Inhoud blog
  • Tulpentijd in Flevoland
  • Slaaptoerizzzzzzme in je eigen slaapkamer
  • Good Gorl blush elixir
  • Van zonnige lentedag tot fancy avondfeest
  • Sunny Cars innoveert
  • Designer outlets: Een lente met nieuwe collectie
  • DIY met Jung en MattoBoard
  • Marie's Corner
  • Bristol Mode to bright up your day
  • Mikado, developed by Vitra in Zwitserland
  • Jack & Jones
  • Doorkijker
  • Veritas retro club
  • Peace and love (voor stoffen):
  • Anita's Care SS24
  • Aloha Arte bottelt het paradijs
  • Camille brengt nieuwe 'Magie'-kledingscollectie uit met JBC
  • Het exterieur ontwaakt
  • Gespot door Pearle opticiens
  • LolaLiza lanceert zesdelige podcast
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didden trekt meer dan ooit de kaart van smaak en kwaliteit

    Vier generaties ten dienste van uitmuntendheid

     

    Het merk Didden, dat historisch verbonden was met een kleine detailhandel, maar tegenwoordig verkrijgbaar is via alle distributiekanalen, is voor veel landgenoten nog steeds dé referentie voor kwalitatieve sauzen en condimenten...

    Een dergelijke toekomst had Jean-François Didden zich vermoedelijk niet durven voorstellen toen hij in 1925, met een origineel mosterdrecept, zijn bedrijf oprichtte. Negentig jaar later staat met Michèle Didden de vierde generatie van de familie aan het hoofd van het bedrijf dat nog steeds op dezelfde plaats actief is. Het bedrijf is gevestigd aan de Gentsesteenweg, in het hart van het Brussels Gewest.

    Binnen deze sympathieke familiegeschiedenis heeft de menselijke factor steeds een belangrijke rol gespeeld. Door de volharding van het management, uiteraard, maar ook dankzij de constante toewijding van medewerkers die nauw verbonden zijn met dit mooie avontuur. In de loop der jaren, en in het bijzonder na de sombere oorlogsperiodes, maar ook tijdens de echte boom bij de wereldtentoonstelling van 1958, is Didden er dankzij de motivatie en de ondernemingsgeest van een heel team in geslaagd om met brio de opeenvolgende uitdagingen van de evolutie van de distributiecircuits en van de omwentelingen binnen de voedingssector aan te gaan.

    Door met respect vast te houden aan de originele recepten, maar tegelijkertijd de meest recente technologieën te omarmen, wist het bedrijf een belangrijke plaats binnen zijn sector te veroveren. Dankzij een jarenlange ervaring, en kwaliteit en klantvriendelijkheid als belangrijkste doelstellingen groeide Didden uit tot een vaste waarde binnen het rijke culinaire landschap van ons land.

    Vandaag is Didden dynamischer dan ooit, en startte het bedrijf vol vertrouwen met een reeks nieuwe uitdagingen, onder meer voor modernisering en de verovering van nieuwe markten. De exportcijfers zijn meer dan bemoedigend en getuigen van het vertrouwen dat consumenten in de producten van Didden hebben. Het bedrijf voldoet aan de strengste internationale normen en gaat de uitdagingen van de voedingsindustrie van morgen aan door voluit te kiezen voor moderne productiemethodes en creativiteit, zowel voor de ontwikkeling van verpakkingen als van de producten zelf. Ooit was Didden pionier met sauzen in “Doypacks”, handig op te warmen zakjes, en een ruimer gamma in “squeeze bottles”. Daarnaast lanceerde Didden een gamma sauzen in tubes met een bijzonder verzorgd ontwerp.

    Een lonende aanpak en een goed imago dankzij een communicatiestrategie waarbij onder meer wordt ingezet op de sociale netwerken. Alle jaren van zijn bestaan is Didden blijven mee-evolueren met zijn marktpotentieel. Terwijl oorspronkelijk vooral mosterd werd geproduceerd, heeft het bedrijf zijn gamma vervolgens enthousiast uitgebreid naar een ruimer gamma overheerlijke producten, zoals verschillende soorten mayonaise en afgeleide producten, maar ook warme culinaire en Italiaanse sauzen, dressings en uiteraard konfijten.

    Een feest, een chef en konfijten: De konfijten, elk uniek dankzij hun individuele expressie, worden bereid volgens beproefde recepten met de beste ingrediënten en zijn een echte “plus” in uw dagelijkse keuken. De producten zijn uiteraard perfect voor feesttafels, maar maken ook van het dagelijkse een echt moment van plezier.

    Naar aanleiding van het 90-jarig bestaan van Didden vroegen we Carlo de Pascale naar een aantal recepten waarin de veelzijdigheid van deze konfijten mooi tot zijn recht komt binnen tegelijkertijd lekkere maar ook eenvoudige en betaalbare bereidingen. De chef-ontwerper van de Mmmmh! boetieks, die vooral gekend is bij de kijkers en luisteraars van de RTBF (On n’est pas des pigeons, A Table…), bleek met plezier bereid om een reeks gerechten met telkens een andere Didden konfijt uit te werken. Van voorgerecht tot vis- en vleesgerechten en zelfs desserts en kaasspecialiteiten, steeds draagt het zorgvuldig gekozen konfijt bij tot een puur moment van geluk. Via een breed smaakpalet wordt aangetoond dat een Didden konfijt voor een lekkerbek steeds een origineel en verfijnd accent toevoegt, zowel op de grote momenten als bij eenvoudige dagelijkse bereidingen.

    Prijs : de Konfijten van Didden zijn verkrijgbaar in ingemaakte glazen bokaaltjes van 150 gr (Fijne kruidenierszaken, slagerijen en traiteurzaken van 2,05€ tot 3 €) of 220 gr (Colruyt, Carrefour, Makro, Cora, Carrefour Market by Mestdagh, Match, Spar, Louis Delhaize van 2 € tot 3 €).

    De Konfijten van Didden zijn ook verkrijgbaar in enkele verkooppunten onder de vorm van verse schaaltjes van 150 gr (Carrefour, Makro, Carrefour Market by Mestdagh, Intermarché, Spar, Huyghebaert, Lambrechts van 2,05 € tot 3 €). Het betreft: uienkonfijt met gedroogde rozijnen, Ardense uienkonfijt, uienkonfijt met sinaasappel Grand –Marnier, vijgenkonfijt met Porto, bosvruchtenkonfijt, uienkonfijt met peperkoek, konfijt van 1001 nachten en bereide veenbessen.

    Beschikbaarheid: http://diddenfood.com/nl/waar-te-koop. Om de recepten te ontdekken op basis van de producten van Didden: surf naar www.diddenfood.com

     







    26-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis bij Chocolatier Galler
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jean Galler zet Kerstmis in het teken van uitzonderlijke chocolade. Een bos van gestileerde sparren, heerlijke chocoladekegels die ieders hart sneller doen slaan: drie sparren – de reus, de fee en het kind – als in lang vervlogen sprookjes.

    Drie kerstbomen uit de beste chocolade – door Jean Galler omgedoopt tot 'Noir d'exception' – zijn versierd met geglaceerde hazelnoten. De hazelnoten komen uit Piëmont; ze staan bekend om hun uitmuntende kwaliteit en zijn slechts in beperkte hoeveelheden beschikbaar. Deze knapperige, geglaceerde lekkernijen kregen een ludiek jasje aangemeten in twee kleuren: oranje, als verwijzing naar de vrolijke signatuur van Chocolatier Galler, en groen, als moderne knipoog naar de symboliek van Kerstmis. De sneeuwvlokjes, gemaakt uit witte chocolade, brengen de compositie perfect in evenwicht en herinneren eraan dat dit traditionele feest ook het feest van de harmonie is.

    Jean Galler aan het woord: "Om deze chocolade te maken begon ik met een zorgvuldige selectie van cacaobonen: niet zo maar bonen, maar de allerbeste. Omdat het zinloos is om uitstekende grondstoffen te selecteren en ze vervolgens niet de aandacht te geven die ze verdienen, volgde ik het gistingsproces van de bonen strikt op om zoveel mogelijk aroma’s en smaken optimaal te ontwikkelen. Dat leverde chocolade op met een buitengewoon evenwicht: een heerlijk bitter aroma met een fijn zuurtje en perfect afgerond. Die chocolade doopte ik 'Noir d'exception'." Prijs voor drie kerstbomen in een koffertje (een creatie van +/- 250g): 38,00 euro.

    Over Galler: De wereldberoemde chocolade producten en winkels van Galler zijn het resultaat van de passie, de creativiteit en het vakmanschap van één man, de Belg Jean Galler, chocolatier sinds 1976. Een inventieve en vrijgevige geest, die zich helemaal wijdt aan kwaliteit en smaak, de beste ingrediënten kiest en deze verwerkt in heerlijke chocoladerecepten. De producten van Galler, dat zijn pralines, tabletten, gevulde chocoladerepen, Le Chocolats du Chat, maar ook ijsjes, gebak, boterhampasta's, bouchées…

    Met een team van meer dan 150 medewerkers, meer dan 2000 verkooppunten en vestigingen in 32 landen profileert Galler zich vandaag als een van de meest innovatieve en smaakbewuste bedrijven in de hele chocoladesector. Dankzij zijn dynamiek en perfectionisme mag Jean Galler zich ook 'Gebrevetteerd Hofleverancier van België' noemen, en dat al onafgebroken sinds 1994.www.galler.com

    26-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belvilla: forse groei wintersportboekingen

    De boekingen voor het komende wintersportseizoen zijn volop aan de gang. Belvilla, specialist in vakantiewoningen, noteert in België een groei van maar liefst 18 % in vergelijking met de boekingen van vorig jaar.

    Oostenrijk aan top: Voor de komende skiwinter kiest de grote meerderheid van de Belgen voor Oostenrijk (75 %) gevolgd door Frankrijk en Duitsland. Het lijstje met de populairste skigebieden van de Belgen ziet er als volgt uit: SKI-Optimal Hochzillertal – Tirol; Skiwelt WilderKaiser-Brixental – Tirol; Skicircus Saalbach Hinterglemm – Salzburgerland; Zillertal Arena – Tirol en Zell am See – Kaprun

    Tijdens de kerstperiode op wintersport: Bij Belvilla vind je in een handomdraai de vakantiewoning waar je naar op zoek bent. Er is een winteraanbod van circa 3.500 woningen in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Italië en Spanje. Op de website, www.belvilla.be, kun je een vakantiewoning kiezen door bijvoorbeeld te filteren op criteria zoals ‘afstand tot de skilift’. Er zijn nu nog heel wat vakantiewoningen beschikbaar, zelfs voor de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wie tijdens de kerstweek naar de sneeuw wil, heeft nog keuze uit zo’n 1.200 wintersportwoningen.

    Wintersportwensen: De Belgen reizen elk op hun manier naar de wintersportoorden en Belvilla kan hier dankzij het brede en zeer veelzijdige aanbod makkelijk op inspelen. Belgen gaan graag met een groep op wintersport, gemiddeld met tien personen. Kinderen maken in de winter veelvuldig deel uit van het vakantiegezelschap. Er gaan gemiddeld 2 à 3 kinderen per boeking mee. Ook huisdieren zijn welkom bij Belvilla. Binnen het aanbod zijn maar liefst 1.750 wintersportwoningen waar ook een huisdier toegelaten is. Van de Belgische wintersportboekingen neemt 5% een huisdier mee. Verder blijkt dat de wintersporters in hun vakantiehuis een open haard, afwasmachine en wifi wensen. Zo’n twee op de drie wintersporthuizen bieden momenteel draadloos internet aan en dit aantal neemt sterk toe. Zij die nog meer luxe wensen, biedt Belvilla ook een ruime keuze in vakantiewoningen met wellness, goed voor maximaal genieten na een dagje op de piste.

    Dichtbij: Ook voor een korte winterse break, een verlengd weekend bijvoorbeeld, kun je bij Belvilla terecht. Vanuit België reis je makkelijk naar enkele nabij gelegen skiregio’s waar Belvilla ook een mooi aanbod vakantiewoningen heeft. Een short ski in de Vogezen, bijvoorbeeld in Ventron, Gérardmer of La Bresse, is een mogelijkheid. Info: www.belvilla.be/wintersport-chalet

    26-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piekjaar om Noorderlicht te zien

    Nieuwe winteractiviteiten: glamping bij de Samen, Spaceship Aurora, slapen in een ijshotel

    Een wintervakantie doorbrengen boven de poolcirkel? Het komende winterseizoen is een van de beste momenten om het noorderlicht te zien vanwege het draaien van de polariteit van de zon. Noord-Noorwegen is de beste plek om dit te doen vanwege het milde klimaat langs de kust en de toegankelijkheid van het gebied. Voor wie nog meer winteravontuur zoekt naast het noorderlicht, introduceert de regio Noord-Noorwegen ook nieuwe winteractiviteiten. Behalve sneeuwscootertochten, walvissafari’s, ijsvissen, varen met de Hurtigruten langs de kust, langlaufen en rendiersafari’s, kun je worden opgehaald met de “husky airport transfer” in Kirkenes, ga je glampen bij de Samen, slaap je in een vernieuwd ijshotel en leer je meer over het noorderlicht in het pas geopende Spaceship Aurora.

    Piekjaar om noorderlicht te aanschouwen. Het zien van het noorderlicht, ook wel “aurora borealis” genoemd, staat op de “bucketlist” van veel reizigers. Elke 11 jaar draait de polariteit van de zon waardoor er meer zonneactiviteit plaatsvindt en de kansen om het noorderlicht te aanschouwen toenemen. De pieken in de jaren eind 2011, begin 2012 en begin 2013 indiceren dat ook komend seizoen een piekjaar wordt om het noorderlicht te aanschouwen. De noorderlichtzone spreidt zich uit van noordelijk Scandinavië tot Siberië, Alaska, Groenland en IJsland.

    Noord-Noorwegen is een van de beste bestemmingen om het noorderlicht te aanschouwen. Grote delen van de noorderlichtzone zijn namelijk ontoegankelijk voor reizigers vanwege hun ligging en temperatuur. Dankzij de warme golfstroom langs de Noorse kust is het klimaat hier veel milder dan op andere “noorderlichtbestemmingen” op dezelfde breedtegraad. Daarnaast ligt Noord-Noorwegen midden in de noorderlichtzone waardoor de kans op een bijzondere lichtshow boven haar poolcirkel groot is, met name langs de kust van de Lofoten tot en met Europa’s noordelijkste punt: de Noordkaap. Tussen oktober en maart, op onbewolkte dagen, heb je de kans om dit natuurverschijnsel te zien. Wie graag meer wil leren over dit natuurverschijnsel, kan terecht in het in mei geopende Spaceship Aurora in Andenes. Het onderzoekscentrum laat op een interactieve manier zien hoe het noorderlicht is ontstaan en wat voor effect dit op de aarde heeft.

    Vliegveldtransfer met huskytocht. Denk je aan de winter in Noorwegen, dan denk je al gauw aan hondensledetochten. Het Kirkenes Snowhotel in Bjørnevatn maakt deze ervaring uniek door reizigers in de wintermaanden met husky’s van het vliegveld van Kirkenes op te halen en ze naar het ijshotel te brengen. De tocht wordt uitgevoerd door Engholm’s Husky en duurt 45 minuten. Voor thermokleding en warme schoenen onderweg wordt gezorgd. Er passen twee passagiers op elke slee. De transfer kost 2300 NOK per rit.

    Slapen in vernieuwd ijshotel. Wie graag op een originele plek wil overnachten, kan terecht in een van de ijshotels in Noord-Noorwegen. Het Sorrisniva Igloo Hotel in Alta opent op 6 januari 2015 haar deuren met een uitbreiding naar 28 tweepersoonskamers en twee suites. Je slaapt in een iglo waar de temperatuur tussen de -4 en -7 ligt. Alle andere faciliteiten, zoals het toilet en de douche, vind je in verwarmde bijgebouwen. Overnachten kan vanaf 2250 NOK per persoon.

    Vaar langs Noorse kust; Wil je winters Noorwegen vanaf het water ontdekken? Met de Hurtigruten vaar je op een cruiseschip van Bergen naar Kirkenes in Noord-Noorwegen en weer terug. De schepen vertrekken dagelijks en voeren je langs de Noorse kust en over de poolcirkel. Je kunt de hele route in elf dagen afleggen, maar ook is het mogelijk om tussendoor op of af te stappen in een van de 34 havens waar wordt aangelegd. In diverse steden worden excursies georganiseerd: van stadstours tot hondensledetochten.

    Glamping met de Samen. De Samen zijn de oorspronkelijke bewoners van Noord-Noorwegen en leven tevens in Zweden, Finland en Rusland. Ervaar het leven van de Samen tijdens een overnachting in de nieuw geopende lavvo bij Holmen Husky in Alta. Deze luxe Sami-tenten zijn goed geïsoleerd tegen de kou, bevatten een tweepersoonsbed met verwarmde dekens en een groot haardvuur. Combineer deze ervaring met een tour op de rendierslee en ga eten bij de Samen zelf. Wil je meer leren over de Sami-cultuur, dan kun je ook terecht in het Várjjat Sami Museum in Varanger of in Karasjok, de hoofdstad van de Noorse Samen in de provincie Finnmark.

    Vernieuwd relaxen op Spitsbergen. De Noorse eilandengroep Spitsbergen is het enige hoog-arctisch gebied van Europa en ligt halverwege de Noordkaap van Noorwegen en de geografische Noordpool. De eilanden zijn in de zestiende eeuw ontdekt door de Nederlandse Willem Barentsz. Ga terug naar de natuur en kom tot rust tijdens je verblijf in het vernieuwde kleinschalige Mary-Ann’s Polarrigg. De badkamers zijn gemoderniseerd en het spagedeelte is uitgerust met nieuwe behandelingen en een spatherapeut. In het bijbehorende restaurant worden arctische gerechten geserveerd.

     









    26-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rocky Mountain Park viert 100e verjaardag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geliefd park viert mijlpaal met jaar vol festiviteiten.

    Het iconische Rocky Mountain National Park is dit jaar een eeuw oud. Tussen september 2014 tot september 2015 staat het park stil bij deze mijlpaal en worden er allerlei speciale activiteiten georganiseerd voor bezoekers. Ga op pad met een ranger, maak een GPS wandeling langs historische plekken of ga bergklimmen met de Colorado Mountain Club, die een belangrijke rol speelde bij de ontstaansgeschiedenis van het park. Er zijn ook concerten, lezingen en exposities. Zo is er in het Estes Park Museum een speciale expositie over bergbeklimmen die de geschiedenis in kaart brengt maar ook de beste klimtechnieken laat zien. Buiten kunnen bezoekers de theorie gelijk in praktijk brengen in de bergen!

    Gezichtsbepalend voor Noord-Amerika

    Rocky Mountain National Park was destijds pas het zesde nationale park van de Verenigde Staten en ontvangt tegenwoordig jaarlijks ruim 3 miljoen bezoekers. Het park beslaat een oppervlakte van meer dan 1.000 vierkante kilometer en is onderdeel van de Rocky Mountains, het belangrijkste gebergte van Noord-Amerika dat zich uitstrekt van het hoge noorden in Alaska tot New Mexico in het zuiden. Amerika wordt als het ware in tweeën gesplitst door de zogenaamde Continental Divide, waarvan de Rocky Mountains een belangrijk onderdeel zijn. Om de panorama’s en majestueuze bergen op waarde te schatten, is een road trip over de Trail Ridge Road een aanrader. Deze hoogstgelegen geasfalteerde weg van Noord-Amerika laat de Continental Divide en Rocky Mountains in al haar glorie zien. Het park huisvest naast de gezichtsbepalende bergen ook valleien en alpenweiden, bossen, meren en rivieren en natuurlijk heel veel wilde dieren. Er leven ruim 3000 elanden, 800 dikhoornschapen maar ook coyotes en adelaars. Met 5 bezoekerscentra die ruim 500 kilometer aan wandelroutes in kaart brengen is een dagtocht zo uitgestippeld.

    Vertrekpunt Denver

    Vanuit Denver is het slechts twee uur rijden naar Rocky Mountain National Park. De ‘Mile High City’ is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Colorado. Denver ontstond tijdens de goudkoorts mid-19e eeuw en heeft nog veel van de oude charme van het Wilde Westen. Het hippe pakhuizen district in Lower Downtown en de statige villa’s van Capitol Hill herinneren aan deze tijd. Denver is een van de snelst groeiende steden in Amerika en de inwoners grappen vaak dat als de rest van Amerika wist van de ruim 300 dagen zon, vriendelijkheid en goede prijs/kwaliteitverhouding van deze stad, er niemand meer in de andere grote steden zou wonen. Maar het grootste pluspunt van Denver is toch wel de nabijheid van zo veel natuur. Overal in de stad zijn de Rocky Mountains zichtbaar. Dat vraagt om een road trip!

    Over Colorado

    Colorado staat bekend om haar natuur en biedt reizigers in alle seizoenen talloze mogelijkheden voor mooie vakanties. Het landschap varieert van natuurlijke heetwaterbronnen, grote rivieren en meren, 11 nationale parken en monumenten tot 58 bergtoppen die hoger zijn dan 4.200 meter. Met een rijk cultureel erfgoed, wereldstad Denver en 25 gerenommeerde skigebieden en resorts is Colorado met recht een veelzijdige vakantiebestemming. Icelandair, KLM, United Airlines, Delta Air Lines, British Airways, US Airways en Lufthansa vliegen met een overstap op Denver. Kijk op www.colorado.com voor meer informatie.

    25-10-2014 om 15:39 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spa viert het 125 jarig bestaan van beschermde zone

     

    Spa viert het 125-jarig bestaan van de eerste beschermde zone voor natuurlijk mineraalwater in Europa

     

    De bijen van het project BeeSpa tonen de zeer positieve impact van de beschermingszone op het milieu en de biodiversiteit aan

     

    De producent van natuurlijk mineraalwater Spadel wordt erkend als dé referentie in Europa op het vlak van duurzaam beheer van natuurlijke waterbronnen. De Belgische groep wil een actieve rol spelen in de bewustwording dat water een zeer kostbare natuurlijke bron is, die beschermd moet worden voor de komende generaties. Bij Spa leeft dit al zeer lang: in 1889 - precies 125 geleden dus - stelde een koninklijk besluit het eerste beschermde waterwinningsgebied vast met als doel het behoud van dit uitzonderlijk waterpatrimonium. Destijds was dit de allereerste beschermde zone voor natuurlijk mineraalwater in Europa, wat de pioniersrol van Spa aantoont.

    Vandaag strekt de beschermde zone zich uit over meer dan 13.000 hectare, of zo'n 26.000 voetbalvelden, en is daarmee één van de grootste in Europa. Elke industriële en landbouwactiviteit is verboden in de waterwinningsgebieden en er wordt geen enkel detail over het hoofd gezien om de zuiverheid van het natuurlijk mineraalwater van Spa te bewaren. De laatste jaren heeft Spadel niet minder dan 2,5 miljoen euro geïnvesteerd in de bescherming van het waterpatrimonium te Spa. Dankzij een duurzaam beheer van de waterbronnen zullen toekomstige generaties ook nog dezelfde zuiverheid kunnen genieten die het natuurlijke mineraalwater van Spa vandaag kenmerkt.

    Een unieke publiek-private samenwerking : De beschermingszone die Spa heeft ingesteld is zo efficiënt omdat het sinds bijna 50 jaar het onderwerp is van een unieke publiek-private samenwerking tussen Spa Monopole, het Waalse Gewest en de stad Spa. "Dit is een echte vertrouwensrelatie. Door deze samenwerking hebben we zowel een uniek hydrologisch patrimonium kunnen beschermen als het milieu en de biodiversiteit kunnen bewaren en zelfs verbeteren. Hoe? Dankzij een efficiënt duurzaam beheer van de watercyclus." aldus Claude Delbeuck, secretaris-generaal van de Waalse Overheidsdienst.

    Water is wereldwijd één van de meest bedreigde natuurlijke bronnen, maar de beschermingszone in Spa toont aan dat het mogelijk is om goed functionerende publiek-private samenwerkingen in te stellen om het waterpatrimonium te beschermen voor de komende generaties.

    Deze 125ste verjaardag benadrukt de pioniersrol die Spadel in België en Europa speelt op het vlak van
    duurzame ontwikkeling. "Spa was een voorloper in de bescherming van natuurlijke bronnen en wordt vandaag in Europa erkend als dé referentie, niet alleen op het vlak van bescherming van het grondwater maar ook in de ontwikkeling van duurzame verpakkingen," zegt Marc du Bois, afgevaardigd bestuurder van Spadel. Door dit zeer ambitieuze milieubeleid werd Spadel door de European Business Awards erkend als één van de 10 meest performante Europese ondernemingen op het vlak van duurzame ontwikkeling.

    Nieuwe projecten: Spadel blijft investeren in de verbeterde bescherming van natuurlijk mineraalwater en de biodiversiteit in de waterwinningszones. Verschillende nieuwe projecten werden gelanceerd:

    . Het Europese project Life "Ardenne Liégeoise", waarin Spadel een partner is en dat tot doel heeft de natuurlijke habitat van de Hoge Ardennen te herstellen in een gebied van meer dan 5.700 hectare.

    . De creatie van een Natuurlijk Bronnenpark in de gemeentes Spa en Stoumont. De belangrijkste thema's van dit park zullen water in al zijn facetten, de actoren van het landschap (bos, landelijkheid) en het historische erfgoed zijn.

    . Het project BeeSpa waarbij in samenwerking met het bedrijf BeeOdiversity bijenkorven ingeplant werden in waterwinnigszones van Spa. Bijen vormen een ideale maatstaf van de kwaliteit van het milieu en de biodiversiteit. De eerste resultaten bevestigen de zeer positieve impact van de beschermde zone op de kwaliteit van de biodiversiteit. ( Bijzonder hoge biodiversiteit – 2 keer meer dan in landelijke gebieden, afwezigheid van contaminanten (~500 parameters getest), uitstekende gezondheid van de bijenpopulatie en forse groei aantal bijen van 160.000 tot 400.000 in 2014.

    Het duurzame beheer van het grondwater heeft betrekking tot zeer strikte beschermingsmaatregelen in de waterwinningsgebieden van het natuurlijk mineraalwater van Spa: verbod op elke industriële of landbouwactiviteit, respect voor de biodiversiteit: evenwicht tussen naald- en loofbomen en bescherming van planten zoals orchideeën en vleesetende planten, bescherming van de vochtige zones (veenmoerassen), geen strooizout op de wegen in de winter, verbod op pesticiden, meststoffen, grondverbeteringsmiddelen, gebruik van biologisch afbreekbare olie in bosbouwmachines en parkeerzones met ondoordringbare bodem.

    Spadel realiseerde een omzet van 210,4 miljoen euro in 2013 en stelt vandaag 740 mensen tewerk. Het bedrijf heeft 5 productiesites in Europa waarvan twee in België (Spa Monopole en Bru-Chevron), twee in Frankrijk (Les Grandes Sources de Wattwiller en de SA des Eaux Minérales de Ribeauvillé) en één in Wales (Brecon Mineral water). Spadel brengt de merken Spa, Bru, Wattwiller, Carola en Brecon Carreg op de markt en is marktleider in natuurlijk mineraalwater in de Benelux.











    25-10-2014 om 11:51 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Figuurtjes, voor elk wat wils in heerlijke chocolade

    Kabouters om van te smullen! Maak kennis met kabouter Plop, Kwebbel, Klus en Lui. Deze keer niet op televisie of als stripfiguurtje, maar in de winkelrekken in een heerlijke chocolade uitvoering.

    De Belgische chocolatier Libeert, producent van de Tonkeys holle chocoladefiguren, brengt in samenwerking met Studio 100 de vier Plopfiguren in een heerlijke melkchocoladesnack, individueel verpakt in een doosje van 8 porties van 20 gram. Met deze lancering speelt Libeert in op de trend naar kleinere, voorverpakte porties. Adviesverkoopprijs € 4,49

    Chocolade feestmomenten: De nieuwe Plop chocoladefiguren passen perfect in het ruime gamma chocoladefiguren van Libeert. Onder de merknaam Tonkeys maakten de speelse en ietwat ondeugende chocoladefiguren al furore bij Sinterklaas. Maar ook de chocolade kerstfiguren zijn ondertussen aan hun opmars bezig. Nog nooit hebben de Kerstman en Rudolf het rendier er zo leuk en lekker uitgezien! Zij krijgen het gezelschap van vrolijke sneeuwmannen en echte kerstpinguïns aan de feesttafel. De kerstvriendjes zijn vervaardigd uit heerlijk Belgische melkchocolade en zowel individueel als in multi-pack te verkrijgen. Leuk om te krijgen, lekker om van te smullen! Meer info voor de lekkerbekken: www.libeert.com







    25-10-2014 om 11:49 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campari onthult adembenemende cover
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Campari onthulde de cover van zijn legendarische kalender 2015, getiteld ‘Mythology Mixology’ met Hollywoodactrice Eva Green in de hoofdrol. De volledige editie wordt voorgesteld op 5 november. De ravissante Eva Green, het gezicht van de 16de Campari Calender, poseert op de cover als ‘lady in red’ tegen een ‘tijdswiel’ met de 12 meest iconische cocktails uit de 150-jarige geschiedenis van het merk. Het hedendaagse kader symboliseert dan weer de tijdloosheid van de Campari cocktailklassiekers. Deze ontdekkingsreis door het verleden, heden en de toekomst van Campari is het werk van Julia Fullerton-Batten, de eerste vrouwelijke fotografe van de Campari kalender. Hiervan worden slechts 9.999 exemplaren gedrukt en internationaal verdeeld onder de vrienden van Campari.

    Dat betekent niet dat de fans in de kou blijven staan. Zij kunnen op de Facebookpagina van Campari volop meegenieten van het hele gebeuren, het beeldmateriaal bekijken en misschien wel een kalender winnen. De Campari-kalender wordt bestempeld als ’s werelds meest iconische en artistieke kalender. Met zijn 9.999 exemplaren en internationale verdeling is het echt een collector’s item geworden voor de gelukkigen die de kalender in ontvangst mogen nemen. ’s Werelds meest getalenteerde fotografen en modellen geven jaar na jaar het beste van zichzelf om deze kalender tot leven te brengen.

    Campari is een hedendaagse en charismatische klassieker. Het recept, dat vandaag nog altijd op dezelfde manier gemaakt wordt als in 1860 in Novara, fungeert ook als basis voor heel wat andere bekende cocktails in de wereld. Campari is een alcoholische drank waarbij de typische bitterzoete smaak wordt verkregen uit planten, fruit en kruiden, aangevuld met suiker en gedestilleerd water. Met zijn typische rode kleur, intense aroma en bitterzoete smaak staat Campari symbool voor intrige en plezier, wat vanzelf leidt tot een stimulerende drinkervaring. Deze waarden maakten het merk Campari dan ook beroemd over de hele wereld. Campari is uitgegroeid tot een icoon van Italiaanse passie, stijl en uitmuntendheid.

    Davide Campari-Milano S.p.A is samen met zijn filialen (Gruppo Campari) uitgegroeid tot een wereldwijde producent in de drankindustrie. Het merk is actief in meer dan 190 landen, met een leidende marktpositie in Europa en Amerika. De groep werd opgericht in 1860 en geldt vandaag als zesde grootste speler in de drankindustrie wereldwijd. De portfolio telt meer dan 50 merken en omvat een uitgebreid assortiment van alcoholische dranken, wijnen en frisdranken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sesto San Giovanni, Italië. De Campari Groep heeft wereldwijd 16 fabrieken en 3 bottelarijen, en een eigen distributienetwerk in 19 landen. De groep stelt ruim 4.000 personen tewerk en de aandelen van het moederbedrijf, Davide Campari-Milona S.p.A. staan sinds 2001 genoteerd op de Italiaanse beurs. www.campari.com I www.facebook.com/campari.be I www.camparigroup.com

    25-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom in het Haagen-Dasz dorp by nendo

    EEN FEEËRIEK DECOR. EEN SCHOUWSPEL OM VAN TE SMULLEN.

    Kerst. Eindelijk nog eens allemaal samen rond de tafel. Heerlijk bijkletsen en lekker eten. Maar stiekem kijkt iedereen reikhalzend uit naar het dessert. Dan rest ons nog één vraag: wie snijdt de ijstaart aan?

    Elk jaar lanceert Häagen-Dazs een kerstijstaart die zowel qua esthetiek als qua smaak een voltreffer is voor ieder die dol is op lekker eten. De succulente ingrediënten in combinatie met het geraffineerde design zijn, letterlijk, om op te eten! Reeds toe aan zijn zevende editie, deed Häagen-Dazs beroep op nendo en zijn sterke verbeeldingskracht. De ontwerpen van nendo tarten werkelijk ieders verbeelding, terwijl zijn technische uitmuntendheid verrast. Ontwerp is één ding, magie creëren iets anders. Het Häagen-Dazs dorp doet nostalgisch dagdromen van eindejaarsfeesten van weleer. Het dorp weet jong en oud samen te brengen, tussen werkelijkheid en fantasie.

    HET HÄAGEN-DAZS DORP IS VERKRIJGBAAR IN TWEE VERSIES. Het ‘Festive Recipe’ is er eentje met charmante roze huisjes, het ‘Iconic Recipe’ bestaat uit snoezige chocoladehuisjes. Chocolade mag immers nooit ontbreken, vinden ze bij Häagen-Dazs. De huisjes werden daarom gemaakt met witte of melkchocolade, gevuld met toffee saus en gekarameliseerde nootjes. Om de recepten helemaal af te werken, worden de huisjes subtiel bestrooid met poedersuiker. Net vers gevallen sneeuw op de daken! Naast dit decoratieve onderscheid, werden ook verschillende smaakmakers gebruikt. Voor het ‘Iconic Recipe’ is er de Macadamia Nut Brittle en Dulce de Leche, het ‘Festive Recipe’ bestaat uit Vanilla & Florentine.

    Kerstmis is het moment bij uitstek om gezellig samen door te brengen. Niet verwonderlijk dus, dat nendo ook gedacht heeft aan een grote tafel met vele lekkerbekken. Daarom kan je twee taarten makkelijk verbinden met een chocolade bruggetje. Jij bepaalt zelf de uiteindelijke look van het dorp met dit meesterwerk van tijdloze elegantie.

    Kerstmis 2014 by Häagen-Dazs - Een overheerlijke ijstaart met crunchy huisjes

    De dorpen en hun huizen worden met de hand vervaardigd in de Häagen-Dazs boetiek op de Champs-Elysées door onze banketbakker. En dit met de nodige know-how. De ijsjes van Häagen-Dazs zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten (room, magere melk, eierdooiers) uit Arras, Frankrijk, en zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Vanaf 15 november 2014 tot 15 januari 2015 in de handel en exclusief verkrijgbaar in de Häagen-Dazs boetieks in Frankrijk en Benelux.

    HET DORP by nendo

    Het taartoppervlak wordt bezet met prachtige melkchocoladehuisjes met een zoet hart van chocolade-toffee saus en gekarameliseerde nootjes. De inspiratie voor het recept werd gehaald bij de twee bestellers: Dulce de Leche en Macadamia Nut Brittle. Tussen deze twee loopt een pad van smeuïge karamelsaus en geroosterde amandelen. Dit alles gepresenteerd op een heerlijke praliné amandelmeringue. Voor 8 tot 10 personen – Verkoopprijs €49

    HET DORP by nendo

    Voortreffelijke witte chocolade omhult het hart van elk huisje: chocoladetoffee saus met gekarameliseerde nootjes. Het geheel wordt doorlopen met een smeuïge sinaasappelkaramelsaus met stukjes orangettes en rust op een bed van amandelkoek, droge vruchten en de combinatie van Vanilla en Vanilla & Florentine ijs. Häagen-Dazs kiest voor speelse creativiteit! Voor 8 tot 10 personen – Verkoopprijs €49











    25-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw beslist waar weop akantie gaan

    Bijna dubbel zoveel vrouwen zoekt vakantie online

     

    Het is de vrouw in het gezin die over de vakantie beslist. Of op zijn minst het meest actief op zoek gaat naar een bestemming. Dat blijkt althans uit de bezoekerscijfers die reisvergelijkingssite Vakantiedeals.be op haar site kon noteren. Het afgelopen kwartaal bezochten maar liefst 63% vrouwelijke bezoekers de site, ten opzichte van 37% mannelijke bezoekers. Vrouwen bleven ook langer op de site, wat wijst op een intensiever zoekgedrag. Meer dan de helft bleek bovendien ouder dan 45 jaar te zijn. Vrouwen aan de macht, ook in internetland.

    In China zijn vrouwen goed voor 60% van alle online aankopen. En dit terwijl vrouwen slechts 40% van de Chinese bevolking uitmaken. Het aloude cliché dat de vrouw het geld beheert en beslist waar het aan besteed wordt geldt dus zelfs tot in het Verre Oosten. Een tendens die ze nu ook bij Vakantiedeals.be waarnemen. De reisvergelijkingssite werd in de periode van juni tot oktober dit jaar bijna dubbel zo vaak door vrouwen dan door mannen bezocht. En ook de tijd dat vrouwen doorbrachten op de site lag significant hoger. Vrouwen bezochten gemiddeld 24% meer pagina’s en bleven 21% langer op de site dan hun mannen, wat duidt op een actiever zoekgedrag bij vrouwen dan bij mannen.

    Vrouwen gaan voor tablet. Vrouwen blijken ook meer mee te zijn met hun tijd. Zo lag het aantal vrouwen dat de site bezocht met een tablet dubbel zo hoog dan bij mannen. En dat ondanks hun leeftijd. Want in tegenstelling tot wat men zou denken blijkt meer dan de helft van hen ouder dan 45 jaar te zijn. 1 op 3 is zelfs ouder dan 55 jaar. De tijd dat enkel jonge mensen online hun vakantie zoeken en boeken lijkt bij deze dus achterhaald.

    Vergelijk nu uw toekomstige vakantie op www.vakantiedeals.be. Vakantiedeals.be is de eerste Vlaamse reis- en vakantievergelijkingssite en heeft als doel het de Vlaming gemakkelijker maken om reizen en vakanties in België te gaan vergelijken. Vakantiedeals.be verzamelt het aanbod van belangrijke Belgische spelers als Thomas Cook, Neckermann, Sunjets, Sunweb en Corendon, etc. Iedere dag wordt het aanbod van deze partners up-to-date ingeladen in het systeem van Vakantiedeals.be. Boeken gebeurt rechtstreeks bij de touroperator. Meer info: www.vakantiedeals.be

    24-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mons (Bergen) 2015 - culturele hoofdstad van Europa

    De metamorfose: Met meer dan 300 officiële evenementen en een duizendtal culturele en artistieke activiteiten op de agenda bereidt Mons 2015 zich voor op een ongezien cultureel festijn: feestgedruis, vreugdevuren, licht en fonkeling. Er worden nieuwe ruimtes ingehuldigd, bijzondere artistieke werelden worden verkend, er zijn allerhande stadsavonturen samen met 18 partnersteden, van Rijsel tot Mechelen!

    De Culturele Hoofdstad van Europa kadert in een ruimere strategie waarbij gemikt wordt op de (her)ontwikkeling van Mons en omstreken tot een “Creative Valley” in een wereld die grondig op zijn kop wordt gezet door nieuwe technologieën. Dat betekent op de trein springen en meteen duizenden bezoekers meenemen. Het nieuwe congrescentrum en het ambitieuze station in opbouw zijn de meest zichtbare tekenen. Het aura van hun architecten, Daniel Libeskind en Santiago Calatrava, die momenteel aan de slag zijn in New York op Ground Zero, wakkert de verbeelding aan van een hele generatie jonge ondernemers die mikken op de bloei van de nieuwe creatieve economie in de regio, naar het voorbeeld van Google, Microsoft en IBM.

    Binnen deze onweerstaanbare ontwikkeling spelen de vijf nieuwe musea in Mons een belangrijke rol in het valoriseren van de kunstcollecties en het herdenkingstoerisme, samen met drie pareltjes die door de Unesco als Werelderfgoed zijn erkend - de neolitische mijnen van Spiennes, het enige barokke Belfort van Europa en de onweerstaanbare Doudou. Het erfgoed van deze toekomstige creatieve stad is ook verankerd in de ambitieuze artistieke visie van Mons 2015 die mikt op belangrijke figuren die het collectieve onderbewustzijn van Mons hebben gevoed: van Van Gogh tot Verlaine, kunstenaars die hier kunst maakten, maar ook op de creatieve geesten die gevierd worden tijdens de grote festivals, van Joël Pommerat tot Guy Cassiers, om nog maar te zwijgen over de trendy “bondgenoten”, zoals stylist Jean-Paul Lespagnard en Marc Pinilla van de groep Suarez.

    Mons 2015 wordt een formidabel artistiek seizoen. Door het woord te geven aan de inwoners van Mons en daarna de burgers van het hele land en het Noorden van Frankrijk komt de Culturele hoofdstad van Europa met een nieuw idee voor burgerparticipatie. Dat is een participatieve en horizontale opzet die we ook terugvinden in de innoverende digitale projecten van Café Europa. Deze nieuwe sociale link wordt permanent gevierd en wel op een totaal nieuwe manier. De kunstenaars verlaten hun ateliers en creëren nu op straat, in het park, in tuinen of bij mensen thuis. Ze nodigen uit om stil te staan bij identiteit, de verhouding tot anderen en de nieuwe wegen die de wereld opgaat. “Nous aurons du pain, doré comme les filles sous les soleils d´or. Nous aurons du vin, de celui qui pétille même quand il dort. Nous aurons du sang dedans nos veines blanches et, le plus souvent, lundi sera dimanche”, zoals Léo Ferré zong in L’âge d’or.

    Het programma loopt over de 4 seizoenen. DE BETOVERING (24.01.15 > 31.03.15) Eerst is er de betovering. Tover uzelf en de stad om tot een levende discobal door een van de 18.000 zilverkleurige poncho's aan te trekken die gratis worden uitgedeeld op het Openingsfeest. We hebben een permanente happening in Mons voorzien, met het Openingsfeest en de 18.000 bezoekers die in schitterende bollen worden omgevormd, gevolgd door de stadsinstallaties zoals deze Phrase die langs de muren loopt. Een stad en een streek die in het verleden Van Gogh al wisten te inspireren, met de gekende successen achteraf, en duizenden andere creatieve geesten. Ontdek de stadsinstallaties van Arne Quinze of ‘La Phrase’ die langs de muren loopt. Voel zelf de betovering van een stad en een streek die in het verleden Van Gogh en duizenden andere creatieve geesten wisten te inspireren. De grote tentoonstellingen Van Gogh in de Borinage Van Gogh au Borinage en Mons Superstar vormen hiervan het duidelijk bewijs. Maar Mons, dat is ook de toekomst! Met het Café Europa, een kweekvijver voor nieuwe technologieën en een nieuwe creatieve economie, en het VIA Festival dat innovatie en in de film en podiumkunsten onderzoekt en stimuleert. dat inzet op de kracht van het beeld om de toneelkunsten nieuw leven in te blazen. Bent u al betoverd? Dit is nog maar het begin!

    GROOT VERTOON (01.04.15 > 27.06.15): Het groot vertoon komt er met onvoorspelbare stadsinstallaties: (een lawine stroom aan boeken die uit een venster valt; worden gegooid!), waarbij een massa performers in Ville en jeu(x) of de massa die zelf performer wordt. voor de nodige chaos zullen zorgen. Tegelijkertijd laat Mons opent ook vijf nieuwe, onderling verbonden musea bouwen waarin het zijn rijke artistieke patrimonium wil centraliseren, maar waarmee het ook wil inzetten op het herdenkingstoerisme van de ‘Groote Oorlog’ en op de drie juweeltjes die door de Unesco in de Werelderfgoedlijst werden opgenomen. Een prima gelegenheid om opnieuw kennis te maken met de neolithische vuursteenmijnen van Spiennes, het enige barokke Belfort dat Europa telt en de “Doudou”, het onweerstaanbare volksfeest van Mons. Maar er zijn nog evenementen, zoals de feestelijke opening van ARSONIC, een concertzaal inclusief gratis toegankelijke meditatiekapel! Alsook de lente van de hedendaagse kunstenaars met Atopolis, een stad waar verschillende culturen samenleven en iedereen met elkaar verbonden is.

    EEN VURIGE ZOMER: (28.06.15 > 25.09.15) : Het zal heel snel een vurige zomer worden met op de Grote Markt een echt veld van zonnebloemen, met een knipoog naar Van Gogh, alsook een massa openluchtactiviteiten die gelijktijdig zullen worden georganiseerd in de partnersteden en bij de partnerinstellingen van Mons 2015. Zo is er in Picardisch Wallonië (Doornik- Tournai) het evenement 400 coups van M. Zo. Alle zintuigen worden aangesproken, en dat geldt des te meer voor het Festival au Carré waar men in één adem kan kennismaken met de 7 tragediën van Sophocles alsook met de tragische stem van Bertrand Cantat. Zelfs China zal op de afspraak zijn met zijn monumentale gebeeldhouwde voorhoede! Dat was beslist een Festin waard: het eerste voor de verzamelde kunstenaars van Bergen, het zesde voor de chef-koks van Dimanche toqué. Gegarandeerd Made in Mons.

    DE HEROPLEVING ( 26.09.15 > 24.01.16): Een heropleving: dat is niet het enige dat Mons 2015 voor de streek nastreeft. Maar het is ook een terugkeer naar het gouden tijdperk van Orlandus Lassus en Jacques Du Brœucq. Deze musicus en architect uit Mons werden geroemd door de prinsen van de 16e eeuw, te beginnen met Karel de Vijfde … Maar ook de Bergense bevolking van vandaag laat zich niet onbetuigd: 800 personen zullen op de trappen van de H. Waldetrudis Collegiale kerk samenkomen om er La Grande Clameur te zingen, ter ere van Lassus. Op hetzelfde ogenblik viert ook Lille 3000 zijn “heropleving” door de cultuur nieuw leven in te blazen en daarbij Jan en alleman te betrekken. Is dat niet de slogan van Mon(s) Idéal? Na een opwarming van een jaar is het de beurt aan de jongeren om de sleutels van de stad alsook hun toekomst in eigen handen te nemen. Mons 2016, al enig idee?

    Meer informatie op www.mons2015.eu

    24-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afval met een geurtje? Heerlijk !

    Brabantia geeft afvalemmers een frisse toets met ‘Perfume Your Bin’

     

    Een fris briesje dennenbos of bloemenveld dat je tegemoet waait, telkens je de afvalemmer opent? Daar tekent Brabantia voor. Met de nieuwe parfumcapsules ‘Perfume Your Bin’ maskeer je onprettige geurtjes in een handomdraai. Wat afvalemmers betreft, kan je Brabantia gerust een referentie noemen. De vele modellen ogen stijlvol – van sober tot retro – en zijn bijzonder praktisch dankzij hun innovatief ontwerp. Denk maar aan de stille sluitingen, makkelijke draaggrepen of handige antislipbodems.

    Met de parfumcapsules ‘Perfume Your Bin’ maakt Brabantia afval weggooien nog leuker. Een slimme en snelle oplossing ook om onplezierige geurtjes in je afvalemmer te verbergen. Handig bijvoorbeeld in de keuken of badkamer. De speciale membraantechnologie van de capsule zorgt voor vier tot zes weken frisheid. De capsule is gemakkelijk aan te brengen in de speciale houder die je aan de binnenkant van de deksel kan kleven. Er zijn ook navulcapsules los verkrijgbaar, in dennen- of bloemengeur.

    Brabantia, gestart in 1919, is uitgegroeid tot een internationaal designmerk van praktische en stijlvolle keukenaccessoires en huishoudelijke artikelen. Met hun verrassend ontwerp maken deze producten voor elke dag het leven mooier: ‘Designed For Living’, van ‘laundry care’ en ‘food enjoyment’ tot ‘waste management’ en ‘bathroom’. Het familiebedrijf houdt daarbij rekening met de volgende generatie, door innovatieve producten te ontwerpen die duurzaam worden gemaakt.

    Praktische info: richtverkoopprijs ‘Perfume Your Bin’: startersset (houder + 1 capsule): 4,95 euro - navullingen (3 stuks) geur Pine/ Flower: 3,95 euro. Informatie en verkooppunten: www.brabantia.com





    23-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama, waar ligt mijn koksmuts ?

    Dankzij Family Food Stars kan je kleine keukenprins(es) niet wachten om zelf aan de slag te gaan! Bakken en decoreren worden een fluitje van een cent met deze smakelijke collectie van Haba!

    Rawrr! Beestig leuk! Met deze bakvormen van Haba kan het gewoon niet mis gaan! De hoogwaardige siliconen vormen zijn speciaal voor kinderen ontworpen: door de stevige randen zijn ze ook nog gemakkelijk te dragen als ze gevuld zijn. In het bijgevoegde receptenboekje vind je drie voor kinderen geschikte recepten die eenvoudig uit te voeren zijn. Samen in de keuken bezig zijn sterkt het zelfbewustzijn van het kind en bevordert het inzicht in het gebruik en de smaak van verse ingrediënten. De soepele bakvormen zijn supermakkelijk in gebruik en hebben dus ook geen scherpe randjes. Ideaal om je kleine chef in spe de kunsten van het vak te leren! De ludieke dinosauruscakejes zijn gegarandeerd een succes. Prijs: € 22,50, ook beschikbaar in Paard

    Er waren eens… de leukste chocolollies! De feeërieke dessins zijn op zich al een lust voor het oog. Combineer dat met enkele prikstokjes en je tovert in een mum van tijd de perfecte traktatie voor in het klasje tevoorschijn! Ook deze set heeft een eenvoudig receptenboekje met een aantal recepten. Prijs: € 15,95, ook beschikbaar in dino-versie. Steek er eens een stokje voor De hapjesprikkers van Family Food Stars hebben zo’n hoge funfactor dat groentjes als aperitiefhapje zo binnengaan! Van dino’s tot vlinders en hartjes, iedereen komt aan zijn trekken bij Haba! Prijs: € 11,95

    Vandaag ben ik een zeemeermin : Welk glas was nu weer het mijne? Geen verwarring meer mogelijk dankzij deze kleurrijke hebbedingetjes: iedereen kiest een persoonlijk rietje en klaar! Welk glas je ook voorhanden hebt, fleur ze meteen op met Haba’s vrolijke rietjes. Prijs: € 9,95, beschikbaar als Nimfendroom en Piratenparty. www.haba.be

     









    22-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ISIO4 oliën van Lesieur en onze streekkkeuken

    Een ideale en trendy combinatie deze herfst en winter, tijdens het ‘cocooningseizoen’

    ISIO 4 en ISIO 4 Olijfolie zijn de bondgenoten van uw maaltijden ‘bij het haardvuur’, de ideale oliën voor geslaagde, smaakvolle gerechten, voor traditionele recepten in een nieuw jasje, voor een keuken die zowel gezond als lekker is en die goed doet aan het moreel wanneer de dagen korten en de temperaturen duikelen!

    De oliën ISIO 4 en ISIO 4 Olijfolie ontwikkeld door Lesieur zijn gekend om hun talrijke smaak- en voedingskwaliteiten en zijn perfect voor de bereiding van hedendaagse recepten, rechtstreeks geïnspireerd op onze streekkeuken. Dankzij hun textuur en verfijndheid zijn ze in staat om onze streekgerechten doorheen de seizoenen nog beter tot hun recht te laten komen, door hun natuurlijke aroma’s en smaken te respecteren.

    Of het nu gaat om paling in ’t groen, stoofvlees, Mechelse koekoek, onze bekende kaas-of garnaalkroketten, of natuurlijk een heerlijke herfstsalade met witloof, appel en rode biet, de ISIO 4-oliën zijn een mooie bron van inspiratie, niet enkel voor tal van consumenten maar ook voor steeds meer chefs.

    Het bewijs hiervan zijn de herfst-winterrecepten die wij u voorstellen als inspiratiebron. Het zijn recepten samengesteld voor ISIO 4 door de jonge, dynamische chef Mathias Vosswinkel van restaurant Hemgie's, gelegen in het hartje van het historisch centrum van Brussel. Getest en goedgekeurd! Makkelijke recepten om thuis zelf te bereiden en om uw hartje aan op te halen!

    Herfst-wintergerechten ISIO 4 - voorgerecht: Bruschetta met calendroz. Ingrediënten voor 4 personen : 1 ciabatta, 1 geaffineerde calendroz, 2 tomaten, verse koriander, teentje knoflook, Olie ISIO 4 Olijfolie, fleur de sel, peper uit de molen

    Bereiding : Blancheer de knoflook 30 seconden in kokend water, verwijder het vel en het kiempje en haal door de knoflookpers. Zet opzij. Snijd 12 sneden ciabatta met een dikte van 2 cm, leg ze op een antikleefbakplaat of in een ovenschotel. Snijd de kaas in gelijkmatige plakjes, leg ze op het brood en leg hier bovenop de koriander. Snijd de tomaten in plakken en leg een plak tomaat op de kaas en koriander, verspreid de look naar wens over de tomaat en kruid met peper en zout. Giet een straaltje olijfolie over elke bruschetta, zet in een op 190 °C voorverwarmde oven gedurende 6 à 8 minuten en serveer onmiddellijk. Deze heerlijke bruschetta’s zijn een waar genot voor je gasten. Serveer ze als warme aperitiefhapjes of als voorgerecht in combinatie met een rucolaslaatje. Calendroz koopt u bij een gespecialiseerde kaaswinkel.

    Hoofdgerecht: Filet mignon van varken met komijn en saus op basis van paarse mosterd. Ingrediënten voor 4 personen : 4 stukken filet pur van streekvarken, 5 cl ISIO 4-olie, Komijnpoeder, peper en zout, 40 cl kippenbouillon, 2 koffielepels zoete paarse mosterd en een nootje boter

    Bereiding: Meng in een kom de olie met een koffielepel komijn, peper en zout. Marineer het varkensvlees in de olie gedurende 30 minuten en gril het vervolgens gedurende 4 à 5 minuten aan elke kant, op een matig vuur. Haal van het vuur, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Breng in een steelpan de kippenbouillon aan de kook, draai het vuur lager tot net onder het kookpunt en voeg de mosterd toe. Laat 3 à 4 minuten ruisen en kruid eventueel bij. Haal van het vuur, voeg het nootje boter toe en meng voorzichtig. Snijd elke varkensfilet in 5 of 6 plakken en leg ze in een waaier op een warm bord. Overgiet met de saus en serveer. Deze bereiding gaat heerlijk samen met een puree van knol-en wortelgroenten, zoals knolselder, pastinaak, wortel,…

    Dessert: Chocoladesuprême met ijs van gekarameliseerde ananas. Ingrediënten voor 4 à 6 personen : 450 g Belgische pure chocolade (min. 60% cacao), 625 g Belgische melkchocolade (40% cacao), 55 g glucose, 225 g boter, 235 ml room, 29,5 cl olie ISIO 4 Olijfolie, 500 g geschilde verse ananas, 150 g suiker, ¼ liter melk en 5 cl olie ISIO 4 Olijfolie

    Bereiding: Meng de beide soorten chocolade en laat ze op kamertemperatuur staan. Breng de room, de olie en de glucose aan de kook en giet dit mengsel over de chocolade. Meng tot een homogeen geheel en laat afkoelen tot 35 graden. Voeg de zachte boter toe. Giet in een vorm in een laag van 1 cm dik en zet minstens 12 uur in de koelkast. Snijd de ananas in stukken en laat in een antikleefpan karameliseren in de suiker. Breng de melk aan de kook met 100 g suiker, deglaceer de ananas in de pan met de kokende melk, mix alles en voeg op het laatste moment de olie toe. Laat afkoelen en giet in de sorbetière. Serveer een stuk chocoladesuprême met een bolletje ananasijs. Een echte heerlijkheid! De chocoladesuprême gaat ook heerlijk samen met een ‘crème anglaise’ met sinaasappel…

    ISIO 4, uw gezondheidspartner in de keuken. Evenwichtige, performante oliën die beantwoorden aan de behoeften van het organisme ISIO 4 en ISIO 4 Olijfolie weten tafelplezier perfect te combineren met het recept voor een evenwichtige voeding. Ze zijn samengesteld om zo goed mogelijk te beantwoorden aan de voedingsbehoeften van de bevolking, in functie van de huidige levenswijzen. Daarom zijn ISIO 4 en ISIO 4 Olijfolie rijk aan: Omega-3-en omega-6-vetzuren, die onmisbaar zijn voor de goede werking van ons lichaam en voor de celvernieuwing; Vitamine E, voor een antioxiderende werking; Vitamine D, dat een belangrijke rol speelt in de mineralisatie van de botten, dat de natuurlijke weerstand verstevigt en bijdraagt tot een goede werking van ons immuunsysteem.

    Een eetlepel ISIO 4 dekt 50% van de aanbevolen dagelijkse toevoer aan vitamine D. Deze vitamine is vooral bijzonder belangrijk tijdens de herfst en de winter, wanneer we de zon minder zien. ISIO 4 en ISIO 4 Olijfolie bevatten geen palmolie.







    21-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staub stooft druppelsgewijs

    Innovatieve ‘Chistera’-techniek voor nog sappigere en smaakvolle stoofgerechten

     

    Staub en stoven, dat zijn al langer twee gesmaakte partners in de keuken. Na de gekende cocottes met ‘picots’ brengt het Franse designmerk nu een revolutionair vervolg met het besprenkelingssysteem Chistera. Deze unieke druppelstructuur, geïnspireerd op een Baskisch balspel, tekent voor een nieuwe en zachte manier van stoven. Een sappige ‘poulet Basquaise’, een kleurrijke ratatouille of een smeuïge Italiaanse risotto? Daarvoor ontwikkelde Staub zijn befaamde cocottes met besprenkeling. Met de nieuwe druppelstructuur Chistera trekt het Franse merk zijn expertise door.

    Onder het deksel van de gietijzeren braadpan zitten structuren in de vorm van druppels. Die zorgen ervoor dat de condensatiedampen in de cocotte terug worden opgevangen en druppelsgewijs je gerecht besprenkelen, waardoor dat lekker sappig blijft en op een zachte en evenwichtige manier stooft.

    Voor dit revolutionaire systeem liet de Franse designer Samuel Accoceberry zich inspireren door ‘pelota vasca’, een Baskisch balspel dat wordt gespeeld met een ‘chistera’, een kleine gebogen mand aan een handschoen. De braadpan met druppelstructuur is compacter en veelzijdiger dan de conventionele cocotte, maar even gemakkelijk in onderhoud. Verkrijgbaar in trendy glanzende kleuren of in zwarte matte afwerking. Geschikt voor alle vuren, inclusief inductie.

    Staub, een Frans merk in Duitse handen, verdeeld door Demeyere Herentals - www.demeyere.be / www.staub.fr . Het merk, dat in 1974 in de Elzas werd opgericht door Francis Staub, wordt wereldwijd verdeeld in ruim 50 landen. Het bedrijf is vandaag uitgegroeid tot een belangrijke speler in geëmailleerd gietijzeren kookgerei. Alle producten en subtiele kleurtinten zijn bedacht door Francis Staub en worden in Frankrijk vervaardigd volgens een aloud savoir-faire.

    Want sinds de creatie van de eerste ‘cocottes’ in 1974, heeft Staub maar één ambitie: perfectie nastreven. Staub ontwerpt hoogwaardige keukenartikelen die aanleunen bij het traditionele én het moderne, met een vooruitstrevende technologische kennis. Kortom, een internationaal voorkeurmerk dat perfect past bij de kwaliteitsproducten in roestvrij staal van Demeyere.

    De onberispelijke kwaliteit én het eigentijdse design hebben van Staub ook een vast merk van wereldvermaarde chef-koks gemaakt, onder wie Paul Bocuse, ambassadeur van de Franse keuken. De chefs gebruiken de cocottes zowel in de keuken als in hun prestigieuze restaurants om de gerechten in te serveren. Staub-kookproducten zijn dan ook exclusief: ze worden individueel gegoten in een zandvorm die maar één keer gebruikt wordt. Zo bezit elk stuk nuances en subtiele verschillen.

    Verkrijgbaar in de betere kookwinkel - richtverkoopprijzen inclusief btw: diameter 24 cm: zwart – grafietgrijs - kers 169 euro, donkerblauw – grenadine - basilicum 189 euro; diameter 28 cm: zwart – grafietgrijs – kers 189 euro, donkerblauw – grendadine - basilicum 209 euro.

     

     

     

     







    21-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artexis food & beverage

    Artexis Food & Beverage lanceert innovatief cateringconcept in zijn expohallen en congrescentra

     

    Artexis-easyFairs Benelux, specialist in de organisatie van beurzen en events en in het beheer van expohallen en congrescentra, lanceert een gloednieuw cateringconcept met vaste én mobiele cateringpunten. Met dit innovatie concept is Artexis zijn tijd ver vooruit.

    Bij Artexis maakt het verhogen van de beleving voor haar klanten en bezoekers een belangrijk deel uit van de missie en visie “Visit the future”. Bewijs daarvan zijn eerdere belangrijke investeringen zoals het totaal vernieuwde FLEX meeting center in Flanders Expo, gratis professionele wifi voor zowel bezoekers als exposanten in alle expohallen, een aantal groene investeringen zoals elektrische wagens en vorklifts, zonnetankstation en zonnepanelen. Met de investering in een totaal nieuw cateringconcept gaat Artexis verder op dit elan.

    Uniek in de beurswereld: Sinds 1 januari 2014 is het cateringbeleid van Artexis in eigen handen. Het nieuwe bedrijf achter de catering, Artexis Food & Beverage nv, staat garant voor topkwaliteit tegen de beste prijs en heeft een sterke CSR insteek. Belangrijk is de specifieke service op maat voor elke doelgroep en de stijlvolle inrichting voor de beleving. De keuze voor het ‘pick, scan & pay’ systeem maakt dit nieuwe concept uniek en nooit gezien in de beurswereld. Het nieuwe cateringconcept is als eerste gelanceerd in Flanders Expo, Gent. Antwerp Expo en Namur Expo volgen later dit jaar. Dirk Van Roy: “Wij willen onze bezoekers en exposanten deel laten uitmaken van onze nieuwe filosofie. Een service voor elke doelgroep waarbij wij op een duurzame manier kwalitatieve producten van bij ons aanbieden. De stijlvolle cateringpunten en state-of-the-art technologie maken van onze catering een unieke beleving.”

    In het belang van elke doelgroep werden verschillende formules gelanceerd: Drie nieuwe merken voor de bezoeker, van ontbijt tot avondmaal: Brasserie Marie: het beste van België op je bord, Trattoria di Luigi Bertagni: heerlijke, verse gevulde pasta, sinds 1882 en Fast & Fresh: een verse, snelle hap. Traiteurdienst voor onze organisatoren met een flexibel en kwalitatief traiteuraanbod voor meetings & events; Op- en afbouw aanbod voor standenbouwers: voordelig en kwalitatief en de Butler Service voor exposanten: standcatering via online bestelplatform en af te halen bij centraal afhaalpunt of leverbaar op de stand.

    Voor de uitbating van alle catering punten koos Artexis voor Groep Van Eyck, een bedrijf met een jarenlange ervaring in de catering business. De rode draad doorheen het bestaan van Groep Van Eyck is kwaliteit en klantentevredenheid in een familiale werkomgeving. Jan Van Eyck: “Ik was al van bij het begin enthousiast over deze ambitieuze en innovatieve strategie van Artexis. Ik ben dan ook vooral blij dat wij met onze expertise in Food & Beverage kunnen bijdragen aan de missie van Artexis, het nastreven van een maximale beleving voor de klant. Ook heb ik het zelden meegemaakt dat een opdrachtgever en een operator zo nauw samenwerken en dat is een bijzonder fijne ervaring.

    Goed voor mens, dier en milieu: Artexis wil duurzame voeding serveren met respect voor mens, dier en milieu én tegelijk de rekening beperken voor de klant. De klant bedient zich zelf, scant de gerechten en betaalt met z’n bankkaart. Ook ruimt hij zijn tafel zelf af en sorteert hij. Een kleine moeite voor een (h)eerlijke maaltijd. De maaltijden worden bereid met verse producten en hoofdzakelijk geserveerd in duurzame materialen.





    21-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hardlopen en feestenop Reggae Marathon

    Op 6 december 2014 vindt in het Jamaicaanse Negril weer de Reggae Marathon plaats, de grootste marathon in het Caribische gebied. Wie deelneemt aan de Reggae Marathon streeft niet naar persoonlijke records: bij deze avontuurlijke marathon draait alles om genieten in een plezierige Caribische sfeer.

    De pasta party aan de vooravond, bij elke iedere marathon de traditie, wordt in het lopers circuit gezien als een van de leukste en meest geanimeerde pasta party’s ter wereld. Maar er wordt niet lang gevierd. Om de tropische temperaturen overdag te vermijden klinkt de volgende ochtend het startschot al voor zonsopgang om 5:15 uur. De lopers vertrekken dan in het licht van brandende fakkels. En dan is het direct weer party. Langs de gehele route staan wagens met grote luidsprekers opgesteld en worden de lopers in een reggae ritme naar de finish opgezweept. De lopers die na 42,195 kilometer nog genoeg energie over hebben kunnen bij de "Beach Bash" op het strand hun sportieve succes vieren.

    Naast de marathon is het ook mogelijk de halve marathon en de 10 kilometer te lopen. In 2013 verwelkomde de Reggae Marathon 1.647 deelnemers uit Jamaica en de rest van de wereld, waarvan 180 atleten de hele marathon uitliepen. De Reggae Marathon trekt ook atleten uit België en Nederland: in 2013 kwamen vijf deelnemers aan de start en voor 2014 hebben zich al 6 Belgische en 8 Nederlandse lopers aangemeld.

    Negril, de plaats van het evenement, ligt op ongeveer 1,5 uur rijden ten westen van de internationale luchthaven van Montego Bay. Negril is bekend om het elf kilometer lange zandstrand, “Seven Miles Beach” en de verscheidenheid aan hotels, bars en restaurants. Vanuit Negril is een groot aantal dagexcursies naar natuurgebieden mogelijk, zoals het nabijgelegen Royal Palm Reserve of de iets verder weg gelegen locaties, zoals Mayfield Falls en de moeras gebieden rondom de stad Black River. Dit is dé plek om de Jamaicaanse krokodil te spotten als ook een bezoek te brengen aan de YS watervallen en de rum fabriek Appleton. Bij Pelican Bar, een bar midden op zee en alleen bereikbaar per boot, kunt u letterlijk proosten met de pelikanen. Hoogtepunt in Negril is Rick’s Café, dat tot de tien bekendste bars ter wereld behoort. Rond zonsondergang en onder het genot van een cocktail komen toeristen hier samen en kijken naar de gewaagde sprongen van de Jamaicaanse rots duikers.

    www.reggaemarathon.com - www.visitjamaica.com - www.ontdekjamaica.be

     







    20-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw bij Baru !

    CHOCOLATE FLUFFY MARSHMALLOW BARS

     

    Eerst leerde de wereld de Barú marshmallows kennen: zalige witte wolkjes met daarrond een laagje knapperige chocolade. Nu brengt de rebelse chocolademaker de Chocolate Fluffy Marshmallow Bars uit. Gevulde zoete balkjes als frivool alternatief voor de klassieke snoepreep. Vier verrassende smaken voor de kleine honger en de grote feesten.

    De bekende marshmallow heeft een nieuwe, verleidelijke vorm gekregen: een krokant balkje met daarrond een kleurige wikkel. Ideaal als tussendoortje op kantoor, in trendy koffiebars en op hippe feesten. Barú pikt in op een nieuwe trend - de gourmet marshmallow - en biedt een mooi alternatief voor de klassieke snoepreep vol vetten en suikers. Lekker licht en luchtig. Een verademing voor de ware chocoholic.

    TRADITIE MET EEN TWIST: De zoetigheden van Barú hebben op korte tijd de wereld veroverd: van Vlaanderen tot de Verenigde Staten. Het geheim achter het succes? Een gewaagde mix van traditie, fun en vernieuwing. Alleen al de verpakking doet je watertanden. Elke smaak heeft zijn eigen wikkel met vrolijke vormen en kleurige veelhoeken. Eén ding is duidelijk. Ook de Chocolate Fluffy Marshmallow Bars worden een internationale hit.

    WEL SMAAK, GEEN SMAAKMAKERS: Barú gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten zoals honing en vanille. Fabrieksmatig geproduceerde chocolade komt er niet aan te pas en ook geen kleurstoffen, smaakmakers en bewaarmiddelen. Wat er dan wel in die blitse wikkel zit? Met de hand gesneden en gevulde marshmallows, bereid in kleine reeksen. Hard vanbuiten en zacht vanbinnen. Er zijn vier smaken, in verpakkingen van 30 gram. Eén daarvan - de Peppermint - is er exclusief voor de kerstdagen.

    Chai Latte: melkchocolade met een vulling van ganache met zwarte thee en een specerijenblend van de spicy chai latte. Sea Salt Caramel: donkere chocolade met een vulling van huisgemaakte caramel met Fleur de Sel en stukjes geroosterde amandel. Crunchy Cashew Crispy: Melkchocolade met een amandel- en hazelnotenpraliné, stukjes geroosterde cashew en gepofte rijst. Peppermint: een fudge van donkere chocolade met pepermunt- en akkermuntolie. Consumentenprijs: 1,75 – 2 euro, verkrijgbaar in koffieshops, delicatessenwinkels, de Barú webshop en bij Delitraiteur.

     







    19-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tahiti en haar eilanden

    Internationaal festival herdenkt Muiterij op de Bounty

     

    Het eiland Tahiti is van 25 tot 27 oktober 2014 in de ban van het Internationaal Bounty Festival. Deze driedaagse is geïnspireerd op het alom bekende verhaal ‘Mutiny on the Bounty’. Minder bekend bij het grote publiek is dat de legende is gebaseerd op waargebeurde feiten waarin Tahiti en haar eilanden een hoofdrol spelen en dat de gebeurtenissen de bevolking meer dan twee eeuwen later nog steeds inspireren.

    Een modemerk dat ‘Mutiny, Island lovers unite’ heet, een metershoge fresco in de binnenstad van Papeete die het verhaal afbeeldt, de woning van bestsellerauteur James Norman Hall van ‘Mutiny on the Bounty’ die een museum is, een restaurant dat zich Captain Bligh noemt, een festival dat de gebeurtenissen herdenkt: op Tahiti kun je niet om het Bounty-verhaal heen, ook al is het meer dan tweehonderd jaar geleden dat de HMS Bounty voor de kust van Tahiti aanmeerde. Mutiny is voor de eilandbewoners meer dan een verhaal, het is een hype, een levensstijl…

    Op 26 oktober 1788 gooide de HMS Bounty het anker uit in de baai van Matavia voor de kust van Tahiti. De opdracht van kapitein William Bligh en zijn manschappen luidde om het ruim te vullen met broodvruchtplanten. De Britten bleven meer dan vijf maanden op de idyllische eilanden en op de terugweg ontstond onder leiding van Christian Fletcher een opstand. De muiters hadden geen zin om het eilandleven in te ruilen voor het koude, natte Engeland. Bligh werd met een deel van de bemanning overboord gezet, Fletcher vestigde zich met zijn aanhangers en een aantal Tahitianen op Pitcairn.

    De legende inspireerde Jules Verne voor een boek maar vooral het werk van James Norman Hall uit 1932 ‘Mutiny on the Bounty’ werd een bestseller. Het boek werd vier keer verfilmd en maakte het verhaal bekend bij het grote publiek. Bezoekers kunnen op vandaag nog steeds terecht in de woning van de auteur op Tahiti.

    Clark Gable, Errol Flynn, Mel Gibson en Anthony Hopkins figureerden in verschillende verfilmingen. In de versie uit 1960 neemt Marlon Brando de rol van Fletcher voor zijn rekening. Tijdens de opnames werd Brando niet enkel op zijn Polynesische tegenspeelster maar op heel Frans-Polynesië en de Polynesische levensstijl verliefd. Hij kocht een eilandje om er zich te vestigen en liep de rest van zijn dagen blootsvoets en in lendendoek rond, dat was zijn persoonlijke mutiny …

    Het Internationaal Bounty Festival werd vorig jaar in het leven geroepen om de 225ste verjaardag van de gebeurtenissen te vieren en kent nu zijn tweede editie. Bezoekers kunnen er – symbolisch in dezelfde week als het schip destijds Tahiti bereikte - traditionele gerechten op basis van broodvruchten proeven, leren er alles over de gebeurtenissen en kunnen nakomelingen van de Bounty-leden ontmoeten.

    ALGEMEEN: Tahiti en haar eilanden

    De idyllische bestemming Frans-Polynesië in de Stille Oceaan bestaat uit 118 eilanden verdeeld over vijf archipels en verspreid over een gebied zo groot als Europa. De bekendste eilanden Tahiti en Bora Bora maken deel uit van de Genootschapsarchipel, Rangiroa vind je in de Tuamotuarchipel, Hiva Oa is dankzij Jacques Brel en Paul Gauguin het bekendste eiland van de Markiezen en tot slot zijn er nog de Gambier-en de Australarchipel. Elk heeft zijn eigen unieke karakter: van weelderig begroeide vulkaankraters en hagelwitte of zwarte lavastranden tot atollen met appelblauwzeegroene lagunes en koraalriffen.

    Het tijdsverschil tussen Tahiti en België bedraagt elf uur in de winter en twaalf uur in de zomer. Reken voor de vlucht op ruim twintig uur, de voertaal is er Frans en de munteenheid is de XPF, de Franc Pacifique (1 EUR = 119,33 XPF).

    www.tahiti-tourisme.be

    19-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo's Franse wijnoogst 2014 - Calvados Pays d'Auge - Roger Groult
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op het moment dat elders de laatste oogst wordt binnengehaald, starten de werkzaamheden in de boomgaarden Clos de la Hurvanière in Saint Cyr du Ronceray in Calvados. Hier loopt de oogst verder tot behoorlijk diep in de maand december.

    Maar liefst 5 generaties actief in de Calvados en jaarlijks 500 à 600 ton appelen verwerken gedurende 3 maanden is het lot van de familie Groult. De oogst van ruim 30 variëteiten verloopt op artisanale wijze, de verscheidenheid van de rassen is typerend voor de Calvados Pays d’Auge, verscheidenheid waarbij zoete, zachte appelen worden gemengd met rinse, zuurdere soorten en diverse tussenvariaties, wat een prima resultaat geeft. Eens de oogst ten einde, worden geduld en savoir faire de belangrijkste eigenschappen. De cider fermenteert immers gedurende ruim een jaar vooraleer hij wordt gedistilleerd, nadien wordt alambic na alambic verwarmd op houtskool, om uiteindelijk bij verdamping te worden gekoeld door het koper en een prima alcohol te vormen.

    De kwaliteit van de appelen is dit jaar schitterend, maar de opbrengst ligt beneden het niveau van 2012. De klimatologische omstandigheden waren bepalend voor de opbrengst. Een te zachte winter met vrij vroege bloei met te lage temperaturen en te veel regen, waardoor de bestuiving van de bloem benedenmaats bleef.

    Jean Roger Groult is gelukkig dat de eerste sappen een mooi resultaat geven, de zomerse maand september gaf het fruit toch nog een mooi suikergehalte mee. Het is alleszins benieuwd uitkijken naar het resultaat waarop we weliswaar nog enkele maanden zullen moeten wachten. www.calvados-groult.com

     

     

    18-10-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!