Inhoud blog
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
  • Swatch X Tate gallery collection
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    30-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo’s Franse wijnoogst 2014 – 6 – Château de Tracy, Pouilly-Fumé
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tevreden vendangeurs. De oogst op het kasteel de Tracy startte op donderdag 18 september. Een luttele hoeveelheid regen, 5 mm, gekoppeld aan een ochtendlijke frisheid en mooi opgewarmde namiddagen zorgen voor een ideaal klimaat voor de oogst van de Sauvignon. Het evenwicht maturiteit-aciditeit is perfect terwijl de krokante bessen een ruime diversiteit aan aroma’s insluiten.

    Door de onkruidbeheersing en grassing van de wijngaarden worden kleinere bessen bekomen die beter bestand zijn tegen de wisselvalligheden van het klimaat maar tegelijk inspelen op de kwalitatieve eisen van de kasteleigenaars. Ondertussen wordt vol ongeduld naar een volgende fase uitgekeken, bessen en sappen worden intens geproefd om de ideale startdatum voor de overige wijnrassen vast te leggen.

    30-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo’s Franse wijnoogst 2014 – 5 – Saint Emilion en Pomerol bij Joseph Janoueix
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag 22 september gingen een 70-tal vendangeurs, meestal Bretoenen en Normandiërs aan de slag in Château La Croix in Pomerol. Vanaf maandag 29 september richten ze hun activiteiten op Château Haute Sarpe in Saint Emilion.

    De oogst 2014 kondigt zich aldus Jean-François Janoueix beloftevol aan, na een mooie junimaand, waarbij bloem- en besvorming optimaal verliepen met mooie volle trossen als resultaat. De zomerhitte was iets milder dan normaal, maar sinds 29 augustus heeft ‘l’été indien’ zich in de regio geïnstalleerd met mooi warm weer waardoor de bessen een mooie maturiteit meekrijgen.

    Na de iets mindere en moeilijke oogsten van 2011, 2012 en 2013 lijkt 2014 op weg om een groot millésime te worden, dat de wijnteelt in het algemeen een leuke boost kan meegeven.

    30-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de terugkeer van een icoon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Delacre herlanceert klassieker ‘Venise’

     

    Nieuws dat bij liefhebbers onder de noemer ‘langverwacht’ zal vallen : Biscuits Delacre blaast Venise, een van haar grootste klassiekers, nieuw leven in. Venise, die in 2010 uit de winkelrekken verdween, komt terug in een nieuwe, ronde vorm. Dit is meteen ook het enige verschil met de Venise van voorheen, die ovaal was. Zijn unieke en herkenbare smaak blijft dus behouden.

    "Venise bestaat uit twee koekjes met een krokante en fijne structuur, met daartussen donkere chocolade van Delacre”, vertelt Gunther Deckers, marketing manager bij Delacre. "Het komt in onze sector wel meer voor dat de productie van een koekje wordt stopgezet. Maar we werden door heel wat consumenten gecontacteerd met de vraag waarom er geen Venise meer in de rekken lag en wanneer deze klassieker opnieuw verkrijgbaar zou zijn. De nieuwe Venise zit in een moderner –rond- jasje, maar de smaak en structuur in de mond bleven behouden. "

    Tot 2009 was Venise een van de bestsellers in het gamma van verfijnde koekjes. Het krokante van het koekje gecombineerd met de intense smaak van Belgische chocolade, maken van Venise een echte lekkernij én de favoriet van velen. "Venise draagt onze boodschap ‘Geniet van de leuke momenten met Delacre’ uit, voegt Gunther Deckers nog toe. Het recept is eigen aan Delacre, en Venise wordt vaak als klein pleziertje gegeten, ongeacht het moment van de dag. We zijn blij dat we met deze herlancering kunnen beantwoorden aan de vraag van onze consumenten.”

    Venise zal vanaf 10 oktober 2014 verkrijgbaar zijn in de supermarkten, aan de adviesprijs van 2,29€ (14 koekjes in een doos van 145g).

    Het Huis Delacre werd opgericht in 1891 door Charles Delacre en vereeuwigt al meer dan 120 jaar traditionele recepten en artisanale knowhow. Delacre is benoemd tot Gebrevetteerd Hofleverancier en heeft een plaatsje als Belgische ster veroverd in de harten van alle lekkerbekken. Iconische koekjes zoals de Cigarette Russe, de Marquisette, de Matadi en de Biarritz maken deel uit van de alom bekende Tea Time-collectie. Die bevatten een assortiment van maar liefst 16 verschillende koekjes en geven het merk een gerenommeerde positie. Daarnaast opende Delacre een exclusieve koekjeswinkel in hartje Brussel. Daar stelt het merk originele lekkernijen voor, die ter plaatse in een warme en authentieke sfeer door de meester-patissier gebakken worden. Sinds 1998 maakt Delacre deel uit van de groep United Biscuits.

     

    30-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palm Belgian craft brewers de grote winnaar op Wolrd Beer Awards

    4 x goud, 2 x zilver en 3 x brons

     

     

    PALM Belgian Craft Brewers kon op de World Beer Awards in de UK zo maar even 9 medailles, waarvan 4 gouden, in de wacht slepen. Jan Toye, passioneel brouwer, is zeer verheugd: “Het is een prachtige erkenning voor onze gerichtheid op unieke en lekkere bieren die de consument genot, ontdekking en beleving brengen. Ons innovatietraject en ons specialisme die we binnen onze brouwerijen verder uitbouwen worden beloond.”

    Naast RODENBACH Vintage dat als werelds beste ‘Vintage Beer’ wordt bekroond is het goud voor het onlangs gelanceerde bier CORNET een enorme opsteker ! CORNET, Strong Blond Belgian – Oaked is genoemd naar Theodoor Cornet die volgens de haardstedentelling van 1686 herbergier, brouwer en stoker van de Afspanning DE HOORN te Steenhuffel was. Hij was tevens rentmeester van de graaf van Maldeghem-Steenhuffele, heer van Diepensteyn. Theodoor brouwde op vraag van de graaf een bewaarbier. Dit exclusieve bier bewaarde hij op eiken vaatjes in de kelders van Kasteel Diepensteyn. Dit inspireerde de brouwers en de hout-meester. Na grondige research en kennisopbouw in het gebruik van eik in bier kwam CORNET, een zwaar (8,5° Alc), vrij droog, blond bier tot stand met een zeer subtiele, eigenzinnige en geraffineerde houtsmaak met vanille toets en een ‘velouté’ mondgevoel dat een op eik gerijpte wijn evenaart. Dit unieke bier wordt geserveerd in een hoog kelk-glas dat trouwens in de voet het strijdmasker van de graaf draagt.

    Overzicht winnende PALM Belgian Craft Brewers bieren: World’s Best Beers 2014: Gold: Vintage Dark Beer: RODENBACH VINTAGE; Europe’s Best Beers 2014: Gold: Europe’s best wood aged: CORNET, Best Vintage: RODENBACH VINTAGE, Best Oud Bruin: RODENBACH GRAND CRU; Silver: Flavoured Beer: RODENBACH CARACTERE ROUGE en Lager: ESTAMINET ; Bronze :Dark Beer: STEENBRUGGE DUBBEL BRUIN, Pale Beer: BRUGGE TRIPEL Pale Beer: STEENBRUGGE TRIPEL







    29-09-2014 om 09:54 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NATIONALE MOSSELWEEK AFGESLOTEN MET HISTORISCH SPEKTAKEL IN ANTWERPEN

    Heel wat kijklustigen aan het Antwerpse Willemdok, vier historische schepen in visserij-uitrusting, vergezeld door een vloot van 26 andere historische schepen, meerden aan om hun mosselvangst op traditionele wijze te lossen, gevolgd door een mosseldegustatie van topchef Jo Bussels (Radis Noir & Love Fish). Het evenement vormde het sluitstuk van de Nationale Mosselweek, waarbij topchefs in heel Vlaanderen hun creatieve mosselrecepten deelden met het publiek. Schepen van toerisme Koen Kennis en Christiaan De Block, COO van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, waren mee aan boord.

    Elk jaar in september organiseert het Nederlandse Mosselbureau een ‘Nationale Mosselweek’. De mosselweek die vanmiddag in Antwerpen feestelijk werd afgesloten, was letterlijk en figuurlijk een historische editie: maar liefst dertig schepen, waaronder vier authentieke houten zeilschepen van meer dan honderd jaar oud, losten er hun lading Zeeuwse mosselen vlak bij het MAS. Christine Fijnhaut van het Mosselbureau: “Belgen zijn al eeuwenlang verzot op mosselen, en daar zijn wij als mosselsector enorm fier op, zoals we vandaag laten zien. Tegelijk willen we hen nog meer de culinaire mogelijkheden van mosselen laten ontdekken. Zoals de chefs hebben getoond, moet je het niet te ver gaan zoeken. Je kan met mosselen in allerlei soorten gerechten alle kanten uit, in soep, als voor- of hoofdgerecht, gekookt, gewokt of gebakken: makkelijk, gezond én superlekker.”

    Om die boodschap kracht bij te zetten, toerde een hele week een mosseltruck door Vlaanderen, waarbij bekende chefs het publiek trakteerden op niet-alledaagse bereidingswijzen. De afgelopen dagen was het smullen in achtereenvolgens Hasselt, Leuven, Kortrijk, Gent en Antwerpen. Na de chefs Giovani Oosters, Peter Van der Staey, Gregory Schatteman en Jan Verhelst, was Jo Bussels aan de beurt om voor de traditionele mosselen ‘een nieuw jasje’ te bedenken. Jo Bussels: “Zeeuwse mosselen zijn een heel mooi natuurproduct met heel veel mogelijkheden. Ik vind het plezierig om mensen te verrassen met originele smaakcombinaties maar toch eenvoudige bereidingen. Zoals vandaag met mijn recept van Zeeuwse mosselen met groene appel en gerookte paling.” Ook Ann Van Elsen heeft duidelijk de smaak te pakken: “Ik kijk altijd reikhalzend uit naar de start van het mosselseizoen maar ik eet ze eigenlijk het hele jaar door. Vaak maak ik ze zelf klaar omdat het zo makkelijk en snel is. Traditioneel meestal maar nu ik het creatieve gerechtje van chef Jo Bussels heb geproefd, ga ik ze toch ook vaker eens op een andere manier bereiden.”

    Dankzij het moderne gekoelde wegtransport kunnen we vandaag het hele jaar van mosselen genieten, maar dat was uiteraard niet altijd zo. Het aanwezige publiek in Antwerpen kon, naast duimen en vingers aflikken van Jo Bussels’ creatie, een rondleiding krijgen op een van de vier authentieke, houten zeilschepen die in het begin van de 20ste eeuw werden ingezet om de Zeeuwse mosselvangst naar Antwerpen te transporteren. De Zeeuwse mosselvangst gaat zelfs al terug tot in de 16de eeuw, en tot aan de industriële revolutie zeilden de Zeeuwse mosselkwekers met hun prachtige ‘hoogaarzen’ en ‘boeieraken’ naar Antwerpen. De kade aan het Steen was toen de vismarkt van Antwerpen. Bij de rechttrekking van de Scheldekaaien eind 19de eeuw verhuisden boten en markt naar de -nu gedempte- Zuiderdokken. Vanaf het midden van de 20ste eeuw was de rol van de mosselhengst als transportmiddel uitgespeeld, door de komst van de vrachtwagen.

    Sinds 1968 is Yerseke het officiële mosselcentrum en de centrale spil in de Nederlandse mosselvangst en –verwerking. Er zijn ongeveer tachtig mosselkwekers die met hun mosselkotters hun percelen bevissen. Ze zijn afkomstig uit Yerseke, Bruinisse, Zierikzee, Tholen en Hontenisse. Alle mosselen -ook de importmosselen- belanden uiteindelijk in Yerseke waar de enige mosselveiling ter wereld is gevestigd.













    29-09-2014 om 09:51 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo’s Franse wijnoogst 2014 – 4 – Domaines Piron in Morgon

    De Domaines Piron zijn in afwachting van de machinale oogst van sommige percelen, gestart met de manuele oogst van de Gamays. Deze eerder laagstammige ranken strekken zich uit over maar liefst 70 hectaren vooral in Morgon, maar ook in Fleurie, Brouilly, Chénas en Moulin à Vent. Hiervoor worden ruim 100 verdangeurs ingezet, opgesplitst in vier groepen, Kosovaren, Albanezen, Polen en de reis- en gastvendangeurs, zonder de Lyonais, mede-eigenaars van de Régnié Croix Penet, over het hoofd te zien. Voor deze laatste is de oogst een gastronomie hoogtepunt met de traditionele casse croûte met gebakken spek en geitenkaas.

    Na 3 weken zeer mooi weer en slechts enkele buien tijdens de zomer verwachten we aldus Dominique Piron een mooie oogst. Kleur, fruitigheid, maturiteit en voldoende geconcentreerde bessen moeten het millésime 2014 dit van 2009 laten benaderen, weliswaar iets eleganter maar een tikkeltje minder alcohol. De eerste cuves tonen een natuurlijk volume van 12-13% alc., een absoluut ideale start.





    29-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo’s Franse wijnoogst 2014 – 3 – Guilbaud 2007 anno 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij Guilbaud Frères in Muscadet is men bijzonder opgetogen over de oogst 2014. Reeds bij ontvangst van de eerste bessen die per 15 september de chai toekwamen was men overtuigd van een uitmuntende kwaliteit. Na enkele contrasterende zomermaanden, juli mooi en zeer warm, augustus veel zachter tot fris, verrast september andermaal. Een mooi rendement met een maturiteit die langzaam groeit, biedt alvast leuke vooruitzichten.

    Uit de eerste testen blijkt de oogst 2014 bijzonder veel gelijkenis te vertonen met de mooie resultaten uit 2007. Alle elementen tonen aldus Pascal Guilbaud aan dat 2014 een millésime wordt met mooie structuren en zeer grote bewaarcapaciteit, al moeten we voor de uiteindelijke resultaten nog even geduld oefenen.

    29-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijk dineren met de najaarskonfijten van Callas Confiture

    Met het wildseizoen dat opent op 15 oktober en de feestdagen die ook niet zo ver weg meer zijn, hebben we weer urenlang tafelplezier voor de boeg. Callas Confiture presenteert dit najaar drie konfijten, die de ultieme natuurlijke smaakmaker zijn bij je feestgerechten. Naast oerklassiekers als rode-uienkonfijt en veenbessenkonfijt presenteert het Gentse merk ook een originele braambessen-laurierkonfijt. Heerlijk bij feestelijke klassiekers, verrassend bij zelfbedachte smaakcombinaties én origineel als cadeautje.

    Karen Depoorter, zeg maar madame Callas Confiture, veroverde het land de voorbije jaren met haar natuurlijke, originele en ambachtelijke confituren van topkwaliteit. Ze maakt die met veel liefde, geduld, de beste ingrediënten en zonder bewaarmiddelen in open koperen ketels op haar fornuis in Gent. Haar assortiment vind je enkel in de beste winkels en wordt gesmaakt door fijnproevers, tal van topchefs, culinaire professionals zoals kaashandelaren en slagers, en door iedereen die houdt van ambachtelijke kwaliteit. Callas Confiture biedt ondertussen 25 creaties aan. Naast het alom bekende assortiment confituren zijn er ook geleien, marmelades, vruchtenboters en nu ook konfijten.                      

    “Een appel met veenbessenkonfijt en een toastje paté met uienkonfijt zijn voor mij pure nostalgie in het wildseizoen of tijdens de kerstfeesten”, vertelt Karen. De drie smaken die Karen ontwikkelde in haar konfijtenassortiment, zijn ideaal bij typische wintergerechten en bij wild. Maar daarnaast moedigt Karen je aan om zelf te gaan experimenteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een toastje braambessen-laurierkonfijt met een stukje Roquefort? Of van een exotisch gemarineerde kabeljauwfilet met mango en rode-uienkonfijt? Net als bij het assortiment confituren weet Karen ook nu weer een oeroud product in een hedendaags recept te vatten, met verrassende toepassingen. Zoals voor al haar producten, gebruikt Karen voor haar konfijten enkel de beste ingrediënten en de meest zorgzame technieken. Geen gewone tijm maar zachte citroentijmblaadjes belanden in de konfijten. Geen gemberpoeder, maar met de hand geschilde en gesneden gemberstukjes. Een arbeidsintensief en ambachtelijk proces, dat zorgt voor intense smaken.                

    Het werkwoord konfijten betekent voor elke chef iets anders. De ene denkt onmiddellijk aan gekonfijt fruit, stukjes fruit ingelegd in suiker, de ander aan gekonfijte eend, die in zijn eigen vet gegaard is. Wat alle konfijttechnieken met elkaar gemeen hebben, is dat ze al eeuwenlang gebruikt worden om het beste van het seizoen wat langer te kunnen bewaren. Het bereidingsproces van de konfijten van Callas Confiture lijkt op dat van confituur, maar door het gebruik van wijn, azijn en kruiden is het resultaat hartiger.

    Karen Depoorter startte in 2010 met haar eigen Haute Confiture-lijn Callas Confiture. Ambachtelijk gemaakt met de beste seizoensingrediënten in verrassende smaakcombinaties, presenteert ze haar potjes bij de beste voedingswinkels, hotels en chef-koks. Het assortiment bestaat ondertussen uit heerlijke confituren, geleien, vruchtenboters, marmelades en konfijten. Bekroond als duurzaamste ondernemer van Gent in 2012, wil Callas Confiture de liefde voor lekkere, duurzame en natuurlijke ingrediënten tot ver buiten de stadsgrenzen doorgeven. De drie konfijtsmaken van Callas Confiture zitten apart verpakt in een mooie wikkel, waarop ter inspiratie ook nog een origineel receptje staat. Je hoeft je potje maar uit het rek te nemen en je hebt een origineel cadeautje voor de feestdagen. www.callasconfiture.com

               





    29-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Braskem sluit aan bij Alyris en Michelin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Braskem sluit zich aan bij Amyris en Michelin om de productie en commercialisering van hernieuwbare isopropeen te versnellen

     

    Het partnership is aangegaan met het doel hernieuwbare isopropeen, voor de fabricage van banden en andere producten op basis van rubber, te ontwikkelen en te produceren. Amyris (Nasdaq: AMRS), Braskem (NYSE: BAK) en Michelin (EPA: ML) hebben aangekondigd dat Braskem zich aansluit bij het in 2011 opgezette partnership van Michelin en Amyris. De samenwerking beoogt de ontwikkeling van een nieuw duurzaam proces om hernieuwbare isopropeen uit verschillende soorten biomassa op de markt te kunnen brengen.

    Conform de overeenkomst, zullen Braskem, Michelin en Amyris samenwerken aan de ontwikkeling van een technologie waarbij gebruik wordt gemaakt van plantaardige suikers (bijvoorbeeld afkomstig uit Braziliaans suikerriet of uit cellulose grondstoffen) voor de productie van hernieuwbare isopropeen. Door hun partnership te verrijken met de expertise van Braskem, het grootste petrochemische bedrijf op het Amerikaanse continent en wereldwijd de belangrijkste producent van biopolymeren, kunnen Amyris en Michelin het industrialisatieproces van hernieuwbare isopropeen versnellen.

    Amyrus zal haar rechten op het commercialiseren van deze technologie delen met Braskem. Wat betreft de toegang tot de op die manier geproduceerde hernieuwbare isopropeen, behoudt Michelin bepaalde privileges zonder de exclusiviteit te krijgen. De details van de overeenkomst, zoals de financiële deelname van elk van de partijen, blijven confidentieel.

    Dit gezamenlijke project met Amyris en Braskem geeft Michelin de beschikking over een extra toegangskanaal voor poly-isopropeen uit biologische grondstoffen. Het is een milieuvriendelijk high-performance materiaal dat wordt gebruikt voor de productie van kwaliteitsbanden. “Via dit nieuwe partnership bundelen we onze krachten met die van Amyris en Michelin om te komen tot de ontwikkeling van een innovatieve nieuwe technologie die onze betrokkenheid bij de verbetering van de levensomstandigheden voor de bevolking versterkt en met behulp van duurzame chemie leidt tot oplossingen,” verklaart Luciano Guidolin, Vice President van de divisie Polyolefins en Renewables bij Braskem. Het bedrijf heeft een erkende staat van dienst als het gaat om toonaangevend onderzoek naar duurzame chemie. Ook heeft Braskem ervaring met de ontwikkeling van 100 % hernieuwbare polyethyleen.

    “Braskem is een ideale partner voor ons isopropeen project met Michelin. Het bedrijf brengt expertise met zich mee en deelt onze betrokkenheid bij een transformatie van de chemische industrie middels innovatieve en duurzame producten die superieure prestaties leveren,” aldus John Melo, Algemeen Directeur van Amyris. “Amyris heeft het pad geëffend voor de productie van lange-keten hydrocarbon moleculen door fermentatie. Dat gaat van geneesmiddelen tegen malaria tot aan lange-keten hydrocarbon moleculen voor cosmetische weekmakers en zelfs tot brandstoffen. Door voort te bouwen op het succes van deze technologie, die zich heeft bewezen bij de productie van hydrocarbonen op maat, brengen we met de ene molecuul na de andere een revolutie tot stand in de wijze waarop producten worden gemaakt,” concludeert Melo.

    “We zijn verheugd dat we met Amyrus een sterke industriële partner mogen verwelkomen binnen ons samenwerkingverband. De gedegen ervaring van Braskem binnen de chemische industrie gecombineerd met de biotechnologische expertise van het bedrijf, ondersteunen Michelin bij het bereiken van haar doelstelling: een antwoord geven op de lange-termijn-behoeften van de bandensector aan hernieuwbare chemische grondstoffen met een duurzame herkomst,” bevestigt Jean-Christophe Guerin, Directeur van de productlijn Materialen bij Michelin.

    29-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongerlo Blond: world's best beer 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens de World Beer Awards 2014 werd Tongerlo Blond verkozen tot het beste bier ter wereld, en dit over de acht categorieën heen. Hiermee laat Tongerlo Blond een 700-tal andere bieren achter zich, na eerst een gouden medaille in de wacht te hebben gesleept als beste bier in de categorie ‘World’s Best Pale Beer’.

    De World Beer Awards is een van de meest toonaangevende internationale bierwedstrijden. Een professionele jury verkiest voor elk continent per bierstijl een top drie, waarvan de laureaten het vervolgens wereldwijd tegen mekaar opnemen. Deze ‘World’s Best’ binnen hun categorie strijden tot slot voor de ultieme bekroning: het ‘World’s Best Beer’. Tongerlo Blond mag zich vandaag als eindwinnaar het beste bier ter wereld noemen. Samen met Prior Tongerlo, Tongerlo Bruin en Tongerlo Christmas behoort Tongerlo Blond tot de familie van Tongerlo abdijbieren. De tripelvariant Prior Tongerlo heeft eerder al verschillende bekroningen op zijn naam geschreven, waaronder een gouden medaille tijdens de World Beer Awards 2011. Het gamma behoort tot de Belgische erkende abdijbieren. Elke variant ondergaat een hergisting op fles. De extra lange rijping geeft de bieren hun typische, intensere aromabeleving en smaak. Tongerlo Blond (6% vol.alc.) wordt gekenmerkt door een aanzet die zacht en zoetig is, met een lichtdroge afdronk.

    Brouwerij Haacht brouwt sinds 1990 deze authentieke abdijbieren onder licentie. Hiermee ondersteunt zij niet alleen één van de meest actieve kloostergemeenschappen uit ons land, maar zet ze met hedendaagse technieken en evenveel passie de eeuwenoude traditie van de Norbertijnen van Tongerlo verder.

    Tongerlo Blond is verkrijgbaar in de drinkcenters en de Colruyt- en Spar-supermarkten. Een geschenkverpakking, die naast de 3 basisvariëteiten ook een bijhorend glas bevat, behoort eveneens tot het gamma. Tongerlo Christmas is uiteraard seizoensgebonden: een variant geïnspireerd op Tongerlo Blond, die jaarlijks vanaf oktober beschikbaar is.

    Brouwerij Haacht is een onafhankelijke, Belgische familiebrouwerij en stelt een 400-tal werknemers tewerk. Naast haar pils, Primus, brouwt ze eveneens verschillende speciaal-, abdij-, fruit-, wit-, amber- en tafelbieren. De bekendste merken zijn Keizer Karel, Tongerlo en Mystic. Het drankengamma vertegenwoordigt jaarlijks een afzet van meer dan 1 miljoen hectoliter en bestaat eveneens uit een volwaardig assortiment eigen gebottelde natuurlijke mineraalwaters en frisdranken onder het merk VAL, Fuerto koffie, en diverse Franse en wereldwijnen. Brouwerij Haacht staat ook in voor de exclusieve botteling van Pepsi, bestemd voor het Belgische horecakanaal.

    Haar hoofdactiviteit is een totale service bieden aan meer dan 6.000 horecazaken, voor zowel de thuis- als exportmarkt. Consumenten kunnen haar producten ook terugvinden bij de betere drankenhandelaars en supermarkten. In Frankrijk opereert zij onder Brasserie du Coq Hardi en in Nederland als Bierbrouwerij De Leeuw.

    28-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo’s Franse wijnoogst 2014 – 2 – Domaine Alain Jaume & Fils
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier werd de oogst op 11 september opgestart op de percelen Grand Veneur, een mooie dag om de Syrah van de Côtes du Rhône ‘Les Champauvins’ binnen te halen. Sedertdien zorgen de klimatologische omstandigheden, mistraltoetsen, temperaturen boven de 30° C voor een mooie rijping. Her en der vertonen de gelende bladeren de eerste sporen van droogte wat de concentratie in de bessen te goede komt.

    De phenolitische maturiteit in de Syrah was aldus Christophe Jaume perfect, reden waarom de oogst van de Grenache even werd vertraagd in de hoop een gelijkaardig resultaat te bekomen. Hopelijk blijven aldus Christophe de onweders achterwege zodat men ook voor de Châteauneuf du Pape, Lirac en Vacqueyras mooie resultaten kan boeken.

    28-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo's Franse wijnoogst 2014- Enthousiasme bij Champagne Drappier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De percelen van de Grande Sendrée zijn in volle conversie bio en worden door de vendangeurs onder handen genomen. De oogst 2014 zal vermoedelijk deze van 1996 overstijgen waardoor men nu reeds spreekt van de ‘quatorze’ met perfect evenwicht tussen suiker en aciditeit. De meteo was de druivenoogst tijdens de zomer gunstig gezind met zon, regen, warmte en frisheid.

    Hierdoor is de opbrengst overvloedig waardoor enkel het beste van het goede in de wijngaarden kan worden geselecteerd. De kalkachtige ondergrond ‘crayot jurassique Kimmeridgien’ die na de bosbranden van 1836 werd ontdekt zorgt dit jaar voor subtiele en erg fijne pinots, die na toevoeging van de chardonnay, dit jaar als laatste geoogst, ongetwijfeld zorgt voor een ‘grote Grande Sendrée’, een millésime om naar uit te kijken.

    28-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.megabus.com opent eerste vestiging buiten VK en breidt Europees netwerk fors uit vanuit België

     

    Low-budget intercity busreizen in Europa zitten in de lift. Marktleider megabus.com biedt daarom vanaf volgende maand een reeks nieuwe diensten aan in de Benelux. Hiervoor opent de busmaatschappij een nieuwe vestiging in België. megabus.com heeft haar plannen bekendgemaakt om low-budget diensten aan te bieden die Brussel verbinden met Luxemburg en Rotterdam. Vanaf 6 oktober kunnen reizigers een trip boeken vanaf €1 (de reservatiekosten bedragen €0,50 per boeking) , dat is minder dan de prijs voor een kopje koffie. megabus.com, onderdeel van de Stagecoach Group, zal met haar basis in Sint-Pieters-Leeuw bij Brussel zo’n 20 nieuwe jobs creëren.

    Het aantal reizigers dat gebruikmaakt van de diensten van megabus.com in Europa is met meer dan 50% gestegen tussen 2012-2013 en 2013-14 en het bedrijf blijft haar reismogelijkheden uitbreiden en verbeteren om nog meer reizigers aan te trekken. megabus.com vervoert momenteel meer dan 15 miljoen passagiers in Europa en Noord-Amerika. megabus.com voorziet in een dagelijkse verbinding tussen Brussel en Rotterdam. Verder wacht het vervoersbedrijf nog op groen licht voor lijnen van Brussel naar Luxemburg en van Brussel naar Rijsel. Tickets voor nagenoeg alle nieuwe routes zijn verkrijgbaar op www.megabus.com.

    De frequentie van de nieuwe routes is als volgt: Brussel-Luxembourg – een dienst per dag in elke richting (3u reistijd); Brussel-Rijsel – drie diensten per dag in elke richting (minder dan 2u reistijd) en Brussel – Rotterdam – een dienst per dag in elke richting (2u20min reistijd). Met haar tarieven bewijst megabus.com dat het aanzienlijk goedkoper is in vergelijking met andere vervoerswijzen van Brussel naar Rotterdam, Rijsel en Luxemburg. Naast een eerste verbinding naar Luxemburg plant megabus.com eveneens om vanaf oktober de frequentie te verhogen op bestaande routes van Brussel naar andere belangrijke Europese steden namelijk Brussel-Parijs (5 heen-en terugreizen vanaf 6 oktober), Brussel-Amsterdam (4 heen-en terugreizen vanaf 6 oktober) en Brussel-Keulen (4 heen-en terugreizen). De nieuwe planning betekent ook dat er voor het eerst een rechtstreekse verbinding is tussen Antwerpen en Keulen. Megabus.com zorgt voor een rit per dag in elke richting. Elders in Europa plant megabus.com nieuwe verbindingen tussen Parijs en Keulen en tussen Amsterdam en Keulen, en een verhoogde frequentie tussen Amsterdam en Rijsel.

    In 2012 startte megabus.com met het organiseren van busreizen van Londen naar het Europese vasteland. Het netwerk van megabus.com doet een tiental steden aan waaronder Parijs, Rijsel, Boulogne, Amsterdam, Brussel, Gent, Antwerpen, Rotterdam en Keulen, Toulouse en Barcelona. De diensten van megabus.com zijn erg populair bij gezinnen, studenten en toeristen die willen besparen op de kosten van hun reis zodat ze meer kunnen spenderen op hun eigenlijke bestemming. De passagiers reizen in comfortabele bussen die onder andere gratis wifi aanbieden zodat reizigers gedurende de rit online kunnen. De bussen zijn uitgerust met moderne, milieuvriendelijke motoren, airconditioning en sanitaire voorzieningen. De Stagecoach Group investeert voortdurend in nieuwe voertuigen voor haar Europese netwerk. Vorig jaar nam megabus.com nog 10 nieuwe bussen in gebruik met het oog op de uitbreiding haar netwerk in Europa.

    Vanaf 6 oktober zullen zes extra bussen, een investering van meer dan 2 miljoen euro, worden ingezet voor het Belgische net. De bussen van Van Hool beschikken over 72 zitplaatsen en beschikken over sanitaire voorzieningen, gratis wifi en een stopcontact voor elke reiziger. De tarieven van megabus.com starten aan €1 en blijven erg laag om er voor te zorgen dat elke bus gevuld raakt. Bovendien kiest megabus.com voor bussen met 72 zitplaatsen in plaats van 50. Op die manier kan de busmaatschappij de kosten per passagier drukken en kan ze de voordelige tarieven aanhouden zonder aan kwaliteit van de service in te boeten. Alle chauffeurs van megabus.com hebben een uitgebreide rijopleiding met succes afgerond. Tijdens de opleiding moesten de chauffeurs de trajecten onder de knie krijgen en leerden hoe ze met passagiers moeten omgaan. Deze opleiding is conform de verplichte Europese richtlijnen voor beroepschauffeurs van bussen, touringcars en vrachtwagens. Megabus.com draagt veiligheid hoog in het vaandel. Zo legt de busmaatschappij bijvoorbeeld wat betreft rusten rijtijden striktere regels op dan wat Europa voorschrijft.

    Elizabeth Esnouf, Managing Director van megabus.com, "Brussel zal onze eerste basis op het vasteland in Europa zijn. Hiermee willen we enerzijds nieuwe diensten opzetten en anderzijds de frequentie van onze bestaande routes van en naar Brussel verhogen." "We zijn sinds twee jaar in België aanwezig en stellen een toename vast van het aantal reizigers voor langeafstandsreizen. Om die reden zijn we dan ook verheugd om zowel de lokale bevolking als toeristen in België meer reismogelijkheden te bieden en zo nog meer mensen de kans te geven om budgetvriendelijk en toch comfortabel te reizen.”

    De nieuwe basis van megabus.com in België zal worden gevestigd in een depot van de Belgische busmaatschappij Bell Tours in Sint-Pieters-Leeuw. Naast haar eigen kantoor zal megabus.com het depot om haar voertuigen te stallen en te onderhouden, delen met Bell Tours.

    De website van www.megabus.com is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Spaans en laat reizigers toe om in euro te betalen.





    28-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Los Vascos : rode wijnen

    Tot het elitekransje van de cuvées Los Vascos die dit jaar moeten worden ontdekt behoren Los Vascos Cabernet Sauvignon 2012; Los Vascos Grande Reserve 2010; Los Vascos Carmenere Grande Reserve 2012 en Le Dix de Los Vascos 2010.

    Los Vascos Cabernet Sauvignon 2012 - 100% Cabernet Sauvignon - Prijs: 9,20€

    Het mooie robijnrode jasje straalt kracht uit, fruitige neus. Vleugjes rode vruchten zoals kersen en aardbeien zijn subtiel versterkt door een basis van tijm, laurier en munt. Deze wijn biedt een mooi volume in de mond met soepele maar aanwezige tannines. Een evenwichtskunstenaar die heerlijk smaakt met gestoofde gerechten zoals een Provençaals stoofpotje of lamsstoofvlees. De klassieker die het domein groot maakte!

    Los Vascos Grande Reserve 2010 - 75% Cabernet Sauvignon, 10% Carmenère, 10% Syrah, 5% Malbec - Prijs: 13,75 €

    De opmerkzame liefhebber zal een levendige robijnrode kleur opmerken. Deze indruk wordt bevestigd door een uitgesproken neus van aroma’s van pruimen, verse kersen in een bed van diepere toetsen: vanille, kaneel, hazelnotenmeel, witte peper, kruidnagel en cashewnoot. Het verleidelijke volume en lange afdronk doen verfijnde gerechten perfect tot hun recht komen: gegaard lamsvlees, Chateaubriand met Cajunsaus, gekruide eendenborst en zachte aardappelen.

    Los Vascos Carmenere Grande Reserve 2012 - 100% Carmenère - Prijs: 13,75 €

    Dit druivenras dat in Frankrijk (het land van oorsprong) nog nauwelijks te vinden is, kreeg bijzondere aandacht van de Chileense technische ploeg. Drie jaar werk maar het resultaat mag er zijn: een wijn met verleidelijke rijpe vruchten en kruidige aroma’s. Een mooi paarsachtig jasje en een neus die vleugjes zwarte peper, laurier, koffie, bittere chocolade, munt en nootmuskaat onthult. Een uitzonderlijke wijn die uitstekend combineert met kaas, pasta of vlees. Past ook prima bij de Chileense keuken.

    Le Dix de Los Vascos 2010 - 85% Cabernet Sauvignon, 10% Carmenère, 5% Syrah - Prijs: 39,60 €

    Le Dix de Los Vascos mag zich het beste paard van de Viña Los Vascosstal noemen en blinkt uit door een diepe robijnrode kleur met lichte steenkleurige tinten. In de neus mengen zich rijpe rode vruchten met lichte likeurtoetsen. Het rijpen in Franse eikenhouten vaten zorgt voor een aangename licht geroosterde smaak. Structuur, volume en tannines vullen elkaar aan om een wijn aan te bieden die bol staat van elegantie, evenwicht en persoonlijkheid. Voor kenners.

    Verdeelpunten: Brussel: La Grande Epicerie (Ukkel), Wine Square (Ukkel) en Rob (Sint-Pieters-Woluwe) – Vlaanderen: Triple X (Limburg), Goetze (Lier), La Cave de Bordeaux (Knokke), Dranken Gijbels (Paal) en Wijn Plaza (Lier) – Wallonië: Drinks Paradise (Waver), Manigart (Aarlen), Melchior Vins (Bergen) en La Maison du Vin (Dinant).





    27-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.illy introduceert drie nieuwe monoarabica's

    Colombia, Costa Rica en India zijn de drie nieuwe landen van herkomst voor de 100% arabicakoffies die de Monoarabica-lijn aanvullen. De lijn werd ingegeven door illy’s vergaande kennis voor het selecteren van de meest kostbare arabicakwaliteiten. Het is de bedoeling hun profiel een meerwaarde te verlenen, hun smaken meer ingang te doen vinden en de koffiecultuur verder te verspreiden.

    De reis begon in verre, exotische landen en leidde tot de ontdekking van de exclusieve illy-melange. De onmiskenbare smaak en het aroma van illy zijn ontstaan uit een vakkundige melange van de beste 100% arabicakwaliteiten uit Zuid-Amerika, Midden-Amerika, India, Afrika en China. Smaak en aroma zijn altijd hetzelfde, in elke kop koffie, overal ter wereld.

    De illy-melange doet de negen solisten optimaal tot hun recht komen, net als elk van de negen arabicakwaliteiten – gemengd in een symfonie van aroma’s – en verleent een meerwaarde aan de harmonie en het eindresultaat door er een speciale toets aan toe te voegen, als onderdeel van de kenmerkende eigenschappen. De illy Monoarabica-lijn omvat zes koffies uit een enkel land van oorsprong: Ethiopië, Brazilië en Guatemala; daar komen nu nog drie landen bij: Colombia, Costa Rica en India. De illy Monoarabica-ervaring wordt aangeboden in twee formaten: een blik van 125 gram gemalen koffie (adviesprijs 8,99€) en een blik met 21 Iperespresso-capsules (adviesprijs 8,99€). De nieuwe monoarabica’s van illy zijn verkrijgbaar in de illy bars, illyshops, de betere kruidenierszaken, op de website illy.com/monoarabica en via de e-shop op de illy website, shop.illy.com

    illy Monoarabica Colombia

    De Andes Cordillera in Colombia is verdeeld in drie bergketens die de ideale omgeving vormen om koffie van hoogstaande kwaliteit te telen. De combinaties van een bodem die eigen is aan de streek, de hoogte en het klimaat creëren een uniek terrein dat twee koffieoogsten per jaar mogelijk maakt. Het aroma is rijk: de middelhoge body versterkt de volmaakte balans tussen zoet, bitter en zuur. Verrassende nuances van karamel en gedroogd fruit gaan hand in hand met fijne sensaties van chocolade en geroosterd brood.

    De belangrijkste streek van herkomst van deze monoarabica is de regio Cacua, gelegen in het zuiden van Colombia. Het is een streek van adembenemende landschappen met talloze bronnen en watervallen, homogeen, met de ideale omstandigheden om koffie te telen en te oogsten. Koffie werd voor het eerst geïmporteerd in de regio Casanare rond 1750, dankzij de jezuïeten, en werd er met succes geteeld. De koffiebonen groeien er in de schaduw van de hoge bananen-en plataanbomen. De samenstelling van de bodem en de hoogte van nagenoeg 1400 meter maken de koffie uit deze streek speciaal, en de plantages gedijen er dan ook goed. Maar bovenal doen het licht en de zingende vogels deze plantages bloeien. En deze combinatie vind je nu net alleen maar hier.

    illy Monoarabica Costa Rica

    Om koffie te telen in Costa Rica moet je in de eerste plaats veel aandacht hebben voor ecologische duurzaamheid. Door zorgvuldig om te springen met de watervoorraden blijven het grondgebied en zijn opmerkelijke biodiversiteit in stand. Als volmaakte synthese van zuur en zoet, body en bitterheid, valt deze koffie op met zijn uitgesproken toetsen van chocolade en karamel, verrijkt met de subtielere sensaties van geroosterd brood, sinaasappel, honing en vanille.

    De belangrijkste streek van herkomst van deze monoarabica ligt aan de grens met Panama, in het zuiden van Costa Rica: de regio Brunca is een rijk gevarieerde omgeving met prachtige kustlijnen, uitgestrekte wouden, hoge bergen en kloven. De gegeerde arabica van Brunca wordt op de heuvels geteeld, bij een gemiddelde temperatuur van zo’n 22 graden Celsius. In Costa Rica vind je de meeste koffieplantages in Meseta Central, een uitgestrekt plateaugebied met een vruchtbare vulkanische bodem. Valle Occidental ligt in het uiterste westen van dit gebied en lijkt zowat “gemaakt om koffie te telen” met een hoogte tussen 800 en 1400 meter, een vochtigheidsgraad van 81% en een aanhoudende gemiddelde temperatuur rond de 21 graden Celsius. Alle voorwaarden voor een bloeiende, gezonde koffieteelt zijn aanwezig.

    illy Monoarabica India

    In India groeit koffie in de schaduw van een dikke vegetatie, naast peper, vanille, kardemom en citrusvruchten. Deze grote verscheidenheid vrijwaart de kwaliteit van het milieu op termijn, net als het welzijn van de lokale koffieboeren. Deze koffie onderscheidt zich vooral door een sterk aroma en onmiskenbare bitterheid. Bij zijn volle body horen intense toetsen van cacao en geroosterd brood met een lekker zoete nasmaak van chocolade.

    De belangrijkste streek van herkomst van deze monoarabica: koffie bereikte India voor het eerst zo’n 350 jaar geleden, meer bepaald het zuiden van het subcontinent, in het district Chikmagalur in de regio Karnataka. Hoewel het gebied omgeven is door zeer hoge bergen is het vooral een heuvelachtig landschap, in hoogte variërend van 700 tot 1200 meter, met een bijzonder aangenaam mild klimaat en een weelderige vegetatie. De streek van Sakleshpur ligt in West-Ghati, de Indiase hoogten die bekend zijn om hun rijke biodiversiteit. De heuvels, gezegend met een gunstig microklimaat en milde temperaturen, zijn dicht begroeid. De landbouw tiert er welig, met de wereldwijd bekende en gewaardeerde arabica als voornaamste product.

     





    27-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op dun ijs: wie geeft om de ijsbeer ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "IJsberen hebben onze steun nodig"

    Zien we over één generatie de ijsbeer enkel nog in films, boeken of de zoo? Feit is dat de (steeds warmere) toekomst er alles behalve rooskleurig uitziet. Door het smeltende Noordpoolijs ondervinden moederijsberen steeds meer moeilijkheden om hun jongen op een veilige plek ter wereld te brengen en in leven te houden. WWF en Coca-Cola bundelen hun krachten om aandacht én concrete steun te vragen voor dit probleem.

    Elk decennium 11% minder zee-ijs, een temperatuur die op de Noordpool tweemaal sneller stijgt dan elders op de planeet: je hoeft geen marien bioloog te zijn om te weten dat dit nefast is voor de meest iconische bewoner van het noordpoolgebied, de ijsbeer, die steeds minder voedsel of geschikte plaatsen om te jongen vindt. Coca-Cola en WWF vragen voor het tweede jaar op rij aandacht voor de ijsbeer in de ‘Arctic Home’ campagne die start op 16 september. Meer concreet roepen de 2 organisaties mensen op om te doneren op www.arctichome.eu. Coca-Cola verdubbelt daarbij elke gift aan het steunfonds voor de bescherming van de ijsbeer.

    Een thuis voor elk gezin: Coca-Cola en WWF vestigen nu opnieuw de aandacht op de schrijnende beelden van moederijsberen en hun jongen, vaak ten dode opgeschreven door het slinkende ijs. Afstanden tussen voedselplaatsen worden onoverbrugbaar, de jongen verdrinken of ze wagen zich te dicht bij de bewoonde wereld, waar andere gevaren op de loer liggen. 7 op de 10 ijsbeerjongen overleven hun eerste levensjaar niet.

    “Niemand blijft onbewogen bij het leed van deze prachtige dieren. Daarom bundelen we de krachten met WWF. Zij hebben de wetenschappelijke expertise, wij de marketing-technische”, legt Gaetan Van de Populiere, Marketing Director Coca-Cola België uit. “Want om de ijsberen te helpen, moet je ze eerst bestuderen, en dat kost veel geld. Eén halsband kost zo’n 10.000 euro, een onderzoeksteam ter plaatse al vlug 25.000 euro per dag. We willen zoveel mogelijk schenkers aanspreken, alle beetjes helpen.” Coca-Cola zal namelijk elke gift verdubbelen, tot een maximum van één miljoen. Het geld gaat naar concrete doelen: de onderzoeksteams, hun uitrusting, traceringbanden en volgcamera’s, enz.

    Gert Polet van WWF, hoofd afdeling Species & Landscapes in Nederland: “IJsberen werpen hun jongen in een hol in de sneeuw, ze komen blind en kaal ter wereld en zijn voor voedsel en warmte volledig afhankelijk van hun moeder. Maar als gevolg van klimaatverandering ontstaat zee-ijs nu pas later in de herfst, zodat moederijsberen steeds moeilijker zo’n geschikte 'kraamkamer' voor hun jongen vinden.”

    “De steun van Coca-Cola is cruciaal, want het is nog niet te laat”, gaat Gert Polet verder. “In de VS is na de eerste Arctic Home campagne in 2011 de publieke wil om de ijsbeer te beschermen van 38 naar 52% gestegen. Ook werd in 2013 met een deel van de opbrengst het International Polar Bear Conservation Forum opgericht, met deelnemers uit Canada, Rusland, Noorwegen, Denemarken en de VS. Kortom, samen kunnen we écht een verschil maken, een wereld zonder ijsberen is simpelweg ondenkbaar. De ijsbeer is hét symbool van de Noordpool; als zij kunnen overleven, dan zullen ook de andere ecosystemen er als geheel overleven.”

    Meer info of een donatie doen? Kijk op www.arctichome.eu

    27-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Los vascos 'El Cabernet Sauvignon'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Cabernet Sauvignon, het druivenras dat afkomstig is uit regio Bordeaux, heeft in Chili een ideaal terrein gevonden waar hij al zijn kracht en aroma’s kan uitspelen. Het druivenras komt helemaal tot zijn recht in het gedraineerde en goed gelegen kiezelzand. De warme zomers garanderen ideale omstandigheden voor het rijpingsproces. Domaines Barons de Rotschild (Lafite) koos er dan ook voor om dit emblematische druivenras te planten op de wijngaard Viña Los Vascos. De Cabernet Sauvignon is dominant aanwezig in de wijnen (Le Dix de Los Vascos, Los Vascos Grande Reserve) en zorgt voor een erg kenmerkende volle en donkere kleur. Los Vascos produceert ook een 100% Cabernet Sauvignon die het domein bekend maakte.

    De zes cuvées van Los Vascos die u dit jaar bij uw cavist ontdekt zijn: Los Vascos Sauvignon Blanc 2013; Los Vascos Chardonnay 2013; Los Vascos Cabernet Sauvignon 2012; Los Vascos Grande Reserve 2010; Los Vascos Carmenere Grande Reserve 2012 en Le Dix de Los Vascos 2010.

    Witte wijnen

    Los Vascos Sauvignon Blanc 2013 - 100% Sauvignon Blanc - Prijs: 9,20 €

    Deze wijn heeft een bleekgele kleur met groenige tinten. In de neus vindt een explosie van fruit plaats: witte perziken, ananas, litchi, peer, groene appel, meloen, limoen. Ook zijn er enkele kruidige toetsen terug te vinden: salie, venkel en een vleugje groene peper. Deze wijn wordt jong en koel gedronken (tussen 10 en 12°) als aperitief of om uw zeevruchten of salades te vergezellen.

    Los Vascos Chardonnay 2013 - 100% Chardonnay - Prijs: 9,20 €

    De subtiele heldergele kleur gaat samen met aroma’s van rijpe ananas, verse bananen, pompoencompote en witte bloem. In de mond komen frisheid en volume samen om te eindigen in een aangenaam evenwichtige eindsmaak. Ideaal om koel te drinken als aperitief. Deze wijn gaat bijzonder goed samen met gerechten zoals vis, oesters, gevogelte en zachte kazen. Jong te drinken.

    26-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chef Viki Geunes creëert speciaal nagerecht bij illy monoarabica Ethiopië

    Uit de negen verschillende arabica’s die samen de smaakidentiteit van elk kopje illy bepalen, selecteerde illy er drie voor zijn eerste monoarabica-reeks: Ethiopië, Guatemala en Brazilië. Bij de illy monoarabica afkomstig uit de bosrijke streek Yirgacheffe in Ethiopië creëerde twee sterren chef Viki Geunes een nagerecht dat refereert naar zijn complex karakter. In zijn creatie verwijst hij met fijne, subtiele bittere, zachtzure en ingetogen zoete smaken naar deze fleurige, fruitige en kruidige arabica.

    “Als referentiepunt voor het smaakpatroon van deze monoarabica gebruik ik dezelfde ganache die ik ook bedacht voor de bijpassende illy Chocolate Cone,” verduidelijkt Viki Geunes de opbouw van dit meervoudig gelaagd nagerecht rond chocolade, biscuit en fruit. Hij gebruikt inderdaad de Javagrey melkchocolade van Domori waaraan hij volle melk, dulche de leche en getoaste Piemontese hazelnoten aan toevoegt zodat hij een pittige ganache krijgt met expressieve lengte. Het patisserieaspect in dit nagerecht krijgt vorm dankzij broos gebakken biscuit op basis van muscovado suiker waardoor een fijne hints van karamel ontstaan.

    Het verband met het zachtzuur fruitig aspect van de arabica legt Viki Geunes door het creëren van vier structuren Victoria ananas. “Ik maak dotjes met een crème van ananas en room die ik indik met een klassiek ruban en verder opwerk met boter. Daarnaast decoreer ik het bord verder met balkjes ananas die met kruidnagel zacht worden gepocheerd met daarnaast een heldere gelei van ananas en gepocheerde ananas die ik dun snij en door poedersuiker haal om daarna tot een mals stadium te laten indrogen.” Opmerkelijke garnituur zijn stukjes vel die het resultaat zijn van het bakken van melk op een hete plancha. Agastache, pimpernel en citroenverbena zijn de overige decoratieve componenten die samen met de kruidnagel naar het fleurige en kruidige aspect van deze zachte monoarabica verwijzen.

     





    26-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wakker worden in een (post)wagon of kein stationnetje!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stations en postwagons als vakantiewoning bij Belvilla

     

    Bij Belvilla vind je niet alleen oude stations, je kan zelfs overnachten in postwagons uit de jaren dertig. Of wil je liever wat stoom afblazen in een voormalig trein- of tramstation? Belvilla heeft meerdere vakantiewoningen met een spoorwegverleden in de aanbieding. Ook vele oude sporen krijgen een nieuwe functie. Een goed voorbeeld daarvan is het Ravel-netwerk in de Belgische Ardennen waarbij oude spoorlijnen zijn omgevormd tot wandel- en fietspaden.

    Liefhebbers voor treinen en nostalgie kunnen terecht in postwagons uit de jaren dertig. Beleef een unieke ervaring en verblijf in deze gerenoveerde wagons. Slapen doe je in de couchettes, zoals je van een slaaptrein mag verwachten. Grote luxe is het niet, maar je komt wel thuis met een verhaal!

    Belvilla heeft ook een aanbod van tal van gerestaureerde stations, die nu als vakantiewoning dienst doen. Zo is er het oude tramstation, ‘Le Gite de l’Ancienne Gare’, in het Ardeens dorpje Oignies-en-Thiérarche, dat sinds 1957 gesloten werd. Dit tramstationnetje werd omgetoverd tot vakantiewoning met een comfortabel interieur in een zeer rustige omgeving. De tramverbinding is nu onderdeel van het Ravel-netwerk. De deels originele deuren en vloeren doen je terugdenken aan vervlogen tijden.

    In de Champagne-Ardennen van Noord-Frankrijk kan je terecht in dit voormalig spoorweghuis, ‘Maison Garde Barrière 38’. Deze vakantiewoning is met veel charme ingericht en van oktober tot maart kan je er overwinterende kraanvogels spotten. Ook in Duitsland kan je in een voormalig station verblijven. De vakantiewoning ‘Alter Bahnhof Schalkenmehren’, ligt net buiten het bekende vakantieplaatsje Schalkenmehren, op 500 meter van een vullkaanmeer. De vakantiewoning bevindt zich aan de fietsroute over het voormalige spoorbaantracé.

    Voor vakantiegangers en liefhebbers voor nostalgie zijn deze oude stationnetjes zeker een aanrader. Bekijk de stations op www.belvilla.be door de zoekterm *station* (met sterretjes) in te geven in het vrije zoekveld.

    26-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Los Vascos Vernuft van Lafite op Chileense bodem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanaf de zestiende eeuw maakte Chili kennis met wijndruiven, meegekomen in het kielzog van de Spaanse conquistadores. De familie Echenique, van Baskische origine, plantte rond 1750 wijngaarden in de vallei van Colchagua («Los Vascos» komt van «De Basken» als eerbetoon aan de roots van het domein). Vanaf de negentiende eeuw worden de eerste Franse wijnstokken geplant en start een erg dynamische Chileense productie. Toen in 1988 Domaines Barons de Rothschild (Lafite) de eigendom in handen nam, bestreek dit domein 2.200 ha waarvan 220 ha wijngaard. Over het Chileense avontuur had de groep goed nagedacht. Het domein heeft een aantal uitzonderlijke voordelen: veel zon, halfdroge grond, nabijheid van de Grote Oceaan, waterbronnen. Baron Eric de Rothschild zegt hierover : « Etre pionnier au Chili était un challenge passionnant, et nous avons choisi une terre d'exception »

    Nieuwe aanplantingen worden op het programma gezet, structuren en gebouwen worden gebouwd of gemoderniseerd, de opbrengsten worden bewust laag gehouden en de waterbronnen beschermd. Het begin van de 21ste eeuw is een overgangsperiode voor de jongste wijngaarden. De technici hebben hun kennis van de bodem opgebouwd et kunnen nu Grands Vins produceren die van «oude» wijnstokken van het domein komen. Eind jaren 2000 komt er in Viña Los Vascos een nieuwe generatie specialisten aan (uitbreiding van het assortiment druivenrassen, druppelbevloeiingssysteem) op een moment dat de geplante wijnstokken hun rijpheid bereikten. Meer dan ooit bleek de neus voor het potentieel van het domein om Grands Vins te maken aan het langste eind te trekken.

    Viña Los Vascos is met zijn 640 hectare één van de grootste wijndomeinen in de centrale vallei van Colchagua, aan de voet van de Mont Cañeten. De bodem is van vulkanische oorsprong: grind- en zandhoudende grond en granietzand. De verbouwde druivenrassen zijn Cabernet Sauvignon (85%), Carmenère (5%), Syrah (4%), Malbec (1%) en Chardonnay (5%). De wijngaard bestaat enerzijds uit gemiddeld 15 jaar oude en anderzijds uit 40 tot 50 jaar oude percelen. De oudste wijnstokken zijn zelfs 60 jaar oud. Er wordt op traditionele wijze verbouwd. Het druppelbevloeiingssysteem is aangepast aan de minimale behoefte van de wijngaard en het groen oogsten van de druiven zorgt ervoor dat er steeds een hoge kwaliteit wordt bereikt. Het beheer van het domein is in handen van Algemeen Directeur Claudio Naranjo. Eric Kohler, Technisch Directeur van Domaines DBR (Lafite) in het buitenland, verzorgt het technische aspect.

    De wijngaard kent geen grenzen. De savoir-faire ook niet. Domaines Barons de Rothschild (Lafite), een ambitieuze pionier en gepassioneerd door wijnen, waagde de gok en streek in 1988 neer in Chili in de Colchagua vallei, een unieke en rijke terroir met een enorm potentieel. Deze zoektocht naar de allerbeste kwaliteit, het handelsmerk van de groep, bleek een schot in de roos voor het wijnhuis. Twee decennia later zijn de wijngaarden volwassen geworden en zijn de geproduceerde wijnen een perfecte weergave van een sterke alliantie tussen de typische Chileense terroir en de knowhow uit Bordeaux. Los Vascos, het vernuft van Lafite op Chileense bodem.

    25-09-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!