NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • De klimaatspijbelaars
 • Donald en de sultan
 • Divided Kingdom
 • Intermezzo italiano
 • De opmars van de onafhankelijken
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  07-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Usque tandem, Audi?

   

   

     Begin 2004 was het bij ons tijd om nog eens van wagen te wisselen. Onze Seat Córdoba, met VW motor, had zijn beste tijd gehad (6 jaar, 268.000 km!) en mijn vrouw en ik besloten eens te gaan kijken op het autosalon, met de gedachte daar de nieuwste VW-Golf te kopen. Onze zoon raadde ons aan eens bij Audi te gaan kijken, want hij had gezien dat de Audi A2 op het Salon gunstiger geprijsd stond dan die Golf. Dat bleek zo te zijn en we hebben die kleine Audi toen gekocht. Het was een nieuw type, pas ontworpen in 2000 (door de Belg Luc Donckerwolke*), klein van afmetingen, maar met alles erop en eraan wat men toen ook op de grotere Audi’s vond: elektronische airco, ABS, elektrische ruggensteun e.d., maar ook een vijfde deur, waarbij men de achterste zetels niet alleen kon platleggen, maar er zelfs kon uithalen. Daarbij ook in aluminium, dus bijna roestvrij. Slechts drie zuigers, wat hem ook goedkoper maakte voor de belasting. Verbruik: 5 l/100km diesel.

     Het was voor ons dan ook even schrikken, toen we enkele jaren later hoorden dat de A2 vanaf de zomer van 2007 niet meer zou gemaakt worden. De fabriek, waar het voertuig geproduceerd werd – in Duitsland, nota bene – werd zelfs gesloten. Hoofdreden was dat Audi destijds geen eigen cliënteel had dat zo’n kleine wagen wou kopen. Met het uitbreken van de crisis heeft die trend zich echter gewijzigd, waardoor Audi weer een klein type op de markt bracht, de A1, die gemaakt werd (en nog steeds wordt) in Vorst, bij Brussel.

     Nu blijkt dat die A1 maar tot 2018 in Vorst zal gemaakt worden. Daarna verhuist de productie naar Spanje (Ford achterna…). Er is Audi Brussel, zoals Vorst tegenwoordig heet, van dan af de productie van een nieuw type beloofd, maar wat het juist gaat worden is nog steeds niet bekend, ook niet na het bezoek van Audi’s CEO Rupert deze week aan de Belgische vestiging. Die herhaalde zelfs de vroegere belofte niet dát er in 2018 een nieuw type zou komen in Vorst. E.e.a. lijkt erg veel op chantage, waarbij het bedrijf wil weten welke en hoeveel staatssteun het zal krijgen om Audi Brussel in Vorst te houden. Met in het achterhoofd de tragedies van Opel Antwerpen en Ford Genk is het niet uitgesloten dat ook Audi Brussel straks ‘salut en de kost’ zegt en er hier eveneens mee ophoudt. Vooral de verhuis van de productie van de A1 naar Spanje spreekt boekdelen in het constante verhaal van de loonkloof met onze buurlanden én zeker met de rest van Europa. Zien hoe onze George Clooney het er nu zal vanaf brengen, want ook hij moet nog steeds de eerste keer scoren in dit soort pokerspel.

   

  * Luc Donckerwolke is een van de topdesigners van auto’s in Europa. Hij werd geboren in Peru als zoon van een Belgische diplomaat en tekende o.m. ook de Lamborghini Gallardo. Uit wat er van hem bekend is, is het moeilijk uit te maken of hij een Vlaming of een francofoon is. Hij deed zijn studies in Brussel. Gelet echter op het feit dat hij liefst 7 talen spreekt, waaronder het Nederlands, opteer ik voor Vlaming. Zeventalige francofonen bestaan niet.

   

  07-06-2015, 00:16 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  06-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester/ideoloog

   

   

    

      In mijn blog van 24 mei (‘Arlecchino Di Pippo’) had ik het reeds over het feit dat de gemeente St. Jans Molenbeek virtueel failliet is. Philippe Moureaux, de ideoloog van de PS, was er 22 jaar burgemeester en het is pas na zijn nederlaag in de laatste gemeentelijke verkiezingen, dat duidelijk geworden is wat voor puinhoop hij heeft achtergelaten.

     Zo had Flup Moustache, zoals hij in zijn gemeente genoemd wordt, in 2012 een binnenschip gekocht voor liefst 100.000 euro. De bedoeling was dat schip om te bouwen, wat nog eens 500.000 euro zou kosten, voor zeeklassen en gebruikt te worden bij culturele gebeurtenissen. Ondertussen kostte het ding wel maandelijks een kleine 900 euro aan onderhouds- en aanleggingskosten. Het nieuwe gemeentebestuur wil het nu verkopen, waarbij de huidige bevoegde schepen zegt al blij te zullen zijn met de helft van de aankoopprijs.

     Zo zie je maar wat een federaal en regionaal bekende politicus allemaal niet kan veroorzaken als hij zich in zijn eigen gemeente gaat bezig houden met zaken waar hij nog minder verstand van heeft. In Oostende houden ze momenteel dan ook beter hun hart vast met wat hun nieuwe burgemeester Vande Lanotte straks allemaal nog zal afkomen. Voor een ex-minister, ex-partijvoorzitter en eveneens, zoals Flup Moustache’, ideoloog van zijn partij* moet het aanlokkelijk zijn eens in de eigen stad, waar men hem nu al ‘keizer’ noemt, zijn fantasieën te kunnen botvieren.

     Het palmares van Vande Lala, zoals ik hem pleeg te noemen, oogt dan ook indrukwekkend:

  -          Hij schonk ABX-Logistics gratis aan de Britse groep 3i, met nog 30 miljoen euro van de overheid er bovenop, geld dat werd doorgesluisd naar Electrawinds. 3i verkocht het één jaar later door voor … 600 miljoen euro en Electrawinds ging zo goed als failliet. Dat laatste gold ook voor de coöperanten van Groenkracht, waar hijzelf ondertussen wel tussenuit geknepen was.

  -          Vele overheidssubsidies en Loterij-schenkingen kwamen via Vande Lala bij ‘zijn’ basketclub terecht. Een camerabedrijfje uit de haven kostte de federale politie meer dan 3 miljoen euro, waarmee hij Telindus zijn sponsoring in diezelfde club terugbetaalde. De Thalystrein, die jarenlang met gemiddeld 3 (drie!) passagiers vanuit Oostende naar Brussel reed – ook al een initiatief van Vande Lala - heeft in 10 jaar tijd meer dan 20 miljoen euro gekost. Daaraan is pas een einde gekomen toen zijn partij de laatste verkiezingen grandioos verloor en in geen enkele regering meer nodig bleek.

  -          Samen met Verhofstadt verspeelde hij anderhalf miljard(!) euro aan het zgz hotelakkoord van Sabena en minstens evenveel door de opdeling in drie delen van de NMBS, waarbij hij zijn kabinetchef hoofd van de holding maakte. Die opdeling is intussen ook weer teruggedraaid nadat de NMBS van CEO veranderde en dat dan nog door een door Vande Lala zelf verkozen opvolger (tweedekeus, weliswaar).

  -          En dan was er de lege doos van zijn zilverfonds, de verkoop van Electrabel aan het Franse Suez, het Luxemburg-verhaal van Belgacom, Electrawinds, het faillissement van de Oostendse vismijn en ga zo maar verder. Allemaal ideetjes van de man die nu burgemeester van Oostende wordt. Als ik Oostendenaar was, zou ik mijn hart al maar vast houden. Het zou wel eens St. Jans Molenbeek in het kwadraat kunnen worden…

   

   

  * Vande Lanotte werd ook de ideoloog van de regering Di Rupo genoemd. Nog zo iets om weinig fier op te zijn, evenmin als op het feit dat zijn partij, de SP.a, 30% van zijn kiezers verspeelde onder zijn voorzitterschap. Bij de laatste gemeenteverkiezing in ‘zijn’ Oostende was het trouwens al niet veel beter…

   

  06-06-2015, 00:13 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (36 Stemmen)
  05-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avtío Hellas*

   

   

   

     We hebben het stilaan gehad met onze Grieken. Vandaag wordt weer een zgz beslissende dag, nu het land zo’n 300 miljoen euro moet terugbetalen aan het IMF. In theorie kan dat nog worden uitgesteld tot het einde van de maand, als dat geld samen zou worden terugbetaald met een tweede schijf van over het miljard. Dat is dan wel een (zoveelste) uitzonderingsregel, die de laatste keer werd toegepast ergens in de jaren 1980 bij … Zambia, een doodarm ontwikkelingsland. Het toont meer dan wat anders aan hoe erg het met Griekenland gesteld is.

     De Grieken zijn tot de eurozone toegetreden via enkele frauduleuze constructies en een reeks leugens. Sindsdien heeft het land ver boven zijn stand geleefd en miljarden euro geleend bij de E.U., alsof die eurozone een melkkoe was die geen eten nodig had. Voor mij mag men het meteen uit de eurozone zetten, waarna het waarschijnlijk ook uit de E.U. zal moeten stappen. Ik ben het niet eens met wie nu nog staat te roepen dat een Grexit ook voor de eurozone voor grote financiële problemen gaat zorgen. Dat had het geval kunnen zijn toen enkele jaren het Griekse bedrog bekend werd. Toen zouden de banken, die allemaal aan Griekenland massa’s geld hadden geleend en Griekse staatspapieren hadden opgekocht, de klos geworden zijn en daarna ook de klanten van die banken, wij allemaal dus. Ondertussen zijn die schulden echter overgenomen door de diverse landenleden, wat het voor de zone als een geheel niet makkelijker maakt, maar toch financieel te verteren is. De eerste, grote fout van de eurozone was nl dat men wel kon toetreden, terwijl er niets voorzien was als men eruit wou stappen (of eruit gezet worden). Om nu te ontdekken wat dat laatste kan betekenen, is de kleinste kost dat eerst de kleinste economie eruit gaat, beter dan een grotere, zoals bv Spanje. We zullen daarna zien wat het teweeg zal brengen en tegelijkertijd weten de andere landen dan wat hen te wachten zal staan als ze de Griekenlandroute willen volgen.

     Het is mogelijk dat bij een Grexit er ook geopolitieke problemen zullen bijkomen, maar zeker is dat helemaal niet. Gelukkig voor ons, ligt Griekenland als perifeer land nl aan de buitenste rand van de E.U. en er niet middenin. Er zal bv ook geen kandidaat vluchteling meer of minder via Griekenland naar ons komen. Die weten van de eurozone even weinig af als een koe van saffraan eten. Dat Griekenland ook een lid is van de NATO is nog zoiets dat niet de E.U. maar de NATO zelf moet oplossen. Turkije is er ook lid van en wat hebben we aan dat land? De Amerikanen mogen er zelfs hun enige eigen luchtmachtbasis niet gebruiken voor hun raids binnen Syrië. Als Erdogan er morgen zijn verhoopte meerderheid haalt, vliegen ze er zelfs misschien letterlijk buiten…

   

     *Avtío Hellas!/ Vaarwel Griekenland!

   

  05-06-2015, 00:11 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (34 Stemmen)
  04-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles is relatief

   

   

   

     Volgens een laatste Eurostat-rapport blijkt het inkomen van de gemiddelde Belg, tussen 2008 en 2013, het sterkst te zijn toegenomen van heel West-Europa, met een stijging van 17% (2.820 euro). ’s Is maar hoe ge het bekijkt en volgens welke criteria men zo’n rapport maakt. Het doet zo’n beetje denken aan ons fameus Planbureau dat ook regelmatig met zo’n statistieken uitpakt, maar dan meer toekomstgericht, waardoor ze meestal met de regelmaat van een klok moeten worden aangepast. Die van Eurostat hebben echter betrekking op het verleden, zodat die juister zouden moeten zijn. Alhoewel.

     Vorige week was er nl ook al zo’n soort uitslag, die uitpakte met het feit dat België steeg in de Zwitserse economische hitparade, de zgz IMD. Een rangschikking dus gemaakt door de Zwitsers, waarbij België met 3 plaatsen steeg (tot de 23). Buiten die Zwitserse blijkt er echter ook nog een rangschikking te staan die wordt bijgehouden door de Wereldbank, waar het land pas op de 43ste plaats staat (gezakt met liefst 23 plaatsen!). Tenslotte bestaat er ook nog zoiets als een klassering volgens het Wereld Economisch Forum, waar we op plaats 18 blijven staan. Voor elk wat wils dus, al naargelang hoe men die berekeningen maakt en hoeveel landen er meetellen. Als men de resultaten van de drie instellingen zou naast elkaar leggen en samentellen, voor zover dat mogelijk is, dan zijn de winnaars de Scandinavische landen, Zwitserland, de States, Singapore, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea en blijft het gissen waar Belgenland dan nog zit.

     Onnodig te zeggen dat er ook nu weer geen onderverdeling werd gemaakt naar de regio’s en we er dus het raden naar hebben waar Vlaanderen zou staan zonder de rest van dit land. Of waar Wallonië zou staan mocht het de gulle transfergelden uit Vlaanderen niet krijgen, volgens de eigen, Waalse berekeningen (Universiteit van Namen) 8 miljard euro, maar misschien wel het dubbele als men de bijdrage tot de federale staatsschuld erbij neemt..    

     Einstein wist het al: alles is relatief.

   

  04-06-2015, 00:15 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (4)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (33 Stemmen)
  03-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ene corruptie is de andere niet

   

   

     Ik had me feitelijk voorgenomen om niét over het FIFA corruptieschandaal te schrijven. Het is algemeen geweten, dat topsport (en niet alleen voetbal) de dag van vandaag nog weinig met echte sport te maken heeft, maar des te meer met de centen. De vaudeville die zich echter bij die FIFA afspeelt blijft maar aanhouden en denkelijk gaan we daar nog iets meemaken. Er is daar nl té veel geld mee gemoeid.

     Eerst werden 7 FIFA toplui door de Zwitserse politie in Zürich letterlijk uit hun bed gehaald (nota bene: op last van het Amerikaanse FBI) en dreigde de nieuwste voorzittersverkiezing een ramp te worden voor de toch al 79 jaar oude Sepp Blatter, die graag een vijfde (!) termijn wou beginnen. De man leek zich van geen kwaad bewust en werd met een ruime meerderheid herkozen, grotendeels dank zij heel wat derdewereldlanden die door de regel ‘één land één stem’ feitelijk oververtegenwoordigd waren. Tot hij gisteren zelf kwam verklaren zijn job niet verder te willen uitoefenen en die dus ter beschikking stelt tot bij een volgende speciaal bijeengeroepen nieuwe voorzittersverkiezing.

     Alles schijnt te maken te hebben met de verdachtmaking van Blatter’s rechterhand, de Franse secretaris-generaal van de organisatie Jérôme Valcke (lijkt wel Vlaams!). Deze laatste was al enkele keren bij de FIFA de laan uitgestuurd wegens malafide praktijken, maar slaagde er steeds in niet alleen terug te komen, maar ook telkens nog bevorderd te worden. Die man wist blijkbaar teveel en de vraag is nu of die echt gaat praten. Mocht dat het geval zijn, dan hebben we het laatste in deze zaak nog niet meegemaakt. Toen de 7 in Zürich werden aangehouden sprak men reeds van een malversatie van 100 miljoen euro over een periode van 10 jaar. Misschien houdt het daar zelfs niet bij op…

  ---

     De ene corruptie is echter de andere niet. Bij ons werd gisteren de voorzitter van de politievakbond NSPV, Gert Cockx, aangehouden omdat hij zou gesjoemeld hebben bij de aankoop van o.m. jassen en petjes. T.o.v. wat bij de FIFA zou gebeurd zijn, zijn dat natuurlijk peanuts, maar het blijkt wel te gaan om enkele tienduizenden euro en van een politie-inspecteur van een zeker niveau verwacht men zoiets niet. De bal ging aan het rollen na een klacht van een ex-voorzitter die vroeger de voorganger van Cockx, Paul Van Keer, ook al aan de galg had gepraat. De twee zaken hebben niets met elkaar te maken, de aanklager is wel dezelfde…

     ‘De gelegenheid maakt van de mens een dief’, gaat het adagium en dat blijkt geen niveaus te kennen…

   

  03-06-2015, 00:14 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
  02-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eau de Gand

   

     ‘Boven Gent rijst, eenzaam en grijs

     Een stinkwolk van de stad beneden.

     Somber en groots, steeds stom en doods,

     Komt heel die stank uit ’t Gent van heden’.

   

   

     Een beetje Schadenfreude mag wel eens als een staking van de vuilophaaldienst gebeurt in de stad met de tweede beste burgemeester van de hele wereld! Én met een roodgroen schepencollege. Een groot deel van de huidige Gentse bevolking, dat men vroeger allochtoon noemde (maar nu mag dat daar niet meer) zal zich weer even in zijn thuisland gevoeld hebben. En dat alles omdat men een medewerker van de intercommunale reinigingsdienst wil ontslaan, nadat die voor het derde opeenvolgende jaar een negatieve beoordeling had gekregen. Daar past trouwens nog een (stuk van een) gedichtje bij (van Albrecht Roodenbach):

   

     ‘Philippe schoot uit, verweet de Gentenaren

     Al wat men in Parijs van Vlaanderen wist te maren

     Verweet hun hovaardij, hun weerspannigheid,

     Maar vooral dier ijzeren koppen koppigheid!’

   

  ---

   

     Ergens in het najaar gaat men in Vlaanderen een ‘inbraakvrije dag’ organiseren, waarbij politie, gemeenten en burgers gaan samenwerken om die plaag te bestrijden. Vorig jaar is er ook al zo’n dag geweest en waren er toen ‘maar’ 196 inbraken, 50 minder dan het jaar ervoor. Nu kan men zeker niet tegen zo’n samenwerking zijn, maar zou het niet een beetje teveel gevraagd zijn dat niet aan de grote klok te hangen? Als men in al onze media die dag aankondigt, weten ook de kandidaat inbrekers dat (tenzij ze té lomp zijn of geen Nederlands verstaan) en zullen zij zich die dag wel gedeisd houden, om de dag daarop (of iets later) weer toe te slaan.

   

  ---

   

     Gisteren werd de allerlaatste publieke telefooncel in Vlaanderen verwijderd. Waar is de tijd! Ik heb nog meegemaakt dat DAF, begin jaren 1980, bij de pechdienst van de International Truck Service (ITS) een reclame lanceerde met daarop een verlichte telefooncel langs een donkere weg, met de tekst: ‘ITS is nooit verder verwijderd dan de dichtst bijzijnde telefooncel’…

     Die telefooncellen werden trouwens, vooral in de steden, nogal eens beschadigd en/of gevandaliseerd. Toen ergens in diezelfde periode Baron Van Bracht werd gekidnapt (en later vermoord teruggevonden) werd de dader, die vanuit zo’n cel in Antwerpen de politie had gebeld, vrij snel gepakt. Daarover circuleerde een mop, die zei dat dat laatste mogelijk was omdat de dader, die zich meldde met de naam Dexter, gebeld had uit de enige telefooncel die toen in Antwerpen nog werkte…

   

  02-06-2015, 00:10 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (35 Stemmen)
  01-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vergrijzingcascade

   

   

     Vergeet even de taxshift, waar straks toch geen mens meer aan uit zal kunnen (volgens het principe: ‘If you can’t convince them, confuse them’). Een tweede, even groot en meer bevattelijk probleem komt op ons af: de vergrijzing. In feite is dat niets nieuws, want dat die eraan ging komen, wist men twintig jaar geleden kan. Als men politiekers heeft die eerst handelen en dan nadenken (Van Acker) of de problemen pas aanpakken als ze zich voordoen (Dehaene), dan krijgt men gegarandeerd échte problemen. En dat staat nu te gebeuren.

     De zgz ‘babyboom’ generatie gaat dezer jaren massaal met pensioen en, alhoewel dit rekenkundig kon worden voorspeld, is er in dit land nooit een eerste ernstige poging geweest om daaraan ook maar iets te doen, tot ergens in de herfst van vorig jaar toen een academisch gezelschap, dat zich de ‘commissie pensioenhervorming’ noemt, een diepgaande hervorming van ons oubollige pensioensysteem voorstelde. Sindsdien is er feitelijk nog steeds niets gebeurd, zodat Frank Vandenbroucke, woordvoerder van die commissie, ex-SP.a’er (misschien zelfs ondertussen ex-socialist) in het parlement nog eens e.e.a. is komen uitleggen, met daarbij de vraag er nu a.u.b. dringend werk van te maken. Hij wil daarbij werken met een puntensysteem, waarbij de burger zelf zijn pensioenopbouw kan volgen, een uitzondering maken voor bepaalde zware beroepen, een keuzevrijheid eindeloopbaan geven, een minimumpensioen, een gezinsdimensie en de financiering van dit alles. Enfin, een studie zoals er in dit land nog zelden een is gemaakt. Vraag is nu of men daar werk van zal maken en vooral, of men er geen verdere tijd over zal laten gaan. De Belgische pensioenen zijn, die van de ambtenaren niet meegerekend, zowat de laagste van Europa en als het aantal gepensioneerden straks beduidend groter zal worden, zullen die nog eerder zakken dan stijgen. Hoog tijd dus om er iets aan te doen. Als men trouwens de aanbevelingen van die hervormingscommissie volgt, is de kans groot dat de oppositie, zeker in Vlaanderen, daartegen maar weinig argumenten zal hebben. Men kan Vandenbroucke moeilijk een tweede keer belachelijk maken na wat hem bij de SP.a al eens overkomen is…

   

  01-06-2015, 00:11 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (31 Stemmen)
  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!