In mijn familie heb ik drie aangetrouwde politieagenten, twee ervan met een relatie met een collega-agente, dus straks misschien vijf in totaal. Twee ervan werken in Brussel-stad, gelukkig niet in Schaarbeek. Ze hebben het niet altijd gemakkelijk en vinden zich meestal tekort gedaan door de gerechtelijke instanties. Brussel, met zijn zes politiezones voor een stad van ± één miljoen inwoners – New-York, met elf miljoen, heeft maar één corps – is ook geen voorbeeld van goede organisatie.
E.e.a. neemt echter niet weg dat de moord op de politieagent in Brussel, hoe erg ook, nooit had plaatsgevonden als de politie de man niet alleen had achtergelaten in de wachtzaal van het ziekenhuis. Hij stond bij diezelfde politie bekend als een potentieel, gewelddadig jihadist, die al zes jaar in de gevangenis had doorgebracht. De man was geen illegaal, van Marokkaanse afkomst, maar had - nota bene - de Belgische nationaliteit gekregen en is niet de enige, zeker niet in het Brussel met zijn 186 nationaliteiten. Het is één van de redenen waarom ik Brussel bij een mogelijk toekomstig confederaal akkoord liever niet bij Vlaanderen zou willen. Er zijn in België, naar schatting, zo’n 200.000 illegalen, waarvan de meesten in en rond Brussel verblijven en ooit het bevel kregen het land te verlaten, maar daar bleef het bij.
---
Ook van de recente schietpartij in Merksem, waarbij een goudhandelaar, wapenfreak en – verzamelaar werd doodgeschoten, krijgen we niets meer te horen, o.m. op de vraag wie daar eerst schoot.
Zoals ik al meer geschreven heb, is in dit land iedereen bevoegd, maar niemand verantwoordelijk, maar het is toch een beetje te simpel deze excessen toe te schrijven aan de overheden zonder een alternatief aan te bieden. Strenger bestraffen alleen zal criminelen niet tegen houden. Een strenger beleid t.o.v. illegalen zou efficiënter zijn. Wie hier illegaal is, is hier onwettelijk en hoort hier niet thuis. Die moet men de grens overzetten, desnoods hardhandig, ‘manu militari’ zoals dat gerechtelijk heet.
---
|