
    Mathieu Detry, 19 jaar, stuurt ook de Seat Leon in de 10 Uren van Mettet i261016.png (5.7 MB)   
    Willem Meijer, de Nederlandse bestuurder van de Seat Leon, 16 jaar jong i261016.png (755.2 KB)   

    26-10-2016 om 19:01 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RENAULT ROND DERDE KWARTAAL AF MET +13%

    Als je een manke (Lotus-) Formule 1 stal overkoopt en onder de eigen naam in 2017 terug naar een wereldtitel bij piloten en constructeurs wil dingen, dan kost dat een centje aan investering. Gelukkig is Renault een volumeconstructeur, die net als Mercedes en Fiat (Ferrari), nogal wat personenwagens aan de man en vrouw brengt. Als er winsten zijn wordt er altijd wel een spaarvarkentje van geslacht voor image-building, zoals Formule 1 meer dan ooit is.

    Renault kijkt met optimisme naar 2017 en ziet zich daarin gesteund door een stijging van de verkoop in Europa van liefst 13%. De inkomsten bedragen €10.546 miljoen. Vertaald binnen de groep Renault komt dat neer op een verkoop van 721.741 personenwagens. Volgens de zegsman van de autoreus zijn vooral de Clio IV, de Captur en de Dacia's de voornaamste frontstrijders op de Europese registraties, een stijging van 11,3% in een totaalmarkt die 5,3% steeg.

    Buiten Europa verbetert Renault zijn verkoop met 21,5%, zijnde in Afrika, het Midden-Oosten en Indië. Dat laatste land heeft in de Formule 1 het team "Force India". Eén van de coureurs daarvan, de Duitser Nico Hülkenberg, stapt in 2017 als nummer één naar Renault. Zijn "loon" bedraagt voor volgend jaar €20 miljoen. Voor beide partijen - Renault en Hülkenberg - is het in ieder geval een "grand cru" die wordt gekraakt.(Walter Rombauts/Foto:Renault)

    Bijlagen:
    Renault doet in 2017 een worp naar nieuwe wereldtitels i261016.jpg (1.8 MB)   

    26-10-2016 om 11:29 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J&JOY-TROPHEE IN TCR BENELUX IN ASSEN NAAR LORIS CENCETTI

    Een gespecialiseerde jury van autosport-journalisten heeft na de races in Assen het voorbije weekend de J&Joy-trophée toegekend aan de Luxemburger Loris Cencetti. De Trophée is samen met Kronos Events, creator van een herboren toerwagenkampioenschap, in het leven geroepen om de verdienstelijkste rijder van een evenement te belonen. In Assen was dat die Loris Cencetti. HIj voerde een meesterlijk stukje sturen op in de derde race met de Alfa Romeo Giuletta TCR van "Ranga Charleroi On Track".

    Door tweemaal zevende te eindigen, bijgestaan door ploegmaat Fabio Marchiafava, bestond de krachttoer erin dat hij met de Italiaanse vierwielige schoonheid, die Alfa nu eenmaal historisch is gebleven, meer op TCR-afgestemde merken, Honda, VW en anderen het vuur aan de schenen legde. De jury en Kronos Events konden geen kleurrijker, jongere én dynamischer piloot kiezen.

    Wie wordt het volgend weekend in Mettet ? Stéphane Lémeret, autojournalist én steevast goed coureur. Maar de leider in het kampioenschap is niet meer "piep", dus zal het terecht een jongere belofte worden. Knap.(wr)

    Bijlagen:
    Loris Cencetti met de Alfa aan het werk in Assen 251016 1.png (4.9 MB)   
    Marc Van Dalen, de tovenaar van Kronos Events 24616.png (4.5 MB)   

    25-10-2016 om 23:32 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TWEEMAAL KUPPENS, TWEEMAAL MICHELISZ EN VIERMAAL HONDA IN ASSEN

    De doorweekte sprintraces gisterochtend in het kader van de TCR-Benelux op het TT-circuit van Assen werden alle twee dominerend gewonnen door Renaud Kuppens in een Honda Civic. De derde en vierde sprintrace werd gewonnen door WTCC-coureur Michelisz in een...Honda Civic ! "Ancien" Tom Coronel kon er niets aan doen en Stéphane Lémeret moest opgeven. Hij gaat wel als solied leider naar de laatste wedstrijd volgend weekeinde in Mettet.(wr/Foto's:Kronos Events)

    Bijlagen:
    Michelisz versus Coronel in Assen, de eerste won. i241016.png (4.6 MB)   
    Potty in Assen tijdens TCR i241016.png (4.2 MB)   
    Renaud Kuppens tweemaal superieur in de regen in TCR-Assen i241016.png (5.4 MB)   

    24-10-2016 om 13:47 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON WINT VAN START TOT FINISH IN USA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lewis Hamilton heeft in zijn Mercedes de GP van Amerika gewonnen. Hij reed ook de "pole" gisteren maar moest de snelste ronde in de wedstrijd aan Sebastien Vettel (Ferrari) laten die drie ronden voor het einde nog opteerde voor supersofts en vierde finishte. Een goedmakertje voor de Scuderia nadat Kimi Räikkönen, net in de box voor softs stilviel op de acceleratiestrook  in de pits. Met nog een luchthamer die aan zijn linkerachterwiel was blijven hangen...

    Nico Rosberg (Mercedes) kon na een slechte start een tweede plaats veilig stellen en aldus de schade in de voorlopige stand om de wereldtitel beperken en leider blijven. De Australiër Daniël Ricciardo (Red Bull Renault) speelde een voorname rol in de race en betrad het derde podiumplaatsje.

    Zijn ploegmaat Max Verstappen kon dat ook hebben bereikt, reed lang vierde, maar in de 28ste van de 56 te rijden ronden maakte Red Bull "à la Monaco" een fout bij de bandenwissel. De Nederlander vertrok opnieuw maar de Red bull sukkelde verder in eerste versnelling aan de kant: virtuele safetycar. Het duurde vijf ronden eer Max's auto was weggesleept.

    Naar het einde toe kwam er een bitsig duel tussen Felipe Massa (Williams) en Carlos Sainz (Toro Rosso) voor de vijfde en zesde plaats. Op afstand bezag de Spanjaard Fernando Alonso dit spelletje en besloot de twee voorbij te rijden. Niet zonder slag of stoot gebeurde dit want op een zeker moment maakten de Mc Laren-Honda en de Williams-Mercedes contact, gelukkig zonder teveel schade (-voor Alonso) en die pakte inderdaad de vijfde plaats.(Walter Rombauts/Foto:Mercedes)

    01. Lewis Hamilton (Mercedes)

    02. Nico Rosberg (Mercedes)

    03. Daniël Ricciardo (Red Bull Renault)

    04. Sebastien Vettel (Ferrari)

    05. Fernando Alonso (Mc Laren-Honda)

    06. Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari)

    07. Felipe Massa ( Williams-Mercedes)

    08. Sergio Perez (Force India-Mercedes)

    09. Jenson Button (Mc Laren-Honda)

    10. Romain Grosjean (Haas)

    WK-stand met nog drie races te gaan:

    01. Nico Rosberg (Mercedes)                     331 punten

    02. Lewis Hamilton (Mercedes)                  305

    03. Daniël Ricciardo (Red Bull Renault)       227

    04. Sebastien Vettel (Ferrari)                     177

    05. Kimi Räikkönen (Ferrari)                      170

    06. Max Verstappen (Red Bull Renault)       165

    23-10-2016 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON FRUSTREERT NIPT ROSBERG VOOR POLE IN TEXAS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lewis Hamilton heeft zijn ploegmaat en leider in het wereldkampioenschap Nico Rosberg nog maar eens een frustratie bezorgd in de kwalificaties om de GP van Amerika 2016. De regerende wereldkampioen behaalde in 1'34"999 zijn negende "pole" van het seizoen. De Duitser Rosberg staat wel 33 punten voor, maar het feit dat Ricciardo en Verstappen in de Red Bull's Renault derde en vierde vertrekken kan roet in het eten gooien. Hun beider bandenstrategie zal compleet verschillend zijn.

    Daniël Ricciardo start op de supersofts die hij gebruikte tijdens de kwalificaties en Max Verstappen neemt de start op softs. De Australiër zal dus sneller moeten binnenkomen voor nieuwe rubbers. Naast dit gegeven zijn er Räikkönen en Vettel in de Ferrari's die zich tegeover de Red Bull's heus voor een ridende barrière bevinden. Verondersteld mag worden dat het gensters gaat geven tijdens de 56 ronden van 5,513 km. "Derden" - ze zijn eigenlijk met z'n vieren - kunnen het schaakspel voor de wereldtitel tussen Hamilton en Rosberg sterk beïnvloeden. Boeiend.(Walter Rombauts/Foto:Mercedes)

    01. Lewis Hamilton (Mercedes)                        1'34"999

    02. Nico Rosberg (Mercedes)                           1'35"215

    03. Daniël Ricciardo (Red Bull Renault)             1'35"509

    04. Max Verstappen (Red Bull Renault)             1'35"747

    05. Kimi Räikkönen (Ferrari)                            1'36"131

    06. Sebastien Vettel 'Ferrari)                           1'36"358

    07. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes)     1'36"628

    08. Vallteri Bottas (Williams-Mercedes)            1'37"116

    09. Felipe Massa (Williams-Mercedes)              1'37"269

    10. Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari)               1'37"326

    22-10-2016 om 21:40 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAX VERSTAPEN VERPLETTERT IEDEREEN IN FP3 IN AMERIKA

    Er bleven nog twaalf minuten te rijden tijdens de derde vrije oefeningen om de GP van Amerika. De Red Bull Renault van de Australiër had zich comfortabel aan de spits genesteld toen er een aardschok door Austin ging. De 19-jarige Nederlander Max Verstappen verpletterde met 1'36"766 in zijn Red Bull Renault niet alleen zijn ploegmaat, maar ook alle wereldkampioenen tesamen. In titels gezien liefst elf ! Ze luisteren naar de namen Kimi Räikkönen (2007), Lewis Hamilton (2008 - 2014 - 2015), Sebastien Vettel (2010 - 2011 - 2012 - 2013), Jenson Button (2009) en Fernando Alonso (2005 - 2006)...Binnen twee uur barst de strijd om de "pole" los. Wordt het Max zijn eerste ? Journalistiek met een vraagteken is slechte pennenlikkerij. We moeten wachten tot Q3 voorbij is en naakte cijfers voor zich spreken.(wr)

    01. Max Verstappen (Red Bull Renault)                   1'36"766

    02. Daniël Ricciardo (Red Bull Renault)                   1'37"032

    03. Kimi Räikkönen (Ferrari)                                  1'37"284

    04. Lewis Hamilton (Mercedes)                              1'37"483

    05. Nico Rosberg (Mercedes)                                  1'37"784

    06. Sebastien Vettel (Ferrari)                                 1'37"894

    07. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes)            1'37"948

    08. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)                   1'38"188

    09. Jenson Button (Mc Laren-Honda)                       1'38"212

    10. Fernando Alonso (Mc Laren-Honda)                   1'38"452

    22-10-2016 om 18:29 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROSBERG ZET IEDEREEN EEN NEUS IN FP2 IN AUSTIN

    Toen Max Verstappen in de FP2 héél even de eerste tijd voor zich opeiste, zette Nico Rosberg zich daar met 1'38"02 direct boven. In feite viel de Nederlander een beetje terug om uiteindelijk genoegen te nemen met een vijfde tijd. Zijn ploegmaat Daniël Ricciardo voelde zich beter dan in de ochtendtrainingen en dreef een wig tussen de Mercedes van Rosberg en die van Hamilton. Ferrariridder Sebastien Vettel bewoog hemel en aarde, maar raakte niet onder de versnellingsbak van Hamilton.

    Na bijna een uur tracktime werden drie minuten stilte ingelast omdat er wat rommel van Giuterrez Haas" op het asfalt was gevallen. Nadat de baancommisssarissen alles hadden opgeruimd kon weer verder groen worden geraced. Maar de fut was er precies uit. Vooraan was men in slaap gevallen, berustend blijkbaar in het matte en matige vertoon.

    Behalve dat natuurlijk werd opgemerkt dat de Fin Kimi Räikkönen naar de tiende plaats was afgezakt, een Ferrari net na de Mc Laren-Honda's van Alonso en Button. "Drama" bij de Scuderia Ferrari is daarmee compleet. Morgen zijn er de derde vrije oefeningen en in de namiddag de kwalificaties voor de pole. In de vier resterende races zijn nog 100 punten te verdelen tussen...Hamilton en Rosberg, en enkele illustere "onbekenden" die geen kans meer maken op de titel.(wr)

    01. Nico Rosberg (Mercedes)                             1'37"358

    02. Daniël Ricciardo (Red Bull Renault)               1'37"552

    03. Lewis Hamilton (Mercedes)                           1'37"649

    04. Sebastien Vettel (Ferrari)                             1'38"178

    05. Max Verstappen (Red Bull Renault)               1'38"258

    06. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes)       1'38"508

    07. Sergio Perez (Force India-Mercedes)             1'38"568

    08. Jenson Button (Mc Laren-Honda)                  1'38"713

    09. Fernando Alonso (Mc Laren-Honda)               1'38"801

    10. Kimi Räikkönen (Ferrari)                               1'38"865

    21-10-2016 om 23:01 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON ZET FP1 OP ZIJN NAAM IN GP VAN AMERIKA

    De regerende wereldkampioen Lewis Hamilton reed in zijn Mercedes 3/10de seconde sneller dan ploegmaat Nico Rosberg. De Duitser maakt zich daar niet erg druk over want met nog vier races te gaan staat hij met 33 punten aan de leiding in de voorlopige stand om de wereldtitel. Veel verontrustender is de derde plaats van de Nederlander Max Verstappen in de Red Bull-Renault. Weliswaar op 1"9 van de zilverpijlen op de zachtste banden. Maar hij gaat zowaar Kimi Räikkönen (Ferrari) vooraf. Na hem volgen Hülkenberg, Bottas, Ricciardo...., Vettel, Kvyat en Sainz voor de eerste tien. Straks worden de tweede vrije oefenritten gereden op het 5,513 km lange tracé van Austin(wr)

    01. Lewis Hamilton ( Mercedes)                       1'37"428

    02. Nico Rosberg (Mercedes)                           1'37"743

    03. Max Verstappen (Red Bull Renault)            1'39"379

    04. Kimi Räikkönen (Ferrari)                            1'39"407

    05. Nico Hülkenberg (Force India)                    1'39"712

    06. Vallteri Bottas (Williams-Mercedes)             1'39"776

    07. Daniël Ricciardo (Red Bull Renault)             1'39"963

    08. Sebastien Vettel (Ferrari)                           1'39"988

    09. Daniil Kvyat (Toro Rosso-Ferrari)                1'40"131

    10. Carlos Sainz jr (Toro Rosso-Ferrari)             1'40"140

    21-10-2016 om 18:56 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TCR BENELUX - ROUND 5 - FINALE RACES TT CIRCUIT ASSEN

    Met twee achtereenvolgende meetings gaat TCR Benelux de laatste rechte lijn in van wat alvast een zeer geslaag eerste jaar is geworden van de Touring Car Racer in de Lage Landen.

    Voor de vijfde round trekt de karavaan naar het legendarische TT-circuit in Assen, gelegen in de Nederlandse provincie Drente, voor de Formido Finale Races, een organisatie van V-Max Management van Dick "Super Car Challenge" van Elk.

    De kwaliteit van de startgrid voor dit vijfde weekend van TCR Benelux is eens te meer hoog in te schatten en er zijn heel wat interessante aspecten om aandacht te krijgen.

    Ere wie ere toekomst, dat is zeker voor de Nederlanse fans, Mister Numero Uno - letterlijk én figuurlijk in  persoon  Tom Coronel ! Voor de tweede keer dit jaar komt de vedette- hij likt daar duimen en vingers vanaf - uit de WTCC-context aan de start in TCR Benelux en deze keer zit hij achter het stuurwieltje van de #1 Honda Civic die hij deelt met landgenoot Michaël Vergagen, die tijdens het DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort al proefde van de TCR-Benelux.Coronel-Verhagen rijden voor Boutsen Gionion Racing onder de vlag van Fondation Jean Graton, een rijdende hommage aan Michel Vaillant, de beroemdste aller autosportsriphelden. De komst van de #1 Honda is te danken aan Geert Verhagen, de dynamische Honda-baas van Rotterdam.

    WTCC-ster Coronel is in goed gezelschap, want net zoals dat het geval is was in de andere TCR-round, wordt puntenleider Stéphane Lémeret in de #18 Honda Civic opnieuw bijgestaan door de Hongaar Norbert Michelisz, fabrieksrijder bij Honda JAS Motorsport in datzelfde WTCC.

    Lémeret en "Norbi" Micheliz zullen vooral oog hebben voor de #23 Opel Astra van DG Sport Opel Team Belgium van Pierre-Yves Corthals en Fred Caprasse. De kersverse TCR Europe Trophy-kampioen is de grote belager van de Honda-kopman en de twee jongste meetings hebben aangetoond dat de formatie DG Sport-Opel-Cothals-Caprasse zeer sterk presteert.

    Na de drie lange trainingssessies van gisteren is er vanochtend zaterdag 22 zoals voorzien 45 minuten vrije training gehouden. Daarin bepaalde het laatste kwartuur de startgrid van de "Qualifying Long Race' De start van die één uur durende wedstrijd wordt gegeven om 15.25 uur.

    Zondagochtend (morgen dus) nemen de rijders dan de start voor twee sprintraces van 20 minuten. Na de eerste race wordt het hele veld achter een Leading Car gehergroepeerd, waarna een rollende start als twee race op gang brengt. Om 16.55 uur kruipt de andere rijder van het team voor de sprints 3en 4 die volgens hetzelfde principe worden gereden.

    In het "Overall"-klassement telt Stéhane Lémeret 360 punten en Pierre-Yves Corhals-Fred Caprasse 301,5. Het ziet er naar uit dat Stéphane Lémeret de verdiende kampoen zal worden. De laatste race  vindt volgende weekend plaats in Mettet op het circuit Jules Tacheny. Dan zit een eerste jaar TCR-kampioenschap erop, met grote verdienste voor Kronos Events.(wr/Foto's: Van Dalen, Honda)

    Bijlagen:
    Opel Astra in Assen i201016.png (5.5 MB)   
    Stéphane in Assen i201016.JPG (898.9 KB)   
    Van Dalen in sprintrace in Assen i221016.png (5.1 MB)   

    20-10-2016 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.F1 DREIGT TE VERSMELTEN MET USA EN INDYCARS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Liberty Media heeft de Formule 1 overgenomen en Bernie Ecclestone blijft nog drie jaar de "bigboss". Gezien het een Amerikaanse overnemer is komt de focus van de F1 op de USA te staan, zeker nu volgend weekend de gelijknamige GP in Austin wordt gereden. Na de ontkenning van Kevin Magnussen - Renault - dat hij naar de IndyCars zou verhuizen is echter het woord gevallen. De overnemers zouden minstens drie F1-evenementen in hun land willen georganiseerd zien.

    Nieuwe en vroegere namen van circuits/plaatsen vallen. Zelfs Bernie Ecclestone heeft in zijn natste dromen New York gezien. Maar oude bekende omlopen komen opnieuw boven water: Laguna Seca, Watkins Glen, Las Vegas en Long Beach. Naast New York als nieuwe mogelijkheid worden Road Atlanta, Sonoma en Virginia gefluisterd. Niets daarvan is op dit ogenblik zeker. De enige Amerikaanse zekerheid is dat vrijdag, zaterdag en zondag de achttiende race om het wereldkampioenschap F1 2016 doorgaat. Maar met een paddock vol geruchten over Indy-achtige samensmelting met Formule 1. Voor geld wordt alles gedaan. Ook verraad.(wr/Foto:Fiat)

    * Toelichting bij de foto-inzet van Niki Lauda in Watkins Glen 1975. In 1975 heeft de Oostenrijker Niki Lauda zijn eerste wereldtitel behaald. De foto-inzet laat hem aan het werk zien op het 5,435 km lange tracé van Watkins Glen. Hij reed er de pole én de overwinning in een Ferrari 312T. De snelste ronde moest hij afgeven aan vriend Emerson Fiitipaldi in een Mc Laren-Ford (-Cosworth).

    In 1976 overkwam Niki Lauda- zeg maar levende legende - op 1 augustus zijn verschrikkelijk ongeval op de Nürburgring in Duitsland. Zes weken na onnoemelijk leed reed hij de vierde plaats in de GP van Italië, terwijl het bloed uit zijn helm zeeg. Karakter. Verbeten. Pijn duurt maar even, een opgave duurt levenslang. Niki Lauda verloor met één punt zijn tweede wereldtitel aan James Hunt (Mc Laren-Ford) omdat hij op 24 oktober 1976 in de GP van Japan in Fuji na twee ronden uitstapte uit zijn Ferrari omdat hij beweerde dat in die regenomstandigheden geen race mogelijk was.

    Samen met Alain Prost is hij, én ook vandaag nog, een tegenstander van "wetraces" geweest. De race werd gewonnen door Mario Andretti met een Lotus-Ford. Mario Andretti zal een cruciale rol gaan spelen in de overname van Liberty Media van de F1 omdat hij in 1978 de laatste Amerikaanse wereldkampioen in de F1 is geweest. De Formule 1 wordt Amerikaans én Arabisch. De "Fédération Internationale du Sport Automobile" (FISA) heeft bij instemming van president Jean Todt de in Engeland of Frankrijk geboren F1 (de discussies daarover zijn nog gaande...) heeft "verraden", "verkocht" aan de Amerikanen ten gunste van de Formule E waarin Renault een vooraanstaande rol speelt.(wr)

    18-10-2016 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!