NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Strijden eeuwig
Inhoud blog
 • Collateral damage
 • Wordt Groen/Blauw het nieuwe Paars?
 • Politieke poppenkast
 • Waarom confederalisme
 • Di Pippo's 'reconquista'
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  18-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergelijken met Nederland

     Ik vergelijk nog al eens met Nederland. Dat komt niet alleen omdat ik vlakbij de Nederlandse grens woon, maar ook en vooral omdat ik 27 jaar in dat land heb gewerkt. Ik ken dat zuinige ras daar al een beetje.
     Lezer Geronimo heeft gelijk, waar hij in een reactie op mijn blog van vrijdag schrijft, dat het daar in Nederland ook niet allemaal koek en ei is. Ik wil daarbij wel aanstippen dat ik niet geschreven heb dat het daar allemaal eendrachtig gebeurt. Dat is trouwens nergens het geval. Het grote verschil met hier is echter dat daar tenminste iets beslist wordt, ook al is dat niet altijd naar de zin van bepaalde groepen in de samenleving. En als er in Nederland iets echt niet door de beugel kan, zoals die loonafhankelijke zorgverzekering die het kabinet Rutte II in eerste instantie wou doorvoeren, dan wordt daar in de kortst mogelijke tijd een oplossing voor gezocht en gevonden. Altijd goed doen voor iedereen blijft overal een utopie, daarin moet ik zelfs Di Rupo gelijk geven.
     Nederlanders zijn wel een stuk pragmatischer dan Vlamingen in het algemeen en dan echte Belgen in het bijzonder. Zo zijn ze inderdaad, dooreen genomen, tegen Europa en hebben ze al langer dan wij ingezien dat de euro al veel ellende heeft gebracht (en nog brengt). Als echter puntje bij paaltje kwam hebben ze echter wel massaal gestemd op de partijen die wél voor Europa waren, gewoon omdat het alternatief in het beste geval een avontuur wordt.
     Wat asiel en immigratie betreft is het in Nederland al niet veel beter dan bij ons. Het grote verschil is wel dat er daar over gepraat kan worden, terwijl hier alles zo veel mogelijk in de doofpot wordt gestopt. Het Vlaams Blok/Belang, dat wel recht voor zijn raap sprak (en nog spreekt), werd hier gewoon monddood gemaakt. Zoiets gebeurt in Nederland niet. Daar komen ook de tegenstanders aan het woord en helpen de media niet collectief mee aan politieke heksenjachten. Dat Wilders zijn hand overspeeld heeft, is jammer. Hij was beter bij zijn core business gebleven i.pl.v. zich op te winden over Europa. Als hij Rutte I niet had laten vallen, had hij ook nu nog mee de wet kunnen stellen (én veranderen). Die kans heeft hij laten liggen en het is hopelijk een les voor de Vlaamse nationalisten, mochten die straks in eenzelfde positie komen te zitten.

  18-11-2012, 08:51 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (36 Stemmen)
  17-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De blauwe basis

     Toen er zich in blessuretijd nog iemand meldde als tegenkandidaat voor Gwendolyn Rutten voor het voorzitterschap van de Open VLD en die man dan nog Lachaert heette, schreef ik in mijn blog van maandag ll dat het maar om te 'lachen' was. Misschien moet ik mijn mening herzien, want de man in kwestie heeft in de kranten al een opiniestuk gepubliceerd en is ondertussen op radio en Tv geweest, waar hij toch indruk heeft gemaakt.
     Egbert Lachaert blijkt een jonge advocaat te zijn, die bij de gemeenteraadsverkiezingen als Open VLD-lijsttrekker opkwam in Merelbeke en die o.m. al voorzitter is geweest van het Vlaams Liberaal Studentenverbond. Hij vindt het niet erg fair, dat de blauwe top zich als één man al achter Rutten had geschaard nog vóór de verkiezingen begonnen zijn en werpt zich nu op als de man van de basis, de 'blauwe basis' wel te verstaan. Hij zou nog steeds weinig kans maken om verkozen te worden, maar blijkt er toch wel enkele frisse ideeën op na te houden. Zo vindt hij dat zijn partij na 2014 niet meer mag toetreden tot een regering waarin ook de PS zit en daarin heeft hij groot gelijk. De grootste stommiteit die de partij maakte, was in de regering Di Rupo te stappen, de belastingregering* waarmee Open VLD hoegenaamd niet kan scoren en waarin ze gevangen zit, want er nu uitstappen is ook geen optie meer.
     Vergeten we tenslotte niet dat een figuur als Lachaert geen nieuwigheid is binnen het blauwe fabriekje. Beyssens, Coveliers en 'Deckerken' deden het hem al eens voor en hebben de partij mee gesloopt. Het zou dat Vlaamse liberalen dan ook sieren  deze keer rekening te houden met deze uitdager van het laatst uur.


  * In de liberale verkiezingscampagne van vorig jaar had Open VLD drie beloftes gemaakt: geen nieuwe belasting op werken, sparen en investeren. Sindsdien zijn de bedrijfswagens belast, is de roerende voorheffing opgetrokken en de notionele interestaftrek verminderd. Allemaal belastingen uitgerekend op werken, sparen en investeren. Wie gelooft die mensen nog?

  17-11-2012, 08:58 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (37 Stemmen)
  16-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grove borstel

     Steven Vanackere wou vorig weekeinde al 'landen' met de begroting. Het ziet er naar uit dat het zelfs dit weekeinde niet zal gebeuren. Iedereen blijkt zich ingegraven te hebben in zijn eigen groot gelijk en niemand wil ook maar minimaal beschadigd
  worden. Wat een verschil met bv Nederland, waar men de laatste jaar in totaal zo'n 46 miljard euro heeft bespaard of nog zal besparen. dat gaat iedere Nederlander voelen. In dat land bestaat er nog een nationaliteitsgevoel, iets dat bij ons niet alleen ontbreekt, maar dat er ook nooit meer zal komen. België is een tweelandenland, met daarbij nog enkele aanhangsels, terwijl het dan nog bestuurd wordt door een coalitie waar een ex-DDR filosofie de boventoon voert.
     Wat er hier straks ook uit de bus komt, het zal nooit goed zijn, eenvoudig omdat het nog altijd het gevolg zal zijn van knip- en plakwerk, van muggenzifterij en spijkers op laag water zoeken, van kaasschaven en kammen die niets meer opbrengen en van keien die niet meer kunnen gevild worden. Bij het eerstvolgende probleem zal men weer naar een volgende halfslachtige oplossing gaan zoeken en zo blijft men hier maar aanmodderen.
     Het is louter utopie wat nu volgt, maar ik wil het toch even kwijt. Als men echt wil dat er hier iets verandert, dan zou men - bij manier van spreken - tegelijkertijd de BTW moeten verhogen én minstens één indexsprong moeten toepassen. Dan zou men een allerlaatste fiscale amnestie moeten doorvoeren, maar dan wel met de garantie dat er geen vermogensbelasting* komt, want anders zal deze maatregel geen succes kennen. Dan zal men moeten overgaan tot het definitief sluiten de de compleet nutteloos geworden senaat en de provincieraden die alleen nog maar dienen om belastingen te heffen en nog zo'n paar van dat soort maatregelen. Dat gaan we dan allemaal aan de lijve ondervinden en dat zal niet leuk zijn. Het wordt hoog tijd dat men er ook hier met de grove borstel doorgaat. Het alternatief wordt straks anders wel de Griekenlandroute.
     Ik weet het: daarvan zal niets in huis komen. Men zal blijven voortklooien zoals men al een tiental jaren bezig is. Men zal zelfs de problemen niet aanpakken als ze zich stellen, maar ze alleen voor zich uit blijven schuiven. Tot dit land helemaal crasht, iets waar heel wat mensen - zeker in Vlaanderen -trouwens niet rouwig om zullen zijn.

  * In werkelijkheid bestaat er in België al een vermogensbelasting, al is die verdoken en wordt ze meestal afgenomen aan de bron. Onroerende goederen bv worden hier dubbel belast: via de onroerende voorheffing en via de belasting op het kadastraal inkomen. Zelfs de spaarrekeningen, waarvan men denkt dat ze niet belast worden, betalen een bankentaks. Ook op beleggingen is er een roerende voorheffing en worden obligatiefondsen belast bij de terugkoop. Wie speculeert op de beurs, betaalt een belasting op de verrichtingen telkens hij activa koopt of verkoopt. Op de vervaldag van een levensverzekering wordt een bijdrage van 4,4% afgehouden. Dat men in dit land geen vermogensbelasting zou hebben, is dan ook een fabeltje. Het kan alleen nóg erger worden als er daar bovenop nog een extra belasting zou komen die er dan de officiële naam van zou krijgen. Als we de PS van Onkelinx laten doen, zal het ooit zover komen.

  16-11-2012, 09:42 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (3)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (34 Stemmen)
  15-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse leugens

     Volgens de Financial Times gaat het goed met Wallonië en komt het programma van de N-VA niet overeen met de economische noden van België. Het is even schrikken als men zoiets leest, tot ge verder in het artikel moet vaststellen dat de commentaar niet van het blad zelf komt, maar van Jean-Claude Marcourt, de Waalse minister van Economie. Dat die man in het buitenland leugens gaat verkopen is één zaak, dat een toonaangevend blad als de Financial Times daar in trapt is meer dan bedenkelijk. Want het gaat helemaal niet goed met Wallonië.
     In Trends van vorige week stond nog zwart op wit dat de Waalse export gedurende de eerste zes maanden van dit jaar zelfs met bijna 6% gedaald is. Dit in tegenstelling met Vlaanderen, waar die met 1,1% steeg. In Frankrijk steeg hij met 3%, in Duitsland met bijna 5% en in Nederland met 5,5%. Momenteel is het Vlaamse aandeel in de Belgische export al gestegen tot meer dan 85%, tegenover amper 11% voor Wallonië (en bijna 4% voor dat Brussel dat we volgens 'specialisten'" niet kunnen missen). En dan zou het goed gaan met Wallonië. Als een van de redenen geeft Marcourt aan dat de aanstelling van Di Rupo daartoe heeft bijgedragen. 'Hij is sterker gebleken dan velen hadden voorspeld', nog steeds volgens de Waalse minister.
     Di Rupo bleek in elk geval niet sterk genoeg om gisteren de zoveelste staking in zijn eigen regio tegen te houden. Als ze daar nog maar het woord 'staking' horen, ligt alles plat. Vlaanderen mag dan wel verder werken, het ondervindt ook grote schade, vooral wegens het boycotten van het spoorverkeer door Di Rupo's PS-militanten van de Waalse rode vakbond. De afgelopen 5 jaar waren er in Wallonië bovenop de nationale stakingen nog eens 28 niet-nationale, tegenover amper 7 in Vlaanderen en 5 in Brussel.
    Het gaat inderdaad zo goed met Wallonië, dat men ervoor moet gaan liegen in de buitenlandse media. Lenin wist het indertijd al: 'Als ge maar blijft liegen, gaat men u op de duur wel geloven'. We hebben gezien tot wat dat kan leiden...

  15-11-2012, 09:15 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (38 Stemmen)
  14-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stortlijst

     Bart De Wever lijkt in zijn opzet geslaagd om de stadslijst uit elkaar te spelen en waarschijnlijk een einde te maken aan 90 jaar socialistische aanwezigheid in het Antwerpse stadsbestuur. Erg voor onze doorgaans linkse media die hem al verweten dat hij er nergens iets van terecht bracht, noch federaal noch op gemeentelijk vlak. Ze vergeten daarbij, dat men op federaal vlak een meerderheid kon vormen zonder N-VA en dat op gemeentelijk vlak in Antwerpen onbestaande was. Verder blijkt Bart toch van een ander politiek niveau te zijn dan de stadslijsters en kent hij zijn pappenheimers in de koekenstad. Na de bocht van Van Peel tijdens het afgelopen weekeinde werd het steeds duidelijker dat CD&V eieren voor haar geld zou kiezen. Rechtuit gezegd hadden weinigen gedacht dat de tsjevenpartij binnen die stadlijst nog vijf verkozenen zou halen, ik ook niet. niet.     
     Dat had ook 'Pee' van 'A' niet verwacht, die terug met zijn voetjes op de begane grond is gekomen sinds gebleken is dat men hem toch niet (meer) als de Antwerpse Messias aanvaardt.
  Buiten het feit dat Janssens zich een slechte verliezer toonde en zich terugtrok uit de onderhandelingen, stapt hij waarschijnlijk ook helemaal uit de Antwerpse stadspolitiek (als hij al geen schepen wilde worden, waarom zou hij dan in de oppositie gaan zitten?). Het schijnt dat Napoleonneke Tobback zijn partij al had aangeraden in Antwerpen in de oppositie te gaan, net zoals hij dat in Aalst wilde (waar men hem niet gevolgd is). In Aalst had hij nog het belachelijke excuus van die ene ex-VB'er, in Antwerpen was de N-VA hem blijkbaar al te veel. Triestig ventje.
     En nu maar hopen, dat De Wever een centrumrechts schepencollege op de been krijgt en zijn verkiezingswens in vervulling ziet gaan: de socialisten uit het Antwerpse bewind voor het eerst in 90 jaar. Soms kan de wraak ook zoet zijn!

  14-11-2012, 08:47 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (38 Stemmen)
  13-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De noodregering

     Het Griekse parlement heeft zondagavond de begroting voor 2013 goedgekeurd. Het excuus voor de vertraging was, dat er te veel tijd verloren was gegaan door de verkiezingen in het armlastigste land van de E.U. Dat is exact hetzelfde excuus dat de regering Di Rupo heeft, alleen heeft de Belgische regering nog steeds géén begroting voor volgend jaar. Wetende dat die, na de regeringsbeslissing, ook nog door het parlement moet, kan men nu al stellen, dat het iets voor volgend jaar wordt. Daardoor zijn we het laatste land dat bij de E.U. zal begroting nog moet indienen en zal men weer, zoals tijdens de vijfhonderd en zoveel dagen durende regeringscrisis, als een noodregering met voorlopige twaalfden moeten regeren.
     Terwijl de federale onderhandelaars tot nu toe de lippen stijf op elkaar hielden, kwam Di Rupo zelf gisteren, via het persagentschap Belga, op de proppen met een drietal voorstellen om uit de huidige impasse te geraken. Nog nooit gezien. Het bevestigt wat ik reeds in mijn blog van zaterdag ('Di Rupo II ?') schreef, nl dat de man in de eerste plaats een socialist blijft die de orders van zijn partij uitvoert en  geen premier die boven de partijen zou moeten staan.
     Als gevolg daarvan houdt Di Rupo ook vast aan een BTW-verhoging, iets waarvoor liberalen en CD&V'ers als de dood zijn (maar die laatste - tsjeven als ze zijn - durven dat niet openlijk zeggen). Trouwens is die door Di Rupo voorgestelde BTW-verhoging er weer een 'à la belge', met uitzonderingen en evenwichten. Het eeuwige plakken en knippen. Geen enkele, maar dan ook geen enkele aanvang van een structurele aanpak. Tegelijk kant hij zich tegen een indexsprong - nog zo'n rood dogma - zelfs als dat er ook een zou zijn met uitzonderingen, dat met haken en ogen aan elkaar hangt. Zelfs de bevoegde EU-commissaris Olli Rehn zegt nu dat het Belgische indexsysteem in zijn huidige vorm niet houdbaar is.
     Zeker voor Open VLD wordt dit een mission impossible. Hun waarschijnlijk nieuwe voorzitster mag dan al zeggen dat ze de partij weer wil opbouwen vanuit haar eigen sterkte(n), nu weer moeten toegeven aan de PS zal haar niet geloofwaardiger maken. Tegelijk zit haar voorganger mee aan de federale onderhandelingstafel, waar hij bezwaarlijk er voor de tweede keer de stekker kan uittrekken, ook al zou dat voor zijn partij nu heel wat logischer zijn dan de eerste keer toen het om het communautaire probleem B-H/V ging.
     Feitelijk kunnen we maar best hopen dat deze regering inderdaad een noodregering wordt die straks alleen nog met voorlopige twaalfden zal kunnen regeren. Op die manier kan ze ook geen nieuwe belastingen heffen en zal ze het moeten uitzweten tot de moeder aller verkiezingen in 2014, waarbij we de kans krijgen ze weg te stemmen.

  13-11-2012, 09:10 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (34 Stemmen)
  12-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijvoorzitter, rotjob

     De tijd dat er in de diverse Vlaamse politieke partijen moest gestreden worden om voorzitter te worden, ligt al een eindje achter de rug. Dat begon feitelijk al bij de SP.a, toen Vande La, nadat hij de 'kanseliersverkiezing' tegen Leterme glansloos verloor, aftrad en zelf, zonder verkiezing, Gennez aanduidde als opvolgster. Die is het intussen zelf afgestapt en mocht nog blij zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen mee te mogen becommentariëren. Ik herinner me niet of haar opvolger, Tobback Jr, een tegenkandidaat had, maar ook hij beleeft niet veel plezier aan de job. Na de blamage van Aalst, waar zijn eigen grondtroepen hem in de steek lieten, komt ook hij niet meer geloofwaardig over.
     Bij de Vlaamse liberalen staat het in de sterren geschreven dat Gwendolyn Rutten de nieuwe voorzitster wordt. In extra time heeft men nog wel een tegenkandidaat gevonden, kwestie van niet té veel gezichtsverlies te lijden. Lachaert heet de man en dat lijkt een gepaste naam: 't is maar om te lachen.
     Bij het Vlaams Belang, waar Bruno Valkeniers te braaf was voor de job, zeker bij zo'n strijdpartij die bovendien de eerste grote crisis in haar bestaan meemaakte. Daar zijn wel een paar kandidaten komen opdagen, maar het staat nu al zo goed als vast dat ouwe getrouwe Gerolf Annemans de taak gaat waarnemen. Dat is niet slecht gezien. Annemans is een oude rot in het vak en wordt zowat door iedereen gerespecteerd, ook buiten zijn partij. Hij gaat niet voor verrassingen zorgen, maar waarschijnlijk ook niet voor een verdere afgang. Het lot van het VB blijft in grote afhangen van het succes van de N-VA. Voorlopig mag de partij in Antwerpen (weer eens) niet meespelen, alhoewel ze op de wip zit, maar in 2014 zou dat anders kunnen uitpakken. Als de N-VA dan niet aan een volstrekte meerderheid geraakt in het Vlaamse parlement en geen andere partij vindt die bereid is de volgende stap naar confederalisme (en onafhankelijkheid) te zetten, dan wordt het alles of niets voor de Vlaamse zaak tout court. De kans niét grijpen en het dán niet doen, zal ook voor de N-VA de deur op een verdere vooruitgang sluiten, de Volksunie achterna.
     We zullen dus maar duimen voor voorzitter Annemans.

  12-11-2012, 09:00 Geschreven door guido van alphen  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (38 Stemmen)
  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 01/08-07/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 18/07-24/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!