...vormt werknemers in-de-privé om tot ambtenaren in-de-openbare-sector. Dat is een waarheid als een koe.
Tewerkstelling garanderen in verlieslatende sectoren door overheidssubsidies en daarmee investeringen afdwingen???
Denk nu eens na, alstublief.
Wanneer de loonkosten hier de pan uitswingen om mondiale producten te maken (zoals auto's, staal, textiel, holglas, steenkool, noem maar op...) en de overheid er dan niets beters op kan verzinnen dan "subsidies" toe te kennen om die in verhouding verlieslatende productie hier te lande te handhaven, dan maakt dat die bepaalde werknemers tot ambtenaren. Hun lonen worden dan nog - een zekere tijd - doorbetaald door de overheid, en niet meer door de oorspronkelijke werkgever. Die oorspronkelijke werkgever wendt gewoon dat manna aan "subsidies" dat uit de lucht komt vallen immers alleen maar aan om de betreffende personeelskost voort uit te betalen. Maar dus nooit, ik herhaal: NOOIT, om investeringen te doen, die de overheid - zogezegd - als tegenprestatie verlangt.
Het bewijs van deze stelling?
Wanneer het geld van deze in het verleden toegekende miljardensubsidies gespendeerd was aan "wedden en lonen" en er niks meer van over bleef, dan was het deze keer ook definitief gedaan met de tewerkstelling. Zie maar naar de recente en iets minder recente geschiedenis van: Ford Genk, Opel Antwerpen, Arcelor Mittal (het vroegere en nu bijna vergeten: Cockerill-Sambre), grotere en kleinere textielbedrijven in Zuid-West-Vlaanderen, Verlipack, Kempense Steenkoolmijnen...
Alle(!) geforceerde overheidsbesluiten achteraf om toegekende "subsidies" terug te vorderen, omdat de beloofde investeringen achterwege bleven, zijn op een sisser uitgedraaid. Wie dat per se weten wil, hoeft maar even te googlen.
Volgens mij weten doorgewinterde beroepspolitici dat beter dan wie ook. Uitzonderingen als een Freya Van den Bossche, Bert Anciaux of Jean-Jacques De Gucht misschien oprecht niet, maar dat zijn dan ook politieke nulliteiten, net als de voltallige poco-pers, die dergelijke prominente lichtgewichten bijna beschouwt als kandidaten Nobelprijswinnaars in de economie.
Ik ben en blijf een hevige tegenstander van overheidssubsidies om plaatselijke tewerkstelling te promoten of te handhaven, want dat is in hoge mate concurrentievervalsend en ik ben absoluut anti wanneer het gebeurt in verlieslatende sectoren, want dat betekent extra-tewerkstellingscreatie bij de per definitie al onproductieve overheid, terwijl we de lokale algemene verhouding ambtenaren/werknemers juist moeten omdraaien in tijden van economische malaise.
02-02-2016, 22:32
Geschreven door bertie
|