Inhoud blog
  • Own Your Glow
  • La Biennale di Venezia
  • Weleda breidt manverzorging uit!
  • Aspria: technologische verzorging
  • Kartell & illycaffè
  • Water als centerpiece
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
  • Moederdag
  • Veritas Care(s) about you
  • gespot op light+ Building
  • Ga voor een tijdloze, duurzame zomer met Aware
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    06-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel open boek

    Brussel: een open boek": Eindelijk een literair festival dat Brussel in het daglicht plaatst !

     

    De derde editie van "Brussel: een open boek", het enige literair festival dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het daglicht plaatst, zal plaatsvinden op 14 en 15 december aanstaande in het CIVA.

    Dit literair festival zal een waar boekenfeest worden, waarbij Brussel, het Brussels patrimonium en de verborgen schatten van het Gewest centraal zullen staan. “Ik ben verheugd dat de boeken die zich volledig toewijden aan Brussel in de aandacht worden gebracht, aangezien zij een mooi uithangbord voor onze hoofdstad zijn. Brussel is een stad waarnaar men steeds terugkeert en die ons steeds nieuwe geheimen prijsgeeft. Deze boeken richten zich tot toeristen, maar uiteraard ook tot de Brusselaars, die de kans zullen krijgen om hun stad nog wat beter te leren kennen en ze misschien ook wel op een andere manier te ontdekken”, benadrukt Christos Doulkeridis, Brussels Minister voor Toerisme.

    Het ludieke, maar didactisch hoogstaande literaire festival “Brussel: een open boek” zal het grote publiek de mogelijkheid bieden om nader kennis te maken met alle oude en nieuwe publicaties, waarin Brussel centraal staat. Het festival, dat op jaarlijkse basis zal worden georganiseerd, zal in de toekomst ook de nodige aandacht besteden aan de belangrijke thema's waaraan Brussel zich toewijdt.

    “Brussel: een open boek” stelt een programma voor dat zowel de Brusselaars als de toeristen zal aanspreken: voorstelling van boeken, auteurs, opdrachten, miniconferenties over de thematiek en de realisatie van een boek, activiteiten en lezingen voor kinderen, gratis wandelingen door Brussel geïnspireerd op bepaalde boeken, degustatie van typische Brusselse producten die worden beschreven in recente publicaties, ... Kom er Thomas Gunzig, Jean-baptiste Baronian, Roel Jacobs, Anne Croquet, Joske Maelbeek en zijn prachtige fabels in het Brussels, Marc Meganck, Derek Blyth, Pascale Toussaint, Michel Verlinden, ... en vele andere auteurs ontmoeten die gepassioneerd zijn door Brussel.

    “Brussel: een open boek” - CIVA: Kluisstraat 55 – 1050 Brussel – gratis inkom

    Zaterdag 14 december: 10u30 tot 18u - Zondag 15 december: 10u30 tot 18u

    06-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Costa Cruises

    WERELDWIJD CRUISEPLEZIER MET COSTA CRUISES

     

    De nieuwe reisbrochure van Costa Cruises telt maar liefst 340 pagina’s, niet verwonderlijk als je weet dat zowat alle zeeën en oceanen van onze planeet in het aanbod van deze grote cruisespecialist zijn opgenomen. Het reisaanbod is geldig van november 2013 tot april 2015. Ga dus maar lekker bladeren in die reisbrochure en je vindt gegarandeerd het cruiseplezier waar je naar op zoek bent.

    Met Costa Cruises kan je inderdaad de hele wereld verkennen, van de Noorse fjorden tot de Middellandse Zee, van de Caraïben tot Zuid-Amerika, van de Arabische Emiraten tot de kusten van Afrika, van de Indische Oceaan tot de Stille Oceaan en het is zelfs mogelijk om een Trans-Atlantische cruise te maken, van Europa naar de Caraïben of naar Zuid-Amerika.

    Er is dus voor elk wat wils en sommige cruises zijn extra aantrekkelijk omdat je vanuit België makkelijk en prijsgunstig naar de haven van vertrek kunt reizen. Dat is bijvoorbeeld het geval met cruises in de Caraïben die je vanuit Brussel inclusief vluchten snel bereikt. De Domincaanse Republiek is een tropisch paradijs, een reisbestemming van eerste rang en er zijn talloze rechtstreekse vluchten. La Romana is de startplaats van een fantastische zevendaagse cruise, aan boord van de Costa Magica, naar de Maagdeneilanden en naar Antigua. Net als de naam van het cruiseschip is ook de reis zelf een magisch avontuur, over de azuurblauwe zee en langs de mooiste parelwitte palmenstranden.

    Ook Dubai is vanuit België makkelijk bereikbaar, bijvoorbeeld met Etihad en Qatar Airways. De cruises van Costa, met afreis in Dubai, zijn dan ook ideaal om maximaal van het leven aan boord van het cruiseschip te genieten. De Costa Fortuna vaart overigens een schitterende cruiseroute, tijdens een zevendaagse reis, naar de Arabische Emiraten en ook naar Oman, de parel van het Midden-Oosten. Dit is een cruise met enorm veel afwisseling, onder meer langs de moderne metropool Abu Dhabi en de historische steden Muscat en Khasab waar je in bewondering staat voor sublieme historische monumenten. Je proeft en je ruikt er de fantastische oriëntaalse sfeer.

    De nieuwe reisbrochure van Costa Cruises kun je vanaf nu ophalen bij de reisagent. Het is een heus boek om heerlijk bij weg te dromen en waarin je ook alle informatie vindt over de reisperiodes, de vaarroutes, de cruiseschepen. Dit allemaal aangevuld met de info op www.costacruises.be moet voldoende zijn om jouw droomcruise uit te kiezen!

    05-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Comté over the world

    COMTÉ OVER THE WORLD, of de ontdekking van terroirs…

     

    Wanneer over “terroirs” gesproken wordt, dan denkt men meteen aan wijn. Het is immers gebruikelijk om ze aan elkaar te koppelen. Voor kaas is deze link echter minder vanzelfsprekend… en toch zal Comté tonen dat het kan.

    Het woordenboek omschrijft terroir als een bodem die in termen van de productie of landbouw beschouwd wordt als vruchtbaar; de bodem is echter maar een van de factoren van het terroir. De bodem, het klimaat, de specifieke wijngaard, … zijn allen factoren die bijdragen aan het karakter van de wijn die er geproduceerd wordt. Terroir zou bijgevolg enkel bestaan voor wijnteelt.

    Dat is echter buiten de studies gerekend die Comté reeds 20 jaar uitvoert. De studie van de natuur, toevertrouwd aan het pedologie laboratorium van professor Bruckert, van de faculteit wetenschappen uit Besançon, was het onderwerp van Jean-Claude Monnet’s thesis in 1996. Deze studie beantwoordde een eenvoudige vraag. Comté, uitgestrekt over een zone die praktisch alle plateaus van het Juragebergte omvat, is een product waarvan de kenmerken getuigen van een groot smakenpalet. Is deze variabiliteit te wijten aan seizoensgebonden wijzigingen in de voeding van de Montbéliard-koeien (afwisseling gras-hooi), of eerder aan stabiele componenten van de natuurlijke omgeving.

    Een wetenschappelijke studie laat niets aan het toeval over… Een bodemkartering werd gerealiseerd voor 20 melkgebieden. Deze bracht een statistische vergelijking tot stand, waar verschillende ‘bodemgebieden’ uit konden worden opgemaakt. Met andere woorden een duidelijk verband tussen bodem en leven. Een sensorische analyse van 106 kazen afkomstig uit deze 20 melkgebieden bracht de Crus van Comté aan het licht. Deze stemmen voor meer dan 80% overeen met de verschillende bodemgebieden, die consistent zijn met de term terroir. De concrete ruimte, tastbaar en cartografisch, de natuur, uitgedrukt door de bodem en vegetatie, geven aan de melk en vervolgens aan de kaas een unieke smaak.

    De verschillen in smaak komen overeen met de verschillen in bodem en flora. Comté wordt echter niet enkel bepaald door het terroir. De mens speelt uiteraard ook zijn rol, gaande van het beheer van de graslanden en de kudde, de rijping van de kazen, tot de uiteindelijke fabricage. De AOP kaas Comté was dus steeds vooruitstrevend en heeft sinds de jaren 1990 aanzet gegeven voor sensorische analyses van zijn kazen. Deze hebben geleid tot het sensorisch profiel van Comté en uiteindelijk ook het Comté aroma wiel.

    Van de Atlantische Oceaan tot de antipodes, van Kaap de Goede Hoop tot Tierra del Fuego… De nieuwsgierige Comté houdt ervan om een willekeurige wijngaard ter wereld binnen te stappen en een aantal wijnen te testen en te combineren. Iedere terroir is immers anders. In het Juragebergte of elders, iedere bodem getuigt van het werk dat erop geleverd werd. En dat proef je.

    5 verschillende Comté kazen, 5 verschillende continenten. Soms kan een vreemde origine grappig klinken… Stel maar eens voor om een Afrikaanse Chardonnay of een Australische Riesling te ontkurken… Er zal zeker een lach weerklinken. Comté entertaint graag en wekt dus met veel plezier een stiekeme glimlach op door heerlijke en onverwachte smaakcombinaties. Zuid-Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië en Europa…

    De jongsten en de Rieslings : Evillers Comté en Hochheimer Herrnberg 2012. Langzaam worden de wijn en kaas wat tammer. Ze zijn even oud en timide. Ze willen elkaar ontdekken zonder aan te dringen. Haar jurk glijdt af, haar geur van violet en bergamot betoveren de kaas. Hij wil haar zijn sprankeling geven, maar kiest uiteindelijk voor de kastanje.

    Comté de Belleherbe en Riesling Polish Hill 2010 : Polish Hill wordt altijd aanbeden door zijn lichte toetsen koolwaterstof. Dit is het geval in het land der kangoeroes, maar ook aan de andere kant van de wereld: Europa. Toch moet hij moeite doen om de Belleherbe te versieren.

    Amerika en de senioren

    Comté de Labergement-Sainte-Marie en Legado 2011 Limary Valley . Het is een bijzondere situatie. Iedere partner is op zoek naar iets nieuws. De een is op zoek naar iets zoets, de ander naar hartigheid. En wie dacht dat een sensuele wijn uit Chilli ooit samen zou komen met een kaas afkomstig uit het met bos bezaaid Jura gebergte? Toch is de ontmoeting van deze twee onbekenden geen verrassing.

    La Grande Combe des Bois Comté en Wild Boy 2011 Santa Barbara County horen samen, ze hebben elkaar nog maar net ontmoet, maar toch lijkt het alsof ze elkaar altijd al gekend hebben. Ze delen elkaars passie voor mineralen, bloemen, warmte en fruit. Ze horen samen… de wijn van de warme oceaan en de kaas van de besneeuwde bergtoppen.

    Entremont van de Kaap : Comté Vieille Réserve en Wild Yeast 2011 Springfield Estate

    Dit koppel is als een hoorn des overvloeds van vruchten en bloemen. Neem ze in de mond en u zult omver geblazen worden door de veelheid aan smaken, die bovendien blijven komen bij elke hap en slok. Ze zijn als een oud koppel met elkaar vervlochten geraakt; de kruiden met het fruit, de mineralen met de room, de bloemen met de exotische parfums. Soms haalt de ene de bovenhand, soms de andere. Net als in een echte relatie. Het zijn twee delen van een uitstekend geheel. Een geheel dat ons bovendien verwent door zijn oneindige combinatiemogelijkheden.







    04-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palm hop select
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    300 hopplukkers brouwen samen hun PALM HOP SELECT!

     

    Brouwerij PALM nodigde op 1 september jl. 300 gasten uit om haar eigen geteelde hop in Steenhuffel te plukken. Het was in oktober 2011 dat de brouwerij, in haar eigen hoptuin nabij kasteel Diepensteyn, 800 hopplanten aanplantte. Het hopveld is 35 are groot, de hopplanten zijn van de Hallertau Mittelfrüh variëteit, deze planten brengen een 3.000-tal hopranken voort. Met deze eigen geteelde hop creëerden de PALM-brouwers PALM Hop Select, een complex maar gebalanceerd degustatiebier met een alcoholvolume van 6% vol./alc. De hopoogst van 2013 werd voor het eerst samen met publiek geplukt ! PALM beloofde in september de hopplukkers uit te nodigen om getuige te zijn van het brouwen en om het resultaat - het afgewerkte bier - te komen proeven. Op dinsdag 26 november was het zover, de plukkers werden uitgenodigd om samen met de PALM- brouwers effectief te komen brouwen én proeven ! De plukkers gingen samen met bierambassadeur Jean Blaute aan de slag, nadien werden ze getrakteerd op de eerste PALM HOP SELECT ‘oogst 2013’, gebrouwen met hun eigen geplukte hop.

    Dit mooi gebalanceerde degustatiebier ondergaat een hopping in 3 fasen. Traditioneel voegen de brouwers een eerste maal hop toe in de kookketel van de brouwzaal. In deze fase wordt de karakteristieke bitterheid gevormd. In een tweede fase komt de Hallertau Mittelfrüh in beeld, een variëteit met een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma. Deze hop wordt op het einde van het kookproces toegevoegd. In het brouwersjargon heet deze fase ‘late hopping’. Hier blijft het niet bij, want het bier krijgt ook nog een ‘finishing touch’! Op het einde van de hoofdgisting ondergaat het nog een laatste hopgave. Tijdens deze fase, ‘dry hopping’ genaamd, wordt de eigen geteelde Hallertau Mittelfrüh gebruikt.PALM Hop Select is een complex maar gebalanceerd degustatiebier met een alcoholvolume van 6% vol./alc. Speciale Belge Ale diende als basis voor de moutsamenstelling en de gistkeuze. Daar haalt het bier zijn subtiele karameltoets, malsheid en fruitigheid vandaan. Om het hopkarakter optimaal te behouden en om het bier extra te laten parelen, hebben de brouwmeesters ervoor gekozen om het bier te laten hergisten op fles. De rijkelijke hopdosering en de hergisting zorgen voor een goede doordrinkbaarheid, een prima verteerbaarheid, een schitterende schuimkraag én daarbovenop een uitstekende bewaring.

    www.palmhopselect.be

    03-12-2013 om 21:28 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sodexo fingerfood

    Sodexo’s Fingerfood steeds meer in de kijker

     

    Met Fingerfood heeft Sodexo een uniek voedingsaanbod ontwikkeld voor senioren die problemen hebben met bestek als gevolg van motorische en/of cognitieve problemen. De maaltijden, die met de handen worden gegeten, worden met succes geserveerd in woonzorgcentrum ‘Knippchen’ in Aarlen en enkele andere woonzorgcentra in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

    De Fingerfood-maaltijden zijn op alle vlakken dezelfde als die bereid voor de andere bewoners behalve de vorm ervan. De gerechten worden namelijk bereid op een manier die het gemakkelijk maakt om ze op te pakken en met de handen op te eten. Ook de borden en glazen zijn aangepast. Het resultaat is een verhoogde zelfstandigheid bij het maaltijdgebeuren, een positieve invloed op voedselinname en een hogere waardigheid van de senioren.

    Voedingsaanbod op maat van senioren: Het concept Fingerfood is slechts een van de vele voedingsconcepten die Sodexo ontwikkelt om te beantwoorden aan de specifieke noden van senioren. Zo is er ook Home Made Soft, een zelfgemaakte maaltijd waarbij de textuur van het gerecht individueel kan worden aangepast aan de behoeften van personen met kauw- en/of slikproblemen. Het aanbod bestaat uit een gamma recepturen waarvan de maaltijden, volledig homogeen en lepelbaar, zorgvuldig worden samengesteld en bereid met de beste ingrediënten. Bij elk moment van de dag hoort een andere maaltijd: Shake als ontbijt, Soft Meal als lunch, Sweet als vieruurtje en Slix als avondmaal. Bewoners met deze beperkingen kunnen weer van hun eten genieten, wat een positief effect heeft op hun voedselinname en algemene gezondheid en levenskwaliteit.





    02-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Air Europe

    Air Europa: vanaf 30 maart 2014 naar Santiago de Chile !

    De nieuwe luchtverbinding van Air Europa, tussen Madrid en Santiago de Chile, is een zoveelste stap in de groei van de grootste Spaanse private luchtvaartmaat-schappij.

    Ook voor Belgische reizigers is het succesverhaal van Air Europa mooi meegenomen want sinds de opening van de lijn Brussel – Madrid Barajas (december 2012) is het intercontinentale aanbod richting Zuid-Amerika aanzienlijk verruimd, mede dankzij de vlotte connecting flights in de Spaanse hoofdstad. Met Air Europa zijn onder meer Havana, Punta Cana, Santo Domingo Caracas, Cancun, Montevideo, Lima, Buenos Aires, Salvador do Bahia, Sao Paulo, Santa Cruz de la Sierra aangesloten op het Europese netwerk van de grootste Spaanse private luchtvaartmaatschappij.

    Komt daar nu ook Santiago de Chile bij, met drie vluchten per week vanaf 30 maart 2014. De Chileense hoofdstad wordt aangevlogen op dinsdag, donderdag en zondag en terug op maandag, woensdag en vrijdag met een tussenstop in Salvador do Bahia. De Chileense hoofdstad is een fantastische reisbestemming, tevens startplaats van heel wat onvergetelijke reizen door het uiterste zuiden van het Amerikaanse continent, richting Andesgebergte, door de eindeloze vlaktes van Patagonië en de nationale parken van Tierra del Fuego.

    Air Europa heeft heel concurrentiële tarieven in Economy Class en Club Business en is gespecialiseerd in de binnenlandse Spaanse vluchten en de intercontinentale vluchten naar Latijns-Amerika. Air Europa is lid van Skyteam en de passagiers genieten van de voordelen van Flying Blue, het frequent flyer-programma.

    www.aireuropa.com

    02-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese awards
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    FFWD Events scoort Europese awards met origineel concept van pop-up restaurant in Brabants korenveld: Ristorante del Grano van Come a Casa beste eventlocatie

     

    Het Gentse evenementenbureau FastForward Events (FFWD) valt 4 maal in de prijzen op de European Best Event Awards (EuBEA’s) die in Milaan werden uitgereikt voor hun concept van ‘Ristorante del Grano’, in opdracht van Voedingsgroep Ter Beke en LDV United. In dit tijdelijk openluchtrestaurant, een enorm korenveld te Wolvertem, degusteerden 465 uitverkorenen in primeur het eerste volkorengerecht van Come a Casa in een 5-gangenmenu.

    Een 28-koppige Europese vakjury bekroonde FFWD voor de Come a Casa-campagne in het Ristorante del Grano met een 1e plaats voor ‘beste gebruik van de locatie’, een 2e plaats voor ‘beste publiek event’ en een 3e plaats voor ‘beste productlancering’ en voor ‘best toegepaste idee’ (best insight). Het is vier jaar geleden dat een Belgisch evenementenbureau überhaupt nog eens één EuBEA heeft binnengehaald en vóór die tijd slaagde er zelfs geen enkel Belgisch bureau in. FFWD kaapte dus nu zelfs vier Europese awards weg voor één zelfde case.    

    Het idee van het openluchtrestaurant ‘Ristorante del Grano’ is een schoolvoorbeeld van de brand activation waarin FFWD zich zo sterk positioneert. Pascal Cauwelier, co-managing director FFWD: “Samen met het reclamebureau LVD United kregen we de opdracht van Ter Beke om de lancering van de nieuwe volkoren lasagne van Come a Casa te laten voorafgaan door een opmerkelijk ‘belevingsevent’. Er moest een absolute link zijn tussen het product en de locatie, een ecologische conceptualisering en uitvoering, geslaagde virale marketingacties en een gewaarborgde ROI. Daarmee hebben we duidelijk ook op 4 fronten de Europese jury bekoord.”

    01-12-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels airlines verhoogt vluchtfrequenties
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Brussels Airlines verhoogt vluchtfrequentie naar Luanda (Angola)

     

    Vanaf 26 januari biedt Brussels Airlines een extra, derde wekelijkse vluchtfrequentie aan tussen Brussels Airport en de luchthaven van Luanda in Angola. Deze bijkomende vlucht is mogelijk gemaakt dankzij een luchtvaartakkoord tussen België en het Afrikaanse land.

    Angola is, dankzij de aanwezigheid van ondermeer aardolievoorraden en mineralen, één van de snelst groeiende landen ter wereld. Brussels Airlines vloog totnogtoe twee keer per week tussen België en de hoofdstad Luanda. Dankzij een akkoord dat zopas werd afgesloten tussen de Belgische en Angolese luchtvaartautoriteiten mag Brussels Airlines vanaf 26 januari een derde wekelijkse vlucht uitvoeren. Vanaf dan zal niet alleen op dinsdag en donderdag maar ook op zondag de Europese hoofdstad rechtstreeks verbonden worden met de Quatro de Fevereiro luchthaven.

    TAAG, de nationale luchtvaartmaatschappij van Angola werkt samen met de Belgische luchtvaartmaatschappij en commercialiseert mee de vluchten die door Brussels Airlines met Airbus A330 toestellen worden uitgevoerd. Dankzij de goede uurregeling sluit de vlucht vanuit Angola vlot aan op het Brussels Airlines netwerk en kunnen passagiers overstappen  op vluchten naar haar Europese bestemmingen en New York en Washington D.C.

    “We zijn blij dat we ons vluchtaanbod naar Angola kunnen verhogen”, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin. “Twee weken geleden ondersteunde Brussels Airlines nog een belangrijke Belgische economische missie naar Angola. We zijn ervan overtuigd dat deze derde vluchtfrequentie de handelsbetrekkingen tussen België en Angola ten goede zal komen.”

    30-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen boeken online

    53% VLAMINGEN BOEKT VAKANTIE ONLINE, Boeken via tablet en smartphone nog niet ingeburgerd

     

    Vlamingen boeken massaal online. Dat blijkt uit het nieuwe TrendBirds-rapport van online reisaanbieder TravelBird. Hierbij ondervroeg de reisorganisatie 650 van haar Vlaamse klanten naar hun boekingsgedrag en reisvoorkeuren. Prijs en aanbod zijn de belangrijkste argumenten om online te boeken. Wie online een vakantie boekt is vooral op zoek naar natuur, een actieve of luxueuze vakantie. Verder blijkt dat maar liefst 7 op de 10 Vlamingen gemiddeld tussen de 2 en 5 keer per jaar op reis gaan. 84% wenst voor een weekendje weg echter niet meer dan 500 km af te leggen. Het gebruik van tablets en smartphones om een vakantie te boeken blijft vooralsnog een marginaal gegeven: 70% heeft nog nooit mobiel geboekt.

    De online reismarkt zit in de lift, net zoals de e-commercemarkt in het algemeen. Zo berekende Comeos, die de Belgische handel en diensten vertegenwoordigt, dat het afgelopen jaar maar liefst 75% van de Belgische internetgebruikers online kocht. Een derde hiervan waren reisproducten (vluchten, hotels, pakketreizen,…). Een trend die nu bevestigd wordt door een onderzoek dat TravelBird liet uitvoeren bij 650 van haar Vlaamse klanten. Zo beweert maar liefst 1 op 3 al zijn reisproducten online te kopen. Terwijl nog eens 23% zegt meer dan de helft van zijn reizen online te boeken. Amper 9% heeft nog nooit online een reis geboekt. Dit staat in schril contrast met het gebruik van tablets en smartphones voor het boeken van reisproducten: 70% boekte nog nooit via deze weg ten opzichte van 13% die vaak tot regelmatig deze kanalen gebruikt om te boeken.

    Prijs en aanbod even belangrijk. Over de reden waarom mensen liever online boeken is al veel gezegd en geschreven, maar ook het onderzoek van TravelBird bevestigt dat prijs wel degelijk een belangrijke trigger is: 36% boekt omwille van de prijs. Even belangrijk dan de prijs blijkt ook de omschrijving van het aanbod te zijn (37%). Ook aantrekkelijke foto’s (13%) kunnen een belangrijk instrument zijn om mensen online te laten boeken. Dat mensen echter niet over één nacht ijs gaan blijkt uit het feit dat 44% aangeeft om vaak tot altijd online reisdeals te vergelijken.

    “Deze gegevens bevestigen wat wij allang aanvoelen”, zegt Erik Kuijpers, Country Manager België bij TravelBird. “Mensen willen geïnspireerd worden en zijn anderzijds op zoek naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Ons aanbod is perfect afgestemd op deze twee facetten. Tussen al onze deals vind je altijd wel iets wat je aanspreekt en als dan ook nog eens blijkt dat men dit bij ons kan kopen aan de best mogelijke prijs, dan is een boeking nooit veraf.”

    Natuur en actief ontspannen staan centraal

    Mensen die een shortbreak boeken (een weekendje of midweek) zijn in eerste instantie op zoek naar een groene omgeving (22%). Dit vaak in combinatie met buitenactiviteiten (wandelen, fietsen, paardrijden,…) (16%). Daarnaast stellen mensen ook culturele activiteiten (15%) en de nodige luxe (12%) en romantiek (14%) op prijs. Kindvriendelijkheid blijkt helemaal geen argument te zijn: amper 5% vindt dit een belangrijke voorwaarde voor een shortbreak, en ook een bruisend nachtleven (2%) is van geen enkel belang.

    Meerdere reizen per jaar…..en liefst niet te ver. De Vlaming gaat graag op reis. De overgrote meerderheid (69%) houdt het op een gemiddelde van 2 tot 5 reizen per jaar. 1 op 10 gaat zelfs tussen de 5 en 10 keer op reis per jaar, zakelijke reizen niet inbegrepen. Maar die reizen hoeven niet noodzakelijk lang te duren. Een shortbreak van een paar dagen volstaat vaak al voor de gemiddelde Vlaming. Zo boekt 63% jaarlijks 2 tot 5 keer een shortbreak. 22% houdt het bij maar één shortbreak per jaar. Wie met de wagen reist legt dan ook niet graag grote afstanden af. 84% vindt 500 km echt wel het maximum om met de wagen af te leggen. Voor 1 op 4 hiervan (21%) is zelfs 200 km het absolute maximum.

    Dat mensen vaker op reis gaan en hun reizen ook steeds meer online boeken hoeft niet te verbazen, als je ziet hoeveel nieuwsbrieven mensen wekelijks in hun mailbox ontvangen. Dat aantal schommelt in de meeste gevallen tussen 1 en 10 nieuwsbrieven per week (64%). Een groot aantal hiervan hebben betrekking op reizen: 66% van de ondervraagden is geabonneerd op gemiddeld 2 tot 5 reisnieuwsbrieven.

    Het TrendBirds-onderzoek van TravelBird is een halfjaarlijks onderzoek dat de reisorganisatie uitvoert onder haar klanten. “Met dit onderzoek willen we de vinger aan de pols houden van wat er leeft bij de consument. Merken we dat de reisvoorkeuren veranderen, dan zullen we ons aanbod hierop afstemmen. Zo garanderen we steeds een aanbod op maat van onze doelgroep. Net zoals ook veiligheid bij ons een speerpunt is. Zo behaalden we onlangs het BeCommerce-label, nadat we eerder ook al het Safeshops-label binnenrijfden. Hiermee zijn we zowat de meest gecertificeerde online reisaanbieder in België. Een titel die we met fierheid dragen”, besluit Erik Kuijpers.

    29-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelin Pilot road 4

    De allernieuwste MICHELIN Pilot Road 4 banden vanaf januari 2014 beschikbaar in 3 verschillende versies

     

    De MICHELIN Pilot Road 4 voor sport touring, trial en GT motoren, doen begin 2014 wereldwijd hun intrede op de vervangingsmarkt. De nieuwe BMW R 1200 RT wordt in de eerste montage uitgerust op de nieuwe MICHELIN Pilot Road 4 GT.

    Michelin verlegt opnieuw de grenzen van het remmen. Op een nat wegdek heeft deze band een nog kortere remweg dan zijn concurrenten. Michelin kondigt aan dat het in 2014 over de hele wereld een compleet nieuw aanbod motorbanden op de markt zal zetten. Het bestaat uit de volgende 3 bandengamma’s: de MICHELIN Pilot Road 4, de MICHELIN Pilot Road 4 GT en de MICHELIN Pilot Road 4 Trail.

    Deze Michelin banden, bestemd voor 100 % weggebruik, zijn geschikt voor de meeste categorieën wegmotoren met meer dan 600 cc motorinhoud. Ze zijn zo ontwikkeld dat ze onder de meest gangbare gebruiksomstandigheden maximale veiligheid kunnen bieden, met name op natte wegen en bij remmen.

    Michelin kondigt eveneens aan dat het, met de GT-versie van deze nieuwe band, leverancier wordt voor de nieuwe BMW R 1200 RT. Een nieuwe band voor een nieuwe motor die tot de bestsellers in zijn categorie behoort: dat maakt duidelijk hoe het prestatieniveau ligt.

    De nieuwe MICHELIN Pilot Road 4 is onder alle omstandigheden veiliger en heeft een langere levensduur in kilometers. Deze combinatie van eigenschappen vloeit voort uit de Michelin Total Performance strategie, die erop gericht is om alle prestaties van een band constant en tegelijkertijd te verbeteren. De MICHELIN Pilot Road 4 wil zoveel mogelijk motorrijders laten ervaren dat ze veilig onder bijna alle omstandigheden de weg op kunnen.





    29-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Dubuisson

    Brouwerij Dubuisson viert 80 jaar Bush en wijdt een nieuwe brouwzaal in

     

    Het gaat goed met brouwerij Dubuisson, die bekend staat voor haar merken Bush en Cuvée des Trolls! In de afgelopen vijf jaar is de productie namelijk meer dan verdubbeld: van 24.000 hectoliter in 2009 naar meer dan 50.000 hectoliter in 2013!

    Zo’n ontwikkeling bracht vanzelfsprekend aanzienlijke industriële investeringen met zich mee: gisting, botteling, klaring, nieuwe opslagruimte, warme kamers... Om in te spelen op deze vooruitgang en om een verdere groei mogelijk te maken, legt de brouwerij Dubuisson de laatste hand aan een nieuw investeringsprogramma van meer dan 5 miljoen euro, met als absolute hoogtepunt een splinternieuwe brouwzaal en een uitbreiding van de gisting.

    Door die investeringen verdubbelt de brouwerij haar productiecapaciteit tot meer dan 100.000 hectoliter per jaar. Naast de nieuwe brouwzaal, die vanaf midden november in gebruik wordt genomen, deed de brouwerij ook enkele ecologische investeringen. Ze plaatste 900 m² zonnepanelen waardoor voortaan haar ecologische voetafdruk beperkt blijft. Deze zonnepanelen bevinden zich op één van de zijden van het dak van de nieuwe opslagplaats. Bovendien gebruikt de brouwerij sinds kort ook nieuwe technologieën waardoor het energieverbruik aanzienlijk daalt, bijvoorbeeld de recuperatie van de warmte afkomstig van de brouwzaal.

    Bovenop deze aanzienlijke industriële investeringen legde de brouwerij Dubuisson eveneens een hopveld aan tegenover de brouwerij. Op die manier staat ze zelf in voor de productie van bijna 10% van haar hopverbruik. Dit hopveld draagt bovendien bij tot het unieke karakter van de brouwerij en zet tevens de authenticiteit en de traditie van deze brouwerij in de kijker. Ze is namelijk de oudste van Wallonië en viert in 2019 haar 250-jarig bestaan.

    80 JAAR BUSH

    1933 is een belangrijk jaartal in de lange geschiedenis van brouwerij Dubuisson. In dat jaar creëerde Alfred Dubuisson, de grootvader van de huidige bedrijfsleider Hugues, immers het bekende Bush Beer (Engelse vertaling van 'Bière Dubuisson’). Dit smakelijke bier viert dit jaar zijn 80ste verjaardag! Het recept bleef al die tijd ongewijzigd, waardoor het één van de oudste Belgische speciale bieren is die in België en in het buitenland op de markt te vinden zijn!

    Om deze verjaardag in de verf te zetten, lanceert brouwerij Dubuisson een bijzonder uitgebreide marketingcampagne met radiospots. Niemand minder dan Pierre Bellemare (een Franse TV- en radiopersoonlijkheid) himself vertelt in die spots 3 uitzonderlijke verhalen uit de rijke geschiedenis van de brouwerij Dubuisson en het Bush-bier. Een campagne die zeker zal aanslaan. De 'Picardische' tinten in de radiospots getuigen van de Waals-Picardische ankerplaats van deze brouwerij.            

    Het beroemde Bush Beer (de Engelse vertaling van 'Bière Dubuisson) ziet het levenslicht in 1933, waardoor het één van de oudste Belgische bieren is die momenteel nog steeds verkocht worden. In de jaren 1990 werd het assortiment uitgebreid met Bush de Noël, Bush Blonde, Bush Prestige en Bush de Nuits. De bieren van Dubuisson worden wereldwijd geëxporteerd.

    Brouwerij Dubuisson heeft een rijke geschiedenis en daardoor ook een authentiek karakter, iets waarvan de meeste brouwerijen enkel kunnen dromen. Ze is de oudste brouwerij van Wallonië en één van de oudste en meest authentieke van België. De brouwerij werd opgericht in 1769 door Joseph Leroy, de voorvader van de huidige bedrijfsleider Hugues Dubuisson, in Pipaix. Acht generaties later is de brouwerij Dubuisson nog steeds op dezelfde plaats gevestigd.





    28-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Lefebvre

    Brouwerij Lefebvre en de Abdij van Floreffe vieren dertigjarige samenwerking met frisse wind doorheen het segment van de abdijbieren

     

    Dertig jaar geleden zette brouwerij Lefebvre de aloude traditie van de Norbertijnen van de Abdij van Floreffe verder, de start van een vruchtbare samenwerking. In 1983 begon de brouwerij immers met de productie van de abdijbieren Floreffe Dubbel, Tripel en Prima Melior volgens de traditionele, authentieke brouwmethode van de broeders. Later, in 1989, kwam daar nog Floreffe Blond bij.

    Om dat dertigjarige partnership met de Abdij van Floreffe te vieren, steekt de brouwerij de Floreffebieren in een nieuw jasje. Het bier zelf blijft ongewijzigd en dus authentiek. Het flesje en de bak krijgen wel een nieuwe, frisse look.

    Om ons een beetje te situeren op een tijdlijn, een kleine introductie: de abdij werd dus opgericht in 1121 door Sint-Norbert en heeft tot 1797 een belangrijke religieuze orde onderdak geboden. Ondanks de vele troebele periodes hebben we toch het geluk om hier een nagenoeg intacte site te kunnen tonen. De meerderheid van de gebouwen dateren van de XVII-ste en de XVIII-ste eeuw.In 1819, heeft men dan binnen de muren van de abdij, het huidig nog steeds actieve college van Floreffe geïnstalleerd.

    Tussen de oudste gebouwen van de abdij kan men dus de molen-brouwerij vinden die gebouwd werd rond 1250 en die beschouwd wordt als het oudste industriële gebouw van de provincie Namen. Het gebouw bestond enerzijds uit een watermolen die actief was tot de eerste helft van de XIX-ste eeuw. Stukje bij stukje raakte de molen in onbruik en heeft de molen uiteindelijk dienst gedaan als opslagplaats voor boerderij die hoorde bij de abdij. In de jaren 60 werd de molen echter in ere hersteld door de toenmalige prefect van de abdij, abt Ferminne, en werd toen een ontvangstcentrum voor toeristen en bezoekers.

    Het is trouwens diezelfde abt Ferminne die gezorgd heeft voor het herrijzen en ter plaatse commercialiseren van de oorspronkelijke abdij-bieren. Het beheer van het gebouw en de activiteiten werden toevertrouwd aan « l'Association des Anciens Elèves du Séminaires » waarvan het voornaamste doel het in stand houden is van het college in zijn onderwijs-missie en het onderhoud van de architectuur van de abdij. Concreet betekent dit dus dat de opbrengsten van de associatie rechtstreeks naar de abdij gaan.

    De introductie van de nieuwe fles betekent een nieuwe start voor de bieren van Floreffe. De authenticiteit wordt benadrukt door het feit dat ze de enige abdijbieren zijn met mechanische kurken, iets wat het publiek wel weet te appreciëren.

    1983-2013, dertig jaar samenwerking wordt zo op een waardige manier gevierd, tot grote vreugde van de bierliefhebbers.

    Een investeringsplan komt niet zomaar uit de lucht vallen. Zowel de ambachtsman als de zakenman moet voldoen aan de opgelegde eisen. Deze eisen kunnen uit verschillende hoeken komen. Het interne of door de klant vereiste kwaliteitsniveau, de normen inzake hygiëne en veiligheid, de werkomstandigheden, het orderboek... Wat bier betreft, is er één essentieel punt dat, naar onze mening, nooit uit het oog verloren mag worden: de identiteit van het product. Wat ons betreft, komt deze identiteit vooral tot uiting op het vlak van de smaak en de overdracht van vakkennis. Ons investeringsplan past in deze filosofie om onze activiteit te laten bloeien in haar plaatselijke en historische kader, door traditionele bieren te brouwen met moderne en krachtige installaties.

    Hiervoor wordt in de eerste plaats een nieuw zuiveringsstation voor industrieel afvalwater gebouwd. Dit station is groter en krachtiger dan het huidige, waardoor we zullen voldoen aan de nieuwe Europese normen die vanaf 2015 van kracht zullen worden. Er werd bijzondere aandacht besteed aan de inrichting van de installatie in een landelijke omgeving, aan de efficiëntie van de zuivering en aan het energieverbruik.

    Tegelijkertijd werd er een nieuwe lijn geïnstalleerd en opgestart om het bier op vat te steken. Deze lijn kan 180 vaten van 15 liter per uur vullen, wat 2,5 keer sneller is dan de huidige lijn. Om het werk te vereenvoudigen, zal de operator voor de verplaatsing van de vaten bijgestaan worden door een robot, die onder andere de vaten op paletten zal plaatsen. Met deze lijn zouden we 30% water en 20% energie moeten kunnen besparen.

    Om de afgewerkte producten op te slaan, zal er een opslaghal van 1400 m² gebouwd worden. Deze hal zal uitgerust worden met 2 laadkades om de logistieke activiteiten vlotter te laten verlopen en zo de arbeidsomstandigheden van de heftruckchauffeurs te verbeteren. Ook de inrichting van een nieuw labo voor kwaliteitscontrole staat op de planning.

    Tot slot moest ook de oude brouwerswoning - een getuige van het verleden, aangezien deze woning 4 generaties lang de gezinswoning van de familie Lefebvre was - een nieuwe bestemming krijgen. De woning zal ingericht worden als onthaalruimte. De administratieve en logistieke diensten zullen er eveneens ondergebracht worden.





    27-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les secrets du chef

    Les secrets du chef: culinaire kunst binnen ieders handbereik !

     

    Onze tijdgenoten zijn nog nooit zo bezig geweest met koken als vandaag. Kijk maar naar het aantal kookboeken en -programma’s en het is duidelijk dat een almaar groter wordend publiek gepassioneerd is door alles wat te maken heeft met de kunst van het eten. Het is veel meer geworden dan een biologische noodzaak, het is uitgegroeid tot een heuse levensstijl, met alles wat daarrond draait.

    Om tegemoet te komen aan de verwachtingen van keukenprinsen en -prinsessen die steeds meer kennis en knowhow willen opdoen, hebben de voorbije jaren talloze initiatieven het daglicht gezien. Deze laten zich meeslepen door de tendens en bieden activiteiten aan waar eerder basisvaardigheden worden aangeleerd dan heuse kookkunst.

    Twee liefhebbers van de praktische gastronomie, met een zeer uiteenlopend parcours, waren zich bewust van deze lacune en besloten in 2006 de eerste vestiging op te richten van “Les Secrets du Chef”, in Louvain la-Neuve.

    De eerste, Alexandre Lerouge, is zelf chef van opleiding. Na een carrière die hem, onder andere, naar Engeland bracht waar hij in contact kwam met grootheden zoals Gordon Ramsey, kwam hij terug naar België voor een opleiding psychopedagogie. Daarna ging hij zelf les geven in verschillende hotelscholen in het Brussels Gewest. De andere pijler van “Les Secrets du Chef”, Fabian Hennus, heeft eerder een financieel profiel. Hij is boekhouder van opleiding en werkte in het bank- en verzekeringswezen alvorens zelfstandig consultant te worden. Met zijn passie voor gastronomie en, bovendien, als neef van Alexandre Lerouge, was hij bijzonder tevreden dat hij zich op het avontuur van “Les Secrets du Chef” kon storten in een al bij al familiale context.

    Zo werd het concept van “Les Secrets du Chef”, aanwezig in Louvain-la-Neuve, St-Lambrechts-Woluwe, Namen – en binnenkort ook in Luik waar de winkel opent in februari 2014 – tegelijkertijd een boetiek met een uitgebreid assortiment materiaal waar gastronomieliefhebbers niet zonder kunnen, en een heuse koksschool die kookcursussen van alle niveaus aanbiedt en waar je echt iets leert van echte professionals. www.lessecretsduchef.be

    26-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomisch skiën
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gastronomisch skiën in Zuid-Tirol: 23 Michelin-sterren en 112 Gault&Millau-Koksmutsen in 2014

     

     

    Zuid-Tirol, de meest noordelijke provincie van Italië, in het hartje van de Dolomieten, is een streek op de grens tussen Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Deze bijzondere geografische locatie uit zich in een smeltkroes van culturen, met drie landstalen en een waaier aan tradities die bewust in ere worden gehouden. Die eenheid aan diversiteit vertaalt zich in een uitzonderlijke keuken, doorspekt met Alpijns-Mediterrane invloeden én wereldwijde erkenning. De culinaire geneugten van Zuid-Tirol worden dan ook jaarlijks bekroond in de gastronomiegidsen Michelin en GaultMillau.

    Zuid-Tirol zet 2014 dan ook sterk in met 23 Michelin-sterren en 112 Gault&Millau-Koksmutsen, wat het de regio met de meeste sterren maakt ten opzichte van het aantal inwoners en de oppervlakte.

    Gastronomisch cultureel erfgoed : De Zuid-Tiroolse keuken behoort tot de absolute wereldtop. Dat wordt nogmaals bevestigd in de nieuwste uitgaven van Michelin en GaultMillau. In tien jaar tijd zag Zuid-Tirol zijn aantal restaurants en Gault&Millau-Koksmutsen toenemen met één vierde. Terwijl de gevestigde culinaire toppers zich weten te handhaven, tonen ook nieuwe restaurants blijk van een door gedreven streven naar kwaliteit. Zo mag GaultMillau zo’n elf restaurants een betere beoordeling toekennen en maar liefst tien nieuwe restaurants verwelkomen in zijn uitgave van 2014.

    Restaurant Jasmin in Chiusa/Klausen steeg van twee naar drie Koksmutsen. Ook in de Michelingids van 2014 niets dan lof aan het adres van de Zuid-Tiroolse gastronomie. In de laatste editie prijken 20 restaurants met een totaal van 23 Michelin-sterren. Restaurants St. Hubertus in San Cassiano/Sankt Kassian, Jasmin in Chiusa/Klausen en Trenkerstube in Tirolo/Dorf Tirol zijn sinds kort de trotse eigenaars van twee Michelin-sterren. Vijftien andere Zuid-Tiroolse restaurants wisten hun kwaliteit van vorig jaar te evenaren en behielden hun Michelin-ster. Verder mocht de gastronomiegids ook twee nieuwe Zuid-Tiroolse restaurants opnemen: restaurant Tilia in Dobbiaco/Toblach en restaurant Alpes in Val Sarentino/Sarnthein.

    Culinair op de latten. Zuid-Tirol heeft niet alleen een fantastische keuken, maar mag ook bogen op een uitzonderlijk landschap. De Dolomieten, bekroond als Unesco-Werelderfgoed omwille van zijn uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, zijn het langste aaneengeschakelde skigebied in Europa, met maar liefst 1.200 km aan pistes, onder de noemer Dolomiti Superski. Skiing with a view, dus!

     

    En met lekker eten. In geen enkel skigebied ter wereld liggen de sterrenrestaurants zo dicht bij de skipistes. Gastronomisch genieten kan je in de skihutten, dankzij initiatieven als Slope Food in Alta Badia (waar sterrenchefs topgerechten serveren op de pistes), maar ook in enkele tactisch gelegen topkeukens, van al even goed gelegen tophotels.

    25-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Insuline bestaat 90 jaar

    Insuline bestaat 90 jaar

     

    Op 14 november was het Wereld Diabetes Dag en dit jaar vierden we de 90ste verjaardag van de eerste succesvolle insulinebehandeling. Hoewel insuline heeft gezorgd voor een enorme verbetering van de levensverwachting en -kwaliteit is de beeldvorming over insuline zelf nog voor verbetering vatbaar volgens twee nationale diabetesexperten, Prof. Van Gaal (Universiteit Antwerpen) en Prof. Scheen (Universiteit Luik).

    Exact 90 jaar geleden werd met de uitreiking van de Nobelprijs voor Geneeskunde erkenning gegeven aan de insulinebehandeling, die een enorme verbetering betekende voor de levensverwachting en -kwaliteit van suikerzieken of diabetici. Voorheen was de enige medische oplossing een extreme hongerkuur, waar de meeste patiënten al snel (bij diabetes type 1) of na verloop van tijd (bij diabetes type 2) uitgemergeld het leven bij inschoten.

    In 1921 slaagden vier Canadese onderzoekers (nl. Banting, Best, Collip en Macleod) erin om insuline te winnen uit de pancreas van dieren en dit met succes te gebruiken bij mensen. Hun baanbrekend werk leverde hen twee jaar later de Nobelprijs voor Geneeskunde op en hun methode op basis van dierlijke insuline hield maar liefst 60 jaar lang stand. Over de decennia heen werd de procedure geoptimaliseerd en uiteindelijk kwam een menselijke synthetische variant – zoals we die vandaag kennen – op de markt.

    Door een ongezondere levensstijl breidt het aantal diabetici vandaag almaar verder uit en deze chronische ziekte treft vandaag meer dan 1 Belg op 20 en 1 Belg op 10 bij 60-plussers. Een toenemend gebruik van insuline of andere mogelijke behandelingen zijn een logisch gevolg. Diabetici moeten immers continu zichzelf testen en waken over een stabiele bloedsuikerspiegel. Dit doen ze door dagelijks de glucosewaarden in hun bloed op te meten via een vingerprik en, indien nodig, extra insuline in te spuiten. Momenteel stuit die behandeling met insuline-injecties echter nog op vele hindernissen bij patiënten met diabetes type 2 (veruit de grootste groep) en wordt het door zowel patiënten als huisartsen vaak aanzien als een laatste toevlucht en dat omwille van verschillende redenen.

    Eerst en vooral bestaan rond insulinegebruik heel wat vooroordelen. Diabetici vrezen voor een hypoglycemie, gewichtstoename, beperking van de bewegingsvrijheid, een onherroepelijke verandering van de levensstijl, enz. Een ander specifiek psychologisch aspect is spuit- of prikangst. “Nochtans is het schrikwekkende beeld van enorme, pijnlijke injectienaalden ondertussen al lang achterhaald”, vertelt Prof. Dr. Van Gaal van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. “Tegenwoordig bestaan zeer gebruiksvriendelijke insulinepennen met ultrafijne naalden, waardoor men erg snel en pijnloos kan spuiten.”

    Huisartsen voelen zich bovendien vaak nog te weinig vertrouwd met het opstarten van een insulinebehandeling, zo blijkt uit een enquête bij 100 huisartsen van het farmaceutische bedrijf Sanofi dat met voorloper Hoechst één van de eerste insulines op de markt bracht. De belangrijkste reden is onvoldoende ervaring en kennis inzake insulinebehandelingen. 85% van de huisartsen die momenteel geen insulinetherapie voorschrijven, wenst een gerichte opleiding, bijkomende informatie of patiëntbegeleiding door een verpleegkundige.

    Nauwgezette opvolging is noodzakelijk

    Wat betreft de behandeling van diabetes is een continue alertheid aan de orde, zo niet kan dat tot ernstige lichamelijke gevolgen leiden, waaronder hart- en vaatlijden, blindheid, nierfalen, enz. Bij diabetes type 1 is insuline onmisbaar om te kunnen overleven en wordt het idealiter 4 keer per dag ingespoten om het best mogelijk evenwicht te vinden. Bij diabetes type 2, moet er overgestapt worden naar insuline wanneer orale antidiabetesmedicijnen niet langer in staat zijn om de suikerspiegel te reguleren. Dit helpt complicaties te voorkomen en de levenskwaliteit te verbeteren.

    “Bij diabetes draait het allemaal om het vinden van de juiste balans”, zegt Prof. Dr. Scheen, van het Universitair Ziekenhuis in Luik (CHU Liège). “Een kwalitatief leven is mogelijk dankzij de juiste behandeling mits de patiënt zich houdt aan enkele relatief simpele richtlijnen. Daarin speelt niet alleen de patiënt zelf, maar ook de huisarts een belangrijke rol. Het blijkt immers dat het vaak te lang duurt vooraleer deze laatste voorstelt om met een insulinebehandeling te starten. Door een nauwgezette opvolging en medische bijstand, kunnen zorgbehoevenden en zorgverleners samen de aandoening onder controle houden. Ook specialisten, verplegers en diëtisten moeten daarbij betrokken worden, om zo te komen tot een coherente multidisciplinaire aanpak.”

    25-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse hotel- en toerismescholen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vlaamse hotel- en toerismescholen zetten prima resultaat neer op Europese wedstrijd AEHT

     

    In de week van 11-15 november namen 7 Vlaamse hotel- en toerismescholen (12 leerlingen) uit alle onderwijsnetten deel aan de 26ste editie van de Europese conferentie van AEHT (Europees netwerk van hotel- en toerismescholen: goed voor 350 scholen in zowat 40 landen). Als afsluiting van het 25ste werkjaar werd het een feesteditie op cruiseschip Costa Mediterranea, dat zowat 750 deelnemers van Genua naar Barcelona, Palma, Ajaccio en Marseille bracht. In de ochtend vonden naar traditie een tiental competities plaats; in de namiddag kregen alle leerlingen en begeleiders de kans om de vijf steden te verkennen.

    Deze feesteditie werd door de Vlaamse hotel- en toerismescholen zeer succesvol afgesloten met 7 medailles in de diverse competities, ondermeer enkele gouden medailles. Daarmee behaalde de Vlaamse delegatie een van de hoogste aantallen medailles per land en de hoogste gemiddelde score per school en leerling. Daarmee bewijzen de Vlaamse hotel- en toerismescholen nog steeds aan de Europese top te staan als het om hospitality, gastronomie, toerisme en aanverwante activiteiten gaat.

    De deelname aan deze feestelijke Europese conferentie werd financieel mede mogelijk gemaakt door de actieve steun van Brouwerij Palm, structureel sponsor van de Vlaamse afdeling van AEHT.

    In de marge van de conferentie werd Herman Siebens, directeur van hotel- en toerismeschool Campus Wemmel bevestigd voor de volgende vier jaren in de functie van vice-president in de Europese raad van bestuur van AEHT Europe.

    24-11-2013 om 10:21 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasselt,conceptstore

    HASSELT ALS ÉÉN GROTE CONCEPTSTORE

    Ontdek en beleef een inspirerende stadsroute met pop-up shops van 15/11 tot 31/12

     

    Nog even en Hasselt verandert in een nog spannendere stad! Want van half november tot eind december strijkt ‘Stories in the City’ neer in de binnenstad: een stadsroute van inspirerende pop-up shops en internationale tentoonstellingen op onverwachte plekken. Jonge designers, grafische talenten, topfotografen en funky bloggers zakken af naar de binnenstad om hun favoriete plekken te verklappen.Op zoek naar een eindejaarscadeau met een bijzonder verhaal? Zin in een culturele verrassing van formaat? Of gewoon toe aan een ontspannende kop koffie op een unieke locatie? Nog meer redenen om Hasselt in je agenda te voorzien tijdens de eindejaarsperiode volgen binnenkort. Verken ‘Stories in the City’ alvast met deze blikvangers.

    “Stories in the City mixt mode, design en food. We trekken een route door de stad die zowel de verwende shopper als de veeleisende cultuurliefhebber kan bekoren.” Emm Verheyden, iniatiefnemer Stories in the City.

    Stories in the city zorgt voor vijf blikvangers. Fotografie : Sonny Vandevelde maakt deel uit van het erg selecte clubje internationale fotografen dat backstage wordt toegelaten bij de belangrijkste catwalks. Als geen ander slaagt hij erin om de opwinding en energie vast te leggen die bij mode hoort. Vandevelde werkt voor titels als The New York Times style.com en The List, maar wordt nu voor het eerst in België op kamerbreed behang geprint. Nooit eerder werd een gebouw volledig behangen met backstage shots achter de schermen bij Chanel, Louis Vuitton, Helmut Lang, Margiela en Rodarte. ‘Backstage is the new black’, Evolution, Groenplein 5, van 15/11 tot 31/12. Fashion & food : In de industriële omgeving van een voormalige jeneverstokerij toont Tim Van Steenbergen een persoonlijke selectie van zijn silhouetten en accessoires, én de prachtige Metronome-lamp die hij voor Delta Light® ontwierp. In een uniek pand (achter La Bottega) in de Raamstraat wacht de modeliefhebber een pop-up boetiek in de sfeer van authentieke pop-ups in wereldsteden als New York en Tokio. Verwacht een mix van jong designtalent, vintage designklassiekers, designer gifts en vanaf december een pop-up coffee & tea bar van Pieter Loridon met bijhorende classy ‘après shopping’-feestjes. ‘Pop-up Boutique’, La Bottega, Paardsdemerstraat 9 & Raamstraat 17 van 15/11 tot 31/12

    Design : Een tentoonstelling rond jong Belgisch en Nederlands designtalent. Mieke Meijer toont haar ‘Relativiteitsmeters’ en ‘Frameworks’. In samenwerking met het designercollectief VIJ5 ontwikkelde ze ‘Kranthout’, een nieuw materiaal dat van papier opnieuw hout maakt. Met als resultaat een unieke collectie ‘papieren’ meubelen. Atelier Belge presenteert een selectie Belgisch surrealisme en Tore Bleuzé toont met zijn Split Table de toekomst van design. ‘Young Design’, bij Evolution, Groenplein 5, van 15/11 tot 31/12

    Expo: Een selectie grafisch talent uit Groot-Brittannië, Rusland, België, Frankrijk en Italië toont werk onder de noemer ‘I prefer drawing to talking’. Hun grafisch talent is te zien op huizenhoge vitrines en muurbreed behang langs de ‘Stories in the City’-route. Zo stelt de Brit Dan Hillier zijn werk ‘Snake’ voor. Hillier is gefascineerd door de ‘Steampunk’-esthetiek die Victoriaanse thema’s combineert met dierlijke hybrides. ‘I prefer drawing to talking’, met ‘Snake’ van Dan Hillier, bij Mucho Gusto, Zuivelmarkt 44, van 15/11 tot 31/12; ‘I prefer drawing to talking’, bij Le Pain Quotidien, Havermarkt 12, van 15/11 tot 31/12 en Horse by Dan Hillier, bij Tackoen, Havermarkt 4, van 15/11 tot 31/12. Shopping: Exclusief voor Stories in the City is de beste Travelteq-laptoptas ter wereld twee maanden te koop in Hasselt. Handgemaakt in Italië met het allerfijnste Florentijnse leder, werd elk detail ontwikkeld op maat van de moderne wereldreiziger. Ook de mooiste Belgische designerwol is voor het eerst heel even in Hasselt te koop. Howlin serveert de coolste truien & accessoires voor een fashionable winter. En verder, The Boyscouts pop-up: de juwelencollectie waar alle bladen en blogs het over hebben met een pop-up vol lekkers. ‘Pop-ups’, bij Oui, Aldestraat 50 van 15/11 tot 31/12/2013





    24-11-2013 om 10:18 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canard Duchene Leonie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Canard-Duchêne en de charmes van Léonie…

     

    Niet zo veel merken in de Champagne kunnen prat gaan op een geschiedenis als die van Canard-Duchêne, dat zijn bekendheid vooral dankt aan het uitgesproken karakter van zijn producten. Dat is een gevolg van een aanvoer van schitterende pinots, afkomstig van de beste terroirs van de Montagne de Reims, maar ook van de vakkennis van zijn wijnmakers die het merk zijn uitzonderlijke stempel geven.

    Het basisassortiment omvat onder meer de beroemde Authentic Brut, die een goede samenvatting biedt van de doelstellingen van het merk. Daarnaast produceert Canard-Duchêne nog een aantal prestigieuze cuvées die het voorbehoudt voor de wijnhandel en de restaurantsector, waaronder het Léonie-gamma, genoemd naar oprichtster Léonie Duchêne.

    Léonie Brut : Cuvée Léonie Brut onderscheidt zich binnen dit uitzonderlijke gamma door zijn rijpheid en complexiteit. De assemblage bestaat voor de helft uit pinot noir, een kwart pinot meunier en een kwart chardonnay. Aan die zo al mooie samenstelling wordt nog ruim een kwart vin de réserve uit voorgaande jaren toegevoegd. Het resultaat krijgt maar een beperkte likeurdosering (van zo’n 10 g per liter) en blijft drie jaar in de kelder rijpen. Cuvée Léonie Brut is gekenmerkt door een lichtgouden kleur en een fraai boeket van exotisch fruit, droge bloemen en peperkoek, dat in de mond evolueert naar gekonfijte ananas en iets van toast.

    Dit uitstekende aperitief voelt zich ook thuis aan tafel en is tijdens de feestdagen verkrijgbaar in een stijlvol koffertje, vergezeld van twee fluitglazen. Tijdens de maand december schenkt het restaurant van het prestigieuze Rob The Gourmet’s Market de Cuvée Léonie Brut als aperitief.

    23-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canard Duchene brut
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Canard-Duchêne Authentic Brut - Sprankelende harmonie, gebotteld

     

    Cupido kan zo van die mirakels tot stand brengen. Iets meer dan 150 jaar geleden liet hij kuiper Victor Canard uit de Champagne zwichten voor de charmes van wijngaardenierster Léonie Duchêne. En… acht jaar later was de champagne Canard-Duchêne geboren!

    Na anderhalve eeuw gaat het merk, nu in handen van de groep Thienot, nog altijd prat op zijn prestigieuze verleden, maar meer dan ooit positioneert het zich als een product met een uitgesproken persoonlijkheid. Dat sterke karakter is niet alleen een gevolg van een bevoorrading met de mooiste pinot noir, afkomstig van de Coteaux de Ludes, in het natuurpark van de Montagne de Reims maar ook van het talent van een uitzonderlijke keldermeester, Laurent Fédou, die het merk elk jaar opnieuw een opmerkelijk constante kwaliteit weet te geven. 

    Eric Pierret verdeelt het gamma in België, via zijn vennootschap La Route du Vin. Het omvat een reeks producten waarvan de traditionele ‘brut zonder jaartal’, hier ‘Authentic Brut’ genoemd, de hoeksteen vormt. Binnen het assortiment van Canard-Duchêne biedt de Authentic Brut een goede samenvatting van de spirit en de waarden van het merk. De combinatie van frisheid en intensiteit drukt perfect het grootse en natuurlijke karakter van de Champagne uit.

    Een fijne pareling verlevendigt de strogele kleur en de assemblage onderstreept op volstrekt natuurlijke wijze al het goede van de pinot noir. Naast het intense boeket van verse vruchten verrassen de mooie fruitige accenten in de aanzet, met vleugjes appel en mirabel. Een aangename toets van brioche, kenmerkend voor een goede rijping, geeft de wijn zijn mooie lengte. En aan het eind overheerst zonder enige twijfel het gevoel van harmonie.

    Verkrijgbaar in de supermarkt, voor de aanbevolen prijs van 26,99 € (uitgezonderd promoties…), bij Carrefour, Match en Colruyt. Die laatste keten biedt de wijn de hele maand december lang aan als degustatie!

    La Route du Vin - Laneaustraat 103 - 1020 Brussel - www.larouteduvin.com

    22-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalios het goud van de meesterkoks

    Kalios, het goud van de meesterkoks

     

    De in Frankrijk geboren broers Pierre-Julien en Grégory Chantzios begeven zich aanvankelijk op het financiële pad tot heimwee hen overmeesterd en ze beslisten naar de regio Kamalata terug te keren. In dit dorpje bekend als woonplaats van Maria Callas, baatte hun grootvader Petros Chantzios een olijfolieraffinaderij uit.

    Ze nemen het bedrijf over, zorgen voor een relance en gaan voluit voor een kwalitatief eindproduct. De Kalios olie heeft ondertussen Belgische meesterkoks overtuigd van haar kwaliteiten in zoverre dat ze er zelfs het peetvaderschap van waarnemen.

    Pierre Resimont gaat voluit voor ’01-caractère’, olie die het traditionele aroma van Koronciki weerspiegelt, een vroege manuele oogst met leuk karakter, perfect voor salades en gestoomde groenten. Christophe Hardiquest opteert voor ’02-equilibre’ een olie van olijven die in volle seizoen worden geoogst en een overvloed van geurige toetsen uitspreidt. Perfect voor verse pasta’s, gegrilde vis en marinades. Bart Depooter zweert bij ’03-douceur’. De olijven die op het einde van het seizoen worden geoogst bevatten unieke aroma’s die mooie zachte toetsen tot leven brengen. Aanrader bij witte vissoorten, huisgemaakte verse purees en groenten.

    Een bio-olijfolie vervoegt weldra dit trio, net als een selectie Kalamata olijven die de culinaire rijkdom van de regio extra in de verf zullen zetten.









    21-11-2013 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!