NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Wordt Groen/Blauw het nieuwe Paars?
 • Politieke poppenkast
 • Waarom confederalisme
 • Di Pippo's 'reconquista'
 • De klimaatspijbelaars
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  07-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De deemstering van'monsieur normal'

   

   

     Het zit niet mee voor François Hollande. Eerst was er zijn minister van begroting die ontslag moest nemen, nadat bekend werd dat hij al tien jaar zwart geld (en nog geen klein beetje, voor een socialist: 600.000 euro!) op een rekening in Zwitserland had staan. Nog dezelfde week bleek dat de penningmeester van zijn verkiezingscampagne twee maatschappijen heeft opgericht op een van de Caribische belastingsparadijzen. De man beweert wel niets illegaals te hebben gedaan, maar ethisch is zo iets natuurlijk niet te verkopen binnen een linkse partij die van de bestrijding van de belastingontduiking in eigen land een stokpaardje had gemaakt. Doet me denken aan dat verhaal over onze notionele intrestaftrek van ACW en rode Rudy.

     Er zijn trouwens nog vergelijkingen tussen wat er in la douce France gebeurt en bij ons, waar de federale regering ook beheerst wordt door socialisten. Evenmin zoals bij ons kan Frankrijk zijn Europese verplichtingen nakomen en gaan er daar stemmen op om staatseigendommen te verkopen om de gaten in de begroting te kunnen vullen.

     ‘Monsieur normal’, die de recente verkiezingen won met een ruime meerderheid, kan momenteel nog op ongeveer 25% bijval rekenen. Zopas was er in Beauvais (ten noorden van Parijs) nog een plaatselijke verkiezing waar de socialistische kandidaat in de tweede stemronde amper 51% haalde, tegenover 49% voor het verrassende FN van Marine Le Pen (en niet de UMP van Sarkozy, die de tweede ronde niet eens haalde). Als men weet dat het FN normaal goed is voor zo’n 20% van de stemmen, dan weet men ook dat de kiezers van UMP (en zelfs een deel van de SP) voor uiterst recht gekozen hebben. Iets wat destijds voor vader Le Pen niet gebeurde tijdens vorige presidentsverkiezingen.

     Sinds de overwinning van Hollande in de presidents- en parlementsverkiezingen en in de wetenschap dat er dan een rijkentaks zou komen, schat men dat er in Frankrijk, met het vertrek van een deel der gefortuneerden, zo’n miljoen jobs op de helling staan, voor zover ze al niet verloren zijn gegaan. Arnault, Depardieu en Co is men al kwijt. DSK nog niet, maar of dat een voordeel is, valt te betwijfelen. Bij mijn weten verschaft die alleen werk aan advocaten!

   

  07-04-2013, 08:59 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (37 Stemmen)
  06-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De offshore bonanza

      

   

     Sinds de opkomst en vooral de razendsnelle ontwikkeling van alle soorten van informatica en communicatie, kan men gerust stellen dat er van echte privacy geen sprake meer is. Wie daarvan nog wil genieten, mag tegenwoordig zelfs geen GSM of computer meer hebben. Het kleinste berichtje dat men verstuurt maakt nl een einde aan uw privacy. Men kan achterhalen wie naar wie belt, wanneer en tezelfdertijd de gegevens van de communicerenden te weten komen. En die ‘men’ kan zowel goede als kwade bedoelingen hebben.

     In het licht van bovenstaande is het dan feitelijk ook geen verrassing dat allerlei zaken, die vroeger geheim konden gehouden worden, nu op straat worden gegooid. We hebben dat al meegemaakt met Wikileaks, waarbij militaire gegevens van het machtigste land ter wereld openbaar werden gemaakt, maar ook met bankgegevens van instellingen uit bv Zwitserland en Liechtenstein die ervoor zorgden dat eigenaars van zwart geld of belastingontduikers werden ontmaskerd.

     Het laatste nieuwe schandaal ter zake, de ontdekking van geheime bankrekeningen van zo’n 135.000 personen en bedrijven in het vroegere zeeroversgebied van de Caraïben is dan ook eigenlijk niet zo’n verrassing als men het ons wil wijsmaken, de schaalgrootte is dat wel.

     Er zou zich ook een honderdtal ‘Belgen’ tussen die 135.000 bevinden. Als het er niet meer zijn, is dat bitter weinig. Daarenboven is het zeer de vraag of het wel om echte Belgen gaat, want ‘diamantairs’ uit Antwerpen – waarmee ze worden aangeduid – kan ook slaan op mensen met een dubbele nationaliteit. Wie denkt dat de Belgische staat op een goudmijn van minstens enkele extra miljarden euro’s is gestoten, zou zich wel eens flink kunnen vergissen. De vraag is zeer of de banken en andere financiële instellingen in die ‘belastingsparadijzen’ gaan meewerken en of het wel degelijk om illegale praktijken gaat. Als men weet dat ook bedrijven uit de Bel 20 ginds volledig legaal aan het werk zijn en de Belgische staat er zelf ‘contacten’ heeft i.v.m. ontwikkelingshulp (en dat is bevestigd door De Tijd), dan wordt het er niet eenvoudiger op. Daarbij komt nog dat dezelfde digitale vooruitgang die ervoor zorgde dat men deze zaken heeft blootgelegd, er eveneens voor kan zorgen dat het geld, of een deel ervan, met één druk op de knop er kan verdwijnen.

     Simpele zielen die denken dat dit land straks de gaten in zijn begroting zal zien verdwijnen met een bonanza aan frauduleus geld uit de Caraïben zullen dan ook nog wel wat geduld moeten beoefenen. Ondertussen heeft België, door het niet behalen van zijn Europese begrotingsnormen, een achterstand van 7 miljard euro (alleen al voor 2013) terwijl het een overschot zou moeten hebben van 1,5% en dit gedurende acht jaar om alleen nog maar de kosten van de vergrijzing te kunnen opvangen. Nieuwe minister zonder Financiën Geens zal nog dikwijls mogen komen vertellen hoe hij dat gaat klaar spelen voordat we hier ‘paradijselijk’ geld gaan zien.

   

  06-04-2013, 08:31 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (35 Stemmen)
  05-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Moord'-Korea

   

     Wat zich nu voordoet in Korea doet me denken aan dat oude mopje over België. Ons land zat, nog maar eens, zonder geld en de Belgische regering wist echt niet meer van welk hout pijlen maken. Op het kernkabinet kwam de minister van landsverdediging met een origineel voorstel: ‘Laat ons de oorlog verklaren aan Amerika’, zei hij, ‘Dan zullen de Amerikanen ons land bezetten, gaan ze hier waarschijnlijk heel wat investeren en zijn wij van de zorgen vanaf. Zie maar hoe goed Duitsland daarmee gevaren is’. Waarop een collega-minister antwoordde: ‘Ja, als we die oorlog verliezen. Maar stel dat we hem winnen, wat dan?’.

     Alle gekheid op een stokje, wat daar in het verre Oosten gebeurt, lijkt wel waanzin. Je zult er maar leven. Een schurkenregime dat niet in staat is zijn eigen bevolking te voeden, maar wel geld heeft voor een nucleaire wapenopbouw en dat het vijfde grootste leger ter wereld onderhoudt (qua manschappen: 1,2 miljoen militairen), dreigt met een totale oorlog. Tot hiertoe lijkt het allemaal bluf, maar er is daar niet veel nodig om ‘Oen’ of een van zijn generaals te laten doordraaien en stommiteiten aan te vangen. Na alle dreigementen die er de laatste weken geuit zijn, wordt het voor het regime hachelijk om straks gezichtsverlies te lijden door de staart weer in te trekken. Als er wel oorlog van komt, gaan de Zuid-Koreanen waarschijnlijk de eerste slachtoffers worden, maar voor Noord-Korea dreigt dan helemaal het Armageddon, het einde van hun wereld.

     En zeggen, dat we hier, in ons zgz democratisch systeem, een partij hebben - de uiterst linkse PvdA+ - die dat Noord-Koreaanse schrikbewind verdedigt en goedpraat, maar toch door de eveneens zgz democratische partijen geduld wordt. Denk maar aan Borgerhout, waar Groen en SP.a er geen graten in vonden om samen met zo’n partij een bestuursovereenkomst voor het district te sluiten. Dit in tegenstelling tot het Vlaams Belang dat automatisch overal wordt uitgesloten. De ex-bendeleider uit Voeren, José Happart, mocht zopas nog in de Vlaamse media komen vertellen dat er over een Belgisch confederalisme met alle partijen kan gepraat worden, maar niét met het VB. Ook dat durft men hier democratie noemen…

   

  05-04-2013, 08:26 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (42 Stemmen)
  04-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GePicquéerd

   

   

     Charel Picqué, voorlopig nog minister-president van het Brusselse stadsgewest, maar binnenkort weer fulltime burgemeester van Sint-Gillis – waar hij al sinds 1985 de scepter zwaait - heeft de voorstanders van een fusie van de 19 Brusselse gemeenten ‘idioten’ genoemd. De man heeft de officiële pensioenleeftijd van 65 bereikt, maar denkt aan geen opgeven en vreest dat hij zijn lucratief jobke als burgemeester bij een fusie zal kwijt geraken. Een fusie zou nochtans de logica zelf zijn, zoals ik al enkele keren geschreven heb. Als het Brusselse stadsgewest één brandweerkorps kan hebben, waarom dan niet één politiezone, één burgemeester, één schepencollege en één gemeenteraad? Overal ter wereld is dat zo bij grote wereldsteden en het Antwerpse voorbeeld heeft bewezen dat de buurten nog steeds contact met de overheid kunnen hebben via de districten. Nu blijkt echter dat er, buiten de plaatselijke postjes, een heel andere reden is voor de hardnekkigheid waarmee de meeste huidige en toekomstige burgemeesters van Broekzele zich blijven verzetten tegen elke vorm van een efficiëntere hoofdstad en die reden heet Vlaanderen.

     Luckas Vander Taelen, Vlaams parlementslid voor Groen, maar realistisch dwarsligger in Brussel, waar hij woont (hij kreeg zelfs in zijn partij geen plaats op de kieslijst in de eigen gemeente, omdat hij af en toe de naakte waarheid durft zeggen), schrijft in De Standaard dat een blijvende versnippering van de stad er voor zorgt dat de Vlamingen er weinig impact op kunnen hebben. Dat is anders dan op het gewestelijk vlak, omdat daar de pariteit wettelijk is vastgelegd en er zonder de Vlamingen niet kan geregeerd worden. Als de gemeenten blijven bestaan, kan men er de Vlamingen buiten houden. Althans dat denken Picqué en consorten, maar zij dwalen.

     Brussel heeft nl geen toereikend fiscaal draagvlak. Zonder de Rand en de Vlaamse centen zal de stad nooit efficiënt kunnen werken. It’s the money, stupid! Dat laatste blijft dan ook het wapen waarmee Vlaanderen ervoor kan zorgen dat Brussel in het gareel blijft lopen. Tegelijkertijd mag Vlaanderen nooit toelaten, dat er iets komt in de trant van WalloBrux. Dat staat nergens in de Belgische Grondwet en zal er ook nooit in komen als Vlaanderen dat niet wil. Zelfs kabouter Peumans, op wie de laatste tijd – terecht – nogal wat kritiek was, heeft zopas nog een schrijven dat uitging van het ‘parlement de la Fédération Wallonie-Bruxelles’ straal genegeerd. Die federatie bestaat alleen op papier en in de hoofden van francofonen die altijd nog niet begrepen hebben dat Brussel internationaliseert, niet meer verfranst. Buiten het veranderende taalgebruik blijkt, uit de recente peiling van Ipsos, dat nog amper 26% van de Brusselse inwoners een samengaan met Wallonië wil. Als de vooruitzichten bewaarheid worden dat er tegen 2020 nog zo’n kleine 200.000 (!) inwoners in Brussel zouden kunnen bijkomen, dan schiet er van dat percentage zo goed als niets meer over om zich nog verder druk om te maken. De mensen die waarschuwen voor de chaos nu idioten noemen, is dan ook een brug te ver. Die titel zou men best geven aan de zgn ‘baronnen’, Picqué inbegrepen, die in een wereldstad aan dorpspolitiek willen blijven doen.

   

   

  04-04-2013, 09:12 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (48 Stemmen)
  03-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chaotistan

   

    Normaal zie ik op Tv alleen nog het nieuws en dat gebeurt dan in de eerste plaats bij de VRT. Niet dat ik daar een fan van ben, maar ondanks hun drang naar alles wat links is, vind ik hun journaal toch iets (niet écht veel) professioneler dan dat van VTM. Dat gelinksel moet men erbij nemen en ik denk dat de doorsnee Vlaamse kijker genoeg mentaal gewapend is om door hun linkse duiding door te kijken. Dat wordt duidelijk als men ziet hoe de linkse partijen in onze regio bij elke verkiezing steeds meer terrein verliezen ondanks de steun die ze de hele tijd van de nationale zender krijgen, die neutraal zou moeten zijn, maar dat niet is. Mochten de mensen alles geloven wat ze ons op de VRT trachten wijs te maken, dan zou Vlaanderen al lang overwegend links stemmen, wat niet het geval is.

     VTM geeft ook wel het algemene nieuws, maar houdt zich toch ook meer bezig met wat rond de kerktoren gebeurt en af en toe hoort men er dan toch nieuwtjes die de moeite zijn om er eens bij stil te staan. Zo hoorde ik er gisteren, al zappend, nog eentje dat me is bijgebleven. Een man had geweigerd een parkeerboete te betalen en won het pleit bij het Grondwettelijk Hof. Op zich niets abnormaals, dat komt nog voor. Deze keer zou het echter wel eens grote gevolgen kunnen hebben en toont het tegelijkertijd aan hoe het met dit land fout loopt.

     Volgens de man in kwestie zijn nl álle parkeerboetes, geschreven tussen 2003 en 2010, onwettelijk. De reden daarvoor is dat deze materie toebehoort aan de regio’s, maar dat de federale overheid dat verkeersreglement enkele jaren geleden heeft gewijzigd, terwijl dat niet meer haar bevoegdheid was. Dat overlappen van bevoegdheden is bijna dagelijkse kost in dit land en het is dan ook bijna normaal dat er regelmatig iets fout moet lopen. Wij hebben hier een hele reeks overheden die elkaars bevoegdheden betwisten, structuren die elkaar tegenwerken en niveaus die geld uitgeven dat andere tekort komen (denk maar aan die zgz ‘usurperende bevoegdheden’, waarvan sprake in de nieuwste staatsmisvorming).

     Door het feit dat er ook nu bij de zoveelste begrotingscontrole geen echte structurele maatregelen zijn genomen, blijft men het bos niet zien door de bomen. Het gevolg daarvan is, dat de overheidsuitgaven – als we alle overheden bij elkaar tellen – blijven toenemen, juist het tegenovergestelde van wat men voor ogen heeft (en wat men Europa wil wijsmaken). Dat het hier ooit écht fout zal lopen, is een zekerheid. De vraag is alleen: wanneer?

   

   

  03-04-2013, 08:39 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (37 Stemmen)
  02-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allah is groot...

    

   

     De liquidatie door het speciale federale politie-interventieteam van de gangster-terrorist Hakim Benladghem blijft nazinderen. In eerste instantie heeft men op Tv het wapenarsenaal  laten zien dat de Franse Algerijn in huis had*, maar nu blijkt men ook plannen van hem gevonden te hebben om o.m. een of meerdere aanslagen te plegen, waaronder een op magistraten van het Brusselse gerecht. Het alarmpeil voor Brussel is daardoor van 2 op 3 (op een schaal van 4) gebracht.

     Ik kom even terug op dat wapenarsenaal dat men op het Tv-journaal heeft laten zien en waarbij verteld werd dat de twee zwarte vlaggen met witte tekst die aan de muur hingen erop wezen dat de man wel eens banden zou kunnen hebben gehad met Al Qaida. Tussen die twee vlaggen in hing echter nog een derde vlag: een groene met een wit zwaard en witte Arabische letters. Daarover werd geen commentaar gegeven en daarom zal ik het hier maar doen. Dat is nl de vlag van Saoedi Arabië en de tekst erop zegt: ‘Allah is groot en Mohammed is zijn profeet’. Het blijkt dus nog altijd mogelijk dat men tegelijkertijd terrorist en vrome moslim kan zijn. De meest fanatieke imams in Europa komen niet voor niets meestal uit Saoedi Arabië.

     Dat brengt ons bij de discussie die ontstaan is i.v.m. jonge moslims die vanuit ons land naar Syrië zijn getrokken om daar te gaan vechten tegen Assad. Nota bene: een oorlog van moslims tegen moslims. Als die knapen het geweld daar overleven en terug naar hier zouden komen, is de kans inderdaad groot – zoals politie en staatsveiligheid stellen – dat die flink gebrainwashed en geradicaliseerd zullen zijn en daarenboven vlot met allerlei wapens zullen kunnen omgaan. En dan mag die Rik Coolsaet van de UGent meteen wel voor de camera komen vertellen dat het zo’n vaart niet zal lopen en het maar om een klein percentage van die groep zal gaan, elke fanatieke moslim is er hier een teveel. Dat hebben we vorig jaar in Luik kunnen meemaken en nu ook weer met die Benladghem. En daaruit wordt wel degelijk met recht en reden besloten die mujahedin (of hoe men ze ook noemt) goed in ’t oog te houden. Daarbij hoort ook het in de gaten houden van ‘jongeren’ die plots van kleding en haargroei veranderen. Dat laatste goedpraten, zoals de linksen en een deel van de media doen in Antwerpen, heeft trouwens niets te maken met enige terreurdreiging, maar gewoon met het feit dat men daar, sinds de door links verloren gemeentelijke verkiezingen, elke beslissing van de huidige autoriteiten zal blijven aanvechten, tot in het belachelijke toe. Het zijn nu eenmaal slechte verliezers.

   

   

  * Advocaat Sven Mary, specialist ter zake, kwam met het gebruikelijke uitgestreken gezicht vertellen, dat Hakims vrouw van niks wist. Verboden te lachen!
     Het idee, dat de familie van Benladghem zich ondertussen bij het parket van Doornik burgerlijke partij heeft gesteld om de exacte omstandigheden van het vuurgevecht te weten te komen, zal ook wel uit Sven Mary's koker zijn gekomen.

  •  

  02-04-2013, 09:18 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (39 Stemmen)
  01-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begrotingspaasei

   

   

     De begrotingscontrole van de federale regering is gelukt, althans dat is wat deze regering zelf beweert. Ik heb zo het gevoel, dat het niet het geval zou geweest zijn, mocht er geen paasvakantie voor de deur gestaan hebben. Mede door het dwarsliggen van de Open VLD is het hele verhaal verwaterd en afgezwakt klaar gekomen. Opmerkelijk dat CD&V en natuurlijk SP.a daarbij niet te horen waren, buiten enkele wollige uitspraken naast de context van wit konijn Geens.

     Is nu alles in kannen en kruiken? Helemaal niet. Er zijn inderdaad geen nieuwe belastingen bijgekomen, maar andere reeds bestaande zijn ‘aangepast’, wat voor velen op hetzelfde neerkomt. En dan is er nog het ‘structureel’ verhaal. De traditionele partijen, die altijd zo meewarig doen over de term ‘confederalisme’, schijnen helemaal geen probleem te hebben met het woord ‘structureel’, alhoewel dat woord bij deze begroting evenmin de lading dekt. Volgens het laatste begrotingsakkoord betekent het nl ‘besparingen die langer dan één jaar meegaan’. Dat klopt niet. Structurele besparingen zijn besparingen die minstens járen (mv) meegaan, want zelfs dat ene jaar zou er straks wel eens teveel aan kunnen zijn. Nog dit jaar moet immers de begroting voor 2014 worden ingediend en daarvan kan nooit iets komen als er niet gevoelig en degelijk zal worden gesneden in het overheidsbeslag.

     Vergeten we ondertussen niet dat de federale regering bij het opmaken van de begroting voor 2014 met een handicap zal moeten beginnen. Voor 2012 is het definitieve tekort tenslotte 3,9% geworden i.pl.v. 2,8. Dat had ook te maken met Dexia, maar niets zegt dat zoiets dit jaar niet zal voorvallen. Mocht dat gebeuren, dan mag men de Europese limieten helemaal vergeten, want de begroting voor dit jaar tikt nu al af op 2,46 i.pl.v. de eerst overeengekomen 2,18%. Onder de 100% staatsschuld blijven, nog zo’n Europese eis, zal er ook dan niet meer bij zijn.

     Tenslotte nog dit: het opmaken van de begroting voor 2014 zal in dit najaar moeten gebeuren, uitgerekend in een periode waarin de verkiezingscampagne voor de moeder aller verkiezingen van 2014 reeds volop zal draaien*. Sensatie nu reeds verzekerd!

   

   

  * Ondertussen blijkt dat Tobbackske zichzelf officieel heeft voorgedragen als boegbeeld van zijn partij voor de komende verkiezingen. Dat had ik gisteren in mijn blog nog geïnsinueerd, toen ik schreef dat hij dan evenzeer zou ‘gesandwiched’ worden door het duo Peeters/De Wever als in 2006 Vande Lala tussen het duo Verhofstadt/Leterme…

   

   

   

   

  01-04-2013, 08:56 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (27 Stemmen)
  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!