NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • It's the immigration, stupîd!
 • Stak(k)ers
 • De schoenmaker en zijn leest
 • Zal Oen het doen?
 • Over vacatures, werklozen en (kinder)armoede
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  06-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En Antwerpen slaapt verder
  Nog iets gehoord van de mobiliteit in en rond Antwerpen? Ik niet, buiten dan het feit dat de restauranthouder, die bij de Raad van State een klacht had neergelegd tegen de bouw van de Lange Wapperbrug, van de auditeur van die Raad in eerste instantie gelijk krijgt. Daarmee krijgen Kris Peeters en Philippe Muyters gelijk, die zopas nog stelden dat men in Vlaanderen   geen nieuwe projecten meer van de grond krijgt, juist omdat iedere hond met een hoed op het hier kan lam leggen.
  Nog iets gehoord van Ademloos, van die StRatengeneraal en van al die andere zgz drukkingsgroepen? Ik niet. Toen ik vorige week vanuit de Kempen naar Deurne moest, riskeerde ik nog eens de autosnelweg te nemen. Vanaf het knooppunt van de autosnelweg uit Turnhout met de Boudewijnsnelweg, richting Antwerpen, zat alles weer netjes dicht. Beurtelings stapvoets rijden en stilstaan. Gelukkig kon ik er in Wommelgem af. Wie verder moest, was weer eens de klos, zoals dat bijna dagelijks gebeurt. En dan is het nu nog vrij rustig: de crisis, weet je wel...
  Nog iets gehoord van de uitdieping van de Westerschelde? Van de IJzeren Rijn? Van de weg rond het vliegveld? Antwerpen, de economische draaischijf van Vlaanderen, zit zo goed als compleet vast en dreigt straks alleen nog een slaapstad te worden.
  Gebeurt er dan echt niets meer in de koekenstad? Toch wel. Fernand Huts, de man van de 80 hectaren zonnepanelen (mét subsidie?), zegt dat het Antwerps verkeersprobleem gemakkelijk (én goedkoper) kan worden opgelost door de Liefkenshoektunnel toegankelijker te maken. Heeft daar al iemand op gereageerd? Niet dat ik weet, ook niet vanuit een van de zeven commissies die de Vlaamse regering ter zake had opgericht. Zeker niet vanuit de stad zelf.
  Die stad Antwerpen heeft trouwens wél iets gedaan. Ze heeft bij de Vlaamse regering een aanvraag ingediend voor de bouw van een nieuw voetbalstadion, iets dat ze haar burgers al zeker tien jaar belooft. Zie je de Vlaamse regering al geld geven aan een stad die het grootste miljardenproject in Vlaanderen mee heeft helpen kelderen? Ik niet. En zeker niet voor een project dat eveneens gedoemd is om te mislukken. De stadions voor een WK - dat waarschijnlijk niet eens in de Lage Landen zal gespeeld worden - moeten nl 44.000 plaatsen hebben, daar waar er bij een voetbalmatch in Antwerpen hoogstens 15.000 man komt kijken.
  Met daarbij nog de kans dat Royal Antwerp Football Club binnenkort failliet gaat, Moeskroen achterna...

  06-12-2009, 10:15 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
  05-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse onmacht
  "Er worden in dit land elke dag wetten goedgekeurd zonder een Vlaamse meerderheid, maar als er dan één stemming moet gebeuren zonder Franstalige meerderheid, kan dat niet".
  Bovenstaande is van onelinerspecialist Bart De Wever en verscheen op 3 december in Le Soir. Voor wie het (nog) niet zou weten: de éne stemming ging over B-H/V.
  De Wever mag dan wel voor 100% gelijk hebben, de vraag is maar hoe ver zijn eigen partij zal blijven meegaan met CD&V, waarmee zij in de Vlaamse regering zit, maar die zich in de federale regering laat rollen zoals in de beste jaren van de CVP. De Vlaamse meerderheid blijkt immers niets voor te stellen zolang CD&V én de collaboralen niet bereid zijn er iets voor te ondernemen. Het bewijs, hoe onmachtig Vlaanderen is, kwam deze week nog duidelijk te uiting:
  - Nadat CD&V in de senaat een wisselmeerderheid had gevonden om een algemeen rookverbod in de horeca in te stellen vanaf 01.01.2010 (samen met PS, CDH, SP.a en de groenen), was het de bedoeling dit nog eens over te doen in de Kamer. Toen bleek echter dat Waalse Di Pippo plots niet meer akkoord kon gaan en, met het excuus dat deze regering zich niet zou laten rollen door wisselmeerderheden, werd de wet nog maar eens "aangepast". Ondanks deze nederlaag kraaien Mari-janus Thyssen en zuurpruim Verherstraeten victorie, omdat het maar zou gaan om een uitstel van enkele jaren. Blij met een dooie mus, want in de Belgische politiek kan die wet nog tien keer geamendeerd worden vóór het zover zal zijn. Zeker als men weet, dat er nog verkiezingen tussen komen.
  - In de tijd van de zgz canapé-benoemingen en nog enkele van die onfrisse praktijken, liep Vlaanderen storm tegen de leiding van de politie in het algemeen en grote baas Koekelberg in het bijzonder. Niets aan te doen, want Koekelberg had een partijkaart van de PS op zak. Patje briljantine Dewael moest zelfs opstappen als minister van binnenlandse dinges (om de nog vetter betaalde post van kamervoorzitter in te nemen!). Nu blijkt een Waalse tegenkandidaat van Koekelberg gelijk te krijgen bij de Raad van State (de man verloor in de halve finale) en wordt de benoeming van de politietop meer dan waarschijnlijk tóch nog vernietigd. Als Franstaligen zoiets doen blijkt dat altijd een stuk vlotter te gaan in dit land.
  - Le nouveau Leterme heeft een bezoekje gebracht aan het plaatsje Ans, bij Luik. Dat had hij vroeger al eens beloofd en, zoals hij het uitdrukte: "Parole donnée, parole tenue". Jammer, dat de geitenboer zich zoiets alleen maar blijkbaar herinnert
  als het in het Frans is. Dat van die "vijf minuten politieke moed", schijnt hij ondertussen helemaal vergeten te zijn. Maar dat was ook maar bedoeld voor die achterlijke Vlamingen, die straks toch weer voor hem en zijn partij zullen stemmen. Voor zijn goed bestuur, weet u wel...

  05-12-2009, 10:13 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
  04-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belgische kiesstelsel
  Deze week was het weer zover. De Standaard had weer eens een doos geleerde professoren opengetrokken die bereid waren  om het afgezaagde liedje van de samenvallende verkiezingen nog eens te komen afdraaien. De gelukkigen deze keer waren Marc Hooghe, Kris Deschouwer, Jean-Benoit Pilet en Stefan Walgrave, stuk voor stuk goedgekeurde belgicistische professoren die het allemaal veel beter weten dan het vulgaire plebs.
  Wanneer gaat men eens ophouden met de onzin, dat dit land beter zou bestuurd worden als er samenvallende verkiezingen zouden zijn? Wat zou dat veranderen in de geesten van de huidige politici, die maar verkozen worden in één landshelft en dan ook geen empathie kunnen opbrengen voor die van de andere kan? Zouden de onderhandelingen van oranjeblauw ooit geslaagd zijn, mochten er in 2007 samenvallende verkiezingen geweest zijn? Neen, dus.
  Samenvallende verkiezingen komen bijna nergens voor in federale staten, tenzij soms toevallig:
  - In Duitsland is het twee keer, haast toevallig, gebeurd in Mecklenburg-Vorpommeren, in 1998 en 2004. Verder nergens.
  - In Spanje vallen ze alleen samen in Andalusië, dat is 1 op de 17 regio's daar.
  - In Australië zijn samenvallende verkiezingen zelfs verboden. Als het daar dreigt te gebeuren, dan moeten de regionale verkiezingen één maand vervroegd worden en krijgt de federale stembusgang er voorrang.
  Van de tien onderzochte federale staten komen samenvallende verkiezingen alleen voor in de U.S.A. Dat is dan de uitzondering die de regel bevestigt. Men kan dat continent (ik noem dat geen "land" meer) toch niet gaan vergelijken met de 30.000 km² die België bestrijkt.
  Als politieke partijen (zoals de SP.a, die droomt eindelijk nog eens stemmen te kunnen winnen) en hun geleerde spreekbuizen willen dat dit land beter bestuurd worden, dan moeten de partijen hier nu maar eens stilaan gaan leren op elke niveau (gemeente, provincie, regio en federaal) andere mensen naar voor te schuiven. Dit in plaats van de kiezers telkens opnieuw te confronteren met hun zogenaamde "stemkanonnen". De kiezer is de verkiezingen niet beu, wel het feit dat ze telkens diezelfde tronies te zien krijgen op elk stembusniveau. Overdaad schaadt.

  04-12-2009, 10:59 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
  03-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vande La's spookconstructies
  Recentelijk verscheen er nog eens een interview van Johan Vande Lanotte in de kranten. De man beweert dat hij tegenwoordig eerder naar de zee kijkt dan naar Brussel. Hij vergeet er wel bij te zeggen, dat hij daar in Brussel elke maand een riante wedde opstrijkt als een van de vele nutteloze senatoren die ons land "rijk" is.
  Tegenwoordig kijkt hij dus naar de zee. "Zijn" zee, omdat hij ondertussen ook directeur of zoiets geworden is van Electrawinds, een firma die zich bezig houdt met het plannen en bouwen van windmolens. Daarmee wil Vande La waarschijnlijk zijn politieke verwezenlijkingen vergeten. Die zijn wel niet mis, al is het eerder in de slechte zin van het woord.
  In 2003 richtte Vande Lanotte het Kringloopfonds op. Dat moest zogezegd de sociale economie (beschutte werkplaatsen e.d.) een injectie geven door ze investeringsgeld te bezorgen. Het geld voor dat fonds kwam voor een keer eens niet uit de federale begroting, maar van burgers die obligaties kochten aan een normale rentevoet én daarbij nog van een fiscale aftrek konden genieten. In totaal werd er toen 75 miljoen opgehaald. Toen die, na vijf jaar, in 2008, dienden te worden terug betaald, bleek er daarvoor geen geld te zijn en moest er opnieuw 75 miljoen worden opgehaald. Ondertussen bleek, dat er 25 miljoen euro zo goed als verdwenen waren. In plaats van het geld ethisch te besteden, zoals gepland was, had men er rommelkredieten mee gekocht. Het gevolg van dit alles is, dat het fonds ondertussen in vereffening is. Van Vande Lanotte hoort men daarover niets meer...
  In de regeringen Verhofstadt I & II was Vande La minister van begroting. Hij was daarin de uitvinder van de "sluitende begrotingen", die tot stand kwamen door het kapen van pensioenfondsen en het verkwanselen van overheidsgebouwen, die later tegen woekerprijzen opnieuw werden gehuurd. Sindsdien zijn  die huurkosten verdrievoudigd! Om maar één voorbeeld te geven: de Financietoren in Brussel kost de Regie der Gebouwen nu vier miljoen euro PER MAAND! Per jaar geeft de Regie nu meer dan 400 miljoen euro per jaar uit.
  Het vlaggenschip van Vande La's verblijf in de regeringen Verhofstadt was echter de oprichting van het zgn "zilverfonds". Daarin zouden "overschotten" van de begroting (in België is dat een contradictio in terminis) gestort worden om straks de enorme kosten van de vergrijzing op te vangen. Zoals ik vroeger reeds enkele keren geschreven heb, ging het hier om een lege doos. Een land kan niet tegelijk enorme schulden hebben en een spaarpot aanleggen. Mocht er ooit in dat zilverfonds al geld gestoken geweest zijn, dan kon dat alleen gebruikt worden als de staatsschuld onder de 60% van het bbp zou zakken. We stevenen nu af op zo'n 100%... Dat het zilverfonds een lege doos is, werd vroeger trouwens ooit bevestigd door Frank Vandenbroucke en nu zopas zelfs nog door Toback Jr, nota bene: fractieleider van dezelfde partij als die van Vande La.
  Hopelijk komen ze er bij Electrawinds beter vanaf met Vande La aan boord. Want het gaat niet goed met de sectoren milieu en hernieuwbare energie, wat men er ook over moge schrijven. Firma's zoals Thenergo, 4Energy en Tigenix, om er maar enkele te noemen, hebben op de beurs flinke klappen gekregen. Ecodis heeft zelfs de boeken al neergelegd. Hopelijk vergaat het Electrawinds beter en wordt ook zij geen lege doos van de geleerde professor. Want wie windmolen zegt, denkt ook wel eens aan Don Quichote. Die was wel van La Mancha, maar zou ook wel eens aan de Noordzee kunnen opduiken.

  03-12-2009, 10:38 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
  02-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Et pour les Flamands la même chose
  Over onze justitie zou ik feitelijk een aparte rubriek kunnen beginnen. Om de zoveel dagen bv of elke zoveelste dag van de maand. Want het (slechte) nieuws daarover houdt gewoon niet op. Hierbij de recentste "gaffes":
  De "Zaak Beaulieu", een zwendel met overheidsgeld, sleept nu al 19 (negentien!) jaar aan en wordt nog maar eens verdaagd. De Brusselse raadkamer heeft 4 (vier!) jaar nodig gehad om tot het besluit te komen, dat ze voor deze zaak niet bevoegd is. Voornaamste reden hiervoor is deze keer dat één van de 32 (tweeëndertig!) verdachten in augustus van dit jaar (dus 19 jaar na de start van het gerechtelijk onderzoek) door "watje" De Clerck, minister van just is just in de on-Vlaamse regeringen Leterme/Van Rompuy/Leterme, was benoemd tot plaatsvervangend rechter bij de Brusselse rechtbank van koophandel. De voornaamste oorzaak van deze lugubere grap, waarvoor - nota bene - de Belgische staat in 2007 zelfs werd veroordeeld door het mensenrechtenhof van Straatsburg, omdat toen de redelijke termijn al lang was overschreden, is dat onze justitie nog steeds niet geïnformatiseerd is. Was dat wél het geval geweest, dan had minister De Clerck deze laatste stommiteit nooit kunnen maken. Of is het misschien omdat zowel hij als de zaakvoerders van Beaulieu allemaal De Clerck heten en uit West-Vlaanderen komen? Er zijn kwatongen die dat laatste beweren...
  ---
  In datzelfde West-Vlaanderen werd een rechter, die er herhaaldelijk van beschuldigd werd géén uitspraken te doen of er te lang mee te wachten, een tijdje geleden eerst geschorst en daarna ontslagen. De man was vroeger een goede advocaat, maar bleek zijn taak van rechter niet aan te kunnen. Een duidelijk geval van Peter Principe ("Elk medewerker in een hiërarchisch systeem komt vroeg of laat terecht op een niveau dat hij niet meer aan kan, waardoor hij incompetent wordt"). De man was in feite "doodgepromoveerd" en niemand durfde zijn "carrière" terugdraaien. Ontslagen, dan maar. "Stoffel de schildpad" stapte echter naar het Hof van Cassatie en dat hof besliste dat hij terug in dienst diende genomen te worden als rechter. M.a.w. dat rechtsorgaan heeft er geen moeite mee dat er in ons land onbekwame rechters (al dan niet) recht spreken.
  ---
  De klap op de vuurpijl is echter het proces tegen Citibank in Brussel. Zo'n 4.000 (vier duizend!) gedupeerden, die, alles samen, een 130 miljoen euro verloren bij het faillissement van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers, willen dat geld terug van Citibank die hen de investeringen aansmeerde. Ook dat wordt een monsterproces (met 160 advocaten!) dat nog jaren kan aanslepen. Alhoewel meer dan 80% van de gedupeerden Vlamingen zijn, geschiedt het hele proces, met alles wat erbij komt kijken, ook de schriftelijke mededelingen, in het Frans. Citibank heeft dat zo gevraagd en blijkbaar kan dat in dit land dat officieel wel drietalig is, maar in waar in werkelijk het Frans de dienst uitmaakt. "Et pour les Flamands la même chose", net zoals dat gebeurde in de loopgraven van de IJzer tijdens de Eerste Wereldoorlog. Daaruit is toen de Vlaamse Beweging ontstaan. Bijna een eeuw later blijken deze toestanden nog steeds mogelijk. Of het nu iets zal uitmaken, is zeer de vraag...

  02-12-2009, 00:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
  01-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hete winter?

  Het Belgische model heeft zijn grenzen niet alleen bereikt, het heeft ze ruimschoots overschreden. Dat blijkt uit de reacties van de vakbonden op de stroom van ontslagen die ons land teistert en die nog even zou kunnen doorgaan. Als reactie daarop en ook o.w.v. het feit dat de staat zo goed als failliet is (dixit de eigen federale minister van Begroting!) en dus niet (meer) kan tussenbeide komen, dreigen de syndicalisten nu met een hete winter, i.pl.v. de gebruikelijke hete herfst. De start wordt nu vrijdag gegeven door de rode en blauwe vakbonden, die gaan betogen in Brussel. Het ACV doet (voorlopig?) niet mee. Het kan ook moeilijk anders. Met Leterme als eerste minister en Vanackere en Vervotje in de regering - allemaal ACV-ers - kan ze moeilijk tegen de eigen mensen gaan betogen.
  Ondanks de automatische indexering, de hoge lonen, het recupereren van weekeindfeestdagen, het verschil arbeiders/bedienden,  de diverse loopbaanonderbrekingen en nog van dat moois, bleven buitenlandse bedrijven nog altijd voor België kiezen. Tegenover al die zgz "verworvenheden" stond nl steeds een verhoging van de productiviteit. Dat laatste heeft echter, mede door de steeds groeiende automatisering, zijn grenzen bereikt. Een mooi voorbeeld ervan is de sociale patstelling bij Bayer in Antwerpen. Daar weigeren de vakbonden in te leveren, o.m. door 3 uur per week langer te gaan werken voor hetzelfde loon, en kan het zijn dat het Duitse bedrijf er de deuren zal sluiten. Als gevolg van deze diehard politiek riskeren 800 mensen hun job. Omdat ze, ocharme, 36 uur per week zullen moeten werken en de eerste jaren geen loonsverhoging moeten verwachten. Hun ouders werkten vroeger 44 uur per week...
  De vakbonden hebben momenteel meer geld dan de Belgische regering. Het ACV heeft een "oorlogskas" in Luxemburg, zogezegd voor het geval er in België ooit een extreemrechtse regering aan de macht zou komen (verboden te lachen!). Het FGTB, de Waalse tegenhanger van het ABVV, is in Luik zelfs eigenaar van een aantal nachtclubs. Bij de socialistische vakbonden worden lidgelden nog vaak cash geïnd. Het gevolg daarvan is dat men op de hoofdzetel in Brussel niet altijd goed weet hoeveel geld er in kas is. Maar het zal wel veel zijn.
  Kortom, met betogingen en stakingen zal men de golf van ontslagen niet verkleinen. Het tegendeel is eerder waar. Er zijn nog heel wat bedrijven en bedrijfjes in moeilijkheden. Door het hen nóg wat moeilijker te maken, zullen er nog meer faillissementen komen en gaan er nóg meer mensen op straat komen te staan. Het blijft een vicieuze cirkel, die men niet zal doorbreken door de tegenstellingen op de spits te drijven.

  01-12-2009, 10:43 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
  30-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stopp!
  Politiek-correct Europa is weer te klein. De Zwitsers hebben nl met bijna 60% "ja" gestemd in het referendum tegen de uitbreiding van de bouw van minaretten in hun land. Dit ondanks de tegengestelde peilingen, een oproep van hun federale regering en van allerlei bewegingen. Willem (Tell) met de pet is daar niet op ingegaan en heeft zijn buikgevoel laten spreken: weg met die on-Europese en onchristelijk tekenen in ons alpenland.
  Nu worden ze natuurlijk beschuldigd van "schending van de godsdienstvrijheid", o.m. ook door Amnesty International. Dat zijn een bende schijnheiligaards, want in de meeste moslimlanden bestaat die zgz godsdienstvrijheid helemaal niet. In Saoedi Arabië mag men geen christelijke kerk bouwen, met of zonder toren. In Zwitserland wordt de islam trouwens niet verboden, evenmin als het bouwen van moskeeën. Alleen die minaretten waren er teveel aan, niet alleen omdat ze het architecturaal beeld van de Zwitserse samenleving verstoren, maar ook omdat nogal wat Helveten vrezen, dat ze daar later luidsprekers aan gaan hangen die het rustige Alpenland helemaal in de chaos zullen storten. Vergeten we trouwens niet dat er bv ook in Turkije, een van de weinige moslimlanden (misschien wel het enige) waar kerk en staat gescheiden zijn, er heel wat protest is tegen het lawaai dat men vanuit die minaretten maakt en dit van zonsopgang tot zonsondergang.
  Zwitserland telt vandaag de dag een moslimbevolking van rond de 400.000. Dat noemen onze media een kleine minderheid. Daarbij vertellen ze dan, zoals gewoonlijk, maar de halve waarheid. In Zwitserland wonen nl maar een 7 miljoen mensen. België bv, met zijn 11 miljoen, heeft een officiële moslimbevolking van 600.000. Dat zal dus niet zoveel verschillen. Toch maken die zogezegde kleine minderheden kabaal voor een grote en hebben de autochtone inwoners alle redenen om zich ongerust te maken over de gang van zaken. De moskeeën, de minaretten, de hoofddoeken, de uitzondering bij het slachten; dat zouden allemaal zaken zijn die zouden bijdragen tot de integratie van die mensen. Het tegendeel is waar: ze zorgen ervoor dat een steeds groter wordende minderheid steeds meer apart gaat leven. Dat zou misschien nog niet het ergste zijn, ware het niet dat we er zelf door in de verdrukking geraken en straks riskeren vreemden te worden in ons eigen land, zoals ik dat reeds meldde in mijn blog van 23 november.

  30-11-2009, 10:39 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
  Archief per week
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!