Inhoud blog
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
  • Moederdag
  • Veritas Care(s) about you
  • gespot op light+ Building
  • Ga voor een tijdloze, duurzame zomer met Aware
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    16-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nest Cam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met live video streaming naar een smartphone of pc maakt Nest Cam het gebruikers mogelijk om in verbinding te staan met dat wat zij belangrijk vinden. De nieuwe Nest Cam maakt gebruik van de Dropcam-functionaliteiten, uitgebreid met betere videokwaliteit en nieuw ontwerp om nog eenvoudiger te kunnen zien wat er thuis gebeurt. Nest Cam zal in Europa beschikbaar komen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Nederland en België.

    Nieuwe functionaliteiten:

    Nieuw ontwerp – de magnetische standaard van de Nest Cam kan bevestigd worden op metaal, kan gemonteerd worden op de muur of kan op een universele driepoot geschroefd worden. Ook kan deze gedraaid worden, buigen in een hoek of ondersteboven gemonteerd worden. De standaard heeft een magneet gemaakt van zeldzaam aardmetaal en een ¼ inch-schroefbevestiging om de Nest Cam veilig op nog meer plaatsen te kunnen bevestigen. De behuizing van de Nest Cam biedt gebruikers zo de vrijheid om vast te leggen wat zij willen.

    Videokwaliteit - Nest Cam maakt gebruik van 1080p HD via Wi-Fi, zodat gebruikers ook de kleinste details kunnen waarnemen in de gehele ruimte.

    Veilig streamen – het streamen en opslaan van videobestanden verloopt via een unieke 2048-bit RSA-vergrendeling en veilige overdracht via een 128-bit SSL-verbinding.

    Verbeterd nachtzicht– acht ‘high-powered’ infrarood-LED’s en nieuwe algoritmes verbeteren Nachtzicht en Bewegingsdetectie. Waar standaard camera’s ’s nachts zorgen voor een gelimiteerde ‘spotlight view’, zorgt Nest Cam er voor dat men de gehele ruimte kan zien. En aangezien de sensoren van Nest Cam het verschil zien tussen het licht van een zaklamp en het licht van de zon, zal het nachtzicht niet verstoord worden en overschakelen naar de dagmodus wanneer er fel licht in de camera schijnt. Dit kan vooral heel handig zijn in het geval van inbrekers die met een zaklamp schijnen, of de felle koplampen van een passerende auto.

    Nest Aware met videogeschiedenis – Nest Cam gebruikers kunnen zich aanmelden voor een maandelijkse betaalde service die toegang geeft tot: Videogeschiedenis – bladeren door 10 of 30 dagen videocontent, afhankelijk van de gekozen service, zodat gebruikers extra tijd hebben om te bekijken wat er allemaal gebeurd is en de waardevolle momenten op kunnen slaan. Video’s en timelapses – het creëren en delen van video’s tot drie uur. Activity Zones – het creëren van Activiteitszones in verschillende ruimtes, zodat de gebruiker een melding krijgt wanneer er activiteit gedetecteerd wordt in een specifieke zone, bijvoorbeeld bij de deur. Nauwkeurige bewegingsdetectie - Nest Cam maakt gebruik van de mogelijkheden van de cloud om steeds accuratere meldingen te kunnen geven en om gebieden te detecteren waar vaak een valse melding wordt gegenereerd, zoals op het plafond.

    Nest Cam + YouTube

    Nest werkt samen met YouTube en test de mogelijkheden om YouTube-gebruikers hun Nest Cam video’s live te laten streamen naar YouTube Live. Dit maakt het voor kijkers mogelijk om een kijkje achter de schermen te nemen bij hun favoriete YouTube-persoonlijkheden. De eerste samenwerkingen omvatten: Unbox Therapy- Lewis Hilsenteger heeft meer dan twee miljoen abonnees verzameld door het delen van ‘unboxing’ video’s van een breed spectrum aan consumentenelektronica-producten. Lew zal gebruik gaan maken van de Nest Cam door het opzetten van een live stream vanuit zijn productiestudio. Devin Supertramp - Devin Graham is een Amerikaanse videograaf die video’s van avonturen en extreme sporten produceert. Zijn kanaal heeft meer dan drie miljoen abonnees. Devin zal de Nest Cam gaan gebruiken om de voorbereidingen van zijn grootse stunts met zijn kijkers te delen. iJustine - Justine Ezarik is techie, gamer, vlogger en een echte YouTube-persoonlijkheid met meer dan drie miljoen abonnees op haar kanalen. Justine is van plan om Nest Cam te gaan inzetten bij het live streamen van een aantal van haar speciale evenementen.

    “Een paar maanden geleden heb ik een Dropcam gekocht om een openbare livestream via mijn website op te zetten vanuit mijn kantoor,” aldus Lewis Hilsenteger, oprichter van Unbox Therapy. “De reacties waren overweldigend – mijn volgers waardeerden het enorm om een kijkje te krijgen in mijn productiestudio. Met Nest Cam kan ik nu direct en in full HD streamen naar mijn YouTube-kanalen, waardoor het voor de abonnees van Unbox Therapy nog makkelijker wordt om een kijkje in de keuken te krijgen zonder YouTube daarvoor te hoeven verlaten.”

    Tot slot heeft Nest het mogelijk gemaakt om de populairste camerafeeds direct te streamen via Nest’s YouTube-kanaal (www.youtube.com/nest), zodat men live video’s van puppy’s kan bekijken, of video’s van prachtige landschappen.

     

     

    16-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walibi Belgium: een zomer om te vieren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zonnetje en de zomervakantie zijn weer in het land. Walibi Belgium onthult het programma van zijn 40ste zomereditie. De zomermaanden staan dit jaar in het thema van veertig jaar aan geschiedenis en zijn de perfecte gelegenheid om een heus feestje te organiseren voor groot en klein. Op het programma staan onder meer: de nieuwe zomer “familie” formule, 9 dagen feesten en 3 nocturnes met een speciale verjaardag slotshow.

    EEN NEGEN DAGEN DUREND VERJAARDAGSFEEST

    Het eerste pretpark in Europa met een uniek toegangstarief ontstond in Waver in juli 1975 onder impuls van een gedreven man, Eddy Meeus. De factoren verrassing en innovatie werden snel een vaste waarde voor Walibi Belgium. Waterskiën op het meer, een subtropisch zwemparadijs, de ene duizelingwekkend attractie na de andere… Beetje bij beetje werd Walibi groot, samen met zijn bezoekers. Veertig jaar na opening telt Walibi 40 attracties en ook op internationaal vlak staat de naam gelijk aan een ongeëvenaarde dag gevuld met onvergetelijke emoties voor de hele familie.

    Vanaf vrijdag 24 juli tot zondag 2 augustus haalt Walibi Belgium haar verjaardagsballonen boven. Op het voor de gelegenheid aangelegde « Veertig jaren Plein » werd een strand geïnstalleerd waar men de hele dag zal kunnen deelnemen aan feestelijke activiteiten. Op het programma van de negen feestdagen: zandkastelenwedstrijden, zumba, beach soccer, tatoeages, grime, zeepbellen, capoeira initiatie en nog veel meer verrassingen. Dit alles met een knipoogje naar de Walibi uit de kindertijd van mama en papa. Ouders moeten ook niet schrikken als ze ineens een oude bekende kangoeroe aan de cocktailbar tegen het lijf lopen

    DE KERS OP DE VERJAARDAGSTAART : DRIE NOCTURNES MET SLOTSHOW. Op vrijdag 24, zaterdag 25 juli en zaterdag 1 augustus vinden de jaarlijkse zomernocturnes plaats. Dit jaar worden de nocturnes afgesloten door een spektakel vol licht, geluid, vuurwerk en acrobatie op het meer vlak voor 23uur. De werf, op het meer, van de nieuwe attractie wordt dan tijdelijk stilgelegd om plaats te maken voor deze spetterende afsluiter die naar hoogtepunten van de geschiedenis van Walibi zal verwijzen.

    RIEBEDEBIE, MET DE HELE FAMILIE NAAR WALIBI : Het wordt stilletjes aan een traditie, tijdens de zomermaanden lanceert Walibi Belgium al een aantal jaar op rij een nieuwe formule. Dit jaar zijn families aan de beurt. De kleine en ondertussen grote kinderen die het succes van Walibi hebben gemaakt de voorbije 40 jaar kunnen van 1 juli tot 31 augustus genieten van het “Familie Ticket”. Dit ticket, geldig voor 4 personen (waarvan min. één kind tussen 1m en 1m40) is te koop aan 109€ aan de kassa of online. Met deze formule, enkel beschikbaar in juli en augustus, besparen families tot 30 euro op de normale toegangsprijzen. www.walibi.be

    16-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXKi, de tomaat eet je zonder mate

    EXKi breekt met de regels van het traditionele snelrestaurant door versbereide en natuurlijke producten aan te bieden om ter plaatse te eten of mee te nemen. Elke maand zet EXKi een seizoensgroente in de kijker door deze te verwerken in heerlijke en unieke gerechten. In juli staat de tomaat centraal. Tegenwoordig vinden we tomaten het hele jaar door in de winkel, maar ze blijven op hun best van juli tot oktober.

    Rauw is de tomaat lekker in gemengde slaatjes en smaakt ze ook opperbest als sap of in een lekker koele gazpacho. Gekookt kan ze verwerkt worden in tal van gerechten en kan je er heerlijke sauzen van maken. Ook als ingrediënt in het dessert is de tomaat een optie. Enkele kerstomaten gemengd met wat aardbeien, een weinig basilicum, suiker en een scheutje olijfolie en je krijgt een heel verrassend en verfrissend dessert. Ook verbluffend en verrukkelijk: een frisse tomatensorbet.

    Een tomaat bestaat uit ongeveer 95% water en heeft dus een lage energiewaarde (15kcal/100g). Ze bevat grote hoeveelheden vitamine C, die gekend zijn voor hun ontstekingswerende eigenschappen en bijdragen tot een betere opname van calcium en ijzer. Verder bevat ze ook veel vitamine E, een krachtige antioxidant. Maar haar grootste troef is ongetwijfeld de rijke concentraties lycopeen en betacaroteen, die de tomaat haar mooie rode kleur geeft en onze cellen beschermt tegen aanvallen van vrije radicalen. Bij een gekookte tomaat stijgt de hoeveelheid lycopeen nog.

    Behalve fosfor, calcium en magnesium, bevat een tomaat ook kalium, een element dat actief bijdraagt tot een goede nierfunctie en een te hoge bloeddruk vermindert. Tenslotte kunnen we er nog aan toevoegen dat een tomaat ook vezels bevat die de darmtransit stimuleren. Het enige minpuntje: de pel en de zaden kunnen gevoelige verteringsstelsels irriteren.

    In juli stelt EXKi volgende tomaatrecepten voor in de restaurants: een sandwich: Tomaat, tijm en paprikasaus, ham - een warm gerecht: Linguini, courgette, tomatensaus, verse tomaten, basilicumpesto - een soep.

    Een heerlijk recept om gezellig samen thuis te bereiden: Salade van kerstomaten met kersen. Voor 4 personen: bereiding: 15 min - geen kooktijd- ingrediënten: 1 klein handvol kersen, 50 g rode bessen, 400 g kerstomaten, 1 soeplepel azijn, 2 soeplepels olijfolie, peper en zout

    Spoel de kersen, snij ze in twee en ontpit ze. Spoel de kerstomaten en snij ze in twee. Daarna de bessen spoelen en van de trosjes afristen. Giet azijn in een slakom en voeg er peper en zout aan toe. Emulgeer met de olijfolie. Voeg er de tomaten, kersen en bessen aan toe en meng goed. Variant: Bij het opdienen rooster je lichtjes enkele pijnboompitten in een pannetje zonder vetstof en strooi je ze over de salade.

    16-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nest introduceert Nest Cam en vernieuwt huidige producten

    Nieuw ontwerp en functionaliteiten Nest Protect - Software update en nieuwe functionaliteiten Nest Learning Thermostat - Één Nest-app voor alle producten

     

    Nest Labs, Inc. (www.nest.com), architect van de thoughtful home, introduceert vandaag de Nest Cam, de tweede generatie Nest Protect: rook- en koolmonoxidemelder, nieuwe functionaliteiten voor de Nest Learning Thermostat en een geheel nieuwe app.

    Nest Cam – met full high-definition (1080p) videokwaliteit, een veelzijdige standaard, verbeterde bewegingsdetectie en Nachtzicht, maakt de Nest Cam het mogelijk om overal een oogje in het zeil te houden. De Nest Cam zal begin juli beschikbaar zijn in Europa.

    Nest Protect – de tweede generatie Nest Protect: rook- en koolmonoxidemelder is de eerste melder met een speciaal ontworpen Split-Spectrum Sensor. Deze sensor maakt gebruik van twee golflengtes aan licht om onderscheid te maken tussen verschillende soorten vuur. Ook kunnen de alarmsignalen van Nest Protect vanaf nu uitgeschakeld worden via de smartphone.

    Nest Learning Thermostat – de Nest Learning Thermostat stuurt de gebruikers vanaf nu ook notificaties wanneer de temperatuur dusdanig daalt dat er kans is op bevroren leidingen. Daarnaast zijn er nieuwe integraties met andere Nest-producten mogelijk.

    Nest-app 5.0 – de vernieuwde Nest-app 5.0 brengt alle drie de producten bij elkaar over verschillende platforms, waardoor de aansturing van Nest-producten nog eenvoudiger wordt.

    “Bij Nest hebben we altijd al meer willen doen dan alleen het ontwikkelen van een thermostaat,” aldus Tony Fadell, oprichter en CEO van Nest. “Onze visie was het creëren van een thoughtful home – een huis dat zorgt voor zichzelf en haar bewoners. Nu, vijf jaar later, valt alles op zijn plek. We hebben een portfolio ontwikkeld met de beste producten binnen hun klasse. Producten die op zichzelf werken, maar nog meer kunnen als ze met elkaar verbonden zijn. We werken samen met meer dan 9.000 developers om alles – van wasmachines en drogers tot aan auto’s – met onze thermostaat, rook- en koolmonoxidemelder en camera samen te laten werken. Nest producten worden nu al in meer dan 190 landen gebruikt, via verschillende platforms en verkrijgbaar bij vrijwel alle verkooppunten. Het resultaat? Energie bespaard, levens beschermd en talloze herinneringen opgenomen en gedeeld.





    15-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De camping, de garantie op een topvakantie met het hele gezin ...

    nu voor de laagste prijs, dankzij het “Last minute”-aanbod van Sandaya!

     

    Uit een onderzoek dat in januari 2015 door Dedicated – Sandaya* werd gevoerd, blijkt dat de Belgische kampeerders het liefst met het hele gezin reizen (42 %), voor een avontuurlijke vakantie (36 %), voor een luilekker-, strand- of zwembadvakantie (34 %) of om de plaatselijke cultuur op te snuiven (28 %).

    De campings van Sandaya komen aan al die verwachtingen tegemoet, dankzij een brede waaier aan mogelijkheden …op het vlak van verblijfstypes: formules voor kleine en grote gezinnen, in een tent, stacaravan, chalet, cottage, lodge of zelfs een boomhut! Op het vlak van activiteiten en animatie: perfect gelegen sites, buitengewone waterparken met golfslagbad(en), watervallen en/of glijbanen; waterspelletjes en sportactiviteiten voor klein en groot, en in juli en augustus ook animatie voor jong en oud (dans, shows, concerten, theatervoorstellingen enz.).

    Voor wie nog twijfelt … Sandaya stelt het “Last minute”-aanbod voor : € 350 korting op een verblijf van één week op de zuidelijke campings gereserveerd voor 15 juli. In het departement Hérault ligt viersterrencamping Plein Air des Chênes. Vlak bij Montpellier genieten vakantiegangers er van een uniek verblijf in de volle natuur, tussen land en zee. Het park ligt tussen het natuurpark van de Camargue, de kloven uitgehouwen door de Hérault en het nationaal park van de Cevennen. Op een boogscheut van badplaatsen als Palavas-les-Flots, La Grande-Motte en Le Grau-du-Roi vindt ook elke waterrat er gegarandeerd zijn gading.

    Les Vagues, het beste wat de Middellandse Zee te bieden heeft. In Valras-Plage, vlak bij Béziers, ligt viersterrencamping Les Vagues, op amper 700 m van de Middellandse Zee. In een mum van tijd staan badgasten met de voeten in het fijne strandzand. De camping beschikt ook over een prachtig waterpark (met een golfslagbad dat van april tot september verwarmd wordt en twee glijbanen) en biedt de vakantiegangers in juli en augustus een brede waaier aan sportactiviteiten (waterspelletjes, toernooien enz.) en leuke animatie (thema-avonden enz.).

    Les Tamaris, een luilekkervakantie onder de zon. Met jaarlijks gemiddeld 320 dagen zon vormt deze streek de ideale locatie voor een vakantie op het ritme van de zee. Vijfsterrencamping Les Tamaris biedt rechtstreeks toegang tot het strand van Frontignan en is de perfecte uitvalsbasis om het massief van Gardiole of het bassin van Thau te verkennen. De oesters van Bouzigues en een blik op de ‘joutes nautiques’, de beroemde waterspelen op het Canal Royal, zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

    De regio Languedoc-Roussillon dankt zijn reputatie als Franse vakantiebestemming bij uitstek voor de Belgen aan het mediterrane klimaat, de adembenemende natuur, de eindeloze stranden en de beproefde Zuid-Franse gastronomie. www.sandaya.be

    15-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw jasje voor versproducten SPAR

    Wie de komende dagen gaat winkelen bij Spar, zal het ongetwijfeld opmerken, de eigen versproducten van het merk Spar steken in een gloednieuw jasje!

    Om de versheid van de producten te benadrukken, krijgen ze allemaal een verpakking met een baseline per categorie, die verwijst naar oorsprong en nabijheid. “van de zee in je keuken” vind je terug op de vis, “uit de kookpot op je bord” pronkt op de verse soep.

    Het logo van Spar blijft aanwezig, zodat het duidelijk is dat het om de eigen versproducten gaat.

    De kwaliteit blijft gegarandeerd en wordt waar mogelijk verbeterd, dankzij de goede opvolging en controles die worden uitgevoerd. zo zijn er voor de soepen verbeterde recepturen ontwikkeld. Bovendien worden de soepen gemaakt door een belgische producent. Ook wordt er voor de meest duurzame alternatieven gekozen. Zo zullen de maatjes bijvoorbeeld ‘msc’ gecertifieerd’ zijn. En de gerookte zalm heeft door de traditionele rookmethode een lichtzoute smaak. De producten zijn heerlijk vers en behouden de focus op kwaliteit en authenticiteit.

    Maar hier blijft het niet bij! Binnenkort zullen ook de mosselen, verse vis, bereide maaltijden en voorverpakte groenten met het nieuw imago in de winkel terug te vinden zijn. Ontdek vanaf nu alle nieuwe verpakkingen in je Spar-winkel!





    15-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele suggesties van Viki Geunes

    Apero: Crostini met rode biet en zwarte olijven - Belegen Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & PALM Hop Select

     

    Ingrediënten (12 stuks):200 g Belegen Gouda* in dunne sneetjes, 12 crostini,2 el gehakte rozemarijn, 250 g rode biet, 12 zwarte olijven, 1 citroen, olijfolie,tijm, laurier, zeezout, zout

     

    Bereiding:Bestrijk de toast met olijfolie en kruid met zeezout en rozemarijn. Plaats 8 minuten in de oven op 150°C. Kook de rode biet ongeschild gaar in gezouten water met tijm en laurier. Laat afkoelen en snij de bietjes in grove stukken. Smaak nog extra af met olijfolie en geraspte schil van citroen. Verdeel op de toast met de zwarte olijven. Beleg met dunne sneetjes Belegen Noord-Hollandse Gouda* en plaats heel even onder de grill zodat de kaas net begint te smelten.

     

    De perfecte kaas&bier-combinatie:De Belegen Noord-Hollandse Gouda* bindt de aardse smaken van de biet, het geroosterde van de toast en de mediterrane, mineraalachtige smaak van de olijf. PALM Hop Select ondersteunt dit en zorgt voor het blijven aanscherpen van het smaakpalet.

     

    LUNCH: Spinaziewrap met eitje - Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & PALM Hop Select

     

    Ingrediënten (4 personen):200 g Jonge Gouda* in sneetjes, 200 g jonge spinazie, 50 g mosterd, 100 g mayonaise, 20 g honing, 8 pijpajuintjes, 4 eitjes en 4 wrapvellen

     

    Bereiding:Was de jonge spinazie. Meng de mayonaise, honing en mosterd. Smaak hier de spinazie mee af. Strijk de wrap ermee in, beleg met dunne sneetjes Jonge Noord-Hollandse Gouda* en rol deze strak op. Snij overlangs door en werk af met een spiegeleitje en de fijn gesneden pijpajuin.

     

    De perfecte kaas&bier-combinatie:Bij het bier komt de extra hoppesmaak zeer prominent naar voor. Het is een rijk bier met mooie krokante toetsen, wat perfect past bij de romige Jonge Noord-Hollandse Gouda*. Deze kaas zorgt voor de basis in de creatie en het frisse van de spinazie. De pijpajuin geeft er een boost aan.

     

    BRUNCH: Gepofte winterwortel met kaascrème Jonge Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & CORNET

     

    Ingrediënten (4 personen) :300 g Jonge Gouda*, 10 wortelen, 300 ml room, 500 g Ardens spek, 5 blaadjes salie, 1 ui,olijfolie, peper, zout

     

    Bereiding: Verwarm de room en smelt er de kaas in. Schil de wortelen, snij ze in grote stukken, kruid met peper en zout en leg in een ovenschotel met de ui. Giet er een scheutje olijfolie over en doe er wat salie bij. Plaats in de oven op 180°C. Als de wortelen beetgaar zijn, giet er de kaas-roommengeling over. Droog het dun gesneden Ardens spek op 100°C in de oven tot het krokant is. Verdeel dit over de wortelen en rasp er nog een beetje extra Jonge Noord-Hollandse Gouda* over.

     

    De perfecte kaas&bier-combinatie: De Jonge Noord-Hollandse Gouda* vormt de subtiele basis van de saus. Zo krijg je een mooi contrast met het volmondige van het bier. Het spek zorgt dan weer voor het gerookte, houterige waar de CORNET zich helemaal in vindt. De wortelen houden een zoetje in het gerecht en gaan niet overheersen, zodat kaas en bier hun perfecte match kunnen uitspelen.

     

    SNACK:Boerenbrood met witloofsalade en gerookte paling - Oude Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & BRUGGE Tripel

     

    Ingrediënten (4 personen):150 g Oude Gouda*, 4 grove sneden boerenbrood, 4 stronken witloof , 100 g gerookte paling, 1 granny Smith, 10 radijsjes, notenolie, citroensap, platte peterselie, peper, zout

     

    Bereiding:Snij de witloof fijn en meng met de granny smith. Breng op smaak met wat notenolie, enkele druppels citroensap, peper, zout en platte peterselie. Beleg hiermee de boterhammen en leg er stukjes gerookte palingfilet en radijs tussen. Strooi de Oude Noord-Hollandse Gouda* erover.

     

    De perfecte kaas&bier-combinatie:De licht bittere smaak van het bier en de witloofsalade contrasteert mooi met de rijpere Oude Noord-Hollandse Gouda*. Een snack die alle ingrediënten laat spreken, met de Gouda* voorop.

     

    TAPAS: Ragout van champignons en kaaspuree - Oude Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel & RODENBACH Grand Cru

     

    Ingrediënten (4 personen):200 g Oude Gouda*, 1 kg boschampignons, 500 g aardappel,200 g boter, 200 ml room, verse kruiden

     

    Bereiding:Bak een mengeling van boschampignons en vul er diepe bordjes mee. Maak een aardappelpuree en meng er de boter, room en Oude Noord-Hollandse Gouda* onder tot deze gesmolten is. Verdeel over de ragout en werk af met wat geraspte kaas en fijngesneden kruiden.

     

    De perfecte kaas&bier-combinatie:In het bier vinden we dezelfde smaakervaring terug als in de Oude Noord-Hollandse Gouda*: umami en gerijpte najaarsmaken met een balans van zuren.

     

    * De enige Noord-Hollandse Gouda met het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel

     

     







    14-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Häagen Dasz kiest voor Belgische chocolade

    Wanneer je aan Häagen Dazs denkt, denk je aan overheerlijk roomijs in iconische potten. Maar weet je ook wat dit ijs zo uniek maakt?

    Häagen Dazs ijs wordt uitsluitend vervaardigd op basis van natuurlijke ingrediënten: room, melk en eigeel. De aanvullende ingrediënten van het ijs worden geïmporteerd van over de hele wereld. Deze grondstoffen komen vanuit landen waar ze het beste tot hun recht komen. De pure vanille komt uit Madagaskar, de koffiebonen worden vanuit Brazilië geïmporteerd en de bananen komen uit Costa Rica. Maar belangrijker: de speculaas én de chocolade die Häagen Dazs prefereert, zijn afkomstig uit België!

    Dit jaar staat de Belgische chocolade in de schijnwerpers bij Häagen Dazs. Om dit te vieren zijn er twee nieuwe recepten in een groot en klein formaat op de markt gebracht. De 'Dark Chocolate& Almond'pints (500ml) bestaan uit een intense combinatie van zwarte chocolade en gekarameliseerde stukjes amandelnoten. DeTriple Sensations 'Vanilla Chocolate Almonds' (4mini potjes van 86ml) bestaat uit heerlijk vanilleijs met een smeuïge en voortreffelijke chocoladesaus en is gemengd met kleine knapperige stukjes chocolade en amandelnootjes.

    ww.haagendazs.be

    14-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Climonade: de nieuwe limonade van sprookjesprinsessen en kastelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Prachtige verhalen en leuke verrassingen zijn ook van deze tijd, getuige dit romantisch verhaal dat zo uit een sprookjesboek kan komen. Het heet Climonade. Sprankelend en uitbundig zorgt het deze zomer voor verfrissing, terwijl het in de winter hartverwarmend werkt, maar ook als aperitief of in cocktails is het puur nieten.

    De naam "Climonade " is een hommage aan gravin Clémentine, een limonade met alle geheimen van een verrassende frisdrank die in de smaak valt bij tal van fijnproevers. A star is born: dit is Belgisch!

    Het bijzondere karakter van deze limonade, dat totaal niet vergelijkbaar is met andere frisdranken, is verbluffend. Het is een mix van zuiver mineraalwater uit de Ardennen (Val d’Aisne in Fisenne) en een mysterieuze mediterrane vruchtensiroop geïnspireerd op een recept van een frisdrank die gravin Clémentine destijds haar gasten aanbood, meer dan honderd jaar geleden.

    Een streepje geschiedenis: het elixir van gravin Clémentine

    Een bijzondere limonade voor een bijzondere dame, met een bijzondere geschiedenis. Alles begint met een mooi liefdesverhaal. Deze charmante jongedame die geboren werd als prinses Clémentine de Croÿ verliet haar verre Germaanse vaderland en huwde in 1880 met graaf Adhémar d’Oultremont. Samen woonden ze in het kasteel van La Berlière, heel gelukkig en in harmonie met de inwoners van Houtaing. Vaak ontving Clémentine hen in de salons van het kasteel en als verfrissing bood ze steeds een zelfgemaakte frisdrank aan, geserveerd in een kristallen karaf. Helaas sterft de amper 36-jarige Clémentine onverwacht na een ziekte. Door haar onophoudelijke inzet en enorme vrijgevigheid wordt ze door de dorpelingen vereerd als een heilige. Haar diepbedroefde echtgenoot laat in het dorp voor haar een prachtig mausoleum bouwen. Het geheim van haar limonade bleef bewaard tot op vandaag en kreeg de toepasselijke naam "Climonade".

    Sprankelend met of zonder suiker, zonder kleurstoffen of alcohol, een genot voor iedereen. Heerlijk ijsgekoeld in de zomer, smakelijk en hartverwarmend in de winter.

    Door de ingrediënten wordt Climonade als een heilzame drank gezien. De originele retrolook is tegelijk grappig en apart, redenen waarom het ook zo succesvol is. Het zuivere en pure mineraalwater van een Belgische bron in de Ardennen, het fruitige aroma van citroensap, lichtjes gezoet met suikerbiet of stevia, maken van Climonade een echte levenselixir. En voor zoetekauwen is er het gebakje Les Petits coeurs de Climonade dat er uitstekend bij past.

    Climonade bestaat in 2 versies: gezoet met Haspengouwse suikerbiet of met stevia, steeds zonder toevoeging van alcohol of kleurstoffen. Climonade is geschikt voor elk moment van de dag en past perfect bij de maaltijd. Heel verfrissend in de zomer en hartverwarmend in de winter, is het vleugje amandel op het einde super verrassend, zonder dat het gaat overheersen. Climonade kan ook als aperitief geserveerd worden, een klein scheutje alcohol van topkwaliteit volstaat. Een vleugje rum, wodka, Mandarine Napoléon, Grand Marnier, Drambuie, witte wijn, schuimwijn, crème de cassis, kirsch of portwijn, het kan allemaal. De speciale smaak zorgt ervoor dat sommige topchefs het ook gebruiken om sausen en salades mee af te werken.

    Dit flesje toegankelijke chic dat binnenkort op alle tafels staat heet Climonade.

    Het maakte reeds een indrukwekkende entree op de Belgische markt en gaat een veelbelovende toekomst tegemoet. De aparte look, een mooie glazen fles met een porseleinen sluiting, oogt tegelijk chic en retro. Climonade zit boordevol energie en smaak, met een knipoog naar het echte leven waar we volop genieten van mooie dingen en pure smaken. Een leven boordevol pit en heerlijke momenten.

    Climonade is een hit! Sprankelend of gemixt, en Belgisch! U kunt er onbeperkt van genieten ! Climonade is zonder gevaar voor de gezondheid of de lijn ! Puur genot!

    Enkele verkooppunten:

    Brussel: Pistolet Original, A.M, Trouvailles de Louise, Le Comptoir Belge, 1180 Bistrot Urbain, Chez Gaspard,…

    Buiten Brussel: The Foodmonkeys in Hasselt, kasteel van Corroy-le-Château, Wattitude in Luik, Les Caves Gourmandes in Hoei, Le Comptoir van de boerderij van Mont-Saint-Jean in Waterloo,…

     

     

    14-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagne Taittinger: de traditie van een constante Brut

    De verschillende cuvées van Taittinger worden in een nieuw kleedje gestoken en krijgen een frisse, frivole look… Met de zomer in het land is deze update perfect getimed!

    De flessen zijn het uithangbord van het huis Taittinger, een uitstraling van de geschiedenis, een herinnering aan de roots maar ook een blik op de toekomst. Iedere verandering, subtiel maar kordaat, gaat gepaard met een groot respect voor dit verleden en het DNA van het merk. De verfijnde schouder en hals geven de fles een elegant en moderner evenwicht. De nieuwe curve in de kraag, de verfijnheid en de eenvoud geven het volume een andere perceptie en benadrukken de elegantie van deze champagnefles. Om deze rode draad volledig door te trekken en deze verlichting te vergezellen, werd de omvang van de etiketten ook nog eens ingeperkt.

     

    Champagne Taittinger: ... de Prestige van een Rosé voor de zomer!

    De Cuvées Brut Réserve en Prestige Rosé vormen het hart van het gamma. De nieuwe look doet een frisse wind waaien en komt dynamisch over. Op de Cuvée Prestige Rosé prijkt een openhartige, frisse en levenslustige kleur. Meer dan ooit trekt deze fles de aandacht en doet ze zin krijgen om te degusteren, een heerlijk moment te delen,…De twee nieuwe kleedjes hebben echt een knapperige, crispy en onweerstaanbare verschijning.

    Champagne Taittinger Brut Réserve vanaf 36,95 €. Champagne Taittinger Prestige Rosé vanaf 46,45 €.

     

    Champagne Taittinger: De Cru van de grootse momenten

     De Cuvée Prélude is een bevestiging van de identiteit van Taittinger. Deze exclusieve en hoogwaardige wijn geeft uitdrukking aan zowel de krachtige Pinot noir als aan de bruisende mineraliteit van de Chardonnay...

    De donkerblauwe kleur en de naam Prélude komen volledig tot hun recht en de Cuvée is een open deur naar een gezellig samenzijn tijdens een maaltijd met jodiumsmaken : geaffineerde oesters, oestertartaar en zeebaars ; gegrilde kreeft en citrussaus…

    Champagne Taittinger Prélude Grands Crus vanaf 45,60 €.

     

    Champagne Taittinger: Millésimé 2008, het succes van een topjaar

     De nieuwe look van de Millésimé 2008 vindt haar identiteit terug in die van exclusieve en hoogwaardige wijnen (net zoals de Prélude en de Folies de la Marquetterie). De bruine kleur verwijst naar de aarde, de basis waarin de wijn werd grootgebracht die later een cuvée werd. De fijne, goudkleurige lijn staat symbool voor de finale toets van de Chardonnay.

    De kwaliteit van de Millésimé 2008 komt voort uit een mooie zuurtegraad en uit het zoutgehalte die respectievelijk voor frisheid en een nodig bewaarpotentieel zorgen. Deze Cuvée is uiterst geschikt als aperitief of om Japans getinte gerechten te begeleiden waarin wordt gespeeld met jodium-, verfijnde en zelfs zoete toetsen.

    Champagne Taittinger Brut Millésimé 2008 vanaf 49,30 €

     

    Champagne Taittinger : De Cuvée "Les Folies de la Marquetterie"

    De Cuvée Les Folies de la Marquetterie, is de eerste domeinchampagne van het Huis en weerspiegelt perfect de terroir en de druivensoorten Pinot noir en Chardonnay die rondom de Château groeien. Een waanzinnige Champagne zowel op het vlak van assemblage als van weelderige smaak… Het frivole en feestelijke geheel ligt verankerd in de geschiedenis van de Château die teruggaat tot in de Verlichting. De etiket op de hals heeft een zalmachtig oranje gloed die verwijst naar de kleuren van de stenen waarmee de Château de la Marquetterie werd gebouwd.

    Deze cuvée past perfect in de lijn van de exclusieve wijnen (in beperkte hoeveelheden) en geeft iedere degustatie een complexiteit dankzij de brede en zachte structuur. De volle maar verfijnde eindsmaak gaat uitstekend samen met tarbot met morieljes en zelfs met truffelbrie.

    Champagne Taittinger Les Folies de la Marquetterie vanaf 48,35 €.

     

     

     











    14-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom authentieke combinatie kaas en bier blijft smaken

    Chef Viki Geunes verrast met hedendaagse twist op nostalgische combo

     

     

     

    Kaas en bier: een authentiekere combinatie van vakmanschap bestaat haast niet. Het hoort al eeuwenlang tot de favoriete geniet-combo’s van de Belg en wordt nu zelfs nóg populairder. “Kwaliteitsproducten die je herinneren aan je jeugd, maar met een frisse 2015-twist: dát is wat mensen willen”, aldus smaakexpert Patrick Nijs. Deze trend inspireerde chef Viki Geunes dan ook om tien verrassend moderne bier&kaas-creaties te maken, van brunch tot aperitief.

     

    De monniken wisten het in het begin van de twaalfde eeuw al: bier en kaas is een match made in heaven. De rijke en complexe smaak van deze bieren vormde dankzij het frisse, paletreinigende koolzuur een evenwichtige tegenpool voor de romige vetheid van de kaas. Het werd dan ook een rotsvast huwelijk, dat de eeuwen doorstond.

     

    Want ook nu is een fris biertje zonder wat lekkere kaasblokjes erbij haast ondenkbaar. “En de traditie is zelfs populairder dan ooit”, merkt Patrick Nijs, onafhankelijke smaakexpert en biersommelier. “Er is tegenwoordig meer aandacht voor vakmanschap en kwaliteit. Mensen stellen zich de vraag: vanwaar komt mijn product, wie heeft het gemaakt en hoe natuurlijk/ambachtelijk is het? Ze grijpen terug naar combinaties, geuren en smaken uit hun jeugd die een bepaalde nostalgie oproepen. Zo komen ze automatisch uit bij producten die al jaren op dezelfde manier gemaakt worden en nog steeds exact hetzelfde smaken en ruiken. Kaas en bier is zo’n oer-Vlaamse combinatie van vakmanschap en eigen streekproducten die – zeer terecht – terug in de schijnwerpers komt.”

     

    Automatische match van traditie en smaak

    Deze massale herontdekking van de kaas-biercombinatie inspireerde Patrick Nijs dan ook om samen met chef Viki Geunes op zoek te gaan naar tien smaakvolle, hedendaagse combo’s met dé twee meest authentieke producten: Noord-Hollandse Gouda met het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel en bieren van PALM Belgian Craft Brewers. “We kwamen haast automatisch bij deze producten uit. Twee smaakmakers met dezelfde waarden en tradities. Dat vonden we belangrijk.”

     

    “Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel is bovendien dé bekendste kaas die iedereen lust. Ook qua smaak was het helemaal wat we zochten. Want het is de enige kaas met die typische subtiele ziltigheid, afkomstig van het gras op een bodem die nog heel recent door zeewater overspoeld was. Deze zoute toets werkt smaakversterkend, perfect bij een complex, fris bier. Dat vonden we in het assortiment van de verschillende brouwerijen die PALM overkoepelt. Bieren zoals bijvoorbeeld de RODENBACH Grand Cru zijn langer gerijpt – 2 jaar op eikenhouten foeders – en bevatten zachte zuren die door het zout naar een hoger niveau getild worden. Bovendien bevatten veel van deze bieren ook extra hop – zoals bijvoorbeeld de PALM Hop Select – wat hen een frisser contrast geeft tegenover de romige kaas.”

     

    Verrassende combo’s

    Hoewel kaas en bier al eeuwenlang een bekende combinatie is, wil dat niet zeggen dat het niet meer kan verrassen. Als je verschillende kazen aan verschillende biersoorten koppelt, kan je eindeloos veel nieuwe smaken ontdekken. En dat is ook net wat chef Viki Geunes gedaan heeft. “Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door het gebruik van bier in de gastronomie én door het moderniseren van traditionele combinaties. Een nieuw concept bedenken voor kaas & bier vond ik dus een geweldige uitdaging als chef. De Belg kent op dit moment amper 10% van de mogelijkheden met deze supercombo. We genieten allemaal wel van kaasblokjes bij ons biertje op café of restaurant, maar er zijn zoveel meer genietmomenten waarbij deze combinatie perfect is. Zelfs voor brunch, lunch, een tapasmaaltijd... Deze mogelijkheden laat ik met mijn nieuwe creaties dan ook zien.”

     

    Wist je dat…

    -       Hoe meer hop een bier bevat, hoe frisser en dorstlessender het smaakt en hoe beter het je palet reinigt? De PALM Hop Select wordt een derde maal gehopt met hop uit de eigen hoptuin van de brouwerij. Dergelijke bieren doorbreken dan ook perfect de vetheid en romigheid van jonge kazen.

    -       Noord-Hollandse Gouda met het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel de enige kaas is met een echt natuurlijke, subtiele ziltigheid? Dit komt doordat de plaats waarop de koeien – die de melk geven – grazen, nog vrij recent door zeewater is overspoeld.

    -       Het vooral het koolzuur is in bier dat de combinatie met kaas zo interessant maakt? Het prikkelt je tong extra en versmelt de smaken beter. Hergisting op fles biedt het bier een extra fijne pareling en een langere bewaartijd.

     

    Volgende kazen uit het assortiment van Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel werden gecombineerd met volgende bieren van PALM Belgian Craft Brewers:

     

    Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel

    • Jong: deze kaas heeft een klein zoetje en is heerlijk smeuïg en romig van smaak.
    • Belegen: een lekker gerijpte, zoetige kaassmaak. De consistentie is heerlijk romig en smeuïg.
    • Oud: stevig én vol, waarbij kleine rijpingskristallen voor een extra smaakbeleving zorgen. Deze kaas wordt op smaak gerijpt, waardoor hij een uitgesproken hartig en complex karakter krijgt.
    • Overjarig: robuust van smaak. Kleine rijpingskristallen zorgen voor een extra smaakbeleving. Deze kaas wordt 12 maanden op smaak gerijpt, waardoor hij zijn robuuste en volle karakter krijgt.

     

    PALM Belgian Craft Brewers

    - PALM Hop Select is een hogegistingsbier, fruitig en bitterzacht door het gebruik van eigen geteelde hop in de derde hopfase. De hergisting op fles geeft het bier extra pareling.

    -   CORNET is een zwaar blond Belgisch bier met een eiktoets dat de balans houdt tussen de fruitigheid van de gist en de vanillezoetheid van het hout.

    -   BRUGGE Tripel is het van oudsher Brugse stadsbier dat verrijkt wordt met het historische kruidenmengsel ‘gruut’. Het bier heeft een bittere, rijke en romige smaak.

    -   RODENBACH Grand Cru is een blend van 2/3e bier dat 24 maanden op eiken foeders heeft gerijpt en 1/3e jong bier, het is complex van smaak, met veel hout en esters, vineus en met een zeer lange afdronk zoals een grand-cruwijn.

    -   RODENBACH Caractère Rouge is vineus met een zeer complexe, fruitige neus van framboos, veenbes en kriek in combinatie met toetsen van hout en karamel. De ondertoon bevat het aroma van viooltjes, leder en lichte tabak.

    -   RODENBACH Vintage is 100% oud belegen bier van 24 maanden afkomstig van 1 welbepaalde foeder. Zijn smaak is complex, rond, intens en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik met een toets van vanille, kers en zoethout.

     

    Het assortiment Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel telt zes varianten: Jong, Jong belegen, Belegen, Extra belegen, Oud en Overjarig.

     

    PALM Belgian Craft Brewers focust op ambachtelijke, authentieke bieren en het bredere, historische verhaal achter het product. Met de brouwerijen Palm, De Hoorn, Rodenbach, De Gouden Boom en Boon is ze de enige brouwerij die de vier authentieke gistingswijzen hanteert.

     

    Noord-Hollandse Gouda met het kwaliteitskeurmerk het Rode Zegel en de bieren van PALM Belgian Craft Brewers zijn verkrijgbaar in de supermarkt of bij de zelfstandige winkel.


     







    13-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonder koken met kokosolie

    Op zoek naar een gezonder alternatief in de keuken om te bakken en braden? Dan is de kokosolie van Nutridia zeker iets voor jou! Kokosolie wordt gemaakt van het witte vruchtvlees van de kokospalm. Het smeltpunt van ongeraffineerde kokosolie ligt rond de 2426°C, waardoor het in onze contreien meestal voorkomt als een gestold vet.

    Deze olie is erg rijk aan verzadigde vetzuren met een middellange keten, zoals laurinezuur. Hierdoor worden de vetzuren gemakkelijker door de darmen geabsorbeerd en door de lever even snel omgezet in energie als suikers. Vitamines, mineralen en alle vet oplosbare stoffen worden ook beter opgenomen door het lichaam dankzij een goede opname van de vetten uit de olie. Ook wordt er maar een klein deeltje van zulke vetzuren opgeslagen als vet. Kokosolie draagt bovendien ook bij tot een goede cholesterol.

    Kokosolie is uiterst geschikt om te bakken, braden, wokken of frituren, omdat er tijdens de verhitting geen storende stoffen of vrije radicalen vrijkomen. Ook als vervanger van roomboter of margarine is de olie erg geschikt: het bevat gemiddeld zo’n 8,3-8,6kcal per gram, terwijl dat bij vetten normaal gezien 9 kcal per gram is.

    Ook Albert Verdeyen, de topchef met aanstekelijke Brusselse tongval, gaat resoluut voor kokosolie! Als ‘huiskok’ voor Nutridia kookt hij enkel met de beste ingrediënten en vormt kokosolie de basis.

    Prijzen: Geurloos: 500ml €6.95; 1500ml €15.99 en 2500ml €24.99 - Extra virgin 300ml €5.99 en 600ml €9.95 www.nutridia.be

     







    13-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Altijd in vakantiestemming... thuis

    Mediterrane gezelligheid binnen én buiten met de plancha’s Indoor & Sukaldea

      

     

    Met de plancha’s van Forge Adour rek je de zomer tot in het najaar. Want de gietijzeren platen Indoor en Sukaldea trakteren je zowel buiten als binnen op een lekkere en gezonde keuken, vol verrassingen. Chef Giovini Oosters geeft je twee inspirerende recepten om je gasten dit najaar te verwennen à la plancha! Met een gietijzeren ‘plancha’ – overgewaaid uit het Spaanse Baskenland – laat Forge Adour je proeven van een nieuwe manier van koken: snel, gezond en heel ontspannen. Verwarm de plancha en serveer in enkele minuten een gevarieerde maaltijd. Na elke bereiding kan je de plaat, die geen geuren of smaken vasthoudt, eenvoudig reinigen met water.

    INDOOR, verras op regenachtige dagen: Indoor geeft je alle plezier van een plancha... in je keuken. Deze plaat in geëmailleerd gietijzer, 6 mm dik, is compact en laag en past mooi op alle standaardwerkbladen (60 cm diep). In 10 minuten warmt de plaat op tot 300-330°C; de bedieningsknoppen en verkliklampjes laten je de temperatuur heel precies regelen. De plancha heeft een onderstel in roestvrij staal en is uitgerust met een veiligheidsthermostaat en verwijderbare vetrecipiënt. Geschikt voor 4 tot 6 personen, ideaal ook voor stadsbewoners zonder tuin of terras! richtprijs: 359 euro

    SUKALDEA, elektrische plancha: Het SUKALDEA-assortiment van Forge Adour telt twee elektrische plancha's die je zowel binnen als buiten kan gebruiken: het model 320 (2 tot 4 personen) en model 600 (8 tot 10 personen). Deze geëmailleerde gietijzeren plaat uit één stuk, 6 mm dik, en met hoge boorden garandeert een gelijkmatige warmteafgifte. De temperatuur kan je heel precies regelen; de verkliklampjes controleren. Het onderstel is in roestvrij staal en de plancha is uitgerust met een verwijderbare vetrecipiënt. richtprijs: vanaf 399 euro

    Giovani Oosters, groente-inspiraties voor foodies

    De plancha is ideaal voor gehaaste foodies! Chef-kok Giovani Oosters van Vous lé Vous en het Smaaksalon nodigt je uit om nieuwe smaken te ontdekken met deze eenvoudige maar verrassende streekgroenten die perfect passen bij een stukje rood vlees, wild of vis.

    1) Rode biet met bosaardbeien: Dit heb je nodig voor 4 pers: 2 grote rode bieten, Bosaardbeien, Olijfolie, Rode bietenazijn ( of sherry azijn), Peper en zout. Afwerking: bloemetjes naar keuze. Op de foto: koekoeksbloem, Oost-Indische kers en geluksklaver

     

    Zo maak je het: 1. Was en schil de rode bieten. Hou de schil bij en droog deze in de oven op 85°. Zodra deze krokant is,fijnmalen tot poeder. 2. Snij enkele zeer dunne plakken van de rode biet en maak hier rondjes van. Marineer deze in een geutje olijfolie en azijn. Breng op smaak met peper en zout. 3. Snij dikke plakken van ½ cm van de rest van de bieten en bak deze gaar op de plancha. Steek ze rond uit en verdeel over de borden. 4. Leg hierop de gemarineerde rauwe rode biet en werk af met bloemetjes en poeder van rode biet. De rode biet past bij elk rood vlees : van gegrilde biefstuk op de plancha tot een heerlijk stukje hertenfilet.

    2) Pompoen met popcorn

    Dit heb je nodig voor 4 pers: 1 flespompoen, 4 eetl Griekse of Turkse yoghurt, 1 limoen, Popcorn, Peper en zout, Nootmuskaat. Afwerking: basilicum en rucola, bloemetjes naar keuze. Op de foto: goudsbloem

    Zo maak je het: 1. Snij dikke plakken van de pompoen en gaar deze op de plancha. Zodra ze mooi goudbruin en gaar zijn haal je ze eraf en kruid ze met peper, zout en nootmuskaat. 2. Meng de yoghurt met geraspte limoen en breng op smaak met peper en zout. 3. Serveer de pompoen met de yoghurt en de kruiden. Werk af met de popcorn en de bloemetjes. Dit is ideaal bij een stukje wild en met wat boschampignons heb je een heerlijk fris winters gerecht.

    Forge Adour – www.graham.be

    Forge Adour is de belangrijkste fabrikant van plancha’s in Europa. CEO Manu Merin richtte – na een intensief leerproces kunstsmederij – het bedrijf in 1978 op, de tijd van sierlijke balkons en open haarden. Al snel veroverde ambassadeur Merin na Spanje ook Frankrijk. Vandaag telt de onderneming ruim 100 medewerkers, draait ze een omzet van 17 miljoen euro en produceert ze jaarlijks gemiddeld 50.000 plancha’s. De productie vindt plaats in een moderne fabriek in Villafrance de los Barros, in het hart van de Spaanse regio Extremadura. Forge Adour wordt in België verdeeld door Graham in Woutersbrakel.

     

     

              







    13-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europcar lanceert internationale digitale campagne

    #MYEUROPCARROADTRIP

     

    Europcar, de Europese marktleider in de autoverhuursector, lanceert samen met Spotify de digitale campagne #MyEuropcarRoadTrip in al zijn Europese vestigingen (Duitsland, België, Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal en het Verenigd Koninkrijk). Met reizen en avontuur als centrale thema’s biedt #MyEuropcarRoadTrip internetgebruikers de kans om een roadtrip door Zuidoost-Azië te winnen en zo Singapore, Maleisië en Australië te ontdekken.

    "Met deze internationale campagne kan de groep Europcar de digitalisering van het merk in een stroomversnelling brengen en tegelijk aan een jonger imago werken. Met #MyEuropcarRoadTrip willen we de internetcommunity warm maken voor ons merk en zowel onze huidige als toekomstige klanten een ervaring bieden die ons van de concurrentie onderscheidt," aldus Cyrille Giraudat, directeur Marketing en Clients bij de groep Europcar.

    De campagne #MyEuropcarRoadTrip – een primeur voor de autoverhuursector – loopt op de sociaalnetwerkpagina's van Europcar en nodigt iedereen op Facebook en Instagram uit om zijn creativiteit bot te vieren. De deelnemers kunnen tot en met 21 augustus het mooiste moment van hun roadtrip op foto of video vastleggen en delen op Facebook of Instagram met de hashtag #MyEuropcarRoadTrip. Daarna is het stemmen geblazen!

    Spotify, partner in de campagne, heeft speciaal voor de gelegenheid een roadtripafspeellijst samengesteld met soundtracks van roadmovies en andere muziek die doet denken aan reizen en avontuur. De afspeellijst schenkt de internetgebruikers alvast voldoende inspiratie om hun creatieve beeldmateriaal van een passend deuntje te voorzien of hun tocht over de Belgische of buitenlandse wegen op te vrolijken! De deelnemer die de meeste stemmen haalt met zijn/haar foto of video wint de wedstrijd #MyEuropcarRoadTrip. De eerste prijs is een onvergetelijke reis. Maar ook aan de andere deelnemers wordt gedacht. De eerstvolgende 75 winnaars krijgen een Ricoh Theha 360°- camera cadeau, terwijl de 500 volgende winnaars een promotiecode krijgen voor de Fotomate-applicatie, waarmee ze vijf van hun favoriete foto's kunnen laten afdrukken.

    In lijn met deze campagne worden YouTubers, Instagrammers en bloggers uitgenodigd om hun mooiste vakantie-ervaringen met de Europcar-community te delen!

    13-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kuifjeskrant rally: ook dit jaar een hoogtepunt van het Stripfeest!

    Het Stripfeest, dat plaatsvindt van 4 tot 6 september 2015, organiseert voor het derde jaar op rij de Kuifjeskrant Rally. Deze wedstrijd met meerdere tientallen oldtimers is een klassieker geworden van dit weekend. De organisatoren hopen op een nooit eerder geziene opkomst van meer dan 80 collector's items.

    Ter gelegenheid van het Stripfeest worden de oldtimers die tussen 1946 en 1988 verschenen in de Kuifjeskrant, opgeroepen om op zondag 6 september deel te nemen aan de grote autorally. Na een tocht van een honderdtal kilometer en een halte aan het Hergé Museum, zullen de bolides die recht uit de Kuifjeskrant komen, vanaf 14 uur aankomen in Brussel. Het publiek zal dan de vele wagens kunnen komen bewonderen op het Paleizenplein, naast het Warandepark, waar tegelijk het festival van het Stripfeest plaatsvindt. Genoeg dus om de passie te botvieren en een spektakel te bieden voor jong en oud.

    De eigenaars van wagens en motorfietsen die tussen 1946 en 1988 verschenen in de Kuifjeskrant worden opgeroepen om zich in te schrijven via testacoda.organisation@gmail.com (de deelnemingsvoorwaarden zullen per e-mail meegedeeld worden), om te trachten het grootste aantal deelnemers ooit bijeen te brengen voor de Kuifjeskrant Rally.

    Per voertuig worden twee personen uitgenodigd om zich te verkleden en deel te nemen aan deze tocht en aan het diner onder mensen met dezelfde passie. Op het einde van het traject kent een jury prijzen toe aan de auto’s die het meest beantwoorden aan de tekeningen van Hergé.

    Binnenkort meer informatie over het Stripfeest op www.Stripfeest.brussels.

    13-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winnaars 'Beste Product van het Jaar België' 2015 - 2016 bekend

    18 producten mogen zich een jaar lang ‘Beste Product van het Jaar België’ noemen !

     

    De winnaars van de verkiezing Beste Product van het Jaar België 2015 – 2016 zijn bekend. Naast de achttien categoriewinnaars is fruitdrank Herbalife Aloë Vera Mango uitgeroepen tot overall winnaar; een bekroning voor de hoogste gemiddelde score. De scores van alle genomineerde producten zijn gebaseerd op vijf criteria: prijs-kwaliteitverhouding, productpresentatie, gebruikstevredenheid, herhaalaankoop en aanbeveling. Het onderzoek is een initiatief van Q&A Research & Consultancy in samenwerking met Consumer Contest Company.

    In totaal streden er 114 producten mee voor deze prestigieuze prijs, waarbij de consument de uiteindelijke winnaar koos. Meer dan 11.000 consumenten hebben tussen 1 mei en 8 juni via de website www.besteproductvanhetjaar.be hun favoriete product beoordeeld. Daarmee is deze uitverkiezing één van de grootste consumentenonderzoeken in ons land waarbij de consument directe invloed heeft op de resultaten.

    Winnaars Beste Product van het Jaar België 2015 - 2016

    Aperitiefsnacks : Lidl schepnoten amandel/cashew/pistache; Bier            Kwaremont; Chocolade             Nestlé les receptes de l'Atelier Pure chocolade met gekonfijte blauwe bosbessen, hazelnoten en amandelen; Douche crème Le Petit Marseillais Sève de Aloë Vera & Fleur de Pommier; Elektrische gereedschappen WX-426 Worxsaw; Fruitdranken     Herbalife Aloë Vera Mango ; Handzeep             Palmolive Magic Pouss' Mousse ; Hygiënisch papier Cosynel/Moltonel, toiletpapier; Ice tea Michel et Augustin Thé Vert Citron Menthe ; Kaas Old Amsterdam Apero Blokjes 150gr; Lichaamsverzorging Body&Bess Intensive body oil; Lijm/Afdichting Soudal Fix ALL X-treme Power ; Mondverzorging Sensodyne toothpaste Complete Protection Extra Fresh ; Schoonheidsverzorging       Cien anti-rimpelcrème; Vaatwasmiddelen W5 vaatwastabs ; Vaatwasmiddelen        Forever Savon de Marseille en coupeaux 500gr; Wasverzachters           Robijn Creations wasverzachter Tiarebloem & Wilde Bessen ; Wijnen zonder alcohol Vintense Petit Bulles Ros

    Over 'Beste product van het Jaar'

    Beste Product van het Jaar België is een groot consumentenonderzoek waarbij consumenten bepalen wat de beste producten zijn. Wordt een product als beste door de consumenten beoordeeld, dan mag het product zich een jaar lang Beste Product van het Jaar België noemen. De verkiezing Beste Product van het Jaar België werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het concept bestaat ook in Nederland en Duitsland.

     







    12-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Word wakker op een unieke VIP woonboot in Marina De Eemhof!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Op woensdag 17 juni werd de eerste VIP woonboot opgeleverd in Marina De Eemhof. Vanaf 31 juli 2015 kunt u genieten van een verblijf op een woonboot in de oude jachthaven. Vanaf het privédek heeft u prachtig uitzicht over het Eemmeer. De ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar een origineel vakantieverblijf!

    Vijf bijzondere VIP woonboten

    De gloednieuwe 6-persoons VIP Woonboten in Marina De Eemhof bieden de perfecte combinatie van avontuur en luxe. Geniet in gezelschap van uw gezin of vrienden op een modern ingerichte woonboot aan het uitgestrekte Eemmeer. Neem uw eigen sloep of zeilboot mee en verken de wateren rondom Marina De Eemhof, of huur een boot bij de Eemhof Watersport & Beachclub. Ontspan op uw privéterras dat uitsteekt boven het glinsterende water, of in het bubbelbad in een van de twee luxe badkamers. Bovendien biedt Center Parcs inclusief bij het verblijf op de woonboten diverse VIP services aan, zoals gratis WiFi, dagelijks verse broodjes aan boord en opgemaakte bedden bij aankomst. In Center Parcs De Eemhof kunt u ook gebruikmaken van de vele andere faciliteiten: van subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo met de spectaculaire glijbaan Turbo Twister tot de Action Factory, met (ont)spannende activiteiten

    12-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 toeristische tips voor een zomers weekendje Maasmechelen

    Outlet shopping center zet in op toeristische beleving voor het ganse gezin

     

    Wie Maasmechelen Village zegt, denkt wellicht meteen aan modemerken als Hugo Boss, Versace of Tommy Hilfiger. Maar het outlet merkendorp is veel meer dan shoppen alleen en biedt tal van activiteiten aan voor het ganse gezin. Zo kan je op dezelfde site als Maasmechelen Village terecht voor een namiddagje wakeboarden in het Terhills Cablepark, een panoramawandeling door Connecterra of een fietstochtje langsheen de Maasvallei. Overnachten doe je in het gloednieuwe en luxueuze Terhills Hotel en voor een heerlijke maaltijd kan je in één van de vele restaurants in de buurt terecht. Met het nieuwe ‘Shop til you drop-arrangement’ van Terhills Hotel ontvang je bovendien 10% korting in 9 boetieks naar keuze bij Maasmechelen Village.

    Maasmechelen Village is een begrip in Limburg en ver daarbuiten. Maar wat vele mensen niet weten is dat er op dezelfde site als de village nog zoveel andere zaken te beleven vallen, genoeg om een gans weekend te vullen. Daarom 5 toeristische tips voor zij die deze zomer op zoek zijn naar vertier in eigen land:

    Terhills Cable Park: waterpret in het enige waterskikabelpark in Limburg. Met de warme zomermaanden in het verschiet is wat verfrissing bij het water geen overbodige luxe. In het Terhills Cable Park kan je leren waterskiën en wakeboarden. Je wordt er bevestigd aan een 5 pyloon kabel die je verder trekt over het water. Het park ligt aan de rand van het Nationale Park Hoge Kempen en heeft het mooiste uitzicht van alle kabelparken in Europa. Een uurtje wakeboarden kan al vanaf 14 euro/pp.

    Connecterra: de panoramapoort tot het Nationale Park Hoge Kempen: Op de plek waar ooit de steenkoolmijn van Eisden op volle toeren draaide geniet je nu van het mooiste panorama van heel Limburg. Het landschap van bergen en meren doet eerder denken aan een of andere verre bestemming, maar het is wel degelijk de toegangspoort tot het Nationale Park Hoge Kempen. Volg er één van de vier bewegwijzerde wandelroutes en leer meer over de rijke lokale biodiversiteit en het rijke mijnverleden van Eisden. De parkings van Connecterra en Maasmechelen Village zijn met mekaar verbonden, zodat je je niet eens hoeft te verplaatsen.

    Fietsen langs de Maas is altijd een goed idee: Het Maasland is ongetwijfeld een van de mooiste fietsregio’s van Vlaanderen. Je vindt er tal van bewegwijzerde fietsroutes terug en fietst er ondermeer langs de Maas, de Zuid-Willemsvaart en een snoer van idyllische Maasdorpjes. Wie vertrekt vanuit Maasmechelen Village kan via de nabijgelegen passantenhaven ook de oversteek maken en aansluiten op het Nederlandse fietsroutenetwerk. Aan het toeristisch infocentrum van Maasmechelen Village kan je vanaf augustus voor 10 euro/dag een fiets huren, inclusief fietskaart, en dit in het kader van 20 jaar Fietsparadijs Limburg.

    Terhills Hotel: overnachten en genieten in stijl. Vlak naast Maasmechelen Village opende dit voorjaar het gloednieuwe Terhills Hotel. Het luxueuze 4*-hotel, gelegen in het vroegere hoofdgebouw van de mijn van Eisden, is een heus pareltje. De architectuur en vormgeving is van de hand van de gereputeerde Hasseltse architect Vitori Simoni en de kamerinrichting werd verzorgd door het Limburgse interior design bureau Dôme Deco. Naast een heerlijke nacht in één van de 40 intieme en stijlvolle kamers kan je bij Terhills terecht voor een heerlijke cocktail en tapas in lounge bar DNY of een ontspannende massage in Delight Room.

    Lekker eten, met of zonder ster: Uiteraard kan je je dag niet beter afsluiten dan met een lekker hapje eten. Wie houdt van haute cuisine moet absoluut een keertje aan tafel bij Restaurant Danny gelegen in het Terhills Hotel en uitgebaat door sterrenchef Danny Vanderhoven. De keuken is een mooie mix van verfijnde smaken en lokale klassiekers. Ook het befaamde restaurant De Slagmolen (eveneens een Michelinster) van chef-kok Bert Meewis is slechts op een steenworp van Maasmechelen Village gelegen. Voor zij die het liever iets bescheidener houden kan je in de Village zelf terecht bij het Italiaanse restaurant G&G of het stijlvolle burgerrestaurant Ellis Gourmet Burger.

    Special: Shop til you drop-arrangement: Dit arrangement in Terhills Hotel omvat: een   Ontvangst met cocktail;         VIP pas Maasmechelen Village: 10% korting in 9 boetieks naar keuze (met uitzondering van solden- en sperperiode); een Limburgse vakantiepas twv 250€ aan kortingsbonnen; Overnachting in een Comfort room, een Landelijk ontbijtbuffet, kortingsbon voor een volgend verblijf in één van de Different Hotels. Je boekt dit arrangement al voor 103€ per persoon.

    Maasmechelen Village, een van de Chic Outlet Shopping® Villages, biedt een premium outletshopping ervaring in België. Het ligt ongeveer op 60 minuten van Brussel, Antwerpen, Keulen en Düsseldorf, en op 20 minuten van Maastricht. Met meer dan 100 outlet boetieks van modemerken en luxeartikelen voor de woning, Maasmechelen Village biedt collecties van een unieke selectie van lokale en internationale merken met kortingen van 30% tot 60% op het aanbevolen prijs, zeven dagen per week gedurende het hele jaar. Calvin Klein Jeans, Escada, Max Mara, Hugo Boss, Maje, Sandro en Maison Scotch & Soda zijn slechts enkele van de internationale merken aanwezig naast de boetieks van plaatselijke ontwerpers, zoals Essentiel en Scapa. Een brede waaier diensten in Maasmechelen Village bevat een dagelijkse pendeldienst vanuit Brussel, de Shopping Express®, Hands-Free Shopping, een Tourist Information Centre en gratis Wi-Fi. Met een selectie van restaurants en cafés, is het dorp uitgegroeid tot een unieke bestemming voor gasten op zoek naar een superieure winkelervaring en een plezierige dag uit. www.maasmechelenvillage.com





    12-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees uit Antwerpen, hoeveschapenkaas en bier uit Oost-Vlaanderen krijgen Vlaams erkenningslabel

    De lijst met Vlaamse erkende streekproducten is opnieuw vijf producten rijker. Gerookt paardenvlees op z’n Vlaams van slagerij Rijmenants uit Brasschaat, Molse kipkap met mosterd van V.O.F. Janssens in Mol, Kempens spek van slagerij Vandecruys in Geel, hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen van De Schapenmelkerij uit Brakel en Oudenaards bruin bier van brouwerijen Roman, Cnudde en Smisje mogen voortaan het Vlaams erkenningslabel dragen.

    Drie keer per jaar onderzoekt de Boordelingscommissie Streekproducten van VLAM de erkenningsaanvragen voor Vlaamse streekproducten. De ronde van mei levert vijf nieuwe erkenningen op. In de rijke rayon van traditionele Vlaamse vleeswaren duiken opnieuw bekende producten op: kipkap, spek en gerookt paardenvlees. Bier maakt logischerwijze een belangrijk aandeel uit van het Vlaamse streekproductenpallet. Een op en top Belgisch product is bruin bier. Oudenaarde bekleedt hierbij een belangrijke plaats en mag gerust de hoofdstad van het bruin bier genoemd worden. Niet zo ver van Oudenaarde, in Brakel, wordt er op de hoeve nog schapenkaas geproduceerd. Een mooie traditie die goed is voor de vijfde erkenning uit de reeks.

    Gerookt paardenvlees op z’n Vlaams - Slagerij Rijmenants Brasschaat

    Vroeger was paardenvlees een zaak van de paardenbeenhouwer, die zowel vers vlees als paardencharcuterie verkocht. Het meeste gerookte paardenvlees wordt nu bereid bij vleeswarenbedrijven; hier kiest de slager er voor om zelf paardenvlees te zouten, te pekelen en te roken.

    Er wordt enkel gewerkt met de paardenboon, vlees perfect voor het “gerookt paardje”. De boon wordt ontpeesd en mooi opgenaaid. De pekel wordt op smaak gebracht met jeneverbessen, kruidnagel en laurier. Het roken gebeurt met beukenhout. Bij Slagerij Rijmenants is het de huisspecialiteit!

    Slagerij Rijmenants Bredabaan 513 2930 Brasschaat - T 03 653 46 26

    Molse kipkap met mosterd - V.O.F. Janssens - Mol

    Reeds drie generaties lang maakt de familie Janssens zijn Molse “kipkap” met veel zorg. Het kopvlees en de hammetjes of schenkels worden kort gepekeld en nadien gekookt met veel verse groenten. Beetgaar vlees gaat dan door de vleesmolen met opnieuw veel ajuin. Dit alles wordt met de bouillon, foelie, mosterd en azijn opnieuw gekookt. Resultaat is een stevige kipkap met veel vlees en een zeer lichtzure toets. Traditioneel wordt Molse kipkap gegeten met gekookte aardappelen en ajuinsaus.

    V.O.F. Janssens - Pastorijstraat 1 - 2400 Mol - T 014 81 00 34 www.vofjanssens.be

    Kempens spek - Slagerij Vandecruys - Geel

    Al vier 4 generaties lang wordt het vet spek van Slagerij Vandecruys op dezelfde wijze gepekeld: Vette varkensbuiken van zware varkens gaan in een pekel, op smaak gebracht met jeneverbessen, muskaatnoot en laurier. Na het pekelen mag het vlees nog even drogen.

    Kempens spek is vet spek met een verhouding van ongeveer 60% vet, 40% vlees. En er horen zwoerd en eventueel kraakbeentjes bij. In de Kempen geniet de oudere generatie nog van “een goede, dikke krep vet spek”.

    Slagerij Vandecruys - Vaartstraat 44 - 2440 Geel - T 014 85 28 3

    www.slagerijvandecruys.be

    Hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen - Brebis de Brakel - Schapenmelkerij uit Brakel

    Het houden van schapen voor melk verdween na WOII. Nochtans kon het Belgisch melkschaap, met als voorouder het Vlaams melkschaap, overleven. Dit schapenras staat bekend om z’n goede melkproductie. De Schapenmelkerij telt ongeveer 70 ooien, voor het merendeel Belgisch melkschaap, die gedurende 9 maanden melk leveren voor de productie van een jonge harde schapenkaas. Schapenmelk is een zeer rijke melk waardoor je met bijna de helft minder melk schapenkaas kan maken.

    Willem en Krista vestigden De Schapenmelkerij in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Niet onlogisch, in vroegere tijden bevond zich in de Vlaamse Ardennen de grootste “schapenpopulatie” van Vlaanderen, dit bewijst een officiële telling uit 1929. Net zoals vroeger begrazen de melkschapen hellende weides en boomgaarden. Ga zelf eens een kijkje nemen bij het Kloosterbos of de Verrebeekmolen.

    De Schapenmelkerij - Halsembergweg 14 - 9660 Brakel - www.schapenkaas.be

    Oudenaards bruin bier - Adriaen Brouwer, Cnudde bruin bier, Smiske bruin

    De geschiedenis van bier brouwen gaat in Oudenaarde terug tot in de verre middeleeuwen. Reeds in 1357 werd in de stad een ambacht van brouwers opgericht. Ooit telde de stad en omgeving tot 17 brouwerijen. Belangrijk hierbij is o.a. de uitstekende kwaliteit van het Oudenaards water, rijk aan ijzer en calcium.

    Het Oudenaards bruin onderscheidt zich van het Oudenaards oud bruin qua smaak, de traditionele zure smaak is namelijk volledig weggevallen. Na WOII verlieten de meeste Oudenaardse brouwers de traditionele brouwmethode, namelijk met gemende gisting, om over te stappen naar hoge gisting en/of lage gisting. Hun bieren bleven bruin maar de zure toets ontbreekt. De brouwerijen bleven en blijven wel deel uitmaken van het roemrijke bier verleden van Oudenaarde. De stad pakt graag uit met haar brouwtraditie en wil daarom deze bieren een extra duwtje geven.

    Brouwerij Roman is de oudste en grootste van de Oudenaardse brouwerijen. Al meer dan 4 eeuwen lang herbergt Mater de brouwersfamilie Roman. Met hun Adriaen Brouwer bieren zetten zij de traditie van het Oudenaardse bruin bier verder.

    Bij Brouwerij Cnudde in Eine, een gehucht van Oudenaarde, is de vierde generatie brouwers aan de slag. Lange tijd was hun bruin bier enkel op vat beschikbaar en dus enkel in de lokale cafés te proeven. Sedert 2009 is Cnudde Oudenaards bruin ook verkrijgbaar in flessen.

    Brouwerij Smisje gevestigd in Mater is de jongste brouwerij van Oudenaarde. Ook in hun gamma kon lokaal bruin bier niet ontbreken.

    Brouwerij Roman - Hauwaart 105, 9700 Oudenaarde - www.roman.be

    BVBA Brouwerij Cnudde - Fabrieksstraat 8 - 9700 Eine - T 0477 131369

    Brouwerij Smisje - Driesleutelstraat 1 - 9700 Oudenaarde - T 0475 36 44 89

    www.smisje.be

     







    11-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrefour opent summerdrive

    BIEDT DEZE ZOMER NOG MEER PRODUCTEN EN VOORDELEN

    • 10.000 producten
    • Bestellingen binnen twee uur klaar
    • Gratis levering aan huis met elektrische voertuigen
    • 5 % korting op het volledige bedrag

    Goed nieuws voor de inwoners van Knokke en hun zomergasten! Vanaf woensdag 8 juli tot het einde van de zomervakantie hoeven ze geen boodschappen meer te doen, want de Carrefour Summerdrive is er weer. Even opsommen: het aantal producten is verzevenvoudigd, de bestellingen zijn binnen twee uur klaar en de levering met elektrische voertuigen en het klaarmaken van de bestellingen is gratis. Om nog maar te zwijgen van tal van andere voordelen.

    Vorig jaar zorgde Carrefour voor een primeur in België: een pop-up drive op de dijk van Knokke (op de hoek van het Van Bunnenplein). Deze zomer is de Summerdrive er weer, tot het einde van de zomervakantie. Op dezelfde plaats en met dezelfde felroze gevel. Het principe is hetzelfde gebleven, maar er zijn tal van voordelen bijgekomen.

    Dit jaar is het beheer van de Summerdrive in handen van de Carrefour Market van Knokke. Het resultaat: een assortiment van 10.000 producten, zeven keer meer dan vorig jaar! Kant-en-klare maaltijden: De inwoners van Knokke en hun zomergasten hoeven deze zomer ook niet in de keuken te staan. De Summerdrive biedt namelijk ook gezonde en verse kant-en-klare maaltijden aan die je alleen nog maar hoeft op te dienen. Dagverse sushi klaargemaakt door de specialisten van de sushibar van de Market in Knokke, gebraden kippen, gebakken aardappeltjes en noem maar op.

    Elke bestelling binnen twee uur klaar! Dankzij de Summerdrive kun je deze zomer de hele dag zorgeloos op het strand doorbrengen en 's avonds je vrienden voor het aperitief uitnodigen zonder dat daar veel komt bij kijken. Elke bestelling die voor 14u. wordt geplaatst, is namelijk twee uur later al klaar. Bestellingen die tussen 14u. en 16.30 u. worden doorgegeven, zijn nog dezelfde dag klaar vanaf 18.30 u. In beide gevallen wordt de bestelling gratis klaargezet.

    Gratis levering aan huis: De Summerdrive levert ook gratis aan huis (in de zone Knokke): vanaf 16.30 u. als de bestelling voor 14 u. wordt geplaatst en vanaf 18.30 u. als de bestelling tussen 14 u. en 16.30 u. wordt doorgegeven. Deze dienstverlening geldt alleen voor bestellingen vanaf € 40.

    100 % elektrisch: Aangezien de Summerdrive zeer milieubewust is (de boodschappen worden verpakt in papieren zakken die voor 100 % gerecycleerd zijn), worden er alleen maar elektrische voertuigen gebruikt: een Twizzy, twee elektrische golfwagentjes en twee Segways voor kleine bestellingen.

    Geen zin om boodschappen te doen? Summerdrive neemt die vervelende klus van je over. Surf naar www.drive.be en selecteer ‘Knokke’ of ga met je pc, tablet of smartphone naar www.summerdrive.be en maak je keuze. Geen inspiratie? Op de website vind je enkele eenvoudige recepten of ideetjes voor leuke cocktails. Vermeld nog of je de bestelling zelf komt afhalen of dat je liever hebt dat ze bij je thuis wordt afgeleverd.

    Vakantiegangers die niet over internet beschikken, gaan gewoon even langs bij de Summerdrive op het Van Bunnenplein om aan een van de twee interactieve terminals hun bestelling door te geven. In de salad bar (uitgebaat door The Foodmaker®) kunnen ze dan terecht voor een licht en supervers tussendoortje en een drankje.

    5 % korting: Als kers op de taart geeft Summerdrive 5 % korting op alle bestellingen. De betaling gebeurt bij ontvangst of aan het afhaalpunt met een bankkaart (Visa, Mastercard, Bancontact).

    Ook op zondag: Summerdrive is er ook op zondag. Bestellingen moeten dan wel voor 14 u. worden geplaatst. Summerdrive is er weer helemaal klaar voor. Door het grote succes van vorig jaar heeft Carrefour beslist om deze zomer twee weken eerder van start te gaan in Knokke. Het staat nu al vast dat er dit jaar heel wat fans zullen bijkomen!

    Summerdrive.be praktisch: Adres: Van Bunnenplein, Knokke Periode: vanaf 8 juli tot het einde van de zomervakantie

    Bestellen: van maandag tot en met zaterdag tot 14u. als de bestelling binnen twee uur klaar moet zijn en tot 16.30 u. als de bestelling nog dezelfde dag na 18.30 u. wordt afgehaald. zondag tot 14u. als de bestelling nog dezelfde dag klaar moet zijn.

    Via: www.drive.be (selecteer Market Knokke) of www.summerdrive.be of ter plaatse (twee terminals). Afhalen: twee uur na het plaatsen van de bestelling of vanaf 18.30 u. Levering aan huis: twee uur na het plaatsen van de bestelling of vanaf 18.30 u. Klaarmaken van de bestelling: GRATIS! Levering: GRATIS (alleen bij bestellingen vanaf € 40) Voordeel: 5 % korting op alle bestellingen. Betaling: alleen met bankkaart (Bancontact, Visa, Mastercard, Visa)







    11-07-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!