NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Antwerpse stratego
 • Het immigratiepact (2)
 • De gele hesjes
 • De webshop miljarden
 • De voetbalmiljoenen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  17-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politiek gecastreerden
     Enkele jaren geleden hadden we in onze landelijke buurt te maken met zwerfkatten. Persoonlijk had ik daar weinig problemen mee. Ze ruimden de muizen op (én de vogels, die het gemunt hadden - en hebben - op mijn bessen, druiven en aardbeien). Tussendoor hadden die beestjes niets anders te doen dan te luieriken en de kattenliefde te bedrijven. Er liep toen ook een gesneden kater van een van de buren rond, die de dartelende zwerfkatten met argusogen bezig zag en zich waarschijnlijk afvroeg waarom die zo vitaal waren. Het arme beest kon, jammer genoeg, niet meer meespelen.
     Bij de stortvloed van electoraal nieuws uit Antwerpen, die we de laatste week meemaken, moest ik aan die gecastreerde poes terugdenken. Terwijl Open VLD in de koekenstad zichzelf heruitvindt, de publiciteit van de N-VA niet uit het stadsbeeld te branden is met een reuzengrote De Wever affiche (al dan niet met clownneus overschilderd!) en daarbij enkele opmerkelijke transfers aankondigt, staan die van CD&V erbij en kijken ernaar. Zij kunnen ook niet meer meespelen. Het was al voorspeld dat een serieus deel van hun kiezers niet meer zou stemmen voor een partij die zich wegcijfert in een kartel onder een socialistische lijsttrekker en dat wordt in de laatste peilingen bevestigd. Nu Open VLD zich daar met een onuitgegeven, maar toch tot de verbeelding sprekend trio in de verkiezingsstrijd werpt, is de kans groot dat die partij straks op de wip komt te zitten, iets wat CD&V aan zijn neus ziet voorbijgaan. Het redden van de schepenpostjes van de heren Heylen en Van Peel - de echte reden van het kartel - wordt een hachelijke zaak voor de 'partij van het goed bestuur'. Eigen schuld, dikke bult.
     Niet dat ik ineens in die nieuwe Antwerpse VLD ga geloven, die partij doét tenminste iets. Het feit dat twee bekende personen, die toch nauw met Janssens hebben samengewerkt, nu tégen diens kartel gaan werken, zal laatstgenoemde geen deugd doen. En de politiek gecastreerden evenmin.

  17-06-2012, 09:31 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (29 Stemmen)
  16-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro(mark), drachme e.a.
     Het wordt spannend dit weekeinde met de verkiezingen in Frankrijk en Griekenland. In la douce France wordt het uitkijken of links de volstrekte meerderheid haalt en - in dat geval - op welke manier. Een meerderheid met een opeenstapeling van linkse partijtjes is nu precies ook geen oplossing voor 'monsieur normal', die bovendien geplaagd wordt door een soort afrekening tussen zijn vrouwen, zijn ex en zijn 'koekentien'*.
     Voor Europa in het algemeen en voor de eurozone is het bijzonder zal het echter in de eerste plaats uitkijken worden naar de stembusuitslag in Griekenland. Om te beginnen naar welke partij daar de meeste zetels zal behalen, want in de bakermat van de democratie krijgt die zo maar eventjes een bonus van 50 extra zetels. Als het de extreemlinkse Syriza wordt, dan kan Europa zich maar best meteen zorgen maken. Dat zal men ook doen, want de Europese ministers van financiën hebben nu reeds afgesproken op zondagavond nog een telefonisch overleg te houden. Er zouden ook al noodscenario's klaar liggen.
     Hollande, gesteund door Monti en Verhofstadt, vraagt al langer een invoering van euro-obligaties, maar Duitsland wil daarvan niet weten. En dat laatste is niet alleen het standpunt van Frau Merkel, maar ook van de Duitse socialistische oppositie. 'Deutschland über Alles' en ze hebben nog gelijk ook. Feitelijk is dat hele voorstel van de euro-obligaties een kopie van de Belgische situatie, waar een sterke regio, Vlaanderen, de putten moet vullen die de zwakkere regio's, Wallonië en Brussel, blijven maken. Zó gek zijn ze in Duitsland niet, zeker niet nadat zopas gebleken is dat het Amerikaanse Pimco, 's werelds grootste vermogensbeheerder, zijn klanten heeft aangeraden hun geld uit Europa weg te halen, Duits staatspapier inbegrepen.
     Volgende week maandag en dinsdag is er een bijeenkomst van de G20 in Mexico en daarna zullen er waarschijnlijk nog wel enkele Europese 'toppen' volgen. Daar zullen nagels met koppen moeten geslagen worden, onafgezien van het feit of Griekenland al dan niet uit de euro zal stappen. Met de steeds groter worden financiële problemen in Spanje en - misschien - in Italië én een mogelijke linkse verkiezingsoverwinning in Frankrijk, komt een splitsing van de euro akelig dichterbij.

  * "Koekentien' is de Meetjeslandse vertaling van 'concubine'!

  16-06-2012, 09:36 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (27 Stemmen)
  15-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De cultuurcenten
     Er is de laatste tijd nogal wat te doen over het voornemen van Schauwvliegje om het mes te zetten in heel wat subsidies aan wat de 'culturele sector' wordt genoemd. De Vlaamse regering moet - evenals alle andere regeringen - zwaar besparen en doet dat ook. Mede daarom kan ze nog steeds als enige regering in dit 'rijke' land (rijk aan regeringen) een sluitend budget voorleggen. Dat er bij zo'n schifting slachtoffers vallen is duidelijk. Vraag is maar of het allemaal koosjer verloopt. Wie geen of minder subsidies meer krijgt, zal allicht moord en brand schreeuwen (en dat doet men ook), de vraag is maar of al dat protest wel verantwoord is. Ik ben in de meeste kunsten geen specialist ter zake, met uitzondering dan van het operagebeuren, dat ik reeds meer dan twintig jaar volg.
     Toevallig hoorde ik deze week de directeur van de Brusselse Muntschouwburg nog klagen,  dat zijn operahuis - volgens hem - te weinig staatssteun krijgt. Vorig jaar viel het in enkele internationale prijzen en hij vindt dat dit vertaald mag worden in meer subsidies. Als men echter ziet wat de Munt zopas nog heeft uitgespookt met de opvoering van Verdi's Il Trovatore, zou ik hem helemaal geen extra geld meer geven. Een komische opera bv kan men (meestal, maar ook niet altijd) laten afspelen in een ander tijdperk. Met opera's van Verdi is dat vloeken in de kerk. Bij Verdi is bv koorwerk nooit veraf. In de Brusselse Trovatore had men er niets beters op gevonden dan het koor in de orkestbak te stoppen. Het hele verhaal is compleet onherkenbaar. Men ziet niet wat men hoort en hoort niet wat men ziet.
     De Brusselse Munt is trouwens niet het enige operahuis, waar men denkt nieuwe paden te moeten bewandelen. In Antwerpen speelt momenteel Carmen van Bizet, waarbij het verhaal zich niet meer afspeelt in het Spaanse Sevilla, maar in een Amerikaans provinciestadje, waarin het stierengevecht een hondengevecht wordt en waarin een drietal stukken van de originele partituur gewoon worden weggelaten. Eerder speelden ze het in Antwerpen al klaar een Aida te geven met als enig decor een sofa midden op de Bühne (waarbij men toen ook geen koor te zien kreeg) en een Ring des Niebelungen, een vroeg middeleeuws drama, dat zich afspeelde in een computerzaal, waarbij de Rijn vervangen werd door een kleine binnenhuisfontein! 
     Opera is een totaalspektakel, met zangers, koren, decor, orkest, belichting, kostuums en  ga zo maar door. Dat tot een goed einde te brengen vergt niet alleen veel werk, maar kost ook inderdaad veel geld. Dat de gemeenschap daarin bijdraagt is geen slechte zaak, maar daartegenover moet staan dat men ook een goed spektakel brengt en geen vertoning waarbij de regisseur zichzelf belangrijker vindt dan de componist. Wie persé in de opera nieuwe paden wil bewandelen, moet dan ook maar nieuwe opera's brengen, maar geen klassieke meesterwerken vermoorden zoals nu gebeurt. Zo'n vertoningen verdienen geen staatssteun.

  15-06-2012, 09:55 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (32 Stemmen)
  14-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het 'Two Pack' syndroom
     De regering Di Rupo heeft er een probleem bij: de 'Two Pack', een vervolg van de 'Six Pack'. Voor wie het nog niet door zou hebben: die laatste is een Europese verordening die de lidstaten verplicht tot begrotingsdiscipline en tot een economisch evenwichtig beleid. De 'Two Pack' zegt hoe de Europese Commissie de 'Six Pack' gaat controleren. Om dat te kunnen doen, moeten alle eurozone landen vóór 1 oktober van dit jaar hun begroting voor het jaar 2013 bij Europa indienen. Voor de regering Di Rupo wordt dit een nachtmerrie, omdat het ondertussen geweten is dat ze voor dat jaar nog minstens drie miljard euro extra zal moeten vinden. Daar komt nog bij dat dat geld, volgens Europa maar ook volgens de gouverneur van de eigen nationale bank (NBB), moet komen uit besparingen en daar wringt natuurlijk het schoentje. Het zat al fout bij het gróte hervormingsplan, waarin maar één derde besparingen en twee derden belastingen zaten, zodat voor de 'Two Pack' terecht kan gevreesd worden dat het dezelfde, verkeerde kant uit zal gaan.
     Hét probleem is natuurlijk, dat er op 14 oktober van dit jaar verkiezingen zijn, weliswaar 'maar' gemeentelijke verkiezingen, waarvan de traditionele Vlaamse meerderheidspartijen blijven zeggen, dat ze niets met de federale situatie te maken hebben. Niettegenstaande dat zijn ze er als de dood voor om vóór die datum een reeks besparingen en belastingen te moeten aankondigen. Liefst zou men dat dan ook doen ná 14 oktober, om meer dan waarschijnlijk eerder belastingen dan besparingen door te voeren. Als alternatief zou de regering Di Rupo natuurlijk nu al kunnen beloven dat ze na de gemeentelijke verkiezingen in de eerste plaats besparingen zal doorvoeren. De 'transparantie', weet je wel. Het probleem daarbij is dat de man en vrouw in de straat, zeker in Vlaanderen, de heren en dames politici (noch de journalisten) nog gelooft...
     Tenslotte nog dit: voor wie zich zou afvragen waarom men dat extra geld nodig heeft nu zopas gesteld werd dat onze economie dit jaar én volgend jaar zou groeien? Wel, simpelweg omdat in de gezondheidszorg en de pensioenen  de uitgaven veel sneller stijgen dan het bbp. Dat werd ook zopas bevestigd door Luc Coenen, gouverneur van de NBB. Alleen zei de brave man er niet bij dat dit het gevolg is van de vergrijzing en de verwaarlozing van dit probleem door de laatste federale regeringen. Een probleem dat al die jaren door economen is voorspeld en waartegen al evenveel jaren is gewaarschuwd, maar waaraan in dit land nog steeds zo goed als niets is gedaan. Het systeem Dehaene, zeg maar: het probleem aanpakken als het zich voordoet. Of hopen zoals Mathot, nl dat het probleem er vanzelf is gekomen en ook vanzelf wel zal weggaan. Allemaal typisch Belgische nepoplossingen waarvoor we een mooi spreekwoord hebben: 'Met beter hopen is de tijd verlopen'.

  14-06-2012, 09:44 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (35 Stemmen)
  13-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mathematische meerderheid
     Bovenstaande titel heb ik geleend van Willy De Waele, ere-burgemeester van Lennik en voorvechter van de Vlaamse zaak in de rand. De Waele is wel liberaal, maar dat weerhoudt hem niet tegen zijn partij in te gaan als het om 'zijn' Vlaams-Brabant gaat. Groot verschil met bv Michel Doomst, CD&V burgemeester van Gooik, die ook wel Vlaamsgezind is maar die de kadaverdiscipline van zijn partij ondergaat.
     In een twistgesprek tussen beide voornoemde heren, in 'Doorbraak', het maandblad van de VVB, zegt De Waele, dat wij, Vlamingen, inderdaad in dit land een mathematische meerderheid zijn, maar een politieke minderheid. Met onze meerderheid kopen we niets, want we zijn met handen en voeten gebonden aan allerlei Belgische grondwettelijke grendels, speciale wetten met dubbele meerderheden en veto's. B-H/V mag dan straks misschien gesplitst zijn, er blijven allerlei achterpoortjes die de francofonen in de Rand en meer nog in Brussel bevoordelen. Het feit dat er moet betaald worden om een gestemde wet na meer dan dertig jaar te kunnen toepassen, zegt iets over het ondemocratische karakter van dit zieltogende land.
     In 'Land op de tweesprong', het pas uitgegeven boek van de linksgezinde Vlaamse Gravensteengroep, vermeldt Bart Maddens dat een zekere Francis Delpérée, senator voor CDH, baron én grondwetspecialist, in 2000 een boek heeft uitgegeven: 'Le droit constitutionel de la Belgique'. In dit toch wel gezaghebbende boek, schrijft de man dat een federale regering een meerderheid moet hebben in de twee taalgroepen en dat het staatshoofd alleen een regering kan benoemen die aan die voorwaarde voldoet. Ondertussen hebben we sinds Leterme I al drie regeringen gehad die in Vlaanderen geen meerderheid hadden en schijnt diezelfde Delpérée zijn eigen geschriften verloochend te hebben (à la Verhofstadt, zou ik zeggen). Maddens geeft daarbij als uitleg dat Delpérée in 2000 feitelijk alleen wou zeggen, dat er geen regering mocht komen zonder een Franstalige meerderheid. Persoonlijk denk ik, dat de man toen zelf niet durfde dromen dat het tegenovergestelde ooit zou gebeuren.
     Kortom, het Belgische probleem is alleen nog op te lossen via een 'Gordiaanse knoop' scenario: doorhakken. En Brussel? Wel dat zien we dan wel. Daarover zal weer moeten gemarchandeerd worden, maar in die handel heeft Vlaanderen de beste kaarten (zeg maar: centen).

  13-06-2012, 09:57 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (39 Stemmen)
  12-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bankiarotta
     De uitdrukking 'des châteaux en Espagne' (luchtkastelen), is dringend aan vernieuwing toe. Wat te denken van 'des appartements en Espagne'? Daarvan staan er momenteel tussen de 700.000 en de 800.000 te koop, de meeste grotendeels afgewerkt en sommige aan de helft van de kostprijs. Het probleem is, dat men ze aan de straatstenen niet kwijt raakt.
     In hun hoop dat de bomen tot aan de hemel bleven groeien, hebben de Spaanse banken zichzelf voorbijgestoken en zitten die nu met een financiële kater van jewelste. De landen van de reeds zo geplaagde eurozone hebben er nu dan ook zo'n 100 miljard euro (4.000.000.000.000 oude befkes!) voor over om die banken, via de Spaanse staat, te helpen en zo die staat 'voorlopig?) zelf te sparen. Een vrij logisch gevolg daarvan is, dat de eerste slachtoffers van de eurocrisis: Griekenland, Portugal en Ierland zich bedrogen voelen omdat zij de volle pot zullen moeten betalen terwijl Spanje daar blijkbaar aan ontsnappen kan.
     De eurozone ziekte geraakt maar niet opgelost omdat er steeds opnieuw maar halve maatregelen worden genomen. Om drastisch in te grijpen zijn er in feite maar twee mogelijkheden:
  - Ofwel komen er euro-obligaties, zoals de zuiderse landen (én de linkse partijen, politici zoals links-liberaal Verhofstadt en even linkse economisten zoals Paul De Grauwe) al een tijdje vragen. Dat zou dat inhouden, dat tenminste een deel van de schulden die bovenvernoemde landen nu hebben, mee zullen betaald worden door landen met een overschot, in de eerste plaats Duitsland.
  - Ofwel wordt de huidige eurozone in twee gesplitst en krijgen we een Euromark en een 'Zeuro'. Als dat ooit gebeurt, dan wordt het voor dit land hier spannend. Het is immers een publiek geheim dat Vlaanderen, dat zorgt voor meer dan 80% van de Belgische export, moeiteloos bij de Duitse Euromark zou kunnen aansluiten, maar het officiële België niet.
     Dat officiële België heeft immers een staatsschuld die nu even officieel nog net geen 100% van het bbp bedraagt, maar die er in werkelijkheid al lang over is (30% méér dan Spanje, nota bene). Ook België heeft immers waarborgen moeten geven voor het geld dat Griekenland, Portugal en Ierland al gekregen hebben, plus een bijdrage aan het Europese noodfonds. Met de 100 miljard euro aan Spanje erbij wordt onze staatsschuld nóg groter. En dan hebben we het nog niet gehad over wat ons te wachten staat, mocht het met de Dexia holding de verkeerde kant op gaan, waarvoor dit land een waarborg gegeven heeft van liefst 53 miljard euro (met dank aan Leterme en Reynders) en waarbij zopas nog eens 6 miljard werd aan toegevoegd (dank zij Vanackere en Di Rupo die daarover eerst eens 'serieus' met Frankrijk zouden praten, quod non).
     Luc Coene, de gouverneur van de Belgische nationale bank heeft zopas nog verteld dat ons land dit jaar een groei zal kennen van 0,6% en volgend jaar 1,4%. Het goede nieuws is, dat dit meer is dan het gemiddelde van de eurozone, het slechte dat dit niet voldoende zal zijn om de staatsschuld verder af te bouwen en zeker niet om tegen 2015 tot een sluitende begroting te komen. Coene zegt dat de regering Di Rupo nog extra besparingen zal moeten doorvoeren. De vrees is echter dat die regering zal wachten tot na de gemeentelijke verkiezingen van dit najaar en dan geen extra besparingen, maar extra belastingen zal heffen.
     Tenslotte kan heel bovenstaand verhaal volgende week al science fiction worden, mochten de Grieken na de tweede stembusslag besluiten de afgesproken akkoorden met Europa en het IMF niet na te leven, iets wat na de uitspraken van IMF topvrouw Christine Lagarde en de beslissing van de 100 miljard voor de Spaanse banken niet meer onwaarschijnlijk lijkt.
     Fasten seat belts!

  12-06-2012, 10:09 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (42 Stemmen)
  11-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie stopt de N-VA?
     Het is niet de eerste keer dat ik dit schrijf, maar peilingen blijven momentopnamen. Een peiling op zich zegt niet alles. Ze kan gemanipuleerd zijn (zeker als VRT en De Standaard er achter zitten), maar ook afhangen van het tijdstip waarop ze gehouden is (bv vlak vóór of na een speciale gebeurtenis). Als we echter een reeks peilingen naast elkaar leggen, kan men toch een zekere trend vaststellen en in de Belgische politiek is die trend dat de N-VA het meer dan goed blijft doen.
     Volgens de recentste enquête van RTL, Le Soir, VTM en De Morgen* blijft de N-VA ongeveer even sterk als de drie traditionele Vlaamse partijen samen. Of dit bij de komende gemeentelijke verkiezingen veel zal helpen, valt nog af te wachten. Daarom blijft het een slimme zet van De Wever dat hij die verkiezingen alleen maar ziet als een stap in de goede richting om de druk op de ketel te houden op weg naar de verkiezingen van 2014, die voor de partij (én voor Vlaanderen) veel belangrijker zullen zijn.
     Bij een vorige peiling zei Wouter Beke, dat ze hem koud liet. Ondertussen hebben echter al heel wat CD&V kopstukken zich toch al kandidaat gesteld op de gemeentelijke kieslijsten, wat zijn stelling er onderuit haalt. Of dat allemaal veel aan de situatie zal veranderen, is zeer de vraag. Zeker voor een partij die zijn eigen identiteit weggooit en zich ten dienste stelt van een socialistische burgemeester zoals in Antwerpen is gebeurd. Ook het argument dat CD&V nu één op de twee burgemeesters levert en in driekwart van de gemeentelijke meerderheden zit, is straks geen garantie. Het betekent wél dat de partij veel te verliezen heeft.
     De Open VLD heeft evenmin weinig reden tot juichen, dit ondanks enkele ministers die hun best doen om in de belangstelling te blijven. Turtelboom en De Block mogen dan al een stuk populairder zijn geworden, ze houden het momenteel teveel op beloften die nog moeten worden waar gemaakt. Als blijkt dat ook zij straks geen einde kunnen maken aan de ongebreidelde instroom van economische gelukzoekers die hier onze sociale zekerheid komen plunderen, dan kan hun populariteit weer even snel dalen als ze is opgeklommen. Het is mij trouwens niet duidelijk, of de bovenstaande enquête is opgenomen vóór of na de incidenten in Molenbeek.
     Tekenend voor de huidige impasse bij de Vlaamse meerderheidspartijen is een artikel van de toch linksgezinde Bart Brinckman in de Standaard van dit weekeinde. Hij geeft daarin nl toe dat de N-VA gelijk had, toen ze in juli van vorig jaar besliste niet in een regering Di Rupo te stappen. Zo hoort men uit onvervalste bron eens iets anders dan dat steeds terugkomende geleuter van Beke over het staan aan de zijlijn.
     Nog straffer trouwens is de vaandelvlucht van Pieter Marechal, de voorzitter van de CD&V-jongeren, die ontslag heeft genomen om woordvoerder te worden van voetbalploeg Club Brugge. Van een transfer gesproken. Dat is nu eens wat men noemt 'kiezen met de voeten'!


  * Bovenstaande vermelde enquête werd uitgevoerd door het peilingbureau Ipsos, hetzelfde dat  vroeger de redelijk betrouwbare peilingen verzorgde voor La Libre Belgique en  dat ook nu nog steeds werkt volgens dezelfde on-line systematiek. Deelnemers eraan moeten zich opgeven, wat een peiling geloofwaardiger maakt dan bv via de telefonische steekproef waarmee TNS Media werkt voor de VRT en De Standaard.

  11-06-2012, 09:44 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (31 Stemmen)
  Archief per week
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!