NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Over mensen en dieren
 • Het BelgiŽ gevoel mag wat kosten
 • Staken hoort erbij
 • Exit Bert Anciaux ?
 • It's the immigration, stupid!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  28-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Bozar fiasco
  In de hoop haar gezicht te redden in de onverkwikkelijke zaak van de veiligheid op het spoor, had de federale regering er niet beter op gevonden dan een herdenkingsplechtigheid te houden in wat men tegenwoordig, in verbasterd Vlaams, de "Bozar" noemt ("Paleis voor Schone Kunsten" was te ingewikkeld voor een interloctueel zoals Bertje Anciaux). Die herdenking was eerder gepland in de plaats waar de treinramp van Buizingen gebeurde en dit op aanvraag van de burgemeester van Halle, maar werd door de regeringstop hooghartig afgewimpeld omdat, houdt u vast, "die in Vlaanderen lag en de meeste slachtoffers Franstaligen waren". Mochten er in Vlaanderen nog simpele zielen zijn die nog altijd denken dat Onkelinx, Milquet en Co het in deze federale regering niťt voor het zeggen hebben, dan weten ze bij deze hoe laat het daar is.
  De plechtigheid werd dus naar Brussel overgeplaatst. Er werden zo'n zevenhonderd familieleden van de slachtoffers uitgenodigd. Daarvan kwam echter nog geen tien procent opdagen, waarmee die mensen duidelijk lieten weten dat ze niet zinnens waren als decor te dienen voor een establishment dat zelf mede aan de oorsprong ligt van het falen van de NMBS. Dezelfde partijen, die nu mede de regering Leterme II uitmaken (plus dan de SP.a) zijn immers al enkele decennia aan de macht en dragen mede de verantwoordelijkheid van het falen bij onze spoorwegen. Voor nieuwe spoorwegstations was er geld (in Luik alleen heeft dat station 450 miljoen euro gekost!), voor een garantie op veiligheid niet. Dat alles, terwijl de NMBS de meest gesubsidieerde spoorwegmaatschappij van Europa is. Ze krijgt van de staat 32 eurocent per passagier per kilometer. In Nederland, om nog maar eens te vergelijken, is dat slechts 15 cent, maar daar hebben ze al wel 40 jaar een sluitend veiligheidssysteem op alle spoorlijnen.
  Dat het wegblijven van de familieleden wel degelijk iets met een dťgout tegen de Belgische politiek te maken had, bewees trouwens het feit dat er de avond voordien toch ook een wake was in Halle, waarop 500 mensen opdaagden.
  De verenigde Belgische politiek zat er in de "Bozar" dan ook verweesd bij. Het leek eerder een beschuldigdenbank in een tribunaal dat daar zat. Jammer voor de hulpdiensten, die terecht verdienden in de bloementjes te worden gezet, maar door het falen van de overheid er een wrange nasmaak aan zullen overhouden.
  ---
  In de marge van bovenstaande nog dit:
  Nadat staatssecretaris voor mobiliteit …tienne Schouppe de vorige dagen flink wat kritiek had gekregen, omdat hij destijds de grote baas was bij de NMBS toen het opzetten van een veiligheidssysteem werd stopgezet, kreeg de man nu opeens felicitaties omdat hij een nieuwe regeling had uitgewerkt voor het opstijgen en landen van de vliegtuigen in Zaventem. Schouppe heeft nl het warm water weer uitgevonden! De regeling, die hij nu getroffen heeft, werd en wordt over de hele wereld gebruikt - nl steeds opstijgen en landen tegen de windrichting in - en was ook bij ons al in voege vůůr groene verpleegster Durant de wereld op zijn kop zette. Het enige verschil met vroeger is, dat er ťťn uitzondering is, nl die voor de vluchten over de Noordrand, die bijna hetzelfde blijven. Die Noordrand ligt toch wel in Vlaanderen zeker, waarmee meteen duidelijk is, waarom de francofonen in de federale regering er meteen mee akkoord gingen...

  28-02-2010, 09:27 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
  27-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De scheldbarak
  Deze week stond er in de kranten een artikel over een rust- en verzorgingstehuis in de buurt van Eeklo, dat zich gespecialiseerd heeft in de opvang van jonge dementerenden. Onder "jonge" verstaat men mensen tussen 30 en 60 jaar, waarbij dus de dementie nog niets te maken heeft met een hoge ouderdom. Misschien zou men daar best een plaatsje vrij houden voor streekgenoot Guy Verhofstadt, want die man vertoont echt tekenen van waanzin.
  Eerst was er de vergelijking van het Franse identiteitsdebat met de regering van Vichy, die onder Wereldoorlog II collaboreerde met de Duitsers. Daarna schoffeerde hij zo'n beetje heel Europa, toen hij stelde dat een eigen identiteit in het ergste geval kan leiden tot Auschwitz toestanden. Daarbij maakt hij zowat iedereen, die een beetje nationaal gevoel heeft, uit voor nazi, fascist, racist (schrappen wat eventueel niet past). Enfin, een nationale identiteit is voor het genie uit Gent zowat een soort crimineel gedrag.
  Verhofstadt, wiens haring in Europa niet braadt, is gewoon de trappers kwijt. Hij is trouwens niet de enige uit dat Europees parlement die zich in die toestand bevindt. Wat die Britse euroscepticus Nigel Farage, van de United Kingdom Independence Party, er deze week uitkraamde, was er ook ver naast. En dat voor een inwoner van dat land waar men zich zo graag "gentleman" noemt. Men zou zowaar nog gaan supporteren voor Haiku Herman. Die man mag dan inderdaad een droogstoppel zijn, dat is nog geen reden om hem op zo'n manier te beledigen ("het charisma van een natte dweil en het uitzicht van een beambte").
  Waar Farage wťl gelijk in had, was in de uitspraak dat BelgiŽ een non-land is, geen echt land dus. Dat klopt. BelgiŽ is een kunstmatige constructie die zijn grenzen heeft bereikt. Met een torenhoge staatsschuld, een begroting die niet meer in evenwicht geraakt, met de hoogste belastingen en de laagste pensioenen en uitkeringen, met onveilige treinen en kapotte wegen wordt dit land inderdaad vroeg of laat het Griekenland aan de Noordzee. Om dat te weten hadden we Farage niet nodig. Dat Leterme daartegen is gaan protesteren bij de voorzitter van de scheldbarak, sorry: het Europese parlement, is verloren moeite. Diezelfde Leterme zou er beter voor zorgen dat dit land eindelijk eens echt hervormd wordt. Iets wat hij ooit beloofde n.a.v. de federale verkiezingen van 2007, maar waaraan hij liever niet meer herinnerd wordt.

  27-02-2010, 10:53 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
  26-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de opera!
  Mijn vrouw en ik zijn gisteravond naar de opera geweest ... in de bioscoop. Dit is een nieuwe trend die zich al voor het tweede seizoen voordoet. Eenmaal per maand kan men een echte, hele klassieke opera meemaken, die doorgestraald wordt vanuit de grootste operahuizen van Europa. Men moet zich niet speciaal opmaken, men vindt de filmzaal in de eigen  omgeving, kan er meestal nog gratis parkeren en betaalt 15 euro de man/vrouw (60-plussers 12 euro), glas champagne tijdens de pauze inbegrepen. Vorig seizoen werden in Vlaanderen zo'n 340.000 tickets voor dergelijke operavoorstellingen verkocht en dat zal dit jaar niet anders zijn. Vergeet niet, dat men dan niet alleen grote opera's te zien en te horen krijgt, maar ook grote zangers.
  De voorstelling, die wij gisteren meemaakten, was die van Don Carlo van Verdi, een lange opera van meer dan vier uur (zonder de pauzes) en die kwam uit het Teatro alla Scala van Milaan. Het was de openingsvoorstelling van het seizoen 2008/2009, die wij al op Tv gezien hadden (op Arte), maar die toch veel beter uit de verf kwam in de cinemazaal, waar men echt het idee heeft de vertoning live bij te wonen. Beter zelfs, want men krijgt er regelmatig close-ups die men in een zaal niet kan meemaken.
  Nu moet het lukken dat wij tien dagen eerder ook de Franse (en originele) versie van dezelfde opera gezien hadden in het Antwerpse operagebouw. Dat werd een belevenis, maar niet in de positieve zin. We kregen achtereenvolgens verschillende scŤnes te zien, waarin de acteurs nu weer gekleed waren in de zestiende-eeuwse klederdracht, dan weer in de kledij van de dag van vandaag. Het ballet werd wel door het (zeer goede) orkest gespeeld, maar wat we te zien kregen was een pantomime, gespeeld door de vijf hoofdacteurs, iets dat helemaal niets te maken had met het verhaal, noch met de tijdsgeest. Tijdens de pauze kwam VTM royalty-watcher Kathy Pauwels ons nog verrassen met de aankondiging dat de koning van Spanje met zijn echtgenote en zijn gevolg de opera zouden bezoeken. Dat bleek tenslotte te gaan om dezelfde hoofdacteurs, die dus helemaal niet te tijd kregen op even op adem te komen (in een zo lang durende opera). Het resultaat was ťťn grote chaos, waarbij een deel van het publiek niet eens meer op zijn plaats zat toen het hoogtepunt van het stuk, de koningskroning, plaats greep. Kortom, dit was geen opera, maar een circus. Misschien zijn ook daar wel liefhebbers voor, geef mij toch maar the right stuff. De opera in de cinema stond dan ook torenhoog boven het circus in de opera.

  26-02-2010, 10:55 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
  25-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Antwerpse dictator
  "Ik kijk niet uit naar de verkiezingen: ik vind dat geen aangename periode, ik zou liever gewoon doorwerken".
  Bovenstaande quote komt van Patrick Janssens, tot 2012 nog burgemeester van Antwerpen. Het typeert de man voluit: het liefst van al zou hij de rest van zijn carriŤre burgemeester blijven zonder verkiezingen te moeten houden. Stijl vroegere Oostblok en landen zoals Venezuela, Cuba en Noord-Korea. Dat zich vastklampen aan de macht was ook de drijfveer, waarom Janssens en zijn partij de bocht van 180 graden namen in het Oosterweelproject. Hoe het Antwerpen verder zal vergaan zal hem worst wezen, zolang hij de touwtjes maar in handen kan houden. Het "Schoon Verdiep", stupid!
  Ondertussen is er in het Oosterweel debacle een nieuw voorstel gekomen van de zgz stRaten generaal, een samenvoegsel van notabelen en technici, die het misschien goed voor hebben, maar die enkele essentiŽle punten uit de discussie (letterlijk) links laten liggen:
  - Elk compleet nieuw project vertraagt de verkeersdiscussie rond Antwerpen met minstens tien jaar (het BAM project loopt al meer dan 15 jaar).
  - Het nu nieuw voorgestelde project, met liefst zes (kleine) tunnels zal nůg een pak geld meer kosten dan de Lange Wapperbrug en dit alles in een periode waarin openbaar geld steeds schaarser wordt.
  Er zijn voor het Antwerpse verkeersdilemma maar twee oplossingen:
  - Het Lange Wapperproject, al dan niet lichtjes aangepast.
  - Het inschakelen van de Liefkeshoektunnel met enkele aanpassingen, en - indien mogelijk - het doortrekken van de E34 van Ranst naar Kontich.
  Alle andere voorstellen lossen de problemen niet op en zullen er alleen voor zorgen dat de motor van Vlaanderens economie en de uitbouw van zijn logistiek - het enige dat ons garanties biedt voor een economische toekomst - stil zullen vallen.
  Als Janssens en zijn partij het daar, om zuiver electorale redenen, niet mee eens zijn, dan moet de Vlaamse regering het maar zonder hen stellen. Er zijn genoeg alternatieven. Het laatste wat Vlaanderen kan hebben, is dat zijn toekomst gehypothekeerd zou worden door de ambities van een would-be dictator.

  25-02-2010, 10:24 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
  24-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balkan aan de Noordzee
  Vergeet de quote van VBO-topman Leysen, dat BelgiŽ het Griekenland aan de Noordzee dreigt te worden. BelgiŽ wordt nl niet het Griekenland, maar de Balkan aan de Noordzee.
  Sinds 19 december 2009 stelt de Europese Unie zijn grenzen open voor de inwoners van ServiŽ, Montenegro en MacedoniŽ. Een visum is voor hen sindsdien niet meer nodig. Als gevolg daarvan zijn er in dezelfde maand al een deel etnische Albanezen, vooral uit de grensstreek tussen ServiŽ en MacedoniŽ, naar hier afgezakt. Ze werden in Brussel opgevangen in hotels en kregen er maaltijdcheques. Meer was er niet nodig om dit goede nieuws meteen uit te dragen naar de achterblijvers in de Balkan. Ze willen nu allemaal naar hier komen, waar ze onderdak en uitkeringen verwachten. Er zijn er die hun huis, veestapel en juwelen verkopen en dan met de hele familie vertrekken naar het nieuwe luilekkerland, BelgiŽ.
  De kans dat die economische gelukzoekers hier officieel zullen kunnen blijven, is miniem. Dit neemt niet weg dat de plaatselijke ngo's en andere vluchtelingenorganisaties (de gespecialiseerde advocatenbureaus niet vergeten) hun uiterste best zullen doen om zoveel mogelijk van die mensen hier een zgz "menswaardig bestaan" te garanderen. Als hun "asielaanvraag", die niets met asiel te maken heeft, zou worden afgewezen, dan blijven ze waarschijnlijk toch hier rondhangen en is de kans groot dat heel wat van die nieuwe gelukzoekers hier in de criminaliteit terecht komen. Binnen de huidige criminaliteit in BelgiŽ is het percentage uit de Balkanlanden nu reeds flink vertegenwoordigd.
  En wat doet onze staatssecretaris voor migratie, Wathelet Jr? Wel, hij "werkt er aan", zoals watje De Clerck "werkt" aan het gerechtelijk probleem en kameraad Porsche aan dat van de pensioenen. Met rustige vastheid tot aan de verkiezingen van 2011 en dan "na ons de zondvloed".

  24-02-2010, 10:08 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
  23-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land van onschuld

  Op het proces over de gasramp van Gellingen werd feitelijk geen enkele echte straf uitgesproken. De weinigen die er wťl een kregen, kregen die met opschorting, voorwaardelijk dus. De gasleidingen lagen te hoog, het materiaal van de aannemer was veel te zwaar, er werd een verkeerde gaskraan dichtgedraaid, de burgemeester was niet te vinden en had geen plaatsvervanger aangeduid, het adres van de zaak die in de lucht vloog was bij de plaatselijke brandweer niet bekend en ga zo maar voort. Allemaal onschuldig, min of meer, mijnheer pastoor...
  Op de hoorzitting met de drie kopstukken van de NMBS (Nationale Maatschappij van Belgische Syndicaten), was het van hetzelfde. Een veiligheidsprogramma opgeschort in de jaren tachtig, daarna een Europees plan in de mottenbalen gestopt, dan een eigen plan waaraan men nog steeds "werkt" (lijkt wel watje De Clerck). De heren durfden zelfs nog te zeggen, dat het bij ons beter werkt dan in het buitenland (een verhaaltje zoals dat in de stijl over de begrotingen en de staatsschuld) en dat terwijl men weet dat we qua veiligheid op het spoor minstens tien jaar achter lopen op dat buitenland en dat het nog ettelijke jaren zal duren alvorens we met gerust gemoed nog de trein kunnen nemen...
  De Brusselse rechtbank heeft vorige week dan het hele Fortis dossier terug naar af verwezen. De gebruikelijke procedurefouten maken dat het zal moeten worden overgedaan in Luik. Toch zou het niets aan de zaak zelf veranderen, zodat dit in feite allemaal kosten op het sterfhuis zijn (cfr zaak Habran, maar die dan in tegengestelde richting: van Luik naar Brussel).
  En dan zouden we het nog kunnen hebben over de KB-Lux zaak, die - na tien jaar - is afgevoerd en deze van Beaulieu, die al twintig jaar aansleept en waarvan men nu al weet dat ze op een sisser zal uitlopen.
  Al die gerechtelijke miserie is het gevolg van een archaÔsche gerechtsstructuur (uit de tijd van Napoleon) en een overvloed aan steeds meer nieuwe wetten, reglementen  en regeltjes,  waardoor de huidige rechters geen overzicht meer hebben over het geheel. Gespecialiseerde advocaten, die elk een "niche" hebben gevonden, doen met die rechters dan ook wat ze willen. Zij weten alles van een stukje rechtspraak, de rechters weten slechts een beetje van alles. In het BelgiŽ van vandaag komt het er dan ook op aan een goede advocaat te vinden. Niet de rechtvaardigheid maar de advocaat bepalen hier de uitkomst van de rechtszaken.

  23-02-2010, 10:10 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
  22-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De roestige vadsigheid
  De krokusvakantie zit erop en deze week zou de nationale en regionale politiek moeten hervat worden. Het belooft vuurwerk te worden, al moeten we er ons ook niet veel over voorstellen (tenzij misschien bij LDD). Een hele rits voorstellen en plannen, die de laatste weken gemaakt werden, riskeren immers de klassieke doofpot in te geraken.
  - I.v.m. de veiligheid op de spoorlijnen, n.a.v. de ramp in Buizingen, is Vervotje al komen vertellen dat een oplossing nog niet voor morgen is. We lopen 40 jaar achter op het vergelijkbare Nederland en 10 jaar op het zes keer grotere Frankrijk en dat zal zo nog een tijdje blijven duren. Volgens Vervotje heeft de NMBS nl geen trein teveel en zou men er uit circulatie moeten halen, wat de dienstregeling overhoop zou halen. Vraag is maar wat er hier het belangrijkste is: de uurregeling of de veiligheid?
  - I.v.m. de pensioenen heeft "papa" Daerden gezegd dat iedereen straks 3 jaar langer zal moeten werken, terwijl 65 jaar de maximum leeftijd voor het op pensioen gaan zou blijven. Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom bij de denktank Itinera Institute, geeft Daerden daarin gelijk. Alleen voegt hij er aan toe, dat we dan slechts verder kunnen tot 2020 en dat is niet zo ver meer af. Voor een echte oplossing zou men zeven jaar langer moeten werken ofwel de drie jaar die Daerden nu stelt, maar dan met een veertigurenweek. Nog afgezien van het feit of dat laatste Łberhaupt realiseerbaar is, blijft het de vraag of de eerste doelstelling van kameraad Porsche, die drie jaar, straks ook echt zal worden vastgelegd in e.o.a. wet...
  - I.v.m. Justitie zal watje De Clerck morgen met een rits voorstellen afkomen, waarbij weinig concreets te rapen valt. Er zijn nu inderdaad 500 geÔnterneerden verhuisd naar Tilburg, maar er zijn nog altijd minstens 1500 plaatsen tekort in de Belgische gevangenissen. De oude gevangenis van Tongeren is inderdaad in gebruik gesteld voor het herbergen van jeugddelinquenten, maar dat is nog altijd te weinig (gelukkig gaan er daar regelmatig lopen, zodat er toch wat ruimte komt!). Er zijn inderdaad 500 enkelbanden bijgekomen, maar de vraag is of die allemaal wel degelijk gecontroleerd worden. Als men leest dat zelfs een crimineel die een politieagent heeft doodgeschoten, na minder dan een derde van zijn straf al zo'n enkelband krijgt, dan kan men zich daarbij de grootste vragen stellen. Er is inderdaad een akkoord met Marokko om staatsburgers van dat land hun straf daar te laten uitzitten, maar in de praktijk komt daar niets van in huis, o.m. omdat die buitenlandse criminelen daar zelf toestemming zouden voor moeten geven! Kortom, ook met de "humane" aanpak van watje De Clerck blijft in dit het land de perceptie van straffeloosheid heersen.
  - I.v.m. het tekort op de Belgische begroting en de staatsschuld blijft men halsstarrig vermijden te praten over welke staatshervorming ook, waarbij er ook eens over besparingen van de staatsstructuur zou gepraat worden. Het blijft een belachelijke zaak, dat ook bv Guy Quaden van de nationale bank nog maar eens verwees naar het feit dat we het beter zouden doen dan de ons omliggende landen. Dat is pure hypocrisie voor een land dat zo stilaan schulden heeft die even hoog zijn als zijn bbp.
  Kortom, eerst was er de rustige vastheid, nu is er de roestige vadsigheid. Het ontwaken zou wel eens ontnuchterend kunnen zijn.

  22-02-2010, 10:37 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
  Archief per week
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!