Inhoud blog
  • BLOG WALTER'S AUTO CAHIERS STOPT VANDAAG.
  • EVERFUEL SLUIT WATERSTOF TANKSTATIONS IN SKANDINAVIË
  • OLIGARCH, NIET NOODZAKELIJK NEGATIEF, EERDER SLACHTOFFER VAN JALOERSHEID ?
  • TRANSPORAMA WINT NOG ABONNEES DANKZIJ GEDEGEN TESTVERSLAGEN
  • GP VAN JAPAN ZONDAG ZAL NIEUWE VRAGEN BEANTWOORDEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Walter's Auto Cahiers

    01-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALTTERI BOTTAS VERWITTIGT VOOR KWALIFICATIE MET BESTE CHRONO IN FP3

    De derde vrije oefeningen in Silverstone hebben de Fin Valtteri Bottas uit enige anonimiteit gehaald. Nu prijkt hij met 1'25"873 aan de top van de tabellen. De koorts stijgt in Silverstone, want de grootste kanshebbers voor de "pole" hebben zich samen geklusterd: Hamilton, Verstappen en - onverwacht - ook de Canadees Lance Stroll. Deze laatste is opgezweept door Nico Hülkenberg's ook al onverwachte aanwezigheid in de tweede Racing Point. Normaal zou Sergio Perez daarin hebben gezeten. Covid 19 hield hem er uit. Straks de kwalificaties voor de pole op dat razendsnelle circuit van Silverstone waar in ieder van de 18 bochten een adder in het gras is verscholen. (Walter Rombauts)

    FP3:

    1. Valtteri Bottas (Mercedes)                    5,891 km in 1'25"873

    2. Lewis Hamilton (Mercedes)                                     1'26"011

    3. Max Verstappen (Red Bull-Honda)                           1'26"173

    4. Lance Stroll (Racing Point)                                      1'26"576

    5. Carlos Sainz (Mc-Laren-Renault)                             1'26"664

    01-08-2020 om 13:25 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LANCE STROLL SNELST IN FP2, ALBON TWEEDE MAAR CRASHT IN SILVERSTONE

    Lance Stroll is met zijn roze Racing Point-Mercedes de snelste geweest in FP2 in de aanloop naar de vierde GP van het "seizoen", deze in Engeland in Silverstone. Tweede werd Alex Albon, maar die crashte na driekwart van de oefeningen. De daaruit voortvloeiende rode vlag maakte dat voor heel wat teams het scenario van "Qualifying Simulation" in duigen viel. Er ontstond heel wat geharrewar, een verbaal - radiogecensureerd - ruzietje tegen 300 km/h tussen Romain Grosjean (Haas-Ferrari) en Max Verstappen (Red Bull-Honda) waarin voor de waarnemer de Belgische Nederlander gelijk had.

    Lance Stroll is ongetwijfeld opgejut door de onverwachte aanwezigheid van de Duitser Nico Hülkenberg die in de tweede roze Mercedes - een heuse kopie van de "zwarte", de échte, zijn wereldtalent omzette in een 7de tijd, binnen dezelfde seconde als miljardairszoontje Stroll. Diens vader is overigens eigenaar van Racing Point.

    Het maakt vandaag allemaal niet écht uit. Het zijn maar dataverzamelingen die morgen in de derde vrije ofeningen moeten worden bevestigd. De kwalificaties in de namiddag duiden dan de pole-sitter aan. Hamilton en Verstappen zullen zich naar voor wringen. Vettel is op de sukkel bij Ferrari. Zijn pedalen werden vervangen, vanochtend was het de interkoeler, 't zit niet mee voor de viervoudige wereldkampioen. Morgen mogelijk beter. (Walter Rombauts)

    FP2:

    1. Lance Stroll (Racing Point)                 5,891 km in 1'27"274

    2. Alex Albon (Red Bull-Honda)                                 1'27"364

    3. Valtteri Bottas (Mercedes)                                    1'27"431

    4. Charles Leclerc (Ferrari)                                       1'27"570

    5. Lewis Hamilton (Mercedes)                                   1'27"581

    31-07-2020 om 19:12 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAX SNELST IN SILVERSTONE, HÜLKENBERG VERVANGT BESMETTE PEREZ

    De eerste vrije oefeningen voor de GP van Engeland zijn afgelopen. Max Verstappen was in zijn Red Bull-Honda met 1'27"422 snelste voor zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Sebastien Vettel mistte door coolingsysteem-problemen de FP1 en moest toezien dat zijn nog voorlopige ploegmaat Charles Lecrlerc de eer wat redde voor Ferrari. Er waren in deze FP1 de klassieke schuivers, maar ook één pijnpunt. Namelijk dat de MGU-K (de elektronische unit die geven en nemen van energie in de motor bepaalt) op Hamiltons zwarte Mercedes is vervangen. Daar hangt een gridstraf aan vast. De tweede dit jaar voor de Brit.

    Allemaal facetten die in het niet verdwijnen als de spots op een heroptredende Nico Hülkenberg worden gezet. De Mexicaan Sergio Perez werd besmet bevonden coor Covid 19 en mocht niet deelnemen. Binnen de 24 uur moest Racing Point een invaller vinden. Hoewel veel pers ervan uitging dat zijn landgenoot Esteban Gutiérrez zou invallen, wisten insiders dat "Herr" Nico Hülkenberg de moeilijke taak kreeg die roze Mercedes te rijden.

    Als eeuwig onderschat Duits autocoureur bracht hij de kist vanochtend op een 9de chrono. Niet slecht als je pas bij Renault bent bedankt omdat overschatte Alonso komt. Straks FP2 of Hülkenbergs tweede kans om te bewijzen dat hij net als Räokkönen, Vettel en...Alonso's zijn plaats blijft verdienen in het "tableau" van de nieuwe F1. In 2022 zal alles anders zijjn. Volgend jaar zal nog zwaar getekend blijven van de onopgeloste coronacrisis. De banken moeten eerst nog eens omvallen, "volkeren-al-tegaar" zullen hun weer moeten redden. Dan zal de nieuwe gedaante van de F1 zich echt profileren. Zonder de oudjes van nu en morgen. (Walter Rombauts)

    FP1: 

    1. Max Verstappen (Red Bull-Honda)          5,891 km in 1'27"422

    2. Lewis Hamilton (Mercedes)                                      + 0,474

    3. Lance Stroll (Racing Point)                                       + 0,582

    4. Alexander Albon (Red Bull-Honda)                            + 0,707

    4. Charles Leclerc (Ferrari)                                           + 0,799

    31-07-2020 om 14:12 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SERGIO'S PEREZ PLAATS IN GEVAAR ALS SEBASTIEN VETTEL KOMT

    De Mexicaan Sergio Perez ziet bang afwachtend hoe het met zijn Racing Point zal uitdraaien. Niet zozeer door de klacht die Renault terecht heeft geuit omwille van kopieer-aspecten, maar wel over een mogelijke komst van Sebastien Vettel. De familie Stroll, vader is eigenaar van het team, blijkt niet afkerig te staan dat viervoudig wereldkampioen Sebastien Vettel zou komen voor 2021. Dat zou betekenen dat Perez wandelen wordt gestuurd. Ook al heeft die een contract.

    In de F1 is letterlijk alles verhandelbaar en de kans is onbestaande dat zoontje Lance Stroll zou worden bedankt. Perez is een goed autocoureur maar niet met het gehalte van een echte winnaar. Interessant om volgen, net als wat Nico Hülkenberg van plan is. Deze Duitser, winnaar van de 24 Uren van Le Mans in 2015 met Porsche, is zijn marktwaarde niet kwijt. Hier en daar moet iemand toch nog in hem belang stellen. Als Alonso dat kanop zijn 39ste, dan Hülkenberg ook. Alonso werd twee keer wereldkampioen, 2005-2006, en won tweemaal Le Mans. Maar weegt niet door als "human being" in een team. Daar kan Stoffel Van Doorne ongetwijfeld veel over vertellen.

    Wegens corona is nu ook de GP van Spanje afgevoerd. De vraag is of er niet nog andere races zullen volgen. Dat Covid 19 laat zich verder wereldwijd gelden en de hele mensheid - letterlijk dit keer - weet er geen raad mee. Vluchten naar Mars zijn gemakkelijker te organiseren dan een vaccin vinden tegen iets onzichtbaar. Het is duidelijk dat we op aarde nog niet klaar zijn met één en ander. Dat geldt ook voor de F1. Dat zelfs Lewis Hamilton zich als zwarte beschouwt en iedereen hem alleen maar als zesvoudig wereldkampioen ziet die dit jaar Michaël Schumacher zal bijbrommen. Eens telt alleen wie je was en deed, ongeacht de huidskleur. (Walter Rombauts)

    23-07-2020 om 17:34 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON, DE WINNER PAKT ALLES: POLE, BAANRECORD, SNELSTE RONDE EN WK-LEIDING

    Valtteri Bottas verloor de GP van Hongarije door een gemiste start. Max Verstappen daarentegen reed zijn Red Bull-Honda in de formatieronde (!) voor de start in de bandenmuur. De beschadigde voorkant werd op de startgrid hersteld, in een oogwenk zoals geen enkele merkgarage zou kunnen. Meteen pakte Max een goede start en nestelde zich achter Lewis Hamilton die iedereen direct losreed. Vanaf de vijfde -Albon - was iedereen door de zesvoudige wereldkampioen gedubbeld. Valtteri Bottas klokte op harde banden gestadig een snelste ronde waardoor hij inliep op Verstappen - ook op hard, maar al wat versleten - er ten slotte niet voorbij kon. Bottas verliest tevens zijn leidersplaats in de WK-stand.

    Lewis Hamilton die zijn 86ste zege vierde kon zich met 25" voorsprong op iedereen de luxe veroorloven om drie ronden voor het einde nog "softs" te gaan halen om ook het WK-punt, verbonden aan de snelste ronde te realiseren. In volmaakte Sennastijl zette hij 1'16"627 op de chrono, meteen een nieuw ronderecord op het 4,318 km lange asfaltlint. Bij de start was dat nat zodat iedereen op intermediums startte, behalve Magnussen die met de hoop op regen "wets" koos. Maar op enkele druppels na bleef de regen uit. Ferrari stond nergens, Vettel kon iets schitteren, Leclerc sukkelde zelfs buiten de WK-punten. De hopeloosheid van de rest van de meute kan u overal ter wereld volgen. Hamilton gaat richting Schumacher's record: zeven wereldtitels. De volgende race gaat - normalerwijze - door in Silverstone. (Walter Rombauts)

    De uitslag:

    1 Lewis Hamilton (Mercedes)                           302,26 km in 1 uur 36'12"473 (188,504 km/h gemiddeld)

    2. Max Verstappen (Red Bull-Honda)                + 8"702

    3. Valtteri Bottas (Mercedes)                            + 9"452

    4. Lance Stroll (Racing Point)                           + 57"579

    5. Alex Albon (Reb Bull-Honda)                         + 1'18"316 (op één ronde

    WK-stand piloten:

    1. Hamilton                   63

    2. Bottas                       58

    3. Verstappen                33

    WK-stand Constructeurs :

    1. Mercedes                121 punten

    2. Red Bull-Honda         55

    3. Mc Laren-Renault      40

    19-07-2020 om 20:59 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RED BULL OP MATJE VOOR STARTGRID-PERIKEL

    De stewards hebben Red Bull zojuist om 17.15 uur op het matje geroepen voor een bizar startgrid incident. De RB-mecaniciens zouden de startplaats van Alex Albon hebben drooggeblazen.... Dat is een inbreuk op het sportief reglement artikel 22.3. Benieuwd of Albon zijn plaats kwijt is door een straftijd op deklassering. Straks meer...

    Laat op zondagavond raakte bekend dat de wedstrijddirectie Albon's startgrid-incident zonder gevolg klasseerde. (wr)

    19-07-2020 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON SCOORT 90STE POLE EN NIEUW CIRCUITRECORD, VIER MERCEDES-MOTOREN VOORAAN

    Tot vervelens toe moeten we schrijven dat de zesvoudige wereldkampioen Lewis Hamilton met 1'13"447 zijn 90ste pole-position op zijn naam zette met het oog op de GP van Hongarije die morgen doorgaat. Dat is tegen een gemiddelde snelheid van 214,73 km/h ! Op die moeilijke 4,381 km omloop delfde ploegmaat Valtteri Bottas met 107/1000ste het onderspit. Maar de Fin aast in zijn diepste binnenste op een wereldtitel. Hij blijft Hamilton het vuur aan de schenen leggen. Opeens zijn daar ook de roze Racing Points van Lance Stroll en Sergio Perez die respectievelijk vanaf plaats drie en vier starten. Gezien die bolides ook een Mercedes-motor hebben is de dominantie van de zwart geworden ster duidelijk.

    Een zevende wereldtitel bij de constructeurs sinds 2014 ligt in het verschiet. Net als voor Lewis Hamilton. Die kreeg gisteren van Sir Jackie Stewart en Mario Andretti kritiek op zijn gebalde vuist op het podium. Wereldkampioen 1978 met Lotus, Mario Andretti vatte het zo samen: "Lewis is wereldwijd altijd prominent ontvangen. Eigenlijk heeft de racewereld nooit een kleurverschil gezien." Waar Sir Jackie, driemaal wereldkampioen '69, '70, en '71" aan toevoegde dat : "De F1 nooit een racistische denkwereld is geweest. Het komt erop aan te presteren. Andere normen heb ik niet weten hanteren in mijn loopbaan." Morgen is er de derde race om het verminkte WK 2020, zonder publiek en met de eerste Covid 19 vaststellingen. De besmette personen werden geïsoleerd. F1 doet duizenden tests. Beste bewijs dat het hen om gezondheid te doen is en niet om de politiek. (Walter Rombauts)

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)                 1'13"447

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                  1'13"554

    3. Lance Stroll (Racing Point-Mercedes)   1'14"377

    4. Sergio Perez (Racing Point-Mercedes)  1'14"545

    5. Sebastien Vettel (Ferrari)                    1'14"774

    18-07-2020 om 18:15 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTTAS VERWITTIGT CONCURRENTEN IN FP3 VOOR DE KWALIFICATIES

    De derde vrije oefeningen begonnen op een droge maar vuile baan. Zand stof en olieplekken van een ontplofte F3-motor in een voorafgaande race maakten het aanvankelijk moeilijk. Kimi Räikkönen had er met 1'19"136 het minst last van. Maar iedereen wist dat die tijd een figuranten-affaire ging worden. Iets voor het afvlaggen van FP3 verschalkte de Fin Valtteri Bottas in zijn BLM-Mercedes ploegmaat Lewis Hamilton in éénzelfde zwarte auto met 1'15"437. Dat is 42/1000-ste sneller. Dus zullen de kwalificaties extra spannend worden tussen de twee anti-racisme-activisten die ook om die reden een zwarte racepak dragen. De roze Racing Point-Mercedes - kan toch geen holebi-acties zijn ? - met Sergio Perez aan het stuur werd derde. Charles Leclerc bracht Ferrari in de top vijf, net voor Lance Stroll in de tweede roze Mercedes, een getrouwe kopie van de zwarte. Max Verstappen had last van onderstuur, een niet gebalanceerde Red Bull-Honda en misschien slecht geslapen. Hij kan zich opnieuw als nuchtere Limburger boven activisme stijgen door een knaltijd in de kwalificaties. Hij wil hongerig WK-punten want in de voorlopige stand staat hij maar zesde... achter nieuwkomers. (Walter Rombauts)

    1. Bottas (Mercedes)                  1'15"437

    2. Hamilton (Mercedes)              1'15"479

    3. Perez (Racing Point)               1'15"598

    4. Leclerc (Ferrari)                     1'15"781

    5. Stroll (Racing Point)               1'15"033

    18-07-2020 om 16:05 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON SCOORT VOOR MERCEDES IN FP1 IN HONGARIJE

    Op de 4,381 km lange Hongaroring met zijn 14 bochten heeft Lewis Hamilton in de zwarte Mercedes met 1'16"003 de snelste tijd gereden in de eerste vrije oefeningen voor de derde GP van het "seizoen 2020". In die ene zin is alles verteld, ware het niet dat na hem drie auto's volgden met een identieke motor. Eerst speelde Valtteri Bottas als de traditionele schaduw van de zesvoudige wereldkampioen. Nog steeds een normale en verwachte gang van zaken. Maar dan... Op plaats twee en drie finishten de twee roze kopieën van de zwarte Mercedessen. Sergio Perez derde, Lance Stroll vierde.

    Dus vier Mercedes 1,6 liter V6 Turbo Hybrid-krachtbronnen op de eerste vier plaatsen. Al is die motor van Racing Point dan een zogenaamde "klantenmotor", het is duidelijk dat er ongeveer hetzelfde motorkoppel en vermogen is ingestopt als bij de "workscars". Het is voor iedereen een doorn in het oog dat plots de Mexicaan en de Brit aansluiting vinden bij de auto's die het seizoen andermaal zullen domineren. Sinds zijn bolide zwart is geschilderd lijkt Hamilton sterker dan ooit. Zijn activisme voor de BLM-beweging is mee de voedingsbodem voor energie, terwijl hij, geboren in Stevenage nabij Londen, geen zwarte is. Ik heb hem nooit aldus kunnen bekijken. Maar dat doet niet terzake.

    Daniël Ricciardo (Renault) reed de vijfde tijd en Max Verstappen (Red Bull-Honda) werd - onbelangrijk in deze FP1 -  platgereden door wat neigt naar de roze holebikleur van de Racing Points. Straks de FP2. (Walter Rombauts)

    FP1:

    1. Hamilton (Mercedes)               1'16"003

    2. Bottas (Mercedes)                   1'16"089

    3. Perez (Racing Point)                1'16"530

    4. Stroll (Racing Point)                1'16"967

    5. Ricciardo (Renault)                 1'17"200

    17-07-2020 om 12:57 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VETTEL SNELSTE KANOVAARDER IN FP2 TIJDENS ZONDVLOED OVER HONGARORING

    De FP2 begon in een zondvloed, waarbij eerste de jonge gastjes het voortouw namen. Naarmate de sessie evolueerde kwamen de zwaargewichten, de bijna gepensioneerden, zich mee in het waterbad mengen. Raar genoeg speelden Hamilton en Verstappen niet echt mee in het stuk. Dat had eigenlijk ook niet veel zien. Als in FP1 een tijd van 1'16"003 (Hamilton) werd genoteerd en in de FP2 Vettel 1'40"464 op de klok zette, dan is het duidelijk dat het twee verschillende werelden waren vandaag op de Hongaroring. Maar Stroll en Perez waren wel weer voorin.

    Eén verwittiging geeft de tijd van Vettel en zijn Ferrari wel naar de concurrentie: de Ferrari is in de rechte lijnen in het water het snelst. Toch wist Bottas de tweede chrono te plukken, fel geholpen door de variabele voorwielgeometrie van de Mercedes. Daarover wordt ondertussen door de andere teams niet veel meer gemord. Mercedes heeft altijd iets dat beter uit de verf komt, de hele - klassieke - autogeschiedenis door. Morgen is er FP3 en dan de kwalificaties waarin we Verstappen en Hamilton toch een glansrol zien spelen. Dat is gewoon intuïtie. (Walter Rombauts)

    FP2:

    1. Vettel (Ferrari)                      1'40"464

    2. Bottas (Mercedes)                 1'40"736

    3. Sainz (Mc Laren)                   1'41"784

    4. Stroll (Racing Point)              1'42"380

    5. Perez (Racing Point)              1'42"470

    17-07-2020 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PEUGEOT, FIAT CHRYSLER, OPEL EN CITROËN HEBBEN NU VERZAMELNAAM

    Peugeot heeft vandaag bekend gemaakt dat de vijf gefusioneerde merken Fiat Chrysler, Opel en Citroën de overkoepelende naam "Stellantis" krijgen. Zoiets moet ongeveer "belichtende sterren" betekenen als hun persberichten bekijken. Je kan het vandaag niet zo gek bedenken. In de Formule 1 laat Mercedes toe onder druk van Hamilton hun zilverpijlen zwart te schilderen. "Racing Point" kopieert de Mercedessen van 2019 en Renault dient daartegen terecht klacht in. Fernando Alonso keert volgend jaar terug bij het Franse merk, minstens een publiciteitstunt. Of de Spanjaard terug vooraan zal rijden is een andere vraag. Hij is 39 en vooraan krioelt het van de pubers. Zelfs Max Verstappen moet al wat angst krijgen op zijn 22ste, want die Lando Norris(-en) en andere Georges Russell's zijn net als Carlos Sainz jr bliksemsnel.

    Op Opel na zijn in "Stellantis" zowat de meest populaire merken vertegenwoordigt. Vroegere klasbak Peugeot geeft al lang niet meer het vertrouwen dat het merk eerder als waarborg had. Sinds ze schuldvrije klanten op de zwarte lijst van de Nationale Bank lieten zetten is ook hun "belichtende ster" gaan tanen. Waar is de tijd dat ze in Indianapolis wonnen, de 24 Uren van Le Mans op hun rijke palmares zetten. Waar is de tijd dat alle modellen tijdens de 21.000 km lange woestijnrit "La Piste des Lions" doorstonden en een defect achterlicht de grootste schade was. Die tijden zijn voorbij.

    Met gratis geld heeft Elon Musk een schuldenberg opgebouwd die hoger is dan de Mount Everest. Tegelijk heeft hij als autoconstructeur VW en Toyota voorbij gestoken. VW dat nog altijd - onterecht - gebukt gaat onder het zogenaamde dieselschandaal. Covid 19 heeft de wereld veranderd in een narcistische clowneske en zéér gevaarlijke planeet. Vrijdag beginnen de eerste vrije oefeningen voor de GP van Hongarije. Waar zwarte Mercedessen wellicht de wet zullen spellen. Ook voor WO II deden ze dat. Maar toen stond er een hakenkruis op. Photoshop heeft dat in de archieven verwijderd.

    Het Sterrenlicht uit Stuttgart, zes keer wereldkampioen sinds in 2014 de 1,6 V6 Turbo Hybrid's in gebruik kwamen, krijgt het moeilijk. Net als andere merken, o.a. BMW, zullen ze hun software voor hun elektrische wagens bij...Tesla, Apple, Google, Nippon Denso of andere Bosch-es moeten gaan bedelen. Want gezien het fysieke goud bijna op is - nu €51.000 voor 1 kilogram - is er een geografische aardverschuiving. China delft de zeldzame materialen die nodig zijn in de batterijen...Om het terug op de autosport te brengen, de ongemeen boeiende Formula E, waarin André Lotterer voor Porsche schittert, krijgt onrustwekkende signalen over de batterij-recycling...

    En vanuit het International Space Station (ISS) zien de astronauten 8 miljard wezens over die kleine bol lopen, rijden en vliegen. Ze zien het in lichtjaren, zelfs de snelheid van het licht kan de waarheid dat we met tevelen zijn niet bovengronds brengen. Dan maar Covid 19 zijn werk laten doen. Hoewel in de USA een "beloftevol" vaccin is gevonden. Dus kunnen we op naar 9 miljard aardbewoners. Waren het maar allemaal "aardige" bewoners, dan moesten er geen rare namen als "Stellantis" uit de duim worden gezogen om uiteindelijk stomme auto's te benoemen. Over 130 jaar genomen heeft de "automobile" ons welvaart gebracht die nu in kommer en kwel dreigt te eindigen. De auto is een ingewikkelde machine gebleven waarvoor veel mensen niet over de intelligentie beschikken hem juist te gebruiken. De zelfrijdende auto kan misschien die kloof overbruggen. Robotiek, A.I., zal het van de manke mens winnen. (Walter Rombauts)

    15-07-2020 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON GEEFT RIJLES, LECLERC RAMT VETTEL'S FERRARI IN STUKKEN

    Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton heeft in het Oostenrijkse Spielberg de GP van Steiermarken gewonnen tegen een gemiddelde snelheid van 222 km/h. Alles liep gesmeerd in zijn zwarte Mercedes. Max Verstappen kon de zesvoudige wereldkampioen van op zo'n gemiddeld 7" volgen, maar hem inhalen was niet mogelijk. In de startende meute waren rode vonken tezien. Charles Leclerc vloog op de Ferrari van Vettel en de twee, eens zo statige, Steigerende Paarden uit Maranello waren out. Teamchef Binotto kon zijn ogen niet geloven. Charles Leclerc (21) verontschuldigde zich bij ploegmaat Vettel, vier keer wereldkampioen. Maar iedereen die iets van spanningen en inspanningen tussen coureurs in een team af weet voelde het bloedende hart van die fijne Duitser, die dit jaar Ferrari verlaat en tot nu toe geen stuur heeft voor 2021. Fernando Alonso komt dan terug bij Renault en kan misschien zijn al lang vergeten "crashgate" eens herhalen...

    Naar het einde toe verzwakte de uit onbalans geraakte auto van Max Verstappen en ging Valtteri Bottas hem voorbij. Geen simpel maneuver, want Max weerstond op magistrale manier. Toch besefte de Limburger dat het geen zin had een aanrijding tussen hen te riskeren en liet Bottas vrije baan. Alex Albon (Red Bull-Honda), Lando Norris (Mc Laren-Renault) en Sergio Perez (Racing Point) reden zich eerst allen voorbij een weerloze Daniël Ricciardo (Renault). Lando Norris pikte ook de snelste ronde en het daaraan verbonden punt. Met zijn Mc Laren doet hij het zo goed dat hij derde staat in het WK voor coureurs. Mercedes staat bij de constructeurs na twee races al met riante voorsprong eerst. Volgende race is de GP van Hongarije, een kleine Nürburgring. Daar gaat Lewis Hamilton richting zevende titel, met fikse weerstand van ploegmaat Bottas en (Walter Rombauts)

    De uitslag:

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)           306,578 km in 1 uur 22'50"683 (gemiddeld 222 km/h)

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)            + 13"719

    3. Max Verstappen (Red Bull-Honda) + 33"698

    4. Alex Albon (Red Bull-Honda)         + 44"400

    5. Lando Norris (Mc Laren)               + 1'01"470

    WK-stand piloten na 2 races :

    1. Bottas                             43 punten

    2. Hamilton                         37

    3. Norris                             26

    WK-stand constructeurs na 2 races:

    1. Mercedes                        80 punten

    2. Mc Laren                         39

    3. Red Bull                          27

    12-07-2020 om 21:43 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON IN POLE VOOR VERSTAPPEN IN OOSTENRIJK

    De derde vrije oefeningen werden afgevoerd wegens overvloedige regenval. De kwalificaties kwamen ook in vraag en als die zoals de koersdirectie ze eerst zondagochtend zou laten rijden, dan zou de F1 helemaal clownesk worden. Niet rijden als het regent, helemaal zoals in de USA gebruikelijk is. Maar de organisatoren trachtten toch hun gezicht te redden en de kwalificaties begon om  15 uur 46', drie kwartuur later dan op schema. Op een doornatte piste. Het ging tussen Hamilton en Verstappen. In de ultieme minuten van Q3 leek Max Verstappen de pole te zullen binnen halen.

    Rijdend op het scherp van het mes verloor hij even de Red Bull-Honda die kort dwars ging, en gaf daarmee de pole aan de zesvoudige wereldkampioen. Morgen start de race om 15.10 uur. Iedereen hoopt dat er dan geen zondvloed meer is. Maar wegens het annuleren van de FP3 is de tweede GP van 2020 al beschadigd. Het komt niet meer zo nauw. Het non-professionisme is binnengeslopen, zoals dat Covid 19, niet uit een labo of zo maar uit een verschil van autosport bekijken. FIA- historisch streng gereglementeerd gericht of Liberty Mediaans gericht. De Amerikaanse versie is de meest afbrokkelende. De afbraak van een elitediscipline die F1 70 ononderbroken is geweest. (wr)

    Kwalificaties:

    1. Hamilton (Mercedes)                1'19"273

    2. Verstappen (Red Bull-Honda)    1'20"484

    3. Sainz (Mc Laren)                      1'20"671

    4. Bottas (Mercedes)                    1'20"701

    5. Ocon (Renault)                        1'20"922

    11-07-2020 om 23:52 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GP VAN STIERMARKEN, FP1 PEREZ, FP2 VERSTAPPEN, FP3 AFGELAST...

    De tweede GP van het F1-seizoen 2020 heet die van Steiermarken, hij kon evengoed die van Münchausen geheten hebben. Het gebeurtin Oostenrijk. Maar hij bracht vandaag wel verrassingen. Sergio Peres (Racing Point) pikte zowaar in de eerste vrije oefeningen de snelste tijd van Max Verstappen af. In de tweede vrije sessie zette de Limburger dat recht met een voorlopig snelste tijd. Morgen zijn er de derde vrije oefeningen en in de namiddag de kwalificaties voor de pole. Bottas, winnaar van de eerste GP in Spielberg worft met zijn zwarte Mercedes daarin verwacht hoewel de echte BLM-vertegenwoordiger Lewis Hamilton dat zal trachten te verhinderen. "Louis" wil een zevende wereldtitel.

    Misschien nog net op tijd want in 2021 komt Fernando Alonso met Reault terug. Hij is 39 jaar. Schumacher probeerde een come-back op zijn 41ste en die mislukte. Dit is slordig nieuws van mijn hand omdat de "wifi" rond de Perekop in Berdorf in het Groot-Hertogdom Luxemburg wat zwak was. Waar is de tijd dat je voor een GP je leven lang om de aarde moest vliegen. Nu is een bakje hard- en software in je zak genoeg. Gelukkig is na 70 jaar F1 de "au sérieux" weg, dat zal zelfs Bernie Ecclestone beamen. Het zijn nu Amerikaanse kermiskoersen. (wr)

    10-07-2020 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTTAS WINT IN STIJL OP OOSTENRIJKS AUTOKERKHOF

    De trainingsnelste Fin Valtteri Bottas heeft met zijn stijlvolle zege de openenings-GP van Oostenrijk gewonnen, zijn 8ste GP in zijn loopbaan. Hij was snelst weg bij de start en werd direct achtervolgd door Max Verstappen (Red Bull-Honda). Lewis Hamilton had kort voor de start een "gridpenalty" gekregen die hem vanaf de vijfde plaats liet starten. Het inside-wereldje voelt die beslissing omwille van de "negatie" van de gele vlag op zaterdag in Q3 als een domme, onhandige beslissing wegens de laattijdigheid ervan. In het hoofd van zesvoudig wereldkampioen Hamilton wekte het woede en vastberadenheid op om deze GP te winnen. Hij misrekende zich. Viermaal zou de race door de Safety Car zenuwslopend lang worden geleid.

    De eerste bom ontplofte toen in de 11de van 71 ronden de auto van Max Verstappen het opgaf. Hij reed vandaag zijn 103de GP en won hier de twee vorige jaren. Een beetje later volgde de Renault van Daniël Ricciardo het opgavepad. Het lijstje werd langer. Sroll's Racing Point begaf het. Kevin Magnussen verremde zich dwaas en kreeg de Haas niet meer aan de praat. De safety car bracht allen weer samen. Dat Grosjean in de andere Haas wat later moest opgeven zal ook niemand verwonderen.

    Ook Georges Russel's bolide moest door een defecte benzinepomp naar het autokerkhof. Dat werd verder gevuld door een weggelopen band van Kimi Räikkönen's rechter voorwiel. Safety Car, die Hamilton de derde keer achter Bottas bracht. Allebei op "hard", terwijl Alex Albon (Red Bull-Honda) voor soft en Sergio Perez (Racing Point) voor mediums opteerde.

    De race begon opnieuw - Vettel had tot dan toe zichzelf al twee keer de vernieling ingereden - en Albon viel zowaar Hamilton aan, langs de buitenkant van de bocht, wat dààr kan, maar de Brit liet net niet genoeg ruimte waardoor hij met zijn linkerachterwiel het rechterachterwiel van Albon raakte en deze als een biljartbal uit de baan vloog. Exit autokerkhof, maar 5" straftijd voor de zesvoudige wereldkampioen die daarmee een zeker "virtueel podium" aan zijn neus zag voorbijgaan.

    Het echte podium doet men vooralsnog niet, toeschouwers waren er uiteraard ook niet. Van de laatste Safety Car maakte vooral Charles Leclerc (Ferrari) en Lando Norris (Mc Laren) gebruik. De huidige nummer 1 bij Ferrari pikte de tweede plaats in. Lando Norris de derde én de snelste ronde. Daniil Kvyatt's Alfa verloor ook een wiel en completeerde het autokerkhof in Spielberg. Bottas leidt uiteraard in de stand om het WK, maar Hamilton ontnam Mercedes een mooie dubbelslag in de tik met Albon. In Stuttgart zullen ze dat niet leuk vinden want ook "Mercedes lives Matter". (Walter Rombauts)

    Uitslag:

    1. Valtteri Bottas (Mercedes)             306,574 km in 1 uur 30'55"739 - gemiddelde snelheid 202,29 km/h

    2. Charles Leclerc (Ferrari)                + 2"700

    3. Lando Norris (Mc Laren)                + 5"491

    4. Lewis Hamilton (Mercedes)            + 8"903

    5. Carlos Sainz (Mc Laren)                 + 8"903

    WK-stand piloten:

    1. Bottas                       25

    2. Leclerc                      18

    3. Norris                       16 (15 + 1 snelste ronde)

    WK-stand constructeurs :

    1. Mercedes                   37

    2. Mc Laren                   26

    3. Ferrari                      19

    05-07-2020 om 17:59 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTTAS SNOEPT POLE VAN HAMILTON AF VOOR GP VAN OOSTENRIJK

    In weerwil van op één minuut van het einde een gele vlag uit te lokken, behield de Fin Valtteri Bottas met 1'02"939 zijn snelste tijd. Lewis Hamilton bleef op 12/1000ste van zijn ploegmaat hangen, maar de eerste rij is dus puur Mercedes. Bottas scoorde zijn 12de "pole" in zijn loopbaan. Max Verstappen die hier in 2018 en 2019 won werd derde. Opmerkelijk is dat Sebastien Vettel met Ferrari de Q3 niet haalde. Hij start vanaf de elfde plaats.Ook Leclerc brak geen potten en dus is het duidelijk dat Ferrari opnieuw in "drama" zit. (wr)

    QUALIFICATIES

    1. Bottas (Mercedes)                  1'02"939 (246,98 km/h gemiddelde snelheid)

    2. Hamilton (Mercedes)               1'02"951

    3. Verstappen (Red Bull-Honda)   1'03"477

    4. Norris (Mc Laren)                    1'03"626

    5. Albon (Red Bull)                      1'03"868

    04-07-2020 om 16:56 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON BLIJFT OOK SNELST IN FP3 IN SPIELBERG

    Lewis Hamilton is in zijn zwarte Mercedes met 1'04"130 ook in de derde vrije oefeningen voor de GP van Oostenrijk de snelste gebleven. Tweede werd Bottas en derde Verstappen. Tussen de Red Bull van de Limburg en de twee Mercedessen is plusminus telkens 0,2" verschil in één ronde. Daarop is de klacht gebaseerd van Red Bull naar Mercedes toe omwille van het DAS-systeem. Doordat de stuurkolom-bediende wielgeometrie verandert, staan de banden 100% parallel aan elkaar op de lange rechte lijnen. De bandenslijtage is kleiner, maar doordat de band echt helemaal recht rolt is er ook een kleinere rolweerstand dan bij een conventionele voorwielgeometrie.

    Dat kan in de race tot een voordeel van -0,6" opleveren beweren ze bij Red Bull...Dus is er voer voor discussie hoewel nergens staat dat het Dual Axis Steering System is verboden. Voer voor de FIA. Verder is er discussie tussen Hamilton en zijn werkgever. De zesvoudige wereldkampioen vraagt 44 miljoen dollar "loon" en Mercedes wil er maar 22 geven. Er was ook nog het detail dat Latifi zijn Williams crashte. Dat zorgde voor een lange neutralisatie van de FP3. De nieuwkomer bij Claire Williams had zoiets echt moeten vermijden. Het team zit financieel met het water aan de lippen en bovendien zit er geen mens op de tribunes die erop wacht. De GP wordt zonder publiek gereden. De aanblik van alle lege tribunes heeft iets spookachtigs. Straks de kwalificaties. (Walter Rombauts)

    FP3

    1. Hamilton (Mercedes)                   1'04"130

    2. Bottas (Mercedes)                       1'04"277

    3. Verstappen (Red Bull-Honda)       1'04"413

    4. Perez (Racing Point-Mercedes)     1'04"605

    5. Leclerc (Ferrari)                          1'04"703

    04-07-2020 om 15:03 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON DOMINEERT, MOGELIJK WENKT ZEVENDE TITEL

    Lewis Hamilton heeft ook de tweede vrije oefeningen gedomineerd. Er is geen ander woord voor. Sebastien Vettel kwam mee in beeld, maar bleef op 0,6" van de Brit. Max Verstappen stond even bovenaan de tabellen, maar voortgang was er niet echt. Hij spinde hard in bocht 5 en drie minuten later volgde ploegmaat Albon dat maneuver in bocht 1. Valtteri Bottas strandde eind van de sessie met een transmissie- of hydraulisch probleem. Mercedes zal dat natuurlijk tegen morgen fiksen. Opmerkelijk in deze FP2 was dat Hamilton al "qualifying simulations" uitvoerde. Het is wijzen in de ambitie van een zevende titel waarmee hij Michaël Schumacher zou evenaren.

    Lewis Hamilton verdient die titel. Mocht dat het geval worden dan is het enige spijtige daaraan dat "tendensieuse" politiek openlijk is binnengeslopen in een sport die daar tot nu toe boven stond. Wat niet wil zeggen dat de dirigenten als de FIA, Liberty Media en alle geografisch én politiek verschillende organisatoren de spanningsvelden in de wereld niet kennen.

    We zijn met 8 miljard, en ieder individu daarvan zegt "Je pense, donc je suis", zonder erbij te vermelden op welk intellectueel peil wordt gedacht. René Descartes (°1596+1650) is vergeten dat erbij te zeggen.. Mogelijk besefte hij in zijn tijd ook niet dat ze allemaal hun gelijk willen halen. Descartes zag het niet in kleuren, wel in intellect. Morgen FP3 én de kwalificaties voor de GP van Oostenrijk in Spielberg die zondag over 71 ronden van 4,318 km wordt afgevlamd. (Walter Rombauts)

    FP2

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)                  1'04"304

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                   1'04"501

    3. Sergio Perez (Racing Point-Mercedes)   1'04"945

    4. Sebastien Vettel (Ferrari)                    1'04"961

    5. Daniël Ricciardo (Renault)                   1'04"972

    03-07-2020 om 21:41 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON EN MECEDES BOVENAAN IN FP1 IN OOSTENRIJK

    Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft in een gitzwarte Mercedes met 1'04"816 de snelste tijd gereden in de eerste vrije oefeningen om de GP van Oostenrijk. Die opent dit jaar het noodkampioenschap. Valtteri Bottas pakte de tweede tijd en dus staat Mercedes op top zoals in 2019... Het DAS-systeem (Dual Axis Steering) staat bij de concurrentie al ter discussie. Puur technisch geanalyseerd zal het eerder de bandenslijtage beperken dan snelle chrono's aanscherpen.

    In essentie komt het systeem hierop neer dat het in de lange rechte lijnen de voorwielen 100 % parallel aan elkaar doet draaien zodat de bandenweerstand op het asfalt minimaal is, en in de bochten wordt door de coureur met het stuurwiel terug de klassieke vijf wielhoeken ingesteld zodat een goede drag op het asfalt is verzekerd. Die vijf wielhoeken zijn de "Camber" (Wielvlucht), de Out-in, de Toe-in, "King Pin Inclinaition" en Caster (Askanteling). Ze maken samen de voorwielgeometrie uit.

    Ook op iedere wagen op de weg. Max Verstappen, de in Hasselt geboren Nederlander, reed derde. De GP wordt - ook vandaag en morgen de oefeningen - zonder publiek gereden. Men ziet gemaskerde mannetjes. Ook T-shirt's met "Black Lives Matter". Ik zou d'r één dragen met "All Lives Matter". Maar de wereld is veranderd.(Walter Rombauts)

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)                 1'04"816

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                  1'05"172

    3. Max Verstappen (Red Bull-Honda)       1'05"418

    4. Carlos Sainz (Mc Laren)                      1'05"431

    5. Sergio Perez (Racing Point)                 1'05"512

    03-07-2020 om 14:27 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERMINKT WK F1 START MORGEN IN OOSTENRIJK ONDER ONGEMAKKELIJKE OMSTANDIGHEDEN

    Morgenochtend worden de eerste vrije trainingen gereden voor de GP van Oostenrijk op de Red Bull Ring. De Amerikaanse eigenaars van de F1 hopen nog minstens 15 races te kunnen organiseren om zich van het faillissement te redden. Gisteren kreeg Bernie Ecclestone op z'n 89ste een zoon. Het is niet geweten of zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton hem heeft gefeliciteerd. Tussen de twee is er wat spanning. Om wit en zwart, zoals op een schaakbord. De "Black Lives Matter"-beweging zit er voor iets tussen. Lewis heeft zich aangesloten bij die beweging als "zwarte" terwijl ik hem in mijn loopbaan nooit aldus heb bekeken. Felipe Massa was ook niet echt wit, Nakajima zag wat geler, niet van zijn lever maar omdat hij Japanner was. Nooit heb ik dergelijke tegenstellingen in de Formule 1 weten ontstaan. Nu zorgt het voor een dubieus steekspel dat voor geen mens goed is.

    Lewis Hamilton heeft van Mercedes (lees: Daimler-Benz) bekomen dat zijn auto zwart is gekleurd. Mc Laren volgt met een iets zachtere versie. Dat is gevaarlijk als de "zilverpijlen" hun eigen identiteit gaan verloochenen... Voor WOII moesten Auto Union en Mercedes met een hakenkruis op de racewagens rijden. Photoshop heeft daar de laatste tien jaar een eind aan gemaakt. F1-puristen die hun geschiedenis kennen weten dat het zo was. Acht miljard mensen, allemaal uniek, maar ook allemaal genenverschillend, verschillend gekleurd - ikzelf had ros haar - hebben een verschillend intellect, een verscheiden opvoeding en studie. De ene wordt bijgestaan door degelijke ouders. De andere verloor al héél jong die ouders en koos een eigen weg.

    Lewis Hamilton komt uit een achtergestelde buurt in Londen en heeft het dankzij een noestwerkende vader die drie jobs tegelijk deed, tot een held gebracht. Die 10 miljoen dollar minder salaris heeft dan Sebastien Vettel, gezellige huisvader, die 60 miljoen dollar per jaar krijgt van Ferrari. Ploegmaat Charles Leclerc heeft maar 150.000 dollar omdat hij pas begint zoals nu bij Renault Sergey Sirotkin ook weer rijdt voor die prijs. Wie dit jaar wereldkampioen wordt ? Iedereen zegt Max Verstappen. Hijzelf en zijn vader Jos geloven er rotsvast in. In concreto zijn voorspellingen allemaal lullekoek. De GP van Oostenrijk op 5 juli en dan de tweede op 12 juli op dezelfde omloop is Max-gunstig. Autobrekende curbstones werden in de laatste twee bochten weggehaald. Op raad van Helmut Marko, 76-jarige adviseur van Red Bull.

    Dieter Mateschitz, big-boss van Red Bull heeft Bernie Ecclestone uitgenodigd. Maar de man die in de F1 sinds 1981 armoezaaiers - op Ferrari na - tot miljardairs maakte heeft laten weten niet aanwezig te zullen zijn. Tot schande van Liberty Media die de historische waarde van een uitgesproken ingenieurssport vergelijkt met een spelletje basketbal. Morgenochtend wordt er voor het eerst - na Barcelona's nietszeggende - testen, weer gekoerst. In Oostenrijk, waar "black" onderhuids niet echt populair kan zijn. Maar dat is niet hun schuld. Kleurbekentenis moet van twee kanten komen. (Walter Rombauts)

    02-07-2020 om 22:52 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!