NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Der Untergang, Vlaamse versie
 • Shoarna politics
 • Musk (2)
 • Twee maten en twee gewichten
 • De overbodige provincies
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  13-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De canvas en andere collecties
     Ergens in de jaren tachtig lag er naast ons huis een braakliggend stuk bouwgrond, waarop de eigenaar niets beters gevonden had dan, aan de straatkant dan nog, een autowrak te dumpen. Ik was het daarmee niet eens, maar de politie deed er niets aan. Op een gegeven ogenblik was ik het beu en plakte ik op de voorruit een sticker van het groot vuil (die kostte toen slechts 20 Bfr bij ons!). Toen de vuilnisdienst langs kwam, bleven de mannen van de gemeente naar de wagen kijken en reden verder. 's Anderendaags kwamen ze terug met een vrachtwagen met kraan, blijkbaar van een schroothandelaar en namen de auto mee! Ik heb er nooit nog iets van gehoord en was van het wrak vanaf.
     Niet zo lang geleden moest ik terug aan die burleske geschiedenis denken, toen ik zag dat er iemand een wrak van een VW-busje gedumpt had ergens aan ons Noordzeestrand. Dat noemde men echter geen wrak, maar 'kunst' en paste zogezegd in het kader van de 'Triënnale van Hedendaagse Kunst aan Zee'. Op een gegeven ogenblik werd het wrak beschilderd en beschadigd (voor zover dit laatste nog mogelijk was) door vandalen, maar dat bleek geen probleem te zijn. Binnen de kortste keren stond er een nieuw wrak, pardon: 'kunstwerk'.
     Wat we bij de Canvas collectie te zien (en te horen) kregen was het hetzelfde niveau. Dat zou kunst moeten zijn. Zoiets is helemaal geen kunst, hooguit een inval of een origineel idee. Nu, ieder diertje zijn pleziertje. Erger wordt het als zoiets geld gaat kosten, zoals nu bv ook weer in Gent met hun 'track' (kan dat niet in het Nederlands?). In de Arteveldestede was er zelfs een Japanner gevonden die er een nepkrottenwijk kwam neerpoten. Kunst! Nog vóór 'Track' officieel open ging, stortte een deel van de wijk in. De 'kunstenaar' was niet meteen meer bereikbaar, want die zou een zoon ziek hebben gehad in ... Parijs. De vraag is maar wat die rommel de stad zal kosten.
     Het kan trouwens nog erger, als men ziet dat zo'n Adrian Hirst een haai op sterk water zet, een koe half doorzaagt of dat er bij ons een 'artiest' varkens tatoeëert en een cloaca machine bouwt, waarvan het 'product' te koop is. Allemaal kunst! Wie daarvoor geld uitgeeft, heeft er zeker genoeg. Zoals ik al zei: ieder diertje zijn pleziertje. We zullen er maar eens mee lachen, zeker? En ons troosten dat het tenminste de belastingbetaler geen geld kost zoals toen Bertje Anciaux met geld morste en hij die mosselpot en die pot boeken in het gisp rijkelijk betaalde met overheidsgeld. Zó gek doet Schauwvliegje (nog) niet...


  13-05-2012, 10:18 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (34 Stemmen)
  12-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De energieklucht
     Er is nog maar eens een studie verschenen over onze stroomvoorziening. Deze keer kwam ze van de eigen energieadministratie, met de 'verbazende' vaststelling dat dit land straks wel eens zonder stroom zou kunnen vallen en dat we dat misschien al vóór 2015 zouden kunnen meemaken, dus nog vóór de geplande sluiting van onze oudste kerncentrales. Volgens mij had men even goed een studie kunnen maken  met de vraag waarom de aarde rond is, want zelfs een leek ter zake, zoals ondergetekende, schrijft al jaren dat dit te gebeuren kan staan. Van het ogenblik dat de regering Verhofstadt I, om de groene regeringspartner te plezieren, besliste om vanaf 2015 onze oudste kerncentrales te zullen sluiten, wisten we dat dit kon gebeuren. In een normaal land zou men, na zo'n beslissing, meteen maatregelen treffen om het capaciteitsverlies van zo'n sluiting op te vangen, maar dit is geen normaal land. Er werd dan ook zo goed als niets beslist en zelfs als dat nu wel zou gebeuren, zal het nog jaren duren alvorens de eerste nieuwe energiecentrale in werking zal kunnen treden. Dat eindeloos temporiseren geldt trouwens niet alleen voor de energiecentrales, maar ook voor talloze andere projecten. Denk maar aan de bouw van nieuwe gevangenissen.
     Steenkoolcentrales moeten dicht omdat ze te vervuilend zijn, gascentrales blijken niet langer rendabel te zijn, windmolens en zonnepanelen werken alleen degelijk als er voldoende wind en zon is en kerncentrales moeten dicht o.w.v. het gevaar van aardbevingen en tsunami's. Die laatste twee natuurfenomenen komen hier nauwelijks voor, maar na Fukushima moet men persé het tegenovergestelde geloven. Dat Duitsland de gevreesde black-out in februari op een haar na heeft kunnen vermijden, dankt het aan de invoer van stroom uit de Franse kerncentrales en uit de Poolse vervuilende steenkoolcentrales. Dat zal ook in de toekomst het geval zijn en geldt eveneens voor dit landje. Tot er dan toch eens echt een black-out zal plaatsvinden. Dan kan men misschien nog maar eens een nieuwe studie bestellen...

  12-05-2012, 09:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (34 Stemmen)
  11-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De havenontpolderingen
     Met alles wat er in Europa aan de gang is, zou me vergeten, dat er ook in de eigen regio nog problemen genoeg op te lossen zijn. Neem nu dat verhaal van die Antwerpse haven, tot nader bericht nog altijd de motor van onze Vlaamse economie. Problemen zat, oplossingen komen er echter niet. Het blijft bij ouwehoeren, of - om het met een ander Hollands synoniem te zeggen - 'polderen'. En er wordt wat afgepolderd.
     Ik ben geen specialist ter zake en vraag me dan ook af, waarom de Vlaamse regering zich zo druk blijft maken over het feit dat de Nederlanders nog steeds niet definitief hun akkoord gegeven hebben om die Hedwigepolder onder water te zetten, een eis van Europa als natuurcompensatie voor het uitdiepen van de Schelde tussen Antwerpen en de zee. Om te beginnen zie ik niet in wat er aan een stroom verandert als men hem uitdiept en niet verbreedt en waarom men dan daarvoor honderden hectaren van de beste landbouwgrond moet 'teruggeven' aan de natuur. Verder hebben wij onze uitdieping gekregen en zit het probleem nu bij Nederland en Europa, so what?
     Misschien heeft het allemaal te maken met de plannen van de Vlaamse regering om nóg enkele poldergehuchten onder water te zetten als zoveelste Europese milieucompensatie voor een even zoveelste havenuitbreiding die - volgens mijn bescheiden mening - helemaal niet hoeft. Als de huidige capaciteit van het laatste toegevoegde dok volledig zal benut worden en de grootste containerschepen daar hun lading zullen kunnen lossen, dan geraken die bakken niet eens meer de haven uit. In verband met de Oosterweelverbinding heeft die Vlaamse regering nog maar eens een studie laten maken. Sinds het opdoeken van het Lange Wapper project liggen er zo al minstens een half dozijn op tafel, maar ondertussen gebeurt er niets. Het wordt 2020 vóór de eerste goedgekeurde werken er zullen kunnen van start gaan en ondertussen zal het verkeersinfarct rond de koekenstad volledig zijn.
     Als De Wever ooit burgemeester wil worden van Vlaanderens grootste stad, dan zal hij zijn werk wel hebben. Er zijn belangrijkere zaken dan mensen uit hun vertrouwde omgeving weg te jagen voor schimmige projecten die de eerste decennia niet te realiseren zijn.


  11-05-2012, 09:31 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (27 Stemmen)
  10-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De collaterale Dexia schade
     Hoe het met die Dexia Holding af gaat lopen blijft een vraagteken. De leiding (Mariani & Dehaene) mag dan al een (voorlopige?) kwijtschelding gekregen hebben, de beslissing daarover liet nog maar eens duidelijk zien dat we in een verscheurd land leven. De federale regering stemde vóór, de Waalse onthield zich (dank zij Ecolo) en de Vlaamse stemde tegen (dank zij N-VA). In de federale regering zijn het hoofdzakelijk de Waalse socialisten die la douce France in het algemeen en Mariani in het bijzonder geen strobreed in de weg willen leggen. Di Rupo hoopt nl nog steeds straks met Hollande zaakjes te kunnen doen. Verder krijgt hij in de Dexia warboel de steun van het MR dat Reynders afdekt en de tsjeven die én de Arco-coöperanten, én Leterme én Dehaene willen sparen. De SP.a durft de PS niet tegenspreken en de Open VLD wordt verondersteld zelfs niet mee te tellen. Reden waarom een gefrustreerde Van Quickenborne waarschijnlijk het reeds door iedereen gekende nieuws over de nieuwe topman openbaar maakte en daarvoor een berisping kreeg van Di Rupo smurf Vanackere.
     Buiten Leterme en Reynders blijkt er trouwens nog een derde lijk uit de Dexia kast te zullen vallen en nog wel dat van Luc Coene, de huidige gouverneur van de nationale bank. Naar het schijnt zou men vinden dat de man iets te eigengereid is en zou men hem zijn uitspraken over de bijna zekere kapitaalsverhoging van Dexia niet in dank hebben afgenomen. En er is meer. Coene, nota bene: een vertrouweling van Verhofstadt aan wie hij zijn titel van minister van staat dankt, zou ook een doorslaggevende rol hebben gespeeld in de overname van de Dexia bank (het huidige Belfius) door de Belgische staat, net zoals hij dat ook al eens gedaan had toen men Fortis bank cadeau gaf aan BNP Paribas. Mocht het straks met de Dexia Holding helemaal fout lopen o.w.v. de bankgaranties die de Belgische staat daarvoor gegeven heeft, dan zou Coene er mede de schuld van krijgen.
     Naar het schijnt, zou vooral de PS - die het in de federale regering nog altijd voor het zeggen heeft - aandringen op een vroegtijdig vertrek van Coene als gouverneur van de nationale bank. Normaal zou dat pas gebeuren in 2014 wanneer hij de voor die job gerechtigde pensioenleeftijd bereikt van 67 en zou hij dan opgevolgd worden door Jan Smets, van CD&V signatuur. Als Coene echter vroeger vertrekt, acht de PS zich niet meer gebonden aan de vroegere afspraken en zou ze opnieuw een Waalse socialist voor de functie naar voor schuiven. It's all in the game en de Vlaamse partijtjes in Di Rupo's regering staan erbij en kijken ernaar. De zgz nieuwe politieke cultuur, nóg zo'n uitvinding van Verhofstadt, is niet voor de PS weggelegd.

  10-05-2012, 08:54 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (32 Stemmen)
  09-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niks on web
     Mie Turtelboom is een bezige bij die zichzelf heel wat 'targets' heeft gesteld. Of daar bij Justitie veel van in huis zal komen is een ander paar mouwen. Zo had ze gezegd dat ze de beveiliging van het Brusselse justitiepaleis in drie maanden zou oplossen. Die maanden zijn voorbij, maar het majestueuze maar oude gebouw is nog steeds zo lek als een zeef. Het overbrengen van Marokkaanse veroordeelden van Belgische naar Marokkaanse gevangenissen is al evenmin een succes te noemen (en dan zullen we maar best zwijgen over het persoonlijk succes van onze zwarte madam bij de nieuwe Marokkaanse premier).
     Maar Mie turtelt verder. Haar volgend voornemen is tegen 2014 het nieuwe computersysteem bij justitie functioneel te maken. Geleerd door de ervaring van haar voorgangers (men sleutelt er al aan van in 2003, toen het werd opgestart door Onkelinx), zegt ze er nu wel in één adem bij dat niet álles tegen die tijd zal klaar zijn. Dat noemt men in het Italiaans 'mettere le mani davanti' ('de handen vooruit steken', zoals iemand die in het donker gaat). Ze heeft waarschijnlijk ook al opgemerkt dat bv het zo geroemde Tax on Web systeem bij Financiën ook niet alles is. Geregeld zijn er daar blackouts en andere problemen. Het laatste is, dat men al drie maanden niet bij bepaalde BTW aangiftes geraakt omdat die ergens zijn opgeslagen, maar niet (meer) te voorschijn komen. Niks on web, dus. Het is er zo erg, dat de vakbonden er zelfs een stakingsaanzeg voor hebben aangekondigd. Men 'werkt eraan', zoals watje De Clerck dat zo mooi kon verwoorden.
     Financiën is trouwens geen uitzondering. Ook bij de Dienst Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) heerst al een tijdje een chaos door de invoering van een nieuw computersysteem. Vorige week is die dienst zelfs dagenlang gesloten geweest. Bij een privébedrijf heeft men daarvoor systeembeheerders die zo'n problemen op de kortst mogelijke tijd (moeten) oplossen, bij de staat blijkt dat niet te lukken. Daar wordt waarschijnlijk eerst nog nagedacht of men er statutairen of  contractuelen voor moet inschakelen...

  09-05-2012, 08:57 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (34 Stemmen)
  08-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Afrikaanse blanken
     Het was de Griek Draco die in de zesde eeuw vóór Christus de democratie 'uitvond' in Athene. Uit zijn naam komt ook het bijvoeglijk naamwoord 'draconisch', dat verwijst naar de harde maatregelen die hij uitvaardigde om de macht van de adel te breken.
     De geschiedenis herhaalt zich, want ook nu waren en zijn er draconische maatregelen nodig om te vermijden dat de Griekse democratie een lachertje blijft. Ze mogen nu wel een partij hebben met de naam 'nieuwe democratie', ik denk dat Draco dat zo niet voor had. En er is meer.
     In welk democratisch land kan men nu een nieuwe regering vormen op amper drie dagen tijd? Alleen in Griekenland blijkbaar, waar ze misschien al eens goed gelachen hebben met die domme Belgen die er 451 dagen voor nodig hadden. Daarbij vergeet men dan wel dat dit land, ondanks alles, nog vrij normaal bleef functioneren, wat in Griekenland helemaal niet meer het geval is. Om de vorming van een nieuwe regering in drie dagen te kunnen verwezenlijken, heeft men er wel een regel ingelast die zegt dat de partij die de meeste stemmen behaalt, er zomaar 50 extra zetels bij krijgt. Stel eens voor dat wij dat hier ook zouden gedaan hebben, dan had de N-VA die 50 erbij gekregen en zou er ook in dit land wel e.e.a. anders verlopen zijn. We mogen er toch wel eens mee lachen, zeker?
     Ondertussen hebben de landen van de eurozone al zo'n 300 miljard euro in de schijnbaar bodemloze Griekse put gestort en is het weinig zeker dat daar nog iets gaat bij komen als de Hellenen niet bereid blijven e.o.a. serieus plan uit te werken om uit hun impasse te komen. Een professor van een Griekse universiteit verwoordde het gisteren zo in een van de TV-journaals: 'wij worden het eerste Afrikaanse land met een blanke bevolking'. Draco zal het zich wel anders hebben voorgesteld...

  08-05-2012, 09:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (29 Stemmen)
  07-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2012 wordt het jaar van de Europese ...
     'Chi prende una strada nuova, sa quello che perde, non quello che trova'. Italiaans spreekwoord: 'Wie een nieuwe weg inslaat, weet wat hij achterlaat, niet wat hem te wachten staat'. Dat geldt voor Frankrijk, voor Griekenland, straks misschien ook voor Nederland, maar zeker voor Europa. Reden, waarom ik de titel van deze blog niet vervolledigd heb. We kunnen er nog alle kanten mee uit en wat het zal worden staat helemaal niet vast.
     In Frankrijk wordt een grijze muis president. De gedoodverfde kandidaat van links was eigenlijk Dominique Straus Kahn (DSK). Toen die uitviel wegens zijn extra belangstelling voor vrouwelijk schoon (waarbij de bij ons recentelijk van seksuele misdragingen beschuldigde politici als koorknapen kunnen beschouwd worden), bleek François Hollande, tot ieders verbazing, de meeste stemmen te hebben gekregen op het socialistische partijcongres, ook al was het maar 28%. De man heeft nooit in een regering gezeten, ook niet onder Mitterand of tijdens de co-habitation legislatuur van 1997-2002. Tijdens zijn elf jaar als partijleider maakte hij de smadelijke nederlaag van Jospin mee (tegen Le Pen!) en van zijn eigen vrouw, Ségolène Royal, moeder van zijn vier kinderen van wie hij nu gescheiden is.
     Of Hollande veel potten gaat breken is nu nog koffiedik kijken, omdat er in juni nog parlementsverkiezingen volgen. Daarin zal zijn partij deze keer niet de stemmen van de andere al dan niet linkse partijen krijgen. In het beste geval zal hij moeten regeren met de steun van de communisten en de groenen, wat de situatie er zeker niet eenvoudiger op zal maken, in het minst t.o.v. Europa. De verwachting is dan ook dat Hollande tot aan die verkiezingen stoere taal zal blijven spreken, maar daarna waarschijnlijk een toontje lager zal moeten zingen, waarbij hij serieus gezichtsverlies zou kunnen lijden. Vlak na zijn officiële aanstelling, op 16 dezer, gaat hij dan meteen praten met Merkel en vliegt hij daarna naar de States voor bijeenkomsten van de G8 en de NATO. Het zou wel eens kunnen dat hij daar reeds een ander verhaaltje zal moeten vertellen. Gebeurt dat niet, dan krijgen we hommeles, niet alleen met de andere landen, maar ook met de markten en de ratingbureaus.
     Voeg daar nog bij dat Europa met een bang hart de evolutie zal volgen in Griekenland. Niet weinigen zullen nu wel spijt hebben dat ze die Grieken niet meteen de deur gewezen hebben toen bleek dat ze gefraudeerd hadden om bij de eurozone te kunnen komen. Het lijkt me weinig waarschijnlijk dat Europa van diezelfde Grieken een ultimatum zal slikken. We gaan dit jaar nog e.e.a. meemaken op Europees vlak.
     2012 wordt inderdaad het jaar van de Europese opgang/afgang/teleurgang/doorstart (bij gelegenheid schrappen wat niet past)...

  07-05-2012, 08:59 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (5)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (33 Stemmen)
  Archief per week
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!