Inhoud blog
  • BLOG WALTER'S AUTO CAHIERS STOPT VANDAAG.
  • EVERFUEL SLUIT WATERSTOF TANKSTATIONS IN SKANDINAVIË
  • OLIGARCH, NIET NOODZAKELIJK NEGATIEF, EERDER SLACHTOFFER VAN JALOERSHEID ?
  • TRANSPORAMA WINT NOG ABONNEES DANKZIJ GEDEGEN TESTVERSLAGEN
  • GP VAN JAPAN ZONDAG ZAL NIEUWE VRAGEN BEANTWOORDEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Walter's Auto Cahiers

    21-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHARLES LECLERC - FERRARI - VLIEGT OVER MARINA BAY IN FP3

    "Perez-in-the-wall" met een rode vlag en virtuele safety car verpestte mooie duels tussen Bottas, Verstappen Hamilton. Nadat Perez autowrak was verwijderd, was de kadans er voor de meeste al uit.  Hamilton probeerde nog, Vettel ook en weeral ontgoochelend en Max Verstappen zag ook zijn brio in rook opgaan. Op een achttal minuten voordat de zwartwitte-geblokte vlag in het kunstlicht werd gezwaaid "vloog" Charles Leclerc in zijn Ferrari letterlijk door de 23 bochten van het 5,073 km lange stratencircuit. Resultaat: 1'38"192. Genoeg om eerste te staan in de Free Practice 3. Straks in de kwalificaties zal de Monegask scherpe aanvallen moeten afslaan van Max Verstappen en Lewis Hamilton. Die staan bij de bookmakers boven om zondag 61 ronden lang met elkaar in duel te gaan. Na de crash van Perez gaf Max er figuurlijk de brui aan en plaatste zich zesde achter Alex Albon. (Walter Rombauts)

    1. Leclerc (Ferrari)                       1'38"192

    2. Hamilton (Mercedes)                1'38"399

    3. Vettel (Ferrari)                        1'38"811

    4. Bottas (Mercedes)                    1'38"855

    5. Albon (Red Bull-Honda)            1''39"258

    21-09-2019 om 13:22 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAMILTON VOOR VERSTAPPEN IN FP2 IN SINGAPORE

    Als twee hezenwinden vlogen ze over de nachtelijk verlichte racebaan van Singapore. Hamilton en Verstappen waren precies alleen op de baan. De rest volgden op ruim één seconde. Beloftevol voor de FP3 en de kwalificaties voor de "pole". In de schaduw van dit machtvertoon heeft de Pool Robert Kubica na een mislukte "come back"wijselijk zijn afscheid aan de F1 bekend gemaakt. (Walter Rombauts)

    1. Hamilton (Mercedes)                         1'38"773

    2. Verstappen (Red Bull-Honda)             1'38"857

    3. Vettel (Ferrari)                                  1'39"591

    4. Bottas (Mercedes)                             1'39"694

    5. Albon (Red Bull-Honda)                     1'39"943

    21-09-2019 om 09:20 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAX VERSTAPPEN VERPLETTERT VRIEND EN VIJAND IN FP1 IN SINGAPORE

    Valtteri Bottas ontsierde na een uur en een kwart, precies om 11.33 uur onze tijd, de eerste vrije trainingen door in bocht 19 zijn Mercedes in stukken te rijden. Niet echt een mooi cadeau voor de mecaniciens die de brokken moeten zien te lijmen tegen FP2. Omdat Charles Leclerc werd verraden door een manke vierde gang in de transmissie kon hij zich niet ontpoppen als de snelste, hoewel dat er dik in zat. De totale glansrol werd overgenomen door Max Verstappen in de Red Bull-Honda. Hij ging de grote wereldkampioenen vooraf in 1'40"259 en noch Vettel, noch Hamilton verbeterden die chrono. Max ploegmaat Alexander Albon kreeg nog de zwaarste schok te verduren als hij zich - als voorbarig mirakelkind genoemd - op vijf plaatsen de Limburger ziet. (Walter Rombauts)

    1. Max Verstappen (Red Bull-Honda)                   1'40"259

    2. Sebastien Vettel (Ferrari)       

    3. Lewis Hamilton (Mercedes)

    4. Valtteri Bottas (Mercedes)

    5. Alexander Albon (Red Bull-Honda)

    20-09-2019 om 12:09 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAAROVER ALLEEN FLUISTEREND GEPRAAT WORDT IN SINGAPORE

    Er zijn rare tijden op komt. Morgen beginnen met de FP1 en FP2 de eerste vrije trainingen om de GP van Singapore F1. Een vrij nuchtere mededeling. Als ik er aan toevoeg dat eind november de start wordt gegeven van de Formula E 2019/2020 dat 14 races telt en in 4 continenten zal worden gereden, zal niemand daar lang bij stilstaan. Maar in dat door ABB-gesponsorde kampioenschap zitten kanjers van merken als...Porsche, Jaguar, Audi en Mercedes.

    Met coureurs die in de F1 afgevloeid zijn maar toch nog altijd "aan een stuurtje" kunnen draaien. Formula E is een succesverhaal. Niet omdat het de elektrokoorts rond de straat-elektrische auto vergroot, maar wel omdat Formula E toekomstgericht is. De F1, waarin Mercedes sinds 2014 met de V6 Turbo Hybrid, zijn zesde titel bij de constructeurs zal binnenhalen, loopt naar zijn einde in 2020 en begint een nieuwe "toekomst" met in 2025 nieuwe motoren met interne verbranding...Waarmee Mercedes gisteren de wereld schokte door te stellen dat ze die krachtbronnen (diesel en benzine) niet verder zullen doorontwikkelen...Daarmee begint het verhaal maar pas.

    Want Liberty Media, eigenaar sinds maart 2017 van de Formule 1, denkt aan "goedkopere motoren die nog meer vermogen leveren". 1200 pk ? Richting CanAm van destijds ? Maar nog steeds met interne verbranding. Dus volgens Mercedes vandaag al achterhaald verklaard. Geen enkel ingenieur binnen het team van Pat Symonds die de technische vernieuwing van de F1-motoren moet realiseren durft een waterstof-project voor te leggen. André Lotterer, driemaal winnaar van de 24 Uren van Le Mans, zei me vorig week in een babbel dat zelfs de vermaarde 'l Automobile Club de l'Ouest - organisator sinds 1923 - het te vroeg vindt om het H2-project in te zetten. Nochtans zijn de Britten eigenlijk klaar om die auto aan de start te brengen van de 24 Uren van Le Mans in 2020.

    Terwijl de F1 in 2025 verder wil doen met sterkere, eenvoudiger maar ook krachtiger motoren, wil het toeval dat China tegen diezelfde datum al 100.000 auto's op waterstof op zijn wegen wil zien. Dus die grootmacht slaat de fase van elektrische auto eigenlijk over. Of gebruikt de elektrowagen als kortstondig alternatief. Het Japanse Toyota dat 3000 waterstofauto's per jaar bouwt zal héél binnenkort die productie op 30.000 brengen. Mercedes heeft al lang een aanbod van de waterstof, Honda ook. BMW heeft nu een X5 met brandstofcell. Van Hyundai is het geweten, maar gezien hun mank lopend communicatiekanaal naar professionelen is het moeilijk om daar een duidelijk beeld van op te hangen.

    Het gebruik van waterstof moet wel gezien worden in een groene sfeer. Het mag niet worden aangemaakt langs de weg van fossiele brandstoffen. Via zon-, wind- en waterslag-energie kan men tot echte groene waterstof komen. Die niet goedkoop zal zijn. In een waterstofauto zit ook geen complexe, van zeldzame aardmetalen voorziene batterij. Die is zwaar, brandgevaarlijk en beperkt oplaadbaarheid in jaren. In een voertuig op waterstof zit een brandstofcel die een elektromotor aandrijft. Hoe die werkt ga ik verder uitleggen. In ieder geval behoudt de elektromotor zijn gekend startmoment, zijnde vanaf de eerste omwenteling het maximale koppel te leveren. Straks verder. (Walter Rombauts)

    19-09-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHAËL SCHUMACHER BIJ BEWUSTZIJN !!!!

    Volgens het verplegend personeel van het Pompidou-ziekenhuis in Parijs zou de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 Michaël Schumacher enkele uren geleden bij bewustzijn zijn gekomen. Dit gebeurde na een renoverende stamceltransplantatie. Die werd uitgevoerd door de Franse chirurg met wereldfaam, Phillipe Menasche. De Duitser overkwam op 29 december 2013 een ski-ongeval in de Franse Alpen en leefde sindsdien "als een plant", zo werd gezegd. Buiten FIA-president Jean Todt en momenteel technisch F1-directeur Ross Brawn, mocht niemand hen in Zwitserland bezoeken. Of toch ook Bernie Ecclestone, maar die wou de man in die toestand niet ontmoeten. (Walter Rombauts)

    11-09-2019 om 15:24 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHARLES LECLERC WINT MET SCHOONHEIDFOUTJES GP VAN ITALIË

    De Monegask Charles Leclerc heeft de GP van Italië in Monza gewonnen met een Ferrari. Daardoor leeft gans Italië in een absolute gekte. Op 20 ronden van het einde zette vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton - op mediums - ongelooflijke druk op leider Charles Leclerc die op harde banden reed. Iedere aanval van de Brit werd door de 21-jarige Charles Leclerc afgeslagen. Niet zonder schoonheidsfoutjes evenwel. Hij kreeg een zwart-witte vlag met zijn #16 nadat hij Hamilton, zij aan zij, héél licht aantikte. Een zwart-witte vlag is terug ingevoerd en moet worden gezien als een gele kaart in het voetbal.

    De harde banden van Leclerc hielden logischerwijze stand, terwijl de zachtere mediums van Hamilton eerste sleet begonnen te vertonen. Maar deze laatste bleef aanvallen. Onder die druk miste Leclerc eens de chicane en sneed daarmee weg af. Hij kwam niet gevaarlijk weer op de baan, maar 5" straftijd zou vanwege de stewards toch gepast zijn geweest. Vettel kan daar vroeger al van meespreken in een soortgelijk duel met Hamilton. Maar jury-voorzitter Derek Warwick bracht het niet onder de aandacht. Hoewel Hamilton direct na de fout van Leclerc naar Toto Wolff de vraag lanceerde... Wellicht heeft niemand gedurfd in "de tuin van Ferrari" de Italianen te schockeren en...Bottas tot winnaar uit te roepen.

    Die Valtteri Bottas ging redelijk laat in de race verse mediums halen en liep in op Hamilton en dus ook de leidende Leclerc. De vraag drong zich op of Hamilton zijn ploegmaat diende voorbij te laten. Maar dat ging "vanzelf". Lewis verremde zich voor de chicane en nam de uitloopstrook om weer op de piste te komen. Bottas was dus tweede en zette de jacht in op Charles Leclerc. Die maakte geen fouten meer en finishte "regulier" als eerste. Mede ook omdat Bottas op drie ronden van het einde, 0,6" achter Leclerc zich ook verremde in de chicane aan het eind van de lange lijn. Ondertussen haalde Lewis Hamilton zachte banden en zette daarmee de snelste ronde plus één WK-punt meer op zijn naam. Hij blijft solied leider in de voorlopige stand van het WK F1.

    Vettel's drama begon al in de zevende ronde. De viervoudige Duitse kampioen spinde, kwam ietwat gevaarlijk terug de baan op en bedreigde Perez. Daarvoor kreeg hij 10" straftijd die hij aan de pits moest uitstaan. Max Verstappen leverde de verwachte prachtige inhaalrace en met de vier punten die hij scoorde blijft hij derde in de stand om het WK. Knap van Max. Renault heeft zich opnieuw vooraan doen opmerken en het ziet ernaar uit dat de Franse constructeur zich in de volgende GP, die van Singapore, zal doorzetten. De GP van Italië was een smaakvol spektakel. Het was van 2010 geleden dat Fernando Alonso een Ferrari in de "homerace" liet winnen. (Walter Rombauts)

    1. Charles Leclerc (Ferrari)                         307,029 km in 1 uur 15'26"665 / 244,176 km/h gemiddelde snelheid.

    2. Valtteri Bottas (Mercedes)                      + 0,835

    3. Lewis Hamilton (Mercedes)                     + 35,199

    4. Daniël Ricciardo (Renault)                      + 45,515

    5. Nico Hülkenberg (Renault)                      + 58,165

    WK-stand:

    1. Hamilton                          284 punten

    2. Bottas                              221

    3. Verstappen                       185

    4. Leclerc                             182

    5. Vettel                               169

    08-09-2019 om 17:43 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LECLERC - FERRARI - SCOORT TWEEDE POLE IN LOOPBAAN IN MONZA

    Een carsh van Kimi Räikkönen met een rode vlag maakte de Q3 chaotisch. Charles Leclerc (Ferrari) had even last van Lewis Hamilton, maar wist toch met een chrono van 1'19"307 de snelste te blijven. Met 0,038" voorsprong op de vijfvoudige wereldkampioen. Toen de rode vlag opgeheven werd gingen ze alle negen nog de piste op. In groep, zodat niemand eigenlijk voor- of achteruit kon. Plots viel het einde van de Q³ en alleen Charles Leclerc en Carlos Sainz konden nog een rondje maken. De anderen bleven waar ze op het moment van Räikkönen's crash in de "parabolica" stonden.

    Max Verstappen probeerde in de Q1 een rondje maar meldde direct "no power" en liet alles voor wat het was. Nieuwe motor, geen nieuwe dromen, alleen een visioen om morgen een spectaculaire inhaalrace te realiseren. Net als Lando Norris overigens. Charles Leclerc pakt hiermee de tweede pole uit zijn nog jonge loopbaan. Hij kreeg een goedkeurende schouderklop van Pierre Ferrari die vroeger Pierre Lardi heette maar door "Il Commendatore" Enzo Ferrari voor zijn dood werd erkend als zoon. Sindsdien is er dus Pierre Ferrari die geen sukkelpostje heeft in Maranello. Morgen GP van Italië in Monza. Hoogspanning tussen rood en zilver. (Walter Rombauts)

    1. Charles Leclerc (Ferrari)                                 1'19"307

    2. Lewis Hamilton (Mercedes)                             1'19"346

    3. Vatteri Bottas (Mercedes)                               1'19"354

    4. Sebastien Vettel (Ferrari)                               1'19"457

    5. Daniël Ricciardo (Renault)                              1'19"839

    07-09-2019 om 16:38 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VETTEL - FERRARI - EIST ZIJN RECHTEN OP IN FP3 IN MONZA

    Alleen Lewis Hamilton moest zich met een zesde plaats tevreden stellen in de FP3 in Monza. Deels door het verkeer, deels door wat eigen geharrewar in minder fijn genomen bochten. De sessie begon tien minute later door herstellingswerken door een crash in de F3. A la Francorchamps, maar zonder een dode en een zwaar gekwetste. Australiër Alex Peroni kon gewoon uit zin puinhoop kruipen en wegwandelen. Overigens is de Amerikaan Juan Manuel Correo die in de flank van Anthoine Hubert reed vorige week in Spa in slechte comateuze toestand. Dus die Peroni heeft "chance"... Zijn er eigenlijk niet teveel autoraces en daardoor felle devaluatie van echte stuurmanskunst in éénzitters ? Vandaag lijkt iedereen wel autocoureur te zijn. Terug naar nu.

    De Ferrari's blijken snelst op de lange rechte lijnen, de Mercedessen maken dat goed in de bochten. De GP van Italië die als 13de van de 21 te rijden races doorgaat op de 5,793 km lange Autodromo Nazionale Monza, midden in een park, zal rood en...oranje kleuren. Rood omdat Ferrari steigert en Sebastien Vettel tracht zijn rechten opnieuw op te eisen door in de derde vrije oefeningen een snelste chrono af te dwingen. Ploegmaat Leclerc moest passen.

    Max Verstappen die een nieuwe Honda in de Red Bull ziet gemonteerd moet achteraan de grid vertrekken. In de FP3 liet hij echter al zijn klauwen zien door een tweede chrono op te eisen. De oranje-hesjes zullen weer te keer gaan tijdens de inhaalrace van de Limburger. In de kwalificaties zal hij het niet nodig vinden om potten te breken, want de te nemen stunts moeten voorbehouden blijven voor de race morgen.

    De kwalificaties straks voor de pole zijn ook een beetje hoopvol voor Renault omdat Daniël Ricciardo een vijfde tijd liet klokken. Dus wordt de "club van drie" (Mercedes, Ferrari, Red Bull) misschien uitgebreid tot meer. Want ook Mc Laren-Renault met Carlos Sainz en Lando Norris dringen zich ook vooraan op. Lando Norris heeft ook een gridstraf en moet net als Verstappen achteraan starten. Goed reglement dat tecnische wissels straft ? Apart verhaal. (Walter Rombauts)

    1. Sebastien Vettel (Ferrari)                               1'20"294

    2. Max Verstappen (Red Bull-Honda)                  1'20"326

    3. Valtteri Bottas (Mercedes)                              1'20"403 (23 ronden)

    4. Charles Leclerc (Ferrari)                                1'20"403 (14 ronden)

    5. Daniël Ricciardo (Renault)                             1'20"564

    07-09-2019 om 14:13 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHARLES LECLERC DEED TIFOSI DANSEN IN FP2, HAMILTON IN ZIJN SCHADUW

    Mijn bijdrage over de FP2 in Monza die gisteren is gereden heb ik bewust later geschreven. Eigenlijk net voor de FP3 die nu begint. Charles Leclerc heeft daarin de Ferrari opgejut tot een tijd van 1'20"978. Die chrono wordt straks zeker scherper gesteld. Maar of de Monegask nu ja dan neen in de kwalificaties zijn tweede pole-position in de wacht sleept, staat los van het drama dat Vettel overkomt. Vier keer wereldkampioen, fatale fout gemaakt in Hockenheim in 2018, verzwaard met "drama" dat bij de Scuderia altijd aanwezig is, is hij nu veroordeeld tot een Barrichellorol.

    Bewust achter zijn ploegmaat moeten rijden. Kimi Räikkönen had daar minder moeite mee. Weinig spraakzaam, graag een borreltje pakken, hemels vaardig "behind the wheel", was dit een eerlijkere situatie voor Vettel. Maar jongeren vervangen ouderen, zoals gekleurde mensen ook de blanke vervanging in onze contreien doorzetten (dixit Renaud Camus), het is een onafwenbaar gegeven.

    Straks zal ook Charles Leclerc de komst van Mick Schumacher - zoon van...- moeten incasseren en moeten voelen hoe politiek wordt gespeeld om Mick de betere van hem te laten worden. Al zal hij dat, aan de uitslagen in de F2 te zien, niet direct zijn. Maar de "familie" (Brawn, Todt vader en zoon, tot zelfs Luca de Montezemolo toe) zullen de commerciële waarde van de naam Schumacher hoger valueren. Nu de FP3 na deze bedenking. Met sterkte gewenst aan alle gepensioneerde piloten die niet meer iin Q3 geraken. Kubica op kop in de Williams. Wat een vergissing geweest de gehandicapte Pool te laten terugkeren bij één van de meest historische renstallen. (Walter Rombauts)

    07-09-2019 om 13:57 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHARLES LECLERC - FERRARI - SNELST IN NATTE FP1 IN MONZA

    In de eerste vrije trainingen voor de GP van Italië in Monza heeft de Monegask Charles Leclerc in de Ferrari in 1'27"905 de snelste chrono laten afdrukken. De baan was nat van de dauw en droogde maar langzaam op waardoor pas op het laatste nippertje slickx boven kwamen. Vroeg in de training zorgden Kimi Räikkönen, Sergio Perez en Pierre Gasly voor een rode vlag. Zonder erg voor de inzittenden. Tweede werd Carlos Sainz (Mc Laren), derde Lando Norris (Mc Laren), vierde Lewis Hamilton (Mercedes) en vijfde Alex Albon (Red Bull-Honda). Straks in FP2 wordt iets verwacht van Max Verstappen die de nieuwe Honda-motor "Phase 4" aanvaardde.(wr)

    1. Carles Leclerc (Ferrari)                         1'27"905

    2. Carlos Sainz (Mc Laren-Renault)           1'28"211

    3. Lando Norris (Mc Laren-Renault)           1'28"450

    4. Lewis Hamilton (Mercedes)                   1'28"730

    5. Alex Albon (Red Bull-Honda)                 1'29"05

    06-09-2019 om 13:09 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE VERLOEDERING VAN DE NIEUWSWAARDE

    Als iedereen elkaar begint af te schrijven, met al dan nite "bronvermelding", dan zijn we zéér slecht bezig op site's, kranten, magazines. Ze hebben natuurlijk hun eigen lezerspubliek. Maar de gouden regel v

    04-09-2019 om 23:22 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOE DE WEG NAAR FERRARI VOOR MICK SCHUMACHER GEPLAVEID LIGT

    Sebastien Vettel moet zich na de GP van België hebben gevoeld zoals zo dikwijls de onvolprezen Rubens Barrichello heeft gevoeld: veroordeeld naar nummer twee. Vettel heeft Charles Leclerc naar de teamorders van Mattias Binotto moeten voorlaten. Daar zit meer achter dan het TV-scherm laat vermoeden. De manager van Charles Leclerc is...Nicolas Todt. De zoon van Jean Todt, President van de Fédération Internationale de l'Automobile. Die man was zeven jaar directeur bij Ferrari in Maranello. In die tijd behaalde Michaël Schumacher de vijf van zijn zeven wereldtitels met Ferrari.

    Met als top-ingenieur Ross Brawn, nu technisch-directeur van de Formule 1 onder Liberty Media...die in maart 2017 de F1 overname van CVC (lees: Bernie Ecclestone) voor 31 miljard dollar hebben afgerond. Mick Schumacher die in de Formule 2 niet echt brokken maakt, zal toch door dit netwerk doorstoten naar de Scuderia Ferrari in 2020. Zij eindresultaat in de F2 - spijtig van het echte ongeval in Spa - zal daar nog weinig mee te maken hebben.

    De klok luidt "Schumacher", "Schumacher", en in Maranello rolt de rode loper uit voor die ondertussen ook al getrainde Mick (à la Verstappen) en de poorten gaan open: Leclerc en Schumacher, jonge gasten in een nieuwe jonge wereld. Vettel ? In zijn plaats zou ik het begrepen hebben, enne...rustig ver gaan leven van die wereld van ons kent ons.  Zo is het in de F1 en niet anders.(Walter Rombauts)

    04-09-2019 om 22:01 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE GP-ZEGE VOOR CHARLES LECLERC - FERRARI - IN GP VAN BELGIE

    In de eerste honderden meter beleefden we al een gele vlag, gevolgd door een safetycar. Kimi Räikkönen had in de eerste bocht "La Source" te weinig plaats gelaten voor Max Verstappen. Daardoor reed de Fin met het rechterachterwiel over het linkervoorwiel van de Limburger. Max trachtte verder te rijden, maar zijn linkse voorwiel brak af en Max proefde de Johnnie Walkermuur. Gedaan. Vier ronden safetycar en een restart. Aanvankelijk leek het erop dat Sebastien Vettel zijn zege van vorig jaar zou kunnen vernieuwen. Maar trainingssnelste Charles Leclerc achtervolgde voorbeeldig zijn ploegmaat, op één foutje na door een chicane af te snijden. Het bleef zonder strafgevolgen.

    Voor teamchef Mattias Binotto werd duidelijk dat zijn viervoudige wereldkampioen Vettel niet probleemloos vooraan reed. Hij wilde een Ferrarizege zeker stellen en verzocht Vettel het teamorder Charles Leclerc aan de leiding te laten. Vettel gehoorzaamde omdat Lewis Hamilton vanaf de derde plaats dichter kwam om de tweede plaats te pakken... Lewis ging "moeiteloos" voorbij en finishte tweede op 0"981 van Leclerc. Hamilton verstevigt natuurlijk zijn positie in de stand om het WK. Niet héél veel want ploegmaat Bottas werd derde. Sebastien Vettel haalde in extremis op twaalf ronden voor het einde nog de rode zachtste banden. Te laat.

    Ze lieten hem nog alleen toe de snelste ronde met 1 WK-punt te rijden. Alex Albon ten slotte was de man van de dag. Hij startte zeventiende en bracht in zijn eerste race met Red Bull tot een vijfde plaats. In de laatste ronde vlamde Antionio Giovinazzi zijn Alfa Romeo nog in de bandenmuur, terwijl Lando Norris zijn Mc Laren zag stilvallen. Dan viel ook de zwartwit-geblokte vlag over een eerder ontgoochelende, trieste GP van België. In werkelijkheid rijden slechts vier auto's voor de zege. Met de Red Bull's erbij geteld zes.

    "Racing Point" zal voor het inhaalmaneuver van Albon op Perez, twee wielen op de baan, twee andere wielen in het gras buiten de baan... klacht indienen. Maar Albon blijft vijfde Tot hiertoe.. De rest ? Zijn het allemaal wel autocoureurs...? Räikkönen natuurlijk wel. Die reed nog tegen de vader van Max Verstappen, Jos Verstappen. Ook geen echte vrienden geweest. Geslepen Kimi gunde Max geen ruimte in "La Source"... Misschien spoot er Heineken uit en Kimi lust iets straffers. Volgende GP is die van Italië in Monza. (Walter Rombauts)

    1 Charles Leclerc (Ferrari)                               308,176 km in 1 uur 23'45"710/1000ste / Gemiddelde snelheid 220,751 km/h.

    2. Lewis Hamilton 'Mercedes)                           +0"981

    3. Valtteri Bottas (Mercedes)                            +12"585

    4. Sebastien Vettel (Ferrari)                             +26"422

    5. Alex Albon (Red Bull-Honda)                        + 1'21"325

    WK-stand:

    1. Hamilton                    268 punten

    2. Bottas                       203

    3. Verstappen                181

    4. Vettel                        169

    5. Leclerc                      157

    01-09-2019 om 18:01 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTHOINE HUBERT GEDOOD IN F2 RACE, ZIJDELINGSE IMPACT TE GROOT

    Iedereen heeft het al gelezen en gezien: de 22-jarie Franse autocoureur Anthony Hubert is zaterdag in Francochamps gedood bij het uikomen van de Raidillon. Voor hem ging Giuliano Alesi in de fout. Daardoor botste Hubert in een ontwijkend maneuvre zo hard in de bandenmuur dat hij terug op de ideale lijn van de piste werd gekatapulteerd. Verschrikkelijk voor hem, maar helemaal dwars op de rijrichting. De Amerikaan Juan Correa heeft in volle vaart de auto in twee gebroken. Anthony Hubert had daarbij geen enkele kans.

    Eénzitters in de F2 zijn net op die plaats als lucifers die je kan doorbreken. Hij was een belofte in Frankrijk en was ook lid van de Renault Sport Academy via dewelke hij in het BTW-Arden team geraakte. Als regerend Frans F3-kampioen won hij dit jaar al in zijn thuisstad Monaco en in e Castellet. Voor het dramatische gebeuren gisteren stond hij op de achtste plaats in de voorlopige stand om het kampioenschap, voor Mick Schumacher.

    De man die hem percuteerde in zijn stilstaande bolide, Juan Correo ligt met verbrijzelde onderbenen in de Intensive Care van het ziekenhuis maar is buiten levensgevaar. Giuliano Alesi, begin ven het drama, liep geen letsels op. DE F2 race van vandaag is afgelast en in de 19de ronde van de Belgische GP is verzocht een staande ovatie te brengen aan de overleden coureur, op basis dat hij het nummer 19 op zijn auto had...R.I.P. Anthony Hubert. (wr)

    01-09-2019 om 12:33 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHARLES LECLERC ZET FERRARI IN POLE VOOR GP VAN BELGIË

    Charles Leclerc reed de snelste tijd in de FP3 waarin Lewis Hamilton crashte. Mercedes kreeg maar op het nippertje de auto rijklaar voor de kwalificaties. In die FP3 legde Charles Leclerc al de basis voor zijn pole-positie in de Q3. De uiteindelijke chrono werd 1'42"644, met in zijn schaduw Sebastien Vettel. Het is sinds 2007 (Räikkönen) geleden dat Ferrari nog op de eerste plaats stond in Francorchamps. Lewis Hamilton nam genoegen met een derde plaats, net voor ploegmaat Valtteri Bottas.

    De Q1 werd ontsierd door een brandje van de Williams van Robert Kubica. Hij had net een nieuwe Mercedesmotor. Iets later stoomde ook de Alfa Romeo van Giovinazzi die ook een nieuwe Ferrarimotor had gekregen. Kimi Räikkönen in de tweede Alfa Romeo - ook met Ferrari-aandrijving, werd de beste van de niet kandidaat winnaars. Max Verstappen die geen nieuwe Honda "Phase 4"-motor wilde moet zich nu afvragen of dit geen foute beslissing om bestwil was. Hij moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats. Morgen kleurt de eerste rij rood en wordt beschoten vanaf de tweede rij door twee zilverpijlen.(wr)

    1. Charles Leclerc (Ferrari)                          1'42"519

    2. Sebastien Vettel (Ferrari)                        1'43"037

    3. Lewis Hamilton (Mercedes)                     1'43"282

    4. Valtteri Bottas (Mercedes)                       1'43"415

    5. Max Verstappen (Red Bull-Honda)            1'43"690

    31-08-2019 om 16:40 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LECLERC - FERRARI - VERVANGT VETTEL AAN TOP VAN FP2

    De Monegask Charles Leclerc heeft in de FP2 de snelste tijd gereden. Iets sneller dan zijn ploegmaat Sebastien Vettel deze ochtend. Maar beide Ferrari's melden zich aan voor een hoofdrol. In tegenstelling tot Alfa Romeo en Haas gebruikt de Scuderia vooralsnog niet de nieuwe motor die als "Phase 3" wordt bestempeld. Honda heeft een "Phase 4" in de auto van Alex Albon gemonteerd. Max Verstappen heeft die krachtbron geweigerd, volgens hem om strategische redenen.

    De Limburger heeft er niet het volste vertrouwen in en ziet hoe Bottas en Hamilton met hun fonkelnieuwe 1,6 V6 Turbo Hybrid vandaag de Ferrari's niet echt konden verslaan. Vanochtend sukkelde vooral Hamilton. Hij zette deze namiddag wel de zesde plaats om in een vierde. Voor Sergio Perez (Racing Point) die door in rookpluimen stopte, kwam er een gele vlag, dan een rode die de FP2 1'35" korter maakte. Het technisch gedoe zorgt voor veel geharrewar.

    Zo verving Renault op beide auto's het ICE-systeem waardoor zowel Daniël Ricciardo als Nico Hülkenberg vijf plaatsen op de grid achteruit gaan. De Duitser zal in 2020 worden vervangen door Ocon bij de Franse constructeur. Nico Hülkenberg wordt geciteerd voor volgend jaar bij Haas. Eerst morgenmiddag zien we wie de FP3 het best naar zijn hand zet om dan in de kwalificaties de pole trachten te pakken. Wie is op dit moment een honderd procent open vraag. Meer bekend is het antwoord of Lewis Hamilton verder timmert aan een zesde wereldtitel. Het is een simpele "ja". Vervelend antwoord voor zowat iedereen.(Walter Rombauts)

    1. Charles Leclerc (Ferrari)                             1'44"123

    2. Sebastien Vettel (Ferrari)                           1'44"753

    3. Valtteri Bottas (Mercedes)                          1'44"969

    4. Lewis Hamilton (Mercedes)                         1'45"015

    5. Sergio Perez (Racing Point)                         1'45"117

    WK-Stand Piloten:

    1. Hamilton                                    250 punten

    2. Bottas                                        188

    3. Verstappen                                 181

    4. Vettel                                         156

    5. Leclerc                                       132

    WK-stand Constructeurs:

    1. Mercedes             438 punten

    2. Ferrari                 288

    3. Red Bull              244

    30-08-2019 om 23:48 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VETTEL GEEFT FERRARI GOEDE HOOP IN FP1 IN FRANCORCHAMPS

    Met de dertiende race, de GP van België, start de tweede seizoenshelft van het WK F1 2019. Tijdens een zoutloze eerste vrije training gaf Sebastien Vettel Ferrari goede hoop op een mogelijk winningweekend. Lewis Hamilton bracht meer dan dertig minuten in de pits door. Eén en ander aan de gasplank functioneerde niet naar behoren. Daarna vond hij niet de juiste balans met de banden. Daarom pas zesde.  Zijn ploegmaat Valtteri Bottas rijdt ook in 2020 voor Mercedes. Als puntenraper, want Lewis zal volgend jaar op jacht gaan naar een zevende titel. Daarmee zou hij Michaël Schumacher evenaren. In de FP1 reed e man uit de F2, Nicholas Latifi in de Williams. Straks in de FP2 zal George Russell zijn auto weerkrijgen. Opmerkelijk is dat Alex Albon die voor de eerste keer met de Red Bull-Honda rijdt op de vierde plaats staat, nipt achter ploegmaat Max Verstappen.(wr)

    1. Sebastien Vettel (Ferrari)                        1'44"574

    2. Charles Leclerc (Ferrari)                         1'44"788

    3. Max Verstappen (Red Bull-Honda)           1'45"507

    4. Alex Albon (Red Bull-Honda)                   1'45"584

    5. Valtteri Bottas (Mercedes)                      1'45"882

    30-08-2019 om 13:42 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GP VAN BELGIE BEGINT STRAKS MET EERSTE VRIJE TRAINING

    Iedere GP begint met de eerste vrije oefeningen. Zo ook die van België in Francorchamps waar verlieslatend wordt georganiseerd en de Waalse Gemeenschap dat betaalt. Het gaat om zo'n 23 miljoen euro. De Waalse regio verdedigt het verlies door de sterke impuls van Francorchamps op de plaatselijke economie. Dat is overigens een eerlijke vaststelling. Morgen heerst  de "that beautifull noise" weer  over het mooiste circuit ter wereld. Mercedes, Ferrari en Red Bull zijn de voornaamste actoren. We zullen straks zien of hoe of wat de hegemonie van Mercedes kan verstoren. Het Duitse merk, terugvallend op de automarkt, heeft alle troeven in handen. Waar Bottas naartoe gaat weet niemand. Als Ocon in zijn plaats wordt aangeduid, einde contract Bottas, is niet meteen een verzekerde vooruitgang bij de "Ster".

    Morgenochtend is het leuk om te zien wie in "the picture" wil staan. Voor men naar die beelden kijkt is het goed eens naar Plopsaland te gaan in De Panne. Daar heerst een droomwereld hoe onze planeet er zou moeten uitzien. Helaas, als je buitenkomt is alles weer ongezellig. Dr.Diploma Ingenieur Ferninand Pïëch heeft ons op 25 augustus j.l.verlaten. De kleinzoon van de echte Ferdinand Porsche neem daarmee alle geheimen mee naar de eeuwigheid over de sjoemeldiesel waarmee hij samen met Bosch een strategie opzette voor de Europese controles belachelijk te maken. Als de "technische inspectie" op twee aandrijvende wielen controleerde, dan was dat denkvoer voor Ferdinand Piëch. Een auto rijdt op vier wielen. Zoals morgen in Francorchamps. (Walter Rombauts)

    30-08-2019 om 01:57 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPNIEUW EEN VROUW IN DE F1 KAN DE BUSINESS KOMPLEET MAKEN

    Volgens ex-Formule 1 piloot David Coulthard hebben slechts zes vrouwen ooit deelgenomen aan een F1-weekend. Hij wil één van de dames die nu de "Formule Woman" rijden overhevelen naar de F1... In de jaren '50 heb ik Maria-Teresa Defilipis in een Maserati 250F zien rijden. Dezelfde bolide waarmee Juan Manuel Fangio in 1957 zijn vijfde wereldtitel won. De dame kwam volgens eigen zeggen fysieke kracht daartoe te kort. Maar er was toen nog geen stuurbekrachtiging. Er wordt in de huidige context een beetje minachtend gedaan tegenover de dames in de autosport. Danica Patrick won de 500 Mijlen van Indianapolis. Geen F1 weliswaar maar wellicht nog straffer want "Crashgate-wereldkampioen 2006", Fernando Alonso, heeft dat nog niet kunnen nadoen...

    In werkelijkheid hebben méér dan 700 dames geschiedenis geschreven in de wereldwijde autosport. In ons eigen land kunnen we aan Yvette Fontaine en Christine Beckers denken.Ze stonden hun mannetje achter het stuur. Ook in Le Mans. Lella Lombardi kan net als Michèle Mouton aan de héél lange lijst worden toegevoegd. Lella Lombardi was de eerste vrouw in de F1 die een half WK-punt scoorde. (1975 GP van Spanje) Maar een vrouw in de F1 vandaag zou natuurlijk de show vergroten.

    Daarbij moet ik denken aan ene Mevrouw Hacksell die in een Osca de "Coupes de Spa" reed in Francorchamps, enkel gekleed in bikini. In een nieuw victoriaans hypokriet tijdperk zou dat niet meer kunnen. De "Me Too-lijst" zou snel worden bovengehaald. Aristoteles heeft het 322 jaar voor onze jaartelling gezegd: "als de vrouw de gelijke aan de man wordt is zij de baas"...Zover zijn we nog niet in de F1. (Walter Rombauts)

    23-08-2019 om 23:54 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAAROM FORMULE 1 NOOIT MEER F1 ZAL BLIJVEN VANAF 2021

    In de vorige dagen beschreef ik in grote lijnen hoe de nieuwe Formule 1 vanaf 2021 er zal uitzien. Vandaag zijn de eerste windtunnelstests gedaan onder leiding van Pat Symonds en daarbij wordt nog meer duidelijk. Boven de voorwielen is een strip, zeg maar een kleine wielkap te zien. Die breekt dus met de aloude traditie dat F1-bolides vrije openstaande wielen moeten hebben. Als we de HALO-veiligheidskooi zien, de HANS-nekbeschermer (waarvan bedenker Dr. Robert Hubbard in 1985 patent nam en in maart j.l. op 75 jaar is overleden), en daarbovenop die kleine wielkap, dan is de stap naar een Le Mans-prototype-model snel gemaakt voor de nabije toekomst. Maar wel eenzitter blijvend.

    Dat wielkapje, is echter van het grootste belang. Het stuurt een betere luchtstroom naar de remmen, zodat ze beter gekoeld op hun beurt minder hitte aan de banden overdragen. De controle op de banden zal van cruciaal belang blijven. Vooral omdat men moet voorkomen dat bij een hoge temperatuur - in een spin bijvoorbeeld - de harslaag in de band zou smelten. Dus hebben de toonaangevende ingenieurs als F1-director Ross Brawn (onweerstaanbare man) lichte toegevingen gedaan aan de historische authenticiteit van de F1. Het concept van de nieuwe wagen heet "India". Verleng het aub niet naar India"napolis". Het zou te duidelijk worden dat de Amerikanen het nu voor eens en voorgoed te zeggen hebben over een sport die in een TV-show is veranderd. Maar soms toch wel heel spannend, en technisch blijvend bedwelmend.(Walter Rombauts)

    22-08-2019 om 00:00 geschreven door walter rombauts

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!