Inhoud blog
  • Jung kleurt met gelijkheid
  • Idroattiva+
  • Tulpentijd in Flevoland
  • Slaaptoerizzzzzzme in je eigen slaapkamer
  • Good Gorl blush elixir
  • Van zonnige lentedag tot fancy avondfeest
  • Sunny Cars innoveert
  • Designer outlets: Een lente met nieuwe collectie
  • DIY met Jung en MattoBoard
  • Marie's Corner
  • Bristol Mode to bright up your day
  • Mikado, developed by Vitra in Zwitserland
  • Jack & Jones
  • Doorkijker
  • Veritas retro club
  • Peace and love (voor stoffen):
  • Anita's Care SS24
  • Aloha Arte bottelt het paradijs
  • Camille brengt nieuwe 'Magie'-kledingscollectie uit met JBC
  • Het exterieur ontwaakt
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    20-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppingtrends chocoladesalon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    de nieuwigheden in avant-première

     

    Amacarons : Een nieuwkomer op de markt van de zo geliefde macarons. Moreno Adriaenssens opende eerder al een zaak in Sint-Niklaas, Gent en Antwerpen en wil het grote publiek nu laten kennismaken met zijn macarons Made in Belgium. Zijn assortiment bestaat uit bijna twintig originele smaken en gaat weldra nog uitgebreid worden met pralines die uiteraard ook tijdens het Chocoladesalon hun opwachting zullen maken.

    Benoit Nihant : U zal de kans krijgen om de laatste nieuwigheden van deze meester-chocolatier te proeven : ‘les Palets Or Java & Madagscar’ gemaakt van uitzonderlijke cacaobonen gekweekt in de beste streken. U kan tevens kennismaken met zijn nieuwe boek : « Van cacaoboon tot chocolade ». Benoît Nihant is een van de weinige Belgische chocolatiers die de chocolade gaat halen bij de beste cacaobonen en ze later verwerkt in zijn Luikse ateliers.

    Bruyerre maakt sinds 1909 pralines van een zeer hoogstaande kwaliteit. Hun gamma wordt verkocht in meer dan 36 landen en in België heeft Bruyerre niet minder dan 140 verkoopadressen. Ze zijn vooral bekend om de praliné-vulling, steeds op artisanale en volgens een goed bewaard recept van vroeger gemaakt. Het is hun absolute trots en Bruyerre gaat prat op de fijnste chocolade.

    Carrément Bon: Deze chocolade is gemaakt op basis van cacao van de beste oorsprong. Carrément Bon is gereputeerd op vlak van gastronomische patisserie en artisanale bakkerij. De Parijse macaron is hun ‘trekker’. Bij hen komen de beste producten en hun smaak op de eerste plaats.

    Chocolat Champagne: Ontdek een praline van donkere chocolade met een vulling van ganache met violette-smaak: één van de topproducten van Chocolat Champagne die steeds wil blijven vernieuwen, zonder te raken aan de basis van haar product. De vestiging in Ittre viert bovendien haar vijfjarig bestaan en tegelijkertijd zal een nieuwe caramelpasta worden gelanceerd die feestelijk zal worden voorgesteld op het Salon.

    Chocolaterie Demaret: Dit klein familiebedrijfje in Battice (de streek van Luik) maakt er een erezaak van om kwaliteit aan te bieden tegen een acceptabele prijs. Op het Chocoladesalon zullen Corine et Bénédicte Demaret hun gamma voorstellen aan het grote publiek: pralines, truffels, chocopasta, figuurtjes in chocolade, seizoensproducten, maar boven alles, hun nieuwe praline van marsepein zonder toegevoegde suikers. Daarenboven zullen ze een heerlijke chocomelk laten proeven op basis van zwarte chocolade. Laat je smaakpapillen verwennen en geniet...

    Concept Chocolate : Dat Belgische chocolade een rijke traditie heeft, weet je wel. Concept Chocolate respecteert deze traditie met zijn gebruik van pure, natuurlijke producten en ambachtelijke fabricage. Maar wist je ook al dat gepersonaliseerde chocolade de nieuwste trend is in de sector? Concept Chocolate werpt zich daarom op als specialist van de gepersonaliseerde chocolade, of dat nu gebruikt wordt voor een origineel cadeau of als slim reclamemiddel. Maar ook het organiseren van interactieve atelierbezoeken, workshops en seminaries in een uniek gastvrij kader maken deel uit van onze activiteiten.

    Didier Smeets: De talentvolle Didier Smeets is de jongste exposant van de beurs. Afkomstig uit de Voerstreek, opgeleid in de hotelschool, heeft hij zich heel snel gestort op gebak en chocolade. Het is in 2014, na heel zwaar zwoegen dat hij zijn eerste nieuwe collectie lanceert. Zijn paradepaardjes zijn pralines, tabletten gebaseerd op grands crus, orangettes en smeerpasta. Op het Salon, zal Didier zijn "Parel van 1884" presenteren, een subtiele mix van Madagaskar chocolade, gevuld met een caramel gerealiseerd op een vintage 1884 van het domein Sainte Luchaire. Dit juweeltje zullen de bezoekers laten meereizen naar een moment van pure degustatie.

    ETHIQUABLE is een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, het maken en de distributie van biologische producten en eerlijke handel. Om die reden kan je niet heen om hun gamma van ‘Grands Crus’, afkomstig van bonen uit verschillende landen : 72% uit Haïti, 75% uit Nicaragua, 80% uit Ecuador, 85% Madagascar en de laatste nieuwe praline van 98% uit Esmeraldas in Ecuador. Uiteraard zullen deze lekkernijen ook op het Chocoladesalon te proeven zijn. Bezoekers kunnen zelfs 1 jaar lang chocolade winnen als ze deelnemen aan een wedstrijd!

    Guylian : Het verhaal van Guylian start in 1960 met het huwelijk van Guy en Liliane Foubert. Guy was patissier-chocolatier van opleiding en het koppel kwam op het idee om pralines te maken in de vorm van zeevruchten als souvenir voor toeristen aan de Belgische kust. Sindsdien worden de bekende chocolade zeevruchten overal ter wereld verkocht! Tijdens het Chocoladesalon kunnen bezoekers de ‘making of’ van het beroemde zeepaardje in melkchocolade gevuld met praliné ontdekken.

    Le Comptoir de Mathilde : In een atelier te midden van de wijngaarden en olijfbomen, worden de producten van Comptoir de Mathilde gemaakt. Guimauves, chocopasta’s, lolly’s of dikke blokken chocolade zijn hun paradepaardjes. De combinatie van chocolade en fijne kruiden zorgt voor een uniek resultaat. Ook de warme chocomelk zal je tijdens het salon kunnen proeven.

    Lush (verzorgingsproducten) : Een compleet gamma van met de hand gemaakte, verse verzorgingsproducten met ingrediënten die 100% natuurlijk zijn en niet getest worden op dieren. De bezoekers kunnen zichzelf dus verwennen met schoonheidsproducten op basis van chococlade. Onweerstaanbaar!

    Neuhaus : Op het Chocoladesalon zal Neuhaus de bezoekers verrassen met twee stands. Aan de eerste stand kan het publiek de geschiedenis van Neuhaus ontdekken en –hoe kan het ook anders- pralines proeven die ter plaatse zullen worden gemaakt. Aan de tweede stand keren de bezoekers terug naar 1915, het jaar waarin het pralinedoosje of de “ballotin” werd uitgevonden. Het publiek kan zich laten fotograferen in typische kledij uit het begin van de 20ste eeuw. De foto krijgen ze achteraf mee naar huis als herinnering.

    Papabubble: De snoepjes van Papabubble zijn helemaal handgemaakt in een klein atelier in het centrum van Brussel. Alles wordt gemaakt op basis van Belgische producten, natuurlijk en van plantaardige oorsprong. Papabubble hoopt het publiek te verrassen met haar snoepjes gevuld met chocolade.

    Rovacos is een bedrijf gevestigd in Wemmel en gespecialiseerd in de invoer en uitvoer van decoratieartikelen voor onder meer bakkers - en banketbakkers. Hun merknaam Cosijns heeft een origineel product : le Sushi Dessert, pralines in de vorm van sushis.

    20-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Show colat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De bezoekers zijn van harte welkom op de optredens van CALEMA uit Saõ Tomé & Principe die elke dag zullen plaatsvinden om 12 uur en om 18 uur in de ruimte waar de defilés doorgaan. Kleurrijke concerten voor groot en klein !

    Tijdens het Chocoladesalon slaan de musea Choco Story Brussel, Choco Story Brugge en La Route Européenne du Chocolat de handen in elkaar om het publiek aan de hand van een unieke tentoonstelling en tal van activiteiten te trakteren op een heuse rondreis door de geschiedenis van de cacao en de Belgische chocolade. De Academie van Schone Kunsten in Brussel. Het Brusselse Chocoladesalon richt de spotlights op een reeks creaties en denkoefeningen van de studenten van de Executive Master Food Design van de Academie van Schone Kunsten in Brussel. De afdeling ‘master food design’ zal de bezoekers verrassen met een zogenaamde fotobox waarin bezoekers zich kunnen laten fotograferen in het thema ‘Chocolade’. De bezoekers houden er een mooie souvenir aan over en kunnen de foto achteraf zelfs delen via Facebook.

    De beeldhouwster Juli zal een van haar laatste werken tentoonstellen. “De bewakers van het Water” wordt voor deze gelegenheid omgedoopt tot “De bewakers van Chocolade en Water”. De kunstenares heeft haar werk immers een extraatje gegeven door levensechte gezichten te beeldhouwen… in chocolade ! Juli wil hiermee de problematiek van honger en dorst in de wereld aankaarten.

    « Carnets de voyage » door François Jeantet : Oprichter van het Salon du Chocolat, architect, organisator van evenementen, schilder, paddestoelonderzoeker, muzikant, componist, schrijver met B. Flavien van " Charlie make the cook " in 1987 met 1.000.000 verkochte kopijen. Hij tekent het chocolade universum op vakantie ... of wanneer de tijd het toelaat . Een fantastische uitnodiging tot reizen.

    “Chocolat Sherpa » - Fototentoonstelling met chocoladedegustatie georganiseerd op de Everest, georganiseerd in 2009 door 3 Belgische en Franse vrienden. Na 400 km wandeling door de bergen en 100 kg chocolade uitgedeeld onderweg, heeft het team 80kg uitgedeeld op 5350 m boven de zeespiegel gedurende 2 dagen aan 1000 bergbeklimmers uit de hele wereld en vooral aan de sherpa's, hun onvermoeibare gidsen. Het project werd georganiseerd om de wandeling te sponsoren om geld in te zamelen voor de oprichting van het eerste mobiele ziekenhuis in Nepal.

    Tentoonstelling Jeux de Bouche – Mondspelletjes heet de bezoekers van harte welkom in de virtuele keuken van Alexandre Dubosc. Zijn wereld bevindt zich in de design, voeding en optische bioskoopspelletjes. Zijn beelden fascineren, doen lachen of geven ons heel eenvoudig zin om te eten! Leonidas zal een aantal spectaculaire beeldhouwwerken in chocolade onthullen, maar geeft slechts details vrij op het laatste moment.

    19-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.berghoff zet dekers op de taart met Perfect Slice

    “Wie snijdt er de taart aan?” En geen enkele vinger die de lucht ingaat? Dat is verleden tijd dankzij BergHOFF’s nieuwe tool: de Perfect Slide. De Perfect Slide maakt komaf met oneerlijk verdeelde stukken cake, slordige taartpunten of brokkelige brownies. Dankzij de gepatenteerde rasterlijnen en de unieke, ergonomische snijder creëer je telkens mooi afgewerkte bordjes. Perfect materiaal!

    De bakvormen zijn kwalitatief hoogstaand dankzij de antikleeflaag die ervoor zorgt dat ieder baksel eenvoudig uit de vorm te halen is én bovendien geen giftige stoffen bevat. De handgrepen zijn breed en daarom eenvoudig te bedienen, zelfs met dikke ovenwanten rond je handen. Het sterke stalen materiaal buigt of plooit niet. Het deksel sluit mooi af en maakt van het vervoeren van gebak een eitje.

    Braadslede met deksel en snijdhulp: €42.60; vierkante ovenschaal met snijdhulp: €25.08; taartvorm met snijdhulp: €27.10

    BergHOFF Worldwide is een internationaal bedrijf, aanwezig in 60 landen en met hoofdkantoor in Heusden Zolder. BergHOFF Belgium verdeelt exclusief de BergHOFF kookartikelen in de Benelux. BergHOFF ontwerpt, ontwikkelt en produceert keuken en tafeluitrusting verdeeld over 8 productgroepen. Die categorieën zijn: kookpotten, messen, bestek, kristal, porselein, accessoires, kleine elektrische artikelen en barbecue. Kostenbewuste productiemethoden en samenwerking met gerenommeerde ontwerpers stellen BergHOFF in staat om designartikelen bereikbaar te maken voor het grote publiek. Talrijke ontwerpen werden bekroond met internationale prijzen.

     







    19-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladesalon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 2014 vond het Chocoladesalon plaats in Tour & Taxis. Op drie dagen tijd lokte het bijna 30.000 bezoekers uit alle hoeken van het land. De meesten kwamen naar het Chocoladesalon in gezinsverband of met vrienden. En ze bleken zeer enthousiast en opgetogen over deze eerste Brusselse editie. Het was dan ook een event waar iedereen lange tijd reikhalzend naar had uitgekeken.

    Voor de eerste sporen van cacao in België moeten we terug naar 1635! Al nuttigt men cacao dan enkel in de vorm van een chocoladedrank, een luxeproduct dat alleen koninklijke en aristocratische families zich kunnen veroorloven. Maar reeds op het einde van de 17de eeuw begint chocolade furore te maken bij de rijke Brusselaars. De Belgische chocolatiers ontwikkelen namelijk al heel snel uitzonderlijk vakmanschap omdat zij de cacaovoorziening van het Spaanse keizerrijk controleren: de cacaobonen komen via Antwerpen ons land binnen, ze worden in Antwerpen gebrand en vervolgens vermalen tot een pasta die wordt uitgevoerd. Al gauw kienen de Belgen een bijzondere techniek uit om de cacaobonen te raffineren: daardoor wordt de chocolade niet alleen gladder, maar ook voller van smaak. Er komen almaar meer chocolademakers bij. Sommigen onder hen specialiseren zich in het branden van de bonen, anderen in het bereiden van kant-en-klare producten. De grote verscheidenheid en de talloze skills van de Belgische ambachtelijke chocolademakers staan borg voor chocolade van topkwaliteit. Die Belgische knowhow wordt bovendien ondersteund door uitstekende opleidingen en hooggekwalificeerde arbeidskrachten. Niet verwonderlijk dus dat België is uitgegroeid tot hét chocoladeland bij uitstek en dat onze chocolade de hele wereld heeft veroverd.

    Gezien dit overrompelende succes kunnen de organisatoren niet anders dan in 2015 een nóg grootschaliger en nóg vlotter toegankelijk event opzetten. Als locatie kozen zij ditmaal Paleis 1 van Brussels Expo. Brussel mag dus voor het tweede jaar op rij het Chocoladesalon verwelkomen. In 2015 zal een oppervlakte van meer dan 6.000 m² in het teken staan van chocolade in al zijn vormen. Voldoende ruimte dus om zowel de exposanten als de bezoekers optimaal comfort te bieden. Bovendien is Brussels Expo vlot bereikbaar en is er voldoende parkeergelegenheid.

    Op het Chocoladesalon vinden de bezoekers – of het nu gaat om doorgewinterde kenners of om leken, vaklui of amateurs – hun favoriete chocolatiers en merken terug. Ze kunnen van gedachten wisselen met toonaangevende chocolatiers uit de sector en krijgen de kans om nieuwe producten en specialiteiten te ontdekken en te proeven. Dit jaar, staan er bovendien nóg meer ludieke en didactische activiteiten gepland – workshops, demonstraties, conferenties, tentoonstellingen – om het publiek te laten kennismaken met alle facetten van chocolade en rond te leiden in de feeërieke wereld van chocolade en cacao.

    Het Chocoladesalon vindt plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 februari 2015 in Paleis 1 van Brussels Expo. Toegankelijk op vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur / zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur / zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

    Toegangsprijs: Ter plaatse aan de kassa: volwassenen: 8,50 € op vrijdag / 10 € op zaterdag en op zondag, kinderen van 3 tot 12 jaar: 5 €, Senioren (vanaf 60 jaar): 8,50 €, Studenten (op vertoon van studentenkaart): 8,50 €, Gezinsticket (2 volwassenen + 2 kinderen van 3 tot 12 jaar): 25 €. Voorverkoop: Volwassenen / Studenten / Senioren: 8,50 €, Kinderen van 3 tot 12 jaar: 5 €, Gezinsticket (2 volwassenen + 2 kinderen van 3 tot 12 jaar): 25 €. Online ticketverkoop via http://brussels.salon-du-chocolat.com

    18-01-2015 om 19:56 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pur Natur gaat de Zuiderse toer op met Greek style yoghurt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Smakelijk genieten. Gooi die borden maar stuk, er valt iets te vieren. Pur Natur, de Belgische marktleider in biologische yoghurt en verse kaas, lanceert de delicieuze Greek Style yoghurt. Deze veelzijdige yoghurt is heerlijk lekker en kan ook gebruikt worden in diverse warme of koude recepten.

    De Greek Style Yoghurt is, naar Pur Natur gewoonte, zacht en fris van smaak. Zijn vaste structuur dankt hij aan het ambachtelijke productieproces waarbij de yoghurt rijpt in de pot. Met de extra verse room erbij wordt deze lekkernij smeuïg en vol van smaak. Dit is genieten!

    Grieks & gezond. Griekse yoghurt wordt vaak aangeprezen als gezonde variant op room, en dat is bij de Pur Natur Greek Style Yoghurt zeker zo! Deze stand yoghurt is net zoals alle andere Pur Natur producten –vervaardigd op basis van gepasteuriseerde verse biologische melk. Niet enkel lekker dus, maar ook een gezonder alternatief bij gebruik in uw gerechten.

    De Greek Style Yoghurt is verkrijgbaar in een pot van 700g. Wil je meer dan eens genieten? Dan komt het hersluitbaar deksel goed van pas! www.purnatur.eu

    18-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love is in the air
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit jaar trekt Picard voor Valentijnsdag al de registers open! Verklaar uw liefde aan tafel met exclusieve zoetigheden uit het Picard-gamma. Wilt u kleur geven aan het meest amoureus tête-à-tête van het jaar? Niets is zo eenvoudig, met de LOVE COLLECTION die PICARD deze Sint-Valentijn bedacht heeft. Zoet of hartig, deze verrassingen met pit zijn een streling voor het oog en de tong!

    Lieve woordjes als aperitief - Aperitiefhapjes die voor zich zelf spreken!

    Een zandkoekje met cranberry’s, bedekt met een romige pâté van foie gras in 2 gastronomische versies: frambozengelei of mango-passievruchtgelei. Om te smelten van plezier... En het volstaat om ze 3u in de koelkast te laten ontdooien. Perfect om een romantisch tête-à-tête op de juiste toon in te zetten.

    8 Aperitiefhapjes: Pâté van foie gras van eend, mango-passievrucht, zandkoekje met cranberry’s, Pâté van foie gras van eend, framboos, zandkoekje met cranberry’s: 80 g - 5,95 €

    Heerlijke hartjes om uw vurige liefde te verklaren: Macaron-hartjes, even mooi als smakelijk. Twee verrukkelijk romige variaties hebben zich verscholen onder een krokant, zacht en gesuikerd laagje: een garnituur van pure chocolade met stukjes knapperige nougatine, of een garnituur van framboos en vanille; voor elk wat wils.

    8 Macaron-hartjes: Chocolade-nougatine en framboos-vanille: 75 g - 4,95 €

    Zachte marshmallowhartjes: Dit geschenkdoosje bevat 12 hartjes, gevuld met een zachte, licht gevanilleerde marshmallow en omhuld in een jasje van pure chocolade; om de gastronomische ervaring helemaal af te maken. U vindt deze hartjes naast de diepvriezers. - 12 marshmallowhartjes - 130 g - 3,50 €

    De nieuwigheden van de LOVE COLLECTION zijn beschikbaar in beperkte editie vanaf 2 februari 2015.

    17-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spectaculair carnavalseizoen op Curacao
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Carnaval is het populairste en het langst durende feest op Curaçao. Er wordt wekenlang gevierd zodat we kunnen spreken van een heus carnavalsseizoen. Het is de ideale periode voor een (krokus)vakantie in dit tropische paradijs. Carnaval vieren maakt deel uit van de cultuur van Curaçao en van zijn bewoners. Door het feit dat er op het eiland zoveel culturen samensmelten is het Curaçaose carnaval extra aantrekkelijk. Het seizoen wordt geopend op 28 december en duurt tot 17 februari. Carnaval in Brazilië? Curaçao, daar moet je zijn!

    Bon Bini, Welkom op Carnaval 2015: De officiële opening van het carnavalsseizoen 2015 op Curaçao was al op 28 december en ondertussen werden de Carnavals Koninginnen, de Prins en Pancho verkozen. De kandidaten werden voorgedragen door de carnavalsgroepen. De Prins en de Pancho moeten tijdens de feestperiode de sleutels van de stad bewaren.

    Al van bij deze verkiezingen worden de feestneuzen opgezet. Er wordt gezongen en gedanst, net als tijdens de kwalificatie nachten van het Tumba Festival op 26, 29 en 30 januari. Tumba is de muziek die nauw verweven is met de geschiedenis van Curaçao en die sinds 1971 als officiële carnavalsmuziek is erkend. Het is fantastisch om dit spektakel bij te wonen en de feestvreugde te delen met zij die de titel Rei di Tumba in de wacht slepen.

    Eén groot feest ! Carnaval op Curaçao staat gelijk aan een maand feest. Inwoners en toeristen gaan samen uit de bol, zeker tijdens de indrukwekkende optochten. De grootste carnavalsgekte kan je beleven tijdens Gran Marcha Parade op 15 februari. De straten zijn dan gevuld met duizenden dansende mensen, schitterende praalwagens, exotische muziek en bonte kleuren. Ook de Afscheidsparade op 17 februari is een onvergetelijke gebeurtenis, zo feestelijk dat je er speciaal voor naar Curaçao zou reizen. En daarmee houdt het niet op want er is ook een Children’s Carnaval Parade, een Teen Carnaval Parade en een denderende optocht in vakantieoord Banda Bou. Kortom, tijdens carnaval op Curaçao is er feestvreugde voor jong en oud, niet voor enkele dagen maar voor een hele maand !

    Weergaloos: Het carnaval van Curaçao is een van de meest fascinerende feesten van het Caraïbische gebied en zelfs van Latijns Amerika. En dus, vergeet Brazilië en reis naar Curaçao om samen met de ganse bevolking deel te nemen aan een weergaloze manifestatie. De inwoners van Curaçao dragen de vreugde in het hart en precies daarom is carnaval op dit prachtige eiland zo uniek.

    Info: www.curacaocarnival.info/ned/

    17-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Davidsfonds blaast 140 kaarsjes uit

    In 1875 ontstaan als cultuurvereniging die toen katholieke tegenhanger was van liberale Willemsfonds. Vandaag een dynamisch cultuurnetwerk met uitgeverij, evenementen, cultuurreizen en cursussen; kon in 2014 rekenen op maar liefst 46.000 leden-gezinnen en 6.000 vrijwilligers, in 500 plaatselijke afdelingen

    Op donderdag 15 januari 2015 bestaat het Davidsfonds 140 jaar. Op exact dezelfde dag in 1875 richtten enkele professoren en studenten het Davidsfonds op, in de pastorie van priester Lodewijk Willem Schuermans in Wilsele bij Leuven. Het Davidsfonds werd genoemd naar de Leuvense professor Nederlandse taal Jan Baptist David (1801-1866) en wilde de katholieke tegenhanger zijn van het al te liberaal-vrijzinnig geachte Willemsfonds. Dat Willemsfonds werd goed 20 jaar eerder opgericht als een vereniging voor volksontwikkeling en als drukkingsgroep ter versterking van de Vlaamse volkstaal.

    Meteen na de oprichting van het Davidsfonds ontstonden in heel wat steden plaatselijke afdelingen. Het eerste jaar sloten 2.500 leden zich aan en werden 27 afdelingen opgericht. Het Davidsfonds was toen een uitgesproken burgerlijke vereniging van taalminnaars die ijverde voor de ‘behartiging van alles wat kan strekken tot de verstandelijke en zedelijke ontwikkeling van den Vlaamschen volksstam’. Het lidgeld bedroeg vijf frank per jaar, waarvoor men in ruil boeken kreeg. Tot op vandaag bestaat een soortgelijke boekenformule, met succes trouwens. En op die manier deed het Davidsfonds Vlaanderen letterlijk lezen.

    In de 20ste eeuw kende het Davidsfonds een serieuze expansie en groeide het uit tot een ware massabeweging van meer dan 90.000 leden (tijdens de Tweede Wereldoorlog). Het Davidsfonds nam het voortouw in de Vlaamse strijd, werd een cultuur- en strijdvereniging die ook marsen op Brussel organiseerde voor de Vlaamse zaak, maar bleef steeds partijpolitiek neutraal en legde de nadruk op de taal en de culturele ontvoogding. De beweging gaf ook zelf boeken uit, richtte tal van bibliotheken op, organiseerde honderden voordrachten, zette muziek- en toneelfees-ten op, deed uitstappen of studiereizen en startte met de ‘opstelprijskampen’ voor jongeren. En hoewel de opkomst van de televisie vanaf de jaren 1950 stevige concurrentie betekende, weerhield dat Davidsfonds Bilzen niet om Jazz Bilzen op te richten in 1965, de voorloper van alle grote Vlaamse rockevenementen.

    Vanaf de jaren 1980 wilde het Davidsfonds vooral een ‘actieve behartiger van cultuurbelangen’ zijn. Zo ontstond begin de jaren 2000 een ingrijpende vernieuwingsbeweging die in 2010 uitmondde in een nieuwe huisstijl, een nieuw mission statement en een nieuwe structuur. Het Davidsfonds presenteerde zich als een cultuurnetwerk en lanceerde ‘slow culture’ (naar analogie van slow food) wat staat voor tijd nemen om samen cultuur te beleven. De structuur werd duidelijker afgelijnd met vier onderdelen: de socio-culturele vereniging (Davidsfonds Evenementen), de boeken en cd’s (Davidsfonds Uitgeverij), de cursussen (Davidsfonds Academie) en de in 2004 opgerichte Davidsfonds Cultuurreizen, die meteen groot succes kenden – en nog steeds kennen.

    Vandaag is het Davidsfonds een dynamisch cultuurnetwerk waarin vrijwilligers en deelnemers, auteurs en docenten, leden en niet-leden samenwerken en samen cultuur beleven in de meest uiteenlopende vormen. De vereniging telt op dit moment 46.000 leden, 6.000 vrijwilligers en 500 plaatselijke afdelingen. Het Davidsfonds organiseert jaarlijks tal van grote culturele evenementen (zoals eind deze week Toast Literair en later in maart De Nacht van de Geschiedenis) waaraan duizenden mensen deelnemen. Daarnaast publiceert het jaarlijks om en bij de 100 boeken en zet het meer dan 130 cursussen op, op meer dan 70 plaatsen in Vlaanderen. Het Davidsfonds biedt ook meer dan 100 cultuurreizen aan met 90 expert-reisbegeleiders en meer dan 3.000 tevreden deelnemers. De organisatie is gericht op vernieuwing en verjonging, zonder traditie en geschiedenis overboord te gooien.

    2015 is tot slot een belangrijk jaar voor het Davidsfonds: de beweging kreeg met Tine Verhelst zopas een nieuwe directeur en de hoofdzetel in Leuven verhuist in het voorjaar naar een volledig nieuw gebouw aan het Quinten Metsysplein. In augustus staat de officiële opening gepland.

     

    15-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vakantiesalon van Brussel, meer dan enkel een beurs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Naast de typische beurs waar je alle ‘stages of travel’ kan doorlopen in één dag, is het Vakantiesalon ook een crossmediaal communicatieplatform dat inspireert voor, tijdens en na de beurs. Dit gebeurt onder meer door de vakantiebarometer die een vooruitblik zal werpen op de markt, daar waar tot nu toe enkel teruggeblikt werd. En ook de reisprofessionals worden uitgebreid in de watten gelegd op de Brussels Travel Top tijdens de eerste dag van de beurs.

    Crossmediaal communicatieplatform

    Het Vakantiesalon vormt een crossmediaal communicatieplatform dat je inspireert voor, tijdens en na de beurs. Het kan in deze digitale tijden immers enkel aantrekkelijk blijven als het naast het commerciële beursaspect ook een echte meerwaarde kan bieden aan alle partijen. Daarom voorziet het zowel een reëel ontmoetingsplatform (met de beurs die een fysieke ontmoeting mogelijk maakt) als een virtueel ontmoetingsplatform (met onder andere de vernieuwde website en Vakantieplanner). En er is ook een vakantiemagazine dat een week voor de beurs op grote schaal verspreid wordt zodat je thuis al op het gemak inspiratie kan opdoen. Met deze crossmediale aanpak wil het Vakantiesalon niet alleen inspiratie bieden, maar ook de overvloed van informatie op het web gebundeld aanbieden en zo fungeren als curator in de massa van informatie.

    Vakantiebarometer: Naar aanleiding van de beurs wil het Vakantiesalon ook graag een vooruitblik op de markt geven met nieuws uit de reissector. Het nadeel van vele cijfers vandaag is dat ze enerzijds enkel een terugblik geven en anderzijds organisaties die geen lid zijn niet mee opnemen. De cijfers gaan dus enkel over het georganiseerd reizen en dit stelt slechts 20% van de totale sector voor. ABTO (Association of Belgian Travel Organizers) heeft in samenwerking met het onafhankelijk research bureau WES een vakantiebarometer lopen die een vooruitblik geeft op de vakantie-intenties van de Belgische vakantieganger voor de zomer van 2015 en ook de reis-doe-het-zelvers mee opneemt.

    Van dreaming tot experiencing in één dag. Het Vakantiesalon van Brussel is de ideale ontmoetingsplaats om als bezoeker ondergedompeld te worden in de vakantiesfeer van waar ook ter wereld, zonder er ver voor te hoeven gaan. Wat normaal gezien een proces is van meerdere weken, gaande van de gedachte ‘ik heb zin om op reis te gaan’ tot het ervaren van de reis zelf, kan nu op één dag. Alle ‘stages of travel’ kunnen namelijk beleefd worden op de beurs:

    1.Dreaming: Laat je inspireren en droom helemaal weg bij het idee aan vakantie. Na niet meer dan enkele minuten op de beurs ben je in vakantiestemming.

    2.Researching: Op het Vakantiesalon vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aanwezige reisprofessionals uit alle hoeken van de wereld.

    3.Booking: De droomreis wordt concreet. Bij verschillende exposanten kan je boeken aan salonvoorwaarden.

    4.Experiencing: Kom de wereld en de vakantie ervaren met al je zintuigen. Proeven, horen, voelen, ruiken... het kan allemaal in de waaier aan animatie die voorzien is op het Vakantiesalon.

    Het Vakantiesalon van Brussel 2015 - BRUSSELS EXPO - Van 5 tot en met 9 februari 2015 - www.vakantiesalon.eu

    15-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oman steeds populairder bij sportieve vakantiegangers

    Het ruige landschap, het warme, heldere water en de kilometerslange stranden: moeder natuur heeft Oman gezegend met de ideale condities om van het sultanaat een waar paradijs voor actieve sportfanaten te maken. Niet alleen blinkt het land zelf uit in diverse sporten te land en ter zee, vakantiegangers kunnen tal van watersporten ook zélf leren in Oman. Aftellen naar de Tour of Oman: De meerdaagse wielerwedstrijd werd in 2010 in het leven geroepen en het parcours bestaat uit zes etappes, verspreid over zes dagen. De editie 2015 start op 18 februari en eindigt op 23 februari. Achttien wielerteams zijn bevestigd, met ook enkele Belgen aan de start.

    Eersteklas zeilteams en zeilscholen: Warm water en een lichte, stabiele wind: het kustgebied van Oman heeft de meest ideale omstandigheden om te zeilen. Geen wonder dus dat het Sultanaat sterke zeilers weet groot te brengen. Oman telt twee professionele zeilteams, OmanAir en The Wave, die op hoog niveau deelnemen aan internationale zeilraces. Maar ook wie zelf leert zeilen, kan in Oman terecht in één van de vier zeilscholen voor zeilcursussen in het Engels. Charters en minicruises: De kustlijn van Oman is ruig en zelfs nog grotendeels onontdekt. De beste manier om dit pure kantje van Oman met zijn afgelegen baaien en onbewoonde eilandjes te leren kennen is vanop een zeiljacht of catamaran. Verschillende charter bedrijven bieden tochten op het water aan, van een daguitstap of een sunset cruise tot meerdaagse trips. Zelfs een minicruise langs de kustlijn is mogelijk. Oman is overigens het enige land in het Midden-Oosten waar je een charterboot kan huren zonder begeleiding, ook wel 'bareboat' charters genoemd.

    Talent bij het Oman racing team Aston Martin: De 33-jarige Ahmad Al Harthy uit Muscat is de absolute topracer van het land en een van de meest toonaangevende internationale sportmannen van Oman. In 2012 werd hij kampioen op de Porsche Carrera Cup in Groot-Brittannië en samen met teamgenoot Michael Caine loodste hij het Oman Racing Team Aston Martin naar de tweede plaats op het Britse GT kampioenschap in september 2014.

    Kitesurfen: Oman is een surfersparadijs en daar heeft de moessonwind alles mee te maken: het is de perfecte wind voor kitesurfers, voldoende veilig voor beginnelingen en uitdagend voor kiteboarders van wereldformaat. Eén van de beste plekken is Masirah, een eiland voor de oostkust van Oman. Van mei tot september is de ideale periode. Lessen volgen en materialen huren kan onder meer via het kitesurfcentrum op Masirah.

    Het sultanaat Oman, met als hoofdstad Muscat, maakt deel uit van het Arabisch schiereiland. Het is een veilige reisbestemming die aangenaam verrast, met een onvoorstelbare en gevarieerde natuurpracht, een culturele rijkdom zonder weerga en daar bovenop een gastvrije bevolking en een degelijke toeristische infrastructuur. Oman in één woord: GEWELDIG ! info: www.visitoman.be

    14-01-2015 om 21:37 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royal Palm Mauritius

    In het Noorden van Mauritius, aan de oevers van een schitterende lagune, ligt het meest prestigieuze hotel van de Indische Oceaan: het Royal Palm. Dankzij zijn bijzondere ligging en de uitzonderlijke service behoort het Royal Palm tot de "Leading Hotels of the World".

    Het Royal Palm is een oase van rust waar luxe, verfijning en discretie hand in hand gaan. De recente renovatie heeft het hotel een nieuwe glans gegeven terwijl de unieke, exclusieve sfeer die het hotel karakteriseert, bewaard bleef. De 69 suites van het hotel worden in 9 categorieën opgedeeld, toch krijgt elk van hen voldoende ruimte en privacy, beschikken ze over een zeer moderne state-of-the-art uitrusting en zorgen Mauritiaanse kunstenaars voor een leuke aangepaste en unieke decoratie. Welke keuze je ook maakt, unieke vergezichten, lommerrijke parkzichten of onuitwisbare einders boven de oceaan vormen een aanvullend decor.

    Met drie restaurants onder leiding van chef Michel de Mattéis, Meilleur Ouvrier de France, staat het Royal Palm ook garant voor een gastronomische reis. Deze restaurants zijn La Goélette, Le Bar Plage en La Brezza. La Goélette is onbetwistbaar het neusje van de zalm voor de fijnproevers, het restaurant biedt een uitzonderlijk haute cuisine aan waarbij internationale klassiekers gemengd worden met lokale producten die even ingrijpend het smaakpalet verwennen. Het is de droomlocatie voor een ontbijt aan het strand of een intiem dinertje nabij de bruisende golven. De uitgebreide wijnkelder zorgt voor een ideale pairing met de culinaire hoogtepunten, bereidt door Michel de Mattéis.

    Le Bar Plage serveert tropische vissoorten of een gourmet slaatje in de schaduw van eeuwenoude bomen. Het restaurant symboliseert de tijdloze elegantie met fijne begeleiding. Het bevat een 70-tal plaatsen op twee verdiepingen die feilloos overvloeien in het strand. La Brezza een stijlvolle trattoria met 40 plaatsenstaan onder leiding van de Italiaanse chef Alessandro Morino. Hier zorgt de open keuken voor genereuze ontdekkingen, eenvoudig, klassiek en lekker. Antipasta, ruime keuze aan pasta bereidingen en heerlijke risotto worden op sublieme wijze overgoten met een van de vele aromatische Italiaanse wijnen.

    In de bijna 2000m2 grote 'spa by Clarins' worden de gasten ondergedompeld in een wereld van ontspanning, welbehagen en schoonheid. De spa werd ondergebracht in leuke gezellige paviljoenen waar zonlicht via de grote ramen behoedzaam binnensijpelt. Het natuurlijke licht geeft extra sfeer en charme aan het welzijn mede door de uitgesproken sereniteit die er wordt weergevonden. Deze unieke enclave biedt een ruim assortiment verzorgingsprogramma’s van Clarins met extra Royal Palm luik waaronder traditionele massages, Ayurveda behandelingen en zelfs Oriental Rituals.

    De Royal Palm ervaring kan worden aangevuld met een tochtje met de Royal Princess, een vlottende luxe suites aan boord van een yacht van 65 ft. Diverse belevenissen voor twee, families of kleine groepen zorgen voor een stijlvolle en exclusieve afronding van een vakantie en dit met een gastronomisch accent en bijpassend drankpairing.

     







    14-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg wil grote vakantiewoning

    Interhome merkt sterke stijging in bezettingsgraad en boekingen van grote vakantiewoningen

     

    In 2015 zullen we vaker met meerdere gezinnen, vrienden of familieleden samen een vakantiehuis delen. Dit blijkt uit cijfers van Interhome, de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa. Zo zag Interhome het afgelopen jaar de bezettingsgraad van hun grotere vakantiewoningen toenemen met 11%. Waar in 2013 een huisje voor 10 nog gemiddeld door 7.1 personen bezet werd is dit in 2014 al gestegen naar 8.2 personen. En deze trend houdt zich alvast aan voor 2015, zo blijkt. Ook de vraag naar grotere vakantiewoningen (woningen voor 10 personen en meer) kent een sterke stijging met 8,7% ten opzichte van vorig jaar en dit terwijl de vraag naar de ‘normale’ vakantiewoningen stagneert. Het is dus duidelijk dat mensen de capaciteit van hun vakantiewoning beter benutten dan vroeger en we steeds vaker in groep reizen.

    Dat de economische crisis zich op meerdere fronten laat voelen is ondertussen bekend. Maar dat we hierdoor voortaan vaker samen met familie of vrienden onze vakantie zullen doorbrengen is nieuw. “De Belg is op dat vlak van nature een luxepaard”, zegt Thibault Van Look, Commercieel Manager België bij Interhome. “Vaak boekte de Belg een vakantiewoning voor 8, maar verbleef hij er hooguit met zijn vrouw en twee kinderen. Die tijden lijken stilaan voorbij, want ook de Belg beseft dat die 4 extra slaapplaatsen hem geld kunnen besparen wanneer hij ook nog zijn broer en diens gezin meeneemt.” Vooral de grotere vakantiewoningen blijken veel beter bezet te worden dan vroeger. Gemiddeld werd een vakantiewoning van 10 personen maar door 7.1 personen bezet. Dit aantal is vorig jaar al opgekrikt naar 8.2. En de meest recente cijfers bevestigen alleen maar deze trend.

    Belg boekt prijsbewuster: Daarnaast zit ook de vraag naar grotere woningen in de lift. Zo noteerde Interhome in 2014 een stijging met zowat 5% binnen het segment van de grote woningen (10+). Voor het komende wintersport- en zomerseizoen ligt de stijging al op 8,7% ten opzichte van 2014. We benutten dus niet alleen beter de woningen die we huren, we zijn ook vooral op zoek naar woningen waar we met meerdere gezinnen, familieleden of vrienden kunnen verblijven. “Ook dit is een duidelijk gevolg van de economische realiteit waarin we ons momenteel bevinden”, zegt Van Look. “Zo zien we dat de vraag naar het kleinere type woning stabiel blijft, wat erop duidt dat de groei binnen het segment van de grote vakantiewoningen voornamelijk komt van mensen die voorheen niet voor een vakantiewoning kozen, maar bijvoorbeeld wel voor een hotel. Het prijsbewuste karakter van een vakantiewoning – de eenheidsprijs daalt naarmate men met meer mensen een woning deelt – is hier uiteraard niet vreemd aan. Tot slot kan je in een vakantiewoning ook aan self-catering doen, wat ook nog eens kostenbesparend werkt.”

    Wie op zoek is naar een vakantiewoning voor het huidige skiseizoen of de komende zomervakantie kan bij Interhome kiezen uit 33.000 vakantiewoningen, appartementen en chalets in zowat alle formaten. Zo biedt Interhome accommodaties aan vanaf 2 tot maximaal 45 personen. www.interhome.be

    Interhome is een verhuurder van vakantiewoningen met een aanbod van 33.000 huizen, chalets en appartementen in 33 verschillende landen. Traditioneel is Interhome het sterkst vertegenwoordigd in Europa. Interhome onderscheidt zich van haar concurrenten door middel van haar stevige netwerk van eigen servicekantoren. Interhome is in 1965 opgericht in Zwitserland en viert in 2015 haar 50ste verjaardag. Moedermaatschappij Interhome AG is gevestigd in Zürich en is 100% eigendom van Hotelplan Holding AG, dat op haar beurt eigendom is van Migros, de grootste retailorganisatie van Zwitserland. De Belgische zetel van Interhome is gevestigd in Diegem.

     







    13-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beach couture

    Beach Couture verzoent nonchalence met verfijning en vindt elk jaar opnieuw een nieuwe manier om vrouwen die naar verre oorden verlangen, erop uit te laten trekken. De twee fashionista’s nemen ons mee naar de zon, op zoek naar het perfecte zandstrand aan het andere eind van de wereld: Capri, Saint Barthélemy, Portofino, Tulum..

    Beach Couture is een perfecte weerspiegling van de chic van een zomertrend en de escapistische verlangens die ons het hele jaar achtervolgen. Het ideale kledingstuk om in je koffer te steken als je naar de zon vertrekt is een kaftan.

    Deze zomer Beach Couture stelt een kaftan voor verkrijgbaar in twee maten en drie lengtes in bedrukte zijde aangebracht op een basis in modal/viscose of faux-uni & fils fantasie in modal, linnen, viscose. Deze unieke stukken worden gemaakt in Italië en zijn ideaal om met de trends van het seizoen te combineren.

    Beach Couture werd bij elkaar gedroond door Alex en Dalia, twee bevriende fashionista’s en verwoede reizigsters. Alex is styliste van opleiding en zette haar eerste professionele stappen in haar familie waarna ze het team van Basil & Boniface vervoegde (kindercollectie). Daar leerde ze Dalia kennen en begon met haar samen te werken. Dalia is een trendy woman bij uitstek: ze volgt haar hart en haar verlangens en laat zich meeslepen door elke nieuwe ontmoeting en ontdekking. Het resultaat van haar ontmoeting met Alex is Beach couture. Beiden kijken naar de wereld met een blik gekleurd door fantasie die hun collectie onweerstaanbaar maakt.









    12-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini met Jumbo - dé autodroom voor kinderen

    Terwijl de ouders kunnen wegdromen op het autosalon, racen de kinderen met hun hoogsteigen Miniwagen! Jumbo komt op de proppen met een hippe reeks voor jonge autofans. Geïnspireerd op de Mini Cooper, stellen ze de Jumbo Mini Control Wolf op afstandsbediening, de Mini Stunt Racers en de verzamelitems Mini Crewzers voor. Fun verzekerd!

    Ieder kind vraagt al eens om aan het stuur van de auto te mogen zitten. Dat kan nu perfect met de Min Control Wolfwagen van Jumbo! Het grommende geluid van de motor is net echt. Om nog maar te zwijgen van de unieke nummerplaat én lichteffecten. Donuts maken, handrem trekken, het kan allemaal! Beschikbaar in blauw of rood voor autofanaten vanaf drie jaar. Prijs: €29.95

    Beheer je liever een waar wagenpark? Start dan snel met het verzamelen van de Mini Crewzers. Kleiner van gestalte, maar bont van kleuren! Prijs: €6.99

    www.jumbo.eu





    11-01-2015 om 20:27 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royal Palm Marrakech: a beachcomber hotel

    Op slechts 12 km van de bruisende "Rode Stad", aan de voet van het Atlasgebergte, nodigt Royal Palm Marrakech zijn gasten uit om te ontspannen en te herbronnen in zijn 'spa by Clarins'.

    Met de opening van een 10de hotel heeft de Beachcomber groep haar engagement en loyality met de Clarins brand nog verstevigd en meteen een nieuw Royal Palm hotel insigne gecreëerd.

    Clarins gaat op zoek naar de perfecte planten en oliën van diep in de eindeloze woestijn tot op de hoogste bergtoppen, enkel met de bedoeling het lichaam maximaal te kunnen verzorgen.

    In het Royal Palm hotel Marrakech genieten de gasten van de ervaring van onderlegde verzorgers die de savoir-faire van de jarige Clarins-brand, dit jaar aan de 60ste verjaardag toe, volkomen beheersen. Klanten kunnen zichzelf eveneens vergasten op de typische Royal Palm verzorgingen. De spa werd opgebouwd als een riad, een Marokkaanse woning, met vleugje modernisme maar vooral badend in het natuurlijke daglicht dat de muren overvloedig streelt.

    De spa by Clarins in Royal Palm Marrakech is een wellness center van meer dan 3500 m2 met een waaier aan ontspanningsmogelijkheden en behandelingen. Bezoekers kunnen er eindeloos genieten van massages, stoombaden, sauna en peelings, kapsalon en schoonheidssalon, zwembad, yogaruimte en een juice-bar. De massage area omvat 6 individuele lokalen, 2 dubbele units, 4 dubbele massagekamers met 2 balneotherapie en 2 met affusion shower en eentje met jet shower. In de hammam single cabines, sauna en body scrab area’s, relax-side, en nagelbar.

    De Clarins verzorgingsunits zorgen voor een partnership met Entr’ Autres Thermes, waardoor ook typische Marokkaanse massages aan de gasten worden aangeboden. Ook hier wordt getracht om de natuurlijke werking van de typische Marokkaanse producten te optimaliseren en het algemeen wellness te verbeteren. Binnen het Marokkaans aanbod geldt de Suprème Rose massage als een absolute aanrader. Het ontspannings- en verzorgingscentrum van de Royal Palm Marrakech is dagelijks toegankelijk van 9 tot 22 uur.





    10-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HelloFresh: gezond en lekker eten - webshop levert wekelijks box met volledige maaltijden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een parkeerplek zoeken bij de supermarkt, geen inspiratie voor de avondmaaltijd en lange rijen voor de kassa. Na een drukke dag kan en wil je niet altijd de supermarkt in. Voor wie in een vol bestaan toch gezond wil eten, biedt HelloFresh de oplossing. Wekelijks wordt er na kantooruren een box bezorgd met daarin lekkere, gezonde recepten én de bijbehorende ingrediënten. De HelloFresh Box is gevuld met ingrediënten voor drie of vijf maaltijden, voor één of meerdere personen. Snel een gezond diner op tafel zetten was nog nooit zo makkelijk. HelloFresh is in andere landen al een groot succes en is nu ook in Vlaanderen en Brussel verkrijgbaar.

    HelloFresh gelooft dat iedereen elke dag vers en gezond kan eten. Elke week ontwikkelt het bedrijf nieuwe recepten die een gebalanceerd en gevarieerd voedingspatroon garanderen. De recepten zijn niet te ingewikkeld, een maaltijd staat gemiddeld in dertig minuten op tafel. De producten zijn, daar waar mogelijk, van het seizoen en uit de regio. Het moet vooral lekker zijn en van hoge kwaliteit. Veel producten worden zelfs speciaal voor HelloFresh geproduceerd. Het uitgangspunt is om het mensen gemakkelijk te maken om gezond en ook lekker te koken. In de box zitten vaak verrassende ingrediënten die niet altijd in de supermarkt te vinden zijn, denk aan koolraap, pastinaak en postelein.      

    Een complete maaltijd voor iedereen: Er zijn verschillende soorten boxen, een Originalbox met daarin maaltijden met vis en vlees, een Veggiebox voor vegetarische maaltijden en een Fruitbox. Je kunt kiezen uit een box met 3 of 5 maaltijden, voor 1 tot en met 6 personen. Een complete maaltijd is er vanaf € 4,45 per persoon per maaltijd. Daarbij levert HelloFresh precies de hoeveelheden die nodig zijn voor de maaltijd, zodat je niets meer hoeft weg te gooien.

    Hoe het werkt: Door middel van een flexibel lidmaatschap beheert de klant via de website zelf de bestellingen, zodat er nooit een pakket wordt geleverd als er geen behoefte aan is. Wie geen lidmaatschap wil aangaan, kan een Proefbox bestellen om te ervaren hoe HelloFresh werkt. De box wordt op maandagavond gratis thuisbezorgd. Na het ontvangen van de box zet je met de ingrediënten en het receptenboekje binnen dertig minuten een gezonde maaltijd op tafel.

    HelloFresh is in februari 2012 opgericht en biedt een flexibel lidmaatschap waarmee klanten wekelijks een box met gezonde recepten en alle bijbehorende verse ingrediënten thuisbezorgd krijgen. Na het succes van HelloFresh in Australië, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Verenigde Staten wordt het concept nu in België uitgerold. Distributie België: Op dit moment is de HelloFresh Box te bestellen in heel Vlaanderen en Brussel en nog niet in Wallonië         . Prijs:v.a. €36,00 per box, v.a. €4,45 per persoon per maaltijd – www.hellofresh.be

    09-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seabourn onthult Europees cruiseprogramma

    Bekroonde cruiseschepen varen naar meer dan 100 bestemmingen in Noord-Europa en de Middellandse Zee

     

    Seabourn heeft haar aanbod voor het cruiseseizoen 2016 in Europa bekendgemaakt: meer dan 60 cruises en 100 bestemmingen aan boord van haar drie intieme, bekroonde schepen, Seabourn Odyssey, Seabourn Sojourn en Seabourn Quest. De cruises van 7 tot 22 dagen doen tal van mooie bestemmingen aan langsheen de kustlijn van de Franse, Spaanse en Italiaanse Rivièra, de schilderachtige Griekse eilanden en indrukwekkende Noorse fjorden.

    Seabourn Quest start zijn Europese seizoen in het westen van de Middellandse Zee en zet daarna koers naar Noord-Europa. Tijdens een reeks van 7- tot 14-daagse zomercruises verkent het schip de majestueuze Noorse fjorden, de Baltische Zee en Sint-Petersburg. Hoogtepunten zijn onder meer een nieuwe 12-daagse rondreis van Kopenhagen naar Dover in juli, waarbij het schip langs de adembenemende fjorden vaart, alsook een 16-daagse rondreis in augustus vanuit Dover naar enkele buitengewone Schotse en Ierse bestemmingen zoals Greenock (Glasgow-Edinburgh), Liverpool, Dublin en Cobh (Cork), met een overnachting in Belfast. Het schip rondt zijn Europese seizoen af met een 22-daagse oversteek van Dover naar Montreal, waarbij het aanlegt op prachtige bestemmingen in Ierland, Schotland, IJsland, Groenland en Canada.

    Seabourn Sojourn keert terug naar het westen van het Middellandse-Zeegebied met een aantrekkelijke mix van 7-, 10- en 11-daagse cruises tussen Rome en Barcelona. Het schip zet koers naar typische mediterrane steden en havens langsheen de Spaanse en Franse Rivièra, de spectaculaire Amalfikust in Italië, en charmante en idyllische eilanden zoals Sicilië, Malta, Corsica en Sardinië.

    Seabourn Odyssey doorkruist het oostelijke deel van de Middellandse Zee tijdens een aantal zevendaagse cruises vanuit Athene, Istanbul en Venetië. Tijdens deze reizen, die je kunt combineren tot cruises van twee of drie weken, verken je prachtige Griekse eilanden, historische steden in Turkije en pittoreske havens aan de Dalmatische kust. Nieuw is de 12-daagse cruise “Marokkaanse parels & Canarische Eilanden” van Barcelona naar Lissabon half november. Op het programma staat een bezoek aan Casablanca, de stijlvolle, moderne hoofdstad van Marokko, de badstad Arrecife en Tenerife (Canarische Eilanden).

    Bovendien omvat het Europese programma van Seabourn voor het seizoen 2016 stops in een aantal havens die Unesco-werelderfgoed herbergen. De passagiers kunnen tijdens optionele werelderfgoed-excursies die historische sites bezoeken of deelnemen aan speciale ontdekkingsexcursies met een exclusief programma, ontwikkeld in samenwerking met managers van Unesco-werelderfgoedsites en toeristische experts.

    Tijdens het Europese seizoen kunnen de gasten genieten van unieke ervaringen die ze alleen bij Seabourn vinden. Zo bieden de drie schepen in verschillende havens in de Middellandse Zee en Noord-Europa de populaire excursie “Shopping with the Chef” aan, waarbij een groepje gasten de chef-kok vergezellen op lokale markten om meer te weten te komen over de lokale producten en met eigen ogen te zien hoe de meest verse ingrediënten worden geselecteerd voor hun diner. Op Seabourn Sojourn en Seabourn Odyssey kunnen de gasten een “Marina Day” beleven: gratis watersporten vanuit het opengevouwen watersportplatform van het schip in een schilderachtige haven in de Middellandse Zee. Seabourn Odyssey gaat meestal voor anker in het Turkse Kusadasi, waar de gasten een gratis “Evening at Ephesus” kunnen beleven, een klassiek privéconcert in de eeuwenoude ruïnes onder een sterrenhemel.

    Bij hun ingebruikname (Seabourn Odyssey in 2009, Seabourn Sojourn in 2010 en Seabourn Quest in 2011) oogstten de drie cruiseschepen lovende kritieken voor de vernieuwing die ze in het luxecruisesegment teweegbrachten. De schepen onderscheiden zich door ruime, zorgvuldig ingerichte suites, meestal met een eigen veranda; culinaire ervaringen in een keur aan restaurants; open bars overal op het schip; heerlijke wijn bij de lunch en het avondeten; een bekroonde persoonlijke service en een ontspannen, gezellige sfeer. Met hun 32.000 ton en elk slechts 458 gasten, bieden de schepen een ratio aan ruimte per gast die tot de hoogste van de sector behoort. De gasten wacht een heel persoonlijke service met bijna één personeelslid per passagier.

    Voor reserveringen kan er contact opgenomen worden met een reisagent of met Seabourn via de website www.seabourn.com of bel 00800 1872 1872. Volg Seabourn op Twitter, Facebook, You Tube, Flickr en de Seabourn Blog.

    08-01-2015 om 10:01 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe start bij Viva Wyndham resorts

     

    Op elk ogenblik van het jaar is het mogelijk om bij Viva Wyndham hotels een nieuwe start te nemen. De keten beschikt hiervoor over een zestal resorts in het Caraibisch gebied zodat aangename temperaturen en zon hoe dan ook van de partij zijn. Drie resorts bevinden zich in de Dominikaanse republiek, twee in Mexico en eentje op de Bahamas. Op zich reeds droombestemmingen waar men lekker lui kan relaxen, maar evenzeer met volle teugen kan genieten van een avontuurlijk en overvloedig aanbod sportmogelijkheden.

    Het kameraanbod in elk van de resorts is verschillend maar omvat steeds meerdere opties, in elk van de resorts zijn tevens een aantal kamers beschikbaar voor minder-valide bezoekers. Qua aanbod is het pakket strand- en watermogelijkheden met diverse sporten, zwembaden, disco en amfitheater nagenoeg identiek in elk resort. Net om de diversiteit te behouden biedt elk van hen enkele zeer specifieke items. Elk van de resorts beschikt over meerdere restaurants terwijl men in sommige zelfs even bij de buren op visite kan.

    Supplementen worden in hoofdzaak aangerekend voor bepaalde sporten zoals golf, paardrijden, duiken jetski, vissen op diepe zee, terwijl er eveneens toeslagen worden gevraagd voor speciale verzorgingen en massages in de spas en wellnesscentra. Wie inpikt op het aantrekkelijk excursieaanbod zal voor het merendeel ervan wel een extra moeten betalen, precieze informatie hierover is in elk van de resorts aanwezig.

    Viva Wyndham Dominican Beach – La Romana – Bayahibe

    Ligt op de zuidoostkust van de Dominikaanse republiek met witte zandstranden en kristalblauwe wateren. Het complex biedt 538 kamers in diverse categorieën en bungalows en suites, bepaalde kamertypes zijn toegankelijk voor minder-validen. In het complex bevinden zich 4 bars en 6 restaurants, waarvan 4 met zeezicht. La Terrazza biedt een internationaal buffet, La Roca biedt een internationaal ontbijtbuffet om zich ’s avonds in een mediteraan restaurant te transformeren. La Pizzeria blijft open tot middernacht, terwijl ‘25’ vooral fusion keuken aanbiedt en La Viva Mexico een selectie Mexicaanse gerechten serveert. Er is ook mogelijkheid tot een VIP reservatie in restaurant Atlantis van het naburige Dominican Palace complex.

    Leuke excursies vanuit Dominican beach zijn de hoofdstad San Domingo, de eilanden Saona en Catalina en de Rio Chayon met in het achterland de vele suikerrietplantages.

    Viva Wyndham Dominican Palace – La Romana – Bayahibe

    Op 18 km van de luchthaven La Romana, 90 km van Punta Cana en 115 km van Las Americas. Een complex met 330 kamers in superior, premium en couple retreat. Hier zijn 5 restaurants: La Yuca zorgt voor een internationaal buffet; Il Palco serveert Italiaanse specialiteiten, Bambu serveert een oosterse keuken, ‘25’ biedt ook hier een fusion keuken terwijl Viva Café een duidelijk internationale à la carte formule meekrijgt. Ook hier kan men reseveren voor restaurant Atlantis en een Vip-formule, gasten van het Dominican Palace kunnen ook gratis in de restaurants van het naburige Domincan Beach terecht. Naast car rental werd hier ook een zaal voor 250 personen voor diverse meetings en vergaderingen voorzien. Inzake excursies worden quasi identieke mogelijkheden aangeboden dan in Viva Wyndham Dominican beach.

    Viva Wyndham –Tangerine – Cabarete

    Aan de noordkust van de Dominikaanse republiek, op 3 minuten van Cabarete en 20 km van de internationale luchthaven. Een complex dat 273 kamers telt in superior, superior plus en suites uitvoeringen en ook 3 restaurants aanbiedt. Het all-day restaurant La Bahia zorgt voor international buffetten en krijgt ‘s avonds het gezelschap van Viva Mexico, Mexicaanse specialiteiten en La Vela, een Italiaans restaurant.

    Pluspunt is hier de spa Keline met een all-in wellnesscenter, sauna, hamman en een aromatherapie naast diverse esthetische verzorgingen en massages. Leuke excursies naar Punta Russia, het schiereiland Samana en het park Los Haltises en uitstappen per moto of tochten met een catamaran.

    Viva Wyndham Fortuna beach – Grand Bahama island – Bahamas

    Op de zuidkust van het eiland op 6 km van Port Lucaya en 17 km van de hoofdplaats Freeport en de internationale luchthaven. Biedt 274 kamers in standaard, flora en Vista room uitvoeringen en 3 restaurants Junkamo, internationaal buffet tijdens alle maaltijden, ’s avonds na reservatie kan men terecht in het oosterse restaurant Bambu of in de Italiaanse Viva Cafe. Er is eveneens een vergaderruimte voor zowat 120 personen. Golfen, jetski, vissen op hoge zee en duiken zijn beschikbaar mits betaling.

    Tot de excursies behoren een rondrit op het eiland, een bezoek aan het Nationaal Park Lucayan, tochten met catamaran, een eilandtrip naar Nassau of tochten met boten met glazen bodem om de rijke zeebodem te bewonderen.

    Viva Wyndham Maya - Playa del Carmen – Riviera Maya – Mexico

    Dit vakantieresort met 604 kamers in meerdere kamertypes ligt aan de Riviera Maya op 3 km van Playa del Carmen en 60 km van de luchthaven van Cancun. La terrazza zorgt voor internationale buffetten en wordt ’s avonds aangevuld met de Hacienda Don Diego met een internationale kaart, Portefina en Miramare twee Italiaanse pizzeria en pasta restaurants en Viva Cafe, een fusion restaurant.

    Het resort biedt ook een conferentiecenter voor 200 personen en betalende opties voor paardrijden, duiken en golfen. De spa Renova zorgt voor diverse verzorgingen, fitness en wellness mogelijkheden en een schoonheidssalon.

    Op het excursielijstje een tocht naar Cancun en Puerto aventura, bezoeken aan de archeologische sites Chichen Itza, Tulum en Coba, tochten naar de eilanden Cozumel en Mujeres en het waterpretpark Xel-Ha en X-Caret.

    Viva Wyndham Azteca – Playa del Carmen – Riviera Maya – Mexico

    Tegenover het resort Maya, slechts een klein broertje met 335 kamers maar toch 4 restaurants El Nopal voor diverse buffetten, Il Palco voor de Italiaanse keuken, Bambu voor de Oosterse keuken en Maya Xul-Há, een lokale keuken. Gasten kunnen bovendien terecht in de 4 restaurants van het naburige Maya resort. Hier worden identieke excursies aangeboden zoals in het Viva Wyndham Maya.

     







    08-01-2015 om 09:57 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg spendeert 30% meer tijd aan het vergelijken van vakanties

    2014 zal de geschiedenis ingaan als het jaar dat de Belg leerde om zijn vakantie te vergelijken. Zo blijkt alvast uit gegevens van Vakantiedeals.be, de grootste reisvergelijkingssite in België. Niet alleen registreerde Vakantiedeals.be het afgelopen jaar een toename van 90% bezoekers op haar platform, ook het aantal pagina’s dat mensen tijdens een sessie raadpleegde nam spectaculair toe met 30,4%. Tot slot nam de tijd die mensen op de site spendeerden eveneens toe met maar liefst 22%. De stevige concurrentiestrijd tussen de verschillende reisaanbieders en de economische crisis hebben de Belg dus duidelijk aangezet tot een prijsbewuster gedrag.

    “Crisis of geen crisis, de Belg blijft reizen”. Een credo dat meer dan eens weerklonk in de Belgische reissector de afgelopen jaren. Maar de economische crisis en de vele besparingen die op til staan hebben de Belg wel prijsbewuster gemaakt. “Iets waar de reisaanbieders in België gretig op inspelen”, zegt Jurgen De Vos van reisvergelijkingssite Vakantiedeals.be. “De traditionele touroperators pakken tegenwoordig al in november uit met vroegboekkortingen. De ene met gratis nachten, de andere met een prijskorting, etc. In januari en februari heb je traditioneel de grote boekingsgolf waarbij zowat alle reisaanbieders kortingen toekennen. En dan heb je nog de online spelers die het ganse jaar door met promoties uitpakken. Allemaal positief voor de consument, maar die verliest wel stilaan het bos door de bomen.”

    De enige optie die dan nog rest is zorgvuldig vergelijken. Alleen al bij de reisvergelijkingssite Vakantiedeals.be noteerde men een stijging van het aantal bezoekers van 90% ten opzichte van 2013. En het aantal zoeksessies steeg met maar liefst 118%. Maar een nog belangrijkere indicatie is de tijd die mensen per sessie spendeerden. Zo nam de tijd per sessie toe met 22% en het aantal bezochte pagina’s met een goeie 30%. Een stijging die niet toegeschreven kan worden aan de toegenomen naamsbekendheid van Vakantiedeals.be, maar louter het bewijs is dat mensen meer energie steken in het vergelijken van hun reis.

    Bij Vakantiedeals.be is men er trouwens van overtuigd dat deze aantallen het komend jaar nog sterker zullen toenemen. “De strijd om de consument is bikkelhard en wordt bij momenten steeds grimmiger. De grote touroperators worden langs alle kanten bestookt en zullen op hun beurt moeten blijven uitpakken met messcherpe prijzen en voordelen. De consument kan hier enkel maar wel bij varen, op voorwaarde dat hij bij de pinken is en blijft vergelijken”, besluit Jurgen De Vos.

    Op de site van Vakantiedeals.be vind je alvast een handig overzicht terug van de voordelen die de verschillende touroperators momenteel aanbieden. Dit overzicht met o.m. het aanbod van belangrijke Belgische spelers als Thomas Cook, Neckermann, Sunjets, Sunweb en Corendon kan je raadplegen via http://www.vakantiedeals.be/nieuws/vroegboekkortingen-zomer-2015-overzicht

    07-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topbestemmingen in het zuiden van Frankrijk

    Wij brengen u een voorsmaakje van wat twee regio’s in het zuiden van Frankrijk aanbieden op het Vakantiesalon van Brussel: Aquitaine en de Limousin.

    1) Aquitaine

    Natuur en gastronomie zijn de sleutelwoorden in Aquitaine. Om deze aspecten van de regio te ontdekken, stelt men u een persoonswissel voor. U wordt: Een truffelexpert in Dordogne: u zult niet kunnen weerstaan aan de subtiliteit van het weergaloze aroma: ontdek de beroemde champignon, kijk hoe hij bereid wordt en geniet van een proeverij. Wijnbouwer voor 1 dag in het Château Feely in de omgeving van Bergerac: u maakt uw eigen wijn en vertrekt met een fles van uw cru. Een herder in de Pyreneeën: een herder van de piémont béarnais biedt u aan een dag door te brengen met hem, zijn koeien en zijn schapen. Op het programma: wandeltocht, picknick met boerderijproducten, ontdekking van het herdersleven, het werk van de herdershond… Een oesterkweker in Arcachon: het programma verandert elke dag, van het plaatsen van de collectoren voor de larven, het keren van de oesterzakken, het reinigen van de parken en het oogsten van consumptieklare oesters… De dag eindigt met een proeverij van vers geoogste oesters.

    De niet te missen evenementen: 18 april – 1e editie van de Marathon de Bordeaux Métropole Het parcours van de Marathon de Bordeaux Métropole wordt ‘s nachts gelopen, een première voor Frankrijk. Het neemt de lopers mee door het hart van Bordeaux, dat door Unesco werd opgenomen als Werelderfgoed, en doorkruist daarna verschillende naburige gemeenten, enkele kastelen en befaamde wijngaarden. Van 15 tot 17 mei – Grand Prix de Pau De ‘Grand Prix moderne’ van Pau is de enige in Frankrijk die plaatsvindt op een circuit in het stadscentrum. Voor liefhebbers van sensatie en groot spektakel, is het een niet te missen evenement, met bezoeken aan de paddocks, races en een ongewone sfeer in het stadscentrum. Van 27 juli tot 1 augustus – Mimos, het Internationaal festival van de mime en de gebarenkunst in Périgueux Na Londen is dit het belangrijkste festival van Europa voor deze kunsten. Het is vooral gebaseerd op mime, maar staat open voor alle vormen van bewegend theater. De boeiende spektakels vinden plaats in de straten, op pleinen, in tuinen en parken, maar ook in theaters en musea. Meer informatie op: www.tourisme-aquitaine.fr

    2) Limousin

    ‘Limousin, aux sources du luxe’ (aan de bron van de luxe) is een titel die de toon zet voor 2015. De regio zet inderdaad zijn traditionele knowhow in de kijker: email en het beroemde porselein van Limoges, de wandtapijten van Aubusson, het accordeon in Tulle en de lederen handschoenen in Saint-Junien. Fabrieksbezoeken zijn mogelijk, maar misschien wilt u liever onmiddellijk gaan shoppen. Op het gebied van logies kunt u kiezen voor ongewoon en chic met de Cabanes de Peaulouse, knusse nestjes in een ongerept bos in de Creuse. Een echte terugkeer naar de bron.

    De niet te missen evenementen: 3 en 4 oktober – 6e Festival du Fantastique et de l’Imaginaire Alles wat de fantasie en de verbeelding voortbrengt, is aanwezig: literatuur met wedstrijd voor novellen en boekenbeurs, straatspektakels, vertelwandelingen, conferenties, verhalen, fantasiemarkt… Eregasten dit jaar zijn de elfen. Laatste weekend van oktober – Nationale dagen van de wol en het vilt Tijdens drie dagen onthult wol zijn geheimen via tal van animaties: rondleidingen in de wolspinnerij, wandtapijtenateliers, exposities, ontmoetingsateliers, demonstraties (kaarden, spinnen, weven, vilt, tricot, haken, verven…). Meer informatie op: www.tourismelimousin.com

     





    05-01-2015 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!