Inhoud blog
  • BLOG WALTER'S AUTO CAHIERS STOPT VANDAAG.
  • EVERFUEL SLUIT WATERSTOF TANKSTATIONS IN SKANDINAVIË
  • OLIGARCH, NIET NOODZAKELIJK NEGATIEF, EERDER SLACHTOFFER VAN JALOERSHEID ?
  • TRANSPORAMA WINT NOG ABONNEES DANKZIJ GEDEGEN TESTVERSLAGEN
  • GP VAN JAPAN ZONDAG ZAL NIEUWE VRAGEN BEANTWOORDEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Walter's Auto Cahiers

    15-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON DOMINEERT, VETTEL IN DE VERNIELING IN Q2 IN BARCELONA

    Voor de vierde keer dit seizoen heeft zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton de "pole" binnen gehaald. Met slechts 0"590 voor ploegmaat Valtteri Bottas. Totale dominantie van Mercedes...! Maar op de derde plaats loert Max Verstappen van in zijn Red Bull-Honda op de twee zwarte spookwagens. Hij legt uit wat morgen kan gebeuren. "Op één ronde kunnen we Meercedes niet verslaan. Maar over de hele race gezien heb ik mijn kans via een goede bandenstrategie. Bovendien is mijn auto geheel in balans". Dat belooft voor de zesde WK race van morgen.

    Sebastien Vettel kon zijn Ferrari niet in de Q3 krijgen. Hij strandde op de elfde chrono en het begint psychologisch zwaar te worden voor de viervoudige wereldkampioen. Hij wordt door de jongeren in de vernieling gereden. Blijkbaar heeft hij geen weerwerk meer. Zijn drama begon twee jaar geleden toen hij in Hockenheim zicht kreeg op een vijfde wereldtitel maar dan in de regen in de eerste links in het stadium "gewoon" van de baan gleed... Sindsdien is het nooit meer dezelfde zelfzekere Sebastien gebleven.

    Onder die omstandigheden bij Ferrari stand houden tegen de jonge Monegask Charles Leclerc is geen sinecure. Morgen de GP van Spanje. Wellicht spannend op een piste die 50° C warm zal zijn en snakt naar rubber. Hard, medium of soft, voor de zwarte strook maakt het niet. Voor de teams des temeer. Vooral omdat een zwaar belast accent ligt op de linkervoorband. Voor die band moet alle aandacht worden opgebracht. (Walter Rombauts)

    De kwalificatie:

    1. Hamilton (Mercede)           1'15"584

    2. Bottas (Mercedes)             1'15"643

    3. Verstappen (Red Bull)        1'16"292

    4. Perez (Racing Point)          1'16"568

    5. Stroll (Racing Point)          1'16"589

    15-08-2020 om 16:24 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON OVERTROEFT WEER IEDEREEN IN FP3 IN BARCELONA

    Politiek en virologisch is Spanje bloedrood. Maar op de renbaan in Barcelona is het bloedheet. Omgevingstemperatuur 31°C, het zwarte asfalt 44,8 °C. De topdrie, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Max Verstappen reden op softs de virussen  in de vernieling. Eerst Bottas, dan Hamilton en Max Verstappen op een knappe derde plaats Met slecht 0,1 achter de Fin. Het venijn zat in de laatste minuten van een boeiende FP3. Vettel zakte naar positie twaalf, Max kon zijn supercapacitator niet meer opladen en in de laatste seconden van dat ene uur bleef Ocon in zijn Renault zonder wagenneus stilstaan.

    Door op de betonmuur te botsen met als oorzaak Magnussen, zo lijkt het volgens mij een misverstand van beide kanten. Maar de Deen ging wel van het gas af waardoor Ocon niet meer weg kon. De muur of de achterkant van de Haas.Rode vlag en einde sessie. Over Vettel doet een "gerucht" de ronde dat hij in de GP van België vervangen zou worden door Räikkönen of Hülkenberg... De kwalificaties straks beloven heter dan hot te worden. "Hot" is al lang ingeburgerd in de taal die vroeger "Algemeen Beschaafd Nederlands" heete. Maar "beschaafd" wordt weldra uit de woordenlijst gehaald. (Walter Rombauts)

    1. Hamilton (Mercedes)                          1'17"222 (s)

    2. Bottas (Mercedes)                              1'17"373 (s)

    3. Verstappen (Red Bull-Honda)              1'17"737 (s)

    4. Sainz (Mc Laren)                               1'18"046 (s)

    5. Perez (Racing Point-Mercedes             1'18"096 (s)

    15-08-2020 om 14:42 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON KLOKT BESTE TIJD IN MATTE FP2 IN BARCELONA

    Mocht Valtteri Bottas niet even in de gravel terecht gekomen zijn, zonder erg overigens, dan kon men van een incidentloze FP2 spreken. Lewis klokte met 1'16"883 de beste chrono op de 4,655 km lange baan. Iedereen kent die als zijn broekzak wegens het houden van de wintertesten daar. Max Verstappen reed de derde tijd, maar toch op bijna één seconde van de zesvoudige wereldkampioen. Wat niets wil zeggen want het is zondag dat de bandenstrategie winnen of verliezen zal bepalen. Vandaag was de temperatuur van het asfalt 50°C, zo liet Pirelli weten.

    De gemiddelde jaartemperatuur van de snelle baan daar in Monmelo is 41°C. Nog toevoegen, al dagen bekend, is dat Racing Point in beroep gaat tegen de "kopieerstraf" van €400.000 en verlies van 15 constructeurspunten. Toto Wolff heeft laten weten de Concorde-akkoorden die het nieuwe profiel van de F1 definitief bepalen voor 2022 toch te zullen ondertekenen. Morgen de FP3 en de kwalificaties. Ferrari doemde vandaag weg in een grijsheid waarvan "Il Commendatore" zich zou omdraaien in zijn graf. Maar "gelukkig" zag hij Romain Grosjean in de Haas-Ferrari de vijfde tijd zetten. Verzachtend. (Walter Rombauts)

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)                 1'16"883

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                   + 0"287

    3. Max Verstappen (Red Bull-Honda)        + 0"821

    4. Daniël Ricciardo (Renault)                   + 0"985

    5. Romain Grosjean (Haas-Ferrari)           + 1"250

    14-08-2020 om 17:56 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTTAS GAAT HAMILTON VOORAF IN FP1 IN BARCELONA

    De eerste vrije oefeningen voor de GP van Spanje zijn gedomineerd door de zwarte Mercedessen. De Fin Valtteri Bottas ging met 1'16"785 zijn ploegmaat Lewis Hamilton met 39/1000ste van een seconde vooraf. Sergio Perez zit terug in de Racing Point en Stoffel Vandoorne - die in Berlijn zijn eerste Formula E won voor Mercedes - is weer de reservepiloot. Sainz (Mc Laren) en Vettel (Ferrari) reden allebei met een nieuw chassis. Omdat het vandaag 32 jaar is geleden dat "Il Commendatore" Enzo Ferrari overleed, zette de firma een eerbetoon online. Dat herinnerde me eraan dat ik door dit monument tweemaal ben ontvangen voor telkens een gesprek van één uur.

    De eerste keer was dat helemaal alleen. Zijn toen nog niet erkende buitenechtelijke zoon Pierre Lardi (vandaag Pierre Lardi-Ferrari) zorgde voor de vertaling Frans-Italiaans. De tweede keer was ik bij hem in gezelschap van Pierre Dieudonné, Philippe de Barsy, Philippe De Leener en Christine Beckers. Ook dan was het een indrukwekkende ontmoeting. Toen ik alleen ben gegaan heb ik in "mijn" krant als titel gebruikt : "De handdruk van een Monument". Dat is dus lang geleden. Tot daar mijn korte herinnering aan de man die mythewagens ontwierp. Vandaag kost een aandeel in Ferrari €163 en beursanalisten vermoeden dat dit tegen het eind van het jaar naar €225 zou stijgen. Nu terug naar de zesde wedstrijd voor het WK F1 2020 waar straks de FP2 wordt gereden. (Walter Rombauts)

    FP1:

    1. Valtteri Bottas (Mercedes)                      1'16"785

    2. Lewis Hamilton (Mercedes)                     1'16"824

    3. Max Verstappen (Red Bull-Honda)           1'17"724

    4. Charles Leclerc (Ferrari)                         1'17"970

    5. Sebstien Vettel (Ferrari)                         1'17"981

    14-08-2020 om 12:50 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUBLIEME MAX VERSTAPPEN DOORBREEKT DOMINANTIE VAN MERCEDES

    Een sublieme Max Verstappen heeft de "70ste Verjaardag GP" in Silverstone gewonnen door met een - riskante - bandenstrategie de Mercedes-boys Lewis Hamilton en Valtteri Bottas als leerjongens aan de kant te zetten. Daarmee doorbreekt Red Bull-Honda de dominantie van Mercedes en geeft zichzelf zijn 9de GP-zege cadeau. Aanvankelijk dacht Max aan een één-stop-strategie. Hij startte vanaf de vierde plaats en reed direct een ontgoochelende Hülkenberg (Racing Point-Mercedes) voorbij en loste eigenlijk nooit voeling met de leiders, eerste Bottas, daarna Hamilton. Maar even raakte de één pitstop in twijfel. Max kwam halverwege de race over 52 ronden (306,332 km) in de pits om op mediums verder te doen. Nauwelijks enkele ronden later veranderde men van gedacht en liet hij finaal terug harde banden monteren.

    Hij hernam hiermee opnieuw de leiding voor Bottas, die naarmate de koers vorderde, ook nog Hamilton onder zijn achtervleugels kreeg. De Fin weerstond lange tijd aan de zesvoudige wereldkampioen. Soms reden de beide zwarte Mercedessen zo dicht achter elkaar dat het leek of ze aaneenplakten. Hamilton maakte een eind aan de tijdrovende tweede positie van Bottas door op de rechte lijn een feilloos geslaagd DRS-maneuver uit te voeren. De #44 schoot als een pijl voorbij de #77, maar Hamilton kreeg last van "blaren" op zijn banden, en Max Verstappen was buiten schot. De Belgische Nederlander won magistraal en komt hiermee op de tweede plaats in de voorlopige stand om het WK. Sebastien Vettel (Ferrari), spinde al kort na de start, reed verder een ontredderde race en ploegmaat Charles Leclerc redde de Italiaanse eer met een vierde plaats. Volgende week wordt de zesde GP gereden in Barcelona. (Walter Rombauts)

    De uitslag:

    1. Max Verstappen (Red Bull-Honda)             306,332 km in 1 uur 26'08"101; gemiddelde snelheid van 213 km/h

    2. Lewis Hamilton (Mercedes)                                             + 11"326

    3. Valtteri Bottas (Mercedes)                                              + 19"231

    4. Charles Leclerc (Ferrari)                                                 + 29"289

    5. Alexander Albon (Red Bull-Honda)                                   + 39"146

    WK-stand na 5 GP's bij de piloten:

    1. Hamilton                                        107 punten

    2 Verstappen                                        77

    3. Bottas                                              73

    WK-stand na 5 GP's voor de Constructeurs :

    1. Mercedes                                       180 punten

    2. Red Bull                                         113

    3. Ferrari

    09-08-2020 om 22:11 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON IN FP3...IN SILVERSTONE

    Het is om erbij in 't slaap te vallen, wat nog niet is gebeurd maar wel dreigt. Lewis Hamilton reed in de zwarte Mercedes in 1'26"621 de rapste chrono en ploegmaat Valtteri Bottas reed in zijn schaduw binnen dezelfde seconde. Straks zijn er de kwalificaties. De kans is groot dat Mercedes alleman in de vernieling rijdt. Uitkijken is het naar Nico Hülkenberg die met de Racing Point - de roze Mercedes - vierde reed na Lando Norris in de Mc Laren.(wr)

    1. Lewis Hamllton (Mercedes)                      1'26"621

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                       1'26"784

    3. Lando Norris (Mc Laren-Renault)              1'27"202

    4. Nico Hülkenberg (Racing Point)                1'27"256

    5. Lance Stroll (Racing Point)                       1'27"263

    08-08-2020 om 17:27 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTTAS PAKT ZIJN 13DE POLE, HÜLKENBERG ZET ROZE MERCEDES OP P3 !

    Het verwachte duel om de pole tussen zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en ploegmaat Valtteri Bottas kwam er. Dit keer was het echter de Fin die een loepzuivere ronde reed op Silverstone. Met 1'25"154 was hij in de zwarte Mercedes 72/1000ste van een seconde sneller dan de Brit. Daarmee torent Mercedes weerom boven iedereen uit. De Duitser Nico Hülkenberg, nog steeds vervanger van Covid-aangestoken Sergio Perez, deed zijn gedegen kwaliteit eer aan door de roze Mercedes, de Racing Point, op de derde plaats te rijden. Vorige GP kon hij niet op de startgrid geraken wegens een defecte koppeling...

    Morgen moet hij zich hoeden voor Max Verstappen die vierde vetrekt, maar in de startverwarring altijd een botsgevaar in zich draagt. Al is de Belgische Nederlander al héél veel wijzer geworden en wil de derde plaats in de voorlopige stand om het WK al omgezet zien in die van vice-wereldkampioen. Dat gegeven beschermt morgen tijdens de aardbeving op wielen, de start, enigzins Nico Hülkenberg. Sebastien Vettel (Ferrari) haalde de Q3 niet en werd twaalfde. Het is duidelijk dat de sfeer tussen hem en Ferrari helemaal is verzuurd. Morgen de vijfde GP van 2020, de verjaardags-GP van het 70-jarige Silverstone waar op 13 mei de eerste race werd gereden van het na-oorlogse Wereldkampioenschap voor Coureurs. (Walter Rombauts)

    Kwalificaties:

    1. Valtteri Bottas (Mercedes)                        1'25"154

    2. Lewis Hamilton (Mercedes)                       1'25"216

    3. Nico Hülkenberg (Racing Point-Mercedes)  1'26"082

    4. Max Verstappen (Red Bull-Honda)             1'26"176

    5. Daniël Ricciardo (Renault)                        1'26"297

    08-08-2020 om 16:42 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTTAS - MERCEDES - SNELST IN FP1 VOOR 70STE VERJAARDAGS GP IN SILVERSTONE

    Eerst het nuchtere gegeven dat de Fin Valtteri Bottas in de zwarte Mercedes snelste was in de FP1 van de "70ste Verjaardags GP van de F1". Op 13 mei 1950 werd hier in Silverstone het na-oorlogse F1-seizoen voor Coureurs op gang gezwaaid. Guiseppe Farina won in een Alfa Romeo. Het was tevens de enige GP waarin Ferrari als merk niet aanwezig was. Vandaag is Silverstone een parel aan de F1-kroon, typish British. Zondag gaat dus die verjaardagsrace door. Zo hebben we al vijf races op de kalender afgehaspeld, met als relatieve zekerheid dat zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton nog een zevende titel zal bijhalen en zo Michaël Schumacher heeft ingehaald. Of je daarmee de grootste bent is zeer de vraag. Laat ons het maar bij die vragende vorm houden want de hele pers - letterlijk de hele - staat vol vraagtekens in de koppen. Toen ik jong was, was journalistiek in de zich afvragende vorm slechte verslaggeving. Het duidde op de onzekerheid of onwetendheid van de schrijver van de bijdrage.

    Racing Point moet $400.000 boete betalen en verliest 15 punten in de WK-stand bij de Constructeurs. Renault heeft dus het "kopieerproces" gewonnen. Merkwaardig, want in de F1 wordt nogal wat van elkaar afgekeken. Directeur nu bij de nieuwe F1 in Liberty Media's handen, liet zich vorige weken nog uit dat hij zoiets normaal vindt. Remkoeling op de roze Mercedes zoals die op de zwart geworden ster... Het verdict is er dus. Het zal de Duitser Nico Hülkenberg een zorg wezen. Voor de tweede keer op rij vervangt hij de Covid-aangestoken Sergio Perez. Hij zette die tweede kans alvast in de FP1 om in een vierde tijd.

    Normaal is Stoffel Vandoorne de reserverijder bij Racing Point, maar gisteren en ook vandaag nog schitterde/schittert hij voor Mercedes in de Formula E in Berlijn  tijdens de zes races aldaar op het voormalige vliegveld Tempelhof. Dat verhinderde hem Hülkenberg te snel af te zijn. Er was overigens ook de Pool Robert Kubica die in de Alfa Romeo in de FP1 Giovinazzi verving. Deze krijgt zijn autootje deze namiddag voor de FP2 terug. Om te spelen in de achterhoede. Bizar omdat er genoeg pubers klaarstaan om hem richting "exit" te duwen. Op voorwaarde dat ze een héél, hééél rijke papa hebben.  (Walter Rombauts)

    FP1:

    1. Valtteri Bottas (Mercedes)                  1'26"166

    2. Lewis Hamilton (Mercedes)                 1'26"304

    3. Max Verstappen (Red Bull-Honda)       1'26"893

    4. Nico Hülkenberg (Racing Point)           1'26"942

    5. Charles Leclerc (Ferrari)                     1'27"062

    07-08-2020 om 18:29 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERGEEF HET HUN MENSEN, MAAR LEWIS, VALTTERI EN MERCEDES OVERKLASSEN IN FP2

    Bruutweg genomen zijn de twee zwarte sterrenspoken van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas één seonde sneller dan "de rest". Deze overigen werden zelfs door een speaker als marginalen bestempeld. Dat is erover. Want zondag kunnen de zwarte sterren - de auto's dus - héél veel last ondervinden doordat een machtig speler mee de hand heeft in winst of verlies: bandenleverancier Pirelli die zich suf denkt om in Sliverstone 2 een ramp zoals vorige week (Bottas, Hamilton, Sainz...) te voorkomen. Dus toch beter voorzichtig zijn. En al rijdt Max Verstappen vandaag pas de vierde tijd, Adrien Newey zal aerodynamische witte konijnen trachten te toveren om die Red Bull-Honda vooraan te krijgen. Want het is nu zeker, Honda nadert de 761 kW (1036 pk) waarover Mercedes vorige race zou hebben beschikt. Even aanstippen dat Racing Point met Stroll en Hülkenberg zich in de voorste gelederen mengen. De fikse boete van €400.000 (in vorige bijdrage foutief in dollar gezet...) is voor teameigenaar vader Stroll wat zakgeld dat hij kwijt is. Zo is dat in de F1.

    Dus de motor is het niet meer, nu weer wel de aerodynamica... Maar er is meer. Het Dual Axle System waarover Mercedes beschikt en dat de voorwielgeometrie (de vijf wielhoeken, camber, caster, too-in, too-out en de kingpin-inclinaision) in combinatie met snelheid en stuurhoek aanpast, legt het volle gewicht in de schaal. Hoewel de twee bandenincidenten vorige week dan weer niet mochten zijn gebeurd. Want de sleet zou, als de banden exact parallel lopen op de rechte lijnen, dus minder weerstand en minder slijtage moeten hebben. Morgen is er de FP3 en de kwalificaties...dreigend monotoon. En voor we het vergeten, Antonio Giovinazzi kreeg zijn auto terug van Robert Kubica. Hij finishte 20ste, tevens een rode vlag uitlokkend. Einde sessie. (Walter Rombauts)

    FP2:

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)                      1'25"606

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                       1'25"782

    3. Daniël Ricciardo (Renault)                       1'26"421

    4. Max Verstappen (Red Bull-Honda)            1'26"437

    5. Lance Stroll (Racing Point)                      1'26"501

    07-08-2020 om 18:28 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON OVERLEEFT OP DRIE WIELEN AUTOKERKHOF IN SILVERSTONE

    Tot eigenlijk tien ronden van de finish was de GP van Engeland saai treintje rijden. Magnussen had zijn Haas door een onzalig contact met Albon al in het decor gevlamd. Vier ronden Safety Car. Zes ronden later stuurde de Rus Daniil Kvyat zijn AlphaTauri-Honda in de muur. Zeven ronden Safety Car. Na die verveling reden nog steeds polesitter Hamilton, Bottas in zijn schaduw en Verstappen op de derde plaats, niet bedreigend voor de zwarte Mercedessen.  Ter afwisseling kreeg de Fransman Romain Grosjean (Haas) een zwart-witte vlag voor onsportief gedrag.

    Maar tot dan toe was de grootste attractie het niet aan de start verschijnen van Nico Hülkenberg geweest. In de pits kreeg men de 1,6 V6 Turbo-Hybrid niet aan de praat om naar de startgrid te rijden....? Ongelooflijk. Het kan toch niet zijn dat er angst was dat de Duitser zich vanaf de 13de startplaats naar voor zou rijden, voor zoontje van eigenaar Stroll. Te ver gezocht. Maar dit onwaarschijnlijke tafereel herinnerde me aan een zekere Michaël Schumacher die in 1991 dankzij veel Mercedesgeld debuteerde in de GP van België en na de start al met een defecte Jordan-Ford aan 'l Eau Rouge geparkeerd stond. Hij verving toen Bertrand Gachot die in Engeland in de gevangenis zat. Om wat men noemt "duistere" redenen. Dàt verhaal is te lang om hier te vertellen....

    Terug naar de laatste vijf ronden van de GP van Engeland. Bottas meldde Toto Wolff dat zijn linkervoorband sterke trillingen door de auto stuurde. Iets later begaf die band het en moest Bottas op drie wielen mank naar de pits. Tot groot jolijt van Max Verstappen die meteen tweede werd en zo link was om direct "softs" te gaan halen om nog rap in 1'27"097 de snelste ronde te zetten en 1 WK-punt bij te scoren. Ogenschijnlijk reed regerend wereldkampioen kommerloos naar zijn 87ste GP-overwinning toen ook ziijn linkervoorband het begaf. Hij moest ook op drie wielen verder en de band dreigde ergere schade aan de hele voorwielophanging te bezorgen.

    Kwakkelend reed hij als winnaar onder de zwart-wit-geblokte vlag door maar zag in zijn achteruitkijkspiegel gelijkertijd Max Verstappen uit de laatste bocht komen. Als in een thriller eindigde deze GP. Met Bottas als grote verliezer, Vettel één WK-punt pakkend, Leclerc voor Ferrari op het podium. En voor Pirelli zwaar studiemateriaal want ook Carlos Sainz zijn linker voorband begaf het.  Silverstone veranderde in een autokerkhof, met de Ster die klappen krijgt op de wereldautomarkt, mank een F1-race wint, maar toch de "voiturette" blijft waarmee Lewis Hamilton met al 88 punten in de WK-stand uitzicht krijgt op zijn zevende wereldtitel. Volgende week wordt de vijfde race van het "seizoen" gereden. Misschien met Stoffel Van Doorne in de roze Racing Point als normale reserverijder om Perez te vervangen ? Hopelijk start die Mercedesmotor dan wel. (Walter Rombauts)

    Uitslag:

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)            306, 322 km in 1 uur 15'47"917, gemiddeld 242,483 km/h

    2. Max Verstappen (Red Bull-Honda)                                   + 5"856

    3. Charles Leclerc (Ferrari)                                                 + 18"474

    4. Daniël Ricciardo (Renault)                                              + 19"650

    5. Lando Norris (Mc Laren-Renault)                                     + 22"277

    WK-stand bij de Piloten na vier GP's:

    1. Hamilton                         88 punten 

    2. Bottas                             58

    3. Verstappen                      52

    WK-stand van de Constructeurs:

    1. Mercedes              146 punten

    2. Red Bull-Honda       78

    3. Mc Laren-Renault    51

    02-08-2020 om 23:44 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON ZET 91STE POLE NEER EN NIEUW BAANRECORD

    WK-leider Lewis Hamilton heeft in zijn zwarte Mercedes ieders illusie aan diggelen gereden in de kwalificaties in Silverstone. 1'24'616 was de wijzerstand waarop ploegmaat Valtteri Bottas botste. Hij nam genoegen met de tweede chrono. Een "eeuwigheid" verder strandde Max Verstappen in de Red Bull-Honda op de derde plaats, maar met een chrono die niet doet vermoeden dat er morgen een duel Verstappen-Hamilton in zit. Mercedes is oppermachtig en noteerde zijn 198ste pole als constructeur... Nico Hülkenberg kon de in hem gestelde verwachtingen niet voldoen. Hij haalde Q3 niet tot grote ontgoocheling van Racing Point. En voor de Duitser een gemiste kans, tenzij hij morgen een mirakel laat gebeuren ?

    Lance Stroll daarentegen bracht de roze kopie van Hamilton's zwarte auto wel op een zesde plaats .Vettel dwaalt met zijn Ferrari verder in een woestenij van tegenslagen. Ploegmaat Charles Leclerc start vierde en durft wél duelleren met Max Verstappen. Altijd een gevaarlijk spelletje...Indien beiden hun verstand verliezen zouden de bezadigde middenveldstarters wel eens naar de spits kunnen oprukken en voor enkele verrassingen zorgen. Aan de staart bengelen de figuranten waarvan de meeste best de eer aan zichzelf zouden houden.

    Romain Grosjean, onbegrijpelijk dat die nog een auto krijgt, Kevin Magnussen die niet vader Jan zijn snelheid heeft. Antonio Giovinazzi zou beter in een toneelstuk van Casanova gaan spelen, terwijl crack Kimi Räikkönen op zijn veertigste eerder aan eenmet rustgevend pensioen toe is. De wereldkampioen 2007 met Ferrari zal geen OCMW-uitkering nodig hebben. Dan blijft er Latifi bij Williams. Brave jongen, fantastisch palmares in alle vorige disciplines, maar bij Williams een nulliteit naast Georges Russell waarvan zo in de wandelgangen wordt verteld dat het de nieuwe Senna zou zijn. Lichtjes voorbarig op dit ogenblik. Morgen de GP van Engeland F1, de vierde van het verminkte jaar 2020. (Walter Rombauts)

    Kwalificaties:

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)               5,891 km in 1'24"303

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                                   1'24"616

    3. Max Verstappen (Red Bull-Honda)                        1'25"325

    4. Charles Leclerc (Ferrari)                                      1'25"427

    5. Lando Norris (Mc Laren-Renault)                          1'25"782

    WK-stand na drie races voor de GP van Engeland

    1. Hamilton                      63 punten

    2. Bottas                          58

    3. Verstappen                   33

    01-08-2020 om 16:52 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALTTERI BOTTAS VERWITTIGT VOOR KWALIFICATIE MET BESTE CHRONO IN FP3

    De derde vrije oefeningen in Silverstone hebben de Fin Valtteri Bottas uit enige anonimiteit gehaald. Nu prijkt hij met 1'25"873 aan de top van de tabellen. De koorts stijgt in Silverstone, want de grootste kanshebbers voor de "pole" hebben zich samen geklusterd: Hamilton, Verstappen en - onverwacht - ook de Canadees Lance Stroll. Deze laatste is opgezweept door Nico Hülkenberg's ook al onverwachte aanwezigheid in de tweede Racing Point. Normaal zou Sergio Perez daarin hebben gezeten. Covid 19 hield hem er uit. Straks de kwalificaties voor de pole op dat razendsnelle circuit van Silverstone waar in ieder van de 18 bochten een adder in het gras is verscholen. (Walter Rombauts)

    FP3:

    1. Valtteri Bottas (Mercedes)                    5,891 km in 1'25"873

    2. Lewis Hamilton (Mercedes)                                     1'26"011

    3. Max Verstappen (Red Bull-Honda)                           1'26"173

    4. Lance Stroll (Racing Point)                                      1'26"576

    5. Carlos Sainz (Mc-Laren-Renault)                             1'26"664

    01-08-2020 om 13:25 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LANCE STROLL SNELST IN FP2, ALBON TWEEDE MAAR CRASHT IN SILVERSTONE

    Lance Stroll is met zijn roze Racing Point-Mercedes de snelste geweest in FP2 in de aanloop naar de vierde GP van het "seizoen", deze in Engeland in Silverstone. Tweede werd Alex Albon, maar die crashte na driekwart van de oefeningen. De daaruit voortvloeiende rode vlag maakte dat voor heel wat teams het scenario van "Qualifying Simulation" in duigen viel. Er ontstond heel wat geharrewar, een verbaal - radiogecensureerd - ruzietje tegen 300 km/h tussen Romain Grosjean (Haas-Ferrari) en Max Verstappen (Red Bull-Honda) waarin voor de waarnemer de Belgische Nederlander gelijk had.

    Lance Stroll is ongetwijfeld opgejut door de onverwachte aanwezigheid van de Duitser Nico Hülkenberg die in de tweede roze Mercedes - een heuse kopie van de "zwarte", de échte, zijn wereldtalent omzette in een 7de tijd, binnen dezelfde seconde als miljardairszoontje Stroll. Diens vader is overigens eigenaar van Racing Point.

    Het maakt vandaag allemaal niet écht uit. Het zijn maar dataverzamelingen die morgen in de derde vrije ofeningen moeten worden bevestigd. De kwalificaties in de namiddag duiden dan de pole-sitter aan. Hamilton en Verstappen zullen zich naar voor wringen. Vettel is op de sukkel bij Ferrari. Zijn pedalen werden vervangen, vanochtend was het de interkoeler, 't zit niet mee voor de viervoudige wereldkampioen. Morgen mogelijk beter. (Walter Rombauts)

    FP2:

    1. Lance Stroll (Racing Point)                 5,891 km in 1'27"274

    2. Alex Albon (Red Bull-Honda)                                 1'27"364

    3. Valtteri Bottas (Mercedes)                                    1'27"431

    4. Charles Leclerc (Ferrari)                                       1'27"570

    5. Lewis Hamilton (Mercedes)                                   1'27"581

    31-07-2020 om 19:12 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAX SNELST IN SILVERSTONE, HÜLKENBERG VERVANGT BESMETTE PEREZ

    De eerste vrije oefeningen voor de GP van Engeland zijn afgelopen. Max Verstappen was in zijn Red Bull-Honda met 1'27"422 snelste voor zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Sebastien Vettel mistte door coolingsysteem-problemen de FP1 en moest toezien dat zijn nog voorlopige ploegmaat Charles Lecrlerc de eer wat redde voor Ferrari. Er waren in deze FP1 de klassieke schuivers, maar ook één pijnpunt. Namelijk dat de MGU-K (de elektronische unit die geven en nemen van energie in de motor bepaalt) op Hamiltons zwarte Mercedes is vervangen. Daar hangt een gridstraf aan vast. De tweede dit jaar voor de Brit.

    Allemaal facetten die in het niet verdwijnen als de spots op een heroptredende Nico Hülkenberg worden gezet. De Mexicaan Sergio Perez werd besmet bevonden coor Covid 19 en mocht niet deelnemen. Binnen de 24 uur moest Racing Point een invaller vinden. Hoewel veel pers ervan uitging dat zijn landgenoot Esteban Gutiérrez zou invallen, wisten insiders dat "Herr" Nico Hülkenberg de moeilijke taak kreeg die roze Mercedes te rijden.

    Als eeuwig onderschat Duits autocoureur bracht hij de kist vanochtend op een 9de chrono. Niet slecht als je pas bij Renault bent bedankt omdat overschatte Alonso komt. Straks FP2 of Hülkenbergs tweede kans om te bewijzen dat hij net als Räokkönen, Vettel en...Alonso's zijn plaats blijft verdienen in het "tableau" van de nieuwe F1. In 2022 zal alles anders zijjn. Volgend jaar zal nog zwaar getekend blijven van de onopgeloste coronacrisis. De banken moeten eerst nog eens omvallen, "volkeren-al-tegaar" zullen hun weer moeten redden. Dan zal de nieuwe gedaante van de F1 zich echt profileren. Zonder de oudjes van nu en morgen. (Walter Rombauts)

    FP1: 

    1. Max Verstappen (Red Bull-Honda)          5,891 km in 1'27"422

    2. Lewis Hamilton (Mercedes)                                      + 0,474

    3. Lance Stroll (Racing Point)                                       + 0,582

    4. Alexander Albon (Red Bull-Honda)                            + 0,707

    4. Charles Leclerc (Ferrari)                                           + 0,799

    31-07-2020 om 14:12 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SERGIO'S PEREZ PLAATS IN GEVAAR ALS SEBASTIEN VETTEL KOMT

    De Mexicaan Sergio Perez ziet bang afwachtend hoe het met zijn Racing Point zal uitdraaien. Niet zozeer door de klacht die Renault terecht heeft geuit omwille van kopieer-aspecten, maar wel over een mogelijke komst van Sebastien Vettel. De familie Stroll, vader is eigenaar van het team, blijkt niet afkerig te staan dat viervoudig wereldkampioen Sebastien Vettel zou komen voor 2021. Dat zou betekenen dat Perez wandelen wordt gestuurd. Ook al heeft die een contract.

    In de F1 is letterlijk alles verhandelbaar en de kans is onbestaande dat zoontje Lance Stroll zou worden bedankt. Perez is een goed autocoureur maar niet met het gehalte van een echte winnaar. Interessant om volgen, net als wat Nico Hülkenberg van plan is. Deze Duitser, winnaar van de 24 Uren van Le Mans in 2015 met Porsche, is zijn marktwaarde niet kwijt. Hier en daar moet iemand toch nog in hem belang stellen. Als Alonso dat kanop zijn 39ste, dan Hülkenberg ook. Alonso werd twee keer wereldkampioen, 2005-2006, en won tweemaal Le Mans. Maar weegt niet door als "human being" in een team. Daar kan Stoffel Van Doorne ongetwijfeld veel over vertellen.

    Wegens corona is nu ook de GP van Spanje afgevoerd. De vraag is of er niet nog andere races zullen volgen. Dat Covid 19 laat zich verder wereldwijd gelden en de hele mensheid - letterlijk dit keer - weet er geen raad mee. Vluchten naar Mars zijn gemakkelijker te organiseren dan een vaccin vinden tegen iets onzichtbaar. Het is duidelijk dat we op aarde nog niet klaar zijn met één en ander. Dat geldt ook voor de F1. Dat zelfs Lewis Hamilton zich als zwarte beschouwt en iedereen hem alleen maar als zesvoudig wereldkampioen ziet die dit jaar Michaël Schumacher zal bijbrommen. Eens telt alleen wie je was en deed, ongeacht de huidskleur. (Walter Rombauts)

    23-07-2020 om 17:34 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON, DE WINNER PAKT ALLES: POLE, BAANRECORD, SNELSTE RONDE EN WK-LEIDING

    Valtteri Bottas verloor de GP van Hongarije door een gemiste start. Max Verstappen daarentegen reed zijn Red Bull-Honda in de formatieronde (!) voor de start in de bandenmuur. De beschadigde voorkant werd op de startgrid hersteld, in een oogwenk zoals geen enkele merkgarage zou kunnen. Meteen pakte Max een goede start en nestelde zich achter Lewis Hamilton die iedereen direct losreed. Vanaf de vijfde -Albon - was iedereen door de zesvoudige wereldkampioen gedubbeld. Valtteri Bottas klokte op harde banden gestadig een snelste ronde waardoor hij inliep op Verstappen - ook op hard, maar al wat versleten - er ten slotte niet voorbij kon. Bottas verliest tevens zijn leidersplaats in de WK-stand.

    Lewis Hamilton die zijn 86ste zege vierde kon zich met 25" voorsprong op iedereen de luxe veroorloven om drie ronden voor het einde nog "softs" te gaan halen om ook het WK-punt, verbonden aan de snelste ronde te realiseren. In volmaakte Sennastijl zette hij 1'16"627 op de chrono, meteen een nieuw ronderecord op het 4,318 km lange asfaltlint. Bij de start was dat nat zodat iedereen op intermediums startte, behalve Magnussen die met de hoop op regen "wets" koos. Maar op enkele druppels na bleef de regen uit. Ferrari stond nergens, Vettel kon iets schitteren, Leclerc sukkelde zelfs buiten de WK-punten. De hopeloosheid van de rest van de meute kan u overal ter wereld volgen. Hamilton gaat richting Schumacher's record: zeven wereldtitels. De volgende race gaat - normalerwijze - door in Silverstone. (Walter Rombauts)

    De uitslag:

    1 Lewis Hamilton (Mercedes)                           302,26 km in 1 uur 36'12"473 (188,504 km/h gemiddeld)

    2. Max Verstappen (Red Bull-Honda)                + 8"702

    3. Valtteri Bottas (Mercedes)                            + 9"452

    4. Lance Stroll (Racing Point)                           + 57"579

    5. Alex Albon (Reb Bull-Honda)                         + 1'18"316 (op één ronde

    WK-stand piloten:

    1. Hamilton                   63

    2. Bottas                       58

    3. Verstappen                33

    WK-stand Constructeurs :

    1. Mercedes                121 punten

    2. Red Bull-Honda         55

    3. Mc Laren-Renault      40

    19-07-2020 om 20:59 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RED BULL OP MATJE VOOR STARTGRID-PERIKEL

    De stewards hebben Red Bull zojuist om 17.15 uur op het matje geroepen voor een bizar startgrid incident. De RB-mecaniciens zouden de startplaats van Alex Albon hebben drooggeblazen.... Dat is een inbreuk op het sportief reglement artikel 22.3. Benieuwd of Albon zijn plaats kwijt is door een straftijd op deklassering. Straks meer...

    Laat op zondagavond raakte bekend dat de wedstrijddirectie Albon's startgrid-incident zonder gevolg klasseerde. (wr)

    19-07-2020 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON SCOORT 90STE POLE EN NIEUW CIRCUITRECORD, VIER MERCEDES-MOTOREN VOORAAN

    Tot vervelens toe moeten we schrijven dat de zesvoudige wereldkampioen Lewis Hamilton met 1'13"447 zijn 90ste pole-position op zijn naam zette met het oog op de GP van Hongarije die morgen doorgaat. Dat is tegen een gemiddelde snelheid van 214,73 km/h ! Op die moeilijke 4,381 km omloop delfde ploegmaat Valtteri Bottas met 107/1000ste het onderspit. Maar de Fin aast in zijn diepste binnenste op een wereldtitel. Hij blijft Hamilton het vuur aan de schenen leggen. Opeens zijn daar ook de roze Racing Points van Lance Stroll en Sergio Perez die respectievelijk vanaf plaats drie en vier starten. Gezien die bolides ook een Mercedes-motor hebben is de dominantie van de zwart geworden ster duidelijk.

    Een zevende wereldtitel bij de constructeurs sinds 2014 ligt in het verschiet. Net als voor Lewis Hamilton. Die kreeg gisteren van Sir Jackie Stewart en Mario Andretti kritiek op zijn gebalde vuist op het podium. Wereldkampioen 1978 met Lotus, Mario Andretti vatte het zo samen: "Lewis is wereldwijd altijd prominent ontvangen. Eigenlijk heeft de racewereld nooit een kleurverschil gezien." Waar Sir Jackie, driemaal wereldkampioen '69, '70, en '71" aan toevoegde dat : "De F1 nooit een racistische denkwereld is geweest. Het komt erop aan te presteren. Andere normen heb ik niet weten hanteren in mijn loopbaan." Morgen is er de derde race om het verminkte WK 2020, zonder publiek en met de eerste Covid 19 vaststellingen. De besmette personen werden geïsoleerd. F1 doet duizenden tests. Beste bewijs dat het hen om gezondheid te doen is en niet om de politiek. (Walter Rombauts)

    1. Lewis Hamilton (Mercedes)                 1'13"447

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                  1'13"554

    3. Lance Stroll (Racing Point-Mercedes)   1'14"377

    4. Sergio Perez (Racing Point-Mercedes)  1'14"545

    5. Sebastien Vettel (Ferrari)                    1'14"774

    18-07-2020 om 18:15 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTTAS VERWITTIGT CONCURRENTEN IN FP3 VOOR DE KWALIFICATIES

    De derde vrije oefeningen begonnen op een droge maar vuile baan. Zand stof en olieplekken van een ontplofte F3-motor in een voorafgaande race maakten het aanvankelijk moeilijk. Kimi Räikkönen had er met 1'19"136 het minst last van. Maar iedereen wist dat die tijd een figuranten-affaire ging worden. Iets voor het afvlaggen van FP3 verschalkte de Fin Valtteri Bottas in zijn BLM-Mercedes ploegmaat Lewis Hamilton in éénzelfde zwarte auto met 1'15"437. Dat is 42/1000-ste sneller. Dus zullen de kwalificaties extra spannend worden tussen de twee anti-racisme-activisten die ook om die reden een zwarte racepak dragen. De roze Racing Point-Mercedes - kan toch geen holebi-acties zijn ? - met Sergio Perez aan het stuur werd derde. Charles Leclerc bracht Ferrari in de top vijf, net voor Lance Stroll in de tweede roze Mercedes, een getrouwe kopie van de zwarte. Max Verstappen had last van onderstuur, een niet gebalanceerde Red Bull-Honda en misschien slecht geslapen. Hij kan zich opnieuw als nuchtere Limburger boven activisme stijgen door een knaltijd in de kwalificaties. Hij wil hongerig WK-punten want in de voorlopige stand staat hij maar zesde... achter nieuwkomers. (Walter Rombauts)

    1. Bottas (Mercedes)                  1'15"437

    2. Hamilton (Mercedes)              1'15"479

    3. Perez (Racing Point)               1'15"598

    4. Leclerc (Ferrari)                     1'15"781

    5. Stroll (Racing Point)               1'15"033

    18-07-2020 om 16:05 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON SCOORT VOOR MERCEDES IN FP1 IN HONGARIJE

    Op de 4,381 km lange Hongaroring met zijn 14 bochten heeft Lewis Hamilton in de zwarte Mercedes met 1'16"003 de snelste tijd gereden in de eerste vrije oefeningen voor de derde GP van het "seizoen 2020". In die ene zin is alles verteld, ware het niet dat na hem drie auto's volgden met een identieke motor. Eerst speelde Valtteri Bottas als de traditionele schaduw van de zesvoudige wereldkampioen. Nog steeds een normale en verwachte gang van zaken. Maar dan... Op plaats twee en drie finishten de twee roze kopieën van de zwarte Mercedessen. Sergio Perez derde, Lance Stroll vierde.

    Dus vier Mercedes 1,6 liter V6 Turbo Hybrid-krachtbronnen op de eerste vier plaatsen. Al is die motor van Racing Point dan een zogenaamde "klantenmotor", het is duidelijk dat er ongeveer hetzelfde motorkoppel en vermogen is ingestopt als bij de "workscars". Het is voor iedereen een doorn in het oog dat plots de Mexicaan en de Brit aansluiting vinden bij de auto's die het seizoen andermaal zullen domineren. Sinds zijn bolide zwart is geschilderd lijkt Hamilton sterker dan ooit. Zijn activisme voor de BLM-beweging is mee de voedingsbodem voor energie, terwijl hij, geboren in Stevenage nabij Londen, geen zwarte is. Ik heb hem nooit aldus kunnen bekijken. Maar dat doet niet terzake.

    Daniël Ricciardo (Renault) reed de vijfde tijd en Max Verstappen (Red Bull-Honda) werd - onbelangrijk in deze FP1 -  platgereden door wat neigt naar de roze holebikleur van de Racing Points. Straks de FP2. (Walter Rombauts)

    FP1:

    1. Hamilton (Mercedes)               1'16"003

    2. Bottas (Mercedes)                   1'16"089

    3. Perez (Racing Point)                1'16"530

    4. Stroll (Racing Point)                1'16"967

    5. Ricciardo (Renault)                 1'17"200

    17-07-2020 om 12:57 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!