Inhoud blog
  • BR03 White steel & Gold
  • Kunstenares Julie Loeckx
  • Interhome ondersteunt trouwers
  • MSC Yacht club
  • Corendon start met eigen vluchten naar Bonair
  • Josh V opent allereerste brandstore
  • Bourgondië op een andere manier ontdekken
  • Musthaves voor de zomer
  • CKS SS24
  • Van een koffiedate tot ...
  • Yiko collectie
  • Le monde est-il 'comic'
  • 111 jaar VZUG
  • Muyu collectie
  • Litouwse tradities
  • Quick-Step make-ôver
  • All-over natuursteen
  • Terug naar school
  • Betoverende elegantie
  • Aalto tafels en banken
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    01-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De herfst is traditioneel het seizoen van zeevruchten, oesters en de jacht. Tevens een succulent moment om van lekkere tafelen te genieten waarbij vis, vlees, zoetigheden en kazen gecombineerd worden met lekkere wijnen.

    Lekkere wijnen staat geenszins synoniem voor onbetaalbare wijnen, integendeel. Diverse grootwarenhuizen hebben met hun wijnfestivals aangetoond dat leuke, kwalitatieve flessen talloze fijnproevers kunnen bekoren. Bovendien blijft Frankrijk het wijnland bij uitstek. Redenen te over om een dubbele Tour de France, witte en rode wijnen, te organiseren van wijnen tussen 3.4€ en 37.3€. Even divers als de kostprijs TTC( kostprijs bij de producent) is ook de teeltwijze, traditionele methode, bioteelt, zoet, fruitig of mineraal, onblusbare bubbels, kortom wijnen die op elke tafel thuishoren.

    Witte wijnen: Bordeaux, Languedoc, Savoie

    Pessac Leognan: Château Coquillas 2013

    Sauvignon 80%- Sémillon 20%, geeft in het glas een goudkleurige mantel met groene accenten, in de neus krijgen we intense toetsen van Sauvignon met florale accenten en delicate toetsen van buxus. In de mond een soepele, fruitige en harmonieuze wijn met delicate minerale accenten. Past perfect bij zeevruchten oesters en kaassoufflé. TTC 13.30€

    Languedoc: Côteaux du Languedoc – Prieuré Saint Jean de Bébian 2012

    Melange van 60% Roussanne, 15% Picpoul, 10% Grenache blanc en 15% Clairette de Languedoc, die in het glas zorgt voor een briljante en intense goudkleurige mantel. In de neus krijgen we frisse en luchtige noten van peer, gekonfijte citroen en honig, gemengd met aroma’s van munt en venkel. Deze wijn komt in de mond vol fruitig over, aangename elegantie en biedt een mooi lange afdronk met enkele vluchtige anijstoetsen. Is een mooie gezel bij vis en zeevruchten, wit vlees, gevogelte en exotische schotels. TT 27€

    Savoie: Apremont 2013

    100% Jacquèredruif die in het glas een bleke gele mantel aanbiedt. In de neus ontwikkelen zich accenten van witte perzik en peer die in de mond overgaan in eerder gerookte accenten en minerale toetsen. Leuke wijn bij gevogelte. TTC 5.8€

    01-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thomas Cook airlines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    verhoogde frequentie en capaciteit naar Turkije

     

    Thomas Cook Airlines zal tijdens het zomerseizoen 2015 met een verhoogde frequentie en grotere capaciteit naar Turkije vliegen, ttz het hele zomerseizoen 4 maal per week vanuit onze thuisbasis Brussels Airport (BRU) naar Antalya (AYT). In het hoogseizoen (1/07/2015 - 31/08/2015) drijven we de frequentie zelfs op tot 9 maal per week met onder andere extra vluchten vanuit Liege Airport (LGG). Ook de bestemmingen Izmir (ADB) en Dalaman (DLM) blijven aanwezig in ons vluchtaanbod.

    Meer non-stop en snellere verbindingen: Bij Thomas Cook Airlines komt de klant altijd op de eerste plaats. Met een geoptimaliseerd vluchtschema voor het zomerseizoen 2015 kunnen onze klanten van meer flexibiliteit genieten bij het plannen van hun vakantie. In het nieuwe schema bieden we hen een ruimer vluchtaanbod, meer non-stop vluchten en snellere verbindingen aan naar onze bestemmingen. Bovendien investeert Thomas Cook Airlines continu in het comfort en de service van haar passagiers. Met het "cabin refurbishment programma" dat van start gaat tijdens de winter zal onze gehele vloot tegen zomer 2015 een volledige make-over hebben ondergaan. Zowel de binnen- als de buitenkant krijgen de nieuwe Sunny Heart look. De passagierscabines worden heringericht met nieuwe ergonomische (slim) seats die extra beenruimte opleveren. Ook het tapijt, de opbergruimte voor handbagage en verlichting worden onder handen genomen. Onze vloot zal na de make-over ook voorzien zijn van een Inflight entertainment systeem.

    De nieuwe website van Thomas Cook Airlines zorgt met zijn frisse kleuren, duidelijke overzichten en een aantrekkelijke homepage dat elke bezoeker makkelijk zijn weg terugvindt in ons uitgebreide aanbod van bestemmingen en informatie over bagage, maaltijden en andere extra's. De homepage toont u in één oogopslag de beste prijzen voor een aantal van onze topbestemmingen, inclusief de huidige temperatuur ter plaatse. De vernieuwde inspiratiepagina's geven de reiziger een beter idee over wat er zoal te beleven valt op hun voorkeursbestemming.

    Interessante extra's: kindvriendelijke en vaste vertrektijden, Premium Service met 25 kg ingecheckte en 8 kg handbagage, gratis stoelreservatie, premium maaltijd en gratis softdrinks tijdens de vlucht; enige luchtvaartmaatschappij met standaard 20 kg ingecheckte en 6 kg handbagage (ook voor baby's). Alle vluchten worden door Thomas Cook Airlines' eigen comfortabele vloot van Airbus A320's en A319 en onder HQ vluchtcode uitgevoerd.

    Thomas Cook Airlines vluchten kunnen worden gereserveerd via de website van de luchtvaartmaatschappij www.thomascookairlines.be en via BTN, GDS (Amadeus, Galileo en Worldspan), ticket brokers.

    Nieuwsgierig? www.thomascookairlines.be

    01-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magimix lanceert multifunctionele patissier

    Brood en banket, een sterke trend. Steunend op zijn professionele ervaring innoveert Magimix in de culinaire wereld door te voldoen aan de wensen van deze tijd met de Multifunctionele Pâtissier. Een compacte en complete keukenhulp zowel voor de hedendaagse keuken als om de vrije teugel te laten aan de creativiteit van aankomende en ervaren bakkers en banketbakkers.

    Een innovatief ontwerp: Een uniek, professioneel en tijdloos design door de combinatie van glas en roestvrij staal. Intuïtief gebruik: 3 toetsen om alle functies te bedienen, gemakkelijk te gebruiken toebehoren en een deksel voor een schone en veilige werking. Efficiënt, van voorgerecht tot dessert: 1 roestvrijstalen kom speciaal voor Brood en Patisserie, 3 transparante kommen voor het aaneenschakelen van de overige bereidingen en precisie-accessoires en een professionele inductiemotor. Duurzaam: het apparaat is samengesteld uit hoogwaardige, slijtvaste en zeer sterke materialen en de motor heeft 20 jaar garantie.

    Magimix Multifunctionele Pâtissier: Patisserie & foodprocessor in 1! De Patisserie kom is een roestvrijstalen kom (4,9L) speciaal voor Brood en Patisserie met een capaciteit van 1,3 kg briochedeeg, 1,6 kg brooddeeg, 1,8 kg kruimeldeeg of 12 eiwitten. Als multifunctionele kommen zijn er 3 transparante kommen met een capaciteit van 1,4 kg geraspte worteltjes, gesneden komkommer, 1,4 kg vlees, vis of 1,8 l soep en Smoothies. Het toestel is uitgerust met een professionele inductiemotor van 1 500 W.

    Design en delicatesse: Dankzij zijn unieke concept vormt de allernieuwste Multifunctionele Pâtissier een duurzame voortzetting van de geschiedenis van Magimix. De professionele roestvrijstalen mengkom zorgt voor een totaal nieuwe vormgeving. Perfect voor het bereiden van steeds verfijndere en smakelijkere zoete maar zeker ook hartige recepten. Een “must have” made in France, weliswaar met een adviesverkoopprijs van 800€. www.magimix.com/be-nl







    01-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo’s Franse wijnoogst 2014 – 7 – Domaine Saint André de Figuière

    De oogst in Saint André de Figuière is volledig binnengehaald en de fermentaties werden opgestart. Iets vroeger dan normaal geoogst van 21 augustus tot 15 september waren de grootste vijanden dit jaar niet de everzwijnen, maar wel de Mistral die meer dan een week aanhield. Het risico op overconcentratie in de bessen noodzaakte een vroegtijdige oogst. Toch waren de bessen voldoende rijp en zorgden ze voor mooie en complexe sappen met leuke aroma. De figuurlijke stress door thermische koeling zorgt voor een mooie frisse noot. Een mooi millésime met fijne rode wijnen.

    Om zich te amuseren en de klassiekers van het domein beter te omringen worden in Figuière meerdere vinificaties en rijpingsprocessen uitgetest. Er is bv een micro cuve van 70hl Syrah met carbonische maceratie, benieuwd of het resultaat een fruitige soepele wijn zal zijn, maar ook een vergelijkende vinificatie van 2 loten rosé, eentje op hout van 5hl en een cuve inox 12 hl met voor beide toevoeging van eik. Ook hier is men benieuwd naar het resultaat. Welke bestemming men uiteindeljk aan deze sappen zal meegeven is afhankelijk van de degustaties na afronding van de fermentaties.







    01-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo’s Franse wijnoogst 2014 – 6 – Château de Tracy, Pouilly-Fumé
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tevreden vendangeurs. De oogst op het kasteel de Tracy startte op donderdag 18 september. Een luttele hoeveelheid regen, 5 mm, gekoppeld aan een ochtendlijke frisheid en mooi opgewarmde namiddagen zorgen voor een ideaal klimaat voor de oogst van de Sauvignon. Het evenwicht maturiteit-aciditeit is perfect terwijl de krokante bessen een ruime diversiteit aan aroma’s insluiten.

    Door de onkruidbeheersing en grassing van de wijngaarden worden kleinere bessen bekomen die beter bestand zijn tegen de wisselvalligheden van het klimaat maar tegelijk inspelen op de kwalitatieve eisen van de kasteleigenaars. Ondertussen wordt vol ongeduld naar een volgende fase uitgekeken, bessen en sappen worden intens geproefd om de ideale startdatum voor de overige wijnrassen vast te leggen.

    30-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo’s Franse wijnoogst 2014 – 5 – Saint Emilion en Pomerol bij Joseph Janoueix
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag 22 september gingen een 70-tal vendangeurs, meestal Bretoenen en Normandiërs aan de slag in Château La Croix in Pomerol. Vanaf maandag 29 september richten ze hun activiteiten op Château Haute Sarpe in Saint Emilion.

    De oogst 2014 kondigt zich aldus Jean-François Janoueix beloftevol aan, na een mooie junimaand, waarbij bloem- en besvorming optimaal verliepen met mooie volle trossen als resultaat. De zomerhitte was iets milder dan normaal, maar sinds 29 augustus heeft ‘l’été indien’ zich in de regio geïnstalleerd met mooi warm weer waardoor de bessen een mooie maturiteit meekrijgen.

    Na de iets mindere en moeilijke oogsten van 2011, 2012 en 2013 lijkt 2014 op weg om een groot millésime te worden, dat de wijnteelt in het algemeen een leuke boost kan meegeven.

    30-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de terugkeer van een icoon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Delacre herlanceert klassieker ‘Venise’

     

    Nieuws dat bij liefhebbers onder de noemer ‘langverwacht’ zal vallen : Biscuits Delacre blaast Venise, een van haar grootste klassiekers, nieuw leven in. Venise, die in 2010 uit de winkelrekken verdween, komt terug in een nieuwe, ronde vorm. Dit is meteen ook het enige verschil met de Venise van voorheen, die ovaal was. Zijn unieke en herkenbare smaak blijft dus behouden.

    "Venise bestaat uit twee koekjes met een krokante en fijne structuur, met daartussen donkere chocolade van Delacre”, vertelt Gunther Deckers, marketing manager bij Delacre. "Het komt in onze sector wel meer voor dat de productie van een koekje wordt stopgezet. Maar we werden door heel wat consumenten gecontacteerd met de vraag waarom er geen Venise meer in de rekken lag en wanneer deze klassieker opnieuw verkrijgbaar zou zijn. De nieuwe Venise zit in een moderner –rond- jasje, maar de smaak en structuur in de mond bleven behouden. "

    Tot 2009 was Venise een van de bestsellers in het gamma van verfijnde koekjes. Het krokante van het koekje gecombineerd met de intense smaak van Belgische chocolade, maken van Venise een echte lekkernij én de favoriet van velen. "Venise draagt onze boodschap ‘Geniet van de leuke momenten met Delacre’ uit, voegt Gunther Deckers nog toe. Het recept is eigen aan Delacre, en Venise wordt vaak als klein pleziertje gegeten, ongeacht het moment van de dag. We zijn blij dat we met deze herlancering kunnen beantwoorden aan de vraag van onze consumenten.”

    Venise zal vanaf 10 oktober 2014 verkrijgbaar zijn in de supermarkten, aan de adviesprijs van 2,29€ (14 koekjes in een doos van 145g).

    Het Huis Delacre werd opgericht in 1891 door Charles Delacre en vereeuwigt al meer dan 120 jaar traditionele recepten en artisanale knowhow. Delacre is benoemd tot Gebrevetteerd Hofleverancier en heeft een plaatsje als Belgische ster veroverd in de harten van alle lekkerbekken. Iconische koekjes zoals de Cigarette Russe, de Marquisette, de Matadi en de Biarritz maken deel uit van de alom bekende Tea Time-collectie. Die bevatten een assortiment van maar liefst 16 verschillende koekjes en geven het merk een gerenommeerde positie. Daarnaast opende Delacre een exclusieve koekjeswinkel in hartje Brussel. Daar stelt het merk originele lekkernijen voor, die ter plaatse in een warme en authentieke sfeer door de meester-patissier gebakken worden. Sinds 1998 maakt Delacre deel uit van de groep United Biscuits.

     

    30-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palm Belgian craft brewers de grote winnaar op Wolrd Beer Awards

    4 x goud, 2 x zilver en 3 x brons

     

     

    PALM Belgian Craft Brewers kon op de World Beer Awards in de UK zo maar even 9 medailles, waarvan 4 gouden, in de wacht slepen. Jan Toye, passioneel brouwer, is zeer verheugd: “Het is een prachtige erkenning voor onze gerichtheid op unieke en lekkere bieren die de consument genot, ontdekking en beleving brengen. Ons innovatietraject en ons specialisme die we binnen onze brouwerijen verder uitbouwen worden beloond.”

    Naast RODENBACH Vintage dat als werelds beste ‘Vintage Beer’ wordt bekroond is het goud voor het onlangs gelanceerde bier CORNET een enorme opsteker ! CORNET, Strong Blond Belgian – Oaked is genoemd naar Theodoor Cornet die volgens de haardstedentelling van 1686 herbergier, brouwer en stoker van de Afspanning DE HOORN te Steenhuffel was. Hij was tevens rentmeester van de graaf van Maldeghem-Steenhuffele, heer van Diepensteyn. Theodoor brouwde op vraag van de graaf een bewaarbier. Dit exclusieve bier bewaarde hij op eiken vaatjes in de kelders van Kasteel Diepensteyn. Dit inspireerde de brouwers en de hout-meester. Na grondige research en kennisopbouw in het gebruik van eik in bier kwam CORNET, een zwaar (8,5° Alc), vrij droog, blond bier tot stand met een zeer subtiele, eigenzinnige en geraffineerde houtsmaak met vanille toets en een ‘velouté’ mondgevoel dat een op eik gerijpte wijn evenaart. Dit unieke bier wordt geserveerd in een hoog kelk-glas dat trouwens in de voet het strijdmasker van de graaf draagt.

    Overzicht winnende PALM Belgian Craft Brewers bieren: World’s Best Beers 2014: Gold: Vintage Dark Beer: RODENBACH VINTAGE; Europe’s Best Beers 2014: Gold: Europe’s best wood aged: CORNET, Best Vintage: RODENBACH VINTAGE, Best Oud Bruin: RODENBACH GRAND CRU; Silver: Flavoured Beer: RODENBACH CARACTERE ROUGE en Lager: ESTAMINET ; Bronze :Dark Beer: STEENBRUGGE DUBBEL BRUIN, Pale Beer: BRUGGE TRIPEL Pale Beer: STEENBRUGGE TRIPEL







    29-09-2014 om 09:54 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NATIONALE MOSSELWEEK AFGESLOTEN MET HISTORISCH SPEKTAKEL IN ANTWERPEN

    Heel wat kijklustigen aan het Antwerpse Willemdok, vier historische schepen in visserij-uitrusting, vergezeld door een vloot van 26 andere historische schepen, meerden aan om hun mosselvangst op traditionele wijze te lossen, gevolgd door een mosseldegustatie van topchef Jo Bussels (Radis Noir & Love Fish). Het evenement vormde het sluitstuk van de Nationale Mosselweek, waarbij topchefs in heel Vlaanderen hun creatieve mosselrecepten deelden met het publiek. Schepen van toerisme Koen Kennis en Christiaan De Block, COO van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, waren mee aan boord.

    Elk jaar in september organiseert het Nederlandse Mosselbureau een ‘Nationale Mosselweek’. De mosselweek die vanmiddag in Antwerpen feestelijk werd afgesloten, was letterlijk en figuurlijk een historische editie: maar liefst dertig schepen, waaronder vier authentieke houten zeilschepen van meer dan honderd jaar oud, losten er hun lading Zeeuwse mosselen vlak bij het MAS. Christine Fijnhaut van het Mosselbureau: “Belgen zijn al eeuwenlang verzot op mosselen, en daar zijn wij als mosselsector enorm fier op, zoals we vandaag laten zien. Tegelijk willen we hen nog meer de culinaire mogelijkheden van mosselen laten ontdekken. Zoals de chefs hebben getoond, moet je het niet te ver gaan zoeken. Je kan met mosselen in allerlei soorten gerechten alle kanten uit, in soep, als voor- of hoofdgerecht, gekookt, gewokt of gebakken: makkelijk, gezond én superlekker.”

    Om die boodschap kracht bij te zetten, toerde een hele week een mosseltruck door Vlaanderen, waarbij bekende chefs het publiek trakteerden op niet-alledaagse bereidingswijzen. De afgelopen dagen was het smullen in achtereenvolgens Hasselt, Leuven, Kortrijk, Gent en Antwerpen. Na de chefs Giovani Oosters, Peter Van der Staey, Gregory Schatteman en Jan Verhelst, was Jo Bussels aan de beurt om voor de traditionele mosselen ‘een nieuw jasje’ te bedenken. Jo Bussels: “Zeeuwse mosselen zijn een heel mooi natuurproduct met heel veel mogelijkheden. Ik vind het plezierig om mensen te verrassen met originele smaakcombinaties maar toch eenvoudige bereidingen. Zoals vandaag met mijn recept van Zeeuwse mosselen met groene appel en gerookte paling.” Ook Ann Van Elsen heeft duidelijk de smaak te pakken: “Ik kijk altijd reikhalzend uit naar de start van het mosselseizoen maar ik eet ze eigenlijk het hele jaar door. Vaak maak ik ze zelf klaar omdat het zo makkelijk en snel is. Traditioneel meestal maar nu ik het creatieve gerechtje van chef Jo Bussels heb geproefd, ga ik ze toch ook vaker eens op een andere manier bereiden.”

    Dankzij het moderne gekoelde wegtransport kunnen we vandaag het hele jaar van mosselen genieten, maar dat was uiteraard niet altijd zo. Het aanwezige publiek in Antwerpen kon, naast duimen en vingers aflikken van Jo Bussels’ creatie, een rondleiding krijgen op een van de vier authentieke, houten zeilschepen die in het begin van de 20ste eeuw werden ingezet om de Zeeuwse mosselvangst naar Antwerpen te transporteren. De Zeeuwse mosselvangst gaat zelfs al terug tot in de 16de eeuw, en tot aan de industriële revolutie zeilden de Zeeuwse mosselkwekers met hun prachtige ‘hoogaarzen’ en ‘boeieraken’ naar Antwerpen. De kade aan het Steen was toen de vismarkt van Antwerpen. Bij de rechttrekking van de Scheldekaaien eind 19de eeuw verhuisden boten en markt naar de -nu gedempte- Zuiderdokken. Vanaf het midden van de 20ste eeuw was de rol van de mosselhengst als transportmiddel uitgespeeld, door de komst van de vrachtwagen.

    Sinds 1968 is Yerseke het officiële mosselcentrum en de centrale spil in de Nederlandse mosselvangst en –verwerking. Er zijn ongeveer tachtig mosselkwekers die met hun mosselkotters hun percelen bevissen. Ze zijn afkomstig uit Yerseke, Bruinisse, Zierikzee, Tholen en Hontenisse. Alle mosselen -ook de importmosselen- belanden uiteindelijk in Yerseke waar de enige mosselveiling ter wereld is gevestigd.













    29-09-2014 om 09:51 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo’s Franse wijnoogst 2014 – 4 – Domaines Piron in Morgon

    De Domaines Piron zijn in afwachting van de machinale oogst van sommige percelen, gestart met de manuele oogst van de Gamays. Deze eerder laagstammige ranken strekken zich uit over maar liefst 70 hectaren vooral in Morgon, maar ook in Fleurie, Brouilly, Chénas en Moulin à Vent. Hiervoor worden ruim 100 verdangeurs ingezet, opgesplitst in vier groepen, Kosovaren, Albanezen, Polen en de reis- en gastvendangeurs, zonder de Lyonais, mede-eigenaars van de Régnié Croix Penet, over het hoofd te zien. Voor deze laatste is de oogst een gastronomie hoogtepunt met de traditionele casse croûte met gebakken spek en geitenkaas.

    Na 3 weken zeer mooi weer en slechts enkele buien tijdens de zomer verwachten we aldus Dominique Piron een mooie oogst. Kleur, fruitigheid, maturiteit en voldoende geconcentreerde bessen moeten het millésime 2014 dit van 2009 laten benaderen, weliswaar iets eleganter maar een tikkeltje minder alcohol. De eerste cuves tonen een natuurlijk volume van 12-13% alc., een absoluut ideale start.





    29-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo’s Franse wijnoogst 2014 – 3 – Guilbaud 2007 anno 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij Guilbaud Frères in Muscadet is men bijzonder opgetogen over de oogst 2014. Reeds bij ontvangst van de eerste bessen die per 15 september de chai toekwamen was men overtuigd van een uitmuntende kwaliteit. Na enkele contrasterende zomermaanden, juli mooi en zeer warm, augustus veel zachter tot fris, verrast september andermaal. Een mooi rendement met een maturiteit die langzaam groeit, biedt alvast leuke vooruitzichten.

    Uit de eerste testen blijkt de oogst 2014 bijzonder veel gelijkenis te vertonen met de mooie resultaten uit 2007. Alle elementen tonen aldus Pascal Guilbaud aan dat 2014 een millésime wordt met mooie structuren en zeer grote bewaarcapaciteit, al moeten we voor de uiteindelijke resultaten nog even geduld oefenen.

    29-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijk dineren met de najaarskonfijten van Callas Confiture

    Met het wildseizoen dat opent op 15 oktober en de feestdagen die ook niet zo ver weg meer zijn, hebben we weer urenlang tafelplezier voor de boeg. Callas Confiture presenteert dit najaar drie konfijten, die de ultieme natuurlijke smaakmaker zijn bij je feestgerechten. Naast oerklassiekers als rode-uienkonfijt en veenbessenkonfijt presenteert het Gentse merk ook een originele braambessen-laurierkonfijt. Heerlijk bij feestelijke klassiekers, verrassend bij zelfbedachte smaakcombinaties én origineel als cadeautje.

    Karen Depoorter, zeg maar madame Callas Confiture, veroverde het land de voorbije jaren met haar natuurlijke, originele en ambachtelijke confituren van topkwaliteit. Ze maakt die met veel liefde, geduld, de beste ingrediënten en zonder bewaarmiddelen in open koperen ketels op haar fornuis in Gent. Haar assortiment vind je enkel in de beste winkels en wordt gesmaakt door fijnproevers, tal van topchefs, culinaire professionals zoals kaashandelaren en slagers, en door iedereen die houdt van ambachtelijke kwaliteit. Callas Confiture biedt ondertussen 25 creaties aan. Naast het alom bekende assortiment confituren zijn er ook geleien, marmelades, vruchtenboters en nu ook konfijten.                      

    “Een appel met veenbessenkonfijt en een toastje paté met uienkonfijt zijn voor mij pure nostalgie in het wildseizoen of tijdens de kerstfeesten”, vertelt Karen. De drie smaken die Karen ontwikkelde in haar konfijtenassortiment, zijn ideaal bij typische wintergerechten en bij wild. Maar daarnaast moedigt Karen je aan om zelf te gaan experimenteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een toastje braambessen-laurierkonfijt met een stukje Roquefort? Of van een exotisch gemarineerde kabeljauwfilet met mango en rode-uienkonfijt? Net als bij het assortiment confituren weet Karen ook nu weer een oeroud product in een hedendaags recept te vatten, met verrassende toepassingen. Zoals voor al haar producten, gebruikt Karen voor haar konfijten enkel de beste ingrediënten en de meest zorgzame technieken. Geen gewone tijm maar zachte citroentijmblaadjes belanden in de konfijten. Geen gemberpoeder, maar met de hand geschilde en gesneden gemberstukjes. Een arbeidsintensief en ambachtelijk proces, dat zorgt voor intense smaken.                

    Het werkwoord konfijten betekent voor elke chef iets anders. De ene denkt onmiddellijk aan gekonfijt fruit, stukjes fruit ingelegd in suiker, de ander aan gekonfijte eend, die in zijn eigen vet gegaard is. Wat alle konfijttechnieken met elkaar gemeen hebben, is dat ze al eeuwenlang gebruikt worden om het beste van het seizoen wat langer te kunnen bewaren. Het bereidingsproces van de konfijten van Callas Confiture lijkt op dat van confituur, maar door het gebruik van wijn, azijn en kruiden is het resultaat hartiger.

    Karen Depoorter startte in 2010 met haar eigen Haute Confiture-lijn Callas Confiture. Ambachtelijk gemaakt met de beste seizoensingrediënten in verrassende smaakcombinaties, presenteert ze haar potjes bij de beste voedingswinkels, hotels en chef-koks. Het assortiment bestaat ondertussen uit heerlijke confituren, geleien, vruchtenboters, marmelades en konfijten. Bekroond als duurzaamste ondernemer van Gent in 2012, wil Callas Confiture de liefde voor lekkere, duurzame en natuurlijke ingrediënten tot ver buiten de stadsgrenzen doorgeven. De drie konfijtsmaken van Callas Confiture zitten apart verpakt in een mooie wikkel, waarop ter inspiratie ook nog een origineel receptje staat. Je hoeft je potje maar uit het rek te nemen en je hebt een origineel cadeautje voor de feestdagen. www.callasconfiture.com

               





    29-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Braskem sluit aan bij Alyris en Michelin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Braskem sluit zich aan bij Amyris en Michelin om de productie en commercialisering van hernieuwbare isopropeen te versnellen

     

    Het partnership is aangegaan met het doel hernieuwbare isopropeen, voor de fabricage van banden en andere producten op basis van rubber, te ontwikkelen en te produceren. Amyris (Nasdaq: AMRS), Braskem (NYSE: BAK) en Michelin (EPA: ML) hebben aangekondigd dat Braskem zich aansluit bij het in 2011 opgezette partnership van Michelin en Amyris. De samenwerking beoogt de ontwikkeling van een nieuw duurzaam proces om hernieuwbare isopropeen uit verschillende soorten biomassa op de markt te kunnen brengen.

    Conform de overeenkomst, zullen Braskem, Michelin en Amyris samenwerken aan de ontwikkeling van een technologie waarbij gebruik wordt gemaakt van plantaardige suikers (bijvoorbeeld afkomstig uit Braziliaans suikerriet of uit cellulose grondstoffen) voor de productie van hernieuwbare isopropeen. Door hun partnership te verrijken met de expertise van Braskem, het grootste petrochemische bedrijf op het Amerikaanse continent en wereldwijd de belangrijkste producent van biopolymeren, kunnen Amyris en Michelin het industrialisatieproces van hernieuwbare isopropeen versnellen.

    Amyrus zal haar rechten op het commercialiseren van deze technologie delen met Braskem. Wat betreft de toegang tot de op die manier geproduceerde hernieuwbare isopropeen, behoudt Michelin bepaalde privileges zonder de exclusiviteit te krijgen. De details van de overeenkomst, zoals de financiële deelname van elk van de partijen, blijven confidentieel.

    Dit gezamenlijke project met Amyris en Braskem geeft Michelin de beschikking over een extra toegangskanaal voor poly-isopropeen uit biologische grondstoffen. Het is een milieuvriendelijk high-performance materiaal dat wordt gebruikt voor de productie van kwaliteitsbanden. “Via dit nieuwe partnership bundelen we onze krachten met die van Amyris en Michelin om te komen tot de ontwikkeling van een innovatieve nieuwe technologie die onze betrokkenheid bij de verbetering van de levensomstandigheden voor de bevolking versterkt en met behulp van duurzame chemie leidt tot oplossingen,” verklaart Luciano Guidolin, Vice President van de divisie Polyolefins en Renewables bij Braskem. Het bedrijf heeft een erkende staat van dienst als het gaat om toonaangevend onderzoek naar duurzame chemie. Ook heeft Braskem ervaring met de ontwikkeling van 100 % hernieuwbare polyethyleen.

    “Braskem is een ideale partner voor ons isopropeen project met Michelin. Het bedrijf brengt expertise met zich mee en deelt onze betrokkenheid bij een transformatie van de chemische industrie middels innovatieve en duurzame producten die superieure prestaties leveren,” aldus John Melo, Algemeen Directeur van Amyris. “Amyris heeft het pad geëffend voor de productie van lange-keten hydrocarbon moleculen door fermentatie. Dat gaat van geneesmiddelen tegen malaria tot aan lange-keten hydrocarbon moleculen voor cosmetische weekmakers en zelfs tot brandstoffen. Door voort te bouwen op het succes van deze technologie, die zich heeft bewezen bij de productie van hydrocarbonen op maat, brengen we met de ene molecuul na de andere een revolutie tot stand in de wijze waarop producten worden gemaakt,” concludeert Melo.

    “We zijn verheugd dat we met Amyrus een sterke industriële partner mogen verwelkomen binnen ons samenwerkingverband. De gedegen ervaring van Braskem binnen de chemische industrie gecombineerd met de biotechnologische expertise van het bedrijf, ondersteunen Michelin bij het bereiken van haar doelstelling: een antwoord geven op de lange-termijn-behoeften van de bandensector aan hernieuwbare chemische grondstoffen met een duurzame herkomst,” bevestigt Jean-Christophe Guerin, Directeur van de productlijn Materialen bij Michelin.

    29-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongerlo Blond: world's best beer 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens de World Beer Awards 2014 werd Tongerlo Blond verkozen tot het beste bier ter wereld, en dit over de acht categorieën heen. Hiermee laat Tongerlo Blond een 700-tal andere bieren achter zich, na eerst een gouden medaille in de wacht te hebben gesleept als beste bier in de categorie ‘World’s Best Pale Beer’.

    De World Beer Awards is een van de meest toonaangevende internationale bierwedstrijden. Een professionele jury verkiest voor elk continent per bierstijl een top drie, waarvan de laureaten het vervolgens wereldwijd tegen mekaar opnemen. Deze ‘World’s Best’ binnen hun categorie strijden tot slot voor de ultieme bekroning: het ‘World’s Best Beer’. Tongerlo Blond mag zich vandaag als eindwinnaar het beste bier ter wereld noemen. Samen met Prior Tongerlo, Tongerlo Bruin en Tongerlo Christmas behoort Tongerlo Blond tot de familie van Tongerlo abdijbieren. De tripelvariant Prior Tongerlo heeft eerder al verschillende bekroningen op zijn naam geschreven, waaronder een gouden medaille tijdens de World Beer Awards 2011. Het gamma behoort tot de Belgische erkende abdijbieren. Elke variant ondergaat een hergisting op fles. De extra lange rijping geeft de bieren hun typische, intensere aromabeleving en smaak. Tongerlo Blond (6% vol.alc.) wordt gekenmerkt door een aanzet die zacht en zoetig is, met een lichtdroge afdronk.

    Brouwerij Haacht brouwt sinds 1990 deze authentieke abdijbieren onder licentie. Hiermee ondersteunt zij niet alleen één van de meest actieve kloostergemeenschappen uit ons land, maar zet ze met hedendaagse technieken en evenveel passie de eeuwenoude traditie van de Norbertijnen van Tongerlo verder.

    Tongerlo Blond is verkrijgbaar in de drinkcenters en de Colruyt- en Spar-supermarkten. Een geschenkverpakking, die naast de 3 basisvariëteiten ook een bijhorend glas bevat, behoort eveneens tot het gamma. Tongerlo Christmas is uiteraard seizoensgebonden: een variant geïnspireerd op Tongerlo Blond, die jaarlijks vanaf oktober beschikbaar is.

    Brouwerij Haacht is een onafhankelijke, Belgische familiebrouwerij en stelt een 400-tal werknemers tewerk. Naast haar pils, Primus, brouwt ze eveneens verschillende speciaal-, abdij-, fruit-, wit-, amber- en tafelbieren. De bekendste merken zijn Keizer Karel, Tongerlo en Mystic. Het drankengamma vertegenwoordigt jaarlijks een afzet van meer dan 1 miljoen hectoliter en bestaat eveneens uit een volwaardig assortiment eigen gebottelde natuurlijke mineraalwaters en frisdranken onder het merk VAL, Fuerto koffie, en diverse Franse en wereldwijnen. Brouwerij Haacht staat ook in voor de exclusieve botteling van Pepsi, bestemd voor het Belgische horecakanaal.

    Haar hoofdactiviteit is een totale service bieden aan meer dan 6.000 horecazaken, voor zowel de thuis- als exportmarkt. Consumenten kunnen haar producten ook terugvinden bij de betere drankenhandelaars en supermarkten. In Frankrijk opereert zij onder Brasserie du Coq Hardi en in Nederland als Bierbrouwerij De Leeuw.

    28-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo’s Franse wijnoogst 2014 – 2 – Domaine Alain Jaume & Fils
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier werd de oogst op 11 september opgestart op de percelen Grand Veneur, een mooie dag om de Syrah van de Côtes du Rhône ‘Les Champauvins’ binnen te halen. Sedertdien zorgen de klimatologische omstandigheden, mistraltoetsen, temperaturen boven de 30° C voor een mooie rijping. Her en der vertonen de gelende bladeren de eerste sporen van droogte wat de concentratie in de bessen te goede komt.

    De phenolitische maturiteit in de Syrah was aldus Christophe Jaume perfect, reden waarom de oogst van de Grenache even werd vertraagd in de hoop een gelijkaardig resultaat te bekomen. Hopelijk blijven aldus Christophe de onweders achterwege zodat men ook voor de Châteauneuf du Pape, Lirac en Vacqueyras mooie resultaten kan boeken.

    28-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo's Franse wijnoogst 2014- Enthousiasme bij Champagne Drappier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De percelen van de Grande Sendrée zijn in volle conversie bio en worden door de vendangeurs onder handen genomen. De oogst 2014 zal vermoedelijk deze van 1996 overstijgen waardoor men nu reeds spreekt van de ‘quatorze’ met perfect evenwicht tussen suiker en aciditeit. De meteo was de druivenoogst tijdens de zomer gunstig gezind met zon, regen, warmte en frisheid.

    Hierdoor is de opbrengst overvloedig waardoor enkel het beste van het goede in de wijngaarden kan worden geselecteerd. De kalkachtige ondergrond ‘crayot jurassique Kimmeridgien’ die na de bosbranden van 1836 werd ontdekt zorgt dit jaar voor subtiele en erg fijne pinots, die na toevoeging van de chardonnay, dit jaar als laatste geoogst, ongetwijfeld zorgt voor een ‘grote Grande Sendrée’, een millésime om naar uit te kijken.

    28-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.megabus.com opent eerste vestiging buiten VK en breidt Europees netwerk fors uit vanuit België

     

    Low-budget intercity busreizen in Europa zitten in de lift. Marktleider megabus.com biedt daarom vanaf volgende maand een reeks nieuwe diensten aan in de Benelux. Hiervoor opent de busmaatschappij een nieuwe vestiging in België. megabus.com heeft haar plannen bekendgemaakt om low-budget diensten aan te bieden die Brussel verbinden met Luxemburg en Rotterdam. Vanaf 6 oktober kunnen reizigers een trip boeken vanaf €1 (de reservatiekosten bedragen €0,50 per boeking) , dat is minder dan de prijs voor een kopje koffie. megabus.com, onderdeel van de Stagecoach Group, zal met haar basis in Sint-Pieters-Leeuw bij Brussel zo’n 20 nieuwe jobs creëren.

    Het aantal reizigers dat gebruikmaakt van de diensten van megabus.com in Europa is met meer dan 50% gestegen tussen 2012-2013 en 2013-14 en het bedrijf blijft haar reismogelijkheden uitbreiden en verbeteren om nog meer reizigers aan te trekken. megabus.com vervoert momenteel meer dan 15 miljoen passagiers in Europa en Noord-Amerika. megabus.com voorziet in een dagelijkse verbinding tussen Brussel en Rotterdam. Verder wacht het vervoersbedrijf nog op groen licht voor lijnen van Brussel naar Luxemburg en van Brussel naar Rijsel. Tickets voor nagenoeg alle nieuwe routes zijn verkrijgbaar op www.megabus.com.

    De frequentie van de nieuwe routes is als volgt: Brussel-Luxembourg – een dienst per dag in elke richting (3u reistijd); Brussel-Rijsel – drie diensten per dag in elke richting (minder dan 2u reistijd) en Brussel – Rotterdam – een dienst per dag in elke richting (2u20min reistijd). Met haar tarieven bewijst megabus.com dat het aanzienlijk goedkoper is in vergelijking met andere vervoerswijzen van Brussel naar Rotterdam, Rijsel en Luxemburg. Naast een eerste verbinding naar Luxemburg plant megabus.com eveneens om vanaf oktober de frequentie te verhogen op bestaande routes van Brussel naar andere belangrijke Europese steden namelijk Brussel-Parijs (5 heen-en terugreizen vanaf 6 oktober), Brussel-Amsterdam (4 heen-en terugreizen vanaf 6 oktober) en Brussel-Keulen (4 heen-en terugreizen). De nieuwe planning betekent ook dat er voor het eerst een rechtstreekse verbinding is tussen Antwerpen en Keulen. Megabus.com zorgt voor een rit per dag in elke richting. Elders in Europa plant megabus.com nieuwe verbindingen tussen Parijs en Keulen en tussen Amsterdam en Keulen, en een verhoogde frequentie tussen Amsterdam en Rijsel.

    In 2012 startte megabus.com met het organiseren van busreizen van Londen naar het Europese vasteland. Het netwerk van megabus.com doet een tiental steden aan waaronder Parijs, Rijsel, Boulogne, Amsterdam, Brussel, Gent, Antwerpen, Rotterdam en Keulen, Toulouse en Barcelona. De diensten van megabus.com zijn erg populair bij gezinnen, studenten en toeristen die willen besparen op de kosten van hun reis zodat ze meer kunnen spenderen op hun eigenlijke bestemming. De passagiers reizen in comfortabele bussen die onder andere gratis wifi aanbieden zodat reizigers gedurende de rit online kunnen. De bussen zijn uitgerust met moderne, milieuvriendelijke motoren, airconditioning en sanitaire voorzieningen. De Stagecoach Group investeert voortdurend in nieuwe voertuigen voor haar Europese netwerk. Vorig jaar nam megabus.com nog 10 nieuwe bussen in gebruik met het oog op de uitbreiding haar netwerk in Europa.

    Vanaf 6 oktober zullen zes extra bussen, een investering van meer dan 2 miljoen euro, worden ingezet voor het Belgische net. De bussen van Van Hool beschikken over 72 zitplaatsen en beschikken over sanitaire voorzieningen, gratis wifi en een stopcontact voor elke reiziger. De tarieven van megabus.com starten aan €1 en blijven erg laag om er voor te zorgen dat elke bus gevuld raakt. Bovendien kiest megabus.com voor bussen met 72 zitplaatsen in plaats van 50. Op die manier kan de busmaatschappij de kosten per passagier drukken en kan ze de voordelige tarieven aanhouden zonder aan kwaliteit van de service in te boeten. Alle chauffeurs van megabus.com hebben een uitgebreide rijopleiding met succes afgerond. Tijdens de opleiding moesten de chauffeurs de trajecten onder de knie krijgen en leerden hoe ze met passagiers moeten omgaan. Deze opleiding is conform de verplichte Europese richtlijnen voor beroepschauffeurs van bussen, touringcars en vrachtwagens. Megabus.com draagt veiligheid hoog in het vaandel. Zo legt de busmaatschappij bijvoorbeeld wat betreft rusten rijtijden striktere regels op dan wat Europa voorschrijft.

    Elizabeth Esnouf, Managing Director van megabus.com, "Brussel zal onze eerste basis op het vasteland in Europa zijn. Hiermee willen we enerzijds nieuwe diensten opzetten en anderzijds de frequentie van onze bestaande routes van en naar Brussel verhogen." "We zijn sinds twee jaar in België aanwezig en stellen een toename vast van het aantal reizigers voor langeafstandsreizen. Om die reden zijn we dan ook verheugd om zowel de lokale bevolking als toeristen in België meer reismogelijkheden te bieden en zo nog meer mensen de kans te geven om budgetvriendelijk en toch comfortabel te reizen.”

    De nieuwe basis van megabus.com in België zal worden gevestigd in een depot van de Belgische busmaatschappij Bell Tours in Sint-Pieters-Leeuw. Naast haar eigen kantoor zal megabus.com het depot om haar voertuigen te stallen en te onderhouden, delen met Bell Tours.

    De website van www.megabus.com is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Spaans en laat reizigers toe om in euro te betalen.





    28-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Los Vascos : rode wijnen

    Tot het elitekransje van de cuvées Los Vascos die dit jaar moeten worden ontdekt behoren Los Vascos Cabernet Sauvignon 2012; Los Vascos Grande Reserve 2010; Los Vascos Carmenere Grande Reserve 2012 en Le Dix de Los Vascos 2010.

    Los Vascos Cabernet Sauvignon 2012 - 100% Cabernet Sauvignon - Prijs: 9,20€

    Het mooie robijnrode jasje straalt kracht uit, fruitige neus. Vleugjes rode vruchten zoals kersen en aardbeien zijn subtiel versterkt door een basis van tijm, laurier en munt. Deze wijn biedt een mooi volume in de mond met soepele maar aanwezige tannines. Een evenwichtskunstenaar die heerlijk smaakt met gestoofde gerechten zoals een Provençaals stoofpotje of lamsstoofvlees. De klassieker die het domein groot maakte!

    Los Vascos Grande Reserve 2010 - 75% Cabernet Sauvignon, 10% Carmenère, 10% Syrah, 5% Malbec - Prijs: 13,75 €

    De opmerkzame liefhebber zal een levendige robijnrode kleur opmerken. Deze indruk wordt bevestigd door een uitgesproken neus van aroma’s van pruimen, verse kersen in een bed van diepere toetsen: vanille, kaneel, hazelnotenmeel, witte peper, kruidnagel en cashewnoot. Het verleidelijke volume en lange afdronk doen verfijnde gerechten perfect tot hun recht komen: gegaard lamsvlees, Chateaubriand met Cajunsaus, gekruide eendenborst en zachte aardappelen.

    Los Vascos Carmenere Grande Reserve 2012 - 100% Carmenère - Prijs: 13,75 €

    Dit druivenras dat in Frankrijk (het land van oorsprong) nog nauwelijks te vinden is, kreeg bijzondere aandacht van de Chileense technische ploeg. Drie jaar werk maar het resultaat mag er zijn: een wijn met verleidelijke rijpe vruchten en kruidige aroma’s. Een mooi paarsachtig jasje en een neus die vleugjes zwarte peper, laurier, koffie, bittere chocolade, munt en nootmuskaat onthult. Een uitzonderlijke wijn die uitstekend combineert met kaas, pasta of vlees. Past ook prima bij de Chileense keuken.

    Le Dix de Los Vascos 2010 - 85% Cabernet Sauvignon, 10% Carmenère, 5% Syrah - Prijs: 39,60 €

    Le Dix de Los Vascos mag zich het beste paard van de Viña Los Vascosstal noemen en blinkt uit door een diepe robijnrode kleur met lichte steenkleurige tinten. In de neus mengen zich rijpe rode vruchten met lichte likeurtoetsen. Het rijpen in Franse eikenhouten vaten zorgt voor een aangename licht geroosterde smaak. Structuur, volume en tannines vullen elkaar aan om een wijn aan te bieden die bol staat van elegantie, evenwicht en persoonlijkheid. Voor kenners.

    Verdeelpunten: Brussel: La Grande Epicerie (Ukkel), Wine Square (Ukkel) en Rob (Sint-Pieters-Woluwe) – Vlaanderen: Triple X (Limburg), Goetze (Lier), La Cave de Bordeaux (Knokke), Dranken Gijbels (Paal) en Wijn Plaza (Lier) – Wallonië: Drinks Paradise (Waver), Manigart (Aarlen), Melchior Vins (Bergen) en La Maison du Vin (Dinant).





    27-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.illy introduceert drie nieuwe monoarabica's

    Colombia, Costa Rica en India zijn de drie nieuwe landen van herkomst voor de 100% arabicakoffies die de Monoarabica-lijn aanvullen. De lijn werd ingegeven door illy’s vergaande kennis voor het selecteren van de meest kostbare arabicakwaliteiten. Het is de bedoeling hun profiel een meerwaarde te verlenen, hun smaken meer ingang te doen vinden en de koffiecultuur verder te verspreiden.

    De reis begon in verre, exotische landen en leidde tot de ontdekking van de exclusieve illy-melange. De onmiskenbare smaak en het aroma van illy zijn ontstaan uit een vakkundige melange van de beste 100% arabicakwaliteiten uit Zuid-Amerika, Midden-Amerika, India, Afrika en China. Smaak en aroma zijn altijd hetzelfde, in elke kop koffie, overal ter wereld.

    De illy-melange doet de negen solisten optimaal tot hun recht komen, net als elk van de negen arabicakwaliteiten – gemengd in een symfonie van aroma’s – en verleent een meerwaarde aan de harmonie en het eindresultaat door er een speciale toets aan toe te voegen, als onderdeel van de kenmerkende eigenschappen. De illy Monoarabica-lijn omvat zes koffies uit een enkel land van oorsprong: Ethiopië, Brazilië en Guatemala; daar komen nu nog drie landen bij: Colombia, Costa Rica en India. De illy Monoarabica-ervaring wordt aangeboden in twee formaten: een blik van 125 gram gemalen koffie (adviesprijs 8,99€) en een blik met 21 Iperespresso-capsules (adviesprijs 8,99€). De nieuwe monoarabica’s van illy zijn verkrijgbaar in de illy bars, illyshops, de betere kruidenierszaken, op de website illy.com/monoarabica en via de e-shop op de illy website, shop.illy.com

    illy Monoarabica Colombia

    De Andes Cordillera in Colombia is verdeeld in drie bergketens die de ideale omgeving vormen om koffie van hoogstaande kwaliteit te telen. De combinaties van een bodem die eigen is aan de streek, de hoogte en het klimaat creëren een uniek terrein dat twee koffieoogsten per jaar mogelijk maakt. Het aroma is rijk: de middelhoge body versterkt de volmaakte balans tussen zoet, bitter en zuur. Verrassende nuances van karamel en gedroogd fruit gaan hand in hand met fijne sensaties van chocolade en geroosterd brood.

    De belangrijkste streek van herkomst van deze monoarabica is de regio Cacua, gelegen in het zuiden van Colombia. Het is een streek van adembenemende landschappen met talloze bronnen en watervallen, homogeen, met de ideale omstandigheden om koffie te telen en te oogsten. Koffie werd voor het eerst geïmporteerd in de regio Casanare rond 1750, dankzij de jezuïeten, en werd er met succes geteeld. De koffiebonen groeien er in de schaduw van de hoge bananen-en plataanbomen. De samenstelling van de bodem en de hoogte van nagenoeg 1400 meter maken de koffie uit deze streek speciaal, en de plantages gedijen er dan ook goed. Maar bovenal doen het licht en de zingende vogels deze plantages bloeien. En deze combinatie vind je nu net alleen maar hier.

    illy Monoarabica Costa Rica

    Om koffie te telen in Costa Rica moet je in de eerste plaats veel aandacht hebben voor ecologische duurzaamheid. Door zorgvuldig om te springen met de watervoorraden blijven het grondgebied en zijn opmerkelijke biodiversiteit in stand. Als volmaakte synthese van zuur en zoet, body en bitterheid, valt deze koffie op met zijn uitgesproken toetsen van chocolade en karamel, verrijkt met de subtielere sensaties van geroosterd brood, sinaasappel, honing en vanille.

    De belangrijkste streek van herkomst van deze monoarabica ligt aan de grens met Panama, in het zuiden van Costa Rica: de regio Brunca is een rijk gevarieerde omgeving met prachtige kustlijnen, uitgestrekte wouden, hoge bergen en kloven. De gegeerde arabica van Brunca wordt op de heuvels geteeld, bij een gemiddelde temperatuur van zo’n 22 graden Celsius. In Costa Rica vind je de meeste koffieplantages in Meseta Central, een uitgestrekt plateaugebied met een vruchtbare vulkanische bodem. Valle Occidental ligt in het uiterste westen van dit gebied en lijkt zowat “gemaakt om koffie te telen” met een hoogte tussen 800 en 1400 meter, een vochtigheidsgraad van 81% en een aanhoudende gemiddelde temperatuur rond de 21 graden Celsius. Alle voorwaarden voor een bloeiende, gezonde koffieteelt zijn aanwezig.

    illy Monoarabica India

    In India groeit koffie in de schaduw van een dikke vegetatie, naast peper, vanille, kardemom en citrusvruchten. Deze grote verscheidenheid vrijwaart de kwaliteit van het milieu op termijn, net als het welzijn van de lokale koffieboeren. Deze koffie onderscheidt zich vooral door een sterk aroma en onmiskenbare bitterheid. Bij zijn volle body horen intense toetsen van cacao en geroosterd brood met een lekker zoete nasmaak van chocolade.

    De belangrijkste streek van herkomst van deze monoarabica: koffie bereikte India voor het eerst zo’n 350 jaar geleden, meer bepaald het zuiden van het subcontinent, in het district Chikmagalur in de regio Karnataka. Hoewel het gebied omgeven is door zeer hoge bergen is het vooral een heuvelachtig landschap, in hoogte variërend van 700 tot 1200 meter, met een bijzonder aangenaam mild klimaat en een weelderige vegetatie. De streek van Sakleshpur ligt in West-Ghati, de Indiase hoogten die bekend zijn om hun rijke biodiversiteit. De heuvels, gezegend met een gunstig microklimaat en milde temperaturen, zijn dicht begroeid. De landbouw tiert er welig, met de wereldwijd bekende en gewaardeerde arabica als voornaamste product.

     





    27-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op dun ijs: wie geeft om de ijsbeer ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "IJsberen hebben onze steun nodig"

    Zien we over één generatie de ijsbeer enkel nog in films, boeken of de zoo? Feit is dat de (steeds warmere) toekomst er alles behalve rooskleurig uitziet. Door het smeltende Noordpoolijs ondervinden moederijsberen steeds meer moeilijkheden om hun jongen op een veilige plek ter wereld te brengen en in leven te houden. WWF en Coca-Cola bundelen hun krachten om aandacht én concrete steun te vragen voor dit probleem.

    Elk decennium 11% minder zee-ijs, een temperatuur die op de Noordpool tweemaal sneller stijgt dan elders op de planeet: je hoeft geen marien bioloog te zijn om te weten dat dit nefast is voor de meest iconische bewoner van het noordpoolgebied, de ijsbeer, die steeds minder voedsel of geschikte plaatsen om te jongen vindt. Coca-Cola en WWF vragen voor het tweede jaar op rij aandacht voor de ijsbeer in de ‘Arctic Home’ campagne die start op 16 september. Meer concreet roepen de 2 organisaties mensen op om te doneren op www.arctichome.eu. Coca-Cola verdubbelt daarbij elke gift aan het steunfonds voor de bescherming van de ijsbeer.

    Een thuis voor elk gezin: Coca-Cola en WWF vestigen nu opnieuw de aandacht op de schrijnende beelden van moederijsberen en hun jongen, vaak ten dode opgeschreven door het slinkende ijs. Afstanden tussen voedselplaatsen worden onoverbrugbaar, de jongen verdrinken of ze wagen zich te dicht bij de bewoonde wereld, waar andere gevaren op de loer liggen. 7 op de 10 ijsbeerjongen overleven hun eerste levensjaar niet.

    “Niemand blijft onbewogen bij het leed van deze prachtige dieren. Daarom bundelen we de krachten met WWF. Zij hebben de wetenschappelijke expertise, wij de marketing-technische”, legt Gaetan Van de Populiere, Marketing Director Coca-Cola België uit. “Want om de ijsberen te helpen, moet je ze eerst bestuderen, en dat kost veel geld. Eén halsband kost zo’n 10.000 euro, een onderzoeksteam ter plaatse al vlug 25.000 euro per dag. We willen zoveel mogelijk schenkers aanspreken, alle beetjes helpen.” Coca-Cola zal namelijk elke gift verdubbelen, tot een maximum van één miljoen. Het geld gaat naar concrete doelen: de onderzoeksteams, hun uitrusting, traceringbanden en volgcamera’s, enz.

    Gert Polet van WWF, hoofd afdeling Species & Landscapes in Nederland: “IJsberen werpen hun jongen in een hol in de sneeuw, ze komen blind en kaal ter wereld en zijn voor voedsel en warmte volledig afhankelijk van hun moeder. Maar als gevolg van klimaatverandering ontstaat zee-ijs nu pas later in de herfst, zodat moederijsberen steeds moeilijker zo’n geschikte 'kraamkamer' voor hun jongen vinden.”

    “De steun van Coca-Cola is cruciaal, want het is nog niet te laat”, gaat Gert Polet verder. “In de VS is na de eerste Arctic Home campagne in 2011 de publieke wil om de ijsbeer te beschermen van 38 naar 52% gestegen. Ook werd in 2013 met een deel van de opbrengst het International Polar Bear Conservation Forum opgericht, met deelnemers uit Canada, Rusland, Noorwegen, Denemarken en de VS. Kortom, samen kunnen we écht een verschil maken, een wereld zonder ijsberen is simpelweg ondenkbaar. De ijsbeer is hét symbool van de Noordpool; als zij kunnen overleven, dan zullen ook de andere ecosystemen er als geheel overleven.”

    Meer info of een donatie doen? Kijk op www.arctichome.eu

    27-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!